Första advent i Sjöstaden!






Och Himlen Därtill





Vilken tjejkväll vi hade igår. Det blev lite adventsinspirerat med kall vit glögg, tilltugg och en massa skvaller. Vi åt en god  middag bestående av en tomat och saffranskyckling med färsk pasta (receptet på kycklingen kommer på bloggen för er intresserade). Till dessert blev det en hallonsmulpaj och sedan blev det drinkar, schlagermusik och en taxi till "Och Himlen Därtill" med sin magnifika utsikt över Stockholm. Tack Therese för en superskoj kväll!!!

Nu väntar jag på att min älskade make ska komma hem från sin helg i Skåne, förstår dock att det inte blir än på några timmar, så länge blir det horisontellt läge i soffan. När mörkret har lagt sig ska jag ta mig en liten promenad runt här i Sjöstaden och titta på folks adventsstjärnor i fönstren, mysigt! 

Ha en fortsatt skön helg! Kram på er! 



Vit glögg!


Bild: Privat

Sitter och smuttar på en iskall vit glögg som jag var tvungen att pröva innan min gäst kommer. Blossas vita glögg spetsad med lite vodka och så en massa is. Så gott och smakar så mycket JUL! På spisen småputtrar en tomat och saffranskyckling som jag ska bjuda på ikväll med pasta, sallad och några glas vin, tror att det blir en hit. Det doftar åtminstone ljuvligt. Tack ni som tipsade om recept i förra inlägget, ska spara dem i minnet och plocka fram framöver, ni kom med riktigt goda tips! Tack! 

Nu ska jag exprimentera ihop en dessert med chockladmousse på smalgrädde, wish me luck!!! (Nej jag bantar inte, jag är bara allmänt förvirrad och glömsk, har glömt att köpa vispgrädde, hmmm, detta kan bli kvällen flopp..!!!)

TREVIG LÖRDAGSKVÄLL!




Godmiddag lördag!

Jag vaknade kl 10:45 idag trots att jag somnade strax efter kl 00:00 igår kväll, så nu borde jag verkligen vara utvilad. Skönt att sova tills man vaknar av sig själv ibland och slippa väckarklocka (läs mobilalarm) Eftersom jag vaknade så sent, så har jag knappt hunnit med något ännu. Tvättmaskinen jobbar åt mig i denna stund och jag hade inte haft något emot att någon hade fixat frukost till mig också, men den får jag laga till själv om det ska bli något då maken är på festligheter i södra Sverige över helgen *Saknar* 

Ikväll kommer Tessan en kompis till mig och hälsar på en sväng. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska bjuda på en kycklingrätt eller en laxrätt bara? Får nog fundera på det ett tag till helt enkelt... Trevligt ska det bli i vilket fall!

Ute är det en riktigt grå och "varm" lördag med 7 grader plus. Trodde aldrig jag skulle skriva att jag saknar snön som föll förra helgen, men så är det! Jag hoppas på lite frostigare väder närmare jul, men eftersom vi firar jul på västkusten kan man nog redan nu räkna ut att det inte blir någon vit jul i år heller... eller? *Hoppas*

Nej nu ska jag äta lite frukost, läsa DN och sedan ska jag städa av och fixa det sista adventplocket. Är riktigt nöjd hittills måste jag säga. Ha en bra lördag och är det någon som har tips på god kyckling eller laxrätt (gärna med pasta till) så hojta till!!! 

Kramar
  



En snygg stämningshöjare!




Vi har som bekant en "öppen spis" som man eldar med biobränsle i hemma hos oss, den ger inte ifrån sej varken rök eller lukt, toppen som substitut om man bor i lägenhet och inte har möjlighet att installera en riktig braskamin. Nu på vinterhalvåret är det en riktig stämningshöjdare med en brasa och vi är väldigt nöjda med vår spis.

Går du i spistankar vill jag nu tipsa om en riktig godbit med samma funktion som vår. Jag tycker att den är skitsnygg och hade vi inte redan den vi har skulle jag slå till på denna på momangen. Vart man finner den? På Rusta och inte nog med det, den är enligt uppgift dessutom prissänkt från 1.995 kr till 995 kr, så går du i spistankar tycker jag absolut att du ska spana in denna fortast möjligt i närmaste butik! Bara ett litet tips i vintermörkret! 



Lugn fredagkväll!

Möttes av en tom lägenhet när jag kom hem från jobbet idag. Jag kommer att vara ensam hemma hela helgen då maken är i Skåne, känns lite tråkigt när det är adventhelg och allt, men imorgon får jag i alla fall trevligt besök av min vännina Therese, det ska lagas mat, drikas vin, skvallras och bara mysas för hela slanten. Ser framemot det då vi inte setts på väldigt länge.

Ikväll blev det take away från MAX, tyvärr var hamburgaren i stort sett kall när jag väl var hemma och satte tänderna i den, så det var inget hit. Ska trösta mig senare framför "Idol" med glögg och mina saffransmuffins som förövrigt gjorde fullkomlig succé på fredagsfikat på jobbet idag och helt ärligt förstår jag varför för de är riktigt, riktigt goda och de var dessutom superenkla att baka, så testa! Receptet hittar ni HÄR! Jag ska baka fler längre fram och ta med hem till familjen på julafton tänkte jag.  

Imorgon ska jag adventspynta det sista och så ska jag ta mig en långpromenad innan Tessan kommer hit på kvällen!

Ha en riktigt skön fredagskväll, själv kommer jag troligtvis somna i soffan, för jag känner mig rätt trött nu när jag sjönk ner i soffan.

Kram på er! 

  
Bild: Privat




Ett glimmande brickbord!

Nu är jag tillbaka vid skrivbordet igen efter den allra sista utbildningsdagen för denna omgång. Det är därför min uppdatering varit lika med noll idag, men nu så ska jag ta mig samman och ge er ett litet inlägg innan jag ska bege mig hemåt och baka saffransmuffins.


Jag blev så inspirerad av söta Katta och hennes glambricka med ljusstakar, kulor och girlanger härom dagen, så jag kommer att stjäla idén lite granna har jag tänkt (hoppas du inte misstycker Katta..?) men jag har tänkt att istället för att använda mig av en vanlig bricka, kommer jag fylla vårt lilla vita brickbord istället för maximal effekt. Jag testade lite som ni ser på bilden nedan, det är ju dock inte klart där som ni ser, men jag tror att det kan bli bra när jag maxat brickan med juligheter!

Var en sväng på Bolagret igår eftermiddag, fick med mig både en fin adventsstjärna och lite annat smått och gott. Stjärnan ska jag försöka få upp så fort som möjligt, för nu är det ruskigt nära till första advent och jag vill inte vänta längre nu. Väntan och jag har aldrig kommit riktigt bra överens och inte heller denna gång.


Nu ska jag avsluta för idag och bege mig hemåt, först ska jag bara förbi affären och inhandla saffran till kvällens bak! Hoppas att ni haft en bra torsdag och hör ni, imorgon är det fredag IGEN, det har verkligen börjat bli sjukt det här med tidens framfart!


Kram på er!  


Bild: Privat
 




En ny hårfärg?

Efter lunchen var det  vårlikt ute, det droppade ifrån hustaken och solen kikade lite blygt fram bakom allt det gråa på himlen. Gradantalet vågar jag inte gissa på då jag inte varit ute sedan promenaden hit imorse, men då var det fortfarande vinterkallt och huttrigt och det kom t o m en ny dust med snö, så snabbt det kan vända...


Onsdag idag som alla vet, kvällen ska spenderas på kvarterskrogen i vanlig ordning, det enda som är annorlunda mot förra veckan och alla gånger dessförinnan är att det är sista gången ikväll, så snart är jag en fri fågel som kan förfoga över mina tisdags/onsdags kvällar precis som jag själv behagar. Skönt absolut, men samtidigt är det lite tråkigt också eller vad man nu ska kalla det, för ingen kan säga att vi inte haft riktigt trevliga middagar.

Jag måste boka en tid hos frisören på tal om något helt annat. Jag behöver bättra på färgen. Hade jag varit ett uns cool hade jag velat göra en Magdalena Graaf, för hennes nya hårfärg i koppar/honungs ton är skitsnygg, men det blir väl det sedvanliga när jag väl kommer till frisören... 


Bild: Svenska Postkodlotteriet




Julklappar eller inte?

Visst blir man glad när man kommer på en riktigt bra julklapp att köpa? Jag har kommit på en riktigt bra sak som jag ska ge bort till en familjemedlem (kan inte skriva vad eller till vem för det finns många öron och ögon på den här bloggen men bra är den =). Det kan vara svårt att komma på vettiga saker när det kommer till julklappar till vuxna tycker jag. I vår familj byter inte vi så mycket julklappar längre, men några paket blir det för stämningens skull, även om paketen inte är huvudsyftet med julen längre som när man var barn. Nu träffas och umgås man med familj, släkt och vänner och det är det som är det viktiga, men en jul helt utan klappar kan i alla fall inte jag tänka mig hur vuxen jag än må vara.. By the way, jag har en hel önskelista om någon skulle vilka köpa mig ett paket ;-)

Byter ni julklappar i er familj/släkt?



Veteran

Såg precis att jag ligger på blogg.se´s första sida igen(!) med mitt inlägg om Saffransmuffins från igår kväll. Snart blir jag nog en liten mallgroda... eller kanske inte ;-) men kul är det i alla fall! Kul på (h)jul skulle man kunna säga i dessa tider minsann... haha, jag vet den var dålig!




En tisdag morgon med kärlek!

Ibland är det härligt att vakna riktigt tidigt, stiga upp och bara njuta av morgonstunden hemma i lugn och ro innan man traskar till arbetet. Imorse vaknade maken tidigare än jag och när jag klev upp strax före klockan 06 satt han vid köksbordet och hade ätit frukost och läste tidningen. På köksbänken hade han lagt en bredd smörgås till mig i en liten påse så jag kunde ha med mig till jobbet, så sött och så mycket omtanke och kärlek bakom den lilla handlingen. *Älskar dig* 

Klockan 07:15 var jag på plats här efter en promenad pulsandes i snö, hand i hand med min andra hälft. Så med andra ord har vi haft en riktigt trivsam morgon redan tillsammans.

Idag ska jag börja skissa på en slutrapport sedan blir det lite annat småplock. Ska försöka ta mig till Bolagret efter jobbet och se om jag finner lite mysigt "pynt". Nej nu ska jag sätta igång att arbeta!

Önskar er en härlig dag. Stor kram!     


Bilder: Privata




Saffransmuffins!


Bild: Perlan

Funderar på att baka saffransmuffins och ta med mig till jobbet på fredag. Varför? Det är ju första advent helg för sjutton!!! Jag vet att jag verkligen tjatar om detta med advent i vart och vartannat inlägg i dessa dagar, men advent för mig är en speciell tid på året som jag tycker är så stämningsfull och mysig så ni får stå ut helt enkelt några veckor framöver =)

SAFFRANSMUFFINS CA 25 st

Ingredienser:

200 gr smält margarin
2 ägg
3 dl socker
1 påse saffran á 0,5 gram
1 ½ dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver


Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält margarinet och rör ner det tillsammans med mjölken. Stöt saffran i mortel gärna med en sockerbit och blanda ihop mjöl, bakpulver och saffran. Blanda sedan alla ingredienser till en slät smet. Fördela i muffinsformar ca:25 stycken. Grädda i 175 grader ca: 20 minuter. Voilà, låt dig väl smakas, varför inte med en kopp glögg?!




Första adventpiffet 2008!


Bild: Privat

Måndagkväll och jag sitter i soffan framför "Färjan" tillsammans med maken och Jocke som har varit här och ätit en spontan måndagsmiddag. Karlarna har ätit pytt i panna, själv åt jag en fabolus fishsoppa med sugarsnaps, garanterat godare än pytt i panna som jag inte är så förtjust i om det inte är mammas egengjorda pytt ;-)  

Ovan ser ni en glimt av min egengjorda adventsljusstake jag pillade med dig igår, ska ta en bättre bild när allt adventspyntande är klart, då ska ni få se julpiff a la Anna, jag lovar ;-)

Har hämtat ut ett paket på posten idag bestående av en svart fransklänning, har inte hunnit testa den ännu, tyckter den såg ut att vara i kortaste laget, men grabbsen här gav en hiss för den på galgen i alla fall ;-) Tillägg kl 22:00 nu har jag testat fransklänningen, men tyvärr var den för stor och var mest som ett osmickrande tält på mig.. Den perfekta partyklänningen inför julens festligheter fortsätter med andra ord.... 

Imorgon är det tisdag och den vanliga tisdagsmiddagen är förlagd till på onsdag denna vecka, så det blir hemmamys imorgon =)

Nu ska jag vara lite social innan det blir läggdax!

Kramar!



Oh Happy Days!

Måndag, måndag, måndag men jag är lika glad för det, det ska dock tilläggas att jag var lika glad i fredags när det lackade mot helg, så det är inte så att jag är helt galen ;-) Men det är guld värt att känna att man är nöjd och glad vilken dag det än är i veckan, oavsett om man är ledig eller måste traska till jobbet. Så ingen söndagsångest för min del igår med andra ord och inte var det speciellt svårt att gå upp imorse heller, förutom att vädret är ruggigare än ruggigast.

Inatt har det blåst full storm ute och jag kunde inte somna i går kväll p g a att byggplasten på huset bredvid vårat levde fullkomlig rövare, så vid 01-tiden tassade jag upp och la mig i gästrummet  det är tystare där p g a att vinden inte kommer åt på samma sätt runt knuten på huset. Någon timma senare kom en sömndrucken make och kröp ner jämte mig i sängvärmen då han blivit väckt av oväsendet och inte kunde sova om, så imorse vaknade vi båda i en annan säng kan man säga ;-) Vi tog förövrigt bilen den lilla korta sträckan till våra jobb idag då vinden fortfarande är kraftig, plus att snön vräker ner, vintern är här gott folk!

Här hoppas jag på en bra dag och att jag får lite akter jag efterlyste förra veckan utifrån landet med dagens post.  

Bilderna nedan är så underbart fina och juliga. Jag tycker att det ser så ombonat och mysigt ut. Jag får ett RIKTIGT jullängt när jag ser dem och vill bara hem och adventsfixa på momangen!!! 

Nu måste jag starta upp denna måndag. Önskar er en bra första dag på denna vecka 48, bara fem veckor kvar av 2008... 


Bilder: Bo Bedre



Söndagen strax till ända!

Så är helgen strax över för denna gång och jag sitter nersjunken i soffan. Utanför våra stora fönster så yr snön som föll igår och det ser riktigt ruggigt ut det lilla man nu kan skönja ur mörkret. Jag har inte vart utanför ytterdörren på hela dagen utan gått här hemma och skrotat osminkad och mysklädd. Några avsnitt av Greys Anatomy har jag kikat på, så nu är jag före serien som sänds här i Sverige och längtar till nästa avsnitt släpps i USA på torsdag =)

Till veckan som kommer måste jag bland annat se till att handla småsaker inför adventpyntandet som kommer ske i slutet av arbetsveckan. Har faktiskt tjuvfixat med mina nyinköpta plåtsiffror  under dagen också, kunde inte låta bli. Bild kommer senare!

Nu ska jag fortsätta denna softa söndag med att inget göra alls, på återseende imorgon!

Stor värmande kram!


Bild: Google




Vackra julgranskulor!


Bild: Privat

Dessa vackra julgranskulor i skimrande vitt fyndade jag på Rusta i torsdags. De är hur vackra som helst och är helt i min smak. Ser framemot att få piffa med dem alldeles snart... Finns i 4-pack för 59 kr, så skynda fynda!   

Nu är det lördagskväll och strax ska jag på börja kvällens middag! Hoppas att er lördag varit bra hittills?! Det har min varit!

Kram på er!



Hej mitt vinterland!


Bild: Privat

vaknade vi denna lördag till rena rama julstämningen ute. Synd att första advent inte är denna helgen, men kanske ligger snön kvar, vem vet?! 

Här låg vi lite längre idag och jag har i stort sett bara hunnit med en god frukost samt läst Dagens Nyheter. Ett litet telefonsamtal med min söta mamma som ringde och grattade mig på min namnsdag har också avklarats, men thats it! 

Nu ska jag ta mig en varm och lång dusch och sedan ska jag bara mysa omkring här hemma i en skön och ledig outfit med mina gosiga duntofflor på fossingarna och bara njuta av att det är lördag! Eventuell ska jag baka en sväng om andan faller på, den som lever få se helt enkelt =)

Ha en fin lördag, kramar!  




Nattsvart i sovrummet!




Bild: Privat

FREDAG och jag har fått en massa gjort vid köksbordet som fått agera skrivbord/kontor hela dagen då jag arbetat hemma. Verkligen toppen att ha den möjligheten emellanåt och jag har som sagt fått gjort massor, flitens lampa har verkligen lyst och jag är solt, nu är jag i stort sett klar med revisionen, härligt!!! 
 
För den som undrar hur det var igår kan jag meddela att vi hade en riktigt mysig kväll, maken och jag! Tyvärr glömde jag kameran så det blir inga bilder på varken maten vi åt, förrätt: Pumpasoppa med chiliräkor och krutonger. Huvudrätt: Halstrad röding med brynta kantareller, fänkål, vitvinssås och kokt potatis, samt till efterrätt: Sorbé eller på rummet vi bodde i. Orutinerat av mig som ALLTID annars har kameran med, men den glömdes i all hast helt enkelt. 

Nu är det alltså helg igen, inget direkt spikat på schemat och det känns rätt skönt eftersom jag inte känt mig helt hundra i veckan som gått. Bättre att ta det lilla lugna och ladda batteriera, men något ska vi väl hitta på darlingen och jag, men exakt vad är som sagt inte spikat. Ett litet projekt har vi på G som vi nog ska fixa med under helgen...

När vi var på IKEA sist köpte jag svarta rullgardiner till sovrummet och de sattes upp för en stund sedan och det blev riktigt snyggt nu så här i vintertider. Snart ska det upp en adventsstake eller stjärna i fönstret också, har riktigt jullängt nu!

Nej nu ska jag svänga ihop en Carbonara!  Ha en lovely weekend! 



En flaska brännvin - Ja tack!

Godförmiddag bloggen! Sitter på jobbet som vanligt vid denna tiden på en torsdag. Känner mig bättre och piggare idag än igår vilket känns skönt, dock fick jag för en stund sedan reda på att en kollega här i korridoren ligger hemma med magsjuka(!) så plötsligt har min egna galna kropp börjat känna efter om jag ändå inte mår lite illa... Så oerhört löjligt, men jag kan inte rå för det, bara att inse att jag har en fobi för att kräkas. Önskar jag hade en flaska brännvin här i denna stund så att jag kunde ta mig världens rejälaste sup för att döda alla eventuella bakterier som kollegan spred runt sig igår när han var här i korridorerna... men jag ska verkligen försöka låta bli att tänka på det och uppföra mig som den vuxna människa jag faktiskt är! *Skärpning*  

Igår målade jag om två stycken adventsljusstakar i ek till vitt (så klart!) Den lilla varianten jag började med, blev tyvärr ganska misslyckad, då jag kom åt själva "ljusdelen" allt för mycket. Jag hade nog en för stor pensel och var lite för ivrig att se resultatet, men den större varianten som jag tänkt ha i köksfönstret blev kanonsnygg. Så en av dem kommer jag kunna ha framme i alla fall. Så mysigt att man snart (slutet av nästa vecka) ska plocka fram adventsstakar och stjärnor. Tänk att det verkligen är jul snart och inte en enda julklapp har jag lyckats inhandla ännu, tur att vi inte längre byter en massa inom familjen, så "pressen" är inte så stor heller. *Skönt*

Ikväll ska maken och jag faktiskt ta in på hotell. Han har bjudit med mig då han har en sak att göra så ikväll ska vi ut och äta en god middag tillsammans och sedan bo över natten på hotell här i Stockholm, lite galet eftersom vi redan bor i stan, men kul samtidigt och lite extra mysigt! Imorgon funderar jag på att arbeta hemifrån, men det får vi se hur det blir med den saken. Nu måste jag fortsätta här. Kram på er!   
 

Bilder: Privata



Detta eviga mattproblem!

Idag känner jag mig faktiskt inte riktigt på topp om jag ska vara helt ärlig, vet inte om jag håller på att dra på mig en förkylning eller vad det är, men kroppen och huvudet vill helt enkelt inte hänga med lika intresserat och piggt som vanligt. Mellan klockan 13:00- 15:00 ska jag sitta och svara på frågor under vidareutbildningens femte vecka, så jag hoppas verkligen att jag känner mig lite mer fit for fight så fort som möjligt, för annars kommer detta bli en lång och "jobbig" eftermiddag känner jag.   


Här är i alla fall en dag med strålande sol ute, dock isande kallt, så kallt så att det t o m tränger in kyla här på mitt kontor så jag nästan sitter och huttrar och då ska tilläggas att jag är varmblodig för det mesta... *kanske sjukdom på G som sagt*...


Vi hämtade som jag skrivit om tidigare en matta till vardagsrummet i måndags, den är jättefin och har härlig lyster, men jag har ju hittat "fel" som vanligt. För nu när jag sett den i dagsljus tycker jag att mattan drar lite för mycket åt det cremefärgade hållet. Egentligen kan det tyckas vara en petitess för det är inte mycket alls, men jag är petigare än petigast när det kommer till det mesta och när man betalar för en vara så vill man (åtminstone jag) att det ska kännas hundra och det gör nog inte detta. Blir dock så trött för jag vill verkligen ha en matta under vardagsrumsbordet NU för det skänker en så hemtrevligt känsla och sedan är det varmt och mjukt mot nakna små fötter på kvällarna nu när det är ruggigt ute för det mesta.

Någon som vet vart man kan hitta en liknande matta men i vitaste vitt? Vore så tacksam för tips!


Nej, nu måste jag jobba, men på återseende!  

 
Bild: Privat

(Ursäkta dålig/mörk bild, ska ljusa upp den när jag kommer hem så man ser bättre)




Vackra plåtsiffror!



I helgen som gick fann jag en mysig inredningsbutik i Hammarby Sjöstad vid namn Ljuvliga Hem. Det fanns en massa fint där inne måste jag säga. Jag inhandlade presenter till Lovisas födelsedagsfest och det var anledningen till mitt besök denna gången, men jag fann även vackra plåtsiffror som fick följa med hem till mig själv. Tanken är att jag ska använda dem till avent... Jag börjar verkligen känna att advent och julen närmar sig med stormsteg nu, mysigt värre! Måste plocka fram mina adventsljusstakar och omvandla dem med lite vit färg, det får bli ett "att göra" denna vecka tror jag bestämt. 

Nej nu ska jag hoppa in i duschen, sedan blir det läggdax och imorgon är det först MVC och sedan blir det arbete hela dagen lång för att ännu en gång avsluta tisdagen på grekisk restaurang med jobbet och några glas vin. Efter helgen kan jag dock säga att jag inte är speciellt sugen på vinet, men sällskapet och maten brukar inte vara så dumt det heller så det ska väl gå, gratis är ju gott ;-)
 
Sov sött nu!

Kramar   



Måndagen snart över...

Måndagkväll igen och jag skrev ett utkast redan i eftermiddags när jag satt på jobbet, men sedan kom ett möte som drog ut över hela eftermiddagen så nu blir det till att skriva om inlägget en smula för att få det att passa. Solen har i alla fall lyst från en klarblå himmel här idag och det har varit en hög isande luft, gick med huva till jobbet imorse för att slippa få ont i öronen av blåsten, men vackert har det varit.

Nu är vi hemkomna både maken och jag och magarna är mätta efter en helt okej spagetti och köttfärsås. Innan maten hämtade vi upp vår nya matta till vardagsrummet så nu ligger den och är len och värmer under mina fötter, mysigt värre! Blir en lugn kväll utan större utsvävningar.

Imorgon ska jag börja dagen med att gå till mödravårdscentralen och ta ett s.k gynekologiskt cellprov, känns lagom upplyftande att slänga upp benen i gynekologstolen, men det är ju för en god sak och jag tycker att det är toppen att man får en kallelse regelbundet, så det är bara att bita ihop och tänka på annat den stunen man ska undersökas. Känner ju sig dock vääääldigt utlämnad, men som sagt det är ju för sitt eget bästa så jag tycker absolut att man ska gå dit, förstår mig inte på dem som struntar i det, det är tydligen ganska vanligt att tjejer/kvinnor struntar i att ta provet... Varför undrar jag? 

Önskar er en skön måndagskväll och på återseende!



På jobbet tidigare idag



Starwoman på förstasidan!



Idag ligger min blogg på Blogg.se´s första sida med en länk till inlägget jag skrev i helgen om konstnären Cassandra Rhodin, nu kan man ju alltid hoppas att man får två tavlor som tack för reklamen jag gett henne, haha! *skojar* (men hade ju dock varit väldigt välkommet, älskar tavlorna...;-))
 




Klackarna i taket!


Kollage gjorda av privata bilder

Vilket party det var igår!!! Jag/vi hade sjukt skoj och träffade en massa sköna människor och en MASSA bra schlagermusik strömmade ur högtalarna hela kvällen. Stort TACK Lovisa och Fredrik, det får vi göra om snart igen ;-)
 
När vi vaknade idag (alldeles för sent) snöade det ute för fullt för första gången i höst, lite mysigt faktiskt även om jag verkligen inte är något fan av snö. Annars har dagen gått i slowmotion och det enda vi gjort är att ligga i varsin soffa och kolla på film/TV. Jag ska ta tag i mig själv strax och gå ut på en promenad för att få lite luft och motion, man känner ju sig allt annat än fräsch efter en partykväll, mer grå och sliten men det var det garanterat värt. Men partyt var igår och nu får man blicka framåt, ny vecka står vi inför och det värsta som finns är att vara sliten på måndagmorgon när man kommer till jobbet, så en uppfriskande promenix och senare ett skumbad och "renovering" av hår och hy får det bli.

Hur har helgen varit? Gjort något skoj? 

På återseende! Kramar!




PARTYTIME!!!



Bilder: Privata

Nu drar vi på fest, hörs imorgon ;-)

Kramisar



Köket


Bilder: Privata

Så är det LÖRDAG och vi är uppe med tuppen här hemma för att hinna med allt innan vi ska befinna oss på Hornstull och kvällens födelsedag/schlagerfest. Jag har redan hunnit röja av är hemma och snart ska vi bland annat en sväng till IKEA och trängas med hundratals andra. Man kan ju inte förstå att det är lågkonjungtur direkt när man åker till Kungens Kurva på en lördag, minst sagt GALET brukar det vara, men nöden har ingen lag denna gång, hinner helt enkelt inte på veckorna. 

Nu ska vi äta frukost och dricka God Morgon Nypressad. så att det fullkomligt bubblar ur våra öron, haha! Ha en skön lördag och på återseende senare, kanske blir det ett inlägg med partystassen på om jag hinner ;-) Kram så länge! 



Cassandra Rhodin

               Illustration "Ballerina"                             Illustration "Hair"


De här två tavlorna illustrerade av Cassandra Rhodin hade gärna fått hänga här hemma hos oss. Jag vet inte vad det är med dem egentligen, men de tilltalar mig bara. De kostar 900 kr/st och det bästa är att 772 kr av de 900 går till Rädda Barnen. En vacker sak för ditt hem blir en god handling för barn med andra ord!

Nu sitter vi här maken och jag framför tv:n och har en riktigt soft kväll. Den hemmagjorda pizzan smakade okej, men inte mer tyvärr, blev mest törstig av den känner jag. För att släcka törsten dricker vi nu Pellegrino som älsklingen köpte hem i veckan. Smakar ju egentligen som vilket mineralvatten som helst, men de finaste restaurangerna världen över kan väl inte ha fel.. eller? ;-) Nu ska jag återgå till Idol, Heja Alice!!!

Kram och godnatt!

TILLÄGG 17/11 - 08 kl 10:58 Tavlorna går att köpa från Rädda Barnens hemsida. Jag har ingen länk tyvärr, men gå in där och kika!

 
Bilder: Rädda Barnen




Fredagkväll!



Bilder: Privata

Som överskriften beskriver så är det fredagskväll och en ny helg är på ingång. Jag sitter just nu och väntar på att maken ska komma hem från jobbet så vi kan ha en mysig fredagskväll med hemgjord pizza med bland annat skinka, champinjoner, basilika och tomat för min del, helt annan look på darlingen sida ;-) Sitter just nu och dricker ett glas rödvin och tänker tillbaka på den gångna veckan, utanför regnar det och är allt annat än inbjudande.
 
Imorgon är det som jag tidigare skrivit partydags fram vid nittontiden vilket vi båda ser framemot. Imorgon på dagen ska vi bland annat ut på en liten shoppingtur! Vad ska du göra i helgen? Trevlig helg och på återseende!

Kraaamar



God Morgon Nypressad

 
Bild: Privat

JO Bolaget släppte i förra veckan en ny juice på marknaden, "God Morgon Nypressad". Jag blev tillfrågad om jag ville delta i en smakpanel och testa produkterna. Jag tackade glatt ja och igår kom det ett bud hem till dörren med juicer i smakerna apelsin, äpple och en med kombinerad smak av apelsin & hallon. Nyfiken som jag är testade jag dem direkt igår kväll.


God morgon Nypressad Aroma Äpple visar upp ett lätt grumligt utseende precis som äkta äpplemust, dock tycker jag att äppeljuicen smakar lite för sött, men så ska också tilläggas att jag varken gillar söta drycker eller är särskilt förtjust i just äppeljuice. Juicen är dock bra mycket godare än de vanliga klara äppeljuicerna som finns på marknaden som är gjorda på koncentrat.


God Morgon Nypressad Valencia Apelsin har en härlig gyllengul färg med rikligt utav fruktkött. Apelsinjuicen upplevde jag inte alls lika söt som äppeljuicen utan den smakar verkligen pressad apelsin och den känns nyttig och fräsch. Juicen kan lätt jämföras med Brämhults apelsinjuice och då jag är barnsligt förtjust i just apelsin kommer jag garanterat att köpa denna juice framöver. En perfekt juice på frukostbordet helt enkelt! 


God Morgon Nypressad Valencia Apelsin med Hallon är härligt rosafärgad och denna juice föll mig i smaken då den är så frisk. Smaken som är mest framträdande är hallonen. Jag är sedan tidigare förtjust i Brämhults hallonjuice men då jag sedan ett tag tillbaka vet att det är tillsatt sockerlösning i den(!) så känns det mycket bättre att kunna köpa denna juice utan tillsatser. Valencia Apelsin med Hallon är dock ingen juice jag skulle sätta fram på frukostbordet, utan jag ser mer denna juice som en sällskapsdryck som är läskande att sippa på vid andra tillfällen. Jag tar gärna ett glas juice framför tv:n t ex och då passar denna juice alldeles utmärkt. Jättegod!


Jag tycker dock att Brämhults juicen (som är den juice man mest kan jämföra med God Morgon Nypressad) har en lite lyxigare framtoning, men å andra sidan så är God Morgon Nypressad gjord i miljövänligt material och inte plast så man får ställa sig frågan vilket som känns viktigast: vår miljö eller hur "lyxig" en förpackning är? Jag personligen ser ju hellre till miljön och kan jag på något sätt i min vardag bidra genom det lilla, så dövar det åtminstone mitt dåliga samvete lite granna för resten av all annan skit jag bidrar till per år, såsom flygutsläpp, avgaser m.m.


God Morgon Nypressad är väl värt att testa tycker jag, sedan får ju var och en bilda sig sin egen uppfattning, men gillar man nypressad juice tycker jag som sagt att man ska pröva! 



Champagnedags...



Snart är det helg igen och på lördag är det partydags. Närmare bestämt födelsedagsfest för vackra L med schlagertema, passar ju mig som handen i handsken. Jag är partysugen så schlagerstassen och klackarna ska på och jag ska skaka rumpan till Perrelli & co och kanske t o m skråla med i några strofer från gångna schalgertider! Det ska bli superskoj! Provade precis några olika outfits jag har hängades i garderoben och jag har flera olika alternativ att välja mellan, så ingen "klädpanik" den här gången. Det är helt enkelt bara att ta den utstyrsel som känns bäst på lördag.


Dagen har varit bra, mulen och dan men ack så givande. Det är verkligen guldvärt att ha kollegor som har all världens erfarenhet, jag fullkomligt suger åt mig av deras klokhet, tips och kunskap och sparar dem i mitt egna minne så att jag kan plocka fram dem vid väl valda tillfällen och verka klokare än jag egentligen är ;-)    


Nu är jag i vilket fall hemma och har precis ätit en sallad med ljummen scampi, älsklingen är fortfarande kvar på kontoret så jag sitter mest och tar det lugnt och väntar på att han ska komma hem. Ska ta mig en kopp kaffe om en stund och några rutor mörk choklad från Anton Berg som ligger kvar sedan helgen och kika på "Halv åtta hos mig" som jag fastnat för, kul att se hemma hos folk, plus att de lagar mat. 

Hoppas att er dag vart bra? Tycker att ni är ganska tysta i dessa dagar...  

Kramar! 




Maskeradbal!



Igår damp det ner en nyårsinbjudan till en Maskeradbal och det lät hur läckert som helst! Klädsel: Nyårsfin med masque och för dem som vill ta ut svängarna tänk: "Karneval i Venedig", "Skottet på operan", "Eyes wide Shut" stod det att läsa.  Jag kan inte påstå att jag är mycket för att klä ut mig egentligen, men det här lät riktigt skoj och jag kan nog göra det till "min grej". Förutom en spännande utstyrsel blir det trerätters middag, underhållning samt dans så sämre kan man nog ha på en nyårsafton. Detta ser jag verkligen framemot, nu ska man bara få tag i en fantastisk klänning och en läcker mask! 48 dagar kvar....  

Är det någon som vet vart man kan köpa Venetianska masker likt dem på bilden ovan? Tacksam för tips!




Paket att hämta!


Bild: Privat

Hej bloggen, ett snabbt litet inlägg kommer här bara för att jag saknar er, men det är faktiskt först nu jag är på plats vid skrivbordet idag, fullrulle verkligen! Fick ett SMS tidigare att jag har ett paket att hämta på posten, så jag ska ta svängen förbi utlämningstället på vägen hem och se vad för spännande som kommit. Tror jag kan gissa vad det är, men eftersom jag väntar flera paket så kan jag inte vara helt säker på vad som är i innan jag väl har kollit i handen...

Ikväll blir det en lugn kväll med maken hoppas jag och lite tv-tittande på det: "Halv åtta hos mig" följt av "Bonde söker fru" samt min favoritserie alla kategorier kl 21:00 "Greys Anatomy", ser lovande ut med andra ord! Nu måste jag fortsätta att arbeta, men vi hörs kanske senare ikväll!  Kram på er!



Ibland blir det inte som planerat!

Jag är nu tillbaka på mitt kontor efter mina minuter i rampljuset. På utsatt tid var jag på plats (jag är en väldigt punktlig person, min make är det INTE. Vi är varandras motsatser och under våra snart tio år tillsammans har jag nog sammanlagt väntat på honom i över en månad om man slog ihop väntetiden, hahaha!) Upplägget för eftermiddagen var i vilket fall den att min chef skulle inleda och dra några punkter på dagordningen och sedan skulle han lämna över ordet till mig, men han dyker inte han upp vid 14:30 som det var sagt då han fastnat i ett viktigt möte. Istället fick jag helt enkelt tag i situationen själv kände jag efter det att jag blivit grundligt studerad uppifrån och ner av ett gäng skadechefer utifrån landet i några minuter. Så utan min fina PowerPoint presentation som jag arbetat så med (den fanns i chefens dator) var det bara att improvisera ihop det hela och det gick bättre än bra faktiskt. Kände mig som rena naturbegåvningen och jag var inte det minsta nervös heller. Skönt dock att det är över nu, längtar efter ett glas vin och det bästa av allt är att jag om någon timma eller två kommer sitta och sippa på ett. Livet är bra härligt ändå ;-) 



Änglavakt!



Bilder: Sköna Hem

Vaknade till en regntung och grå tisdag med en enda tanke malandes i huvudet. Det är verkligen värdelöst när man får en punkt på en dagordning och så är punkten förlagd mellan klockan 14:30-16:00, med andra ord kommer jag endast ha min presentation på hjärnan fram tills i eftermiddag och pulsen kommer ju garanterat höjas ju längre klockan närmar sig halvtre. Bättre att vara först ut så har man liksom gjort av det, men ikväll efter allt blir det den sedvanliga tisdagsmiddagen på krogen, så några glas vin och en grillad svärdfisk har jag att se framemot som en belöning.


Förresten igår kväll när jag gick hem från jobbet runt 18-tiden blåste det rejält ute. Då jag passerade ett bygge faller en stor playwood skiva på 2x2 meter (skulle jag tippa att den var) ner precis där jag två sekunder tidigare hade gått. En man som jag möter mitt under tumultet säger till mig "det där kunde gått riktigt illa, du borde gå och köpa dig en lott, för du har turen på din sida idag" Efteråt blev jag en aning skakig, men kände att jag hade min skyddsängel på axeln som skyddade mig hela vägen hem. Blev ingen lott heller, var kanske dumt, lite extra klirr i kassan skulle inte sitta fel ;-)  

Nu önskar jag er en bra dag i höstrusket!

Stor kram!



Vackra minnen!


Bild: Privat

Mamma och pappa hade bland annat en påse med spännande innehåll med sig när de kom upp till oss i helgen. De hade nämligen vart så snälla och hämtat vårt bröllopsalbum hos vår fotograf som äntligen var klart! Vi är så nöjda med alla våra kort och med albumet och hur fotografen har monterat ihop albumet. Superfint och jag längtar verkligen tillbaka till bröllopsdagen i maj när jag bläddrar i det fina stilrena albumet. Snart firar vi ett halvår som gifta, känns dock väldigt länge sedan bröllopsdagen... 

Idag är det verkligen en riktigt grå och mörk dag här. Jag sitter med en Power Point presentation och stretar och inget blir som jag vill. Fjärilar har jag i maggropen och jag känner att jag nog måste skriva ner några stödord också i pappersform inför morgondagen även om jag hade tänkt låta bli och bara prata fritt, men jag tror att det ändå skänker en viss trygghet att veta att jag har en fusklapp om jag skulle komma av mig helt. Ja, ja vi får se helt enkelt. Blir nog sittandes här ett bra tag till idag känns det som i alla fall. Vi hörs!     



Sovrummet!


    
Bilder: Privata.

Som ni märkt har det varit tyst på bloggen i några dagar, men nu är jag tillbaka igen efter ett trevligt besök över helgen utav mina föräldrar. Trots ett mindre roligt väder har vi hunnit med sköna promenader, shopping, goda middagar med vin, ett besök på Millesgården och sist men inte minst har min käre far tapetserat i vårt sovrum (Stort tack!!!).

Jag är så oerhört nöjd med hur resultatet blev där inne och jag fullkomligt älskar tapeten och vad den tillsammans med de vita möblerna gjorde för rummet,. Tapeten skänker plötsligt en skön harmoni och lite romantik över vårt master bedroom som tidigare inte alls kändes speciellt inbjudande (verkligen inte från allra första början med ekmöblerna mot de kala vita väggarna) Nu springer jag in titt som tätt och bara njuter av skapelsen.

Kvällen blir lugn, lite hemgjord marängtårta med jordgubbar och flagad choklad finns kvar efter att vi firat pappa i eftermiddag (farsdag för den om inte visste det) så en bit seg marängtårta tillsammans med en kopp stakt kaffe framför "Ensam mamma söker" blir det om si så där en och en halv timma. Innan dess ska jag hinna med en dusch, tvätta håret  och faktiskt arbeta en liten stund (det är vid sådana här stunder det är synd att arbetshörnan här hemma inte är klar ännu..), Jag har ett möte att förbereda inför på tisdag eftermiddag då jag ska prata om 2009 år verksamhetsplan inför landets skadechefer och jag känner mig allt annat än redo för detta så jag bör förbereda mig.. *nervöst* 

Önskar er riktigt sköna sista timmar av denna söndag och på återseende!      



Nya fuskkragen och jag!


Bild: Privat

Det blev några basplagg inhandlade idag när jag var en sväng på stan (blev inget IKEA!) Tre koftor och en kjol i grått fick hänga med hem. Sedan sprang jag även på en fuskpälskrage från VILA som var skitsnygg tillsammans med min svarta kavaj från Burberry. Den kommer även vara snygg till flera andra av mina vinterjackor. Bilden blev inte den bästa, ser lite "risig" ut päls stackaren, men den är en riktig höjdare i verkligenheten kan jag lova =)

Nu sitter jag och kollar på "Nytt läge" på TV3. Imorgon är det fredag och helg igen. Jag har sagt det hundra gånger snart, men dagarna det går sååå FORT, hela livet springer ju förbi en känns det som. Det gäller verkligen att ta tillvara på dagarna och göra sånt man tycker är vettigt för plötsligt sitter man på ålderdomshemmet och undrar vad som hände egentligen ;-)

Hoppas att ni haft en bra vecka hittills och tack för era kommentarar i förra inlägget. Enhäldigt "vann" bild nr 2 och tack vara det måste jag byta ut det befintliga till en storlek större..Tack för det Televerket, haha! Men jag håller med om att det ÄR snyggast att ha överkastet hängades. Har alltid haft överkast hängades till den sängen, men eftersom jag tänkte fel med storleken i affären och kom hem med ett för litet överkast, försökte jag dra en rövare och få er att tycka det funkade som istoppat så jag slapp byta, men den lätta gick ni inte på, haha! Så det blir till att åka och byta imorgon. Supertack för att ni orkade skriva när jag bad er om hjälp, ni är guld värda ska ni veta!!! 

Stor kram och vi hörs imorgon!

PS, SENASTE NYTT: "'Sex and the city'- filmen får uppföljare" Läs mera HÄR 



Hur ska jag göra?

Jag är precis hemkommen från en shoppingtur. Fann ett överkast i grått som jag blev väldigt förtjust i då det påminner mycket om tyget i våra soffor, dock svårt att fotografera men det är inte frågan om överkastet är bra eller ej utan min fråga är: Hur är snyggast att ha överkastet? Vikt runt som på bild 1 eller ska det hänga löst som på bild 2? Snälla vore så tacksam om ni ville ta er tid och säga vilket ni gillar bäst, är nämligen avgörande för köpet! 

Nu ska jag fixa mat och sedan blir det att packa upp resten av det inhandlade. På återseende! 

Bild 1

Bild 2


Bilder: Privata



Dagens knut!

Precis kommit tillbaka efter denna månads arbetsplatsmöte och tänkte snabbt skriva några rader innan jag återgår till mina granskningshögar. Strålande sol idag igen, jag älskar november när den visar sig från sin allra bästa sida, då kan väl ingen tycka illa om hösten? Ljuvligt är bara förnamnet om du frågar mig! Jag hoppas och ber att det håller i sig över hela helgen också, mina föräldrar kommer på besök och allt blir ju lite extra glittrigt om vädret är med, så jag håller tummarna! 
 
I kväll är jag s.k. gräsänka då kärleken ska på middag med sitt jobb, är det inte jag så är det han denna veckan visade det sig! Eventuellt om jag känner mig manad blir det en tripp till IKEA efter jobbet, men jag skriver eventuellt för jag vet hur jag känner ibland när jag väl kommit från jobbet, då kan hemmets lugna vrå och några avslappnade timmar i soffan vid öppna spisen vara så mycket mer lockande än att handla och trängas med en massa andra, så jag har det helt enkelt öppet! 

Nu ska jag jobba på här innan det är dags för lunch! Kärlek och respekt!    


Bild: Privat



Trevlig tisdagsmiddag på en onsdag!

Nu är jag HEMMA efter en supertrevlig kväll med god mat, gott vin och trevligt sällskap. Jag kommer nog att sakna de här "tisdagskvällarna" när vi är klara efter de sex veckorna som är inplanerade (jag kallar dem tisdagskvällarna då de flesta av middagarna är lagda till tisdagar, vet dock att det är onsdag ikväll, riktigt så lost är jag inte, haha!). Nu är det tre veckor kvar, vi är i s.k. halvtid nu =) 

Nu ska jag studsa in i duschen och sedan ska jag krypa ner i sängen och sluta de blå, det har varit en låååång dag, jag har visserligen hunnit med massor, bland annat är verksamhetsplanen för 2009 färdig, men det har också tagit ut sin rätt känner jag nu efter några glas vin. Imorgon är det torsdag och snart är det helg igen!

På återseende och sov sött!


  



Vem är normal egentligen?

Onsdag, tredje arbetsdagen för denna vecka och ikväll står det grekiskt på menyn, jag längtar redan. Jag har haft en skön nattsömn och känner mig utvilad och pigg.


På vägen hit imorse såg jag en kvinna som gick underligt, som om hon gick stavgång fast hon hade förlorat stavarna. Hon tog höga kliv som om hon hade en tung kedja fäst runt benen och hon förde armarna upp och ner på ett mycket speciellt sätt. Visst är det härligt att vi alla är olika, men jag hade aldrig kunnat med att gå på det där viset, såg faktiskt helt galet ut. Det hade väl varit bättre att hon hade haft ett par stavar och gå med kan man tycka. En kollega sa till mig för ett tag sedan att på landet där finns det väl mycket lustigt folk (han är en riktig  urstockholmare), men jag måste faktiskt säga att det är precis tvärtom, gå tjugo meter på Götgatan och du ser fler kufar än normala om man nu kan definiera vissa människor som mer normala än andra?! Ja, ja nog om detta!


Nu på förmiddagen kommer nästa grupp med internstudenter eller vad man nu ska kalla dem, och jag måste ta tag i en verksamhetsplan för 2009 som jag ska presentera för landets skadechefer på tisdag nästa vecka. Känner redan ett sug i magen vid blotta tanken på detta, men med en Power Point presentation i bakfickan kan väl inget gå snett, eller så kan det göra det, hmmmm! Jag får väl helt enkelt koppla på charmen så går det väl av sig själv, tur att jag är ett charmigt litet stycke, haha ;-)


Nej nu ska ni slippa läsa mer svammel för en stund. Jag är faktiskt ärligt förundrad över att folk verkligen går in här och läser och vissa dagligen. Det är verkligen SKITKUL och jag är sååå tacksam för det. Tack snälla ni! 

Vad vill ni att jag skriver om om ni skulle få önska? Man vill ju alltid sträva åt att bli bättre...


Bild: Privat. *Jag idag*




Sockersöta Anna-klänningar!


Bilder: H&M

Dessa två klänningar är sockersöta och säljs just nu på H&M och de skriker mitt namn, hur fina som helst och skulle passa perfekt inför alla festligheter som kommer med december månad. Jag älskar både den rosa och svarta varianten och jag bara måste pröva dem. 
 
Vi är först nu hemkomna för denna dagen, älsklingen och jag har varit i Sickla och storhandlat efter jobbet då det ekade i både kyl och frys här hemma. Mamma och pappa kommer hit över helgen så lite inhandlades inför deras besök också så kan jag bara tilläggshandla färskvaror närmare helgen här hemma i Sjöstaden. Tanken var att vi skulle tagit oss förbi IKEA också men hör och häpna jag tackade nej. Kände mig inte inspirerad så det fick vara, men måste nästan försöka komma dit innan helgen ändå så det var kanske dumt att avstå idag när maken nu för en gång skull erbjöd sig att åka med, ibland förstår jag inte på mig själv ;-) 

Förresten den observanta kanske har funderat över vad jag gör hemma idag en tisdagkväll. Tisdagar är ju vidareutbildningsdag och "middag på stan med jobbet" som jag skrivit om tidigare, men denna veckas utbildning är lagd till onsdag-torsdag istället för tisdag-onsdag så middagen hägrar imorgonkväll istället för idag, lillördag och allt =) Med tanke på detta laddades morgondagens Greys Anatomy avsnitt hem redan i helgen som gick, vill ju INTE missa min absoluta favoritserie, men vill heller inte missa trevliga middagar på krogen. Gratis är ju gott menar jag, haha! 

Nej nu ska jag ta mig en kopp te och lite fruktsallad, ska försöka ta tag i lite nyttigare veckor utan en massa sötsaker, har tyvärr blivit en del av detta den sista tiden, det har liksom smugit sig på och det ÄR onödningt även om jag är en sann livsnjutare, men njutningen blir dessto större om man inte missbrukar den som jag brukar säga.

Ha nu en skön tisdag och imorgon har halva arbetsveckan gått igen, galet är bara förnamnet!

Godkväll!




Kisby - En räddare i nöden


Torrschampo från Kisby, favoriten i badrumsskåpet

Sedan en tid tillbaka har jag använt mig av s.k. torrschampo från Kisby emellanåt och jag måste säga att jag är helt såld på produkten. Så fort håret känns olustigt fördelar jag bara lite puder jämt över håret (jag tar lite i handen och drar igenom håret) och borstar sedan ur eventuellt överflöd med en borste och vips får jag ett hår med volymen Allan, haha! Anledningen till att jag prövade var för att mitt hår och jag hade kommit in i en ond cirkel där jag var "tvungen" att tvätta håret varje dag för annars såg det fett och platt ut direkt. Så för att slippa detta och samtidigt minska slitaget så blev räddningen alltså torrschampo. Schampot hittar ni hos Åhléns och kostar 95 kr.

TIPS! Ska ni testa tänk bara på att inte ta för mycket puder. Ta hellre för lite och ta i flera gånger istället, annars är risken att du ser ut som att du har doppat huvudet i en mjölpåse och håret blir bara matt och ser "dammigt" ut! Lagom är bäst!

TILLÄGG: Jill gjorde mig uppmärksam på att torrschampo inte alltid fungerar lika bra på er som är mörkhåriga då det kan se ut som mjäll, jag personligen vet inte om det stämmer, men bara så att ni vet.



Måndagkväll!


Bild: Privat

Hemma igen efter en liten shoppingtur på stan efter jobbet och det enda jag fick med mig hem var en underlagskräm från Max Factor, ljusrosa nagellack från Nivea, BUS och mitt favorit torrschampo från Kisby, så roligare än så blev det inte idag. Fann inget i klädväg alls som föll mig i smaken, prövade några stickade klänningar men det var inga av dem som kändes hundra så det fick helt vara.  

Väl hemma fann jag en ELLE INTERIÖR i brevlådan med ett lite julinspirerat omslag som fick mig att plötsligt vilja pynta hela hemmet med vita kulor, stjärnor och stakar, dock känns det alldeles för tidigt så det får vänta till tidigast advent.

Kom förresten på en alternativ lösning på mitt arbetsrumsprojekt tidigare idag, så nu ska man bara få tummen ur att inhandla det som behövs. Som tur är har jag en underbar man som lovat att hjälpa mig att agera handyman och bärhjälp, jag skulle säkert kunna fixa det själv men det är bättre med fyra händer än två, dessutom är det mysigt att göra saker tillsammans (fråga dock inte honom om han tycker det är myyysigt med mina projekt, hahahaha!!!). 

Nu ska jag ta och svänga ihop en fruktsallad och toppa den med vaniljyoghurt och sjunka ner i soffan och slötitta på "Färjan" på kanal 5. Ha det gott!



Shopping på schemat!

Måndag eftermiddag redan och jag har inte ens hunnit titta åt bloggen förrän nu, men bättre sent än aldrig. En bra dag så här långt i alla fall och solsken utanför fönstren. Efter jobbet ska jag bege mig ut på stan och handla diverse saker som börjat tryta hemma, främst innehållet i sminkväskan behöver sig en påfyllning, men jag ska även kika om jag inte finner något snyggt att sätta på kroppen då jag känner att en uppdatering på klädfronten är på sin plats. 

Detta blev ett totalt menlöst inlägg ;-) men vi hörs lite senare förhoppningsvis. Ha det bra så länge!

Kram 



Bilder: Privata




Söndagstankar!

Efter en lördagskväll på tumanhand med en bit mat, gott vin och mys är det nu söndag och ännu en dag med strålande sol från en klarblå himmel. Här hemma håller jag på att bli gråhårig eftersom jag inte får till det tänkta gäst/arbetsrummet, det går helt enkelt inte. Tanken jag hade i mitt huvud visade sig inte fungera i verkligheten så nu vet jag inte hur jag ska lösa det hela. Önskar jag kunde ringa någon inredare som kom hit och löste mitt lilla problem snabbt, enkelt och helst gratis ;-) Tror att jag ska lägga ner tankarna ett tag och sedan återuppta dem framöver för just nu känns det inte skoj alls och då blir det inget bra heller!

Imorgon är det som alla vet måndag, ska dock låta bli tanken på en ny vecka än några timmar och njuta av stunden och den lediga söndagen. Ska strax tappa upp ett bad och sedan ska sjunka ner bland kokosdoftande skum och läsa det sista i Recidence och ta mig ett stort glas med Brämhults Hallonjuice som jag tycker är såå god (Tack Jonathan!!!).

Ha en skön sista del utav denna första helg i november, så hörs vi!

Kram!


Bild: Privat




Välkommen november!



Bilder. Privata från imorse

Om november har tänkt vara så här stålande är den nya månaden mer än välkommen! Vilken härlig dag med vacker sol och krispighet i luften.

Det är Alla helgona dagen och det är en allmän minnesdag över de döda och man brukar tända en massa ljus på gravarna runt om i vårt avlånga land, en vacker sed tycker jag. Då jag bor många mil ifrån mina far och morförädrars gravar får jag tända ljus här hemma istället när mörkret faller på och minnas dem lite extra dagen till ära!

Jag personligen tycker att det här med att vi plötsligt ska fira s.k Halloween i Sverige nästintill är pinsamt. Nej, jag bojkottar hela spektaklet då det för mig inte alls känns naturligt att fira på det amerikanska viset, så inga pumpor, skelett eller annat löjligt kommer innanför de här dörrarna!

Nu borde jag ta tag i både det ena och andra här hemma. Röja upp på balkongen efter gårdagsnattens "storm" bland annat, men sedan även fixa i gästrummet samt ta en långpromenad i solskenet och bara vara. Kvällen är ännu inte planerad så det låter vi vara oskrivet ännu. 

På återseende, nu måste jag se till att få något gjort.

Kraaam  
  



RSS 2.0