Vår i luften & alldeles ljuvligt


Partyfredagens shoes, läckerbitar från Asos...

God eftermiddag/kväll på er. Ännu en arbetsdag till ända och imorgon eftermiddag strax efter kl 14 bär det av hemåt igen mot Stockholm. Har varit riktigt soligt och framförallt vårigt här i Skåne idag, helt ljuvligt! Nu har det dock mulnat över, men ändå skönt i luften. Ska iväg ut på stan om en halvtimma för att fördriva tiden och efter det blir det till att hitta något bra ställe med god bit mat. Tack för tipsen på div inredningsbutiker här i stan, alltid kul med bra tips!

Förresten i all hast igår morse glömde jag laddaren till Iphonen så den är redan urladdad och "död". Så ni som eventuellt försökt/försöker nå mig via min privata mobil kommer inte att lyckas tills jag är tillbaka hemma igen tyvärr. På grund av detta vill jag passa på att också gratulera min rara kusin Markus som fyller 21 år idag! GRATTIS!!! Dock är det inte särskilt troligt att han läser min blogg men det är väl tanken som räknas nu när jag inte kommer åt hans mobilnummer ;-)

Nu ska jag ta mig en snabbdusch innan jag ska bege mig ut på Malmös gator en sväng. Har suttit hela dagen framför en dator och stirrat så jag känner mig så där fräsch, så en dusch kommer sitta fint. Hoppas er tisdag vart bra? 

Sköt om er så hörs vi naturligtvis igen!

Många kramar
Anna  



Godmorgon från Malmö


Gårdagens pasta!

Godmorgon på er! Hoppas att ni haft en skön natt och sovit gott. Själv har jag saknat maken vid min sida. Man sover alltid lite mera "oroligt" när man sover borta. Men nu är jag i alla fall vaken och ska strax bege mig ner och äta lite hotellfrukost innan denna dagen startar upp på riktigt.
 
Gårdagskvällen slutade tidigt i säng, var och åt en pasta med scampi vid sjutiden och sedan var det hotellsängen och tv för hela slanten. I eftermiddag blir det en favorit i repris, nämligen bowling med några kollegor lite tidsfördriv helt enkelt, ska även försöka hinna med en sväng på stan. Såg några roliga inredningsbutiker i går.  

Nej nu måste jag kila ner till matsalen så jag hinner få mig lite frukost. 

På återseende och stor kram från ett mulet Malmö



Välkommen till världen


Grattis till min bästa vän Kicki och hennes Andreas som nu imorse fick en
liten son. Välkommen till världen Charlie, längtar tills jag får se underverket!


Nu är jag på plats i Malmö. Sitter här på mitt hotellrum och är klar med första dagens arbete. Kom hit ner strax före lunchtid och är nu "redan" klar, så som ni förstår var det en mjukstart på denna första dag. En mjukstart var det dock inte denna tidiga morgon. Jag försov mig nämligen(!) Så urbota dumt så jag knappt kan med och erkänna det, men jag glömde helt enkelt att ställa om EN ENDA klocka hemma till sommartid i söndags och det råkade vara just väckarklockan. Smart va? Jag vaknade av rena rama turen imorse kl 06:10 och då skulle jag möta upp en kollega klockan 06:30 för att ta tunnelbanan till Centralen. Snacka om att jag flög upp ur sängen, slängde på lite mascara, hoppa i kläderna och sedan fick maken skjutsa mig för att jag överhuvudtaget skulle hinna. Jag såg enligt kollegan helt vild och galen ut när jag mötte honom ca fem minuter för sent - Haha! Vilken start på denna morgon. Tog mig nästan upp mot en timma att varva ner helt väl sittanes på X 2000 ;-) Tack älsklingen för att du så snabbt reagerade och skjutsade mig. Love jo! 

En glad nyhet som jag fick på förmiddagen är att min bästis Kicki födde en liten son kl 08.52 imorse. Han vägde 3.010 gram och var 47 cm lång. Hon skrev själv i sms:et till mig "Allt gick jättebra och jag är så satans stolt över mig själv. Han är såfin min lilla unge" Sååå sött!!! Jag fick bokstavligt talat gåshud när jag läste och var nära att fälla en liten tår på köpet, Kicki nu är du mamma äntligen! Grattis Kicki & Andreas till er lille Charlie. Kommer snart ner och hälsar på er var så säkra!

Nu ska jag vila en stund, sedan ska vi ut en sväng och äta. Efter det blir det sängen för egen del då jag känner mig rätt så trött redan efter morgonens skräckupplevelse ;-)

Hoppas att er måndag vart till belåtenhet så här långt!

Kraaamar från ett just nu soligt Malmö



Lite shopping


Till maken en cleansing gel från Lancôme Men. Till mig
mascaran "Diorshow" från just Dior.

Till maken en Absolut Vodka i svartglas, snygg & stilren

Idag är det makens namnsdag (grattis älsklingen min!) och igår när jag kom från kryssningen fick han en cleansing gel från Lancôme Men, en specialdesignad Absolut Vodka i snygg svart glasflaska och lite annat i present från mig. Själv köpte jag en ny mascara från Dior, har hört så mycket gott om Diorshow så jag vara bara tvungen att köpa den och pröva. Blev även en ny Brun utan sol från Lancôme för min del. Var även ute efter ett nytt Juicy Tubes i färgen Pêche men den var slut naturligtvis så jag får väl inhandla den i stan istället eller varför inte i Malmö.

Nu är resväskan ompackad med diverse skjortor, kostymbyxor samt två kjolar och jag har hamnat i soffan framför Van Veeteren - Borkmanns punkt på TV4. Jag har sett filmen innan om jag inte minns fel och tur det för jag kommer inte se slutet eftersom jag ska släcka lampan senast kl 22:00 är tanken denna söndag så jag orkar upp i ottan.

Önskar er en underbar början på veckan så hörs vi så fort jag får tillgång till Internet. Åker första klass de 60 milen söderut så förhoppningsvis finns det tillgång till fri internet och jag kan koppla upp mig för att hålla er underrättade vad som händer i mitt intressanta liv ;-)

Sov sött och stor kram!  



Kryssningshelgen avslutad



Piffad för en fredagskväll på Östersjön...

Den lilla svarta var på och kommer från Asos

Kvällens middag från à la carte restaurangen

En hälsodrink med färskfrukt, en shot med spirulina och en rågmacka med
skinka blev gårdagens frukost/lunch, perfekt efter en "hård" kväll.. ;-)

I´m back efter några dagar i tysthet. Fredagens kryssning till Mariehamn blev lyckad och jag var t o m pigg när jag vaknade i den lilla hytten på lördagen trots att man kom i säng senare än sent. Skönt att slippa må dåligt, så det verkar ha varit en bra avvägning mellan god mat, lagom med alkohol, trevligt sällskap och så lite motion i form av dans på ett emellanåt gungande dansgolv. En riktig trevlig resa helt enkelt. Försökte få till ett inlägg via Iphonen, men täckningen på ett stort fartyg är inte det bästa så det fungerade inte tyvärr.

Väl hemma igår kväll blev det pizza på menyn, det skulle jag dock låtit bli då jag blev riktigt dålig av den. Troligtvis var det något på den som inte var helt hundra, så jag låg i stort sett hela kvällen varvat med några mindre trevliga toalettbesök. Jag har precis fått i mig lite att äta efter snart ett dygn på fastande mage och det verkar vara bra nu igen som tur är. Jag har verkligen inte tid att vara "sjuk" denna kommande vecka. 

Imorgon reser jag söder ut, närmare bestämt till Malmö på tjänsteresa och jag kommer hem igen den första april. Jag åker tidigt imorgonbitti så nu måste jag packa om resväskan och byta ut den lilla svarta till en mera businessrätt outfit. Åker tiiidigt imorgon så jag måste även se till att komma i säng ikväll så att jag orkar upp vid fem. Naturligtvis ska jag försöka att få till några inlägg även ner ifrån Skåne för er som kanske trodde att jag ska ha ett uppehåll. Nu ska jag ta mig en dusch och sedan ska jag packa resväskan igen!

Hoppas att er helg vart toppen, vi hörs!

Kram kram




Äntligen helg!


Ranukler är en favoritblomma...

Nyduschad med håret i en knut för att få till bra volym/lockar svassar jag mest runt här hemma lite halvt stressad inför kvällens kryssning mot Mariehamn. Väskan är i alla fall så gott som färdigpackad med diverse klänningar och annat bra att ha på en kryssning, tex. huvudvärkstabletter och kameran för att föreviga det hela.
 
Typiskt nog missar jag såklart "Let´s Dance" finalen denna fredag, men jag får se reprisen på söndag istället helt enkelt. Jag hejar i alla fall på Laila Bagge som är grymt duktig, men enligt spelbolagen tror de mer på Magnus. Ja det återstår helt enkelt att se vem som står som slutlig vinnare runt 22:40 ikväll. Själv är jag förmodligen inne i dimman vid den tiden ;-)

Hoppas nu att ni får en bra fredagskväll och eventuell ska jag försöka mig på att blogga från Iphonen! Spännande värre, har aldrig testat före men vem vet kanske blir det "live" bloggning från Åland ;-)  

Sköt om er nu så hörs vi!

Trevlig helg!

Kramar



Onsdagens upptakt/bowling


Me in action... haha ;-)

Men "mina" supersnygga dojor...passar perfekt till kjol...
eller kanske inte.. ;-)

Tortiglioni med strimlad oxfilé, tryffel, champinjoner, demiglace,
rödvin och grädde... Gott men inte lika gott som min egna pasta ;-) 

Citronsorbet med jordgubbar och limoncello...


I onsdags var jag som ni vet på upptakt med mina kollegor. Vi var först en sväng och bowlade en timma och jag kan avslöja att jag inte alls är särskilt dålig på att bowla, utan jag blev faktiskt ganska imponerad själv. Slutade på en hedrande tredje plats och slog x-antal män. Kändes riktigt bra ;-) Jag hamnade i rännan endast två gånger på hela två omgångar. Inte illa pinkat om ni frågar mig.

Efter matchen gick vi vidare till den italienska restaurangen Tre Santi på Södermalm och där blev det "Tortiglioni med strimlad oxfilé, tryffel, champinjoner, demiglace, rödvin och grädde" och en "Citronsorbet med jordgubbar och limocello" plus några glas rödvin. Man kan ju sammafatta denna veckan med att jag inte har legat på latsidan när det gäller att sätta i mig kalorier, nästan så att det är lite ångestframkallande, men jag får helt enkel tänka mig lite extra här framöver helt enkelt. Ikväll blir det skaldjurstallrik på À la carte restaurangen... Gott! 

Nu är det fredag och jag har en kort liten fikapaus. Ska strax sammanställa gårdagens arbete så att jag i eftermiddag kan kila hem någon timma tidigare än vanligt, så att jag hinner hem och packa det allra sista innan jag ska ut på böljan blå. Maken ska träffa finbesöket Marcus från Oslo denna helg, så det passar bra så att har han lite att roa sig med när jag är borta också!    

Nu måste jag jobba vidare här, önskar er en riktig trevlig helg och jag ska försöka fota så mycket det bara går på båten ;-)

Kramar



Födelsedagsmiddag på Medelhavspärlan


Min förrätt: Toast Skagen toppat med löjrom...


Min huvudrätt: Parmesan-överbakad smörstekt Gösfilé
med brynta champinjoner o romsås...

Efterrätt: Äppelkaka med vaniljsås med specialt beställt
tomtebloss... ;-)

Och sist men inte minst ett GLATT födelsedags"barn".. ;-)

Nyss hemkommen från en underbart trevlig och god födelsedagsmiddag på tu man hand med maken på restaurang Medelhavspärlan här i Sjöstaden. Jag har ätit en ljuvlig måltid, framför allt förrätt och huvudrätt. Ni som har vägarna förbi Hammarby Sjöstad eller ni som kanske bor här borde testa Medelhavspärlans gös om ni inte redan gjort det, sååå god! 

Vilken fin födelsedag jag haft! Stort tack främst till mannen min som verkligen ansträngt sig denna 26 mars 2009. Han har ansträngt sig så att jag själv nästan får ångest inför hans födelsedag i maj ;-)  Hur toppar man det här? (Ja älskling jag vet vad du önskar dig...)

Nu ska jag ta mig en dusch och vänta på att tvättmaskinen ska ha gjort sitt klart så att bland annat min svarta mjuka vardagsklänning från H&M är ren. Den tillsammans med några partyklänningar ska med på morgondagens kryssning. 

Hej hopp på er "mina" sötnötter, hörs imorgon!

Kraaaaaaamar i mängder



Födelsedagspresent i vitaste vitt






Nu ska jag äntligen stilla er nyfikenhet. Det som låg i paketet i morse var en sprillans ny bärbar dator. Närmare bestämt en Sony Vaio i vitaste vitt som matchar resterande av lägenheten alldeles perfekt. Min gamla dator har strulat som bekant för er som läst mina tidigare inlägg och nu sitter man här med denna designade skönhet och jag är redan upp över öronen förälskad. Den är helt underbar att skriva på, perfekt för mig som älskar att just skriva och den är verkligen sjukt snygg. Nu behöver jag inte vara rädd att datorn plötsligt ska lägga av förhoppningsvis som jag var med den gamla. Så stor tack maken min, presenten är helt fantastisk!

Hoppas ni haft en bra dag hittills och tusen tack för alla gratulationer jag fått; här inne, via mail, telefonsamtal, vykort samt sms. Jag är överväldigad minst sagt!

Om ca en timma ska vi bege oss ut och fortsätta att fira min trettioandra födelsedag med en god middag och något gott i glasen. Lutar år klassikern "Toast Skagen toppat med löjrom" till förrätt, samt "Fisk & skaldjursgryta med saffran och basmatiris" till huvudrätt eller "Parmesan-överbakad smörstekt Gösfilé med brynta champinjoner o romsås, pressad potatis", svårt val där med huvudrätten. Efterrätt vet jag inte ens om jag en orkar så det får jag fundera på ett tag till. Nej nu måste jag piffa till mig en sväng så att vi kan komma iväg enligt planen.

Sköt om er så hörs vi så klart! 

Kramkalas
dagen till ära



Hipp hipp hurra - idag är det min födelsedag!




Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag!!!

Vaknade av att min underbara make stod i dörröppningen och med skönsång kommer han in med en bricka i handen fylld av levande ljus, en ros, en litet räkbakelse, mini champagne samt såååå fin present så jag nästan skäms för hur bra jag har det! (Kolla in det söta pappret i rosa med prinsessor på som han valt att slå in paketen i, fniss ;-)) Tack älskade Jens, ikväll är det jag som bjuder på middag ute som tack bara så att du vet ;-)

Nu tänker jag bara njuta en stund av att det är min dag, så på återseende lite senare helt enkelt!

Hoppas solen lyser på er alla denna torsdag, här är det strålande sol dagen till ära!

Kram på er! 

Tillägg kl 10:12: Jag LOVAR att visa vad som fanns i paketet under dagen, måste bara hem och fota först ;-)




Strålande onsdag!


Mina egenhändigt gjorda dekorationsmorötter i mandel-
massa som jag färgat genom att blanda röd & gul
karamellfärg. Det gröna är cocktailbär.


Synd att bakningen gick åt skogen annars skulle de toppat
mina morotskakor... Nu får jag komma på en annan lösning!
Kanske kan bjuda alla bara på en minimorot till kaffet, haha!

Hej hopp! Nu är min slutrapport inlämnad och högsta hönset här har redan varit förbi mitt kontor och var nöjd, perfekt! Ikväll ska jag och mina fem kollegor spela bowling och jag kan avslöja att jag är ungefär lika bra på det som att baka morotskaka (tack förresten ni som kom med bra tips på hur jag kan göra nästa gång, samt tips på bra och enkla morotskaksrecept, uppskattas verkligen - tack!!!) men det ska i vilket fall bli en trevlig stund. Efter det blir det italiensk middag på en krogen med ett glas gott vin till. Det italienska köket är ett av mina favorit kök tillsammans med det svenska och thailändska! Så jag ser framemot middagen!

Solen skiner här idag, men enligt uppgift var det minus 10 grader i natt  och promenaden hit imorse kändes där efter, man var ganska så rosig om kinderna när man klev i här på kontoret.
 
Nu ska jag jobba vidare här, lunchen är strax slut. Jag måste förbereda inför morgondagen då jag ska gå igenom en avtalsparts arvoderingar, så det är väl lagom kul att pyssla med på sin födelsedag men, men ju mer jag förbereder idag desto smidigare går det imorgon förhoppningsvis.

Ha en skön dag och har ni tur kanske det kommer någon bild på min i bowlingtagen ikväll. Jag lovar dock ingenting, mer troligt att det blir en bild på maten på krogen istället om jag känner mig själv rätt ;-)

Stor kram



Många strängar på min lyra


Här hemma pågår bakning, packning, tv-tittande och lite
till denna tisdagskväll...

Hej på er sötnötter! Tyst på mig idag, men det är allt annat man kan säga om er denna tisdag. Shit om man nu får säga så vad många kommentarer ni förgyllt min dag med. TACK SÖTA NI! Jag är så glad att ni är så hängivna och tar lite av er dyrbara tid och skriver till lilla mig!
 
Hemma som vanligt efter att ha snöat bort en stund i eftermiddags, men det har avtagit nu som tur är. Kallt är det dock, minus 3 grader, vart tog våren vägen egentligen? Min dag har varit bra, fått gjort mycket men ändå inte på något konstigt sätt. Imorgon skickar jag i alla fall in min slutrapport som jag knåpat på nu allt för länge och äntligen kan man stänga det "revisionskapitlet" och påbörja en ny på torsdag.

Ikväll bakar jag här för glatta livet. Anledningen till detta stök mitt i veckan är att på torsdag är det min födelsedag och jag tänker bjuda på fika på jobbet dagen till ära. Imorgonkväll ska jag på en upptakt tillsammans med "mina" karlar på avdelningen så då finns ingen tid till bakning, så jag måste leka bagare idag för att hinna. Ska göra en morotskaka i långpanna är tanken. Jag kommer att plocka några av ingredienserna ur underbara Leila Lindholms bok "A piece of cake" och lägga till det i receptet jag har. Så vi får se hur detta blir, gott hoppas jag!

Senare ikväll ska jag även försöka se till att förbereda packningen inför min kryssning på fredagkväll. Gäller att ha framförhållning denna vecka känner jag då maken och jag ska ut och äta på restaurang på tordagskväll så då blir det ingen tid över till packning. Tur att det är så många roliga saker som tar upp min tid just nu, annars hade det varit mindre inspirerande och skoj, men nu är allt stök bara kul!  

Nu ska jag ta på mig mitt förkläde här och sätta igång med att riva morötter. Tur vi har en öppen planlösning här hemma för det är ju samtidigt "Halv åtta hos mig" strax som jag inte vill missa. Multitaska kallas visst det jag håller på med just nu ;-)

Hoppas att er dag vart lika bra som min!  

Många kramar!

Update kl 21:30 - MorotskaksJÄ%&¤#!!!! fastnade i långpannan trots att jag smörjt plåten och hela misslyckandet ligger nu i soporna. Jag är såååå förbannad! Varför försöker jag ens, jag kan inte baka, jag tycker inte ens att det är särskilt kul, så nästa gång jag får för mig att göra mig till, snälla påminn mig om att jag suger på detta!!! Slösat en halvtimma dessutom på att sitta och piffa med dekorationer i mandelmassa som jag skulle haft på kakan i form av små morötter. Så vad ska jag göra med dem nu? Supersöta blev dem i o f s, men jag får väl köpa morotskaka och dekorera med mina egengjorda dekorationer så har jag ju gjort något i alla fall, snyft! Nu ska jag gå igenom garderoben istället och se vilken dress jag ska ha på fredag! Sov sött, jag kommer drömma mardrömmar om morötter.... 



Avklarad måndag


En strålande dag i maj 2008...

Sitter här i soffan efter en avklarad arbetsmåndag. Dagen har vart kanon och kvällen hittills likaså. Nu mätt och belåten av en klassisk köttfärsås i magen och nu händer inte mycket vettigt. Slötittar på tv samtidigt som jag plöjer igenom dagens DN. Ska försöka komma i säng i tid ikväll, har ganska mycket på min lyra denna vecka så det gäller att försöka vara på topp inför allt som händer. Allt från seriöst arbete med en riktad skaderevision på självaste födelsedagen till rena rama partyt på böljan blå i slutet av veckan. Däremellan ska det klämmas in både kakbak, bowling samt rapportskrivning så lite sömn upptill allt detta tror jag inte skadar! 

Kikade tidigare ikväll på "Halv åtta hos mig" som alltid och tyckte att kvällens meny lät suveränt god. En meny helt i min smak, med en förrätt med bland annat pilgrimsmussla, huvudrätt färsk gös med sparris samt en vanilj och limoncello pannacota till efterrätt, mums!!!
Nu ska jag forsätta min slappmåndag, så på återseende imorgon igen era sötnötter!

Kram kram!




Äntligen i vecka 13


Fredagens efterrätt bestående av äpple och kanel, toppat
med vaniljyoghurt, muscavadosocker samt valnötter, riktigt
gott och enkelt.

Hej och nej för er som trodde och kanske hoppades där för en sekund eller två så är jag inte gravid denna gången heller, det gäller bara att välja sina rubriker för att fånga er uppmärksamhet lite extra emellanåt, sorry kan inte låta bli ;-) Det överskriften syftar till är helt enkelt att vi alla precis gått in i vecka 13 detta 2009 och det betyder att det är min födelsedagsvecka!!! Inte så att jag egentligen vill bli äldre för det känns som en rätt okej ålder jag är i nu, men samtigt är det ju lite kul med sin "egna" dag på någotvis. Jag är alltså inte äldre i sinnet än att jag fortfarande tycker att presenter och uppvaktning är vääääldigt skoj och med andra ord så jag ser framemot torsdagen extra mycket denna vecka då det är "min" egna dag!

Men än så länge är det bara måndag och hela vecka med diverse händelser ligger framför mig. Bland annat, upptakt med jobbet, födelsedagsfirande och en kryssning tillsammans med min fd. kollega och sköna vän Åsa i slutet av veckan. Tror att det kan bli väldigt skoj, dock varning för tungt huvud på lördag, men det får det vara värt!

Snö ute IGEN när man vaknade i morse, hur kul är det i slutet på mars? Minns inte att det varit så här segt för våren någon gång tidigare, men egentligen är det nog bar aså att man glömmer mellan åren. Nu ska jag strax kila på lunch och sedan är hela eftermiddagen uppbokad med ett möte mellan kl 12:30-16:00 och sedan så är måndagen i stort sett avklarad, oj vad det går!

Ha nu en bra måndag så hörs vi!

Kram kram!



Helgen sjunger på sista versen


Nystädat och rent på toaletten denna söndag...

..och det är makens förtjänst då det var han som städade
så fint. Inga mansgrisfasoner här inte med andra ord...!

Och jag passade som vanligt på att flänga runt med
kameran i högsta hugg... inte ens toaletten är säkert-Haha!


Vad gör man inte för bloggen, är säkert någon som gillar
toalettbilder eller kanske inte, men gjort är gjort.. ;-)


Söndagkväll och snart är även denna helg till ända. Lite trist på sitt sätt, men jag har en kommande vecka som ser väldigt kul ut både jobbmässigt och privat så det gör mig inget! Denna söndag har gått likt hela helgen i lugnets tecken tillsammans med min älskade. Känns oerhört skönt att ibland "stanna upp" och bara ta dagarna som de kommer, inte ha några måsten, partyn eller liknande utan helt enkelt bara ladda batterierna. Det är precis vad vi gjort både maken och jag denna helg, umgåtts, vilat och haft det skönt i största allmänhet! Så nu orkar vi med några förhoppningsvis händelserika och fartfyllda helger framöver!

Jag har denna söndag pratat med både min fina vän Kicki som ännu inte känt något tecken på att bebisen i hennes mage tänkt komma ut denne BF-dag, så det lär kanske dröja. Jag tippar att han eller hon kommer på min födelsedag, det har jag sagt sedan hon i vecka åtta släppte bomben att hon var gravid. Det återstår att se om jag prickar rätt. Den andra personen jag pratat med en lång stund idag var min älskade mor. Alltid skoj att få sig en uppdatering av vad som händer där hemma med henne och pappa och jag kan avslöja att allt var bra för den som möjligtvis undrade ;-)

Ikväll blir det "Vårt bröllop i era händer" kl 20.00 och sedan antingen filmen "I hennes skor" eller favoriten "Beck: I Guds namn" Tror att jag har sett båda filmerna en gång tidigare tyvärr så det kanske blir att jag sappar emellan. 

Ha nu några riktigt sköna sista timmar av denna helg så hörs vi imorgon. Nu ska jag svänga ihop en köttfärsås!

Kramar 

Tillägg kl 20:15:
Ni som ser på "Vårt bröllop i era händer" just nu, kan se Paula (bruden i programmet) som är den tjejen som hjälpte mig med min bröllpsklänning förra året, så kul att se att hon gift sig för jag vet att det var påtal när vi hade kontakt förra året! Blev så paff att hon dök upp i rutan denna söndag! Stort Grattis Paula och Daniel! 
  



Smörstekt gös med vitvinsås



En mycket god fiskrätt, smörstekt gös med sparris, vitvinsås med en touch av citrus serverad med pressad potatis.

Ingredienser till 2 port
3 st Gösfileér
salt & vitpeppar
smör till stekning
6 st sparris (grön färsk) 

Vitvinsås med en touch av citrus
1 dl matlagningsvin (vitt såklart)
1 dl matlagningsgrädde
1-2 msk pressad citron
rivet citronskal
½ buljongtärning/fond
25 gr smör

Gör så här:

Salta och peppra gösen och stek den sedan i smör ca 3 minuter på varje sida. Börja med skinnsidan och stek tills den är knaprig. Sås: Koka upp matlagningsvin tillsammans med matlagningsgrädde och smula i buljongtärningen, citronsaft och lite rivet citronskal. Reducera vätskan till hälften. Rör i smör och servera genast med fisken, sparris samt pressad potatis. Jag garnerade dessutom med färska räkor samt dill men det är egentligen mest för att ögat ska få sitt. 

Receptet är komponerat av mig själv, hur mycket man nu kan komponera en gös - haha! Jag tänkte mest på såsen ;-) 




Gröna fingrar - nja!


Så här glada eller mer trötta är våra tulpaner denna söndag tror dock att de
sakta med säkert håller på att repa sig då de fått mer vatten nu ;-) 

Godmorgon söndag! Vaknade av att det var så ljus och nästan lite somrigt sken i sovrummet. Nu har det dock mulnat över, men det var ett ganska skönt uppvaknande. Vi har hunnit med en lång god frukost med stora kokta frukostägg samt gott bröd och regnbågste. Nu sitter jag uppkrupen i soffan i mysoutfit, osminkad och håret i en tofs och känner mig tillfreds med livet i största allmänhet.

Det blev grillning igår för första gången i år. Gott marinerat kött med egengjorda pommes, grillade paprikor och en sallad med solroskärnor. Tyvärr blev det inget kort denna gång då batteriet dog precis när jag skulle till att fotografera måltiden (blir lätt så när man slösar på batteriet genom att ta ca 50 st kort på sig själv i bilen - haha!). Maten blev i vilket fall väldigt god kan jag avslöja och grillat är ju så gott när man inte ätit det på ett bra tag, gott annars också för den delen. Förövrigt var gårdagskvällen lugn, mys och "Robinsson 2009" som jag tyckte var sådär, men det kanske blir bättre..?
 
Har en hel del att förbereda inför den kommande veckan, så detta ska jag ta tag i denna söndag. Sedan ska jag fortsätta läsa i boken "Män som hatar kvinnor" som jag äntligen kommit in i efter en minst sagt trevande start, men nu är boken superspännande!!! Vet inte hur man egentligen ska göra: läsa en bok först eller se filmen först. Jag väljer att läsa först och på så sätt bilda mig mina egna bilder, men nackdelen är att när man väl ska se filmen som jag gärna vill se, vet man redan vet vad som ska hända, så det är inte lätt det där. (I-landsproblem - jag vet!)
 
Nu ska jag mysa vidare här. Ha en skön söndag så hörs vi!

Kramar  



Lördagens roadtrip



Man har inte roligare än man gör sig. Jag i bilen denna lördag på en parkering 
i väntan på maken som var inne på ett snabbt ärende. Nej det var ingen som
såg mig i min pinsamma egoism, tror & hoppas jag i alla fall ;-)

Lördag eftermiddag och vi har varit ute några timmar med bilen och maken fick uträttat några ärenden. Vi tog även bland annat en promenad i solen på Djursholm och spanade in de stora villorna. Vissa hus ser ut som vilka hus som helst där ute, men så finns de där gigantiska, nästintill slottsliknande varianterna. Jösses vad det måste ta tid att städa dessa borgar, men de har troligtvis hemhjälp ;-)

Nu har det spruckit upp helt på himlen och jag funderar allvarligt på att grilla ikväll. Vi handlade kött igår, så rent teoretiskt skulle det fungera, men vet inte kanske är för tidigt? man bör kanske vänta.. Ja jag får fundera en stund till, men en grillad köttbit med goda tillbehör och ett glas rött låter onekligen vansinnigt lockande trots att det fortfarande bara är marsmånad...

Hoppas att ni haft en bra lördag hittills? Jag tänkte nu roa mig med att städa av här hemma och sedan sjunka ner i soffan med en god bok.

Bamsekramar   



Gårdagskvällen i Sjöstaden


Enkel dukning med gröna inslag, passande när våren står för dörren...

Tallrikar från Duka samt Åhléns. Glas Iittala och bestick IKEA...

Gårdagens gös med diverse tillbehör färdig att avsmakas...

Gårdagskvällen blev lugna gatan, maken somnade i soffan innan klockan hann passera tjugotvå. Själv satt jag djupt försjunken i vår andra soffa med laptopen i knät och huvudet fyllt av "La Voix" med min favorit alla kategorier Malena Ernman. Jag skrev det för några dagar sedan och jag skriver det igen, jag är helt såld på den kvinnan! I mina ögon är hon sååå otroligt attraktiv, hela hennes uppenbarelse, hennes sätt, självdistans och humor får mig på fall hur hetro jag än är. Hade vi båda inte varit gifta och hetro hade jag friat till henne på direkten, haha! Varvat med schlagervinnaren gick Darin och hans "Runaway" i Iphonen. Låten fullkomligt älskar jag; rytmen, soundet och hela upplägget är så jag! Grym låt helt enkelt. Har ni inte hört den, lyssna här 

Min smörstekta gös blev förövrigt bland det godaste jag någonsin svängt ihop. Fisken smälte i munnen och tillsammans med den egenkomponerade vitvinsåsen med en touch av citrus så fick maten högt betyg av både maken och mig. Helt underbar om man nu får säga så om sin egenlagade mat ;-) Jag lovar att receptet kommer inom en snar framtid för er som är intresserade. 

Nu är det lördag och vår i luften med 8 grader plus luften, solen kikar fram emellan åt även om det är ganska tätt med moln på himlen. Hoppas det lättar fram vid middagstid. Maken och jag ska en sväng till Järfälla och sedan tar vi bilen ut i skärgården för skoj skull, mysigt värre så jag hoppas på sol.
 
Önskar er en bra lördag så hörs vi lite senare! 

Kram.    



Sköna gröna fredag


Gröna kivisar har kommit fram som jag fått av svärmor
en gång i tiden. Vårigt värre tillsammans med tulpaner...

Strax ska bordet dukas för två denna sköna fredag...

Fredagkväll och lugnet har sänkt sig över vackra Sjöstaden. Maken och jag myser runt här hemma efter en vecka med massor av händelser, i alla fall för makens del. Strax ska jag börja med kvällens middag som kommer bestå av en smörstekt gös med färsk sparris, pressad potatis samt vitvinsås. Jag har aldrig lagat just gös tidigare, så det blir ju prövning. Älskar dock att beställa detta på restaurang, så håll tummarna att jag får till fisken så där perfekt som den kan vara. Till efterrätt blir det äpplen med muskavadosocker och en klick vaniljyoghurt. Är du en lakritsälskare som jag och inte testat just muscavadosocker, gör det! Råsockret har nämligen en riktigt härlig lakritston som jag gillar.

Denna fredag har varit fantastisk hittills, skön arbetsdag, fredagsfika med världens godaste vetelängd och så lite matvaruhandling på det. Både jag och maken var hemma tidigt dessutom vilket är extra lyxigt så här i början av helgen.
 
Kvällen kommer att tillbringas här hemma i lugn och ro bara vi två framför näst sista programmet av "Let´s Dance". Imorgon lördag ska jag sova tills jag vaknar självmant och sedan ska vi ta dagen som den kommer. Eventuellt blir det en parmiddag på kvällen, men det är långt ifrån spikat ännu, så det återstår att se helt enkelt.  

Tillsist: Ni är fantastiska ni som läser och kommenterar här inne. Jag är så tacksam om ni bara visste och det tål att nämnas om och om igen. Hade jag kunnat skicka en bukett tulpaner till er alla hade jag gjort det på momangen ;-)

Ha nu en riktigt skön fredagskväll oavsett om du ska ut i vimmlet eller bara ska softa i soffan hemma. 

Stor kram!  



Piña Colada - Ja tack!


En fruktig fredagsdrink vore inte fel just nu. Vore heller inte
fel med solig och varm balkong. Här en underbart god
Piña Colada från exotiska Bali från förra året...


Så var det fredag IGEN, skönt men samtidigt nästan lite skrämmande för snart har hela mars också passerat och när denna månad är över kommer jag dessutom att vara ännu ett år äldre, mamma mia vad ska detta sluta..? Troligtvis i graven för det är ju där vi alla tillsist hamnar, lagom upplyftande tanke på en fredagförmiddag, men sånt är livet. Jag hoppas dock att jag får hänga med ett bra tag till innan jag kastar in handduken. Nog om det!  


Idag var min promenad till jobbet isande kall, men jag har hört ryktas att åtminstone här runt dessa trakter så ska det bli en riktigt fin och "varm" helg, men en kollega sa när vädret kom på tal på fikastunden, "jaja, men jag har hört att det ska bli snö nästa vecka igen" - Haha snacka om att se det negativa i saker, dock skojade hon bara men det finns ju faktiskt personer som verkligen bara ser till det negativa. Det måste vara vansinnigt tråkigt att leva och ha ett sådant lynne. Tur man är född med en hyfsat positiv livssyn.  


I eftermiddag ska jag svänga förbi en av EU:s dyraste Coopbutiker och handla lite godsaker till helgen, det ni ;-) Det är väldigt roligt (eller inte) att ha den dyraste coopbutiken i hela Sverige som "sin" närmsta matvaruaffär. Så ett tips, har du pengar över som du vill/behöver göra dig av med snabbt; bege dig till Hammarby Sjöstad och Coopbutiken på Hammarby Allé så kan jag lova dig att du ser dina hundralappar flyga i en faslig fart. Jag vägrar storhandla där, men ibland blir det lite kompletteringshandling kan jag erkänna. 


Helgen är än så länge ganska oskriven. Jag hoppas på att maken gärna vill umgås med sin fru nu när han varit borta. Jag skulle gärna åka en sväng i Roslagen och kika på sommarhus för skoj skull, kanske ha en picknickkorg med sig om nu vädret tillåter, men det återstår att se hur det blir med den saken. Bara jag får vara med maken så är jag faktisk mer än nöjd =)  


Nu ska jag återgå till arbetet rasten är slut och jag säger grattis till alla Joakim och Kim idag som har namnsdag!


Stor kram och på återseende!



Min dagliga promenad


Godkväll på er! Jag passade på att fotografera min promenadväg som jag... 

.. går varje dag mellan bostaden och arbetet... Utsikten är...


.. helt ljuvlig om ni frågar mig. En lisa för själen att traska ut med vattnet...

.. så sämre mornar & eftermiddagar kan man ha om ni frågar mig...

Nu längtar jag till våren och när det blir grönska på träd och vass...
Här har ni Hammarby Sjöstads Observatorium. Här brukar folk sola på...

... och ha picknick på somrarna...

.. Lite is ligger kvar i vattnet, men är snart ett minne blott & byts ut mot båtar istället!


Vacker solnedgång denna torsdag den 19 mars 2009...

Ha en riktigt skön kväll och på återseende imorgon och då är det FREDAG och helg!!!

Största kramen till er från mig!

//Anna



Aprilväder i mars


Jag innan genrepet i Globen i lördags. Inte så ofta jag lyckas
komma med på helkroppsbilder, men här lyckades jag tydligen
fastna, så jag har faktiskt två ben om någon börjat fundera ;-)
Nya kappan på förresten, men syns ju inte jättebra, ser mest svart ut.... 

Idag är det nästan lite aprilväder ute, sol och snö om vart annat. Just nu snöar det lite lätt utanför fönstren, men innan inlägget är klart skiner troligtvis solen igen för så har det hållit på hela dagen. Jag sitter i vanlig ordning vid denna tid en torsdag på jobbet och granskar mina pappershögar. Maken ringde tidigare då han på lunchen lämnat in min bärbara HP-dator som fortfarande inte vill fungera normalt. Vet inte om det går att fixa, men jag hoppas att jag bara ska behöva inhandla en ny sladd, men det återstår väl att se. Jag blir väldigt ledsen om den havererar totalt då jag bland annat har bröllopsbilder och massa annat som jag inte vill bli av med. Så håll tummarna!
 
Denna månad har jag shoppat extremt lite eller egentligen ingenting alls förutom mat. Detta har nu resulterat i ett ganska kraftigt sug på att just handla, så jag ska här framöver ta en dag och gå på stan och handla utav bara he¤%!. Dock lockas jag inte helt när det snöar, men ops nu skiner visst solen igen precis som jag tidigare tippade om, urskumt väder för nu ser jag blå himmel där jag sitter. Som sagt aprilväder i mars...

Ett annat sug just nu är att gå till frisören, men jag tror jag ska försöka håll ut några veckor till så att det tajmas lagom till påskhelgen, men jag får se om jag står ut helt enkelt. Håret räcker numera så långt ner på ryggen att jag snart sitter på det (kanske en liten överdrift, men nästan i alla fall!) Nu har jag inga som helst planer på att klippa mig kort (det har jag haft och det var ingen direkt höjdare på mig - eller vad säger ni som minns, haha!) men en toppklippning skulle nog sitta fint även om håret egentligen inte har kluvna hårtoppar, men det är mer känslan av en uppfräschning jag är ute efter. Är även lite sugen på att slinga håret åt det askblonda hållet, men det återstår att se! Vilket svammel...    

Fick precis ett nytt telesamtal från maken att ny sladd är inhandlad (för 800 kr, fick jag väl för att jag skrev att jag inget handlat!) till datorn och tydligen fungerar den nu, Yippi! Tack älsklingen! Så ikväll kanske jag kan få till ett blogginlägg från soffan. Jag måste dock erkänna att jag har haft oerhört mycket tid över dessa senaste kvällar när datorn legat nere och kommit i säng i tid har jag också gjort, så inte något ont som inte har något gott med sig...

Nu önskar jag er en fortsatt bra torsdag och imorgon är det fredag mina vänner, kalaskul tycker jag! 

Kramar i mängder!



Fisk i paket med saffran och citron



Fisk är jag väldigt förtjust i men lagar alltför sällan hemma. Jag har fått för mig att det är svårt, men oftast när man väl tar sig tiden är det varken svårt eller tidskrävande. Då jag är barnsligt förtjust i saffran hittade jag ett recept på Tasteline som jag tycker låter som en fisk helt i min smak och som jag ska ta och testlaga någon dag. Visst låter det gott? 

Ingredienser 4 port
750 gram  vit fiskfilé tex pangasiusfilé eller sejfilé
1 st  fänkålsstånd
4 st  vitlöksklyftor
150 gram  cocktailtomater
4 st  rosmarinkvistar
6 st  citronskivor
16 st  oliver

Marinad
0,75 dl  olivolja
0,5 st  citron, (saften)
0,5 gram  saffran, (1 kuvert)
  flingsalt
  svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Dela varje fiskfilé i 2-3 bitar. Skiva fänkålen tunt. Krossa vitlöksklyftorna lätt. Lägg fisken på 4 bakplåtspapper och fördela resten av ingredienserna ovanpå. Ringla över marinaden. Vik ihop till paket och förslut riktigt ordentligt. Ställ paketen mitt i ugnen 10-15 minuter tills fisken är precis klar. Servera med kokt eller pressad potatis.

Smaklig måltid!



Sneak peak IKEA sommar 2009


Visst ser det helt ljuvligt ut! Nya serien med utemöbler ARHOLMA från Ikea,
skitläckra loungeinspirerade utemöbler.... 
                 

Med sol och vår i luften denna onsdag blir jag direkt sugen på att fixa och dona på våra balkonger. Dock är det fortfarande både för kallt och lite för tidigt, men drömma sig bort en stund kan man ju alltid göra och extra lätt blir det när man ser bilden ovan från IKEA. 

För snart fyra år sedan köpte jag våra rottingsoffor från en butik i Helsingborg som importerade utemöbler från Asien. Allt eftersom åren gått har det blivit allt mera populärt med denna typ av loungemöbler på folks uteplatser och balkonger och jag såg nu att IKEA äntligen kommit med en rent ut sagt SKITSNYGG modulvariant vid namn ARHOLMA, man kan bygga ihop en soffa eller liknande precis som man önskar efter den plats man har; liten, stor, hörn, vanlig - ja du bestämmer helt enkelt! Hade vi inte haft våra redan hade jag rusat till IKEA och köpt dessa. Perfekt med konstrotting också som tål väder och vind. Så dessa måste jag spana in nästa gång jag är på IKEA - Kanske kan man plocka ihop en mini variant till vår sovrumsbalkong...

Kram på er!




Strålande vårig onsdag!


Bilen tagen nu på morgonen.. Ljuvligt vårväder i luften...


Godmorgon! Strålande sol och vår i luften, den 18 mars 2009 ser ut att bli en riktigt fin vårdag här i huvudstaden. Yippi säger jag!

Det var som ni märkte tyst från mig igår här på bloggen, anledning är att min älskade bärbara dator hemma helt plötsligt bara fått för sig att lägga av. Lite smått panikartat då alla mina bilder ligger på den datorn och jag är ju inte smartare än att jag såklart INTE har någon säkerhetskopia. Nu är nog dock inte hårddisken sönder, utan det verkar mer vara strömtillförseln till själva datorn som strejkar, så vi får se om jag får igång skrället i eftermiddag annars får man väl lämna in den eller köpa en ny. Känns inte som jag har direkt tur med elektroniska prylar just nu, min Iphone är ju inte helt normal den heller, hmmm!

Annars var gårdagen bra, fick mycket gjort på jobbet under dagen och kvällen tillbringades i en av sofforna i horisontelltläge till en mängd olika program. Idag är jag tidig hit till jobbet och arbetsdagen kommer att vara relativt lugn om man nu ska tro på kalendern i alla fall. Jag har en del småsaker som ska fixas, men på det stora hela ser det riktigt bra ut. 

Förövrigt går jag nu mest och väntar på ett samtal eller sms från min kära vän Kicki som ska få sin bebis i dagarna här, dock är inte beräknad BF innan på söndag, så jag kanske är ute i förtid, förstföderskor har ju en benägenhet att gå över tiden, men väntar gör jag, så spännande vem som bor i hennes mage!!!

Nu ska jag sparka igång denna ljuvliga dag. Hoppas solen lyser starkt på er också idag!

Många kramar!



Jag är trollbunden




Katta hade med sig en påse med gott innehåll, jag älskar
både balsamvinäger och vin så det var ju väldigt passande,
dessutom inslaget i cellofan, snyggt, snyggt... Tack snälla!
 
 

Idag har "La Voix" snurrat förfullt i Iphonen. Från hat till kärlek på några få dygn, för så måste jag sammanfatta årets vinnarlåt och dess inverkan på mig. Gillar plötsligt kombinationen av operaarior och dunkande disco och jag är dessutom väldigt fascinerad av denna långa, blonda kvinna som tar dessa höga toner utan att röra en min. Jag tycker att Malena Ernman utstrålar en enorm pondus och har ett sånt skönt sug i blicken att jag blir trollbunden av henne på något underligt sätt, nåja, nu är frågan bara hur det går i semifinalen tisdagen den 12 maj, det återstår att se helt enkelt, jag är i alla fall såld på både Malena och låten ;-) 

Nu sitter jag i soffan och första arbetsdagen denna vecka är över. Hämtade maken på Arlanda inatt och vi kom därför inte i säng förrän 02:30. Imorse var jag trots endast fyra timmars sömn pigg och alert, men i eftermiddags kom tröttheten som ett slag i ansiktet och all ork, energi och lust försvann likt en avlöning, så ikväll blir det tidigt i säng. Det är i alla fall mycket mysigt att inte vara ensam hemma längre! Härligt att ha maken hemma igen *kärlek*

Hoppas att ni får en skön kväll så hörs vi imorgon, förhoppningsvis med en massa mer energi =)

Kramar!




En schlagerkväll i bilder

                     




                      
                     

Nu är jag åter ensam här hemma. Katta är nu påväg hem mot Örebro efter en galet skoj och lyckad gårdagskväll! Efter genrepet i Globen blev det en bit mat här hemma, enkel pasta och ett glas rödvin. Piffning inför kvällens schlagerfest och lagom till finalen började var vi på plats hos Fredrik på Södermalm och en flaska Jeanmaire korkades upp som sedan intogs med rosa sugrör ;-)

Kvällen blev riktigt lyckad och i vanlig ordning när Fredrik och Lovisa är i farten blir det galet skoj och inget undantag denna schalgerfinalskväll. Lägenheten var fylld av ballonger med Melodifestivalloggan på och efter en riktig rysare till omröstning blev kvällens vinnare och enligt mig också en värdig sådan Malena Ernman med operapoplåten "La Voix". Kul och kanske lite annorlunda val för att vara Sverige, spännande att se hur detta kommer att gå på semifinalen i Moskva. Tack Fredrik, Lovisa och Katta för en oförglömlig kväll, tack även till alla andra på festen, ni är verkligen ett gäng sköna och glada människor!

Nu har min älskade make lyft från flygplatsen i Thailand och är med andra ord påväg i full fart hem till mig. Yippi! Hoppas nu att resan går bra, alltid lite smått oroligt att ha sina nära och kära på resande fot, men i kväll/natt så kommer han då förhoppningsvis äntligen hem!!!

Dagen är för min del helt oplanerad. Blir nog mest mys här hemma. Funderar dock på att bege mig ut på en promenad, då det är hör och häpna HELA 10 grader plus ute, så nu är våren påväg och jag blir alldeles LYCKLIG! 

Hoppas att er helg hittills varit till belåtenhet så här långt!

Stor kram!  



Vem vinner ikväll?


Fullsatt Globen kl 14: 00 

Katta och jag på plats

Måns Zelmerlöv - Hope and Glory

Caroline af Ugglas - Snälla Snälla

Agnes - Love Love Love


Heat - 1000 miles

Emelie - You´re my world.

Alcazar - Stay the night


Sarah Dawn Finer - Moving on

E.M.D - Baby Goodbye

Sofia - Alla

Molly Sandén - Så vill stjärnorna

Malena Ernman - La Voix

Hallå på er, nu är vi tillbaka från Globen och genrepet. Ni har en kul kväll framför er kan jag avslöja. Vem vinner? -Ja det är frågan, efter att ha hört alla bidrag live denna eftermiddag så finns det flera värdiga vinnare, jag vågar inte ens tippa på vem som kl 22:00 ikväll står som segrare, men en sak är säker och det är att inget bidrag är uselt, så det blir nog bra vad som =)

Nu drar vi på fest!

Trevlig kväll!



Med kärlek ända ifrån Thailand


Ljuvliga vita rosor...

.... kom i en bukett med blomsterbud till jobbet idag...

.. med världens finaste meddelande ända från Thailand...
Jag grät en skvätt när jag fick blommorna kan jag meddela...
*kärlek* Tack älsklingen, jag vill ha sön/mån NU!!!

Nu har jag hamnat i soffan efter en arbetsdag och efter det några timmar i Sickla köpcentrum. Blev handling på ICA och sedan var jag en sväng i några butiker och prövade ett och annat plagg, men denna dag var en sådan när jag inte passade i någonting, så det fick vara att handla. Får helt enkelt använda mig av något som hänger i garderoben imorgon lördag. 

Nu börjar strax Let´s Dance och jag ska hugga in på skaldjurscrèpesen jag skrev om tidigare idag, så ni kan få ett smakutlåtande senare och kanske även en bild om jag får till någon vill säga, jag är rätt petig nämligen!

Imorgon kommer Katta hit från Öret på förmiddagen så det blir till att försöka komma i säng i tid ikväll så jag är pigg och glad. Ska ta och smörja in kroppen med brun utan sol innan jag lägger mig för just nu ser och känner jag mig rätt trist och glåmig. Ska bli skoj att träffa Katta igen, gå på Globen och se alla artister och också kanske hinna springa på min vän Tessan en snabbis då hon jobbar i Globen under Melodifestivalhelgen. Lika kul ska det bli att senare på kvällen även träffa Fredrik, Lovisa och fler från "glamgänget". Kan knappt bli en bättre lördag om ni frågar mig. Jag säger som Katta brukar säga - "jag är peppad till max" ;-)

Ha nu en skön kväll och en underbar helg!

Största kramen till er från mig!




Solglimtar emellanåt


Isen har smält på Hammarby sjö....

... och jag hoppas att snön gör det samma illa kvickt...

Sjöstadens egna lilla båt skymtar i vattnet med den svenska
flaggan i topp. Båten går mellan Södermalm & Sjöstaden
& är helt gratis, toppen!

Återkommer senare med ett riktigt inlägg, tänkte bara bjuda på några bilder från min morgonpromenad. Det var nämligen betydligt finare väder ute idag med sol & skön luft än föregående dagar denna gångna vecka. Nu kikar dock solen fram bara emellanåt, men jag är lycklig ändå för snart är det helg!!!

Vad ska du göra för skoj? Planer eller tar du helgen som den kommer?

Vi hörs senare som sagt!

Kramar



Crèpes med skaldjursfyllning



Crèpes var det flera år sedan jag åt, men det är väldigt gott tillsammans med en krispig sallad. Hittade ett recept från Hemmets journal för ett tag sedan som lät riktigt gott. Funderar på att svänga ihop rätten ikväll i min ensamhet och inta den framför Let´s Dance...  

Ingredienser: (4 port)
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
2 msk smör 

Fyllning:
2 msk smör 
1/2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl grädde
2 dl lätt crème fraiche
100 g skalade räkor
170 g kräftstjärtar
2 ägg, hårdkokta
1/2 dl dill, hackad
2 msk persilja, hackad
salt & peppar
2 dl riven ost

Gör så här:
1. 
Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Vispa ihop till en slät smet. Låt smeten svälla medan du gör fyllningen. 2. Smält smör i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Klicka i crème fraiche och sjud ett par minuter under omrörning. 3. Rör i räkor, kräftstjärtar, hackade ägg, dill och persilja. Smaka av med salt och peppar. Grädda tunna pannkakor i en liten stekpanna. Lägg upp på ett bakpapper. 4. Lägg på en klick fyllning och rulla ihop pannkakan. Lägg dem med skarven nedåt i en smord form. Strö över ost och gratinera i 10-15 minuter.

Servera med sallad och något gott i glasen! 

Trevlig helg!




Bytt favorit


Ännu en bild tagen från morgonen och samma jäv¤%#! tulpanbukett är med
igen som på de flesta andra bilder denna veckan, haha! Köpte den förra fredagen
& den håller sig ännu, men snart slipper ni den nog ;-)


För att förbereda mig inför schlagerfinalen har jag köpt flera av bidragen via Itunes (mobilen). Så det har alltså pumpat bidrag i mina öron sedan igår och jag måste nog göra en helomvändning när det gäller favorit till vinsten på lördag. De flesta av våra bidrag har nämligen visat sig vara ganska platta och intetsägande efter det att jag har lyssnat igenom flera av de andra ländernas vinnande bidrag. Jag har nu från att ha haft Måns och Alcazar som mina favoriter svängt över till Sara Dawn Finer och hör och häpna Malena Erman. Ja här är det snabba vändningar kan jag meddela, igår sa jag mig inte tycka om operabidraget, men nu efter ihärdigt lyssnande har jag ändrat mig för ju mer jag har lyssnat på båda bidragen ju mer övertygad är jag om att dessa sticker ut och framför allt då "La voix". Sedan om det är bra eller dålig musik rent musikmässigt överlåter jag till någon riktig musikkännare att avgöra, men jag har i alla fall lärt mig att för att vinna måste man också våga satsa på något annorlunda och inte alltid välja det som är tillrättalagt och stöpt ur en "perfekt" form (med tanke på vad jag precis skrev borde vi kanske skicka Ugglas, men där går gränsen för mig, gillar låten men inte som representant för Sverige i Moskva).

Ja det återstår helt enkelt att se hur det går på lördagkväll. Jag ser i vilket fall som helst massor framemot lördagen på alla sätt och vis!
 
Nu är jag hemma efter en ganska lång och intensiv dag, har nästan pågränsen till huvudvärk just nu, men ska se till att få i mig en massa vatten så brukar det släppa. Måste städa ikväll, får besök av Katta från Örebro på lördagsmorgon och då vill man ju inte hälsa henne välkommen med dammråttor runt fötterna. Nu är det "Halv åtta hos mig" efter det blir det en sväng om med dammsugaren och skurhinken för att utrota eventuella råttor, inget prinsessliv här inte alltså ;-) 

Önskar er en ljuvlig kväll! 

Största kramen   



Torsdag


Knäppte av en snabb bild imorse innan jag kilade till jobbet... Ni ser ju hur
ljust det är på mornarna nu, härligt!


God middag! Klockan har passerat 12:30 denna torsdag. Jag har ätit lunch i vanlig ordning och strax ska jag bege mig till en annan del av höghuset och samtala med två personer någon timma, sedan blir det tillbaka hit till mitt lilla krypin resterande denna eftermiddag innan det blir hemgång och ett besök i Sickla. Jag känner mig verkligen såå omotiverad att åka dit så jag vet inte vad det har tagit åt mig. Men idag måste jag hämta ut mitt Master card idag, kan inte skjuta på det längre för snart är helgen här och jag behöver både handla mat och ta ut pengar.  

Maken ringde mig tidigare, första samtalet sedan han åkte iväg i lördagskväll och det var sååå mysigt att prata en stund, höra hur han har det och få höra hans röst. Detta gjorde verkligen hela min annars ganska grå och trista förmiddag. Oj vad jag ser framemot hans hemkomst natten mellan söndag och måndag...

Nej nu ska jag skriva ut lite papper och häfta ihop innan jag måste kila iväg. Helt menlöst inlägg detta får hoppas jag kommer på något bättre att skriva lite senare ;-)

Kram på er så länge!

 



Sjöstaden i vinterskrud



Min morgonpromenad till jobbet såg ut så här... Snö så det räcker tycker jag..

God kväll på er mina söta läsare, dags igen för ett litet inlägg från vår snöiga huvudstad. Jäklar vilket väder det är, maken gjorde helt rätt som flydde fältet innan all snö föll ner från skyn. Det snöade även påväg till jobbet imorse, höll upp några timmar under dagen, men nu verkar det vara på G igen. Jag som lyckligt trodde att det äntligen var slut på all snö uppe i himlen där ett tag, men tji fick jag ;-)

Jag var iväg på en lite tripp på morgonen och kom tillbaka till det stora skrivbordet lagom till lunch. Har sedan suttit med lite "problemlösning" inför en kommande skaderevision där jag och personen jag ska samarbeta med inte riktigt är överens om en sak. Tror dock att vi nådde fram till varandra nu i em och nu är på samma våglängd. Imorgon ska jag ha två samtal med handläggare så resterande av denna arbetsdag har gått åt att förbereda inför detta.

Nu är jag hemma och har hamnat framför Greys Anatomy på Kanal 5. Det blev inget Sickla idag heller, vill inte ens ta ut bilen ur sitt torra varma garage i detta väder, så jag får köra fullt ut imorgon eftermiddag och hämta kontokort, helghandla och butikspana efter något snyggt att ha på mig lördag. Ikväll blir det "Semestersvenskar" och sedan det mysiga programmet "Leila på landet" kl 21:00 på Tv4 plus. Programmet kan jag rekommendera för er som inte sett det.
 
Nej nu ska magen få sitt, kanske återkommer jag lite senare, om inte hörs vi imorgon!

Kraaaaamar  



Bloglovin´

Jag måste bara ta upp detta med bloglovin. Vad är grejen med detta egentligen? Bloglovin är ett jättebra verktyg, men vissa personer verkar ha missuppfattat syftet med funktionen. Jag får flera gånger i månaden frågan från personer som aldrig annars bemödar sig att lämna en kommentar "ska vi ska prenumerera på varandras bloggar via bloglovin, lägg till mig först, så lägger jag till dig sedan" brukar det stå! Va i he%¤#! säger jag! Prenumererar man inte via bloglovin´ för att man tycker att en blogg är intressant av en eller annan anledning och för att man då ska få sig en blänkare om att personen som skriver bloggen har uppdaterat den? Man prenumerera väl inte bara för att man i gengäld ska få en prenumerant på sin egna blogg? Så om man inte väljer att följa dessa personer via bloglovin´ då prenumererar de inte i sin tur heller? Det viktiga är alltså inte att följa en blogg man tycker om, utan det är bara ett spel om vem som har flest prenumeranter. Eller har jag helt missuppfattat hela grejen med detta? Är det en tävling och i så fall undrar jag, VAD VINNER MAN??? Är det en liten stuga i Roslagen då ska jag banne mig genast börja värva prenumeranter så de står härliga till, var så säkra - haha!

Lika så dessa personer som bara går in och lämnar väldens skummaste mening bland kommentarerna endast för att andra ska gå in på personens egna blogg, verkligen riktigt patetiskt om ni frågar mig. Jag går aldrig in av ren och skär protest på en sådan sida som dessa personer lämnat. Ett tips till er som håller på att bombardera alla andras stackars bloggar (nu är min egna blogg inte särskilt utsatt då den är alldeles för liten) lägg energin på att skriva inlägg som stimulerar och gör folk intresserade av bloggen istället för att lägga tid på att kopiera in texter i hundratal och sprida runt dem i cyber-space som pesten. För oavsett hur mycket reklam ni än gör så återkommer inte läsarna som klickat sig in om bloggen är innehållslös och i de flesta fallen är det ju just så de är och det är därför man heller inga läsare har.

Jösses Amalia säger jag bara, vad hände med sunt förnuft...




En vit tisdagskväll


Kvällens "Ceasarsallad" på mitt egna vis med chicky bits
& färdig ceasardressing från Felix. Ibland älskar jag att
"fuska"... ;-)

Usch det har verkligen snöat från det att jag klev upp imorse tills nu när jag är tillbaka i hemmets lugna vrå igen. GALET och inga små snöflingor har det fallit ner heller, utan stora flingor som guld tior har dalat från himlen. Har dock hört att det ska bli "varmt" framåt torsdag så då smälter nog allt det vita bort förhoppningsvis en gång för alla. 


Ikväll blev den en "Ceasarsallad" på menyn, gjort på mitt egna vis med Chicky bits och mineralvatten till det. Har en hel del frukt här hemma som jag måste använda mig av innan de blir allt för skämda, så jag funderar på om inte en fruktsallad med lite valnötter vore på sin plats lite senare ikväll framför Desperate housewives. Funderar på att skippa Rosings program denna vecka för jag tycker verkligen inte att det varit bra överhuvudtaget de två första avsnitten. Jag sitter och skäms, så jag tror att jag ska kika på Bygglov istället.  


Annars har det var full rulle på jobbet precis som beräknat och imorgon är det nästa tur och lika så torsdag. Sedan är det fredag igen och man kan pusta ut att denna vecka äntligen är färdig! Nästa vecka ser bättre ut i planeringen med inte lika mycket "plotter" och liknande som denna veckan råkat bli.  


Blev förövrigt inget besök på Sickla efter jobbet för den som undrat (troligtvis inte en själ som funderat på det, haha!). Hämtar kortet imorgon eller på torsdag istället så kan jag passa på att helghandla när jag ändå är där. Maken har hört av sig även idag och nu befinner han sig i tryggt förvar hos svärmor i Hua Hin. Enligt uppgift är vädret sådär, men varmt och underbart ändå. Det är ju miljöombyte i alla fall och det kan ju knappast vara sämre väder än här ;-)

Önskar er en härlig kväll, på återseende!

Bamsekramar!     

Ps, Jag vet med mig att jag missat flera frågor som ni ställt i kommentarerna de sista dagarna. Jag ska ta mig samman och se till att besvara dem så fort som möjligt. Sorry det har inte riktigt hunnits med den sista tiden känner jag, men jag ska bättra mig ;-) Ds



Snöig tisdag


Favoriten i fönstret min Bourgie från Kartell som inhandlades i september
förra året. Två värmeljushållare från Cult Design i svart & vitt. Vas en gåva
och tulpaner som aldrig vill slå ut...


Gårdagskvällen väl hemma från jobbet hamnade jag i soffan nästan direkt efter jag hade ätit. Jag kände mig helt totalt orkeslös och inte ens bloggen lockade. Utan jag låg i soffan under duntäcket med håret i en knut och mysoutfit på kroppen från klockan 17:30 och tittade på ena programmet efter det andra. Greys Anatomy, Vänner, Halv åtta hos mig, Charterhjältar och sist CSI NY. Efter detta maraton med intryck från diverse lättsmält underhållning blev det sängen. Tänk att man emellanåt kan känna sig så där sliten utan någon anledning.

Vaknade idag och tyvärr känner jag inte någon större energi nu heller, men den kanske kommer. Hoppas verkligen inte att jag är påväg att bli sjuk...Gick förövrigt hit i snöyra och det känns mer som december denna tisdag än mitten av mars.. Trött man blir på detta, men det ska ju ner innan det blir vår, så lika bra. Smälter förhoppningsvis snabbt.

Efter jobbet i em. ska jag en sväng till Sickla för att bland annat hämta ut ett nytt kontokort. Blev av med mitt Master Card på Afterworken för någon vecka sedan. Inte direkt rutinerat, men vad man sparar pengar när man inget kontokort har. Jag har inte använt en krona av min senaste lön bortsett från att räkningarna är betalda, känns helt okej faktiskt. Men nu ligger det ett nytt kort och väntar på mig i Sickla som sagt, så lite butikspan kan jag kosta på mig i eftermiddag om andan faller på. Jag är dock inte ute efter något särskilt, men en söt liten outfit till lördagens festligheter springer jag gärna på om någon undrar. 

Jag kommer ha fullt upp denna tisdag förövrigt, så vem vet kanske stupar jag i soffan i kväll igen, men hoppas inte det. Nu ska jag kila över till andra sidan av korridoren om se min kollega kommit. 

Önskar er en bra tisdag och hoppas solen skiner på er vart ni än befinner er! Här i Estocolmo är det alltså snö, not fun!

Kram kram




En vanlig grå måndag


Kivilyktor från Iittala, vas fått i present, Ljusstakarna i
bakgrunden kommer från Hemtex & det vita brickbordet
ljusstakarna står på kommer Bolagret..


Matta från "Home in harmony", soffbord "Plain" från Mio,
Soffor kommer från Bolagret samt taklampa
Ge' från
Kartell


Litografier från Cassandra Rhodin på väggen samt kuddar
"Dupion" köpta från Mio.


Hjälp redan måndag och jag vaknade tidigare än vanligt men orkade ändå inte stiga upp ur sängen förrän strax efter 07.30 denna första dag på veckan. Fick ett sms från maken tidigare som gjorde mig glad, saknar honom så mycket redan, men så fort jag får ett litet gulligt livstecken från honom känns allt genast lite bättre!

Ny vecka igen alltså och snart har halva Mars också passerat. Här är det en mild men grå dag utanför fönstren ungefär som de flesta andra dagar just nu. Veckan bjuder på både det ena och andra på arbetsfronten samt till helgen blir det schlagerspan på genrepet i Globen eller som den numera tydligen heter Ericsson Globe? Det ser jag framemot och sist men inte minst natten mellan söndag och måndag ska jag hämta min kärlek på Arlanda igen. Det sistnämnda är nästan det bästa av allt som händer denna elfte veckan på året.


Nu har jag precis kommit från matsalen och magen är mätt av Jordärtskockssoppa, nu ska jag förbereda för resternade dagar här då jag ska ut på fältet, men vi hörs senare helt enkelt för nu är min lunchrast strax slut. Ha en bra start på veckan!


Kram kram



Snabbmat när den är som bäst


Lördagskvällens snabbmat; Kyckling & vitlökstortellini
med Crème fraîche & sockerärtor...

Långkok och matlagning från grunden i all ära, men ibland har man varken tid eller lust att stå vid spisen och då är det amerikanska påfundet med fastfood bra. När man skriver ordet snabbmat tänker de flesta troligtvis på pizza, hamburgare eller liknande och jag kan tycka att det är gott med framför allt en hamburgare emellanåt, men ska jag fixa något snabbt till mig själv så blir det mer varianten ovan än att jag kilar till pizzerian eller hamburgehaket. En färsk tortellini med creme fraiche och sockerärtor går på högst fem minuter att få till. Gårdagens variant blev med tortellini med fyllning av kyckling & vitlök och min absoluta favorit Crème fraîchen "tomat & saffran".

Gör så här:
Koka valfri färsk tortellini i lättsaltat vatten i 2 minuter. Dela socker ärtorna och kokade dem i samma gryta tillsammans med pastan (ungkarls fason på det, haha!) häll sedan av allt i ett durkslag och häller tillbaka pastan i grytan, klickar över två-tre matskedar med smaksatt crème fraîche direkt från burken och rör ihop. Lägg upp allt på en tallrik och toppa med sockerärtorna och lite nymald svartpeppar. Enklare kan det inte bli och gott är det också, snabbmat när den är som bäst om du frågar mig! 




Leilas nya magasin


Nu startar min favorit Leila Lindholm sitt eget magasin "Leilas Country living". I tidningen ska man få Leilas allra bästa tips och idéer om inredning, pyssel, trädgård, mat, dryck och mycket mer, låter som en tidning helt i min smak!

Måste dock säga att omslaget till första numret inte tilltala mig alls. Det känns omodernt med en touch 80-tal både grafiskt och i färgerna, det känns inte riktigt Leila eller vad tycker ni? Dock är hon söt som socker som vanligt & lika så bakverken men jag tycker faktiskt att det är viktigt att omslaget till en tidning ska tilltala en också, även om innehållet såklart är det allra viktigaste ;-)

Första numret kommer den 31 mars och andra numret kommer den 14 maj. Redan nu kan man beställa de första två numren till kanonpris, endast 59 kronor totalt

Klicka här för att prenumerera (Tyvärr gäller erbjudandet bara inom Sverige!)

Kram på er!




Ensam hemma


En promenix lockar mig just nu.Bilden är dock från förra
veckan, idag är det grått & inte lika strålande, men ut ska
jag ändå...

Gårdagskvällens enkla efterrätt; jordgubbar & glass...
Jag måste inhandla en glasskopa så jag kan göra fina
glasskulor, nu ser det mest ut som en brun hög, haha!

Denna söndagmorgonens frukost med äggröra & bacon...

Igårkväll lämnade jag av min älskling på Arlanda och med tårarna brännandes under ögonlocken körde jag sedan hem mot en vecka i ensamhet. Jag hoppas nu att min man får en skön resa och att han kommer hem med ny energi. Han har haft ganska turbolänta veckor det sista, så han är värd lite avkoppling även om jag helst hade sett mig själv med på resan. Jag fick ett gulligt sms strax efter 08 nu på morgonen att han landat säkert på andra sidan jorden och att han redan längtade sig galen efter mig, det gjorde mig varm i hjärtat att veta *Kärlek*


Gårdagskvällen tillbringades framför "Andra chansen" med en bit mat och färska jordgubbar till efterrätt. Tycker att låtarna som gick vidare Sarah Dawn Finers "Moving on" och Carolina af Ugglas "Snälla, Snälla" var helt okej val. Internationellajuryns val av låten "Alla" får stå för dem, jag tycker att den låter som något sydligare länder brukar skicka till Eurovision så det kanske skulle funka, vad vet jag =)   

Jag har precis ätit en god frukost här denna söndag bestående av äggröra med bacon framför Nyhetsmorgon och nu ska jag strax bege mig ut på en långpromenad, få mig lite frisk luft och rensa tankarna. Innan söndagen är över ska jag även ha hunnit med att städa av här hemma. Jag traskade nämligen in med stövlarna på igår innan vi skulle åka mot flygplatsen och det lämnade härliga små jordhögar på ekgolven, hmmm!

Ha nu en härlig söndag så hörs vi senare!

Kram på er




Fredagsmys


Fredagsfeeling...

Fredagkväll gott folk! Maken och jag har ätit en väldigt tidig middag ikväll då jag inte hann med lunchen idag och helt naturligt var jag då vrålhungrig mycket tidigare än vanligt, så det blev en mustig filégryta och ett rödvin i glasen runt 18-tiden. 

Nu väntar jag på sedvanliga fredagsprogrammet "Let´s dance" och har en riktigt god hallonmojito (lite smått inspirerad av ljuvligt söta Leila Lindholm) i handen och känner mig ganska tillfreds med livet!

Önskar er en riktigt bra kväll och helg så återkommer jag imorgon när jag förhoppningsvis har mer vettigt att skriva ;-)

Puss på er!



Äntligen fredag


Mysigt på torpet, bilder från Sköna Hem..

Äntligen fredag och gråheten har återigen lagt sig som ett täcke över staden, men det är inte speciellt kallt ute längre, så mössan skippades imorse - ett litet steg i rätt riktning även om det går långsamt med att finna vårtecken.


Igår kväll efter det att jag kläckt min brillianta idé om en liten stuga kunde jag inte släppa tanken, jag såg för mitt inre en spartanska liten röd stuga med vita knutar på några få kvadratmeter, men ack så söt. Det roliga i kråksången var faktiska att när jag nämnde det hela för maken så var han inte helt emot, utan han tyckte nog att det lät rätt mysigt om jag förstod det rätt - men än så länge är det bara en dagdröm och kanske förblir det även så - men skoj att leka med tanken är det i alla fall.


Helgen är nu inom räckhåll och kvällen ska gå i mysets tecken. Ska försöka kombinera ihop något gott att äta och sedan får vi väl passa på att umgås maken och jag innan han reser.


Nu ska jag fortsätta mitt arbete så att jag kan komma hem i god tid denna fredag!


Stor kram på er!




Uppåtgående trend


Ny katalog från Gucci låg i brevlådan idag. En del snyggingar som jag inte
hade tackat nej till...

Nu är jag hemma efter en givande arbetsdag. Humöret är på uppåtgående trend och det har jag till viss del solen att tacka för då den strålat här i Stockholm idag med 6-7 grader varmt. Jag och f.d. kollegan från Västerås tog en lunch på stan och jag blev t o m bjuden (Tack snälla än en ggn!) En riktigt trevlig stund och skoj att ses igen och få lite uppdatering på vad som hänt sedan vi sågs sist. Promenaden i vårluften hem var dessutom ljuvlig så kan inte annat än att bli på gott humör!

Samma gamla visa är det nu då jag hamnat i soffan och väntar på denna veckas finalprogram av "Halv åtta hos mig". På tal om tv-program så måste jag säga det att Leilas nya program igår på Tv4+ var riktigt, riktigt mysigt. Jag skulle såååå gärna vilja ha ett likande sommartorp, helt underbart. Kanske ska tala med maken - Är inte han skyldig mig ett halvt torp nu när han lämnar mig hemma när han själv tar semester och åker till solen? Jo det tycker jag nog faktiskt att han är...

Älskling
 en liten stuga i Roslagen skulle passa perfekt ;-)   

Hoppas att ni haft en härlig dag och att alla i HELA Sverige haft lika härligt väder som här!

Största kramen!



Stort tack!


Soft hemmabild...

Måste börja med att tacka er alla som lämnat kommentarer samt skickat mail med anledning av vad som skrevs i mitt inlägg från igår. Jag är rörd av ert engagemang och är glad för att ni tog av er tid och skrev några rader med kloka ord till mig när jag behövde höra dem som mest, det är vad jag kallar omtanke, tack! Önskar att jag kunde ge feedback till var och en av er personligen, men det blir för övermäktigt rent tidsmässigt med tanke på hur många kommentarer det kommit in, men jag har läst vart och ett av dem både två och tre gånger och tagit mig till era ord. Vill dock göra ett litet tillägg när det gäller att några har uppfattat det som att min man inte skulle hjälpa till hemma och om det är så jag har utmålat honom vill jag genast måla om bilden av honom då han verkligen inte är en mansgris överhuvudtaget utan han bidrar lika mycket i hemmet som jag själv gör, så nu vet ni det. Ny dag nu och jag är som sagt inte den långsinta versionen, livet går vidare och jag ska nog finna saker att roa mig med under tiden maken är på sin vecka i Thailand.


Förmiddagen har tillbringats tillsammans med en kollega på order från högre hönset som givit oss i uppgift att skriva en befattningsbeskrivning, så det har vi påbörjat. Nu sitter jag här och väntar jag på en annan kollega från Västerås tiden som är på besök här idag då vi ska luncha ihop. Eftermiddagen ska sedan tillbringas framför datorn igen och  mera skriverier innan det blir hemgång efter 16 tiden. 


Ha en fin eftermiddag och tack för att ni läser bloggen - känns nästan lite overkligt ibland =)


Kärlek och respekt!




Onsdagsfundering



Här har ni mig denna gråa onsdag och jag känner mig ungefär lika grå och lagom munter som himlen utanför fönstren. Anledningen till mitt mindre gladlynta jag är att maken igår köpte en sista minuten biljett till Thailand med avresa redan på lördag(!!!) Orsaken till resan sägs vara att han vill passa på att åka dit och hälsa på sin mamma som hyr ett hus där marsmånad ut. Inte så att jag missunnar honom en resa till  värmen eller att träffa sin mamma. Egentligen vill jag honom allt gott i världen, men jag tycker ändå att det är ett märkligt val att ENSAM bege sig en vecka till andra sidan jordklotet för att träffa mamma som han annars kan hälsa på 40 mil bort. Om nu tanken var att han ville åka till Thailand under tiden hon befann sig där kunde detta ha nämnts långt tidigare än det nu gjorts och vi kunde ha bokat biljetter i god tid. Nu kommer han istället med kort varsel med förfrågan för att det råkar passar honom i tiden, att jag inte har samma möjlighet att följa med just nu av flera olika skäl verkar vara ganska ointressant. Jag anser att man normalt hade kunnat vänta så att vi kunde åka på en resa tillsammans någonstans. Jag hade aldrig gjort motsvarande och mina kollegor jag pratat med säger exakt samma sak. Nu är folket här naturligtvis färgade av mig och min version, men jag tycker faktiskt inte att min reaktion är det minsta underlig!

Nu finns det säkert en och annan person som läser som tycker att jag inte borde ta upp detta här i bloggen utan att det är lite av en privat natur, men jag är så innerligt trött på att saker alltid ska framställas som perfekta när de inte är det. När jag valde att skriva en personlig blogg bestämde jag mig även för att vara ärlig och skriva som det är och det är precis det jag gör här och nu. Så här har ni mitt liv den 4 mars 2009 och här har ni mina tankar och känslor denna onsdag, ni får take it or leave it!

Som tur är har jag inga som helst tendenser att dra åt det långsinta hållet även om detta så klart påverkar mig just nu, men imorgon är en annan dag och jag har precis lär mig ännu en ny sak på livets väg vilket är rätt kul ändå! Nu ska jag släppa detta och grotta ner mig i en härlig hög med papper - Är inte livet underbart så säg ;-)




Kycklingpasta med tomat & saffran



Jag är svag för pasta i alla dess former. Tycker att det är lätt, enkelt och tillsammans med ett gott rödvin är det en favoriträtt på helgerna hemma. Schlagerpastan från i lördags har ni här ni som ville ha receptet:

Ingredienser

Kycklingfilé

Purjolök

2 st tomater

2 dl crème fraiche gourmet saffran & tomat
1 dl matlagningsgrädde

6 msk matlagningsvin (rött)

Salt & peppar

Valfri pasta


Gör så här:

Dela kycklingfilén i lagom bitar, stek i olivolja, salta och peppra. Tärna tomat och skär purjolöken tunt, fräs alltsammans med kycklingen en stund. Tillsätt matlagningsvin, crème fraiche samt matlagningsgrädde, låt koka tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med ev. mer salt och nymalen svartpeppar. (OBS! tänk på att inte smaka av såsen innan kycklingen är riktigt färdig). Blanda ihop sås med nykokt pasta och servera med tärnad tomat, hyvlad parmesan samt lite grönt på toppen.  


Receptet är mitt egenkomponerade.  




Jag och mina favoriter

Jag får titt som tätt frågor om vilka sminkprodukter, hårvårdsprodkuter m.m jag använder mig av och igår när jag fick ett jättefint mail från en läsare vid namn Emelie som tyckte att jag skulle skriva ett inlägg om just detta, så tog jag tag i det och skrev ner det jag använder för er som är intresserade. Ni andra ointresserade får helt enkelt vänta på ett annat inlägg som intresserar er mer ;-)

Trevlig kväll och kram på er!


Rengöringsprodukter jag använder mig av är följande (från vänster).
1) Lermask från Biotherm - Biopur. 
2) Ansiktsvatten - "anti-blemish solution" från Clinique.
3) Rengöringsmousse - "anti-blemish solution" från Clinique. 
4) Rengörings lotion "anti-blemish solution "från samma märke samt
5) Rengöring för bl.a. mascara från Clinique - take the day off.
 

Ansiktskrämer jag använder mig av är följande (från vänster).
1) Biotherm - Aquasource non stop
2) Cliniques - "all about eyes" en ljuvlig len liten kräm för trötta ögon.


Ni som läser bloggen vet att jag älskar Brun utan sol. Dessa två är favoriterna från vänster:
1) Lóreals sublime Bronze
2) Lancomês Flash Bronze.


Basen i min make up är följande:
1) Flash Retouche nr 03 från Lancôme - mot kvisslor & ojämnheter.
2)  Max Factors underlagskräm - Lasting Performance nr 105
3) Lancomê Mat Finish puder, nr 03 som jag sveper på med stor borste.


För ögonmakeup använder jag följande
1) Le crayon sourcils - ögonbrynspenna från Laancomê
2) Le crayon khôl - kajal från Lancomê 
3) Définicils  - mascara från Lancomé 
4) Ögonskuggor från Make up store i Färgen "Muffin" som jag använder som highlight under ögonbrynen för att lyfta ögat och färgen "Old gold" brukar jag använda på ögonlocken.
5) Dagtid använder jag en rosa skugga från Lancomé Color design i färgen 603 - pink strass.   

Beroende på tillfälle använder jag antingen rouge eller solpuder.
1) Blush Subtil nr 02 - rose sable - rouget kommer från Lancomê.
2) Solpuder från Isadora här i nr 45 "Highligt tan".
3) Favoriten sommartid är nr 42 "Terracotta gold"


På mina läppar:
1) Lipliner nr 02 Beech  - från Body shop.
Sedan är lipgloss från Juicy Tubes - Lancomê som gäller för min del. (Från vänster)
1) Nr 29 - Chilled 
2) Nr 19 Lychee
3) Nr 17 - Fraise
4) Nr 14 - Framboise
5) Nr 33 - Pamplemousse
 
Penslar jag använder kommer från
1) Kanebo
2) Make up store.  

Mina favorit parfymer från vänster:
1) Miami Glow från Jennifer Lopez - tyvärr säljs den inte längre
=( 
2) Senaste doften från Chloé
3) Flower Bomb från Viktor & Rolf.


Hårvårdsprodukter från vänster:
1) Schampo - Lóreal Expert Shine Blond, 
2) Balsam - VO5 (det enda som funkar på mitt hår).
3) Kéraste Chroma Protect - skydd för håret då jag fönar det
4) Inpackning från Kéraste - Nutridéfense.


Bodylotion
1) Den bästa jag vet är Vaseline intensive care som egentligen är tänkt för händer och naglar, men den passar min hudtyp på hela kroppen. Inget kladd och klet alls.
2) Body butter från Body shop är dessto fetare men passar bra nu så här vintertid på torra armbågar och fnasiga fötter. 



Ingen vanlig dag


Fortfarande vinterklädd, men jag är tydligen lika glad för
det ser det ut som, men skenet bedrar denna gång... ;-)

Godmorgon bloggen. Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min lilla mammas födelsedag! Mamma har alltid funnits där för mig och ställt upp för mig, hon är världens bästa, snällaste och gulligaste. Tack för att du finns älskade mamma! Tänker lite extra på dig idag då jag inte kan närvara och fira med presenter och tårta! Grattis mamma!

Tisdag, ja det vet ni säkert och fortfarande vecka tio, jag börjar anpassa mig nu efter verkligheten då jag förra veckan trodde det var denna veckan - Ja ni hör ju hur förvirrat, men nu är jag med, tror jag i alla fall ;-)

Gårdagskvällen tillbringades mestadels i soffan i vågrätt läge framför tv:n, "Halv åtta hos mig" samt "Charterhjältar" blev det. Så skönt och lugnt. Ute är det vinter, vinter, vinter fortfarande, så trist. Känner att jag tjatar om detta precis hela tiden just nu, men börjar faktiskt bli riktigt segt, snön och slasket på trottoarerna kan väl åtminstone smälta bort så att man kan gå som en normal människa, hmmmm!

Nej  nu ska jag ge järnet denna tisdag, jag återkommer lite senare!
 
Kram på er!




Måndagen avklarad


Tulpaner i stora lass från förra helgen...

Vilken ineffektiv dag jag haft på arbetsfronten denna måndag. Har inte förmått mig att ta tag i någonting(!) och det är väl nackdelen med en förhållandevis lugn vecka, då slappar jag tydligen av redan på måndagen för att jag vet att jag ändå hinner klart med allt till fredag. Eftersom jag ändå inte fick något vettigt gjort bakom mitt stora skrivbord traskade jag hem pinsamt tidigt, bättre att satsa på morgondagen kände jag och komma igen med två hundra procent än att bara sitta omotiverad och handfallen inför mina arbetsuppgifter. 


Ingen vår i sikte idag heller, kändes ISANDE kallt på min Power Walk hem med snön piskade i ansiktet. Tur att jag hade min gosiga jacka med huva, plus att min raska promenad fick igång värmen i kroppen. Kvällen bjuder på lite småplock i hemmet och det enda som jag inte tänker missa är favoritprogrammet "Halv åtta hos mig", annars är det inga andra program som lockar mig denna måndag.

Förövrigt känner att jag börjar bli i behov av ett frisörbesök. Är redan tre månader sedan jag var där sist så det är inte underligt att jag nu börjar känna suget efter en stund i frisörstolen. Tror dock att jag ska avvakta någon vecka eller två till innan jag bokar tid.

Hoppas er första dag på veckan vart bra hittills?!

Kram



Ettårsdag



Idag är det första dagen på vecka 10 och det var alltså inte den sista som jag skrev igår. En gullig och uppmärksam läsare gjorde mig observant på detta, så det är inte konstigt att jag tycker att tiden går fort fram med tanke på att jag är en vecka före verkligheten ;-)


Att tiden går framåt märker jag lite extra idag då jag firar ett år här på jobbet denna måndag. Känns på ett sätt som det var igår jag passerade dessa dörrar för första gången, men å andra sidan så känns det mycket länge sedan om man ser tillbaka på allt som hänt och som jag gjort efter det att jag började här. Nåja, jag bakade i alla fall en kladdkaka med hallon och blåbär igår som ska bjudas på här under dagen hade jag tänkt. Jag trivs ju så oerhört bra här och det har jag faktiskt mina kollegor att tacka för till viss del. Jag har från första stund känt mig välkommen och en i gänget och det är i alla fall för mig viktigt att känna sig trygg och bekväm med människorna runt en. Man spenderar ju en massa tid i veckan tillsammans med dessa personer så en kladdkaka är det minsta jag kan ge dem som tack för att de alltid är så glada, vänliga och omtänksamma.


Som sagt första dagen på en ny vecka och jag vaknade av mig själv före det att klockan ringde, det är väl ett tecken på att man är utvilad, för det är just vad jag känner mig utvilad. Det är som maken sa igår perfekt att ta eventuella utgångar på fredagen, för då har man sedan hela helgen kvar och man är utvilad när väl måndagen kommer, smart man ;-)


Nu ska jag ta tag i dagen, endast ett litet arbetsplatsmöte mellan klockan 10-11 annars har jag inga möten inbokade ännu förrän på fredag morgon. Superskönt eftersom jag oftast får myror i benen av att sitta på möten för länge ;-)


Önskar er en underbar start på veckan!

Stor kram!



Årets bröllopsinbjudan




Söt bröllopsinbjudan i ljust rosa...

Vi har haft äran att få gå på på ett bröllop om året de senaste sju åren och det är lika underbart varje gång. I fredags kom årets bröllopsinbjudan med posten i ljust rosa med ett brunt sidenband runt och allt sammans var postat i ett fint cellofankuvert. Rosa och brunt tycker jag är en jättefin kombination, så bra färgval om ni frågar mig. Antar att det är den blivande bruden Emma som valt detta, kan nämligen inte riktigt se Christian som jag känt i 16 år välja temafärger överhuvudtaget ;-)

Så nu ska vi alltså på bröllop i mitten av augusti. Jag ser redan framemot det för jag fullkomligt älskar bröllop och det kommer att vara det första jag går på efter vårt egna bröllop i maj förra året (om ingen annan slår till och gifter sig före Christian & Emma vill säga). Jag ska redan nu börja spana efter lämplig klänning, brukar faktiskt inte vara det enklaste vet jag av tidigare erfarenheter.

Har du fått någon bröllopsinbjudan i år? 

Nej, nu är det matdags igen, vet fortfarande inte vad jag ska svänga ihop så här en söndag? Är lite småsugen på min variant av Ceasarsallad, men får se vad det blir helt enkelt!  

Ha nu en skön sista stund på denna vecka så hörs vi igen imorgon!

Kramar!



Välkommen Mars!


Sommarlängt på hög nivå när jag ser denna soliga bild från Santorini... 

Soft söndag hittills, vi har ätit frukost och ute strålar solen från en klarblå himmel, så det hade kunnat vara sämre denna sista dag på vecka tio. Var ute en sväng på balkongen tidigare och fick nästan en känsla av att det var sommar, dock inte p g a ljumna vindar utan mer utav det klara ljuset. Vi är på väg mot vår och sommar med stormsteg nu, första mars idag. Mars är min mammas och min månad och förhoppningsvis kommer det även att bli min vän Kickis månad från och med i år, då hon ska föda sitt och fästmannens första barn i slutet av denna månad... Snart är det verkligen dags gumman, såååå spännande... 


Ska fixa i ordning mig lite lätt nu och sedan gå ut på en riktig långpromenad i den friska marsluften. Senare idag tänkte jag städa av här hemma. Maken hade ett gäng karlar här i fredags när jag var på aw och jag känner att jag vill fräscha upp lite efter det ;-)

Ha en skön söndag så hörs vi förhoppningsvis senare!

Kraaaam




RSS 2.0