Ingen middag


Älskar Iittala i alla former och har både det ena och andra hemma.

Ikväll kl 19.00 är det inplanerat en middag på schemat med både tre rätters och vin. Jag har precis tackat nej och känner att det var det bästa jag gjort på länge och det är ovanligt för mig för är det något jag tycler om så är det just goda middagar med goda viner. Men idag orkar inte kroppen, den har helt fått styra. Har nu duschat för att krypa till sängs, matlust har jag lika med noll och lust att inta alkohol har jag då rakt inte. Nu ska jag sova och hoppas jag sover bort denna envisa förkylning och vaknar pigg som en lärka imorgon! 

Ha en mysig kväll där ute och min J, jag älskar och längtar ihjäl mig efter dig här!

Kramar ♥



Feberfrossa

Jag har ALDRIG tidigare längtat hem så mycket som jag gjort i natt. Har vart vaken och sovit om vart annat, mest har jag frusit men även haft svettningar av inte denna värld, är i alla fall uppe nu, men är nu hesare än Janice Joplin, måtte denna dag gå fort, skulle helst bara vilja ligga nerbäddad med älsklingen, hela min kropp gör ont på någotvis, men jag får väl göra ett försök nu.

Vi hörs senare.

Kram på er!  



Slut för dagen!

Så var man på plats uppe på rummet igen. Foket tycker nog jag är hur skum som helst, hahaha, så fort det blir fritid så är jag försvunnen lika fort som en avlöning! Jag är oerhört osocial just nu och det är inte jag i vanliga fall, visst ibland kan jag tycka att det är skönt att dra mig undan, men oftast brukar jag vara med där det händer, men jag ORKAR inte med dessa människor som samlats här.

Jag är ihop föst med 12 personer som jag aldrig tidigare träffat från norr till söder, och alla vill någonstans här i livet och vissa är otroligt hela tiden och ska visa sig duktiga. Flera av personerna hörs precis hela tiden oavsett om de har något matnyttigt att säga eller bara för att de tydligen måste säga något, bara för att få lite uppmärksamhet, jag klarar inte av sådant! Jag är en ganska lugn person och jag har kommit ganska långt på att vara lugn och saklig, men många av de andra är som Durracellkaniner som går på crack, helt galet. Hahaha! Känns ibland som jag blivit instängd i Big Brother huset eller något annat surrealistiskt ställe. Ja jag skit samma, nu är det bara onsdag och fram till kl 17 på torsdag kvar sedan slipper jag detta. Hem ljuva hem jag längtar! 

Om 30 min ska jag se på I huvudet på Gynning, Love her, hon verkar så skön och så är hon ju supersnygg och kolla på också ;)
 
Kramar! 




Dax igen


Undra om det blir sådan här godingar till fikastunden senare? Hoppas
kan man ju alltid!

.. att gå tillbaka till konferensrummet och "leka" Yippi!!! 

Kram!



Ingen piggelin

Nu har vi lunch och man behöver inte vara tillbaka förrän kl 14.00. Mår faktiskt bättre nu än i morse i alla fall, även om jag inte är den vanliga piggelin jag brukar vara, ska passa på och vila här på rummet fram tills vi börjar igen.

Kan säga att denna dag hittills inte vart lika skoj och intressant som gårdagen, vi håller nämligen på med ett s k "företagsspel" och är indelade i grupper och inom gruppen "spelar" man konsulter som ska lösa ett företag i kris, detta ska sedan redovisas för styrelsen och jag gillar inte riktigt upplägget med "lekar" på detta viset. Det är alltid någon "teaterapa" i varje grupp (vår är inget undantag) som tycker denna typ av uppgifter är superskoj, jag är INTE den personen. Mycket diskussioner för att komma fram till lösningar har det vart och man ska ju vara på G hela tiden så klart.

Första passet mellan kl 08.30 till kl 10.00 hade jag en inre kris kände jag. Alla andra var så engagerade och kom med en massa kreativt, själv satt jag mest tyst och det blir ju än mer uppenbart när man endast är 4 stycken i varje grupp med en femte person som observatör (det är chefer från vår koncern som sitter med som observatörer, så det är ju lite så pressande att då komma med smarta idéer). Ja, ja nu de sista timmarna har jag i alla fall öppnat munnen vid ett flertal tillfällen och åtminstone sagt något "intelligent" emellanåt så det går framåt i alla fall.

Hoppas er dag är roligare än min!

Vi hörs senare, kramar ♥




Sjuk? - Inte nu!!!

Vaknade precis och känner mig allt annat än kry, har superont i halsen och magen känns helt ur balans, jag vill HEM..! Ska ta en lååång dusch och hoppas att jag känner mig lite bättre, men mest lockar att ligga kvar i sängen med en varm kopp te med honung för min "konstiga" hals, men kl 08.30 startar dagen..

Varför ska jag känna mig ur balans just nu..? Känns inte riktigt läge för det denna veckan, hoppas ni får en bra dag i alla fall. 

Kramar!



Slutkörd...

.. och jag har bara vart här en dag än. Det sista vi gjorde ikväll, var att bli filmade när vi höll ett tal inför hela gruppen, jag HATAR sånt när man inte fått öva innan, jag vill ALDRIG se den jäkla filmen kan jag säga, men den ska de väl visa upp när man minst anar det kan jag tänka mig, hahaha!

Nä nu ska jag ta mig en dusch och sedan lägga mig, detta är tiiidigt för mig i vanliga fall, men jag orkar inte vara uppe längre, längtar hem också, längar efter min älskling.. känns så oerhört låångt till torsdag när jag får åka hem igen.. 

Sov gott! 



Djurönäset


Här ska jag sova i några nätter framöver.

Nu sitter jag på mitt rum ute på Djurönäset (kursgård utanför Sthlm) och har fått igång internet, mycket bra! Om 12 minuter är det middag med hela gruppen, sedan ska vi fortsätta med vårt arbete ända tills kl 21 ikväll. Jag är redan slutkörd efter all info och alla diskussioner och redovisningar som hållit på sedan kl 10 imorse, men bara att bita ihop, det är ju ingen viloresa jag är på, utan det är hårt jobb för att komma framåt här i livet, så jag tiger och hänger med =)

Hoppas ni haft en bra måndag i alla fall! Nu ska jag pudra näsan en snabbis innan maten, kan ju meddela att det inte går någon nöd matmässigt i alla fall, man äter hela tiden känns det som, galet, jag kommer väga minst 2-3 kilo efter denna veckan. 

Kram och på återseende!




Baddax?



Bild: www.blissfulbath.com


Hittade dessa ursöta badbomber i form av cupcakes, hade jag haft ett badkar hade jag gärna haft dem hemma, nu har vi endast dusch så det är inte aktuellt, men söta är de som socker!



Sol, sol, SOL!

Vaknade till strålande sol nu på morgonen, helt underbart, ser ut som vår, åtminstone om man tittar ut genom fönstret, jag har dock inte vart ute ännu, så jag vet inte om det även känns som vår i luften. Jag går här och väntar på älsklingen som ska komma hem nu på förmiddagen, mys!

Planen för dagen är att först då hälsa J välkommen hem, en promenad i solen känns också väldigt lockande, vidare skulle jag behöva åka och köpa några vita krukor och sedan måste jag packa igen. Jag ska på utbildning för Framtida Ledare i veckan som kommer. Har blivit utvald av företaget att gå denna kurs, så jag kommer vara borta hemifrån måndagsmorgon till torsdagskväll. Vet inte mer än att jag ska vara på huvudkontoret kl 09 i morgon bitti, sedan ska en buss ta oss till ett i nuläget okänt ställe. Jag som är en nyfiken själ vill ju veta vart fasen jag ska vara de kommande dagarna, men jag ska ha med mig datorn och hoppas att det kommer att finnas tillgång till internetanslutning på rummet så jag kan meddela om jag lever och befinner mig ;) 

Nu ska jag fixa brunch tror jag, så jag och älsklingen kan äta tillsammans och mysa! Ha en underbar dag i solskenet!!! 




Juicy Tubes - Fraise


Härligt glossiga är Lancomes Juicy Tubes

Måste bara säga att jag blev väldigt nöjd med mitt nya läppglans i färgen "Fraise" (nr 17) från Juicy Tubes, härligt glossigt i hallonrött, jag vill nästan slänga på mig partystassen, klackar och gå ut nu när jag testat det på läpparna.

Ikväll har jag ätit varma mackor i min ensamhet då älsklingen är bortrest, han är återigen hemma imorgon. Jag längtar ihjäl mig här efter honom, har inte setts sedan tidigt i går morse. Nu ska jag sova! Kram på er ♥



Drömmar

      
Så snyggt med helvitt kök

Så snyggt med cylindervasen med tulpanerna i. Tror jag ska knycka den idén

Verkligen en lägenhet helt i min smak. Bilder: Hemnet

Sitter och kikar på lägenheter, vem vet kanske blir det flytt till Stockholm framöver?! Det är i och för sig inget som jag direkt "drömt" om. Mina tankar har mer gått åt västkusten, men nu när jag fått jobbet i huvudstaden så har jag börjat "smådrömma" om att kanske flytta dit ändå. Vi kommer dock inte att göra detta det första vi gör utan pendla tillsammans J och jag och se hur det går, då våra arbeten ligger ganska nära varandra.

Men så fann jag denna lägenheten så nu vill jag köpa den och flytta direkt. Jag älskar den, sedan har den två balkonger varav en inglasad där mina rottingsoffor skulle passa perfekt, måste visa älsklingen imorgon när han kommer hem :)

Snyggt va?
Anna VILL HA!




En STOR & GLAD nyhet!

Igår på väg till kryssningen fick jag ett telefonsamtal jag väntat på, dessutom med ett glädjande besked, JAG FICK TJÄNSTEN jag sökt på huvudkontoret i Stockholm. Tänka att de ändå valde mig, jag har inte fatta det än. Jag är så stolt så jag kan spricka tror jag. Så framöver ska jag byta stad att arbeta i. Jag har vart på mitt nuvarande kontor i snart 6 år, så det är med blandade känslor jag nu ska lämna denna trygghet och arbetskamraterna som jag träffat 40 tim i veckan år ut och år in. Det känns en smula vemodigt, men vi kommer ju fortfarande vara inom samma koncern och i och med att jag kommer resa runt en del i tjänsten kommer jag även att hamna på mitt gamla kontor emellanåt så vi kommer ses ändå, det känns kul!

Det är vissa som frågat vad det är jag sökt och nu när jag fått tjänsten kan jag i korthet berätta vad jag ska göra. Tjänsten är som Revisor inom skadeorganisationen på ett av Sveriges större försäkringsbolag och dess två dotterbolag. Jag kommer att ansvara för att skaderevisionen planeras och genomförs. Jag kommer att granska slumpmässigt utvalda skadeärenden som reglerats, jag ska gå igenom så att alla regler och lagar har följts, jag kommer även att medverka vid planering av utbildning för skadepersonalen, samt utveckla instruktioner för hur skadorna ska regleras. Det kommer säkerligen stundtals även bli jobbigt då jag måste gå in med pekpinnen och kritisera det arbete folk gjort. Alla människor är ju inte så bra på att ta kritik och en del kan kanske ha svårt att jag är en relativt ung tjej som kommer och talar om för dem att de gjort fel. Det kan ju ibland vara folk som suttit i tjugo år och arbetat med skador, men jag är inte det minsta orolig utan jag ser framemot att börja, ska bli superkul! Jag kommer som sagt även att få resa från norr till söder emellanåt, kul!

Så nu vet ni lite mer vad som komma skall. Jag är GLAD!  

Kramar




Konferensresa


Piffad inför kvällen i min och min kollegas hytt...

Hej på er, nu är jag hemma igen efter ett dygn på böljan blå. Herre jösses vissa människor blir som förbytta när de väl kommer på Finlandsbåten, fulla och galna är ju det minsta man kan kalla dem, haha, men jag klarade mig helskinnad och är nu som sagt tillbaka hemma igen. Visst det är ingen stil och klass på de där resorna, utan det är ju rena rama köttmarknaden, det enda man kan göra är att dricka drinkar, för att vara nykter på denna typ av kryssning måste vara ett straff. Så det blev med andra ord x-antal Frosen Strawberry Daquiri för min del. Den drinken är ju farligt god. Har du inte testat, gör det nästa gång när du ska beställa en drink. Jag har i alla fall haft jätteskoj!!!

Blev lite tax-free shopping också, en kortärmad vit skjorta/blus från Part Two och ett Juicy Tube i färgen Framboise. Sedan blev det också en flaska Smirnoff Caipiroska och en flaska Blue Curacao bara för att det ser så roligt ut med blåa drinkar, har ingen aning om hur det smakar egentligen. 

Nu ska jag packa upp, men återkommer lite senare! Kram! 




Packning



Jag håller på och irrar runt här hemma och försöker få ihop den perfekta packningen, med det menar jag en packning med LAGOM mycket kläder. Jag har en benägenhet att packa med för mycket jämt, så nu jäklar ska här inte överdrivas denna gång!

Hittade förresten två stycken jättefina skjortklänningar på väg hem från jobbet på rea dessutom, 350 kr för båda, som hittat. Kunde inte välja vilken färg jag skulle ta, så de fick bli både en svart och en grå. Någon av dem kommer användas i morgonkväll. Troligtvis slutar det med den svarta, för så slutar det alltid när jag ska ut, så "kul" är jag, men klänningarna är i alla fall perfekta att ha på en konferensresa med jobbet, inte för kort inte för lång utan helt perfekt, jag är NÖJD

Hade gärna packat i Louis Vuittons Keepall, men då måste jag råna en bank först så det får vara. Istället blir det min resväska från Travel som jag faktiskt tycker är riktigt snygg som får packas denna gång.  

Tror jag ska passa på att inhandla Juicy Tubes från Lancôme i någon ny färg. Jag gillar de läppglansen för att de "sitter kvar" bättre än de flesta andra läppglans. Just nu alternerar jag mellan färgerna Pèche & Lychee, har även färgen Pamp Lemousse som jag dock knappt använt då jag tycker det är i ljusaste laget, men skulle nu vilja ha någon annan nyans också, någon som testat någon annan snygg färg?  

Nu ska jag packa klart och sedan lägga mig och läsa Plaza Interiör som kom idag.

Ha en skön kväll! Kram ♥




Get Carried away


Jag ser verkligen framemot när denna filmen kommer på bio i Sverige! Den har premiär dagen före vårt bröllop i USA..! När den kommer till Sverige vet jag inte ännu, men troligtvis någon/några månader senare... Någon som vet? 




Vinter & slask

Imorse låg det en decimeter slask på marken när jag kom ut. Efter ca 20 meter i blötsnön känner jag hur vatten fullkomligt sipprar in i min högra stövel. Jag hinner inte vända för att ta på mig mina röda fina gummistövlar heller då jag har en buss att passa, så det var bara att traska vidare och bli blötare och blötare. Nu sitter jag här och försöker torka i mina blöta strumpbyxor (har klänning på mig dessutom så det passar INTE att gå barbent till den). Ja dagen kunde ju börjat bättre det är ju en sak som är säker. HATAR vinter och slask.  

Imorgon kväll är det Finlandskryssning med jobbet som gäller. Vad har man på sig på en upptakt med jobbet egentligen? Jag sitter här och funderar på om man ska ut och inhandla något nytt eller inte. Min kollega Åsa sa på förmiddagen att: "Jag känner att jag har behov av lite nya grejer inför imorgon, jag behöver både nya kläder, ett par läckra skor, kanske ett nytt halsband, och gud ja nytt nagellack måste inhandlas... skulle vara roligt med en ny väska också"" Var tvungen atl le då hon har sjukt mycket kläder, skor och smink. Säger hon sig ha ett behov, vad har inte jag då? Nej jag tror det blir till att rota i mina gömmor efter något passande för egen del, för jag vågar inte gå ut mer innan jag ska hem, är ju livrädd att blöta ner höger fot igen nu när den äntligen torkat!

Nu ska jag äta Keldas thaisoppa och en god skinksmörgås.  

kram på er!   



Nattlig gäst

image124

Nu är man mätt och belåten. Köttfärssåsen blev helt okej och älsklingen åt så han blev "svettig" *fniss*. Om en stund får vi besök av Jocke som bor i Göteborg. Han ska låna vårt gästrum över natten då han ska på intervju i Stockholm imorgon, så även han ska få en tallrik med köttfärssås och spagetti när han kommer. 

Bröllopsbonanza är ikväll kl 21 på TV4 plus det har jag tänkt se på. Jag borde dock först ta mig samman och gå ut på en promenad innan tv:n börjar, men det är så isande kallt ute ikväll att jag bara inte förmår att gå ut. Nej det blir lite surfande istället bland mina favoritbloggar!

Tack ni som är gulliga och lämnar kommentarer här inne!!!

Update kl 22:30
Usch nu har jag "syndat" mitt i veckan också, J A hade med sig godis och chips när han kom och gissa vem som var först med fingrarna i påsarna, ja precis, jag så klart, men jag drack faktiskt vatten till och det är ju Lill-lördag idag, så mitt samvete är rent :) Snart ska jag krypa ner i vår sköna säng och sova!  God natt! 




Vad blir det för mat?


Spagetti och köttfärssås

Jag älskar verkligen att laga mat. Tycker om att experimentera och lägga upp maten snyggt på tallrikarna, men ibland undr vardagarna står det helt still i huvudet. Känns som man gör samma rätter vecka in och vecka ut med noll och ingen variation. Idag är en sådan dag och jag är helt nollställd. Har stått med nosen i kyl/fys långa stunder. Valen föll tillsist på en bit nötfärs, så det blir spagetti och köttfärsås. Var faktiskt riktigt länge sedan vi åt just det, gott, gott!

Sitter ni på några bra recept för vardagar som går enkelt och snabbt, så skriv gärna!

På återseende!

Kramar ♥




Väntans tider

Så var man på plats på jobbet igen, det är onsdag och en dag närmre helgen. Jag har sovit underbart gott mellan de nya lakarna i natt och kände mig faktiskt riktigt utvilad imorse när jag skulle kliva upp, inte illa.

Sitter här och tänker och analyserar mina chanser, för i dagarna ska jag få besked om jobbet jag sökte för några veckor sedan och enligt uppgift är det bara jag och en man i 50+ åldern kvar nu som det står emellan. Jag har alltså 50 % chans att få jobbet. Av tidigare erfarenheter så har jag "förlorat" mot just karlar i 50 års ålder och jag är inställd på att göra det även denna ggn, men det känns ändå kul att ha kommit så långt. Sedan vill väl ingen komma tvåa och inte jag heller. Jag kommer att bli oerhört besviken om jag faller på målsnöret, men samtidigt så har jag inte samma erfarenhet som den andra kandidaten har. Skulle jag få jobbet är det verkligen en prestation som jag kommer att vara mycket stolt över. Ja, ja det går att spekulera i oändlighet, men det gör ingen skillnad här och nu, så det är bara att vänta, se och hoppas, men SNÄLLA ge mig lite "tur" också!

Nu är det dax för lite frukost. Vi hörs senare, önskar er en underbar dag!

Kramar!




Renbäddat


Söta detaljer med vita små knappar...


Så här blev då resultatet av mina nyinköpta lakan för dagen. Jag är nöjd och så luktar de ljuvligt av tvätt och sköljmedlet så det kommer bli en fröjd att krypa ner där om någon timma eller två. Jag tycker om detaljen med de små knapparna på både lakarna och kuddarna . 



En bukett rosor


Vita nya rosor i favoritfärgen...

Köpte även dessa underbara vita rosor på Hemtex. Jag är vanligtvis inget fan av tygblommor, men dessa var fantastiskt väldigt vackra och naturtrogna så de fick hänga med hem. Klart att det inte går att jämföra med färska rosor, men de funkar. Man kan ju ställa undan dem när man tröttnar och ta fram den igen utan att de dött :-) Ska dock införskaffa en vit vas till dem istället för den de står i nu, men eftersom jag är en sådan ivrig själ, kan jag inte vänta med att sätta fram mina nyinskaffade fynd.

Lakana är för er information redan tvättade och nu hänger de på tork, så fort de är torra ska här bäddas :) Om 23 min är det Gynning!!! 

Kram på er sötnötter!          




Fyndat idag..



På lunchen hann jag förutom att köpa de där kuverten jag tidigare skrev om också fynda superfiiiina lakarn på Hemtex som just nu har 50 % på allt i butiken.

Det blev ett par Lexingtoninspirerade lakarn från Living i randigt i vitt och blått med fina knappar på sidan, superfina verkligen. Kostnaden på 300 kr var helt klart godkänt om man säger så, sedan blev det också några extra par örngott i samma stil för si så där en hundralapp, så nog var det fynd alltid. Ska visa bild senare när jag väl bäddat med dem! Fanns förutom lakarna även en massa fina frottéhanddukar i olika kulörer för dem som är i behov av det.
 
SÅ SKYNDA FYNDA!




Tisdagsmorgon!



Så var det tisdag och jag tog en sovmorgon nu på morgonen, så jag har bara vart på jobbet i ca 25 minuter hittills idag. 
Det har kommit lite, lite snö så det var redan ljusare ute eller så berodde det på att jag åkte en timma senare kanske ;-)

Har några möten inbokade idag, sedan på lunchen måste jag ut och köpa vita kuvert till våra svarskort som ska med i inbjudan, måste ta tag i detta nu så inbjudningarna kommer iväg snart, galet vad tiden går fort. Har från början tänkt skicka ut inbjudningarna så att folk får dem på Alla Hjärtans Dag ♥, men nu känns det nästan lite sent, så eventuellt blir de sända någon vecka tidigare om jag nu får tummen ur att göra klart den sista lilla som är kvar!

Hoppas att ni får en skön dag i solskenet!


Kram på er!




Het Scampi


Ikväll har jag lagat . Det är min nya favorit det är så enkelt
och blir såå gott...

Ingredienser
Pasta
Scampi
Olivolja
Cayennepeppar
Ev lite salt

Gör så här:
Koka pasta, samtidigt värm olivolja i en stekpanna och hacka i en vitlöksklyfta, lägg sedan i scampin och låter de steka tillsammans en stund, krydda med cayennepeppar för lite hetta. När pastan är färdigkokt, låt den rinna av lite och häll sedan i pastan i stekpannan och blanda runt med scampin, på så vis får du med den goda vitlökssmaken även i pastan servera direkt!

Går supersnabbt och blir supergott, testa!

Lycka till!




H&M beställning kommit.

image103

Idag har jag hämtat ut paketet med kläder jag beställt ur H&M´s vårsortiment, jag tyckte det fanns en del fina kläder när jag kikade i katalogen och på nätet, men nu när de väl är här och sitter på mig så är det inte lika snyggt kan jag tala om, möjligtvis kan det bli så att den vita tunikan stannar, men inga av de andra kläderna tyckte jag var särskilt fina, allt kändes bara stort och hängigt fastän det inte är för stor storlek. Skorna var som båtar på mina fötter, de var dock fina, så det får bli en retur och nybeställning i storlek 36 istället, annars åker allt annat tillbaka som sagt, trist men skönt för plånboken =)



M&M´s

Har fått flera förfrågningar vart man kan beställa personliga m&m´s som vi har gjort till bröllopet. Man kan naturligtvis skriva vad som helst på dem, så det behöver ju inte vara till just ett bröllop.

Här kommer länken, bara att testa själva, men kom ihåg att de inte skickar direkt till Sverige utan ni måste ha en "mellanhand" i USA som kan ta emot beställningen och sedan skicka dem till er i Sverige.




Vill ha den NU!


Längtar...

Suck jag får inte tag på folk idag, grrrr värdelöst ibland.. 

I stället så sitter jag här och längtar tills min brudklänning kommer, tyvärr dröjer det nog säkert över en månad till, så det är ju lååååångt kvar, men längtar gör jag. Den är såå fin, hoppas nu inte jag blir besviken bara när den väl kommer (hemska tanke!) 

Jag fann som ni ser ovan en annan bild på den när jag Googlade.. Jag kommer ha snörning bak i ryggen istället för dragkedja dock.. Vad tror ni?



Söta vårskor!



Fann dessa ballerinas bland vårnyheterna på La Redoutes hemsida, de var riktigt söta tycker jag, synd att jag sagt att jag inte ska beställa därifrån mera (kanske kan tänja lite på det ändå ;-)).
 
Åh vad jag längtar till man kan gå i ballerinas och bara ben. Snälla vår kom snart!!!!




Ny vecka!!!


Cult Design en av mina favoriter...

Måndagsmorgon, Yippie! Har vart på jobbet nu i ca en timma och jag vill redan hem. Helgen gick som vanligt alldeles för fort, men den var bra. Vi var ju som sagt på bröllsmässa på dagen i lördags, sedan på födelsedagsfest på kvällen som slutade på krogen. Jag hade riktigt skoj faktiskt. I går var jag otroligt seg, vi kom i alla fall ut på en promenad älsklingen och jag på dagen, men det var också det enda vettiga vi lyckades åstadkomma.

Nu är det som sagt måndag och en ny vecka har börjat, inga större planer än så länge förrän på fredag, då vi ska på kryssning till Åland med jobbet,. Jag är inte det minsta sugen och vill helt ärligt inte åka med som det känns just nu, men vi får väl se, blir säkert kul kanske. Nä nu ska jag ta och göra något vettigt här, vi hörs.

Kram!  




Brudkrona

vårt bröllop kommer jag att bära en brudkrona, jag tycker personligen att det är väldigt fint och det känns lite så där gammaldax på något vis. Min mormor hade en liten brudkrona i mässing när hon gifte sig med min morfar på 40-talet och jag har tyckt det var så fint ända sedan jag var liten och tittade på deras brudkort.

Kronan jag kommer att bära är en som jag "designat" själv och fått gjord av en superduktig och trevlig tjej som håller på med hantverk. Den är gjord i guldfärgad mässingsfolie med vita sötvattenpärlor, när jag fick den blev jag så nöjd för den blev precis som jag tänkt mig. Längtar tills jag får använda den. Bara 132 dagar kvar nu ;-) 


Är du själv ute efter en brudkrona eller liknande. Klicka dig in på å Kirsto´s hemsida

Kram!




Försening...



Denna söta kjol beställde jag från La Redoute i augusti förra året, tänkte att den skulle vara snygg med en enkel polo och ett par grova strumpbyxor till under vintern, i slutet av november kom det ett brev från dem att den var försenad, jo tack jag har märkt det tänkte jag då. Nu är snart januari över och ingen kjol i sikte. Jag tycker tyvärr att detta är mer regel än undantag när det gäller La redoute och deras leveranstider, eller händer det bara mig att allt jag beställer jämt blir försenat? Nä detta var nog sista gången jag beställer ifrån dem, kjolen kommer väl lagom till midsommar då man inte längre har användning för den ;-)




Bröllopsmässa


En massa trevliga montrar, min favorit var den från idéguld...

Åter hemma igen! Dagen har spenderats i Stockholm, älsklingen kom med en liten "överraskning" imorse, han undrade om jag inte ville att vi skulle åka på Bröllopsmässan 2008 på Grand hotell i Stockholm. Jag hade helt missat att den ens var i helgen, så jag blev glatt överraskad av hans förslag minst sagt, så vi åkte dit och kikade runt. Bäst av allt var att Idéguld hade en monter med "min" vigselring från HAND där, den är ännu vackrare i verkligenheten kan jag lova och den kommer passa PERFEKT tillsammans med min förlovningsring. Jag har ju tidigare funderat på att ha vigselringen i vitguld och efter det att jag provat den tillsammans med min förlovningsring i rödguld  finns ingen tvekan, det kommer bli en i vitguld, sååååå snyggt ihop.

Efter mässan blev det en sväng på stan, bl. a på NK, älskar deras våning med inredning, blev dock inget shoppat men det fanns superfina uppläggningsfat från Mateus som gärna hade fått följa med, liksom en väska från Mulberry som skrek mitt namn, men det fick vara idag ;-)  Efter några timmar till fots åt vi en god lunch på en Thairestaurang, så det har varit en toppendag hittills idag helt enkelt, det enda som var emot oss var väl vädret, men man kan inte få allt, jag är supernöjd!

Ikväll ska vi på födelsedagsfest för P, så ingen rast ingen ro här inte. Är väl inte ens idé att tänka på att fixa håret med lockar som jag först tänkt, så som det blåser ute just nu, hmmm får bli uppsatt ikväll helt enkelt!

Kram på er!  




Brun utan sol


Denna brun utan sol från Lóreal är en favorit här hemma.
Finns bland annat på Lindex, Åhlens & Kicks.

Så här i mörkaste januari kan man ju lätt känna sig både trött och glåmig minst sagt, men jag personligen löser i alla fall glåmigheten med brun utan sol. Jag använder detta ofta och känner mig fräschare direkt. Den B U S som är min vardags favorit är Loreal´s Sublime Bronze. Denna variant ger lite färg direkt. På så vis undviker man att få fula ränder på kroppen, då man annars lätt kan missa en bit hud. Sedan är det lite skimmer i vilket jag gillar. Passar i alla fall min hudtyp perfekt, har du inte testat den, gör det!

Kram på er ♥



Äntligen!

Så är det då äntligen fredagmorgon, snart helg med andra ord, hääärligt!!! Ska försöka komma hemåt rätt tidigt i eftermiddag tror jag bestämt, har ett kundbesök inbokat kl 13.30 men efter det så tror jag nog att jag drar hemåt och börjar fira helg :-)

Hoppas ni alla får en skön dag och en underbar helg! 

Carpe Diem! 



Flowerbomb by Viktor & Rolf

 

Då jag var i Stockholm i måndags passade jag även på att kika runt lite i affärer (så klart!). Luktade då blandat annat på "Viktor & Rolf´s" parfym "Flowerbomb" och blev helt såld. Den luktar vansinnigt gott. Min ena kappärm luktar fortfarande helt underbart så jag går och nosar på den titt som tätt.

Nu vet jag vad jag önskar mig i födelsedagspresent :-)

Kram på er!




ILVA Online...


Snygg kudde som gärna får flytta in i vår vita soffa...

Vit och stilren lampa precis i min smak...


En vacker länsstol i vitt...

Upptäckte precis att man numera kan handla ifrån danska Ilva online, ända sedan vi bodde i skåne har jag saknat Ilva, här uppe finns ju inga Ilva butiker och vad jag vet har man inte kunnat handla från Ilva online tidigare, eller är det bara jag som är förvirrad??? Finns i alla fall en massa snyggt, jag vill ha...

Den rosa mönstrade kudden va ju inte helt fel, dessutom på rea, men det kan man då kan man naturligtvis inte beställa just den online, hmmm.. Sedan gillar jag den vita golvlampan, vi skulle "behöva" en ny golvlampa. Vidare är jag barnsligt förtjust i vackra utemöbler, soffan gillar jag, den är i plastrotting, ska klara regn och rusk, perfekt för svenska sommaren med andra ord ;-) Måste även säga att den antikvita länstolen är supersöt, passar nog dock inte hos oss, men fiiin är den...          



135 dagar kvar...


... tills jag står brud...

Så har halva denna veckan och halva januari gått, jösses vad tiden går fort måste jag säga.

Idag är det 135 dagar kvar till bröllopet och jag känner mig inte ett dugg stressad. Jag har i stort sett full kontroll på det mesta och konstigt vore väl annars när jag är ute i god tid. Det är faktiskt jag i ett nötskal, hellre göra klart saker och ting direkt än att skjuta det framför mig, ganska god egenskap tycker jag.

På tal om goda och dåliga egenskaper, var på en jobbintervju i måndags och det är ju en rätt speciell situation minst sagt, att sitta där framför flera personer och bli grillad med frågor om ens personlighet i 1-1½ timmar. Jag tycker det är svårt att ibland få till de där klockrena svaren, men så vet man ju å andra sidan inte vad de egentligen är ute efter. Jag försökte svara så ärligt jag kunde och tycker att jag skötte mig ganska bra, även om jag svamlade på emellanåt *S*. Ja, ja det återstår och se om man kommer arbeta i den kungliga hufvudstaden framöver eller inte. Blir det så återkommer jag säkert med mer info ;-)


Nu ska jag laga middag, vi hörs!




Liten gåva till gästerna


Specialbeställda M&Ms med våra namn på samt vårt bröllopsdatum. Tycker
de är riktigt söta.


Som en kul liten detalj till vårt kommande bröllop har vi beställt m&m´s från USA med texten "Anna & Jens" & "Nygifta 31 maj 08"  på. Godiset kommer att ligga i en liten guldask på middagsbordet till varje gäst, med dennes namn fäst på själva asken, på detta sätt har vi löst var vi ska ha bordsplaceringslappen.

Det går inte att beställa "egen designade" m&m´s till Sverige, men jag fick hjälp av en supersnäll tjej som bor i staterna, så chokladen skickades till henne först och sedan sände hon paketet vidare till mig i Sverige. Jag beställde 3 kg m&m´s i vitt och guld, men det visade sig när de väl kom att de som skulle vara i guld mer var åt det lejongula hållet, men de är söta ändå tycker jag.

En helt onödigt och menlös sak egentligen, men jag tycker de är lite festliga ändå :-)


Klicka på de små bilderna för större storlek...    




Runt honnörsbord?

image68
Trevligt med runda bord...

Vi kommer att ha runda bord på vårt bröllop istället för raka "vanliga". Jag tycker det är så snyggt, undra bara hur man ska göra med honnörsbordet, kan man ha ett runt bord till det också tro?

Någon som har erfarenhet av just runda bord på bröllop?




Söndagskväll



Så var det söndagskväll, idag har solen var framme på en klarblå himmel, underbart måste jag säga.

Har inte gjort speciellt mycket denna söndag, vi låg lite längre imorse eftersom vi hamnade på krogen igår kväll, så jag har mest tagit det lugnt och pysslat med både det ena och andra här hemma. Vi har ätit middag och nu tittar vi på tv. Önskar helgen hade fler dagar. Söndagar är inte min favoritdag, just för att man vet att man måste upp före tuppen imorgon igen, längtar inte kan jag säga. Men å andra sidan när man väl är på jobbet så går det ju så fort och så vips är det fredag och helg igen.
 
Imorgon ska jag faktiskt på en jobbintervju på eftermiddagen, så jag kommer bara arbeta till 12, så det blir en kort dag, sedan har jag en del annat också som ska hinnas med i veckan, så jag ska nog få tiden att gå som sagt, snart fredag igen ;-)




Bröllopsinbjudan klar


Vår bröllopsinbjudan i en guldask med organzaband runt..

Nu har jag fixat det sista med våra bröllopsinbjudningar och jag är riktigt nöjd med resultatet måste jag säga. Inbjudan är gjord i hårdare A4-papper i vitt med guldskimmer. Arket är vikt till ett A3, så att det blir ett kort. På framsidan har jag stämplat ett mönster i guld på var sida om ett hårdare guldpapper som jag vikt runt likt en "hållare", runt är det lindat ett organzaband och en liten etikett är fastsatt med meningen "Vi gifter oss" . Inuti har jag tryckt själva texten på ett transparent/frostat papper som är fäst med ett guldhjärta. Vi kommer sedan att skicka inbjudan i en guldask med lock istället för i vanliga kuvert. Asken kommer sedan att ligga i ett cellofankuvert så att asken syns men ändå skyddas. I asken kommer förutom inbjudan finnas ett svarskort, kuvert med porto så att de inbjudna kan svara genom att skicka tillbaka breven till oss. J kom med idén att vi kan lägga i en chokladbit eller något liknande. Har ni något förslag vad man skulle kunna använda sig av för godis eller liknande, skriv gärna tips är alltid kul!


Kramar!

Fler bilder, Klicka för större storlek... 
 




Regn

Efter morgonen och förmiddagens städande, har jag tagit en lång härlig dusch, gjort inpackning och ansiktsmask, så nu känner mig som en ny människa!  Här finns inga spår av julen kvar, ute bara regnar och regnar det och himlen är gråare än gråast, men J och jag ska ändå ut en sväng strax och handla mat till ikväll, vet inte än vad vi ska svänga ihop, men nått gott ska det bli och så lite gott vin till, älskar lördagar!

Senare i eftermiddag ska jag försöka bli klar med våra inbjudningskort som snart ska sändas. Bilder kommer senare när jag fått dem helt klara, de är så snygga om jag får säga det själv ;-)

Ha en bra lördag!


Kramar!  




En reflektion

image55

Jag blir så irriterad när det kommer till att inhandla saker till bröllop. Visst det är ju kul naturligtvis, det är det ju altid och handla ;-) men det jag "upptäckt" är att så fort ordet bröllop står före en vara så åker priset upp med 50-100 procent direkt. Man skulle ta och göra så att man inte nämnde att man ska göra en håruppsättning för bröllop eller tala om vad tårtan egentligen är avsedd för, för jag kan nästan lova att det blir billigare och detta stör mig, som om det inte är dyrt nog med allt ändå.. *suck*




Städa ut julen

image54

Äntligen fredag!
Kändes allt lite lättare att gå upp imorse när man vet att imorgon kan man ligga kvar och dra sig och sedan äta en sådan där mysig frukost tillsammans med älsklingen. Vi äter aldrig frukost ihop på veckorna, så det är extra mysigt på just helgerna.


Annars är helgen inte direkt fullbokad, hade hoppats kunna ge J en liten överraskning imorgon, och det såg först riktigt ljust ut, men nu verkar det inte bli av ändå :-( Det jag vet är att jag ska städa bort julen imorgon i alla fall, för nu är jag trött på stakar, stjärnor och tomtar så nu ska de ut i förådet tills i slutet av året. Nu vill jag ha vår!


Dax för fika!


Trevlig fredag!




Me by Andy Warhol

Fann en sida där man kan göra sina egna bilder lite Andy Warhol inspirerade. Lite kul.. :-)

www.bighugelabs.com

         



Hemma hos..

Här kommer några bilder hemifrån oss, det var någon som efterfrågade det för ett tag sedan, så varsågoda!

 


Förövrigt har jag nu blivit fast i bloggträsket, jag får ju INGET vettigt gjort, bara sitter här och skriver helt meningslösa saker, så nu får det bli Seinfeldt och sängen, 

Godnatt!!!!



Bröllpstårta vs. bröllopsbakelser...



Något i den här stilen kan jag tän ka min mina bakelser...

Jag har precis suttit de senaste 45 minuterna och googlat på inspirationsbilder med bröllopsbakelser, för det är precis vad jag fått för mig att vi ska ha istället för den traditionella bröllopstårtan. Tycker det är så mycket sötare, så ska det vara en liten minitårta längst upp på våningsfatet för oss/brudparet av skära av, sedan är det ett litet bakelse till varje gäst. Såg det för flera år sedan i en tidning och tänkte redan då att om det någon ggn blir aktuellt med bröllop då ska vi ha det så. Den som nappade mest på idé när jag nämnde den, var helt otippat min käre far, han som inte brukar bry sig om sånt direkt, va riktigt uppåt och tyckte det var så snyggt och så praktiskt, slipper ju allt kladd när folk ska skära varsin bit (va väl där han nappade kan jag tänka mig, pappa är nämligen = praktiskt ;-)

Jag vill ha våra i helt vitt (sugarpaste) och så en liten guldkrona mitt på varje och ett guldband knutit längst ner runt (undra hur praktiskt pappa tycker om den idén, hahaha!) och så står de bara på en liten rundel av guldkartong. Snyyyyggt!!!!




På jobbet

image23
Här skulle jag gärna befinna mig just nu

Jag är verkligen riktigt off idag. Vet inte vad det är med mig, men känner bara för och gå och dra nått gammalt över mig, inte speciellt ofta jag känner det så överhuvudtaget, men idag är det en sådan dag. Imorgon har jag två kundbesök inbokade, jag borde förbereda inför dem, men orken finns inte, bättre och se till att vara tidigt här imorgon bitti och ta tag i det då istället. Nej nu packar jag nog ihop här och tar mig hemåt, när jag är hemma ska jag ta en rask promenad, känner att det kommer att göra gott för både kropp och själ.

Hörs senare! Hoppas ni får en bra kväll!

Kram från Anna  






Vad ska jag välja?


Min förlovningsring (Enstensringen)
   

Min blivande vigselring? (Den i vitguld jag funderat på)

Som förlovningsring har jag en enstensring i rödguld från märket HAND, modellen är "Princess". Jag bara älskar den, snart ska ju en ring till sättas på mitt finger och det är just detta som jag nu funderar över. Har sett en ring från HAND, modell "Line" med brillianter som jag gillar, men frågan är nu om jag ska ha den i rött eller vitt guld? Är det snyggt och blanda, för jag är nog inne på att ta vigselringen i just vitguld? Vad tycker ni? Eller ska man hålla sig till rödguld på den också? Tar tacksamt emot era åsikter.. :-)

Bilder: http://www.handsweden.se   




Gårdagskvällen

Gårdagskvällen blev riktigt lyckad, party långt fram på småtimmarna, satte dock sina spår för jag har vart allt annat än pigg och fräsch idag. Hade tänkt vara duktig och ta en långpromenad och få lite annat smått och gott gjort idag, men tror du det blev av? Nä precis, ingenting vettigt har jag åstadkommit, utan jag har mest gått omkring som en zombie eller rättare sagt legat framför tv:n som en zombie ;-) Skönt visst, men lite ångestframkallande är det, man slösar ju liksom på sin ledighet, men, men inget och hänga läpp för, gjort är gjort, och nu är ju kl över 21 så nu kan man ju slappa med gott samvete.

Imorgon är det arbetsdag igen, helvecka dessutom, tror jag skulle kunna leva med veckor som föregående, med si så där tre arbetsdagar och sedan ledigt fyra. Nä nu längtar jag till våren, men vi har ju precis fått vinter och en massa läskig snö, måtte den smälta bort illa kvickt.. 

Kram på er!



Victoria's Secret Fashion Show 2007


Bilden talar för sig själv... ;-)

Man kan ju inte säga annat än att de tjejerna är suuuuupersnygga, de är så snygga så man ser ju inte själva underkläderna, inte jag i alla fall, jag sitter bara och stirrar på de vackra varelserna :-)




Tacos & nu drinkar..

Så var man då mätt och belåten, blev tacos ikväll, lätt och gott emellanåt. Var var ute och gick i en timma i snålblåst och yrande snö före maten, så en upp fräschning är nu på sin plats, borde gjort det före maten kan man ju tycka, men så blev inte i alla fall. Sedan blir det drinkar tror jag bestämt, jag och älsklingen ska nämligen ut i kväll en sväng. Hoppas ni har en bra lördagskväll!

Carpe diem!

image16                             



I väntans tider...

image15
Min brudklänning...

Åh måste bara berätta, jag har beställt min brudklänning idag, och det känns så rätt och klänningen är så "jag". Jag har haft turen att träffa på Paula, en supergo och trevlig tjej, som startat ett internetföretag som förmedlar klänningar som sys upp i Kina. Superfina och i jättefina material. Man kan alltså få vilken klänning som helst uppsydd. Hon sköter sedan all kontakt med Kina och allt praktiskt, man skulle naturligtvis själv kunna fixa det, och få det lite billigare utan henne som mellanhand, men detta passar mig perfekt, jag har varken tid eller "vågar" göra det på egenhand, så jag betalar hellre henne. Så nu har jag i alla fall äntligen sett ut en klänning jag gillar och som ska sys upp efter mina mått. 

Så nu går jag helt enkelt i väntans tider skulle man kunna säga ;-)




Äntligen fredag...

image12
Pastasås på oxfilé, svamp och ruccola

Så var det då fredag igen, skönt. Strax ska jag börja med kvällen middag, alltid kul när helgen kommer och man kan laga lite "roligare" mat. Ikväll blir det pasta med pastasås på oxfilé, svamp och ruccola. sedan blir det nog bara en kväll framför tv:n, som det ser ut nu ialla fall. Kanske hörs vi senare! 

Ha en trevlig fredagskväll!

Kram,
//Anna

 



Emetofobi

Jag har s k emetofobi, jag är alltså med andra ord livrädd för att spy. Jag har vart det så länge jag kan minnas, jag grät alltid som liten och kämpade som ett djur de ggr jag hade magsjuka. Peppar, peppar drabbas jag sällan både som liten och stor. Men i alla fall, så tror jag att händelsen som fick det hela att utlösa min "fobi" var i lågstadiet, i trean närmare bestämt. En kille i klassen kräktes rakt ut på golvet då vi alla satt i ring, spyan skvätte upp på mig, jag minns än idag vad han hade ätit och detta är alltså över 20 år sedan nu. Efter den händelsen så fick jag panik att det skulle hända mig, jag mådde illa i veckor, jag överdriver inte, jag tvingade min morfar att hämta mig i skolan flera ggr för att jag mådde illa (inbillning), jag vägrade åka skolbuss för att jag var så rädd att jag skulle kräkas i den. Numera tänker jag massor på den dagen jag blir gravid, tänk att behöva må illa dag ut och dag i i början, kanske blir tvungen att kräkas offentligt, eller kräkas i veckor.  Jag är en mästare på att luska bland dem som jag känner som vart gravida, jag frågar ALLT som har med illamående och kräkningar att göra. Jag har ett skräckexempel på jobbet, min söta kollega kräktes konstant under sin graviditet, hon var sjukskriven från slutet av maj till december. Hon låg på sjukhus långa tider pga. att hon inte behöll någon näring. En annan vän till mig mådde inte illa eller spydde en enda gång under sina två graviditeter, så det finns ju hopp, men man kan ju ge sig den på att jag kommer må pest och kräkas i månader.. Och så detta med vintern och den hemska vinterkräksjukan som vintern för med sig. Jag käkar pepparkorn så magen svider, jag står nog för flera procent av förbrukningen av pepparkorn under vinterhalvåret, jag har dock aldrig haft vinterkräksjukan, jag kräks så ytterst sällan, tror jag är så rädd och har sådan ångest så jag låser hela min kropp.. Ja, usch! Dumt, men jag kan inte rå för det!


Nej nu ska jag tänka lite positiva tankar och gå och mysa med kärleken, han gillar mig trots min fåniga fobi, han har lovat att torka barnspyor t o m, om vi någon gång får barn, det kallar jag kärlek :-)
 

Sov gott!




JellyBean..

Måste bara visa mitt underbara etagefat från JellyBean jag fick i julklapp, så perfekt!

Tack såååå mycket snääälla Tomten :-)

image11



Nyårsfirande..


Skaldjurssoppa med vitlöksbrässerade jumboräkor

Oxfilé med rostade grönsaker, svampsky och potatistorn

Kladdkaka med färska hallon och vaniljglass...
 
Snittar och fördrink

Så va det då 2008. Nyårsafton blev en riktigt lyckad kväll, slutade med att vi fick några vänner på middag, bestående av skaldjurssoppa med vitlöksbrässerade jumboräkor till förrätt. Oxfilé med rostade grönsaker, svampsky och potatistorn till huvudrätt, och en enkel kladdkaka med färska hallon och vaniljglass till efterrätt. Tolvslaget skålades in med fyrverkerier smällandes över våra huvuden (inte våra dock, vi tjuvkikade på alla andras ;-) Sedan fortsatte vi med hög musik och drack drinkar långt in på natten. I går fick man straffet för det, otroligt seg dag. Idag har man jobbat igen, har vart ledig i exakt 11 dagar, på ett sätt känns det som man var ledig längre än det, samtidigt går ju tiden så fort, skönt med kortvecka i alla fall, snart helg igen!
 
Nu ska jag ta en rask promenad!

God kväll på er!




RSS 2.0