Kvällens schlagermeny


Schlagerkvällens förrätt: Tomat, len mozarella, ruccola
& balsamicocremé...

Schlagerkvällens huvudrätt blev en enkel kycklingpasta
med tomat & saffran...

Och sist schlagerkvällens efterrätt en chilichokladglass
från SIA med tillbehör...

Så sitter vi här, stinna om magarna och glada i sinnet efter kvällens schlagermiddag. Till för-och huvudrätten dracks det hederligt kranvatten, allt för underskattat kan jag tycka. Agnes gick som tippat till Globen tillsammans med skrällen för kvällen Malena Erleman och hennes "La Voix". Personligen så tyckte jag att snyggona Sahlene och Maria Haukkas Storeng var värda en bättre plats än den nästsista, men vad vet jag egentligen om musik och vad som är gångbart i Europa?! Det jag vet är att Sarah Dawn Finer kan sjunga i alla fall. Vilken röst, nu återstår det att se vem som tar sig vidare från "Andra chansen" nästa vecka, spännande, spännande..

Nu blir det mera mys i detta hem med Wallanderfilmen - Täckmanteln och mera vatten. 

Kram på er!



En fredag på krogen






Gårdagskvällens After work blev verkligen superlyckad och utvecklade sig till en helkväll på krogen. Började på Hotellet där vi drack mojitos och delade en flaska rosé. Vi gick sedan vidare i Stockholmsnatten till Anglais där dracks det bubbel i sofforna på andra våningen bland en massa trevliga och sköna människor.

Idag har jag inte fått gjort mycket vettigt, sov länge och sedan har jag mest suttit i soffan i mysoutfit och njutit av att det bara är lördag. Kvällen kommer att spenderas här hemma, vi ska kika på melodifestivalen och äta något gott. Alkohol står jag över ikväll känner jag, så det får helt enkelt bli något annat i glasen till kvällens schlager.  

Förövrigt är det fortfarande ljust ute, så skönt att det inte mörknar kl 15 längre, det går verkligen mot ljusare tider nu i rask fart, underbart! 

Önskar er en riktigt skön lördagskväll och ni som ska ut på galej, simma lugnt!

Kramar




After Work!

Det har varit en underbar dag här i huvudstaden rena rama vårvädret. Maken har hämtat bilen på verkstaden denna fredag så nu är den äntligen helt klar efter stölden för en månad sedan. Nu är det lagom för ett nytt inbrott i garaget i helgen, så börjar vi om på nytt på måndag med hela proceduren. Nä usch ska inte skämta om det, för roligare kan man verkligen ha, några tusenlappar fattigare blev man dessutom på kuppen. Nej nu hoppas jag att vi slipper fler stölder och där med basta.


Helgen bjuder förövrigt på ganska oskrivna dagar vilket känns skönt. Imorgon är det melodifestivalens sista delfinal och jag har i vanlig ordning under eftermiddagen tjuvlyssnat på de resterande åtta bidragen. Jag gillar Agnes bäst om jag måste välja någon, men jag säger som förra veckan, Heja Måns eller Alcazar i Globen. 

Nej nu måste jag packa partyväskan bege mig till Östermalm för en After Work med tjejerna. Ska bli riktigt kul att dricka lite rosé och mingla med folk.

Trevlig helg på er!   




Sista arbetsdagen denna vecka

FREDAG och med den veckodagen kommer den eviga frågan "Vart tog denna vecka vägen?" Jag förstår inte detta med tidens framfart nu för tiden, helt galet. Maken är nog den enda jag känner som INTE håller med om att tiden går fort, men så är han ju från Mars också ;-)

Denna fredagförmiddag har jag ett processkartläggningsmöte och eftermiddagen ser tom ut i kalendern, precis som en fredagseftermiddag ska se ut tycker jag. Eventuellt ska jag ut en sväng på After Work med Lovisa & några till efter jobbet, men har inte riktigt bestämt mig ännu om jag ska hänga på eller inte. Känner mig helt ärligt inte helt sugen och upplagd för en after work idag (ialla fall känns det inte så just nu, men kl har å andra sidan inte ens passerat 09 ännu), men samtidigt är tjejerna urtrevliga att umgås med, så vi får se om det blir av för egen del eller inte.    

Nej, nu måste jag plocka ihop papper, block och lite sådan och äta min smörgås innan jag ska skila iväg och "processa" ;-)

Ha en skön fredag!

Kraaamar




Män från Mars - Kvinnor från Venus



Torsdagen är här! Gick upp lite senare än normalt imorse, snoozade över en halvtimma. Ibland är det sååå skönt att bara ligga kvar i sängvärmen, det går helt enkelt inte att slänga benen över sängkanten och studsa upp som det går vissa andra mornar. Superskönt att ligga där under täcket och tryna som en liten gris.


Maken och jag hamnade i en diskussion på vår promenad till jobbet, lagom kul att börja dagen med en massa argumentationer och dessutom skiljas lagom muntra åt. Vad diskussionen handlade om tänker jag inte gå in närmare på i bloggen, men kan säga så här att ibland är det verkligen tydligt att män är från en helt annan planet och min make verkar ibland komma från en planet långt från min egna. Men sånt är livet, man kan inte vara överens jämt. Vore nästan lite underligt om två människor alltid skulle vara överens tycker jag personligen. 


Nu sitter jag här och försöker få undan sånt som kommit lite i skymundan den sista tiden. Klockan 13:00 ska jag träffa en person jag aldrig tidigare mött. Personen har kunskaper inom ett området som jag själv inte behärskar alls, men då jag framöver på begärna från högsta hönset ska granska just detta område tänkte jag att det var smart att kalla personen till ett möte så han kan få mig att förstå vissa saker (förhoppningsvis fattar jag, annars kan det bli värre att göra chefen nöjd längre framöver ;-) Så det är detta jag ska ägna min eftermiddag åt.
 
Väl hemma i kväll blir det nog inga större utsvävningar.

Sköt om er!

Kram och på återseende!



Minilördag


En riktigt vacker morgon i Sjöstaden. Bilden är ifrån igår morse, idag är
det grått här...

Lilla Lördag är här igen, inte för att jag brukar fira den nämnvärt, men det låter så härligt för ordet lördag ingår ju ;-) Min natt har varit lugn och jag har sovit riktigt, riktigt skönt och känner mig utvilad och pigg. Kanske beror det på gårdagskvällens lilla spa-stund, tänk vad lite uppfräschning av sig själv ändå kan göra för hur man känner sig. Tillfreds skulle jag kalla mig denna minilördag.

På tal om gårdagskvällen så såg jag det nya programmet med Linda Rosing och jag säger bara en sak: Pinsamt och då menar jag inte Linda Rosing i första hand utan de manliga deltagarna som sökt sig till programmet. Ärligt talat, det kändes som de var med endast för att få sina 15 minuter i ramljuset. De enda vettiga av manligt kön som visades i rutan under det timmes långa programmet var väl Lindas pappa och bror, annars var det verkligen inte mycket att hänga i julgranen. Nej - jag borde verkligen inte titta på programmet egentligen för de tillförde ingenting vettigt. Tyckte dessutom att det gick för fort fram, pratade Linda ens med karlarna? Jag tycket att det mest kändes som flera bara åkte ur under programmets gång.. MEN jag kommer säkert sitta där klockan åtta nästa tisdag igen. Det är ändå underhållande på något konstigt vis, som ett gäng unga apor - men det vore synd om aporna att likna dem med pajasarna som var med i programmet, så jag tar tillbaka det ;-) 

Hoppas Linda Rosing finner kärleken i alla fall, den missunnar jag ingen. Dock tror jag inte det är riktigt rätt forum att finna sig en stabil och seriös karl - men jag kan ha fel..

Min onsdag ser förövrigt bra ut, ska jobba på här vid mitt stora skrivbord hela dagen. Inga möten alls inbokade, superskönt känner jag! Nu ska jag ta tag i några mail jag måste svara på.

Ha en bra dag - På återseende!

Kram!




Lördagens äppeldessert



Ingredienser till 4 port
3 stora äpplen,
1/2 dl strösocker
1/2 dl brun farin
1 liten kanelstång
2 stjärnanis
1/2 urskrapad vaniljstång
2 msk färskpressad apelsinjuice

Gör så här
Skala och kärna ur äpplena. Tärna dem fint. Lägg allt i en kastrull. Låt det sjuda i ca 20 minuter utan lock på svag värme. Rör om någon gång. Låt kompotten svalna och stå över natten i kylen med kryddorna i. Servera i portionsglas med valfri topping. Jag använde mig av yoghurt och nötter då det var det som fanns hemma, men det funkar säkert lika bra med glass eller kanske vispgrädde? 

Recptet kommer ursprungligen från ICA, bild likaså.




En kunglig kärlekssaga


Har precis sett delar från presskonferensen från Kronprinsessan Viktoria och hennes Daniels annonsering att det förlovat sig. Så nu har vi ett svenskt kungabröllop är att vänta fram på våren 2010. Jag ser fram emot att få se hennes brudklänning, frisyr och smycken. Jag fullkomligt älskar bröllop!

Ikväll blir det ett långt skumbad för min del och lite skönhetsbehandlingar i största allmänhet såsom inpackning och peeling. Känner mig en aning vintertrött och tror att detta kan göra susen. Klockan 20:00 sitter jag bänkad framför tv:n för att se "Den rätta för Rosing", måste bara se detta känner jag efter att ha sett reklamen.

Nu ska jag äta en hemmagjord variant av den klassiska ceasarsalladen och dricka ramlösa med granatäpple som är en favorit! Har ätit både en Semla dagen till ära då det är Fettisdagen plus att vi fick varsin stor kanelbulle på eftermiddagens möte. Jag kunde inte motstå då jag är svag för just kanelbullar även om jag borde stått över då jag någon timma innan mötet hade tryckt i mig en fastlagsbulle (detta dessutom direkt efter dagens lunch, då det bjöds på semla efter maten i matsalen), så det får som sagt bli en sallad och vatten ikväll känner jag. Skulle nog räcka med bara vatten egentligen ;-)

Önskar er en riktigt skön kväll! 

Kraaaaamar i mängder  



Pasta Penne med biff & shitakesvamp



Lördagens huvudrätt hemma i Sjöstaden. En krämig pasta med nötkött och shitakesvamp. Riktigt gott tillsammans med ett rödvin. 

Ingredienser för 4 port
400 gram lövbiff
200 gram shitakesvamp
Fint strimlad purjolök
4 dl grädde
6 msk rött matlagningsvin
kalvfond
1-2 st vitlöksklyftor
salt & peppar

Garnering
Hyvlad parmensan
ruccola

Gör så här:
Skär nötköttet i strimlor och stek i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt svamp, vitlök och fint strimlad purjolök och fräs något. Häll på vinet och grädden. Koka ett par minuter tills såsen tjocknat. Låt såsen puttra ytterligare 5-6 minuter och smaka sedan av med salt, peppar och kalvfond. Blanda såsen med nykokt pasta och lägg upp på tallrikar. Garnera med en näve ruccola och hyvlad färsk parmesanost.

Receptet är mitt egenkomponerade ihopkok ;-)




Vårtecken sökes


Fredagens tulpanbukett. Det enda våriga just nu i Sjöstaden...

Hej kära tisdag! Fortfarande minusgrader ute och ett ganska tjockt lager med snö ligger kvar på marken. Igår kände jag mig positiv till snön som fallit för att alla barn skulle få lite vintrigt sportlov, men nu imorse när jag slirade fram i snön i mina svarta stövlar med mjuka och varma insidor, kände jag mig plötsligt inte lika glad för deras skull. Känner att jag skiter i om de har snö eller inte på sitt lov, för idag känner jag mig ego och vill ha VÅR!!! 

Jag vill har varma solstrålar mot kinderna och skira små knoppar på träd och buskar, men just nu känns min önskan långt borta. Snacka om bakslag, mars står för dörren alldeles strax, men det känns inte så... Nå ja, jag hörde av en man på jobbet att det ska bli mildare i slutet av veckan, nu är inte han någon meteorolog så ni får ta det vädertipset med en nypa salt, men jag håller tummarna för att han har rätt i alla fall!  

Nu ska jag strax kila och ha individuella samtal med några handläggare.

Ha en riktigt skön tisdag!

Många kramar



Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris



På begäran kommer här en av rätterna som vi åt i lördags. Jag tycker själv att det blev väldigt gott om man får säga så ;-) Så testa gärna!

Ingredienser
Tunnskivad kycklingfilé

Grön sparris, (delade i tre delar)

smör 
grovhackade hasselnötter

ruccola 
parmesanost, hyvlad

balsamicocremé el ev balsamvinäger

Gör så här:
Pensla kycklingen med lite olja och grilla skivorna, krydda med salt och peppar. Stek sparris i smör tillsammans med hasselnötterna, krydda med salt och peppar. Fördela kycklingen på fyra tallrikar och lägg på den stekta sparrisen, ruccola och parmesan. Ringla över lite balsamicocremé eller balsamvinäger. Smaklig måltid 

OBS! Man kan rosta pinjenötter och ha över istället för hasselnötter, om man är allergisk. Det har jag testat också och det är jättegott =) 

Originalreceptet kommer från guldfågel, men jag har tagit bort och lagt till efter eget behag.




Sportlovsvecka


Lördagskvällens tilltugg då pinglorna anlände. Två varianter
av Crostini. En med tapenade & en med mozzarella & 
tomat. Det rektagulära fatet kommer från Åhléns.


Tänd spis & levande ljus skänker extra hemtrevlig känsla..

Enkel dukning i svart och vitt...

Redan måndag eftermiddag och det snöar stilla utanför fönstren. Känns ungefär som dagarna före jul om man tittar ut. Det positiva är att det blir extra ljust av snön, plus att det är sportlovsvecka här och det är ju skoj för alla barn att det kan vara lite vinterväder här nere för en gång skull nu när de ändå är lediga. Så jag är ganska positiv till snön som fallit ändå trots att jag själv inte ska ut och åka varken pulka, skidor eller rulla snögubbar (det kanske inte barn gör nu för tiden..?). 


Jag har fått flera frågor om maten jag serverade i helgen och naturligtvis ska jag dela med mig av recepten. Måste bara gå igenom dem först och leta fram några bra bilder på rätterna i närbilder som jag har hemma.


Imorgon tisdag är jag fullbokad från tidig morgon till sen eftermiddag. Mötet jag skulle ha hållit imorse blev nämligen flyttat till imorgon, så eftersom jag gjorde klart förberedelserna i helgen som gick har jag en rätt så soft eftermiddag här nu vilken är toppen.

Hoppas att er vecka har börjat bra?!

återseende!

Kraaam



Lyckad helg


Grillad kycklingcarpaccio m hasselnötstekt sparris.
Serverad med ruccola, parmesanost & balsamicocremé


Pasta Penne med krämig sås på biff & shitakesvamp,
toppad med ruccola & parmensanost


Äppelkompott med yoghurt och nötter...

Vips så var det söndagskväll och snart är denna helg över. Dags för en ny vecka, den sista i februari. Gårdagen med tjejmiddag och melodifestivalens tredje delfinal blev verkligen superlyckad kan jag avslöja. Men hela lördagen var faktiskt riktigt bra. Började med en god och mysig frukost på sängen. Maken hade svängt ihop goda smörgåsar och ett gott chaite och detta la grunden för hela lördagen, då jag kom i "feel good" känsla redan innan jag ens hade slängt benen över sängkanten. Arbete sedan duktigt med en massa energi i kroppen någon timma på förmiddagen och sedan blev det städning och en massa andra förberedelser inför kvällens middag. 

Aftonen tillsammans med tjejerna gick även den i en riktigt "feel good" anda. Det kacklades, skrattades och åt en middag framför schlagern bestående av förrätt: Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris. Huvudrätt Pasta penne med en krämig sås med biff och shitakesvamp. Till efterrätt blev det en äppelkompott med yoghurt. Efter middag och schlager blev det drinkar och utgång med dans i Stockholmsnatten. Tack tjejer för en underbar kväll och tack för den fina presenten jag fick, jag blev jätteglad!

Förövrigt tyckte jag att melodifestivalens startfält igår var ganska lamt. Ingen av låtarna som fick mig att lyfta extra på ögonbrynen, skulle väl vara Alexander Bards utstyrsel med rymddräkt och ridhjälm i så fall ;-) Jag hade ingen direkt favorit bland låtarna varken före eller efter man hört dem under programmets gång. Än så länge så är Alcazar och Måns Zelmerlöv favoriterna i Globen. Jag hoppas även på söta Agnes nästa vecka!

Nu ska jag ta mig en dusch innan jag ska bänka mig framför Beck  - advokaten klockan 21:00. Sov sött och jag önskar er en riktigt, riktigt bra vecka så hörs vi imorgon igen!

Stor kram! 




Kvällens händelse

Idag, fredagen den 20 februari 2009, har jag varit med om något nytt som jag inte varit med om tidigare. Jag har nämligen blivit anmäld utav en läsare. Personen lämnade i förmiddags en kommentar riktad mot mig som jag tyckte var mindre trevlig och som jag uppfattar, var den skriven mest för att provocera och vara ovänlig. Jag svarade med att lägga ut personens ip-adress bland mina kommentarer då jag tröttnat på personen då det inte var första gången denne har lämnat en kommentar av omogen karaktär om ditten och datten.

Ikväll har jag blivit kontaktad av blogg.se som skriver att personen ifråga anmält min blogg till dem för att denne känner sig kränkt i o m att ip-adressen publicerats av mig. Jag är inte ute efter att varken provocera eller väcka någon som helst debatt genom mitt bloggande, utan det är för rent och skärt nöje som jag skriver, dessutom är det mestadels rätt triviala inlägg jag levererar som inte borde göra någon särskilt upprörd. Men nu har jag alltså kränkt någon stackars sate som först lämnade en kommentar som i alla fall inte jag tycker var särskilt trevlig eller relevant till inlägget jag skrev. Men läsa inlägget gjorde väl aldrig personen, enklare att bara titta på bilder... ;-)

Jag har tagit bort min kommentar med personens ip-adress nu, så att personen inte längre behöver känna sig förolämpad. Kommentarerna som personen själv lämnat har jag dock valt att låta finnas kvar för er som är nyfikna. Ni hittar dem under inlägget: "Eskimå i Sjöstaden", så kan ni få er ett gott skratt, det har nämligen jag fått!

Jag bryr mig inte personligen och skulle aldrig ta åt mig. Jag tar aldrig heller bort kommentarer varken snälla eller otrevliga, då var och en har rätt till en åsikt. Tycker bara det är sorgligt att vissa inte är bättre uppfostrade och har vett att förstå att man inte alltid kanske behöver skriva vissa saker bara för att man tycker dem. Tråkigt när det sprids dålig stämning helt enkelt.

Ja man lär sig så länge man lever. Inte konstigt att världen ser ut som den gör, med tanke på att folk inte kan vara snälla och trevliga mot varandra ens i bloggvärlden. Jag kommer i fortsättningen att granska era kommentarer innan de publiceras för att slippa fler sådana här barnsligheter, men då vet ni i alla fall varför =)

Lev väl sötnötter!




Det lilla extra som gör det




Det lilla extra som gör det... En färsk tulpanblomma fäst
på omslagspappret. Blomsteraffären Magnolia är en av min
favoriter här i Sjöstaden då de alltid piffar till det lite extra när
man handlar... 

Fick sällskap av maken hem på promenaden mot Sjöstaden. Skönt att få en stund tillsammans i friska luften, på så sätt kan man ventilera arbetsdagen innan man kommer hem och ska njuta av ren och skär ledighet och helg. Vi tog en sväng om Blomsteraffären Magnolia som är en favorit här i Sjöstaden och köpte med oss en stor fredagsbukett med färska tulpaner som hemmet ska piffas med i sann helganda. Vi har också på fredagsmanér nu landat hemma och fyllt vinglasen med ett gott rödvin.   

Har lite dåligt med inspiration på matfronten denna kväll. Vet inte riktigt vad jag ska komponera ihop. Har nötfärs som behöver användas, så kanske ska satsa på enkel tacos, men jag är inte riktigt sugen på det idag. Får nog helt enkelt googla på recept innehållande just köttfärs och hoppas på att jag finner något som man kan svänga ihop snabbt och lätt och som dessutom ska falla min äkta hälft i smaken, vilket inte alltid lätt kan jag meddela ;-)

Kvällen blir lugn, vi ska mysa jag och maken. Blir säkert att vi tittar en sväng på Let´s Dance som jag tidigare skrev. Imorgon måste jag jobba(!) någon/några timmar på dagen, hann helt enkelt inte med det jag måste till måndagmorgon. Men det är bara lite sammanställningar så det är inte så betungande, kommer att sitta här hemma vid vita skrivbordet i arbetsrummet så det är som sagt inte direkt jobbigt. Ska även försöka komma ut en sväng och få lite luft också samt städa av här hemma inför kvällens tillställning. Så nog ska jag få lördagen att gå utan problem ;-)

Nu ska jag kika på recept.

TREVLIG HELG!

Stor kram på er!



Fredag och strax hemgång


Snygg bild från Recidence...


Förmiddagen
är över för länge sedan, möte och lunchen lika så. Nu är det fredag eftermiddag och det är bland det bästa på hela veckan. Vi har haft en tårtfika då det är en kollegas sista arbetsdag. Solen strålar fortfarande ute och nu är det inte lång tid kvar innan man kan börja att fira helg. Känns väldigt, väldigt bra måste jag säga.


Tanken är att jag ska svänga ihop något gott till maken och mig att äta ikväll och så blir det väl en stund framför tv:n under "Let´s Dance" i vanlig ordning. Nu ska jag ta tag i det allra sista här så att jag kan glida hemåt!


Trevlig fredag!




Eskimå i Sjöstaden


Jag påväg till jobbet i min eskimåmundering dagen till ära... ;-)  

Godmorgon i kylan mina vänner! Solen skiner  från en klarblå himmel och det är FREDAG, kan det bli bättre? Jag tror inte det! Nyss kommit intill jobbet och sitter nu med en kopp varmt kaffe och äter på ett saftigt och mycket gott bröd med solrosfrön. Älskar verkligen solrosfrön i alla dess former! 

Processkartläggningsmöte nu strax mellan kl 09:00-12:00, annars rätt humant på eftermiddagen. Ska försöka gå hem ganska tidigt idag, ska förbi affären en sväng och inhandla diverse godsaker inför helgen samt så ska jag en sväng till blomsteraffären och köpa en sedvanlig fredagsbukett till hemmet. 

Imorgon är det en liten tjejmiddag inplanerad och jag ser massor framemot lördagskvällen då T, M & M ska komma, extra skoj eftersom vi inte setts allihop på ett bra tag nu! 

Vad ska du göra i helgen? 

Ha en skön förmiddag så hörs vi säkerligen i em igen!

Största fredagskramen man kan tänka sig och på återseende!!!   




Svart klassisk skönhet




Min nyinköpta kappa från H&M. Pris 498 kr

Godkväll bloggen. Det blev ett köp av den svarta kappa jag skrev att jag sprungit på häromdagen. Jag är helt förälskad och jag trotsade till och med minusgraderna ute och tog den till jobbet idag. Dock ska tilläggas att jag körde bil både dit och hem annars hade den varit på tok för kall. Tycker om knäppningen då den inte är sydd symetriskt samt att kragen är en skorstensvariant. Midjan är insydd vilket gör att man får en superkvinnlig siluett. Den känns helt enkelt klassisk och väldigt mycket jag, så den kommer jag glida omkring i med min Mulberry över ena axeln när det blir lite mildare ute, var så säkra!  

Nu sitter jag här framför tvn, blev bara städning av badrummet ikväll, får fortsätta att städa resterande av hemmet imorgon eller på lördag. Nu ska jag se på Knutby - Vägen hem och dricka ett stort glas Sojamjölk, jag är helt fast, supergott!

Stor kram! 



Dagens redovisning är avklarad


Vackert från danska nostalgi fyn...

Så är jag tillbaka bakom det stora skrivbordet efter dagens redovisningsmöte som förövrigt gick bra. Möten och redovisningar i all sin ära, men de är inte alltid så väldigt lustiga, så när ett sådant här lite större sammanträde är avklarat känns det oerhört skönt i kroppen. Även om jag bara är lite så där nyttigt nervös inför mina "uppträdanden" så är det nog ändå så att det ligger lite i mitt undermedvetna och gnager innan, så nu känner jag mig fri på någotvis, åtminstone för en dag eller två, jag har nästa redovisning på måndagsmorgon. 


Nu är jag som sagt tillbaka på min lilla kammare och jag sitter här i en som min man kallar det kontorsblå skjorta med vita ränder och väntar på att klockan ska passera 16 så jag med rent samvete kan trippa ut genom snurrdörrarna på mina för dagen högklackade svarta stövlar med snörning och bege mig hem. Kvällen kommer att ägnas åt att städa, skitskoj ;-) 


Såg förresten att H&M Home har öppnat sin webbutik nu förresten... Det fanns åtminstone lite smått och gott som jag skulle kunna klicka hem framöver,men jag är inte överväldigad.  

Ha en skön kväll och vi hörs senare förhoppningsvis!

 Kram på er.

Ps, För er som skrivit och undrat vart jag hittar mina recept, så är det så att jag har en mapp hemma på datorn med div recept som jag hittat lite då och då. Jag har gjort om recepten till Wordfiler och ibland har jag missat att skriva vart jag funnit recepten, så har jag inte skrivit ut det så minns jag det inte tyvärr.. Ibland så har jag gjort om recept till mina alldeles egna med andra ingredienser så det är olika. Så nu vet ni! Ds 

Ps 2, För er som undrat vad mina länkar tagit vägen så kan jag meddela att jag är lika frågande som ni. Länkarna försvann härom dagen utan anledning. Men jag ska försöka ta mig tiden framöver och lägga in alla igen. Just nu har jag bara orkat fixa en enda då det på kvällarna numera är så vansinnigt segt att vara inne på blogg.se, så nu vet ni det också! Ds 2 

Kram igen ;-)




Rabarberkaka med cashewnötter



Det här receptet tycker jag låter urgott. Jag har dock aldrig bakat kakan själv så jag vet inte, men gott låter det onekligen... Tror att jag ska testa och baka den om jag får tag i rabarber...

Ingredienser:
12 bitar
1 1/2 dl smör-&rapsolja
2 dl strösocker
3 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
150 g rabarber
1 tsk potatismjöl
1 dl rostade salta cashewnötter
vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Rör ihop smör-&rapsolja, socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. Häll det i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt. Strö först rabarber och sedan nötter över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Sikta över vaniljsocker vid servering.

Nu ska jag strax lämna jobbet för denna dag, blev en lång dag, men har ett redovisningsmöte kl 09:00 imorgonbitti så jag kände mig tvungen att vara kvar här och förbereda mig så bra det bara går!

Ha en skön kväll och på återseende imorgon och då ska jag svara på era frågor!

Kramar i mängder!




Vårlängt



Godmorgon
bloggen, jag är åter igen på benen. Huvudet känns bättre idag, peppar, peppar... Full rulle även denna onsdag, har ett möte att förbereda inför imorgon bitti och ytterligare ett på fredag. Sedan har jag som bekant en tjejmiddag på gång på lördag, så det måste planeras och fixas inför den nu de närmsta dagarna. Har kommit på vad jag tror blir en bra och passande meny för tjejerna, så det ska bara skrivas en inköpslista, handlas och förberedas sedan är jag redo för lördagskväll. Då det blir det förhoppningsvis klackarna i taket med middag, tjejsnack och förhoppningsvis lite melodifestival på det.  


När jag var en sväng på stan igår hittade jag en vårjacka/kappa som jag la undan som jag nu funderar på att kila köpa i eftermiddag. En riktigt Anna variant, klassisk med kvinnligt markerad midja samt skorstenskrage, naturligtvis i färgen svart då det är min eviga färg på det mesta i klädväg. Så kanske blir det en snabb sväng på stan och inhandla den efter jobbet. 

Ja tänk när man kan hänga bort vinterjackorna för denna säsongen, jag längtar...
 
Ha nu en toppendag så hörs vi!

Kram på er 




Tisdagskväll



Solen
har under eftermiddagen spridit sina efterlängtade strålar runt Stockholm och jag känner hur mycket energi den för med sig. Jag längtar nu efter våren och dess underbara grönska som kommer med all sin ludenhet på träd och buskar. Det är så fantastiskt ljuvligt att jag nästintill vill le bara jag tänker på det. Än är det dock runt ca tio veckor kvar tills landskapet börjar skifta i ljusgrönt, men med tanke på tidens framfart så är vi snart där och ingen är gladare än jag även om jag tycker alla årstider har sin tjusning.    


Efter besök hos Apple med min Iphone som jag skrev om tidigare blev det lite butiksspaning samt inköp av matvaror på ICA i sin vanliga ordning så här i början av veckan. Har tyvärr huvudvärk nu och har haft under dagen till och från så det blir inte mycket mera gjort ikväll. Hoppas inte det är sjukdom på gång för det "hinner" jag inte med denna rätt hektiska vecka så är det bara. Nu ska jag softa framför tv:n.

Hoppas att er dag varit till belåtenhet!

Kram på er!



Snabblagad tisdagslax



En snabblagad, enkel och god fiskrätt som jag gillar så här i början av veckan...  

Ingredienser (4 port.)

600 g laxfileér
1/2  zucchini
3 tomater
2 st mozarella
citronpeppar

salt


Gör så här

Skär och varva grönsakerna och osten i en ugnsfast form. Lägg på laxen och krydda den och grönsakerna med salt och citronpeppar. Ställ in i ugn på 150° i ca 15 min. Servera med t.ex. pressad potatis eller bara en enkel sallad.  

Smaklig måltid!




Tisdag med utveckling

God förmiddag på er. Jag har precis kommit ifrån mitt utvecklingssamtal och tar mig nu en snabb paus här för att samla tankarna och sedan återgå till mina pappershögar. Mitt samtal gick bra, chefen meddelade att han är väldigt nöjd med mitt arbete så här långt och han hade även spännande förslag på utvecklingsområden för min del här framöver. Bådar gott för framtiden.  

Efter arbetetsdagen ska jag ta en sväng på stan och lämna in min kära Iphone, då den gav upp helt igår och egentligen har den inte fungerat helt felfritt sedan jag fick den. SMS kommer ibland inte alls fram eller så kommer de dygn efter det att avsändaren skickat dem. Likaså har det varit problem med samtal som inte når fram, plötsligt står det bara att jag har ett missat samtal fastän telefonen inte har gett ifrån sig ett enda litet pip (och nej jag har inte kommit åt "stänga av ljudet" knappen) väldigt irriterande! Så igår kväll så dog den helt som sagt, stendöd och reagerar inte ens på laddaren. Stackars liten..  Apple har skylt på Telia då sms och samtal inte kommer fram då maken varit och frågat tidigare, men jag har Telia även på min arbetsmobil och där är det aldrig några som helst problem så jag tror inte på den teorin och nu när telefonen som sagt dog helt igår så stärks min teori än mer att det är fel på själva telefonen och inte teletrafiken från Telia. 

Är det någon därute med Iphone som haft samma problem som jag?

Nej nu måste jag jobba vidare, pausen är över här!

Kram



En glad vinnare


Fikonsallad med rödlök och krutonger, vacker om inte annat...

Kom hem från jobbet idag och möttes av det glädjande beskedet att jag blev en av vinnarna i Englas tävling tillsammans med Airtours. Jag vann 500 kr i presentkort och det kommer garanterat användas vid en framtida resa. Så tack snälla ni som valde mig bland flera hundra tävlande!!!

Firade vinsten kvällen till ära med köttfärsås och spagetti som jag varit sugen på precis hela dagen, så den intogs med god aptit kan jag avslöja tillsammans med en massa vatten. Hamnade framför sedvanliga "Halvåtta hos mig" och retade mig nästan direkt på den negativa tyskan som deltog i kvällens program. Jisses...

Strax ska jag återigen bänka mig framför tv:n med en kopp te och kvällens avsnitt av CSI NY, först ska jag bara spana in lite snabbt på Airtours hemsida, är bra sugen på en resa nu känner jag ;-)

Förövrigt måste jag komma i säng i god tid ikväll, har utvecklingssamtal med chefen imorgonbitti, så det är bäst att vara pigg och allert känner jag =) 

Önskar er en fortsatt bra måndagskväll!   

Kramar
//Anna 



My Precious


Mina älskade ringar. Enstensringen är min förlovningsring med namnet 
"Princess" från svenska märket HAND. Vigselringen med namnet "Line" i
vitguld kommer från samma märke. Jag är mycket förtjust i kombinationen
 av vitt & rött guld.


Måndag
och jag är i fullgång och har varit sen tidig morgon. Snöflingor dalar sakta ner utanför fönstren och morgonens promenad hit var isande kall trots endas någon minusgrad som termometern visade. Har suttit med några skrivelser under förmiddagen, nu är de utsända till berörda parter och jag är nöjd med det jag fick ner på pränt. Veckan är ganska fullbokad förövrigt med flera olika möten och diverse saker som måste fixas.


Till helgen ska jag ha en tjejmiddag för "mina" Enköpingtjejer som jag ser framemot då vi inte har setts på länge. Ska försöka komma på en god och enkel meny att bjuda på. Förrätten har jag nog i stort sett spikat, men resterande återstår, så har någon tips på smarrig mat så hojta gärna till.
 
Nu är fikatiden ute och jag måste återgå till arbetet. På återseende sötnötter!

Kram



Gårdagskvällen



Gårdagskvällen gick i kärlekens tecken. Maken och jag åt en god middag till tonerna från delfinal nr två av Melodifestivalen. Måns Zelmerlövs bidrag "Hope and Glory" var bådas favorit samt mina idoler som barn, Lili & Susie. Efter delfinalens slut myste vi vidare med mer bubbel i glasen och vi spelade ett frågespel en stund, helmysigt verkligen.

Denna söndag har inte mycket vettigt gjorts. Har tittat på filmen "Anna och kungen" (som jag förövrigt kan rekommendera er att se, jättefin film) och bara varit! Blir ytterligare en film senare då Beckfilmen "Gamen" visas på TV4.

Hoppas att er Alla ♥ dag blev lyckad?!
 
En stor kram till er och på återseende!



Alla hj♥rtans dag


Underbara Alla hj♥rtans dagsrosor

Lördagmiddag och Alla hjrtans dag är här. Vi har varit igång i några timmar och en lång varm dusch, sminkning plus en mysig ♥ frukost är avklarade. Strax ska vi bege oss ut en sväng på stan för skoj skull. Är inte ute efter något särskilt utan mest härligt att komma ut, strosa bland folk och kanske ta en fikastund i kärlekens ♥ tecken. 

Här hemma kommer vi senare ikväll att fira Alla ♥ med en middag bestående av kycklingen jag bjöd under bloggträffen. Tillförrätt ska jag göra en soppa med en bit bröd till, efterrätt har jag ännu inte bestämt mig för. Det kommer i alla fall att dukas med levande ljus och i glasen kommer det drickas bubbel ♥ dagen till ära som maken köpte med sig hem från sin sista resa på Östersjön.    

Det är även schlagerdags ♥ igen denna lördag, delfinal nr två. Jag lyssnade som alltid igenom de åtta bidragen snabbt igår på svt:s hemsida, men fick aldrig något riktigt grepp om låtarna. Ganska svårt att bilda sig en uppfattning när man bara hör dem i 60 sekunder. Men rent spontan fastnade jag inte för någon låt sådär direkt, var dock några som stack ut mot det lite sämre hållet, men vilka det var håller jag för mig själv tills jag är riktigt säker på min sak, som sagt 60 sek är för lite för att kunna bilda sig en rättvis åsikt!

Nu vill jag ge er alla en stor kram ♥ dagen till ära och en extra varm sådan till er som är ofrivilliga singlar! Men er tid kommer var så säkra, plötsligt står Mr/Miss rätt ♥ framför er och känner precis samma sak när han eller hon ser dig ♥

Kärlek ♥ Respekt ♥




Mitt fredagstips - Kycklingenchiladas



Ingredienser 4 port:
500 g kycklingfilé
1 msk smör
Sat & peppar
1/2 röd paprika (strimlad) 
1/2 gul paprika (strimlad) 
1 dl valfri salsasås 
2 dl ost (riven)
tortillabröd

Ugn: 225°

Gör så här
1. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Stek köttet i en varm stekpanna med smör tills det är genomstekt.
2. Salta och peppra och tillsätt paprikastrimlor och salsa. Rör om och låt röran bli varm.
3. Lägg två skedar på varje tortillabröd och rulla samman. Lägg rullarna i en ugnssäker form och strö över osten.
4. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

Servera enchiladasen tillsammans med en sallad och något gott att dricka. En perfekt fredagsmat tycker jag!

Trevlig fredag!!!



Problem?

Är det fler än jag som har/har haft problem med blogg.se den senaste tiden? Inlägg ser konstiga ut och mina länkar har försvunnit? För mig är det även svårt att logga in, rätt sååå irriterande för en person med dåligt tålamod... (mest problem kvällstid..) Suck!



Ena dagen här, andra dagen där


Just nu en rosa touch i gästrummet, imorgon kan det vara en helt annan kulör... 

Jag är en sådan person som kan hålla på att flytta inredningdetaljer fram och tillbaka hemma. Ena dagen vill jag ha ljusstakarna här och andra dagen tycker jag att de passar bättre där. Vissa som inte har samma intresse förstår säkert inte alls meningen, men jag tror att ni är fler där ute som är och gör som jag. För några veckor sedan vårpiffade jag vardagsrummet med rosa som accentfärg, men igår fick det mesta i den skära kulören (allt utom de rosa kivilyktorna) flytta in till vårt gästrum. Det är det som är toppen när man har vitt som bas, då kan man laborera med olika accentfärger i det oändliga, det är bara att låta fantasin och sinnet styra (och ibland plånboken kanske). Just nu är jag i alla fall nöjd som det är, men som sagt om några veckor kanske en helt annan färg möter våra gäster, det återstår att se ;-)

Önskar er en mysig torsdagskväll!

Kram



Grön & vit sparrissallad


En av mina favoritförrätter, enkelt och GOTT!


Ingredienser:
500 g djupfryst grön sparris
2 burkar vit sparris
50 g rostade pinjenötter
hyvlad parmesanost

Dressing:
1 dl olivolja
3 msk vit balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
salt & peppar

Gör så här:
Koka sparrisen enligt förpackningarnas anvisningar. Låt stjälkarna rinna av. Lägg sparrisen, växelvis vit och grön, på uppläggningsfat. Rör samman ingredienserna till dressingen. Häll den över sparrisen. Strö över rostade pinjenötter och hyvlad parmesanost.

Smaklig måltid!



Scala sideboard


"Scala" sideboard i vitlack. L209 D50 H70 cm från Stalands Möbler (Svenska Hem)


Idag gick jag hem med ett leende på läpparna då jag gjort ett riktigt bra dagsverke, i alla fall sett ur en ekonomisk synvinkel. Jag har nämligen sparat in strax under en miljon kronor och mer kommer det att bli de närmsta dagarna då jag är på krigsstigen och granskar ärenden där man av en eller annan anledning inte återkrävt utlägg vi enligt Trafikskadelagen har rätt till, så nu ska alla s.k. läckage åtgärdas och jag får förhoppningsvis en guldstjärna. Känns oerhört bra att jag fångar upp detta just nu med tanke på att det framöver är dax för löneförhandling (man kan ju alltid drömma i alla fall...;-)

Väl hemma idag blev det en Felix fryspizza, det var det enda jag orkade fixa dagen till ära. Ibland får man "fuska" tycker jag. Nu ska jag sätta igång en maskin tvätt och sedan ska jag sjunka ner i soffan med en stor kopp med supergott Regnbågste med en skvätt Alpro soyamjölk i och dricka teet till det sedvanliga programmet "Halv åtta hos mig".

Önskar er en riktigt skön kväll!

Kraaaaaaam 



Alpro Soya



Alpro soya lanserade förra veckan den första färska växtbaserade "mjölken" i Sverige. Jag blev tillfrågad om jag ville delta i en smakpanel och testa produkterna och det ville jag så klart och i går kom ett bud till dörren med testkitet. Denna nya färska sojamjölken finns i två varianter, Kalcium och Light.

"Alpro soyas nya färska sojamjölk är mindre söt än övriga sortimentet och har en svag touch av vanilj vilket gör att den passar bra i kaffet eller som del av ett nyttigt mellanmål, bara tillsätt bär och lite müsli. Båda sorterna innehåller livsviktiga vitaminer. Ingen av de nya färska produkterna innehåller sötningsmedel, konserveringsmedel, laktos, mjölkprotein, gluten eller kolesterol."

Jag har aldrig provat soyamjölk förut och hade väl inga direkta förväntningar, men jag måste säga att jag är glatt överraskad. Soyamjölk är faktiskt riktigt gott och läskande. Dock skulle jag ljuga om jag skrev att det smakar mjölk, för det gör det inte, men det har en god smak som jag förknippar med havre på något vis. Smaken är len och min favorit av de två jag fått testa är Alpro soya Kalcium då den är fylligare än light varianten av förståliga själ. 

Jag har även prövat att använda en skvätt av båda varianterna i kaffe och te och det funkar väldigt bra.

Pris för nya färska Alpro soya är ca 21-23 kr.

Är man allergiker är det ett jättebra allternativ men även för oss icke allergiker som variation. Så jag tycker att ni kan testa och bilda er en egen uppfattning!

Kram



Man kan inte lyckas jämt


En aning suddig bild, men man kan ändå se utan speciellt
tränat öga att mitt muffinsbak från i måndags inte riktigt
blev som jag hade tänkt mig :-)

Jag skrattade rätt gott åt mina bakverk igår när jag knäppte av en bild på dem för att jag ville visa er bedrövelsen och att man inte kan lyckas jämt, det är jag ett levande bevis på =) 

Muffinsen längts ner till höger ser ut som rena rama mandelkubben och resterande fem ser inte mycket ut för världen de heller, haha! Men jag tycker faktiskt att det ändå är en liten bedrift att skapa en hallon och blåbärskubb på frihand. Jag hade ju tänkt att muffinsen skulle komma ut ur ugnen ungefär så här  men det kan man ju snabbt konstatera att de inte gjorde, men jag bjuder på det. Jag återkommer med nytt bak framöver och då jäklar ska ni få se på andra bullar ;-)

Hoppas att ni har en riktigt bra dag. Själv känner jag mig lite halvstressad plötsligt. Kalendern gapar tom, men ändå hopar sig arbetsuppgifterna så jag måste återgå till jobbet, lunchen är alldeles strax över! 

Vi hör senare hoppas jag! 

Kram 



New York - Min drömweekend



Hos en av mina favorit bloggerskor Engla kan man just nu delta i en tävling där man kan vinna en weekendresa med Sveriges femte största researrangör Airtours. Resebolaget har ett fantastiskt utbud av weekendresor till många av världens metropoler och jag skulle inte tacka nej till någon av städerna, men den plats som lockar allra mest är New York, denna mångkulturella stad som sägs aldrig sova. Min lilla "berättelse" nedan är min motivering till varför just jag önskar bli den lyckliga vinnaren.

"Den 19 maj 1999 förändrades mitt liv, jag mötte nämligen den sanna kärleken! Alla som varit förälskade vet att plötsligt svävar man på små rosa moln och man känner sig helt upprymd av den andra personen. Efter något år går livet tillsammans in i en ny fas och man väljer kanske att flytta ihop som vi gjorde. Plötsligt upplever man vardagen och det rosa skimret försvinner någonstans på vägen. Tiden går och man är inne i det eviga ekorrhjulet med vardagssysslor, arbete och upp och ner gångar i allmänhet. Jag och min man har trots med- och motgångar ändå lyckats hålla vår relation levande i snart ett decennium och det skulle jag önska att vi fick fira med en oförglömlig weekendresa till "The Big Apple". Tänk om vi två kunde få uppleva lite av det där rosa nyförälskade skimret igen bland världsberömda landmärken som Empire State Building, Frihetsgudinnan och Manhattan på vår 10 års dag, det vore rent ut sagt helt sagolikt! Nu hoppas jag bara att ordspråket "Tur i kärlek - otur i spel" inte stämmer, för "om" är mina chanser till att bli den lyckliga vinnaren hopplöst ute då kärleken verkar vara på min sida..."


Stort tack till dig Engla och till Airtours för möjligheten att få vara med och tävla om sin drömweekend!


Kram, Anna 




Sjöstaden Skyline




Hej på er mina kära läsare, så var jag hemma igen efter en dag på arbetet, det där eviga ekorrhjulet bara rullar på i sin takt. Planen för kvällen är att göra så lite som möjligt, rätt så angenämt kan tyckas! Denna sjunde vecka in på 2009 visade sig nämligen vara ganska tom i kalendern och det tänker jag utnyttja till att bara ta det lugnt kvällstid och njuta runt här i hemmets lugna vrå. Bara lite småprojekt som jag ska ta i tu med, annars som sagt blir det lugna gatan.

Måste erkänna att jag irriterar mig fortfarande över mitt totalt misslyckade muffinsbak igår. Jag borde fattat att formarna skulle ge vika av en såpass "tung" smet med bärfyllning, men det gjorde jag inte. Får skylla på oerfarenhet, men jag tror ändå att det som retade mig allra mest är att de inte ens blev goda, det fattar jag inte var ju bara goda ingredienser... Hmmm!

Tack snälla ni som lämnar kommenterer här inne. Jag kan inte säga det för många gånger för det uppskattas massor! Har märkt att jag får en del frågor via kommentarerna också och det är väldigt lätt att jag missar att svara har jag märkt och det är absolut inte min mening. Så för att jag inte ska missa något ber jag er att har ni frågor maila mig istället för då missar jag dem inte. Adress: [email protected] 

Nej nu har "Halv åtta hos mig" börjat, jag ska inta lodrätt läge nu i en av sofforna och fortsätta njuta kvällen!

På återseende, kramar!



Vita köket


Det vita Marbodalköket ur ett grodperpektiv...

Ur en annan vinkel...

Pappelinamatta på golvet, köpt till vår f.d lägenhet. Idag hade jag nog valt
andra färgkombinationer...


Ur ännu ett grodperspektiv...

Liten "bardisk" eller vad man nu ska kalla det....

Roade mig med att försöka ta bilder på vårt kök igår kväll. Liggandes på golvet, ståendes på tå, jag tror att jag testade alla tänkbara ställningar, men lyckades ändå inte få till riktigt rättvisa bilder. Jag lyckades dock med konststycket att få maken att se både förvånad och lite smått bekymrad ut när stackaren fann mig liggandes likt en dåre i fosterställning med Canon IXUS i högsta hugg intill kyl och frys. "Vad gör man inte för bloggen" fick jag fram med blossande kinder... Haha! 

Till helgen är det Alla hjärtans ♥ dag för er som har missat detta. Hemma i Sjöstaden har vi vår lilla familj både upp och nergångar som de flesta andra i världen och det är nog rätt naturligt efter 10 år tillsammans, men vi försöker åtminstone att ta hand om varandra och mysa när tillfälle ges och INTE bara för att det i almanackan står att det är den där Valentins dag. Känns som hela grejen med just Alla hjärtans dag mest går ut på att affärerna ska tjäna extra pengar, men jag tycker ändå man kan fira dagen lite extra, varför inte? Jag behöver dock inte en massa blommor och presenter utan för mig räcker det med en perfekt kväll med god middag, vin och levande ljus tillsammans med min man. Första gången i mitt liv som jag kommer att fira dagen som någons♥ fru i år dessutom, måste firas lite extra bara därför ;-)

Nej nu ska jag kicka igång dagen och dra till jobbet! 

Önskar er den allra allra bästaste av tisdagar!

Kraaaam på er!     



Måndagkväll i Sjöstaden


Ny inredningstidning damp ner i brevlådan idag...

Nu har jag sjunkit ner i soffan denna måndagskväll. Jag har precis sett klart på "Halv åtta hos mig"  och en begynnande huvudvärk visar sin fula nuna just nu, men jag ska ta mig ett rejält glas isvatten strax och hoppas att det bara beror på dåligt vätskeintag under dagen.

Mitt muffinsbak blev inte som jag tänkt mig kan jag avslöja. Hallon & Blåbärsmuffinsen flöt ut på plåten och såg ut som kom och hjälp mig, så någon Leila Lindholm blir det aldrig av mig. Mufinsarna smakade inte speciellt gott heller tyvärr. Jag ska så fort som möjligt införskaffa mig en muffinsplåt så att framtida cupcakes håller sin tänkta form. Någon som vet vart man hittar en prisvärd och bra muffinsplåt? Kanske finns på IKEA kom jag på nu?!

Annars har dagen gått snabbt som alla andra dagar. Maken och jag har efter jobbet handlat och fyllt på kyl och frys inför hela veckan. Nu som sagt så softar jag mest i soffan. Ska slötitta på "Lipsstick Jungle" vid 21-tiden och sedan ska jag hoppa i säng och läsa nykomna ELLE Interiör.
 
Hoppas att er måndag vart bra!

Kram på er! 




Strålande måndag


Det finns en massa goda muffinsrecept i Leila Lindholms
bok "a piece of cake"...


Vaknade av att det var alldeles ljust ute, inte ett moln på himlen och runt minus fyra grader. Riktig bra start på en ny vecka känner jag. Klockan halv tio nu på morgonen ska jag sätta mig ner med en kollega och gå igenom lite oklara siffror, annars är dagen ganska lugn, inga möten jag behöver vara med på eller liknande. En skön start på denna vecka alla kategorier med andra ord!


Ska nog ta på mig förklädet och leka housewife när jag väl kommer hem i eftermiddag och baka. Jag satt i går och bläddrade i Leila Lindholms bok "a piece of cake" och fastnade för ett recept på "Blåbärsmuffins med crumble", tror dock att jag ska göra om receptet en aning, men det återstår att se. Egentligen kanske det är bäst att följa receptet till punkt och pricka då jag ingen hejare är på bakning, men mera sport att exprimentera själv tycker jag, kan ju dock äventyra resultatet en aning men vad sjutton ;-)


Fanny och Franciska har namnsdag denna måndag den 9 februari, så alla söta (och osöta också för den delen) stort grattis på er dag!


Nu ska jag ta tag i dagen, sköt om er så hörs vi senare!


Kram




Sköna söndag


Mina fyndljusstakar från Hemtex på brickbordet från Bolagret. I bakgrunden
skymtar både liljan jag fick förra fredagen och vårt nya överkast på sängen i
sovrummet.


Välkommen kära söndag! Här går dagen i en mycket lugn takt, jag har inte åstadkommit något som helst vettigt, men det är skönt att bara vara ibland känner jag. Ute är det mulet, grått och det lockar inte att bege sig ut på varken långpromenad eller gå på stan. Det är helt enkelt alldeles för mysigt här hemma så det får bli en riktig innedag.

Jag har i alla fall tänkt fixa ett litet "SPA" om en stund, lägga en ansiktsmask, ge håret en energiboost med inpackning från Kérastase och mina fötter ska dessutom få sig ett skönt massagebad. Under tiden när jag sitter med fötterna i bubbelbadet ska jag leta fram något smarrigt muffinsrecept eller liknande, för jag har nämligen inhandlat söta muffins/bullformar som jag tänkt fylla med något gott bakverk, frågan är bara vad det blir, men jag återkommer troligtvis med resultatet om jag känner mig själv rätt ;-)

Hoppas att ni som såg melodifestivalen igår har hämtat er efter alla dueller och röstningar hit och dit. Själv har jag lyssnat igenom alla låtarna ett flertal gånger nu och den klara favoriten från gårdagen alla kategorier är Alcazar så det känns bra att den lyckades ta sig till Globen. 

Ha nu en skön söndag så återkommer jag troligtvis lite senare under dagen, annars hörs vi imorgon!

Kramar
 



Äntligen schlagerdags...


.... SKÅL PÅ ER & LÅT GLITTERFESTEN BÖRJA!!!

Sitter helt solo här hemma ikväll. Maken ville inte umgås med mig så jag får njuta av mina färska räkor och det vita vinet i glaset ensam (njuta hade jag fått göra ändå iofs för han äter inte räkor..) Men det blir förhoppningsvis en glittrande afton i melodins tecken så det ska inte gå någon nöd på mig. Nu är vitlöksbrödet färdigt i ugnen, dags att hugga in på räkorna och sippa vidare på mitt goda vin till tonerna från bland annat, Shirley, Alcazar, Serneholt, Emilia & Scotts... Låt musikfesten börja!!!

Ha en lovely kväll!  

TILLÄGG KL 21:45 - Gick rätt låtar vidare? Ja det är frågan.. Jag tycker att Alcazars låt är riktigt bra och sockersöta Emilias låt är faktiskt också enligt mig helt okej. För att summera kvällen så var INGEN av de åtta låtarna riktigt, riktigt dåliga enligt min smak så det bådar ju gott för framtiden! Det jag känner rent spontant är att svenska folket tänkt om, för visst var det väl ändå lite otippade låtar som fick mycket av uppmärksamheten denna schlagerkväll? Det är nog så vi måste göra, tänka om alltså för att kunna gå så långt som möjligt i den stora finalen. De senaste åren har den låt som vi här i detta avlånga land tyckt varit bäst visat sig inte fungera speciellt bra i Europa, så man måste nog skaka om och inte tänka i samma gamla banor längre. Jag kan personligen säga att Caroline af Ugglas, "Snälla, snälla" tilltalar mig på något konstigt sätt även om jag inte kan se oss skicka låten till Moskva.. men nästan så jag vill se den i Globen som jag förövrigt ska till den 14 mars! (dock på genrepet kl 13... men ändå ;-)).



Nytt i sovrummet




En lugn och fridfull lördag, osminkad med håret i en slarvig knut och mjukt klädd myser jag runt här hemma. Jag har städat, tvättmaskinen håller på med sitt och vår säng har fått sig ett nytt överkast dagen till ära. Överkastet heter Cherry och kommer från Ellos. Jag är riktigt nöjd då jag äntligen funnit ett med rätt vita nyans för vårt sovrum. Ett plus också för att det är tunt vilket jag gillar då våra sängkläder i sig är rätt fluffiga. Så jag kan rekommendera överkastet till dig som är ute efter ett enkelt vitt. Kostar 349 kr (med kod 190310 får du 25 % rabatt dessutom!) och har måtten 260x260, finns även för enkelsäng. Jag har beställt ett sådan också som ska få pryda sängen i gästrummet framöver. Överkastet finns även i beige och blått 

Nu sitter jag mest och funderar på vad mitt gamla tjejgäng som jag skulle ha träffat i helgen gör just nu och på vad jag missar för roligheter. Men det var nog ändå tur i oturen att det blev som det blev med bilen för vädret är inte särskilt körvänligt. Så hur mycket jag än skulle vilja vara tillsammans med Sofia och gänget på västkusten denna lördag så är det inte värt att riskera livet på vägarna då det hänger snö och en ofantlig dimma ute. Man ser absolut ingenting utanför fönstren. Det är helt mjölkvitt, nästan lite läskigt som om vårt hus växt under natten och nu är uppe bland molnen eller något i den stilen ;-).

Nej nu ska jag piffa till mig så jag kommer i rätt schalgerstämning inför kvällen. Ha en fortsatt bra lördag och en trevlig kväll.

Ska ni se Melodifestivalens första delfinal från Göteborg ikväll?

Kram!



Äntligen helg!



Fredagskväll äntligen!!! Jag känner mig som ett litet ägg utan innehåll om ni förstår vad jag menar, som jag vore ett tomt skal. Huvudet har gått på högvarv de tre sista dagarna, men nu är granskningsdelen klar och det ska jag banne mig skåla för ikväll. Min älskade man kom hem med ett fredagsleende på läpparna tidigare och jag kände med en gång att hans närvaro gör mig riktigt gott, han fyllder mig med energi på något skumt sätt, så plötsligt känner jag mig inte riktig så trött längre. Yippi! Påvägen hem slank jag in i blomsteraffären Magnolia och köpte en helgbukett med ljustrosa tulpaner, riktigt, riktigt fina. Älskar verkligen färska blommor! 

Jag har såklart redan lyssnat igenom alla låtar inför morgondagens Melodifestival på svt.se. Mina favoriter är Alcazars "Stay the night" och Shirley Clamps mäktiga ballad (jag är svag för sådana och gillar hennes vibratoröst) "Med hjärtat fyllt av ljus"

Nu står jag redo att börja tillaga kycklingrätten jag skrev om tidigare idag, kommer att serveras med ris och en god sallad. I Essence glasen från Iittala dricker vi ett av mina vita favoriter "La Chasse" från Sydafrika. Ska försöka tajma maten med Let´s Dance på TV4, maken knorrar dock redan att han är hungrig så vi får se hur långt jag kan dra ut på det innan han blir riktigt kinkig ;-)

Hoppas er vecka varit till belåtenhet och så önskar jag er en riktigt bra helg!

Vi hörs, kram på er!




Kyckling- och baconpasta



Med en färdiggrillad kyckling gör man snabbt den här pastarätten.  

Ingredienser för ca 4 port:
1 grillad kyckling
140 g bacon
1 gul lök
1 squash
ca 15-20 st marinerade vitlöksklyftor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl kycklingbuljong
Salt & peppar
Rucolasallad
Pasta

Gör så här: 
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Strimla baconet. Ansa och tärna squashen. Skala och finhacka löken. Fräs lök och bacon i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt squash, kyckling och vitlöksklyftor. Fräs allt några minuter. Tillsätt grädde och buljong. Låt allt koka samman en stund. Smaka av med salt och peppar. Rör ner nykokt pasta och rucola. Servera genast tillsammans med nyriven parmesanost. Smaklig måltid!

Borde fungera även att servera med ris om man tröttnat på all pasta jag jämt tipsar om ;-)

Trevlig helg!



Helgens lilla dilemma


Förra helgens fina tulpaner jag fick från sötnöten Zandra
har nu ändrat skepnad och fått en "ny" vas. Jag tror att de
orkar stå någon dag till...

Tänk att det är fredag imorgon, denna vecka har väl ändå slagit rekord i snabbhet? En vecka har gått sedan bloggträffen imorgon och jag har hunnit med både en tripp till Västerås, varit på Chinateatern och reviderat runt ett hundra skadeärenden, tja inte så dålig vecka alls när man tänker efter... 

Ikväll ska jag försöka lägga mig i tid, har känt i flera dagar att jag har något i kroppen och med tanke på att flera av pinglorna på bloggträffen varit sjuka både före och efter vår partykväll så ligger det väl inte helt långt borta, men jag tänkte att jag ska mota Olle i grind genom att lägga mig och sova tidigt, brukar faktiskt fungera ganska bra på mig! 

Jag har en tripp söder ut som är inplanerad i helgen, men eftersom vi fick ett stöldärende förra veckan är det nog så att jag får inse att det troligtvis inte kommer bli någon resa för min del. Har letat efter tågbiljetter med något sånär normala priser, men det finns inga. Jag kan inte betala över 2 000 kr i biljettkostnad. Det är sannerligen inte lätt att tänka miljövänligt när Statens Järnvägar tar tre gånger så mycket betalt som det kostar att köra med bil den sträckan jag tänkt köra/åka?! Jag får avvakta tills imorgon och se vad som händer, i biljettsynpunkt lär det väl inte bli bättre, så jag får sätta allt hopp till verkstaden!

Nu ska jag duscha och sedan smörja in mig med lite BUS. Vill ju inte dyka upp på lördag och skrämma livet ur folk. Ska även packa min lilla resväska, så är allt klart!
 
Ha en riktigt skön kväll!

Kram




Pannacota med passionsfrukt



Här kommer förra helgens Pannacotarecept för de intresserade...

Ingredienser
6 portioner
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Passionsfrukt

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten låt stå cirka fem minuter. Blanda grädde, mjölk, socker och vaniljsocker. Koka upp under omrörning. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt de väl urkramade gelatinbladen. Låt blandningen svalna tills den tjocknat något. Rör sedan om och häll upp i sex små glas, ställ in i kylen tills massan har stelnat, 3 - 4 timmar. Det går utmärkt att förbereda pannacottan en dag i förväg.

Garnera med passionsfrukt på toppen.



En doft av svunna tider


Somrigt så det förslår i bilden från arla...

Jag kan inte annat än att lägga upp bilden ovan för den andas såååå mycket sommarkänsla så jag blir alldeles yr i mössan. Jag hoppas inte Arla tar illa upp!

När jag ser bilden så tänker jag direkt på min barndomssommar hos min mormor och morfar. Allt från hortensian i blom i bakgrunden till uppläggningsfaten och kaffekopparna, allt påminner massor om lilla mormor. Jag saknar verkligen henne, lika så min lilla farmor. Men jag vet att de sitter på varsitt fluffigt moln och vakar över mig dag som natt utan en enda krämpa, så det känns ganska bra ändå. De fick båda leva ett långt och gott liv och i mitt hjärta och minne kommer de leva kvar tills jag står på tur att entra ett eget fluffigt moln bredvid dem! 

Nu ska jag strax ta och gå hemåt i snöfallet.

En stor kram till er från mig!



Thursday


Ännu en klänning som jag fyndade från ASOS för någon hundralapp... Har inte
invigt den ännu, men det kanske blir redan till helgen vem vet...


Närbild på detalj vid dekolltages ;-)

Mina höga klackar från ASOS även de fyndade för någon
hundralapp passar fint till klänningen...

Godmoron på er! Vaknade som en levande död och masade mig likt en trött liten myrslok upp ur sängen, så oerhört sliten känner jag mig. Måste försöka få in rutin på att släcka och sova tidigare å kvällarna än vad jag för det mesta lyckas med nu för tiden. Kan inte påstå att jag ägnar mig åt något direkt viktigt under den senare delen av kvällarna, men ändå tänker jag precis som Alfons Åberg: "jag ska bara" och vips så är klockan tolv och ibland t o m över och det håller inte i längden känner jag. Har sörplat i mig en stor kopp kaffe nu i alla fall och hoppas på att koffeinet ska sätta sina klor i mig med en massa energi.

Sitter nu här i mitt provisoriska kontor på en annan våning i högahuset utan fönster ut mot omvärlden. Här springer en massa okända männikor i korridoren men alla är väldigt trevliga så jag trivs rätt bra även om jag saknar mitt egna lilla kryp in som är mycket mycket ljusare än här jag befinner mig just nu.

Ute så snöar det för fullt (ja det gjorde det påvägen hit i alla fall, som sagt här ser jag inte ut så det kanske har slutat nu?) Tänk om man kunde tillbringa några dagar i solen. Min kära svärmor är sedan i tisdag i Thailand (som alla andra just nu känns det som) och ska vara där i två månader(!) så hon ligger med alla sannolikhet i denna stund i en solstol på stranden och lapar sol som den sanna soldyrkare hon är. Maken och jag har pratat om att ta en flygstol och resa ner två veckor då hon hyr ett hus där med gott om plats, men tyvärr så är första delen av året en väldigt svår period för mig att komma ifrån jobbet och maken har sitt, så det blir nog ingen, men hade ju onekligen vart helt underbart ialla fall! 
 
Nu ska jag fortsätta min arbetsdag!

På återseende!



Tal till nationen



Sent inlägg ikväll, anledningen är inte att jag varken tröttnat på er eller glömt, utan sanningen är den att jag och min äkta hälft efter jobbet drog till Chinateatern och såg Magnus Betnérs allra sista föreställning av "Tal till nationen". Jag är inget fan av stand-up alls och rakt inte av just herren jag just vart och sett, men jag är beredd att ändra min åsikt eller rättare sagt jag HAR redan ändrat åsikt. Magnus Betnér ÄR faktiskt väldigt rolig och han har fått mig att skratta riktigt högt stundtals ikväll och på så vis har han ju bidragit till att mitt liv säkert förlängts med si så där 20-25 minuter, så tack Magnus! Emelie, nu fattar jag nog din hang-up lite mera.. för visst var det väl Betnér du hängt upp dig på? ;-) 

Annars har dagen rusat fram. Jag tappade över en timma efter lunch och jag kan fortfarande inte fatta vart tiden mellan kl 12:45 till 14:15 tog vägen? Fler som tyckte tiden försvann där idag? Detta är helt sant, jag satt med näsan bland en massa akter direkt efter lunchen och slängde efter vad jag ansåg vara en stund ett getöga på klockan och då var den plötsligt kvart över två. Jag fattar helt ärligt inte vart de nittio minuterna tog vägen, riktigt skrämmande... Tänk om jag legat och sovit vid skrivbordet, haha! Ja så trött som jag var efter lunchen som bestod av en gudomlig fisk och skaldjurslasagne så kanske det är precis det jag har ägnat mig åt... får be till högre makter att det inte är så då jag som sagt inte suttit på min avdelning idag. Inget bra intryck jag gjort om jag kom dit och tog mig en tupplur efter maten ;-)

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det läggdags! 

Hoppas er onsdag vart bra!

Godnatt!!!




Brun utan sol




Jag får en hel del frågor om BUS och tänkte därför visa de två som är mina favoriter och som fungerar bäst på min hud. Detta är såklart en smaksak. De två brun utan sol produkterna jag använder är Loreal´s Sublime Bronze, den använder jag allra mest för att jag tycker den är prisvärd, (kostar runt 150 kr på Åhléns och Lindex) och ger en riktigt fin färg. Det gör även Lancômes Flash Bronzer som är en annan favorit hos mig, dock ligger den i en dyrare prisklass så den lyxar jag mest till med när jag är ute och reser och kommer åt taxfree. 

Mitt tips är att börja med att skrubba huden, det ger det allra bästa resultatet. Smörj sedan in BUS i flera omgångar med bara lite åt gången. På så sätt "bygger" man upp en jämnare och finare färg (tycker jag) istället för att smeta på massa en gång. Det är så lätt att det blir flammigt om man gör det sistnämnda och det är verkligen inte snyggt alls. Kom ihåg att ta bort överflödig BUS som hamnar vid armbågar, knä, hårfästet och på käkbenet och glöm inte att tvätta händerna, inte så snyggt snyggt att vara brun i handflatorna. Det sista när man smörjt in kroppen vill man ju inte ha vita händer på ovansidan, då brukar jag ta BUS på en bomullstuss och smörja ovansidan av händerna precis innan jag ska gå och lägga mig, då vaknar man brun och fin på hela kroppen. 

Observera att underlakan kan bli väldigt fula. Jag använder mig av ett gammalt brunt då det är dags för BUS, kan nämligen se rent jävligt ut på fina vita underlakan. Så tyvärr är inte riktigt allt perfekt med BUS, men hellre skitiga lakarn som jag kan kasta i tvätten på morgonen än att sola tex solarium, då det sliter enormt på huden. Så undvik det om du vill slippa rynkor! Jag solar mycket, mycket sällan varken i solarium eller ute i solen.



Ta tillvara på kompetensen



Godmorgon världen, en ny dag har börjat och nya möjligheter! Själv ska jag sitta med en mängd skadeakter vid en dator på ett annat våningsplan här i höghuset bland personer jag inte känner. Jag ska grundligt granska ärenden och på vissa plan kommer jag känna mig som rena rama nybörjaren. Som tur är kommer jag att ha sällskap av en som jag uppfattat det vänlig och kompetent kvinna, så jag ska passa på att suga åt mig allt jag bara kan av hennes kunskaper! 

Det är verkligen ett tips som jag själv försöker leva efter: att lyssna på äldre kollegor eller vem det nu än månde vara och ta tillvara på dessa människors erfarenheter och vetanden. En människa som gått igenom ett liv sitter inne på enorma skatter och jag är som ett läskpapper när det kommer till sådant. Så mycket sakkunskap folk sitter inne med och om man visar lite intresse vill de flesta ofta mer än gärna dela med sig. Så var aldrig rädda för att fråga om saker för jag har erfarenheten att de flesta bara blir glada om man vill lära sig något av dem. 


Nu önskar jag er en riktigt bra dag med dessa som jag tycker i alla fall tänkvärda ord, så hörs vi troligtvis senare under dagen med något mer ytligt ;-)


Många kramar

Anna




Think pink


Rosa Cult...

Närbild...

Rosa Kivis från Iittala...


Rosa myskudde...

Min tripp till Västerås gick så bra som jag hade hoppades på idag. Det var väldigt skoj att träffa mina gamla kollegor och extra roligt att de sa att det saknade mig på kontoret och det såg faktiskt ut som de menade det dessutom ;-) 

Efter arbetsdagen blev det en tur i gurkstaden och jag kunde som vanligt inte bara titta, utan kom naturligtvis ut med en liten påse här och där. Blev bland annat några nya saker från Cult. De rosa "manchetterna" ovan har jag suktat efter sedan jag för första gången såg dem på bild. Så när jag sprang på dem kunde jag inte låta bli då jag vårpiffat här hemma med den skära kulören som accentfärg detta 2009. Gillar faktiskt det rosa mot allt det vita och våra grå soffor. De andra rosa prylarna ovan är inget jag inhandlat idag, ville bra visa nyanserna av rosa här hemma ;-)

Kvällen blir lugn, ska mest softa i soffan framför tv:n. Imorgon är det full fart igen, då drar årets första revision igång för min del, så det får bli en tidig sänggång ikväll igen så jag orkar med hela veckan och kommande helg. 

Önskar er en riktigt skön tisdagskväll!

Kraaaaaam     



Mot Västerås!



Idag är jag nog banne mig uppe före tuppen, kukkeliku!!! Kolsvart ute och termometern visar på minusgrader, burr!!! Lagom kul att bege sig ut i mörkret och kylan, men det är ett måste om jag ska hinna i tid till Västerås och min presentation/miniutbildning. Ska bli oerhört skoj att träffa några av mina gamla kollegor som jag verkligen hoppas att jag springer på under dagen även om det inte är dem jag åker för att utbilda. Jag hoppas även på att jag ska hinna med en lite tur på stan efter mitt möte och gå i lite affärer. Alltid kul att komma till en annan stad emellanåt även om jag inte är ute efter något särskilt, men kika runt kan man alltid göra, ialla fall jag ;-)

Jag somnade förresten före kl 22 igår och det hör INTE till vanligheten på veckorna (inte på helgerna heller...) men det var verkligen välbehövligt, nu känner jag mig utvilad och pigg trots denna tiiidiga morgon!

Nej nu ska jag koka mig en tallrik gröt så jag står mig riktigt bra!

Wish me luck today!

Kraaaaam



Trött måndagskväll



Ganska nyss hemkommen efter en promenad med maken hem i kylan (och nej MacMalin, jag har inte långkallingar, när jag går, men jag borde nog skaffa mig ;-)). Jag fullkomligt kastade i mig kvällens middag som bestod av rester från igår då jag var ovanligt hungrig trots att jag åt lunch i vanlig ordning i lunchmatsalen på jobbet. Nu efter mitt hetsätande blev jag helt slut och hamnade här framför arbetsdatorn som är med hem idag. Ska sätta mig och arbeta en liten stund till, måste men efter det blir det en lång och välförtjänt dusch och sedan ska jag bara lägga mig i en av sofforna ovan och ta det alldeles lugnt, ska försöka komma i säng tiiidigt ikväll dessutom. 

Maken har hämtat ut ett paket efter jobbet bestående av två par lakanset  som han fick i julklapp från företaget han arbetar för (fick ett kort med x-antal prylar att välja mellan). Har inte fått tummen ur att beställa något förrän förra veckan, men nu så kan man snart bädda med nya fina randiga lakan i vitt och grått, måste bara tvätta dem innan användning. Brukar du tvätta nya lakan innan användning eller öppnar du paketet/plasten och bäddar direkt?

Fy vad mätt, trött och sliten jag känner mig nu, måste ta tag i arbetet innan jag absolut inte orkar känner jag. 

På återseende! 

Kraaamar  



Första måndagen i februari


Tulpaner känns verkligen vårigt...

Måndag igen och den första i februari. Jag har en väldigt hektisk vecka med start redan klockan 09:30 då vi har arbetsplatsmöte, sedan har jag en massa papper att gå igenom och siffror att granska. Imorgon åker jag på en liten kort tjänsteresa till Västerås som jag nog tidigare nämnt och onsdag till fredag har jag en inplanerad revision som jag ska leda (får hjälp med själva granskningen av erfarna reglerare). Så på fredag är jag nog rätt mör i skallen skulle jag tippa på.       

Den gångna helgen har varit riktigt bra och nu sitter jag här och ser tillbaka med ett leende på läpparna, först en urlyckad fredag och sedan en massa mys med maken, en perfekt helg!

Nu ska jag ta mig en kopp te och värma mig med, det var nämligen riktigt bitande kallt påvägen hit, det ligger t o m is på Hammarbykanalen och mina stackars ben blev stickande nerkylda, men som sagt nu ska jag värma upp mig med en stor kopp grönt te. 

Har du gjort något skoj i helgen? 

Kram och på återseende!  



Pumpernickelsnittar med parmesancrème



Ingredienser:
1, 5 dl riven färsk parmesan
150 gram philadelphiaost
20 st runda pumpenickel
3 st färska fikon

Gör så här:
1. Blanda parmesanost och philadelphiaost.
2. Spritsa eller bred på parmesancrèmen på de små bröden.
man kan så klart använda sig av vilket bröd man vill.
3. Skölj och skär fikonen i tunna klyftor och lägg på toppen.

Hur enkelt som helst och gott =)




Årets bloggträff - presenterna



Ljuvliga chokladpraliner... 

Vårigt vackra tulpaner...

En vacker lilja... väntar med spänning att den ska slå ut...

Supersnygg mugg med fat, måste nog inhandla fler...

Superläckra ljushållare i form av diamanter från SIA...

Väldoftande och goda teer i fina påsar...

Och ett mustigt rödvin...


Tack än en gång tjejer för allt fint ni hade med er!

Ni som är urtrötta på allt detta om fredagens bloggdate, snart är stormen över jag lovar ;-)

KRAM!



Utmanad galenpANNA..

... Jag har blivit utmanad av Mira

Uppgiften var att ta fram mapp 6 och foto nr 6 och dela med mig av till er.

Så varsågoda, en galenpANNA, bild från i höstas ;-)


En inte allt för ren spegel, men en skitglad Anna =)

Jag utmanar i min tur dem som känner för att dela med sig att göra samma sak!

Ps, glöm inte säga till mig om ni gör utmaningen så att jag kan kika in hos er! Ds

Kram!



Godmorgon söndag!


En av presenterna jag fick i fredag: En supersnygg mugg
från Design House Stockholm... Tack EM ;-)

Vaknade upp till en ljus morgon och jag låg en bra stund och sniffade på maken som kom hem igår kväll efter en tripp på böljan blå. Han hade inhandlat en ny doft som jag förordat nämligen "...lui/il/he/èl" från Emporio Armani, den absolut godaste doften på en karl enligt mig, jag blir helt till mig av den, haha... så det blev en del nosande som sagt ;-) 

Nu har vi ätit en söndagsfrukost bestående av äggröra och rostat bröd. Strax ska jag plocka i ordning i gästrummet, orkade inte fixa det igår, men idag känner jag mig full av energi, så det blir både en lätt städning här hemma, presentationsövning inför tisdagen som ska tillbringas i Västerås samt försöka få med mig maken ut på en riktigt lång och rask promenad (annars går jag ut själv en sväng för ut vill jag). Ska även försöka pricka in reprisen av "Let´s Dance" kl 12.55 då programmet missades av förklariga själ i fredags!  

Hoppas att ni har en riktigt bra helg?!

Kram och på återseende!



Årets bloggdate - maten



MENY

***

Fördrink
Champagne & snittar

Förrätt
Scampi på saffransspegel med avokado och pinjenötter

Huvudrätt:
Kyckling med grillad paprika & mozzarella serveras
med pasta & sallad

Efterrätt:
Pannacota med passionsfrukt

***



RSS 2.0