Grått är flott




Nya grå kuddar i sofforna från H&M Home. Den vita kudden
kommer från Mio/Moltex.

Visst är det väl så att man när hösten kommer allt närmare in på husknutarna så ökar behovet av att fixa och dona inne? I alla fall fungerar jag så eller så ”boar” jag som ni så fint lärde mig för några veckor sedan att det heter när man vill fixa hemma inför bebisens ankomst. Men jag har alltid känt så här runt denna tid på året så tror det är mitt ”vanliga” jag som härjar runt här och donar just nu.

Jag har länge letat efter grå prydnaskuddar till våra soffor, men inga funnit. Så när jag såg att H&M Home hade fått in dessa blev jag riktigt glad då de har rätt grå nyans som jag hade i tanken. Att de sedan dessutom kostade ynka 49 kr/st gjorde inte saken sämre för då kan jag med gott samvete byta ut dem när jag tröttnat. Helst av allt hade jag velat ha kuddar i exakt samma tyg som sofforna men det finns inte, tyvärr! Men blev riktigt nöjd med dessa och tycker nog allt att det blev en litet lyft här hemma.

Har precis konstaterat att det har varit en minst lika ordinär tisdag som gårdagens måndag. Med andra ord har dagen mest flutit på som den ska, utan överraskningar i varken positiv- eller negativ riktning. Strålande sol utanför fönstren, men luften är allt mer fylld med höst för var dag som går.

Nu något att äta! Ha en fin kväll, så hörs vi förhoppningsvis imorgon igen.

Kram ♥




Sista augusti



Dessa små hängslebyxor & farfarströja köpte jag förra helgen
på Zara Kids. De små pälsbeklädda vinterstövlarna kommer
från H&M, onödiga kanske, men söta så kunde inte låta bli ;-)   

Godmorgon, måste få börja med en liten klagosång över min nya ”frisyr”. Jag är supernöjd, men måste samtidigt konstatera att det är ett extra moment att fixa till så här på mornarna. Vaknar inte upp och ser ut som någon tagen ur Dallas direkt, utan det ser mer ut som jag stått och sovit på huvudet (antar att det blir så när man har en del längder som är ”korta”) Så lite jobbigt/irriterande är det allt. Har inte riktigt fått in snitsen på hur jag snabbt ska få till den där ”luggen”, men ska man vara fin får man lida pin… eller som i mitt fall gå upp en kvart tidigare på morgonen…

Ska på möten hela denna morgon/förmiddag. Första mötesdagen efter semestern och då ska tilläggas att jag redan är inne på fjärde arbetsveckan nu efter sommarens ledighet. Så mjukstart har det varit, skönt för som jag nämnt förut så är möten inget jag föredrar att sitta i, men idag slipper jag inte undan. 

Hade en skön gårdagskväll, låg mestadels framför tv:n och tog det lugnt - superskönt! 

NU: Mot jobbet!

Kramar/Anna ♥
 




Måndagsrapport


Ytterligare en bild på nya bordet, så galet nöjd!

Hoppas första dagen på vecka 35 varit bra för er del. Min har inte varit så pjåkig. Alla var tillbaka på plats efter semestrarna idag och det märktes ganska tydligt att ljudnivån och små störningsmoment ökade markant i vårt öppna landskap. Har hittills fungerat ganska bra, men idag saknade jag mitt kontor massor det kan jag villigt erkänna.

 

Just hemkommen och ska ställa mig och steka lite blodpudding om en liten stund. Jag har sedan inskrivningen hos barnmorskan haft bra blodvärde. Lyckas tydligen få i mig järn så det räcker till för både mig och myran ♥ bara genom mina normala mål mat på dagen, känns skönt så länge det nu håller i sig. Så järnintaget ska spädas på med lite blodpudding denna måndag så att jag kanske slipper knapra extra tabletter ett tag till.

 

Nej, det blir inte mer spännande inlägg än så här. Ha en fin måndagskväll så hörs vi imorgon igen!

Kramar ♥




Stöveljakt inför höstrusket


Blir inte särskilt mycket handlat till mig i dessa dagar, men något jag ska investera
i här under hösten är ett par nya gummistövlar. Jag har ett par röda med snörning
likt de svarta ovan. Men de börjar se ledsna ut. Min favorit nr1 är längst upp till höger.
Übersnygga, men de andra går inte av för hackor de heller. Från vänster uppifrån: 
Hunter samt Hunter i sammarbete med Jimmy Choo. Från vänster nerifrån: Viking
samt Burberry.  

Ytterligare en ny vecka har startat! Börjar kännas tjatigt att skriva ungefär samma sak vareviga måndag, men å andra sidan så är det väl samma för de flesta av oss att veckorna ser ganska lika ut. Det är bara några få förundrat att kunna flyta omkring och inte leva ett lika uppstyrt liv. Jag är dock glad över det livet jag har, hade inte gillat att bara flyta omkring och ta dagen som den kommer. Visst är det skönt emellanåt, men inte konstant. 

Igår kväll såg vi filmen "I Love You Phillip Morris" med Jim Carrey och Ewan McGregor. Jag tyckte filmen var sådär, ett tidsfördriv visst, men att det skulle vara en komedi håller inte jag med om. Jag smålog endast några gånger. Alltså ingen film som hamnar bland mina filmfavoriter.   

Denna vecka ser relativt ouppbokad ut i min almanacka. Hoppas istället på fina soliga dagar och flyt i arbetet, så tar jag resten som det kommer. 

Nu är det som vanligt dags för mig att göra mig klar. Önskar er en fin start på veckan!

Kramar ♥




Dansk design


Mobil från danska Flenstedt

Denna stilrena mobil i vitt och grått från danska Flenstedt fick följa med hem från Nordiska galleriet för några veckor sedan. Egentligen skulle jag ha haft ugglevarianten från samma designer då det var den som lillmyran fick i present av Marcus och Helene. Men tyvärr var ugglorna slutsålda då jag var där för att byta mobilen vi fick då den var trasig i ena fästet. Så det fick bli de söta små elefanterna som fick följa med tillbaka hem istället.

Jag tjatar alltid om att veckorna går snabbt, men kan ju konstatera att helgerna rusar på minst lika bra dom. Det är redan söndagkväll, skymning utanför fönstren och imorgon är det vanlig vardag igen och det är bara att återigen räta in sig i ledet och utföra sin arbetsuppgifter under dagtid.  

Här har vi precis ätit resterna av gårdagens lördagsmiddag och nu känner jag mig helt klubbad här jag sitter/halvligger i soffan. Varit ute en snabb sväng med bilen i eftermiddags och hämtade hem en sak till myran som jag väntat på. Så fin och nu längtar jag om möjligt ännu mera efter att lillen ska födas. Ska såklart visa er framöver vad det är jag "pratar" om, måste bara fixa lite "tillbehör" först.

Nu blir det söndagsmys resten av kvällen, vi hörs imorgon igen hoppas jag!

Kramar ♥



Vitt & högblankt




Det nya högblanka köksbordet är på plats, supernöjd med
resultatet. Vad tror ni om en matta under? Hiss eller diss?

Bordet kommer från The Home

Det nya köksbordet är på plats och det var verkligen en blixtsnabb leverans. Klickade iväg beställningen i måndagskväll som ni vet och hade bordet redan levererat i torsdags. Inte mycket att klaga på där inte!

Är dessutom supernöjd med slutresultatet när bordet kom på plats. Väldigt snyggt med den högblanka vita bordsskivan som går att dra ut så att bordet blir över två meter långt. I sin "normala" längd är bordet 160 cm vilket ger så mycket bättre ytor och plats i sig mot vårt förra runda bord. Sedan gillar jag att det är så "tunt".

Funderar på om en matta av något slag passar under eller om det är snyggast att låta det vara som det är? Det får jag fundera vidare på ett tag tror jag bestämt. Kanske är väldigt opraktiskt med matta, jag är ju egentligen inte helt emot opraktiska saker som ni vet, men ibland kanske man ska tänka till några extra gånger iallafall...    

Om en stund ska vi packa in oss i bilen och iväg på några små ärenden.

Ha en fin söndag, på återseende!

Kramar ♥




Lördagsmys


Lördagsmyset sprider sig i Sjöstadshemmet.

Lördagskväll, tända kivilyktor, nystädat hem, väldoftande liljor på köksbordet, kvällens middag puttrar i ugnen, lillmyran gör sig påmind med sparkar i magen emellanåt och älsklingen ♥ sitter här i soffan tillsammans med mig. Jag önskar mig inte något mer i hela världen just nu. Mys på hög nivå är vad det är, iallafall sett ur mina blå ögon. 
 
Hoppas ni har en lika fin lördagskväll och att vi "ses" här i cyberspace imorgon igen! 

Kram/Anna ♥



Lördag 28 augusti 2010



Frukostmys med bland annat äggröra och bacon.

Oj vad många kommentarer det har trillat in tillhörande inlägget från i torsdags. Blir alltid lika smickrad och lite smått överraskad att så många (de flesta för mig helt okända) tar sig tiden och skriver några fina och ibland väldigt kloka rader. Tack snälla, ni är fantastiska som delar med er av era erfarenheter och tankar.

 

Idag kan man inte klaga, fullt solsken ute och det står lördag i min almanacka. Städade gjorde jag i torsdags, likaså handlade jag hem en fin helgbukett med vita liljor och så skruvade jag ihop det nya köksbordet som kom med budbil redan tre dagar efter det att jag gjorde beställningen. Verkligen tummen upp! Så med andra ord har jag inte så värst mycket mera som behöver fixas denna helg, utan det blir till att bara njuta av att vara ledig och så ska jag passa på att gå ut i solen på promenad. 

Har dock konstaterat den senaste tiden att jag inte längre kan promenera i samma raska takt som tidigare. Inte så konstigt, men allt lite frustrerande. Får endel sammandragningar om jag går allt för snabbt och jag orkar helt enkelt inte. Kände även imorse hur jag börjar bli allt mer osmidig när jag ska kliva upp ur sängen. Var tvungen att skratta åt mig själv när jag "kravlade" mig upp likt Barbamamma och då är magen inte särskilt stor ännu (kan man ju räkna ut hur rolig man kommer se ut om några veckor). 

Idag går vi in i vecka 27, börjar så sakta se målet långt där framme... ♥

Ha en fin lördag!

Kramar/Anna ♥




Mitt första second hand fynd



Sötaste pekboken i svart & vitt från Raben&Sjögren.

Jag går väldigt sällan in i second hand-butiker eller på loppis. Men när jag av en slump gick förbi just en second hand för barn här i Sjöstaden fick jag syn på denna svartvita pekbok med titeln "Mina fina djur" i skyltfönstret, så kunde jag bara inte motstå. Så för några få tior blev den min eller rättare sagt lillmyrans

Är så nöjd med mitt lilla fynd och tänker redan nu på hur den snygga boken kommer att passa perfekt på den fina vita hyllan som myrans snälla morfar har snickrat och målat till honom och som nu står och väntar på att framöver få komma upp på väggen i hans blivande rum. Tänker även på den dagen jag och myris för första gången ska bläddra i boken och jag ska lära honom alla djuren. Sött!

Så är det fredag, sista arbetsdagen och ännu en vecka är att bocka av. Galet har till och med hunnit passera de där magiska 100 dagarna kvar till BF med två dagar märkte jag igår kväll. Så nu är det två siffrigt som gäller, ynka 98 dagar kvar. Minns när det var 100 dagar kvar till vårt bröllop och HUR SNABBT de de där hundra dagarna gick och here we go again alltså..

Förresten, någon som såg programmet "Carola i Dalhalla" igår? Mycket kan man säga och många åsikter kan man ha om henne, men shit hon sjunger verkligen så håret reser sig emellanåt. Jag blev helt fängslad där ett tag, måste nog se/lyssna till programmet en gång till på TV4 play i helgen. 

Nu ska jag sminka mig och äta en tallrik yoghurt. Känner mig extra hungrig denna morgon, någon liten som stjäl energin tror jag bestämt. Nästan som att ha en liten mask i magen ;-)

Ha en ljuvlig fredag och en fin helg!

Kramar ♥



Nyklippt


Happy och nyklippt som ni ser ;-)

Har förutom att längderna kortats en bra bit har jag även
skaffat "lång lugg" eller vad man nu ska kalla det.


Med sådant klipp blir det lite roligare när man sätter upp
håret i en tofs som jag allt som oftast faktiskt har.


Sedan kan man ju forma "luggen" än mera som en snedlugg
om man så vill. Ska testa det framöver. 

Här har ni då några bilder på nya klippningen och som ni ser så ser jag rätt nöjd ut och det är jag också. Både med längderna och den lilla "luggen" eller vad man nu ska kalla det. Blir mer volym och liv och det känns lite mera som en frisyr trots att det fortfarande är relativt långa längder. Det var precis så här jag hade hoppats på, han är duktigt den där Stefan Klingborg. 

Torsdagkväll och jag hade trott, längtat och hoppats på en kväll på tu man hand med maken nu när han vart borta på konferens under flera kvällar denna veckan. Men plötsligt fick han en inbjudan till festligheter i Norrköping med en vän (som han träffade två ggr på semestern) som lockade mer än att umgås med mig och vips var han på resande fot igen och ännu en natt ensam för min del. Ibland måste jag erkänna att jag känner mig ganska lonely här hemma, som jag vore en statist som bara ska finnas till när det passar. Vet inte om det beror på gravidhormoner och att jag är extra känslig, men jag tycker inte att jag överreagerar. Nåja, ska inte bli mer ingående och personlig än så här.

Blir fiskgratäng till middag och en tidig kväll i säng och så låter jag boken "Små citroner gula" roa mig tills dess att John Blund tar över. Imorgon är en annan dag...  

Ja imorgon är en annan dag, men inte vilken dag som helst. Det är fredag mina fina läsare, härligt eller hur? 

Sköt om er, kramar ♥



"LoveKiller"


Som clubmedlem på NK får man ett magasin några gånger om året &
dessa är alltid så grymt snygga. Höstens nummer som damp ner igår
var inget undantag, S T I L är enligt mig en väldigt passande titel.    

Godmorgon, så underbart skönt det är när man har klippt sig, det går knappt att beskriva. Bara det att borsten glider så fint genom håret när man borstar det är ett sant nöje i sig. Blev så nöjd med klippningen, håret har kapats mer än en decimeter och jag känner mig bra mycket fräschare nu än jag gjort den senaste tiden. Dock blir det ju alltid ännu bättre när man själv fått styla till det, så när jag gjort detta ska jag försöka ta en bild när tillfälle ges. Vet att frågan brukar dyka upp ganska snabbt bland kommentarerna så lika bra att ligga steget före och lova er en bild eller två ;-)   

 

Påtal om något helt annat, när Darin var med i Idol för några år sedan var han ingen större favorit till mig. Jag har liiiite svårt för karlar med hundögon och som "spelar på det" om ni förstår vad jag menar. Men jag tycker att Darin växt enormt under åren som artist. Så nyligen köpte jag t o m det senaste albumet ”LoveKiller” som just nu går på högvarv i Iphonen till och från jobbet. Alla låtarna är riktigt bra på skivan och musiken är precis min smak i den genren. Grämer mig än idag att han inte vann Melodifestivalen i våras med ”Out of my life”. Så nu vet ni det också!

 

Nu blir det inte roligare än att jag måste ta tag i dagens arbete. Sköt om er och på återseende! 


Kramar/Anna ♥



Vitt, grått eller babyblått




Så här vill jag att Myris ska vara klädd om jag får välja. Behöver dock inte vara märkeskläder, utan menar mer stilmässigt. Ljusblå stickad tröja Burberry, söt virkad apa Lisbeth Dahl, (kan han såklart inte ha på sig, men den är så ljuvligt söt så den fick vara med på ett hörn, vill ha!) Ljuvliga små stickade sockor Lisbeth Dahl, Skor Burberry, Marinblå body Burberry, Snickarbyxor Gant, Raggsockor H&M, Randig body P.O.P. 

Ett helt klart nytt intresse hos mig är att gå i butiker och spana efter plagg till den kommande lilla familjemedlemmen. Var som min svärmor sa till mig när vi sågs en gång under semestern då hon hade köpt en present innehållandes ett sött litet klädset till myran "Jag kan ju bara inte låta bli" och så är det även för mig. Jag dras plötsligt till barnavdelningarna. 

Dock tycker jag att det är ganska svårt att finna plagg som jag personligen tycker om hos de större kedjorna. Jag är nämligen lite "allergisk" mot en massa grälla färger, stora tryck och retromönster. Så detta tillsammans med Disney, Bamse, Pippi, Laban, Tummen o s v på kläder och lakan går helt bort om jag får välja. Jag föredrar mer neutrala, klassiska plagg i vitt, ljus- eller marinblått, grått eller möjligtvis svart (tycker dock att för mycket svart kan se så hårt ut på barn) utan en massa tryck, men detta är ganska sällsynt hos de större kedjorna som sagt. Gäller helt enkelt att passa på att handla när man springer på något som passar. 

Nu ska jag vara social och ta tillvara på resten av denna kväll nu när jag snart inte är ensam hemma länge. Ha det toppen vad ni än ska hitta på denna onsdagskväll! 

Kramar ♥



Tummen upp & tummen ner!



Gillar inredningen på salongen jag går hos, mycket går i vitt.

Onsdagen är redan här vilket betyder att det dels är mitt i veckan, men också att maken kommer hem från sin konferens denna kväll, mysigt! Först ska jag bara arbeta några timmar för att därefter hinna förbi frisören en sväng, äntligen. Så tummen upp för det!

Är snart ett halvår sedan jag besökte salongen The Venue sist. Då låg det fortfarande drivor med snö på gatorna och man hade hela våren och sommaren framför sig. Nu går det mot höst och andra tider närmar sig och jag är omåttligt trött på håret som det är just nu. Måste se till att få det klippt en bra bit för det känns för långt. Har en tanke i huvudet hur jag skulle vilja ha det, men måste rådfråga frisören först. Bara för att en klippning är snygg på en person betyder ju det inte automatiskt att det passar alla. Man måste räkna in både hårkvalité, ansiktsform och stil och det där kan frisörerna bättre än jag. Hoppas att Stefan kan trolla fram det bästa som passar mig. 

Tyvärr blev jag besviken på IKEAs nya katalog. Tyckte alltid förr att det var så kul att bläddra i den när den kom, men blev lika besviken i år som jag blivit de senaste åren. Så oerhört röringa miljöbilder att man inte ser skogen för alla träd som man brukar säga. Några små godbitar fann jag, men som sagt det är alldeles för röriga miljöer på deras bilder vilket gör att jag knappt tycker att någonting är snyggt (för man ser inte vad som är vad). Så tyvärr enligt mitt tycke tummen ner för årets katalog!

Nu måste jag kila, ha en fin onsdag så hörs vi!

Kramar ♥




Ljuvlig ananaspaj



Här kommer receptet för er som var intresserade på ananaspajen från helgen! Nu är det läggdags för min del. Sov sött och på återseende imorgon igen fina läsare. Kramar ♥

Ingredienser:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas

Gör så här:
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Dekorera gärna pajen med frukt, jag valde färska jordgubbar samt vindruvor.

Lycka till!



Äntligen i brevlådan


Äntligen låg den nya IKEA katalogen i brevlådan denna tisdags-
eftermiddag. Har förstått att den varit på G de senaste dagarna
då jag sett att vissa bloggerskor har fått sina och idag var det
då min tur. Kvällen är räddad!

Äntligen klar med dag nummer två. Den sista timman gick verkligen supersakta. Troligtvis för att jag satt med uppgifter som inte är direkt "mina", men det blir så när ena kollegan har semester fortfarande så får man rycka in och hjälpa till.  

Förutom att ha arbetet har jag upptäckt att vi har ett ganska stort bibliotek på jobbet. Hur smidigt är inte det? Lånade min första bok där på lunchen, ”Små citroner gula” av Kajsa Ingemarsson. Redan hunnit läsa några sidor sedan jag kom hem och jag gillar boken hittills och sättet hon skriver på. Så nu vet ni vad jag kommer att göra resten av denna kväll; läsa, läsa, läsa.. både IKEA katalogen och om de "små citronerna". 

Vad det blir till kvällsmat för min del denna kväll är fortfarande inte bestämt. Väldigt bekvämt när man är ensam hemma på det viset att det bara är att fixa något man gillar utan att behöva ta hänsyn till makens smaklökar.

Påtal om maken verkar det inte gå någon nöd på honom där på konferensen. Han ringde igår kväll och var då fullmatade med oxfilé och gott vin och ikväll skulle det visst frossas i skaldjur, vissa har det väldigt bra...

Här blir det varken oxfilé eller skaldjur det kan jag försäkra er om. Lutar mer åt flingor med mjölk eller korv med bröd (har fått en liten hang up på grillkorv ;-)). Ha en skön kväll, så hörs vi kanske senare eller imorgon!

Kramar ♥



Ett enkelt litet klick


Jag har ju glömt att visa vår nya golvlampa som jag köpte från NK Home
tidigare i somras. Här ser ni en glimt av den iallafall. Lampan går i vitt &
med rostfri matt fot som mycket annat här hemma.


Det är farligt att sitta hemma en kväll i sin ensamhet kan jag konstatera. Lyckades nämligen ”pigga upp” mig själv med att klicka hem ett nytt köksbord från The Home. Har funderat ett tag nu på bordet ifråga så det var inget impulsköp, men det är ju ändå farligt enkelt att shoppa sittandes hemma i soffan. Så när det lägligt dök upp en rabattkod gällande fri fraktavgift/hemkörning så var beställningen ett faktum. 


För den nyfikna är bordet ett högblankt expanderbart med ben i blankpolerat rostfritt stål. Valet stod mellan detta "tunna" bord och det lite mer robusta Story från Mio. Gillar båda, men det sistnämnda gick bort på grund av att jag tror att det helt enkelt skulle stjäla lite för mycket av den luftiga känslan vi har här hemma. Plus att vi har mycket i vitt och stål i övrig inredning. Så jag tror att det bordet jag valde kommer att bli riktigt bra när det väl är på plats.

 

Så nu väntar jag ivrigt på leveransen. Bordet fanns enligt uppgift i lager så innan denna vecka är över så har vi förhoppningsvis bordet här hemma. Sådant älskar jag, leveranstider på månader är verkligen ingen höjdare. Räcker gott och väl som det är med leveranstider för vår del detta år tycker jag. Dels var det nästintill 6 månader för vår nya bil och så är det ju som alla vet 9 månaders väntan för en bebis så jag är innerligt trött på att vänta.

 

Ha en fin tisdag!

 

Kram ♥




Ensam hemma



Helgens skörd: ytterligare fyra st vattenglas ur Iittalas serie
Essence, svarta grytunderlägg i silikon, en slickepott i modell
minde och så snygga vattengröna servetter.


Lite tråkigt är det allt att komma hem så här en eftermiddag när man vet med sig att maken inte kommer hem på flera dagar. För även om han i vanliga fall kan sitta ganska länge på kontoret vissa kvällar så vet jag ändå att han kommer hem innan det är läggdags. Men jag får göra det bästa av situationen och mysa till det på egenhand denna måndagskväll. Tända några kivilyktor, krypa upp i soffan under en pläd med en hög tidningar och så missar jag inte första avsnittet av nya säsongen av "Fångarna på fortet" som börjar klockan 20:00. Älskade programmet när jag var yngre.


Jag har förövrigt köpt på mig vita barngalgar denna måndag. Har jagat dem i flertalet Åhléns butiker runt om i stan de senaste veckorna, men slut, slut, slut i färgen vit. Men idag fann jag dem då äntligen närmare än jag trodde och köpte på mig fem förpackningar á 4 st så nu har vi 20 st fina små galgar till lillmyran. Det borde väl räcka? 

Ha nu en mysig kväll, så hörs vi imorgon igen!

Kramar/Anna ♥




Liten kickboxare


Fin tavla i grafiskt tryck från Isa Form

Hjälp vad snabbt helgen gick, redan måndag och en ny vecka har rullat igång för flera timmar sedan. Maken åker iväg på konferens under denna morgon, så det blir för mig att husera ensam i några dagar. Aldrig skoj att vara den som blir "lämnad" kvar allena, men jag jobbar ändå dagtid och kvällarna brukar gå snabbt i sig så vips är det onsdagkväll.

Redan inne på tredje dagen i graviditetsvecka 26. Tiden fullkomligt rusar fram och jag kan inte låta bli att längta allt mer efter vår bebis. Kan bara inte riktigt fatta vart han "gömmer" sig? Så här i vecka 26 sägs  medelkroppslängden vara 35 cm från hjässa till häl, huvudets omkrets nästan 25 cm och barnets medelvikt 900 gr. Men när jag ligger eller sitter så syns det knappt att jag är gravid, verkligen skumt det där. Men att han växer och blir allt starkare i sina små armar och ben är tydligt, för de tidigare så lätta små buffarna börjar allt mer kännas som riktiga kickar emellanåt. Nästan lite obehagligt när han får in en fullträff, men jag är så glad och lycklig för att du växer där inne, så kicka på du även om din mamma tycker det känns liiiite läskigt ibland. Jag älskar dig redan ♥

Nu ska jag fixa några smörgåsar och sätta upp hårsvallet, sedan är jag redo för denna måndag den 23 augusti 2010!

Sköt om er, så hörs vi!

Kramar ♥ 




Mysigt söndagsbesök



Söndagsfika i all sin enkelhet med annanskaka toppad med
färska jordgubbar och vindruvor.

Så är det redan söndag och eftermiddag. Vi har precis vinkat adjö till Therese och hennes söta son William som har varit här i några timmar och hälsat på i Sjöstadshemmet. Riktigt mysigt, man borde träffas mer så här avslappnat på söndagarna. Denna veckodag har så länge jag minns alltid haft en tendens till att bara "försvinna" i mitt liv. Varför inte ta tillvara på även dem på ett bättre och trevligare sätt? Perfekt dag för att umgås och träffa vänner. (Ska verkligen försöka förbättra mig på detta, med början redan idag).

Blev en liten fika på annanaskakan som jag skrev om igår som jag toppade med färska jordgubbar och vindruvor. Sedan roade sig killarna (maken och snart 10-åriga William) med X-boxspel, medans Therese och jag fick oss lite egen skvallertid i sofforna ute på balkongen där det diskuterades om allt mellan himmel och jord.

Tack vännen för ni kom och välkommen åter!

Nu har jag hamnat framför datorn en sväng som ni förstår, men känner att magen börjar göra sig påmind. Då menar jag inte den lille som är inneboende där just nu, utan det börjar bli dags att fundera på vad vi ska äta till middag denna sista dag på veckan. 

Ha en fortsatt fin söndag och på återseende!

Kramar/Anna ♥    



Liten lördagstripp



Sant lördagsnöje bland glas & porslin, älskar Iittalabutiken

Mycket fint i den butiken. Tur man inte har mer plats i skåp 
och lådor (eller synd hur man nu ser det).


Fikastopp vid Café Tornhuset

Kan bara säga att fikan satt fint, supergott med Isfrappe och
en räksmörgås med handskalade räkor.

Många fina segelbåtar ligger det vid hamnen i Gustavsberg.

Blev ingen stilla lördag hemma som först planerats. Maken hade ett ärende till Gustavsberg och jag var då inte sen att hänga på. Det ligger nämligen en Iittala outlet vid den gamla porslingsfabriken där och jag kom som planerat ut med en liten påse efter några minuter, nöjd och glad.

Den lilla shoppingrundan bland porslin och annat smått och gått efterföljdes sedan av en fikastund på Café Tornhuset nere vid hamnen. Räksmörgås på grovt bröd med kummin och en isfrappe i den kvava värmen passade alldeles perfekt. Hann sedan förbi Forum Nacka påväg hem och där blev det även en liten påse från Zara Kids till Myran i magen ♥ Bäst att passa på när jag finner något i babyklädväg som faller mig i smaken, då det inte är allt för ofta har jag märkt. 

Ikväll äter vi resterna av gårdagens kycklingrätt och som efterrätt ska jag festa på en bit av den goda annanskakan vi fick igår. Kanske blir det även filmen "Valentine's day" men vi får se.  

Ha en fin kväll, kramar ♥



Fredagsmys



Nya doftljuset tänt och en dukning i svart och vitt. Tallrikarna kommer från
Duka, servetterna Marimekko, underläggen från Bolagret, glas från Iittalas
serie Essence. Portionsformarna med Gino fyndade jag för bara några kr/st
på Ullared under semestern. Helt perfekta för små efterrätter.  



Och så några mingelbilder från kvällen. Jag själv kom bara med på ett litet
hörn som ni ser när vi satt ute på balkongen och sippade på mousserande
(alkoholfritt för min och magens del). Champagneglasen är köpa från Duka
för några år sedan.  

Lördagen är här och gårdagskvällen blev förträfflig. Annika och Lisa är verkligen två underbara och glada energiknippen. Alltid superskoj att lyssna till vad som händer i dessa två singeltjejers liv. Middagsmaten blev för övrigt lyckad om man nu får säga det själv (jag har inga problem med det, fråga maken ;-)) gäller både huvud- och efterrätten. 


Blev alkoholfritt för min del hela kvällen. Fördelen med att jag inte dricker vare sig vin eller annan alkohol heller för den delen i dessa tider är att man vaknar upp pigg i knoppen så här ”dagen efter”.  


De söta tjejerna hade tillsammans bakat en ljuvlig annanaskaka som jag fick för de tänkte att vin inte är passande att ha med som gåva i mitt tillstånd. Så de hade istället bakat, urgulligt! Ska hugga in på en bit under dagen tillsammans med en kopp kaffe. Kakan luktar helt ljuvligt och ska be om receptet vid ett tillfälle så att ni som vill kan testa att baka den ni också. Tack tjejer!


Blir en stilla lördag på hemmaplan som det ser ut just nu. Ska sätta mig och gå igenom lite papper och sedan ska jag göra en lista över vad som ska inhandlas här under hösten innan lillmyran kommer till världen. Vet redan nu att både en spjälsäng, skötbädd och åkpåse till vagnen borde föras upp på den där listan och mer saker lär det väl bli. 

Ha en fin lördag, på återseende!

 

Kramar ♥



Förberedelser


Så här tänker jag mig kvällens middag. Kyckling, soltorkad tomat,
sugarsnaps och lite annat smått och gott. Tallriken kommer från
HIMLA.   

Förberedelserna pågår i köket. De fyrkantiga skålarna
kommer från Åhléns.

Idag har jag tyvärr mått lite småilla. Kände redan när jag kröp ner i säng igår efter middagen på Jimmys att magen inte var helt med i matchen. Imorse kändes det bättre igen, men under förmiddagen återkom illamåendet en sväng och så har det sedan hållit på till och från hittills under denna fredag. I skrivandets stund känns det dock återigen bättre så hoppas nu det förblir så, det är ju helg! (Inget gravid-illamående utan känns mer som något jag ätit som är orsaken).

 

Har börjat att förbereda kvällens middag. Älskar att just förbereda så mycket det går. I detta fall gör jag klart allt så är det bara är att koka själva pastan när gästerna väl är på plats. Ska även riva den vita chokladen till en Gino med färska jordgubbar, banan och druvor till efterrätt samt duka middagsbordet. När allt detta är klart är jag redo för kvällen och kvällens gäster.    

 

Hoppas ni får en underbar helg, vi hörs imorgon igen!

 

Kramar ♥



En torsdagskväll på Jimmys


Bilder från gårdagskvällen middagsdejt på Jimmys här i
Sjöstaden.

Varsin alkoholfri lite syrlig drink började vi med och här
också en söt och glad Caroline!  

Min middag bestod av grillad scampi med hummerrisotto
(som bara syns lite till höger)

Moi precis innan jag skulle till att hugga in på mina scampi.


Avslutade middagen med en capuccino och en frosen cheesecake.

Gårdagskvällens middagsdejt blev lika trevlig och trivsam som jag hade förväntat mig. Vi hann avverka en del gravidsnack om barnvagnar, fosterrörelser, förlossningsfunderingar och andra förväntningar innan maken min dök upp och det blev då diskussioner både högt och lågt om annat. Mitt val av mat blev tyvärr lite av en besvikelse. Lät betydligt godare än vad det var, gäller både huvud- och efterrätt. Men den alkoholfria drinken vi började kvällen med den var riktigt läskande och god. Traskade hemåt strax före kl 22:00 och hade då suttit ute hela kvällen på Jimmys terrass. Så än är inte sommaren helt över i alla fall även om det var i kyligaste laget när man väl gick hemåt.

 

Har sovit riktigt gott denna natt och jag slapp tack och lov att vakna med kramp i något av benen. Tacksam för varje natt som går utan att det upprepas, för det var verkligen ingen höjdare. Kan även konstatera att det hade varit väldigt skönt att kunna ligga kvar i sängvärmen denna fredagsmorgon (tur det är stundande helg). Vi köpte ett nytt riktigt stort och fluffigt täcke under semestern från Kungsängen och täcket känns precis som dem som finns på en del hotell. Ett kanonköp som både jag och maken är väldigt nöjda med. Nackdelen är väl kanske att man inte vill kliva upp när väckarklockan ringer...

Nu måste jag fixa det sista här och kila iväg så att jag kan komma loss i god tid i eftermiddag. Då blir det hem och fixa och dona för nästa middagsdejt med Annika och Lisa.

 

Ha en riktigt skön fredag och helg, på återseende!

 

Kramar ♥




Mot torsdagsdaten


Eftersom Caroline har fyllt år under sommaren tycker jag att
en present är på sin plats...

Snabba ryck här denna eftermiddag. Precis hunnit med den i förväg planerade svängen om en av de dyraste Coop butikerna i Europa som vi har här i Sjöstaden för handling inför morgondagen.

Fick nästintill ett hysteriskt utbrott över alla skrikande ungar i butiken, plus att vissa vuxna i denna stadsdel är bra självupptagna och minst sagt dryga. Tog människan före mig vid charken över tio minuter (jag skojar inte) att dividera och fundera över vilken salami de skulle ha. Herre gud, köp en vakuumförpackad korvjä%&#¤ så andra som vet vad de ska ha kan få handla malde i min skalle under de långa minuterarna jag stod där och väntade och såg hur tiden rann ifrån mig.  

Inte ofta jag tappar humöret, men den tänkta snabba shoppingrundan drog ut rejält på tiden. Nästan på gränsen att börja grina när jag gick hem, men tog mig samman när jag insåg att jag vägrar gråta över en salami ;-) 

Nu är jag i alla fall hemma på en snabbvisit. Ska bara byta om och skriva klart detta inlägg för att sedan bege mig ut igen för att möta upp Caroline som är min torsdagsdate. Ser framemot kvällen och känner mig vansinnigt hungrig (säkert en anledningen till mitt dåliga humör/tålamod). Menyn har jag som i många andra fall redan tjuvkikat på en sväng och det lutar åt grillat scampispett med hummerrisotto och mascarponeost. Låter precis som det kommer att passa mina smaklökar denna torsdag, mums!

 

Ha en fin kväll!

 

Kramar ♥



Detaljer i svart



Ny kofta i beige som fick följa med hem från H&M en gång i somras.
Gillar de svarta detaljerna i sammet & koftor är alltid en favorit i min
garderob. Perfekt plagg till det mesta. 

Så var det redan torsdag och det fullkomligt vräker ner utanför fönstren så det blir mina röda gummistövlar på fötterna denna morgon.

Vaknade i natt av en fruktansvärd kramp i vänster vadmuskel. Shit, fick nästan panik för jag kunde inte göra något åt det, utan vaden fick krampa den stund den nu "skulle" innan det släppte. Hua, har läst om att sådant kan komma runt dessa veckor på nätterna, men jag hoppas att det bara var en engångsföreteelse för obehagligt är bara förnamnet! Nu är jag jätteöm i vänstra benet, kul.. NOT!

Ikväll ska jag och fina Caroline ut och äta middag. Ska bli skoj att uppdateras om vad som hänt i hennes liv i sommar. Sist vi sågs var i juni. Vet att de njutit flera veckor på Västkusten, sedan gått på några husvisningar häromkring, så jag är nyfiken att höra mer om detta. Likaså nyfiken på hennes växande mage.

Innan jag ska bege mig mot middagen på Jimmys denna kväll, måste jag först arbeta som vanligt för att direkt efter jobbet kila förbi affären för att handla till morgondagens middag. Blir lite tight om tid där imorgon, så känner att det är lika bra att ha allt handlat och klart. Troligtvis svänger jag ihop en enkelt pastarätt med bland annat kyckling och soltorkad tomat. Finns inte tid till några större experiment i köket innan tjejerna dyker upp.  

Nu - mot dagens arbete, sköt om er fina ni!

Kramar ♥



Shearer Candles


Nytt och väldoftande från underbara Shearer Candles.

God eftermiddag! Här har ni en som mest har skrotat omkring här hemma efter det att jag klev in genom ytterdörren för någon halvtimma sedan. Så skönt att jag fick städat så noggrant i söndags för tycker verkligen om doften av nystädat som slår emot en när man kliver in genom ytterdörren. Därutöver är det även skönt när allt står prydligt på sin plats i lägenheten. 

 

Något annat som också sprider ljuvlig doft här hemma är det nyinköpta doftljuset från engelska Shearer Candles som jag fick med mig hem från inredningsbutiken ”Folkhemmet” i helgen som gick. Föll som en fura för doften av lätt kokosnöt med en hint av vanilj när jag körde ner näsan bland alla doftljusen i sina fina presentaskar. Dessutom gillar jag utseendet på ljuset, det passar bra in här hemma då vi i huvudsak har vitt och grått i inredningen. 

 

Ang färgvalet av barnvagn visste jag nästan att några skulle komma med kommentarer om hur opraktisk det är och jag är fullt och fast medveten om det. Säkert ett galet val, men jag anser det inte värre än att jag får tvätta eller helt enkelt köpa nytt topset om det blir för illa. Jag är verkligen inte en förespråkare för det praktiska i alla lägen. Kanske för att jag aldrig i mitt 33-åriga liv ångrat ett enda av de i många andras ögon opraktiska val jag gjort genom åren. Men jag har fått mig en liten tankeställare iallafall, så ska ta och spana på Blocket efter ett mörkare topset att ha att byta mellan när det är som mest smutsigt ute. Tack för att ni delar med er av era tips, erfarenheter och tankar, det är guld värt!   

 

Förövrigt även tack till er som förklarade för en mindre vetande som jag vad förkortningen SGI står för (sjukpenningsgrundande inkomst). Kan ju konstatera att jag är tacksam att jag inte kommit i kontakt med den termen tidigare. 

 

Nu ska jag sätta mig med en hög recept och fundera på vad jag ska bjuda på för mat på fredagskväll då jag får tjejer på middag.

Ha en mysig kväll och på återseende! Kramar ♥



Vagn - check √




Bugaboo Cameleon

Har fått frågan flera gånger den senaste tiden om vi funderat på vilken barnvagn vi ska köpa. Svaret blir en Bugaboo Cameleon i färgkombinationen mörkgrå/off white. Denna kombination av färger har jag haft som en favorit långt innan lillmyran "flyttade in" i min mage. Dessutom lovordade Caroline vagnen tidigt i våras och nu när jag har testkört den håller jag verkligen med om att den är smidig och lättkörd - helt perfekt för oss som bor som vi gör. 

Vi har utrustat vagnen med extra snöhjul då de små framhjulen inte lämpar sig särskilt bra för vinterväglag. Vår lilla gosse kommer ju om allt går som det ska att födas i mörkaste vintern så det var lika bra att beställa de grövre däcken direkt, man minns ju fortfarande med skräckblandad förtjusning förra vinterns snökaos på vägar och gator.

Vi har även beställt till en extra sittdyna som är gjord i ett material som reglerar temperaturen beroende på årstid, en åkpåse för kalla vinterdagar samt ett parasoll för solensstrålar till våren/sommaren. Allt i den vita kulören. 

Nu hinner jag inte skriva mer denna tidiga morgon, återkommer senare under dagen!

Önskar er en bra onsdag, kramar ♥

Ps) Flera av er skriver om något som kallas SGI i inlägget från igår, vad 17 är det? =)




Min köttfärsås



Har fått frågan flertalet gånger om jag inte kan dela med mig av mitt recept på köttfärsås. Sedan har det fallit i glömska, här kommer det då. Några exakta mått har jag inte att dela med mig av dock, ni får köra lite på känn helt enkelt.  Varsågoda och godnatt!


Ingredienser:
Nötfärs
Gullök
vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Tomatpuré
Matlagningsgrädde
Köttbuljongpulver
Färska champinjoner

ev rucola till servering.


Gör så här:
Hacka en gullök och stek den tillsammans med nötfärsen tills det är genomstekt. Salta och peppra. Tillsätt valfritt antal vitlöksklyftor, tomatpuré och skivade färska champinjoner. Rör runt och strö över köttbuljongpulver. Häll sedan över 2.5 dl matlagningsgrädde. Låt koka upp och låt det sedan puttra en stund. Servera med nykokt pasta och gärna en näve rucola.   
   
Smaklig måltid!




Moderlig men ändå totalt okunnig


Ett av denna kvälls tidsfördriv. Mys i soffan med senaste ELLE
Mat & Vin. Ska tända ljus och mysa i soffan, perfekt när det
åskar och regnar utanför fönstren.

Sitter uppkrupen i soffan med regnet smattrandes mot balkongens glasräcke. Klarade mig med nöd och näppe från att hamna i regnet på väg hem från jobbet. När jag klev innanför ytterdörren först då öppnade sig himlen och det fullkomligt vräkte ner. Ibland ska man ha turen på sin sida, för det hade inte varit särskilt trevligt att traska i allt detta blöta det är en sak som är säker. 

Blir en lugn hemmakväll i soffan. Ska om jag "orkar" försöka sätta mig in i detta med föräldrapenning och vad det kommer att "kosta" mig att vara hemma med myran. Så mycket att sätta sig in i så hälften vore nog. Har bland annat ett moderskapsintyg liggandes här som jag fick med mig sist från barnmorskan. Trodde hon skämtade när hon sa att hon skulle hämta mitt moderskapsintyg? Låter verkligen uråldrigt och jag fattade först inte vad jag skulle med det till? Men tydligen ska det postas till försäkringskassan, så det är väl bara att göra då, moderlig som jag tydligen är. Det finns ju t o m papper på det nu som sagt ;-)

Nej, jag har verkligen urdålig koll på det mesta runt det praktiska med att bli förälder. Sött, enkelt och fluffigt att drömma om den lilla gosiga bebisen som (förhoppningsvis) ska komma till oss och allt lullull kring den delen, men den praktiska är inte fullt så lustig och rosa skimrande. Många praktiska frågor är det som snurrar i skallen: Hur länge ska jag vara hemma? Ska jag ta ut alla dagar på en gång eller ska jag spara på dem? Hur mycket ersättning får jag per dag? Osv. Klurigt, hur ska jag ha en aning, jag har aldrig varit i denna sits förut...

Något jag KAN är hur man myser med en bra tidning, så detta ska jag roa mig med när jag inte orkar tänka på det där praktiska mera. Senaste ELLE Mat & Vin, ser härligt lockande ut med sitt fina omslag. Blir sååååå sugen på kräftor när jag ser bilden, mums!

Ha nu en mysig kväll. Här blixrade det precis till och mullrar lite småläskigt, åska på G, jo man tackar... Tur maken är påväg hem!

Kramar ♥



G R A T T I S


Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min pappas & makens
svärfars födelsedag ♥

Godmorgon tisdag & världens största GRATTIS till min älskade pappa som fyller 60 år!

Önskar jag kunde närvara och fira honom lite extra på bemärkelsedagen, men han och mamma är på resande fot denna tisdag, så vi tar firandet om några veckor istället. Jag har planerat in en liten "present" till honom som det stod några små anvisningar om i det coola apkortet jag visade igår. Vad det handlar om exakt, kan jag dock inte skriva om här då jag vet att han smygtittar in här ibland och han ska inte veta allt ;-)

Nu ska jag fixa en tallrik med Arlas Lättyoghurt med citron smak, innan jag beger mig ut.

Ha lovely tisdag, det har jag tänkt ha!

Kram ♥




Energisk

 
Inte bara små myror jag är förtjust i, även apor klappar mitt hjärta
lite extra för. Så detta roliga & lite fulsnygga kort från Design Torget 
skickade jag iväg idag med posten till en väldigt speciell person ♥  

Så är ännu en arbetsdag i livet till ända. En ordinär sådan. Har fått gjort det jag hade planerat, inget onödigt tidsspill. Sådana dagar tycker jag om, dötid sittandes i massa möten är inte min grej! 

 

Tog mig en extra lång promenad påväg hem. Känner mig väldigt energisk just nu och få väl passa på. Nästan så det oroar mig lite granna, ska jag inte känna mer? Vara trött, sliten och ha småkrämpor i mitt tillstånd? Hade myran i magen inte "sparkat" några gånger under dagen hade jag inte kunnat säga att jag är gravid. Men det är väl okej att känna så här antar jag? Detta med ständig oro får jag väl leva med. Kommer säkert att oroa mig när han väl är hos oss också, fast då en helt annan slags oro/ängslan.

 

Några av er skrev i inlägget i söndags att jag troligtvis börjat ”boa” med tanke på min framfart med mopp och trasa. Kanske är det så, visste inte att man gjorde på det viset? Men rent instinktivt så vill jag röja, städa och organisera hemma just nu. Jag har haft noll och inget intresse av detta sedan lång tid tillbaka, men nu verkar det vara mycket sådant i min skalle. Så är "diagnosen" sådan att man gör på det viset när man som ni kallar det ”boar”, så är jag väl i den fasen nu då - haha! Tur man har er så man lär sig något nytt om sig själv ;-)

 

Nu ska jag värma resterna av gårdagens goda köttfärssås.     

 

Många kramar till er ♥



En måndagsfundering


Jag har länge funderat över detta med människor som verkar tro att det är okej att vräka ur sig precis vad som helst i kommentarsfälten. "Har man en allmän blogg får man tåla det" säger dessa personer ofta till sitt försvar. Nu menar jag inte att min blogg är särskilt utsatt, för peppar, peppar är jag ganska förskonad från dessa elakheter för det mesta. Det jag menar är mer att "fenomenet" finns i största allmänhet.


Lika förundrad och nyfiken blir jag varje gång. Vad är det för individer som döljer sig bakom kommentarerna? Vad är det som driver dessa människor? Varför känna ett sådan starkt behov av att vräka ur sig otrevligheter som kanske rent utav sårar andra?

 

Visst kan man framföra sina åsikter och även kritiska sådana. Man behöver inte hålla med i allt som skrivs, men  ofta handlar det om rena påhopp som bloggaren får mottaga. Är man som läsare intresserad av att visa fram sin synpunkt så finns det mängder med sätt som man kan göra detta på utan att det blir rena påhopp. Jag tycker faktiskt att man i dessa fall kan lämna kommentaren utan att den ens behöver ha en tråkig ton. Men dessa personer jag talar om verkar mest ha siktet inställt på att vara så illasinnade som möjligt. Att det skulle vara deras egna åsikter dessa individer vurmar så för tror jag inte ett dyft på. Jag har sedan länge genomskådat att detta använder man bara som en förevändning för att kunna "gömma" sig bakom något. Precis som dessa människor gömmer sitt rätta "jag" bakom ett anonymt namn. Fegt och ryggradslöst tycker jag!

 

Det som slagit mig är att ofta så hävdas det med bestämdhet att någon avundsjuka handlar det inte alls om. Men jag tror att det är just detta det innerst inne handlar om. Jag säger inte alltid, men många gånger. Avundsjuka är den tydligaste formen av beröm, bara lite illa paketerad av en osäker människa.

 

Speglar då dessa människor det samhälle vi lever i stort eller är de bara små avarter som det egentligen innerst inne är synd om? Jag vet inte, jag har i vilket fall svårt att känna någon som helst sympati för personer som beter sig på detta vis, oavsett vad de nu bär med sig i sina "ryggsäckar".

 

Önskar man kunde få alla att tänka till en extra gång när det där obestämbara och elaka "vill ut". Då skulle det bli bra mycket trevligare stämning i cyberspace och i övriga världen också för den delen!

Over and out!




Högaktiv söndag



Så här rent och prydligt ser det ungefär ut denna söndag även här hemma i
Sjöstaden efter det att jag har farit fram som en virvelvind med mopp och
skurtrasa. Bilderna kommer från Sköna Hem.


Var det soligt igår har det varit desto gråare här idag. Helt okej för min del för jag har på grund av detta fått städat hela lägenheten från golv till tak (nästan iallafall). Förutom att jag har farit fram med dammtrasa, dammsugare och skurmopp i varje rum, har kökluckorna fått sig en duvning, likaså alla bänkytor, diskohon och köksfläkten. Jag har sedan bytt till nya kuddfodral och ullplädar i sofforna. Putsat en gammal silverbricka så den ser som ny ut igen, tvättat, vikt tvätt och serverat "lunch" (korv med bröd, inte så avancerat iofs ;-)). Så nu är det tipp topp här hemma.

Förutom att jag har avverkat ett halvt dagsverk, har jag ofrivilligt sett två i mitt tycke värdelösa filmer som maken haft på liggandes/sittandes i soffan. Sur som en citron har han dessutom varit sedan igår kväll. 40-års kris nästa? Ja, ja lika bra att hålla sig undan tills han är på trevligare humör igen...

Ikväll blir det min köttfärsås och spagetti på menyn. En ständigt återkommande maträtt just på söndagarna i detta hem. Vet inte varför det blivit så, men jag tycker spagetti och köttfärsås är barnsligt gott så kan ju bero på det.  

Nej om man skulle gå och pussa på maken ändå, kanske han blir på lite gladare humör... Själv har jag mer energi kvar så funderar på att gå igenom mitt nattduksbord. Mycket skräp som borde kastas där i lådorna... På återseende!

Kramar ♥



A piece of Ants


Nu är några meter av tapeten "Myra" från Sandbergs 
sammarbete med tidningen Family Living äntligen min.


Tapeten är sååå söt. Kommer att bli perfekt material till de
barntavlorna jag tänkt fixa fram i höst.   

Idag har det bland annat blivit en sväng till Sickla Köpkvarter. Hade nämligen ett paket att hämta ut, ett paket innehållandes en halv rulle av Sandbergs tapet "Myra" som jag skrev om i ett tidigare inlägg. En snäll bloggläsare hörde av sig då hon hade en bit över efter att de hade tapetserat en fondvägg i sin sons rum. Så nu har jag några meter som räcker till de tavlor jag tänkt fixa framöver. Tack snälla Cornelia för att du hörde av dig! Tapeten är verkligen jättesöt och kommer att bli alldeles perfekt.

Förutom att jag tycker om motivet med de söta små myrorna, så gillar jag även att forgivaren har haft följande tanke bakom sitt motivval: "Det finns ett fint symbolvärde med myror, de är starkare än de ger sken av och ställer upp för varandra. Det finns även en röd myra bland alla svarta på tapeten som visar att det även är ok att sticka ut hakan ibland". Tänkvärt tycker jag!  

Vad har annars hänt denna lördag? Jag vet att man inte ska klaga, men nog har det väl ändå varit i varmaste laget häromkring? Jag flöt totalt bort så fort jag klev ut genom ytterdörren tidigare i förmiddags. Så efter några timmar utomhus valde jag faktiskt att bege mig hem igen för att istället njuta en stund här hemma på balkongen i skuggan. 

Är så sugen på kräftor denna kväll. Ångrar att jag inte köpte med ett gäng färska när vi var och handlade. Fingrade på hinken, men det får väl bli en annan kväll. Ha en mysig lördagskväll, så hörs vi imorgon igen. 

Kramar/Anna ♥ 



Välkommen sköna lördag


Älskar luftballongerna som sakta svävar förbi här om kvällarna. Så somrigt.

Sjöstaden med en igår fullsmockad Restaurang Göteborg.

Mysigt att de som vill kan ta båten dit och lägga till.

Vilken fantastisk morgon att vakna upp till. Dels är det lördag, favoritdagen nr 1 och så bjuds det på sol, värme och ljus likt den runt Medelhavet. Kan det bli bättre? Nej jag tror banne mig inte det så här en dag i mitten av augusti!

Blev en middag på Texas Longhorn igår för maken och mig. Min fajitas med grillad biff var mest en besvikelse. Säkert inget fel på maten egentligen, men passade helt enkelt inte mina smaklökar, tyckte det var smaklöst och trista tillbehör (bara en massa såser, stekt lök och paprika). Det goda med den middagen var det stora glaset med cola och is som jag glupskt drack upp för att svalka mig. Ångrar att jag inte tog deras möra revben istället som maken glatt satt och mumsade i sig. De brukar vara ett säkert kort, så dumt och orutinerat av mig att försöka mig på något "nytt".

Denna dag bara måste spenderas utomhus känner jag. Man måste ta tillvara på varje stund man får av den resterande sommaren. Allt för att korta ner hösten och göra vintern lite mera dräglig. Nu blir det mysfrukost ute på balkongen. Hoppas vi inte smälter bort i solen, termometern där ute i solen visar på över 34 grader...

Ha en bra dag, på återseende!

Kramar ♥



Happy friday


Fredag, fredagsbukett & två lediga dagar stundar, härligt!

Så är det fredag och helg, hur gick det till? Veckan försvann och nu skiner solen från en klarblå himmel och det är riktigt hett ute. Sommarvädret vi hade för några veckor sedan har helt klart gjort comback. Ljuvligt och helt perfekt när det stundar några dagars ledighet!

Första arbetsveckan efter semestern är nu avklarad. Det gick förvånansvärt snabbt och fortsätter det i denna takt så är det snart dags för mig att gå på mammaledighet. Har en liten tanke att arbeta sista dagen två veckor innan beräknad förlossning. Inget spikat, detta måste jag naturligtvis ta med min chef, men så ser min tankebana kring frågan ut just nu.

Ikväll ska maken och jag ut och äta. Vart vet vi inte riktigt ännu, men känner inte för att sitta hemma en ljuvlig kväll som denna så ut på stan det blir. Så helt klart dags för mig att hoppa in i duschen nu och piffa till mig.

Trevlig helg önskar jag er, på återseende!

Kramar/Anna ♥



Lax i hummersås


I sommar har jag varit urdålig på att äta fisk. Så nu på vardagarna så försöker jag om alternativet finns på lunchen äta detta så mycket som möjligt. Jag älskar fisk och skaldjur, tycker att man blir gott mätt på denna typ av mat, men jag tillagar ändå fisk allt för sällan hemma. Egentligen är inte fisk svårare at svänga ihop än en köttbit, men ändock drar jag mig för det på något underligt vis.
Detta recept verkar enkelt att svänga ihop en vardag. Dock föredrar jag nog pressad potatis före ris, men det där är ju en smaksak.

Ingredienser - 2 personer
2 bitar laxfilé
1½ dl matlagningsgrädde
½ purjolök
2 msk hummerfond
Svartpeppar (grovmald)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200ºC. Lägg filéerna i smord ugnsform. Skiva purjolök. Blanda grädde och fond i bunke och häll över filéerna. Strö över purjolök och grovmald peppar. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut filéerna och servera med ris eller som jag hellre föredrar potatis. 

Receptet kommer från menyse.com.

Smaklig måltid!




Premature



En vän till maken (från studietiden i Lund) och hans fru har i dagarna fått sin son hela tre månader för tidigt. Den lilla gossen vägde bara 890 gram när han föddes. Mina tankar går just nu till dem och jag håller tummarna för att allt ska sluta lyckligt. Tänker mig in i situationen själv om Myran plötsligt skulle besluta sig för att komma ut nu i dagarna, vilket trauma! Han kan rent statistiskt klara sig, men vilken konstant oro det skulle medföra om han verkligen kom till världen redan nu. Nej du min lilla unge♥ du får allt se till att stanna där inne ett tag till och växa dig lite större och starkare. Nog för att jag längtar efter dig massor, men vi tar ett steg i taget!

 

Ja vad har annars hänt denna torsdag? Kan snabbt konstatera att inget extraordinärt har skett, så en helt vanlig vardag med allt som det nu för med sig har det varit. Tidig morgon, tider att passa, arbetsuppgifter att ta tag i och så en liten gnutta fritid så här mot kvällskvisten. Ekorrhjulet infann sig ovanligt snabbt i år...

 

Maken är och tar en (troligtvis fler) öl ikväll med några grabbar. Själv ska jag umgås med Ernst Kirchsteiger en timma tänkte jag runt 20-tiden. Efter den timman får vi se vad jag hittar på. Är en aning rörigt i gästrummet, så borde ta tag och ”röja” lite där inne, men får se om inspirationen infinner sig. Inte så troligt men det ser bra ut så här i skrift iallafall ;-)

 

Sköt om er, så hörs vi!

 

Kramar ♥




Försök till en blandad mix


Detta nagellack från Make up store har jag skrivit om tidigare, men vill pusha
för färgen ännu en gång, supersnygg. Är inne på min tredje flaska. Vill du 
testa så heter färgen: Linda.

Tack för alla fina kommentarer som trillade in under gårdagskvällen! Är ganska tydligt att många av er finner detta med gravidinläggen roande, för det är under dessa jag får klart mest respons i form av kommentarer. Såklart jätteskoj tycker jag som är mitt upp i det!

Vet dock att alla inte uppskattar denna typ av inlägg lika mycket, så jag försöker (tycker jag lyckas ganska bra iallafall..) hålla det på en lagom nivå med även en fortsatt blandad mix av min vardag, inredning, recept m.m. Men den lilla krabaten ♥ i min mage är en del av mig numera så jag varken kan, vill eller kommer att utesluta den delen helt ur bloggen.

Torsdag redan och strax dags för mig att pipa ut mot en ny arbetsdag. Har sovit alldeles förträfligt och känner mig härligt utvilad för en gång skull, sköna känsla!

På återseende, kramar/Anna ♥



Onsdagens mage


Jag och magen från imorse, är i vecka 24 (23+5). Tycker det är
så svårt att få till dessa magbilder. Känner mig mest fåning och
uppstyltad i profil, men får väl bjuda på det ;-)

Denna onsdag har jag spenderat i mammajeans för första gången. Vilken befrielse med den sköna mjuka mudden som täcker den lilla kulan. Ljusgrå stuprörsjeans från H&M (supersnygga) som jag har fått låna av min snälla vän Kicki. Perfekt för mig att vara sist ut med barnafödandet i kompisgänget :-)

Min mage är fortfarande ganska liten och behändig, men Myran lever mycket mera bus där inne nu. Sedan i måndags är han nämligen aktiv även under dagtid. Tidigare har de små buffarna mest känts när jag varvat ner på kvällen och hamnat i säng, men nu känner jag honom även när jag sitter vid skrivbordet på jobbet. Mysigt!


Jag mår fortsatt bra och känner mig faktiskt ungefär som jag gjorde före det att jag blev gravid, minus de inifrån kommande små buffarna då. Det är bara att tacka och ta emot så länge detta håller i sig. Ju större man blir desto mer stryk tar ju kroppen, så jag är väldigt tacksam så länge jag får känna mig så här ”normal” som jag gör.


Nu ska jag försöka lista ut vad jag ska servera på kvällens middagsmeny. Ha en mysig onsdagskväll så hörs vi imorgon igen!


Stor kram ♥ 




Godmorgon onsdag


Dagens frukost består av naturell yoghurt med en näve pistagenötter. Det och
en mun espresso innan man traskar mot jobbet gör susen. Därefter blir det en
smörgås väl framme och en frukt på förmiddagen så man står sig fram till lunch.  

Godmorgon, är precis i full färd med att få i mig min frukostyoghurt samtidigt som jag ska skriva några rader här och klä på mig dagens kläder. Har sovit som en liten björn och känner mig pigg och glad. Redan inne på tredje arbetsdagen efter semestern och allt har hittills flutit på så bra, hoppas det fortgår i samma anda även denna dag.   

Igår kväll hittade jag en möjlig kanditat till ett nytt köksbord till Sjöstadshemmet. Bordet hade två av de "egenskaper" jag är ute efter; högblankt och med en iläggsskiva, men är inte helt övertygad när det kommer till benen på bordet. Får suga på karamellen ett tag till, finns ingen anledning till ett impulsköp. För även om jag retar mig på vårt nuvarande köksbord varje gång det ska till att dukas, så fyller det sin funktion oavsett att det är missfärgat och fläckigt. Vet du något snyggt högblankt köksbord så lämna gärna en kommentar så kan jag få fler kandidater att välja mellan.

Ha nu en riktigt härlig lill-lördag, på återseende lite senare!

Kramar ♥



Sömntuta


Kvällens sömnmedel?

Vaknade precis i soffan från en helt oplanerad "liten" sömnstund på närmare bestämt två timmar(!) Hjälp där försvann den eftermiddagen var första tanken när jag slog upp ögonen och vilade dem på klockan. Men med tanke på hur skönt det var så var det väl värt det. Ibland är det helt enkelt stört omöjligt att lägga sig i soffan efter jobbet och tro att man ska hålla sig vaken och läsa den där tidningen man tänkte. 

Eftersom jag nu latat bort två timmar av dagen så måste jag nu ta tag i matbiten. Hade i tanke att svänga ihop en köttfärsås, men jag har tänkt om. Får bli naturell yoghurt, flingor och en smörgås istället, känns ju plötsligt som morgon och då är iallafall inte jag sugen på köttfärsås och spagetti :-)

Hoppas ni haft en bra dag, det har jag!

Kramar ♥

Update: Blev tacos inte för att jag brukar äta det till frukost heller, men gott var det ;-) 



Första gladiolerna


Kändes så trist & tomt här hemma när vi kom hem från Västkusten i lördagskväll
så i söndags när jag sprang på årets första gladioler fick de följa med hem. 

Vid det här laget så känner ni som följt mig ett tag säkert till mina morgonrutiner en ordinär vardag. Upp ur sängen, fixa till mig och sedan om jag hinner redogör jag lite lätt i bloggen om vad som komma skall under dagen. Men idag vet jag faktiskt inte särskilt mycket om vad som händer. Visst jag ska till jobbet men mera än så är inte spikat och egentligen oavsett så är ni nog föga intresserade av mina arbetsuppgifter skulle jag tro?!

Bokade förresten en klipptid igår, äntligen! Tyvärr fanns ingen tid hos frisören jag vill ha innan tidigast den 25 augusti. Så jag får stå ut ett tag till innan jag kan piffas till. Topparna ska kapas en bra bit och jag funderar även på en eventuell annan liten "förändring", men får se vad frisören tror. De kan det där med vad som passar vem bra mycket bättre än jag själv gör. Ser i vilket fall framemot att få klippa mig några centimeter för det behövs verkligen.

Så fick man ihop ett litet inlägg även denna morgon, om egentligen ingenting. Hur bär jag mig åt ;-)

Ha en fin dag, kramar ♥



Myror till vår lilla myra ♥


Är ute efter Sandbergs tapet Myra. Tycker det skulle vara kul med myror i Myrans rum.
Tanken är dock inte att tapetsera med den utan använda tapeten till ett tavelprojekt,
men tapeten verkar inte finnas att få tag i längre?
Så sitter ni på en liten bit över och
har lust att sälja biten till mig så hör gärna av er!

Första dagen i resten av mitt liv är avklarad höll jag precis på att skriva (skrev ju det också iofs) menar första dagen efter semestern är nu avklarad. Allt flöt på riktigt bra från första stund och det är faktiskt ganska trevligt att sitta i landskap. Dock ogillar jag skarpt att tala i telefon när alla andra sitter i så tät anslutning, men man kanske vänjer sig?

 

Har under eftermiddagen varit på besök hos min mysiga barnmorska Anita. Fick där lyssna på Myris lilla hjärta för första gången, 142 slag i minuten slog det - helt normalt enligt BM. Några små tårar fyllde allt mina blå när de supersnabba små hjärtljuden (som jag förövrigt tyckte lät precis som en galopperande häst) nådde mina öron. Min lilla, lilla unge ♥ Alla prover som togs på mig såg även dem bra ut. Både blodsocker, blodtryck och blodvärde. Det sistnämnda hade till och med ökat sedan jag var där sist. Ökat har jag också gjort i vikt, totalt hittills ligger jag plus 4 kilo och det får väl anses vara okej i vecka 24.

Nu är det hög tid att fixa kvällsmat. Maken är fortfarande på jobbet denna kväll, men mat måste han ju ha när han väl kommer hem, så nu ska jag svänga ihop något smarrigt. På återseende!

Kramar ♥



Tillbaka till vardagen!


Jag är inte mycket för Gina Tricots plagg. Finner sällan något som
jag inte tycker redan ser urtvättat ut, men denna kofta föll mig i
smaken på direkten när jag såg den i skylten. Perfekt en lite kylig
höstmorgon framöver.

Koftan funkar dessutom med en växande mage så nu hänger den
i dressingrummet i väntan på hösten. Första höstplagget - check!

Första dagen efter semestern har jag precis vaknat upp till. Tänk att det nu är en månad sedan jag klev ut i strålande solsken genom svängdörren på plan 7. Fredagen den 9 juli var det då och jag hade hela sköna semestern framför mig. Nu ligger dessa gångna fyra veckorna bakom och nu är det nya veckor som ligger framför mig. Veckor och månader som jag ser framemot med spänning...

Vet inte alls vad denna första dag har att erbjuda. Är glad om jag minns alla olika lösenord jag har för att komma in på våningsplanet och i datasystemet. Vet att jag skrev upp dem någonstans, undrar bara över VAR jag la lappen... Blir väl troligtvis en mjukstart denna måndag. Mailboxen kommer med all säkerhet att lysa röd, så den blir det första att gå igenom. Så svara på mail och rensa. Blir säkerligen också till att göra upp planer för kommande arbetsveckor. Ser faktiskt framemot att börja jobba igen.  

Längtar dock inte direkt efter hösten än, men den kommer ju successivt. Behöver inhandla lite nya höstplagg, men det känns inte så kul att handla plagg just nu. Måste hela tiden tänka ett steg längre och köpa kläder att växa i. Än är magen bara liten och söt, men vet ju vart åt det barkar. Inhandlade koftan ovan häromdagen och är iallafall supernöjd med den. Där finns plats även för en bebismage, perfekt till både jeans, klänning och kjol.

Nu ska jag äta en liten tallrik med naturell yoghurt och en näve nötter, plus ett glas apelsinjuice. Sedan blir det till att kila mot jobbet. Frukostmackan med salami är redan bredd och nerpackad i Neverfull-väskan och kommer ätas först till morgonfikat med en kaffe med mjölk. Gott!  

Ha en fin måndag. Ni är säkerligen många med mig som ska tillbaka till era jobb efter semestern denna måndag. 

Kramar ♥   



Välkommen till världen



Stort Grattis till Joachim & Fredrika som igår lördag äntligen fick sin efterlängtade son efter en veckas "övertid" i magen. 4 220 g & 54 cm lång var den "lilla" gossen. Alla mår bra & jag längtar tills vi får träffa det lilla underverket!

Så har ni mig tillbaka i cyberrymden igen efter sex dagars frånvaro. Tack snälla för era omtänksamma kommentarer, mail och sms där ni oroat er för att något hade hänt mig. Men kan lugna er med att allt är bra med både mig och magen. Så ber om ursäkt om jag "skrämt" upp någon i onödan, inte alls min mening.  

Blev helt enkelt väldigt hastigt och lustigt bestämt i tisdags att maken återigen ville ner till Västkusten för att som han kallade det "utnyttja" semesterns sista dagar till max. Jag var inte sen att hänga på, så vi packade helt sonika in oss i nya bilen och körde söderut efter lunch i tisdags. Dagarna har sedan mest flutit på. Träffat svärmor, mina föräldrar, min bror och våra vänner lite här och där. Inget fungerande internet när man lever nomadliv, så därav min frånvaro.

Nu är vi sedan igår kväll återigen tillbaka hemma i lägenheten i Sjöstaden. Redo att återgå till vardagen igen. Så glad att jag valde de semesterveckorna jag gjorde. Jag personligen föredrar såååå mycket hellre att vara mestadels ledig i juli än i augusti. Nu är det redan mörkt på kvällarna och de flesta börjar jobba precis som vi. Roligare att vara ledig när de flesta andra också är det. Så jag är supernöjd och tycker att det ska bli skoj att gå till jobbet imorgon. Så ingen söndagsångest här inte.

Nu ska jag se på ett nytt avsnitt av serien "Californication" som jag precis upptäkt. Sköt om er och på återseende helt enkelt!

Kramar/Anna ♥



Är det redan oktober tro?


Inser att det snart är dags för en tripp till IKEA för att fylla på värmeljusförrådet
inför stundande höstmys. Ett litet tips är att förvara dem som jag i en cylindervas. 
Tycker själv det är snyggt när man ser dem genom glaset.

Precis som jag skrev härom dagen så är jag bra sugen på att förnya och dona här hemma. Absolut inga större projekt i tanken, det slog mig nämligen när vi kom hem efter några veckor borta hur nöjd jag är med vår lägenhet, men lite nya småsaker är aldrig fel. Nya kuddar till sofforna är redan införskaffade, likaså nya ullplädar men inget som är framtaget ännu. Det får allt bli lite mera höst först, även o denna dag lätt skulle kunna kvala in som vilken oktoberdag som helst...   

Lite längre fram ska vi också ta tag i lillemans rum. Har redan en liten bild av hur det ska vara. Ser vitt, grått och någon accentfärg i det lilla rummet. Dock är det inte ett helt enkelt rum att fixa till, ganska avlångt med fönster utmed hela ena kortsidan. Detta medför ett bra ljusinsläpp vilket är ett klart plus, men det negativa är att man inte kan utnyttja den delen alls då den inte har "väggar". Man sätter ju ogärna möbler framför fönster om ni förstår vad jag menar, men får klura vidare på den bästa lösningen. Är ju ett tag kvar tills december.  

Idag har det återigen regnat till makens stora förtret. En dag som denna skulle ju solen skina när han äntligen fick åka och hämta ut "sin" nya leksak hos bilhandlaren efter över 6 månaders väntan. Lyckligare får man ju leta efter när han rattade ut den splitter nya bilen trots fullt ösregn. Blev en provtripp till Uppsala då han ändå skulle förbi jobbet en sväng, sedan blev det lunch på ett thaimatställe innan vi åkte hemåt igen.

Nu sitter jag i soffan och funderar på vad man ska hitta på denna kväll. Ingen större lust till något i detta busväder om jag ska vara helt ärlig. Vi hörs en annan dag!

Stor kram ♥



Solig söndagspromenad




Bilder från denna söndagsförmiddag hemma i Sjöstaden.
Fikastund på Café Spoon och lite båtspan.

Äntligen en semesterdag med inte ett moln på himlavalvet, värme och strålande solsken. Som jag längtat den senaste veckan då vädret varit lite si så där sedan vi återvände till Stockholm efter veckorna på Västkusten. Underbart att veta att vi har ytterligare en semestervecka kvar så man kan njuta liiiiite till. 

Maken och jag har varit ute på en promenix runt omgivningarna här i Sjöstaden denna förmiddag. Spanat på folk och matat fåglar. När vi skulle ta oss ett fikastopp på "Café Spoon" träffade vi på Nina, hennes man och deras bedårande lilla fyra månaders son. Längtan efter han som bor i min mage blev ju knappast mindre efter det söta mötet om man säger så...

Efter det gled en chailatte, fralla och äppelkaka ner fint innan vi traskade vidare. Tror även att vi mötte en annan bloggerska, hennes man och dotter under promenadens gång, men allt gick så fort så är inte helt säker där? 

Nu ska jag ta på mig bikini och lägga mig en liten sväng i soffan och läsa. Än är inte sommaren slut vilket glädjer mig trots att det är första augusti idag. Augusti för mig är lite av en höstmånad eller åtminstone så är det ju sensommar, men vad gör det när den bjuder på sådana här dagar. Mera, mera, mera!!!

Sköt om er! Kramar ♥  



RSS 2.0