Ovän

Den där X-boxen som flyttade in här i lördags är jag redan URTRÖTT på eftersom den är kopplad till tv:n i vardagsrummet och spelet bara mal, mal och mal och ger ifrån sig en sjuhelvetes massa oljud (inte konstigt jag är trött!!!!!!!) Jag blir GALEN här, detta kan ALDRIG sluta väl...... Antingen får den där manicken flytta in i gästrummet tillsammans med maken illa kvickt eller så kommer jag gå lös på någo. Nu slutade han precis att spela efter mitt gnällande över allt ljud. Tack, älskar dig min lyhörda make! Nu blev jag glad igen och ska sluta klaga. Undra bara hur länge det varar, tystanden alltså..



Måndagstrött


    
  
Här ser ni några av sakerna som fyllde mina shopping kassar igår. Fint porslin från MIO, Phoeme. Passar väldigt bra in hemma med ljust rosa bland allt det vita och de ljusgrå sofforna. Köpte faktiskt likadana tallrikar och skål i vitt också, kunde helt enkelt inte bestämma mig för vilken färg jag skulle ha, så varför ödsla energi på att välja när man kan köpa båda? Är man galen så är man =)    

Idag har jag verkligen känt mig trött. Vaknade imorse av väckarklockan och kände bara "ÅH NEJ, jag orkar inte gå upp" . Det är inte speciellt ofta jag känner så, men min egna teori är att det helt enkelt beror på vädret. Dagen har gått i den gråste av alla skalor, lägg på hällregn och en och annan åskknall därutöver så förstår ni själva att man inte blir piggelin direkt. Nu är man i alla fall hemma och vi har precis grillat. Det var supergott, men gjorde mig inte direkt piggare.

Kvällen blir lugn, jag ska ta mig ett långt skönt bad om en stund med ljuvligt doftande Laura Mercier's Honey Bath med coconut milk och mysa till det med både levande ljus och en glossig tidning. Känner att jag är värd det.




SATC - Get Carried Away



Åh vad jag älskar Sex and the city!!! Jag är precis hemkommen från bion tillsammans med söta Mia (som för övrigt var supertrevlig och go tjej, blir nog fler träffar oss emellan om jag får bestämma ;-)) och jag har ju sett den innan , men på bio är den ju bara så underbar. Två timmar och tjugofem minuter bara rusade förbi och jag tror jag är kär i Carrie, Samatha, Charlotte och Miranda ;-) Nu ska jag fota mina fynd för dagen och läska er med vid ett senare tillfälle, hehe, sedan ska jag ta mig något att äta. Älsklingen är förövrigt helt såld på X-boxen som inhandlades igår så han kan man inte kommunicera med för tillfället, haha! Tillsist, Ni som inte sett SATC filmen gå på bio på momangen, det är vart vart enda öre. Även om du inte sett serien, gå och se filmen, den är lovely! Over and out! 



Mera shopping

Eftermiddagen resulterade i en spontan och oplanerad tripp till Kungens kurva. Älsklingen fick nämligen inte det trådlösa nätverket till X-boxen att fungera, så "vi" blev tvungna att åka för att byta det och jag passade då naturligtvis på att åka med. Väl där hägrade en massa inredningsbutiker som hade REA. Himmel det tog bara drygt 15 minuter för mig medans J var inne på Mediamarket med nätverkesfelet att fylla fyra kassar med "Bra att ha saker till hemmet". Ja ni som är lika mig vet säkert vad jag menar "Inget av det jag inhandlat är livsviktigt med det var så attans snyggt att jag inte kunde låta" Jag ska senare visa vad som fick följa med mig hem i kassarna, en massa fint kan jag avslöja i alla fall. 

Nu ska jag fixa håret för sedan blir det att ta mig till Sickla. Först blir det en liten fika med Mia och sedan blir det "Sex and the city" kl 18.00 för hela slanten.

På återseende, kramar!    



Västeråsshopping


 

Fick med mig en mängd olika saker från gårdages shoppingtur i Västerås som ni ser.

Solen är tillbaka efter en mulen lördag. Gårdagens utflykt till Västerås gick bra, älsklingen fick uträttat sina ärenden plus att han kom hem med en X-Box 360. Själv blev det blommor och lite annat smått och gott i shoppingkassen. Hann även med en liten runda på IKEA. Kvällen gick sedan åt till att planera blommorna och sedan spelade vi "Scene it" på X-boxen, jag förlorade, hmmmmmm sedan blev det sängen vid 01-tiden *gäsp*.

Nu ska vi äta en sen frukost och sedan ska vi ut på en liten promenix. I kväll blir det en "bloggdate" med Mia, vi ska se SATC filmen! Nu måste jag ta tag i dagen. Vi hörs och ha en härlig söndag! Kramar



Utmanad

Jag har blivit utmanad av söta Emelie...  

1. Vad gjorde jag för 10 år sedan?
Oj hur minns man det? Jag vet bara att jag pluggade och var singel, inget mer har fastnat i mitt minne från 1998 kan inte hänt mycket då =) 

2. Vilka 5 saker finns på att-göra-listan idag?
Jag har bara EN sak på min att-göra-lista idag och det är att gå på bio och se SATC filmen tillsammans med bloggerskan Mia!

3. Godis jag gillar?
Lakrits älskar jag. Jag har t o m köpt doftljus med lakritsdoft idag, kommer väl sitta och slicka på dem snart, haha! Sedan gillar jag punschpraliner och m&m´s bra också. Mmmmmm  

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Bli sååååå glad och sedan skulle jag SHOPPA!!!!!!

5. Städer/orter jag bott i?
Björketorp, Lund, Enköping och Stockholm.

GODNATT!!!



After work



Kul fredagskväll på Anglais tillsammans med vänner

Igår efter jobbet blev det en spontan After work på Anglais på Stureplan med några vänner. Jag och älsklingen hann före äta en himmelsk god pasta med scampi, tomat, citron, vitt vin och smör på italienska söderkrogen WC. Det blev en jättetrevlig kväll med några kalla glas rosé (ja, ni ser ju resultatet på bilderna, haha, jag ser ju inte helt nykter ut på de två sista, men jag bjuder på det, haha!).

Nu ska vi åka till Västerås, får se om det blir någon shopping. Ha en bra lördag, synd att det är mulet idag (!) men hörde att ett högtryck skulle komma in över Sverige i mitten av nästa vecka så jag hoppas på det. Är helt enkelt mamma och pappa som tar med sig solen från Grekland för de kommer hem på tisdag =) Vi hörs! 



Tidig morgon i Sjöstaden

  
 
Underbara och sommarklädda Sjöstaden

Påväg till jobbet tog jag mig tiden att fotografera omgivningarna för det är verkligen så härligt när solen skiner, så mycket fågelliv och så vackra vyer. En lisa för själen helt enkelt. Det är inte bara naturen och fåglarna som gör en glad, även en medmänniska kan med sitt glada sätt eller med en liten enkel gest göra en glad och man blir påmind om hur mycket trevligt folk det faktiskt finns. Som idag i trapphuset hemma, när jag ska ut genom ytterdörren säger en man till mig, "vänta, jag öppnar för dig", så glider han förbi mig och håller upp ytterdörren, en riktigt trevlig start på dagen helt enkelt, tack för det!

Idag är det fredag så härligt, inte för att jag har slitit ut mig direkt i veckan som gått, men det är ju ändå något visst med fredagar och lördagar. Ikväll skulle jag kunna tänka mig att ta med mig maken ut och äta en bit mat, tror jag ska föreslå det faktiskt och bara njuta av att det är helg. Vi ska sedan en sväng till Västerås imorgon, älsklingen har några ärenden där och jag är ju inte sen att hänga på när det kommer till att åka bil. Tänkte passa på att inhandla pelargoner och andra blommor till balkongerna, då det är så sjukt dyrt med växter här i stan, jag får skrämselhicka varje ggn jag går in i en blomsteraffär. Därför ska jag passa på i Västerås för där vet jag att de har bättre priser.

På Söndag ska jag och MiaSATC filmen.  Jag såg filmen på Bali, men det var så dålig kvalíté så det ska bli skoj att se den på stora duken här hemma istället. Nej, nu bör jag nog göra något vettigt här. Ha en lovely fredag! Vi hörs, kramar




Öppen spis

1234
567
Nu är en öppen spis beställd (bild 4), leverans 5-7 arbetsdagar *spännande*

Vi är fortfarande inte klara med inredningen här hemma sedan flytten i april. All tid gick vid den tidpunkten till bröllopsförberedelserna, så inredningen har tyvärr kommit lite i skymm undan.

Nu när vi är gifta så kliar det i fingrarna och jag känner att jag behöver nya projekt att sätta tänderna i. Det som jag först kommer att tänka på är en vägghängd öppen spis. Jag tycker att de är snygga och jag tror att det skulle passa väldigt, väldigt bra in hos oss på väggen som står mitt i lägenheten.

Tänk till hösten och vintern så mysigt med en "brasa" att mysa till. Vad tror du? Hiss eller diss?



Mingel recept

"Sill på pinne"



Ingredienser:

Potatis

Sill

Crème fraiche

Gräslök

Tandpetare


Gör så här:

Koka potatisen mjuk, låt den kallna och skär den sedan i lagom tjocka skivor. Klicka på lite av creme fraichen och gräslöken. Stick sedan i en tandpetare i potatisen och trä på en sillbit. Klart att servera!


"Crostini med brieost"



Ingredienser:

Crostini

Brie

Flytande honung

Pinjenötter

Ruccola


Gör så här:

Skär en lagom bit av osten, lägg på biten på crostinin, ringla över honung och strö sedan över pinjenötterna, toppa med lite ruccola. Klart att servera!


"Scampispett"



Ingredienser:

Scampi

Vitlök

Olivolja

Cayennepeppar

Träspett


Gör så här:
Fräs scampin i lite olivolja och hackad vitlök. Krydda med cayennepeppar. Låt dem sedan svalna. Trä scampin på träspett. Klart att servera!


"Parmaskinka med mozzarella"



Ingredienser:

Parmaskinka

Mozzarella

Färska basilika


Gör så här:

Skär lagom bitar av mozzarellan och placera en på varje skiva. Vik ihop och "kläm till" så att det fäster. Dekorera med basilika. Klart att servera!


"Laxsnurror med pepparrot"



Ingredienser:

Tunnbröd

Rökt lax

Färskost med pepparrot

Färsk dill


Gör så här:

Bred färskosten på tunnbrödet, lägg på skivor av laxen och rulla ihop, skär sedan lagom bitar av laxrullen och ställ dem på högkant och garnera med en dillkvist. Klart att servera!


"Pastasallad a´la Anna"



Ingredienser:

Penne pasta

Creme Fraiche "Soltorkad tomat & fetaost" (Milko)

Ruccula

Pinjenötter

Soltorkade tomater   


Gör så här:

Koka pastan enligt förpackningen. Spola dem sedan under kallt vatten tills de är kalla. Lägg dem sedan i en skål och blanda ner creme fraich, ruccola och de soltorkade tomaterna. Toppa med pinjenötter och lite mer ruccola. Klart att servera!


"Ost & skinkpaj"



Ingredienser:

Pajdeg (behöver ej förbakas)

3½ dl mjöl

100 gr margarin

1 ägg

Salt


Fyllning:

3 ägg

2 dl grädde

1 hg rökt skinka

250 gram riven ost

Färska champinjoner

Salt & peppar

Cayennepeppar

Dill


Gör så här:

Gör en deg i matberedare och tryck sedan ut i en pajform. Rör ihop ägg och grädde tillsätt resten av ingredienserna och rör runt. Häll sedan smeten i pajformen och in i ugnen i ca 25 minuter på 200 grader. Klart att servera!  

LYCKA TILL!!!




Eftermiddags mingel

           

Gårdagens mingelbuffé blev väldigt lyckad måste jag säga. Maten räckte och var uppskattad av de 12 gästerna. Jag hade inte tidigare träffat så många av dem, men alla var supertrevliga och jag tror att alla tyckte att det var en lyckad eftermiddag/kväll. De sista gästerna gick vid 23-tiden, så då var det bara att hoppa i säng.

Idag skiner solen lika härligt som igår, nu är det sommarväder såååå härligt. På min promenad hit passerade flera segelbåtar och det ser så mysigt ut. Jag har själv aldrig seglat, men jag får god lust att börja när jag ser båtarna. 

Nej nu måste jag återgå till arbetet igen och recepten på maten kommer. Ha en bra dag vi hörs, kram    



Lilla lördag

 
Den färgglada klänningen köptes på Bali för några tior

Idag är det onsdag även kallad lilla lördag. Vaknade till strålande solsken,sommarkänslorna gör sig påminda direkt så blommig/somrig klänning på.

Jag har precis avslutat en kopp kaffe och en skinkmacka här på jobbet och nu ska jag ta tag i dagen, men eftersom jag tidigare imorse lämnade in min slutrapport till berörda chefer så är jag klar och har egentligen inget att göra, ska helt enkelt "bara" sätta mig ner och förbereda inför nästa skaderevision, så det passar alldeles utmärkt att jag går tidigare idag för att kunna fixa det sista inför minglet i em.

Hoppas ni alla har sol och en ljuvlig dag! Kramar



Förberedd

   

Nu är jag trött, jag har förberett, förberett och så förberett lite till här ikväll inför makens lilla mingel imorgon (vilken tur att han är gift med Bree Van Der Kamp, hahaha!). Är det något jag gillar är det att förbereda inför "happenings" blir så mycket skönare när dagen D väl står för dörren. Så det som går att förbereda är nu förberett och står nu och trängs i våra kyl (tur att vi har två st vid sådana här tillfällen).

Ni som vill ha recept och liknande på mina olika skapelser ska få detta, lovar att skriva ner dem någon dag här i veckan, så håll ut =)

Nej gott folk nu är det duschen och sedan blir det rak i bingen för min del, kommer slockna på två röda det känner jag.

Sov sött och stor kram ♥



Santorini



Nyss hemkommen från Bali och jag sitter redan och kikar på resor inför vår kommande semester, (man måste ju se till så att man fördriver tiden väl under sina fyra lediga veckor), åtminstone en vecka vore härligt att komma iväg söderut. Jag är väldigt inne på natursköna Santorini, så om det blir en solresa och jag får bestämma så vill jag att resan går just dit. Ser fantastiskt ut.  Förresten, vet ni att ca 90 % av alla vykort som säljs i Grekland är fotograferade på just Santorini, det säger väl en hel del tycker jag. Solnedgången i staden Oia ska vara något alldeles extra och de flesta som besöker ön åker dit minst en gång för att se "skådespelet". Då Santorini är en kosmopolitisk ö kan det dock te sig lite dyrare än vissa andra öar. Ja, man får väl se om man får med maken på ytterligare en resa om några veckor =)    




Storhandling



Nu har vi vart och storhandlat inför onsdagens lilla mingel som maken ska ha. Nu är jag i mitt esse kan jag meddela när jag får planera, fixa och dona med mat, hahaha! Kommer förutom det som jag rabblade upp tidgare även bjuda på knyten med lufttorkad skinka med mozarella, meloner, minipajer (el eventuellt en stor), scampi på spett, potatissallad, rostbiff, grisini, rökt lax ,"sill på pinne" sedan ville darlingen även ha köttbullar (han är så söt med sina köttbullar som han ALLTID vill ha med på alla bord, jul, påsk, midsommar och vid alla andra tillfällen också, haha!) så lite köttbullar får det också bli på bordet =) 




Buffémat

onsdag eftermiddag har maken bjudit hem sina kollegor till oss på lite mingel med plockmat och goda drycker efter jobbet. Jag som är perfektionist och en sann Bree Van de Kamp vågar naturligtvis inte låta honom husera i köket ensam så därför sitter jag nu här och försöker komma på vad "vi" ska bjuda på.

Det jag hittills kommit fram till är: snittar, kycklingspett, pastasallad, grönsallad, bröd, ost och kex men det behövs ju mer saker, så nu ber jag er om hjälp. Vad har man mer på ett buffébord egentligen? Jag har total hjärnsläpp här, så ni som har koll och är intresserade, snälla hjälp mig med tips så fort som möjligt... !

Kramar




Första arbetsdagen som fru


Makens förlovning/vigselring unders, min vigselring i vitguld
i mitten och överst min förlovningsring med en diamant.

Tänk att tre veckor går så fort fast ändå inte på någotvis. Jag hade faktiskt glömt flera av mina lösenord här på jobbet när jag kom imorse, så nog har jag kopplat av alltid. Under tiden jag har vart borta har de förflyttat mig till ett annat kontor/rum (det förra hade jag ju bara provisoriskt) Så nu försöker jag boa in mig och jag gillar faktiskt redan detta nya rum bättre än det gamla, ska bara piffa till det så att det blir så bra det bara går med tanke på plastmatta i beige och aprikosa gariner mot solkiga vita väggar ;-)

Idag åker mina älskade föräldrar till Grekland i en vecka för lite semester. Det är de verkligen värda, min älskade lilla mormor gick nämligen bort under tiden vi befann oss på Bali och sånt tar på krafterna, så mamma (och pappa också såklart) är verkligen värd lite avkoppling efter en vår med många besök på sjukhuset. Jag hoppas att de får en härlig vecka med en massa sol och salta bad.

Nu ska jag ta och piffa här på mitt kontor och sedan är det lunch om 45 minuter. Vi hörs gott folk!

Kramar i massor ♥



Tavlor



I bröllopsgåva fick vi en tavla av Jens "morbror" Ferenc (han är gift med Jens härliga moster) som han målat och den är så fiiiin. När älsklingen tog sin juristexamen för x-antal år sedan fick han den med ram (på bilden nedan) och vi har båda älskat den tavlan, så nu när vi i bröllopsgåva fick ännu en ur hans serie blev vi sååå glada för det är så snyggt att ha två tavlor ur samma serie brevid varandra. Vi ska bara fixa en ram sedan ska de upp på köksväggen där de kommer att passa perfekt. Visst är de fina? Jag älskar dem, från färgerna till motiven. 



Härlig söndag

  
  
  
Härliga sommarbilder från vår huvudstad som jag knäppte av idag.

Idag har vart en sådan där härlig söndag. Gick upp strax före nio och åt en mysig frukost i solen på balkongen jag och maken. En långpromenad har vi hunnit med. Vi var på "Fåfängan" (utsiktplats med utsikt över bl a Djurgården) där vi åt varsin lakritspuck och tittade på utsikten och alla båtarna. Vi traskade vidare på vackra och genuina Fjällgatan, (där känns det som om tiden stått stilla, gamla låga hus med pelargoner i fönstrena, så underbart).

Sedan gick vi vidare över Söders höjder, där köpte vi oss varsin Festis Slus i solskenet. Sedan tog vi båten från Söder hem till oss, såå mysig dag. Eftermiddagen har gått åt till att äta rimmad lax med dillstuvad potatis och sockerärtor, supergott och somrigt och kollat på filmen "Friends with Money" med Jennifer Aniston.

Imorgon börjar vi jobba igen efter tre veckors ledighet med bröllop och bröllopsresa. Tre veckor med arbete sedan har vi semester igen i fyra långa veckor! Nu ska vi mysa framför tv:n med iste. Vi hörs, kramar



Glad Midsommar!


     
   
   
   
     

Midsommarafton blev verkligen lyckad. Dagen började med mysig frukost med maken på balkongen, vid 13 tiden kom några vänner hit på traditionell sill och nubbe och hela konkarongen som hör midsommar till. Många glada skratt blev det i solskenet på vår balkong. Senare på eftermiddagen åkte vi allihopa vidrare till S och D på Söder för en grillkväll på deras innergård, först höll allt på att sluta inne då det kom en rejäl regnskur precis när vi börjat duka fram, så in med allt igen i sann midsommaranda, men efter regn kommer solsken och ordspråket stämde, så ut med allt igen och så hade vi en grymt trevlig kväll.Efter maten blev det lite rosé och musik. Vi åkte hem vid midnatt då tröttheten smög sig på.

Nu sitter vi båda här fortfarande i morgonrockarna och ska nu inta en brunch.

Ha en härlig midsommardag!

KRAM



Honungsglacerade spareribs


   
   
Bilderna på sofforna och vilstolen på balkongen har jag med bara för att jag "stolt"
vill visa kuddöverdragen jag köpte på Bali. Jag inhandlade en massa olika varianter 
där för nästan inga pengar alls!


Vad det är GOTT med potatis när man vart utomlands ett tag. Jag hade verkligen cravings efter potatis när vi kom hem, därför blev det färskpotatis och egengjorda honungsglacerade spareribs som jag först kokade i nästan två timmar(!) sedan penslade jag på glazen under grillningen, blev verkligen supergott. Jag har aldrig gjort spearribbs innan och det var inte sista ggn jag gjorde dem i sommar kan jag meddela. Hade en liten sallad med mangold, mache och ruccula med skivade jordgubbar och ringlad balsamicocreme över (min nya last, såååå gott)

Nej, nu ska jag städa av här lite granna inför midsommarlunchen imorgon, sedan ska jag lägga mig, blev inte mycket sömn på planet. Förresten, vi köpte en ny vodka på flygplatsen, Absolut Mango som jag tycker lät supergod. Köpte dessutom frusen mango i bitar idag då jag kom på att man kanske kan mixa dem i en mixer (frysta) och sedan blanda med lite av Absoluten och ev kanske lite limejuice, så vips har man en Frozen Mango a´la Anna =) Ska testa framöver och kan återkomma med resutatet.

Nu måste jag ta tag i städningen innan mina ögonlock rammlar ner. Vi hörs, vad härligt att vara hemma så jag kan blogga mer igen! 

Kram på er



Äntligen hemma!

Imorse landade vi då äntligen efter nästan ett dygn på resandefot. Det var så underbart att komma ut i friska svenska sommarluften, solen sken från en klarblå himmel. Dagen har gått åt till att först packa upp allt och tvätta (maskinerna går än) sedan har vi vart och storhandlat då det minst sagt gapade tomt här hemma. Inhandlade även den i särklass snyggaste bag-in-boxen alla kategorier på systemet, en fröjd för ögat och för gommen förhoppningsvis =) Morgondagens midsommarfirande kommer att ske här i Stockholm. Vi skulle egentligen åkt ner till Västkusten, men värdparet för midsommarfirande har drabbats av magsjuka, så vi fick tänka om, istället blir det sill och nubbelunch hos oss med två andra par och sedan kommer vi att grilla på kvällen på ett annats ställe allihopa, så det kommer nog bli trevlig. Hoppas vädret blir bra. Hur ska du fira midsommar?

 
Bilder: Privata



Påväg hem...

Bangkok 18 juni kl 20.30

Så är man påväg hemåt efter två helt underbara veckor i solen och "paradiset". Vi befinner oss just i skrivandets stund i Bangkok efter en flygresa hit från Bali som tog lite mer än 3 timmar. Nu måste vi dessvärre sitta här i Bangkok i 5 timmar och invänta planet till Sverige som går först kl 01.10 lokal tid här, tur att vi har tillgång till Lounge så vi kan ha några bekväma timmar i alla fall och slippa all trängsel vid gaterna. Imorgonbitti om allt går som det ska landar vi 06.50 på Arlanda, jag längtar faktiskt, ska bli skönt att komma hem, borta bra men hemma bäst helt enkelt. Nu ska jag surfa på mina favoritbloggar som jag försummat nu i mer än två veckors tid =) Vi hörs!

Tillägg: Axze, klart det skulle stå Bangkok och inget annat, skyller på totalförvirring där ett tag ;-)

Eftersom jag inget bättre har för mig lägger jag ut resan i några bilder:
                      
Bilder: Privata



Stranden...

Bali, Hotell Madira Beach, kl 21.15 den 12 juni 2008

Efter att jag i förmiddags skrev att solen lyst med sin frånvaro här några dagar sprack det plötsligt upp vid lunchtid och sedan blev alldeles strålande ute. Vi var därför på stranden i Nusa Dua, och jag måste säga att de verkligen var jättefint (se själva på bilderna nedan).Stranden hade mindre vågor än stranden precis utanför här. Här är surfarnas paradis, det ligger en massa surfare och guppar på sina brädor dagarna i ändan här i vattnet, sedan vart det mera långgrunt i Nusa Dua. Nu ska vi ut och äta en lättare middag då vi passade på att äta väldigt goda nudlar med kyckling i Nusa Dua, så man är inte jättehungrig, men eftersom vi efter det tänkt gå ut en sväng och roa oss kan det vara bra att grunda med lite mat ;-) Nu ska jag fräscha till mig. Ha en fortsatt skön torsdag!   

        
Bilder: Privata




Maten på Bali...


  
      


Bali, Hotell Madira Beach, kl 12.30 den 12 juni 2008

Maten
här på Bali är inte så lik det thailändska köket som jag hade hoppats på (trott). Thailändsk mat är bland det godaste jag vet, men här på Bali är maten inte alls lika god. Varje gång jag har testat det inhemska köket här, har jag blivit lite besviken då jag tror att det ska smaka som i Thailand (dumt att förvänta sig eftersom vi inte alls är i Thailand, haha!). Det mesta känns som det är Nasi Goreng, Nasi Goreng och lite mer Nasi Goreng, antingen på ris eller nudlar. Jag testade "chicken curry" här på hotellet som jag älskar, men de får helt enkelt inte riktigt till så att det blir den totala smakupplevelse som jag vill ha, så när vi fann en thairestaurang i stan med JÄTTEGOD mat var lyckan total, sedan finns det många internationella kök här så det går absolut ingen nöd på oss.

Förövrigt är det tredje dagen nu i rad som vi vaknar till mulet väder (igår regnade det t o m två skurar under dagen), börjar tröttna, inte för att jag är någon soldyrkare som orkar ligga timme ut och timme inte på stranden, men lite sol på nosen vill jag faktiskt ha nu. Visst eftersom vi är så nära ekvatorn tar säkert solen ändå trots det mulna, men jag har tänkt att vi ska åka både till en strand som ligger i staden Sanur och en som ligger i lyxiga Nusa dua innan vi åker hem, men det förutsätter faktiskt att det är strålande sol om jag ska ligga på stranden i någon timma eller två. Hur är vädret i Sverige, fortfarande 30 grader och sol...?

Nu när jag tittar ut så spricker det tro det eller ej upp, härligt då ska jag ut ooch lägga mig vid poolen med några tidningar en stund. Sköt om er!

Kraaam




SPA och lite shopping



Bali, Hotell Madira Beach, kl 19.00 den 9 juni 2008

Idag har vädret inte varit lika strålande som vanligt, utan det är lite smådisig ute, därför har vi passat på att få manikyr (jag) och helkroppsmassage (båda) och fotmassage (Jens). Vi har även hunnit med att shoppa lite granna. Jag fann några söta klänningar som passar både midsommarfest och andra festligheter i sommar. De kostade lite mindre än 35 kr/st på den lokala marknaden här så jag kunde helt enkelt inte låta bli. 

Sedan blev det ett besök hos en skräddare där darlingen har beställt två kostymer. Han är verkligen rolig när det kommer till just kostymer, han är som jag är när det gäller skor och väskor. Han har minst 15 st. Oscar Jacobsson kostymer hemma plus några han sydde upp i Thailand förra året, men han "måste" ändå låta sy upp när han är här också, men det är faktiskt ganska smart för hemma i Sverige går det väl knappt att få tag i skräddarsydda längre, sedan använder han kostym dagligen i arbetet så det finns ju en poäng med att handla när man har användning för sakerna (något jag kanske borde ta lärdom av, haha!)

Nu är kl strax 19.00 här och jag ska hoppa in i duschen, sedan är det dags för att gå ut och äta. Ha en fortsatt bra tisdag!    

Kram!




Fotomodeller


            

Vi fick en länk via mail idag från fotografen Karin Linde med bilder från fotograferingen på vår bröllopsdag.  Bilderna på oss är fantastiska måste jag själv säga, i stort sett är alla 110 st perfekta. 

TACK Karin
, du är grym!!!! nu ska vi strax ut och äta en god middag! Kram på er!



Måndag på Bali


Här njuter jag några timmar vid poolen...



Bali, Hotell Madira Beach, kl 17.00 den 9 juni 2008

Så var det måndag här på Bali. Idag har vi legat vid poolen och bara slappat, kändes riktigt skönt. Igår var vi en sväng i huvudstaden Denpasar och sedan även på ett besök vid templet Tanah Lot som ligger på en ö en liten bit ut i havet. Tur att taxiresor är så billiga här, för att hyra egen bil eller vespa här är helt otänkbart, för det första är det vänstertrafik och för det andra kör de som vettvillingar, trafikregler fungerar bara i teorin. Hör bara på detta, krockar man på Bali och är turist så blir det automatiskt turisten som blir vållande, varför? Jo man resonerar så att skulle turisten inte vara här skulle den olyckan aldrig hänt, smarta va? Men taxiresorna fungerar som sagt bra, det är väldigt skoj att kunna ha möjligheten att åka runt och se livet utanför allt det "tillrättalagda" och turistanpassade. 

Varken jag eller min make vill/orkar ligga i solen dagarna långa, så vi försöker hitta på en massa, helst så här i början av resan så om energin tryter längre fram, kan man med gott samvete bara "vara" häromkring. Det är inte bara taxiresor som är billiga här på Bali, även mat och dryck är riktigt billigt. När vi var ute och åt härom kvällen slutade notan på runt 180 kr och då åt vi mat, drack två öl var, plus två drinkar, vi trodde inte det var sant när vi skulle betala men så var det =)

Förresten igår fyndade jag nya Sex and the city filmen på dvd för 7 kr, så den ska jag se så fort som möjligt =) 

Nu ska jag ta en dusch. Ha en härlig måndag!

Kram på er!
       




Gudarnas ö


Solnedgångarna här är magiska...

Här njuter jag i skuggan med en härlig tidning med palmerna
vajande över mitt huvud. Helt fantastisk underbart!


Efter mörkret inbroott är jag redo för en kväll ute...

Bali, Legina Beach, kl 23.59 den 7 juni 2008

Imorse vaknade vi ganska sent efter en gårdagskväll inne i Kuta med både mat, Strawberry daquiris och dans. Denna lördag har därför gått i avkopplingens tecken. Jag är inne på bok nummer två i samlingen jag har med mig här nere på andra sidan ekvatorn. "Sanningen om diamanter" av Nicole Richie, så den och "ELLE mat & vin" har jag flitigt läst i solstolen vid poolen idag. Klimatet här är alldeles perfekt, det fläktar mycket och det känns som en varm härlig sommardag i Sverige, inte alls det där svettigt heta utan helt lagom. Vi är positivt överraskade, vi hade förväntat oss mer "jobbig" värme.

Här på Bali är det verkligen vackert, mycket exotiska blommor, vackra växter och koksnötspalmer så långt ögat når. (Pappa du skulle älska alla blommor och växter här) Solnedgångarna är dessutom helt sagolika, vi satt ikväll och åt och såg hur solen gick ner i havet, helt magiskt och väldigt romantiskt, perfekt på en Honey Moon ;-)

Nu ska jag ta en dusch och sedan krypa ner i den stora dubbelsängen. Hoppas vädret fortfarande är underbart hemma i Sverige? Hoppas det håller i sig hela sommaren! Förresten, jag hinner tyvärr inte "svara" på kommentarer men jag läser var och en av dem, så skriv GÄRNA, det är inte "förgäves" jag läser dem som sagt och glädjs massor.

Sköt om er nu så hörs vi igen! Godnatt!




Bali Mandira Beach


Bali, Legina Beach, kl 18.15 den 6 jun 2008

Nu är vi här på den sk. Gudarnas ö. Här är sagolikt vackert.  Solen skiner och luften är riktigt behagligt för att det blåser en hel del här. Bungalowen är jättefin. När vi kom igår så hade de strött ut rosbland i formen av ett hjärta i sängen plus att vi fick en liten minitårta där det stod "Happy Hoonemoon" på. Kan meddela att den dessutom var bland det godaste jag ätit i bakväg, chocklad och hallon. 

Idag har vi utforskat bl a. Kuta och nu i eftermiddags har vi vart i en by vid namn Ubud, ca 1 timmas taxiresa här ifrån för att hälsa på apor i "Monkey Forest". Skoj och exotiskt va det då man verkligen mötte dem i sin naturliga miljö regnskogen. Strax ska vi ut och äta och dricka drinkar. Livet är alldeles underbart som fru kan jag meddela =)

Hoppas att ni har det bra och tack snälla ni som kommenterar. Nu ska älsklingen få ta över datorn en sväng och jag ska glida i en snygg putfit. 

Vi hörs. Kraaam! 



Lägesrapport från Bangkok!

 
Här sitter vi i flygplanet och är förväntansfulla minst sagt...  

Nu sitter vi i VIP loungen Bangkoks flygplats. Klockan är här lokaltid 06.45 på morgonen. Vi sitter här och har det alldeles förträfligt med plockmat, dryck och internet. Jag har redan satt i mig en clubsandwich och färsk ananas. Jag kommer rulla hem om två veckor. Perfekt att ha med sig sin bärbara dator med andra ord. Inväntar vårt nästa flyg till Denpasar/Bali som går om ca 2 timmar (08.40).

Flygresan
hit gick väldigt bra. Vi fick sitta vid en nödutgång med massor av plats så det har hittills inte gått någon nöd på oss. Jag köpte Camilla Läckbergs bok "Sjöjungfrun" på Arlanda och den är snart utläst.  Älskar hennes böcker om Patrik, Erika och "gänget" i Fjällbacka, perfekt med bra läsning på långresor. Nu ska jag fortsätta min läsning, nästa gång jag bloggar blir väl framme på Bali, underbart att vara på resandefot.

Ha en underbar torsdag och på återseende!    

Kram på er!



Nu åker vi på bröllopsresa


Nu åker vi på vår bröllopsresa till Bali på andra sidan jorden. På återseende
sötnosar! KRAM



Lite fler glimtar för den som är nyfiken..

        
Bilder: "Snodda" från min kära svägerska =)



Morgongåva!


 
Älskar min klocka från Sjöö Sandström som jag fick från min man i morgongåva


Morgonen
 efter bröllopet fick jag en helt underbart vacker och klassisk klocka från "Sjöö Sandstöm" av min make (fortfarande häftigt att skriva "min make" som ni märker ;-). Vi hade tidigare bestämt att vi skulle strunta i morgongåva, men så kom han ändå morgonen efter med världens sötaste paket med silverpapper och rosa snören om. Lagom pinsamt för mig som INGET hade till honom. Klockan är underbar och jag älskar den verkligen och passar mig perfekt. Man kan sedan om man vill byta färgen på urtavlan enkelt till vitt, silver eller rosa kul "funktion".   



Första shoppingturen som gift


  
Mitt nya armband från Hermés. Underbart fint 
 

Idag har jag och min make (det känns väldigt häftigt och ta det ordet i munnen och veta att han verkligen är det nu) vart ute på shoppingtur. Fick med mig flera fiiina saker hem bland annat ett armband från Hermés som jag länge tänkt köpa i svart. Sedan blev det även en tröja och två par skor. Ett par ballerinas i brunt med guld detaljer och ett par "Kate Moss inspirerade" gladiatorsandaler, riktigt riktigt snygga. Nu har vi ätit lite och snart ska här börjas packas inför bröllopsresan imorgon eftermiddag, spännande. 



Glimtar från vår bröllopsdag

              
Bilder tagna av Annelie Malmgren, (De utan märkning är privata)

Fick precis några bilder från sötaste Annelie via mail. Vi kommer få dem alla (runt 150 st) skickade till oss på cd-skiva utan märkning och ram, men här ser ni lite i alla fall, ni som är nyfikna =)



Gifta♥


Lyckligt par direkt efter vigseln som möts av ett regn med riskorn på kyrktrappan
i ett helt underbart sommarväder. Helt fantastisk upplevelse!


Första inlägget som fru, det känns helt underbart! Vår bröllopsdag blev heeelt fantastisk. Precis allt stämde, vädret, brudbuketten, själva vigseln, festen och alla vackra gäster. Jag kommer berätta mer om dagen, men just nu är vi precis hemkomna från Västkusten så vi måste packa upp, innan vi ska packa igen för Bali på onsdag.

Jag har TYVÄRR inga egna bilder alls på oss ännu, men otroligt duktiga Annelie som var med oss hela dagen och fotograferade, har lagt ut en bild som jag nu har "lånat" (Annelie, hoppas det är ok?!) så ni får hålla till godo med den tillsvidare.

TACK
alla för era gratulationer i inlägget nedan ni är fantastiska!

Varma kramar!



RSS 2.0