Pappersbröllop ♥


För två år sedan skålade vi i Champagne i denna stund som
nygifta. Så med tanke på det så firar vi idag pappersbröllop ♥ 

Första arbetsdagen denna vecka är avklarad och nu har vi bara ett trevligt firandet av vår bröllopsdag kvar. För att inte bara bli sittandes hemma framför tv:n som om det vore som vilken måndag som helst så tar vi in på hotell ikväll och så blir det en middag på tu man hand på restaurang med en massa mys offcourse. Är det bröllopsdag så är det!  

Kom fram till tidigare idag att det inte är mer än tjugo dagar tills vi reser till Grekland (Kreta). Ska bli skönt att med säkerhet få sol och värme på nosen åtminstone under en vecka. Sedan hoppas jag ju såklart att vår svenska sommar blir kanon, men det där kan ju växla väldigt. Förra årets sommarväder var ju inget att skryta med, så vi kör på en vecka i den grekiska solen som ett säkert kort. Bör helt klart se över min sommargarderob innan vi åker, tunna och luftiga klänningar, sköna skor och en bikini/baddräkt står högst på inköpslistan. Annars har jag nog det mesta som behövs bland palmer, stränder och ljumna kvällar. 

Nu blir det en liten powernap efterföljd av en dusch och ombyte för kvällen. Ha en skön måndag!

Kramar ♥



Välkommen sista maj



Lördagskvällens besök på "Texas Long Horn" här i Sjöstaden. Deras underbart
goda möra revbenspjäll med coleslaw åt vi alla fyra. Inte det mest praktiska att 
äta då det är väldigt kladdigt med deras goda glace, men helt klart värt kletandet 

Så var jag tillbaka i bloggvärlden igen efter en helt internetfri helg. Väldigt skönt ibland måste jag säga, men nu är det måndag igen och arbete som gäller och jag är uppe med solen och tänkte då knåpa ihop några rader innan jag tar tag i måndagen.  

Helgen har varit toppen på alla sätt och vis och resultatet på balkongen blev helt fantastiskt bra. Visste att det skulle bli snyggt med klinker, men att det skulle bli sååå snyggt det hade jag nog inte trott. Gick hela kvällen igår och kikade gång på gång på det färdiga resultatet och blev helt lycklig. Kommer bli många sköna dagar där under denna sommar. Bilder kommer så fort jag har fixat helt klart med blommor och växter där ute.

Tack SNÄLLA pappa för all hjälp, du är en klippa!

Förutom det fantastiska resultatet på balkongen har det varit jättemysigt att ha mamma och pappa här några dagar, mycket mys, god mat och gott i glasen. Blev middag på "Texas Long Horn" i lördag coh igår blev det morsdagsfirande med söndagsmiddag bestående av fläskfilégryta och sedan jordgubbar med grädde och mörk choklad till efterrätt. Hade tänkt svänga ihop en morsdagstårta, men blev inte så. Jag är tyvärr superförkyld och har varit sedan i lördagsmorse. Snorar, hostar och har en svullen hals som heter duga. Så trött på dessa sjukdomar, har verkligen vart halvkrasslig denna vår, var inte länge sedan jag var förkyld. Brukar annars vara frisk som en nötkärna och sällan vara förkyld, men nu är det som förgjort. Ja ja, det är inget man dör av, så jag tillfrisknar nog snart.

Hoppas ni har lika soligt som vi här och att er sista maj blir underbar! Själv ska maken och jag fira vår 2-åriga bröllopsdag ikväll när allt arbete är fixat och klart. 

Kramar ♥



Fredagskväll i Sjöstaden



Just nu här hemma, nysstädat och en bukett med rosa liljor
på köksbänken och värmeljus i Iittala ljusstakarna.
 
Så är det fredagkväll och äntligen är arbetsveckan är över. Min tjänstetripp till Göteborg har varit riktigt bra. Träffade träffade tre riktgt trevliga personer och det blev faktiskt ganska många glada och spontana skratt mellan arbetsmötena. Igår efter första dagen satt vi ute på Avenyn och njöt på eftermiddagen. Riktigt varmt och härligt i solen. Jag fick till och med lite färg på nosen, underbart! Tågresorna både dit och hem gick bra och tåget var on time båda vägarna, perfekt!

Denna fredag har gått i ett och det är först nu jag verkligen har sjunkt ner i soffan. Fick ett glädjande besked på förmiddagen och sedan gick det mesta som en dans efter det. Nu ikväll har jag förberett inför helgen, nystädad lägenhet, tända värmeljus och fredagsbuketten på bordet. Mamma och pappa är på ingång och jag hoppas vädret vill visa sig från sin bästa sida dessa kommande dagar så vi kan tillbringa mycket tid i stan. 

Hoppas ni haft en bra dag och att ni får en riktigt härlig helg!

Stor kram ♥



Göteborg nästa


Denna torsdagmorgons reselektyr, en inredningstidning...

Det blir det ett snabbt blogginlägg innan jag ska bege mig mot Centralen och dagens tjänsteresa till Göteborg. Ser framemot att sjunka ner i första klassätet om en stund med min nya ELLE Interiör och bli serverad en liten frukostbricka. Vet att jag ätit det en gång tidigare på SJ och att det var ganska mysigt att sitta där och plocka med sin mat en stund. Minns att man iallafall då fick bland annat kokt ägg och en minitub med Kalles kaviar, sött! Återstår att se vad som bjuds denna morgon.

Gårdagskvällen gick i ett och jag kom inte i säng lika tidigt som jag tänkt. Att det alltid ska vara något "viktigt" som kommer emellan, hmmm! Fick iallafall fixat på balkongen och klämde på köpet två fingrar så tårarna sprutade. Förb%&¤#¤& så ont det gjorde. Betongkrukor kan vara djävulska tydligen. Maken kom hem strax efter incidenten och mötte frun halvgråten med fingrarna i högsta hugg. Han fick blåsa då kändes det liiite bättre. Idag syns det konstigt nog inget, kanske bara jag som har väldigt låg smärtgräns eller så är jag en bara en riktigt cry baby...

Nope, nu går det inte att sitta här längre och svamla, mot kommunala färdmedel! På återseende imorgon när jag återigen är på hemmaplan.

Kramar/Anna ♥



Brunlackade naglar


Blev även en liten uppfräschning i sminkväg på vår resa.
Bl.a. detta lack från amerikanska sminkmärket MAC i
färgen "Brown bag" fick flyga med hem till Sverige. 


Var egentligen ute efter färgen "Abalone shell" men det
fann jag aldrig, så det fick bli detta brun/beiga istället
som jag är väldigt nöjd med så här i efterhand.

Godkväll, har sjunkit ner i soffan en sväng fast jag borde ut på balkongen och gå lös med sopsäckar och röja bland krukor och vissnade grenar från ifjol. Vi var och inhandlade klinkerplattor härom kvällen och nu ska det börjas förberedas inför helgens omvandling. Äntligen ska vårt lite mjöliga och fullkomligt trista betonggolv bli "dressat", inte en dag för tidigt och ni frågar mig. När golvytan väl är klar ska våra vita dynor hämtas upp från källaren och vi kan då börja "fira" sommarmånaderna och utnyttja våra 14 kvadratmetrar mer än vi kunnat göra de senaste sju månaderna.   

Maken är påväg hem i denna stund från jobbet och det blir lasagne till middag. Till det ska jag fresta med ett stort glas med Pepsi Max med massor av is. Det är enligt mig den goooodaste colan, inget slår den. Efter middagen blir det troligtvis soffmys. Måste se till att komma i säng tidigt ikväll så jag är pigg imorgonbitti och hinner till Centralen utan att behöva stressa. Vet att en man från ett annat bolag ska med samma tåg, men jag vet inte hur han ser ut. Får försöka luska ut det under resans gång eftersom jag inte vet exakt väg dit jag ska. Hade jag tänkt hänga på honom väl framme i Göteborg, gäller och inte ta fel snubbe bara så jag hamnar helt fel ;-)

Nej nu ska jag ta tag i den där svarta sopsäcken. Ha en mysig kväll och på återseende!

Största kramen till er mina fina läsare ♥

PS: Det verkar vara fler än jag som tycker blodpudding är helt okej. Jag håller med om att bacon är gott till men "orkade" inte steka det igår. Någon av er hade sirap på er blodpudding, kanske man ska testa framöver fast det låter lite som en skum blandning tycker jag nog ;-)



Välkommen 26 maj


Vackra ranukler på tv-bänken samt ett spetsfat från Mateus
i bakgrunden.

Tack för alla era kommentarer i förra inlägget. Verkar som ni är några iallafall som inte misstycker eller ogillar att jag visar upp min shoppingådra. Kan jag hålla på ett tag till då ;-)

Igår kväll kikade jag på första semifinalen av Eurovision Song Contest, men det var verkligen inget att hänga i julgranen. Inget fel på vårt kära grannlands arrangemang, snyggt och välordnat men det var kvalitén på bidragen jag syftar på. Synd inte Anna Bergendahl var med i denna semifinal istället för imorgon torsdag.

Blev blodpudding till middag igår, inget extravagant här inte på en tisdag. Men jag gillar det emellanåt med rårörda lingon och en bit bröd. Fått för mig att det är nyttigt också, men det vet jag inte egentligen. Jag åt inte blodpudding fram tills för något år sedan. Innan dess var jag nog mest rädd för att smaka pågrund av dess lite läskiga namn, men tycker att det smakar lite åt pepparkakshållet. Äter ni blodpudding eller skyr ni det som pesten?

Idag ska jag skicka in en återrapport när jag kommer till jobbet och sedan ska jag förbereda inför min Göteborgstripp imorgon. Har lite att plugga på och måste även sätta mig in i vissa frågor. Måste briefa min chef också så jag inte framför åsikter som inte stämmer överens med företagets. Vore ju lite smått pinsamt att behöva krypa till korset längre fram... 

Önskar er en fin dag och på återseende!

Kramar ♥




Mina gylleneskor



Börjar kännas lite tjajtigt med mina inköp från landet i väster, men har snart
gått igenom det mesta som kom med hem. Slog iallafall till på dessa sandaler
designade av Jessica Simpson. Var från början ute efter dem i brunt, men de
fanns inte i min storlek. Då hämtade säljarskan dessa i guld och jag föll direkt.
Perfekta både till vardags men även till sommarfesterna. Hade dem t.ex som
ombyte på helgens bröllop.

Hej hopp, så var det dags igen för en ny veckodag vilket medför nya utmaningar och endel måsten att ta tag i. Har ett viktigt telefonsamtal jag måste se till att ringa före kl 12:00 idag och detta får inte glömmas. Annars är det jag och mina pappershögar denna tisdag. Måste även förbereda inför torsdag då jag åker som företagets representant på ett branchmöte i Göteborg, så då blir det till att gå upp före tuppen och kliva på X2000 så jag hinner dit i tid. Första klass är bokat och likaså frukost ombord så jag slipper iallafall tänka¨på att äta innan jag åker till Centralen i arla timma. 

Såg ni förresten "Med Sex and the city 2 i New York" igår? En svensk dokumentär från 2010 där man fick följa Sofi Fahrman bakom kulisserna av den efterlängtade nya Sex and the city-filmen. Sofi träffade stjärnorna Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis och Cynthia Nixon för närgångna intervjuer och besökte platserna som varit centrala i serien. Dessutom fick hon komma in i den stora Sex and the city-garderoben och gå igenom alla kläder. Kul att se tycker jag som är ett stort fan av serien. Längtar till på måndag då jag förhoppningsvis ska se filmen, hinner inte tidigare tyvärr men den som väntar på något gott...

Nej nu ska jag hasta iväg här, sköt om er så hörs vi!

Kramar/Anna ♥



Nytt i receptsamlingen


Före det att vi reste till NY så inhandlade jag för födelsedagspengar 
Leila Lindholms senaste bok "One more slice". Lika underbar som
hennes tidigare böcker innehållandes massor av inspiration och
ljuvligt fina bilder. Ett måste för dig som likt mig gillar Leila.

Åhhhh vad det är svårt att sitta ”instängd” på ett kontor när man ser hur soligt och somrigt det är utanför fönstren. Har verkligen försökt att koncentrera mig den senare delen av eftermiddagen, men ska erkännas att jag flertalet gånger sneglat avundsjukt på de passerande som traskat avslappnat på utsidan i solskenet.

 

Nu har jag dock genomfört första arbetsdagen denna vecka och har själv nu även kunnat spendera en stund ute vilket var mer än härligt. Blev en stund på lilla balkongen med en god bok och en fruktsallad med keso. Sämre kan man ha - tänkte jag sittandes där i värmen.  

 

Har lite av varje att fixa med denna kväll, väntar bara på att maken ska komma hem från jobbet så ska vi åka iväg och ta tag i några måsten innan helgen. Hemma igen blir det middag och tv-mys skulle jag gissa på iallafall. Sköt om er och ha en bra måndagskväll! 


Kramar ♥



Vackert pingstbröllop


Pappa fick agera fotograf innan vi åkte iväg & föreviga
hur vi såg ut maken och jag. Trivdes i min nya klänning.


I väntan på brudparet i den söta lilla kyrkan.

Eftermiddagen- & kvällens huvudpersoner till Mendelssohn


Risregn över det glada brudparet


Fotografering på kyrkbacken, solen strålade


Makens syster Marie till höger & hennes dotter & tillika
makens guddotter Johanna till vänster.

Mingel i brudparets trädgård innan de anlände med häst
& vagn.

Mousserande bubblor till brudskålen


Brudparet med glasen i handen
 


"Svärfar" Bernt, svärmor Britt-Marie & så maken

Vi två kom med på ett hörn också med champagneglas
i handen

Underbart solsken & 25 grader varmt. Perfekt bröllopsväder

I brudparets maskinhall hade de dukat med långbord
samt dekorerat en fint björkhjärta på väggen bakom
där de skulle sitta. Enkelt & fint!

Dukat för oss ca 80 gäster

Sött litet häfte som var fäst som ett blädder block, smart!

Presentbordet med allt från bakmaskin till Champagne &
kuvert innehållande sedlar.

Brudbuketten gjord av min svärmor. Hon gjorde även
min brudbukett. Bra att ha en f.d. florist i släkten


Gillar den murade stenväggen, gruset & att de använt
sig av flera kabelvindor som bord. Passar helt in i den
rustika och enkla stilen, riktigt snyggt.

Tillsist en glimt av bröllopstårtorna. Vita prinsesstårtor
med bland annat ljuvligt god hallongrädde som fyllning.

Pingstdagen är här och solen skiner och det är runt 23 grader varmt här på Västkusten. Det är "dagen efter" för oss. Hade en riktig härlig pingstafton på makens kära kusin Helenas och hennes Daniels fina bröllop. En perfekt dag för just ett pingstbröllop med nyutslagna björkar, sol och varma vindar. I kyrkan sjöng vi både "Den blomster tid nu kommer" och "En vänlig grönskas" som förde tankar och känslor tillbaka till min barndoms skolavslutningar i låg- och mellanstadiet. Så fint och stämningsfullt. Det fullkomligt strålade om brudparet när de kom ut på kyrktrappan efter vigseln i solskenet och där fick de sig ett regn med ris över sig. Sedan åkte vi i kortege till brudparets stora gård där det blev en bröllopsfest som höll på långt in på småtimmarna natten till idag. Tack snälla Helena och Daniel för en oförglömlig dag/kväll med trevliga gäster, god mat och härliga omgivningar.

Nu vankas det söndagsmiddag här hos mina föräldrar innan vi kör tillbaka hem mot Stockholm igen.

Ha en skön Pingstdag, så hörs vi imorgon igen!

Kramar ♥



Lördag på Västkusten






Dagens bröllopsoutfit blir denna troligtvis iallafall. Har en klänning till
men lutar åt denna rosa variant.

Godmorgon lördag! Vaknade upp fortfarande så gott som mätt från gårdagskvällens underbara grillning här hemma hos mamma och pappa. Gott kött, goda tillbehör och gott i glasen. Vad mer kan man begära? Är allt något visst med de första grillningarna i början av sommaren. 

Nu så här på förmiddagen blir det mest att vi kommer skrota runt här hemma och sedan någon timma eller två innan vi ska iväg på bröllopet får man väl fixa till sig och göra sig respektabel. Blir outfiten ovan för min del med en sjal över axlarna. Kommer ha med ett sko-ombyte dock.

Nu är det frukostdags. Ha en fin lördag!

Kramar ♥



Äntligen fredag






Så var det dags igen för lite fler biler från vår resa. Ni som tröttnat vid detta
lag får klicka vidare denna fredag för här har ni som sagt bilder från "John´s
coffe shop" där jag satte i mig ett x-antal rostade bagles med färskost samt 
pannkakor med lönnsirap under vår vecka. Såååå gott. Inte konstigt man
känner sig "tyngre" i dessa dagar när jag tänker efter- haha!



Blev även besök på Starbucks. Älskar deras yoghurt med färska bär och crunch,
ljuvligt god. Som sagt att vågen skenar kanske inte är så konstigt ändå... ;-)


FREDAG - Happy!
Vart tog denna vecka vägen? Försvann i ett nafs, bra tycker jag! Några timmar bara på arbetet kvar innan vi kan packa in oss i bilen och åka neråt landet för helgens festligheter. Allt är packat och klart nu så det ska gå smidigt när vi ska lämna här i eftermiddag. Jag älskar att vara både i tid och att vara förberedd och det gäller nog i nästan alla lägen. Spontanitet vad är det? Maken är av en annan sort. Vet inte hur länge jag fått vänta på honom under våra 11 år tillsammans. Tror vi är uppe i en vecka sammanlagt, minst!  

Gårdagskvällen var lugn, maken var ju som sagt borta på konference och jag roade mig med inpackning, packning av våra väskor, lite läsning och lite tv-tittande innan jag kröp ner i sängen och somnade som en stock strax efter halv tolv.

Nu ska jag kila iväg här, på återseende!

Kramar ♥




III x Donna Karan



Här kommer bilder på mer shopping från NY, ni är många som frågar. Denna
benvita väska från DKNY tyckte maken att jag skulle köpa, kul när han tycker
till. Kul detalj är att man kan ta av en del av väskan och vips har man en liten
väska om man känner för det. Extra plus för det snygga fodret.



Väska nummer två från samma märke är min första röda väska. Den ser kanske
orange ut på bilderna men väskan är röd. Rött är egentligen ingen favoritfärg, 
men jag tycker att denna lilla väska var riktigt söt med sin guldkedja.
Perfekt partyväska! 




Tredje och sista väskan jag shoppade blev denna svarta. Använde
den redan under våra promenader på Manhattan. Den rymmer mer
än man anar. Jag är supernöjd med alla tre köpen. Väskorna känns 
väldigt klassiska/tidslösa och det känns som jag.    


Kunde inte hålla mig borta från tårtan i eftermiddags (hade inte trott något annat heller i o f s ) Dock tog jag bara en liten, liten bit så lite duktig var jag ändå tycker jag nog. Jag är inget större tårtfan, men detta var en citrontårta med bland annat citronfromage och den var inte sådär sötsliskig som tårtor kan vara. Jag har svårt för allt för söta saker överhuvudtaget, men denna var lagom syrlig och bland det godaste i tårtväg jag ätit faktiskt. Tummen upp för citrontårta!

 

Hann med en snabb sväng på H&M på lunchen, men kom endast ut med ett par svarta leggins med dragkedja. Prövade några klänningar men tycker allt ser så säckigt/hängigt/vitt ut. Passar inte alls min kroppsform, jag ser ut och känner mig som ett tält i vissa för vida plagg. Snyggt på någon som har en nätt A-kupa och är slank, men som sagt på mig ser det inte särskilt fördelaktigt ut. Så ett par leggins fick det endast bli, dem blev jag dock väldigt nöjd med så tummen upp för dem!

 

Idag/ikväll har/är maken på konferens i Skärgården och kommer hem efter 22-tiden, så jag får lite egen tid och tänkte då både smörja in mig med ett lager B U S för att få till lite färg inför lördagens bröllop samt ska jag packa lilla weekendväskan färdigt och redo för att väskan i sin tur ska packas in i bilen imorgon eftermiddag när vi ska köra söderut.

 

Nej nu blir det lite mat, caesarsallad idag likt i tisdags. Perfekt en varm dag som denna.

 

Kramar ♥




Restaurang Phuket Island



Gårdagens mat blev thailänskt. Ett kök som tilltalar både maken
och mig. Hans favorit kyckling med cashewnötter och min favorit
kyckling i röd curry och kokosmjölk, såååå gott.


Gårdagens lilla middag slutade på Restaurang Phuket Island här i Sjöstaden. En thailänskkrog som vi inte testat tidigare trots att båda är ett stort fan av just det thailänska köket. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad av maten. En kyckling med röd curry och kokosmjölk helt i min smak. Jag kommer garanterat gå dit igen eller ta med take away hem när den andan faller på. Lite trist att jag ingen bild tog på varken Jens eller mig dock, kastade oss helt enkelt över maten så det glömdes av i allt glufsande ;-)

Tänk att det redan är torsdag idag. Snart dags att ratta vår lånebil som just nu står i garaget Västerut. Vi har lämnat in vår gamla i inbyte till en bilhandlare då vi köpt en ny. Tyvärr har leveransen av den nya bilen dragit ut på tiden. Från början skulle den leverarats i början av maj, men nu har de skjutit fram leveransen till någon gång i juli (!) Hmmm, så nu får vi köra en lånevariant så länge, men funkar det också!

Idag blir det tårtkalas på jobbet kl 14:00. Min kollega Micke har nämligen arbetat 25 år i företaget så det ska firas med just tårta och blommor. Själv borde jag låta bli tårtan, efter vår USA-tripp känner jag mig lite "tyngre" än vanligt, men en liten bit kanske inte skadar iallafall...? (karaktär va är det för något.. hehe!)

Ha en fortsatt bra torsdag!

Kramar ♥



11 årsdag ♥


Idag firar vi 11 år tillsammans maken och jag. Vi träffades genom
gemensamma vänner den 1 maj 1999, men vi räknar 19 maj som
"vår" dag då det var det datumet vi träffades på egen hand första
ggn ♥ Här en bild från vårt bröllop 9 år senare, den 31 maj 2008 

Så var även onsdagen avklarad och jag känner mig på riktigt bra humör, tror det beror bland annat på värmen. Känns som det är ett evigt tjat på mig om väder och vind men ärligt så blir man ju lycklig sådana här varma försommardagar. Happy är bara förnamnet!

 

Till helgen ska vi på bröllop. Makens kusin Helena och hennes blivande ska då skrida till altaret. Efteråt blir det middag och festligheter såsom sig bör efter en vigsel. Jag hoppas att vädret ska hålla i sig så att paret får en oförglömlig dag (får de ju oavsett om det regnar eller inte i o f s, men det gör ju det lilla extra att slippa paraply och våta skor). Tänker tillbaka på vårt egna bröllop 31 maj 2008 och hur otrolig tur vi hade med vädret. Inte ett moln på hela den helgen och 30 grader varmt (var faktiskt i varmaste laget t o m).

Nog om väder och bröllop! Idag firar vi 11 år tillsammans och vi ska fira det med en middag ute så fort han kommer hem från jobbet. För elva år sedan bjöd maken mig på Restaurang Stäket i Lund där vi åt en himmelsk god oxfilé provençale och drack ett fylligt rött vin till. Minns det som det var igår. Jag var supernervös men släppte ganska snabbt efter något glas vin. Tror maken var minst lika nervös han, sött ;-)

Har förövrigt varit på ett möte i eftermiddag som gick väldigt bra, härligt!


Ha en mysig kväll, det ska vi ha! Kramar ♥




Promenader på Manhattan i maj


Maken och jag på promenad på New Yorks gator

Underbara Greenwich, här skulle jag kunna tänka mig att bo.
Hudson Street mellan 11th & Bank Street. Greenwich Village även detta.

Ett typiskt tidningsstånd utmed gatorna på New York.

Empire State Building sett från femte och 33:dje gatan.

Time Square och en massa trafik.

Vy från Central park

Godmorgon, hinner inte skriva många rader nu, men bjuder på några fler bilder från NY. Ni är ju flera som önskat det så varsågoda =)

Ha en fin onsdag, på återseende!

Kramar ♥



Ny klänning i garderoben



Mera shopping från vår resa. Denna ljuvliga rosa klänning shoppades
i butiken Forever 21. Jättefin modell med ett ljuvligt fall. Synd att den
inte fanns i fler färger. Hade kunnat tänka mig både en i svart & en i
lavendelblått...


Känt mig bra mycket piggare idag och nu på eftermiddagen kom solen tillbaka och allt det mulna försvann i ett nafs. Det är över 23 grader varmt här just i denna stund, lovely! Har suttit en sväng ute och njutit.

 

Annars inte mycket att förtälja denna eftermiddag. Precis som jag förutspådde redan imorse så inträffade inget extra ordinärt denna tisdags utan den flöt på som sig borde och så vips var andra arbetsdagen denna vecka över. 

 

Slog mig tidigare idag att vi redan har passerat halva majmånad och jag har inte gjort någonting på balkongerna ännu. Men det finns en anledning och det är att nästa helg kommer mina kära föräldrar och då ska snälla pappa hjälpa oss att lägga klinker på båda balkongerna. Därför har det inte funnits någon anledning att fixa i ordning där ute ännu då vi måste plocka bort allt några dagar, men så fort det är klart ser jag fram emot att få fixa och dona där ute för balkong häng några härliga sommarmånader framöver.

Nu ska jag svänga ihop en Caesarsallad, perfekt mat en varm dag som denna och så bubbelvatten från "Bottle green" i smaken Cox´s apple i glaset. Ni missar väl inte "Inför Eurovision song contest 2010" klockan 20:00.

Ha en mysig tisdagskväll! Kramar ♥




Tisdagsmorgon




Nytt i badrumsskåpet direkt från USA, nämligen fyra nya duschkrämer
från Philosophy i dofter som inte går att köpa här hemma. Här är ju
utbudet minst sagt begränsat men over there fanns mängder med ljuvliga
dofter, men jag fick sätta stopp vid fyra flaskor på grund av vikten

Good morning U S A.. hmfr.. bloggen menar jag såklart. Jag har blivit lite som de populära Hollywoodfruarna, glömmer av svenskan emellanåt - haha ;-)

Lika strålande idag denna andra dag denna vecka 20. Hoppas verkligen att ni som just nu inte har lika fint väder som vi får det illa kvickt. Blåser över både solen och värmen till er också och hoppas det fungerar.  

Tisdagen ser ut som vilken tisdag som helst om jag ser till kalendern och det som är inbokat iallafall. Vem vet kanske händer det något oväntat men har inga större förhoppningar på den punkten. Blir pappersarbete och några möten och sedan ska jag ut i solen på direkten. Tänker mig balkonghäng, tidningar och en Solero Pineapple som vi köpte en låda av igår. Kommer bli en favorit i sommar det vet jag redan då jag testade en redan igår kväll. En enkel, fräsch isglass som innehåller mycket frukt, gott, gott!

Påtal om glass, så testade ju jag Ben and Jerry´s för någon vecka sedan och jag är nog inte som er andra, för jag tyckte inte alls det var något speciellt med glassen. Förstår inte alls det stora? Jag tycker att Carte d'Or Texas Pecan är bra mycket godare, där måste jag hejda mig när jag kommer igång med skeden. Tyckte Ben and Jerry´s mest var söt och sliskig. Så nej ni kommer få behålla den glassen jag kör vidare med min Texas Pecan istället passar mina smaklökar bättre.

Nope nu ska jag kila ut, ha en ljuvlig dag!

Kramar ♥

Update: Nu har det mulnat över här, jag blåste för hårt så solen försvann tydligen ;-)



Sjöstaden dressed in pink


Att mötas av detta inferno av körsbärsblom vid Lumaparken här i Sjöstaden
just nu när man går förbi gör en alldeles lycklig. Fånig kanske, men det är
något speciellt med allt det rosa. Körsbärsblomningen var redan över i New
York, men fick mitt körsbärsblom väl hemma igen, visst är det vackert?  


Tack för alla fina ”välkommen hem” hälsningar jag fått. Ni är bra rara ni =)

Idag har det varit riktigt segt. Skulle kanske ha tagit en dag ledigt till så här efter resan. Kände mig relativt pigg under morgonkvisten, men sedan var det som att jag blev överkörd av ett godståg någonstans på vägen. Gäspat av och ann och fått stötta upp ögonlocken flertalet gånger under arbetsdagen, antar att det är lite Jetlag. 

 

Sommarvärme och strålande sol ute just nu. Termometerna visade på 20.5 grader när jag kom hem runt 17. Kunde inte vara bättre, hoppas vädret stannar till sena hösten nu när värmen och solen äntligen hittat hit. Fick mig en fantastisk promenad hem i de vackra omgivningarna. Gick igenom allt det rosa på bilden ovan, så oerhört vackert. Så dalade det ner lite rosa blomblad runt mina ballerinaklädda fötter. Fint, fint!

Nu sitter jag i soffan framför tv:n och tar det lugnt. Svenska Hollywoodfruar missar jag inte klockan 21. Har även fått en ny "Allt om mat" idag i brevlådan, så bläddrar lite smått i den samtidigt som jag slänger ett getöga på Top Model.  

Ha en fortsatt mysig kväll, på återseende!

Kramar ♥  




Home sweet home


Så är vi åter hemma i älskade lägenheten igen, borta bra
men hemma bäst!


Så är det vardag igen och vår oförglömliga vecka i staden som aldrig sover är över för denna gång. Flygresan hem slutade lyckligt tillsist, planet var överbokat när vi kom till flygplatsen så vi fick erbjudande att ta ett annat plan via London och fick 6 000 kr i resecheckar var att flyga vart vi vill med SAS för inom ett år som kompensation. Så att vi kom hem sju timmar senare igår söndag än planerat gjorde inte så mycket med facit i hand. Sitter redan och funderar på vart vi ska fara nästa gång. Eller nästa gång vi flyger vet vi redan, då det är bokat och klart att vi om fem veckor flyger till Grekland för en veckas hederlig solsemester, men sedan får vi se vart vi hamnar helt enkelt. 

Igår väl hemma blev det till att packa upp och tvätta all packning. Som sagt en oförglömlig och perfekt resa, men nu väl hemma så känns även detta väldigt bra. Det som slog mig när vi kom hem var att det är så somrigt och grönt i naturen och Luma parken här i Sjöstaen står just nu i full körsbärsblom. Ska knäppa en bild någon dag när jag går till jobbet ska ni få se hur oerhört vackert det är där just nu. 

Förövrigt blev det tidig sänggång framför "Wallander - Jokern" igår men kan meddela att jag aldrig såg slutet, somnade som en stock mitt i filmen. Ikväll när jag kommer hem ska jag gå igenom alla våra kort. Har tagit över 630 bilder(!) så det är lite att gå igenom. Så det kommer säkert några fler bilder från resan framöver här på bloggen för er som är intresserade av det. Vet även att vissa av er är nyfikna på mina små inköp och får väl se till att fota dem också här i veckan.  

Nu måste jag kila mot verkligheten och en veckas vanligt arbete igen. Ha en bra måndag!

Kramar ♥



Hemresa



Just nu sitter jag på Newarks flygplats i Priority pass loungen och väntar på vårt flyg hem mot Sverige. Lite vemodigt att lämna här, men samtidigt ska det bli skönt att komma hem på sitt sätt. Borta bra men hemma bäst. Vi har haft en underbar vecka på alla sätt och vis, så jag är såååå nöjd med allt jag har fått uppleva här i USA och hoppas såklart att jag kommer tillbaka hit en dag. 

Önskar er en härlig lördag, så hörs vi igen när vi är på plats hemma i Sverige imorgon söndag.

Kramar ♥



Neon lights överallt


Time Square by night, galet med all neon, blinkande skyltar och trafik

N.Y.C by night är så vackert. Att staden aldrig sover det stämmer verkligen.

Vacker skymning från vårt hotellfönster på Millenuim UN Plazas 32 våning

Lite mera Time Square, som sagt galet med alla neonskyltar och folklivet
som är precis över allt. Jag älskar det dock!

Tiden går alldels för fort känner jag! Det är precis som hemma, här går tiden fort trots att vi är lediga och bara skrotar runt här på Manhattan. Min drömresa börjar sjunga på sista versen. Imorgon fredag är sista hela dagen vi har här, snyft! Dock har vi verkligen hunnit med allt det som jag önskade att vi skulle hinna med att se och göra, så jag är urnöjd med resan.

Idag har vi vart ute och strosat i det ljuvliga vädret. Riktigt varmt och strålande solsken, ljuvligt! Har vart överallt känns det som. Började med Fifth Avenue och betade av en massa affärer; SAKS, Bergdorf Goodman, Louis Vuitton, Sephora, Tiffany & Co m.fl. Tog sedan en taxi till nedre Manhattan och Battery Park, åt en burgare på ett McDonalds nära Wall street där de hade en levande pianist. Inte på alla snabbmatkedjor man har sett detta ;-) Sedan shoppade maken loss rejält på Century 21, både en kostym, kavaj, skor och hör och häpna 17 st silkes slipsar(!) fick han med ut ur affären. Själv kom jag endast ut med en Kashmirsjal i snygg fuschia denna gång, men jag gjorde min shopping i den butiken härom dagen.

Nu har vi ett litet vilostopp uppe på hotellrummet. Skönt att trippa upp på rummet efter många timmar till fots. Ikväll blir det middag ute igen. Vi har inte riktigt hittat någon favoritrestaurang, hittills tyvärr. Får se vart vi hamnar idag. Sugen på en riktig amerikansk stek idag tror jag bestämt.

Sköt om er, nu ska jag vila en sväng. Kramar ♥



Dagar med utflykter



Tisdagens nöje: en busstur till New Jersey och lite shopping på Märkesoutleten
"Woodbury Common" som påminner om Freeport i Kungsbacka för er som har
varit där. Allt från Chanel, Dior, Chloé och Ralph Lauren till Yankee Candle och
GAP för stora och små.






Bilder från gårdagens Sex and the city tur. Sett allt från "Magnolian Bakery" med sina
söta Cupcakes, Carries trappa som förövrigt vad avstängd efter alla fansbesök till
Cosmpolitans på Aidans och Steves bar, ca 3 tim i SATC-anda med andra ord!



Tillsist bjuder jag på några bilder med lite regnfeeling så ni slipper avundas
allt för mycket ;-) Snyggt paraply va? Fick jag när jag shoppade underkläder
på Victoria Secrets dagen innan regnet (igår regnade det på fm).

Godmorgon på er, eller jag ska väl skriva godmiddag för hos er är ju klockan efter tolv. Här har jag precis slagit upp de blå till en fantastisk torsdag med strålande sol och som ni vet vid detta laget en hisnande utsikt från vårt hotellrum.

Har ju inte uppdaterat här inne på några dagar som ni märkt men vi har hunnit med en massa. I tisdags åkte vi på en timmas busstur till New Jersey och en märkesoutlet vid namn "Woodbury Common" där det blev lite shopping som ni kommer få se framöver. Riktigt skoj att lämna Manhattan och se lite annat av Amerika ut efter vägen. Det som slagit mig är att det är så oerhört vackert i omgivningarna, det kuperade landskapet är täckt med en massa lövskog vilket är roligare än vår granskog hemma i Sverige hundra gånger om.  

Igår roade vi oss med en "Sex and the city tur" här på Manhattan. Vi fick se en massa olika ställen där den populära tv-serien utspelat sig. Kul, men vet inte om jag tyckte det var värt pengarna, men som sagt skoj att ha sett alla ställen där Carrie och gänget huserat. Blev helt förälskad i området Greenwich Village som jag gärna hade bott i om jag skulle bo på Manhattan, så lummigt och mysigt.

Nu ska jag kliva upp, kl är strax 07:30 och njuta av denna torsdag. Idag blir det troligtvis mest strosa i solen här i stan. Ha en fin dag och på återseende.

Kramar ♥



I ♥ New York










Vår måndag i bilder. Allt från fantastisk utsikt från Top of The rocks, till
Frihetsgudinnan och en vy av Manhattan Skyline från vattenvägen! Vi har
helt enkelt hunnit med ganska mycket denna måndag. Imorgon är en ny

dag och nya upptäktsfärder ska göras. I ♥ New York!

Denna måndag den 10 maj har maken och jag spenderat på toppen av Top of The rocks skyskrapan (Rockefeller Center) med en milsvidd utsikt över Manhattan med alla sina kända landmärken, stadsdelar och med Central Park som en grön oas i mitten av alla skyskrapor. En perfekt dag att åka upp för att spana in utsikten med tanke på det strålande vädret vi har, dock är det inte särskilt varmt så både trench och sjal har vart på.

Förutom att ha befunnit oss sjukt högt över marken har vi också hunnit med en tur på Hudson river med Staten Island färjan där vi spanat in Frihetsgudinnan och även sett Manhattans skyline när vi åkte tillbaka till Manhattan från Staten Island, mäktigt! Vidare blev det en promenad på Wall street samt runt platsen där de två tvillingtornen rasade den 11 september 2001. Nu kallat Ground Zero. En liten lunch i spektakulära China town och så lite shopping för min del på Century 21 som avslutning. En alldeles perfekt måndag i mina ögon.

Nu är klockan strax efter 19 over here och nu ska vi vila benen och huvudet från alla intryck någon timma eller två innan det är middagsdags. Ikväll blir de troligtvis besök på någon restaurang här i Midtown där vi bor. Enkelt och smidigt!

Tack för era kommentarer, extra kul att ni vill/orkar skriva när jag är borta. Skoj att logga in här såhär på kvällskvisten och mötas av era rara kommentarer, tack som sagt!

Nu: sängen! 
Vi hörs en annan dag!

Kramar ♥




Magic view over Manhattan


Utsikten från vårt hotellrum på "Millenium UN Plaza". Vi ser Empire State
Building & Chrystler Buildning från rummet. Likaså FN-skrapan & East river.
Sämre utsikt kan man abolut ha, jag är helt betagen ♥




Vår softa söndag i Central Park. Hamnade bl.a framför en Baseball match
i gräset där vi vilade benen ett tag.

Så fort jag satte mina fötter här på Manhattan kändes allt redan bekant från första sekund. Lite som en deja vu. Staden där många tv-serier och filmer utspelar sig och där står plötsligt lilla jag bland alla gigantiska skyskrapor och bland allt myller av gula taxibilar och människor. Som att ha huvudrollen i sin alldeles egna film. Superhäftigt!

Här är helt fantastiskt, till och med bättre än jag förväntade mig och då ska tilläggas att jag hade höga förväntningar och har byggt upp dem under många års tid. Flygresan gick bra, men vi blev över 4 tim försenade på Arlanda pågrund av buckla i planet som var tvunget att lagas. Så det kunde ju börjat bättre än att sitta över 7 timmar på flygplatsen, men spelar ingen roll nu nu vi väl är här på andra sidan Atlanten. 

Vi bor jättebra till och som ni ser har vi magisk utsikt från vårt rum. Jag kan stå hur länge som helst och bara blicka ut här. Igår kväll när hela staden tändes i mörkret kändes det helt mäktig. Likaså när vi flög in över N.Y.C och jag såg Frihetsgudinnan från luften.

Idag söndag har vi vart i ljuvliga Central Park tillsammans med massa andra New York-bor som njöt av sin lediga söndag i stadens lunga. Solen skiner men inte särskilt varmt dock, blåser kraftigt. Nu är klockan strax 16:00 här lokal tid och vi är tillbaka på hotellrummet en sväng efter sju timmars promenad, inte illa.

Önskar er en fin söndag, på återseende en annan dag!

Kramar/Anna ♥  



Go west


Snart är vi här, sååå spännande.. 

Godmorgon, lördagen den 8 maj är här som jag har väntat på sedan den där dagen i början av januari när jag bokade resan. Jag är full av energi och förväntningar, men jag har sovit hela natten så inga nerver är på helspänn här inte. Känner mig bara som en förväntansfull liten unge som väntar på jultomten.

Har vart uppe en stund nu och fixat det allra sista både när det gäller mig själv och vår packning. Har även fått i mig en macka med stekt ägg. Är inte så mycket för att äta tidigt, men vet att jag annars blir hunrig innan vi är framme på Arlanda. Så en macka och te fick det bli. Nu kan taxin komma för jag är redo för avfärd - mot Arlanda!

Ha en toppen bra vecka och på återseende!

Flygande
kramar ♥



Tjuvstartar morgondagen


Födelsedag i denna lilla familj imorgon. Tjuvstartar med
presenterna redan ikväll då vi inte hinner med det tidigt
imorgonbitti. 

Sött presentpapper med en liten sjörövare på. Perfekt val
av papper till en karl som fyller 38 eller hur ;-)

Imorgon vid denna tid strosar jag förhoppningsvis runt på Manhattan om allt går som det ska. Flyget lyfter 10:40 imorgon förmiddag och vi landar sedan 13:00 lokaltid i N.Y.C. vilket borde betyda en flygresa på runt 7-8 timmar om inte jag räknat helt fel. Hoppas jag har allt under kontroll nu bara. Biljetter – check! Pass - check! Tidningar - check! Amex – check! Kläder, skor och nessesär ligger fortfarande uppradade på gästsängen så nu är det bara att packa ner allt i resväskan här under kvällen så vi smidigt kommer iväg imorgon med taxin som är bokad till 06:45. Är inte direkt nervös inför flygresan, men tycker ändå att själva start och landning är lite småläskiga. Men maken brukar snällt låna ut sin hand som jag kan krama rejält när det bli alltför skakigt och läskigt för mig ;-)      

Ikväll blir det lite födelsedagsfirande här hemma mellan förberedelserna och packningen. Maken fyller år imorgon och det är bara han som fattas här hemma nu sedan kan vi tjuvstarta firandet med presenter och middag. Tyvärr har han mycket på jobbet som måste hinnas med innan avresan, så det blev inte riktigt som jag tänkt mig då han inte åkt från jobbet än, men men..     

Nu önskar jag er alla en riktigt skön helg och vecka här hemma. Förhoppningsvis får jag möjlighet att blogga någon liten sväng under resans gång. 

Stor kram ♥




Beauty flash balm


En perfekt taxfree-present hade Maken med sig hem igår,
Clarins Beauty Flash. Krämen kallas inte för Askungekrämen
för inte. Tack darling!

FREDAGEN är här vilket betyder dels sista arbetsdagen denna vecka och början på helgen och dagen före vår avresa mot Amerika. Känns väldigt bra just nu, skulle ljuga om jag sa något annat.   

Fick tvättat klart allt igår och sedan strök jag det som strykas skulle. Så nu ligger det några prydliga högar med våra kläder, både mina och makens i gästrummet redo att hamna i resväskan ikväll när det ska packas.

Nu måste jag kila iväg och ta tag i denna fredag. Ha det gott!

Kramar ♥




And the winner is...


TACK för er medverkan i tävlingen jag haft
i sammarbete med Creative Lounge där man kunde
vinna ett valfritt smycke.

***

OCH VINNARE ÄR...



***
Postat av: Malin S
Ljuvlig tävling! Hoppas såklart att jag vinner
och om så är fallet så är det armbandet
flätat/berlocker/grå från Pearls for Girls som är min favorit!
Jag är sedan tidigare facebookfan och signar nu upp mig för
nyhetsbrevet. I MacLike Creative Lounge! =)
2010-05-05 @ 16:31:48
URL:
http://malinsmacblogg.blogg.se/


GRATTIS Malin!!!

Mejla mig ditt fullständiga namn & adress till:
[email protected]

♥ STORT TACK till Creative Lounge för samarbetet ♥




Torsdagskväll & förberedelser


När senaste numret av "Allt om mat" damp ner i brevlådan
blev jag glad, vilket supersnyggt omslag.

Innehållet var inte sämre det. Tänk om man kunde göra
en sådan här tårta. Vågar lova att min inte hade sett ut
så där överhudutaget. Tur det finns riktiga bagare :-) 

Så är ordningen återställd igen för maken är tillbaka på svensk mark efter sina dagar i Spanien. Ska väl tacka för att han lyckades komma hem överhuvudtaget med tanke på att både Visakort och den nya två veckor gamla mobiltelefon inte lyckades komma med tillbaka till Sverige. Även om det inte är mina saker han tappat, så retar det mig att han inte kan hålla ordning på sina pinaler. Jag skulle inget säga om det hade varit en engånsföreteelse, för visst kan man både glömma och tappa. Men detta händer FÖR ofta att han tappar visakortet, mobiltelefon, ringar, nycklar, kameror, nessesärer... You name it! Själv är jag rädd om mina saker och ser alltid till att ha ordning på dem när jag är någonstans. Säkert därför det retar mig extra mycket att han är så slarvig och nonchalant med sina prylar. Opposite attract heter det ju, men inte när det kommer till just denna egenskap. Tur han har andra bra egenskaper och att han är en karl och ingen handväska behöver. För då hade han garanterat glömt/tappat den på direkten ;-)

Har precis hängt upp en maskin tvätt och tvättmaskinen arbetar förfullt med laddning nummer två med smutsiga plagg. Allt ska tvättas och fixas så det är klart för packningen imorgon. Jag brukar oftast när jag ska packa lägga det som ska med på gästsängen för att få en bra överblick innan jag packar väskan. Även bra för då ser man vilka plagg man kan kombinera ihop på olika sätt så att man slipper ta med sig för mycket i packningen. Jag kommer packa extremt lätt så jag kan fylla resväskan med shoppingpåsar för antar att det blir några sådana med hem.
 

Nu ska jag svänga ihop en Carbonara. Ha en bra kväll! Kram ♥ 



Nytt dressingroom


Voíla här kommer några bilder på mitt nya LILLA dressingroom på ca 3 m².


Dubbla klädstänger. På översta hänger kavajer & blusar, på den undre 
hänger klänningar, kjolar, byxor & andra lite "längre" plagg.   


Vägghängda skåp & en stor spegel. Det sistnämnda är väl ett måste i en
klädkammare tycker jag.


Under väggskåpen 2 skohyllor med plats för några av mina skor

Voíla! Jag vet att ni är flera som väntat på bilder från mitt omgjorda lilla dressingroom. Så nu ska jag göra er glada med detta lilla inlägg såhär på torsdag morgon. Lite svårt att fotografera dock då utrymmet inte är särskilt stort, men ni ser ju på ett ungefär iallafall. Jag är i vilket fall supernöjd med slutresultatet.

Det som gjorts är följande:

1) Dubbla klädstänger med hyllor har monterats upp längst ena väggen. Tidigare var endast en klädstång med hylla fäst ungefär mitt på ena väggen. Nu med dubbla stänger utnyttjas plötsligt hela den väggytan ända upp till taket. Längst upp på översta hyllan förvarar jag nu alla mina väskor. Perfekt för dem att bo där uppe i sina dustbags när de inte används.

2) Vidare har linneskåpet som stod inne i garderoben när vi flyttade in och slukade en massa onödig plats rivits ut och ersatts av två vägghängda skåp/hyllor med 4 x 2 fack. Detta för ett mera luftigt intryck inne i garderoben. Har dessutom lämnat ett litet mellanrum mellan hyllorna där jag kan förvarar askar med armband, sjalar och annat. 

3) Under de två vägghängda skåpen är det monterat två skohyllor plats för några av mina skor.

4) En grå heltäckningsmatta har lagts på golvet för en lite mer lyxig känsla, dessutom supermysigt att sätta fötterna på om mornarna när jag är där inne och river bland plaggen yrvaken och frusen.

Så det är alltså så här det ser ut varken mer eller mindre. Nu ska jag in en sista sväng i klädkammaren och hämta mig en sjal.

På återseende och glöm inte att delta i min tävling där du kan vinna ett valfritt smycke från Creative Lounge. Tävligen avslutas ikväll klockan 23:59 och imorgon meddelar jag vem som vinner. Observera att jag vill ha alla kommenatarer som tillhör tävlingen i tävlingsinlägget och inte under några andra inlägg. 

Kramar ♥



Vinn valfritt smycke från Creative Lounge


Så är det äntligen tävlingsdags igen här på bloggen!

***

För att delta i tävlingen klicka in här och surfa runt bland alla smycken och välj ut det smycke som du önskar vinna och skriv sedan en kommentar här inne. För extra chans att vinna signa upp dig för deras nyhetsbrev på webbshoppen eller bli ett FAN på Facebook.

Tävlingen pågår till och med torsdag 6 maj kl 23:59.
Under fredag drar jag en vinnare!

***


En av mina persoliga favoriter bland alla smycken i
webbshopen är detta armband från
"Pearls for girls"


***

Förresten, ni som bor i Umeå eller har vägarna förbi staden missa inte att Creative Lounge förutom sin webbshop även har både en butik och salong på Storgatan 113 i Umeå.

Dit och spana vettja!

***

Kramar & Lycka till ♥

Update 7/5-2010: Tävlingen är avslutad!





Kvällens manliga sällskap


Kvällens manliga kompisar här hemma, Ben & Jerry ;-)

Ska börjar med att tacka för era kommentarer. Dem i sig gav mig en extra energikick denna tisdag precis vad jag behövde. Alltid kul med respons på det man skriver dessutom.

 

Naturen har exploderat de senaste dagarna. Jag har kunnat följa växtligheternas utveckling utanför mitt kontorsfönster ett bra tag nu och bara för några dagar sedan var skiftningarna i stort sett lika med noll. Idag på eftermiddagen kunde jag konstatera att det där skira gröna nu sitter där på trädgrenarna och sväller för varje minut som går. Det ger energi i sig det också, kanske inte för alla dock för pollen är ju en energitjuv om något.

 

Kom precis hem till en tom lägenhet. Inget ovanligt i sig eftersom jag oftast är hemma först av maken och mig, men han flög till Barcelona imorse så det blir allena hela kvällen vilket kanske inte är lika vanligt. Jag har dock en del småplock att ta tag i och sedan finns ju alltid sofforna att sjunka ner i när andan faller på och precis som jag skrev tidigare så faller den andan på rätt ofta i dessa dagar.


Förresten så är den där jä%¤# Eyjafjallajökull på Island återigen aktiv. Ni ska se med min tur att det antingen blir så att maken blir fast i Barcelona och jag antingen får åka ensam till NY eller stanna hemma. Eller att askan gör så att vår flygresa på lördag blir inställd. Skulle INTE förvåna mig det minsta, resan till New York låter för bra för att vara sann... 


Ha nu en mysig tisdagskväll! Här blir det ett nytt avsnitt av ”Inför Eurovision Song Contest” och några skedar med Ben and Jerrys - Cookie Dough som förövrigt kommer att vara den första Ben & Jerry glassen jag smakar. Ska bli spännande att se om glassen är så god som alla säger, har ju minst sagt höga förväntningar.

 

Kram på er ♥



Energi tack!


Dags för ny soffa? Kanske inte, men fundrar ändå på att köpa en större och
placera på annat vis för att få mer plats. Dock är jag bara i en s.k. funderingsfas
så jag säger inte att ett soffbyte kommer ske, men drömma kan man ju... 

Riktigt tisdagstrött är jag denna morgon om det nu finns något som kallas så. Min energi är verkligen i botten i dessa dagar. Spelar ingen roll hur mycket jag sover. Har inte mycket inspiration till annat heller, varken matlagning, bloggning eller inredning som jag egentligen tycker om lockar mig särskilt mycket.

Idag har jag för första gången på många arbetsdagar inga möten inbokade alls i kalendern. Kors i taket! Blir skönt kontorshäng med andra ord utan en massa spring bland konferensrum, mötesrum och i andra korridorer i höghuset. 

Önskar er en bra dag och hoppas att jag inte tappar alltför många av er med mina totalt menlösa och oinspirarade inlägg dessa dagar. Lovar snart är jag på G igen!

Simma lugnt, kramar ♥




Veckan är äntligen här


Nu är det inte särskilt långt kvar...


Helgen har varit lugn med mycket hemmamys, god mat och underbart solsken i massor. Ny vecka och maken åker till Barcelona på tisdagmorgon och blir borta till på torsdag. Själv ska jag hålla ställningarna här hemma samt arbeta i vanlig ordning.

Ska i veckan även börja klura på vad som ska packas med inför vår långa flygresa västerut på lördagmorgon. Unbelievable att lördagen som jag sett framemot sedan den där snöiga dagen i början av januari när vi bokade vår resa äntligen är här. Tänk att jag på lördag (förhoppningsvis om inget inträffar såsom askmoln, flygstrejker eller annat oförutsägbart) ska få se staden som aldrig sover, jippi! Ev tips på saker jag inte får missa i New york mottages mer än gärna! 

Önskar er en bra start på veckan, nu måste jag kila till jobbet. På återseende!

Kram/Anna ♥



Tidig morgonpromenad



Morgonens promenad resulterade i ett besök på "BageriEtt" här i Sjöstaden

Som i sin tur resulterade i en frukoststund i solskenet på 
bryggorna här utanför. Första "picknicken" detta 2010.

Smoothie på blåbär, hallon & banan, varmt sommarte & en fralla med
ost & skinka.
All mat smakar bra mycket godare ute, så även denna.


Knäppte även några miljöbilder och som ni ser, så är grönskan inte långt
borta på vissa träd nu. Blir alldeles lycklig!


Solig söndagmorgon och andra maj är här. Maken och jag gick ut strax före klockan nio på en uppfriskande morgonpromenad här i våra vackra omgivningar. Så lugnt och fridfullt, vi mötte bara några hurtfriska joggare som var ute och motionerade, annars var vi få ute denna tidiga söndagsmorgon.

Vi passade på att stanna till vid "BageriEtt" på Hammarby Allé och köpte med oss frukostfrallor, smoothie och varsin take away te med mjölk. Sedan tog vi med oss vår nyinhandlade matsäck och satte oss på bryggorna och njöt av sol, vatten och frukosten. Lite kylslaget emellanåt i vinden, men en riktigt mysig och bra start på denna söndag. Bäst att passa på att mysa och utnyttja helgledigheten tillsammans för på tisdag åker maken till Barcelona fram till torsdag så då får jag husera ensam här hemma i några dagar.

Nu ska jag sjunka ner i en av sofforna på balkongen och läsa senaste "Plaza kvinna" med piffiga Emma Andersson på omslaget. Ha en mysig söndag!

Kramar ♥



RSS 2.0