Happy New Year!



Det här blir det sista inlägget 2008. Jag vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År och jag hoppas alla får en riktigt lyckad nyårskväll oberoende om ni firar hemma i stillhet eller om ni glittar runt på en nyårsgala!

Vill även passa på att tack alla er trogna läsare för detta underbara år!!!

Nyårskramar från Anna



En frostig sista morgon



Så är det då den allra sista dagen på detta år och ute är det frostigt och härligt krispigt i luften. Jag knäppte några bilder under min morgonpromend och jag måste säga att det var fantastiskt vackert här runt omkring.
 
Strax ska jag sätta igång med förberedelserna inför kvällens fest. Kroppen ska smörja in med lite BUS, fötterna ska göras lena, naglar ska lackas och håret ska piffas. Man vill ju sluta och börja på topp, om ni förstår vad jag menar en dag som denna. Min förkylning har verkligen blivit bättre nu dessutom, så jag tror att detta kommer att bli en riktigt, riktigt underbar dag/kväll/natt, det ligger helt enkelt i luften ;-)

Hoppas ni har en bra sista morgon detta 2008. Jag måste ta tag i dagen, men vi hörs helt enkelt lite senare och då det blir det sista inlägget för i år =)

Kram så länge!
 



Vår fotobok!

Jag har glömt att visa fotoboken med bilder från vår bröllop. Bilderna i boken består mestadels av sådana som släkt och vänner tagit under vår dag och boken består av 60 sidor. Vi är helnöjda med resultatet och jag kan verkligen rekommendera att göra en egen fotobok utav sina digitala bilder som man vanligtvis annars bara samlar på sig i datorn. Det behöver ju inte vara just bröllopsbilder, utan man kan ju göra en bok om precis vad som helst som ligger en varmt om hjärtat och som man vill minnas lite extra. Det är även ett bra presenttips att göra en bok och ge bort.  

Vi beställde boken från Ifolor och jag kan verkligen rekommendera dem. Boken kom hem bara några dagar efter det att jag hade skickat iväg beställningen och resultatet var över all förväntan!
 
Varsågoda här är lite bilder:





Masquerade ball


Min och makens ansiktsmasker vi ska ha imorgon.... Läckra va? ;-) 

Imorgon är det som alla vet Nyårsafton och vi avslutar detta fantastiska 2008 med en maskerad bal. En fest i lite samma stuk som den som karaktären Charlotte York i "Sex And The City" går på i avsnittet "Three's a Crowd" från första säsongen, med ögon/ansiktsmasker. Allt inför morgondagen är som jag tidigare nämt klappat och klart, så det blir till att resa till Uppsala under dagen, checka in på hotellet, svida om till den svarta volangdrömmen och trippa i höga klackar till festligheterna som börjar klockan 18:00. Vi har såklart inhandlat varsin mask kvällen till ära, jag en ögonmask man håller i handen i silver och maken en riktigt läcker venetiansk mask i samma kulör, till det kommer han ha svart smoking.
 
Jag ser framemot kvällen och det känns faktiskt ganska skönt att för en gång skull inte behöva bry sig om meny, matlagning och all annan planering, även om jag tycker att det är oerhört skoj det också. Detta år blir helt enkelt serverade tre-rätters vid dukade bord bland gamla och nya bekantskaper. Efter middagen blir det dans och nyåret kommer på klassisk manér skålas in i Champagne vid tolvslaget. Sämre kan man ha det om du frågar mig ;-)

Hur firar du morgondagens nyårsafton? 



Så minns jag mitt 2008


Så här näst sista dagen innan 2009 gör sin entré tycker jag att det är på sin plats med liten återblick på det gångna året. 

Här har ni mitt 2008, månad för månad:
 

Januari

Fick i januari veta att jag fick tjänsten jag sökt på HK...

Fick under den första månaden på året beskedet om att jag fick den tjänst jag numera arbetar som och jag kan inte förklara för er i ord hur lycklig och helt förstummad jag var den fredagen den 25 januari då jag fick beskedet att de valt just mig av alla sökande. Hade jag inte haft öron hade leendet fullkomligt vridit sig flera varv runt mitt huvud. Under januaris första dagar beställde jag min bröllopsklänning och våra bröllopsplaner började anta en lite tydligare form än tidigare.  

  

Februari

Våra bröllopsinbjudningar skickades ut till Alla
dag i februari... 

På Alla hjärtans ♥ dag fick 80 personer vår bröllopsinbjudan i en guldask med posten och det var först då det verkligen gick upp för mig att jag skulle gifta mig. Vi började allvarligt fundera på att flytta till Stockholm och jag kikar under denna period in på Hemnet flera gånger varje dagen och drömde om vita väggar och möbler. Melodifestivalen drog till min förtjusning igång i början av februari och jag satt som vanligt bänkad framför tv:n var eviga lördag.    

  

Mars

Vi bokade vår bröllopsresa till Bali i mars...

Mars var en händelserik månad, inte bra för att det var påsk och jag fyllde år, utan för att jag även började det nya jobbet, jag gick på min allra första spontana bloggdate med söta Emelie, vår bröllopsresa bokades till exotiska Bali och vi la ut vår lägenhet till försäljning.

  

April

Flytten gick till Stockholm i mitten av april...

April var en minst lika händelserik månad som mars. Vi får sålt vår lägenhet och hinner på bara några dagar köpa en helt nybyggd i Hammarby Sjöstad och vi flyttar sedan in bara två veckor senare. Bröllopsplaneringen pågår för fullt vid sidan av alla flyttbestyr och i slutet av april månaden får jag min alldeles egna underbara möhippa. Tack vänner!!! 


Maj

Vi gifte oss den sista maj...

Under maj hinner jag med min första tjänsteresa. Jag går på min andra bloggdate med MacMalin denna gång i vårsolen. Bröllopsplaneringen står mig nu nästan upp i halsen och den sista maj får vi då äntligen varandra i strålande sol och 28 gradig värme, en helt fantastisk bröllopsdag som jag kommer att minnas för resten av mitt liv.     


Juni

SATC - The Movie har premiär på biograferna i juni...

Vi åker på bröllopsresa till Bali, där vi upplever en helt underbar tid. Verkligheten sprang dock ifatt mig den 15 juni då min älskade lilla mormor lämnade detta jordeliv, några jobbiga och känslomässigt tunga dagar upplever jag därefter, men då det är livets gång, går livet vidare och jag tar nya tag och ordnar både ett midsommar mingel och en stor buffé med plockmat åt maken som bjöd hem sina medarbetare i slutet av juni. SATC-filmen går äntligen upp på biograferna och jag går på min tredje bloggdate detta år med rara Mia. Filmen blev förövrigt en succé.      


Juli

Ute i skärgården en sommarkväll i juli...

Sommar, sol, semester och fler resor gjorde vi både till Paris och London. Mina föräldrar kom på besök i mitten av juli och vi åker bland annat ångbåt i skärgården och upplever den svenska sommaren då den är som allra vackrast. Får reda på att min bardomsbästis Kicki väntar sitt första barn och lyckan är total! Har på känn att h*n kikar ut på min födelsedag i mars 2009 ;-)
    

Augusti

Underbart vackra Santorini, en pärla i Medelhavet i augusti tillsammans med maken..

Vi reser till Santorini i Grekland den sista veckan på vår semester och det visade sig vara bra tajmat då det regnar här hemma hela den veckan vi ligger i solen. Återgår till jobbet efter nästan en hel sommars frånvaro. Vi får fint besök från Frankrike under sista delen av augusti och jag håller på och inreder för fullt här hemma då det inte riktigt har hunnits med tidigare.        


September

Företaget jag arbetar för bjuder på 100 års fest med 3 500 gäster den 20 september...  

Första höstmånaden och jag går på företagets 100 års fest med en kavalkad av kändisar och med ett gästantal på strax under 3 500 människor. En helt oförglömlig kväll. Under mindre än en vecka denna månad inhandlar jag tre lampor från Kartell som jag fullkomligt älskar och jag går på min fjärde bloggdate med piffigaste Katta.


Oktober

Ommålning under oktober...

Jag får ett ryck och målar ensam om alla våra ekmöbler i sovrummet till vitaste vitt. Svärmor, svägerskan och lille J kommer på besök några dagar under höstlovet. Vi skickar äntligen ut våra tackkort från bröllopet och nu börjar det bli riktigt mörka tider. Jag är uppbokad var eviga tisdagskväll då det är utbildningsmiddagar med jobbet. En och annan fest hinns även med. Ännu en av mina barndomsvänner Anna släpper bomben att hon väntar sitt första barn, total förvirring först men så klart även denna gång total lycka, bebisen är planerad att födas i mitten av maj!
  

November 

Nya tapeter i sovrummet & första snön föll över Sjöstaden i november...

Mina föräldrar kommer på besök i början av månaden och det tapetseras i sovrummet. Vi får en inbjudan till nyårsfestligheter i Uppsala och vi hinner med både en och två schlager/glamourfester med vackra Lovisa och hennes sköna kompisgäng. Första snön faller här i Sjöstaden och mot slutet av månaden adventspiffar jag för fullt.


December 


Juligt med nybakta saffransmuffins  i decembermörkret...

Min barndomsvän Sara meddelade i början av månaden att hon blir trebarns mamma i juni 2009 och så klart blir jag ännu en gång glad! Denna månad som vi alla fortfarande befinner oss i har annars mest vart förknippad med jul för min del. Det har bakats, piffats och druckits en massa glögg och ätits saffransmuffins så de nästan trängt ur öronen. Julhelgen blev lyckad och nu ser jag framemot en fantastisk nyårsfest innan 2009 år ska skålas in natten mot torsdag.

Stort tack till alla som bidragit till detta fantastiska 2008 på ett eller annat sätt! Jag ser med spänning framemot 2009!

Kram på er!




Just nu i värmen...



Nu myser vi mest runt här hemma i väntan på kvällens middag. Minusgrader utanför fönstren och öppna spisen ger ett skönt sken, lika så alla värmeljus som är tända. 

Somnade en stund tidigare i soffan till Astrid Lindgrens jul och känner mig nu allt lite piggare, skönt det! Tror att jag efter kvällens mat ska lägga mig i badkaret bland väldoftande skum och bara vila och bläddra igenom H&M katalogen som låg i brevlådan idag, även om jag tycker att det är PÅ TOK för tidigt att tänka på vår och sommarkläder redan, men jag är väl bara gammalmodig eller nått som inte hänger med i svängarna helt enkelt ;-)

Måste erkänna att det verkligen känns fantastiskt att klänning kom idag och att jag nu har allt fixat inför nyår, även masque, skor, (ev sjal) och väska är fixat och klart. Endast hårfrågan som är kvar. Är det någon som har något bra tips hur jag skulle kunna ha håret på nyårsafton? Blir alltid samma visa och vore kul att göra något annat, så hårtips mottages TACKSAMT!!!

Nej nu måste jag kika till de egengjorda klyftpotatisarna i ugnen så de inte får en för bränd yta. Sköt om er och ni som är som jag lite halvkrassliga i dessa dagar, KRYA PÅ ER!  

Vi hörs, kram! 



Nyårsblåsan!


Den ljuvliga lilla nyårsblåsan hann komma i tid...

Hemma från jobbet lite tidigare än en vanlig måndag, "det är ju ändå en mellandag" tänkte jag strax efter 15 och packade ihop och gick hem. Väl hemma möttes jag av ett överfullt postfack med både H&M:s vårkatalog samt det viktigaste av allt; klänningen från ASOS! Trodde faktiskt inte mina ögon och att den dessutom var helt ljuvlig i verkligheten plus att den passade perfekt gjorde ju inte lyckan mindre. Så nu är allt klart för nyårsfestligheterna i Uppsala.   

Nu ska jag ta och lägga mig i soffan och slötitta på tv en stund. Jag har ingen riktig ork att ta tag i något just nu känner jag, så lite vila innan jag ska fixa kvällens middag till maken och mig. 

Vi hörs senare helt enkelt, kram!



En stilla måndag

Så sitter man r på jobbet igen som om inget hänt. Julen är förbi och nu vankas det nyårsfestligheter inom kort. Jag hoppas att ett under ska ske innan nyårsafton och med det menar jag att en avi från ASOS ska dimpa ner i brevlådan, helst redan i eftermiddag, men tyvärr har jag på känn att den ljuvliga klänningen inte hinner komma i tid. Jag har en "backup klänning" som duger, men klänningen jag beställt har ändå det där lilla extra, som åtminstone jag vill ha på mig när jag skålar in det nya året. 

Här på jobbet är det oerhört lugnt. Jag kan bara få det till fem tappra själar inklusive mig själv här idag, så det blir ett lugn och behagligt lunk denna sista måndag detta år.  

Jag skulle ljuga om jag sa att jag känner mig mindre förkyld idag, ögonen rinner likaså nosen och så mycket som jag nyst de senaste dagarna har jag nog aldrig tidigare gjort. Maken började snörvla och hosta igår kväll, så det låter som rena sanatoriumet hemma ;-) 

Nu önskar jag er en riktigt skön dag oavsett om ni är lediga hemma eller om ni liksom jag arbetar! På återseende!
 



En glåmig sjukling...

Här har ni mig då, förkyld och riktigt trött på allt nysande och rinnande ur näsan. Jag hoppas verkligen att allt försvinner illa kvickt då det är nyårsafton om mindre än tre dagar och det passar inte att dricka bubbel med röd näsa, glåmiga ögon och trist hy, så kroppen får se till att friskna till nu på momangen, jag vill helt enkelt skåla in det nya året med stil ;-)

Vi kom tillbaka hem hit till Stockholm igår eftermiddag och sedan dess har jag inte mycket gjort alls, mest för att orken inte riktigt funnits med mig som i vanliga dagar. Imorgon är det i vilket fall arbete som gäller för mig och jag kan känna att det ska bli riktigt skönt att traska vägen ut med vattnet på morgonen och få in lite vardag i mitt liv igen efter några riktigt slöa dagar.

Nu ropar maken att det serveras grönt te och kex i vardagsrummet, så jag ska ta mig en kopp te och äta en bit, sedan blir det en lång varm dusch innan jag ska krypa i säng!

På återseende cuties!


Bjuder på den osminkade sanningen denna snörvliga
söndagkväll. "Vågade" dock inte bjuda på bilden i färg,
vill ju inte skrämma livet ur er helt och hållet... Haha ;-)



Grattis på 1 årsdagen ♥


Denna tårta önskar jag att jag kunde bjuda alla er trogna läsare på idag...

Gulliga Zandra gjorde mig uppmärksam på att det är ett år sedan jag började skriva denna blogg idag, så ett stort GRATTIS på årsdagen och ett stort TACK till alla er läsare som följer bloggen troget. Utan er och era kommentarer hade det aldrig blivit ett så långt bloggande för min del, för det är responsen och alla trevliga människor man får kontakt med genom bloggen som gör det hela så mycket mer givande ♥Tack för att ni finns♥  

Nu hoppas jag ju så klart att att både gamla och nya läsare vill hänga med ytterligare ett år till?!

Kram på er ♥  



Jag måste varit snäll i år...



Alla fina julklappar jag fick på julafton, jag måste varit riktigt snäll i år...  

♥ Apple iPhone 3G
♥ Vita Margrete skålar från Rosti 
♥ Stor & liten Marimekko skål från Iittala (grå & klarglas)
♥ Leila Lindholms "A piece of cake"
♥ Pearls of success från Dogred i silver (halsband)
♥ Örhängen, hope, faith, love
♥ Stieg Larsson böckerna
♥ Mascara från Lancomê
♥ Läppglans, Color Fever Gloss från Lancomê
♥ BI-Facil mini från Lancomê (makeupborttagning)
♥ Kajal från Lancomê
♥ Vita lakan från Lord Nelson
♥ Lips (Kareokespel till Xbox)
Skjortklänning från Boomerang

Tack så mycket snälla tomten!



En riktigt God Jul till er alla!




 
Några bilder från självaste julafton...


Nu sitter jag här tro det eller ej i ett riktigt frostigt västsverige och både julafton och juldagen har redan passerat i lika snabb takt som alla andra dagar i vår tid. På julafton var maken och jag på resande fot hela dagen, först en sväng till svärfar, sedan en sväng till svägerskan där svärmor och darlingens övriga släkt dök upp för att tillsist på julaftonskvällen hamna hemma i mitt barndomshem bland tjocka släkten på min sida. Det var en riktigt trevlig dag från morgon till sena kvällen och jag fick sååååå fina julklappar som jag fortfarande måste gå och titta på titt som tätt. Längtar tills jag får packa upp dem hemma =)

JULDAGEN





Några bilder från juldagen....

Juldagen börjades med en härlig familjefrukost runt tio tiden, sedan begav vi oss alla ut i det strålande vädret på en långpromenad på strax under en mil. Kändes helt fantastisk att röra på sig efter allt bilåkande, ätande, drickande och sittande i soffan på julafton. 

Igår kväll var maken ute på galej, medans jag passade på att ha en liten tjejkväll tillsammans med mina två älskade gravida vänninor. Så det var första året på 13-14 år som jag inte var ute i vimlet på juldagen, men jag måste säga att jag faktiskt föredrog en kväll med lite tjejsnack tillsammans med Anna och Kicki då vi inte träffats på väldigt, väldigt länge. Tack tjejer för en mysig kväll tillsammans med er och era fiiiiina magar =)

ANNANDAGEN!


Ett vackert silverhjärta i julgranen på annandagen...

Idag när jag vaknade kändes det som att jag har blivit överkörd av ett tåg under natten; huvudvärk, halsont och ont i hela kroppen och jag vill helst bara ligga under täcket vilket jag också ska göra. Fick bland annat SATC filmen i extended version i julklapp så jag ska lägga mig och kika på den i sängen om en stund och kurera mig så jag är pigg till nyårsbalen på onsdag. Jag skulle egentligen varit med på den sedvanliga kalkonmiddagen hos svärmor i eftermiddag/kväll, men då jag inte känner mig i form plus att det inte känns speciellt kul att åka och smitta ner folk i onödan får maken ta en sväng dit ensam utan mig, tråkigt men sant!

Imorgon planerar vi att åka hem mot Stockholm igen, jag längtar faktiskt lite hem måste jag erkänna, borta bra men hemma bäst heter det ju! Ska bli kul att packa upp alla mina fina julklappar och bara ha en dag hemma innan det är jobbdax på måndag igen.

Hoppas att er julhelg varit underbar så här långt?!

Stor julkram!




Dan före dan...



Så sitter man här de sista timmarna på jobbet innan det är dags för avfärd söder ut. Känns faktiskt lite konstigt att det nu är julhelg. Ute strålar solen och det ser mer vårigt ut än dagen innan julafton, jag har hunnit med en snabbis på stan här på förmiddagen också och inhandlat de allra sista klapparna. Var ganska lugnt i affärerna, trodde att det skulle vara kaos, men jag hängde på låset, kan ju varit det ;-)

Strax är det lunchdags här för mig tillsammans med de få kollegor som är kvar, sedan jobbar jag några tim till sedan kommer maken och hämtar upp mig.

Jag kommer att ha med mig datorn så jag ska verkligen försöka uppdatera bloggen även under julen. Ha en underbar dag nu så hörs vi senare i dag eller imorgon på självaste julafton! 

Världens största kram till er från mig!
 



Julvecka



Godmorgon julveckan! Nu är det bara ynka två dagar kvar till självaste julafton och jag sitter här på jobbet som vilken måndagmorgon som helst, men visst känns det lite speciellt att den stundande högtiden är så nära nu. Klart väder ute och det var pågränsen till frost på marken. Såg förresten igår på nyheterna att det ska bli minusgrader i stort sett hela Sverige på julafton, vilken lycka om det nu slår in vill säga! 

Idag blir det till att göra det sista julklappsinköpet efter jobbet, sedan ska jag hem och packa väskorna inför julresan ner till västkusten imorgon eftermiddag. Nu är fikapausen slut här, på återseende!   



Mina Rocky Road


Så här blev mina Rocky Road jag "bakade" igår. Måste säga att de blev
väldans goda och var busenkla att göra så testa själva. Här finns receptet!     
 




Saffransgul julkaka



Ingredienser:
150 g smör
1 kuvert saffran
1,5 dl mjölk
2 ägg
1 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
300 gram mandelmassa

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör i saffran och mjölk. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Riv mandelmassan med ett rivjärn. Tillsätt vätskan och mjölet omväxlande i äggblandningen och rör sedan ned mandelmassan. Häll upp i en smord avlång kakform eller i två mindre och grädda i nedre delen av ugnen, ca 30-40 min, kortare tid om du delar smeten på två former. Pröva med sticka! Pudra gärna den svalnade kakan med florsocker.

Lycka till!




Decembernatt

Igår efter middagen här hemma fick maken och jag ett plötsligt ryck och drog på oss partyskorna och begav oss ut på en spontan barrunda i Stockholmsnatten. Vi började med ett glas vitt på krogen Medelhavspärlan, gick vidare till Jimmys Marina för ytterligare ett glas och efter det traskade vi till SQUARE - Eat & Drink för ännu fler glas vin. När vi fick nog där tog vi sedan en taxi till Lemon bar på Kungsholmen där vi mötte upp Jocke och Carl-Johan för en fortsatt trevlig kväll. 

Gårdagskvällen satt sina spår idag känner jag, har mest legat vågrät i soffan denna fjärde advent trots att vädret varit stålande ute. Jag får lite dåligt samvete för att jag inte tagit mig utanför ytterdörren idag, men tror jag ska råda bot på det genom att senare ta mig en kvällspromenad när jag väl sett reprisen av "Bonde söker fru" som börjar kl 18:00. Hoppas att ni haft en bra helg? 

Nu ska jag ta mig några bitar rocky road och bänka mig framför tv:n igen(!)

återseende era sötnötter!

Vi på Medelhavspärlan... 

Vi på Jimmys Marina...


Vi på SQUARE - Eat & Drink

Vi på Lemon bar...


En trevlig kväll rakt igenom helt enkelt.... Tack alla inblandade!



Bloggstund


Jag framför datorn just nu & nej du har inte fel på synen, foto blev bara inte
det bästa men jag är glad ändå som synes ;-)
 

Mina egengjorda Rocky Road ligger nu i kylen för att stelna ordentligt innan jag skär upp dem och kanske knäpper en bild eller två. Vi myser mest runt här hemma nu på eftermiddagen, darlingen sitter med sin laptop i knät och spelar dataspel (tror jag) och jag funderar på om det är något mer enkelt och smarrigt julgodis jag skulle ta och pröva nu när tid finns.

Ute är det sedan länge redan kolmörkt som om det vore midnatt och ingen frost eller snö så långt ögat når. Istället är det 5 grader plus och känns mer som fuktig höst än julig vinter, hmmmm.. Jag längtar efter lite frost och kyla och så har jag aldrig tidigare känt eller tänkt i hela mitt livv, men nu vore det inte fel med vintriga landskap! (Jag har väl bott tillräckligt länge i mellansverige nu för att ha ändrat inställning till frost och kyla, har alltid tidigare förbannat den, men nu så känns det annorlunda helt enkelt, så kom igen nu, lite frost åtminstone kan vi väl få här i huvudstaden).

Nej nu ska jag nog se om jag finner några goda recept att dela med mig av! 

Ha en fortsatt skön lördag vad än ni tar er för!  

Stor kram!




Rocky Road


Nu ska jag bege mig ut och handla ingredienserna till Leilas rocky road
som jag tänkt baka under helgen! Jag återkommer lite senare! Kram


Ingredienser

12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter


Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Lycka till!




Sköna fredagskväll


Lugnt och fridfullt just nu hemma i Sjöstaden...
 
Kvällen har sänkt sitt lugn över vårt hem och vi båda ligger i varsin soffa och softar i skenet från stearinljusen på det glammade brickbordet. Jag sov förövrigt en stund före maten (blev pizza) och det var så skönt. När jag vaknade hade min älskling lagt vårt fluffiga duntäcke över mig så jag inte skulle frysa, det kallar jag kärlek och omtanke det, min älskade man! 

Imorgon är det naturligtvis lördag och jag ska försöka ta mig ut på en långpromenad och få maxat med frisk luft. Känner att jag inte varit ute tillräckligt den gångna veckan, så jag har tänkt ta både en och två promenader minst i helgen. För nu är det strax julvecka och sedan blir det en himla massa ätande och sittande inne, så frisk luft och motion känns som bra prio i dessa dagar.

Nu ska jag försöka fundera ut något gott man kan baka också i helgen, finner jag något spännande ska ni naturligtvis få del av receptet! 

Ha nu en fortsatt trevlig kväll och på återseende!




Välkommen helgen!



Så var det fredagkväll igen och näst sista helgen för detta år. Maken och jag har hunnit med en långpromenad nu på eftermiddagen, riktigt skönt trots att regnet hängde i luften som vanligt. Känner mig lite småtrött och det samma gäller nog min älskling för han har slumrat till i en av sofforna. Ikväll blir det troligtvis hämtpizza på menyn då ingen av oss verkar vara direkt på hugget att tilllaga något i köket och som det känns nu i alla fall blir det även en tiiidig kväll i säng, så roliga är vi i denna lilla familj ;-) 

Annars har dagen varit bra, kan villigt erkänna att jag inte fått speciellt mycket vettigt gjort faktiskt, blev en tidig hemgång och det är skönt ibland på en fredag!

Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan ta mig en dusch innan det blir pizzadags. Vad gör du en kväll som denna? Vad blir det på menyn hos er? 

Sköt om er nu och jag önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Stor kram
 



Tillbaka igen

Hej bloggen, nu är jag tillbaka igen efter gårdagens frånvaro. Anledningen är den att jag inte hann plita ner några rader då det helt enkelt var fullt på schemat från morgon till kväll. 

Gårdagskvällen tillbringade jag här på jobbet då det var litet julfirande på avdelningen. Det blev inte särskilt sent, men det var en trevlig stund och vi fick en supergod italiensk buffé. Tyvärr fick jag väldigt ont i magen framåt kvällen så jag gick hem, men min sedvanliga promenad mellan hemmet och jobbat som vanligtvis brukar ta 25 minuter tog mig igår nästan det dubbla, då jag var tvungen att stanna och sätta mig om vart annat. Kanske åt jag för mycket bara, för idag mår jag bra igen så det var väl bara något tillfälligt!

Fredag idag
och jag längtar tills jag kan gå hem i eftermiddag, längtar efter min man och efter helgen. Tror jag ska försöka gå hem lite tidigare idag t o m.

Nu måste jag jobba
, men vi hörs senare! Kram på er!    


Gårdagskvällen i bilder... Klicka på dem för större format.. 




Vardagsrummet ur en annan synvinkel


Fick en förfrågan var vi har vår tv någonstans när våra soffor är placerade
mot varandra, knäppte därför bilderna ovan för att jag lovat visa vart tv:n
sitter i förhållande till tv:n ;-)

Känner mig riktigt trött nu när jag väl satte mig här efter middagen, luften gick liksom ur mig. Ska strax ta mig ett varmt bubbelbad och njuta en liten stund och göra en inpackning av håret. Senare ska jag fixa naglarna till "Bonde söker fru" som börjar klockan 20.00, programmet vill jag inte missamidag, vill ju se vem bönderna väljer =)  

Direkt efter jobbet imorgon har vi en liten julfest/middag på avdelningen. Enligt uppgift blir det italiensk buffé istället för julmat, anledningen är för att det bjuds på just julbord på lunchen i vår matsal imorgon, så det hade väl blivit för mycket av det goda på en och samma dag, därför valdes Italienskt istället och ingen är gladare än jag för jag älskar italiensk plockmat! Mums!

Blev förövrigt en beställning från ASOS idag. Jag har ju funderat en massa på om jag skulle beställa eller inte, men nu blev det alltså en klänningsbeställning efter många om och men, hoppas nu bara att den hinner komma innan den 31 december så inte mitt velande straffar ut sig då jag tänkt ha klänningen på nyår! Jag hoppas även att den kommer att passa för den ser jättesöt ut på bilderna. Lovar att visa den när den väl är mig tillhanda.

Nej nu ska jag dyka ner i badkaret!
 
Stor kram! 




En vecka till julafton


Ursött papparkakshus från Arla köket..

Godmorgon bloggen, nu är det exakt sju dagar till självaste julafton. Själv ska jag jobba in i det sista, så det blir till att packa bilen med make, klappar, saffransmuffins och allt annat som ska med och åka mot västkusten och våra familjer på eftermiddagen dagen före dopparedagen. Visst har jag fixat lite julstämning hemma, men jag kan ju inte direkt påstå att barndomens förväntningar inför julafton infinner sig längre. Just på julen önskar jag att jag fick vara barn igen och vara så där härligt ovetandes om att tomten bara är ett rent och skärt påhitt. Minns att jag var runt 6 år när jag förstod att tomten bara var en vän till familjen, mina föräldrar förklarade att jag skulle låta bli att avslöja detta för lillebror för han skulle själv få upptäcka "hemligheten" i sin om tid. Jag minns faktiskt inte om jag ändå senare ryckte hans tomte-tro ifrån honom eller om jag faktiskt höll mig i skinnet och teg... ? Minns du Johan? Om jag förstörde din barndomsjular fortare än nödvändigt ber jag om ursäkt så här 25 år senare ;-)

Nu sitter jag som vanligt vid denna tiden på jobbet bland akter, papper, villkor, TSL (trafikskadelagen) och med två-tre olika fönster öppna på datorn med påbörjade Worddokument. Igår fick jag dessutom en uppgift i knät att så snart som möjligt skapa ett frågeformulär som ska underlätta arbetet för företagets skadereglerare vid handläggningen av vissa stöldskadeärenden. Så lite kreativt tänkande får gärna ramla över mig denna onsdag, veckan före jul då huvudet mest är fullt av andra tankar, så som glöggfikor och vilka julklappar man kan tänkas få av tomten, haha! Men eftersom jag är en klok människa vet jag att det är bäst att ta tag i arbetsuppgiftern nu oavsett om kreativitetsförmågan är vaken eller ej, det är ju trots allt jobbet som föder mig!
 
Så på återseende era sötnötter!  



Home sweet home


En nästan lite vintrig bild från vårt vardagsrum, men det är inte så svalt och frostig här inne
som det kanske ser ut på bilden.. ;-)


Efter en skön och rask power walk hem hamnade jag då åter här framför datorn. Har sprungit en stund på stan före hemkomsten men fick hör och häpna inte med mig en enda liten pinal hem, är nog rekord för att vara jag skulle jag tro. Det jag skulle köpa särskilt var naturligtvis SLUT där jag befann mig, så en av julklapparna får jag plötsligt börja jaga på annat ställe, hmmm! 

Tror att jag ska ta och måla om några korgar ikväll till vita (så klart), annars blir det nog mest softade skulle jag tro. Ska förresten gå igenom min "walk in closet" och se vad för plagg som verkligen gömmer sig där inne egentligen. Ibland glömmer man vad man har för plagg (åtminstone gör jag det, vet inte hur ni andra är?) men det kan vara som en liten skattkammare ibland som ger en sådan där aha-upplevelse att "just det ja, det plagget har jag ju", så det ska jag nog roa mig med en stund innan tröttheten gör sig påmind och jag ska förvandlas till flygande Anna igen i drömmarnas värld ;-)

Sköt om er nu och har ni inte sagt till någon i er närhet att ni älskar honom/henne idag, gör det!!! (Om ni nu älskar personen i er närhet vill säga...Haha! Annars låt bli!!! För skulle ni mot förmodan klanta till det och råka säga "jag älskar dig" utan att mena det till första bästa så skyll för guds skull inte på mig... ;-)) Jag tycker att folk verkar glömma av att säga de tre små orden till varandra i detta stressiga samhälle. Jag ska själv lyda mitt goda råd nu och traska in till min älskade make!

Nu var det slut på mina "helpräktiga" tips för denna vecka ;-) Over and out, 
 



Drömmarnas värld

Jag vaknade imorse med ett ryck och trodde jag befann mig någon annanstans, i en annan tid. Det var ingen mardröm men det kändes ändå i maggropen och känslan har följt mig sedan dess, konstig det där när man befinner sig mellan dröm och verklighet. Jag drömmer sällan mardrömmar, men drömmer förövrigt mycket om nätterna, dock minns man ju sällan drömmarna när man väl vaknar. Det är dock några drömmar som återkommit under min livstid och en av dem är att jag flyger. Jag drar liksom in luft i lungorna, håller andan och så lyfter jag bara sakta från jordytan och sedan svävar jag ovanför marken. Drömmen är ljuvlig och jag har faktiskt halvgalen som jag är provat att i vaket tillstånd dra in luften i lungorna på det där speciella sättet för att se om jag ändå inte kunde lyfta om så för bara någon millimeter, men den kloke förstår ju att jag är för tung för att trotsa tyngdlagen, hahaha!


Nog om drömmarnas förtrollade värld. Här är det väl inte fullt lika förtrollande vid skrivbordet på jobbet, men helt okej ändå. Vädret är som vanligt mulet och den fina frosten som låg som ett täcke igår på marken är nu ett minne blott och det leriga och våta har tagit över igen, hmmmm! Ska under eftrmiddagen springa några ärenden på stan, är ju snart julafton och måste inhandla de två sista klapparna, då jag redan vet vad som ska handlas är det inte under någon stress jag kommer att utföra uppgiften om inte folket på stan stressar upp mig vill säga.. ;-)

Hoppas att ni har en extra bra tisdag! 

Kram och på återseende!      


Så här glad ser jag nog ut när jag flyger i drömmarns värld... Haha!
(Har nog druckit för mycket koffein idag, känner mig smått insane faktiskt!).




Arbetsrummet



Jag har ju inte visat vårt arbetshörna som jag hade som projekt att fixa till under hösten. Nu är skrivbord och väggskåp på plats och som ni ser går även detta rum i vitt och jag måste säga att jag är väldigt, väldigt nöjd med resultatet. Numera är detta min absoluta favoritplats att sitta och blogga på, så mycket mer ergonomisk rätt att sitta här och skriva än halvliggandes i ena soffan med Laptoppen i knät. Jag kan dessutom fortfarande slänga ett getöga på tv:n i vardagsrummet om jag vill det, perfekt för en person som är rädd att missa något ;-) Miller stolen står bara där provisoriskt just nu, ska införskaffa den supersnygga stolen ovan i plexiglasliknande material från IKEA. Tror att den kommer att bli snygg där.

Övriga möbler i vårt lilla hemmakontor kommer även de från IKEA. Skrivbordet heter JONAS och det hade min man bara turen att springa på i vitt då skrivbordet i just den kulören utgått och numera finns det endast i björk och ek. Skåpet på väggen heter PAX och är i måtten 100x37x77/70. Luckorna heter BALLSTAD. Tack maken för hjälpen!!!      

Nu ska vi äta hemmagjord hamburgare här hemma!

Ha en trevlig måndagskväll!   

Kramar!




Soluppgång


Morgonen från vardagsrumsfönstren...

Tänk att igår önskade jag att det kunde bli lite vitt på marken här och idag när jag vaknade var det åtminstone rimfrost på marken, gudarna hörde min bön, fantastiskt, tack! 

Det var så vackert imorse när man klev upp och möttes av den vackra och glittrande granen i vardagsrummet, alltså jag mötte den inte bokstavligen (haha!) men den stod där och lyste fint i sitt hörn. Det är verkligen speciellt vid denna tid på året med alla ljus i folks fönster och granarna som sprider sitt fina sken. I love it!  


Mötet som var inplanerat här i eftermiddag blev skjutit på framtiden då den grafiska arkitekten hade fått förhinder, så istället sitter jag här och småskriver på en rapport och har en ganska lugn och skön måndags eftermiddag med andra ord.    


Ha en skön eftermiddag, vi hörs senare då tänkte jag visa hur vårt arbetsrum blev!

Kram på er!



Utmärkelse!

Jag har nu på morgonen fått en utmärkelse tillsammans med några andra bloggare från självaste Engla.

Hon skriver så här om just min blogg:

""En ny favorit. Anna är en supersöt tjej, nygift som skriver om lite allt möjligt. Vardag, shopping, inredning, mat."

Jag blev såklart jätteglad och bugar och bockar. 

STORT TACK söta Engla!!! 



Julbak pågår


Nybakade saffransmuffins på en av förra årets julklappar; Etagefat från "JellyBean"

Min älskade man sitter i soffan vid öppna spisen och är djupt försjunken i en film, medans hans lilla fru huserar runt i vårt vita kök bland bunkar, plåtar och ingredienser. Söndag eftermiddag och mitt julbak skänker en ljuvlig doft här hemma av kryddor som saffran, mandel och ingefära. Ju mer jag bakar dessto roligare tycker jag att det är, tyvärr (eller kanske lyckligtvis sett från onyttighetssynvinkeln) är varken jag eller mannen några större kakmonster och vi äter därför varken kakor eller bullar här hemma särskilt ofta, så baka för egen konsumtion skulle vara väldigt onödligt. Om/när jag bakar är det istället för att ta med och bjuda kollegorna på jobbet (jag har några riktiga gottegrisar till kollegor som jag vet uppskattar mina bak) eller som nu denna gång när jag lovat min söta mamma att ta med lite hembakat till jul, så hon slipper slita ut sig helt innan jul.   

Imorgon är det en ny vecka och jag har en del saker att fixa med. Imorgon eftermiddag är ett nytt möte inbokat med den grafiska arkitekten som jag tidigare tillsammans med en kollega träffat för ett arbete vi håller på att skapa. De sista klapparna ska inhandlas under veckan och jag måste leta efter en lämplig nyårsklänning då det aldrig blev någon beställning från ASOS och på torsdag efter arbetsdagen är det julmiddag med jobbet, så nog ska jag få kommande vecka att gå också! 

Nu ska jag återgå till köket likt 50-talets hemmafruar med förkläde och håret i en knut ;-)

Ha en riktigt mysig söndagskväll och på återseende!       



Silvrigt och vitt



Vitt och silver i granen...

Söndag, tredje advent och ute är det alldeles grått, disigt och med regnet hängandes i luften, så trist! Har sett att det på flera ställen förutom Norrland nu har snö på marken och jag blir sååå avundsjuk för det ger en sådan extra stämning med lite snö på marken. Det behöver inte vara mycket alls bara lite, lite.. Så snälla vädergudar, blås ner lite vit pudersnö över Sjöstaden nu och jag ska vara så snäll och tacksam det bara går... ok?!!!

Idag står det städning på schemat eller åtminstone en dammsugning av våra ekgolv. Ett Saffransmuffins bak ska också hinnas med, väl klar med allt ska jag sedan bara ligga i soffan och läsa ur boken "En plats i solen" och njuta av ledigheten och denna tredje advent. Ha en skön söndag!
 
Vi hörs senare! 

Stor kram   



Mera julstämning


Kunde inte hålla mig längre, granen är på plats med sina vita kulor...

Jag fullkomligt svävar runt här hemma till tonerna av Shirley Clamps vackra stämma i "Oh Holy Night". Här kan man snacka om gåshud. Så vackert, så stämningsfullt och mera stämning blev det när vår julgran kom på plats i vardagsrummet. Jag vet att det är tidigaste laget för vissa, men eftersom vi reser bort över julen vill jag hinna njuta av den i tio dagar så den är på plats och sprider nu riktigt julstämning.

Maken är ute i julruschen denna eftermiddag och handlar julklappar. Jag avundas honom inte och själv myser jag mest omkring här hemma i mitt juliga hem och mår gott. Mörkret har lagt sig utanför fönstren för länge sedan och jag har pratat en stund med min älskade lillebror och även passat på att dricka ännu mera glögg och ätit några pepparkakshjärtan, med andra ord ingen julstress här inte! Nu ska jag fortsätta i min julstämning här.

Stor julig kram!




Luciadagen


Liten jag från 1978-79...

Idag är det 13 december och som de flesta vet även Luciadagen. Jag har verkligen tu delade känslor för denna gamla tradition, visst det är kanske lite mysigt, men jag kan inte ens räkna till hur många luciatåg jag ingått i under mina levnadsår och jag är helt ärligt så urbota trött på ljuskrona i håret, rött sidenband om midjan och för att inte tala om de klassiska luciasångerna, så något lussande blir det inte tal om här hemma i Sjöstaden denna dag, om inte darlingen tänkt vara Lucia då förståss, då kan jag tänka mig att vara en liten pepparkaksgubbe ;-)

Nu ska jag göra en julinspirerad frukost till älsklingen och mig!

Önskar er en riktigt trevlig lucia och på återseende!




Idolfinal 2008


Juleskum det är jul det

Nu sitter jag och väntar på att finalen av Idol 2008 ska dra igång där borta i Globen. När vi flyttade in här såg vi just Globen från vårt sovrumsfönster, men nu är det ett tvillinghus till vårt som skymmer sikten annars hade jag nästan kunnat se finalen från sovrummet. Nu ser jag den ifrån vardagsrummet istället. Sitter här med levande ljus på elipsbordet och vit iskall glögg i glasen, pepparkakshjärtan och juleskum på fatet. 

Dagen har förövrigt varit toppen, allt förutom vädret då möjligtvis, ihållande regn är verkligen inget kul. Nu drar det igång. Jag tror att Kevin vinner, men jag hejar nog mest på Alice personligen!

Trevlig helg på er!



Min nyårsmeny



Eftersom jag är förtjust i att laga mat har jag trots att jag inte behöver komponerat ihop en nyårsmeny detta 2008 kikat ut en rätt som jag lätt skulle kunna bjuda på OM vi skulle bjudit på en nyårsmiddag. 

HALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR MED GRÖN SPARRIS & REDUCERAD BALSAMICO

Ingredienser
- 6 port
18 st pilgrimsmusslor
12 st gröna sparrisar
75 g bacon, finskuret
1.5 st schalottenlök, finskuren
1.5 klyfta vitlök, riven
3 msk strimlad persilja
smör
1.5 dl balsamicovinäger

Gör så här
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.

Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den tillsammans med bacon och vitlök i lite smör.

Lägg i sparrisen och vänd runt. Tillsätt persilja. Smaka av med salt och peppar.

Halstra musslorna i en het panna med olja i cirka 1/2 minut på varje sida.

Häll balsamvinägern i en kastrull och reducera den, det vill säga koka ner den till hälften. Det tar cirka 6-10 minuter.

Servera musslorna tillsammans med sparrisen och balsamicosåsen och njut.

HELSTEKT OXFILÈ MED SVAMP & POTATISTORN

Ingredienser - 6 port

Helstekt oxfilé:
ca 900 g oxfilé i bit
1 msk smör
5-7 krm salt

Potatistorn:
1 kg potatis, skalad, grovriven
ca 200 g skogschampinjoner, hackade
ca 1 dl mozzarella, riven
3-5 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör

Karamelliserade smålökar:
500 g små stek- eller schalottenlökar, skalade
2 msk smör
3 msk socker
3 msk balsamvinäger
3 dl rödvin
Salt & svartpeppar

Tillbehör:
ca 500 g blandade gröna bönor t ex haricots verts eller sugar snaps
färska timjankvistar

Gör så här
Bryn köttet runt om i fettet. Salta och peppra. Hit kan rätten förberedas.
Lägg köttet i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek i mitten av ugnen i 125º. när termometern visar 50º är filén röd inuti, vid 55º rosaröd och 60º rosa. Det tar 15 - 20 minuter. Låt köttet stå insvept i lite folie några minuter innan det skärs upp i skivor.

Fräs potatis och svamp i omgångar i smöret och lägg över i en bunke. Lägg i ost, salt och peppar och blanda allt. Smörj en avlång bakform (ca 1,5 liter) och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Häll i potatisblandningen och tryck ihop kakan.Baka i nedre delen av ugnen i 200° tills potatisen är mjuk, 20-30 minuter.
Hit kan rätten förberedas. Värm sedan kakan i ugnen tillsammans med köttet. Skär kakan i små torn vid servering.

Fräs lökarna hela i fettet. Häll på socker, vinäger och vin och låt sjuda tills lökarna är mjuka, ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera köttet skuret i skivor med potatistorn, smålökar och lättkokta gröna bönor, ärtskott och timjan.


BUBBLANDE SORBET MED BÄR & MYNTA



Ingredienser - 6 port
5 dl färdigköpt hallonsorbet 
5 dl hallon och/eller björnbär
3 dl champagne eller vitt mousserande vin

Låt sorbeten tina lite och skeda upp den i portionsglas. Lägg på bär, häll på vinet och servera genast.,

***

HAPPY NEW YEAR!!!




Ett glimmande brickbord


Torsdagsstämning hos oss...

Hemma efter en helt vanlig dag på jobbet och efter det en lika vanlig storhandling på Willys med maken. Köpte med mig en liten hyacint hem och väntar nu på att den lilla rackaren ska spricka ut och sprida sin juliga doft här hemma, så tyvärr älskade allergiker är jag inte riktigt snäll mot er just nu om ni tänkt titta förbi här i dagarna ;-)

Imorgon är det fredag och dags för ännu en helg, den näst, näst sista för detta år faktiskt. Ska bland annat baka ny sats med saffransmuffins och även göra något julgodis, har dock inte bestämt mig för vad riktigt ännu. Något gott tips?

Nu sitter jag försjunken i soffan och ska strax hoppa in i duschen för att sedan lägga mig tidigt och läsa ur min namnsdagsbok "En plats i solen" av Liza Marklund. 

Ha en skön kväll nu!

Stor kram 
 




En jul hos oss


Längtar till den tiden vi kan bjuda hem vår släkt på julfirande...

Torsdag och nu är det mindre än två veckor till julafton. Jag har full koll på läget känner jag, men så är vi ju bortskämda också med att bara åka runt till dukade bord på julen. Jag kan ändå ibland längta tills jag/vi få arrangera julfirandet hemma hos oss. Problemet i nuläget är ju att vi bor 50 mil från släkten på både min och makens sida, så det faller ju sig mer naturligt att vi åker neråt landet och inte tvärt om, men jag kan ändå nästan vara lite avundsjuk på dem som får fixa med julen hemma hos sig, jag vet att jag hade tyckt det var kul, men kanske hade jag känt annorlunda om jag haft "pressen" på mig att verkligen annordna jularna år efter år. Vi får helt enkelt bjuda tillbaka i en annan tid när vi bor närmre...  


Är ni klara med julklappsinköp och liknande samt ordnar ni julen för familj och släkt hemma hos er?

Idag så har jag en ganska lugn och skön dag här på jobbet, ska försöka få ihop ett möte med en kollega här under eftermiddagen, annars kan jag fritt sitta här och skapa och skriva min slutrapport som jag håller på med. Känns skönt emellanåt att inte vara allt för uppbokad.  

Nu är lunchen slut! På återseende!



En helt vanlig onsdag


Vacker bild från Sköna Hem..

Jag satt redan igår kväll i valet och kvalet om jag ska klicka hem en nyårsklänning från ASOS eller inte och nu sitter jag här igen och velar. klänningen är som säkert någon redan gissat svart och den ser ljuvlig ut på bilderna med en massa vidd, men det är ju så trist om den inte passar när den väl kommer. För att krångla med att skicka tillbaka paketet till England är jag bra osugen på och att lägga ut den på Tradera lockar mig än mindre, så här sitter jag som en åsna mellan två hötappar och ser dummare ut än vanlig och funderar, funderar och så funderar jag liiiite till ;-) 

Onsdag idag för den som inte uppfattat det tidigare under dagen och jag har haft en riktigt bra arbetsdag. Fått mycket gjort och har nu en slutrapport att arbeta på under mellandagarna. Ikväll blir det "Bonde söker fru" och Greys Anatomy i vanlig ordning. 

Jag har förövrigt ingen riktig skrivarlust i dessa dagar känner jag, så inlägget blir inte bättre än så här idag, men lovar att återkomma så snart som möjligt! Sköt om er så länge!  

Kramar!




Namnsdag


Vacker fönsterdekoration från Sköna Hem...

God förmiddag denna tisdagen den 9 december! Sitter här med musik i örat och har totalt snöat in på "Ave Maria" med Sanna, Shirley och Sonja, helt fantastisk version. Den tillsammans med Charlotte Perrellis tolkning går på repeat här samtidigt som jag försöker arbeta på så gott det går.
 
Idag är det min namnsdag och jag fick en bok jag önskat mig i julklapp av älsklingen imorse, Tack snälla! För den som kör hela kittet med lutfisk på jul bör blötlägga firren idag, dagen till ära ;-) Själv har jag nog aldrig ens smakat på lutfisk vad jag vet, så någon blötläggning här blir det inte tal om. Undar hur vanligt det egentligen är i dagens samhälle med blötläggning, nu köper man väl en vakumförpackad i bästa fall. Äter ni lutfisk på jul?

"Ave Maria" är bara för ljuvlig... Jag får rysningar över hela kroppen och blir bara lugnare och lugnare här, tyvärr inte bra för produktionen på jobbet bara... Nej nu är det dags att lägga på ett kol innan jag faller i total dvala...   

Grattis till alla Annor där ute!

♥  TILLÄGG KL 17:55 TACK ALLA SOM GRATULERAT MIG PÅ NAMNSDAGEN IDAG! ♥




Traditioner

Jul för mig är allt vad tradition heter med skinka, hyacinter, Kalle Anka, julotta, syltor, pepparkakor, julklappar, julgrupper, julgodis, nötter, julmusik och sist men inte minst en ståtlig julgran. En julgran ska helst vara en Kungsgran om jag själv får välja, för med sina tjockare barr är den perfekt för att skapa den där fantastiska Disney granen. Utan den kära julgranen skulle det inte kännas som en "riktigt" jul för mig, så traditionsbunden är jag. En i plast är inte samma sak även om det finns dyrare på marknaden som ser oerhört naturtrogna ut, men det är mer känslan jag personligen är ute efter. Vi som alltid reser bort över julhelgen har problemet att en gran inte överlever julen och det känns inte ens rättvist att låta den stå här helt allena och tyna bort. Jag vet nämligen till min lättnad att hemma hos mamma och pappa kommer granen stå lika välklädd med alla sina hundratals ljus så som det alltid gjort när jag kommer hem dagen innan julafton, och det känns tryggt att veta för den traditionsbundna själ jag är.  

Någon berättade att de alltid äter gratinerad hummer och dricker champagne på julafton. Det är en tradition för dem, för mig låter det inte som jul, vår tradition är den eviga julmat som man äter flera gånger under samma dag, men det gör inget för det är en tradition och även om man ledsnar på den snabbt så är det jul för mig. De som njuter av sin hummer och sitt bubbel på julen, för dem är det jul. Inget är "fel" alla har vi bara olika traditioner som vi för vidare till vår nästa generation. 

Sedan finns de ensamma som ingen tradition har alls. När jag tänker på dem stinger det till lite extra i mitt hjärta. Julen är för den ena människan en underbar högtid och tradition medans det för den andra är en fruktansvärd helg som bara påminner än mer om ensamheten än en vanlig dag. Jag tänker på gamla, sjuka och jag önskar att alla åtminstone hade en person att tillbringa sina juldagar tillsammans med, för ingen förtjänar att sitta ensam. Visst det finns människor som gjort sin skyldiga till hemskheter och därför också kanske förtjänar sin enslighet, men jag tycker ändå lite synd om dem också på ett sätt. De får inte uppleva tryggheten, värmen och kärleken och i vissa fall kanske det är just avsaknaden av denna trygghet, värme och kärlek som format dem till de personer de blivit. Jag tror inte att någon föds ond och på jul önskar jag att alla runt om i världen kunde stanna upp och tänka till lite extra. Man glömmer bort det ibland och tar sitt liv förgivet, men egentligen är det inte skrivet i sten att just jag ska ha det så bra jag har det nu för resten av mitt liv, det borde var och en tänka på när vi väl sitter där runt julbordet i värmen tillsammans med familj och vänner.


Tror att jag ska sluta ta den där julgranen och resten av traditionerna förgivna...




Andra Advent


Andra ljuset har tänts idag.

Söndag, andra advent och jag har inte gjort många knop den här gångna helgen. Jag har mesta delen av tiden suttit med vår fotobok som jag skrivit om tidigare att jag skulle sätta ihop och beställa. Fick ett ryck igår och tog upp tråden där jag slutade i augusti någon gång, när inspirationen hade sinat. Var så inne i mitt arbete att jag gick och la mig klockan halv fyra inatt och det första jag gjorde när jag vaknade vid middagstid idag var att sätta mig och fortsätta. Blir som ett gift. Nu efter många timmar vid datorn har jag äntligen blivit klar (och nöjd!). Resultatet blev en bok i A4 format med hårda pärmar och med ett innehåll på 60 sidor med över 300 bilder från vår bröllopsdag den 31 maj i år. Jag är superspänd på resultatet som kommer med posten om ca 8-10 dagar. Känns som en kul sak att göra med alla sina digitala kort. Lovar visa resultatet senare för den intresserade.

Strax ska jag tappa upp ett bad, göra en inpackning och en ansiktsmask för att sedan smörja in mig med BUS då jag känner mig en aning glåmig. Imorgon är det måndag, ny vecka och jag ska efter jobbet tillbaka till frisören och slinga om håret, då jag inte blev helt nöjd i torsdags. Hoppas att er helg varit till belåtenhet?!

Stor kram och på återseende!



Pepparkakskryddad vit chokladmousse



Hur juligt och gott lät inte detta recept?!

Portioner: 6-8
Tid: 20 minuter

Ingredienser:
100 g vit choklad
2 krm kanel
2 krm kardemumma
1 krm mald ingefära
1/2 krm mald kryddnejlika
1 äggula
3 dl vispgrädde
lingon och eventuellt
pepparkakor till garnering

Smält chokladen med kryddorna över vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna lite, rör sedan i ägget.

Vispa grädden ganska hårt. Blanda lite grädde i chokladsmeten och rör sedan försiktigt ned blandningen i resten av grädden. Skeda upp i små skålar eller glas; en sprits underlättar. Ställ in skålarna i kylen till serveringen. Moussen kan göras dagen innan.

Garnera med lingon och eventuellt ett litet pepparkakshjärta i varje.



Årets första julklappsinslagning



Så, nu har jag slagit in årets första julklapp till tonerna från Sanna, Shirley och Sonjas - Our Christmas. Riktigt stämningsfullt med dofter från het glögg, stearinljus och apelsin. Bara ett frostigt landskap med lite snöflingor utanför fönstren som saknas. Tyvärr känns frostiga landskap lååångt borta, grått, regnigt och milt är mer melodin här.. Hmmm! 

Kvällen ser ut att bli lugn, rena motsatsen till vad som egentligen var planerat, då kvällen egentligen var vigd åt festligheter på Söder, men festen blev inställda på grund av sjukdom igår, istället blir det tacos och en massa kärlek hemma tillsammans med min älskade man. Inte fy skamm det heller, förra helgen var ju han bortrest från mig, så jag myser gärna med honom på tu man hand lite extra denna lördag istället. 

Nu ska jag titta på Greys Anatomy!

Trevlig lördag och simma lugnt vad ni än gör!

Kram




Lugn kväll



Ett Lugn har lagt sig över denna kväll. Näst sista IDOL 2008 ljuder från tv:n och jag sitter ihop kurad i soffan med mysklänning och håret slarvigt uppsatt i en knut. Mätt och belåten efter en god kycklinglasagne och jag känner mig bara allmänt lycklig och tillfreds denna fredag. E L L E Interiör låg i brevlådan när jag kom hem, så den bläddrar jag i under kvällens reklampauser. 

Imorgon är det lördag och jag ska bland annat ta med mig maken ut på en långpromenad (om vädret tillåter) istället för ut i den hysteriska julhandeln. Mina julklapps inköp försöker jag sköta under vardagarna istället då det inte är fullt lika stressigt i affärerna, man har lärt sig med åren hur man ska undgå den s.k. "stressen" och jag måste säga att jag fixat det galant hittills, snart jul och jag är lugn som en filbunke ;-) 

Nu ska jag mysa vidare här och HEJA ALICE!!!

Trevlig helg gott folk!




I love your blog

Jag har fått en "I love your blogg" utmärkelse där söta Elin som skriver följande om min blogg:

"Härlig blogg som innehåller allt från SNYGG inredning till GODA recept"

STORT TACK FINASTE

Elin



Kycklinglasagne



Ingredienser:
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
250 gr bladspenat
4 st soltorkade tomater inlagda i olja
1 msk smör
5 dl keldas ostsås
1 krm nymals svartpeppar
1 st förpackning med färska lasagneplattor (200 g)
250 g salladskyckling (Obs! Jag brukar dock använda mig av stekt kycklingfile i bitar) 
1 dl lagrad ost

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök och vitlök. Skär spenaten och finhacka tomaterna.
2. Fräs lök, vitlök och spenat i smör 2-3 min. Rör ner tomater, ostsås och peppar.
3. Varva lasagneplattor, kyckling och spenatsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med spenatsås och riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med blandad sallad!

TREVLIG HELG!




T G I F


Mysigt med tänd adventsstjärna

Imorse när jag vaknade så trodde jag att det var lördag, besvikelsen var stor kan jag meddela när jag sekunden senare förstod att så inte var fallet. Önskar att jag bara kunde ha legat kvar i sängvärmen, men det var bara att masa sig upp. Den gångna veckan har jag varit helt otrolig trött på morgonen, det är så mörkt ute och även om man snoozar ända till klockan 07.45 så är det fortfarande mörkt ute. Inget ovanligt dock, så här är det ju alltid vid den här tiden på året, men jag hinner liksom glömma av det mellan årstiderna hur mörk december verkligen är.


Jag hoppas att det blir lite kyligare ute snart så jag kan använda min fuskis päls. I detta väder som vi har här just nu passar den inte särskilt bra tycker jag. Hörde att Oslo har snö, jag borde vara där istället och gå på Karl Johans gate med pälsen och fönstertitta på alla julskyltningar och dekorationer och ta en fika på något mysigt norskt kafé, men nu är jag här på jobbet i gröna Sverige  så jag borde arbeta och jackan får vänta ett tag till och bara användas hemma/inne när ingen ser, haha!  

Nu måste jag återgå till arbetet, men vi hörs lite senare då jag tänkte komma med ett förslag på en god och lätt lagad fredagsrätt!

Kram så länge! 




Nyslingad i fuskpäls


Nyslingad och glad i nya fuskpälsen. Love it!

Hemma efter en bra dag och nu även mätt och belåten efter en god Carbonara. Mitt frisörbesök gick bra i eftermiddags, dock tyckte både frisören Anne och jag att det inte syntes så mycket som vi hade hoppats på. Jag får helt enkelt ta mig en funderare, så får jag helt enkelt höra av mig till henne om jag vill lägga in fler. Lutar åt att jag gör det, för man vill ju ha maximal valuta för den saftiga summa på 1.350 rixdaler jag fick punga ut. Inte alltid lika kul att ha långt hår...

Idag på lunchen kilade jag och köpte fuskpälsen jag skrev om igår och jag fullkomligt älskar den, så snygg!!! Jag myser till och med runt med den här hemma nu. Det var nog förutbestämt att jag skulle ha en den, även om det såg mörkt ut från början. Klickade nämligen hem den från H&M hemsidaför ett tag sedan, men så strulade datorn innan beställningen var klar, så när jag senare samma eftermiddag skulle göra om beställningen så var pälsen helt slutsåld och jag var riktigt, riktigt besviken. Och så igår så hängde den bara där helt ensam, i min storlek och ropade mitt namn, lyckan total! Så det var nog som sagt förutbestämt att fuskisen skulle bo hos mig ;-)

Kvällen kommer vara lugn, vi myser mest jag och maken. Ska ta mig en saffransmuffins och lite glögg om en stund! 

Kram på er!



Klipp och slingor


Här sitter jag om några timmar...


Torsdag, lite blå himmel, varmt klimat för att vara december samt en mysig stund. Detta är min sammanfattning av morgonens promenad till jobbet tillsammans med min älskade man. Idag på lunchen ska jag kila och köpa fuskpälsen jag skrev om igår, plus att jag måste byta den marinblå koftan då jag upptäckte att jag fått med mig fel storlek hem(!) hur jag lyckats med det vette sjutton, men så var det och det måste åtgärdas, då den jag fått med mig hem inte satt direkt bra. 


I eftermiddag blir det ett frisörbesök hos The VENUE och fixa håret, ska bli så skönt att bara få sitta och bli omhändertagen och njuta i några timmar. Känner mig lite vintergrå och trist i håret i dessa dagar, så en uppfräschning känns helt rätt!

Nu måste jag jobba vidare så jag hinner med maximalt här innan frisörbesöket.  

Kram på er och på återseende!



Shopping


Köpa eller inte köpa...

Godkväll på er, idag har jag inte haft tid för bloggande överhuvudtaget som ni märkt, men min mage har åtminstone visat sig från en bättre sida idag, alltid något. Dagen har gått i ett och jag och en kollega har hållit på med flera olika projekt på en och samma gång, känner mig rätt sliten nu väl hemkommen och helt tom i huvudet (mer än vanligt, haha!)!

Påväg hem från jobbet hann jag förbi H&M en sväng och fick så klart med mig en påse hem (vad annars?), en söt svart volangkjol och en kortare variant av cardigan i marinblått som var riktigt snygg tillsammans med kjolen. Kanske den blivande julaftonsoutfiten... vem vet?! Jag sprang även av en slump på den hypade H&M fuskpälsen i storlek 36, prövade den och blev lite smått förälskad i den, men jag hängde undan den till imorgon så jag får sova på saken. Ska jag slå till på fuskpälsen eller ej...

Nu är det "Bonde söker fru" och därefter "Greys Anatomy"

På återseende!



Inte riktigt på topp!


Juligt med röda ljuslyktor på bordet och pappersstjärnan på plats i fönstret

Dagen har hittills varit så där om jag ska vara ärlig. Det är min kära mage som strulat ända sedan imorse då jag vaknade med trevlig magknip. Jag gick som vanligt till jobbet för att jag tänkte att det går väl över, men jag har fortfarande ont tyvärr, det går i vågor. När det är som värst känns det ungefär som man vrider om magen strax under naveln.

Som om inte magproblemet räckte, under den gångna helgen har uppdateringar i vårt datasystem på jobbet gjorts och efter en client connect på min bärbara så har den inte varit sig lik. Vid lunch idag ballade den ur totalt och jag har varken kunnat arbeta, komma åt min mail eller något annat. Istället har jag suttit inne hos en kollega och vi har tillsammans skrivit ner alla frågor och svar från vidareutbildningen som ska publiceras på vårt intranät så fort som möjligt, sådär lagom skoj och inspirerade kan jag meddela med en mage som lever rövare!

Tillsist när jag ändå är igång, ska jag gnälla lite på blogg.se också som verkligen inte fungerar som det ska idag! Man kan inte skriva kommentarer hos folk och segt är det som sjutton att publicera ett inlägg! Så dagen har inte blivit riktigt som jag tänkt mig, men nu ska jag sluta gnälla. Jag är ju hemma nu, har en underbar make som förhoppningsvis snart kommer hem och jag har en skön soffa att ta det lugnt i framför tv:n ikväll, så det är rätt små problem jag har ändå ;-)

 återseende!

Stor kram!





Sju saker om mig!



Jag fick för några veckor sedan en utmaning av söta Elin  där jag skulle berätta sju saker om mig själv. Sorry Elin för att det tagit sin lilla tid, men här kommer sju saker om mig, bättre sent än aldrig...

1.
Jag är född i vädurens tecken - Väduren är en god ledare som sätter vänlighet och rättvisa i centrum. Du är utåtriktad, glad och energirik och äger en stor portion humor. Mot dina nära och kära är du ömsint, mjuk och förlåtande vilket gör dig till en älskvärd person. Väduren är innerst inne mycket stolt över vem han eller hon är och vad den åstadkommer, men du skryter inte utan visar en ödmjukhet som gör dig väldigt omtyckt. Du ger ett glatt, tryggt och bestämt intryck - . Stämmer ganska bra faktisk!
 

2.

Jag är absolut inte långsinnt.


3.

Jag bär sällan på negativa tankar, utan jag har en väldigt positiv livsinställning och ser livets ljusa sidor långt före de negativa.



4.

Jag har blivit attackerad och biten av en apa i Thailand, trots detta är apor fortfarande mitt absoluta favoritdjur och om man fick ha apor som husdjur i Sverige hade jag garanterat haft minst en hemma ;-)



5.

Jag har 19 st ytterjackor som jag alla använder till och från.



6.

Jag har dåligt tålamod och får myror i kroppen av att vänta, från att stå i bilkö till att vänta på folk.



7.

Jag har svårt för gapiga, högljudda personer som måste synas och höras jämt. I mina ögon så är det ett tecken på svaghet och dålig självförtroende om man hela tiden måste ha uppmärksamhet. En lugn och trygg människa framstår i mina ögon som mer självsäker och smart än en som hela tiden ska höras och hävda sig själv. 

Jag utmanar nu dem som känner för att berätta 7 saker om sig själva =)

Kram




Glamourfest!

Mycket festligheter just nu, men det hör väl till i glittriga december. På lördag är vi bort bjudna på en "Glamourfest" med undertexten *Let it shine* så det är bara att skaffa sig något glammigt att sätta på kroppen och glimma i takt med skinande julgranskulor och juligt glitter. Tror att det får bli ett besök hos systembolaget i veckan också och införskaffa en champagne kvällen till ära även om jag kan bli rätt snurrig i mössan av just den drycken, men är temat glamour så är det, jag är inte den som är den ;-)

Jag har nu suttit en timma framför Shirley, Sonja & Sannas julmusik på tv 4 och vilka röster de tre har, var och en på sitt sätt och helt ljuvliga tillsammans. Jag kom i riktig julstämning här ett tag. "O helga natt" och "Ave Maria" är helt underbara jullåtar och jag får fullkomlig gåshud av dem. 

Nu ska jag försöka boka ett frisörbesök då det blir allt svårare att få tag i en tid ju närmre julen man kommer, det går inte att komma och tro att man ska få en tid veckan före jul, så nu ska jag ta tag i detta i tid för en gång skull! 

Sov sött sötnötter! 



Wedding Anniversary


Idag firar vi ett halvår som gifta och vi har precis kommit hem från en god middag på "Medelhavspärlan" på tu man hand här i Hammarby Sjöstad. Det blev oxfilémedaljonger med grönpepparsås för oss båda. Jag brukar liksom maken ofta ta fisk när vi är ute och äter, men kvällen till ära blev det varsin mycket, mycket god köttbit då det var precis vad båda var sugna på. Så nu är vi mycket nöjda och lyckliga här hemma. Tack älsklingen för middagen och vår mysiga stund tillsammans!

Dagen har gått i full fart för övrigt. Hela eftermiddagen har ägnats åt att sitta med en grafisk arkitekt som ska hjälpa mig och en kollega att skapa ett s.k. flödesschema för den skadeprocess jag arbetar inom. Riktigt spännande, men vid första anblicken direkt efter lunchen idag kändes det nästan övermäktigt, men vi kom igång rätt bra där efter si så där två timmar, nu är vi på långa vägar inte klara så klart, nästa möte med den grafiska arkitekten är om två veckor. 

Nu ska jag och maken mysa och njuta av våra sex månader som äkta makar

Kärlek och respekt!!




Tomat och saffranskyckling!



Här kommer receptet på kycklingen jag bjöd på i lördags. Jag tycker själv att den blev riktigt god, så testa gärna! (Tyvärr glömde jag att knäppa en bild på maträtten som jag brukar göra annars, så denna gång får ni hålla till godo med enbart receptet!) Kram!

Ingredienser (4 port)
3 kycklingfiléer
1 burk krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl Arla crème fraiche gourmet, Saffran&tomat 
Citron (pressad)
Salt & peppar

Gör så här:
Hacka lök, vitlök och tärna kycklingfiléerna. Bryn allt sammans i en stekpanna. Häll över krossade tomater och låt koka tills kycklingen är genomstekt/kokt. Rör ner creme fraiche och smaka av med citron, salt och peppar mot slutet. Servera med en färskpasta och sallad. Lycka till!




Första december!

Så har vi precis gått in i december. Milt och grått ute så man kan knappt tro att det är den sista månaden på året, men mörkret avslöjar sanningen, för mörkare dagar får man leta efter just nu. Jag hoppas att det frostar till sig lite granna framöver, så man får maximaltmed jul känslor lagom till julhelgen.


Ja inte nog med att det är första december idag, det är även måndag och en ny vecka, nya saker att göra. Eftermiddagen här på jobbet är vigd åt ett lååångt möte, så fram tills dess ska jag fixa med några småsaker som jag inte fått gjort, men som måste göras innan årets slut, lika bra att ta tag i det helt enkelt. 


I eftermiddag efter jobbet ska jag om jag orkar/hinner ta mig till Åhléns en sväng, för enligt rykte så har de redan 30 % på all adventsbelysning och då jag är ute efter något till sovrummet kan det ju vara bra att passa på, varför betala mer än man behöver? Vi har nu en liiiiten adventsstake i sovrumsfönstret som knappt når upp, så jag ska gå och kika på något bättre tror jag bestämt.  


Önskar er en riktigt fin vecka, på återseende!


Kramar!



RSS 2.0