Min sommar 2008



Sommaren började med att jag lördagen den 31 maj gift mig med min kärlek och tillika bästa vän sedan nio år tillbaka Mr J ;-). I strålande solsken sa vi ja till varandra inför ett 80-tal släkt och vänner. Bröllopsdagen var en av de bästa/roligaste dagarna i mitt liv, vilken upplevelse! Allt var perfekt rakt igenom från vädret, till vigseln, festen och alla gästerna. Tack alla ni som förgyllde vår dag på ett eller annats sätt!



Efter tre dagar som gifta flög vi den 4 juni på vår romantiska bröllopsresa till andra sidan jordklotet, närmare bestämt exotiska Bali. Där stannade vi i 15 helt underbara dagar och hade det helt fantastiskt som nygifta.



Väl tillbaka på plats i Sverige igen var det dags för midsommarafton den 20 juni och då vi inte hann ta oss ner till det sedvanliga firandet på Västkusten, blev vi istället kvar i Stockholm och firade den svenskaste av alla traditioner mitt i stan. Glatt överraskad blev jag av den mysiga midsommarstämningen som infann sig. Tack ni som var med!



Den 25 juni hade darlingen bjudit hem sina kollegor på ett litet mingel hemma hos oss. Jag stod för buffén och han för underhållningen ;-) Blev även det en väldigt lyckad tillställning och jag kan än en gång konstatera att jag fullkomligt älskar att laga mat.



Den 4 juli var den absolut jobbigaste dagen på hela detta året. Jag/vi var tvungen att ta farväl av älskade lilla mormor som efter en tids sjukdom lämnade detta jordeliv. Det blev en känsloladdad dag, men också en väldigt fin begravning. Det känns skönt att ha fått ett så fint avslut. Skönt att veta att hon numera säkerligen sitter på ett moln tillsammans med morfar och tittar ner på oss andra. Mormor, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta, vi ses i Nangijala!



Från begravning ena dagen, till bröllopsfest den andra. 5 juli var vi bjudna på "bröllopsfest" utan vigselakten då våra vänner Sofia och Jukka valde att gifta sig på annan ort tidigare i våras, men fira sitt bröllop ville de ändå och bjöd till ett somrigt gardenparty. Festligheter blev det i strålande solsken med massa god mat och trevligt sällskap. Tack än en gång!



Fredagen den 11 juli gick vi åter på vår "riktiga" semester efter att ha arbetat veckorna 26, 27 och 28. Mina älskade föräldrar gjorde entré i Stockholm redan på lördagen och vi hade sedan fyra fantastiskt mysiga dagar tillsammans med allt från ångbåtstur i skärgården till sightseeing, grillning och utflykter. Kändes riktigt tomt när de åkte tillbaka hem till Västkusten igen. Hör ni, boka snart en resa upp till oss igen. Jag har hört att julmarknaden på Skansen ska vara mysig om inte annat =)




Efter några dagar hemma flög vi den18 juli ner till Paris. Där träffade vi min barndomsvän Anna som numera bor där och hennes karl Mateo. Vi hade så jäkla skoj och det var så roligt att äntligen få uppleva den franska huvudstaden. Kärlek vid första ögonkastet och tro mig jag ska definitivt dit igen. Vi hann under de dagarna vi var där med att se Eiffeltornet och floden Seine som flyter nedanför. Triumfbågen högst upp på paradavenyn les Champs Elysées. Notre-Dame, detta gotiska mästerverk mitt i hjärtat av Paris. Sacré Couer katedralen som vilar majestätiskt på en kulle med fantastisk utsikt över hela Paris plus den konstnärsnostalgiska innerstads-byn Montmartre plus mycket mycket mer. Tack Anna Panna för ALLT =)  



Från Paris tog vi oss vidare till London den 20 juli med Eurostar (snabbtåg mellan London och Paris som går genom tunneln i Engelska kanalen) och efter bara två timmar och femton minuter var vi mitt i den Engelska huvudstaden och en ny kärlek uppstod. London gjorde mig sååå positivt överraskad. Vilken stad och vilken SHOPPING de har på Oxford Street, Selfridge och Harrods. Vi hann även förutom att bränna en mindre förmögenhet på skor, väskor och jackor (läs: jag här) med att se London Eye, det stora pariserhjulet som ligger mitt emot Big Ben och Westminster Palace, Picadilly circus, Hyde park, Buckingham Palace, House of parlament, Westminster Abbey, Trafalgar Square.  Vi hann dessutom med besök på museumen: Imperial War Museum London och The British Museum. På kvällen den 22 juli flög vi tillbaka till Sverige efter helt fantastiska dagar med en MASSA intryck att smälta.



Eftersom vi visat oss vara rastlösa själar denna sommar både jag och min make stannade vi sedan i exakt ett dygn hemma i lägenheten, sedan packade vi mercan och rullade söder ut ner till "bästkusten". Där blev det både ett festligtbesök hos vännerna Sara och Hans i Varberg och ett lite lugnare men minst lika trevligt grillbesök hos bästaste Kicki och hennes Andreas i deras nya lägenhet. Sedan blev det härliga lata dagar där emellan i "hängmattan" hemma hos mamma och pappa, dagar som fick mig att inse hur gärna jag vill flytta tillbaka till västkusten en vacker dag.



Väl hemma igen hann vi med en liiiiiten "kräftskiva" innan det återigen var dags att packa resväskan.



Sista resan på vår semester tog fart den 2 augusti ner till den grekiska ö-världen och vackra Santorini som ni redan vet. Om den resan kan ni läsa om här om ni inte redan gjort det. Kan bara säga att jag tokgillade den lilla ön och jag har vart på 6-7 andra öar och på fastlandet i Grekland så jag har lite att jämföra med, skulle gärna åka tillbaka dit.



Nu så här sammanfattningsvis kan jag bara säga att det har varit en av de bästa somrarna jag haft på många, många år. Tack min älskade make för att du finns och för att vi alltid (nästan i alla fall ;-)) har så skoj tillsammans. Älskar dig av hela mitt hjärta!

Carpe Diem!


Bilder: Privata

Kommentarer
Postat av: Madeleine

Bästa inlägget ever i bloggvärlden. Man riktigt njuter av att läsa och får en glädjetår i ögat:)

Tack för trevlig läsning och för att du delar med dig av alla skojigheter i bloggen!

All lycka till Er båda!

Kram Kram

2008-08-11 @ 22:09:04
URL: http://livetuppochner.blogg.se/
Postat av: Mira

Ditt liv är verkligen som en saga!!



Vilken sommar! Vilka bilder? Vilken inspiration!



Vackert vacker vackert... från början till slut!!



Kram på dig, sötis!





2008-08-11 @ 22:24:47
URL: http://metrobloggen.se/husfrun
Postat av: grombaben

Så fint, så koselig, for en sommer!! Ser ut som dere har gjort det beste ut av alt og virkelig KOST dere. Det er dere vel verdt, virker som to fine mennesker! KLEM

2008-08-12 @ 07:57:35
URL: http://grombaben.blogspot.com
Postat av: Tina H

Vilket härligt inlägg! Du skriver så bra att jag förstår att det här är din bästa sommar. Ett annat år när barnen blivit lite större och huset är färdigrenoverat och många bitar fallit på plats önskar jag mig detsamma drömmer. Tills dess lever jag på dina härliga upplevelser och intryck.... Tack för det! ;-) Kram T

2008-08-12 @ 08:16:26
URL: http://mammatilltva.blogspot.com
Postat av: Elisabeth

Jag håller verkligen med ovanstående kommentarer att det här var riktigt kul att läsa. En mysig sammanfattning, som verkligen visar hur er sommar varit. Härligt, härligt!

Kram

2008-08-12 @ 08:48:37
URL: http://betskii.blogg.se/
Postat av: Anna

Madeleine:

Vad rar du är, tack för att du skriver här inne, betyder en masssa =)Kramkalas!



Mira:

Tack finaste Mira, glad att du skriver några rader, gör det liksom roligare att skriva när man vet att folk läser och gillar det =) Kramar i massor



Grombaben:

Tack för dina fina ord, blir glad när ni kommenterar! Stor kram



Tina H:

Åh tack, kul att du tycker det och TACK själv för att du så ofta kommenterar, gör mig superglad. ha en lovely dag! Stora Kramar



Elisabeth:

Tack och som jag skrivit till de andra ovan, blir väldigt glad att du tar dig tiden att ofta kommentera, ni gör min dag! Många Kramar

2008-08-12 @ 08:57:37
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Anette

Vilken härlig och händelserik sommar! Är minst sagt avis ;) Hoppas resten av ert liv tillsammans blir lika bra!!!

2008-08-12 @ 09:13:29
URL: http://nettansliv.blogg.se/
Postat av: Maken

Hej kärlek!



Instämmer ovanstående kommentarer - en fantastisk sammanfattning av en fantastisk sommar, t o m lite lätt kryddad ;-)



Ser fram emot resten av sommaren, hösten, vintern och följande år. Bara en synpunkt från en viss Rangafärgad herre - han undrar var han är på alla bilderna?



kyssar



//Mr J

2008-08-12 @ 10:14:23
Postat av: Anna

Anette:

Åh tack snälla! Det har vart en fantastisk tid. Kram kram!



Maken - "Mr J":

Haha, jag har inte glömt "Alfie", kanske slänger in en badbild på honom nu så här i efterhand, så han inte får allt för mycket uppmärksamhet, du vet ju hur egenkär han redan är menar jag ;-) Kyssar

2008-08-12 @ 10:46:08
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Affe

maTe, sett in bild nu.



Kramar fron RaNGa



2008-08-12 @ 14:38:48
Postat av: Anna

Affe:

Sötnöten min, klart jag ska måste dock göra det hemma för jag har inga från Greklandsresan här på jobbet!!! P&K, Matte

2008-08-12 @ 15:04:50
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Malin S

Vilken sommar ! Jag blir så glad för din skull att se allt underbart ni varit med om (såklart tråkigt med din mormor dock) och att er tid som man & hustru börjat så bra.

2008-08-12 @ 15:41:32
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: Jenny

Vilken fin sammanfattning av er underbara sommar. Den säger en del om livet också. Att glädjas och njuta här och nu. Ha en bra kväll! Kram

2008-08-12 @ 15:51:47
URL: http://lillasysterofriends.blogg.se/
Postat av: Anna

Malin S & Jenny:

TACK sötnosar!!!! Kraaaaaaaaaam

2008-08-12 @ 15:58:16
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: sessan ❤

Vilken härlig sommar ni haft, en riktig "dröm" sommar faktiskt.

Bröllop & resor, vänner & kärlek, vad mer kan man önska!?



Underbart!!



Stora varma kramar från ett regnigt Oslo

2008-08-12 @ 21:26:36
URL: http://www.sessanochprinsessan.com
Postat av: Zandra

Alltså din sommar vännen slår mycket, FAB me andra ord ;-P

2008-08-18 @ 19:48:29
URL: http://lillalallas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0