Glossigt rosa på läpparna



Har fått flera frågor om det nya läppglanset från Chanel som ni
skymtat från mitt present bord. Här har ni några närbilder. Inte
de bästa kanske, men färgen är härligt glossigt rosa och har
alltså färgnummer: 67.


Imorse höll jag på att få ett mindre litet utbrott då vår nya köksblandare som jag beställde för mer än en månad sedan inte dök upp som Schenker rinde om i måndags att den skulle göra. Så jag fick jaga dem med blåslampa i tidig morgontimma och fråga vad sjutton vår stackars blandare tagit vägen. Fick först prata med en av de mest icke serviceminded personer jag någonsin pratat med. Visst alla kan vi ha en dålig dag, men det får väl finnas gränser och sitter man i en kundtjänst får man ändå anstänga sig lite och inte låta som hela världen ramlat över en. Tillsist ringde i alla fall en annan mer vettig person upp från samma företag som bad om ursäkt då det visade sig att de klantat till det igår och glömt lasta med vårt paket i gårdagens sändning. Så personen löste det med att sända en budbil hit med kranen under förmiddagens vilket var tur eftersom rörmokaren skulle dyka upp under dagen, tur det löste sig, men det var ju inte kundtjänstarens förtjänst om man säger så.  

Dagens workshop jag deltog i på jobbet var riktigt intressant. Jag kommer ingå i ett projekt fram till och med maj ut där vi kommer ses 20% i veckan med problemlösningar och liknande. Spännande!

Ikväll blir det hemmamys och tidig sänggång. Maken är ledig imorgon, men jag själv måste släpa mig till jobbet som vanligt därför får det bli några sömntimmar så jag orkar upp. Ingen påskledighet för mig innan imorgonkväll med andra ord, men superskönt att veta att det bara är en arbetsdag kvar innan långledigheten. 

Önskar er en fin kväll!

Massa kramar ♥ 




Vår lilla påsktupp




En av våra Cult Design ljusstakar har fått sig en påskmanchett med en liten
söt tupp. Fyndade den efter påsken förra året. Ett tips är att kika runt i affärer
efter en högtid för då kan man fynda. Tror jag gav runt en tjuga för denna.

Morning! Idag ska jag sitta på en s.k. workshop halva dagen och jag har inte det minsta lust. Sovit vansinnigt dåligt i natt. Vaknat var och varannan timma och tittat på klockan och trott att jag har försovit mig. Varför håller man på så? Superstressad blir jag dessutom när jag inte somnar om på direkten, så det blir en ond cirkel. Nu däremot känns det som jag lätt skulle kunna slockna om jag la mig igen, dumma kropp! Får se till att ha en stor kopp med starkt kaffe under mina workshops timmar nära till hands så jag håller mig vaken... Jäsp! 

Igår kväll tog jag det mest lugnt i soffan med tidningar samt slötittade på "Äntligen hemma". Kan inget göra i köket då vi varken har diskbänk, vatten eller spishäll så det blev alltså soffan. Senare kikade jag för sällskaps skull på darlingens favoritprogram "Top Gear" tillsammans med honom i sängen, mysigt!

Nu måste jag fixa håret och sedan bege mig ut. Ha en lovely dag!

Kramar i massor ♥ 



Tisdagskväll


Kvällens räddning låg i brevlådan idag; Ett nytt nummer av
"Allt om mat" med bland annat en massa recept & repotage
från Italien. Låter lovande, älskar Italiens mat.


Idag har vädret visat upp sig från sin bättre sida. Sol i stort sett hela dagen bortsett från tidig morgon då det var mulet och grått. Satt en bra stund med öppet fönster på kontoret vid lunchtid och det var inte ens kallt, utan det kändes väldigt skönt med den friska vårluften (så frisk den nu kan vara med tanke på all stadstrafik utanför kontoret…)

 

Ännu mer har växt fram här hemma i köket med hjälp av dagens hantverkarhjälp. Hade hoppats att allt skulle vara klart som idag, men en dag till ser det ut att ta innan allt är på plats. Flera av er har undrat om vi byter ut hela köket, men så är inte fallet. Alla skåp och luckor är kvar, det som byts ut är köksbänkarna samt så görs lite annat rivningsarbete. Ni ska få se resultatet framöver, jag lovar!

 

Inga desperata hemmafruar ikväll klocka nio. Går något ”CSI maraton” i flera dagar, så det blir inte heller något nytt avsnitt av "Greys Anatomy" imorgon kväll, hmmm! Men bra på sitt sätt egentligen för då kan jag ägna min tid åt andra saker än att bara sitta och stirra på tv:n. Tur nya numret av "Allt om mat" låg i brevlådan när jag kom hem idag. ”Halv åtta hos mig” i Köpenhamn denna vecka missar jag i vart fall inte.

Blev hämtmat även idag. Tog med mig indiskt hem då vi fortfarande inte har någon fungerande spis. Tur det finns take away! Nu ska jag ta en dusch innan det är dags för kvällens matlagningsprogram.

Önskar er en mysig tisdagskväll, hörs imorgon igen!


Kramar ♥  



New York Blueberry Cheesecake


Helgens godaste cheescake med blåbär

Godmorgon! Kikar in här som hastigast denna tisdag för att önska er en riktigt skön och bra dag. Ni som brukar läsa här inne känner till att jag strax ska bege mig mot dagens arbete som jag brukar de allra flesta dagarna i veckan, inget undantag idag. Först ska jag bara vänta tills hantverkaren kommer runt åtta tiden för att byta några ord med honom. 


Har fått förfrågan om jag inte kan dela med mig av Leila Lindholms recept på New York Blueberry Cheesecaken jag bjöd på i fredags. Så här kommer det. 

New York Blueberry Cheesecake

Ingredienser:
300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta blåbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). Smält smöret och krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten (ca 24 diameter). Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna. 

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten. 

Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Täcka den gärna med aluminiumfolie när den fått gyllene färg så den inte blir för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ytterligare 30 minuter. 

Låt sedan cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Lycka till!

Ha en underbar tisdag, snart är det påsk!

Kramar




Byggkaos & makens namnsdag


Just nu går mycket i rosa hemma, vårigt och fint tycker jag.

Kom hem till ett litet mindre byggkaos strax efter halv sex denna måndagskväll. Trots att inget är klart ännu så kan jag enkelt konstatera att det lilla,lilla rivningsarbetet som gjorts resulterat i ett så mycket ljusare och öppnare rum, precis som jag förutspått. Kommer bli superbra när det är klart! Var dock lite småstruligt imorse med leveransen av bänkskivorna, men det ser ut att ha löst sig med facit i hand nu när jag väl är hemma. Tur det, var riktigt nervös och gråtfärdig där ett tag.  


Kan förövrigt berätta att jag varit väldigt trött och hängig denna måndag. Troligtvis sviter från den gångna helgen för jag har kommit i säng sent både fredag och lördag och så förlorade vi ju som ni vet en timma natten till igår dessutom i o m att vi gick in i sommartid. Det är väldigt påtagligt om inte annat med sommartiden med tanke på att det fortfarande är ljust ute och klockan har passerat sju. Härliga tider!

 

Har ingen fungerande spis som det är just nu så det får bli en Findus fiskgratäng tillredd i ugnen till middag. Nu är det "Halv åtta hos mig" och sedan ska maken vara på ingång från jobbet. Har köpt namnsdagspresenter till honom då han har namnsdag idag. En bok, en påse lösgodis med hans favoriter samt ett presentkort på SF bio. Hoppas han ska bli lite överraskad när han kommer hem :-) På återseende imorgon!
 

Kramar ♥




Välkommen påskveckan!








Måste bara visa allt piffigt jag fick av mina söta vänner. Mycket gick i härligt
rosa och snygga inslagningar och påsar. Blev så glad för allt, snacka om
perfekta Anna presenter. Tack igen allihop!

Välkommen måndag och påskveckan. Själv har jag stigit upp lite tidigare än normalt. Handverkare ska komma hit runt åtta tiden och påbörja utbytet av våra köksbänkar denna måndag. Jag hoppas inte att ryktet stämmer att man aldrig kan lita på att handverkare håller tiden för jag behöver kila till jobbet i något så när lagom tid åtminstone, även om jag meddelat att jag kommer att bli lite senare än vanligt. 

Gårdagskvällen i soffan framför "Johan Falk - Operation näktergal" var en riktigt skön avslutning på min födelsedagshelg. Nästa gång vi firar födelsedag i denna lilla familj blir den 8 maj och då får darlingen 6 timmar extra timmar på sin födelsedag. Anledningen är att vi flyger till USA den dagen och då får man ju dra tillbaka klockan så han får alltså en extra lååång födelsedag den lyckans osten ;)

Nu måste jag göra mig klar så jag kan möta upp hantverkaren och sedan gå raka vägen till jobbet när jag visat hur jag vill ha det. Kort vecka förövrigt, på torsdag är det skärotorsdag och påsken 2010 börjar! 

Ha en ljuvlig måndag!

Kramar ♥



33 år

  
De tre första bilderna är tagna med min nya systemkamera. Älskar den
redan men måste lära mig inställningarna samt hur man får motivet man
ska fotografera i LCD-displayen så man slipper kika i det lilla titthålet.

Ni som har en likadan kamera (Canon EOS 450D) går det att se motiven
på skärmen innan man tar kortet eller måste man alltid kika i titthålet när
man fotograferar?
 

Här kommer lite bilder från festen i fredags:


Först ut Caroline i en snygg klänning. En av salladerna med bresaola &
jordgubbar. Lovisa och Malin i soffan med mousserat i glasen som jag
serverade som välkomstdrink.


Ryggen på Malin och sedan från vänster: Yasmine, Jennie, Caroline och
Tessan runt bordet i livliga diskussioner ;)



Jag och Tessan poserar. Jennie & Caroline under middagen samt Lisa &
Annika poserandes i soffan.



Lovisa och makens arm. Salladerna med parma & granatäpple samt 
lufttorkad salami & grillat päron och så födelsedagsbarnet & maken.



Malin "leker" med presentsnöre ;-) Yasmine, mina egenbakade kakor/
tårtor samt Lisa & Jennie i soffan under kvällen.


Dagen efter & alla fina blombuketter & mina fina presenter. Så glad för
allt jag fick! Tack snälla rara vänner för att ni dök upp, för era presenter
& för en underbar födelsedagskväll. (Denna bild är också tagen med nya
kameran) 

Godkväll! Måste börja med att än en gång tacka för alla grattis och fina kommentarer som trillat in de senaste dagarna. Ni är bara bäst! Blev en lugn lördagskväll här hemma igår med hämtpizza, "Körslaget" och andra delen av "Män som hatar kvinnor". Vi hade en tanke på att äta ute, men det blev inte så. 

Imorse tog vi båda en välbehövlig sovmorgon och sedan har jag städat lägenheten efter fredagens festligheter samt förberett för hantverkarnas ankomst i morgonbitti. Vi har även hunnit med ett finbesök av Stig och Eva som är vänner till min familj. De har varit uppe i Stockholm över helgen för skoj skull och ville då passa på att komma hit och säga hej samt titta på lägenheten. Vi söndagsfikade med resterna av blåbärscheesecake och chokladkaka och gott kaffe innan vi skjutsade dem till Centralen.  

Har sedan suttit och gått igenom alla bilder från födelsedagen och äntligen valt ut några för allmän beskådning. Ni skulle bara veta hur mycket jag fotar under en kväll, vi pratar om hundratals bilder, men ni får helt enkelt bara se ett axplock. 

Nu ska jag svänga ihop en söndagsmiddag och sedan blir det mys resten av kvällen. Ha en fortsatt bra dag. Vi hörs imorgon igen!

Kramar ♥



Födelsedagsmiddag








Gårdagskvällens plockmat med goda ostar, hembakt bröd, sallader
med bl.a. bresaola, parmaskinka & lufttorkad salami. Till dessert 
Amerikansk blåbärscheesecake samt en chokladkaka med pistage.

Samt en bild på födelsedagsbarnet har smugit sig med. Körde på
lockar i håret igår.  

Så kul att fylla år! Hade en alldeles fantastisk gårdag. Uppvaktning från tidiga morgonen med frukost på sängen och en fantastisk systemkamera i födelsedagspaketet från älsklingen. Gratulationskort från släkt och vänner i brevlådan, gulliga sms och telefonsamta. FB-gratulationer och hela 86 st grattiskommentarer här i bloggen. Som avslut på en bra dag en födelsedagsmiddag och festligheter tillsammans med goda vänner. Kan inte bli bättre än så. Jag hade en jättetrevlig gårdagskväll. Tack alla ni som på ett eller annat sätt uppmärksammande min födelsedag.  

Här kommer några bilder från gårkvällens födelsedagsmiddag. Bjöd på plockmat med bl.a hembakt grillat lantbröd, brietårta toppad med honung och valnötter, fetaost toppad med fikon och mynta samt tre olika sallader med kallskuret. En med bresaola, valnötter och jordgubbar. En med parmaskinka, granatäpple och rostade pinjenötter och en med lufttorkad salami, grillat päron och halloumi. Till dessert blev det New York Blueberry cheesecake samt en chokladkaka med pistagenötter. 

Fick en massa underbart vackra blommor av mina gäster som nu pryder hela lägenheten här hemma. Vita liljor, flera tulpanbuketter i både rosa, vitt och blandade färger samt en söt bukett i rosa toner med både rosor, gerbera och nejlikor och som inte detta vore nog fick jag också många fina presenter. Tack snälla! För er som är nyfikna på paketen ska ni få se allt så fort jag fotograferat dem. 

Ikväll äter vi ute maken och jag. Ha en bra kväll, kram ♥



Birthday Morning





Min födelsedagsmorgon i bilder, vackra blommor, god frukost
på sängen och perfektaste födelsedagspresenten. Tack älskling!
 

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag! Blev väckt av skönsång och en bricka med godsaker, en stor räksmörgås, vaniljhjärta och en kopp nybryggd espresso för någon timma sedan. Jag är så glad! Det låg en sprillans ny och fin systemkamera i paketet. En alldeles perfekt Canon EOS 450D. Precis som jag önskat mig! Fick även ett paket med extra utrustning till kameran. Vet att jag kommer älska att fotografera med den och skulle till och med kunna tänka mig gå en fotokurs framöver. Nu väntar jag ivrigt på att batteriet ska ha laddat klart.   

Har förövrigt hittills ägnat morgonen åt att svara i mobilen och på sms. Tack alla gulliga som tänker på mig. Nu ska jag baka både bröd och en chokladkaka. Senare ska lägenheten städas och piffas inför kvällen.    

Hoppas ni alla får en helt underbar 26 mars!

Kramar ♥ 



Äntligen rätt storlek



I lördags fick jag äntligen tag i rätt storlek på mitt armband
jag fick i julklapp. Tycker det är superfint och kommer passa
ännu bättre mot en solbränna i sommar.

Gårdagens biobesök och filmen "Änglavakt" var riktigt gripande. En film om sorgearbete, men också en film som visar på hur viktigt det är att aldrig sluta hoppas, utan att fortsätta tro på livet och kärleken hur svårt det än är. Jag blev helt tagen både av skådespeleriet och musiken. Sedan är franska det vackraste språket på jorden så är det bara. En sevärd film helt enkelt, men ta med stora näsduken. Jag snyftade mig igenom halva filmen och jag var inte ensam, hörde både snörvlande till höger och vänster om mig i den bäcksvarta salongen. Mia skyllde dock på förkylningssnuva, men jag vet nog sanningen ;-)


Strax ska jag påbörja min sista arbetsdag för denna vecka. Semesterdag och födelsedag i ett imorgon, ska bli så härligt att vara ledig på min egna dag. Ska dock inte ligga på latsidan och äta praliner, utan både städa, baka och dona hemma innan mina gäster anländer på kvällen. Ser massor framemot att fira dagen med maken och mina kära vänner.

Önskar er en bra torsdag och tack för alla era kommentarer i dessa dagar, happy!

Kramar ♥




Strax onsdagsbio


Dessa mycket svagt rosafärgade tulpaner tycker jag är
så fina. Köpte dem på Hötorget i lördags.


Vi har haft ett riktigt härlig vårväder här i Stockholm denna onsdag. Både min morgon- och eftermiddagspromenad har varit riktigt skön med en angenäm vind som smekte kinderna och solstrålarna bländade lätt mina blå ögon. Solen ser även till så att snöhögarna smälter lite extra. Lyckliga onsdag! 


Strax ska jag möta upp Mia utanför biografen i Sickla för att se filmen ”Änglavakt”. Har packat ner en ask med pappersnäsdukar i väskan som säkerligen kommer till använding om man får tro skriverierna om filmen. Har läst både ris och ros så det återstår att se vad jag själv tycker. Jag hoppas såklart på bra 93 minutrar.      

 

Hoppas ni får en härlig kväll, på återseende!

 

Kramar ♥



Volume Powder


Dagens tips är SACHAJUAN Volume Powder. En puderbaserad spray
som skapar volym och ger struktur. Produkten är torr & ger en matt
finish & fräsch känsla mellan schamponeringar.
Jag älskar sprayet,
finns att köpa på bland annat Åhléns. Extra plus för den übersnygga
flaskan. 

Vaknade före det att mobilen började ljuda denna morgonkvist. Det hör inte direkt till vanligheterna att jag slår upp de blå före väckningssignalen. Antar att det är ljuset som gör det eller så var jag helt enkelt utvilad och redo att stiga upp, vad vet jag?!

 

Uppe är jag i alla fall som ni förstår och jag har precis klivit ut ur duschen. Oftast brukar jag duscha precis innan jag lägger mig för att spara tid på morgonen. Men ibland när tiden finns som denna onsdagsmorgon så är en varm morgondusch alldeles förträfflig. Idag doftar jag kanelbulle från Philosophy, älskar den doften och kom hem med en body lotion i samma doft som komplement till duschkrämen som jag hade sedan tidigare i lördags. Luktar ljuvligt, lotionen finns bara i en begränsad upplaga, men jag hoppas de gör fler av den för krämen är så len och fin. Annars är favoriten i duschkrämsväg just nu nya Dove Visible Care som luktar så rent och gott, dessutom är den härligt krämig att tvätta sig med.

 

I kväll ska jag möta upp Mia för ett litet gemensamt biobesök. Jag fick ju som bekant två biljetter till Johan Brisingers nya film "Änglavakt" med Michael Nyqvist och Izabella Scorupco härom veckan och bjöd då med mig kära Mia då maken inte var så angelägen att se en gripande filmhistoria om tro, hopp och kärlek ;-)

Nu ska jag smörja in mig med den där omnämnda Cinnamon Buns lotionen och sedan bege mig färdigdressad och nymakad mot dagens arbete. Ha en finfin dag, på återseende.

Kramar ♥



Stilrena ägg



Mitt senaste inköp som jag gladde mig så åt i söndags: Två silvriga påskägg. 
Supersnygga tycker jag och passar perfekt in här hemma då det snart är påsk.

Tisdag kväll och jag har nästintill precis klivit in genom ytterdörren här hemma. Dagen har inte bjudit på något fint/skönt väder alls, bara grått och trist hela långa dagen. På arbetet har jag kunnat avsluta en skaderevision vilket känns skönt. Fick dessutom ett mail från chefen med lite beröm: "En mycket bra och snygg rapport!" så nu kan den läggas till handlingarna och jag kan blicka framåt mot nästa uppdrag.

 

Måste visa er vad det var som jag gladde mig så åt i söndags, nämligen två fina silverägg som jag förälskade mig i på direkten när jag såg dem i ett inredningsreportage. Har redan fyllt dem med rosa och gröna chokladägg från Anton Bergh (måste inhandla en påse till för de små chokladäggen fyllde knappt upp halva silverägget. Jag har INTE smakat på ett enda ännu, jag lovar!). Äggen är så stilrena och snygga att jag lätt kan tänka mig att ha dem framme även efter det att påskhelgen är över. Finns att köpa på Indiska för 79 kr/st, skynda fynda!

 

Mission påskpynta här hemma är nu med andra ord så gott som färdigt en vecka före påskveckan (det här med att vänta är inte min grej). Årets påskris med fjädrar är på plats i ett av fönstren. De två nyshoppade silveräggen fyllda med påskgodis pryder vårt köksbord och en av våra ljusstakar för värmeljus ur Cult Designs change-serie har fått sig en ljusmanschett med en söt liten påsktupp som jag fyndade på rea förra året. Kanske handlar jag några små solgula minipåskliljor lagom till långfredagen och dekorerar balkongen med, men annars har jag svårt att se att det blir något mer pynt. Less is more heter det ju så jag kör på det.

 

Äter ensam ikväll, maken ska nämligen äta middag ute tillsammans med sin vän Sam som är här uppe i huvudstaden på jobbmöten denna vecka. Själv ska jag värma Keldas Toscanska tomatsoppa. Enkelt, lätt och gott. Soppan är riktigt krämig och god trots sin låga fetthalt (bara 3%) med bitar av solmogna tomater och grillade grönsaker i vilket ger en extra karaktär. Till det en bit rågbröd och ett glas kall mjölk, gott gott!  


Önskar er en mysig tisdagskväll, här blir förutom tomatsoppan, lite förberedelser inför fredagens födelsedagsfest samt ett nytt avsnitt av ”Desperate Housewifes” klockan 21. På återseende!

 

Kramar ♥        




Min dröm i rosa


Enligt rykte så befinner sig Central park i rosa blomning vid den tiden vi ska dit.
Körsbärsträd i blommning är verkligen bland det vackraste. Hoppas kunna bjuda
er på en och annan bild från lungan av N Y och en massa härligt rosa.   

God morgon på er. Hoppas ni likt mig har sovit skönt. Jag har drömt om New York och en ”cherry blossom rosaCentral Park denna natt. Enligt rykte så befinner sig Central park i rosa blomning vid den tiden vi ska dit. Börjar så smått dra ihop sig inför vår resa och antar att det ligger i mitt undermedvetna och studsar runt som en förväntansfull liten rosa virvel i maggropen. Till helgen är det ”bara” 6 veckor tills vi lyfter från Arlanda med direktflyg mot Newarkflygplatsen. Kan inte ens beskriva hur mycket jag ser framemot att få sätta mina små fötter på den amerikanska marken för första gången. Alla man pratar med som varit i New York är lyriska och vill tillbaka, antar att jag efter resan kommer känna det samma.

 

Tisdag och denna förmiddag ska jag ha möte med två personer som jag bokade in igår och eftermiddagen ska jag sedan få att gå helt allena bland papper och lagtexter. Känner mig på oförskämt bra humör just nu, kände så igår och känns minst lika bra idag. Tror det är den stundande våren som gör en lycklig på ett okonstlat sätt.  

 
Önskar att denna vecka hade haft lite fler timmar för jag skulle verkligen vilja ha något nytt att sätta på mig på fredag. Har vart ute och kikat men inget funnit som fallit mig i smaken. Blir troligtvis så att jag får rota fram något gammalt ur mitt minimala lilla dressingroom för som det ser ut nu så blir det för tight om tid att springa i affärer och leta. Skulle vara om jag sprang på något passande imorgon före jag ska se filmen ”Änglavakt” annars som sagt får jag nog gräva djupt i garderoben denna gång och vara glad för det jag har.


Ha en ljuvlig tisdag, sköt om er!

 

Kramar ♥



Produktiv måndag



Denna måndag har visat upp sig från sin allra bästa sida med klarblå himmel och skaplig temperatur. Själv har jag inte vart så pjåkig heller för i motsats till förra veckan har jag fått en massa gjort. Var sprängfylld med energi när jag kom till jobbet och sedan har det mesta bara flutit på i snabbt takt. Har fått till flera avslut och även bokat in flera möten, en kanon bra start på denna vecka 12 helt enkelt.

 

Om en vecka idag när jag kommer hem likt jag gjort denna måndag har det pågått full aktivitet  i vårt kök sedan morgonen och då menar jag inte med matlagning utan full sysselsättning av hantverkare. Ska bli så spännande och jag hoppas nu bara att allt klaffar som det ska och att resultatet blir minst lika bra som jag tänkt mig.  

 

Ikväll blir det ett nytt avsnitt av mysiga ”Saltön” för min del, men kan ärligt medge att denna omgång inte är riktigt lika inspirerande som de förra omgångarna. Det händer till synes inte mycket, dock kan jag se programmet bara för att få njuta av den vackra västkustmiljön.

 

På tal om just Västkusten så längtar jag ner till de trakterna i dessa dagar. Hoppas få till en liten helgtripp framöver. Har inte varit nere sedan jul så det är på tiden att det blir av snart, väntar nog dock några veckor till så våren hunnit fästa ordentligt.

 

Nu ska jag svänga ihop något lätt att äta, har nämligen bestämt mig för att droppa ett eller två kilo så här inför stundande vår och sommar. Känner att jag levt väl och ska nu försöka dra in på mina allt för stora portioner och sötsaker mitt i veckan. Lättare sagt än gjort kanske men får ju ge det ett försök i alla fall - Wish me luck!   


Ha en skön kväll, på återseende! Kram ♥ 




Solsken i blick


Skönt balkonghäng i lördags med ett gäng mattidningar 

Solglasögonen kom fram för första gången dock åkte
de tillbaka i lådan igen illa kvickt med tanke på gårdagens
snöoväder som drog in. 

Helgen har passerat än en gång och jag är nöjd med det som vi har fått uträttat under de två gångna dagarna. Visst det är kanske ingen helg som går till historien som extra vagant, men som sagt är glad för det som jag hunnit med att göra samt kvalitetstiden jag och maken haft. Lördagens strålande vårväder här i huvudstaden blev dessutom ett oväntat och ett extra plus i kanten. Jag hade till och med en liten stund på ena balkongen under eftermiddagen med några mattidningar. Solens strålar värmde på bra mot den vita husväggen. Fantastiskt är bara förnamnet och en liten föraning om vad som komma skall. Längtar mycket efter just balkonghäng framöver.

Idag är det en ny vecka och jag arbetar endast fyra dagar, ska ta ledigt på fredag. Har x-antal fler semesterdagar än maken per år så bara att plocka lite då ock då för min del, perfekt!

Nu blir det en snabb frukost, hårfix och sedan mot arbetets första dag. Solen strålar men det är kyligt ser jag på termometern som visar strax under noll strecket. Önskar er en bra start på veckan!

Vi hörs senare, måndagskram ♥



Våfflor, soffhäng och butikspan


Min fantastiska ranukelbukett pryder köksbordet denna
helg. Underbart vacker blomma och en av favoriterna.


Rårörda hallon & blåbär i skål från Åhlens som topping. 

Vispgrädde i Marimekkoskålen. Finns många bra
användnings områden för dessa skålarna.


Årets första våffla supergott men mäktigt så orkade
bara en och en halv!

Enkel dukning, fat från Åhlens och underlägg från Bolagret
 
Denna söndag sjunger på sista versen och jag har hunnit med både det ena och andra denna lediga helgdag. Skönt och avslappnande soffhäng, några timmar i Forum Nacka där jag fann det jag var ute efter på direkten, glad. Butiksbiträdet skrattade och sa när jag travade fram till kassan efter högst 10 sekunder i butiken att det var den mest effektiva shoppingen hon någonsin skådat ;-)

Vidare har jag denna söndag läst senaste "ELLE mat & vin" från pärm till pärm, frossat i årets första våfflor med rårörda hallon och blåbär. Sett reprisen av veckans "Greys Anatomy" som jag missade i onsdags då jag var på födelsedagsmiddag med Mia. Nu sitter jag och slötittar på reprisen av "Svenska Hollywoodfruar" och förfäras över vissa av de medverkandes beteende. Jag skäms fast jag inte har med det att göra egentligen, too much för min smak med hela dressar i leopard och barbiepartyn för vuxna kvinnor.

Nu ska jag fortsätta mina sista timmar innan läggdags här i soffan, blir söndagsfilmen "Johan Falk: Leo Gaut" lite senare. Imorgon går vi in i min födelsedagsvecka ;-)

På återseende, massa kramar ♥



Vit fjäderskrud


Är inte mycket för påskpynt men lite fjädrar vill jag absolut pryda hemmet med. 
Blev lite småsugen på att blanda upp de vita fjädrarna med någon annan kulör
igår när vi var på Hötorget och såg alla buntar med färglada påskris men körde
ändå på som vanligt med enfärgade vita när jag väl kom hem.

Inte många dagar kvar till påsk nu och då väntar lite extra ledighet. Funderar för fullt på vad vi ska hitta på under påskhelgen. Förra året var vi kvar här i stan och firade med några vänner samt dignande godisfyllda påskägg. Var dessutom ett fullkomligt strålande väder. Jag låg ute på balkongen och solade en av dagarna så hoppas det blir en repris i år igen med både festligheter, vänner, dignade påskägg och värmande solstrålar.

Gårdagens lördagskväll blev riktigt lugn. Vi kikade på första delen av tv-versionen av Stieg Larssons "Milleniumtrilogi". Tycker det är så mycket bättre redan med fler detaljer än vad som visades i filmerna som av förståliga skäl var tvungna att bantas ner.

Vår lördagsmeny med baby back ribs och potatisgratäng blev supergott. Recept på baby back ribs finner ni här. Det var dessutom någon av er som undrade över recept på potatisgratäng och den jag brukar göra är så här:

Potatisgratäng 2 pers

Ingredienser:
5-6 potatisar
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl riven västerbottenost
2 1/2 dl mellangrädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatis och lök. Varva potatis, lök salt, peppar och ost i en ugnssäker form, avsluta med ost. Häll över grädde och tillaga i mitten av ugnen ca 40 min.

Just nu snöar det ute och det underbara vårvädret från igår är som borttrollat Har en hel del nya inredningstidningar att gå igenom så nu blir det en mustig espresso och inredningsspaning. Senare ska jag ta tag i lite jobb inför veckan och kanske ta en liten sväng till Forum Nacka. Är på jakt efter en viss sak som jag hoppas finna där, så håll tummarna! 

Vi hörs senare! Kramar ♥



Årets första utomhusfika


Maken denna soliga lördag på en av stans bästa uteserveringar, 
Zanzibar på Norrmalmstorg.

Båda valde en Toast Skagen med färska handskalade räkor


Min krämiga Cappuccino och min förlovnings- & vigselring 
i närbild. Är så oerhört nöjd med mitt val att blanda vitt &
rött guld. Ringarna kommer från svenska
HAND.

Fantastisk klarblå himmel denna lördag.

Haft en helt fantastisk trevlig lördagsförmiddag denna 20 mars. Årets första lunch/fika utomhus har det blivit på uteserveringen Zanzibar på Norrmalmstorg. Satt där tillsammans med maken en bra stund i den strålande vårsolen och bara njöt. Åt veckans andra Toast Skagen och trivdes i allmänhet bland alla andra som likt oss satt ute. Folk sippade på både rosévin, öl och kaffe i vårvädret, vilken lycka att våren är här!

Dagens andra lycka är att jag nu äntligen hade turen med mig att "rätt" armband fanns inne på Hermés. Har valt den bredare varianten på detta armband i vitt och silver, istället för den lilla guldvarianten. Vill använda båda mina amband samtidigt ibland och tycker det var snyggare med bara silver. Även svärmor som var med sist som smakråd tyckte att silver var att föredra. Så nu sitter jag här (änligen med tanke på att armbandet var en julklapp) med mitt nya armband på armen, så nöjd! Lite solbränna och det kommer vara ännu snyggare.

Blev förutom Hermésbutiken en sväng på NK tehandel, Design House Stockholm, Kiehls och Cow parfymeri på Mäster Samulsgata. Avslutade shoppingtimmarna på Hötorget och två buketter med ljuvliga Ranukler och en bunt tulpaner fick följa med hem från den gammeldags torghandeln. Hötorget är verkligen perfekt att köpa sina färska blommor på och extra bra då det ligger påväg hem.

Nu ska jag sätta mig i solen på vår lilla balkong och planera lite inför kommande fredag. Ikväll äter vi baby back ribs och potatisgratäng och förhoppningsvis hittar vi på något skoj efter middagen också.  På återseende helt enkelt.

Soliga och glada vårkramar ♥



Lördag på stan

 
Ska ladda upp med nya teer idag har jag tänkt från NK.
Gillar deras lösviktsteer.

Gillar även deras stilrena påsar/burkar, snyggt med svart & vitt.

God morgon, här vaknade vi före åtta denna lördagsmorgon. Solen strålar, sju grader varmt. Vi har precis ätit en lång god frukost med rostat bröd, nyponsoppa och en nybryggd espresso till mig. Gott, gott!

Blir en sväng till NK om en liten stund. Ska bland annat till Hermés och se om de fått in mitt kära armband i rätt färg och storlek ännu *hoppas*. Blir säkerligen även span i några andra butiker när jag ändå är där. Kanske kan jag få med mig maken på ett litet fikastopp också även om varken han eller jag egentligen är några direkta fikamänniskor, men ibland kan det vara mysigt att stanna till för en fikastund. Är just i denna stund sugen på chaite med sojamjölk.  

 

Nya numret av Residence ligger förövrigt och väntar på soffbordet så vi får se om jag hinner med lite inredningsspaning senare i eftermiddag. Ska även städa och sätta i vita fjädrar i mina videungskvistar, påsken är ju snart här. Skönt lördagslunk med andra ord!

 

Ha en bra dag, kramar ♥

Ps, Förresten, tack för era tips på olika systemkamror som inte är så klumpiga, ska genast spanas in! Ds



Fredagsmys i Sjöstaden


Rosa tulpaner på den kritvita tv-bänken från Svenska Hem. Fredagsfeeling!  

Hjälp vad tiden går snabbt, snart har mars också passerat. Idag är det som jag skrev tidigare endast en futtig liten vecka kvar till min födelsedag och jag ligger efter med önskelistan. Både maken och mamma har frågat vid ett flertal tillfällen nu vad jag önskar mig, men det står helt stilla. Jag är inte mycket för överraskningar så det bästa är att ha en önskelista både för mig själv och andra.

 

Har tidigare funderat på en systemkamera, men vet ärligt inte om jag orkar med det faktum att de är klumpigare än en digitalkamera. Är rädd för att jag kommer lämna en sådan kamera hemma och ändå ta med mig min lilla smidiga digitalkamera i väskan så fort jag ska ut och vill ha kameran med mig. Så jag är mycket tveksam. Min nuvarande Canon IXUS tar dessutom jättebra bilder som det är så det känns faktiskt ganska så onödigt. Har även funderat på att önska mig ett bidrag till en nyhet och ”dröm” från Mulberry, men behöver jag fler väskor just nu? Svaret är helt klart nej, måste använda dem jag har. Så även den eventuella önskningen går bort och sedan är det som sagt totalstopp i hjärnverksamheten. Maken vet vad jag önskar mig innerst inne, men det är inget som kan slås in i ett glittrigt paket direkt.   


Idag efter jobbet har jag hunnit med en sväng på IKEA i Kungens Kurva och några ärenden. Så nu är både ljus- och servettförrådet uppdaterat bland annat. 


Nu sitter jag här med ett glas rött plus en bit parmesan och bara fredagsmyser. Senare blir det "Let's Dance". Jag håller tummarna för Claudia i detta näst sista program, hoppas och tror på henne som slutlig segrare i nästa veckas finalavsnitt. Tycker hon varit mest dansant och proffsigast under hela denna säsong. Som vanligt på fredagar missar vi heller inte underbara "Solsidan" med Anna, Mickan och gänget i Saltsjöbaden.

 

Imorgon är det lördag och jag ska bland annat sätta i vita fjädrar i mina videungskvistar, fixa och helgstäda här hemma i lägenheten, snart påsk ju.

 

Ha en riktigt mysig fredagskväll! Kram ♥



Bistro Sjöstad






Bilder från min gårdagskväll på Sjöstadens egna vinbar/vinotek
"Bistro Sjöstad". Varken jag eller Caroline fastnade på bild denna
gång.
Tack vännen för mysiga timmar som alltid!

Gårdagens middagsdate med Caroline på Bistro Sjöstad blev en riktigt glad överraskning. Härlig lokal med fin inredning. Riktig charmant med ett "eget" vinotek bara ett stenkast från hemmet. Servicen, utbudet och just dryckerna ger jag ett högt betyg. Inte gratis, men ändå prisvärt på sitt sätt - smakar det så kostar det!

Det var jättekul att träffa Caroline igen, vi hade inte setts på över åtta veckor så hon har varit saknad kan jag säga. Blev som vanligt en hel del uppdateringar och glada skratt som alltid när vi ses. Aldrig en tyst stund under våra middagar och kamerorna går lika varma som munnarna ;-) Blev en Toast Skagen med kräftor och Kalixrom med en touch av riven pepparrot (underbar kombination som ger ett litet sting till röran, testa själva). Middagen avslutades med en läcker chokladfondue med färska frukter, så jag var galet mätt när vi skildes åt vid bron och jag traskade åt mitt håll runt 21:30.

Fredag idag, så underbart skönt så jag finner inga ord för det. En vecka kvar till min födelsedag. Hög tid att börja planera lite mer ingående inför födelsedagsminglet och främst vad för mat jag ska bjuda på. Har några alternativ så jag ska nog få ihop det hela, men får nog ägna några timmar i helgen åt lite planering, inköp och matspan.  

Ha en underbar fredag och önskar er en riktigt trevlig helg! 

Kramar ♥



Ytterligare en utekväll


I den rosa presentpåsen som jag gav till Mia igår fanns
två kivilyktor i den senaste färgen vattengrön. Vet att
Iittala går hem hos henne så valet blev ganska enkelt. 

Så är jag hemma en snabb sväng även denna kväll, ingen rast ingen ro (fast det är kul att ha saker att göra så jag klagar inte, bara konstaterar att den ena trevligheten efter den andra med goda vänner avlöser varandra). Ska strax byta om för att träffa Caroline på Sjöstadens egna relativt nystartade vinotek/vinbar för en bit mat. Vet att Caroline redan igår spanade in menyn och jag gjorde det för en liten stund sedan. Tror det lutar åt en klassisk Skagentoast för mig ikväll, åt rejäl lunch idag så en stor portion med mer mat känns onödigt så en liten toast lockar mest just nu. Det är över åtta veckor sedan vi såg sist. Galet vad tiden springer iväg, så jag förväntar mig en rejäl uppdatering över vad som hänt i Fru Ws liv sedan sist. Dock har jag ju viss koll med tanke på att hon likt jag bloggar.

 

Arbetsdagen har gått riktigt trögt idag. Känns som jag flyttat mina papper från ena sida av skrivbordet till den andra gång på gång och inget har jag fått gjort trots att jag verkligen suttit aktivt vid skrivbordet mesta dels av tiden. Lustigt att man ibland blir så improduktiv när man andra gånger har ett fasligt driv i det mesta man tar sig för. Ja ja det är väl detta som kallas livet, upp och ner. Hoppas på en bättre fredag helt enkelt.

 

Ja imorgon är det fredag. Ska bli underbart härligt med några dagar ledigt igen. Jag hoppas hör och häpna på regn då jag hört att det nu är regn som vill till för att våren ska komma igång på riktigt. Regn och värme är därför mer än välkommet!


Nu ska jag byta om. Ha en mysig kväll. Kramar ♥

 




Färsk Hummer och trevligt sällskap


Jag och födelsedagsbarnet vid Slussen igår kväll, mätta och belåtna.


Inredningen går i sann marinstil som sig bör på en skuta


Kvällens middagsmat för min del, färsk hel hummer med
nybakat bröd och aioli, gott var bara förnamnet


Passionsfruktscheesecake med vaniljrörda hallon, kokoscrème
och rostad kokos till efterrätt.


Gårdagens födelsedagsmiddag på Patricia tillsammans med födelsedagsbarnet Mia och de fem andra trevliga tjejerna blev riktigt lyckad. Glatt födelsedagsbarn, god mat och supertrevligt sällskap tillsammans med de nya bekantskaperna. En riktigt trevlig kväll med andra ord. Mia blev dessutom glad för sin födelsedagspresent, tur det! Kvällens mat blev för min del en färsk hel hummer som serverades på en salladsbädd tillsammans med nygräddat bröd och aïoli. Till det ett glas med min nya absoluta favoritdruva Sauvignon Blanc. Passionsfruktscheesecake med vaniljrörda hallon, kokoscrème och rostad kokos till efterrätt. Allt jättegott. 

Vi begav oss alla hemåt strax efter middagen. Skönt att det inte blir allt för sent en vardag känner jag och de andra höll med mig. Fick trevligt ressällskap på tunnelbanan hem av både Mia och min nya bekantskap vid namn Anna. Visade sig att hon bor här i Sjöstaden också, kul! Blir så imponerad av personer som henne som sitter där höggravid på en middag hur supercool som helst. Sådan vill jag också vara den dagen jag är där :-) Tack snälla Mia för kvällen, hade jättetrevligt verkligen!  

Nu som ni vid det här laget vet, mot jobbet! På återseende! Kramar ♥



Födelsedagsmiddag nästa


Rosa blev valet till födelsedagstjejen Mia.

Mias present med vattengrönt innehåll från Iittala

Var tvungen att le när jag läste vissa av era kommentarer till mina kvällsbilder från igår. Så fort jag dricker mineralvatten eller något annat istället för ett glas vin på en middag, eller om jag läser eller nämner något som har med barn att göra, så tror ni på direkten att jag har en bulle i ugnen. Nästan så man kan tro att ni väntar på den dagen jag blir gravid mer än jag själv gör ;-) Kan i alla fall försäkra er om att läsningen igår inte hade med något annat att göra än den anledningen jag beskrev i inlägget. Alltså ingen hint om en liten i magen denna gång heller, men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge heter det ju ;-)

 

Nu ska jag ta mig en snabbdusch, fixa hårsvallet och ta tunnelbanan till Slussen och gå på restaurang och fira att Mia nu har sällat sig till skaran som inte längre är twenty something ;-) Grattis än en gång!

Hoppas ni får en riktigt härlig onsdagskväll, sköt om er!

Kramar ♥




Walnut Grove


Lite spets & romantik har flyttat i min garderob. Blev ganska
oväntat förtjust i blusen från Divided härom veckan & kunde
inte skiljas från den. Tycker den är jättesöt & jag är så nöjd.

Känner mig lite som någon ur "Lilla huset på prärien" i o m
spetsdetaljerna och "kragen". Saknas bara en bahytt & lång-
kjol & jag skulle lätt kunna misstas för att tillhöra familjen
Ingalls ;-)


Igår efter arbetsdagen hade jag noll och ingen inspiration till att sätta mig framför laptopen och dokumentera min dag här i bloggen. Blev bara någora korta rader som ni märkte precis innan sänggång. Inte för att något särkilt hade hänt som jag inte ville dela med mig av, utan snarare tvärtom. Noll och inget hände, tröttheten och känsla av lätt sjukdom var tillbaka. Tycker var och varannan människa i dessa dagar bär på samma symptom som mig. Förbannade bakterier, går ju upp och ner som en berg och dalbana. Ena dagen känns kroppen bra, andra återigen hänging och klen, suck, suck, suck! 

Ikväll ska jag iväg på en liten födelsedagsmiddag för Mia som trots visst "motstånd" ;-) nu har fyllt 30 år. Vi ska ut och äta på Patricia tillsammans med några av hennes andra vänner som jag inte träffat tidigare, kul att träffa lite nya människor. Så det blir en snabb sväng hem och byta om bara i eftermiddag. 

Måste som ni förstår sparka igång dagen här och jag önskar er en riktigt fin onsdag. Antingen hörs vi lite senare eller imorgon det beror helt på hur mycket tid jag har över i eftermiddag. 

Stor kram ♥



Min tisdagskväll



Min tisdagskväll.

Här har ni min tisdagskväll. Hemmamys i soffan med Loka päron, pralinpapper, en ny bryggd espresso från min nya maskin från Lavazza, älskade Iphonen med Melodifestivallåtarna inom räckhåll och en nyinköpt tidning. 

Jag brukar aldrig köpa tidningen "mama", inte riktigt min tidning kanske. Men blev helt enkelt nyfiken på intervjun med bloggerskan Engla och bilderna på henne och hennes söta lilla dotter, så den fick följa med hem härom dagen. Bra intervju och tidningen var helt okej hela den. Kan tänka mig att man har ännu mer nöje av den om man har barn, men som sagt fanns en hel del i den.  

Blir inte roligare än så här i bloggen idag, så på återseende imorgon istället!

Sov sött, kramar ♥




Matig sallad med kallskuret



Här har ni förrättssalladen jag bjöd tjejerna på härom helgen. Vill du göra en likadan gör så här: Lägg upp prosciutto, ruccola, färska fikon, granatäpple, smulad fetaost och ett gäng rostade pinjenötter & valnötter på ett stort uppläggningsfat. Ringla över flytande honung & en krämig balsamico. Perfekt sallad på ett buffebord eller som förrätt. Extra plus att man kan förändra salladen i oändlighet efter tycke, smak och vad man har hemma.


Har sovit som en prinsessa och vaknade denna tisdag till ännu en solig och LJUS morgon, love it!!! Nästan skuttar ur sängen dessa dagar. Nåja kanske en liten överdrift men jag skuttar i alla fall mer nu än i julas då det var som allra mörkast.

Dagen kommer tillbringas inne på kontoret i vanlig ordning bland papper, textstycken och akter. Blir matsalens urgoda spenatsoppa till lunch, såg redan igår till min lycka att min favoritsoppa serveras denna tisdag. Sååå god. Nästan så jag vill smyga in i storköket och be snällt om receptet.

Efter jobbet måste jag ut och leta efter en liten 30-års present, inte det lättaste, men tror jag har lite pejl på vad jag ska kika efter. Men har ni tips så får ni HEMSKT GÄRNA komma med dem så fort som möjligt. 30 åringen är en tjej.

Nu: Mot jobbet!

Kramar ♥



Pigg och glad måndag


Senaste numret av "Allt om mat" med ett härligt pastelligt
omslag. Numret utlovar bl.a. frasiga våfflor, lyxgodis & fem
läckra laxrecept, låter ju lovande. 
 

Skönt att måndagens arbetsdag är avklarad. Jag har haft en riktig produktiv dag, känns verkligen toppen, särskilt eftersom det var så oväntat med tanke på de senaste dagarnas hälsoläge. Jag har inte känt en tillstymmelse till trötthet på hela dagen. Visst näsan har runnit och några nysattacker har jag skrämt upp mina kollegor med lite då och då under dagens gång, men annars har det som sagt känns riktigt bra. Glatt humör och lätta steg, helt otroligt.

 

Belönade mig själv med en sväng till Make Up Store efter dagens slut och köpte mig mitt allra första läppstift någonsin faktiskt. Var jag sugen på någon vår/sommarsnygg färg och föll för färgen ”Praire”. Riktigt snygg färg, återstår nu att se om den passar på mina läppar. Hoppas..


Idag har årets första tussilago skymtats här i Stockholm, närmare bestämt på Ingarö. Det ni våren är påväg oavsett man kan tro det eller ej! Inte undra på att jag känner mig glad.


Ikväll ska jag sätta mig och börja fundera på bjudmat på min födelsedag som närmar sig med stormsteg. Kommer ha ett litet mingel på kvällen med fler gäster än vi har bord till men finns det hjärterum finns det stjärterum tänker jag. Får utesluta soppa bara, svårt att äta ståendes känns det som ;-)

Nu ska jag värma på lite rester och sedan sjunka ner i soffan. Ha en riktigt skön kväll! 

Stor kram ♥  



Ä n g l a v a k t


Denna inbjudan damp ner i brevlådan härom veckan till en gratisvisning av
svenska filmen "Änglavakt". Tack för det!

Så är det återigen måndagsmorgon och här har ni en inte allt för pigg bloggerska. Hade hoppats på ett mirakel att förkylningen skulle vara som bortblåst när jag slog upp ögonen för en stund sedan men icke då. Känner mig dock inte sämre heller, så det känns ju lovande. Ska ta mig till jobbet strax och jag tror inte att jag har ett enda möte inbokat under hela dagen. Så jag kan sitta på mitt kontor och arbeta i lugn och ro och skulle kroppen mot förmodan inte orka får jag väl helt enkelt bege mig hemåt i så fall. 

Förra veckan kom en inbjudan med en gratis biovisning av Johan Brisingers nya film "Änglavakt" med Michael Nyqvist och Izabella Scorupco nerdimpandes i brevlådan. En berättelse om ett gift par vars son drabbas av en allvarlig sjukdom. När tragedin är som djupast träffar familjen en främling som på ett oväntat sätt blir deras räddning och som förändrar deras liv på ett fantastiskt sätt. "Änglavakt" sägs vara en gripande filmhistoria om tro, hopp och kärlek. Jag får ladda upp med en hög näsdukar då filmen låter minst sagt tårdrypande. Jag är alltid väldigt gråtmild när det kommer till djur och sjuka barn, (men vem är inte det egentligen?). Gillar ändå denna typ av film, att den sedan är svensk gör det bara bättre. Så ser framemot biovisningen nästa onsdag.

Nu ska jag försöka piffa till mitt förkylningsbleka jag och bege mig ut. Ser ut att bli en fin dag här i huvudstaden. På återseende lite senare!

Många kramar ♥ 




Lördagens schlagerfest i bilder




Bilderna talar sitt tydliga språk tycker jag. Är det final i Melodifestivalen så är det ;-)

Gårdagskvällens vinnare - Anna Bergendahl med "This is my life". Bilden
tagen under genrepet.

Godkväll! Har legat precis hela denna söndag, först i underbart sköna sängen och sedan i soffan och sovit, sovit, sovit. Har hosta, snörvlar, nyser och har haft lite frossa till och från. Så innerligt trött på denna förkylning som tagit sin boning i mig just nu. Dock är huvudet mycket bättre och det är en förklaring till den senaste tidens huvudvärk. Jag har helt enkelt en förkylningsinfektion jag går runt och bär på - suck! 

Lördagskvällens schlagerdramatik blev ju en riktig rysare. Tycker finalen var riktigt riktigt bra. Efter ännu en genomlyssning av alla finalbidragen hemma i stora soffan hos Lisa så tyckte jag och maken att Darin skulle vinna. De flesta andra på festen hade Eric Saades "Manboy" som sin favorit. Ingen av oss fick som vi ville dock för det blev som bekant Anna Bergendahl som tog hem segern och representerar Sverige i Oslo den 29 maj med låter "This is my life". Jag tycker att låten är fin och bra, men tror att den står sig rätt så slätt i Europa, tyvärr! Men heja Anna!!!

Schlagerfesten hos Lisa var förövrigt riktigt skoj. Musik på hög nivå, glada och underbara människor och god mat. Det enda tråkiga med kvällen var att en av gästerna råkade ramla handlöst och slog upp ett stort sår i hakan och fick avsluta kvällen med att åka till akuten innan dess att ens Melodifestivalvinnaren var utsedd - stackaren. Hoppas att du mår bra nu Micke/Lena! Själv åkte jag hem strax efter midnatt då jag helt enkelt kände mig halvsjuk och tur var väl det annars kanske jag hade varit i ännu sämre skick idag. Tack Lisa för en skoj fest och även tack till alla andra "medskyldiga" till att kvällen blev så lyckad :-) 

Nu ska jag kika på Wallander och hoppas att jag vaknar frisk som en mört imorgon. Tvivlar på det, men hoppet är ju det sista som lämnar människan.

Kramar och på återseende ♥



Må bäste man eller kvinna vinna, festen kan börja!


Scenen och Christer Björkman him self skymtar faktisk på bilden i vit tröja
nere vid det röda staketet.

Öppningsnumret, jag trodde först det var jultomtedräkter de kom i, men
det är något annat.


Pernilla Wahlgren har en klassisk schlagerlåt, tror inte dock den kommer vinna

Peter Jöbacks "Hallow" har verkligen vuxit i mina öron sedan först lyssningen

Lika så Timotej och "Kom", trallvänligt värre. Låten etsar sig fast..

Blev riktig överrskad när Ryback dök upp. Då reste sig Globen, kul!

Vilket drag det kommer att bli i Globen ikväll. Jag vet för jag har sett det. Vem vinner? -Ja det är frågan. Efter att ha hört alla bidrag live och sett alls scenshower så kan jag ärligt inte längre säga att jag bara har Darin som favorit. ALLA är riktig bra så det finns alltså tio värdiga vinnare. Mig kvittar det vem det är som vinner faktiskt. 

Kan avslöja att ni både kommer få se både Sylvester Stalone i rutan likaså förra årets vinnare Alexander Ryback och komikern Björn Gustavsson. Mellanakten är riktig bra var beredda på det. Mer skvaller, Jessica Andersson har bytt klänning i sitt nummer, bär ikväll en pudrig lång dröm.
 
Kl 22:00 vet vi vem som står som segrare. Jag vågar mig inte på någon tippning. Bli nog bra vad som än vinner. Nu drar vi på fest!

Trevlig kväll!



Mot schlagerfinalen


Om en stund befinner jag mig här inne i den kupolformade arenan bland alla
melodifestivalartister och får mig en förhandsvisning om vad som komma skall
ikväll. Förhoppningsvis är det en galen och glad publik och jag ska göra mitt
bästa för att dra mitt strå till stacken ;-)

Lördagen har redan pågått i mer än 12 timmar, jag har varit vaken minst sju och en halv av dem. Maken kom nämligen hem "lätt" överförfriskad tillsammans med vår f.d sambo Stephan som är hemma på blixtvisit i Sverige vid fyra tiden inatt. Därefter har jag legat och lyssnat på hur dessa två herrar snarkat i kapp. Kan säga att jag sovit sååå där med andra ord. Hmmm!

Hade tänkt ta en sväng till NK i förmiddags och då specifikt till Hermésbutiken för att se om de för femtioelfte gången har fått in min storlek på armbandet jag fick i julklapp som ska bytas mot ett mindre. Man kan inte boka ett armband i butiken utan måste jaga och hoppas att den storleken och just den färgen man önskar kommer in med deras leveranser runt två gånger i månaden. Ingen kan säga när, var och hur. Konstigt system tycker jag, men men vill ju gärna kunna använda armbadet så bara att jaga vidare. Dock får det bli en annan dag som sagt. 

Om en och en halv timma kommer jag sitta inne i Globen (Ericsson Globe) redo att se det allra sista genrepet av Melodifestivalfinalen som sedan sänds direkt ikväll kl 20:00 på SVT. Ska bli skoj att få se alla artister, ska även bli kul att se om jag efter genrepet fortfarande har Darin som favorit eller om jag ändrat mig efter att ha sett alla artisterna live.

Nu är det hög tid att hoppa in i duschen och tvätta håret. Kvällen kommer senare att tillbringas hemma hos Lisa tillsammans med bland annat maken, Annika och några andra schlagergalna människor sommjag ännu inte vet vilka de är för att se finalen, äta lite mat och dricka färgglada drinkar. Kul, kul! Nu måste jag lägga på ett kol här.

Önskar er en härlig lördag. Kramar!



Nu är det fredagsmys


Fredagsmys med nyinköpta tulpaner i rosa på köksbordet,
tända ljus och mörka chokladpraliner lättåtkomligt. Där har
ni min fredagskväll denna 12 mars.


Fredagskväll och det händer inte mycket här denna afton. Maken är på After Work med några vänner och jag ligger i soffan och har väl inte tänkt göra så mycket annat heller. Känner att vila och skönt lugn är min melodi denna kväll. 

Har precis ätit champinjonfyllda creps och en sallad med bland annat rucola, granatäpple och sugarsnaps till det. Levande ljus är tända i lägenheten. Det blir "Lets´s Dance" om en liten stund, några praliner och en nybryggd Espresso från vår sprillans nya espressomaskin från italienska Lavazza som äntligen levererades idag. Supernöjd med designen på apparaten, den passar perfekt in här hemma. Hoppas jag kommer vara lika nöjd med kaffet.

Vad gör ni en kväll som denna tro? Hoppas det är något trevlig! På återseende imorgon igen!

Kramar ♥



Snart är det fredagsmys


Mera shopping

Leggings från samarbetet mellan Sonia Rykiel och H&M

Anledningen till att jag föll för dem är den söta lilla
detaljen längst ner på benet, sött!


Fredag IGEN! Jag skriver igen med stora bokstäver med efterföljande utropstecken för det är så det känns, IGEN? Var det inte nyss söndagskväll? Huvudknoppen är fortfarande inte helt hundra inte heller svalget, men febern känns borta just nu så jag ska ta mig till jobbet. Konstigt att bara få feber så där en kväll? Ska egentligen inte klaga alls brukar för det mesta känna mig på topp, men just därför det blir så extra påtagligt när man plötsligt inte har lika mycket ork och då man känner sig lite halvrisig. Å andra sidan kan jag känna att jag är väldigt glad och tacksam över att jag inte är kroniskt sjuk eller något liknande, stackars alla som är det.

 

På tal om något mer upplyftande än sjukdomar och krämpor som jag berör nog nu de senaste dagarna så bokade vi en resa till Kreta härom dagen. Fem veckor efter det att vi är hemkomna från New York så åker vi alltså till Greklands största ö för lite avkopplande solsemester under en veckas tid. Jag har inte fingrar nog att räkna antalet gånger jag varit på just Kreta under årens lopp, men nu är det några år sedan sist. Gillar stället, så nu är det alltså dags igen, mina föräldrar kommer att vara där samtidigt så det blir en liten familjehappening över midsommar helt enkelt. Mysigt!


Nu är det dags att göra sig klar och bege sig mot arbetet, Happy Friday på er!

Kram ♥ 




Inspiration från HTH


Det här köket har inspirerat mig inför vår lilla makeover
här hemma som påbörjas om exakt 17 dagar, jiiippi!


Tycker verkligen att det är übersnyggt.

Detta kök kommer från HTH, modell: Straight matt.
Bänkskivor & stänkpanel i vit Corian. Köksblandare
Tapwell i kromat utförande


Idag var första morgonen och förmiddagen med mulen himmel på över en vecka. Sa till maken när vi klev upp imorse att man snabbt vänjer sig vid det strålande vädret och att man saknar det på direkten när man rullar upp gardinerna och istället möts av stålgrå och ointressant himmel. Strax före ett tiden dök den dock upp och nu hoppas jag att solen behagar komma fram även lagom till finalhelgen så man kan ta långpromenader och få maxat med frisk luft och sol på nosen innan man sätter sig inne i Globen på eftermiddagen och lyssnar till alla finalbidragen.

 

Har tyvärr fortfarande en antydan till huvudvärk som kommer och går och som ett extra brev på posten vaknade jag med halsont imorse. Så antar att det är en förkylning som ligger till grund för huvudsmärtan. Flera på jobbet som hostat och klagat över både halsont och trötthet tidigare så det ligger väl nära till hands. Dessutom mår jag illa så in i norden sedan lunchtid, så jag blev tyvärr tvungen att avboka min träff med Caroline. Bara tanken på att sätta sig på en restaurang där det luktar mat och dricks vin fick mig att rysa. Tur var det nog att jag stannade hemma för nu fryser jag som en liten hund dessutom och det känns som jag har lite feber, så ska strax krypa tillbaka ner under varma täcket igen!   

 

Tillsist vill jag tacka rara Tina som jag fått en "Sunshine Award" ifrån, tusen tack! Jag i min tur vill faktiskt ge den vidare till alla er som läser och kommentarar här inne. Ni är som ett äkta sommarsolsken för mig - Tack för att ni finns, för att ni kikar in här och för att ni vill följa mina dagar.

Hoppas att ni får en härlig kväll, imorgon är det fredag!

 

Kramar



Ont det gör ont


Vitt, vitt, vitt, det är min melodi här hemma.

Så trött, så trött denna onsdag med huvudvärken från helvetet, inget kul alls! Var till och med tvungen att lägga mig en stund efter det att jag kom hem från jobbet, men huvudvärken ville inte släppa ändå. Jag brukar mycket sällan ha just huvudvärk, men nu har jag haft det till och från i flera veckor utan att jag vet vad det är. Så fort det har med huvudet att göra blir man ju lite smått orolig, men jag tror jag ska sluta att självdiagnostisera mig genom att läsa på nätet om diverse symtom. Läser man där så är man redan färdig för graven och så illa får vi väl inte hoppas att det är ändå. Men blir det inte bättre inom en snar framtid får jag helt enkelt uppsöka läkare.

Blir en tidig sänggång ikväll helt enkelt så att jag orkar med morgondagen med både arbete och middag med rara Caroline här i Sjöstaden på kvällen. Tanken är att vi ska prova en relativt nyöppnad vinbar nere vid Lumabryggan, kul att testa nya ställen!

återseende imorgon istället, då är jag förhoppningsvis både pigg och utan huvudvärk!

Kramar ♥



Tisdagskväll på Cloud Nine


"Cloud Nine - food and drinks" ligger vid Norra bantorget
ungefär vid Gert Wingårdhs hotellskapelse Clarion Sign.

Här fångade jag en ovetande Camilla som noggrant
granskar menyn över ett gott glas rött. 

Det godaste vinet vi drack var dock det vita till musslorna.
En Sauvignon Blanc från Frankrike


Kan verkligen rekommendera ställets Moules frites, helt 
underbart goda blåmusslor i grädde och vitt vin. 

Godmorgon!
Blev ingen uppdatering av bloggen när jag kom hem från träffen med Camilla igår som ni kanske märkte. Var alldeles för trött och prioriterade maken och mig själv istället samt lite läsning innan jag slöt de blå.

 

Timmarna flöt på i en faslig fart inne på "Cloud Nine - food and drinks" som ligger vid Norra bantorget ungefär vid Gert Wingårdhs hotellskapelse Clarion Sign. Så kul att träffas igen efter alla år och prata gamla minnen och Camilla var sig väldigt lik trots att åtta år har passarat sedan sist vi sågs. Kände igen varandra på långt håll och det var bara stråkarna som fattades när vi omfamnade varandra utanför 7-Eleven vid Centralen ;-) Tack snälla Camilla för trevliga timmar, hoppas vi kan ses snart igen. Kan förövrigt verkligen rekommendera ställets Moules frites, så himmelskt goda.


Idag har jag flera saker på jobbet att fixa. Fick en uppgift slängd i knäet igår precis när jag skulle gå så det blir till att sätta sig och författa några instruktionsrader väl på jobbet denna onsdag den 10 mars. Har även ett eftermiddagsmöte som jag inte hoppas drar ut på tiden allt för mycket, tycker jag käner mig trött redan nu...

 

Ha en skön dag och sköt om er i solskenet som jag hoppas ni alla har likt oss här i huvudstaden denna lillördag!

 

Kramar ♥

 




Pastagryta med blåmusslor & räkor



Fredagens varmrätt  som jag bjöd mina kära väninnor på är det flera av er som efterfrågat receptet på så här kommer det. Varsågoda!

Ingredienser - 4 port.
1 kg färska musslor
1 schalottenlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk rapsolja
1 1/2 dl vitt torrt vin

Sås:
2 dl spad från musselkoket
2 dl crème fraiche gourmet med saffran & tomat
1/2 fänkål
1 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond, konc.
salt, svartpeppar

Till servering:
Färska räkor, rökta räkor samt grillad pilgrimsmussla.

Valfri pasta.

Gör så här:
Skölj och kontrollera att alla musslor är hela och att skalsköldarna är slutna. Fräs schalottenlök och vitlök i en stor gryta med olja. Tillsätt vin och koka upp. Tillsätt därefter musslorna och skaka grytan med locket på då och då. När musslorna öppnar sig, efter 3–4 minuter, är de klara. Ta upp musslorna och sila ner 2 dl av buljongen i en såskastrull. Tillsätt crème fraiche, skivad fänkål, tomatpuré och fond. Rör om och sjud såsen i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka pasta enligt anvisning och slå över såsen och sätt några hela musslor vid sidan. Ta bort skalet på resten och lägg ovanpå tillsammans med räkorna och pilgrimsmusslan och ev en dillkvist.

Smaklig måltid!



Det lilla extra


På salongen "The Venue" här i Sjöstaden förra veckan stod ett fantastisk 
fång med vackra tulpaner vid kassan. Snyggt med så många tillsammans
plus att det skänker en lite extra "lyxig känsla" när man satsar på färska
blommor på en salong. Det är helt enkelt det lilla extra som gör det! 

Godmorgon, så mycket enklare det är att kliva upp på mornarna med tanke på hur ljust det är numera. Helt fantastiskt och jag kan komma på mig själv emellanåt med att bara le inombords för att jag tänker på den tid vi så sakteliga går tillmötes. Vår och sommar - underbara tider om ni frågar mig! När jag trippade hem igår var det med lätta steg, det droppade från stuprännor, tak och solen värmde mig en aning på nosen. Kanske var det ett önsketänkande egentligen för det är ju ingen direkt värme ute ännu, men jag tycker nog faktiskt att solen ändå värmde mot min hud.  

Gårdagskvällen blev en skön hemmakväll. Maken kom hem tidigt och jag njöt av ett litet minihemma spa med scrubbning och ansiktmask. Låg sedan i sängen redan vid 21-tiden och tittade på första avsnittet av "Saltön". Mysigare program får man leta efter, ser redan framemot nästa måndag och avsnitt nummer två.  

Idag är det vanlig tisdag och arbetsdag för min del som alla andra tisdagar. Efter dagens slut ska jag möta upp fina Camilla på Norra Bantorget och "Cloud Nine - food and drinks" för ett glas vin eller vad vi nu väljer att dricka. Ser framemot vår lilla träff massor, ska bli så kul att prata gamla minnen, samt få mig en rejäl uppdatering om vad som hänt i hennes liv de senaste 8 åren(!)

Hoppas vädergudarna är med oss även denna tisdag och sprider lite lycka, det ser lovande ut än så länge. Sköt om er, så hörs vi förhoppningsvis lite senare eller morgon beroende på när jag kommer hem ikväll.

Stor kram ♥



Vit chokladmousse a´la passion



Här kommer receptet på chokladmoussen jag bjöd på i fredags när tjejerna var här. Enklare kan det knappast bli, för att inte tala om gott. Den lite syrliga passionsfrukten passar perfekt mot den lena söta moussen, men man kan naturligtvis toppa den med vad man nu känner för/har hemma.    

Ingredienser - 3 personer
150 g vit choklad av god kvalité
3 dl vispgrädde
2 äggulor
3 st passionsfrukter

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad, låt sedan chokladen svalna. Under tiden vispa grädden. Rör ner en äggula i taget i den smälta svalnade chokladen och vänd slutligen försiktigt ner grädden. Lägg upp i portionsglas och kyl chokladmoussen i några timmar. Toppa innan servering med passionsfrukt.

Klart att servera!



Välkommen finalvecka!


Min nyshoppade rosa kofta. Tycker att den är riktigt söt och passar både
till ett par snygga jeans eller till en kjol på jobbet. Jag har sedan tidigare
både en svart och en jadegrön i samma modell, men denna känns härlig 
vårig i jämförelse.  

God morgon! Så har vi gått in i finalveckan när det gäller schlagern och det är alltså måndag igen. Ser framemot de kommande dagarna som är ganska så uppbokade, kul!

Imorgon efter jobbet ska jag möte upp Camilla som jag lärde känna och umgicks med när vi båda pluggade i Lund för en herrans massa år sedan. Vi tappade tyvärr kontakten när kursen i Rättsociologi var avklarad och har inte setts sedan i början av 2000-talet (känns ganska galet att det är ungefär 8-9 år sedan nu, tiden gåååår fort). Ska bli riktigt skoj att träffas igen. På torsdag blir det ytterligare en date efter jobbet. Då jag ska möta upp Caroline här i Sjöstaden för en liten middag och uppdatering om vad som hänt sedan vi sågs sist i februari. På lördag är det sedan genrep i Globen och schlagerlördagskvällen kommer att tillbringas med ett gäng lika schlagertokiga som jag hemma hos väninnan Lisa. Så min vecka är inte helt innehållslös med andra ord, dessutom har jag såklart arbetet att sköta däremellan.

Måste säga att jag är oerhört nöjd att mitt lilla "nyårslöfte" hålls, att jag försöker ta tillvara på mina vardagskvällar när det passar och inte bara går hem och sjunker ner i soffan och är allmänt osocial. 

Nu ska jag fixa håret och sedan ska jag bege mig mot jobbet. Sköt om er och på återseende!

Kramar ♥



Vintervacker promenad


Gårdagens fantastiska vinterdag här i Sjöstaden. Vår "egna"
lilla skidbacke tornar upp sig som ni ser i bakgrunen. Massvis
av snön ligger kvar här ännu.  


Även isen ligger tjock och snötäckt på Hammarby Sjö. Att
det om några få månader kommer vara fullt med fågel- &
båtliv här är just nu svårt att förstå.


Vackert, vackert..


Under promenadensgång blev det ett värmande fikastopp...


... med både kaffe och semlor.


Efter en mulen söndagsförmiddag så är nu solen återigen på plats över Sjöstaden. Slår kanske inte riktigt gårdagens helt fantastiska vinterdag, men inte långt ifrån. Maken och jag var då ute på en härlig promenad med efterföljande fikastund för att värma oss en aning. Var så galet vackert ute att jag flera gånger under promenaden bara var tvungen att stanna till, njuta och bara insupa allt det underbara.  

Tillbringade sedan lördagskvällen med maken, hämtpizza och "Andra chansen". Ingen av mina favoriter gick vidare till finalen tyvärr. Höll på Neo och Alcazar, men det blir istället Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson jag får se tillsammans med resten av finalbidragen i Globen (Ericsson globe) nästa lördag då jag likt förra året ska dit och se genrepet. 

Idag hade jag en tanke att ta en sväng på stan. Är både sugen på att hitta en ny färg på läpparna och hitta en passande födelsedagsklänning att bära den 26. Men hamnade framför filmen "Sommaren med Göran" istället och fick enormt sommarlängt. Vad vackert Sverige är på sommaren, längtar... Nu är jag inte lika upplagd för butikspan längre, försökte få med mig mannen min men intresset verkar svalt så det blir nog att jag också stannar hemma istället och myser denna söndag. 

Hoppas ni haft en riktigt bra dag, på återseende. Kramar ♥ 



Fredagsmiddag för 3



Dukningen gick i vitt med inslag av turkost. För den uppmärksamme så
"Ja, jag har fortfarande julkulor i fönstret". Gillar dem så de har fått hänga
kvar sedan jul men nu är det nog ändå snart dags att plocka ner dem ;-)
  



Gårdagskvällens dinner. Förrätt med bland annat prosciutto, fetaost och 
granatäpple. Varmrätt: Pastagryta och som avslutning en vitchokladmousse
toppad med passionsfrukt. Gott om jag får säga det själv.



Och så vi tjejer plus världens sötaste lilla Teddy som fick följa med matte
Annika på tjejmiddag i Sjöstaden kvällen till ära.

Vaknade ovanligt tidigt denna morgon med tanke på att jag kom i säng långt efter midnatt. Har man trevligt så har man. Känner mig dessutom oförskämt pigg, toppen med tanke på att en fullkomligt strålande lördag utspelar sig utanför våra fönster här i huvudstaden. Ska ta med mig maken och kameran ut på en riktig långpromenad om en liten stund.  

Lyckad gårdagskväll som alltid när man träffar Annika och Lovisa. Skvaller, mat, skratt och några glas vin, en perfekt avrundning på en fredagkväll. Annika hade med sin söta lilla hund Teddy som är en korsning mellan en Chihuahua och en Dvärgspets, sötare jycke får man leta efter. Tycker han ser ut som en liten rävunge. Jag är inte så förtjust i hundar om jag ska vara ärlig, men en liten Teddy skulle jag kunna tänka mig ha. Kör dock på en kompromiss och erbjöd mina hundvakts tjänster istället, känns som en bättre lösning än att skaffa egen hund. Tack tjejer för att ni kom hit och förgyllde min fredagskväll.  

Nu frukost, sedan på med promenadskorna och ut och motionera.

Kram kram ♥



Uppladdning pågår


Nya örhängen inviger jag troligtvis denna kväll eller så
blir det enkla pärlörhängen, har inte riktigt bestämt mig
ännu. Dessa kommer i vilket fall som helst från H&M


Lacket för kvällen blir "Linda" från Make Up Store

Blir nog min grå klänning från Zara jag visat er tidigare som
åker på denna fredagskväll tillsammans med svarta spets
strumpor. Jag har tagit bort "ballongeffekten på klänningen
genom att sprätta upp den nertill. Blev snyggare fall på den. 

Lite halvstressad känner jag mig i denna stund, massor jag inte hunnit fixa ännu och snart dyker mina pinglor upp här i Sjöstaden. Maken befinner sig på annat håll ikväll som det ser ut just nu i alla fall. Så jag huserar fritt här hemma och kan spela nya melodifestivalskivan jag laddade hem till Iphonen imorse på repeat om så önskas. Köpte även Rihannas skiva förra veckan, sååååå jäkla bra så jag kommer troligtvis alternera mellan dessa skivor ikväll, party on!

Den vitachokladmoussen som jag svängde ihop igår och som nu stått på kylning över natten har fått sig ett lager med uppfriskande passionsfrukt på toppen. Tror det kommer att bryta av perfekt mot den söta moussen. Har även hunnit med att svänga ihop en sallad med prosciutto, fetaost, granatäpple och annat gott som jag tänkte vi skulle äta som förrätt. Har hämtat inspirationen från bloggträffen i Örebro i november då bästaste Katta bjöd på något liknande. Till varmrätt blir det en pastagryta med saffran, blåmusslor, vittvin, pilgrimsmusslor och färska räkor. Blir den lyckad kan ni räkna med att receptet kommer här på bloggen till veckan.

Har känt mig nästan överfylld av positiv energi denna fredag. Kanske för att det just är fredag, men känns som jag mest bara är glad i största allmänhet. Älskar när man upplever den känslan utan vidare, som ett lyckorus fast utan direkt anledning. Absolut bästa ruset enligt mig. Från ett rus till ett annat, nu ska jag korka upp en flaska vitt och påbörja kvällens varmrätt.

Ha en underbar fredagskväll och lova att ta hand om er. Kommer förmodligen peppra er med bilder från kvällen framöver. Jag brukar vara rätt bra på det här med att fota i tid och otid så jag har en känsla av att det kan bli en och annan bild. Tillsist tack snälla för era rara kommentarer om mitt nyklippta och slingade hår, är ju frisörens förtjänst egentligen så jag tackar i min tur duktiga och trevliga Stefan.  

Kramar ♥



Vårfräsch i håret


Var några av er som efterfrågat bilder på håret efter
mitt frisörsbesök i onsdags.


Så voila, här får ni tre bilder tagna i provhytten igår.

Lätt uppklippt och slingat i askblonda toner, kanske
svårt att se, men jag känner en enorm skillnad :-)  

God morgon! Ägnade gårdagskvällens timmar åt att plocka och småstäda här hemma inför kvällens sammandrabbing. Förutom småplockandet svängdes det ihop en vit chokladmousse som nu står i kylen inplastad i våra snygga Essence Cocktail/Bowl, designade Alfredo Häberli. Bara resten av middagen kvar att fixa efter arbetsdagens slut. Då blir det hem, fräscha till sig, fixa maten, duka och ta ett glas rött. Bildbevis kommer.

Nu åker den söta rosa koftan med puffärm på som jag inhandlade igår. Svart kjol och mörka strumpor till det. Önskar er en underbar fredag och helg. Här strålar solen från en krispigt klarblå himmel. Kanske hinner jag skriva några rader innan tjejerna kommer ikväll, annars blir det ett återseende imorgon igen. 

Ta hand om er sötnötter, kramar ♥



One more slice



Supersnygga och inspirerande Leila Lindholm släpper en ny bok i början av maj, samma vecka som vi åker till New York. Fick tipset från snälla Erica som bor ett stenkast från mig här i Sjöstaden. Denna gång är recepten i boken inriktade på Leilas godaste pizza, pasta & bakverk. Kommer garanterat bli ett köp för min del. Har alla hennes böcker här hemma i bokhyllan så självklart är en till mer än välkommen i min receptsamling.


Hjälp vad tiden går snabbt. Redan fredag imorgon igen och nu är det mindre än en månad kvar till min födelsedag. Inbjudningar till ett litet födelsedagsmingel har skickat iväg i dagarna. Hoppas på en skoj kväll med mingel, cocktails och någon form av buffemat tillsammans med goda och glada vänner.

Usch, vilket halvskumt väder det varit här idag. Snö, blåst, snö, blåst... Inte den bästa kombinationen och jag var lagom glad när det yrde som värst när jag skulle traska hemåt. Känns som vi får räkna med att vänta på våren, ballerinas och skinnjackor ett bra tag till, åtminstone häromkring. Massor av snö kvar och kallt som attan så snön har ju ingen som helst chans att smälta bort heller. 

Blev en sväng på stan efter jobbet med både en fika samt lite shopping. En ursnygg kavaj, kofta och topp fick följa med hem. Hela kalaset gick på endast 97 riksdaler för min del då resterande av kostnaderna täcktes av värdecheckar jag hade, perfekt!

Imorgon är det som sagt äntligen fredag igen. Ser verkligen fram emot lilla tjejmiddagen imorgonkväll med Annika och Lovisa, länge sedan vi sågs nu. Har inte helt spikat menyn ännu. Har lite olika varianter i huvudet, så vi får se vad det blir i slutändan. Jag ser även framemot lördagens "Andra chansen" samt att få sova lite längre på mornarna. Tror, hoppas och känner på mig att helgen kommer att bli toppen med en mix av både umgänge med vänner, party, schlager, goda middagar samt några sköna timmar i drömmarnas värld.

Nu ska jag mixa ihop en smoothie hallon, blåbär, vaniljyoghurt och iskall mjölk och sen bänka mig för kvällens "Halv åtta hos mig".

Kram på er ♥



Hemma från frisörsalongen


Snöigt utanför fönstren denna onsdag. Här väntar jag
på att få ta plats i frisörstolen.

Gillar inredningen på salongen. Stilrent och enkelt



Blev te med mjölk och en hög med skvallertidningar
under timmarna i frisörstolen så nu kan jag allt om
det senaste skvallret i kändisvärlden.

Här har ni mig mitt i klippningen innan själva slingningen. 
Glömde ändra från dagsljus till glödlampa på kameran där
av färgerna på de två sista bilderna. Visst är jag blek i
dessa dagar, men inte riktigt så här vit/blå ;-)
 

Haft en riktigt, riktigt bra eftermiddag och äntligen är jag fräsch i håret igen! "Min" frisör Stefan gjorde ett fantastiskt jobb och klippte upp längderna lite lätt och slingade sedan håret. Så skönt för sista tiden har jag inte fått till någon frisyr alls, utan har mestadels bara haft håret samlat i en stram knut när jag rusat iväg till jobbet på mornarna. Äntligen har jag hittat min frisör, tog bara ca 18-20 år att finna honom ;-)

Maken och jag "fuskade" ikväll och åt ute. Ingen av oss hade någon större lust att ställa oss i köket och laga mat denna onsdag. Så det fick bli indiskt, snabbt, lätt och gott. Om en halvtimma sitter jag klistrad framför underbara "Greys Anatomy" som börjar med en ny säsong denna kväll. Så troligtvis sitter jag även med både en och annan tår i ögonvrån, för det känns som jag aldrig lyckas hålla mig från tårar när jag ser denna underbara serie.

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan ska jag se Greys i sängen, mys!

Kramar i massor och en extra kram till er raringar som regelbundet lämnar en kommentar här inne ♥



Dagen är äntligen här



Godmorgon, det här får bli en snabb-blogg denna morgon för det är full fart här hemma! Just nu pågår nämligen sminkning, påklädning, bloggning samt frukostintag på en och samma gång för att hinna iväg i tid mot dagens måsten. 

Det är min fina mammas födelsedag denna onsdag den 3 mars. Tyvärr har jag inte chansen att fira henne idag på hennes dag, med undantag från ett obligatoriskt telefonsamtal, men så snart vi ses ska jag såklart uppmärksamma henne med presenter och en massa kärlek. Älskar dig mamma!

Om några timmar ska jag äntligen sjunka ner i frisörstolen på Salong The Venue. Det ska bli helt underbart skönt att få håret fixat nu innan helgens tjejträff. Inte en dag för tidigt, can't wait!

Nu: Mot jobbet, vi hörs senare!

Kramar ♥



Efterlängtat paket


Planerar att någon gång under veckan baka för att ta
med till jobbet i slutet av veckan.


Finns verkligen hur mycket inspiration i Leilas bok som helst.

Haft en bra tisdag även om jag var riktigt trött i morse när mobilen väckte mig. Tur att jag bara blir piggare och piggare av att det är ljusare ute.

Nu i eftermiddags lämnade jag skrivbordet så fort jag bara kunde efter dagens sista möte strax efter det att klockan hade passerat fyra. Ibland tryter helt enkelt motivationen, så jag har istället hunnit med att kikat runt bland X-antal recept uppkrupen i soffan när jag kom hem. Dels för ren och skär inspiration inför fredagens lilla middagsbjudning, men även för att jag tänkt att jag ska baka något för att ta med till jobbet i slutet av veckan. Har shoppat på mig en hel del söta bakformar under en tid som jag gärna vill använda. Tror att det blir någon av de fem varianterna på bullar som finns i Leila Lindholms fina bok ”A Piece of cake” denna gång.   

 

Idag när jag kom hem väntade förresten ett efterlängtat paket från sajten Eleven på vårt vita köksbord. Blev nämligen oerhört glad när jag fick veta att min favoritparfym ”Miami Glow” by Jennifer Lopez har nylanserats och klickade därför hem en flaska med det väldoftande innehållet häromdagen. Så nöjd, så nöjd. Parfymen sägs vara en tolkning av själva Miami med dess palmer, stränder, fester, frihet och passion. Doften passar mig helt perfekt så kanske borde sikta in mig på en resa till Miami inom några år och känna på om även staden passar mig som handen i handsken.  

 

Nu sitter jag här vid laptopen och Melodifestivallåtarna går på repeat. Är egentligen supersugen på en Mozzarella paj med färska- och soltorkade tomater, men tror det får bli något enklare och snabbare att äta denna tisdagskväll.

 

Ni glömmer väl inte att hemmafruarna på Wisteria Lane är tillbaka i rutan ikväll klockan 21.00. Sköt om er och ha en fortsatt mysig kväll! Kramar ♥




Sommarlängt


Satt som jag nämnde imorse och kikade på våra semesterbilder igår och denna
bild stannade jag till vid lite extra. Bilden är tagen under vår resa till Santorini. 
Tycker bilden är snygg och här skulle jag lätt kunna ligga i denna stund med en
god bok och en melon i skivor att svalka mig med. Sommarlängt, sommarlängt....  

Kom hem för en stund sedan. Slaskigt värre ute efter ihärdigt snöblandat regn från skyn denna första mars. Halvblöta sockor blev resultatet av promenaden hem, suck! En ny tidning låg i brevlådan bland reklam och en och annan räkning, så kvällen kommer avslutas med lite skön läsning i sängen innan sovdags. 

Nu är det äntligen bokat och klart. Måndagen den 29 mars rullar hantverkarna in här hemma och förvandlar vårt kök lite grann. Bänkskivorna som vi beställt i helgen kommer veckan innan. Ser naturligtvis framemot detta med stor spänning.    

Senare ikväll ser jag på Molinska skrönor: "En busslast kärlek". Svenskt drama går alltid hem hos mig, så förhoppningsvis gillar jag även denna. Nästa måndag börjar den tredje säsongen av den svenska serien "Saltön" baserad på Viveka Lärns böcker och i regi av Carin Mannheimer. Älskade serien när den första gången kom 2005 och satt då som klistrad framför tv:n och karatärerna Emily, Blomgren, MacFie och Johanna spelad av Ulla Skoog, som förövrigt bor här i Sjöstaden :-) Mysig serie helt enkelt med underbara miljöbilder från det underbart vackra Bohuslän. Så det är ingen tvekan om att jag sitter klistrad nästa måndag. 

Nu ska jag svänga ihop en Thaiinspirerad kycklinggryta med kokosmjölk. Sköt om er, på återseende imorgon igen hoppas jag!

Kramar ♥



Välkommen kära mars




De nya fina kivilyktorna som jag fick av älsklingen förra veckan
pryder just nu köksbordet. Den härliga turkosa färgen passar
perfekt nu till våren. 

Har haft en riktigt skön och oplanerad helg. Sovit länge och mest fixat här hemma. Tvättat, småstädat och mest legat och läst. Om jag tog det relativt lugnt i helgen kommer jag att vara desto mer aktiv denna vecka. Inbokad tid för klippning och slingor hos Stefan på Salong The Venue här i Sjöstaden, flera arbetsmöten, en fikadejt, tjejmiddag och lite annat smått och gott att se fram emot denna första vecka i mars. Dessutom fyller min älskade mamma år på onsdag så det ska såklart även det uppmärksammas.

Tittade igenom semesterbilder från förra året igår och hjälp vad jag längtar tills det är dags igen för semester och sol. Det är nu "bara" tio jobbveckor kvar tills vi reser till New York i alla fall, så underbart skoj det ska bli! Måste se till att samla på mig så mycket bra restips som möjligt. Några har jag redan fått från er rara läsare som jag sparat i en mapp. Ska även se till att jag har planerat min packning väl inför resan.  

På tal om något annat börjar jag bli riktigt sugen på att göra förstärkningar med fransk manikyr. Så fräscht. Har alltid suktat efter snygga naglar även om jag inte är sp mycket för alltför långa naglar. Tror bestämt jag ska spana runt och se om jag inte ska beställa en tid för detta också framöver.  

Nu: mot arbetsveckans första dag!

KramKram ♥



RSS 2.0