Uppe med tuppen i solen



Balkongmys denna morgon i vår lilla loungedel. Rottingsofforna är inköpta
2004 i en butik i Helsingborg.

Hej bloggen! Imorse gick jag upp med tuppen och har sedan legat ute på balkongen i solen och bara haft det allmänt skönt. Darlingen sover fortfarande och det enda som låter här är arbetarna på bygget brevid annars är allt stilla och fridfullt.

I eftermiddag kommer min fd kollega Åsa hit för skoj skull. Vi ska dricka lite rosevin och så tänkte jag att vi skulle grilla bara för att det är så somrigt och bara för att jag fullkomligt älskar grillat. Borde ta och fixa till en god efterrätt också då jag vet att Åsa uppskattar det, men ideérna sprutar inte direkt ur hjärnan efter att den nästintill kokat ute på balkongen så här på morgonkvisten. Men kanske ska göra enkel Gino bestående av jordgubbar, hallon och blåbär med vit choklad och kokos och så har man vaniljglass till?! Ja det tål att tänkas på, är ju väldigt enkelt också. Annars om någon annan har något förslag så hojta gärna till =)

Nu ska jag göra frukost och sedan väcka min älskade prins. Vi hörs! Kram på er!



Jimmys Marina

Jag halvligger här i soffan och är vrålmätt och har en putmage av inte denna värld efter ett besök nu ikväll på Jimmys Marina tillsammans med älsklingen. Lyckades sätta i mig hela portionen med grillat majkycklingbröst med citronrisotto och portvinssky plus en stor öl och så lite bröd på det, TO MUCH säger jag bara. Mår nästintill illa nu. Lagom är bäst, men det var ju såååååå gott och jag var superhungrig= dålig kombination.

Nåja får gå ut imorgonbitti på en powerwalk som kompensation innan jag får finbesök av min fd kollega Åsa. Nu slötittar jag på Prodject Runway, mest för att jag tycker att Heidi Klum är så jäkla snygg, men ska nog dock ta och öppna den fina rosa skokartongen med mina favoriter i Sex and the city istället. Jag är inne på säsong tre (igen!) Tänk att man kan se dessa avsnitt gång på gång, jag tröttnar aldrig!

Ha en skön kväll! Kraaaam



Nöjd!

Efter att ha suttit här ute i några timmar nu och läst bland favoritbloggarna, har jag kunnat konstatera att jag inte är det minsta shoppingsugen. Känner mig inte det minsta lockad av att handla och det känns väldigt skönt att jag ändå kan känna mig nöjd emellanåt (jag har ju shoppat nu liksom) Vissa människor verkar ha ett ständigt behov av att handla nya saker precis hela tiden, som om de aldrig känner sig nöjda utan ständigt måste handla för att uppnå den känslan.

Jag säger inte att det är fel, jag kritiserar det inte heller, utan har bara konstaterat att det är så eller åtminstone verkar vara så. Personligen känns det skönt för just mig att kunna uppleva känslan av att vara nöjd emellanåt. Fråga mig igen om någon vecka eller två om shoppingolusten fortfarande sitter i, då är det säkert annat ljud i skällan, men just här och nu känner jag mig faktiskt helnöjd med det jag har.

Kan dock säga att en investering jag ska göra längre fram är att inhandla en Nespressomaskin men det är inget jag ska införskaffa mig här och nu. Jag ser bara framför mig hur jag kan sitta uppkrupen i soffan framför "öppna spisen" under den mörka hösten/vintern och sippa på min "egengjorda" Espresso och bara ha det så där mysigt inne oavsett om det blåser full storm utanför. Ja, ja det blir ett annat inlägg när den dagen kommer =) Nu måste vi börja fundera på vad vi ska äta till middag, lutar åt något lätt i sommarvärmen. Over and out! 





Lata sommardagar




Bilder från Västkusten

Vaknade till ett lika vackert väder idag som alla andra dagar den gångna veckan. Precis inkomna från en härlig promenad i omgivningarna runt omkring här och man fick t o m lite färg på nosen såg jag när jag kikade i spegeln. Sitter just nu båda två med varsin dator ute på balkongen och bara softar tillsammans, snart ska vi ta en glass och svalka oss med. Så skönt att bara vara när man vet att det inte är för resten av semestern vi blir sittandes så här, utan att man har kul saker att se framemot än *me like*.

Förresten när vi kom hem häromdagen låg det en avi i postlådan och det var Tourmaline Deep Waver från Toni & Guy's. Jag har dock inte testat den ännu, men ska ge mig på det någon dag här och se om jag får till några snygga vågor/lockar. Lovar att visa er resultatet när jag väl testat.

Nej nu ska jag kila in till frysen och hämta varsin glass. Puss på er!    



Livet på resande fot fortsätter




Så är man hemma igen efter några dagar på bästkusten där jag som jag tidigare nämnt "upplevt" barndomen igen och bara myst i barndomshemmet. En och annan utflykt har hunnits med och besök hos goda vänner. Lyxigt att kunna ta sig tiden att besöka folk man gillar vilken dag i veckan som helst och bli bjuden på god mat, dryck och lovely sällskap.

Nu väl hemma igen har tvättmaskinen gått för fullt och samtidigt i eftermiddags kikade vi för skoj skull på sista minuten resor och fann en till Santorini och vi slog till!!! Nästan så jag inte vågar skriva detta i bloggen för folk får nog helt fel bild av mig, snacka om globetrott - vi är inte galna. Men har man tiden och möjligheten så varför inte, förr eller senare har vi en liten familj (förhoppningsvis) och då blir det svårare att leva i en kappsäck som vi minst sagt gjort denna sommaren. Först Bali i juni och sedan har det rullat på i jämn takt med Paris och London och nu avslutar vi med Santorini innan vi börjar arbetet igen den 11 augusti. Skönt som sjutton ska det bli, börjar kunna detta nu med flygplatser, incheckningar och packningar ;-) Så på lördag kl 05.15 lyfter planet från Arlanda och sedan tillbringar vi en vecka i solen på den vackra grekiska ön.

Just nu sitter maken fortfarande ute på balkongen (ljuvliga sommar) tillsammans med gode vännen Jocke och pratar skit och tar en öl. Vi har haft liten mini-kräftskiva ikväll, sååå gott, till kräftorna slängde jag ihop en Västerbottenpaj och en smaskig aioli (recepten längre ner för den intresserade). Nu mätt och belåten sitter jag nu här och skriver och sippar på ett glas kallt rosévin strax ska vi alla tre spela "Scene it" på X-boxen, håll tummarna för att jag vinner ;-) På återseende!     


Här kommer recepten på västerbottenpajen & aiolin. Jag vet ju vid detta laget att vissa av er som läser här inne vill att jag skriver ut allt jag lagar så detta är för er skull:

Västerbottenpaj

  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 1 msk vatten
  • rivet skal av en citron

  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 150 gram riven västerbottenost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar

  • Så här gör du:
    Mät upp mjölet. Skär kylskåpskallt smör i små bitar och blanda med mjölet. Tillsätt vatten och rivet citronskal och arbeta med fingrarna samman degen utan att överarbeta den. Låt den vila minst 30 minuter övertäckt i kylskåpet. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Förgrädda 10-15 minuter i 225 grader. Ta ut formen och sänk värmen till 200 grader.
    Vispa äggen till skum och blanda med gräddfilen. Tillsätt den rivna osten, salt och peppar. Fyll pajskalet med ostblandningen och sätt in i ugnen. Grädda pajen gyllene i cirka 25 minuter.


    Annas egna Aioli

    3-4 msk lättmajonäs (här kan man ju vara avancerad och göra egen)
    2 dl lätt creme fraiche
    pressade vitlöksklyftor efter egen smak (jag hade i 2 st)

    Bara att blanda ihop och smaska i sig ,-)

    LYCKA TILL!




    GratisBio

    För någon månad sedan gick jag med i GratisBio . Jag brukar alltid vara skeptisk och inte "gå på" saker och ting som sägs vara gratis, men eftersom jag hört många som sa att det verkligen funkade hakade jag på och det tog inte speciellt lång tid innan jag fått ihop över 5.000 poäng och sedan damp det ner presentkort i brevlådan och de fick jag bara genom att värva nya medlemmar. Vill du också få gratis biobiljetter och/eller presentkort? Gå med i GratisBio och samla poäng du också, det funkar faktiskt! Du får 50 poäng när du registrerar dig och ytterligare 25 poäng om du värvas av mig. Ange Starwoman i "värvare fältet"




    Ljuvliga dagar


    Fann denna bild på mig som liten under en picknick. Får bli
    dagens bild då jag i dessa dagar återupplever just min barndom
    .

    Nu är det verkligen helt ljuvliga sommardagar. Här hemma hos föräldrarna känner jag mig nästan som liten pånytt. Känns som min barndoms sommarlov nästan när jag springer in och ut brafota här och ligger på en filt och läser och mamma servar i bästa hotellanda ;-) Detta är semester gott folk och jag njuter för fullt. Gårdagskvällen i Varberg blev superlyckad med god mat, dryck och jättetrevligt sällskap. Vi hann till och med en sväng till Bodégan nere vid Socitén innan det stängde! Idag är planen inte större än att jag ska fortsätta att softa som alla andra dagar just nu.

    Kvällen blir lugn, laddar om batterierna för imorgon ska jag till min allra bästa Kix på grillkväll, ska bli såååå mysigt. Ser framemot det en massa! 

    Ha en underbar lördag! Kramar



    Märkesshopping


    En klassisk Mulberry Bayswater i svart läder, underbar!

    Underbara champagnefärgade skor från Gucci med snyggt hästskoemblem

    Ett par riktiga godbitar i chockrosa från Jimmy Choo

    Senaste parfymen från Chloé

    Nya solglasögon från Dior

    Sist men inte minst en kavaj/jacka från Burrberry Prorsum

    Här kommer några bilder på min fantastiska shopping som gjordes i främst London. En Mulberry Bayswater i svart skinn, skor från Gucci, Skor från Jimmy Choo, Parfym från Chloé, Glasögon från Dior samt en underbar jacka/kavaj till hösten från Burberry Prorsum (den går inte att få en bra bild på tyvärr, supersnygg och klassik i verkligheten)

    Sedan inhandlades även en jeansjacka från Zara, två sjalar, Mascara från Lancome, fem juicy tubes, bodybutter med kokosdoft och en parfymolja med samma gooooda doft (älskar kokosdoft). Jag tror att det var allt, men inte så illa om jag får säga det själv. 

    Nu är det baddax! Kram på er ♥                 



    Happy friday på Västkusten

    Godmorgon mina läsare. Vi hann vara hemma i stan några timmar innan vi beslutade oss för att resa till Västkusten och njuta några dagar av sol, salt bad och avkoppling. Idag är det fredag, solen strålar och jag befinner mig redan sedan igår kväll här nere på Västkusten hos mamma och ppa för tillfället. 

    Ikväll ska vi till min barndoms vän Sara och hennes hans i Varberg på festligheter. Innan dess har jag tänkt fördriva dagen med sol och bad då det ska bli 30 grader här idag, hääääärligt! Ha en lovelydag! Kram   



    Home sweet home


    All shopping gjordes i London, som ni ser har jag både besökt, Gucci & Mulberry

    Så är man hemma igen efter några dagar på resandefot (minst sagt!) och det har verkligen vart fantastiskt från första sekund. Först romantiska Paris och dagarna där med min goda vän Anna (Tack än en gång), sedan till vackra London med all sin grymma shopping. Ovan ser ni en del av shoppingen som fått följa med mig hem. Lovar visa närmare. Jag kan just nu bara fortsätta med att säga att jag är såååå nöjd med allt, även om plånboken nu gapar tommare än vanligt, men det är ju löning redan imorgon så påfyllningen är ju påväg =)

    Sitter här just nu nyduschad och njuter av solens strålar ute på balkongen. Funderar på vad man ska hitta på härnäst, är ju många, många dagar kvar på semestern. Jag får faktiskt lite smått "panik" av att befinna mig här i storstan när det är så här fantastiskt sommarväder, jag är inte den som kränger av mig och lägger mig i närmsta park direkt och det är garanterat inte min make heller, haha! Visst balkongen är fantastisk men den gör en oerhört snabbt rastlös. Kanske man skulle ta bilen och rulla ner till västkusten och hälsa på i några dagar och lapa lite sol där. Tyvärr är maken och jag lite "oense" här om vad som ska hittas på, så vi får väl helt enkelt se hur vi gör eller om vi får dela på oss några dagar.

    Nej nu ska det intagas en smarrig frukost på balkongen. Vi hörs!  




    Lägesrapport från London






    Här har ni några bilder från våra dagar i London.

    Här kommer ytterligare en liten lägesrapport, denna gången ifrån London. Jag kan bara meddela att jag är lite småkär i Englands huvudstad! Staden är bara så underbar, skulle nog helt ärligt kunna bo här. Det är sååååå mycket vackrare än jag någonsin kunde föreställa mig, mycket gröna parker och folket är väldigt artiga och trevliga och så var det det där med shoppingen....

    "Shop til you drop" är ju bara förnamnet på vad vi har pysslat med de senaste dagarna, "varning" för övervikt på hemresan ligger ju rysligt nära till hands ;-)

    Nu har jag annat för mig, på återseende. Kramar



    Lägesrapport från Paris






    Här kommer en lägesrapport för er som kanske "saknat" mina inlägg.

    Vi har haft helt underbara dagar i den romantika franska huvudstaden. Vi har hunnit med att se massor tack vare min älskade vän Anna (jag har haft sååå skoj baby!!!) Plus att vi tack vare henne och hennes trevliga karl också har träffat en massa härliga människor från en massa delar av världen (Thanx/Merci Anna & Mateo).

    Paris
    är verkligen en helt fantastisk stad, underbart gamla vackra byggnader och en massa chica människor. Vädret har faktiskt varit riktigt bra och vi har sett det "man ska se" plus lite till faktiskt. Älsklingen och jag har dessutom åkt metron (tunnelbanesystemet i Frankrike) på egenhand som om vi aldrig gjort något annat och vi har trivts som fisken i vattnet i denna sköna stad.

    Nu drar vi vidare till London och nya äventyr. På återseende, Sayonara!   

    Kramar




    Packning pågår




    Inte klokt att det ska vara så svårt att få till en packning. Jag anser mig vara en normalt funtad person, men när det kommer till detta med packning spårar jag alltid ur. Jag har verkligen försökt, men det känns som att det fortfarande kommer att slinka med både det ena och andra i både kläd, sko och sminkväg innan jag är helt klar, "Tänk om jag behöver detta och inte har det med" Jag ska ta mig samman och stå emot, för de flesta gångerna behövde man inte alls de där extra plaggen man packade.

    Jag vet bara en gång det egentligen skett och det var en resa till Grekland med familjen när jag var yngre. Då tog jag inte med mig en en klänning som jag tyckte kändes överkurs, men den saknade jag så in i bänken när vi väl var på plats. Kanske det som förstört mitt sätt att packa för all framtid, vad vet jag ;-)

    Nej gott folk, åter till väskorna här ska packas smart! Vi hörs, puss på er!




    Medborgarplatsen, Caesarsallad & regn




    Dagens lunch intogs "OjOjOj" på Medborgarplatsen, på hemvägen kom regnet!

    Tyvärr hade Toni&Guy inte "Tourmaline Deep Waver" till föräljning i sina salonger, istället hänvisades jag till Åhlens City, men väl där efter en stunds promenad fanns den inte där heller naturligtvis. Personalen började dilla om Clas Ohlson då fick jag nog och vi drog oss hemåt, så det blev inga byxor av det tyget.

    Det vi fick, älsklingen och jag var en massa motion och en god lunch tillsammans på "OjOjOj" som ligger på  Medborgarplaten/Södermalm. Jag åt en himmelsk god Ceasarsallad och drack ett kallt glas vitt vin.  När vi skulle traska hemåt kom en störtskur av inte denna värld och jag ljuger inte om jag säger att jag var genomvåt ända in på kroppen när jag kom hem (bildbevis ser ni på sista bilder från hissen här hemma). 

    Nu skiner solen igen så vädret är ju verkligen instabilt idag. Nej nu ska jag göra en beställning på den där vågtången, jag kan inte få med den på vår resa, men jag får leva med det, får användas här hemma istället.

    Vi hörs! Kramar ♥




    Dagens projekt


    Denna vågtång från Toni&Guy är jag på jakt efter

    Så var det ännu en ny dag. Börjar få "panik" över att semesterdagarna går så fort, de rinner bara liksom iväg. Tur att vi flyger mot Paris imorgon så att något annat händer än att jag bara sitter här på balkongen och softar dagarna i ända, även om det är väldigt skönt det också. 

    Idag ska jag bege mig ut från hemmets trygga famn och ut på jakt efter Toni&Guy:s "Tourmaline Deep Waver" Vet att man kan beställa den över nätet, men då hinner den inte komma innan vi reser, så jag tänkte helt enkelt traska till Toni&Guy på Götgatan och se om man kanske kan köpa den direkt från deras salong. Är väl inte säkert, men jag gör ett försök ialla fall och *hoppas*

    Någon som vet hur det är med att köpa produkter rätt från salongerna? (Då menar jag naturligtvis inte schampo och stylingprodukter, för det VET jag att det går ;-) Vi höres senare!  Kram kram



    Soft onsdag




    Härligt lat dag på balkongen med ett glas vitt, tidningar och surfande, sämre kan man ha det!

    Idag har vart en riktigt semesterdag med endast softande ute på balkongen med laptopen, tidningar, böcker och kallt vitt vin i högsta hugg. Så härligt och solen har behagat kika fram mestadels utav dagen också så jag kan inte klaga. Det här är semester att bara kunna ta dagen som den kommer och bara softa (även om det också kan bli långtråkigt efter en stund, men än känns det bara fantastiskt).

    Snart är det dax för Paris och London och jag sitter här ute och tänker ut vilka smarta kläd- och sko kombinationer som ska packas ner i den guldiga resväskan. Ska verkligen försöka att packa smart och inte ta med en massa "bra att ha kläder och skor ut i fall att" för dem använder man aldrig ändå. Måste dock se till att ha med sköna promenadskor för jag ska se ALLT av värde på resorna och då jag och maken mer än gärna promenerar är sköna skor ett måste. Sedan ska även en läcker partystass packas ner, för på lördag är vi bjudna festligheter i Paris så då vill man ju vara till sin allra bästa fördel om ni förstår vad jag menar. Ser så mycket framemot resan och nu är det snart bara en dag kvar =) *Whiiii*

    Ska bli så fantastiskt skoj att träffa min underbara vännina Anna som bor och arbetar i Paris. Jag saknar henne så otroligt mycket emellanåt så det ska bli superskoj. När jag sa till henne att ladda med vin svarade hon, vin? "Här ska bjudas på Champange när ni kommer" så det bådar ju riktigt gott må jag säga.

    Nej, jag borde ta tag i middagsmaten nu, men vet inte vad vi ska äta idag, kanske en Ceasarsallad? Ja vi får se vad det blir när jag väl "orkar" förflytta mig från sköna rottingsoffan här ute in till köket. 

    Hoppas att ni har lika underbart som jag. KRAM       



    Nytt handfat





    Efter månader av väntan är äntligen handfatet i vårt badrum utbytt och ersatt med en komod och ny blandare Tack pappa för all hjälp. Det blev riktigt snyggt måste jag säga. Nu känns det dessutom mycket roligare att tvätta händerna från vår supercoola vattenfallsblandare. På bilderna ser ni "Före och efter bilder".




    Storstadspromenad



    Igår (måndags) var vi ute och promenerade här i Stockholm precis hela dagen. Vi var på Söder, i gamla stan, vid Stadshuset, riksdagen och vid slottet. Vi strosade på Strandvägen/Östermalm och sedan när vi befann oss på Djurgården tog vi en sightseeingtur därifrån med båt och så fick man även se Stockholm från vattenvägen. Sammanlagt under gårdagen tror jag nog att vi nästan gick en mil, men det var bara härligt i solskenet.

    Vid 18-tiden var jag och mamma på bio och såg "Mamma Mia - The movie". Den var bra tycker jag, men mamma som även sett musikalen tyckte att filmen inte var riktigt lika bra, men helt klart sevärd, om inte annat för den FANTASTISKT bra musiken. Jag bara ÄLSKAR ABBA! När vi kom hem från bion hade älsklingen och min käre far lagat god middag, så det var bara till att sätta sig vid ett dukat bord. Rena rama lyxen och maten var sååå god (pappa du är en riktig mästerkock!). Sedan var vi riktigt trötta när det började skymma ute, antagligen p.g.a. all friskluft och motion vi fått under dagen så vi somnade nog före tolvtiden.

    Sammanfattningsvis
    har det varit en superbra start på semestern med riktigt mysiga dagar och det känns som att vi hunnit med så mycket på bara några dagar. Nu när mamma och pappa åkte hem vid middagstid idag kändes det nästan lite vemodig, men jag hoppas, hoppas att vi kanske hinner med en vända ner till Västkusten och hälsa på dem några dagar under vår semester, vi är ju faktiskt bara inne på dag nr 2 - underbart!

    Sköt om er, på återseende! Kramar ♥




    Bergianska trädgården



    Härligt somriga bilder från vår söndag i Bergianska trädgården

    I söndags tog vi med oss mamma och pappa till Bergianska trädgården (Tack Madde för tipset!) och så hade vi en picknick korg med oss, fylld med både kanelbullar, jordnötskakor och en smarrig cheesecake med blåbär som jag slängde ihop i lördags. Vi strosade sedan runt i solskenet i flera timmar och tittade på en massa olika exotiska växter, blommor och träd.

    Sedan bar det av hem hit igen och så grillade vi på kvällen och satt på vår balkong och tittade ut över Sjöstaden och hade det riktigt, riktigt trivsamt med några glas rödvin. Vi hann t o m med att spela lite sällskapsspel innan det blev dax att krypa till sängs. 

    Nu ska jag göra lunch till hungriga magar här =) Vi hörs! Kram




    Stockholmsskärgård






    I lördags var vi ute med ångbåten Storskär här i Stockholms skärgård 
    och bara njöt av de vackra vyerna runt öarna. Sverige är verkligen vackert.


    God eftermiddag, tillbaka igen efter några dagars tystnad. Vi har haft ett mycket trevlig besök av mina föräldrar här hemma i några dagar som jag tidigare nämnt och därav få inlägg för er som undrat vart jag tagit vägen. Känns kul att känna sig saknad.  

    I lördags var vi ute med ångbåten Storskär här i Stockholms skärgård och bara njöt av de vackra vyerna runt öarna (Sverige är verkligen vackert), den supergoda maten och drycken och bäst av allt det härligt sällskapet. *Tack mamma och pappa för att ni kom hit* Vädret var dessutom HELT FANTASTISKT och är än idag tisdag faktiskt - HÄRLIGA semester! 

    Ska berätta och visa fler bilder från våra senaste dagar framöver. Vi har hunnit med en massa, men jag delar upp dem så får ni fler inlägg att läsa och titta på under dagen. Ha en lovely tisdag! Kramar  




    Tidig lördag


    Här sitter vi på ångbåten Storskär ikväll med ett glas vin.. Mysigt ska det bli!

    Idag är jag uppe med tuppen, trots att det är lördag och allra första dagen på semestern.Anledningen till mitt tidiga uppvaknande är mina söta päron som kommer hit strax före lunch och då tänkte jag vara klar och bjuda på en smarrig kycklingpaj tillsammans med en god blandsallad.

    Ikväll ska vi ut med båt i skärgården så jag hoppas att det blir fint väder. Just nu kikar solen fram, men enligt prognosen ska det inte bli någon vidare, hmmm! Hoppas att det håller upp i alla fall om nu solen inte behagar att stanna, så att vi kan sitta ute på däck när vi inte äter middagen. Förresten, kan någon beställa fint väder som har bra tumme med vädergudarna? Du/ni som fixade det fantastiska vädret till mitt bröllop får gärna ta fram trollspöt igen och trolla fram en massa sol ;-)

    Nej nu ska jag göra en pajdeg och sluta svamla. Hoppas att ni får en fantastisk lördag, var rädda om er och ta tillvara på dagen, det ska jag göra. 

    Många kramar till er från mig!



    Välkommen semestern 2008



    Så har man då äntligen gått på semester *jippi* Nu står fyra (förhoppningsvis) händelserika veckor för dörren med en massa kul saker som ska hittas på, människor som ska träffas och platser som ska besökas, såååå skoj. 

    Har precis öppnat en flaska rosé för att fira denna speciella fredag och magen ska strax få sitt i form av hemlagad pasta carbonara tillsammans med maken och sedan blir det att bara njuta av ledigheten. Tyvärr har solen som sken så fint här förut idag försvunnit bland en massa gråa regnmoln. Måtte det inte vara ett tecken bara att hela semestern kommer gå i den grå skalan, men så illa kan det väl ändå inte bli?! Det blir i alla fall till att sitta inne och äta istället för ute i våra härliga mjuka rottingsoffor på balkongen som jag hade planerat, hmmmm! Förresten, jag har hunnit med en del shopping dagen till ära också, hittar alltid en anledning till att få bära hem några kassar har jag märkt, haha! 

    Om jag orkar ska jag ta och visa delar av den senare, nu önskar jag er en riktigt härlig fredagskväll! 

    Kramar ♥



    Fotobok





     
    Här kommer lite smakprov på hur det kommer att se ut på ett ungefär.

    Hela gårdagskvällen satt jag och pillade med vår kommande fotobok. Det är verkligen en supersmart idé och jag har haft den i tanken sedan vi började planera att vi skulle gifta oss för något år sedan. Nu sitter man här med hundratals bilder från vår dag och redigerar. En fiffig sak att göra med alla kort man har, så kan man längre fram i livet ta fram boken och sitta och bläddra i den och "drömma" sig tillbaka till den där magiska dagen för x-antal år sedan.

    Vi kommer naturligtvis att "få" även ett traditionellt fotoalbum med korten som fotografen Karin Linde tog. Bilderna i denna bok är foton som dels Annelie och min älskade bror tagit, men även kort som annan släkt och vänner fotograferat. Ska bli så spännande när jag är klar och man håller boken i handen!

    Nu måste jag ta tag i dagen! Många kramar ♥



    Godmorgon härliga torsdag!

     
    Solen skiner i dessa dagar över älskade Sjöstaden

    Så var det en ny dag och nästsista arbetsdagen innan jag går på fyra veckors semester. Påväg till jobbet förundrades jag än en gång över hur vackert promenadstråk jag traskar på varje morgon (gör ju naturligtvis lite extra när solen skiner som idag!) 

    Ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag naturen. Beror väl på att man nu förstått att man är en del av naturens eviga kretslopp och att man en dag ska bli en jordhög själv... haha! Nog med filosofiska tankar för denna veckan (eller månader kanske..) inte riktigt min grej om jag ska vara ärlig ;-) Här på jobbet ska jag fixa det sista innan morgondagen, har inte så värst mycket kvar att göra och ligger i fas, vilket känns väldigt skönt. I eftermiddag blir det storhandling, måste fylla på både kyl och frys då vi agerar "hotell" i några dagar framöver.

    Vad gör ni på dagarna, jobbar eller har ni semester?    



    Kreativ

    Påvägen hem från jobbet fyndade jag en kjol på rean som jag inte kommer att använda. Onödigt, nej inte alls, den kommer bara inte att användas som kjol då den imte passade mig, men eftersom jag blev förälskad i mönstret och färgerna kunde jag bara inte hänga tillbaka den och gå vidare (ingen förvånad?;-). Istället fick man ta till lite kreativt tänkande i provhytten och vips hamnade kjolen lite högre upp på kroppen än vad den egentligen var tänkt för, vilket i sin tur resulterade i att jag plötsligt hade en väl fungerande partytopp på mig, haha! Ja jag vet kanske lite galet, men jag tror faktiskt att jag kommer använda den, dock med ett skärp midjan. Man får inte vara dum ;-)




    Seg blogg

    Någon mer som har "problem" med bloggen i dessa dagar? Det är så segt och det tar flera timmar(!) för inläggen att synas i bloggen efter man publicerat dem. Exempelvis skrev jag ett inlägg före kl 12 idag och än syns det inte och nu är kl över 13.30??? Samma visa igår kväll *Suck* Nej, jag tror att det är ett teckan på att man ska ta vara på tiden och göra något vettigare än att blogga en strålande dag som denna! Over and out! 



    Hårakuten



    Jag vill också ha en stylist som fixar håret på mig varje dag precis som dessa donnor med all säkerhet har ;-)

    Det är fantastiskt att ha ett hår som växer så det knakar när man ska spara ut håret, men nu är jag verkligen i stort behov av en klippning då jag inte längre har någon "frisyr" utan bara ett låååångt hängigt, livlöst hår som inte har en aning om vad volym är för något. Anledningen till att jag låtit håret växa vilt är för att jag skulle ha en massa hår att "ta av" till min bruduppsättning, men nu när bröllopet är över, blir det till att hitta en bra frisör här i närheten som akut kan ta sig ann mig och mitt burr. Inte speciellt upplyftande att varje gång man ska ut på festligheter komma i en tofs eller knut som jag numera alltid gör (känns det som i alla fall).
    Nej, nu är det lunchdate med älsklingen som gäller. Over and out!




    Tisdagskväll


    Buketten med luktärtor fick jag av pappa innan vi åkte hem
    i söndags. Handplockad i mina föräldrars fantastiska trädgård


    Sitter här och slötittar på internet samtidigt som Natasha Bedingfields "Pocket Full of Sunshine" ljuder ur högtalarna. Hörde låten för första gången på planet påväg hem från Bali, men det var inte förrän i fredags påväg ner till Västkusten som jag uppfattade vem som sjöng. Nu går låten på repeat här hemma. 

    Jag borde ta tag i gästrummet ikväll då vi får fint besök till helgen av mina föräldrar. Det ser allt annat än inbjudande ut där just nu med både kartonger och pantflaskor på golvet, men jag får helt enkelt inte tummen ur blir bara sittandes här i gråa soffan. Irriterande för det är ganska olikt mig, men det är ju inte sängdax ännu, plötsligt kanske piffådran slår till *Hoppas kan man ju i alla fall*.

    Påtal om mina föräldrar,  skickade min fina pappa med mig världens sötaste bukett med luktärtor hem i söndags, den pryder nu vårt köksbord tillsammans med silvriga ljusstakar och buketten sprider en härlig färg till detta annars så vita hem.

    Nu ska jag titta på "Allsång på Skansen" då våra vänner Jocke och Annika ska vara där idag, kanske skymtar de förbi i bild och det vill inte jag missa ;-) Ha en fin kväll!    

    Kramar ♥



    Till Paris via London



    Älsklingen ringde precis och meddelade att hemresan från Paris kommer att gå via London. Han älskar att överraska och hade nu hux flux fixat så att vi från Paris kommer att ta oss över till London med tåg och sedan stanna där några dagar innan vi flyger tillbaka hem till Sverige igen. Vilken underbar överraskning! Vi kommer att bo på hotell, Citadines London Trafalgar Square mitt i centrala London. Ska bli fantastiskt att resa till båda städerna. Tur för mig som är en otålig själ att det bara är lite mer än en vecka för mig att vänta innan det bär av. Nu måste jag börja fundera på vad för chica plagg som ska med i resväskan till dessa två världsstäder, haha! Tips på vad man inte får missa både i Paris och London mottags tacksamt.




    Romantiska Paris




    Igår kväll bokades hastigt och lustigt en resa till Paris. Vi åker redan nästa fredag till den franska huvudstaden för att insupa det vackra och romantiska Paris i några dagar. Ska bli fantastiskt! Vi har bokat rum på hotellet Les Jardins Du Marais som är ett modernt designhotell som ser ut att passa oss perfekt. Hotellet ligger i Bastilleområdet nära till Marais-kvarteren. Jag börjar ju direkt fundera på vad man kan passa på att shoppa när man befinner sig i Paris. Så har ni tips får ni hemskt gärna tipsa mig om dem.



    Helgen på Västkusten



    Så var man tillbaka igen efter en mycket bra och mysig helg.

    I fredags tog vi ett fint farväl av älskade lilla mormor och även om det alltid är sorgligt med begravningar och så definitivt, så är det samtidigt en väldigt vacker cermoni. Man får den där stunden i kyrkan till eftertanke och även om känslorna ibland svämmade över så kändes det väldigt skönt att få ett fint avslut

    I lördags vaknade vi till ett fullkomligt strålande och varmt väder, perfekt för en somrig trädgårdsfest som vi var bjudna till i lördagskväll (främsta anledningen till festligheten var att min barndomsvän S och hennes J gifte sig i april i Finland med "bara" den närmsta släkten närvarande och nu ville de fira med oss alla vänner). Där var det uppdukat med långbord i trädgården och en massa god grillad plockmat och gott vin. Sedan blev det även en och annan lek ute på S föräldrars fantastiska ängar. Så skoj att träffa alla och sjunga sånger och bara umgås i goda vännerslag. Igår söndag var vi hos svärmor på middag på eftermiddagen och sedan bar det av hemåt i totalt oväder med ösregn.  Samma trista väder vaknade man till idag, otroligt mörkt ute och regningt, trist, tur att man ändå arbetar när det är sånt här väder, man får ju inte direkt lust att hitta på saker, men jag har ganska mycket att ta tag i både på jobbet (sista veckan innan semestern) och hemma denna veckan, (bl a kommer mina föräldrar på besök till helgen) så sysselsättning finns garanterat. Nej, nu måste jag ta tag i dagen! Vi hörs!     



    Packat och klart

    Nu är väskorna packade med både passande kläder till en begravning och en glittrig partystass. I eftermiddag packar vi in vår lilla familj i Mercan och rulla söder ut. Jag ska försöka blogga om jag får tid och möjlighet, annars hörs vi på söndag igen.

    Trevlig helg på er! 




    Öppna spisen!

      
     
    Igår kväll kom vår nya öppna spis som sedan monterades mot vardagsrummet på den fristående väggen som är det enda som skiljer vardagsrummet från köksdelen. Resultatet blev mycket bra. Vi har satt blockljus i för tillfället då vi inget annat har att elda (är en speciell vätska man använder sig av). Blev riktigt mysigt igår kväll då vi testade och tände dem, kommer vara perfekt till hösten och vintern, då kan man tända "brasan" och krypa upp i soffan och bara mysa.

    Idag efter jobbet blir det att packa resväskan för tidigt i morgonbitti åker vi ner till Västkusten och kommer tillbaka på söndag igen. Det blir en tung fredag med begravning och en rolig lördag med "Efterfest" (En av mina barndomsvänner gifte sig i våras inför den närmsta släkten och ska nu ha "efterfest" för alla vänner) så det blir både sorg och glädje kommande dagar. Nästa vecka är sista arbetsveckan innan det är SEMESTERDAX för oss igen!

    Ha en ljuvlig dag i det finfina vädret och ta vara på den!

    Kramar   



    Stockholm i mitt hjärta

     
    Fjällgatan och utsikt från Södermalm
       
    Gamla stan och NK

    Nästa helg kommer mina älskade föräldrar till Stockholm för att hälsa på mig och numera även den äkta svärsonen. När folk kommer vill man ju ha en massa kul att hitta så att personerna har skoj och snart vill komma och hälsa på oss igen. Jag har planerat att ta med dem dels på promenad i stan och kanske "upptäcka" några av stans pärlor efter vägen, såsom mysiga Fjällgatan, utsikten på Fåfängan och annat smått och gott. En tur ut i skärgården med ångbåt har jag också kikat på. Det går reguljära turer ut några gånger om dagen och så kan man boka bord på båten och äta en bit mat under färden. Turen varar några timmar, så blir bara vädret bra (hoppas, hoppas...) så blir det nog att vi tar med dem på en liten båttur.

    Ni som har koll, vad finns det mer man borde "upptäcka"? Är väl egentligen en ganska dum fråga, det finns ju MASSOR av saker att fördriva tiden med här, men det kanske finns någon som har erfarenhet av det lilla extra, det är därför jag "ställer frågan".

    Vad är ditt bästa tips att göra en förhoppningsvis solig sommardag i Stockholm?




    Bröllopsdag i bilder

       

    TACK ANNELIE FÖR ALLA FIIIINA FOTON DU TAGIT PÅ VÅR BRÖLLOPSDAG!!!!!



    Måleriprojekt



    Jag har ett måleriprojekt på G och det är att gå lös på vårt sideboard hemma och måla det i vitt. Jag "stör" mig nämligen lite på att det är i ekfanér när allt annat i kök och vardagsrum numera går i vitt (plus bänkskiva i valnöt). Är det någon som testat att måla/rolla på fanér?  



    RSS 2.0