Valborg & grillpremiär


Vårig tulpanbukett med skira gröna toner och tulpaner i olika lila & vita 
nyanser fick denna Valborgsmässoafton följa med hem från blomsterbutiken.

Äntligen helg! Har jobbat hemifrån och hostat mig mer eller mindre igenom hela denna fredag. Så innerligt trött på allt snörvlande, hostande och ömmande leder.

Har precis kommit hem från ett snabbt besök på ICA, oavsett förkylning måste kyl och frys fyllas på inför helgen. Var även inne på Veromoda för att lämna tillbaka en klänning som jag köpte förra helgen. Tyckte inte riktigt den passade för sitt ändamål när jag väl kom hem med den och provade den i lugn och ro. Så den fick åka tillbaka till butiken, istället föll jag för en annan potentiell klänning till makens kusins bröllop som går av stapeln om några veckor. Hann tyvärr inte pröva den rosa drömmen, så måste bege mig tillbaka till Sickla Köpcenter imorgon. Vore perfekt om den passar för som det är nu har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig på bröllopet den 22 maj. Vore skönt att ha klädfrågan löst innan New York resan nästa lördag känner jag. 

Kvällens dessert är även den härligt rosa precis som klänningen och står just nu på kylning. Ikväll väntar årets grillpremiär för maken och mig. Perfekt såhär sista april och allt. Blir egenmarinerat kött med klassiska tillbehör. Men innan maten tror jag att jag ska ta mig en välförtjänt powernap så jag orkar med vår lilla Valborgsmiddag. 

Önskar er en mysig Valborgsmässoafton och sista april!

Kramar ♥



Nu kommer grönskan!




De orden mötte mig när jag kom hem denna eftermiddag. Utanför ytterdörren hängde nämligen en påse med diverse grönt innehåll. Läskande vårnyheten "Bottlegreen Sparkling" - ett lätt kolsyrat vatten i två smaker av äpple och fläder. Sedan fick jag en ask med ostkex från Breton i en ny smak med basilika och olivolja, låter gott det också. Båda varorna perfekta för vårens picknickar. Fick även ett av mina favoritteer. Har det teet på jobbet, "Gröntte med citron" från Twings - supergott! Blev verkligen glatt överraskad och ska avnjuta godsakerna i helgen. Blir det fint väder kanske det t o m blir en picknick vem vet. Tusentack Haugen-Gruppen som sänt mig varorna, ibland är det bra att ha en blogg :-)
 
Usch idag känner jag mig tung i kroppen, huvudet har befunnit sig i en bubbla och halsen känns svullen. Osocial till tusen har jag också varit. ”Orkade” inte ens ta en kopp kaffe varken på förmiddagen eller eftermiddagen med kollegorna. Stundtals har det känts som jag borde legat kvar i sängen, men har ingen feber så då har jag svårt att bara stanna hemma. Jag låter dessutom som en stackars skadeskjuten kråka, kraxar mest fram mina få meningar jag fått ur mig. Så en härlig energiboost med allt det gröna ovan satt verkligen inte fel en dag som denna. Blir ju glad av färgen om inte annat och jag tvivlar inte en sekund på att innehållet ska smaka superbt.  

 

Blir garaterat tidig sänggång ikväll, hoppas kunna sova bort det förkylda. Eventuellt arbetar jag hemifrån imorgon dessutom. Kan lika gärna sitta här hemma och vara osocial och knåpa på en återrapport, som att sitta på jobbet och smitta ner fler med min hosta och halvsnoriga näsa.


Älsklingen är påväg hem och tror att jag ska be honom ta med hämtmat. Inte det minsta sugen på att ställa mig vid spisen, blev matt av att bara traska hem från jobbet. I ärlighetens namn är jag inte direkt sugen på någonting att äta, men äta bör man annars dör man som man sa när man var liten ;-)

Hoppas ni har det bra i värmen som det bjuds på denna torsdag, ljuvligt. Massa stora knoppar på träden noterade jag. Fort har det gått, för i måndags kunde jag konstatera att det var väldigt få knoppar och nu som sagt är de svällande stora - ljuvligt! 

Stor kram och på återseende ♥ 

         




Penne Rigate med strimlad oxfilé & valnötter



Snart helg igen! Här kommer ett tips på en i mina öron god och passande middagsrätt en fredag eller lördag.

Ingredienser
Penne Rigate
Oxfilé
Smör
Zuccini
Valnötskärnor
Grädde
Tomater
Salt

Garnering
Valnötskärnor
Parmesan

Gör så här:
Koka pasta enligt anvisningar på paketet. Dela zucchini i fyra delar på längden och skär halvcentimetertjocka bitar. Strimla oxfilé och skär tomaterna i stavar. Bryn smör, stek oxfilén på hög värme tills den fått fin yta, cirka 2 minuter. Salta och sänk värmen. Blanda ner zucchini och valnötter i stekpannan. Stek tills zucchinin fått färg. Häll på grädde och låt sjuda i cirka 5 minuter. Lägg tomaterna i såsen, blanda ihop. Lägg pastan i såsen. Garnera med parmesan och valnötter.




Happy onsdag


Har en retlig hosta just nu och en halvtaskig hals så det
blir många koppar med detta nya teet med nypon och
hibiskus på kvällarna.


Happy onsdag får jag allt benämna denna dag mitt i veckan eftersom allt flutit på så bra. Inga missöden, inga besvikelser utan bara glada miner och besked. Blir lasange till middag ikväll och den står just nu i ugnen och puttrar och om si så där 10 minuter så är den färdig och redo att intas med en grönsallad med körsbärstomater och sugarsnaps och iskall cola.

Blev inget solande på balkongen idag som jag tänkt när jag satt inne på kontoret och blickade ut på det strålande vädret. Det hade helt enkelt hunnit mulna över när jag väl kom hem. Var nästan helt säker på att våren var här för att stanna efter de senaste varma dagarna men jag får nog glatt vänta ett litet tag till för nu väntar det dagar med regn och svalare temperaturer igen enligt uppgift, hmmm!

Nu: Lasagne! Ha en riktigt mysig kväll så hörs vi imorgon igen! Kram ♥



Snyggt finskt


När jag såg bilden på detta finska hem blev jag bra sugen på en hörnsoffa ska jag säga.
Tycker det är riktigt snyggt.


Hetsigt värre här denna onsdagsmorgon. Måste vara inne tidigt på jobbet och naturligtvis så halvförsov jag mig, taskig tajming. Möte med våra försäkringsjurister på förmiddagen där det än en gång ska vridas och vändas på detta med vad som anses vara en "Skada i följd av trafik" och inte. I eftermiddag blir det ytterligare ett för mig viktigt möte. Så det kommer väl gå runt i skallen väl tillbaka hemma ikväll. 

Vad det någon som såg "Inför Eurovision song contest 2010" igår? Vad tyckte ni? Jag tyckte det var skräp alltihop utom Moldavien som jag fastnade för direkt. Det är nog en ganska dum idé att tävla i musik egentligen för alla länder har så otroligt olika smak känns det som. Återstår att se om det blir bättre nästa vecka.  

Nu ska jag äta frukost och sedan kila iväg. Önskar er en bra dag så hörs vi förhoppningsvis ikväll!

Stor kram ♥



Ruccolapaj med soltorkade tomater


Gårdagens matiga ruccola- och tomatpaj, räcker även till
mig denna kväll. 

Imorse hann jag inte med något blogginlägg som ni kanske observerade. Hade helt enkelt en betydelsefullare sak för mig, men det är ändå lustigt att jag direkt känner att jag gärna vill knåpa ihop några rader på morgonkvisten även om det tar sin lilla tid. Men som sagt idag blev det tidsbrist.

 

Det har sannerligen varit varmt ute denna tisdag. Har suttit en stund ute på lilla balkongen med samma hög inredningstidningar som igår. Gick dock bättre idag med att bläddra igenom dem, slapp nämligen ögonlock som föll ner gång på gång ;)

 

Blir en bit av ruccolapajen jag gjorde igår till middag även denna kväll. Väldigt bekvämt och enkelt att kunna plocka fram och bara värma sin middag någon minut eller två i micron. Pajen blev riktigt god och tycker att den var enkel att göra. Jag äter den med en liten sallad till, tycker det passar så bra med en fräsch sallad till paj.

 

Ruccolapaj med soltorkade tomater


Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
2 färska tomater
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl grädde
2 ägg
1 dl västerbottenost

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och de soltorkade tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten samt skivade färska tomater. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

 

Ni som likt mig är Melodifestivalintresserade missar väl inte programmet "Inför Eurovision song contest 2010" på SVT1 kl 20:00. Bidragen som bedöms i kväll kommer från Moldavien, Ryssland, Estland, Slovakien, Finland, Lettland, Serbien, Bosnien-Hercegovina och Polen.  Årets expertpanel består av Kayo, Rennie Mirro, Marie Serneholt, Lena Philipsson samt Thomas Lundin tillsammans med programledaren Christer Björkman såklart. Så missa nu inte detta!

Nu kurrar magen mer än lovligt när jag skrev ner receptet ovan, så ska stilla hungern och sedan blir det tisdagsmys för hela slanten. Sköt om er så hörs vi förhoppningsvis imorgon igen!

 

Kramar ♥

 



Min turmåndag


Sov dåligt inatt så efter jobbet hamnade jag i soffan med en hög med tidningar.
Hann dock inte igenom många sidor innan jag somnade och sov mig igenom 
hela "Förkväll", ops!


Måndagen avklarad, känns riktigt bra. En dag närmre nästa lördag och början på vår semestervecka. Påtal om just semester så fick vi ut semesterlistorna för sommarn 2010 idag på jobbet. Veckorna 25 samt 28-31 är jag ledig. Det ska bli helt underbart med så många veckors sammanhängande ledighet, oj vad jag ska softa och bara njuta av lediga och förhoppningsvis varma och soliga sommardagar.

Annan liten rolig sak som hänt idag är att vi kommer flytta upp x-antal våningar upp i höghuset på jobbet och det lottades idag vart man skulle sitta och jag drog vinstlotten och hamnade precis där jag önskade. Så ibland har man turen på sin sida. Köpte dessutom en Trisslott påväg hem och vann 25 kr x 2, så vips var jag 50 kr rikare. Inte illa en måndag och allt. Investerade en del av min vinst i en glass, perfekt denna varma vårdag. 

Nu har jag precis slängt ihop en enkel ruccolapaj med tomater som står i ugnen och bakas. Förutom att njuta av en bit matig paj ska jag ha en lugn hemmakväll. Ska nog passa på att läsa ut spännande "Snabba Cash" av Jens Lapidus. 

Ha en bra kväll! Kram♥



Festligheter på Grev Turegatan


Påväg i hissen med famnen full av liljor till födelsedags-
barnet samt en flaska rosa Champagne

Mingel i köket som synes

Maken poserar glatt efter ett glas vin

Födelsedagsbarnet Yasmin till vänster & Thaby till
höger

Hinkar fyllda med roséflaskor och is, snittar och goda
små smördegsknyten.


Sköna Lovisa och Helena på partyhumör

Lovisa fastnade på ytterligare på en bild. Här med Fredrik
som brukar fixa riktigt skojiga fester. Vi missar tyvärr
hans inflyttningsfest om några veckor då vi är på bröllop 

Godmorgon måndag! Börjar med att bjuda på en kavalkad av bilder från lördagens 30-årsfest hos söta Yasmin och hennes Daniel. Riktigt fint ordnat i sekelskiftslägenheten och hur trevligt som helst.

Denna helg gick alldeles för fort. Hade lätt kunnat vara hemma några dagar till, men jag får se det från den ljusa sidan. Nu är det bara tio arbetsdagar kvar innan min och makens semesterresa till New York går av stapeln. Kollade in Sofi Fahrmans blogg i helgen och kan konstatera att det är grönt i New York och likaså shortsväder så det gäller att packa smart känner jag. Som jag längtar tills vi strosar på Manhattan, picnickar i Central Park och går ut och äter god mat om kvällarna.

Nu måste jag sluta drömma och fixa frukostmackor. Ha en bra start på denna veckan.

Stor kram ♥



Fullspäckad lördag


Rosa Champagne perfekt present till en tjej som Yasmin
som har allt plus ett fång med rosa liljor som dock inte
kom med på bild

Jag igår precis innan taxin kom och hämtade upp oss
mot kvällens festlighet.

På mig hade jag en enkel svart klänning & en kofta med
nitar på axeln.

God eftermiddag söndag!

Så är jag är tillbaka i bloggvärlden igen efter en kort liten bloggpaus under gårdagen som istället gick åt till ett besök på en återvinningcentral med alla mina säckar från garderobsrensningen. En sväng på stan i solskenet och lite shopping på det tillsammans med min äkta hälft. Helt slut när vi kom hem på eftermiddagen så det blev en lång eftermiddagsnap för oss båda innan kvällen. Vaknade lagom tills det var dags för att hoppa in i duschen och sedan på med makeup och iväg till Yasmin som hade 30 årsfirande.

En hellyckad kväll där det bjöds på allt. Roséflaskor i stora ishinkar, drinkbord och en massa goda snittar. Inget som saknades där inte kan jag lova. Yasmin hade till och med ordnat personal som gick och plockade, hällde upp mer i folks glas när det började sina samt gick de runt med brickor med snittar. Är man på Östermalm så är man ;-) Som sagt en hellyckad kväll - Tack snälla Yas!

Idag sov vi länge och båda sitter fortfarande i denna stund i våra morgonrockar. Termometern visar på 15 grader varmt ute så man borde ta tag i sig själv och bege sig ut i "sommarvärmen" och njuta. Får dock se hur det blir med den saken denna söndag, har det rätt så skönt här inne i soffan också. Känner av en begynnande förkylning tyvärr, kände av det redan igår. Hoppas det ska gå tillbaka så jag dricker c-vitamin och en massa vatten och hoppas att det ska hjälpa, vill inte bli sjuk!  

Ha en fortsatt bra söndag, på återseende!

Kramar ♥  



Ljuvliga fredag



Köpte hem en färgklick denna fredag. Snart är det väl slut på
tulpansäsongen, så bäst att passa på kände jag. Det rosa fatet
som mäter 42 cm ø kommer från Mateus. Ljusstakarna
kommer från IKEA.

Helt underbart med fredag och dessutom har solen strålat från det att jag klev upp imorse. Kort dag på jobbet, hade lyxen att bli hämtad av maken utanför entrén i eftermiddags. Alltid extra mysig start på helgen att få skjuts. 

Nu har vi precis varit och tittat på potentiella klinkerplattor och storhandlat inför helgen. Slank med både tidning och den nya Ahlgrens bilar med saltlakrits. Strax ska jag fixa med kvällens middag, men har bara mellanlandat lite här i soffan för ett blogginlägg samt för att uppdatera mig lite hos favoritbloggarna.

Ikväll äter vi parmalindad fläskfilé och fransk sallad med bland annat solrosskott, dijonsenap och valnötter. Fräscht och gott!

Ha en riktigt bra kväll! Kram ♥




Torsdagsmys!


Torsdagmys med tändaljus på köksbänken

Godkväll, förutom att ha haft enormt sommarlängt denna dag har jag hunnit med att returnera ett paket till H&M och varit ute på en powerwalk. Blev bara en kortare sväng men det var så skönt att komma ut efter en lång dag inomhus på jobbet.

Nu ska jag förflytta mig till soffan och bläddra igenom nya "Allt om Mat" som trillade in för någon dag sen.

Nu torsdagsmys!

Kram ♥



Sommar med Ernst & bruchetta med rucolakräm



Ni har väl inte missat att allas vår Ernst har kommit ut med ytterligare en bok ”Sommar med Ernst”. Den folkkäre inredaren bjuder in oss till sin sommarvärld. Man får lära sig allt från att sy hissgardiner till att grilla kräftor. Ernst bjuder på sina smartaste knep för sommarstugan och lagar enkel och somrig mat i det fria. Låter helt klart som en bok för mig och ska inhandlas så fort jag kommer förbi en bokhandel nästa gång. 

Ja så var det torsdag och mer än halva veckan har vi avklarat. Inte mig emot, vill att veckorna ska gå fort så vi får en ny månad så man slipper aprilvädret. Jag är verkligen klar med upp och ner gångar i vädret nu och vill inget hellre än att ha sol, värme och grönska.

Pratade med min kära vän Anna igår över MSN. Hon befinner sig i Paris med sin lille son Gabriel och hon förklarade att de lovat 20-25 grader till helgen där så hon planerade picnick med parmaskinka, gott bröd och rosévin i en park. Kan ju säga att jag kände avundsjukan växa i bröstet på mig. Kunde inte kontra med något inbjudande från vår huvudstad. Berättade istället att det snöade och vare 3 grader plus. Förstår att hon inte har bråttom hem till Sverige. Hoppas att staden visar sig från den bästa sidan i mitten av juni åtminstone med en massa sol och värme då hon och två av mina andra barnsdomsvänner kommer hit och hälsar på mig.   

Bruchetta med rucolakräm från Ernst nya bok (bilden ovan) tycker jag låter supergott och somrigt. Kanske man ska svänga ihop som en aptitretare när tjejerna kommer där i juni och så lite sval rosé till det på balkongen... *drömmer*

Ingredienser:
150 g rucolasallad,
1-2 vitlöksklyftor,
1 1/2 dl olivolja,
2 dl solrosfrön,
1 nypa salt,
svartpeppar 
2 msk vit balsamvinäger,
1-2 msk flytande honung,
150 g riven västerbottensost,
rivet skal och saft från 1/2 citron,
1 normalstor baguette eller ciabatta,
1 knippe tunt skivade rädisor,
flingsalt.


Gör så här:
Skölj, torka och lägg rucola i en skål. Skala och skär vitlök i bitar och häll ned i rucolan. Tillsätt olivolja, solrosfrön, vanligt salt, peppar, vit balsamvinäger, honung och blanda runt. Tillsätt västerbottensost tillsammans med saft och skal från en halv citron. Kör allt till en kräm med stavmixer. Smaka av. Skär baguetten eller ciabattan i skivor, cirka 3 cm tjocka. Grilla brödskivorna tills de fått fin yta på båda sidorna. Bred ut en klick av krämen på varje brödskiva och garnera med de tunt skivade rädisorna, flingsalt och peppar.

Servera genast, som aptitretare eller liten förrätt.

Nu vet ni trogna läsare vad jag ska skriva antar jag. Mot arbetsdagen! Sköt om er.

Kramar ♥




Uppfräschning av balkongen


Förra årets accentfärg på balkongen var cerise. I år blir det
andra kuddar som får pryda soffan, jag är klar med chockrosa.

Aprilväder är verkligen opålitligt, idag har det snöat till och från här. Avskyr de vita fjäderlätta flingorna numera och är så innerligt trött på att de yr i luften även om de denna gång inte hade möjlighet att stanna för de smälte innan de ens hann lägga sig till ro på marken, men ändå!

 

Idag har jag inte haft ett enda möte inbokat på hela dagen och jag har därför fått gjort både det ena och andra. En del korrespondens med fältkontoren och även annan planering inför kommande dagar har hunnits med . Jag är både glad och nöjd för det var behövligt.

 

Annars är det mesta som vanligt, maken min är just nu förkyld. Kanske inte hör till vanligheterna i o f s. Han låg och huttrade under dubbla täcken natten till idag stackaren. Hoppas såklart han piggar på sig och att jag själv slipper undan samma åkomma. 

 

Fick hem ett paket från H&M Home idag med nya kuddfodral till rottingsofforna på balkongen. Blir inga cerise i år, tröttnade ganska snabbt på accentkulören förra året. Vad det blir i år får ni se när jag väl iordningställt balkongen för sommar om några veckor. Först ska vi lägga klinker där ute (eller vi och vi, min snälla pappa har erbjudit sig att fixa det när han och mamma kommer på besök i maj, jippi!). Så i dagarna ska jag och kolla ut lämpliga klinkerplattor för utomhusbruk. Har redan en tanke och bild i huvudet.   

 

Nu är det matdags. Ha en mysig kväll. Kramar ♥



Fixa garderoben steg för steg


Jag som i dagarna gått igenom hela min garderob tänkte
här tipsa om garderobsfix steg för steg: 

Inventera,
vad har jag och vad behöver jag? Spara inte av sentimentala skäl om det inte är unika plagg eller har affektionsvärde.

Rensa, skänk & släng. Lägg undan, laga eller lämna till insamlingen. Luftiga garderober är bäst för både dig och kläderna.

Sortera, skilj på plaggen beroende på kvalitet. Tunna klädgarderober delar effektivt av mellan till exempel ytterplagg och inneplagg.

Planera, bli medveten om dina dagliga vanor. Vilka plagg använder du oftast? Vilka skor? Tänk igenom ditt rörelsemönster och försök bli så effektiv som möjligt.

Placera och inreda, det är dags att inreda. Nu avgör du höjder, bredder, väljer lös inredning som vilka lådor, boxar och detaljer som måste få plats. Tänk högt och lågt. Finns det plats ovanpå eller under garderoben? Platta, rymliga förvaringspåsar eller lådor passar bra att fylla med sådant som du inte använder dagligen. Rensa ut säsongsplagg och göm undan. Byt sedan när årstiderna skiftar. Lägg slutligen till en liten känsla av lyx och din garderoben blir både funktionell och flärdfull.

Helhetslösning, om du vill låt garderoben bli en kompaktlösning som innehåller allt: spegel, krokar, tvättkorg, en plats för radio eller musikmobilen. Ställ några väldoftande parfymflaskor på en hylla eller lägg ett par doftpåsar bland underkläderna för att skapa en känsla av vardagslyx.

Så nu har ni lite att fixa med ;-) Själv ska jag bege mig mot arbetet. Ha en riktigt bra dag så hörs vi lite senare!

Kramar ♥



Vanlig tisdag


Doftar kanelbulle det gör jag allt som oftast. Bodylotionen &
duschkrämen från Philosophy är en favorit. Ni som inte har
vägarna förbi Mäster Samuelsgata här i Stockholm kan bl.a
köpa duschkrämen 
här.  

Ja vad ska man säga om denna tisdag. Högs ordinär skulle jag nog benämna den som, varken mer eller mindre. Betyder dock inte att den varit oduglig på något sätt, men det mesta har flutit på så som det brukar göra.

 

Efter jobbet hann jag med en sväng på stan. Hade några små ärenden att utföra. Jag och maken ska på 30-års fest på lördag så det var lite småsaker jag behövde inhandla inför detta. Lyckades även kära ner mig i ett par skor, men ska låta bli att handla en massa nu innan New York resan (som jag verkligen hoppas att vi kommer iväg på om 17 dagar. Maken nämnde bara för en stund sedan om problematiken) Känns bättre att shoppa loss där om jag hittar något som faller mig i smaken. Så jag stod emot och stolt traskade jag hem utan några shoppingkassar.

 

Flera av er som efterlyst bilder på garderoben och de kommer men jag är inte hundra klar där inne ännu. Lite småfix som jag vill få klart innan bilderna kommer. Därför ni fortfarande inget fått se, men som sagt det kommer. Nu blir det till att ställa sig i köket och fixa middag. Har lite dåligt med inspiration just nu när det kommer till vardagsmat. Får inte till några uppslag med bra rätter, får se vad det blir helt enkelt.

 

På återseende, kramar ♥ 



Pudriga nyanser i vår


En av vårens hetaste trender är pudriga nyanser av beige, rosa och brunt. Jag är väldigt förtjust i dessa toner. Här beige kavaj, Gina tricot. Nagellack, Mac i färgen Abalone shell. Pudervit spetsklänning, Modekungen. Plastring, Cocoo. Skärp, Asos. Trosor i chiffong med sidenrosett, Lindex. Kilklackssandaler, Filippa K. Paraply, Top shop. Mina tre favoriter i detta collage ursprungligen från Cosmopolitan är nagellacket, skärpet och paraplyet.

Positivt tänkande
kan göra underverk kan jag meddela för gårdagens inplanerade heldagsmöte som jag gnällde över på morgonen blev bara ett möte på runt två timmar sammanlagt tillslut. Jag var alldeles lycklig när jag insåg runt middagstid att det inte blev längre möte än så. Resten av måndagen gick därefter som en dans och utanför strålade solen från en klarblå himmel och det gläder i sig. Nu hoppas jag på lika bra utdelning idag, känner mig bra mycket mera fit for fight redan denna tisdag så here we go! 

Blev inget kvällbloggande för min del igår som ni kanske märkte. Somnade i soffan när jag kom hem och sedan blev jag liggandes kvar där framför både "Top Model" och "Svenska Hollywood fruar" Lättsmält underhållning som inte kräver mycket engagemang eller tankeverksamhet. Så det var bara att ligga och slötitta.

Nu ska jag fixa dagens frisyr, göra mig en macka och sedan ut och promenera mot dagens måsten. Ha en skön vårdag!

Kramar ♥




Måndagstankar


Känns som jag har lite brister på bilder i dessa dagar, blir lite lika emellanåt
men ska försöka fota med lite variation i veckan.


Måndag, måndag, måndag! Inget jag direkt jublar över denna morgon. Hade velat att det var fredagmorgon istället eller än bättre lördagmorgon all over again. Istället ligger en hel arbetsvecka framför mina fötter. Har möte inbokat från kl 10-16 idag. Jag som inte är en mötesmänniska jublar inte direkt över det heller och det är troligtvis därför jag känner en viss negativitet inför denna måndag trots att jag inte ens kommit iväg ännu. 

Ska dock försöka ändra på mina negativa tankar på direkten, de gör ingen glad. Istället tycker jag att vi alla ska tänka att denna måndag kommer bli toppen, vad tror ni om det? Bättre att se det från positiva sidan än att gå in med negativitet direkt. Det är åtminstone värt ett försök, okej?  

Har haft en helg med bara en massa städning känns det som, men det var det helt klart värt. Satt och mös igårkväll när jag såg ut över de skinande rena ytorna och de väldoftande hemmet. Maken kom hem från Skåne runt 19-tiden och sedan blev det gemensam middag och uppdateringar om vad som hänt under helgen. Kan ju säga så mycket som att han hade mer att berätta än jag ;-)

Nu ska jag ta tag i denna underbara måndag och se till så den inte blir så illa som jag först tänkte när jag slog upp de blå imorse. Sköt om er.

Måndagskramar ♥



Söndagsstök


Frostad, klar & vattengröna kivilyktor i en salig blandning

Det är först nu jag sjunkit ner i soffan nyduschad efter en massa städ och stök hela denna söndagen också. Den sista timman jag höll på hade jag god lust att bara lägga mig ner och skrika för det har känts som jag aldrig blev klar. Men nu är det iallafall tipp topp och det sista jag gjort var att byta lakan i sängen. Så ikväll när vi kryper ner så är det alldeles rent och luktar nytvättat. Wonderful! 

Maken är påväg hem från Skåne och jag ska nu lägga mig och läsa en sväng. Är mycket välförtjänt av dessa sista timmarna i lugn och ro känner jag efter denna totala städhelg.

Önskar er en härlig söndag och sista dag på helgen.

Kramar ♥



Pågående garderobsfix



Mitt sällskap denna helgen en skokartong med alla säsonger
av serien SATC. Kan se avsnitten om & om igen utan att tröttna.  

Godkväll! Måste erkänna att det varit mer att plocka med än jag trodde när alla kläder, skor och väskor skulle få flytta in i den ombyggda garderoben denna lördag. Jag har inventerat och plockat ut kläder som känts slitna/urtvättade och lagt i en hög. Kläder som jag inte trivs i eller som inte passar i en annan. Tvättmaskinen har fått arbeta med ren uppfräschning och så har jag färgkordinerat plaggen inne i garderoben, allt för att få det så lättöverskådligt och snyggt som möjligt. Bilder kommer när allt är klart! 

Sitter just nu i soffan i morgonrock med håret i en slarvig knut och inte en gnutta smink. Inte särskilt lördagspiffig med andra, men det är väldigt skönt att bara vara ibland. Denna helg har jag sedan länge planerat att ha precis som jag nu har den i min ensamhet. Tycker det är skönt ibland, även om jag saknar älskade maken. Han saknar mig tydligen också där nere i Skåne för han har redan hunnit ringa två gånger och frågat hur jag har det och förklarat att han längtar efter mig. Mysigt!

Ikväll får det bli något enkelt att äta. Funderar på att svänga ihop denna pasta, men får se vad det blir i slutändan. Nu ska jag in i garderoben igen en sväng och senare blir det fortsättningen av Millenniumtrilogin.

Ha en fortsatt mysig lördagskväll.

Kramar ♥



Vad är väl en bal på slottet?


Äggröra, apelsinjuice och en kopp "Earl Grey" från NK

Franska marmelader. Både den till vänster med "Hallon &
Granatäpple" & den till höger med "Fikon" är ljuvliga
tillsammans med en bit brieost, testa!

Lördagsfrukosten intogs denna morgon ensam framför
Nyhetsmorgon


Vaknade av ljuvliga solstrimor som letade sig in mellan de svarta rullgradinerna i sovrummet. Fantastisk morgon, får känsla av sommar när jag blickar ut över hustaken. Har ätit en frukost med krämig äggröra och druckit en stor kopp med te framför Nyhetsmorgon så här långt denna lördagsmorgon.

Längtar efter maken som befinner sig i Lund där han ikväll ska på vårbal. Känner mig själv som Askungen som istället för att gå på bal med fin klänning ska rensa, kasta och städa... ”Nåja, vad är väl en bal på slottet..? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles… alldeles underbar.. 

Skämt o sido, det ska bli skönt när allt är klart här för detta kaos som jag befinner mig i just nu ogillas skarpt. Ordning och reda är det klart bästa tycker jag. Tror dessutom att det kommer bli så bra i den lilla, lilla garderoben.

Ha nu en fin lördag och hoppas solen skiner på er också vart ni än befinner er! Jag ska ta tag i dagen, på återseende lite senare. 

Kramar ♥  




Fredagskväll i Sjöstaden



Fredagspiffat klart med en bukett med ljuvligt rosa liljor i
cylindervas från Åhléns, tända ljus & ett glas mousserat.
Allt på vår ombyggda köksbänk med högblank skiva som
vi är supernöjda med. 

Så var det äntligen helgdags och jag är i skön fredags stämning här hemma. Popmusik på stereon, snittblommor på ombyggda köksbänken, levande ljus tända och en liten pizzadeg för en person som ligger och jäser under sin bakduk. Ska strax koka ihop en tomatsås med bland annat färska tomater, vitlök och oregano. Har precis hällt upp lite mousserat i glasen från DUKA och ska om en stund sjunka ner i soffan så fort jag bara toppat pizzan med tomatsåsen, den färska spenaten, fetaost och bacon. Sedan får ugnen ta över.

Jag gör ingen större skillnad om jag är hemma ensam eller vi är två eller flera här hemma. Är det helg så är det oavsett tycker jag och har svårt att se att jag skulle låta bli att fixa mat bara för att jag är själv en kväll eller två. Jag tycker det är alldeles för skoj för att låta bli helt enkelt, nytta förenat med nöje helt enkelt.    

 

Har planerat en lång sovmorgon imorgon bitti. Känner att det är behövligt innan jag tar tag i drivorna med prylar i gästrummet. Skrämd av att titta in där som det ser ut just nu. Så olikt mig med prylar från golv till tak, men snart ett minne blott. Nu ska jag bege mig till köket och sätta fart på pizzabakandet

Ha en lovely fredagskväll.


Kramar ♥




Hemlagad grekisk pizza


Fredagskvällens tilltänkta middag, hemlagad pizza med smaker från Grekland.

Godmorgon! Fredag idag och det betyder såklart fredagsmys när arbetsdagen väl är över om si så där 8-9 timmar. Blir hemmagjord pizza för min del ikväll och funderar på denna variant med grekiska smaker. Kommer vara ensam hemma och då maken inte är mycket för varken fetaost eller spenat så vore det passande bara för den skull att testa denna fredag. Så jag tar troligtvis svängen om Coop här i Sjöstaden och köper med mig ingredienserna så ska jag testa helt enkelt. Ska även svänga förbi blomsterbutiken Magnolia för en fredagsbukett. Känns som det var en evighet sedan jag köpte en färsk blombukett senast. Får helt enkelt bli ändring på det.

Önskar er en riktigt härlig helg. Här blir det som sagt mycket hemmamys, mina kläder ska in i garderoben och jag ska hinna med ett långt och skönt bad och ta hand om min vinterbleka och torra kropp tänkte jag någon gång under helgens dagar. Nu mot veckans sista arbetsdag. 

Här har ni receptet på hemlagad grekisk pizza

Ingredienser:

Pizzadeg:
Jäst
vatten
Salt
Vetemjöl
Olivolja

Fyllning:
Färsk bladspenat
bacon
Fetaost
Muskot (riven)
Olivolja

Gör så här:
Tillred pizzadegen. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl. Blanda och knåda i ca 10 min. Låt degen jäsa i 30 min under bakduk. Värm ugnen till 250 grader. Dela degen i portionsstorlekar. Kavla ut. Tärna och fräs bacon på medelhög värme. Skär fetaosten i kuber på 2x2 cm. Stryk tomatpuré (eller pizzasås) på pizzan och varva med stekt bacon och spenat. Toppa med fetaost och ringla över lite olivolja. Grädda i ugn cirka 15 min. Lägg upp på tallrik och riv lite muskotnöt över pizzan.

På återseende! Kramar ♥




Vulkanutbrott & inställda flyg


Kvällen är räddad, ny mattidning låg i brevlådan denna torsdag.

Idag har det nog varit den varmaste dagen hittills? Tycker det var superskönt när jag traskade hemåt efter arbetdagens slut. Dock har inte solen visat sig lika glatt framme som föregående dagar.

Satt och gick igenom min kalender för en stund sedan och kunde konstatera att det finns en massa roligheter  inbokade. En 30 års fest, en New York-resa, ett bröllop, besök av mina föräldrar och i mitten av juni kommer Kicki, Anna och Sara hit. Tre av mina underbara barndomsvänner från Västkusten som kommer hit för skoj skull, ska blir såååå kul! Ser framemot sol, balkonghäng, rosé och en massa gamla minnen. Sista bokningen än så länge i min kalender är vår Greklandsresa. Så det finns massa roligt att se framemot samt då naturligtvis att göra framöver, precis som jag vill ha det. 

Nu sitter jag och väntar på min älskling som förhoppningsvis är påväg hemåt. Maten är klar och det är bara för honom att sätta sig vid kökbordet och hugga in på torsdagens måltid som blir stuvade makaroner och köttbullar. Tycker det är lite ledsamt för makens skull då han sedan ett tag har bokat flyg till Skåne imorgon förmiddag, men med tanke på rådande vulkanutbrott vid glaciären Eyjafjallajökull på Island så blir det nog ingen flygresa för hans skull imorgon. Det sägs nämligen att all flygtrafiken över Sverige sannolikt kommer att vara avstängd även på fredagen. Får hålla tummarna, men det ser nog mörkt ut.

Nu ska jag se avslutningen på veckans sista "Halv åtta hos mig", Det är dock en repris så jag känner igen avsnittet och hon som taktikröstar i slutet och ger en 4:a fast hon säger att det är det godaste hon någonsin ätit för att hon själv vill vinna är ju totalt dum i huvudet. Tur hon inte vann trots sitt försök att "fuska", pinsamt! 

Ha nu en skön kväll så hörs vi imorgon igen!

Massa kramar ♥




Torsdagmorgon i Sjöstaden


Bilder från ett Sjöstaden som sakta håller på att vakna upp ur sin vinterdvala.
Inte en dag för tidigt om ni frågar mig.

Helmysig gårdagskväll, satt till och med en snabbsväng på ena balkongen och mös i kvällssolen. Inte supervarmt men med lite lä och solens strålar som letade sig fram bland huskropparna så var det helt okej. Det är verkligen något visst med de första stunderna utomhus efter en lång och som i detta fall snöig vinter.

 

Låg alldeles för länge och läste igår - gäsp säger jag då idag! Läser just nu ”Snabba Cash” år och dar efter alla andra, jag vet ;) Gillar den riktigt mycket, trodde inte det var en bok för mig först. Inte min stil när jag läste på baksidan, men måste säga att jag är fast. Så fort jag är klar vill jag se filmen. Jag är ofta sådan att jag hellre läser före jag ser en film på gott och ont.


Idag är det flera förstudiemöten på schemat, annars förfogar jag över dagen helt fritt. Nu ska jag slänga på lite läppglans och kila ut i solen. Ta hand om er och ha en riktigt fin dag vad ni än hittar på.

 

Kramar i massor ♥




Utomhusfikornas tid är här


I dessa soliga dagar är en kaffe på en uteservering alldeles perfekt tidsfördriv.
Älskar att titta på folk och lapa i mig av solens strålar.


Idag blev det en sväng på stan efter jobbet i det fina vädret. Härligt mycket folk ute som satt på uteserveringarna och samtalade och skrattade över en kaffe/te eller vad det nu var man drack. Underbara tider nu när det våras och vi bleka nordbor kommer ur våra hålor för att samtala och umgås ute på ett lite mera kontinentalt sätt. Fick med mig en ny deodorant och ett hårspray hem precis som planerat, så inget storslaget här inte.

 

Har använt min nya trench från Zara som jag fyndade i januari på rean för första gången denna onsdag. Jackan passar perfekt nu som en övergångsjacka så jag är supernöjd att jag plöjde ner en ynka hundralapp på den för några månader sedan. Fynd kallas det visst.  Förra året smygstartade jag med vårjacka mycket tidigare än vad jag har kunnat i år. Men nu hoppas jag ju slippa slita mer på vinterjackorna för denna gång, men  man ska aldrig säga aldrig. Hörde ryktas om snö(!) till helgen, måtte det vara falska rykten.   

 

Ikväll blir det Greys Anatomy och mys i soffan som gäller. Klädhögarna i gästrummet får vänta ett par dagar till känner jag innan de får flytta in i det nyrenovrade lilla dressingroomet.  

Ha en mysig kväll, på återseende! 

Kramar ♥




Välkommen soliga onsdag



Såg nya serien "The good wife" igår med bland annat "Mr Big" (Chris Noth) som politikern Peter Florick som dömts till fängelse. Hustrun Alicia Florrick (Julianna Margulies) måste därför återgå till sitt arbete som försvarsadvokat. Alicia har tillsammans med Peter två barn, Zach och Grace och hon får svårt att återfå ett arbete. Till slut lyckas hon få en provanställning på en advokatbyrå. Tyckte serien var riktigt bra. Gillar advokatserier så kommer nog följa denna. När jag ser Chris Noth kan jag dock bara tänka på "Mr Big" som Carries numera make i "Sex and the city". Längtar till premiären av den nya S A T C- filmen som kommer i slutet av maj. Vill ni se en ny trailer från filmen så kika här  

Morning, snabba puckar här denna onsdag. Har en förmåga att ligga liiite för länge på mornarna i dessa dagar och sedan får jag stressa som en liten iller för att hinna allt innan jag måste kila iväg. Dumt, jag vet. Är ju medveten om "problemet" men det är ju svårt att motstå sängvärmen ibland har jag märkt.

Vanlig onsdag, hoppas på en bra arbetsdag. Har haft en svacka eller vad man ska kalla det då jag inte tycker jag får gjort så mycket som jag önskar i dessa dagar. Sitter sedan några veckor tillbaka med i en s.k. förstudie i ett nytt webbprojekt som tar mycket mera tid än jag hade räknat med. Äter liksom upp mina dagar med möten hit och möten dit, Suck! Ibland borde man tacka nej när man blir erbjuden att delta i saker, men samtidigt ser jag det som en kul utmaning med nya projekt samt kul att få vara med och tycka till om saker. Men som sagt det "stressar" upp mig en aning eftersom det känns som annat blir åsidosatt och ingen annan gör mitt jobb åt mig om jag inte gör det själv. Ja ja det löser sig, förstudiearbetet ska vara avklarat 31 maj så det är ju inte så långt kvar. 

Ha en skön onsdag och vi hoppas såklart på sol i stora lass. 

Kramar och på återseende ♥




Tisdagskväll



Så vips var denna arbetsdag över och jag är återigen hemma. Har hunnit med både en sväng till Åkersberga och till Kista efter jobbet. Enbart som sällskap till maken som hade några ärenden att utföra, så några mil i bilen har det blivit och en middag på Mac Donalds. Inte det nyttigaste en tisdag kanske, men gott var det!

Vårvädret
 visar sig från sin allra bästa sida just nu. Promenderade hem med uppknäppt jacka i eftermiddags och på fötterna lätta promenadskor. Så underbart skönt att man blir lycklig ända in i märgen. Det inbokande mötet i morse gick så bra som jag hade hoppats. Nu återstår det bara att vänta och se vad det blir för resultat. Hoppas så klart på det allra bästa.


Nu ska jag mysa med maken i soffan. Trött efter en hektiskt dag med många intryck. På återseende!

Kramar ♥ 




Grönt är skönt


Kunde inte motstå denna vattengröna marimekkoskål sist
vi handlade. Köpte en till mig & en till min kära svägerska.

Den vattengröna färgen passar väldigt bra in här hemma
sedan vi gjorde om köket, fint mot allt det vita.


Tisdagmorgon och jag kände mig som en zombie när jag slängde de nästintill skräckinjagande vintervita benen över sängkanten för en stund sedan. Ibland är det ju bara för skönt att ligga kvar under duntäcket och bara njuta av värmen och lugnet. Men för att få mat på bordet var det tillsist bäst att kliva upp trots att jag övervägde att snooza hela dagen.

Ska på ett spännande möte nu direkt på morgonen, hoppas det går minst lika bra som jag tror och hoppas. Nervös är jag!

Blev inget röjande igår, hade inte riktigt inspirationen. Det ser bedrövligt ut inne i gästrummet med kläder på varenda liten yta. Blir trött bara jag tittar på högarna, men måste därför börja ta tag i det hela så fort som möjligt, men som sagt igår prioriterades soff- och makemys istället.

Sköt om er och ta vara på denna tisdag, den kommer aldrig mera igen!

Kramar ♥



Solig måndag


Denna pastelliga tidning från ELLE mat & vin fann jag här
hemma i tidningshögen som jag missat läsa klart så det
får bli lite matspan väl i bingen ikväll.

Måndagens arbetsdag blev ganska bra ändå tillsist. Hittade lite härlig energi där efter morgonkaffet och sedan har det runnit på i en faslig fart med möten både för- och eftermiddag och där emellan har det varit att svara på mail och boka in nya mötestider. Jag har även hunnit med att titta ut på alla människor som traskat runt i solskenet denna måndag och jag har känt av ett visst sting av avundsjuka över att jag inte likt dem kunnat vara ute i solljuset och andas in våren. Fick mig i alla fall lite solvärme på nosen under min sköna promenad hemåt, inte dumt alls. 


Ikväll är min tanke att jag ska börja gå igenom vissa klädesplagg och hänga undan somliga och kasta andra som sett bättre dagar. Min garderob är som jag tidigare nog skrivit så gott som klar. Så nu ska jag bara röja innan jag hänger in alla plagg, väskor och skor. Tror det mesta dock kommer att fixas till helgen då jag ska vara hemma och fixa och dona har jag tänkt, längtar redan.


Nu ska jag ta tag i middagsmaten, maken kommer hem tidigt idag, jippi! Ha en mysig måndagskväll. Bara fyra dagar kvar tills det är fredag igen!

Kramar ♥



Tillbaks hemma igen


Inredningsbutiken More i Varberg hade besök av mig och
mamma i lördags. Massa fint från en mängd olika märken.
Ni ser ju hur underbart blå himlen var både i lördags & igår

Tex från Flos, Kartell, Fatboy, Grythyttan, Ceannis, Vip,
Guzzini, mfl.

Här kommer min söta mamma ut med en påse innehållande
två superfina betongljusstakar från Tove Adman
. Fina pappa
fastnade inte på bild denna gång. Han satt i bilen när vi
spanade i butiken, inte riktigt hans grej ;-)

Moi i bilen med sjal från H&M´s sammarbete med Jimmy choo

Så är man tillbaka i vardagen igen efter en helt fantastisk mysig helg hemma i barndomshemmet hos älskade mamma och pappa. Riktiga feelgood dagar med god mat, gott i glasen, årets första grillning, strålande solsken, fika ute vid Fästningen i Varberg, butikspan och långa promenader i naturen. Svårt att växla om nu och rikta in sig på en hel vanlig arbetsvecka igen känner jag. Skulle ljuga om jag sa att jag känner mig peppad, men det blir säkerligen bra när jag väl sätter min fot genom snurrdörrarna i entrén om någon halvtimma. Bara att fokusera och rikta in sig på arbete så ska det nog gå förhoppningsvis. 

Tack snälla mamma och pappa för helgen, ser framemot när ni kommer upp till oss i maj.

Även om det varit mysiga dagar så är det alltid skönt att komma hem och packa upp sin väska när man varit borta. Så även igårkväll när vi kom hem, uppackning och så en skön dusch innan jag kröp ner i min egna säng, sååå skönt. Sovit som en stock inatt kan jag avslöja.

Nu måste jag ta tag i dessa sista minutrar innan jag beger mig ut. Önskar er en riktigt bra måndag så hörs vi lite senare. 

Stor kram ♥  
 



Leopardfötter


Mina nya H&M ballerinas som jag beställde för ett tag
sedan. Gillar dem jättemycket.


Jag har inte invigt dem ännu, men tror bestämt att det
får bli nu till helgen.  

Fredagmorgon och full aktivitet här hemma i Sjöstadshemmet redan. Hantverkare med spackelspadar och skruvdragare in action. Maken som knyter om slipsen för tredje gången och jag själv som fixar det sista av mina sedvanliga morgonbestyr samtidigt som jag skriver några rader här inne. Allt i en salig blandning, får helt klart en känsla av hur det är att vara en storfamilj just nu.

Nu har jag fått mig en riktigt bra bild över hur mitt lilla dressingroom kommer att bli när den är klart. Jag kan säga så mycket som att det blir bra mycket bättre än jag vågat tro och hoppas på. Några finjusteringar och det kommer blir så perfekt det kan på 3 kvadrat meters yta. Längtar tills jag får hänga in alla mina plagg, sortera mina älskade väskor och prydligt ställa upp mina skor. Ordning och reda det är underbart! 

Denna vecka flög verkligen förbi. Helg igen och vi åker ner till västkusten i eftermiddag. Makens ska på herrträff i Falkenberg tillsammans med några gamla studiekamrater och jag själv ska tillbringa tiden hemma hos mina älskade föräldrar och bara ta det lugnt. Har inte varit hemma sedan i julas så nu är det hög tid för lite familjeumgänge igen. Enligt gårdagens väderleksrapport ska det bli sol och värme på den västra sidan av vårt land hela helgen så det blir perfekt om det stämmer. Här i Estocolmo ska det tydligen regna så jag flyr helt enkelt dit vårsolen förhoppningsvis kommer att lysa.

Min vita laptop kommer såklart att följa med mig på min lilla helgtripp, så förhoppningsvis kommer det något litet inlägg för er som gillar att kika in här när jag uppdaterat med inlägg. Nu måste jag ta tag i dagen, trevlig helg och på återseende!

Fredagskramar ♥



Kantarelldoftande fläskfile



Fick tips på detta recept med fläskfilé, kantareller och timjan från en av er läsare. Tyckte det blev riktigt gott så nu delar jag med mig det vidare till er. Tack snälla Patricia för tipset, du hade rätt det var riktigt smarrigt och enkelt!

Ingredienser:
Fläskfilé
kantareller
creme fraiche
körsbärstomater
timjan
kantarellfond

Gör så här:
Putsa filén fri från senor/hinnor och skär den i lagom tjocka skivor. Krydda köttet med salt och peppar och bryn i het panna. Tillsätt kantarellerna och låt dem steka tillsammans med köttet en stund. Häll i creme fraiche, körsbärstomater, grovt hackad timjan samt några matskedar med kantarell fond. Låt allt koka ihop och servera med tex pressad potatis eller ris. Enkelt och riktigt gott!



Coconut Macaroon


Nya favoriten i duschen, Coconut Macaroon från Philosophy
som jag fick av rara Jennie på min födelsedag. Luktar sååå
gott och är så jag. Som att duscha i Söderhavet varje ggn

Idag blir det bara ett litet livstecken och ett snabbt hej från mig innan jag drar igång denna torsdag. Hinner inte skriva mycket mer och anledningen är att jag låg kvar i sängvärmen och drog mig liiite för länge och snart står hantverkarna här och knackar på och vill ha sina instruktioner.

Det är maken som är den som håller i de mesta trådarna när det kommer till detta plötsliga lilla garderobsprojekt. Jag som är lite av ett kontrollfreak och som tycker om att planera väl innan jag drar igång med lite större projekt har minst sagt svårt att "let go" som det heter på engelska. Maken är mer impulsiv och tar tag i saker och ting direkt och förstår inte alls vad det är jag måste fundera på. Alla är vi olika. Det är säkert nyttig för min del att låta någon annan sköta saker och ting ibland. Inget som säger att jag kan lösa detta bättre än vad han gör, men jag skulle ju ljuga om jag sa att jag känner mig direkt lugn. Men ska försöka koppla av och lita till makens smak/beslut... Wish me luck ;-)

Blev inte ett jättekort inlägg ändå detta. Tydligen svårt att få stopp på mig när jag får ett tangentbord i händerna. Nu önskar jag er iallafall en riktig bra torsdag, på återseende!

Kramar ♥



Garderoben nästa


Härlig garderobsinspiration, dock är min drygt 3 kvadrat stora klädkammare
lite för liten för denna typ av dressingroom, men snyggt är det. En dag då ska
jag ha ett eget liknande *drömmer* 

Onsdagskväll redan och lite senare blir det mys till ljuvliga ”Greys Anatomy”. Innan dess ska jag röja ur hela min lilla klädkammare på ca 3 kvadrat meter. Vi har helt enkelt inte fått nog av att ha hantverkare drällandes i detta hem ännu, för i morgon bitti kommer det nya karlar som ska fixa i ordning med bättre förvaring inne i garderoben. Det här har jag länge haft i åtanke  då vi inte utnyttjar höjden i rummet som det är idag, men jag har aldrig fått tummen ur. Denna gång är det tro det eller ej faktiskt maken som startat upp det hela och inte jag överhuvutaget (mer än att jag har klagat på hur trångt det är där inne). Maken bad om offert och vips är ett nytt litet projekt igång här hemma.

 

Arbetsdagen har vart ganska medioker och trist. Likaså vädret med all sin gråhet. Det enda härliga är att det var runt 13 grader plus nu när jag traskade hem så vinterjackan var i varmaste laget att ha på sig. Kanske ändå snart ÄR dags att hänga undan vinterplaggen och kränga på sig både lättare skor på fötterna och tunnare jacka - Jippi!

Nu måste jag ta tag i garderobsröjningen innan jag hamnar i en surfa-på-nätet-dvala här framför laptopen. Vet hur jag blir om jag sätter mig till för länge. Ha en mysig kväll och tack för alla era kommentarer till förra inlägget, kul att det var fler än vi som tycker den lilla makeovern blev lyckad. 

Kramar och på återseende ♥ 



Före- och efterbilder


Här är det gamla köket med diskbänk och valnötsskiva
helt funktionsdugligt såklart, men inte så "kul" enligt mig


Voila nya köket med ny diskho och vit högblank bänkskiva
Kaklet är det samma, det är inte utbytt.

Annan vinkel på den gamla diskbänken.

Samma vinkel men med nya ljusa inredningen

Ytterligare en vinkel..

Och samma vinkel med det nya..

Gamla sidobänken med sina valnötskanter. 

Den lilla ombyggnationen. Vi har kapat ner kanterna ca
23 cm och lagt på ny bänkskiva.
  

Före...

.. efter.

The old kran och diskbänk

Och sist ny kran från Strands samt diskho från Smeg

Här kommer äntligen några före- och efterbilder på vårt kök. Jag har inte lyckats ta bilderna i exakt samma vinklar tyvärr, men man ser ju skillnaderna oavsett. Vi är väldigt nöjda både maken och jag. Jag är särskilt nöjd med den lilla sidodelen där man kapat kanterna runt den lilla bänken. Det har gett helt nytt användningsområde för den lilla snutten samt att det trots att det bara var en kant på 23 cm som kapats jäms med bänkskivan så har det öppnat upp massor. Konstigt att så lite kan göra sådan skillnad. Ska bjuda på fler bilder framöver, men tyckte det var lite skoj med före- och efterbilder först.

Nu ska jag bege mig mot dagens arbete. Trött är jag, sov dålig inatt men hoppas ändå på en effektiv och bra arbetsdag. Vad gör ni denna kortvecka? Arbetar ni eller har ni semester/påsklov?

Ha en toppenbra onsdag!

Kramar ♥ 
 



10 saker som gör mig glad



Man blir alldeles lycklig ända in i själen av sådana här strålande vårdagar. Längtar efter knoppande trädgrenar, varma kvällar och uteserveringar med en massa folk sippandesrosévin, kaffe eller öl. Saken är ju den att det inte är så länge kvar tills vi har allt detta framför våra fötter, bara några veckor bort nu så är vi där. 

 

På tal om vår- och sommarsäsongen så är jag är i stort behov av att gå igenom min garderob den närmsta tiden upptäckte jag under påskhelgen. Jag behöver rensa och uppdatera inför kommande vår- och sommarsäsong. Ofta köper jag ganska klassiska plagg som kan återanvändas flera säsonger, men vill ju naturligtvis inhandla nytt emellanåt. Är inte någon större modeslav som hänger med i minsta lilla skiftning i modet. Tror att jag lärt mig med åren att hellre köpa det som passar mig och min kroppsforn än att haka på minsta lilla trend, men som sagt jag är naturligtvis inte helt opåverkad och fin vill man ju alltid känna sig.

 

Nu ska jag laga middag, ingen aning vad jag ska svänga ihop denna tisdag. Får bli något väldigt enkelt känner jag, noll och ingen inspiration. Tillsist måste jag bara uppmärksamma att jag fick en Blogg Award från söta Malena imorse som går ut på att jag ska lista tio saker som gör mig glad.

10 saker som gör mig glad


◊ Jens (maken)

 

◊ Ranga

 

◊ Min familj

 

◊ Mina vänner

 

◊ Grönskan på våren

 

◊ Ett leende

 

◊ Solen

 

◊ Ljumna kvällar

 

◊ Trevliga människor

 

◊ Resa

 

Jag skickar denna Award vidare till alla er som läser och som känner att man själv vill lista sina glädjeämnen i livet. 


Ha en fortsatt skön tisdagskväll, nu är det "Halv åtta hos mig" hemma hos Adam Testa.


Kramar ♥




Måndagskänslor en tisdagmorgon


Ordet Kivi betyder sten på finska och står för symboliken
- Juvelens kärna. Kivi är färgsprakande juveler av ljus.
Denna variant i färgen hallon köpte jag för något år sedan.


Invigde de nya underläggen från Dixie under påsken,
snyggt med svarta tycker jag. Tallrikarna kommer från
Mio och champagneglasen från Duka.


Klart att vår lilla tupp fick vara med och lysa i påsk

Tycker påskäggen i silver från Indiska är så fina, de
kommer att få stå kvar framme ett tag till.

En av påskhelgens middagar med kantarelldoftande
fläskfilé. Receptet kommer så fort som möjligt för er
intresserade. 

Godmorgon på er! Så var påsken över för denna gång och arbetsveckan drar igång för min del om bara någon halvtimma. Har haft ett par riktigt sköna lediga dagar med hemmamys, påskmiddagar, lite shopping och njutningsfulla stunder i den perfekta vårsolen. Var bara igår som vi vaknade upp till vad man kan kalla ett riktigt bakslag med snöyra över Sjöstaden och en helt snöbeklädd mark. Trodde inte det vara sant, var tvungen att gnugga ögonen både en och två gånger. Idag är det vita borta igen som tur är och solen strålar återigen från en klarblå himmel.

Min tisdag börjar med ett projektmöte mellan klockan 09.00.10.00, sedan förfogar jag över resten av arbetstimmarna denna dag helt själv. Har en "to-do list" så bara att hugga igång väl på jobbet.    

Flera som frågat hur det gått med vår lilla mini köksrenovering och maken gjorde den sista spacklingen och målningen under påskdagen så nu är allt är klart. Vi är jättenöjda med de nya bänkskivorna och den lilla förändringen av bänken vid kyl och frys. Lovar att det kommer bilder under veckan.

Nu ska jag ta tag i min tisdagsmorgon, sköt om er!

Kramar ♥



Våriga sallader


Sallad med grillat päron, fikon & lufttorkad salami

Ingredinser:
Ruccola
2 st päron,
Lufttorkad salami
Haloumi
5-6 Fikon
Flingsalt
Svartpeppar
Balsamvinäger
Olivolja

Gör så här:
Börja med att steka haloumin och låt den svalna. Grilla päronklyftor i en grillpanna så att de får fint grillmönster. Lägg upp salamin i botten på ett stort fat, låt lite av salamin syna på sidorna. Lägg sedan upp ruccola, haloumi, päronen och färska fikon. Toppa med flingsalt, svartpeppar, balsamvinäger och olivolja.

Klart att servera! 



Sallad med granatäpple, parmaskinka & pinjenötter.

Ingredienser:
Parmaskinka
Fetaost el mozzarella
1 påse machésallad,
1 st Granatäpple,
1 st ask Körsbärstomater
1 påse pinjenötter

Gör så här:
Börja med att rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, var noga med att passa dem hela tiden för det går snabbt att de kan bli brända. Låt dem sedan svalna. Lägg upp parmaskinka i botten på ett stort fat, låt lite av skinkan synas på kanterna av fatet. Lägg sedan upp machésallad, smulad fetaost (det går även utmärkt att byta ut fetaosten mot exempelvis mozzarella), granatäpple, delade körsbärstomater och sist de rostade pinjenötterna. Ringla över flytande honung och eventuellt lite balsamvinäger. 

Klart att servera!


Sallad med bresaola, jordgubbar & valnötter

Ingredienser:
Bresaola,
Fetaost
1 påse ruccola
Färska jordgubbar
Valnötter
Flytande honung
Balsamicokräm

Gör så här:
Lägg upp bresaolan i botten på ett stort fat, låt lite av det lufttorkade köttet synas på kanterna. Lägg sedan upp ruccola, smulad fetaost, färska skivade jordgubbar och valnötter på ett stort fat. Ringla över flytande honung och en god krämig balsamico.

Klart att servera! 




Påskshopping






Gårdagens lilla shoppingskörd. Nya underlägg i svart från Dixie &
en brödkorg från Stelton. Spanade även in den söta abstrakta
plasthunden Puppy designad Eero Aarnio.

Kikade in en sväng i inredningsaffären "Home in Harmony" under makens och min lilla shoppingtur igår på självaste påskafton. Upptäkte till min förtjusning att de har byggt ut affäreren och fått in flera nya märken i sitt sortiment. Bland annat Alessi, Stelton och en mängd söta plåtburkar från Dixie. Köpte med mig en brödpåse från just Stelton som jag länge tänkt inhandla, men inte funnit rätt färgkombination. Blev en vit och beige variant som går att vända ut och in för variation. Blev även svarta nya underlägg från Dixie. Har så mycket vitt här hemma nu så det är snyggt att bryta av med svart eller andra färger. Spanade även in Eero Aarnios populära abstrakta plasthund som jag förövrigt kommer köpa den dagen vi ska inreda ett barnrum. Så söt, gillar den minsta varianten bäst och då helst i vitt. 

Påskaftonen visade upp sig från sin allra bästa sida med strålande solsken från tidig morgon till sen kväll. Dessutom var det runt 12-13 grader varmt ute vilket gjorde det alldeles underbart. Såg flera skid/snowboardåkare här i skidbacken. Säkerligen helt underbart att susa ner för backen i solskenet och "värmen". Nu är våren äntligen här, jag har drabbats av vårkänslor och det märks främst på att det är:

- Ljust när man slår upp ögonen varje morgon
- Ljust när man går hem på eftermiddagarna 
- Vinterkappan byts ut mot tunna trenchen 
- Ballerinas pryder mina fossingar
- Människor ler mot varandra på stan
- Uteserveringarna smygöppnar
- Svanarna invaderar Sjöstaden
- Jag blir sugen på balkonghäng
  
Nu ska jag ta mig en lång och skön dusch med en efterföljd långfrukost. Ha en härlig påskdag, på återseende!

Kramar ♥



Glad påsk!




Påskpiffet som vi har här hemma detta 2010 är det ni ser ovan, tycker det
räcker med lite granna. Ska ju ändå bort igen till veckan. 


Glad påsk mina fina läsare, vänner och familj som jag vet kikar in här emellanåt. Vaknade till strålande solsken denna påskafton. Suttit en liten sväng ute på balkongen och solens strålar har värmt på bra. Har sådan lust att plocka fram våra dynor till sofforna där ute, men vet inte, man borde nog vänta några veckor till i alla fall. Väntar nu på att frukostäggen ska koka klart sedan blir det en lång påskfrukost tillsammans med min älskling.

Igår kväll var vi ute maken och jag och åt på vår kvarterskrog "Medelhavspärlan". Helt okej, men inte mer än så. Tycker de ska ändra sin meny, känns som de har väldig få rätter och allt är snartlikt varandra, så en liten uppstramning hade inte vart fel. Men som sagt det var ok mat så vi blev i alla fall mätta och belåtna och mysigt hade vi. Jag åt en oxfilépasta med kantareller och maken smörstekt röding med champinjoner & kall örtcremefraich.

Idag ska vi ut på en långpromenad i solskenet och ett besök på byggvaruhuset "Fredells". Ikväll ska vi ha en middag här hemma. Ska svänga ihop något med fläskfilé är tanken, men vet inte exakt ännu hur jag ska få ihop det hela, men det löser sig under dagen ideér finns det gott om.  

Önskar er en riktigt Glad Påsk och på återseende imorgon igen!

Påskkramar ♥




Choklad- & pistagekaka



Här kommer en liten påskpresent till er som även ville ha receptet på choklad- och pistagkakan jag bjöd på på mitt födelsedagskalas.  

Ingredienser

Smet:
2 dl socker
2 ägg
100 gram Marabou pistage
80 gram margarin
1 3/4 del vetemjöl
3 msk kakao

Glasyr:
Minst 100 gram Marabou Pistage
4-5 msk vispgrädde

Dekoration:
Pistagenötter

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarinet och Maraboun som ska användas till smeten. Blanda ihop alla ingredienser. Grädda i 175 grader i 20 min, längst ner i ugnen. Låt kakan svalna. Gör under tiden glasyren genom att smälta Marabou ihop med grädden. Lägg på glasyren och strö över pistagenötterna. Låt kakan sedan bli kylskåpskall så glasyren stelnar. Servera med en klick grädde!

Glad påsk!



Första april



Köpte med mig minipåskliljor hem från jobbet. De ska få
sig en större kruka imorgon. Denna lilla krukan från Cult
Design brukar jag använda till färska örter, perfekt storlek.  

Första april idag och jag trodde in i det sista att jag hade lyckats undkomma att bli lurad, men maken drog en vals om att rörmokaren inte dykt upp som han skulle och när älsklingen hade ringt firman sa de att det hade blivit missförstånd och att de först nästa fredag hade tid att fixa vårt vatten. Jag gick i taket totalt i bilen kan jag meddela haha! Maken skrattade gott åt min upprördhet när han finurligt sa "april, april". Jag trodde på honom så jag erkänner han fick mig ;-) När vi kom hem så var allt på plats och vi är så nöjda båda två. Nu är det bara lite finlir som vi ska fixa själva kvar, men själva kökets funktion fungerar som det ska, toppen!  

Har varit ganska så segt att arbeta idag. Så oerhört tomt på avdelningen, ekade i korridorerna och tiden har gått superlångsamt. Tillsist kunde jag äntligen packa ihop mina saker och maken hämtade upp mig och nu är det äntligen några dagars påskledighet som gäller för vår del, så härligt!

Idag har vi satt på sommardäcken på bilen, nu ÄR det vår! Har även köpt hem söta minipåskliljor i kruka samt en små pärlhyacinter, perfekt påskigt/vårigt! Nu har vi precis ätit tacos och jag har druckit en massa påskmust som maken hade köpt till mig idag. Så gott! Hoppas på vårväder med sol och varm temperatur de kommande dagarna, men jag vet inte alls hur prognosen ser ut.

Önskar er en bra skärtorsdagskväll! Här blir det en lugn kväll.  

Kramar ♥




Skärtorsdag


Påskris på köksbordet passande så här på självaste Skärtorsdagen.

Skärtorsdag idag och påsken 2010 har härmed inletts (känns inte särskilt länge sedan det var jul & nyår). Blir en vanlig arbetsdag idag med liten extra påsktouch. Påskbuffe i matsalen med ägg, jansson och annan påskrelaterad mat. Ligger även ett stort påskägg med godis på fikabordet som högsta hönset (var ju lite roligt skrivet nu i påsktider ;-) lämnade igår innan hon gick på en veckas semester. Jag har dock inte varit sugen på godis på flera veckor. Jag är i o f s ingen stor godisråtta i vanliga fall heller, men visst slinker det ner en och annan godis ibland. Men som sagt inget sug alls det sista så får väl se om det blir något påskgodis eller inte för min del.  

Igår såg jag första avsnittet av nya säsongen av mysiga "Leila Bakar". Var dock en ren slump att jag fick på programmet, satt bara och zappade mellan kanalerna vid nio tiden och vips så var söta Leila i rutan. Hon bakade både påskmuffins med små "fågelbon" med ägg som topping. Belgiska våfflor i två olika varianter. En med jordgubbar och en med mörk- och vitchoklad samt en snabbt ihopsvängd dessert med saffranssabayonne. Såg ljuvligt ut alltihop och piffigt som vanligt när Leila är igång och bakar.

Nu är det dags att ta tag i det sista och bege mig ut. Maken ligger kvar i sängvärmen så det var ju bra mycket svårare att kliva upp för min del idag. Önskar er en underbar Skärtorsdag och trevlig påsk ni som ska resa iväg, lova köra försiktigt!

Påskkramar ♥




RSS 2.0