Lax med cashewnöttäcke och limesås

Hej bloggen, ytterligare en riktigt soft dag i vår lilla familj. Vi har inte varit utanför dörren ens, utan jag går omkring i myskläder, osminkad och är allmänt slapp. Hostan är fortfarande kvar och jag vaknade i morse vid 06.30 tiden av ett hostanfall som säkerligen väckte upp varenda kotte i Sjöstaden. Darlingen vaknade då garanterat, men efter några minuters harklande och hostande blev det bättre och vi somnade om, vaknade sedan inte förrän efter kl 10.

Bjuder här nedan på ett gott recept på lax som vi gjorde ikväll. "Lax med cashewnöttäcke och limesås" till det hade vi sallad, pressad potatis och ärtor, gott! Nu ska vi kika på "Arn tempelriddaren" och senare ska jag fixa naglarna och läsa Nordisk kriminalkrönika. Ha en soft söndag! Kram!

 
Bild: Privat

Ingredienser:
4 st laxfilé, portionsbitar, skinnfria
1 dl cashewnötter, hackade
2 msk margarin, flytande
4 msk sweet chilisås
1 st lime, rivet skal
1 st vitlöksklyfta, pressad

Limesås:
1.5 dl crème fraiche, gärna lätt
1 st limesaft, från frukten
2 msk vitt vin, torrt

Gör så här:
1. Lägg portionsbitarna ganska trångt i en ugnssäker form,
2. Blanda nötter, margarin, chilisås, limeskal och vitlök. Bred blandningen över laxen.
     Baka den i mitten av ugnen på 225 C tills täcket blivit lite ljusbrunt och laxen precis
     är genomstekt, ca 10-15 minuter.
3. Blanda såsen. Servera den till laxen med potatis, grönsaker och limeklyftor.

Smaklig måltid!



Hemmamys!

Nu har vi en myskväll på hög nivå gott folk, det var läääääänge sedan vi satt hemma så här på tu man hand en lördagkväll och bara tog det lugnt, riktigt mysigt är det! Vi är mätta och belåtna efter honungsglacerat kött och en god sallad. Nu smuttar vi på varsitt glas Cabernet Sauvignon i våra supersnygga rödvinsglas designade Efva Attling och vi har det alldeles förträffligt i skenet av blockljusen från den "öppna spisen". Filmen "Welcome Home Roscoe Jenkins" med Martin Lawrence snurrar i DVD:n och när vinet är uppdrucket (vilket det snart är) ska jag göra mig en iskall Pina Colada och min Mr J kommer troligtvis ta sig en whiskey. Ha nu en FABULÖST trevlig kväll, vi hörs imorgon! Kärlek och respekt!
 

Bild: Privat



Soft lördag!


Bild: Privat

Lördagskväll och här sitter jag i mysoutfit och softar, väldigt oglamouröst men härligt någon gång emellanåt =) Darlingen har somnat i soffan mittemot och tv:n står på och surrar i bakgruden med Postkodmiljonären. 

Dagen har varit en riktigt, riktigt soft sådan och vi har bara varit utanför hemmet en kort stund på eftermiddagen, då handlade vi mat för att fylla upp kyl och frys som gapade väldigt tomma här hemma. Det var totalt kaos med trafik och människor i Sickla och det var ju en dum dag att välja att storhandla på med tanke på att det är lönehelg, ja ja vi fick tag i det vi skulle tillsist, både parkering och matvaror =)

Älsklingen har sedan tvättat och bäddat rent i sängen *vilken underbar man jag har* Jag själv har mest legat i soffan och hostat och kollat på filmen "The Bucket List" med min favoritskådespelare Morgan Freeman i en av huvudrollerna, en riktigt bra och väldigt tänkvärd film! Till lunch svängde jag ihop en snabb "sallad" eller vad man nu ska kalla det(?) med romansallad och Chicky Bits toppat med lite Caesardressing, det blev riktigt gott och snabbt gick det. 

Strax sa vi grilla för femtioelfte gången denna sommar till det blir det en blandsallad. Hoppas att ni har en härlig lördag?! Vi hörs antingen senare eller imorgon!

Stor kram!




100 års fest med Perrelli?

Det blev ju som bekant ingen gala för mig igår eftersom min söta "date" gick och blev sjuk, men jag hänger inte läpp för det, jag är nämligen bjuden på en annan gala/fest. Det är så att företaget jag arbetar för fyller hundra år i år och lördagen den tjugonde september är hela personalstyrkan på 3 500 personer inbjudna till fest med middag och dans. Det är över 3 100 personer som har tackat ja, så nog blir det ett riktigt galej alltid =) Klädseln är kostym så det är med andra ord även en uppklädd tillställning vilket passar mig perfekt, sååå mycket roligare när folk är uppklädda! Det ryktas dessutom att hela schlagereliten ska dit och uppträda med Perrelli i spetsen. Som ni förstår hoppas ju jag som är schlagertokig att det ryktet verkligen stämmer, men det återstår ju att se. Kameran ska i alla fall garanterat med utifall att. Jag ser i vilket fall framemot denna festlighet och jag har dessutom fått span på en lämplig klänning...
 
Nu ska vi ha tårtkalas här på jobbet och fira att en kollega fyllde 50 år förra vecka, sedan om några timmar blir det hemgång och dagt att komma i fredagsstämning! Kram på er!  

UPPDATERING KL 14.45: Det var inte alls något tårtkalas utan det visade sig att det var snittar i olika former och champange, så nu efter de två glasen jag intog känns det plötsligt inte alls lika roligt att jobba vidare. Nu vill jag ha mer champange och partaloss, tur det är fredag! Jag kan kanske korka upp den champangen som ligger hemma i kylen som darlingen fick på sitt mingel hemma hos oss i juni? Hoppas att han inte misstycker ;-) Puss på er!


Bild: Google



Fredagen är här!!!

Morning på er! Idag är det fredag och det känns så skönt att veta att man är ledig i några dagar alldeles strax. Vaknade dock med mansröst och äcklig "lös" hosta om ni fattar vad jag menar, blääää! Det halsonda är bättre men jag var ändå helt däckad när jag vaknade och jag snoozade i över en timma och var därför inte på jobbet innan strax före nio. Nu när jag är här borde jag JOBBA och göra skäl för lönen och det ska jag också göra, men ville bara kika in här en snabbis och säga god morgon (eller det kanske räknas som förmiddag nu?) Önskar er en härlig fredag och hoppas att ni ska göra en massa skojsigheter i helgen eller vara hemma och bara mysa för den som hellre vill det! Helt menlöst inlägg det här och jag avskyr menlösainlägg, så over and out och på återseende! 


Bilder: moreof.se
 




Tackkort!

Sitter här och fixar med våra tackkort som redan borde varit klara och skickade till alla berörda för länge sedan, skäms att det inte är fixat, men det har bara inte blivit av. Jag skyller på att sommaren och en jäkla massa resor kom ivägen. Vi kommer i alla fall att ha tackort med flera mindre bilder som ett collage eller vad man nu ska kalla det istället för de vanliga korten med "bara" en bild på brudparet. Jag tycker det känns lite "nytt" och roligare än de traditionella korten och det är lite kul att få med små detaljer på några av de mindre bilderna som speglar just vårt bröllop. Jag sitter därför här och går igenom alla bilder och plockar ut guldkornen för att ha med på kortet. Det är verkligen såååå skoj att titta igenom alla bilder igen, vilka minnen!!! Det var helt underbar att gifta sig och det var garanterat värt vart enda öre. Jag kan villigt erkänna att jag är så avundsjuk på er som har er stora dag framför er.. =) Nu ska jag fortsätta här, men vi hörs imorgon! Kramar! 

Något i denna stilen!



Vi i tidningen!

Idag är äntligen vår bröllopsannons med i åtminstone en av tidningarna vi har tänkt "annonsera" i. Bättre sent än aldrig heter det ju och tanken är som sagt att den ska in i ytterligare en tidning så fort som möjligt, så håll utkik... =)
  



Burberry Prorsum

Idag invigdes min kavaj/jacka från Burberry Prorsum som shoppades med hem från London i somras. Den passade perfekt att ha på sig imorse när det verkligen kändes som höst med duggregn och grå himmel. Jackan gjorde det, tro det eller ej lite roligare att ta klivet utanför dörren då den tillsammans med ett par jeans blev en riktigt snygg outfit som passar mig =)
 
Min hals kanske känns något lite bättre idag? (jag intalar mig det i alla fall!) Kvällen är uppbokad för en fest i innerstan, men ärligt känner jag mig inte 100 laddad, men kommer man bara iväg så brukar det ju bli skoj. Får väl dock se hur min snygga vännina Lovisa har det med hälsan för hon hade feber igår stackarn!  

UPPDATERING kl 11.10:
Festligheterna ikväll är inställda, en riktigt förkyld stackars Lovisa ligger nerbäddad i sängen, så mingla med kändisar får vi göra en annan ggn helt enkelt ;-)
 
Nej jag borde väl ta och sköt mitt arbete nu och jobba på och visa resultat! Vi hörs!

Kramar! 


Bild: Privat




Liten bloggdate!

Så sitter gulliga Mia på Tvärbanan påväg hem från Sjöstaden efter en liten bloggdate så här mitt i veckan. (MacMalin, jag hälsade från dig som lovat. Mia hälsar tillbaka *Ler*) Vi har haft en trevlig kväll med goda och framför allt STORA muffins från Muffinsfabriken på Götgatan. Tanken var att vi skulle gått ut och tagit en fika, men istället blev det att jag köpte med mig muffins med smakerna "hallon/mandelmassa""choklad/vaniljkräm" hem och bjöd på fikat här istället. Mysigt att kunna sitta på balkongen och prata, man vill ju passa på så länge det går att sitta där ute nu. Sista timman blev det dock för kallt och vi fick flytta in och fortsätta tjejsnacket inne i gråa sofforna. Tack för en trevlig kväll!  

Nu ska jag förbereda inför morgondagen och en dusch måste jag också hinna med känner jag innan jag ska krypa ner i sköna sängen och få min skönhetssömn. Kram på er!


Bilder: Privata



Utmanad!

Jag har blivit utmanad av söta kungafantasten Madeleine där jag ska avslöja 5-7 udda eller märkliga saker om mig själv. Så varsågoda och grotta ner er i mina märkligheter....

1. Jag föddes med s k klumpfot på båda mina fötter och var gipsad mina första dagar i livet. Levde sedan med skenor på fötterna/benen tills jag var över ett år. Idag är det inget som märks på mig.

2. Jag har en "son" vid namn Ranga, en underbar liten orangutang (mjukisdjur, syns på bilden i inlägget "vem är du?") Han är med mig nästan överallt. T ex  på ALLA våra resor sedan 2002 då han "föddes" =P Som sagt nog är jag udda alltid... =)

3. Jag äter lingon tillsammans med bearnaissås (det är faktiskt en gooood kombination!) 

4. Jag fullkomligt avskyr personer som visslar och gnolar (jag blir lika uppretad som en tjur i en tjurfäktning) 

5.
Jag har Emetofobi 

Jag utmanar i min tur alla som inte blivit utmanade redan =)

KRAM från Ufot =)



Godmorgon världen..

Ny morgon med lika trist hals, men jag orkar inte hänga läpp för det längre. Jag har en massa skoj att göra denna veckan, redan i eftermiddag ska jag och Mia ta en fika efter jobbet och imorgon är det ju "kändisgolfen" så jag har helt enkelt inte tid att vara krasslig. Sedan är det ju helg efter galan och då händer det säkert något skoj får vi hoppas, så nu får kroppen helt enkelt vara färdig med denna dumhet.  Förkylning får man väl på vintern, inte nu eller?!

Såg att jag ligger på mest aktiva listan på blogg.se??? Hur gick det till, jag tycker att jag varit dålig de senaste dagarna på att uppdatera, ett inlägg om dagen räcker väl inte för att hamna på den listan? Ja strunt samma, det är ju bara kul att hamna där får ju ännu fler människor chansen att hitta hit och ta del av min förträffliga blogg, Hahaha!!! *Skojar*

I går hann jag med lite shopping efter jobbet, var ute efter något att ha på mig imorgonkväll och hittade då naturligtvis något annat jag bara var tungen att köpa(!) En supersnygg skinnjacka från MQ i kort modell. Jag hade redan tre skinnjackor före köpet, två svarta och en brun så det kan ju tyckas VÄLDIGT onödigt, men denna var precis sådan i modellen som jag har letat efter. Jag kommer troligtvis att sälja åtminstone den jag har i MC-modell från Mango som är väldigt likt Acnes populära skinnjacka. Ska försöka ta tag i Tradera, kanske redan i helgen för jag har en del saker som jag aldrig använder då jag inte tycker att de passar just mig kroppstyp, så håll utkik =) En kjol i utstående modell (syns ej på bilden dock) fick också hänga med hem och den kommer jag ev. har imorgon tillsammans med just skinnjackan och höga klackar (köpte skor också på rea, se bild!) Blev även ett precis nyinkommet nagelack från M U S med det  förträffliga namnet "Anna" ;-) som kommer användas flitigt i höst. Färgen är i mörkt lila (man kan se det på mina naglar, på bilden på mig nedan) och kommer vara supersnyggt till outfiten imorgon

Nej nu är det fikadax, men vi hörs! 

Kramar!

 
Bilder: Privata  



Vem är du?


Godmorgon
bloggen, vaknade med tjock hals och några rejäla hostattacker nu på morgonen, inte alls speciellt roligt uppvaknande. Jag har känt ända sedan i söndags att något är på g i kroppen och idag känner jag mig riktigt hängig och oinspirerad och det är banne mig inte likt mig. Jag hade mer än gärna dragit täcket över huvudet, legat kvar i sängen och sovit bort det krassliga, men har fått ta mig samman och nu sitter jag här på jobbet. Jag ska försöka att dricka mycket vatten och äta massa frukt för c-vitaminernas skull under dagen så kanske jag kan mota Olle i grind... Wish me luck!


Önskar att jag hade något skoj att berätta eller visa upp, men bloggen förblir lika tråkig som jag känner mig idag. Kom dock på en sak som ni kanske kunde tänkas göra för mig en dag som denna och det är att berätta vem DU är som läser min blogg. Jag har ett par hundra läsare om dagen och vissa av er är ju väldigt duktiga på att lämna en liten kommentar titt som tätt (Tack, ni vet vilka ni är!) men de flesta tassar mest in och ut här och jag är ju så nyfiken av mig så det vore skoj om ni ville ta er den lilla stunden och svarade på frågorna nedan. Tack på förhand =)

VEM ÄR DU?

* Förnamn:

* Ålder:

* Bor:

* Singel/sambo/gift:
* Studerar/jobbar:
* Barn:

* Varför du besöker just min blogg:

*************************************************************************************************
UPPDATERING 1 Kl 14.00: Det är såååå skoj att läsa om vilka ni är. Jag blir alldeles glad här och glömmer nästan bort min tråkiga hals. Mera, mera.... =)

*************************************************************************************************
UPPDATERING 2 KL 20.07: Whhhhhi vad skoj det är att läsa om ER, vilka fantastiska människor som läser här inne *stolt att ha er som läsare*  =)  

**************************************************************************************************
UPPDATERING 3 Den 27 aug 2008, kl 13.00: Tack snälla alla ni som skrivit hittills, sååå skoj att läsa! Fler får gärna skriva =D TACK!!!!

**************************************************************************************************



Den osminkade sanningen...

Imorse gjorde jag den mindre roliga upptäkten att min mascara var puts väck borta? Jag har letat på alla möjliga ställen där den skulle kunna ligga, men inte då. Jag måste ha tappat den under lördagens blöta festligheter, så nu sitter jag här osminkad på jobbet och känner mig allt annat än bekväm. Efter helgen hade verkligen lite mascara vart på sin plats dessutom, då jag ser ut som jag legat nergrävd i en vecka, haha! Jag ska ta mig ut och hänga på Åhléns lås kl 10.00 =) Nåja nog om detta ytliga lilla "problem".

Dagen kommer förutom att hänga på Åhléns lås ägnas åt mitt arbeta att granska, så roligare än så blir det nog inte just nu i alla fall. Jag avslutar med att önska er alla en riktigt bra start veckan! På återssende, då med lite mascara på ögonen förhoppningsvis =) Kram!



Min smarriga tomat & fetaostpaj



Här kommer receptet på min alldeles egenhändigt komponerade GODA paj =)

Pajdeg:
100 g margarin
3 dl vetemjöl
1 ägg
1 krm salt

Fyllning:
3 st ägg
2 dl grädde/matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche med smak av fetaost & soltorkade tomater
200 g fetaost i tärningar
200 g ruccola
1 dl svarta & gröna oliver
2 st färska tomater

Gör så här:
Tumma ut pajdegen i en pajform. Picka botten med en gaffel, (pajskalet behöver inte förbakas). Vispa ihop ägg, grädde och creme fraiche. Lägg ruccolan på botten av pajskalet. Varva med fetaost, oliver och tomater i skivor. Häll på äggstanningen. Grädda i ugnen 35-40 minuter i 200°. Servera pajen med en sallad.

Bon Apeti..



Vilken helg!!!

Så var vårt underbara besök påväg hemåt till Paris igen och kvar sitter darlingen och jag i lägenheten med en massa roliga minnen från de gångna dagarna. Jag har ju dock känt mig piggare och fräschare än jag gör just nu ;-) men det var det värt för vi hade såå skoj igår, vilken kväll! Tack A och M för två superroliga dagar. Hoppas er flygresa hem går bra! Idag tror jag att det blir får bli en pizza till middag, ska bara få älsklingen att kila och hämta dem åt oss ;-) Här hemma så lagar jag för det mesta all mat, men när det kommer till just pizza då är det alltid Mr J som får hämta, lite jämlikhet måste det ju vara. Han är vid de tillfällena som min store starke jägare som kommer hem med bytet till sin familj, hahaha! Nu ska jag röja upp i gästrummet och tvätta sängkläder. Vi hörs och ha en skön söndagskväll. Over and out!



Bilder: Privata



En dag på stan...

Just hemkomna efter en riktigt trevlig dag på stan. Vi började vår sightseeing med en båttur från Sjöstaden till Djurgården och Nybrokajen. Efter det blev det våra egna ben som fick ta oss vidare till Gamla Stan (där vi hade ett mysigt fika stopp)Drottninggatan, Sergels Torg, NK, Kungsträdgården, Södermalm och ett extra långt stopp blev det på Snaps uteservering på Medborgarplatsen där vi sippade rosévin och bara njöt av den soliga lördagen. Hann t o m in en sväng på Zara där jag shoppade en klänning som jag tänkt använda redan ikväll! Nu har resten av gänget tagit en tupplur (veklingar ...) medans jag passar på att blogga en snabbis. Om en stund blir det till att sätta igång grillen och fixa till kvällens middag som kommer att bestå av grillat (vad annars? måste ju suga ut det sista innan sommaren är över på riktigt!!!) med färsk potatis, olika såser, sallad och en massa gott rödvin. Efter det är tanken att det ska bli utgång med en massa party!!!! Här har ni vår dag i bilder =) Sköt om er så hörs vi säkert imorgon igen! Kraaam

 
Bilder: Privata



Vive la France

Här hemma råder det just nu internationell stämning då vårt besök från Frankrike anlände igår. Just uppkomna och strax ska frukosten intagas på balkongen till hör och häpna STRÅLANDE SOL, ni är ju för sköna varje gång jag ber om fint väder så ordnar ni det till mig *lycka* Dagen är tänkt att ägnas åt sightseeing här omkring och ta en liten båttur och se Stockholm från vattenvägen. Ikväll blir det troligtvis lite party och kanske t o m utgång. Någon som har tips på bra uteställe, jag känner mig helt lost här i storstan och har inte riktigt kommit underfund med vart man ska gå ut än. Ja nu måste jag agera värdinna och fixa det sista med frukosten, ha en fantastisk lördag så hörs vi. Kraaaaaam på er!


Bilder: Privata



Supererbjudande!!!

Här har du ett otroligt bra erbjudande om du är intresserad av en helårsprenumeration på hela TVÅ tidningar för endast 298 kr sammanlagt. Erbjudandet gäller till 30 september och du kan kan välja när du vill starta din prenumeration! Jag slog till direkt på paketet med ELLE Interiör & ELLE mat & vin så klart ;-) Tack snälla Hannas vardag för tipset jag fick av dig!!!!


Bilder: Allers förlag



Välkommen helgen!

Helgen har nu börjat för min del, jag är hemma och håller just nu på att städa här inför kvällens besök. Ska bädda till gästsängarna och fixa lite annat plock så att det ser respektabelt ut här hemma när Anna & co kommer. Darlingen är förhoppningsvis på ingång strax han också får vi hoppas då jag längtat efter honom hela dagen av någon anledning (vi sågs ju trots allt imorse som vanligt). Jag har lite bryderier när det kommer till hur jag ska göra med mat ikväll/natt för saken är den att "folket" kommer inte till Arlanda innan kl 00.00 inatt då de reser sent ifrån Paris. Frågan är ju hur mycket mat man egentligen är i behov av så sent, men å andra sidan har de rest långt och man vill ju ha något att ta fram "ut i fall att" de nu är hungriga. Tror jag ska ge mig på och göra en enkel paj med fetaost, ruccola och tomat och så får de äta den om de nu är hungriga, om inte är det ju inte värre än att den klarar sig i kylen någon dag eller två. Ja så får det nog bli tror jag! 

Skrev ju igår att klänningen och ankelbootsen kom med posten och jag är supernöjd med båda. Klänningen satt bra på, dock lite "putmagsvarning" på den, men man får väl köpa sig en gördel eller något när man ska ha den på eller inte äta dagen innan, haha! Stövletterna var supersköna och ett STORT plus för de braiga sulorna. Ingen halkvarning på dem vilket är toppen nu när hösten med blöta löv på marken snart är här så slipper jag göra en vurpa i onödan ;-) Fick förresten även med mig x-antal fina örhängen hem från min minishoppingrunda igår (dem ni ser på en av bilderna nedan). Nej nu måste jag fortsätta med mitt fixande här, men ha en lovely helg nu och jag ska försöka få till något litet blogginlägg trots besöket, går det inte lovar jag att ta igen det dubbelt på söndagkväll ;-) Puss på er!  


Bilder: Privata



Njut av livet!

Så är helgen alldeles strax här igen! Veckorna går ju så in i bomben snabbt, jag förstår det inte, måndag-fredag i ett. Sorgligt nog drar ju även helgerna över minst lika snabbt så det gäller helt enkelt att ta vara på den tid man fått här på jorden. Nu låter jag filosofisk, men det är verkligen så, livet fullkomligt rusar fram i 180 knyck och ska man få ut det maximala så är det bara att hänga med på tåget och se till att leva fullt ut varje dag. Jag tycker att jag och maken är ganska duktiga på det i alla fall, vi gör en massa saker och åtminstone jag försöker att njuta av både vardagen och av de lite mer festliga tillfällena som dyker upp längst vägen.


Ikväll är ett bra tillfälle att njuta lite extra av tillvaron då vi ska få besök från den franska huvudstaden. En av mina bästa vänner och tillika namne Anna kommer på besök med sin karl (dem vi hälsade på i somras). Vi ska hämta upp dem på Arlanda ikväll och sedan är tanken att vi ska umgås och ha en trevlig helg. Blir lite sightseeing i Stockholm plus god mat, gott vin och en massa skvaller hoppas jag. Jag hoppas även på att vädret skärper till sig illa kvickt, för det är mindre roligt att traska runt i stan när det regnar. Drömmen är ju soligt och klart väder, men vi klarar oss med mulet också, bara det är uppehåll. Så ni som brukar hjälpa mig att hålla tummarna för vädret, snäll gör det nu igen för det brukar ju minst sagt fungera väldigt bra =)


Vad ska du göra i helgen?

Vi har idag förövrigt vart gifta i 83 dagar

Bild: Privat



Jeansjackan!

Jag har fått förfrågningar angående min jeansjacka, därför bjuder jag nu er intresserade på två närbilder så att ni som ville se den på närmre håll. Jackan är inköpt på Zara när vi var i London i juli och jag tror att kostnaden blev runt 4-500 kr för den om jag nu räknar om rätt från pund till kronor. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och en macka. Kl 9.30 är det arbetsplatsmöte så jag bör väl förbreda mig för det också lite snabbt. Ha en ljuvlig fredag, vi hörs senare! Strax HELG =) 


  
Bilder: Privata



Underbar design av Ferruccio Laviani

Kan inte låta bli att ge er ett sista inlägg innan det är dags för mig att knyta benhögen (hahaha såååå fult uttryck!!!). Jag är i alla fall ute efter en lampa precis som flera andra bloggare verkar vara i dessa dagar. Lampan jag är ute efter ska få en hedersplats över vårt elipsformade soffbord i vardagsrummet där det idag inte finns någon ljuskälla (förutom hela väggen med stora fönster, haha!). Jag har fallit för en lampa som jag inte sett någon annan ha (inte i bloggvärlden i alla fall?) och lampan jag talar om är Kartells Gè. Jag bara älskar dess design med den plisserade lampskärmen. Enligt beskrivning skapar den dessutom en illusion av att lampan lyses upp av fler än en ljuskälla. Läckert tycker jag! Så nu ska jag införskaffa mig den fort som attan. Jag tänkte först naturligtvis på den vita, men när jag läste någonstan att den är guldfärgad inuti???? (stämmer det?) fick jag tänka om då det inte passar in hemma hos oss. Jag tycker att den grå är minst lika fin och den passar ju in hos oss med de grå sofforna. Bara en liten fråga, är lampan i mitten på bilden nedan grå eller är den transparent? Finns att beställa en Kartell Gé i färgen "Transparent"??? på RUM21, tänkte att det kanske är den som jag kallar grå? Någon som vet? Vore så tacksam för svar på den frågan. Nej nu har SATC börjat på TV3 gotta go! Puss och godnatt!


Bild: Kartell



Mitt lilla fina brickbord..

Idag på lunchen sprang jag in på Bolagret och köpte mig ett brickbord som jag spanat in ett bra tag nu. Det har alltid vart slut i vitt varje gång jag vart inne och frågat efter det, så idag när det äntligen fanns inne slog jag till direkt och jag är supernöjd! Passar perfekt in här hemma i vardagsrummet med sina stål ben och vita bricka. Väldigt fint att ha massa ljuslyktor på. Det enda negativa är att det ena föder det andra som man säger, nu måste jag köpa fler Iittala ljuslyktor för de räcker inte till här hemma, här ska MYSAS i höst när mörkret faller in =)

Nu sitter jag mätt och belåten i soffan efter en middag bestående av fiskgratäng. Köpte med mig inredningstidning hem från affären innan idag så den ska plöjas igenom, ska bara prova klänningen och stövletterna som kom på posten idag, de ser väldigt fina ut, i alla fall i lådan =) Kanske hörs vi en gång till ikväll, annars ha det så mysigt!


Bilder: Privata



Hej bloggen!

Så var det redan eftermiddag och jag har inte hunnit plita ner en enda liten rad idag utan har istället stått med huvudet i ett aktskåp och plockat fram akter som jag behöver. Egentligen inte mitt jobb, men för att få saker och ting gjorda i snabb takt får man ta saken i egna händer ibland och "hugga i", dock var det nog sista gången jag gav mig på den "arbetsuppgiften" frivilligt, för det var bland det TRÅKIGASTE jag någonsin gjort tror jag, dessutom så saknades var tredje akt av någon anledning (?) I eftermiddags var jag så less och på så dåligt humör    p g a det att jag var nära att gå in till gruppen och fråga vad i hel*%¤# de hållit på med det senaste halvåret, men jag bet mig i läppen och fortsatte, nuu är jag klar i alla fall!
 
Snart dags för hemgång, ska hem och montera ihop min nyinköpta lilla möbel jag fyndade på lunchen idag. Tror att den kommer bli kanon i vardagsrummet *hoppas* Ni får se resultatet senare ikväll när jag skruvat ihop skapelsen.. Det gick förresten toppenbra med mig och min nya kompis, Bayswatern imorse, vi trivdes direkt tillsammans. Bildbevis nedan =)
 

Bild: Privat



Nu byter jag lover..

Så var det dax att byta ut lovern, han fick konkurrens av en svart skönhet för några veckor sedan och nu kan jag inte hålla fingrarna i styr längre... Nej, jag pratar inte om maken, utan om min skinnväska i färgen tan från Thailand som fått konkurrens av snyggaste Mulberryn från London. Jag har precis låtit diverse prylar, såsom plånbok, (även den från Mullberry kom jag precis på, en present från maken för några år sedan!) agenda, nycklar, sminkväska, mobiltelefoner, stegräknare och söta hjärtformade mint pastiller i söt plåtask flytta in. Väskan doftar ljuvligt av läder så de små prylarna kommer garanterat trivas. Imorgon inviger jag Bayswatern till jobbet, hoppas det inte regnar...

Nu sitter jag i soffan och känner mig riktigt trött efter en dag då jag mestadels suttit i ett konferensrum och lyssnat på andra som pratat. Tror jag ska försöka komma i säng tidigt, så tänker jag i o f s varje kväll, men klockan hinner alltid bli minst 23.30 innan jag knoppar in. Hoppas att ni har en mysig kväll, det har jag =) Puss på er!  


Bild: Privat



Jag är bjuden på Gala!

Den 28 augusti, nästa torsdag ska jag på Christos Masters 2008 och nej, jag ska inte delta i själva golftävlingen på dagen, hur skulle det se ut? Haha! Jag är bjuden på den tillhörande festen på kvällen, jag ska gå med snygga Lovisa (Tack!). Ska bli superskoj att gå dit och kika men frågan är bara vad man ska ha på sig? Får nog allt ta mig en allvarlig funderare på det där, klänning eller kjol, kort eller långt, tight eller löst? Ja frågetecknen är en del, men jag har ju några dagar på mig tills vi är där, jag får leta upp något i mina gömmor eller bättre upp, kanske handla något nytt... Denna klänningen i svart gillar jag, lika så den här men den färgen funkar nog inte så bra på mig =) Nu måste jag fixa mat men vi hörs säkert lite senare! Kram så länge




Nyklippt


Här kommer några bilder på gårdagens klippning, dock kan väl kvalitén på
bilderna diskuteras, men man ser ju på ett ungefär hur det ser ut. Nu måste
jag halvspringa till jobbet. Vi hörs senare idag! KRAM





Fabulous!!!!!!!!!

Vilken dag eller rättare sagt vilken eftermiddag jag har haft hos frisören. Vilket ställe, jag har hittat hem, Halleluja! För första gången någonsin har jag funnit en salong som har precis det som JAG värdesätter och uppskattar; lugn harmonisk miljö med lugn musik, snygga stilrena lokaler med gott om utrymme, trevlig personal som pratade lagom mycket ;-) och en vacker vy med vatten och båtar att blicka ut över när de satte saxen i håret. Det var värt vart enda krona av de 550 jag betalade för klippningen, då ingick tvätt och en huvudmassage dessutom. Jag trodde jag skulle ramla av stolen när hon satte igång och massera hårbotten under tvätten i 4-5 minuter, det kallar jag vardagslyx! Somnade nästan och ville knappt resa mig ur stolen när det var dags att masa sig till klippstolen, haha! Sedan var frisören Sara (min nya favorit) så duktig, hon förstod direkt hur jag ville ha håret, perfekt!!! Så nu är jag jättenöjd med resultatet, dock har jag ingen bild på det ännu.

Annars har kvällen gått i 200. Vid 20-tiden ikväll när darlingen och jag nästan precis var hemkomna ringde telefonen och två av mina kollegor från Västeråstiden var i stan och ville komma och våldgästa, så nu har de precis åkt tillbaka till hotellet efter några timmar här med kaffe, cheesecake och uppdatering om gamla jobbet. Kul och mysigt!

Nu måste jag förbereda för morgondagen innan det blir sängen, jag ska nämligen närvara vid en internutbildning som jobbet har för de anställda. Jag vill ju visa upp mig från den bästa sidan så jag måste kika i garderoben vad jag ska ha på mig så jag slipper vela med det imorgonbitti. Vi hörs!




Sideboard..

Vi är som bekant ute efter ett nytt vitt sideboard till vardagsrummet. Problemet är bara att vi redan har vår TV uppsatt på väggen efter måtten på sideboardet som står där just nu (helt normalt  i o f s, vore ju konstigt att ha mätt efter t ex grannens sideboard, hahaha! Ja men ni fattar vad jag menar!). Det är främst höjden jag tänker på som ett "problem", vi måste därför införskaffa oss en bänk som är i ganska lika höjd som sideboardet vi har idag, annars kommer det att se ut som att vi satt upp TV:n antingen för högt eller för lågt och det är INTE snyggt. Jag har kikat runt ett tag nu, men har bara hittat lägre varianter och det fungerar inte med en höjd på bara 35-40 cm tyvärr. Fann dock ett sideboard från Svenska Hem idag som såg fint ut, gillar dessutom medarna (benen) då de är väldigt lika dem som är på våra soffor. Man måste ju dock se den i verkligheten innan vi bestämmer oss. Är det någon som sett detta sideboard "Scala" från Svenska Hem i verkligheten eller kanske är det t o m någon som rent av har sideboardet hemma? Är det hiss eller diss? 



Bilder: Svenska Hem.



Hårakuten nästa


Jag gillar Heidi Klums kortare längder fram runt ansiktet, som en halvlång lugg
eller vad man nu ska kalla det? Funderar på något i likhet med det, men vi får
väl se, oavsett ska det blir skönt att bli av med de slitna topparna.

I eftermiddag ska jag klippa mig och det ska bli sååå skönt att bli av med det slitna. Funderar på vad jag ska göra och hur mycket de ska få kapa. Älsklingen får panik så fort jag talar om att klippa håret, men jag menar inte att jag ska klippa mig kort. Jag har haft kort hår och tro mig det var ingen hit på mig. Jobbigt var det också mycket mer tidskrävande än långt hår, varje morgon såg det ut som man stått på huvudet och sovit, haha! Nä men något litet '"nytt" vill jag göra, frågan är bara vad? 

Nu är det arbete som gäller. Vi hörs senare! Ha en bra dag!




Salong The Venue



Bilder från salonen The Venue här i Sjöstaden

Helgen har gått i familjens tecken eller i alla fall den sista delen av den. Söndagen ägnades åt att umgås med både lillebror, svägerskan, svärmor och henner karl Bernt. Vi hade en riktigt trevlig gårdagskväll med middag och mys i soffan. Synd bara att vädret var urdåligt med ösregn precis hela dagen. Det hade ju var skoj att ta med dem ut på en promenad i området, men det får bli nästa gång de kommer. 

Nu på morgonen har jag bokat en klipptid, så redan imorgon eftermiddag ska jag få ordning på hårsvallet (förhoppningsvis). Ska till en ny frisörsalong jag aldrig tidigare varit hos eftersom vi flyttat ganska nyss, så jag hoppas att The Venue uppfyller mina förväntningar. Deras lokaler ser i alla fall helt underbara ut och jag betalar faktiskt lite extra för att få ha det snyggt omkring mig när jag ska till frisören. Strax före bröllopet i maj slingade jag håret på en salong på Söder. Där var så rörigt och trångt att jag fick panik, inte alls någon njutning. Så även om färgningen blev riktigt bra, så vill jag inte gå dit igen, nu håller jag tummarna för att jag inte ska bli besviken imorgon. 

Åhhh nu fick jag precis ett sms från lillebror och Zandra, de har nu landat i Thailand och allt har gått bra. Njut nu av sol och salta bad era små turturduvor. *Tänker på er*

Nu är det jobb som gäller här, vi hörs, kramar ♥  



Det var ingen dröm

Efter att precis ha konstaterat att det inte var en dröm att jag bloggade inatt som en fjortonåring sitter jag nu här och ler STORT åt mig själv och mitt eviga fotande, ego så det förslår, men nu är det en ny dag så skit samma.  Ni får ha överseende eller sluta läsa här inne helt enkelt om ni blir allt för illamående av all självgodhet jag spyr ur mig ;-).

Idag kommer i alla fall min lillebror och flickvän som jag tidigare nämnt. Tanken var ju att jag skulle göra en paj enkelt och lätt, men så ringde svårmor (hon kallar sig så själv, haha!) hastigt och lustigt igår och undrade om de får komma förbi oss i eftermiddag/kväll och hälsa på då de ska vara på resandefot genom Stockholm, så plötsligt blir det fulla hus och jag skippar pajen, men det är ju bara kul, ju fler dessto roligare =) Blir grillat istället och så ska jag göra en cheesecake till efterrätt.

Nu ska jag ringa min älskade far som fyller år idag! GRATTIS pappa!



Hello världen!

Man borde ha alkolås på mobilen och på BLOGGEN! Här sitter jag, maken och Daniel och smuttar på vin och jag har precis haft en fotosession på toaletten med mig själv!!!!!!! Ja ja, jag skyller på alkoholen och på det blonda håret.. ;-). Love you världen! Ses imorgon...


Bilder: Privat




Välkommen in!

Eftersom jag är så snäll, plus att jag redan innan tänkt lägga ut någon bild på vår hall någon gång, infriar jag här med rara Idas önskan om att få se EN bild på vår hall. För att flasha till det lite extra så här på fredagskvällen lägger jag ut hela sex stycken foton! (fan vad töntig jag är ibland, haha!) Varsågod Ida, hoppas det kanske kan inspirera något. Välkomna in ni andra också =) Puss!



Bilder: Privata



Välkommen fredag!

Så var det plötsligt fredag(!) men jag kan ärligt säga att det hade inte nödvändigtvis behövt vara det idag, för jag känner egentligen inte något större behov av ledighet just nu (även om det naturligtvis alltid är härligt med helg). Första veckan på arbetet kan jag i alla fall konstatera har vart riktigt bra och mina promenader har redan fått dököttet att vakna till liv igen eften 4 veckor i dvala ;-) Ett kilo ner på vågen sedan i måndags upptäkte jag imorse och det beror inte på att jag lagt om mina kostvanor eller inte ätit, utan att jag helt enkelt gått i rask takt en timma varje dag, snacka om att "gratis" är gott =)

Helgen är än så länge ganska oplanerad och det känns faktiskt riktigt skönt för en gång skull. Det enda inplanerade just nu är att vi på söndag eftermiddag ska hämta min bror och hans flickvän på Centralen då de kommer med tåg från Halmstad. De ska senare på söndagskvällen flyga till Asien, så tanken är att de ska vara hos oss fram till dess att planet går. Som alltid när man får besök vill man ju bjuda på något gott att äta och denna gången är inte annorlunda. Det lutar åt att jag gör en paj, då det både är enkelt att förbereda och gott. Tror att jag ska testa och göra denna Tex Mex paj och bjuda på tillsammans med en sallad. Vad tror ni om det?

Nu ska jag logga in mig i datasystemet för femtioelfte gången denna morgon och hoppas att det fungerar DENNA GÅNG!!!! (problem med min jäkla inloggning i H80). Ha en härlig fredag, vi hörs! 



Ett enkelt litet klick..

Var inne på H&M´s webbshopp innan idag och fann en poloklänning helt i min smak. När maken erbjöd sig att betala den dessutom då han förstört en klänning för mig i tvätten, var det ju ännu lättare att klicka hem den. Ett par svarta stövletter i storlek 37 fick hänga med i beställningen också, dock är frågan om de passar för jag tycker att min högerfot har blivit en ½ storlek större det sista halvåret, Freak..? JA tydligen.. snart har man väl mustasch och hemorojder också, hahahaha! Nä gud, måtte inte den tanken slå in... ;-) Nu ska jag se klart på "Från koja till slott" på TV3. Vi hörs!   

 

Bilder: H&M



En riktigt bra dag!

Jag är ganska nyss hemkommen från jobbet och en rask promenad. Dagen har gått i 180 knyck och jag har fått gjort massor, vilket känns toppen. Nu ska jag äta Keldasoppan Spicy Thai med vitlöksfrästa scampi och efter maten blir det ett varmt bad som jag tänker toppa med mitt lyxiga kokosdoftande badskum från franska Laura Mercier. En ansiktsmask från favoriten BIOTHERM ska pryda fejset och bästa inpackningen "Masquintense" från Kérastase ska se till att återfukta det risiga håret jag har så gott det går. Tiden i det väldoftande skummet ska sedan fördrivas med att läsa senaste numret av ELLE interiör, troligtvis i skenet av några levande ljus, vem säger att man inte kan mysa till det en vanlig torsdagskväll? =) Eftersom jag känner mig rätt så trött redan nu innan badet,  kommer jag säkerligen att somna sött framför tv:n eller vart jag nu hamnar. Hoppas bara inte jag slocknar i karet och dränker mig, haha! Kanske ska be darlingen kika till mig lite då och då för att vara på den säkra sidan ;-) Vad gör ni en torsdagskväll som denna? Kram på er!

 

Bilder: Privata



Matlagning pågår..

Just nu ligger kycklingfileér nästan klara på grillen tillsammans med lite röd paprika. Potatisen är klar, en sallad på tomat, lök och paprika är hackad och klar och en enkel örtsås är ihop vispad. Nu är det bara maken som fattas med sin ärtiga lilla rumpa, sedan är det matdags. Ikväll ska jag gå lös i gästrummet och se om jag kan få någon ordning där inne. Nu kommer karln, matdax gotta go!!!!!!!



Bilder:Privata 



Grattis förresten...

.. säger jag till alla vänsterhänta (inklusive mig själv) Idag är det vår dag (var är tårtan och fanfaren?). Vi utgör en tiondel av mänskligheten och är överrepresenterade bland framgångsrika musiker men har även en ökad risk för att drabbas av schizofreni (är väl därför jag är som jag är, fick man svaret på det, Hahaha!) Grattis alla vänsterhänta!

Kända vänsterhänta:
Leonardo Da Vinci, Oprah Winfrey, Robert De Niro, Morgan Freeman, Brad Pitt, Albert Einstein, Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Jimi Hendrix, Celine Dion, Wolfgang Amadeus Mozart, Eminem, David Letterman, Napoleon Bonaparte och Pablo Picasso. Man är i ganska gott sällskap ändå =) 

Tillägg:
Även Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie och Barak Obama är tydligen också vänsterhänta enligt vad söta Malin S uppfattat på Rix fm. Så man är ju i GOTT sällskap som sagt ;-)




Hemmafix...

Nu när hösten snart står och stampar utanför dörren så blir i alla fall jag mer sugen på att piffa hemma. Under sommaren och våren känns det inte lika inspirerande, då vill man efter den mörka kalla vintern ta tillvara på allt vad solljus heter och man tillbringar istället mest tid ute tillsammans med nära och kära. När hösten kommer är man mer hemma och inne. Man tänder ljus och man myser i soffan när ovädren viner utanför fönstren. Jag har en del projekt kvar att fixa med hemma innan lägenheten kan anses vara helt färdiginredd. Det har aldrig riktigt blivit klart efter inflyttningen i april, för det kom ett bröllop, en sommar och några resor emellan. Det som bör fixas klart är dels vardagsrummet. En matta, taklampa och även ett sideboard ska införskaffas dit. Tanken var ju att jag skulle måla om vårt gamla sideboard i ek till vitt, men maken tycker att vi hellre ska köpa ett nytt och strunta i att kladda med en massa färg, så fine with me, betalar du? ;-) Sedan är inte gästrummet heller helt färdigt, där måste jag ta tag i både det ena och andra, helst före nästa helg då vi får finaste besöket från Paris. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe. Vi hörs!    




Tavlorna är uppe!

Så var våra fina tavlor som vi fick i bröllopspresent äntligen uppsatta i köket. Älsklingen fick agera handyman före middagen och efter lite knorrande så besegrade han den stenhårda betongväggen så nu sitter de som sagt uppe och det blev superfint. Den kala känslan försvann och nu känns det mer "hemtrevligt"

Förresten, jag har inte visat mitt lilla fynd som inhandlades på semestern; en tidning/vedkorg i vitt läder, supersnygg enligt mig! Jag har spanat på den ganska länge, så när jag fann den till nedsatt pris slog jag till så klart. Nu står den vid öppna spisen i vardagsrummet och tanken är att kanske fylla den med vedträn. Visst man kan inte elda med ved i spisen, men jag tänker att veden i den snygga korgen kan förmedla en mysig känsla. Ja, vi får väl se för vart fasen ska jag få tag i vedträn egentligen? Haha! Får nog fylla den med glossiga magasin istället ;-) Nu blir det mys framför tv:n och filmen "Never been kissed" 


Bilder: Privata



Beroende...

Godmorgon världen, ny dag och nya tag! Sitter här på mitt inte allt för flashiga kontor och väntar på att dagen ska dra igång. Ibland är det verkligen "jobbigt" att vara beroende av andra människor för att kunna fortlöpa med sitt arbete. För att jag ska kunna göra revisioner måste jag först få hjälp av en aktuarie som slumpmässigt plockar fram ett visst antal ärenden som ska granskas. Själva urvalet kan jag alltså inte göra själv, utan det är jag som beordrar vad aktuarien ska söka efter, så som t ex tidsperioder, ärende typer och antal ärenden per anställd eller vad det nu än månde vara jag behöver, men efter det är jag helt beroende av att personen på andra sidan gör sitt jobb så snabbt som möjligt, annars kan jag inte fortsätta med min del i processen. Det är i den fasen jag befinner mig i just nu. Här sitter jag redo till max , men inget händer. Det blir liksom plattfall innan jag ens kommit igång, men jag tänker positivt som igår, IDAG KOMMER NOG ÄRENDENA, så länge får jag sitta här och underhålla er med mitt otroligt spännande liv, haha! Vad gör du en dag som denna?



Min sommar 2008



Sommaren började med att jag lördagen den 31 maj gift mig med min kärlek och tillika bästa vän sedan nio år tillbaka Mr J ;-). I strålande solsken sa vi ja till varandra inför ett 80-tal släkt och vänner. Bröllopsdagen var en av de bästa/roligaste dagarna i mitt liv, vilken upplevelse! Allt var perfekt rakt igenom från vädret, till vigseln, festen och alla gästerna. Tack alla ni som förgyllde vår dag på ett eller annats sätt!



Efter tre dagar som gifta flög vi den 4 juni på vår romantiska bröllopsresa till andra sidan jordklotet, närmare bestämt exotiska Bali. Där stannade vi i 15 helt underbara dagar och hade det helt fantastiskt som nygifta.



Väl tillbaka på plats i Sverige igen var det dags för midsommarafton den 20 juni och då vi inte hann ta oss ner till det sedvanliga firandet på Västkusten, blev vi istället kvar i Stockholm och firade den svenskaste av alla traditioner mitt i stan. Glatt överraskad blev jag av den mysiga midsommarstämningen som infann sig. Tack ni som var med!



Den 25 juni hade darlingen bjudit hem sina kollegor på ett litet mingel hemma hos oss. Jag stod för buffén och han för underhållningen ;-) Blev även det en väldigt lyckad tillställning och jag kan än en gång konstatera att jag fullkomligt älskar att laga mat.



Den 4 juli var den absolut jobbigaste dagen på hela detta året. Jag/vi var tvungen att ta farväl av älskade lilla mormor som efter en tids sjukdom lämnade detta jordeliv. Det blev en känsloladdad dag, men också en väldigt fin begravning. Det känns skönt att ha fått ett så fint avslut. Skönt att veta att hon numera säkerligen sitter på ett moln tillsammans med morfar och tittar ner på oss andra. Mormor, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta, vi ses i Nangijala!



Från begravning ena dagen, till bröllopsfest den andra. 5 juli var vi bjudna på "bröllopsfest" utan vigselakten då våra vänner Sofia och Jukka valde att gifta sig på annan ort tidigare i våras, men fira sitt bröllop ville de ändå och bjöd till ett somrigt gardenparty. Festligheter blev det i strålande solsken med massa god mat och trevligt sällskap. Tack än en gång!



Fredagen den 11 juli gick vi åter på vår "riktiga" semester efter att ha arbetat veckorna 26, 27 och 28. Mina älskade föräldrar gjorde entré i Stockholm redan på lördagen och vi hade sedan fyra fantastiskt mysiga dagar tillsammans med allt från ångbåtstur i skärgården till sightseeing, grillning och utflykter. Kändes riktigt tomt när de åkte tillbaka hem till Västkusten igen. Hör ni, boka snart en resa upp till oss igen. Jag har hört att julmarknaden på Skansen ska vara mysig om inte annat =)




Efter några dagar hemma flög vi den18 juli ner till Paris. Där träffade vi min barndomsvän Anna som numera bor där och hennes karl Mateo. Vi hade så jäkla skoj och det var så roligt att äntligen få uppleva den franska huvudstaden. Kärlek vid första ögonkastet och tro mig jag ska definitivt dit igen. Vi hann under de dagarna vi var där med att se Eiffeltornet och floden Seine som flyter nedanför. Triumfbågen högst upp på paradavenyn les Champs Elysées. Notre-Dame, detta gotiska mästerverk mitt i hjärtat av Paris. Sacré Couer katedralen som vilar majestätiskt på en kulle med fantastisk utsikt över hela Paris plus den konstnärsnostalgiska innerstads-byn Montmartre plus mycket mycket mer. Tack Anna Panna för ALLT =)  



Från Paris tog vi oss vidare till London den 20 juli med Eurostar (snabbtåg mellan London och Paris som går genom tunneln i Engelska kanalen) och efter bara två timmar och femton minuter var vi mitt i den Engelska huvudstaden och en ny kärlek uppstod. London gjorde mig sååå positivt överraskad. Vilken stad och vilken SHOPPING de har på Oxford Street, Selfridge och Harrods. Vi hann även förutom att bränna en mindre förmögenhet på skor, väskor och jackor (läs: jag här) med att se London Eye, det stora pariserhjulet som ligger mitt emot Big Ben och Westminster Palace, Picadilly circus, Hyde park, Buckingham Palace, House of parlament, Westminster Abbey, Trafalgar Square.  Vi hann dessutom med besök på museumen: Imperial War Museum London och The British Museum. På kvällen den 22 juli flög vi tillbaka till Sverige efter helt fantastiska dagar med en MASSA intryck att smälta.



Eftersom vi visat oss vara rastlösa själar denna sommar både jag och min make stannade vi sedan i exakt ett dygn hemma i lägenheten, sedan packade vi mercan och rullade söder ut ner till "bästkusten". Där blev det både ett festligtbesök hos vännerna Sara och Hans i Varberg och ett lite lugnare men minst lika trevligt grillbesök hos bästaste Kicki och hennes Andreas i deras nya lägenhet. Sedan blev det härliga lata dagar där emellan i "hängmattan" hemma hos mamma och pappa, dagar som fick mig att inse hur gärna jag vill flytta tillbaka till västkusten en vacker dag.



Väl hemma igen hann vi med en liiiiiten "kräftskiva" innan det återigen var dags att packa resväskan.



Sista resan på vår semester tog fart den 2 augusti ner till den grekiska ö-världen och vackra Santorini som ni redan vet. Om den resan kan ni läsa om här om ni inte redan gjort det. Kan bara säga att jag tokgillade den lilla ön och jag har vart på 6-7 andra öar och på fastlandet i Grekland så jag har lite att jämföra med, skulle gärna åka tillbaka dit.



Nu så här sammanfattningsvis kan jag bara säga att det har varit en av de bästa somrarna jag haft på många, många år. Tack min älskade make för att du finns och för att vi alltid (nästan i alla fall ;-)) har så skoj tillsammans. Älskar dig av hela mitt hjärta!

Carpe Diem!


Bilder: Privata



Välkommen kära vardag



Några fler bilder från vår Santorini resa

Så sitter man här på jobbet igen som om ingenting har hänt, fyra veckor äldre, lite brunare och med en massa underbara semesterminnen snurrandes i huvudet. Det känns riktigt bra att börja arbeta idag, ingen ångest alls. Jag stortrivs på mitt arbete och jag har det så fritt som det bara går, bara jag sköter mina uppgifter så är alla nöjda och eftersom jag gillar själva arbetsuppgifterna så välkomnar jag härmed vardagen enkelt!!! Ska bli riktigt skönt av att komma in i rutinerna igen, även om det är underbart med semester och ledighet så mår ändå kroppen (i alla fall min) allra bäst av rutiner hur tråkigt det än låter.

Morgonpromenaden hit imorse var lite jobbigare än för en månad sedan, så jag måste ta tag i konditionen igen som legat på hyllan och sovit under senaste månaden. Måste även boka en klipptid, håret är för långt och risigt nu. Jag är så sugen på en "frisyr"med mer volym. Nu hänger bara håret och de kluvnatopparna skäms jag för, så bokning för ett frisörbesök måste fixas så fort som möjligt. 

Jag är bra sugen på att fixa och dona hemma med inredningsdetaljer. Blir inte så mycket av den varan på semestern då man helst vill vara ute så mer piff ska det bli hemma. Nej gott folk dags att sparka igång denna dagen. Ha en härlig måndag!

Kramar ♥




Sista semesterdagen

Så är det sista dagen innan man börjar arbeta igen. Hela denna sommaren har varit fantastisk, har absolut ingenting att klaga på utan det har vart precis så som en sommar/semester ska vara. Tack alla som förgyllt den på ett eller annat sätt!

Jag och darlingen har precis ätit varsin hämtpizza. Min med mozzarella, parmaskinka, färska champinjoner, färska tomater (som de dock glömt att lägga på), svartpeppar, ruccola och pesto var bland det godaste jag ätit i pizzaväg, en ny favorit!

Nu sjunker jag ner lite extra i soffan och bara njuter av de sista timmarna av ledigheten tillsammans med Carrie och gänget i "SATC - The movie" som jag shoppade på Bali tidigare i sommar! Ha nu en bra söndagskväll det ska jag ha. Stor kram ♥




Santorini kort & gott

      

Resan till Santorini började kl 02.15 den andra augusti 2008. Gick upp, fixade det allra sista och sedan blev vi strax före kl 03 upphämtade av bästaste Joachim som agerade taxichaufför den natten (TACK än en gång!). Väl på Arlanda flöt allting på utan förseningar och minsta lilla resfeber. Att flyga med SAS till Grekland (läs charter) kanske dock inte är det allra bästa valet, om man nu väljer flygbolag före själva resmålet vill säga, (finns ju ingen normal människa som gör det, men jag bara "varnar", haha!) För det första GAMMALT plan, för det andra ingen VARM mat (varken på dit eller hemresan trots att vi betalt extra för matjäveln). Jag vet att man inte kan förvänta sig en gourmetmåltid där uppe bland molnen, men detta var faktiskt sämre än den första vacumförpackade varmkorven jag fick som frukost på min allra första flygresa till Turkiet för 18 år sedan, men nog om det.

Väl nere på Santorini redan före kl 10, kom vi till världens mest speciella hotell. Alla rum stod på vidgavel vid ankomsten och vi möttes av en galen men glad hotellstäderska (som förövrigt blev "kär" i mig, men jag är ju också en väldigt lovable person, hahaha! *läs SKÄMT*) och vi och fyra andra medresenärer fick själva välja och vraka vilket rum vi ville ha... (har ni ens hör något liknande?) Vårt val slutade på rum nr 6 på andra våningen med havsutsikt. Gällde bara att använda kameran och zooma för allt var det var värt för att se glimten av vattnet, men det var ändå havsutsikt ;)

Efter det att vi gjort oss hemmastadda i vårt lilla spartanska rum gick vi på upptäcktsfärd och det tog inte många sekunder innan vi förstod att vårt galna lilla hotell låg HELT fantastiskt placerat. Jag överdriver inte om jag säger att det tog mindre än 20 sek att komma till klapperstensstranden (detta trots att jag tidigare nämnt att man fick använda värsta zoomen på kameran för att se "The water", men det bevisar egentligen bara att kameran har dååålig zoom ;-)) och till de mysiga restaurangerna. Vi valde att testa en som såg "fin" ut och vi tog varsin toast och jag tog en iste och min man (älskar fortfarande det "namnet" på honom) en öl till. I skuggan med utsikt över havet kändes livet helt underbart och jag kan säga att hela resan gick i feelgood-anda.

Jag kan inte lika målande beskriva precis hela vår resa för det skulle ta er timmar att läsa, men vi hittade på en MASSA olika saker. Vi hyrde bland annat en bil i ett dygn och åkte runt på hela Santorini och vi kikade på allt som var värt att se och jag blev fullkomligt förälskad i den spektakulära orten Oía med sina hundratals meter över havet och sina vitkalkade hus med blådörrar. Här är så vackert och så "Grekland" som man bara kan föreställa sig att det "ska" se ut, kanske för att minst 80 % av alla vykort och bilder från Grekland är tagna just från Oía. 

Sedan åt vi en massa god mat;  moussaka, souvlaki, grekisksallad, gyros, vinbladsdolmar och bläckfisk bland annat. Två, tre kvällar/nätter spenderade vi dessutom på nattklubben Albatross där vi träffade folk från hela världen (läs pratade med) Grekland, Sydafrika, Wales, Norge, Halmstad och Växjö ;)

Sammanfattningsvis är Santorini väl värt en resa till tycker jag, otroligt vackert och resmålet har en härlig atmosfär. Finns dock inget att handla om man inte vill ha "fejkväskor" och tvättsvampar, men kort och gott är det ett riktigt härligt resmål!   




Underbara Santorini





Här kommer några bilder från vår fantastiska resa till Santorini.

Hej alla glada, så är jag hemma igen efter en helt fantastisk vecka på supervackra och soliga Santorini. Just nu håller vi på att packa upp och dona här hemma. Blir troligtvis utgång ikväll, måste ju passa på att pressa ut det allra sista utav semstern då det är jobb på måndag igen. Men jag lovar berätta om resan så fort jag fått iordning här.

Ha en skön dag, Stor kram och på åtrseende!



Återigen resdax

Jag har vart i full gång precis hela dagen, tvättat, packat, gjort inpackning, skrubbat mig, färgat ögonbryn och fransar, gjort maikyr och pedikyr. Dagen har helt enkelt gått superfort och det beror nog på att jag sov längre än vanligt imorse dessutom, då Åsa och jag satt länge ute på balkongen och myste igår kväll/natt. (Katta, det blev gino till efterrätt igår, enkelt och vansinnigt gott med vaniljglass till ;-)).

Nu måste jag hoppa i säng, för kl 03.00 kommer Jocke och hämtar oss, och tar oss mot Arlanda! Ha en härlig vecka och i "värsta" fall hörs vi när jag kommer hem igen. Kommer jag åt att blogga även från Santorini gör jag så klart det, men det kan jag inte lova, men som sagt går det så ska jag låta er "följa" med mig på resan.

Sköt om er i alla fall! Många Kramar ♥

 




RSS 2.0