Kändisspotting i Sjöstaden


Passar på att mysa inne denna gråmulna dag. Jag har bland annat ägnat
mig åt att läsa höstinspirerade recept, drukit te och ätit clementiner. Sämre
kan man ha det!


Skymningen faller
utanför våra stora fönster. Det är allhelgona och det är tänkt att det skall vara en dag som fylls av lugn och ro, ägna de döda en extra tanke och tända ljus på gravarna. Brukar vara oerhört vacker att gå omkring på kyrkogårdarna denna helg då det brukar vara ett hav av brinnande lyktor som lyser upp höstmörkret. 

Har bland annat varit ute på promenad idag här i Sjöstaden som resulterade i förutom motion och friskluft i lite kändisspotting. Vi mötte nämligen skådespelaren Kjell Bergkvist med sin sambo som även de var ute på en promenad i Sjöstaden denna lördag. Han är mycket kortare än jag tänkt mig kan jag avslöja. Andra kändisar som bor här och som jag ser rätt ofta är Tess Merkel från Alcazar som bor utefter min promenadväg till och från jobbet, sångaren Stephen Simmonds och kändisjournalisten Hans Shimoda bor runt knuten här. Även schlagerräven Fredrik Kempe, skådespelerskan Ulla Skoog, snygga sångerskan Anna Sahlin och radioprataren Roger Nordin från Rix FM ska bo här enligt uppgift. Viktigt vetande eller hur? ;-)


Denna lördagskväll är fortfarande likt ett oskrivet blad. Vi ska äta en god middag så pass mycket vet jag, men som sagt annars får vi se vad det blir av det hela.


Vad händer hos er?


Kramar ♥




Välkommen Allhelgonahelgen

 
 

Fredag eftermiddag, en av de bästa stunderna på hela veckan enligt mig. Man har avverkat arbetsveckan och har den sköna delen med lediga dagar att fritt förfoga över kvar. Lite som att äta kakan men ändå ha den kvar, så är känslan för mig på en fredag efter lunch. Min sista vecka i oktober detta 2009 har varit väldigt bra när jag ser tillbaka på den. 


Denna afton är tanken att maken och jag för ovanlighetens skull ska laga kvällens middag tillsammans. Tycker att det var ett trevligt förslag att vi korkar upp en flaska vin och sedan utför matlagningen tillsammans i det vita köket. Det är nog första gången under våra 10 år tillsammans som vi gör det tror jag. För det allra mesta är det jag som gör allt när det kommer till matlagning här hemma. Dels för att jag tycker att det är så vansinnigt skoj, men också för att jag oftast är hemma först av oss två och jag ser ingen anledning till att då bara sitta och vänta på att han ska komma hem bara för att det rent jämställt är hans ”tur”. Men som sagt ju fler kokar desto bättre soppa så vi får se vad vi två kan åstadkomma med den färska oxfilén vi ska ge oss på alldeles strax.

Nej nu börjar magen knorra, dags att klä på maken förklädet och sätta igång i köket ;-) Ta hand om er denna Alla Helgona helg!

Kramar ♥




Flugan har landat









Jag är så oerhört nöjd med mitt senaste inköp, nämligen den moderna klassikern Elflugan i vitt. Gillar den jättemycket och skenet är underbart mysigt om kvällarna. Skönheten pryder som ni ser redan en av fönsterbrädorna och det är säkerligen en och annan granne som höjt på ögonbrynen och tänkt att vi redan fått fram adventsstaken. Lampan är dock inte designad som en adventsstake även om jag kan hålla med om att den får en att tänka juliga tankar. Oavsett så tycker jag att den är alldeles för snygg för att ligga i sin kartong, så den kommer övervintra i fönstret.

Ikväll myser jag mest runt här hemma. Slötittar på tv, läser och kikar på recept, allt på en och samma gång.

Ha en skön kväll, imorgon är det fredag och helg igen!

Kramar ♥



Sjöstaden i vacker höstskrud


Färggranna träd pryder just nu min promenadväg till och från jobbet.
Bakom det eldröda bladverket skymtar man Södermalm..

Här glider Sjöstadens egna lilla båt fram i Hammarby Sjö. Båten åker man 
gratis och går mellan just Hammarby Sjöstad och Södershöjder...

Vacker oktobermorgon. Väldigt härligt att se hur naturen skiftar i o m alla
olika årstider. Hösten kan verkligen vara oerhört vacker..

Kikar in här som hastigast denna morgon för att önska er en riktigt skön och bra torsdag. Ni som brukar läsa här inne känner till att jag strax ska bege mig ut på min sedvanliga morgonpromenad. Idag i hör och häpna strålande solljus. Var inte igår vi såg den glädjespridaren här i residensstaden, så det blev en glad överraskning när man gick upp ur sängvärmen denna morgon.

Jag känner mig förövrigt lite bättre i både knoppen och kroppen idag, tänk vad en god nattsömn och en omtänksam massage av ömmande muskler kan göra för välbefinnandet.

Som alltid hoppas jag att ni sköter om er och är rädda om varandra, på återseende!

Stor kram




Höstkväll i oktober


Ljus gör kalla ruggiga höstkvällar varma och mysiga. Just nu brinner en
mängt olika varianter på en fyrkantig ljusbricka från Åhléns i Sjöstads
hemmet.
 
 
 Mys på hög nivå..

Sitter och kikar på lätt pinsamma "Bonde söker fru" med ena ögat och uppdaterar bloggen med andra. Lugnet ligger som en varm filt över hemmet denna kväll och jag har legat en bra stund under vårt duntäcke i soffan och vilat. Kände mig nämligen halvkrasslig på jobbet denna eftermiddag med både ömmande muskler och huvud. Så att vila i soffan var ett enkelt och förhoppningsvis även ett klokt val. Hoppas jag motat Olle i grind.. ingen influensa önskas här, jag ska vaccinera mig via jobbet om någon vecka.. har inte tid att vara sjuk! 

Utbildningsdagen gick galant, vågar nästa påstå att jag var bäst i "klassen". Kände stundtals att vi gick så oerhört långsamt fram att jag nästan blev irriterad. Men jag höll god min och ritade på i arbetsverktyget Visio i min egen takt. Nu gäller det bara att komma ihåg allt också, det är en helt annan femma... 

Ha nu en fortsatt mysig onsdagskväll. Här blir det en kopp kanelte, clementiner och en stor näsduk framför Greys Anatomy. Jag har nog aldrig sett ett helt avsnitt av den serien utan att gråta, men ack så bra det är!

Många varma kramar ♥  
 




Lyxigt Parmachips



Nu är onsdagen här och jag ska i vanlig ordning en dag så här mitt i veckan bege mig till arbetet. Har en utbildningsdag så det gäller att vakna till och vara alert. Det svider dock i ögonen och sängvärmen drog verkligen i mig flera gånger innan jag kunde slänga benen över sängkanten och kliva upp. Men nu är jag uppe och kan kicka igång denna dag.


Gårdagskvällens
middag blev ett trevligt tisdagsinslag med väldigt god mat. Restaurang Sjögräs på Timmermansgatan på Södermalm kan alltså rekommenderas för er som vill äta gott. Dock är det inte direkt billigt, man får det man betalar för helt enkelt.   

Förra helgen testade jag att göra s.k. Parmachips för första gången och serverade dessa tillsammans med en sallad på rucola, körsbärstomater, pinjenötter mozzarella, basilika samt lite balsamico crème ringlat över. Parmachipsen är även goda att servera som lyxigt drinktilltugg eller till en soppa så här i höstkylan.


Vill ni testa, gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ut skivor av parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka skinkan i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på plåten. Inte direkt svårt med andra ord ;-)

Ha en fin dag nu så hörs vi senare under dagen.

Kram på er ♥

Ps, Tack för alla era svar ang. handdukarna. Jag ska tvätta dem och torktumla dem några ggr till och ge dem en chans, men hjälper det inte blir det reklamation! Ds




Tisdagstankar


De just nu omdiskuterade handdukarna..

Jag sitter i detta nu bakom det stora skrivbordet i höga huset och väntar på att klockan ska närma sig 17.30 så att vår processgrupp kan bege sig på en promenad mot restaurang Sjögräs på Södermalm. Är riktigt hungrig efter en lunch före klockan tolv bestående av en kycklingsallad och mineralvatten, så en middag på krogen passar mig alldeles utmärkt. Känner mig dock en aning trött efter dagens arbete så det blir inte en långvarig kväll för min del. Är en arbetsdag imorgon och jag ogillar att dricka alkohol på vardagarna. Möjligt att det slinker ner något glas vin till maten men sedan blir det stopp. Jag ska nämligen sitta på en internutbildning som handlar om grafisk arkitektur hela morgondagen och vill då inte känna mig helt tom i mössan. Risken är nämligen stor att jag kommer att sitta där som ett litet frågetecken ändå ;-)

 

Jag fortsätter mina tankebanor kring våra fällande handdukar. Om jag inte helt missuppfattat det så finns det olika typer av frottéhanddukar i Lexingtons utbud eller hur? Våra handdukar är ”släta” i frottén med en kant längst upp och längst ner. Men jag vet att mina föräldrar har röda Lexingtonhanddukar som är mer ”ribbade” i frottén eller vad jag nu ska kalla det. Ni som har samma problem som jag med era handdukar är dessa ”ribbade” eller ”släta”? Kan det vara så att det beror på vilken typ av handduk man har, eftersom det är några av er där ute som inte upplever samma problem med era Lexingtonhanddukar?

 

Nej gott folk nu börjar tiden närma sig avfärd, måste avsluta det sista här, på återseende!

 

Stor kram ♥ 



Reklamations tankar


Min Biotherm Non Stop använder för tillfället mest maken. Ansiktskrämen är
riktigt fet & passar på vintertorr hud. Jag brukar dock sällan använda den då
den är i fetaste laget för min hudtyp. Jag brukar föredra den gröna varianten,
men som sagt nu har maken lagt beslag på denna som han säger hjälper! 
 

Första dagen på veckan avklarades redan igår och jag är nu redo för att ta tag i denna tisdag efter en riktigt skön natt med god sömn. Jag hade en relativt lugn gårdag på jobbet för ovanlighetens skull. Inte ett enda möte eller annat "störande" moment dök upp under hela dagen, utan jag fick tid till att bara arbeta med de frågorna som är mest prioriterade just nu. Superskönt, jag kunde inte ha fått en bättre start på denna vecka.  

Ikväll efter jobbet är en middag på stan inplanerad tillsammans med min arbetsgrupp. Jag har redan siktat in mig på restaurangens halstrade pilgrimsmusslor då jag i vanlig ordning när det kommer till restaurangbesök alltid bara måste tjuvkikar på menyn. Är det fler än jag som gör så tro? ;-)

Tillsist vill jag utfärda en varning angående våra nya handdukar från Lexington innan fler hinner köpa på sig dem i svart. De är nämligen totalt VÄRDELÖSA, för precis som några av er skrev tidigare så luddar även våra något kopiöst. Man har svart ludd överallt plus på hela kroppen när man torkar sig med dem trots att de är tvättade två gånger(!) Oerhört irriterande då de inte var speciellt billiga att inhandla. Funderar på att reklamera dem, de är ursnygga men som sagt inte det minsta bra! Bara så ni vet så slipper fler kila och köpa de svarta och bli besvikna. Jag har tidigare haft bruna och jag kan inte minnas att de någonsin luddat på det här viset?
  
Nu ska jag fixa håret innan jag beger mig ut och tar tag i denna tisdag! 

Hoppas att ni sovit gott och att ni sköter om er. På återseende!

Stor kram ♥




Saffranskyckling med soltorkad tomat



Pastarätten som jag bjöd mina väninnor på i lördags blev ett egenhändigt hopkok av diverse godsaker. Resultatet blev över förväntan måste jag säga, gott, gott!

Ingredienser - 2 personer
2 st Kycklingfiléer
2 st charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater (avrunna) 
2 burkar crème fraiche i smaken saffran & tomat
soltorkade tomater
champinjoner
cayennepeppar
salt & peppar
rucola

valfri pasta

Gör så här:
Strimla kycklingfilén och krydda med salt, peppar och cayennepeppar och stek sedan i olivolja tills dess att kycklingbitarna fått fin färg och är genomstekta. Dela champinjoner, finhacka charlottenlöken samt vitlöken. Fräs allt tillsammans med kycklingen. Blanda i de soltorkade tomaterna samt tomatkrosset (jag låter det "vattniga" rinna av i en sil så att det bara blir tomatkrosset kvar). Häll över crème fraiche och låt alltsammans koka under tiden pastan kokar. Servera med den nykokta pasta och toppa alltsammans med en hög med rucola. Supergott om jag får säga det själv!

Lycka till!




Höstrusk

 
 

Höstlig plantering med prydnadskål, curryeternell, ljung m.m. På kvällskvisten tänder vi
ofta lyktor för att få till lite extra mys under denna mörka tid på året. Så fint att se ljusen

från insidan av våra stora fönsterpartier.

 
Måndag igen och strax måste jag hasta iväg mot en ny arbetsvecka. Ville bara kika in här en kort sväng och önska er en riktigt fin och bra start på denna fyrtiofjärde vecka i ordningen detta 2009. Hoppas att ni har bättre väder där ni befinner er. Här i Sjöstaden är det grått, fuktigt och dimmigt. Inte direkt inbjudande väder att bege sig ut på promenad i, men jag har inte så mycket val. Bara att bita ihop, klä sig i bekväma skor och jacka och kicka igång denna nya vecka. Det är i alla fall ganska varmt, termometern visar på strax under tio grader, alltid något :-) 

Jag har haft en riktigt bra helg av blandad kompott, med både lugn och ro samt lite festligheter med väninnorna. Perfekt med andra ord!

Sköt om er nu så hörs vi senare!

Stor kram ♥




Med smaker från Italien

 
 
 
 
 
 


Bilder från gårdagskvällens lilla tjejmiddag. Här Annika & Åsa poserandes.
Tack tjejer för en skoj lördagskväll!


Natten till denna regngrå söndag fick vi alla en extra timma att förvalta. Sommartiden är alltså ett minneblott och vi är tillbaka i s.k. normaltid. Borde vara så att man då och då skulle "få" en extra timma på dygnet. Varför kan man inte bara bestämma att klockorna utökas med en tjugofemte och tjugosjätte timma också? Livet ska ju hinnas med att levas fullt ut så varför inte undrar jag?  

Idag är jag kanske en aning trött i mössan trots den extra timman! Det blev nämligen en lång, men väldigt trevlig gårdagskväll med många glada skratt tillsammans med Annika och Åsa. Vin och mat i mängder blev det också, bjöd på olika små snittar som aptitretare innan maten. Till förrätt en rucolasallad toppat med mozzarella, pinjenötter, tomater, balsamico cremé och längst upp ett Parmachips. Huvudrätten bestod av en kycklingpasta med bland annat soltorkad tomat och saffran. Till efterrätt pannacota på äkta vaniljstång med en hallontopping. Riktigt nöjd är jag och även gästerna åt med god aptit. Blev ingen utgång utan vi stannade hela kvällen i Sjöstadshemmet vilket känns skönt idag. Tack tjejer för en riktigt kul kväll!

Maken är nu hemkommen från sin tvådags visit i öst och med sig hade han en present bestående av en ny body lotion från Dior till sin fru. Mycket uppmärksamt av honom då jag inte nämnt att min förra tagit slut, så tack snälla!!! Nu är det mest lugnet som råder här hemma. Jag ska lägga mig och läsa en sväng. Tänkte ta en promenad, men tror inte att jag förmår mig att gå ut i detta trista och regniga väder. Tror helt enkelt att jag skjuter det hela på framtiden, för i morgon bitti är det redan måndag igen och jag är då i vilket fall tvungen att promenera oavsett väderleksförhållandena, så det får bli mys inne med tända ljus som gäller resten av dagen.

Tillsist, jag har nu svarat på den senaste veckans frågor som jag inte hunnit med tidigare, så gå tillbaka till det inlägget där ni ställde frågan och kika så ska svar finnas ;-)

Hoppas er helg vart toppen hittills, sköt om er så hörs vi!

Kramar ♥



Lördagsmorgon i Sjöstaden


Blev morgonmys i sängen med favorittidningen "Allt om mat".
innan jag klev upp strax före klockan halv tio.  

Fortfarande vitt med lite inslag av svart i vårt sovrum.

Sover just nu på H&M örngotten designade av begåvade
Cassandra Rhodin.

Omskaget av tidningen jag lustläst denna morgon tycker jag
är snyggare än vanligt i murrigt & höstligt lila toner.
 

Frukosten intogs med sällskap av Nyhetsmorgon lördag. Blev
som alltid på helgen äggröra. Åt även flingor ur den lilla varianten
av skålen från Marimekko. De kan man verkligen ha till mycket,
allt från godisskål & ljushållare till efterrättsskål eller som här då
äta frukost ur den. Perfekt present till någon med andra ord! 

Godmorgon och välkommen älskade lördag! Här har ni en som slocknade före det att resultatet om vem som fick lämna gårdagens Idol redovisades. Var helt slut när jag kom hem. Körde först maken till Frihamnen och satt sedan i vad som kändes som evinnerliga bilköer och svor. Ett tips, ta aldrig bilen i innerstan en fredag eftermiddag, tro mig ni kan förvalta er tid på ett roligare sätt! Men jag lyckades överleva och när jag väl kom ur det värsta myllret av bilar, cyklister och gångtrafikanter blev det storhandling innan jag kunde bege mig hemåt och inta fredagslugnet. Köpte med min en stor räksmörgås från favoriten Erssons som jag avnjöt tillsammans med en iskall Loka päron framför första delen av veckans Idolfinal. Vad som sedan hände vet ni ju redan.. ZZZzzz...

Idag har jag än så länge inte hunnit med mer än det som visas på bilderna ovan. Men ska strax ta en sväng om med dammtrasa, dammsugare och mopp. Ikväll blir det ytterligare en tjejmiddag så jag hoppas på tjejsnack och uppdatering av vad som hänt i Västerås den senaste tiden. Jag har kvällens meny spikad så senare under dagen blir det till att svettas över grytorna ;-)

Till er som känner att ni kanske inte fått svar på era frågor de senaste dygnen ber jag om ursäkt! Jag ska försöka att ta tag i detta imorgon söndag! Men ni ska veta att jag uppskattar era kommentarer så in i norden mycket och när det är mycket runt en som det varit den sista tiden för mig blir era avtryck här i bloggen än mer värdefulla. Det blir en slags "ursäkt" att ta en andningspaus emellanåt och läsa och begrunda det ni skriver. Så tack och som sagt jag läser vart enda ord och ni är som jag sagt tidigare underbara var och en, tack!

Ser framemot denna lördag och hoppas att ni liksom jag får en bra helg!

Stor höstlig kram ♥




Godmorgon fredag!

 
Tidig fredagsmorgon i Sjöstaden framför Nyhetsmorgon
med en värmande kopp te innan jag ska bege mig ut i
höstkylan. 
 
Godmorgon på er, idag klev jag upp relativt pigg trots det rådande mörkret. Har sovit ensam denna natt då maken är i Skåne med jobbet för tillfället. Känns skönt att det är fredag och att det nu stundar två dagars ledighet framför mig. Imorgon ska jag ha tjejmiddag så ikväll blir det till att sätta sig och fundera på vad jag ska bjuda på för meny då jag inte riktigt har hunnit med att tänka ut detta ännu. Det kommer bli något enkelt, det kan jag redan nu lova. Jag föredrar att det ska vara enkelt i köket. För många och för tidskrävande moment är helt enkelt inte riktigt min meodi

Fick avi igår från posten och hoppas att det är Elflugan som kommit. Leveransen gick i så fall oerhört fort. Känns som vi har handlat en hel del till hemmet föregående månad, tur lönen kom in på kontot denna fredag ;-)

Nu ska jag ta på mig värmande jacka, stövlar och handskar och bege mig mot sista arbetsdagen innan helgen! Önskar er en riktigt bra dag!

Stor kram ♥



Badrumsinredning

















Hinner inte skriva många rader denna torsdagsmorgon, men bjuder på några nytagna bilder från vårt badrum som går i färgerna svart och vitt. Som den uppmärksamma lagt märke till ovan har en Vipp toalettborste flyttat in, även en pedalhink grån samma märke, men den har inte kommit med på bild denna gång. 

Nu ska jag kila till jobbet!
 
Önskar er en riktigt bra torsdag, så hörs vi förhoppningsvis lite senare!

Kramar ♥  



Jullängt


Jul i Sjöstaden 2008...

Hösten är verkligen här på riktigt nu. Kvällarna blir isande kalla och mina promenader hem efter arbetsdagen blir i skymningsmörker. Snart dags att plocka fram varmare ytterkläder, kör nämligen fortfarande på höstjackorna men de börjar bli i tunnaste laget. Om inte annat borde man förse sig med reflexer redan nu, en billig livförsäkring! 

Jag har sedan någon vecka fått känningar av jullängt. Ser framemot tiden framöver när stjärnor, ljusstakar och annat pynt ska plockas fram. Skulle gärna vilja ta tag i pyntandet nu direkt men jag får nog vänta i någon månad till. Jag kunde dock inte låta bli att klicka hem Lundgren & Sandbergs moderna klassiker "Elflugan" i vitt härom dagen. Nu kan man så klart använda den elljusstaken året runt, men jag själv tycker ändå att den passar bäst under advent- och juletider så lite julshopping har alltså redan börjat. 

Nu sitter jag framför Greys Anatomy med ett stort glas Loka päron, gott!

Stor kram ♥

   



Rensa tankarna


Favoriten Bourgie från italienska Kartell har passerat sin ett års dag här
hemma. Jag älskar lampan som är mycket större än man tror kan jag
avslöja för er som inte sett lampan i verklighet.
 

Hem sköna hem! Ibland är det så skönt att bara vara inne i värmen och mysa runt med tända ljus och stämningsmusik i öronen och så bara drömma sig bort till va det än må vara. Hade en sådan stund väl hemma efter en härlig promenad efter jobbet. Man rensar huvudet på både det ena och andra.

Kul att så många kommenterade vårt nya bord och matta, tack ni är så rara! Fick några frågor om hur man håller den ren och den går bra att dammsuga samt att kemtvätta så det ska nog fungera. Dock blir det inget mera slabbande med mat framför tv:n, behöver ju inte riktigt "leka med elden" heller känner jag ;-)

Nu väntar jag på att maken som vart på möte i Gävle denna kväll ska komma hem innan jag kryper till sängs! Jag hoppas verkligen att ni haft en lika bra dag som jag haft!

Många kramar och tack för att ni finns ♥ 



Nytt, nytt, nytt..


Väntan blev inte så lång som befarat. Beställningen från Stalands
(Svenska Hem) levererades i fredags tre veckor före utsatt tid till min
stora förtjusning och det var som några gissat ett nytt soffbord i paketet.
Tillsammans med ny tjock, skön & mjuk matta från danska Linie Design
som jag bloggade om för ett tag sedan har vi också inhandlat & resultatet
blev över förväntan. 

Godmorgon bloggen! Hoppas att ni sovit lika skönt som jag. Vet att ni är flera som nyfiket klickat in här för att se vad det var i leveransen i fredags och det var alltså ett nytt soffbord som är i samma serie som vårt sideboard och en ny helt fantastisk matta (den kom vi dock hem med för någon vecka sedan). Mattan är så fluffig och skön att jag funderar på att sova på vardagsrumsgolvet ;.-) Vi är som sagt supernöjda med resultatet och äntligen har vi ett bord som passar i höjd till sofforna.

Nu ska jag fixa håret och sedan bege mig mot höghuset och dagens specialistmöte. 

Kram på er ♥




Måndagen avklarad


Denna måndagskvälls mat...

Maten enkel pastarätt med skaldjur gjord på favoriten Arla
Kökets crème fraiche gourmet, Saffran & tomat. Rätten
toppades med rucola och lite flagad parmensan. 

Idag har det varit full fart, sitter helt "utmattad" i soffan framför tv:n efter en lååång arbetsdag. Kom hem strax före klockan 19:00 och då hungrig som en liten varg. Svängde ihop en pasta och resultatet blev mycket väl godkänt. Extra plus att det endast tog mig runt 10 minuter. Åt under tysnad då min äkta hälft inte hade hunnit komma hem. Nu sitter han dock vid köksbordet och läser.

Imorgon är det specialistmöte för de tolv skadespecialisterna som sitter utspridda i vårt avlånga land, från norr till söder kommer de och samlas i högahuset för en s.k. erfarenhetsutbyte. Jag ska själv närvara under mötesdagen, vilket jag ser framemot. Har dock ingen egen punkt på dagordningen så det kommer mest bestå i att lyssna och eventuellt svara på någon fråga som dyker upp.

Hoppas att er vecka börjat bra, nu ska jag mysa någon timma innan det blir sovdags!

Stor kram och på återseende ♥ 



Nytt från Lexington




Nya svarta handdukar från Lexington var en av sakerna i påsarna från Länna Möbler. Har länge tänkt köpa nya handdukar till vårt svartvita badrum så nu med rabatten så passade vi på. Lexingtons handdukar är verkligen underbara, så ni som inte testat gör det. Tjock, mjuk frotté, visst de är inte gratis men kvalitén är verkligen bra och de håller både i färg och form tvätt efter tvätt så väl värda pengarna. 

Nu ska jag promenera mot arbetet och en ny vecka ska här med sparkas igång!

Ha en fantastisk start på denna vecka!

Kramar ♥ 



Nytt ansvarsområde


Vasen med namnet "Bladet" som jag har jagat i veckor på IKEA har nu 
äntligen flyttat in här hemma. Älskar att den är så gigantisk stor, perfekt
för t.ex. Gladioler så här års.

Godkväll i stugorna, så vips har helgen passerat och jag sitter här med håret invirat i en handduk efter en lång härlig duschstund. Nu underhåller de ensamma mammorna och dess karlar mig. Det har varit en riktigt slapp dag denna söndag och dagen blev precis så som jag önskade mig i fredags att den skulle bli. Skönt att man kan styra sina dagar som man själv önskar ibland.

Imorgon är det återigen en ny arbetvecka och förmodligen blir det fullt ös från första sekund jag kliver in genom dörren på entréplan. Anledningen till denna ökade "fart" på veckorna beror på att jag om två veckor kommer att ta över det s.k. informationsansvaret som idag en kollega har, men då han ska gå i pension kommer jag från första november förutom mina nuvarande arbetsuppgifter även att ansvara för att alla instruktioner och liknande uppdateras och finns tillgängligt för folket ute i landet. Då det sker saker konstant inom vårt område måste jag se till att hålla mig ajour så jag har t o m börjat att prenumerera på Riksdag & Departement. Kan avslöja att tidningen är ungefär lika upphetsande som dess titel ;-) Jag är i alla fall såklart jätteglad att jag får denna chans och jag ser framemot det även om det samtidigt känns lite "skrämmande".

Nu ska jag svepa ett duntäcke om mig och lägga mig i soffan och kika klart på "Ensam mamma söker". Önskar er en riktigt bra vecka, så hörs vi förhoppningsvis imorgon!

Stor kram ♥



Gårdagens tjejmiddag i bilder



Mysig dukning med kandelaber i Lovisas snygga lägenhet. Bjöds på god 
sallad med bland annat rucola, mozzarella, smaksatt pasta med pesto,
lufttorkad skinka m.m. Till efterrätt smarrig marängsviss 
 

Johanna och jag poserar glatt :-)

Annika, Helena och kvällens värdinna i ny hårfärg kvällen till ära

Kvällens outfit blev enkel med jeans, svart linne och kavaj.


Söndag, ledighet och sol på himlavalvet, sämre kan man ha det! Gårdagskvällens tjejmiddag blev oerhört lyckad med god mat och trevligt sällskap. Under den senare delen av kvällen hamnade vi brudar på Stureplan och närmare bestämt Sturecompagniet där vi skakade rumpan och drack drinkar. Hann även med en sväng förbi Anglais övervåning innan det blev en taxiresa tillbaka hem till Sjöstaden i den mörka Stockholmsnatten. Tack för en superlyckad kväll alla inblandade och extra stort tack till kvällens snygga värdinna! Måste vi göra om snart igen!

Nu ska jag sjunka ner i soffan och se på Wallanderfilmen "Tjuven" och ta det lugnt ett tag. Senare blir det en långpromenad denna sköna söndag. På återseende senare!

Många kramar ♥

Ps, Tack ni som röstade på mig i Alisas blogg för jag VANN!!! Ds




Fartfylld lördag


Några av dagens inköp väl dolda i två stora papperspåsar från Länna Möbler...

Fullfart denna lördag, precis som hela den gångna veckan! Vaknade runt åtta tiden men jag hade nog tippat på att det skulle bli en en rejäl sovmorgon, men kroppen kände sig tydligen färdigutvilad strax efter åtta så då fanns ingen mening att ligga kvar och dra sig. Helgfrukost med sedvanlig äggröra och gott pålägg på det rostade brödet blev det innan vi begav oss ut på stan i förmiddags i några timmar. Både jag och maken hade diverse ärenden att utöra, mina var ett besök på bland annat Länna Möbler som hade 10 % på hela sitt sortiment. Så då jag har flera inredningsprylar på min inköpslista denna höst passade jag helt enkelt på att handla några av dem till rabatterat pris. Så jag kan nu bocka av både det ena och andra kan jag meddela - perfekt!

Igår anlände ett annat efterlängtat paket här hemma som nu även kommit på plats och vi är sååå nöjda. Resultatet får ni se en annan gång. Hinner inte fotografera just nu då jag alldeles strax ska kliva in i duschen och sedan förbereda mig inför kvällens tjejmiddag! Party, party!

På återseende och ha en fortsatt skön lördag!

Kramar ♥



Välkommen älskade helg!


Olika varianter av nya "Mousse au Chocolat" kom idag från Lindt själva till
lilla mig. Tack så hemskt mycket, ni vet hur man gör en flicka på extra glatt
humör ;-) Ser framemot att smaka på dessa godbitar tillsammans med
bubblet som ligger på kylning.

Äntligen har helgen så sakteliga börjat forma sig till min stora gläde. Maken har dessutom fixat både det ena och andra till sin frus glädje denna fredag, så jag strålar runt här hemma med ett leende på läpparna nu. Den gångna arbetsveckan har vart fullspäckad vilken troligvis gjort att mitt bloggsug fått sig en liten törn som ni kanske märkt. Igår efter arbetsdagen förmådde jag mig inte ens att gå in här på bloggen då jag kände mig helt tömd på både ord och inspiration. Men jag mår bara bra annars så förhoppningsvis kommer jag igen nu i helgen med nya friska tag när jag kan släppa alla "Jag måste hinna med" som jag har känt av denna vecka.  

Imorgon blir det en sväng till nyöppnade "Svenssons i Lammhults" första butik i Stockholm. Spännande att gå dit och spana bland prylarna från mängder av inredningsmärken. På kvällen drar jag på mig partystassen och beger mig på tjejmiddag med allt vad det nu innebär. En riktigt skoj lördag som jag ser framemot. Söndagen har jag planerat att njuta av utan inga som helst måsten.   

Nej nu ska jag svänga ihop enchiladas samt en krispig sallad som vi äter framför kvällens Idol tillsammans med ett gott öl.

Ha en riktigt skön helg och på återseende, förhoppningsvis med en massa ny energi redan imorgon!

Stor kram ♥



God morgon bloggen!




Tillbaka i bloggvärlden igen! 

Vi gick ut och åt indiskt direkt efter jobbet igår. Makens förslag och jag var inte sen att hänga på då min inspiration i köket sviktade. Skönt att man vid sådana tillfällen har flertalet matställen av varierande kök runt knuten. Vi har inte testat det indiska haket Namaskaar här i Sjöstaden tidigare, men vi blev båda positivt överraskade och kommer garanterat gå dit och äta igen. Riktigt gott, blev en "Chicken Ceylon" för min del med bland annat kokosmjölk vilket jag fullkomligt älskar i mat, så tummen upp! Maken valde en lite mer spicy variant. Att komma hem och sätta sig framför laptopen för att blogga var inte speciellt lockande efter måltiden därav min korta frånvaro. Kanske i o f s inte var någon som saknade mina inlägg då jag bloggade igår morse :-) 

Snöade för första gången här igår denna höst. Stora snöflingor som blötte ner min vackra pälskrage påväg till jobbt. Blev nästan chockad när jag upptäckte det vita virvlandes i luften, men inget som ligger kvar nu som tur är! I min värld behöver snön aldrig bemöda sig att komma, men jag har insett efter 32 år att jag bor på fel breddgrader om jag tror att jag skulle slippa undan detta nordliga fenomen. 

Ovan ser ni sjalen jag fick härom dagen, fin tycker jag. Kanske inte direkt höstlig i sin kulör, men det kommer ju åter en vår får vi hoppas! Nu ska jag kila till jobbet och så hoppas jag att vi hörs senare!

Kramar ♥




Scampi med citron tagliolini



Scampi med citron tagliolini är en lite lyxigare variant av en vanlig pasta, riktigt, riktigt gott tycker jag. Nu ska jag promenera till jobbet och vet ni det vräker ner snö just nu... Hmmm! Kram på er ♥

Ingredienser - 4 portioner
Tagliolini
Olivolja
1 chili, finhackad
1 klyfta vitlök, finhackad
1 scharlottenlök, finhackad
20-30 scampi eller tigerräkor
1 citron, delad
2 dl grädde (funkar även med matlagningsgrädde)
1 dl persilja, hackad
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Hetta upp en panna med olja och bryn vitlök, chili och scharlottenlök hastigt. Tillsätt jätteräkor och bryn ytterligare 1 minut på hög värme. Pressa citronen över och häll på grädden. Salta och peppra. Lägg ner pastan i såsen tillsammans med persiljan. Klart att servera!




Tisdagsmys i Sjöstaden



Lugnet har lagt sig och nu håller jag på att fixa med kvällens middag här hemma. Den här tisdagen försvann i ett ögonblick. Haft en riktigt lugn och skön stund här hemma när jag kom hem vid femtiden. Tvättat några maskiner och bläddrat igenom lite nya inredningstidningar i soffan. Katastrof att ha olästa tidningar liggandes. Jag bygger just nu tidningar på hög vilken måste anses vara en mycket dålig vana!

Fick en "present" idag från högsta hönset för hela skadeorganisationen på företaget (min chefs chef). Hon kom in och frågade om jag gillar rosa och eftersom jag i lagom mängd gör det, svarade jag JA! Då gav hon mig en silvrig pappersask innehållande en snygg silkes sjal i piffigt rosa gjord i Italien. Nu ska vi ju inte överdriva betydelsen av det hela då hon inte köpt den specifikt till mig (Det hade väl nästan varit lite underligt). Utan till saken hör att hon röjde på sitt kontor och denna låg i ett av "gåvoskåpen", men det finns å andra sidan fler kvinnor än jag runt om i korridorerna, så hon kunde lika gärna frågat någon annan. Så jag blev superglad och tog det ändå som ett gott tecken på att hon troligtvis inte ogillar mig i alla fall ;-)

Nu är maken på ingång och jag ska duka köksbordet och sedan är det matdags, tv-kväll och sedan läggdags! Sköt om er!

Kram kram ♥



Min blogg nominerad hos Alisas Blogg Awards!




Jag har blivit nominerad i Alisas blogg som en av fem bloggar man just nu kan rösta på som sin favorit inom Hem & Inredning. Jag själv räknar inte min blogg som en inredningsblogg, så jag blev förvånad, men såklart jätteglad!

Tack snälla Alisa!

Kram ♥

(Ni som vill rösta klickar bara på bilden)




Högt över havet


Mina nya partyskor från H&M är skyhöga! Fråga mig inte hur man går i dem 
men snygga är de ;-)



God morgon! Vaknade ovanligt tidigt i morse före klockan ljöd, men det är nästan lite skönt. Drömde dock världens mardröm i natt. Kom precis ur duschen och nu blir det en tallrik fiberberikad gröt med lingonsylt framför sedvanliga Nyhetsmorgon som alltid är på här hemma på mornarna. Perfekt sätt att uppdatera sig om vad som hänt runt om i världen innan man beger mig mot jobbet och dagens alla måsten.

Som ni vet promenerar jag till och från jobbet i ur och skur och då är min Iphone från Apple verkligen en fantastiskt bra kompis att ha i väskan. Den är fylld med bra musik och just nu är det The killers och Pink som går på repeat i öronsnäckorna och som underlättar promenaderna avsevärt.  

Blogginspirationen är inte riktigt på topp just nu som ni kanske märker, men jag försöker peppa mig själv så det blir bättre. Blogg.se underlättar inte inspirationen i alla fall med tanke på HUR förbannat segt det är här inne på bloggen på kvällarna. Igår tog väl ändå priset? Vad är problemet? Så här på mornarna går det bra att skriva, men på kvällarna är det nästintill omöjligt om man inte vill få ett mentalt utbrott i anslutning! Grrrr!

Nej sötnötter nu måste jag piffa till mig inför denna tisdag. Tack för era mail och snälla kommentarer som dimper in!

På återseende senare och stor kram ♥



Feminint & höstligt


Använde min nya pälskrage för första gången idag och jag är sååå nöjd. Den sitter perfekt och är fulländad i sin nyans och passar både till svart och beige. Idag fick den umgås tillsammans med min beiga trenchcoat. Tycker det är väldigt feminint och snyggt med pälskrage och denna lilla rackare är inget undantag - Love it! Välvärd sina ynka 129 riksdaler med andra ord.


Måndagens arbetsdag är avklarad. Fick en kallelse i sista sekund till ett möte under den gångna eftermiddagen, vilket resulterade i att jag inte kom iväg hem i tid. Så påhälsningen hos det blågula varuhuset som jag hade planerat att göra fick stryka på foten och har nu skjutits på obestämd framtid. Ingen fara skedd dock, affären lär stå kvar och mötet var mycket intressant.


Kvällen bjuder inte på så mycket spännande här hemma som det ser ut. Ska svänga ihop en klassisk köttfärsås strax till middagsmat och sedan blir det ”Halvåtta hos mig” följt av sista delen av ”Svenska Hollywood fruar” klockan 21:00. Däremellan ska jag sätta mig och läsa en sväng har jag tänkt. 


Hoppas att er första dag denna veckan vart till belåtenhet!


På återseende mina söta läsare!


Kramar ♥




Himmelriket ♥





Chokladfabriken är verkligen ett himmelrike för alla chokladälskare och en riktig favorit hos mig. Här finns mängder med handgjorda praliner, petits fours, bröllopstårtor och god drickchoklad. Man kan också gå på chokladprovning och andra kurser. Kanske en bra julklapp till en person som älskar choklad? Deras vackra askar och med praliner med personliga små budskap får mig att smälta likt just en riktigt god choklad i munnen.

Chokladfabriken har tre olika butiker här i Stockholm, Renstiernas gata 12, Regeringsgatan 58 samt Grevgatan 37. Den första är större, men på Regeringsgatan kan man ta en kopp espresso till konfekten eller varför inte en kopp choklad med marshmallows? Grevgatans butik har jag aldrig besökt så vet inget om den, mer än att den är den Chokladfabriksbutik som senast öppnats. För er som inte bor i stan eller i närheten, kan besöka deras webbutik och kanske finna er eller en kär vän en gåva.

Önskar er en härlig start på veckan, nu måste jag kila till jobbet!

Kramar ♥




Min söndagskväll


Min söndagskväll:

- Läsning av nya "Allt om mat"
- En stor kopp mullbärste
- Tända doftljus och kivilyktor
- "Ensam mamma söker"
- Dinkelbröd med solros-, lin- & pumpafrön
- Söndagsmys i soffan
- "The Invasion"
- Tidigt möte med John Blund!

Ännu en helg tillända och en ny vecka träder in i allas våra liv imorgon. Bara tre veckor kvar av denna oktober månad. Imorgon ska jag förhoppningsvis hinna en sväng till IKEA efter jobbet. Har medvetet skjutit besöket framåt då jag vet hur hysteriskt det brukar vara på IKEA under lördagar och söndagar. Jag testar istället måndagsvarianten och hoppas inte att jag blir besviken som jag blev sist då det jag skulle ha var slut! Ska vara noga med att kika på deras hemsida innan jag åker denna gång så jag är säker på att varan finns i lager.

Hoppas alla myser riktigt ordentligt ikväll, kram på er ♥



Gårdagskvällens dukning


Gårdagskvällens dukning gick i vitt, svart & grått..

Precis som resten av inredningen här hemma i Sjöstads-
hemmet gör.

De fyrkantiga tallrikarna kommer från Duka, likaså
champagneglasen. Fatet med "plockmaten" kommer
från Åhléns, likaså cylindervasen.  


Har suttit i soffan framför reprisen av Idol 2009 från i fredags. Jag och maken valde ju som bekant en middag på tu man hand istället för en tv-kväll. Vet inte vad jag ska tycka om årets deltagare egentligen. Första delen av startfält var i vilket fall under all kritik. Tycker att en efter en levererade svajig falsksång som påminde mig mer om uppträdandena i högstadiet än de som är i final av det som i alla fall Peter Jidhe kallar Sveriges största musiktävling. Men det togs sig mot slutet och det finns några små gulkorn som sticker ut och det är enligt min mening Reza, Erik, Mariette och Tove. Sedan kan jag tycka att de två sistnämnda kanske mer utstrålar popstjärna än de två förstnämnda. Det återstår helt enkelt att se vem som kammar hem Idol 2009, kanske bli någon helt annan, svaret får vi i december. 
 
Lördagsaftonen blev en lugn hemmakväll med middag och hemmamys. Kycklingrätten som jag gjorde med parmalindad filée i grädde, vitlök, balsamicovinäger och oregano fick godkänt. Dock kommer jag skippa oreganon nästa gång då jag tyckte den gav en lite "skarp" smak som inte riktig ville gifta sig med resten av smakerna. Jag har redan i tanken ett omarbetat recept på mitt vis som jag ska testa nästan gång istället, men grundidén var som sagt okej.

Nu ska jag fixa och dona inför kommande veckan! På återseende!

Kramar ♥




Hemma i lugnets vrå


Nystädat, maken var den som tog tag i städningen denna vecka.

Var även han som kom hem med helgens blombuketter igår. En bunt
med gladioler och en annan fin bukett med blandade blommor som nu
pryder köksbordet här hemma. Här ser ni dock vår fina orkidée.    

Denna lördag har hittills gått i lugnets tecken. Trots stålande solsken har jag inte vart utanför ytterdörren utan jag har endast skrotat omkring här inne. Har slumrat till i soffan under en filmstund och nu har jag håret fyllt av hårinpackning som strax ska sköljas ur och som jag då hoppas har gjort underverk med håret. Väldigt skönt att ha sådana här kravlösa dagar ibland och bara vara.

En del av gårdagskvällen tillbringade vi på en kvarterskrog. Valet föll både för maken och mig på oxfilé med grönpepparsås och en flaska Rioja till det - gott! Det var länge sedan vi var ute och åt på tuman hand så det var riktigt mysigt att för en gång skulle sitta och prata utan att tv:n eller datorer stör. Vi tog till och med några drinkar väl hemma igen och det kan säkerligen vara en av anledningarna till att jag idag mest skrotar omkring här inne och inget gör alls... 

Igår blev det som sagt middag ute, ikväll blir det middag här hemma till VM-kvalmatchen Sverige - Danmark och även förhoppningsvis kanske en och annan liten glimt på körslaget. Jag ska laga en kycklingrätt med bland annat parmaskinka, oregano samt balcamicovinäger som jag fann jag på Marie Serneholts blogg. Lät verkligen supergott, lovar att återkomma med ett smakutlåtande senare till er intresserade. 

Blir det en partylördag eller en lugn kväll hos er?

Simma lugnt och på återseende!

Kraamar ♥



Nyanser av beige



Min snygga och efterlängtade pälskrage från H&M som kom med posten idag. Den såg inte riktigt ut som jag hade tänkt mig dock, trodde nog att den skulle vara längre(!) Står på H&M´s hemsida att den ska vara 122 cm lång och min mäter ca 100 cm. Så jag undrar om det verkligen är rätt pälskrage jag fått??? Någon av er som har köpt samma? Oavsett uppfyller den ändå mina krav och nyansen i ljusbeige är HELT i min smak, så den kommer att få stanna och förhoppningsvis även användas flitigt framöver.

Idag har jag haft ett fullspäckat schema vilket måste sammanfatta hela denna gångna arbetsveckan. Det har gått i ett och jag kan inte riktigt fatta att det redan är helg. Känns som det var måndag igår? Har precis fått besked om att den tilltänkta After Worken tillsammans med tjejerna skjutits på framtiden då det är fler än jag som haft en fartfylld vecka. Hade vart skoj att ses en sväng, men kändes som vi alla var överens om att skjuta på festligheterna till en annan fredag.

Maken är förövrigt påväg hemåt och ringde och föreslog att vi skulle äta en bit mat ute nu när jag stannar hemma denna fredagskväll. Kanske ska nappa på erbjudandet då jag inte har någon större lust att laga mat denna kväll för ovanlighetens skull! Återstår att se helt enkelt vart det slutar.

Hoppas alla får en mysig kväll, kram på er ♥ 




Trött fredag!



Får bli en bilder på en tidigare helgbukett med vita gladioler denna morgon
då jag inte inhandlat den stundande helgbuketten ännu!
 

Så är fredagen här! När jag vaknade av väckarklockans gälla toner denna morgon ville jag bara vända mig om att falla tillbaka in i min sköna dvala, tur det finns snooozefunktion. Hjälpte dock inte med att snooza mig igenom X-antal minuter, för jag känner mig fortfarande relativt trött. Hoppas på att vakna till ordentligt så fort jag sticker ut näsan genom ytterdörren och möts av den kyliga höstmorgonen.

Igår kväll blev det en sedvanlig veckohandling, så nu är kyl och frys välfyllda med diverse godsaker, redo att "fira" helg de också. Vi var även förbi MIO i Nacka som har total utförsäljning då butiken ska läggas ner. Jag hittade dock ingenting det jag lyckades kom hem med istället var en jä%¤#! parkeringsbot, den första i mitt liv faktiskt! Det enda ”felet” jag gjort var att jag hade missat att man skulle ha en p-skiva. Så under de högst tolv minuterna jag och maken befann oss inne på MIO passade de på att lappa bilen på MIOs egna kundparkering för att jag inte hade en p-skiva i rutan, tycker det var ganska sniket om jag får säga vad jag tycker! Ja, ja boten var inte på ”mer än” 200 kronor så det löser jag väl, men ändock trist för jag kunde ha gjort något mer angenämt med de hundralapparna!

Är det fler än jag som upplever att blogg.se varit oerhört segt på kvällarna denna vecka? Jag klarar inte av att sitta och blogga då det är oerhört långa svarstider på vad jag än ska göra. Ladda upp en bild tar sin tid, att godkänna era kommentarer tar en annan osv.. Hoppas de reder ut detta snabbt!

Nu ska jag kila till jobbet, solen kikar i detta nu fram - härligt! Ha en skön fredag, på återseende!

Kramar ♥



Chokladmousse med valnötter



I helgen gjorde jag chokladmousse då detta är en av de få sakerna som maken faktiskt tycker om i efterrättsväg. Det, glass och chokladpudding med grädde är väl i stort sett det enda som går hem hos herrn ;-) Moussen blev helt okej, dock är denna typ av efterrätt enligt min mening alltid väldigt mäktiga så man behöver inga stora portioner.    

Ingredienser - 4 portioner
1,5 dl vispgrädde
100 g choklad av god sort
3 tsk krossade råa kakaobönor
8 st valnötter


Gör så här:

Värm hälften av grädden i en kastrull försiktigt. Bryt ner chokladen under omrörning och rör tills den smält helt. Låt svalna. Vispa resten av grädden i en bunke och ställ kallt. När chokladsmeten svalnat rör du ner de krossade kakaobönorna och vänder sedan ner hela smeten i grädden till en fluffig mousse. Fyll upp på glas och ställ kallt till servering. Garnera med hackade eller hela valnötter.




Torsdag i solsken!


Godmorgon på er!

Strålande sol, 8 oktober, näst sista arbetsdagen för denna vecka och en helt orörd dag ligger framför mina och era fötter. Kan det bli bättre? Nej, jag tror inte det! Jobbar på som vanligt och i eftermiddag blir det helghandling på ICA samt besök i en annan butik.

Sovit som en prinsessa denna natt och känner mig nu pigg och redo för min dagliga promenad mot jobbet. Ska bara fixa det sista här sedan blir det ut i kylan!

Önskar er en bra dag, vi höres!

Kramar i massor ♥



Sjöstaden by night


Sjöstaden påväg hem denna afton! Vackert...

Så var man hemma igen efter en riktigt bra Seminariedag. Bra upplägg och många intressanta ämnen som berördes. Det jag fastnade mest för var avsnittet "Människor i kris". Intressant att lyssna på psykologen som föreläste om människors olika reaktioner i utsatta situationer. Väldigt bra, tror att alla som deltog håller med om att detta var oerhört intressant. När föredragshållaren pratade var det nämligen helt knäpptyst i salen. Man hade kunnat höra en knappnål som föll till marken under den timman som han föreläste och då ska tilläggas att det var heltäckande matta i salen. Alla satt helt fängslade, som sagt en jättebra dag. 

Nu måste jag ta tag i kvällsmaten samtidigt som jag ska spana in när bönderna i "Bonde söker fru" får sina kärleksbrev. Maken är dessutom på ingång från sin arbetsdag, perfekt! Senare blir det mys framför Greys Anatomy. Imorgon är det redan torsdag och jag har fullbokat schema så vi får hoppas att jag hinner med att skriva några rader.

Simma lugnt nu och ha en skön kväll!

Stor kram ♥ 



H&M ♥ Sonia Rykiel


Ett nytt samarbete med H&M presenterades förra veckan. Denna gång är det Sonia Rykiel som har fått äran att arbeta med klädjätten. Två kollektioner kommer att presenteras. Den första kommer innehålla exklusiva damunderkläder och accessoarer, den andra stickade plagg, vilket är ett signum för det franska modehuset. Inte min favoritdesigner kanske, men det är alltid kul att se kollektionerna även om jag aldrig någonsin handlat något ur dessa H&M sammarbeten! Bilderna ovan är från en tidigare kollektion och har inget med H&M samarbetet att göra.  

Så är onsdagen här och för mig betyder det att jag ska bege mig mot Solna strax för att under hela dagen befinna mig på ett seminarium, lyssnandes på förhoppningsvis duktiga föredragshållare. Jag har hunnit att gå igenom dagens program och ämnena ser lovande ut. Är rena skräcken att hamna framför någon som pratar om något som inte intresser en som åhörare, då får i alla fall jag myror i brallan på två röda ;-)

Jag har nu för en gång skull ätit frukosten hemma. Annars har jag alltid med mig en smörgås som jag äter väl på jobbet. Men idag då min inrutade vardag blir lite naggad i kanten blev det macka, lite yoghurt samt en kopp kaffe till Morgon nyheterna. Mysigt faktiskt, kanske jag ska börja med! 

Igår kväll blev det inte mycket bloggande som ni märkte. Dels kom jag hem ganska sent efter ytterligare en effektiv dag och sedan så hade jag annat att fixa med innan Desperate Housewives började vid nio tiden, så det blev som sagt inte mycket tid över till bloggen.

Nu önskar jag er en fin dag så hörs vi förhoppningsvis när jag är tillbaka hemma i Sjöstaden igen ikväll!

Stor kram ♥



Sotad lax med pestosky, sparris & rucola



Fisk sägs ju vara så nyttigt så då är det väl kanske inte heller fel att äta det ofta. Detta receptet tycker jag låter riktigt gott och helt i min smak. Jag kommer dock att skippar linserna då jag inte tror (eller jag VET) att det inte går hem hos maken och hans förutfattade meningar om vissa ingredienser ;-) Tror jag testar att servera det med antingen kokt potatis eller någon pasta istället..

Ingredienser - 4 pers
ca 600 g laxfilé
2 dl le puy-linser
soja
olivolja
balsamvinäger
2 msk pesto
1 dl olivolja
100 g rucola
1 granatäpple
citronpeppar/cajunkrydda
200 g sparris, färsk eller fryst
salt och peppar

 

Gör så här:
Koka linserna i 20 minuter i vatten smaksatt med soja. Låt linserna rinna av och smaksätt dem med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Mixa peston med olivolja och en näve rucola, smaka av såsen med salt och peppar. Dela granatäpplet i fyra delar och pilla ur kärnorna. Vänd laxen i citronpeppar eller cajunkrydda. Stek i panna i en klick smör eller olja. Det går även utmärkt att torrsteka laxen i teflon om man så önskar. Var gärna lite ”pann-ekonomisk” och stek först sparrisen i pannan och lägg sedan i laxen. Se till att sparrisen är ätmjuk. Laxen däremot ska absolut ha en rå kärna för att inte bli tråkig! Lägg upp en hög med linser, rucola och sparris. Lägg laxen ovanpå, och fördela sedan granatäpple och pestosky runt omkring. Avsluta med en nypa flingsalt och ett varv på svartpepparkvarnen.




En oktobermorgon i Sjöstaden



Godmorgon på er mina kära läsare! Tisdag och jag ska strax kila ut i höstkylan till jobbet för ännu en dag bakom stora skrivbordet. Jag hoppas på samma effektivitet som gårdagen så att jag kan se till att bli klar  med min nuvarande granskning inom den närmsta veckan. Älskar när man ser "ljuset i tunneln" för då har man bra det roliga kvar 1) Träffa folket som gör ett hästjobb i "produktion" och 2) Skriva min åter/slutrapport. 

Kul att det är fler än jag som håller med om det råder en babyboom i detta land just nu =)

Nu hinner jag inte skriva mer för tillfället. Måste piffa till mig och hasta ut i mina favoritstövlar, beiga trench samt nya LV-sjalen. Så på återseende och sköt om er denna strålande tisdag! Vädret måste man väl ändå säga vart fantastiskt hitills denna höst? I alla fall här där jag bor!

Kramar ♥   




Babyboom


Den gångna helgens bukett, tjugo st Avalanche rosor i vas från Åhléns. 
Ni förstår hur stora rosorna är om ni jämför med denna bukett i samma
vas och då är de rosorna inte små. Brickbordet heter "Tracy" & kommer
från Bolagret. Ramarna kommer från samma butik.
 
Idag har jag haft en riktigt effektiv arbetsdag trots några icke planerade små avbrott under dagens gång. Känner av en viss tidspress denna vecka i o m att jag vet att hela onsdagen kommer gå bort då jag ska iväg på ett seminarium. Men jag gillar ändå att ligga under en viss tidspress för det är då jag oftast presterar bäst.  

Fick idag veta att en kollega väntar sitt första barn i slutet av mars. Inte helt oväntat då jag haft det på "känn" ett tag, men inte mindre kul för det! Jag upplever att var och varannan av kvinnligt kön är gravida just nu eller har fött barn detta 2009. Två av mina barndomsvänner väntar tillökning i början av 2010. Fyra andra har fött för några månaders sedan och i var och varannan blogg släpper bloggerskorna nyheten om bebisar i magarna på löpande band. Sverige måste genomgå en babyboom just nu eller har jag helt fel?

Här har jag precis ätit en omelett med bland annat saffran, rucula och tomat. Enkelt, gott och mättande! Maken jobbar sent, så jag myser mest runt här hemma i min ensamhet och väntar på att klockan ska gå så han kommer hem och underhåller mig en sväng. Under tiden jag väntar ska jag gå igenom garderoben för att se om jag har någon bra outfit att ha på min på fredag till jobbet som även passar på after worken direkt efter arbetsadagens slut. Blir även ett nytt avsnitt av "Svenska Hollywood fruar" för min del denna kväll.

Hoppas ni haft en underbar dag! På återseende!

Kram kram ♥

Update: Det är ju premiär för nya avsnitt av "Halv åtta hos mig" denna kväll, så nu sitter jag bänkad!




Rosa bandet muffins



Jag fick väldigt många fina kommentarer om mina "Rosa bandet muffins" häromdagen (TACK!) och flera av er hade frågor och ville ha receptet. Därför har jag nu skrivit ner det till er. Muffinsformarna jag använde kommer från Rusta (tror jag). Jag använde mig sedan av organzaband som jag vek till som ett rosa band och fäste med en silvernål. Jag pudrade cupcaksen med florsocker innan servering, dock kom det inte med på bild. Lycka till! 

Ingredienser ca 15 st
3 st ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
röd karamellfärg
100 gr smör
1 dl mjölk
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal & saft av 1 citron

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Droppa i några droppar av karamellfärgen till lagom skär färg. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner dit smeten. Blanda rivet skal och saften av en citron. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.



Måndagmorgon!


Jag "räddade" det sista på förra helgens gladioler genom att klippa av dem
och sätta dem i en lägre vas så höll de några dagar till. 


Så var det en ny vecka igen, hej och hå vad det går! En fullbokad sådan dessutom med både ett heldags seminarium på onsdag, flera olika möten under resterande dagar och som grädde på moset en förhoppningsvis galen After Work på fredag med tjejerna. En vecka att se framemot med andra ord!
 
Helgen har som ni förstått varit relativ lugn. Jag har bockat av två saker på inköpslistan till hemmet denna höst. Härlig, tänk om allt bara kunde levereras med en gång, då hade jag varit ännu gladare. Det är ju en fördel med IKEA att man får med sig varan direkt då väntan och jag inte kommer särskit bra överens, men antar att det inte hjälper att jag gnäller heller?!

Händer det något skoj hos er denna vecka?

Nej nu ska jag ta tag i denna måndag!

Kramar ♥



Doftljus i höstrusket


Söndagsmys med doftljus från Durance...


Söndagslunket har fortsatt i takt med det stilla regnet som faller utanför våra stora fönster. Själv sitter jag fortfarande omejkad i min mjuka klänning och ser förtillfället på hur Per Morberg far runt i köket i programmet "Vad blir det för mat" och lagar råbiff. Jag vet att vissa tycker att han är lite "äcklig" men jag håller inte med! Tycker mer att han är ganska härligt befriande med sitt "halvsnuskande" i köket ;-) På tal om mat så blev det rester av fredagens carbonara till lunch som jag och maken delade på och om en stund ska jag svänga ihop några varma smörgåsar. Det har vi inte ätit på år och dar, men jag fick ett plötsligt sug efter det här. Plus att det dessutom är lagom enkelt en söndagskväll när vi inte har gjort av med särskilt mycket energi under dagen!

Innan det blir sovdags har jag förövrigt tänkt hinna med "Ensam mamma söker" samt förbereda inför morgondagens arbetsdag! 

Njut nu det sista av helgen precis som jag tänkt göra, så hörs vi åter imorgon!

Kramar ♥



Som handen i handsken


Nya skinnhandskar med dragkedja som snygg liten detalj
från favoriten Filippa K.

Handskarna inhandlades under förra helgens shoppingtur.

Perfekt tajming med tanke på att den gångna veckan varit
riktigt kylig.

Söndag, söndag! Tätt regn utanför fönstren och relativt varmt är det om man ska se till hur luften varit den gångna veckan. Jag tajmade verkligen shoppingen av nya skinnhandskar väldigt bra förra helgen med tanke på just kylan. Jag har redan använt dem flertalet gånger och är supernöjd med dem. Älskar den lilla detaljen med dragkedjan i guld samt "lufthålen" på insidan. Snygga helt enkelt och de är dessutom underbart mjuka och följsamma!  

Jaha, så är det som sagt redan söndag och jag sitter omejkad i en mjuk svart bomullsklänning från H&M i min lilla vita blogghörna och ger er dagens första inlägg. Jag och maken låg länge och drog oss i sängvärmen denna morgon, så skönt när man inte har ett enda "to do" att göra. Blir som det ser ut en dag inne i lägenheten med tanke på regnet. Gårdagskvällen gick i lugnets- och matens tecken. Blev en lång mysig middag med Hickory Smoked grillad karré, potatisgratäng och salviasås. Till det en flaska rött från Valencia. Riktig höstlig måltid, avslutade det hela med en smarrig chokladmousse toppad med valnötter, gott men mäktigt!

Nu ska jag förflytta mig till soffan och bläddra i Allt Om Mat som damp ner i postlådan i veckan. Ha en skön söndag och på återseende!

Kramar ♥



Handmade in Portugal





Jag har alltid varit förtjust i porslin från Mateus men aldrig kommit mig för att köpa något och numera är det som de flesta vet ett porslin som många har och då blir jag tyvärr lite anti även om det verkligen är ett oerhört fint porslin, både spets varianten och det släta porslinet. Men vi har tallrikar som jag som ni vet inhandlade från HIMLA i somras så det får helt enkelt räcka med porslin i detta Sjöstadshem för ett tag framåt. Dock kunde jag inte motstå den så kallade Ostronskålen när jag idag "sprang" på den inne på Länna Möbler då vi var där i ett helt annat ärende. Oerhört fin tycker jag och särskilt då denna i en grå nyans. Passar perfekt här hemma. Så nu pryder skålen vårt soffbord i all sin enkelhet, men den kommer även att användas flitigt både som salladsskål, chips- och fruktskål. Perfekt med andra ord och jag är nöjd över att än en gång ha handlat något i denna shoppingperiod jag befinner mig i. Det blev förövrigt även en större sak inhandlad, men det resultatet får ni se längre fram när vår beställning från Stalands väl anländer om si så där fem veckor...

Dagen har alltså gått i shoppingens tecken som ni förstår. Först var vi som jag skrev tidigare i flera olika bilhallar och provsatt, kollade lacker, inredningar och liknande på olika bilmärken, dock inget bestämt men kul att kika helt enkelt. Sedan blev det som jag tänkte även besök i lite andra affärer. Bland annat var vi en sväng inne på IKEA, men det är helt fel dag att kila runt på IKEA i Kungens Kurva. Vasen som jag skulle köpa var dessutom slutsåld till mitt förtret så vi klev ut ur affären utan en enda pinal, det har väl aldrig hänt tidigare?! Beslöt oss istället för att spana runt på BO:X gallerian och där fanns en massa fint, dock inga köp där men hämtade en hel del inspiration!

Nu är vi som ni förstår åter igen hemma och jag ska börja spåna på vad som kan tänkas svängas ihop till middag denna lördagskväll.

Vad har ni för er?

Kramar ♥



Välkommen lördag!


Denna morgons frukost, sedvanlig äggröra, en smörgås, lite yoghurt, 
juice samt en kopp svart kaffe. Helt enkelt redo för en dag på stan med
maken!

Välkommen härliga lediga lördag, helg igen med andra ord! Har haft en skön sovmorgon och strax ska jag följa med maken och kolla på bilar. Inte mitt första val en lördag kanske, men det gäller att ge och ta i ett förhållande. Han sprang snällt runt med mig hos bland annat Louis Vuitton förra lördagen, så denna blir det jag som hänger med honom och kollar hos bilhandlare på eventuellt ny bil. Känner jag oss rätt så blir det säkerligen lite andra butikspan också :-)

Hoppas ni får en skön lördag, så hörs vi lite senare!

Kram så länge ♥



Fredagsmys i Sjöstaden


Changeljusstakarna från Cult är tända på soffbordet, pastan
kokar på spisen, glasen är fyllda med god dricka. Fredags-
myset har börjat...


Nu är det fredagsmys som gäller här hemma i Sjöstaden framför kvällens Idol 2009. Förra fredagens middagsrätt en klassisk Pasta Carbonara lagar vi även denna fredag. Det är enkelt, går snabbt och blir supergott. Efter kvällens Idol blir det den amerikanska romantiska komedin "Just like heaven" för min del innan det troligtvis blir läggdags. Jag hoppas att ni har haft en riktigt bra vecka och att helgen nu kommer att bli minst lika bra för oss alla! 

Trevlig helg och stort tack för alla era fina kommetarer angående mina rosa muffins. De gjorde succé bland kollegorna som var riktigt imponerade av mina små skapelser =) 

Många kramar ♥



Oktober den rosa månaden





Igår startade den rosa månaden för att uppmärksamma kampen mot bröstcancer. Det finns många sätt att bidra och stödja forskningen. Skönhetsdiskarna svämmar över av produkter där en viss del av intäkten går till bröstcancerforskningen. Bland annat har Clinique just nu en fina specialutgåva med en nyckelring med tre läppglansberlocker där 20 kronor går till bröstcancerforskningen. Malva nagellack har kommit med en serie rosa nagellack som även dem skänker en viss del till forskningen om bröstcancer. På ICA igår såg jag allt från skurhinkar och moppar i skärt från Vileda till vanliga frukostägg i rosa äggkartonger från Kronägg där en viss del av summan går till forskningen. Då vi har både skurhink och mopp köpte vi istället de lite dyrare äggen och en påse med Ahlgrens rosa rattar, båda produkterna stödde som ni förstår bröstcancerforskningen. Jag brukar också alltid köpa på mig några rosa band varje år då jag tycker detta är viktigt och egentligen borde man göra mera än så här, men många bäckar små... 

Igår kväll i soffan fick jag en liten idé och struntade i att "vila" och bakade istället rosa muffins just med tanke på den rosa månaden och dekorerade dem med egengjorda "rosa band" av organzaband. Cupcaksen ska jag nu packa ner och ta med till fredagsfikan och bjuda mina kära kollegor på. Tycker själv att de blev riktigt söta. Vad de sedan smakar det är en annan femma ;-)

Ha en happy fredag nu så hörs vi och jag hoppas att även du skänker några tior till Rosa bandet kampanjen!

Kramar och på återseende ♥




Trötta ögon


Här i vår grå soffa från Furinova köpt via från Bolagret kommer jag att befinna
mig mestadels av denna torsdagskväll. En skön slapptorsdag med andra ord!
  


Helgens antågande
är återigen här och jag har känt mig riktigt trött denna torsdag. Vi kommer i säng alldeles för sent om kvällarna, så det är det som är boven i dramat. Vi ser nästan alltid på Seinfeld på kanal 5 innan vi somnar och flera dagar under veckorna slutar denna amerikanska komediserie inte förrän vid tolvtiden och det är för sent. Åtminstone för min del, jag kan inte prata för maken och hans sömnbehov. Så jag måste bli bättre på att verkligen se till att släcka lampan och verkligen somna tidigare, för idag har det som sagt satts sina spår och jag har och känner mig riktigt sliten och ögonen svider.

 

Så med tanke på ovanstående så kommer det att bli en lugn kväll och jag kanske t o m tar mig en skön och välbehövlig powernap i soffan under någon mindre intressant tv-program (är inte mycket som intresserar mig idag bortsett från Idol). Det vore onekligen skönt eller så satsar jag på tidig sänggång så man är pigg och fräsch när det vankas fredag och allt imorgon.

 

Hoppas att er torsdag var bra? Innan allt slappande ska jag nu bege mig till ICA och helghandla, skönt att ha gjort detta innan fredagen kommer.

 

Kramar ♥




Shopaholic beteende


Jag befinner mig just nu i en period där jag känner stort behov av att handla, handla, handla! Inte för att det är livsnödvändiga saker utan mer för nöjets skull. Måste dock vara oerhört jobbigt att vara en person som alltid känner detta "behov" konstant. Jag är inte riktigt sådan, jag är mer en typisk periodare eller vad man nu ska kalla det. Ena månaden kan det bli ganska mycket shoppat och andra blir det nästan ingenting alls. Det passar mig ganska bra. Jag tycker helt enkelt att det är ganska skönt att jag faktiskt kan känna mig nöjd emellanåt. Desto jobbigare när jag är i stadiet jag befinner mig i detta nu då jag vill handla och handla!

Jag har ändå ett bra ekonomiskt sinne som jag är glad över. Jag skulle nämligen aldrig förköpa mig, det finns inte i min sinnesvärld. Jag skulle aldrig handla om jag inte hade pengarna, vissa handlar på kredit men det ogillar jag. Jag har ett kreditkort men jag använder det mycket sällan då jag hellre ser att pengarna dras direkt än att man får en räkning månaden efter. Det systemet får nämligen mig att känna en slags ”stress" över att jag då "ligger back" redan när löningen kommer. Så att skjuta betalningar på framtiden är inte min melodi, men är säkert bra för andra.  

Men som sagt just nu känner jag mig som en riktig shopaholic med huvudet fullt av inköpslistor och shoppingtankar och jag gillar egentligen inte riktigt denna sida av mig själv, så jag arbetar nu på att få mig på andra tankar... men det är mest möbler, kläder och skor i ett enda virrvarr i huvudet oavsett vad jag vill och inte ;-)

Nu ska jag göra mig i ordning och sedan bege mig till arbetet. Så under de kommande åtta timmarna framöver kommer jag åtminstone att ägna mig åt helt andra tankar, skönt det ;-)

Ha en lovely dag, här skiner solen just nu i alla fall!

Kram ♥




RSS 2.0