Hetsigt värre





Lite fler bilder från Grekland.

Godmorgon onsdag! Här har ni en som försovit sig dagen till ära. Sängen var helt enkelt för mjuk, skön och fluffig denna morgon så jag råkade stänga av snooze-knappen - ops! Hinner därför av förklarliga själ inte skriva mer i denna stund, måste nämligen hasta iväg till jobbet, men vi hörs senare.

Sköt om er så länge och ha en bra dag!

Kram så länge ♥ 



Midsommarfirande vid Medelhavet



Vem säger att man inte kan fira Midsommar utanför Sverige? Det går alldeles
utmärkt kan jag meddela. Lite bilder från i fredags då vi (läs jag) svängde
ihop en enkel men god midsommarlunch och bjöd in mina föräldrar till min
och makens balkong förlite traditionellt firande.

Bara för att man befinner sig utomlands så försvinner inte suget efter att fira traditionell midsommar. Iallafall inte för mig och min familj. Jag svängde ihop en liten midsommarmiddag på vår balkong i fredags. Vi var till och med ute och plockade en midsommarbukett som i mina ögon faktiskt ser ut att vara plockad i Sverige, men den är grekiskt helt igenom kan jag garantera. Jag svängde dessutom ihop min allra första jordgubbsgräddtårta ever i vårt lilla kök som vi åt av till kaffet efter middagen. Riktigt mysig midsommarafton blev det trots avsaknad av både midsommarstång, "små grodorna" och lövade dansbanor.  

Man kan nästan tro att man befinner sig kvar i Grekland med tanke på solen och värmen här hemma i dessa dagar. Stannade till och köpte med mig en låda jordgubbar nere vid vattnet här i Sjöstaden på min promenad hem från jobbet. Om det är något jag förknippar med sommaren så är det just de röda små gubbarna och jag vill ha dem alldeles ljumna och inte kylskåpskalla. Det för nämligen tankarna till när jag var liten och var med min älskade farmor och plockade jordgubbar på somrarna. Eller plockade och plockade, jag stoppade nog de flesta jordgubbarna i munnen, men farmor var alltid kvick och fyllde sin hink på noll tid. Det var tider det, ljuvliga barndom...

Ha en skön tisdagseftermiddag och kväll!

Kramar ♥



Semestershopping



Blev inte mycket shoppat på resan. Det enda som fick följa med hem
inhandlades på taxfreen. Parfymen Clean samt tre läppglans, två från
Hawaiian Tropic med 25 i solfaktor, perfekt för den starka Medelhavs-
solen samt ett Juicy Tubes i sommarfavoritfärgen Peché


Det är så underbart ljuvligt att vakna av solen som letar sig in genom de svarta rullgardinerna i sovrummet. Det gör mig inget att strålarna väcker mig långt för väckarklockan. Det är detta som vi lever i just nu som jag längtar så mycket efter under resten av året. Dessa sommardagar med sina soliga ljumna mornar, heta dagar och återigen ljumna kvällar/nätter. Önskar att jag kunde pausa tiden och bara njuta av allt detta underbara som spelas upp framför mina ögon just nu, men det går som vi alla vet inte att ta tiden i besittning. Men jag försöker att stanna upp så gott det går och jag försöker ta vara på varje sekund.

Jag fullkomligt älskar sommaren och vet att ni är många med mig!

Inte mycket att rapportera eller nämna mer än min lilla hyllning till sommaren denna morgon. Ska fixa håret och sätta på lite läppglans och sedan är jag redo för denna tisdag. Så på återseende lite senare helt enkelt!

Kramar/Anna ♥



Underbara sommardagar


Mitt tidsfördriv denna eftermiddag, njutit färska jordgubbar med
sval äkta vaniljglass från Carte d'Or och så lite inspirerande
läsning från ELLE mat & vin. 

Så var första arbetsdagen denna vecka avklarad. Jag har mest suttit på mitt kontor och svarat på mail som fyllde inkorgen när jag kom tillbaka efter min veckas frånvaro. Har även hunnit med att packa flyttlådor. Till helgen kommer vi nämligen att byta våningsplan så allt måste vara packat och klart senast fredag. Då jag har en massa gammalt material liggandes att gå igenom och eventuellt kasta så tar det sin lilla tid. Roligare kan man ha, men snart är det flyttat och klart. Ska bli skönt, dessutom får vi bättre utsikt än vad vi har idag!

Här hemma har jag plockat ur och hängt den sista maskinen med tvätt från resan, suttit på balkongen och ätit jordgubbar med vaniljglass och mest tagit det lugnt. Blev en skön, rask och varm(!) promenix hem från jobbet tidigare, så lite motion har jag hunnit med det också denna måndag. 

Underbart sommarväder vi har just nu, blir alldeles lycklig och lite smått avundsjuk på mina föräldrar som har prickat in sin semester. Hade också gärna haft min semester redan nu med facit i hand, men den som väntar på något gott...

Ha en mysig kväll, nu måste jag fundera på kvällens middagsmat.

Kramar och på återseende ♥



Ελλάδα σε εικόνες


Lättsmält chick lit på stranden. Tyckte faktiskt Sofi Fahrmans
debutroman om bloggernskan Elsa var riktigt underhållande.

Mysiga Anatolia utanför hotellet där man kunde köpa färsk-
pressad juice, glass eller för den som ville röka vattenpipa.


Älskar inredningen i det vindpinade "skjulet" med kuddar
i blå/vitt och vitt skirt tyg man virat slarvigt runt staketen
och i taken.


Blev mycket tid på stranden under veckan, som sig bör på
en resa till underbara Grekland.  

Här har ni mig undersökandes om det är varmt nog för en
mesig badkruka som mig att ta sig ett dopp i Medelhavet?

... och JA så här glad blev jag när jag konstaterade att det
var lagom ljummet för att ta mig ett dopp, men några bad-
bilder bjuder jag er dock inte på ;-)

Jag när jag är den osminkade varianten i väntan på glass
med färska jordgubbar på "Anatolia" jag skrev om ovan.

Väntan var väl värd kan jag meddela, gott gott! 

Maken ställer snällt upp när jag säger "smile" för femtioelfte
gången den dagen ;-)


Hersonissos kvällstid ut med strandpromenaden

Typiskt grekisk med olivträd och blå/gröna dörrar. Fint
tycker jag!


Nästan som ett stilleben. Enkelt olivträd i vit kruka vid havet.

Vår lilla hotellpool på kvällskvisten. Helt i min smak i färgerna
vitt och turkost med litet rosa inslag från den vackra bougan-
villan ni ser till vänster.

Utsikten från vårt hotellrum, underbar att vakna varje morgon
till vågbrus och sedan kunna sitta och blicka ut över Medelhavet
när man intar sin frukost.

Tillsist en bild på min älskade familj, mamma, pappa och
maken. Tack för en underbar semestervecka ♥

Så är man återigen tillbaka hemma i Sverige efter en härlig vecka på den grekiska ön Kreta. Vi har haft det toppen som ni kan se ovan. Har solat, badat, ätit grekisk mat, åkt på bilturer runt på ön, plöjt pocketböcker i skuggan av dadelpalmernas vajande grenar och följt fotbolls-VM från storbildsskärmar på stan kvällstid. Det har med andra ord inte gått någon som helst nöd på varken mig eller mitt underbara resesällskap.

Måste erkänna att det även varit oerhört skönt med en helt internetfri vecka. Visst det fanns uppkoppling på hotellet, men jag gjorde ett val redan när vi kom ner förra söndagen där jag bestämde mig för att helt enkelt ta semester på riktigt och strunta i allt vad mobiler, datorer och cyberspace heter. Det fick mig till och med att börja fundera på varför jag håller på att blogga egentligen? Har varit så befriande och skönt att bara vara att jag fram tills dess att jag kom hem idag hade i tanken att avsluta min tid som bloggerska. Men så öppnade jag både mailen och bloggen och möttes av era kommentarer och mail och så vips var lusten att blogga tillbaka igen. Tack till er alla, både ni som troget kikar in här varje dag och ni andra som klickar in här ibland. Så nu kör jag på ett tag till helt enkelt så länge det känns kul!

Nu blir det en dusch och sedan ska jag krypa i säng. Imorgon är det vanlig arbetsdag för min del. Lagom lockande, men om två veckor går jag på semester igen och då hela fyra veckor så jag ska inte klaga.

På återseende, kramar ♥



Semesterdags mot Grekland!


Obligatoriskt på mina greklandsresor är alltid en fräsch grekisksallad, perfekt
lunchmat i hettan tillsammans med en stor svalkande mineralvatten - gott!


Godmorgon! Ni är säkerligen inte många som är vakna och uppe just nu. De flesta av er ligger säkert skönt i era varma sängar och sover er skönhetssömn. Några andra av er kanske fortfarande är på krogen eller är påväg hem i denna ljusa sommarnatt. Själv har jag precis klivit upp och ska nu göra mig iordning, väcka maken och äta en macka. Sedan beger vi oss mot Arlanda och strax efter kl 07:00 om allt går som planerat lyfter SAS-planet mot Kreta.

Ha nu en underbar midsommarvecka så hörs vi när vi är tillbaka igen i Sverige nästa söndag. Då är jag förhoppningsvis lite brunare och nöjd och glad efter en vecka med massa skön avkoppling.

Kramar/Anna ♥



Packning pågår


Fann denna tunika/klänning på Gina Tricot tidigare idag. Är
väldigt sällan jag handlar på Gina, men denna tunika tipsade
min kära väninna Sara om när hon var här förra helgen.

En likadan i svart fick även den följa med mig hem. Perfekta
plagg i tunn bomull för soliga dagar i 30-gradig värme på
Kreta.

Nu pågår den allra sista packningen inför morgondagens resa söder ut här hemma i Sjöstaden. Jag går runt med håret i en slarvig knut och i en lös t-shirt och har tillsammans med maken vart ute en sväng tidigare och ätit snabbmat. Samtidigt äter det vackra brudparet först klassig bröllopsmiddag på det kungliga slottet, lite skillnad om man säger så ;-)

Väckarklockan
ringer (förhoppningsvis) strax efter kl 04:00 inatt så det blir tidig sänggång så man orkar upp. Kl 05:00 står sedan taxin utanför och sedan bär det av mot Arlanda och vår semestervecka på Kreta. Känner på mig att det blir sköna och avkopplade dagar och det ser jag framemot. 

Blir troligtvis inget bloggande under den kommande veckan. Vet nämligen av erfarenhet att det brukar vara si så där med internet uppkopplingen på de där öar:na ute i Medelhavet, men man vet ju aldrig. Kanske hinner jag dock med ett tidigt morgoninlägg tidigt imorgonbitt om inte sköt om er och trevlig midsommarvecka!

Kramar ♥



Kärlekssånger när de är som bäst


Helt såld på låten som Agnes och Björn Skifs sjöng i kyrkan för brudparet! 



Minst lika såld på Darins låt till brudparet, ryser!!!




Sagolikt prinsessbröllop









Finns det något vackrare än två nygifta och älskande människor? Tror inte det!
Bilderna har jag tagit på tv:n från SVT´s sändning därav den varierande kvalitén.

Inte ett öga torrt här hemma i soffan. Bröllop är verkligen något extra oavsett om det är en prinsessa som gifter sig eller någon av oss vanliga dödliga. När man kommer till meningen "tills döden skiljer oss åt" då kan jag aldrig hålla tillbaka tårarna, varken idag eller på mitt egna bröllop - så rörande! Minns hur jag fick bita mig i läppen för att inte börja gråta när jag stod där öga mot öga med min alldeles egna prins och skulle säga säga de orden efter prästen. Klump i halsen är bara förnamnet, så vackert! 

Kronprinsessan Victoria är sagolikt vacker i sitt sprakande diadem och i sin otroligt stilfulla och klassiska brudklänning designad Pär Engsheden. En klänning i enkelhet, renhet och stram perfektionism i pärlvit duchesse, men med en modern mjukhet i de söta korta ärmarna och den vackra skärningen i halsen. Jag är överförtjust. Vit brudbukett precis som jag själv också hade, även om jag valde en bra mycket mindre och enklare variant med endast vita rosor. Men är man en prinsessa ska man väl fläska på lite mera, även om jag personligen föredrar små enkla brudbuketter som sagt.

Har inte blivit mycket gjort denna dag hittills, resväskan står fortfarande opackad men ska ta tag i det nu när det är en liten paus i bröllopsfirandet, sedan vill man ju se programmet från kvällen och middagen och det ryktas om en tre meter hög bröllopstårta(!) den vill inte jag missa :-)

Nu mot packningen, men tv:n kommer att stå på i bakgrunden! På återseende! 

Stor kram ♥ 




Godmorgon bröllopslördag


Frukost i den underbara lördagssolen denna bröllopsmorgon.
Hoppas såklart att solen hänger i heeeeeeeela denna lördag.

Fick hem smakprover härom dagen från Carlshamns Mejeri &
deras nya smoothie gjord på havre. Blev dock inte helt såld
på produkterna. Denna i smaken "Havtorn" var i mitt tycke
den godaste av de tre smakerna, "Havtorn", "passionsfrukt"
& "skogsbär".  

Just nu prunkande grönska och blomning på balkongen &
klinkerplattorna ligger kvar & är härligt "lena" & ljumna att
gå på när solen ligger på. Älskar verkligen sommaren!!!

Godmorgon Sverige

Idag är det äntligen dags för vår Kronprinsessa Victoria och hennes Daniel Westling att få skrida till altaret och bli äkta makar. Minns min egna bröllopsdag extra mycket en dag som denna och jag kände mig helt klart som en prinsessa på makens och min kärleksdag för två år sedan. Nu är ju Victoria född prinsessa så den känslan känner hon väl varje dag, men jag hoppas ändå att hon och Daniel får en underbar och minnesfull dag. Än så länge är vädret här i vår huvudstad stålande och jag hoppas för deras skull (och för alla oss andra som älskar solen) att det håller i sig hela långa dagen.

Ska bli väldigt spännande att se vilken brudklänning som prinsessan kommer att bära i eftermiddag. Kan redan nu räkna ut att hon kommer att vara helt sagolik. Tycker hon har sååå snygg kropp, så hon kommer att vara fantastisk i vad hon än sätter på sig. Har faktiskt mött Kronprinsessan Victoria en gång för många år sedan på NK i rulltrappan med hennes livvakter i följetåg. Supercoolt tyckte jag då som 19-åring från landet på weekendbesök i huvudstaden ;-) 

Här hemma har vi mjukstartat denna dag och precis avslutat en lördagsfrukost på balkongen samtidigt som jag bättrade på solbrännan. Så skönt att ha möjligheten att kunna trippa ut på balkongen på morgonen, sjunka ner i sofforna, njuta i lugn och ro med en kopp te och med sällskap av mitt äkta hälft och senaste Dagens Nyheter. 

Nu ska jag strax bege mig en snabbis till Skicka Köpkvarter för att kompleteringshandla inför morgondagen. Struntar helt enkelt i att bege mig till city idag, för antar att det är hysteriskt med folk där redan nu och att trängas med folk är inte min grej. Jag går inte ens på mellandagsrean just av den anledningen. Hoppas att ni får en underbar lördag!

Kramar ♥



På midsommarbordet



Nästa vecka är det Midsommar, en av de vackraste högtiderna vi har i detta land tycker iallafall jag. I år blir det som jag nämnt tidigare lite annorlunda firande för vår del då vi kommer befinna oss utomlands, men kan ändå inte låta bli att kika runt och samla på mig recept inför förhoppningsvis kommande år. Här är några recept jag skulle ha svängt ihop om jag skulle bjuda på midsommarlunch nästa vecka. Va sägs om färsk potatisallad med jordgubbar? Lite nytänkande och om inte annat snyggt som attan för ögat.

Färsk potatissallad med jordgubbar

Ingredienser - 4 port
0.8 kilo små färskpotatis
½ tsk salt
2 msk olivolja
½ liter jordgubbar
Dill (finhackad)
0.5 dl parmesan (nyriven)
Salt & peppar

Gör så här:
Koka potatis med lite salt i ca 20 minuter. Koka inte sönder, känn med sticka. Låt svalna. Halvera. Finhacka dill.
Grovriv parmesan. Ansa och halvera jordgubbar. Blanda ingredienserna i en bunke. Salta lätt och dra några varv med pepparkvarn över.

Matjeröra i glas

Ingredienser - 4 port:
1 filé matjesill
2 st Ägg
½ rödlök
2 kvistar dill
Svartpeppar (grovmalen)
1 dl gräddfil

Gör så här:
Hårdkoka ägg i ca 10 minuter. Låt kallna i kallt vatten. Skala och finhacka lök. Skala och finhacka ägg. Finhacka dill. Skär sillen i bitar. Blanda allt försiktigt. Varva röra med gräddfil i små glas. Toppa med svartpeppar och lite dill.

Pestosill

Ingredienser - 4 port
400 gr inläggningssill
1 kruka basilika
1 dl olivolja
½ tsk sambal olekpasta
½ tsk salt
1.5 dl riven parmesan
½ citron (skalet)

Gör så här:
Häll av spadet från sillen. Skär i 2-cm stora bitar. Riv parmesan. Riv citronskal. Lägg i matmixer alla ingredienserna utom sillen. Mixa hastigt. Lägg sill och mix i en burk eller bunke. Låt stå och dra i 30 minuter.


Snaps med fänkål och citron


Ingredienser - Flaska 70 dl
1 fänkål
1 citron (skalet)
2 msk honung
6 cl Brännvin special

Gör så här:
Tvätta fänkålen ordentligt. Skiva den tunt. Riv gult citronskal (ej det vita som är beskt). Blanda fänkål, citronskal och honung med brännvinet. Ställ svalt och mörkt i 1,5 dygn. Sila bort fänkål och citronskal.
Låt stå svalt och mörkt i ytterligare 10 dagar. Serveras kylskåpskall.

Jordgubbstårta

Ingredienser - 10 bitar
Sockerkaksbotten
Vaniljkräm

Fyllning
3 dl jordgubbar (mosade)

Garnering:
5 dl grädde
6 dl jordgubbar

Gör så här:
Mosa jordgubbarna (bären). Dela sockerkaksbotten i tre delar. Lägg vaniljkräm på de två undre bottnarna. Lägg jordgubbssylt på den mellersta. Lägg på den tredje med gräddytan uppåt. Garnering: Vispa grädden fast. Bred på ett ganska tjockt lager med stekspade. Spritsa grädde för dekoration och garnera med jordgubbar.

Lycka till! Recept & bilder kommer från meny.se.




Stockholm runt på vattnet


Ostindiefararen Götheborg till vänster, ligger just nu vid Skeppsholmen. Sist jag
såg det vackra enorma fartyg var förra sommaren i Lysekil när maken och jag var
i Bohuslän. Enligt uppgift befann sig det blivande brudparet på fartyget igår så då
var jag nära ;) Till höger om vår vackra flagga skymtar ni Södershöjder och tornet
på Katarina kyrka som ju brann 1990.  

Stockholms Stadshus som har huvudstadens mest exklusiva festlokal.


Till vänster, Djurgårdsfärja. Stockhoms ström 2 från förra sekelskiftet och
till höger skeppet och vandrarhemmet Af Chapman.


Nöjesfältet Gröna Lund på Djurgården åkte vi också förbi på vår båttur.



Till vänster Gamla Stan och till höger en gammeldags slänggunga som finns på
Gröna Lund, vacker tycker jag.

Godmorgon torsdag! Gårdagens båttur runt Stockholm blev riktigt lyckad. Fick toppenplatser längst bak i båten och hade två underbara timmar på böljan i solsken med picknick, glada skratt och nya bekantskaper. Båtturen var mer omfattad än jag trott. Vi fick se allt från Essingeöarna, Kungsholmen, Vasastan, till Stadshuset, Södermalm, Slottet, Gröna Lund och Gamla stan. Allt sett från vattenvägen. 

Kan verkligen rekommendera er alla att ta en tur med en seeightseeingbåt om ni inte gjort det tidigare oavsett om ni bor här eller är här på besök. Nu var inte den båten som Carolina och jag åkte med en sightseeingbåt, utan en s.k. RAN-båt som var hyrd, men det spelar ju ingen roll vad det är för båt man åker med, utan det är ju själva upplevelsen och det man ser som är det viktiga - supermysigt.

Ha en bra dag, kramar ♥



Onsdag med packning & båttur


Pastelliga kivilyktor i vattengrönt, hallonrosa och lite frostat på köksbordet. Ett
bord som vi förövrigt ska byta ut framöver då det har blivit både missfärgat & 
skadat. Har dock inte bestämt oss för vilken form bordet ska ha ännu, Har även
span på ett par andra stolar, men får ta allt detta efter sommar & semester. 

Tji fick jag som trodde att jag skulle orka med lite småplock när jag kom hem igår efter vår lilla sommarfest på jobbet. Hamnade i soffan och blev sittande framför VM-fotbollen istället. Tror jag slumrade till flera gånger under matchen dessutom.

Efter jobbet kl 16:30 ska jag och min kollega Carolina åka en båttur förbi bland annat Södermalm, Pampas marina, Karlbergsslussen med uppslussning i Hammarbyslussen och utslussning i Karl-Johanslussen. Vi ska ha en picknickkorg med godsaker med oss och hoppas på en härlig tur sedd från vattenvägen. Så med andra ord blir det inte mycket tid till resefix ikväll heller, men vårt plan går inte innan tidigt på söndagmorgon så jag ska väl hinna allt innan dess ändå får vi hoppas.

Nu ska jag bege mig till jobbet och lämna in en revisionsrapport och sedan packa flyttlådor. Veckan efter vi kommer hem från Grekland ska nämligen hela min avdelning flytta uppåt i höghuset. Så äntligen ska man kanske få sig lite trevligare utsikt än jag haft de senaste två åren. Så det blir till att packa både hemma och på jobbet denna onsdag.

Sköt om er och på återseende!

Kramar ♥   



Promenera med stil



Nytt på fötterna och likaså runt halsen. Sandaler från Vintages by Fé, 
sjalen även den från samma märke. Sandalerna blir perfekta i Grekland
till både klänning och shorts och sjalen har jag redan invigt - Love it!

Tisdag och fyra arbetsdagar kvar innan vår kommande semestervecka. Känns underligt att vi ska resa till solen tidigt på söndagmorgon. Känns som vi nyss kom hem från USA, men det är redan fem veckor sedan. Så trots att jag inte tycker veckorna går särskilt fort i dessa dagar, så går ändå dagarna i rekord fart.  

Efter arbetsdagens slut i eftermiddag ska hela min avdelning ha en liten sommaraktivitet. Är inte direkt upplagd egentligen, har flera småsaker jag måste hinna med innan helgen, men kvällen ska enligt inbjudan sluta redan runt kl 20:00 så då hinner jag förhoppningsvis med något av "måstena" efter. 

Gårdagskvällen gick i lugnt mak. Tvättmaskinen fick göra det tyngsta jobbet och själv fördrev jag tiden i soffan framför Italien-Paraguay matchen blandat med att svara på mail och planera vår packning. Har varit i Grekland många gånger så jag vet hur varmt det kan vara så här års, så det blir bara tunna, tunna kläder som ska ner i resväskan. På skofronten ska de nya sandalerna från Vintages by fé med, tycker de är supercoola. Tänker på Ronja Rövardotter när jag ser dem. Mina gamla havaianas flip flop som har hängt med på x-antal solsemestrar genom åren är en annan självklar medresenär, brukar bo i dem på dagarna. 

Nu: tisdagsarbete! Ha en härlig dag, kramar ♥




Utmaning - 60 frågor

Hittade en utmaning hos "Tvillingmamman" som är en favoritblogg. Är inte så mycket för detta med en massa utmaningar egentligen, men tyckte frågorna var lite roliga. 

1. Hur gammal är du om fem år? - 38 (oh my!).
2. Vem var den sista du träffade? - Lena, en kollega.
3. Hur lång är du? - 167 cm.
4. Vilken var den senaste filmen du såg? - "Wallander - Skytten".
5. Vem ringde du senast? - Min mamma.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? - "Hello girls, hoppas ni kom med tåget och att ni får en skön hemresa. Tack snälla för ni kom och förgyllde min lördag och tack för de fina presenterna. Hoppas vi ses snart igen i sommar! Kramar/Anna". 
7. Vad är dagens planer? - Ta det lugnt och njuta av denna måndagskväll.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? - Skicka sms.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? - Gifta sedan 36 år tillbaka ♥
10. När såg du senast din mamma? - För 14 dagar sedan.
11. Vilken ögonfärg har du? - Blå.
13. Har du någon gång hittat en katt? - Ja.
14. Vilken är din favoritplats? - I hemmets lugna vrå.
15. Vilken plats föredrar du minst? - Intryckt i mitten på ett tresittssäte på ett flygplan.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? - Jag hoppas att jag och maken fortfarande är gifta och lyckliga, att vi har några barn, kanske bor i ett hus på Västkusten.
17. Vad skrämde dig som barn? - Att kräkas (skrämmer mig än idag).
18. Vem fick dig att skratta senast? - Anna, Sara & Kicki igår.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? - Nej, men har dem inte kvar idag.
20. Har du stationär eller bärbar dator? - Båda.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? - Utan.
22. Hur många kuddar har du i sängen? - Fyra (maken och jag har två var).
23. Hur många landskap har du bott i? - Fyra (Västergötland, Skåne, Uppland & Södermanland).
24. Har du någon gång spytt på fyllan? - Ja, men det har bara hänt en gång, som sagt kräkas skrämmer mig.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? - Barfota.
26. Är du social? – Både ock =)
27. Vilken är din favoritglass? – Gamla klassikern 88:an.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? – Bjuda maken och familjen på en långresa.
29. Tycker du om kinamat? - Nja, är mycket mer förtjust i thailändskmat. 
30. Tycker du om kaffe? - Ja.
31. Vad dricker du till frukost? - Te, Kaffe eller juice.
32. Sover du på någon särskild sida? - Vänster sida i vår säng är "min" sida.  
33. Kan du spela poker? - Ja, men inget jag brukar ägna mig åt. 
34. Tycker du om att mysa? - Gärna och ofta.
35. Är du en beroendemänniska? - Nja.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? - Nej.
37. Vill du ha barn? - Ja, gärna.
38. Kan du några andra språk än svenska? - Engelska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? - Nej, peppar, peppar...
40. Föredrar du havet eller en pool? - Beror på om jag befinner mig i Sverige eller utomlands.
41. Vad spenderar du helst pengar på? - Hemmet och resor.
42. Äger du dyra smycken? - Några.
43. När känner du dig lycklig? - Nästan jämt.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? - En bit tomat och mozzarellapaj.
45. Vem är den roligaste människan du känner? - Vet faktiskt inte, känner ganska många roliga människor. 
46. Välj ett ärr på din kropp? - Har bara ett att välja och det har jag på höger smalben och uppkom när jag inför millenuimskiftet slant med rakhyveln och rakade mycket mer än håret på benet om man säger så... :/
47. Vad har du för ringsignal? - "Empire state of mind" med Jay-Z och Alicia Keys.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? - Nej, men kan finnas någon liten låda hos mamma och pappa.
49. Flirtar du mycket? - Nej.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? - Det minns jag faktiskt inte, troligtvis hemma.
51. Kan du byta olja på bilen? - Japp, jag kan men gör det aldrig det brukar verkstaden sköta.
52. Har du fått fortkörningsböter? - Nej, bara tur dock.
53. Vilken var den senaste bok du läste? - "Snabba Cash".
54. Läser du dagstidningen? - Ja vi prenumererar på DN på helgerna, då läser jag annars inte.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? - Ja om mattidningar och inredningsmagasin räknas som veckotidningar?!
56. Dansar du i bilen? - Nej inte dansar, men visst shakar jag om det kommer en bra låt på radion ;-)
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? - Rix FM.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? - Min namnteckning.
59. När var du i kyrkan senast? - Den 22 maj i år.
60. Vilka personer utmanar du? - Alla som vill!



Finbesök från Västkusten




Lördagen i bilder: Anna, Kicki & Sara poserandes. Vackra pioner på köksbänken
& chokladdoppade svenska jordgubbar som fördrinkstilltugg. Anna & Kicki låter
sig väl smakas av jordgubbarna. Synd vi inte kunde sitta på balkongen, men, men

Från vänster: Kicki, jag, Anna och Sara. Kicki & Sara har jag känt sedan jag
var bebis. Anna lärde vi känna på lekis när vi var 6 år. Vänner för livet som
jag vet alltid finns där om något skulle hända och vice versa.
 


Här är vi traskandes i Gamla Stan letandes en bra utomhusservering.




Hamnade tillsist på ett ställe vars namn jag aldrig la på minnet tyvärr. 
Kom dock en regnskur mitt i allt, så vi fick flytta in i torrheten & värmen.



Blev lite plockmat innan maten med bland annat små spett jag gjort med
mozzarellabollar, körsbärstomater och basilikablad. Parmaskinka och salami
som jag lindat runt grissini. Tapenad, crostini, oliver, och tomater mm.



Till middag blev det två olika pajer, tomat & mozzarella samt en skaldjurspaj.
Avslutade med Gino på jordgubbar, kivi, druvor och banan toppat med Lindts
vita choklad med smak av kokos som Caroline tipsade mig om sist vi sågs.
Blev sååå gott, testa! Ginon serverades med lätt tinad vaniljglass.  
 

Söndagen denna 13 juni är strax över och jag är riktigt glad i mössan efter helgen tillsammans med mina fina barndomsvänner. Verkligen supermysigt att Kicki, Anna och Sara kom hit en sväng och det var nästan lite sorgligt när jag släppte av dem på Centralen vid lunchtid. Men snart är det semestertider och då ska vi samlas heeela tjejgänget på Västkusten. Vi är sju st tjejer som brukar försöka att ses åtmistone en gång om året och vi har har "hållit ihop" sedan lekis (det som idag kallas förskola) och jag vet att vi alltid kommer att hålla kontakten även om vi inte hörs eller ses varje vecka som sagt. Man är aldrig långt till ett skratt när vi väl ses och då är allt precis som det alltid har varit. Blir nästan lite nostalgisk nu och tror jag för första gången på 2-3 år har "hemlängtan"... Hem till bästkusten!!!

För att kort summera gårdagen så var vi först en sväng på stan och tog ett glas i Gamla Stan. Tillbaka i Sjöstaden blev det fördrink med chokladdoppade jordgubbar, rosé, glada skratt, gamla minnen och två olika pajer till middag. En tomat och mozzarella variant och en skaldjurspaj. Recepten finns redan under kategorin "Recept & Middagar" för er som är intresserade. Vädret kunde varit mer stabilt, men vännerna värmde fint i sig. Tack snälla underbara för en ljuvlig lördag och tack för mina fina presenter ♥

Idag har det blivit hemmamys med maken. Vi  gick en promenad i lite solsken under eftermiddagen och maken sa då några underbart fina ord och jag var inte långt från tårar mitt på Hammarby Allé, inte han heller faktiskt... ;-) Älskar dig! Sedan har vi myst i soffan och kikat på två stycken Wallanderfilmer - "Prästen" och "Skytten" och ätit mackor med ost, gott =) 

Nu är det läggdag. Imorgon börjar sista arbetsveckan innan vi reser till Grekland, tror knappt det är sant - wonderful!

Kram och godnatt ♥ 




En doft av sommarlov


Det finns ingen blomma som påminner mig så mycket om mina
sommarlov som syrenens. Kan inte låta bli att sticka näsan i
varje syrenbuske jag går förbi, samma visa varje år. Luktar så
underbart gott!!!

Helg och ledighet, äntligen! 

Blev hämtad i eftermiddags av maken som arbetat hemifrån denna fredag. Skönt att slippa gå hem då vädret minst sagt inte visat sig från sin bästa sida. Tyckte så synd om de stackars lättklädda studenterna som åkte förbi i fullt ösregn på lastbilsflaken, lite mindre skrålandes än föregående dagar. Inte konstigt alls, för det såg inte kul ut! 

Fick hem ett paket från ASOS idag, men blev så besviken att allt utom en svart längre kofta kommer att sändas tillbaka. Hade beställt bland annat en rosa vippig kjol, perfekt för sommaren, men när jag tog upp plagget var det en rosa klänning med silvriga paljetter framtill, ful som stryk. På påsen stod det kjol, men innehållet var något helt annat än vad jag hade beställt. Det är över ett år sedan jag beställde något från ASOS sist och har alltid blivit väldigt nöjd förut, både med plagg och skor, men som sagt denna gången blev jag minst sagt beviken istället. Fick ett annat brev på posten idag som var betydligt mera spännande än paketet, så det vägde upp.

Nu blir det fredagsmys, VM-fotboll och uppladdning för tjejernas ankomst imorgon. Hoppas på en massa sol så vi kan gå på stan, sitta på uteserveringar och sippa svala drycker och sedan sitta på balkongen på kvällen och mysa och prata gamla minnen.

Kramar ♥




F som i fredag och fönsterputs




Gårdagens godsaker, egengjorda pommes med rosmarin och
chili (bilderna är från innan de åkte in i ugnen). Lite plock före
maten med oliver, soltorkad tomat, samt några psysalis.


Idag är det happy friday och fönsterputsning står på schemat. Inte för min del alltså, utan för firman som ska komma hit runt nio tiden för att putsa våra fönster och glasskivor på balkongerna. Så smutsiga och inte är det konstigt medtanke på att de tvättades senast för ca ett år sedan. Inte en dag för tidigt med andra ord! Anledningen att vi skjutit på det är att vi ville vänta ut den värsta pollenattacken och hoppas nu det mesta åtminstone lagts sig, men man vet ju aldrig...

Gårdagskvällens middag blev lyckad på balkongen och mina pommes gjorde succé om jag får säga det själv. Gott och mer nyttigt än de köpta från frysdisken för att inte tala om dem man kan köpa i gatukök. Använde mig av egenodlade rosmarinkvistar som extra krydding, tycker det luktar sååå gott.

Nu ska jag bege mig mot sista arbetsdagen denna vecka. Ha en happy friday!

Kramar/Anna ♥

Update: Vi kunde knappt valt en sämre dag för fönsterputsning, fullkomligt vräker ner regn!




En härlig junikväll



Likt förra sommaren har vi en egen liten örtaodling på balkongen. I krukan har vi 
allt från väldoftande mynta och citronmeliss till timjan, salvia, rosmarin & t o m en 
liten gräslökstuva, perfekt till den kommande sommarsillen. Örterna är både vackra
i sig (just nu blommar salvian) & doftar så gott. Dessutom är det väldigt mysigt att
kunna gå ut på balkongen & knipsa sig några blad av önskad ört när andan faller på.
 

Tillbaka hemma igen efter en dag i Västerås i strålande solsken. När jag lämnade vår huvudstad strax efter kl 08 imorse var det helmulet här och ynka 12 grader. Men när tåget rullade förbi Bålsta så var det plötsligt klarblå himmel och lika vackert väder var det när jag kom fram till Västerås någon halvtimma senare. Kände mig plötsligt väldigt "påklädd" i min beiga trench jag hade satt på min tidgare under morgonkvisten. Så den fick åka ner i LV-väskan så fort jag kom ut i solskenet.     

Dagen har vart bra och jag hann precis klart med allt jag skulle innan tåget tog mig hemåt igen, så det var bra tajmat med tiden för en gång skull. Väl tillbaka i Stockholm hade solen hittat även hit så några underbara timmar på balkongen har det blivit efter hemkomsten med både pepsi och en nyshoppad tidning från 7-eleven.

Tanken var att maken och jag skulle på ett invigningsmingel på Fiskartorpsvägen på Östermalm ikväll som vi blev inbjudna till för ett tag sedan. Men känner mer för att mysa på balkongen en underbar junikväll som denna än att mingla inomhus på ett företag. Så jag föreslog en torsdagsgrillning istället som maken nappade på direkt. Så det blir att vi skippar minglandet och njuter hemma av vad grillen har att erbjuda istället.

Nu ska jag skära till potatisen till egengjorda pommes och sedan ska köttet glaceras. Ha en skön solig kväll!

Kramar ♥



Sjöstaden i sommarskrud


Lilla gångbron här i Sjöstaden som jag traskat många gånger på

Samma bro sedd från andra hållet.

Sjöstaden i vacker skymning

Sjöstadens s.k. "observatorium". I bakgrunden Södermalm.

Nu lämnar jag tryggheten här hemma i Sjöstaden och drar till min forna arbetsstad Västerås med tåg för en dag med redovisningsarbete. Ska bli kul att träffa mina "gamla" kollegor igen, var ett bra tag sedan sist. Nej nu ska jag ta med maken och bege oss mot T-centralen. På återseende förhoppningsvis senare!

Ha en toppendag, imorgon är det fredag igen, jippi!

Kramar ♥



Mötesdag


Toppar kan man aldrig få för många av anser jag. Denna med
söt detalj på axlarna från H&M fick jag med mig till kassan av
bara farten utan att ha provat den sist jag var & handlade.


Det visade sig att den passade perfekt väl hemma. Tror jag ska
köpa på mig en i svart & vitt också. Ni får ha överensseende
med det skrynkliga exemplaret.

En godnattssömn kan göra underverk, för idag känner jag mig bra mycket piggare än igår. Tur det för idag står det heldagsmöte från morgon till eftermiddag på schemat. Så jag slipper förhoppningsvis att sitta och nicka till runt mötesbordet. Ska bli riktigt skoj att träffa specialistgänget igen som kommer från olika delar av Sverige. Vi brukar ha ett sådant här möte en gång om året ungefär, som ett slags utbytesmöte.

Ikväll blir det till att röja och dona hemma, för till helgen får jag besök av mina älskade barndomsvänner Kicki, Anna och Sara som kommer hela vägen från bästkusten för att hälsa på mig, såååå glad för det. Så jag måste piffa och dona, fixa gästrummet plus extra sovplats och förbereda en meny till lördagen. Har i stort sett koll på vad jag ska bjuda på, i alla fall till huvud- och efterrätt. Ser massor framemot att de kommer hit, var allt för länge sedan vi sågs sist.

Nej det här går inte, måste fixa håret och traska mot jobbet. Sköt om er!

Kramar ♥




A Modo Mio



Har missat att visa Espressomaskinen jag fick i julklapp från Italienska Lavazza.
Tycker den är ursnygg & gillar att man fyller på med kapslar. Enkelt & utan en
massa krångel. Precis så jag vill ha min espresso när jag har bråttom på mornarna.
Dessutom är maskinen liten och smidig att ha på köksbänken, så tummen upp!
 

Blir ett kort litet inlägg denna tisdagskväll. Jag är supertrött och blev redan efter lunchen. Sa till mina kollegor att jag tror det var sömnmedel i kycklinggrytan och det vette sjutton om det inte var det för jag är helt slut.

Känner mig så sliten och ful i dessa dagar, dålig hy och det svider i ögonen. Jag har god lust att dra något riktigt gammalt över mig (vad det nu ska vara bra för egentligen, bättre kanske att dra något fräscht över sig?). Ska ta mig en uppfriskande dusch och lägga en ansiktsmask jag fick av kära svärmor för ett tag sedan så fort inlägget är klart. Kanske hjälper det något. Efter det blir det till att krypa ner i sköna sängen och läsa. Sömn är ju det allra bästa skönhetmedlet sägs det. Får se hur många sidor jag hinner plöja innan jag somnat. Gissar att jag kan räkna dem på mina tio fingrar - gäsp!   

Sköt om er, så hörs vi imorgon igen. Kramar ♥



Powerwalk


Hade gärna dressat mig i Juicy couture på mina powerwalks, men har en
stålgrå kopia från B-Young som funkar minst lika bra den.

Bra skor är ett måste på fötterna iallafall.

Idag hade jag gärna dragit duntäcket över huvudet och somnat om när mobilen ringde. Dels för att det inte är något upplyftande väder, dels för att jag återigen(!) vaknat med halsont och för att jag inget roligt har på min tisdagsagenda överhuvudtaget som det ser ut nu iallafall. Hoppas dagen överraskar mig med något oväntat, det hade vart alldeles perfekt en dag som denna!

Både igår och idag ska jag avsluta arbetsdagen med en powerwalk. Hade en begynnande träningsvärk i ryggen nu när jag klev upp nyss, så nog tog jag ut mig relativt bra igår?! Bra löparskor måste packas med till jobbet så kör jag en repris i eftermiddag igen. Tyvärr är inte vädret det bästa men hoppas det hinner ändra sig tills kl blir 16:30. Det är trots allt vackert här i omgivningarna oavsett vädret just nu när det är sommar och grönt så det får väl gå även om vädergudarna nu inte kommer vara på min sida i eftermiddag.  

Nu: sminkdags!

Kram och på återseende ♥

Update: Nu kikar solen fram, jippi!



Sushimiddag & måndagsmys


Kvällens middag: take away med vegetarisk sushi & så roar
jag mig med nya numret av "Allt om mat" som är en favorit
bland alla olika matmagasin som finns.

Idag har jag haft en riktigt produktiv arbetsdag där jag fått gjord sådana där småsaker som jag lämnat lite åt sidan, men som gnagt i mig att jag måste ta tag i innan alla semestrar drar igång. Så skönt att bli av med. Har även bokat in en tjänsteresa till Västeråskontoret på torsdag redan, så då blir det en liten kortare tripp över dagen bara.  

 

Blev en ny mascara som jag köpte efter jobbet. "Hann" inte shoppa på lunchen, hade som sagt ett väldigt bra flyt i det jag tagit mig för idag så vill inte bromsa det hela med ett litet shoppingbrejk, så det fick bli en snabbis på Åhléns väl klar med arbetsdagen istället.

 

Nu är jag hemma och har tänkt sätta mig och läsa senaste ”Allt om mat” samtidigt som jag sätter i mig kvällens middag som blir vegetarisk sushi som jag fick med mig hem från sushistället runt hörnet. Helt underbart omslag på tidningen som för tankarna till traditionell svensk härlig midsommar. I år kommer vi ju inte att fira i Sverige utan i Grekland så det blir lite annorlunda, men både maken och mina föräldrar är ju med på resan så det blir absolut midsommarfirande ändå fast om än på ett lite mindre traditionellt sätt kanske.

 

Nu: mot soffan!

 

Kramar ♥

 



Morgonstund har guld i mun


Nya utemöbler på vår lilla balkong från Brisak. Våra gamla
trämöbler var tyvärr totalt förstörda efter den hårda vintern
så de hamnade i containern härom veckan.  

Även ny svart zinkkruka med ett sött lagerträd har flyttat
ut dit för att få lite liv mot den vita rappade väggen. 

Perfekt att ta en liten sommardrink eller fika här ute. Jag är
så förbannat nöjd med klinkergolven. Tycker det passar så
bra in med stilen förövrigt på både räcke och fasaden.

Det lilla fönstret bakom trädet är vårt toalettfönster & till
vänster kan man se ett fönster till skymta & det är vårt
hallfönster.

Så mycket enklare det är att kliva upp nu när man är inne i sommarmånaden juni och solen steker redan innan man slängt benen över sängkanten. På med en lättare outfit och så traskar jag mot jobbet på bryggorna utmed vattnet. Mitt morgonsällskap är för det mesta en massa båtar och sjöfåglar och ofta möter jag en och annan hurtig joggare, underbara sommarliv!

Kalendern gapar tom denna måndag så jag ska fixa med mina papper i lugn och ro på kontoret. Ska hinna en sväng på stan också på lunchen, måste köpa ny mascara. Trodde jag skulle klara mig tills vi kommer till Arlanda, men den nuvarande mascaran är nu så torr att det inte går längre. Så det får bli en budgetvariant från Lumene så köper jag min favoritmascara nr 1 från Dior väl på taxfreen om 14 dagar.

Ha en förtjusande måndag, så hörs vi troligtvis ikväll igen!

Stor kram ♥



Sjöstaden i skymning!


Fotade denna bild när jag gick hem från min & Carolines middag i torsdags.
Tycker att den är riktigt vacker med Södermalm & Sofia kyrka som en siluett
i bakgrunden & alla båtarna och solen som är påväg ner speglandes i vattnet.

Nu kryper jag ner i vita sängen och avslutar denna söndag och nationaldag med att säga godnatt och önskar er alla en skön nattssömn. På återseende imorgon igen hoppas jag!

Kramar/Anna ♥ 



Sköna söndag


Firat nationaldagen med cheesecakemuffins med jordgubbar
som till utseendet inte blev helt som de skulle. Hade för mjuka
formar så jag fick inte kexbotten att fastna på sidorna, men
smaken var det inget fel på.
Receptet finns här

Haft en skön söndag hittills. Har inget vettigt producerat överhuvudtaget, bara solat och tagit det extremt lugn. Ätit cheesecakemuffins och suttit på balkongen. Sovit en stund på sena eftermiddagen dessutom i en av sofforna. Tanken var att jag skulle läsa senaste numret av "Allt om mat" men slocknade och vaknade av att älsklingen hade hämtat ett täcke och lagt över mig, gulligt!

Strax ska jag svänga ihop en Carbonara till middag. Ikväll tänkte jag se "Bröllopsyran" direkt från Skeppsbrons scen här i Stockholm, samt den amerikanska komedin "Kärlek på menyn" med Catherine Zeta-Jones. Hoppas att er helg varit toppen. På återseende!

Kramar ♥



Nationaldagen!


En liten svensk flagga pryder balkongbordet denna 6 juni
då det som bekant är vår nationaldag denna soliga söndag.

Sveriges Nationaldag är här! Idag borde vi ut och vifta med vår vackra flagga, dressa oss i nationaldräkt och fira vår nation med pompa och står, men det är inte riktigt så i detta avlånga land. Vi har aldrig fått till det såsom norrmännen. De kan verkligen det där med att fira sin nationaldag. Var för många år sedan i Oslo den 17 maj och det var det festligheter kan jag lova, tyvärr blir det aldrig samma här hemma i Sverige. Även om vi de senaste åren försökt ta efter norrmännens glada firande (vi har ju t o m fått 6 juni som en allmän helgdag (röd dag i almanackan) sedan något år tillbaka) men jag tycker mest (tyvärr) det känns rätt så konstlat om ni frågar mig. Vi har det helt enkelt inte i oss, det är ingen levande tradition helt enkelt. Men jag har iallafall tagit fram en liten svensk träflagga på bordet dagen till ära, men någon sverigedräkt äger jag inte så det blir nog inte mer än flaggan som vittnar om nationaldagen i detta hem.

Vaknade för någon timma sedan och har sedan hunnit med frukost på balkongen med kokt ägg, jordgubbar med mjölk, te och mackor. Extra gott att sitta ute och äta när solen gassar. Som sagt nationaldagen idag, kanske ska svänga ihop en picknickkorg och ta med maken ut en sväng lite senare och fira nationaldagen på det sättet. Vi får se helt enkelt, tar denna söndag som den kommer, skönast så utan en massa måsten.    

Önskar er en fin nationaldag!

Kramar ♥
  



Dagens outfit


Ny bikini från H&M som jag fyndade härom dagen. Tycker
ofta det är svårt att hitta bikini som passar, men denna
satt helt okej. Så nu är ytterligare en sak avbockad
inför Kreta-resan den 20 juni.


Godmorgon! Har faktiskt inga planer för denna lördag. Går omkring i en luftig klänning och härligt barfota, men snart får det bli ombyte till nya bikinin från H&M jag köpte i veckan och så lite solning på det. Men först frukost på balkongen med maken.

Ha en mysig lördag så hörs vi förhoppningsvis igen lite senare!

Kramar ♥

 




Fredagsmys i Sjöstaden


Laddar just nu inför helg med jordgubbar, iskall Pepsi och
en hög med tidningar på balkongen.


Äntligen helg! Laddar upp med jordgubbar och Pepsi Max med massor av is på balkongen i det soliga vädret. Perfekt för alla lyckliga nybakade studenter med sol. Helt galet att det redan är studentskivor runt om i landet. Tycker inte det var särskilt länge sedan det var min födelsedag och den var ju i mars... 

 

Trodde jag skulle komma hem för att direkt behöva bege mig iväg och fredagshandla på ICA men det hade min älskade man redan fixat. Riktigt lyxigt att komma hem till en full kyl och frys och bara kunna njuta av ledigheten. Dessutom for han runt med både mopp och trasa när jag kom hem så nu är det även nystädat här hemma och vi är redo att fira helg med diverse godsaker.

Ha en riktigt bra kväll, här är det dags för fredagsmys!

 

Kram ♥



En junikväll på RBG



Nyöppnade hotellet Park Inn i Sjöstaden med sin bar &
restaurang rbg i bottenplan.


Kvällens middag, kycklingsallad med äpple, valnötter &
soltorkade tomater. Tyvärr innehöll salladen även 
gorgonzola vilket jag AVSKYR...

Efterrätten fick åtminstone tummen upp, brownie även
den med valnötter, vaniljglass och en jordgubbe.

En bild på söta Caroline innan vi hugger in på chokladen.
Alltid är skoj att träffas, trivs verkligen i hennes sällskap.

Tillsist en bild som jag helt fräckt snott från Caroline på
hennes hamburgare & i bakgrunden ser ni mig med min
kamera i högsta hugg. Så ser jag tydligen ut in action,
inte mycket att göra åt saken ;-)

Gårdagskvällen spenderades ute på RBG:s uteservering här i Sjöstaden tillsammans med finaste och mysigaste Caroline. Hade längtat efter deras kycklingsallad hela eftermiddagen (hade spanat in menyn i förväg i vanlig ordning), men blev såååååååååå besviken när det visade sig att den innehöll en massa smulad gorgonzola. All ädelost är bland det äckligaste jag vet. Stod inte i menyn att salladen innehöll just detta för då hade jag ALDRIG beställt den (en miss i menyn såklart som vi påpekade). Blev erbjuden annat när det uppdagades, men orkade inte strula så jag åt bara kycklingfilén och sedan frossade jag istället i en kladdig varm brownie som tröst så det gick ingen nöd på mig, men en aning besviken var jag. Carolines hemgjorda cheddarcheeseburgare med pommes såg bra mycket godare ut än min läskiga och mögliga kaninmat. Men trots matmissen hade jag som vanligt mycket trevliga timmar med Caroline som sällskap. Vi hade en massa spännande att avhandla. Mot slutet blev det dock riktigt kyligt ute och vi traskade då hemåt var och en till sitt. Tack vännen för en mysig torsdagsdate, längtar redan tills vi ses igen!

Idag är det fredag och helgen nalkas - Jippi!!! Ska bli så skönt med några lediga dagar. Ska ta långa sovmornar, känner att jag är i behov av det. Nej nu måste jag kila ingen sovmorgon ännu. Vi hörs senare!

Kramar ♥ 



Torsdagsdate


Den fina bröllopsdagsbuketten jag fick från maken i måndags
pryder just nu köksbänken här hemma.


Jag är bara hemma en snabbsväng och byter om efter dagens arbete. Om en stund ska jag möta upp kära vännen Caroline på nyöppnade hotell Park Inn här i Sjöstaden. Vi ska testa hotellets bar/restaurang RBG. Jag har redan siktat in mig på deras kycklingsallad denna kväll. Är inte det minsta sugen på lagad mat i detta underbara sommarvädret, så just en kycklingsallad lockar mest denna torsdag och så trevligt sällskap såklart. Det sistnämnda vet jag redan att det får jag garanterat, huruvida god kycklingsalladen är det får jag återkomma med.    

 

Önskar er en härlig och ljummen torsdagskväll, på återseende!

 

Kramar ♥



Sailorinspirerat i sommar


Denna stickade tröja med guldknappar köpte jag igår på
Åhlens. Sällan jag finner kläder där, men denna tröjan
föll jag för redan då den hängde på galgen.

Att den sedan satt bra på kroppen gjorde ju inte saken sämre.
Så det var bara att slå till, pris 299 kr.

Godmorgon, vaknade precis upp till ännu en strålande junimorgon och ska man tro de kunniga så ska det förbli sådana här soliga dagar ett tag till. Torsdag och vanlig arbetsdag trots att jag än en ggn hellre skulle vilja ut och njuta i solen. Känner mig som ett vitt lakan på kroppen så lite färg skulle inte skada, men det blir till att tillbringa dagen inomhus som sagt. Dock går ju en arbetsdag relativt snabbt, snart är det eftermiddag och jag kan bege mig ut återigen.


Känner av ett sådant härligt lyckorus i dessa dagar blandat med en trist och utdragen förkylning som vägrar att ge med sig. Så det är glada miner och hostatacker om vart annat som gäller för mig. Hoppas förkylningen ger sig snart. Är väldig torr och nästan lite sårig i näsan, inte alls skönt. Kanske ska testa Nosoil eller vad det nu heter från apoteket? Kanske kan det mjuka upp min stackars söndersnytna näsa, värt att testa iallafall för nu går jag runt och har ont, bläää!

Efter jobbet ska jag träffa fina Caroline för en bit mat. Var ett bra tag sedan vi såg nu. Ska bli extra spännande att se om det syns något av hennes gravidmage ännu. Sist vi var ute och åt i mars visste jag inget fortfarande om bebisen i hennes mage, men jag anade redan då hur det låg till då hon drack cola till maten som omväxling till vin som vi alltid brukar dricka annars. Ser framemot att ses om några timmar helt enkelt. 

Nu måste jag göra mig klar här och bege mig ut i solskenet. 

Ha en fin torsdag!

Kramar ♥ 

Ps, Är det någon som vet vart man kan hitta ett litet parasoll i vitt som är mindre än 2 meter i diameter? Tycker bara det finns stora parasoll, ser ni något eller vet vart jag kan finna små parasoll hojta till på direkten! Tack på förhand! Ds!




Sommaren är äntligen här


Sommaren är här både på det ena & sättet. Sol & värme i all
ära men nu kommer även de färska jordgubbarna & det är
väl somrigt om något? Älskar dem! 


Så underbart vackra & goda & man kan äta dem på en
massa olika vis; precis som de är alldeles solvarma, 
tillsammans med mjölk, vaniljglass, lättvispad grädde,
ljummen kladdkaka, ja you name it!

Gud vilken underbar sommardag vi har idag. Det enda lilla negativa har väl varit att jag har varit tvungen att sitta inne på kontoret under en stor del av dagen. Hade ju bra mycket hellre spenderat de timmarna på en filt i solen, eller på någon av bryggorna här utanför med en hög med tidningar. Men man kan inte få allt här i livet, jag är supernöjd ändå för solen skiner ju minst lika mycket nu när jag väl är tillbaka här hemma.

 

Blev en sväng på stan på lunchen så lite sol fick jag där mitt på dagen och hem kom om inte med någon större solbränna kanske, men med både det ena och andra i shoppingpåsarna. Blev en tröja, linnen, en topp och två kjolar. Perfekta plagg för det väder som råder just nu.   

 

Nu ska jag äta färska jordgubbar med mjölk och bara softa på balkongen som ni förövrigt likt jag själv verkar gilla. Tack för alla era kommentarer, alltid lika skoj att läsa var och en av era rader!

 

Kram på er ♥



Sommarpiffad balkong




Balkongen nu redo för en massa sommarmys

Voilà! Här har ni då några bilder på den ena av våra två nypiffade balkonger. Nylagt klinkergolv med plattor i antracitgrått i måtten 30x30. Så här såg det ut tidigare. En rejäl skillnad med det nya golvet eller hur? Tycker det är übersnyggt med just klinker, ger en lite kontinental känsla. Såååå jäkla nöjd, tack pappa och maken för hjälpen! Även nya kuddar för i år i rottingsofforna som ni ser. Kunde aldrig riktigt förlika mig med det cerisa som prydde sofforna förra året så i år fick det bli kuddar i svart och vitt, känns mer som vi. Kuddarna kommer från H&M Home och är i måtten 50x50. Som ni ser har vilstolen åkt i grovsoporna, kände att den tog upp alldeles för mycket plats, dessutom användes den sällan och hade fått mycket stryk i vintras. Så nu känns det så luftigt där ute. Bilder på den lilla balkongen kommer en annan dag.

Igår kväll klickade jag hem några böcker från Adlibris som jag ska ha med på Greklandsresan. Bland det bästa jag vet på en solsemester är att ligga i skuggan under en svalkande palm och läsa. Så avkopplande och härligt, så nu har jag som sagt laddat upp med lite skönlitterära pocketböcker som jag ska gå lös på väl framme på Kreta. Nu är det bara några luftiga bomullsklänningar och en bikini som fattas sedan är jag redo.


Redan onsdag idag. Jag som arbetade hemifrån i måndags ligger helt klart en dag efter i sinnet. Känns bara som tisdagmorgon idag, men det är redan onsdag som sagt. Snart helg igen med andra ord!  

Nu ska jag kila iväg, vi hörs!

Kramar ♥ 




Bröllopsdagen i bilder




Hotel Diplomat på Strandvägen här i Stockholm kan jag rekommendera för
er som ska resa hit och funderar på hotell. Jättefint och lite sådär lagom
romantiskt i sin inredning.   

Maken på T/BARs uteservering i väntan på maten


Förrätten en klassisk Toast Skagen, en förrätt jag aldrig
tröttnar på. Hade vi på vårt bröllop så det var ju passande
att vi valde att äta likadant igår.

Blev torskrygg med örtpotatisstomp och vitvinsås till
huvudrätt för min del under gårdagens middag.

En liten hallonmacaron till den enkla espresson valde jag
till efterrätt. Lagom liten sötsak efter maten. 

Sist en liten egobild tagen på hotellrummet strax före middagen.

Jag har världens bästa make och ibland känner jag mig som världens sämsta fru tillbaka. Igår när vi möttes utanför hotellet hade han hela famnen full med vita rosor, vad hade jag med mig till honom? Ingenting mer än en snorig och förkyld jag själv. Tyckte nästan synd om honom, även om jag vet att han inte uppskattar en blombukett lika mycket som jag gör. Nej jag är nog den sämre parten i vårt förhållande, iallafall när det kommer till vissa delar ;-) 

 

Gårdagskvällen blev riktigt mysig, precis som det ska vara när man firar två årig bröllopsdag. Blev middag i hotellets restaurang T/BAR och varsin Toast Skagen till förrätt som vi intog på uteserveringen med utsikt över Nybrokajen. Väl till varmrätten hade solen gått ner och vi förflyttade oss in i värmen och en Torskrygg med brynt spetskål, örtpotatisstomp och vitvinsås blev det för min del och maken valde den lite manligare menyn med Gödkalvsentrecôte grillad med lavendel och som serverades med ljummen primörsallad, färskpotatis och örtsmör. Dock var han inte helt nöjd då han tyckte det var rätt smaklöst, tyvärr. Min torsk var dock fin i både konsistens och smak. Till efterrätt valde jag en liten hallonmacaron till min enkla espresso och maken en kula vaniljglass med jordgubbar. Man var ju inte direkt svält född när vi gick från bordet om man säger så. Tack för en mysig kväll finaste - Älskar dig!

 

Ikväll blir det inte många knop gjorda, känner mig fortfarande långt ifrån kry så tänkte passa på att lägga mig framför tv:n och bara softa och samla energi så fort jag svängt ihop kvällens middag som blir en korvstroganoff med ris. Ska även försöka hinna med att fota balkongerna innan jag hamnar i vågrätt läge så ni får se hur resultatet blev nu när allt är färdigt och klart där ute. Får jag till bilderna kanske de kommer upp redan imorgon.


Tillsist tack för era fina gratulationer i inlägget före detta!

Nu: mot spisen, på återseende! Kramar ♥



RSS 2.0