Gott Nytt År!


Kvällens nyårdukning är klar & går i silver, vitt & grått.  

Champagnen ligger just nu på kylning för rätt temperatur
inför kvällen nyårsfirande.
 
Silverdekorationshjärta på tallrikarna. Hjärtat kommer
från Indiska

Nedräkningen har börjat inför årets sista kväll. Tänk att det nu bara är några få timmar kvar av detta 2009. Jag har suttit och knåpat med en liten återblick av mitt 2009 under dagen, men hinner inte klart idag, så den kommer förhoppningsvis imorgon. 

Vi firar in det nya året med en middag här i Sjöstaden i år. Ångrar nästan att jag inte tackade jag till en fest inne i stan som vi fick inbjudan till i början av månaden, men då var jag så velig och hade beslutsångest och när jag väl bestämt mig var det fullbokat, typiskt! Med facit i hand hade det varit rätt skönt att sätta sig till dukade bord, men jag ska göra mitt yttersta för att vi ska få en helt underbar kväll ändå. Champagne ligger på kylning, goda viner är inhandlade under dagen, trerätters står på menyn, festklänning, klackar och håret ska fixas precis som sig bör på självaste nyårsafton. Jag kommer att vara redo att glittra i kapp med nyårssmällarna här över Sjöstaden ikväll var så säkra!

Det här blir troligtvis det sista inlägget 2009 så jag vill passa på att önska er ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas ni får en helt underbar kväll och om någon är ensam och vill komma över på ett glas champagne så har vi både plats och bubbel ;-)

Nyårskramar ♥



Jag blir aldrig någon ängel


Lite extra kvällslyx denna näst sista dag på detta år 

Sitter här i soffan näst sista dagen på detta 2009. Har tittat på glittriga Victoria Secret Fashion Show och beundrat de slanka varelserna på catwalken. I min ena hand har jag haft en chokladpralin och i den andra ett glas med bubblande dryck så med andra ord blir det aldrig någon ängel av mig med min karaktärslösa och slappa livsstil, men vad gör det om hundra år... Usch ska verkligen ta tag i mig själv så fort bara dessa lediga helgdagar är över. Det är fördelen med vanliga dagar och rutiner då äter jag inte allför mycket sötsaker och onyttigheter under veckorna, men just nu är jag allt annat än duktig och det gör ju inte saken bättre att veta att maken gått ner 4 kilo(!) i jul (iofs ofrivilligt då han ju inte varit direkt kry och är det inte helt ännu stackaren). Nej en uppsträckning för min del är det som gäller 2010.

Nystädad lägenhet denna onsdag som nu är tipp topp och redo för nyårsafton efter en dag med dammtrasa och mopp i högsta hugg. Har till och med skurat toalettgolvets fogar så de nu är skinande vita. Så skönt när allt är riktigt rent hemma, älskar verkligen doften av nystädat.   

Kvällens middag blev grillad pangasiusfilé med potatispure med västerbottenost och sugar snaps. Nu blir det lugn och ro här och laddning inför sista dagen detta år. Ha en fortsatt ljuvlig kväll.  

Stor kram ♥



Årets julklappar



En av mina fina julklappar jag fick från maken på julafton. Ett armband från Hermès i vitt och guld. Har sedan tidigare ett i
svart och silver som jag köpte som nygift. Såg en kvinna på flyget hem från Paris med både ett svart och ett vitt och sa då till maken att jag ska köpa mig ett vitt framöver i vår och det snappade han upp vaken som han är och helt ovetandes öppnade jag sedan julklappen innehållandes armbandet på julafton och blev såklart eld och lågor och riktigt, riktigt glatt överraskad.



Bortskämd som jag är fanns även en Keepall 60 under granen. Denna underbara och fina julklapp visste jag om då jag själv fick välja den när vi var i Paris. Jag valde som ni ser det klassiska Canvas Monogrammet då det är tidlöst och väskan är en helt perfekt weekendbag med gott om plats, så nu kan jag resa med stil i många år framöver ;-) 



Tomten kom också med en Espressobryggare till hemmet från Nespresso. Dock är denna återlämnad då vi ska köpa en annan variant från Lavazza så fort tillfälle ges.



Sist med inte minst en ny slickepott från Kitchen Aid då jag den sista tiden gjort sönder hela tre stycken slickepottar så denna med metallhandtag ska förhoppningsvis hålla bättre för mina våldsamheter i köket ;-) Samt så fick jag sångspelet "Lips". Så nu kan jag skråla vidare med ett gäng nya låtar under 2010 - haha! Tack för allt snälla snälla tomten!

Vissa av er har även frågat efter vad jag gav maken och det blev följande: Morgon/badrock från Lexington, Kamera - Canon IXUS, Alkomätare, Nordisk Kriminalkrönika 2009, Två böcker, Presentkort på Game shop samt ett frågespel från Design Torget. Så nu vet ni som varit lite nyfikna på vad tomten kom med hit till oss i Sjöstadshemmet :-)

Blev sovmorgon idag igen till 10-tiden då jag väcktes av ett sms. Jag måste vara helt slutkörd efter julen så mycket och länge som jag kan sova i dessa dagarna, men då jag är ledig så gör det inget alls. Jag har inget inplanerat denna dag mer än att här ska städas och förberedas inför morgondagens nyårsfirande. Ska först svänga ihop äggröra och koka tevatten så vi kan äta lite frukost innan tiden går över till lunchtid. 

Önskar er en riktigt bra onsdag så hörs vi lite senare skulle jag tippa på!

Kram på er ♥



Butiksrace


Ett av dagens gallerior som fick besök av maken & mig

Maken med ett anstängt leende, undrandes om han kan
börja äta snart eller om jag ska fota lääääääääge till ;-)
Uppdate: Ann-Louise gjorde mig uppmärksam på att det
ser ut som maken har en liten iller på axeln, jag skrattade
högt när jag såg det. Den ser ut att inte vilja vara med på
kortet utan rusar bakåt när jag knäpper av den hemliga lilla
illern- haha!

Valet föll på vegetarisk sushi efter all julmat, gott! Vanlig
variant tycker jag däremot inte alls om, tänker bara på att
det är råa råvaror vilket får det att växa i munnen - hua!

Eftermiddagen denna 29 december har spenderats i stan med ett snabbesök på NK, Louis Vuitton och rean hos Filippa K. Körde vidare till gallerian i Skärholmen där maken hade ett litet ärende. Avslutade dagen i Sickla köpkvarter med matshopping på ICA kvantum. Jag köpte absolut ingenting förutom maten samt lunchen jag bjöd mig och maken på, vegetarisk sushi till mig och kycklingwook till Jens. Avslutade med en latte och lite lakritsglass riktigt gott trots den bitande kylan ute. 

Nu sitter vi båda här framför tv:n. Vi har myst med varsin kopp te och frallor med lufttorkad salami och krämig ost. Maken har fått välja filmen för kvällen vilket föll på "Scarface" från 1983 med Al Pacino. Kanske inte mitt första val direkt, men när det kommer till filmer så får han oftast välja.

Imorgon är det näst sista dagen på detta 2009 och inga direkta planer. Ska försöka ta mig en långpromnad likt den i måndags, så jag hoppas inte på allt för kallt väder. Nu ska jag ta och koncentrera mig på filmen här, annars är risken att maken tröttnar på mina frågor när jag inte hängt med ;-)

Jag har fått flertalet frågor om vad jag fick i julklapp, lovar visa er imorgon!

Stor kram och ha en fortsatt mysig kväll!



Dagens mission: Julklappsbyte


En bukett med färska vita tulpaner fick följa med mig hem från favoriten
"Magnolia" efter gårdagens promenad. Pryder nu sideboardet här hemma
i vita vasen från Alvar Alto.

Börjar med att tacka för alla era kommentarer i förra inlägget. Än en gång förstår jag varför jag håller på med detta bloggande :-)

Redan inne på min andra semesterdag under dessa mellandagar, tiden rusar förbi likt alla andra dagar oavsett arbete eller ledighet det är bara att konstatera än en gång. Skulle vilja stoppa tiden emellanåt och bara njuta av stunden, men alla vet att det inte går så är det lika bra att åtminstone försöka att ta vara på dagarna så gott det går. Har hittills inte förmått göra mycket av denna tisdag dock, sov länge och har hittills bara ätit frukost. Mina kollegor som arbetar är nu på lunch och här glider jag omkring i min sköna svarta morgonrock fortfarande. Vissa har det bra känner jag :-)

Dagens mission är att åka till stan och byta en julklapp, storhandla och fylla på kyl och frys inför nyårshelgen samt kanske spana lite på rea om jag orkar, får se hur mycket folk det är på NK. Förmår jag ska jag senare ta mig en promenad, dock känder jag ingen direkt stress över detta då min och Carolines två timmars långpromenaden igår var riktigt mastig.

Nej påtal om att ta tillvara på tiden så borde jag nog fixa till mig nu och sedan bege mig ut några timmar. Hoppas ni får en riktigt bra dag! På återseende!

Kramar ♥



Vintervit dukning på 2 årsdagen!


Kvällens vita dukning här hemma.

Mysigt med ljus och dekoration med vita julgranskulor
på bordet.

 
Glasen till vänster i bild är Iittalas nya Cocktail bowl ur
Essences serien som fick följa med hem från Fabriksbutiken
sist vi var där.

Godkväll bloggen, tredje inlägget denna måndag för er som gillar täta uppdateringar. Mycket härligt att vara ledig ibland och inte ha en massa inbokat, man får helt enkelt mycket tid att disponera till både det ena och andra.

Tredje inlägget idag alltså och det 1 534 inlägget totalt här i bloggen. Är faktiskt två år sedan idag som jag skrev mitt allra första blogginlägg. Mest för skoj skull och jag kunde nog inte tro att jag skulle sitta här två år senare och fortfarande knappa på tangenterna och dela med mig av mina dagar och vissa delar av mitt liv. Trodde nog framför allt inte att jag skulle ha så många läsare. Hade jag vetat det hade jag nog aldrig vågat börja, jag vet ju inget om de flesta av er som smyger in här och läser. Lite läskigt men samtidigt väldigt skoj att jag kan roa de flesta av er samt att jag ger några av er anledning till att förfasas och irritera er på mig. Det sistnämnda är dock inget jag eftersträvar överhuvudtaget, men med tanke på vissas lite halvsyrliga kommentarer emellanåt förstår jag att harmlösa jag retar vissa av er även om jag själv har väldigt svårt att förstå det. Men man kan inte älskas av alla!   

grattis bloggen på 2 årsdagen och Tack till alla er som troget läser/kikar in. Ett extra litet tack till er som också orkar kommentera emellanåt och till er som jag fått äran att träffa och lära känna privat. Ni är alla helt underbara människor och jag är verkligen superglad att jag fått lära känna er och jag hoppas att jag får träffa er var och en igen och igen!

Nu är det mys i soffan som gäller resten av kvällen. Imorgon en ny ledig dag och maken jobbar hemifrån så jag får med andra ord sällskap hemma vilket känns extra mysigt så här i mellandagarna.

Stor kram ♥




Vinterpromenad 28 december


Härligt promenadståk utmed vattnet. Vi gick förbi Tantolunden över
Liljeholmsbron till Årstasidan och så tillbaka till Sjöstaden igen

Då jag inga bilder knäppte på varken mig eller Caroline
smyger jag in en promenadbild från annandagen.

Solen behagade t o m kika fram en stund här idag. 
Superfina vintriga vyer och både jag och Caroline fick
såklart snabbt fram med våra kameror - haha!

Söta ankor som trodde att vi hade bröd med oss, men
vi hade inget tyvärr så de traskade vidare till de andra
spatserande människorna.


Gillar verkligen min pälskrage & mössa från H&M.
Varma och mysiga att ha på sig kyliga dagar! 

Tillbaka inne efter en superskön LÅNG promenad tillsammans med rara Caroline. Så glad att jag har träffat henne, vi är så lika i mångt och mycket och har verkligen skoj på ett enkelt vis ihop! Vi traskade på i rask takt i över två timmar, underbart skönt efter allt julfirande. Båda var ganska möra i benen när vi skiljdes åt på bron återigen här hemma i Sjöstaden. Nu känner jag mig helt slut och har hamnat i soffan, dock med ett gott samvete. Droppar från balkongerna utanför och det känns lite som vår i luften denna måndag den 28 december. Till och med solen behagade att kika fram en stund under vår sköna promnad. 

Nu ska jag ta mig något att äta och sedan ska jag sätta mig och gå igenom en massa tidningar som jag envisas med att spara på hög. Ska gå igenom och klippa ut det som jag kan tänkas ha använding för så får det hamna i min inspirationspärm, resten åker till pappersåtervinnig.

Ikväll ska jag svänga ihop en god pasta med saffran är tanken så att jag och maken kan mysa när han kommer hem från sin arbetsdag. Han har återfått sin aptit nu, så blir extra kul att laga mat då.

Ha en fortsatt bra dag och ta hand om er! Kramar ♥




Sista måndagen detta år!


Möttes av vår fina julgran fortfarade med barren kvar igår som tur är. 
Hoppas att den vill hänga med lite till då det är så mysigt.
 

Så är vi tillbaka hemma igen, bilresan igår eftermiddag gick väldigt smärtfritt. Slapp alla köerna i Södertälje, perfekt! Idag vaknade jag efter en lång och skön nattssömn i vår egna säng, alltid superskönt när man vart borta några dagar att krypa ner i sin egna säng och sova sin skönhetssömn. Maken åkte tidigt till jobbet denna morgon så nu är jag ensam hemma och skrotar runt.

Ska strax trotsa dagens töväder som utspelar sig ute och möta upp Caroline för en långpromenad. Ska bli underbart att röra på sig och samtidigt höra hur hon och familjen haft det under deras julfirande. Så nu blir det vattentäta stövlar och huvjackan på.  

Önskar dig en bra måndag efter jul oavsett om du arbeter eller som jag är ledig. 

Kramar ♥



På E4:an mot Stockholm




Obligatoriska kaffet i bilen på våra små bilresor

Så sitter jag här på E4 norr ut och blickar ut över det vita och gnistrande svenska landskapet som tornar upp sig vart man än vänder blicken. Maken agerar chaufför just nu så sämre kan man ha det här i den varma bilen med kaffe i handen och en tidning i knät. Hoppas vi slipper de allra värsta köerna från Södertälje och in till stan. Ibland kan det vara totalt stopp eller rulla i 5 km/timman. Ibland kan de futtiga tre milen ta upp åt en timma minst om man har otur så jag håller tummarna att det rullar på i bra takt ända hem till Sjöstaden.

Ska bli kul att se om julgranen har ett enda barr kvar när vi kommer hem, hoppas det då vi planerar att kunna ha vår fina gran än några veckor!

Nu rullar vi vidare här...



Hem ljuva hem


Idag rullar vi hemåt mot vår älskade lägenhet i Sjöstadens lugn.
Har lite smått hemlängtan nu och ser framemot den kommande
veckan.


Alla julens dagar har passerat och dagen är här då vi återigen packar in oss i bilen och rullar de ca 40 milen tillbaka norr ut mot hemmet och älskade Sjöstaden. Julen har vart en som alltid mycket underbar högtid och det är allt lite vemodigt är den nu är över. Men nyårsfirande stundar den kommande veckan och jag är dessutom ledig i många långa dagar till vilket känns helt underbart.

Nu är det sista frukosten med familjen som gäller, sedan packning och ut på vägarna. Önskar er en riktigt, riktigt bra söndag så hörs vi förhoppningsvis senare.

Stor kram ♥ 



Julens söta


Årets julgodis uppradat på köksbordet hemma i Sjöstaden!

Vita snöbollar, egenkomponerad variant av Rocky Roads,
mina med mörk mandelchoklad, pistagenötter och mini
marshmallows toppat med en chasewnöt. Marsipangodis
med valnötter.

Risbräck med apelsinchoklad samt Cloettas Juleskum i
Marimekko skålarna


Här mina lena hallontryfflar med kanel på fat med fot
från Hemtex. De grå faten kommer från HIMLA.  

Tänk att annandagen redan är här. Julen håller med andra ord på att rinna oss ur händerna. Nu säger man ju i och för sig att julen varar än till påska, men jag hoppas verkligen inte det stämmer för jag väldigt nära att börja längta till ljuset och våren nu kan jag erkänna. Älskar julen med all dess mysighet, men det räcker med några dagar sedan är även detta behov mättat för min del, variation förnöjer alltid anser jag!

Har varit ute och gått en långpromenad nu under den gångna förmiddagen, snöar här idag så det var full mundering på med jacka, pälsmössa och grövre stövlar som gällde. Väldigt skönt att röra på sig. Jag som är van att gå minst 5 timmar under veckorna får nästan lite abstinens när det blir alltför mycket stillasittande som det blir så här på julen. Så promenaden idag gjorde verkligen sitt, så skönt trotts piskande snö i våra ansikten.

Nu sitter jag här inne igen i stugvärmen och myser. Väntar på att maken ska komma hem från gårdagens festligheter, nyfiken på eventuella skvaller :-) Vet inte om vi ska packa in oss i bilen och rulla hem mot Stockholm redan idag eller om vi väntar och åker imorgonbitti så man kan tajma hela bilresan under de ljusa timmarna, det kan jag nästan föredra då det inte är särskilt skoj att köra i detta decembermörker.

Hoppas er jul var riktigt bra hittills och att ni får fortsatt sköna dagar. Jag är ledig i mellandagarna så jag ska bara skrota runt hemma och mysa! 

Stor julkram ♥




En lugn juldagskväll


Har faktiskt lite hemlängtan när jag ser bilden från vårt vita hem, även om
mysfaktorn är på mycket hög nivå här på Västkusten just nu. Ser framemot
att få packa upp mina julklappar väl hemma, nöjd så nöjd är jag och extra 
kul att maken är så nöjd med allt han fick av mig!  

Maken har begett sig iväg mot kvällens traditionella juldagsfirande. Själv sitter jag och myser här hemma hos mamma och pappa och det går ingen som helst nöd på varken mig eller dom. Blir en lugn och skön kväll för vår del här i soffan med god mat och gott i glasen. Troligtvis rotar vi fram ett sällskapsspel ur gömmorna lite senare, brukar bli den typen av aktiviteter så här under julhelgen.

Jag känner mig inte det minsta upplagt för party ikväll så jag är nöjd med mitt val att inte följa med ut i år, även om jag saknar maken redan. Dock är han väl värd lite festligheter med tanke på att han tillbringat mycket tid i sängen de senaste två veckorna så jag hoppas att han får en riktigt skoj kväll min älskling.

Har tänkt se första delen av två i Camilla Läckbergs "Stenhuggaren" ikväll med fortsättning imorgon, så min kväll blir som sagt lugn och skön.

Nu är det middagsdags ropar mamma, så på återseende! Ha en riktigt mysig kväll och godfortsättning på julfirandet!

Kramar ♥



God fortsättning!





Några glimtar från min julafton detta 2009!

Jag älskar verkligen julafton och årets julfirande blev riktig, riktigt lyckat. Trevligt sällskap med våra underbara familjer, god mat, Absolute Christmas på repeat, glada skratt, Kalle & hans vänner, toppat med fantastiska julklappar. Tack, tack, tack! 


Denna juldagsmorgon har börjat med julotta, efterföljt av lite mer sömn. En lång och mysig familjefrukost. Planen för dagen är att ta en långpromenad efter allt stillasittande och ätande under gårdagen, men får se hur det blir då det regnar(!).

Ikväll ska maken som nu piggnat till igen eventuellt ut på hotellet här nere tillsammans med andra hemvändare. Själv står jag över precis som förra året då jag känner att jag gjort mitt på krogen på juldagarna och lämnar numera över det hela till de yngre förmågorna. Istället ska vi som blir kvar här hemma i stugvärmen bara mysa och ta det lugnt hela denna juldag.  


Hoppas ni haft en underbar jul hittills, god fortsättning på er! Kramar ♥




God Jul bloggen!

 

Några små glimtar från vårt juldekorerade hem - december 2009
 
Godmorgon på er, kikar in en snabbis och passar på att önska er alla en riktigt GOD JUL såhär på självaste julaftonsmorgon. Med röda naglar, svart klänning, bolero, mönstrade strumpor samt päls på planerar jag att anlända till makens syster/min svägerska på jullunch om några timmar denna julafton. Maken har tyvärr blivit sämre igen i sin mage och låg hela gårdagskvällen i min gamla flicksäng och sov stackaren. Vi hoppas nu att han ska orka vara på benen denna julafton, aldrig kul att känna sig krasslig och särskilt inte borta. 


Jag ser i alla fall framemot hela långa julen med god stämning och välsmakande mat. Har hört ryktas att det kommer att bjudas på kalkon till jullunch i år istället för den sedvanliga julmaten. Perfekt med tanke på att vi senare ikväll ska tillbaka hit och fira vidare med min familj. Jag vet att det som alltid då kommer att bjudas på traditionellt julbord och ibland blir det lite kaka på kaka så ingen är gladare än jag över detta beslut. Själv ska jag svänga ihop en julsallad ikväll med både päron, fikon och valnötter är tanken och låta hela släkten provsmaka, så inte bara en massa traditioner denna jul utan vi testar något nytt också!  

 
Nu önskar jag er alla kära bloggläsare en riktigt, riktigt god jul ♥ 



Kvällen före jul!


Nu är vi äntligen på plats efter några timmars bilfärd genom ett snötäckt och mörkt Sverige. Möttes av en härlig julstämning här nere i barndomshemmet redan när vi öppnade ytterdörren på den snöbeklädda trappan där mamma tänt välkomnande ljuslyktor. Man slogs av härliga dofter från nygriljerad skinka och hyacinter och lite extra stämning skänkte den nyklädda julgranen. Mamma och pappa har ända sedan jag och min bror var små satsat på riktigt goda jular och det verkar inte vara något undantag detta år heller tycker jag mig kunna ana redan nu efter bara någon halvtimma här inne i stugvärmen.


Nu stundar en uppesittarkväll tillsammans med alla med tillhörande mys i soffan, glögg i glasen, mammas nygriljerade julskinka på hårt bröd och uppdateringar om vad som hänt både här och hos oss i stan den senaste tiden. Tv:n i bakgrunden kommer senare att visa juliga och mysiga filmen "Love actually" varvat med "Leilas jul" som oturligt nog börjar samtidigt. Julstämningen är med andra ord på topp och julen kan äntligen börja!

 

Hoppas ni får en fortsatt mysig kväll. Kram!



Gårdagskvällen på Göteborg


Ingången till restaurang Göteborg igår kväll och en massa snö

Moi i hissen med en egentligen julröd sjal om halsen,
men i hissljuset ser den mer orange ut :)

Ugnsbakad fläsksida med honungs/rosmaringlacerade
rotfrukter med äppelcidergräddsås


Caroline och en Amaretto med krossad is

Vattnet utanför fönstren har frusit till en tunn isskorpa
som ni kanske ser


Godmorogn kära blogg!
Igår hade jag några riktigt trivsamma timmar tillsammans med min nyfunna vän Caroline och några glas gott vin. Avslappnat och mysigt precis som förra gången. Blev en ugnsbakad fläsksida med honungs/rosmaringlacerade rotfrukter med äppelcidergräddsås till vinet då jag kom i stort sett rakt från jobbet och hungern gjorde sig påmind i stort sett direkt när jag klev innan för restaurang Göteborgs dörrar. Gillar verkligen stället, supermysigt och med god mat. Tack Caroline för underbart trevlig kväll och tack snälla för den väldoftande julklappen och den ätbara!  

Nu ska jag bege mig till jobbet, för att därefter i eftermiddag packa in oss i bilen och åka söderut. Lovar att vi ska köra försiktigt som några av er snällt påpekat!

Ha en fantastisk dag, Stor kram ♥




Lackar mot jul


Ikväll ska jag lacka naglarna härligt juliga och röda med nya
lacket "Petra" från Make Up Store som fick följa med hem igår.
Färgen kommer att passa perfekt till min svarta outfit under
julens dagar.

Det här får bli en snabb-blogg för det är full fart. Kom precis innanför dörren här hemma denna tisdag eftermiddag men ska strax bege mig ut i kylan igen för att möta upp Caroline på Göteborg. Ingen rast och ingen ro här inte i dessa dagar!

Känner mig en aning jäktad fast jag planerade att inte bli det. Men det känns bara som dan före dan kom plötsligt på något vis och det betyder att vi åker söder ut redan imorgon eftermiddag! Flera saker som måste hinnas bockas av på listan före avfärd, men jag ser ändå fram emot några rogivande timmar med Caroline, kul att vi kunde klämma in en liten träff såhär innan julhelgen och önska varandra god jul.

 

Nu ska jag bege mig ut i kylan pånytt! Kram ♥ 




Dress for success


Troligtvis blir detta vad jag kommer att ha på mig på julafton.

Klänning ifrån Asos inköpt på förra årets rea för en 100-lapp.

Samt en liten jacka/bolero att ha när det känns lite "bart" från VILA.  

Morning! Äntligen är jag klar med årets klappar. Gjorde ett sista varv i butikerna igår tillsammans med tusentals andra, hetsigt värre! Nu ska jag bara slå in sakerna i vitt omslagspapper med klassiskt röda snören så fort jag hinner så kan julen komma utan att jag behöver skämmas!


Igår kväll blev det inte mycket tid till blogginlägg eller tid till att tillbringa i soffan under en varm och skön pläd heller för den delen. Jag var nämligen tvungen att börja packa weekendväskan så smått inför julens tripp ner till ett vintervitt Västkusten på onsdag. Kläder, skor och julklappar ligger därför numera uppradade på sängen i gästrummet så det ska bara vara att packa ner allt i väskan. Hann även med (tänk vad man hinner när man låter bli datorn för en kväll!) att både göra inpackning samt smörja in mig med första lagret med BUS. Älskar verkligen den produkten, vaknade imorse och kände mig redan lite fräschare, perfekt med tanke på de bara armar jag ska bära på julafton!  

I eftermiddag ska jag möta upp söta Caroline för ett glas vin. Mysigt att hinna ses en sväng och få en avkopplande stund tillsammans vid brasan på restaurang Göteborg så här dan före dan före doppare dan. Ser jag framemot! Först måste jag bara mellanlanda några timmar på arbetet, intet att förglömma!

Önskar er en fin dag, kramar ♥




Mina hallontryfflar med kanel



Här har ni mina första tryfflar jag gjort ever. Blev riktigt bra och GODA. Hårt skal av ljuschoklad och ett krämigt innehåll av mörkchoklad och hallon med en liiiten touch av kanel. Dessa godingar kommer att få åka med ner till mamma och pappa på jul, tänkte bjuda släkten på ett smakprov :-)

Ingredienser
150 g frysta hallon
1 dl grädde
1 msk honung
300 g mörk choklad i bitar 
Kanel

Gör så här:
Koka upp grädde och honung och dutta i liiite kanel. Lägg i chokladbitarna och rör om så att choklade smälter. Rör ner hallonen och mixa samman smeten. Häll upp smeten i en smörpappersklädd form. Ställ in i frysen i ca 2 timmar så smeten stelnar så pass att man kan skära upp den i lämpliga bitar och rulla till kulor. Ställ sedan in dem några timmar igen i frysen (jag ställde in dem över natten). Doppa dem i ljust smält choklad (krävs runt 250 g) och låt stela i kylen. Voilà tryfflarna är klara!

OBS! Mixa gärna hallonen först och sila dem innan ni häller dem i grädden. Då slipper man de små kärnorna/fröna från hallonen. Jag gjorde det inte, stod inte i receptet, men så här vis av erfarenheten kommer jag göra det nästa ggn då jag tycker det ibland fastnar i tänderna, bara ett litet tips! Vi får köra på tandtråd heeeela julen :-) 

Kramar & lycka till ♥



Glöggbjudning i Sjöstadshemmet



Glöggbjudning med diverse godsaker såsom saffransskorpor, 
pepparkakssnittar med whiskeyädelost, egengjorda risbräck
med apelsinsmak m.m.

Här kommer lite bilder från gårdagens lilla glöggmingel här hemma i Sjöstaden på eftermiddagen. Trevliga timmar med julstämningen på topp. Julkänslorna de är definitivt här nu och förhoppningsvis stannar de en vecka eller två.  

Hinner inte skriva mycket mer denna tidiga morgon, ska bege mig ut i snödrivorna och försöka ta mig till jobbet utan benbrott och liknande. Ser inte direkt varmt ut ute idag heller, minus -6 grader visar termometern så pälsmössa och varma stövlar på som vanligt i dessa vintervita dagar. Jag gillar faktiskt snön, jag som annars kan vara en aning skeptisk, men det blir extra fint ute. Så nu hoppas jag att det kan få ligga någon månad, sen vill jag ha vår, vår, vår!

På tal om vår så är det s.k. Vintersolstånd idag, det vill säga att solen står som lägst på himlen och dagen är som allra kortast sedan vänder det mina vänner och går mot ljusare tider igen, underbart, som sagt vår, vår, vår!

Önskar er en riktig bra start på denna julvecka, kramar ♥



4:e advent


Har tänt fjärde och sista blockljuset i adventsljusstaken denna söndag


Nu bara ynka fem dagar kvar till självaste julafton!

Underbara söndag! Just nu står jag i köket och förbereder för en liten söndagbjudning denna eftermiddag. Blir glögg, saffranslussekatter, pepparkakssnittar med whiskeyädelost och julgodis på "menyn". 

Gjorde klart mina tryfflar i förmiddags. Chokladen räckte inte till igår så maken var snäll och kilade ut i snöovädret imorse och inhandlade mer choklad till de små godingarna, nu är de klara och de blev både goda och fina. Perfekt dessutom att frysa tryffelkulorna innan man doppade dem i choklad för att de inte ska tappa formen märkte jag efter att ha testat några igår som inte var genom frysta. Känns skönt att det mesta är klart nu och ska bli mysigt att få lite stämning här hemma i eftermiddag med en fikastund.  

Imorgon jobb som vanligt och efter arbetsdagens slut ska jag inhandla den allra sista julklappen sedan är allt klappat och klart. Perfekt med några dagar i lugn och ro innan vi reser söder över för julfirande.  

Ha en fortsatt bra söndag! Kram ♥




Julstök pågår!


Stämningen är på topp denna lördagskväll i Sjöstaden
    

Vilken härlig lördags eftermiddag detta blev med julmusik på högsta volym, smält kvalitets choklad, pistagenötter och hallon i en salig blandning. Jag dessutom lycklig som får slicka skålarna mellan varven ;-) Nu tar jag en kort liten paus i godistillverkningen då jag helt enkelt väntar på att min härliga tryffelsmet med bland annat hallon ska stelna till perfektion så att jag sedan kan rulla dem till små fina kulor som ska doppas i smält choklad.

Snöar ute igen, skönt att vara här inne i värmen med tänd spis och varm glögg. Var år och dar sedan jag kände sådan julfeeling som jag gör i år, mycket har väl såklart med det vita skådespelet från skyn att göra. Kvällen ser ut att bli lugn, inte ens funderat på middagsmat ännu, får bli något enkelt mitt i allt annat stök i köket.

Önskar er en mysig lördagskväll, nu ska jag se om jag inte kan få till de där tryfflarna! Kramar ♥



Lördag före jul


Julig teburk från Kusmi i rött och silver. I i bakgrunden
skymtar vår adventsstake av blockljus på fat med grön 
mossa.


Välkommen lördag före jul. Helg och ledighet för heeela slanten. Gårdagskvällen var trevlig med god mat på tallrikarna och gott i glasen. Idag har en mysig julfrukost med årets första vörtbröd, Kusmis julte i kopparna och sista adventsljuset tänts hittills hunnits med, lite halv seg i starten med andra ord denna morgon. Maken är på benen igen, peppar peppar verkar jag ha klarat mig från magåkomma. Vi har dock konstaterat att det troligtvis inte var en vanlig magsjuka hans illamående och andra otrevligheter berodde på, utan det var nog något han fått sig eller så är han kanske gravid ;-)    

Tack för alla fina kommentarer om årets julgran. Jättekul att klicka in här och mötas av så många kommentarer denna morgon - Tack finaste ni!

Planen för lördagen är en sväng till bland annat Fabriksbutiken i Gustavsberg. I eftermiddag ska jag tända ljus, sätta på en massa julmusik och placera mig själv i köket för att tillverka årets julgodis. Både tryfflar och annat sött är planen, så wish me luck! 

Vad händer hos er idag? Klarar med alla paket eller stressar ni runt i affärerna?

Kram så länge och på återseende senare



En glimt av julgranen


Här har ni årets julgran hemma hos oss. Julgranskulorna
kommer från Piri piri, Bolagret, Panduro, Indiska, Åhléns
och IKEA.




Gillar dessa kulor i fattigmansilver köpta från butiken
Piri Piri här i Sjöstaden, även granen kommer därifrån.

Så här ser alltså vår gran ut i år med julgranskulor och dekorationer i silver och vitt precis som föregående år. Är verkligen svårt att få till foton som förmedlar stämningen som granen skänker, men det får bli så här tills jag fångar den i skymningsljus med ljusslingan tänd. Tror det gäller att ta korten i exakt rätt ögonblick då det är övergång från dagsljus till skymningsljus, ska testa imorgon för nu är det redan kolmörkt ute.   

Fredag, yippie! Det har varit en strålande dag med solsken och gnistrande snö. Jag har inte varit ute överhuvudtaget idag då jag jobbat hemma och suttit här i min ensamhet och knåpat på årsrapporten hela långa dagen, med några korta avbrott för intag av pepparkakshjärtan och lite kaffe. 

De första julkorten kom i brevlådan denna fredag. Mysigt när de kommer varje år så tack till er som skickat! Vi har inte fått iväg ett enda julkort ännu, men slänger dem enligt planen på lådan på måndag med vanligt porto så hoppas vi att de hinner komma fram innan julen är över. Skulle man posta med julfrimärke är det redan för sent läste jag igår, hmmm varför ska jag alltid vara ute i sista sekund när det gäller julkorten...? Förra året kom de aldrig iväg överhuvudtaget om jag inte minns helt fel.. 

Missar tyvärr det sista "Bonde söker fru" ikväll då jag ska in till Vasagatan på middag, men det går i repris imorgon igen enligt uppgift så jag får kika på upplösningen då. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan göra mig fin för kvällen. Ha en ljuvlig fredagskväll!

Stor kram ♥




En ny julgransfot


Julgransfoten ”Christmas tree stand” från Design House Stockholm hade jag gärna haft, men att betala 1 000 kr för en julgransfot det finns inte på kartan. Så när jag fann denna snarlika modell från Bolagret till det lite mer överkomliga priset 249 riksdaler blev jag nöjd, efter ommålning till favoritkulören vitt blev det ännu bättre.

Nu ligger jag här i soffan och väntar på att få följa med paren i "Bonde söker fru" på deras respektive resa till Nord Norge, Malta, Turkiet och Irland. Extra söta är hästbonden Thilde och hennes Stefan, man kan riktigt känna förälskelsen dem emellan, härligt!

 

Idag har det verkligen snöat och blåst enormt stundtals. I stort sett har all bussförbindelse i hela Stockholms län ställts in, likaså båtturerna ut till Vaxholm och andra öar. När vi satt och åt vår jullunch och tittade ut drev snön så mycket att man kunde få för sig att man satt i en fjällstuga istället för på bottenplan i ett höghus i stan, faktiskt riktigt mysigt när man befinner sig inne i värmen. Mindre mysigt var det att traska hem i motvind och piskande snö. Hade bättre tur imorse då jag hade vinden i ryggen i stort sett hela promenadvägen. Hade hoppats på att vindarna skulle ha vänt lagom till min hempromenad, men icke då! var tvungen att ta en upptinande dusch direkt när jag kom hem. Hade jag bara orkat tappa upp badkaret hade jag gjort det, men energin infann sig inte i tid.     

 

Konstaterade under min dusch att jag är väldigt vinterblek i dessa dagar, snart dags för några vändor med favoriten bus så man inte behöver skrämma söta släkten under julens alla festligheter.

 

Nu ska jag hälla upp ett glas julmust light och luta mig tillbaka i soffan och njuta av lugnet. Imorgon fredag planerar jag att arbeta hemifrån så slipper jag med andra ord fler tidiga promenader i motvind och snöstorm denna vecka, skönt!

 

Kram på er




Glöggmarinerad kyckling



Som ni vet är jag och maken väldigt förtjusta i kyckling i alla former. Här ett nytt kycklingrecept med glögg, tyckte att det var passande så här i jultider, dock kan jag inte uttala mig om hur det smakar. Jag föreställer mig lite åt kalkonmiddag, men jag vet som sagt inte. Vi hörs lite senare - Kram så länge!

Ingredienser
- 6 personer

900 g kycklingfilè

Marinad:
1 1/2 dl vinglögg
1/2 dl kinesisk soja
saft och rivet skal av 1 citron
3/4 msk riven ingefära
3 msk matolja
1 krm svartpeppar

Sås:
10-12 smålökar/schalottenlök
2 äpplen
3 dl grädde
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk kycklingfond
1 1/2 msk balsamvinäger

Ugn: 225°

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Dela bröstfiléerna i halvor på längden. Lägg dem i plastpåsen och knyt samman. Låt det ligga kallt minst 6 timmar, gärna över natten. Vänd påsen någon gång under tiden. Ta upp filéerna och bryn dem runtom i lite matfett. Skala lökarna. Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Stek löken mjuk i lite matfett. Lägg den i en eldfast form. Stek äpplena några minuter och lägg över dem i formen. Blanda samman grädden med vatten, kycklingfond och balsamvinäger. Häll det över lökröran. Lägg kycklingen ovanpå. Stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter, köttsaften ska vara genomskinlig när du sticker i köttet.
Fördela lökröran på fyra tallrikar och häll över såsen. Toppa med kycklingen. Garnera eventuellt med lite färsk timjan.

Här har de severat potatiskaka till, jag tror vanlig potatis vore minst lika gott.

Receptet kommer ursprungligen från Hemmets Journal



"Our Christmas"


Skivan "Our Christmas" med Sanna, Shirley & Sonja är min absoluta favorit när det kommer till julskivor. Oerhört vackra röster men kanske inget originellt i sig låtmässigt. Jag tycker dock mest om de klassiska julsångerna så skivan passar mig perfekt och musiken går därför också på repeat i mina öron just nu.  

Vad tråkigt det är att sova ensam, särskilt i en trång liten säng i gästrummet med oväder utanför knuten, fy vad det blåst och blåser ute. Jag har dock klarat natten från otrevliga överraskningar, peppar peppar! Nu är det morgon och det är som vilken annan torsdag som helst då jag ska till jobbet. Ryktas att det serveras jullunch idag, årets första julmat för min del och troligtvis också det enda innan självaste julafton som det ser ut nu i alla fall.

Ja påtal om julafton, en vecka kvar och två av detta 2009. Vet inte riktig vad jag ska tycka om det gångna året. Skulle benämna det som ett ganska ordinärt år, allt har mest flutit på. Jag sätter istället min förhoppning och tilltro till att 2010 blir händelserna, spänningarna- och överraskningarnas år *hoppas*

Men vi ska inte gå händelserna i förväg, året är inte över ännu, dessutom är det hela 53 veckor i år upptäckte jag till min förvåning härom veckan. Hur gick det till egentligen? Jag lärde mig i skolan att det går 52 veckor på ett år, men nu är det plötsligt 53 veckor? Ja, ja vi ska vara glad, man klagar ofta på att tiden inte räcker till och att dygnet skulle ha fler timmar. Alla är vi bönhörda och har fått en extra vecka att förfoga fritt över. Tack för det säger jag!

Nu är det slut med svamlet, på med stövlar, vinterjacka, halsduk, mössa och vantar och ut i ovädret. Förbannar mig själv för att jag inte tog med mig datorn hem igår för då hade jag kunnat jobba hemifrån och sluppit bege mig ut denna tidiga och blåsiga morgon, hoppas inte jag blåser bort på vägen...  

Kramar ♥



Juligt på köksbordet


Jag har fyllt en av våra cylindervaser med apelsiner & röda
äpplen samt knutit ett rött litet band runt, juligt värre.

Vår lilla julgran skymtar ni i bakgrunden.

Snön dämpar verkligen en del sus och dus som konstant annars råder så här i stadsmiljö. Jag har inget emot ljud, men nu när snön agerar som en gratis ljuddämpare så inser jag hur skönt det är med lite mindre läten från främst bilar och andra fortskaffningsmedel. Det har inte kommit mera snö sedan tidig morgon här i Stockholm, men allt det fina vita ligger fortfarande kvar på marken och inget töande i sikte. Kanske kan man få sig en riktigt vit jul för en gång skull, hoppas det även gäller på västkusten där jag kommer att befinna mig under julen.

 

Onsdagen bara rasslade förbi och nu sitter man här hemma igen vid datorn och bloggar. Tänk vad tid jag ändå lägger ner på det här, inte undra på att inspirationen och lusten tryter emellanåt även om jag just i dessa dagar ändå känner att det flyter på ganska väl.

Nu blir det mys till veckans första "Bonde söker fru" följt av "Pernillas jul". Håll tummarna att jag slipper den där magåkomman, men ofta har sådan en tendens att komma nattetid när man sover, så jag funder på att vara vaken och sitta uppe hela natten ;-) Nu önskar jag en riktigt skön onsdagskväll och på återseende imorgon!

Många kramar ♥ 

Update 20:20 Nu fullkomligt vräker det ner snö här igen!



Vit chokladtryffel med kanel och lingon



Detta recept tycker jag låter lite annorlunda med sin smakkombination bestående av lingon och kanel. Eftersom jag är förtjust i båda ingredienserna plus att vitchoklad inte är så fel det heller, så kanske man skulle ta och testa dessa söta saker. Ska enligt säker källa dock vara ganska mäktiga men man behöver ju inte sätta i sig alla på en gång - eller? ;-)

Vit chokladtryffel med kanel och lingon
250 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 tsk kanel
1 dl frysta lingon
florsocker
vit choklad att doppa tryfflarna i


Gör så här:

Hacka 250 g choklad. Lägg i en skål med grädden, värm över sjudande vattenbad och rör tills all choklad har smält. Låt svalna i rumstemperatur. Blanda i kanel och lingon. Ställ in tryffelsmeten i kylen och låt den stelna. Doppa en klick av smeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula (25 enligt receptet, jag gjorde några fler). Lägg kulorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ställ in tryffelkulorna i frysen i ca 1 timme. Smält vit choklad i en skål över sjudande vatten. Doppa tryffelkulorna i chokladen. Lägg tillbaka dem på plåten och låt stelna. Förvara i kylskåpet.

Recetet kommer från systrarna Eisenman. 




Sjukstuga



Jag är barnsligt förtjust i fina askar och när jag sist var i VILA butiken och köpte mig ett litet plagg inför jul så fick jag denna fina ask medskickad i påsen av den söta och snälla tjejen i kassan. Jag påpekade nämligen hur kul det är när butiker satsar på lite finare presentaskar och papperspåsar (Såg den fina julklappen/asken som kunden före mig fick). Då sa hon att jag kunde få en ask, ängel, rosa silkespapper och sidenband trots att plagget jag köpte inte var en julklapp. Jag blev superglad för nu ligger en av makens julklappar där i och väntar på att bli öppnad på självaste julafton.

Det snöar, snöar och snöar. Igår när jag kom hem från jobbet mötte jag snömannen korsad med en panda när jag tittade mig i spegeln efter en halvtimmas promenix i snöyra. Halva ansiktet täckt med mascara och kroppen var inbäddad i ett snötäcke från topp till tå - Haha! Men ska det snöa så ska det snöa så här runt juletider, för det blir onekligen mera stämningsfullt än med en gräsgrön jul det måste ni väl ändå hålla med om oavsett man är förtjust i fenomenet snö eller inte?

Inatt har jag sovit i gästrummet helt allena. Stackars maken har nämligen drabbats av en misstänkt magsjuka/matförgiftning och jag med min fobi för den typen av åkomma har hållit mig långt ifrån honom (tyvärr smittar man kanske redan innan det brutit ut och då ligger jag risigt till). Jag har proppat i mig vitpepparkorn och alcogelat in hela mig och lägenheten vid detta laget. Där han varit kommer jag efter med klorin - haha! Stackaren, jag skyr honom som pesten just nu. Inget illa menat, men fick helt enkelt fobin i lågstadiet då en klasskamrat kräktes rakt ut på golvet så att det stänkte upp på mig och efter den händelsen så har jag skräck för magsjukor, hua! Nu har maken i o f s den "bättre" varianten av sjukan om man nu kan gradera det hela om ni förstår vad jag menar utan att behöva gå in på några detaljer ;-) Det är ju kräkningarna jag är "rädd" för, men jag slipper helst det andra också!

Nej nu hinns det inte med att sitta här längre, ut i snön som gäller. Min fuskpälsmössa som jag fyndade för under hundralappen på H & M tidigt i höstas är helt underbar sådana här dagar. Sköt om er så hörs vi förhoppningsvis senare!

Kramar ♥




Pastellfärgade små drömmar


Som små pastellfärgade drömmar är de franska macaron
kakorna.

Tyvärr har mina blivit en aning tilltuffsade under hemresan
men lika goda är de ändå.



Sötaste kakorna enligt mig är de färglada små biskvierna även kallade macarons på franska. Finns med mängder med olika fyllningar mellan de färgade bottnarna gjorda av mandel och äggvita. Supergoda till en dubbel espresso. Min favoritfyllning är nog de med färska hallon. Köpte på mig ett litet lager från Laudurée när vi var i Paris, perfekt som gåva eller om man själv vill lyxa till det lite extra till sitt kaffe.

Man behöver dock inte åka till Frankrike för att njuta av den pastellfärgade godbiten, så här bakar du egna och varför inte baka och ge bort en påse med egengjorda macarons i julklapp till någon du tycker om? Tänk er att lägga dem i fin cellofanpåse och knyta ett fint sidenband runt och en egengjord liten etikett...

Här är ett recept på rosa macarons med smak av hallon.

Cirka 25-30 stycken

Kakor
3,5 dl florsocker
130 gram mald och skållad sötmandel
4 äggvitor från normalstora ägg
1,5 dl strösocker
1-2 droppar röd karamellfärg

Smörkräm
100 gram smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1-2- matskedar koncentrerad hallonsaft
eller två matskedar hallonsylt.

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda florsocker och mandel i en bunke och vispa vitorna till marängsmet med väl rengjord elvisp i en annan bunke. Vispa långsamt till en början och öka takten när trådar bildats bland vitorna. Tillsätt sockret och den röda karamellfärgen mot slutet.

Vänd ned de torra ingredienserna i marängsmeten och spritsa ut dem i cirka 50-60 femkronorsstora klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt vila i cirka tio minuter innan gräddning för att undvika att kakorna spricker under gräddningsprocessen.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-15 minuter, de ska fortfarande vara lite mjuka i mitten när de är klara. Ta ut dem och låt dem svalna på pappret utanför plåten medan du gör i ordning smörkrämen.

Lägg rumstempererat smör i en skål och rör ihop med flor- och vaniljsocker. Vispa blandningen och när den är porös adderar du äggula och hallonsaft. Bli den inte tillräckligt röd kan du lägga till en liten droppe av karamellfärgen även här. Lägg en klick på en kaka och sätt på en annan som lock.

Förvara dem kallt och njut till en kopp espresso.

Lycka till!




Nakenbild



Många av er som verkar nyfikna på årets julgran att döma av era kommentarer, men då det är detta eviga problem just nu med att jag är hemma endast under de mörka timmarna på dygnen har jag inte lyckats få till en enda bild som antingen inte är taskig skärpa, konstiga färger eller för mörka, tro mig jag HAR försökt. Inga bilder gör barrväxten rättvis, men för att stilla lite av er nyfikenhet bjuder jag på en nakenbild på granstackar´n ;-) tagen i söndags så får jag avvaktar tills ett bättre tillfälle dyker upp så ni får se det klädda resultatet. Lovar hugga första bästa tillfälle!  

Tisdag den 15 december är här och vi tar i och med det ännu ett steg närmre julen 2009. Mina dagar ser helt okej ut i kalendern, har några saker som ska hinnas med så fort som möjligt. Boka in en kvällsdate med Caroline under veckan alternativt i början av nästa (skulle nog passa mig bäst), inhandla de sista klapparna till min älskade man (borde redan vara klart egentligen kan man tycka!), fixa egengjorda tryfflar och några andra godsaker till julbordet, dricka årets första kopp med saftglögg (jag gillar inte starkvinsglögg, tycker det sticker i både näsa och ögon så fort man tar koppen till munnen, så tacka vet jag just saftglöggen).    

Snöat ännu mera inatt och det ser ut som jag kan skönja något vitt som virvlar lite lätt i luften i denna stund också. Ryktas komma upp till 15 cm denna tisdag av det vita. Rena rama julstämningen här verkligen bara genom att kika ut genom fönstren. Så idag blir det pälsmössan och grova stövlar på så man inte fryser om huvudet och halkar i snön när man ska ta sig sin sedvanliga morgonpromenad mot dagens arbete.

Nu måste jag snabba mig på här, ha en bra tisdag! Kramar ♥ 



Måndagkväll



Tio dagar kvar till jul och jag vaknade upp till ett vintervitt landskap. Så på ett fint pudertäcke med nysnö traskade jag till jobbet denna morgon, kände mig nästan som ett litet barn när jag storögt betraktade allt det vita. Snön har fortsatt att falla lite sådär lagom här under dagen, mysigt! Tänk om vi ändå kan få en vit jul för en gång skull, jag håller tummarna!

 

Jag har haft en bra måndag hittills och har fått mycket gjort. Väl hemma här igen efter arbetsdagens slut möttes jag av härlig grandoft och en glittrande julgran i vardagsrummet. En gran skänker verkligen extra stämning till hemmet det kom både jag och maken överens om igår när vi på kvällen satt i sofforna och tittade/lyssnade på luciafirandet från Växjö domkyrka med tänd julgran och julmust i glasen.   

 

Kvällens upplägg ser ut som följer: intag av Keldas thaisoppa med vitlöksfrästa scampi, bära ner tomlådor till källarförrådet, betala in en julgåva till rädda barnen, soffhäng och ”Halv åtta hos mig”, tidig sänggång med tidningen ovan.

Vad gör ni denna kväll tro?

 

Kram ♥  



Haircare



Jag skrev härom sistens att jag vanligtvis tvättar mitt hår en gång i veckan. Jag har sedan något år tillbaka helt enkelt vant av håret med att bli tvättat varje/varannan dag vilket mitt hår mår bra av och det blir på grund av avvärjningen heller sällan fett. Om det mot förmodan blir det applicerar jag lite torrschampo och vips blir det som nytvättat igen.  

Här är några fler tips som jag brukar hålla mig till när det gäller mitt hår: 


Använd schampo med måtta

Försök tvätta håret mer sällan, användning av schampo dagligen sliter på håret.
Använd alltid balsam.
Använd alltid mängder av balsam. Dock inte i hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna.
Borsta aldrig blött
Borsta aldrig håret när det är blött. Håret är elastiskt och extra skört i blött tillstånd. Red istället ut med en stortandad kam istället.
Knut
Ha håret uppsatt i knut så ofta som möjligt det skyddar topparna från slitage. Jag sover alltid med håret uppsatt i en knut mitt på huvudet a´la lilla My. Det skyddar och håret blir dessutom automatiskt lockigt när jag släpper ut det på morgonen. Perfekt stylingtips och du sparar en massa tid.
Undvik hårfönen
Fön och plattång är onda mot håret. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Jag använder aldrig fön, plattång eller locktång på vardagarna.
Färgningar
Färgningar sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.
Klipp igenom håret
Är du risig i håret se till att du får håret ordentligt igenomklippt. Bort med alla frissiga och torra toppar. Sparar du till långt hår ingen idé att spara ut hår som är risigt. Bara att börja om från början med just en rejäl igenomklippning som sagt. 
Klipp inte av
Klipp inte för mycket när du väl fått bort de frissiga håret (se föregående punkt). Hår växer ca 1 cm i månaden och om man går till frisören varje/varannan månad och klipper av 3-4 cm så kommer håret inte att bli längre, var bara noga med att hålla efter kluvna hårtoppar.
Inpackningar
Ge ditt hår en lång, skön inpackning, det ger extra näring och skydd. Jag gör inpackningar varannan vecka och då brukar jag applicera inpackningen i håret och sedan gör jag en fläta som jag sover med över natten.
Rengör regelbundet
Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum med schampo. Verktygen blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller och andra läskigheter.
Tona håret! Om glansen har falnat, så kan du skaffa dig en fejkad glans! Det finns massor av fina toningar att ta till. Toningen lägger sig som ett skyddande lager runt dina hårstrån. 
Tänk på maten
Tillsist ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår.

Lycka till!  




Luciadagen


Tredje ljuset har vi tänt denna söndag här hemma.

Söndag är här och jag är lika tung i huvudet idag som igår. Dock är det väl mer åt det självförvållade hållet denna gång. Skrotar runt här hemma just nu fortfarande i morgonrock och håret i slarvlig knut på huvudet, ganska behagligt bortsett från skallens tillstånd. Frukost intog vi för inte så länge sedan, blir så när man tar en lång och skööön sovmorgon.

Det är luciadagen idag. Än så länge har jag inte sett en enda liten lucia, men jag ska titta på SVT:s luciafirande kl 18:15. Det är tradition och mysigt att lyssna till julsångerna. I år sänds det från Växjö domkyrka så jag ska väl förhoppningsvis komma i lite luciastämning.

Dagens enda "att göra" idag är att granen ska få flytta in i värmen. Eftersom den nu står på balkongen så ser jag ingen anledning till att vänta längre. Jag vill njuta av granens närvaro i 10 dagar innan vi reser ner mot familjerna den 23:dje december för att fira jul.

Nej nu ska jag samla lite mer krafter innan jag tar mig ann den ståtliga barrväxten. Kram på er ♥



Julgran funnen

  

Julgransförsäljerskan i full gång och fixar till vår julgran som nu står på vår 
balkong och väntar på att få komma in och bli pyntad i vitt och silver precis
som förra året och året dessförinnan.  

Tog en välbehövlig paus från bloggen under gårdagen och halva denna lördag. Var som bekant bara inne en snabb sväng igår morse. Skönt ibland att koncentrera sig på annat. Gårdagskvällen spenderades med pizza, maken och Idolfinal. Vaknade imorse med halsont och en aning tungt huvud trots att det bara var Pepsi Max i glasen. Vi begav oss ändå ut i solskenet för julgrans shopping denna lördag förmiddag och bara ett stenkast från hemmet fann vi vår lilla gran på direkten. Perfekt i både storlek och form, den luktar t o m gran kan jag meddela dig som påstod att Kungsgran inte luktar?!  

Nu snöar det för fullt här och jag håller på att spraymåla klart julgransfoten så att vi under morgondagen kan ta in granen och klä den med alla julgranskulor för en fulländad julstämning här i Sjöstads hemmet på självaste Lucia.

Ikväll blir det troligtvis inflyttningsfest hos Johan. Ska helt enkelt försöka trotsa både hals- och huvudvärk, så jag måste hoppa in i duschen strax för att efter det hoppa i partystassen och försöka komma i partystämning. 

Önskar er en härlig lördagskväll!

Kram ♥




Sallad på julbordet



Denna julinspirerade sallad med bland annat päron, hasselnötter, granatäpple och med en vinägrett på apelsin och honung tycker jag låter som ett fräsch alternativ/kompliment till det annars lätt "tunga" maten på julbordet. Receptet kommer från boken: "Jul med Ernst" och jag funderar på att svänga ihop denna på självaste julafton.    

Ingredienser:
2 askar rucola
1 dl hasselnötter
2 päron
1 granatäpple
västerbottenost (mängd efter tycke och smak)

Vinägrett:
1 pressad apelsin
1 msk vit balsamvinäger
1 ½ dl kallpressad rapsolja
1 tsk flytande honung
sat & peppar

Gör så här:
Skölj rucolan noga och låt ligga kvar en stund i kallt vatten. Ta upp och slunga i en handduk. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Gnid sedan av skalen med en kökshandduk. Skär päronen i skivor. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna, men se till att inte få med hinnor. Smula osten i bitar. Blanda päron, nötter, rucola och ost. Strö på granatäpplekärnorna, de är så fina så de bör ligga överst.  Vispa ihop dressingen och ringa över, färdigt att servera på julbordet tillsammans med de traditionella rätterna.   




Nobeldagen



Kivilyktor i klarglas på silverbricka dekorerat med lummer med söta små kottar
pryder just nu soffbordet.

Ikväll har jag bestämt mig för att inte göra ett något. Bara ta det lugnt, sippa på lite julmust och titta på intelligensbefriande tv-program såsom upplösningen på ”Mammas pojkar” som jag följt från och till under den gångna hösten. Vågar praktiskt taget sätta en slant på att de tre tjejer som är utvalda av de tre mammorna inte kommer vara de tjejer som deras söner väljer i slutändan… Förstår inte riktigt vitsen? 

 

Förövrigt fick jag en härlig boost av självförtroendet under dagen när högsta hönset deklarerade att min verksamhetsplan inför kommande år mottagits mycket väl högre upp i hierarkin i höghuset och att den numera kommer att ligga som mall för hur man ska skriva och hur layouten bör se ut för alla andra skadeprocesser. Jag kan tala om att jag växte minst en cm och är supernöjd med mig själv - fan vad bra jag är ibland ;-)

I denna stund står kungen delar ut årets Nobelpriser till höger och vänster. Ingen av prinsessornas eller drottningens utstyrslar eller frisyrer tilltalar mig alls i år, trist är bara förnamnet. Tycker hela cermonin verkar stel, tråkig och opersonlig om jag ska vara ärlig, men det tycker jag förhoppingsvis bara för att jag själv inte är inbjuden ;-)  

Nope, nu kastar jag in handduken för idag, de hemmagjorda hamburgarna ropar på mig. Ta hand om er!

Kramar ♥




Julgransglitter


Längtan är just nu väldigt stor att få hänga upp allt glittrigt
julgranspynt i julgranen...

 
Blev lyckat igår. Förrätt bestående av grillade fikon med brie, honung och valnötter. Ett recept jag fann ur senaste ELLE mat & vin som förövrigt är ett riktigt, riktigt bra nummer med såå mycket godsaker och inspiration. Lusläste magasinet från pärm till pärm på Charles De Gaulles i söndags. Älskar verkligen matlagningstidningar. Efter huvudrätten med favoriten Kyckling Italiano blev det en mörk chokladmousse toppad med juligt granatäpple och lite snö på toppen bestående av florsocker. En helt vanlig onsdagsmiddag i Sjöstadshemmet eller kanske inte, men gillar man att laga mat och har man namnsdag så har man :-) 

Jag är riktigt trött i mössan idag trots en god nattsömn, men det är detta eviga mörker som fullkomligt tar kol på mig. Skönt man har julen med tillhörande ljus att se framemot, men så fort högtiden är över så har ni en som kommer längta sig galen efter ljus och vår, vår, vår!!! 

Nej, nu är det ingen rast och ingen ro. Ut i torsdagsluften mot höga huset och stora skrivbordet med tillhörande bamsehög med papper, I just love my life!

Kram ♥ 



Namnsdagsmiddag



Tända ljus, vita hyacinter, vacker Amaryllis, kanelstänger
& doft från apelsin & kanelljuset från Durance.    

Vad mycket folk det är på stan i dessa dagar. Man riktigt ser julstressen i folks ögon när de hastar runt bland hyllor och montrar för att hinna, hinna. Själv känner jag ingen större hets. Det är bara maken och jag som byter julklappar med varandra numera och jag har redan inhandlat minst en julklapp till honom och tycker mig ha stenkoll på resten av de kommande inköpen också vilket ger mig en härlig lugn känsla. 

 

Det jag kan sakna med jularna är att vi alltid åker bort och att jag inte får fixa och dona med julmat, drycker och liknande. Skulle önska att alla kom hem till oss, men man ska väl vara tacksam att man slipper kanske? Tror dock jag ska fråga min älskade mamma om inte hon vill ha lite avlastning och om inte jag kan få fixa några saker på julbordet och ta med i år. Har sett både en julsallad och andra godsaker jag gärna skulle vilja bidra med. 

 

Fick oavsett folkmängden i butikerna idag tag på både sprayburk med blank färg till julgransfoten och vita julstjärnor till fönstren. Nu ska jag trippa ut i köket och fortsätta förberedelserna inför kvällens namnsdagsmiddag som blir trerätters med bland annat kyckling italiano. Kanske t.o.m. måste korka upp en flaska mousserande för att fira denna oerhört stora dag ;-)

Kram på er och tack för alla era gratulationer ♥



Annadagen ♥




Så vad gömde sig i shoppingpåsen från Louis Vuitton?
Jo en väska med namnet 
Neverfull MM.

God morgon och grattis till mig själv och alla andra Annor där ute i världen! Plöjde några mycket inspirerande sidor med diverse julrätter i senaste "ELLE Mat & vin" innan jag tog mig upp ur sängen denna vintermörka morgon.

Nu sitter jag här framför Tv4 Nyheterna i klänning med en kopp juligt chaite redo att kicka igång den här onsdagen. Planerna är följande; jobba 8-16.30, runda på stan, köpa vita julstjärnor för att få in än mer julkänsla i lägenheten. Hem och fira min namnsdag och att det snart är fredag igen! Känner på mig att det blir en riktigt bra onsdag!

På återseende och jag önskar er en fantastisk dag så här mitt i vecka 50 oavsett om du heter Anna eller inte!

Många kramar ♥



Söta små saffranskatter


Lussekattsbak i Sjöstaden. Ett måste i mina lussekatter är
saffran. Här det färdiga resultatet svepta i en ärvd bakduk
i linne från min mormor som hon en gång i tiden broderat.

Blev såklart en adventsfika med de nybakade lussekatterna,
här tillsammans med köpta pepparkakor på ett fat från
Rörstrand, stor kopp från Bruka & kivilyktor från Iittala.  

Lugnet har lagt sig och nu håller vi på att fixa med kvällens middag här hemma. Mitt julgranslängt kvarstår, men det slog mig att julgranen troligtvis kommer börja barra innan julafton så jag får nog åtminstone vänta någon vecka till med att sätta igång att pynta med alla olika julgranskulor. Jag har ett litet projekt som indirekt har med julgranen att göra i vilket fall och det är att fixa till den för i år nyinköpta julgransfoten med en ny färg, så jag får väl roa mig med detta så länge då kanske.   

 

Fick lite smått panik tidigare idag när jag insåg att tiderna hos frisörsalongen jag går till sinat inför julhelgen. Jag som arbetar under dagtid har ganska begränsade tider där jag kan sjunka ner i frisörstolen med en kopp kaffe och några tidningar. Så nu blir det till att hitta en salong inte allt för långt hemifrån som passar mig, gärna en med lugn harmonisk miljö och det viktigaste av allt en riktigt bra och pålitlig frisör. Ni som bor häromkring vart går ni? Någon som kan rekommendera en bra salong/frisör?

 

Nu blir det snart mat sedan soffan, julmust light och några bitar mörk choklad.

Ha en mysig kväll, kramar ♥




Tidig tisdagmorgon i Sjöstaden


Vår underbara vita Amaryllis har passat på att slå ut under
tiden vi har varit på resandefot.

Har sagt det förut, men jag säger det igen, älskar vår lilla
fluga i fönstret med alla sina små ljus, blir sååå mysigt sken.


God morgon bloggen! Har precis ätit frukost här hemma innan jobbet för en gång skull med tända ljus och nyhetsmorgon som sällskap. Nu ska jag snart sätta på mig stövlarna och dra iväg och utforska denna tisdag. Ny sidenblus i ljus mullvadsfärg från H&M och svart kjol från Filippa K är på, hårsvallet i en slarvig knut, redo för en dag på kontoret bland papper, lagtexter och pärmar.

Är förövrigt så sugen på att inhandla årets julgran nu. Älskar att komma hem och mötas av grandoft så jag tror bestämt det får bli ett litet mission under denna veckan. En Kungsgran ska det vara där är jag omutbar känner jag, hoppas jag finner någon i lämplig storlek bara. Någon som vet vad man kan finna en att köpa här omkring i  Sjöstadsområdet? 

Sist men inte minst, STORT grattis Ranga som fyller 6 år idag ;-)

Vi hörs senare, kram ♥



I ♥ Paris



















Bilder från helgen i Paris: Franska rödviner, en puss på Pont Des Arts, färgglada makarons, sagolikt Eiffeltorn och shoppingpåsar fyllda med diverse godbitar. Älskar verkligen att resa och gärna då till storstäder likt Paris. Regnade när vi kom ner i fredags och fortsatte även under förmiddagen på lördagen, men plötsligt kikade solen fram när vi vandrade längst med Seine. Hur mysigt som helst! Har som vanligt ägnat helgen åt att äta, kanske inte så mycket från det franska köket dock, blev mer italiensk för vår del. Goda frukostar med mer än bara trötta croissanter, hotellet erbjöd både äggröra, bacon, olika bröd, pålägg som lufttorkad skinka, salami, fyra olika ostar, flingor m.m. precis såsom jag vill ha en hotellfrukost. Fikastopp på Laudree, en lunchdate med tillhörande bebismys på restaurang Kong. Strosningar vid Louvren, Notre Dame och utmed eleganta Champs Elysée. Sist vi var i den franska huvudstaden gick man barbent, denna gång var man utrustad med både kappa, stövlar och paraply, inte direkt läge för baraben så här i början av december. En sammanfattning så var det en underbar liten resa. Det enda negativa med helgen är väl att jag nu längtar sååå till nästa Paris besök. Våren ska vara något extra har jag hört...  

Nu
: soffan, tända ljus och förhoppningsvis lite julstämning med "Lottas jul på Liseberg". Ha en mysig kväll! Kram ♥




Noël à Paris





Paris efter mörkretsinbrott. Fransmännen är fantastiska på att ljussätta sin
huvudstad tycker jag och nu så här i juletider var det naturligtvis extra
upplyst och piffat. Tusen tack darling för helgen!!!

Home sweet home och tack för alla rara kommentarer som väntade på mig! Har äntligen landat här hemma med resväskan fylld med både det ena och andra, men jag kan inte låta bli att längta tillbaka till underbara Paris nu när jag sitter här och går igenom helgens bilder. Vill tillbaka till vår junior svit med två rum och ett stort badrum ett stenkast från Champs-Élysées, alla fantastiska butiker såsom Louis Vuitton, Ladurée och Dior, trängas med alla chica människor på gatorna och äta goda middagar med mustiga rödviner på kvällarna. Har haft en underbar weekendresa i den franska huvudstaden. Längtar redan tills nästa gång jag åker dit.


Ikväll blir det en lugn kväll här hemma i Sjöstaden. Jag ska gå igenom alla mina favoritbloggar och se vad ni har haft för er denna andra advent och sedan blir det troligtvis ganska tidig sänggång, tar på krafterna att uppleva en storstad på några få dagar.

Ha en skön kväll, på återseende!

Kramar ♥




Mot Frankrike


Inviger nya H&M-kappan dagen till ära. Bara min pälskrage
från samma butik som fattas på denna bild.

Redo för avfärd mot Arlanda. För er som anser att resväskan är en aning oproportionerlig för endast några dagars semesterfirande kan jag lugna er snabbt med att berätta att vi båda har packning i samma väska, plus att det finns gott om extra utrymme för eventuella shoppingpåsar som ska med tillbaka hem till Svedala. Så jag har alltså inte tappat förståndet helt och hållet och släpat med mig halva garderoben till Paris. Jag kan faktiskt meddela att jag nog aldrig packat så lite och lätt som jag gjort inför denna lilla tripp. Jag är riktigt stolt över mig själv som allt som oftast annars brukar ha snudd på övervikt redan på utresan ;-)

Än en gång önskar jag er nu en riktigt, riktigt underbar helg med vad ni än ska ta er för. Kanske mysa hemma, ha en riktig partyhelg eller rent av kanske jobba hela helgen. Oavsett hoppas jag ni gör det allra bästa av tiden.

Ta hand om er, jag lovar att vi ska göra det samma! Kram på er ♥




Nedräkning


Louis Vuitton flagship store bara några hundra meter från
vårt hotell - perfekt! 

Nu är det bara några få timmar kvar tills jag sitter i Loungen på Arlanda. Kanske blir det med ett glas vin i handen för att fira att det är äntligen fredag och att helgen ligger för våra fötter. Hoppas på att SAS kommer att ta oss säkert ner till Frankrike. Jag är inte alls flygrädd, men visst har man respekt. Start och landning är väl de kritiska punkterna under en flygresa, men vi håller tummarna att allt ska gå enligt planen. (Haha - vitsigt ;-)) 

Resväskan är som ni förstår färdigpackad, jag är fixad och nu ska jag bara försöka att koncentrera mig på mina arbetsuppgifter under några timmar, sedan så bär det av som sagt! Jag har såklart en inköpslista med i väskan på saker jag gärna vill köpa eller åtminstonne se och klämma på. Inne på Louis Vuitton finns bland annat både en och två godbitar...

Önskar er en underbar andra advent. På återseende på söndag om jag inte får tillgång till internet under resans gång för då kan det kanske ske före.

Många kramar ♥



På ytterdörren


Årets julkrans hänger nu på ytterdörren & hälsar besökare
välkomna!

Kransen kommer från "Vita hem" och de vita
organzabanden kommer från Engelska "Ribbon Oasis".

I morgon eftermiddag sätter jag äntligen mina stövelbeklädda fötter i den franska huvudstaden och har då siktet främst inställt på att få en underbar helg med maken med shopping, flanerande på gatorna, goda middagar och franska viner i glasen. Jag har även en liten date inbokad med min väninna Anna och hennes lille son. Ska bli så skoj att ses en sväng igen, sist var i somras då var Gabriel relativt nyfödd, numera är han över halvåret och stora killen :-)   

 

Hoppas nu att jag har allt under kontroll. Biljetter, pass, AMEX, några tidningar - check, check, check! Jodå, allt verkar vara i sin ordning. Kläder, skor och sminkväska ligger uppradade på sängen så nu är det bara att packa ner allt i resväskan. Maken är inte direkt överförtjust i att packa så jag tänkte göra en insats denna kväll och fixar det åt honom så även han får med sig några passande ombyten för några dagar/kvällar i Paris.

Vi kommer att arbeta imorgon som vanligt fram tills vi åker, så lika bra att packa och förbereda allt som bara går ikväll. Därför måste jag nog ge upp bloggandet för ikväll och ta tag i uppgiften. Men först veckans sista avsnitt av "Halv åtta hos mig". Ta hand om er nu!

Kramar ♥  



Inslaget


Första julklappen är inslagen...

Strax dags för min del att glida i nya kappan och bege mig ut mot torsdagens äventyr. Jag kan avslöja att jag slocknade i soffan under gårdagens ”Bonde söker fru” så jag missade det mesta av programmet. Maken var på årlig julfest med sitt jobb så då var det än lättare för mig att ta en powernap mitt under bästa sändningstid. Sömnen gjorde i vilket fall susen för idag känner jag mig pigg och utvilad trots det eviga mörkret ute.

 

Tänk att det snart är jul och ledighet. För min del ser det ut att bli en ganska lång viloperiod. Kommer att vara ledig under mellandagarna och eventuellt ända fram till efter trettondagen. Det blir i så fall minst 14 dagars ledighet i ett streck, låter onekligen lockande… Är du ledig över hela jul och nyår eller jobbar du?

Ha en skön torsdag och sköt om er. Imorgon är det freeeeedag, härligt va? :-)

Kramar ♥



Lingontryffel & ny vinterjacka

 
Godaste tryffeln just nu här hemma i Sjöstaden.Påtal om 
tryffel så funderar jag på att göra egna tryfflar lagom till
jul. Någon som har något gott tryffelrecept att dela med
sig av?

Min kära arm börjar redan kännas bättre, men jag har känt mig supertrött denna onsdag. Vet inte om även detta är sviter från gårdagens nålstick eller om anledningen helt enkelt är för att jag har suttit och sorterat akter i det oändliga (kändes det som i alla fall…). Kanske var det de monotona rörelserna och allt stirrande bland allt papper som gjorde mig trött i mössan, vem vet.

 

Under eftermiddagen plingade det till i min Iphone till min stora förtjusning med en avisering från H&M. Kan lova er att jag med lätta små steg trippade hemåt och tog svängen förbi utlämningsstället här i Sjöstaden. Nu hänger en supersnygg svart kappa här som bara väntar på att invigas. Den passade alldeles perfekt och är söt med både sin vippighet och sin lilla, lilla puffärm så nu är letande efter en ny vinterjacka äntligen över för min del. Dessutom har det blivit kyligare ute, så bättre tajming kan man väl knappt ha. Invigde min pälsmössa idag, supermysig är den och jag känner mig som en liten Eskimå när jag bär den.

 

Ikväll blir det ”Bonde söker fru” efterföljt av zappande klockan 21 mellan favoriten ”Greys Anatomy” och det för årstiden stämningshöjandePernillas jul”.  

 

Nu är jag slut och orkar inte skriva mer för denna dag, men på återseende förhoppningsvis imorgon igen!

 

Kramar ♥  




"Eau Mega" från Viktor & Rolf


Denna nya parfym "Eau Mega" från Viktor & Rolf ska inhandlas till helgen. Jag
älskar Flowerbomb från samma tillverkare och får allt som oftast komplimanger
för doften när jag bär den. Denna nya luktar också supergott. Lättare än föregångaren
lite mer åt det "rena" hållet. Så den samt en ny Dior mascara står bland annat på
inköpslistan. 


Morning folks, redan onsdag. Inte mig emot! Ser ut att bli en ganska fin dag, det är frost ute bland de första gångerna denna höst/vinter. För er som undrar har jag haft och har fortfarande ont i armen efter gårdagens vaccination. Har fått sova på rygg / vänstersida inatt så jag känner mig en aning ”snedvriden i kroppen, men det går väl över. Likaså ömheten i armen ska väl försvinna framöver, annars känner jag ingenting utöver det vanliga, känns bara som man gått en rejäl boxningsmatch kan jag meddela ;-)   


Nu
: på med lite rosa läppglans och iväg till jobbet i mina nyinköpta, snygga stövlar från Belle, min rosa Louis Vuitton sjal runt halsen samt svart trench på kroppen.


Hoppas att ni får en riktigt bra dag!

Kramar ♥




Award & utmaningar


♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Jag har den gångna veckan fått dels en Award med tillhörande utmaning
från Evelina samt ytterligare en utmaning av min vän Therese -

Tillägg: Fick här under dagen samma Award utav

 Saga

Så nu tackar jag alla tre!!!


Börjar med Tessans utmaning som gick ut på att berätta 3 saker om följande:


♥♥♥♥♥♥♥♥♥

3 saker som du kommer ihåg som om det vore igår:
Vår bröllopsdag,
Jularna hos farmor som barn,
När vi lekte ”V” i tredje klass.  


***

3 saker du ogillar:

Fördomar
Negativa människor 
Girighet


***

3 saker du gillar:
Julen
Sommaren 
Livet

***

3 låtar du lyssnar på mycket på nuförtiden:
”Oh Holy Night” – Sanna, Sonja & Shirley
”Ave Maria” – Charlotte Perrelli,
”Intill dig” - Bo kaspers Orkester feat Pauline.


***

3 TV-program som du följer:

Greys Anatomy
Halv åtta hos mig 
Desperate houswifes


♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Vidare över till Evelinas utmaning - Berätta 10 saker om dig själv:


♥♥♥♥♥♥♥♥♥


I tidiga tonåren var jag ”kär” i både Maradona och Börje Salming ;-)


***

Jag kan inte höra de högsta tonerna ni ”vanliga” dödliga hör. Inget jag lider av dock,
men jag hör dem inte och har aldrig gjort.


***

Jag har varit gymnastikledare för barn tillsammans med min kompis Kicki.
Det roliga i den kråksången är att varken hon eller jag är kända bland dem som känner oss
att vara direkt sportiga – haha! 

***

Jag tvättar oftast håret endast en gång i veckan.


***

Jag bet på naglarna som yngre, något som för mig idag skulle vara helt
totalt otänkbart att göra.


***

Jag klipper mina undre ögonfransar regelbundet då jag tycker att de blir
för långa


***

Jag ogillar att prata i telefon, smsar eller mailar hellre.


***

Jag kan stoppa min högra stortå i munnen, dock inget jag utövar direkt men jag KAN.
Testade faktiskt precis i detta nu om jag fortfarande kunde – haha!


***

 Jag fick som yngre brev (snigelpost) från en man i Turkiet skrivna på turkiska(?)
Vet än i dag inte vad det står i dem och varför han skrev till mig.


***

Sist men inte minst är jag stolt över mig själv och
vad jag åstadkommit hittills i mitt liv.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Nu utmanar jag alla er andra som har lust att anta utmaningen :-)


KRAMAR




Mera puff i garderoben


Denna lilla midjekorta jacka med puffärm fick följa med mig hem från Divided
H&M för ett tag sedan.
Jackan sitter perfekt på och det här med markerade
axlar och puffar gillas just nu av mig som jag tidigare nämnt. 
 

Idag har jag fått mig ett nålstick i min högra arm med det beryktade influensavaccinet. Än så länge mår jag prima ballerina, men troligtvis kommer jag minst ha en ömmande arm imorgon. I alla fall om man ska tro de erfarna som fått samma spruta före mig, men i vilket fall är det nu gjort och blir det inte värre än en värkande arm i några dagar så kan jag helt klart stå ut.

 

Ikväll blir det till att ägna sig åt packning eller åtminstone ska jag se till att tvätta och hänga fram sånt som ska med på fredag. Behöver inte direkt mycket packning då vi kommer vara borta så få dagar, men kläder för strosning ska med, likaså två kvällsutstyrslar passande för långa, goda och trevliga middagar efterföljt av en och annan glittrig drink i den franska natten.

 

Bäst jag drar igång på direkten nu så jag hinner med lite avkoppling i soffan innan läggdags.

 

Stor kram ♥ och på återseende      

 





I Carries fotspår

Om fyra dagar åker vi äntligen till Paris och det ska bli helt underbart. Förutom att besöka det jag tidigare nämnt såsom Galeries Lafayette, Printemps och Eiffeltornet ska jag även försöka få med mig maken i några av Carrie Bradshaws fotspår från det två sista avsnitten den sista säsongen av Sex and the City

***

Plaza Athenee


Carrie anländer till lyxhotellet Plaza Athenee full av förväntan. Receptionisten visar henne till salongen där Mr Petrovsky sitter uppkrupen i en soffa med en ung kvinna. Det visar sig vara hans dotter Chloé, som ger Carrie ett minst sagt kyligt mottagande. Carrie förstår att hon inte är välkommen och åker upp till rum 625, den svit på 450 kvm som Petrovsky hyrt åt dem båda. Carrie tar in rummet med alla sina sinnen. Hon tar på de antika möblerna och tunga sammetsgardinerna. När hon kommer ut på balkongen tjuter hon av glädje när hon ser Eiffeltornet för första gången.


Eftersom vi bor väldigt nära hotellet ska jag absolut ta mig en sväng runt och spana in det fashionabla stället.

Adress:
25 Avenue Montaigne, 8:e arr.
Metro: Alma-Marceau.

***

Konditori Cador


En tidig morgon står Carrie och Mr Petrovsky och delar på en cigarett utanför ett litet chokladkonditori. Återigen blir Carrie lämnad av sin inte-längre-så-charmige pojkvän och för att fördriva tiden går Carrie in på Cador. Sittandes vid ett marmorbord röker hon och frossar i bakelser. En egentligen underbar upplevelse, men som hon dessvärre bara får dela med en hund.

Här tar jag gärna en fikapaus precis som Carrie gjorde med bakelser och en stor  kopp kaffe.

Adress:
2, Rue de l’amiral-de-Coligny, 1:a arr.3
Metro: Louvre.
Öppettider: tisdag–söndag 8.30–19.00.

***

Shopping på Dior


Efter en vecka på hotellet bestämmer sig Carrie för att göra det ultimata testet. Iförd skyhöga klackar och i skydd av ett rött paraply går hon in i couturens högborg Dior. Regnvatten från paraplyet gör golvet halkigt och Carrie gör en riktig praktvurpa. För att personalen inte ska komma ihåg henne som ”amerikanskan som ramlade hos Dior” shoppar Carrie för allt vad hennes kreditkort håller.


Här bara måste jag gå in oavsett om jag ska handla eller inte. Hoppas dock att jag slipper göra en praktvurpa a´la Carrie ;-)

Adress:
30 Avenue Montaigne, 8:e arr.
Metro: Alma-Marceau.


***

Restaurang Kong



Carrie kommer in i en galet designad restaurang med enorma panoramafönster. Hon ska äta lunch med Petrovsky och hans exfru. Han dyker inte upp, så Carrie och exfrun får dricka ett glas vin endast i sällskap av varandra. Carrie tittar sig omkring och säger att restaurangen är fantastisk. Exfrun suckar och säger att den brukade vara det förr men nu?… är stolarna bara vidriga.

Jag är inte sugen på att äta här kanske, men att spana in stället kan man ju alltid göra om man har tid över.  

Adress:
1, Rue du Pont Neuf, 1:a arr.
Metro: Pont-Neuf.
Öppettider: 10.30–02.00.

***

Pont Des Arts


Bron där Mr Big och Carrie kysser varandra och Big till sist får fram att Carrie är den rätta för honom. Det säg att man ska komma hit på kvällen med Institut de France dramatiskt upplyst och se båtarna åka förbi i natten.


Här bara måste vi promenera maken och jag det är ett som är säkert, romantiskt värre!

Var:
Bron går mellan 1:a och 6:e arr.
Metro: Pont-Neuf.


***

Karta över Carries framfart i Paris


1 Hotellet Plaza Athenee.
2 Affären Dior.
3 Restaurang Kong.
4 Konditori Cador.
5 Place Dauphine.
6 Place St-Sulpice.
7 Galerie National du
Jeu de Paume.
8 Pont des Arts.

***


Här är några fler ställen där man kan återuppleva "Sex and the City" i Paris

Place St-Sulpice


Telefonkiosken, där Carrie ringde till Miranda för att säga hur bedrövligt allt var i Paris, ligger tvärs över gatan från fontänen på torget. På Rue Bonaparte ska bokhandeln ligga där Carrie träffade alla sina två fans.


Var:
6:e arr.
Metro: St-Sulpice.

***

Place Dauphine, Ile de la Cité


Stället där Carrie och Petrovsky promenerar och Carrie berättar att hon blivit bjuden till en middag av sina franska fans.


Var:
1:a arr.
Metro: Pont Neuf.


***

Galerie Nationale du Jeu de Paume


Galleriet där Petrovsky har sin utställning och Carrie återigen blir övergiven. Galleriet ligger i Jardin des Tuileries nordvästra hörn.


Var:
Jardin des Tuileries, 1:a arr.
Metro: Concorde. 

***

Vi får helt enkelt se vart mina fötter kommer att trampa i den franska huvudstaden, men som sagt en sväng i Carries fotspår vore inte helt fel för ett fan som jag. 

Nu måste jag ta tag i dagen, på återseende! Kramar ♥




RSS 2.0