Måndagsrapport

Första arbetsdagen är nu avklarad för denna vecka och tredje måndagen redan som jag traskade till jobbet efter semestern. Arbetet kom jag riktigt bra igång med efter lunchen och fick ihop ungefär en A4:a sida med text till en återrapport, skönt när man får saker och ting att lossna. Jag hoppas att det håller i sig imorgon också.

Tog en promenad efter arbetsdagens slut och jag fann ett ljuvligt litet kolonilottsområde i närheten här som jag totalt förälskade mig i. Ingen skulle höja på ögonbrynen om bullerbybarnen hade visat sig mellan miniatyrhusen. Där skulle jag hemskt gärna ha en liten lott måste jag säga. Blev så kär att jag nog ska maila mitt intresse och ställa mig i kö, vet att det är oändliga väntetider på kolonilotter i denna stad, men försöka duger heter det ju, så kanske jag har min lott om si sådär 10 år framåt :-)

Nu väntar jag mest på att maken ska komma hem från jobbet så att jag får lite sällskap här hemma i soffan.

Hoppas att er dag vart härlig!

Kramar ♥



Sista augusti


Här har ni lite bättre bilder på klänningen jag hade
på kräfskivan i lördags för er som var nyfikna.

Gillar den jättemycket! 

Klänningen kommer från Veromoda!

Godmorgon och välkommen till denna soliga måndag, men också till den sista sommardagen, åtminstone enligt kalendern. Imorgon träder vi nämligen in i en höstmånad, galet vad snabbt det går! Sitter på jobbet i detta nu och ska kila på ett arbetsplatsmöte klockan halv tio för lite informations punkter enligt chefen. Annars är min måndag vigd till att tillbringa här vid skrivbordet med diverse frågor och skrivelser - yippie, precis vad jag känner för, eller not! Hade hellre vart ute denna friska och strålande dag, men det får bli i eftermiddag istället om det håller i sig.


Nu hinner jag inte skriva mer just nu, men önskar er en fantastiks dag och jag ska försöka att svara på era frågor i eftermiddag, såg att det dykt upp några under helgen.

Kramar ♥




Tjejkräftskiva 2009

 
 
 
 

Söndag eftermiddag och jag är återigen seg som kola i både huvud och kropp, men det är väl som det ska vara när man haft kräftskiva tillsammans med goda vänner. Gårdagskvällen blev alltså superlyckad och mina färska havskräftor som jag hade med mig var urgoda. Jag tycker vekligen att de är mycket godare och framför allt är det ju mycket mera mat på dem än de små röda insjövarianterna. Då det var knytkalas hade jag fått i uppgift att fixa en västerbottenpaj men eftersom mina dagar har gått i två hundra knyck det senaste fanns ingen tid till bakning så det fick bli en köpt variant, som i o f s var mycket god men såklart hade det varit roligare och mera "jag" att ha bakat den själv. Nu blev det inte så och vad spelar det för roll egentligen, alla blev mätta och belåtna ändå! Hamnade på Stureplan och Sturecompagniets övervåning och "klubben-i-klubben" V senare på kvällen. Tack Lovisa för en trevlig kväll och tack till alla andra också för en kul kväll!

Idag är det första dagen på hela den gångna veckan som jag inte haft fullt upp. Så underbart skönt att bara ta det lugnt och vara och inte göra något särskilt alls. Helt okej väder med sol här dessutom, så man borde bege sig ut på en promenad. Ska försöka att ta mig samman lite senare i kväll. Annars händer som sagt inte mycket idag och det är jag glad för. Imorgon ny arbetsvecka och nya "måsten" så bäst att passa på att njuta av ledigheten.

Tack för era snälla kommentarer i förra inlägget och klänningen/toppen kommer från Veromoda för er som undrat. Ska visa den bättre senare tänkte jag!

Ha en skön söndag!

Kramar ♥



En snabb uppdatering!


Kvällens värdinna får istället för en blomsterkvast eller
en flaska vin, en söt bodylotion i mycket söt förpackning.

Kvällens jag

Kvällens jag framifrån och utan smile =) Kom nämligen
på när jag fotade mig att jag ALLTID ser likadan ut på
kort med mitt eviga fotosmile, så jag försökte göra något
nytt, men nja föredrar att le faktiskt ;-)

Så kikar jag in här en snabb sväng. Min tid har inte räckt till det senaste dygnet eller två därav min frånvaro. Det har varit fullt upp, från trevliga middagar med svärmor, sömn, sömn, sömn, shopping på stan och nu är det dags för en förhoppningsvis galen och kul tjejkräftskiva på Kungsholmen hos min kära väninna Lovisa. Så in i dimman igen med andra ord. Jag som svor igår att aldrig mera kräftskiva efter torsdagens galej ;-)

Hoppas ni har det bra och att vi hörs imorgon igen, nu ska jag be min privatchaufför (läs maken) köra fram bilen så vi kan åka!

Puss på er ♥



T G I F


Detta är det enda jag bjuder på i bakväg idag. Det blev
ingen bakning igår med andra ord ;-)

Så sitter man här igen på jobbet och jag känner sig så där "härligt" halvseg, men det gick ändå ganska bra att kliva upp denna morgon trots att det blev sent igår. Jag hade i alla fall en trevlig kväll med kräftfrossa, vin och vädret kunde inte vart bättre det heller. Avslutade aftonen på skybaren "Och himlen därtill" belägen i gamla skatteskrapa på Södermalm tillsammans med ett glatt gäng innan jag tog en taxi hem alldeles för sent för att ens tänka tanken på att baka halloncupcakes med topping, precis som jag misstänkte att det kunde bli ;-)  

Idag har jag inga möten eller liknande, så min dag kommer att tillbringas mestadels vid mitt stora skrivbord, kan även tippa på att jag inte blir särskilt långvarig här i eftermiddag, det är ju trots allt fredag ;-)

Ha en skön dag så hörs vi lite senare!

Kramar ♥




Äntligen kräftdags



Nu är det alldeles strax dags för mig och ett gäng kollegor att trippa ut på innergården här på jobbet för årets kräftskiva denna soliga och härliga torsdagseftermiddag. Perfekt med en kräftskiva och pubafton ute en dag som denna, mycket bra planerat av dem som anordnar kräftkalaset, omöjligt såklart att veta innan då datumet sattes redan i början av året, men lyckat som sagt!


Jag ska försöka att ta med kameran så kanske det kan bli några bilder för er att gotta er åt längre fram, men jag lovar dock inget då jag inte vill väcka allt för mycket uppmärksamhet och fladdra runt med kameran i högsta hugg som jag annars göra rent privat.  Undra hur många fler än jag som har en blogg här i höghuset? Av ca tusen anställda måste det ju finnas fler än jag såklart, men jag känner inte till någon. Jag kommer direkt att misstänka den/dem som far runt med en kamera ikväll, så därför tänker inte jag själv trampa i det klaveret och avslöja mig, men jag börjar bli en rackare på att fota snabbt som attan så att folk knappt hinner uppfatta att jag tagit kort, den är bra den kör jag nog på ikväll, allt för er!

Ha en skön kväll, nu blir det in i dimman för egen del...... ;-)  

Kramar ♥



Halloncupcakes med topping



Det är dessa raringar jag siktar på att baka ikväll. Kanske är det lite väl optimistiskt att tro att jag verkligen kommer att ta mig för detta med bakning väl hemma efter några kräftor och en öl eller två, men om det nu inte blir av idag ska jag absolut baka dem en annan gång i alla fall för jag tycker att de både är söta att titta på och de låter goda dessutom med sin hallonfyllning!  

Ingredienser
- ca 18 st

Cupcakes:
100 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl (180 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
125 g hallon, cirka 2,5 dl


Topping och dekor:

1 burk (2 dl) crème fraiche
0,5 dl florsocker
1-2 tsk citronsaft
extra hallon till dekor


För att bakelserna ska hålla formen och bli höga och toppiga kan det vara bra att grädda dem i muffinsformar av silikon eller i en muffinsplåt klädd med pappersformar. Du kan även prova med tredubbla pappersformar.


Gör så här:
Smält smöret försiktigt i en kastrull på spisen eller en bunke i mikron.  Rör ihop äggen med sockret. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och vispa ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. Vispa även ner det smälta smöret. Klicka ut smeten i formar, men lämna några millimeter till kanten. Lägg några hallon i varje form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 15 minuter tills bakelserna är gyllenbruna. Låt svalna. Rör ihop ingredienserna till toppingen och klicka den över bakelserna. Dekorera med hallon.

Receptet kommer ursprungligen från DN.




Lillebrors torsdag!

 
Ni är flera som saknar dagens outfit på min blogg så då får ni en idag, dock
kommer jag inte att ha det varje dag, men ibland så kan jag tillfredställa er
med en bild eller sex st som synes ;-)

 
Beige
klänning från Zara (den längst till vänster) samt kofta i naturvitt från
B-young. En helt perfekt och ljus outfit för en kräftskiva kom jag precis på
eller inte kanske ;-) På fötterna samma kilklackar från Tiger som igår. 
 
Håret fram i en halvslarvig inbakad fläta (jag kan inte göra sådana flätor
egentligen men denna blev rätt ok ändå för att vara jag som gjort ;-)

Hej alla glada (och mindre glada också för den delen). Här har ni mig denna soliga torsdag. För den som undrar hur det gick med mitt städande och bakande igår kväll kan jag meddela att jag varken städade eller bakade MEN jag har ändå idag ett nystädat hem! Det ni, hur går detta till undrar genast den lata? Jo man har en man som tar tag i städningen medan man själv sitter i soffan och knåpar med blogginlägg, så enkelt är det ;-) Det enda jag bidrog med var att städa av stora balkongen på vissna löv. Bakningen den fick dock stryka på foten, kände helt enkelt inte för det och som någon klok av er skrev igår så finns det bakverk att köpa. Tänker dock ändå att jag kanske hinner/orkar med att baka de tilltänkta Halloncupcakesen i kväll efter mitt eventuella (har fortfarande inte bestämt mig) besök på höghusets årliga kräftskiva.


Nu måste jag arbeta vidare här, min lilla fikapaus är över och jag avslutar med att gratulera min älskade lillebror Johan som idag når den aktningsvärda åldern av 28 år! Hipp hipp hurra!!!


Kärlek och respekt och som alltid på återseende ♥



Samlar tidningar på hög!


Detta är vad jag ligger efter med i tidningsväg hemma just nu..


Traskade hem ut med vattnet i eftermiddags mot alla odds i strålande solsken trots att det tidigare under dagen fullkomligt har vräkt ner från himlen . Tur det slog om för jag hade lyckats komma iväg imorse utan paraply. Tanken var att jag skulle städa med full energi här hemma när jag väl kom hem och dessutom baka en sväng då eventuellt svärmor med sällskap kommer förbi en sväng på fredag. Tänkte även att mina kära kollegor kunde få ta del av baket och få sig lite gott till fredagsfikan, men jag har inte fått tummen ur till varken det ena eller andra ännu och tiden den går. Planen är dock fortfarande att hinna med båda delarna även om det tar emot lite granna faktiskt. Hade gärna suttit här bara i soffan och degat, men jag ska skärpa till mig för imorgon blir det troligtvis en öl och några kräftor direkt efter jobbet och då kommer jag då rakt inte vara sugen på att baka när jag kommer hem på kvällen det kan jag räkna ut redan nu ;-)  

Annars har jag haft en bra och relativt effektiv arbetsdag, särskilt under eftermiddagen då hjärnan blixtrade till vid några tillfällen och jag fick ner vissa saker på pränt, tack för den kreativiteten, välkommen tillbaka imorgon igen!

Innan jag sluter mina blå denna kväll ska jag försöka att beta av en tidning i tidningshögen ovan. Det är såå mycket bra tidningar med ämnen som intresserar mig såsom matlagning och inredning men ändå har jag inte fått läst dem trots ledighet och semester, men som sagt ska beta av någon av magsinen ikväll innan jag somnar! 

Hoppas er onsdag var bra och tack för kommentarena till inlägget imorse. Ju mer ni kommenterar desto mer sugen på att skriva inlägg blir jag, bara så ni vet ;-) Sköt om er!

Stor kram och på återseende!   



Ljummen kycklingsallad med rödbetor



Får jag fresta er receptintresserade med en matig men också väldigt vacker sallad så här på onsdagseftermiddag. Ingredienserna i denna kycklingsallad tilltalar mig, jag har dock bytt ut ädelosten som det stod i originalreceptet till fetaost istället då jag absolut inte kan med ädelostens smak. Tycker det är bland det vidrigaste (i matväg) som man kan stoppa i munnen, så ska ni bjuda mig på mat någon gång så skippa gärna just denna ingrediens, annars är jag en riktig allätare och inte särskilt knusslig :-)   

Ingredienser
- 4 port
400 g små färska rödbetor
1 påse babyspenat (80 g)
4 msk pinjenötter
500 g kycklinglårfiléer
1/2 msk olivolja till stekning
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
75 g fetaost
2 msk olivolja
2 msk hallonbalsamico


Gör så här
Skär bort blasten men lämna några cm och låt rottråden vara kvar på rödbetorna. Koka dem mjuka, ca 10 min. Har du stora rödbetor så koka dem längre. Spola betorna under kallt vatten, gnid av skalet och skär dem i klyftor. Skölj och torka spenaten. Rosta pinjenötterna i torr och medelvarm panna. Lägg upp spenat och rödbetor på fat. Stek kycklinglårfiléerna i olivolja och krydda med salt och peppar. Skär kycklingen i skivor, lägg dem på salladen och smula över fetaosten. Ringla över olivolja, balsamico och strö över pinjenötterna.

Voilà bara att servera med något gott i glasen. Vatten dricker jag helst till maten till vardags och gärna ett gott vin vid ett festligare tiillfälle!

Receptet kommer ursprungligen från tidningen Laga lätt!




Efter regn kommer solsken


Dagens jag i höga huset.

Jeansleggins Veromoda, linne H&M, marinblå kavaj
Filippa K samt kilklackar från Tiger. Enkelt men i mitt 
tycke snygg och klassisk outfit på jobbet.   

Regntunga skyar bjuder vädergudarna på denna onsdag, men det är faktiskt ganska mysigt om jag ska vara ärlig. Sitter här inne i höghusvärmen och njuter av att sitta just inne när jag kikar ut genom fönstret och ser folk hasta förbi med paraplyerna som färgglada sköldar mot himlens miljoner tårar.

Själv har jag allt annat än tårar i blicken just nu, allt känns nämligen ganska bra om jag ska vara ärlig. Det går bra på jobbet, det är skönt hemma och så allt det där emellan känns även det riktig bra. Så nog för att jag hade en svacka där i juli så är det som man säger; efter regn kommer solsken! Så ni som kanske har det jobbigt just nu, jag lovar er det kommer bättre dagar. Livet är helt enkelt inte alltid en dans på rosor, det kommer svackor, ibland plötsligt och ibland kan de vara självförvållande, men man tar sig på något underligt sätt alltid ur dem förr eller senare och kommer igen lite starkare för varje gång. Så gråt om du känner för att gråta, det är skönt, lika skönt som det är att skratta när man är glad och lycklig.


Önskar er alla en underbar dag, men jag skänker ändå en extra tanke till er som har det svårt på ett eller annat sätt. Jag hoppas att ni kommer igen snart och att livet då åter ler mot er.


Kramar ♥ 



Vackert på himlavalvet






Hemma efter en solig eftermiddag med en massa frisk härlig luft. Det blev en trevlig promenad utmed Årstaviken direkt efter jobbet tillsammans med en kollega och väl hemma igen i Sjöstaden fylldes himlen plötsligt av inte mindre än tio(!) luftballonger medans vi intog varsin glass som avslutning på Bistro Sjöstad. Jag lyckades fånga sju av farkosterna på en och samma bild. Älskar verkligen denna typ av ballonger, det är så fint och somrigt när de stilla och tyst svävar förbi på himlavalvet. Det enda man hör emellanåt är hur det pyser till i dem när de fylls med varmluft för att få ballongen att stiga ytterligare, som sagt så fridfullt och vackert mot stadens siluett.   

Nu har jag hamnat i soffan och känner mig riktigt trött, maken stryker sina nytvättade skjortor här bredvid framför tv:n som står på och maler. Kvällens middagsmat bestod av hederliga snabbmakaroner och köttbullar, det trodde ni inte jag åt va ;-) Kan även avslöja att jag tycker att det är gott ibland samt att jag inte la upp maten det minsta snyggt denna kväll, men det funkar fint det också även om jag faktiskt föredrar att äta mat som är tilllagad med mera kärlek och omsorg, men ibland så funkar även detta som sagt!

Det blir inte mycker mer än så här gjort innan sänggång denna tisdag. Vi hörs helt enkelt igen imorgon, sov sött!

Kramar ♥



Att blogga om ingenting!


Här vill jag sitta ikväll och njuta denna augustidag. Hoppas
att värmen håller i sig i år till långt in i september /oktober
så att man kan nyttja balkongen länge till!

Det rosa har nu åkt bort på balkongen, nu räckte det med 
färg för denna gången. Dock är dessa bildern tagna tidigare
i år, men det ser likadant ut nu.

Gomiddag min kära läsare! Här har ni mig denna fina sensommardag. Hade önskat att jag kunnat befinna mig utanför höghuset. Kanske på en långpromenad ut med vattnet där jag hade kunnat stanna för en fika och bara njutit av en ledig tisdag, men så är det alltså inte utan jag sitter här "instängd" och bara längtar ut i friheten. Ut i solskenet, ut i denna vackra augustidag. Jag försöker dock att ta mig samman och få så mycket som möjligt gjort även om det idag tyvärr bär mig emot, men lata dagar i solen betalar inte maten på bordet så det är bara att bita ihop och hoppas att det håller i sig tills dess att jag kan kliva ut genom den stora snurrdörren på entréplan senare i eftermiddag.  


Önskar att jag hade haft något intressant att förtälja, men det är torrt och jag har vad man brukar kalla bloggtorka helt plötsligt. Konstigt det där, vissa dagar flyter fullkomligt textraderna ur mig, andra så måste jag likt nu skriva om min bloggtorka för att ens kunna fylla "bladet". I dessa stunder är jag knappt värd er som läser och bloggen förärar mig med ett uns av stress, men jag vet också att plötsligt dyker något upp och jag har återigen förhoppningsvis något som tilltalar er som läser att skriva om igen.


Ha nu en fortsatt skön tisdag, det ska jag ha! Jag är dessutom nu lite nöjd ändå för att jag har lyckats med konststycket att svamla ur mig en massa textrader om egentligen ingenting och ni läser fortfarande ;-) men fortsätter jag i denna anda tappar jag nog dock läsare skulle jag tro, så jag lovar att det inte ska bli en dålig vana!


Kramar ♥



Måndag!

Måndagens arbetsdag har passerat i en faslig fart och förutom mina sedvanliga arbetsuppgifter blev vi inom gruppen kallade till ett kort informationsmöte med chefen på eftermiddagen där vi fick ta del av lite ny information. För egen del var beskedet till min fördel rent arbetsmässigt så det känns skoj, känslomässigt kommer det kanske bli en annan femma när vi väl är där, men den dagen den sorgen!


Solen har strålat och enligt uppgift ska den så även göra detta imorgon vilket känns toppen. Härligt att kunna dra ut på sommarkänslorna riktigt ordentligt för tids nog kommer både mörker och kyla och vis av erfarenhet sedan 32 år tillbaka vet jag att den mörka årstiden är låååååång, så kära sol stråla på!
 
Nu kommer maken hem, då är det dags att tillsammans ta en sväng till matvaruaffären då både kyl och frys behöver laddas här hemma. Önskar er en riktigt fin måndagskväll så hörs vi åter imorgon igen!

Massa kramar ♥ 



Stilren design





När hösten är påväg kommer mitt inredningssug som ett brev på posten. Jag vill då för första gången på månader bege mig in och piffa med både det ena och andra i inredningsväg. Än så länge är det fortfarande för somrigt ute , särskilt denna strålande måndag som mer för tankarna till strandliv än till kulna höstdagar, men jag börjar ändå snegla och fundera på årets höstpiff.

Detta stilrena bord i vitt och krom från MIO är jag bra sugen på att inhandla till vardagsrummet framöver. Jag har dock inte sett det i verkligheten, men på bild tilltalar det mig och jag tror att det skulle passa alldeles utmärkt i vårt hem då designen på bordet påminner om vårt sideboard på någotvis. Bordet vi har idag köptes när vi flyttade på grund av att det bord vi då egentligen ville ha hade utgått ur sortimentet. Därför fick det bli ett annat och det blev då Plainbordet med sin elipsform. Visst jag gillar det, men det är ändå inte så jag hade tänkt mig från början, plus att det är en aning smalt. Så jag ska bege mig till MIO framöver för att spana så får vi se om det blir ett köp eller inte.

Någon som har eller har sett bordet i verkligenheten? Hiss eller diss?

Kram på er, vi hörs senare ♥



Kyckling Italiano



Denna smarriga kycklingrätt åt vi i lördags. Balsamvinägern i såsen gör hela rätten tycker jag, testa själva! Enkelt och gott! Jag severade kokt ris till vilket passade alldeles utmärkt. Receptet fann jag i en tidning, men såg nu att det även finns på Arlas hemsida.  

Ingredienser - 4 port
4 kycklingfilléer
2 tsk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk vetemjöl
2.5 dl Kelda lagalätt
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
3 tomater
2 msk basilikablad

Gör så här:
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Vispa ut mjölet i lite vatten. Vispa i grädden, balsamvinäger och kycklingfond. Häll i pannan. Låt sjuda ca 10 min. Skala och skiva vitlöken, skär tomaterna i bitar. Fräs i smör i en stekpanna och lägg över kycklingen. Strö över basilikan och servera med ris, potatisklyftor eller annat som faller dig i smaken. 

Smaklig måltid!




Underbart är kort!


Bjuder på två bilder till på min fullkomligt ljuvliga rosbukett
som pryder köksbordet här hemma denna helg.

Underbart är kort, buketten börjar redan se lite hängig ut
nu, men helgen sjunger ju å andra sida på sista versen
den också!

Har precis sett klart programmet "The Rachel Zoe project" och önskar att jag hade en alldeles egen Zoe som kunde plocka fram det jag ska ha på mig vissa dagar. Visst jag tycker jag att det är skoj med kläder, men ibland så kan jag få byta outfit både en och två gånger på mornarna innan jag är nöjd och det är i de stunderna en liten ettrig Zoe skulle passa perfekt in i mitt liv så jag hade sluppit den där irritationen.

Nu ska jag krypa ner bland mandel- och kokosdoftande badskum och bubblor i vårt vita badkar och njuta en stund med sällskap av senaste numret av tidningen "Allt om mat", skönt ska det verkligen bli. Helgen sjunger förövrigt på sista versen, så därför ska jag försöka i alla fall att nyttja den lite till så det blir alltså ett minispa för min del med en stund i badkaret innan kvällens middag ska svängas ihop. Det blir en klassiker på bordet här hemma i Sjöstaden denna kväll, nämligen spagetti och köttfärsås. Det är en evighet sedan vi åt just detta så jag ser framemot måltiden!

Njut nu resten av dagen och tack för att ni finns och kikar in här på bloggen ♥ 

Kramar i mängder



Sköna söndag!

 
Fredagens middag för två i bilder. Till vänster kantarelltoast med ruccula
 
Grillad karré, majskolv med en kantarell- & konjaksås. (recept kommer!)
 
I vinglasen Castillo turis Reserva 2002, gott!

Idag var det inte jag som slog rekordet som sömntuta i denna lilla familj, utan det slog maken med råge då han för mindre(!) än trettio minuter sedan behagade kliva upp denna soliga och sköna söndag. Jag kan dock inte skryta med att jag har fått något vettigt gjort trots att jag vart vaken några timmar, men är det söndag så är det ju en vilodag. Den enda som inte vilar här är tvättmaskinen som arbetar för fullt.

Själv ska jag ta mig en uppfriskande och rask promenad under eftermiddagen och senare mot kvällen blir det ett härligt och avslappnande skumbad tillsammans med några tidningar då jag "ligger efter" i min tidningshög. Hinner inte läsa ut dem jag har innan nästa dimper ner i brevlådan, så jag ska ta mig tid att läsa ikapp. Behöver även göra en inpackning samt fixa händer och fötter, så intressantare än så blir det inte denna söndag. Känns i o f s superskönt med en "bara vara" dag emellanåt också, så jag klagar inte. Imorgon är det ju en ny arbetsdag och förhoppningsvis blir det en minst lika härlig och energifylld vecka som den gångna. Jag har två stycken kräftskivor att se framemot, dels en på jobbet på torsdag (dock inte bestämt om jag ska masa mig dit eller inte ännu) och dels en tjejkräftskiva på lördag tillsammans med mina kvinnliga vänner. Så mitt skaldjurssug kommer att bli stillat även kommande dagar, skönt att veta redan nu ;-)

Nu blir det till att svänga ihop en brunch, dock nästan för sent att kalla det brunch nu kanske? ;-)

Stor kraaaam ♥



Projekt fotorensning klar!





Denna lördag vaknade jag självmant runt klockan halv elva efter en lång och välbehövlig sovmorgon. Sedan har dagen gått i stilla lunk och jag har framför allt rensat min vita snygga dator på en mängd bilder. Har man en blogg att underhålla blir det att man tar en oerhört stor mängd foton. Ett fåtal av dem hamnar här till allmän åskådning, medans resten hamnar på hög i datorn, så nu har jag som sagt gått igenom en massa och kastat. Finns ingen större vits att spara 25 bilder på en maträtt, mig själv eller veckans helgbukett ;-) Fann bilderna ovan från en dag tidigare i sommar, hade inte mage att kasta dem då det ser så härligt ut, så de får bli dagens bilder innan även den hamnar i papperskorgen likt deras bröder och systrar redan gjort tidigare i eftermiddags.
 
Kan inte riktigt fatta att det nu redan börjar bli kväll. Ska svänga ihop en Kyckling Italiano till middag, med bland annat tomat, vitlök och balsamvinäger som ingredienser, gott, gott!  

Hoppas att er lördag vart till belåtenhet hittills och att den fortsätter i samma anda!

Sköt om er så hörs vi såklart igen!

Kramar ♥



Välkommen sköna helg!


Fredagsbuketten på plats. Valet föll på tjugo st härligt skära rosor när jag
stod där i blomsteraffären och velade. Vasen kommer Åhléns och inköptes
en gång i vintras.


Cult Design ljusstakarna har hängt med ett bra tag, men den lite högre
varianten fick följa med hem under semestern. Bordet är nu dukat redo för
en fredagsmiddag tillsammans med äkta maken.
.

Som ni ser används tallrikarna från HIMLA i kombination med porslin från
MIO.




God fredagskväll, underbart att vara hemma efter första veckan på jobbet efter semestern. Den gick minst sagt i faslig fart, går resterande framtida veckor lika förbryllande snabbt är jag snart i pensionsåldern ;-) 

Inväntar nu maken samt att kvällens middag ska bli klar för servering. Blir en liten toast med gräddstuvade kantareller som aptitretare. Till huvudrätt serverar jag grillad karrékotlett med färskpotatis och en kantarell- och konjakssås. Efterrätt får bli några rutor mörk choklad tillsammans med en kopp starkt kaffe, har inget annat förberett denna afton.

Kvällen ser förövrigt ut att bli lugn, tror att jag satsar på lite hårdare lördagsfirande istället som det känns nu i alla fall. Känner mig lite sådär fredagstrött och i behov av sömn, så det blir troligtvis någon film med maken, lite bloggläsande senare ikväll och enbart mys i massor.

Nu är det matdags, ha en mysig fredagskväll så hörs vi!

Kram ♥  



Håll tiden med stil


Denna übersnygga klocka från "Oxxo Design" fick jag igår
i present från rara Evelina från webbutiken 
Creative Lounge.

Jag har sneglat på uret både en & två gånger, så jag blev
sååå glad och minst sagt ÖVERRASKAD när den plötsligt
dök upp i ett fint litet rosa paket igår. TUSEN TACK!!! 


Ja så var det redan fredag och det fullkomligt strålar ute även denna dag, precis som det ska göra när det stundar helg. Jag ska vistas här bakom mitt stora skrivbord hela dagen och göra sammanställningar och om jag hinner även börja knåpa på min första återrapport efter semestern. Med tanke på allt jag har fått gjort denna första vecka, skulle man kunna tro att jag jobbat både natt och dag men så är det inte vet bara inte varifrån all energi kommit. Fingrarna har farit över tangentbordet som de hade blivit dopade under semestern - haha! Kanske är alla skaldjur jag ätit, säkert mycket nyttigt för kreativiteten ;-)


Ikväll blir det dock inga skaldjur på menyn utan grillning. Inte klart med vilka tillbehör och liknande som det kommer att serveras till, men de möra karrékotletterna ligger i alla fall sedan tidig morgon i sin smakrika marinad och suger förhoppningsvis åt sig av alla aromer. Kom precis på att vi har nyplockade och förvällda kantareller i frysen som vi fått från kära svärmor. Kanske ska använda en av påsarna till den grillade menyn denna fredag, det tål att tänkas på!  


Nu är det slut på svamlandet, måste fortsätta arbeta. Trevlig helg på er!


Kramar



Vardagslyx när den är som bäst!


Underbart vinkokta musslor...

läcker hummer och goda färska räkor...

... och sist men inte minst smarriga kräftor!
 

Fick ett halv kryptisk mail från maken i eftermiddags där han frågade när jag skulle komma hem från jobbet. Nyfiken som jag är undrade jag så klart tillbaka varför han undrade över detta. Han ber mig då att vara hemma senast klockan sjutton då han hade en liten överraskning. Väl hemma möts jag av maken i fullgång i köket med att lägga upp de ljuvliga färska skaldjuren ovan som han köpt med sig hem från delikatessbutiken Hambergs fisk i Uppsala på en bädd av krossad is. Snacka om vardagslyx!!! De intogs sedan på balkongen denna soliga kväll tillsammans med ett gott Chardonnay i glasen, sååååå ljuvligt gott. Jag tröttnar aldrig på skaldjur det är en sak som är säker och de senaste månaderna har jag inte kunnat släppa tankarna på dessa godbitar. Hade jag inte vetat bättre hade jag trott att jag var gravid och hade fått så kallad cravings, men så är det inte, skaldjur är i alla fall en riktigt favorit för min del. Tack så hemskt mycket darling för den goooda överraskningen, love jo!

Fick förutom kontorsmaterialet som var det som döljde sig i det mystiska paketet på jobbet idag, kom ett annat paket innehållande en jättefin present med posten när jag kom hem. Ska visa vad det var imorgon, jag blev superglad kan jag meddela! Vilken dag jag haft med andra ord, presenter, skaldjur och ett glas vin och jag fyller varken år eller heter Bernhard eller Bernt som har namnsdag. Jag har det rätt bra ändå ibland med andra ord ;-)

Nu sitter jag mest och slötittar på tv och ska försöka komma i säng i tid ikväll då jag ska upp tidigt imorgonbitti. Tänk att det redan är fredag, denna vecka har gått sjukligt fort måste jag säga! Sov sött nu så hörs vi imorgon igen!

Många kraaaamar ♥



Solig torsdag i mitt liv!


Gårdagskvällens mat en lätt sallad bestående av vitlök &
cayenne stekt scampi, ruccula, körsbärstomater, crabfish,
krispsallad samt balsamico cremé ringlat på toppen. Hur
gott som helst!
 

Lika sommarvackert ute denna augustidag (jag vet det är ett förbannat tjat om vädret i denna blogg, men jag är min fars dotter och han är mycket intresserad av väder och vind, det har helt enkelt smittat av sig - haha!) Kom insläntrande en aning sent denna morgon trots att jag gick upp i god tid. Kom inte hit förrän strax före nio, men det tar jag snart igen, bara att lägga i en högre växel helt enkelt och bita ihop.


Plingade till i min mailbox precis när jag kom hit att jag har ett paket att hämta på våningsplan S4 här i höghuset. Jag har inget beställt vad jag kan minnas? Så nyfikenheten vaknade till liv på direkten, dock vet jag ju att det är något jobbrelaterat, men ändå! Inte var dag jag får kolli som jag inte beställt. Levereras till mig i eftermiddag om jag inte själv vill hämta paketet, spännande fast det kommer ju inte att vara ett höstplagg, inredningspryl eller något liknande som jag annars brukar föredra att få. Är säkert en hög med papper eller om jag har riktig tur kanske en bok av något slag, dock inget skönlitterärt i så fall. Ja, ja det återstår att se vad som gömmer sig i denna mystiska försändelse.    


Dagen ser i alla fall ut som alla andra dagar och håller solen i sig så vackert som den nu skiner så kommer jag troligtvis att ta mig en promenad likt igår. Så härligt att bara traska omkring här i stan och upptäcka nya smultronställen.


Nu lägger jag i en högre växel här och måste avsluta, på återseende!


Kramar ♥



Smultronställe ♥

 
 
 
 

Godkväll sötnötter, här har ni en trött men glad och belåten kvinna efter ännu en bra dag denna första arbetsvecka. Efter jobbet har jag strosat runt på Södermalm i solskenet i timmar och varit bland annat en sväng i mina favoritkvarter runt Åseberget med gatorna Sågargatan, Lotsgatan, Skeppargränd, Åsögatan och Kvastmakarbacken. Det är verkligen något extra där och jag har sagt det förut och jag säger det igen, det är så vackert och pittoreskt att det nästan gör "ont" i själen när jag promenerar omkring i detta område. Det är så lugnt, fridfullt och det känns som man färdats tillbaka i tiden där bland de gamla husen från främst 1700-talet med dess kullerstensgator. Man förväntar sig nästan att någon av Astrid Lindgrens sagofigurer ska dyka upp i gränderna och jag älskar denna plats. Jag kan gå där och strosa om och om igen och jag kommer förevigt ha denna plats i mitt hjärta ♥

Nu ska jag strax ta en dusch och sedan krypa i säng. Riktigt trött som sagt efter en eftermiddag med mycket frisk luft. Vi hörs imorgon igen och har ni aldrig varit på Söders höjder och kvarteren jag beskriver ovan besök dem nästa gång ni är i Stockholm...

Stor kram ♥



Ekorren är tillbaka

  
 
 

Idag är det sommarsol igen precis som det var förutspått. Ingen är gladare än jag för att sommaren inte tycks ha gett upp ännu. Jag tycker att det räcker om hösten kommer fram mot slutet av september början av oktober om jag skulle få önska, men det är i o f s inga vädergudar som frågat efter mina åsikter i ämnet så jag lägger ner det hela och hoppas på det bästa bara!

Kan meddela att jag nu är inne i det berömda ekorrhjulet igen. Det tog alltså två arbetsdagar och på den tredje dagen så var allt vardagligt igen och vet ni det stör mig inte ett dyft. Jag kommer till jobbet, startar upp datorn och kollar min e-mejl, samma visa varje dag. Vidare hämtar jag en kopp kaffe och äter sedan min medhavda smörgås framför datorn samtidigt som jag går igenom dagens arbete i huvudet. Arbetar sedan på och efter någon timma ropar någon i korridoren att det är en liten fika paus. Alla väljer samma plats runt det lilla fikabordet som alltid, vanemänniskor om vi är och så har vi oftast en trevlig stund med både skrattanfall och mera lågmälda och seriösa samtal. Återgår till skrivbordet, möten eller vad som står på schemat under några timmars tid. Klockan 11:45 samlas gänget och traskar mot matsalen där man väljer den maträtt som man önskar för dagen. Man kikar på folk och för egen del så slås jag var eviga lunch av att jag alltid ser nya ansikten i den stora matsalen som under en dag ungefär göder tusen matgäster. Tillbaka uppe på kontoret så arbetas det till strax efter klockan 14 då är det återigen någon som ropar att det är fika och kort därefter intas samma platser runt bordet av samma personer och återigen så skrattas det. Sedan är det arbete till dess att det är dags för hemgång vid halv fem- fem tiden och så här håller det alltså på vecka efter vecka och det stör alltså inte mig ett dyft. Jag är inte det minsta spännande som person inser jag i detta nu, men  tryggheten att ha ett arbete att gå till, att ha kollegor som man trivs med och att man känner att man tillför något här i livet ÄR för mig en tillfredställande känsla och sedan må det vara hur trist som helst. Vissa skulle säkert hellre dö än att ha ett nio till fem jobb på kontor, men för mig passar det alldeles utmärkt. Så nu vet ni hur en helt vanlig arbetsdag i mitt liv ser ut på ett ungefär, spännande va? Nej just det, det var ju spännande det inte var ;-)


Sköt om er och era ekorrliv, för jag vet att de flersta av er har det precis likadant med rutiner och lika, samma, samma lika var eviga dag!
 
Kärlek och respekt ♥




Fiskfilé i hummersås



Startar dagen med ett eget komponerat recept till er som gillar receptinlägg. Rätten är sååå god och inte det minsta komplicerad att tillaga.

Ingredienser -
två personer
2 st fiskfiléer t.ex Sjötunga, (använde pangasiusfilé sist funkar det oxå) 
2 dl cremè fraiche
2.5 dl matlagningsgrädde
2-3 msk hummerfond
rikligt med dill
en klick smör
salt och peppar

Sockerärtor & räkor till dekoration

Gör så här:
Lägg fileérna i en ungsäkerform (använder du inte färsk fisk så måste fisken tinas före går inte att lägg i frysta filéer) Salta och peppra fisken. Koka upp grädde och cremè fraiche tillsammans med hummerfonden samt dill. Låt den sedan såsen reducera dvs så att vätska kokas ner så att såsen blir mer koncentrerad i smakerna, klicka i en klick med smör mot slutet av kokningen. Häll sedan vätskan över den råa fisken och sätt in formen i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Servera sedan med kokt potatis, socker ärtor och skalade räkor. Riktigt gott!



En riktig fantastisk tisdag


Parfymen som denna oerhört vackra bild gör reklam för luktar så
oerhört gott och förknippas med så mycket gott för mig att jag nu 
köpte den efter att ha haft bodylotionen. Jag har även Miss Dior
Chérie L´eau
ser likadan ut i flaskan men annan kulör & doft.  
   

Kvällens middag blev en egenkomponerad fiskfilé (ni ska få receptet imorgon, måste skriva ner det först!). Invigde även de nya faten från HIMLA. Har man haft en fantastiskt bra dag som jag haft, ska man minsann även avsluta den med en god middag serverat på fint porslin om det så bara är en helt vanlig tisdag var min första tanke när jag klev innanför dörren här hemma! Var ett tag sedan jag kände mig så tillfreds med livet som jag gjort denna dag. Allt har klaffat och varit fantastiskt från uppvaknandet och framåt och jag har nästan fått övernaturligt mycket gjort till skillnad från gårdagen. Hello världen här är jag och jag är superwoman hade jag stor lust att skrika ut över hela Sjöstaden på promenadvägen hem ;-) Tänk vad humöret gör för ens välbefinnande - lovely!

Vad kul att så många av er tyckte till om vad ni vill att denna blogg ska innehålla och jag måste ju säga att ni verkar vara ganska tillfredställda som det är, tänk vad jag kan ;-) Jag gör helt enkelt så att jag kör på i vanlig ordning men jag ska även försöka att emellanåt få in lite fler tänkvärdheter, skadar inte för jag tycker precis som någon klok varelse skrev att det ibland blir lite tröttsamt att läsa om bara materiella saker och ytligheter överallt. Jag är faktiskt tro det eller ej inte särskilt ytlig, tror att de flesta som känner mig väl skulle kunna skriva under på det, men samtidigt gillar jag ju att omge mig av vackra ting. Gäller väl bara att se till att ha en balansgång mellan allt som det mesta här i livet. Jag gör ett försök så hoppas jag att ni stannar, är tillfredställande för mig att ni läser/tittar in!
 
Ha nu en underbar kväll, det ska jag ha!

Kärlek och respekt ♥



Vad önskas?


Tisdagens jag i hissen påväg till jobbet denna andra
arbetsdag 

Kjol av längre modell från Monki, linne gekås, jeansjacka
Zara samt sjal från Vila


Tisdag härliga tisdag är här! Jag har haft en skön och bra start på denna andra veckodag och jag känner mig fylld av sprudlande energi. Gick upp samtidigt som Mr J för en gång skull, annars brukar jag ligga kvar när han kliver upp numera sedan han blev höjdare i Uppsala. Men idag så studsade jag alltså upp likt en gul tennisboll och var i gång på bara några sekunder. Så olika det kan vara, vissa mornar är man som en halvdöd zombie och andra dagar är så lätta att kliva upp till. Älskar sådana här dagar, de är helt enkelt väldigt lätta att leva!


Jag har dock ett litet problem som jag nu tänkte att vi kanske kan hjälpas åt att lösa. Saken är nämligen den att jag stundom känner att allt här i bloggen är samma, samma, samma och att ni kanske tröttnar? Jag tröttnar nämligen på mig själv emellanåt. Så min enkla fråga är vad vill ni ha för inlägg om ni skulle få önska? Vet att jag aldrig kommer att kunna tillfredställa er alla, men jag kan ju i alla fall försöka eller är det bra som det är?


Jag är nämligen oerhört tacksam att jag har er som läser och visst bloggandet är en ventil och ett sätt för mig själv att uttrycka mig, men jag kan villig erkänna att jag även skriver för er som läser. Det är alltså inte så att jag endast har bloggen för min egen del utan jag älskar det gensvar ni ger mig och man skulle väl kunna säga att ni till viss del gör så att vissa dagar är härligare än andra. Jag får mail från människor jag aldrig mött, människor som skriver så otroligt fint att jag ofta sitter med tårar i ögonen och när det var jobbigt ett tag där i början av min semester fick jag så mycket respons av er att jag fortfarande är mållös att andra människor kan engagera sig i någon som man aldrig mött! Så jag vill alltså med detta försöka ge tillbaka, så berätta för mig vad ni önskar så får vi se om jag får till det ;-)


Ni blir det till att fortsätta att överföra dagens härliga energi till mitt kära arbete, på återseende mina fina cybervänner!


Många kramar ♥



Måndagen avklarad


Första kvällen sedan i vintras som jag tänt den öppna
spisen här hemma!

Första måndagen är avklarad, magen är mätt och nu väntar jag på maken som jag vet är påväg hem från jobbet. Jag själv var inte hemma förrän halv sju denna afton efter en dag då jag inte riktigt kom in i rutinerna riktigt, men jag kan avslöja att jag är på god väg. Det var i vilket fall skoj att träffa kollegorna igen och skvallra om vad folk haft för sig de senste veckorna när vi vart i från varandra.  

Nu tittar jag på den romantiska filmen "Om ödet får bestämma" , en kopp med Mullbärste värmer mig och skenet från öppna spisen gör att det är rena rama höststämning här hemma just nu. Känns som verkligen höst ute, men jag har hört att det kommer strålande sol på onsdag så då ska jag återuppta sommarkänslorna igen, ikväll blir det mer åt det höstliga hållet som sagt!

Hoppas att er måndag vart bra?!

På återseende och kramar ♥




Välkommen vardag!

 
Mina två köp från Bruka Design som fick följa med hem
till Östkusten.


En hushållspappershållare i högblankt vitt. Har vart ute
efter en ny hållare ett bra tag och föll direkt för denna
enkla variant när jag av en slump sprang på den.


Blev även en skål i beige och vitt som kommer användas
flitigt både för fräscha sallader och andra godsaker.


Så är vardagen här igen, tänk att under den senaste månaden som gått har jag i stort sett bara drivit omkring likt ett vindflöjel för vinden och gjort det som fallit mig in utan att behöva tänka något djupare. Oerhört skönt, men i längden blir även latmasken i mig mättad och jag känner att jag nu vill komma igång med både det ena och andra.


Förutom rent jobbmässiga saker som det kommer att finnas gott om under den kommande tiden så finns några småplaner som ska fixas hemma. En sak är att ta tag i mitt lilla mini dressingroom. Känner att jag måste få in fler smarta lösningar där inne för att utnyttja ytorna bättre än vad som görs idag. Så det är väl det "största" inredningsprojektet som det ser ut just nu, annars är det mest småpiff och sådant som står på "att göra listan".


Min morgonpromenad till arbetet kändes mycket uppfriskande, kan ju inte påstå att jag den senaste tiden vart uppe med tuppen och varit ute och traskat, så en riktig skön start fick jag denna morgon den 17 augusti 2009. Verner och Valter har namnsdag och min älskade pappa fyller dessutom år. Firade honom ordentligt i fredags med presenter och liknande, så det har bara blivit ett enkelt litet telefonsamtal denna morgon.


Nu är min fikapaus till ända och jag ska försöka organisera min dag/vecka och försöka komma igång i vanlig ordning. Känner mig faktiskt lite ringrostig och har lite svårt att ta beslut i vilken ända jag ska börja, men det logiska är väl bara att ta tag i tråden där jag slutade för en månad sedan. I eftermiddag gissar jag att det känns som om jag aldrig vart ifrån det stora skrivbordet här i det höga huset, det brukar alltid vara så!


Stor kram till er ♥ 




Åter hemma i Sjöstaden!

 
Gårdagens dukning i vitt, guld samt rosa helt i min smak. Champagneglaset
till vänster från Orrefors designat Efva Attling tycker jag är underbart fina!
 
På varje gäst plats låg en bit mörkchoklad i fin förpackning med ens namn
på. Det är det ni ser på glaset på bilden till vänster.

 
Det vackra och strålande brudparet. Bilden till vänster är från själva vigseln.
Det  till höger är tagit under brudskålen.  
   
Brudbuketten var liten, nätt och gick i svagt rosa och vita rosor - Söt!
 
Tyvärr är bilden på mig den enda bilden jag har på mig i helfigur. Ingen 
direkt bra bild då jag står så konstigt, men ni ser på ett ungefär hur outfiten
såg ut ;-)  

Godkväll på er! Nu är vi tillbaka hemma i Sjöstaden igen och det var riktigt skönt att komma in här hemma och packa upp väskor och shoppingkassar efter en fantastisk vecka på västkusten - Tack mamma och pappa för allt! 

Gårdagskvällens bröllop med efterföljande bröllopsfest var trevlig och det bjöds på god buffé, närmare bestämt örtig sallad på grillade pilgrimsmusslor och räkor. Ungsbakade tortilla med löjrom, crème fraiche och rödlök. Parmalindad mini-tournedous på oxfilé med murkelcrème. Saltrostade klyftpotatisar med fetaost och honungsdip. Roqueford och brie, kex och fikondip, basilika, citronsmör och bröd - Gott var det! Brudparet strålade av lycka hela kvällen trots att regnet hängde i luften under vigseln, men det klarade sig som tur var! Tusen tack Christian och Emma för den fina kvällen ni bjöd oss på ♥

Nu blir det till att förbereda inför morgondagen och min första arbetsdag efter en månads ledighet. Jag har ingen som helst ångest för att gå tillbaka till jobbet alls, jag ser faktiskt framemot att promenera dit imorgonbitti och sätta tänderna i nya uppdrag denna kommande höst. Är det några fler än jag som börjar arbeta imorgon igen efter sin semester?

Nu blir det för min del att hoppa in i duschen, vi hörs garanterat i morgon igen!

Sov gott ♥



Ännu en kärlekens dag är här ♥



 
 

Lördagen den 15 augusti är här och jag är i fullgång att packa väskan, frissera håret, raka benen och fixa det sista på bröllopspresenten! Allt i en salig blandning och för ovanlighetskull när det gäller mig så är det väldigt oorganiserat - Hua!

Som jag tidigare nämnt är det alltså bröllopsdags igen för vår del denna tyvärr helmulna och grå dag. Hoppas att det kan tänkas spricka upp mot kvällen allra helst för brudparet skull som kommer vigas utomhus om vi nu uppfattat inbjudan rätt, så det gäller ju att vädergudarna än mer är på vår sida då, lagom skoj att stå ute i eventuellt hällregn i min för kvällentilltänkta outfit ovan...

Gårdagskvällen blev mysig med ett kärt återseende när maken återigen kom ner hit. Blev grillafton och en massa prat. Somnade ganska sent och tog därför en lång och välbehövlig sovmorgon, kanske därför jag i detta nu känner mig en aning stressad, men vi hinner. De gifter sig inte innan kl 18:00 så än finns tid för allt från nagelfix till makeup.

Hoppas att ni har en bra lördag, nu hinner jag inte skriva mer! Lovar att svara på era frågor jag fått under gårdagen och kanske även någon före det när jag väl är på plats hemma igen i Stockholm hinner inte det nu, lovar även komma med fler recept. Håll ut som sagt snart är jag på hemmaplan igen och kan sköta bloggen lite snyggare!

Massa kramar ♥



Home sweet home

 
 
På söndag bär det av hemåt igen efter över en vecka här nere på Västkusten.
Börjar faktiskt att sakna vårt vita hem litegranna...

Happy Friday! Just "hemkommen" från en liten trevlig shoppingrunda i några mysiga inredningsbutiker och resultatet blev både en påse från Bruka samt en från Cult Design. Jag är supernöjd med mina inköp och kan nu knappt bärga mig tills jag får komma hem och plocka fram sakerna i vårt vita hem.

På tal om hem så är det inte så många dagar kvar här nere nu innan det blir hemfärd på söndag. Maken kommer ner från Stockholm ikväll efter att ha avklarat sin första arbetsvecka efter semestern och då blir det grillning och mys på schemat. Imorgon styr vi två kosan mot Kungsbacka för att närvara då Christian och Emma säger jag till varandra på bröllop nummer två denna semester och på söndag bär det sedan alltså av hemåt igen. Jag börjar faktiskt att få lite smått hemlängtan nu efter lägenheten och mina egna saker, så borta bra men hemma bäst som det så fint heter stämmer verkligen!
 
Nu ska jag sätta mig ute i den strålande solen denna sista semesterdag som det är för mig denna fredag. Blir att plöja igenom en ny inredningstidning i en av de sköna vilstolarna ute på framsidan av huset. Vi hörs och ha en riktigt härlig helg nu!

Många kramar ♥



Mera bebismys och fikor!

 
Dagens bebis besök, en söt liten Charlie...
 
... och framför allt en GLAD liten Charlie ;-)

Läggdags för mig alldeles strax och jag har bara åstadkommit ett enda litet ynkligt inlägg denna torsdag, men jag har inte hunnit med mer än så. Dagen har gått i ett med fikadater, bebismys, promenader och en tur i skogen med en hel korg svamp som resultat. Däremellan så är det måltider som gäller, jag kommer att rulla hem till Stockholm efter denna vecka, men det är så gott med mammas mat så jag kan inte låta bli heller. Men snart är det rutiner och vardag igen och jag ska ta tag i både kropp och själ är tanken, ser till och med framemot det!

Tack Kicki och Charlie för en mysig dag och hoppas att vi ses snart igen! Till er andra säger jag godnatt och så hoppas jag att ni får en skön nattsömn! På återseende imorgon igen och då är det fredag, skönt för er som är igång och arbetar!

Massa kramar ♥



Prima Ballerina


Denna tyllklänning i svagt rosa fån Monki hänger hemma och väntar på mig.
Köpte den på rean och den är ljuvligt söt. Vet inte riktigt när jag ska använda
den, men den gick inte att motstå. Jag älskar klänningar!

Torsdagen är här och nu på förmiddagen är det dags för ytterligare en fikadate med min barnsomskompis Kristina och hennes snart fem månaders bebis Charlie. Ska bli mysigt, blir smulpaj med egenplockade blåbär denna gång, sist var det äpple, gott! Så kul att passa på att träffa mina gamla vänner när jag befinner mig här "hemma" för några dagar, blir tyvärr inte så att vi ses så ofta nu för tiden. Så lite update vad som hänt i Kix liv blir det alldeles strax!

Hinner inte skriva så mycket mera just nu, måste hoppa in i duschen och fixa iordning mig innan gästerna dyker upp här halv elva! 

Ha en härlig torsdag så hörs vi!

Stor kraaam ♥  



Kvällens picknick


Så här mysigt har jag haft det denna kväll med lyckad
ost och skinkpaj och mysigt sällskap ute i det gröna!


En härligt solig sensommarkväll denna onsdag...

Man känner dock att det inte är juli längre. Det är allt lite
kyligare och framför allt redan mörkare på kvällarna.


Tänk att man alltid i alla fall jag är så förtjust att sitta vid
vatten, fint, fint fint!



Tänk så fort en sommar ändå går. Man längtar sig nästan galen där fram i mars-april på att värmen och sommaren ska komma och så gör den det och så vips så är den över som om ingenting hade hänt och så håller det på, år ut och år in.

Jag har inte ont av vilken årstid det än är, utan jag tycker att varje årstid har sin tjusning på något sätt. Hösten kan vara underbart vacker, sprakande i sina färger och riktigt mysig. Man tänder ljus, pysslar inne, äter långa middagar och öppna spisen sprider sitt sken mörka och kulna kvällar hemma. Det har som sagt också sin charm även om jag gärna hade förlängt sommaren med någon månad eller två till =)

Nu ska jag lägga mig, trött efter en dag med mycket frisk luft!
 
Sov gott mina rara läsare, vi hörs imorgon igen!

Kramar ♥ 




Fullkomlig avkoppling


Lugn avkoppling med slutklämmen på Stieg Larsson sista bok "Luftslottet
som sprängdes" denna onsdag. En s
kön plats på verandan hos mamma
och pappa!

God eftermiddag på er! Jag fick sådant plötsligt bloggsug att jag var tvungen att masa mig upp ur vilstolen för ett litet inlägg, men egentligen har jag inget av intresse att blogga om eftersom dagen varit extremt lugn hittills. Mamma och jag har tagit en långpromenad och sedan har jag legat på en filt i solen en stund, men jag tyckte att det drog lite kyligt efter ett tag så jag förflyttade mig till verandan och njöt i vilstolen med min bokläsning istället. Tänk att lugn och ro ibland kan vara så skönt, för det är exakt vad det har varit en skön och avkopplande semesterdag. Saknar dock maken, men snart är det fredag och då dyker även han upp här nere, inte allt för sent hoppas jag så vi hinner med en grillning kanske ;-) 

Ikväll blir det i vilket fall en picknick i det gröna. Har svängt ihop en ost och skinkpaj under eftermiddagen (som ni finner bland recepten i detta inlägg från förra juni) som ska packas ner i picknickkorgen tillsammans med en god blandsallad och något gott att dricka. Hoppas inte vi blåser bort bara då vinden tar sig rejäla tag emellanåt. 

Vad har ni gjort denna onsdag? Tell me! Jobbar ni eller har ni likt mig fortfarande semester?

På återseende och tack snälla till er som lämnar kommentarer, underbart med respons!

Kram kram ♥




Småblommig onsdag


Dagens jag i min småblommiga klänning från Veromoda

Det var denna klänning som låg i Veromoda påsen som
fick följa med hem för någon vecka sedan.


Så var det redan onsdag och det är redan min fjärde dag som jag tillbringar här nere och min semester sjunger nu verkligen på sista versen. Efter denna dag är det endast fyra små ynka dagar kvar sedan är det dags för allvaret igen och in i ekorrhjulet med tidiga mornar, granskningar bakom stora skrivbordet och de dagliga promenaderna ut med allt vattnet till och från jobbet.

Jag kan inte påstå att jag känner någon ångest inför att gå tillbaka till jobbet på måndag, men jag kan ju samtidigt säga att man snabbt vänjer sig vid detta fria liv jag just nu lever och har gjort i snart en månadstid. Men jag mår som jag har nämnt vid andra tillfällen allra bäst av rutiner ändå, även om det i sig kanske anses och vem vet också ÄR tråkigt, men jag tror att människor med rutiner, ordning och redan mår bäst, i alla fall gör jag det. Det är helt enkelt inte min grej att bara vara ledig och driva omkring utan jag måste göra något mer än att fika, sola och slöa för att känna att tillför något i vårt samhälle. Ser dock framemot nästa års semester redan nu, för nog för att jag gillar att arbeta, men det är såklart inte allt här i världen, en mix av allt är det bästa om du frågar mig, dessutom har jag två veckors semester sparad så jag kan ta mig ledigt under hösten och vintern om andan skulle falla på!

Idag tittar solen fram här emellanåt och jag har nu tänkt tillbringa några timmar ute. Har inga direkta planer för onsdagen, utan kommer ta den som den är som man med gott samvete kan göra då man fortfarande har semester. En långpromend ska jag och mamma ta lite senare, annars som sagt blir det nog lugna gatan. 

Önskar er en bra onsdag vart ni än befinner er och som vanligt på återseende!

Kramar ♥



Marinerade jordgubbar med grillad mandelmassa



Jag föll faktiskt för bilden i första hand till detta recept, men själva anrättningen låter inte helt fel den heller om jag ska vara ärlig. Grillad mandelmassa har jag aldrig hört talas om förut, men det är säkert sött och gott ;-) Jordgubbar i olika former är i alla fall aldrig fel. Kanske ska testa detta. Borde vara gott med sorbet till om man inte vill ha glass.

Ingredienser 4 portioner

1/2 kg jordgubbar

1 dl konc. fläderblomsdryck

4 myntakvistar

4 stora kulor glass, gärna jordgubb

4 tjocka skivor Mandelmassa


Dela jordgubbarna i halvor och lägg dem i en skål. Blanda dem med fläderblomsdryck och hackad mynta och låt det dra i 30 min. Grilla mandelmassaskivorna på båda sidorna tills de är varma och spröda på utsidan, men fortfarande mjuka på insidan. Servera bären med mandelskivorna och glassen.

Receptet kommer från Odense




Bebismys och tjejsnack

 
Världens sötaste Gabriel som jag haft äran att träffa för första gången idag.
Charmigare knyte får man leta efter.
 
Jag fick till några riktigt fina bilder. Jag tycker att det är sååå skoj att fotografera, 
kanske borde införskaffa mig en systemkamera här i höst!


Jag har haft en riktigt mysig tisdag hittills tillsammans med min kära barndomsvän Anna och hennes 3-månades söta son Gabriel. Han är så oerhört charmig och skrattade och log i stort sett hela tiden och för att bara vara tre månader (om en vecka!) så kändes han så oerhört medveten. Tänk att bebisar bara genom sin blotta uppenbarelse kan få fullvuxna människor att bara sitta och titta på dem i timtals. Förutom att vi underhölls av charmtrollet så åt vi smulpaj och fikade samt pratade bort x-antal timmar, så mysigt! Tack för att ni kom och förgyllde mig tisdag. Jag hoppas att vi ses snart igen! 

Ikväll blir det räkor på menyn för vår del här i barndomshemmet, bäst att passa på när man är på Västkusten. Ska bli urgott, jag har nämligen knappt ätit mer än smulpaj än så länge. Hoppas att ni har det bra, jag njuter av mina sista lediga dagar för fullt.  Sköt om er så hörs vi såklart igen!

Kramar ♥




Lyxiga borstar


Kanske inget man stoppar i strandväskan, men dessa snygga borstar  från Dior i naturhår: Powder Brush, Blush Brush, Eyeshadow Brush Medium, Eyeliner Brush samt Lip Brushatt får gärna flytta in i badrumsskåpet hemma hos mig. Jag tycker att det är superviktigt att ha bra borstar att arbeta med när man sminkar sig då sminket sitter bättre. Jag använder dock inte riktigt så dyra sminkborstar. Detta set om 5 borstar kostar strax under tusenlappen. Mina från Kanebo samt Make Up Store duger fint, men som sagt inte skulle jag tacka nej till dem om någon skulle ha ett set över ;-)

Nu får jag alldeles strax finbesök av min älskade barndomsvän Anna och hennes nyfödde son Gabriel. Vi ska ha en fikadate, mysigt!

Vi hörs lite senare!

Kramar ♥




Plastic Fantastic


Jag har fått dille på plastklockor si sådär några år efter alla 
andra ;-) men vad gör väl det. Denna godbit för ynka 129
riksdaler kunde jag inte motstå idag. 

Godkväll, sitter ihopkurad i min gamla flicksäng med laptopen i knät, håret i slarvig fläta och magen mätt och belåten av mammas mat. Dagen har spendrats på Gekås i Ullared. Tyvärr fann jag inte speciellt mycket alls som föll mig i smaken, men några godbitar hittade jag. Förutom klockan ovan blev det bland annat en vackert tårtfat på fot från Sagaform, annars blev det mest småplock såsom strumpbyxor inför den stundande hösten när jag ska bära klänningar, baslinnen samt två pocketböcker: Marie Jungstedts "Den mörka ängeln" samt Caroline Engvalls "14 år till salu". Hoppas att de är läsvärda. Låter som "Anna-böcker" om man läser på baksidan av böckerna i alla fall och är de inte bra så kostade de inte särskilt mycket så jag överlever nog det också.

Förutom affärerna i Ullared hamnade vi i några andra affärer påvägen hem. Fyndade en svart klänning på rea från VILA. Suuuuuperfin, nu har jag verkligen en hel uppsjö med partystasser, men en svart blåsa är alltid en svart blåsa och även denna kommer att fungera finfint i höst. Även en snygg sjal i skira färger fick följa med även den från VILA. Så slutet gott allting gott och mitt shoppingbehov stillades utan att plånboken blev direkt skrämd!

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan blir det tidig sänggång, tar nämligen på krafterna att stiga upp före tuppen när man ska försöka sig på att fynda ;-)

Hoppas att er måndag vart bra och sköt om er så hörs vi imorgon igen!

Massa kramar ♥

Ps, vet att jag vart dålig på och inte hunnit med att svara på vissa av era frågor de sista dagarna, men jag har nu ikväll försökt svara på dem jag hittat. Så ni som känner att ni inte fått svar gå tillbaka till de inlägg där ni ställde frågan så ska jag ha svarat i slutet. Skulle jag ha missat någon fråga mot förmodan fråga gärna igen, inte min mening alls att ignorera era frågor, bara vart lite mycket det sista att jag inte riktigt hunnit med =)

Puss på er!



Nougatplommon på grillen



Fann det här dessert receptet för ett tag sedan och som jag nu tänkt att vi ska testa här nere på västkusten i veckan då grillning garanterat kommer stå på menyn. Visst låter det väl lite gott, receptet kommer ursprungligen från Odense.

Ingredienser 4 personer

6 stora plommon

50 g Nougat

2 msk Cointreau eller annan apelsinlikör

150 g Mandelmassa

vatten


Tillbehör: vaniljglass eller vispad grädde


Gör så här

Dela plommonen i halvor, ta bort kärnan och lägg dem i aluminiumfolie eller en liten ugnsfast form. Skär nougaten i 12 lika stora bitar och lägg en bit i varje plommon. Blanda mandelmassan med vatten, så att den blir så pass mjuk att den går att spritsa. Stänk Cointreau över plommonhalvorna och spritsa därefter på mandelmassa så att den täcker nougaten. Grilla plommonen med indirekt värme under lock i ca. 15 min, tills de är mjuka och mandelmassan gyllen. Servera med glass eller grädde.

OBS! Viktigt att plommonen står på aluminiumfolie eller i ugnsfast form så att de tillagas i indirekt värme, annars bräns de.




Bröllop 090808

 
Så här blev resultatet på lördagens bröllop. Klänning från Monki, skor från
Gucci samt väska från Mango.




Closeup på makeupen. Valet föll på en ljus och enkel variant. Tycker inte
att det passar med för "hård" ögonmakeup vid ett sådant tillfälle som på 
ett bröllop. 

 

Moi i kyrkbänken och jag i väntan på brudparet ska anlända till festligheterna.
Jag trivdes mycket bra i mitt ljusrosa fynd kan jag meddela.



Det vackra brudparet anländer till Varbergs Fästning

 

Brudbukett gick i vitt och rosa med hjärtan på tråd. Supersöt bukett tycker jag
och den passade bruden perfekt.

 

Presentbordet och brudens fina håruppsättning. Slöjan åkte av vid middagen
så att man kunde se den fina uppsättningen bättre. 



Maken och jag under fördrinken ute på en varm och solig borggård - Skål!

 

Middagens hölls på restaurang Borggården på Varbergs Fästning - superfint!
Maken och jag kikade på den lokalen inför vårt bröllop, men vi hade för många
gäster så vi fick inte plats. Till förrätt bjöds laxrulltårta på kavring & ruccula.

 

Till huvudrätt: Kalventrecôte med murkelsås samt potatisgratäng och som
avslutning en dessert: Choklad och punchparfait med bärkompott. Maten
var fantastisk god och väl tilltagen. Tummen upp!



Under själva middagen, ni ser mig skåla till höger ;-)

Nu har ni nyfikna fått se lite axplock från den lyckade lördagskvällen. Maken som var toastmaster kvällen till ära gjorde ett strålande jobb. Det var helt enkelt en stolt fru som satt och lyssnade på honom och hur han ledde middagen på ett utmärkt sätt kan jag meddela. Själva kyrkobesöket tidigare på eftermiddagen fick mig att bli nostalgisk och lite rörd då vi var i samma kyrka som vi gifte oss i förra året, med samma präst dessutom. Så lite extra känsloladdat blev det allt där en stund i kyrkbänken. Festen efteråt blev underbart lyckad på alla sätt och vis. Tusen tack Kristina och Stephan för ett fantastisk bröllop!

Nu är det dags att ladda om batterierna några dagar innan det är dags igen. För på lördag styr vi kosan mot Kungsbacka och nästa bröllop i ordningen detta 2009, då är det Christian och Emma som ska säga ja till varandra ♥ Kärlek ♥

Nu ska jag ta tag i denna måndag, vi hörs senare!

Kram på er så länge ♥



Just married ♥



Det nygifta och vackra brudparet Kristina & Stephan!



Här får ni två smakprov från gårdagens fantastiska bröllop. Jag hade en helt fantastisk kväll och jag tror att alla som var med på sagobröllopet håller med mig. Underbart vackert brudpar, fantastisk god mat, glada och trevliga gäster. Jag har över 250 st bilder att gå igenom, sedan lovar jag att bjuda på några fler från gårdagen så fort jag plockat ut vilka!

Nu befinner jag mig i barndomshemmet. Darlingen var tvungen att bege sig hemåt mot Stockholm igen nu i eftermiddag då han börjar arbeta imorgon igen. Själv ska jag tillbringa min sista semestervecka här på Västkusten och på fredag kommer sedan maken åter ner hit och då är det är dags för mer bröllopsfirande. Festliga dagar i kärlekens tecken med andra ord. 

Hoppas att er helg varit toppen och att ni som ska börja jobba igen efter semestern imorgon inte har allt för mycket ångest!

På återseende och kramar



On the road







Godmorning på er, sitter i bilen på E4 i 120 km/tim, jag kan dock lugna er att det är inte jag som kör. Nog för att jag kan hantera många bollar i luften samtidigt men att blogga och köra samtidigt där går gränsen vad jag gör för er ;-) I alla fall kom vi iväg för ett tag sedan och solen strålar och termometern visar på 24 grader denna lördag. Perfekt väder för ett bröllop, hoppas verkligen för Stephan och Kristinas skull att vädret är lika fantastiskt i Varberg, påminner i så fall om vår egna bröllopsdag för 15 månder sedan. . 

Jag har en vana som jag själv tycker är en mycket god sådan och det är att alltid röja av och plocka iordning innan vi reser bort oavsett om det bara gäller för någon dag eller längre tid. Är nämligen så oerhört skönt när man kommer hem om möts av en ren och nystädad lägenhet eller som sagt åtminstone iordningställd. Så imorse röjde jag upp innan vi strax åkte och sedan knäppte jag några snabba bilder för er som jag vet gillar hemma hos bilder. Nu är ju inte dessa några nya, inte mycket händer på inredningsfronten hemma under sommaren, då prioriteras annat, men snart är det höst och då ska det piffas och donas inne. Kul, kul!

Nu önskar jag er en fantastisk lördag så hörs vi igen och då lovar jag bilder från denna romatiska dag!

Största kramen ♥



Texas Longhorn i Sjöstaden


Kvällens Sjöstad! Den svarta byggnaden till höger på bilden är restaurangen
Texas Longhorn som vi besökt denna fredagskväll. Trevlig liten gästhamn
för er som vi komma hit vattenvägen. Mycket god mat! 



Kvällens middag, möra revbenspjäll serverade med pommes halv majskolv
och hemmagjord coleslaw. Riktigt gott som kontrast mot allt från havet jag
ätit det sista!

Fredagskväll, fortsatt semester och jag och min äkta hälft är precis hemkomna från en utsökt middag bestående av revben, pommes frites och coleslaw på stället Texas Longhorn här i Sjöstaden. Total motsats till min "flotta" skaldjursfrossa häromdagen, men det var lika gott fast på ett helt annat sätt. Med skaldjur har man ju fördelen att man ALDRIG känner sig sådär vansinnigt proppmätt som man kan göra efter en middag som jag satt i mig denna ljumna och vackra fredagskväll, men som sagt det var mycket gott och mört kött. Så Texas Longhorn kan jag rekommendera om du är sugen på vällagat kött, inte billigt men som sagt GOTT! 

Nu blir det mest lugna gatan här hemma, vi kommer åka ner till Varberg tidigt imorgonbitti så vi kommer i tid till bröllopet. Packningen är så gott som klar här hemma,skönt det! Ska bara ta mig en dusch och sedan lägga mig med inpackning denna natt är tanken, lite "fukt" för håret är aldrig fel. 

Hoppas att er helg börjat alldeles utsökt! 

Massa kramar och på återseende ♥ 



Just nu fransk pedikyr


Fötterna har fått sitt denna fredag med insmörjning med nya krämen från
NOGUAT och naglarna är nu lackade med färgen "French Manucure" nr 169
från Chanel samt toppat med färgen Milkshake nr 110 från Isadora.
 

Mys på balkongen. Det cerisa doftljuset i bakgrunden köpte jag från HIMLA
härom dagen förresten, passar perfekt i den cerisa infernot på balkongen ;-)

Efter en stunds soldyrkan under dagen i rena rama värmeböljan är det nu kroppsliga förberedelser inför bröllopet som gäller. Har precis här tagit hand om mina kära fötter, ett skönt fotbad, filning och insmörjning med nya superkrämen från NOUGAT LONDON sist men inte minst lackning. Valet föll på en enkel och klassisk fransk pedikyr, tror att det gör sig snyggast till den ljusrosa klänning från Monki och de ljusa skorna som det lutar åt att jag bär imorgon. Så nu vet ni denna totalt menlösa information också, visst är bloggandet ibland oerhört intressant ;-)
 
Kramar på er ♥



Skaldjursfrossa i bilder


Jag och mitt härliga skaldjursfat och ett glas Champagne.
Man kan kalla mig en livsnjutarei stora mått, så gott!!!

Havetsläckerheter är även väldigt vackra att lägga ögonen
på tycker jag.

Färska och rökta räkor, hummer, krabba, pilgrimsmusslor,
havskräftor, flodkräftor, jätteräkor, tigerräkor, blåmusslor, 
grönmusslor samt ostron.


Jag fick i mig ALLT utom ett i min smak äckligt ostron ;-)

Maken var stiligt klädd i skjorta från Eton och kavaj från
Oscar Jacobsson. Han njöt av en laxrätt istället, han är
ingen skaldjursmänniska (fast han har aldrig smakat ;-)

FREDAG och jag klev precis upp och möttes av en klarblå himmel. Känner att jag måste ta tag i dagen nu på direkten. Kan få lite lätt "ångest" när man sover så här länge när vädret är så fantastiskt, men vi har haft en tendens att skjuta en aning på dygnet nu så här under semestern, men ska försöka ändra på det. Tänk om min sista semestervecka kan bjuda på ett strålande väder, ingen blir gladare än jag i såfall. Nu ska jag ägna mig åt packning och några andra småsaker så inte hela denna dag rinner ifrån mig totalt.

Skönt med fredag för er som arbetar, några av er kanske jobbar er sista arbetsdag och har semester på måndag och vissa av er andra kanske har sin sista semester dag, oavsett så njut av livet på bästa sätt!

På återseende och många kramar ♥



Fina HIMLA fynd

 
 

Härom dagen kom jag ju hem med diverse kassar från en shoppingtur. Köpte bland annat dessa fyra tallrikar från Himla i ljust rosa och grått. Perfekta att blanda med annat porslin och få lite härligt liv i en dukning nu fram i höst. Jag är supernöjd, det var 70 % rea på faten så det blev inte direkt dyrt, fynd är ordet! 

Haft en härlig dag till sjöss, har suttit på båtdäck och solat och läst och mått som en prinsessa. Gårdagskvällen njöt jag av en massa färska skaldjur och mousserande i glasen. Idag har det blivit bland annat en stooor räkmacka. Vet inte hur mycket skaldjur jag har satt i mig på denna semester, men jag fullkomligt älskar allt utom ostron som jag smakade första gången igår. Det var inget för mig, hua, men allt annat såsom färska och rökta räkor, hummer, krabba, pilgrimsmusslor, havskräftor, flodkräftor, jätteräkor, tigerräkor, blåmusslor och grönmusslor fullkomligt njöt jag av. Maken skrattade och tyckte jag var söt när jag satt och hummade och gjorde konstiga ljud i från mig då jag njutningsfullt mumsade i mig från skaldjursfatet - Haha!

Nu tvättas det för fullt för en tripp tillbaka till Västkusten står på tur för bröllop på lördag. Troligtvis kommer jag att stanna där nere under nästa vecka som är min sista semestervecka, inte helt hundra bestämt mig ännu dock, men eftersom maken börjar att jobba igen på måndag känns det som ett bra sätt att fördriva tiden på, vill gärna hinna träffa mina kära barndomsvänner som flera av dem fått bebisar som jag inte träffat ännu och så skulle jag gärna vilja ta en dagstur till Gekås för skoj skull också, så det tål att tänkas på. Först ska vi dock avklara det första bröllopet detta 2009, ska bli superskoj att få följa min och makens före detta sambo Stephan (vi bodde ihop under studieåren i Lund) och han vackra Kristina glida till altaret, bröllop är verkligen sååå fantastisk och romantiskt!  

Ha en skön kväll och på återseende!

Kraaaaam ♥



Mot vackra skärgården!





Godkväll mina fina läsare, nu ska vi strax sakta glida genom Stockholms vackra skärgård denna sommarkväll med förhoppningsvis en vacker solnedgång, god middag bestående av fisk och skaldjur och gott i glasen! På återseende imorgon igen och simma lugnt, det lovar jag att göra ;-)

Kramar i mängder ♥



Nougat för fötterna


Jag är barnsligt förtjust i fina askar och burkar och kan köpa en kräm eller
parfym nästan bara för hur flaskan eller förpackningen ser ut. När jag för ett
tag sedan uppmärksammade märket NOUGAT LONDON så föll jag pladask. 


Så igår fick en burk med lyxlig fotkräm följa med mig hem. Perfekt nu innan
mina små fossingar ska trippa omkring i både Gucci och Jimmy Choo skor
de kommande två helgerna, kan man ju inte ha "vanlig" fotkräm ;-)


Sött va? Så där härligt gammaldags på någotvis, luktar ljuvlig dessutom
kan jag meddela!


Så är vi i mitten av veckan och sommaren är verkligen tillbaka med solstrålar var eviga morgon som värmer. Dagen går i ett stilla semesterlunk som det ser ut just nu i alla fall. Jag ligger på balkongen och försöker att hinna läsa ikapp alla magasin jag både köpt på mig och som kommit postvägen de senaste veckorna. Läser med ett stort glas mineralvatten med frysta hallon och mynta brevid mig på det svarta rottingbordet, mycket läskande och svalkande i den sköna värmen. Det går med andra ord ingen större nöd på mig denna onsdag.

Eftermiddagen står fortfarande oplanerad, får se om/vad vi hittar på för något kul!

Önskar er en skön dag så hörs vi lite senare!

Kram kram ♥

Ps, Kul att ni är fler än jag som gillar min nya bröllopsoutfit också. Ds



Gucci ♥ Monki



Denna kombination kommer jag att använda antingen på denna lördagens
bröllop eller nästa, beror helt på humör. Klänningen fyndade jag idag från
Monki och den är ljuvlig! Skor kommer från Gucci och inhandlades förra året
i London dock inte lika billiga... ;-)
 



Jag fullkomligt älskar skorna med sitt stenprydda betsel. Skorna är dock inte
direkt sköna att gå i, men vill man vara fin får man lida pin...

Kramar och godnatt ♥




Sommarlunch i Sjöstaden


Moi och min nya knallrosa topp på Bistro Sjöstaden denna
underbart soliga och varma tisdag.
 

Min Mr J på samma ställe glad som en liten lärka tillsynes
 då hans snälla fru bjöd honom på dagens lunch ;-)

Bistro Sjöstadens "glassdel" testade vi efter maten...

Valet för min del blev två kulor i smakerna citron/lakrits
samt pistagenöt. Maken valde lite mera traditionellt blåbär
och vanilj.

Här är jag superglad över min smarriga efterrättsglass ;-)

Slutresultatet av dagens shopping...

Hemma efter en härlig dag tillsammans med min äkta hälft i underbart solsken. Började med en sväng på Södermalm, jag hade lite småärenden som han snällt hängde med på. Efter det blev det lunchmys på Bistro Sjöstaden. Jag valde en caesarsallad då jag hade hört att den skulle vara så bra där, men jag kan inte påstå att jag blev det minsta imponerad. För 145 kr(!) så hade jag väntat mig mera än vad som serverades, jag lägger upp maten finare själv hemma än vad de hade fått till det där och inte ens "riktig" caesardressing som jag anser det, så det får tummen ner tyvärr! Vi har en tusen gånger godare och "lyxigare" sallad i matsalen på jobbet till och med än det där så den kan jag inte rekommendera dessutom skamligt dyrt. Men glassen efter maten fick dock mycket väl godkänt ;-)

Efter vårt frosseri i värmen blev det en sväng till ICA för att fylla på kylen, men före besöket på den stora matvarukedjan hann vi båda med några svängar in i diverse affärer och jag kom ut med flera kassar, rean är ju galen 75% avdrag på vissa ställen! Kom ut med en påse från Monki innehållande tre par klänningar och en kjol för ynka 325 kr, riktiga fynd! En av klänningarna är en riktigt stark kandidat att ha på bröllopet på lördag om jag inte väljer att använda denna outfit, men vi ska ju på bröllop nästa lördag också, så kul att byta outfit även om det hade funkat med samma då det är helt skilda människor på de båda bröllopen. 

Ha en skön kväll nu, inte klokt att klockan redan är sex på kvällen. Jag tyckte i början av min semester att det gick så sakta, men nu fullkomligt rinner dagarna mig ur händerna känns det som.

Kram kram ♥



Tisdagsplaner


Favoritplatsen här hemma en solig dag är helt klart balkongen. Som ni ser
har vi aldrig fått tummen ur att fixa golvet som fortfarande är tråkig betong
rakt upp och ner, men det ska åtgärdas någon gång är tanken.

Godmorgon på er, tänkte börja med att tacka för all den respons ni ger mig när ni lämnar era kommentarer, gör bloggandet extra skoj ska ni veta, så tusen tack detta tåls att påpekas många gånger! Jaha så var det tisdag, tror jag(?!) och strålande sol över Sjöstaden. Jag har hunnit med en sväng ute på balkongen nu på morgonen med nosen i solen, härligt! Blir det lika strålande som igår ska inte jag klaga, sommaren är tydligen inte över än, perfekt med tanke på att jag även har semester hela nästa vecka också!

Har några småprojekt jag tänkt ta tag i denna tisdag. Bland annat ska jag förbi jobbet en sväng som det ser ut nu, inte för att jobba utan det är mer ett litet ärende av privat natur. Sedan föreslog maken att vi ska ta en lunch på Bistro Sjöstad här i staden i staden jag nämnde igår, så håller vädret i sig så kommer jag sitta i solskenet med härlig utsikt över vattnet och båtlivet över en förhoppningsvis god lunchrätt om några timmar! Sedan blir det även lite butikspan då det stundar ett bröllop för vår del på lördag. Maken är Toastmaster och jag är väl bara jag i o f s men det är ju en del man måste förbereda då vi inte kommer att befinna oss på hemmaplan utan på Västkusten så det gäller att se till att ha inhandlat det jag behöver och att man packar väskan ordentligt! Så där har ni mina tisdagsplaner i korthet!

Önskar er en bra dag på jobbet, hemma, på landet, på resan eller vart ni nu än befinner er! 

På återseende och massa kramar ♥



Totalt veckovill


Enkel plockmat bjöds det på igår med lite italienska
fluenser.


Lufttorkad skinka med smörstekt sparris och pinjenötter

Mozzarella, körsbärstomater och basilika. Lite oliver samt
soltorkade tomater i separata skålar och bröd på mitt fina
fat från JellyBean.

Maten från en annan vinkel ;-)

Jag i väntan på pinglorna ute på balkongen. En "Dagens" 
(sprite och lite vitt vin) i glaset.

Lisa, Annika och moi. Maken agerar fotograf!

Maken och Lisa poserade glatt igår fast det var söndag, 
semester är härligt. 


Jag och Annika med bubbligt rosa i glasen

Mr J konverserar med söta Lisa

Att få en vettig bild på oss två tog sin tid kan meddelas..
haha! Blundade inte Annika så var det jag som gjorde
en konstig min, men här så fick vi till det i alla fall ;-)


Så här fint fixade Lisa kvällens hår och någon av er kanske 
noterar att jag har klippt mig, topparna var en liten katastrof
och rök häromdagen, sååå skönt! 

Jag och Lisa posar - haha!

Måndagar som känns som söndagar. Söndagar som man "behandlar" som lördagar och så vidare. Efter två veckor semester har den där sällsamma känslan av total avslappning infunnit sig. Dessutom börjar jag nu tappa greppet om veckodag och datum och är nu som man brukar säga veckovill, men det är väl det här som kallas semester att kunna göra precis det man vill och känner för precis när man vill för att man kan och är ledig - Härligt!  

I går en söndagskväll och allt hade vi finbesök av de två partypinglorna Annika och Lisa och efter några glada timmar på balkongen med både plockmat och rosa i glasen gick vi alla fyra på Patricia. Sista dagen på Prideveckan och det säger sig då självt att det var SMOCKFULLT med folk på den glada gaybåten. Kvällen blev superlyckad och jag sprang bland annat på Lars-Åke "Babsan" Wilhemsson tillsammans med sina vänner. Jag har alltid tyckt att han verkar vara en så himla trevlig och mysig person och han ser och verkar vara lika trevlig i verkligheten som han utstrålar genom tv-rutan kan jag meddela ;-)

Idag är det en seg dag som sig kanske bör efter att man vart ute och haft skoj och det känns verkligen som en söndag som sagt. Solen strålar här idag från en nästan helt molnfri himmel och jag skäms att säga det men jag har inte varit ute ännu, om inte balkongen räknas förståss, men jag ska ta tag i mig själv om en stund och bege mig ut på en solskens promenad här i Sjöstaden och köpa mig en stor glass borta vid Bistro Sjöstad. Det är inte många restauranger som har 450 kvadratmeter uteservering med svårslagen utsikt, gillar stället skarpt. Jag har dock inte ätit där ännu, men det ska jag försöka att hinna med också innan semstern är över. Har hört att de ska ha en smarrig caesarsallad bland annat.   

Nu ska jag ut på balkongen en sväng och läsa lite, måste samla lite mera krafter innan jag orkar ta tag i den där promenaden känner jag ;-)

Önskar er en bra start på denna vecka!

Massa kramar ♥



Skön söndag på balkongen


Solig söndagsmorgon på balkongen med skvallerläsning!

För att inte begå samma "misstag" som igår då jag sov bort i stort sett halva lördagen, klev jag upp strax efter halv nio denna söndagsmorgon och möttes av strålande solsken. Blev därefter några timmars solande på balkongen med bland annat lite skvallerläsning, men jag mår nästan illa av allt som står i de där tidningarna. Snacka om att de som jobbar för den typen av blaskor vill förhäva sig själva och klanka ner på kändisar och liknande, patetiskt om ni frågar mig. Varför kan man inte bara låta offentliga personer vara och sluta att kommentera hur folk ser ut och om den eller den lagt på sig 5 kilo eller tappat 5 kilo osv. Inte konstigt att vissa kändisar och för all del även vanliga människor som jämför sig får dålig självkänsla. Så jag hoppas verkligen att alla som läser denna typ av tidningar tar mycket av det som står med minst två nypor salt, för de förvränger det mesta för att få sälja några lösnummer det är en sak som är säkert. För egen del läser jag mycket hellre matlagnings- och inredningstidningar det konstaterade jag än en gång denna söndagsmorgon.

Tyvärr har allt fler moln nu tornat upp sig på den förut så härligt blå och klara himlen här i Sjöstaden. Solen hittar som tur är fortfarande fram emellan det fluffiga än så länge, hoppas det består. Vi har förutom solningen hunnit med att avnjuta en frukost på balkongen och strax ska jag in i duschen och sedan ska jag ta mig en lååååång promenad, eventuellt får jag kanske med mig maken, annars får det bli Iphonen med bra musik som får göra mig sällskap. 

Vi hörs senare, ha en fin söndag!

Kramar så länge ♥



Perfekta Gladioler


Korallfärgade Gladioler pryder hemmet denna helg. Färgen är så jag just
nu blev därför glad när jag fann dessa nästan lite självlysande i sin nyans
igår. Jag brukar föredra de vita, men lite färg som kompliment till allt det
vita här hemma i Sjöstaden skadar inte emellanåt.  


Första augusti idag och här har vi haft en riktigt soft lördag hittills. Vi låg på tok för länge imorse dessutom, men å andra sidan är det ju semester så det gör väl inget egentligen, men dagen blir ju tyvärr så mycket kortare det är nackdelen. Efter det att vi steg upp blev det en lång och god frukost med både krämig äggröra, knaperstekt bacon, nypressad juice samt en kopp chai-te samtidigt som vi kikade på nya Wallander filmen "Hämnden". Filmen var helt okej tycker jag och perfekt med lite filmmys mitt på dagen när det ändå är mulet och trist ute. 

Jag måste bara kommentera hur nöjd jag är med mitt nya nagellack som jag inhandlade igår. Kommer på mig själv titt som tätt att jag studerar färgen på naglarna med förtjusning, helt klart mitt nya favolack! Så spana in färgen Linda nästa gång ni har vägarna förbi Make Up Store det är sååå snyggt på händerna nu när man är solbränd perfekt sommarlack!  

Andra delen av denna lördagen är fortfarande likt ett oskrivet blad, vet med andra ord inte riktigt vad som händer, det är Pridefestival här i stan så det lär väl inte vara brist på partyglada människor ute i alla fall. Får helt enkelt återkomma med var kvällen slutar. Nu ska jag fixa kvällens makeup för oavsett vad vi gör vill jag se pigg ut och känna mig lite fräsch.

Sköt om er och ha en toppenlördag så hörs vi en annan dag!

Kram kram ♥



RSS 2.0