Trattkantarellsoppa



Hittade en soppa som Monika Ahlberg har komponerat som jag tycker låter riktigt god och höstig, perfekt med ett glas rött till! 

Ingredienser:
9 dl trattkantareller, (eller 4 1/2 dl torkade)
3 msk olja
1.2 l hönsbuljong eller kalvbuljong
1 st rotselleri
3 st schalottenlökar
4 msk vetemjöl
1,5 dl vispgrädde
1 st äggula
salt och nymalen vitpeppar

Till servering:
0.5 dl hackad persilja
0.5 dl strimlad purjolök

Gör så här

1 Rensa svampen och fräs den i hälften av oljan på inte alltför hög värme tills den mjuknat. Koka upp buljongen och skala och tärna rotsellerin. Lägg över svampen i buljongen och låt koka tillsammans med rotsellerin i 10 minuter.
2 Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i resten av oljan. Pudra med vetemjölet och rör om. Späd med svampbuljongen och koka i 2-3 minuter under vispning.
3 Blanda vispgrädde och äggula om den ska användas. Vispa ner i soppan som nu bara ska värmas, inte koka.
4 Hacka persiljan och strimla purjolöken. Strö över soppan och smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Servera med ett gott bröd.




Fredag



Fredag igen
och jag hade förberett mig på att mötas av ett vinterlandskap när jag tittade ut imorse, men istället var det 7 grader varmt och duggregn. Blåsten från inatt hade dock satt sina spår då den dragit fram likt en tornado på balkongerna, träd, växter och annat skräp låg huller om buller så det blir till att röja upp senare idag.

Påväg till jobbet slog det mig att det är första november i morgon men att det fortfarande inte är helt kalt på träden, flera olika trädsorter har faktiskt mycket löv kvar. När jag bara leker med tanken så brukar det väl det vara löv fritt vid denna tiden, men jag kan ha fel, beror nog på att det knappt varit frost ute än.


Idag arbetar vi inte hela dagen då det är dag före röd dag i almanackan, så egentligen borde jag lägga på ett kol här, men det är så lugnt och skönt här idag, de flesta har tagit en semesterdag dagen till ära så tempot kommer nog att bli därefter för oss andra som är kvar här ;-)     

På återseende!



Matta

Ikväll har jag hämtat mattan jag skrev om igår. Den var jättefin med fin lyster, men väl på plats under soffbordet tyckte både maken och jag att den ser lite för liten ut, så nu måste den bytas till en större storlek *suck*

Har jag haft en bra dag, fått mycket gjort och nu har jag hamnat i soffan med laptopen i knät och snart ska jag läsa inredningstidningen Recidence som kom i brevlådan idag. Ute blåser det enormt och ska man tro på metrologerna ska det komma snö inatt eller morgon, hua! För egen del kan snön komma även om jag verkligen inte vill, men det jag tänker på är att jag endast ska bara traska till jobbet, värre om man planerat att åka någonstans i helgen och måste bege sig ut i trafiken = kaos, så ett tips håll er borta från vägarna!

Ha en skön kväll nu, vad ska ni göra i helgen förresten? 




Det tredje rummet!

Då jag är en person som nästan alltid måste ha något litet projekt att pilla med är det nu dags att blicka framåt, målning och fix i sovrummet är så gott som klart. Det som ligger närmst till hand är att ta tag i vårt tredje rum hemma. Just nu är det ett gästrum med två bäddfåtöljer i stort sett rakt upp och ner. Ett gästrum utnyttjas åtminstone inte i vårt hem särskilt ofta och ibland kan jag känna att det är så onödigt att ha ett rumt som bara står mestadels tomt, så tanken jag har är att göra ett kombinerat gäst och arbetsrum. Både jag och maken har arbeten där vi emellanåt arbetar hemma och det vore skönt att då kunna ha en plats avsedd för detta så att man slipper ockupera köks- eller vardagsrumsbordet som det oftast blir nu för tiden. Så nu funderar jag på hur jag på bästa sätt ska få till det "nya" rummet.

Som ni kan se på planritningen nedan av lägenheten så finns inga raka väggar och det gör att det är lite svårare att möblera, men jag vet på ett ungefär i huvudet hur jag ska lösa det. Så framöver kommer det bilder även på det rummet, vet att några har undrat om jag inte kan lägga ut bilder.  


Nu måste jag fortsätta jobba, men vi hörs senare! Önskar er en riktigt härlig dag trots att det åtminstone här är mulet och grått idag, kanske är det bättre där du befinner dig?!  


Stor kram



Skinande rent!


Bild: Privat

Efter några dagar med liv och rörelse här hemma gapade lägenheten mörk och ensam när jag kom hem ikväll och jag måste säga att det känns lite tomt och trist faktiskt. Inga glada hej när jag klev in genom dörren och ingen god doft av hemlagad mat slog emot mig, det enda jag möttes av var ett skinande rent hem. Innan min "nya släkt" åkte hem idag hade de städat av här hemma, hur rart var inte det? Jag klev in som i en reklamfilm för Ajax med skinande rena ytor och i kylen stod middagsmat att värma bestående av stekt hajmal. Tusen tack för all markservice under dessa tre dagar. Nästa gång får ni komma på en helg så jag kan skämma bort er =) Tur att älsklingen kom hem strax efter mig annars hade jag nog drabbats av s.k lappsjuka ;-)

Imorgon ska jag äntligen hämta vår nya matta som kommit nu, den ska ligga under soffbordet. Som jag har längtat, känns inte riktigt färdig i vardagsrummet utan en mjukt och gosigt matta att vila fötterna på när man sitter i soffan nu när vintern snart står för dörren. 

Hur har ni det en onsdagskväll som denna? Hoppas att er vecka varit till belåtenhet så här långt! Nu är det "Bonde söker fru" och ett stort glas med Brämhults Juice med smak av jordgubb och lime som gäller!

Stor kram!   




Utmanad!

Jag har blivit utanad av min favorit MacMalin 

Vilket är ditt drömyrke?
Drömyrke och drömyrke.. men jag säger inredningsarkitekt. Jag skulle även kunna tänka mig att skriva böcker. Det sistnämnda har jag kommit fram till på senare tid, men jag skulle inte kalla något av dem mitt drömyrke egentligen. Jag trivs med det jag gör helt enkelt! 


I vilken stad skulle du helst vilja bosätta dig?
Jag trivs väldigt bra i Stockholm, så just nu vill jag faktiskt inte bo någon annanstans. Hade jag fått frågan för några månader sedan hade jag svarat någon stad på västkusten.


Vilka hudvårdsprodukter föredrar du?

Biotherm.


Favoritserie?
Greys Anatomy.

Katt eller hund?

Katt, men hade helst svarat apa men det fanns ju inte som alternativ ;-)


Vilka är dina största prioriteringar i livet?
Att ta tillvara på det liv jag fått och hinna med så mycket som möjligt innan jag drar mitt sista andetag. Min värsta mardröm är att sitta som gammal och ångra det jag aldrig gjorde...


Vad läser du helst?
Kriminalromaner, mat och inredningstidningar!


Vad fikar du helst?

Ciabatta med salami & brie. Jag är inget kakmonster, tycker oftast att en macka är mycket godare.  

Favoritmuffinsrecept?

Har bara bakat muffins en enda gång, så något favoritrecept har jag inte hunnit skaffa mig. 

Vart tillbringar du din drömsemester?

Just nu lockar en resa till New York, men det finns en massa härliga platser jag gärna skulle tillbringa tid på.  

Jag utmanar nu vidare alla som känner sig sugna på lite frågor =)



Ett hundra femtio dagar...

.. har gått sedan bröllopet. Jag älskar Dig min MrJ!!!

Bild: Privat




Mörkret faller tidigt!


I och med att den s.k. Vintertiden (egentligen är det ju normaltid) anammades i förrgår fick vi på köpet mörkare eftermiddagar. När jag traskade hemåt igår kväll var det becksvart ute. Jag kan tycka att det är mysigt nu så här i början men fråga mig igen fram i jan/feb då låter det nog annorlunda.


Jag hade i vilket fall lyxen att komma hem till dukade bord igår kväll vilket verkligen inte hör till vanligheten. Svägerskan och svärmor hade lagat supergod mat så det var bara att sätta sig och njuta av maten, efter middagen sedan blev det mys med prat och skratt i soffan tills det blev dags att krypa i säng. En riktigt trevlig måndagskväll måste jag säga.


Idag har jag möte inplanerat kl 09:30, vidareutbildning på em och middag i kväll så nu måste jag sätta fart! På återseende!  




Vackert!

God måndagmorgon på er! Tassade upp så tyst jag bara kunde imorse så att jag inte skulle väcka våra söta gäster som snusade gott i gästrummet. Vi hade en mysig söndagskväll igår när älsklingen och halva tjocka släkten kom hem vid 20-tiden. Idag ska de utforska stan och bara mysa. Måste säga att jag var rätt avundsjuk på dem när jag klev upp, jag menar en solig dag på stan låter ju inte helt fel i mina öron, men nu sitter jag instängd på jobbet istället och så var det med den saken! 

Förresten, maken blev faktiskt mäkta imponerad av mitt måleriarbete i helgen kan jag meddela. Jag fullkomligt sken av stolthet och växte säkert minst en cm igår kväll när berömmet haglade över mig ;-) 
 
Nej nu måste jag ta tag i veckan. Ha en riktigt bra måndag så hörs vi!
 
Kram



Snart fullt hus!

Så var det morgon igen och jag har sovit som en prinsessa i den "nya" vita sängen. En extra timma på dygnet fick man dessutom tillbaka inatt, den stals ju där i slutet av mars någon gång. Nu är det vintertid gott folk!

Idag ska jag förbereda inför makens hemkomst, med sig har han nämligen svärmor, svägerska och syskonbarn som har höstlov den kommande veckan. Tanken är att de ska roa sig i huvudstaden under några dagar; gå på museum, shoppa och hinna se så mycket som möjligt av Stockholm medans vi arbetar. Tyvärr har jag ganska mycket denna vecka (också!), det är mera vidareutbildning för skadepersonalen som jag ska närvara vid vissa timmar och med utbildningarna kommer tisdagsmiddagarna med denna veckans "studenter" och sedan förväntas man sköta det ordinariearbetet. Utbildningsfrågor och utbildningsinsatser ingår i o f s i mina arbetsuppgifter, så jag ska inte säga så, men menade bara att jag hade velat ha en lugn vecka så att jag hade kunna vara hemma mera, men det får bli som det blir. Min nya släkt är medvetna om att det är vanlig arbetsvecka för darlingen och mig och jag vet att de kan roa sig.

Nu ska jag dammsuga innan det blir fullt hus här hemma! På återseende!

Kram


Bild: Privat.. Gårdagens goda sallad!




Min höstlista!

Jag har blivit utmanad utav söta Malena. Här kommer min HÖSTLISTA =)

* Plagg - Koftor & klänningar
* Färg - Svart, marin & vitt
* Nagellack - Fransk manikyr
* Skor - Skinnstövlar, både låg och högklackade
* Höstens-vill-ha - En vit espressomaskin
* Dryck - Vatten, svart kaffe & rödvin
* Läsning - Nordisk kriminalkrönika
* Resmål - Jag har nog bidragit tillräckligt till växthuseffekten detta år ;-)
* Tidsfördriv - Just nu: måla(!)
* Designer - Svårt då det finns många favoriter, men säger Chloé
* Accessoar - Halsdukar & sjalar

Jag utmanar dem som känner sig manade att göra listan =)




Stolt



 HÄR såg sovrumsmöblerna ut före omstylingen =)

Efter en morgon och förmiddag med diverse pyssel såsom målning, telefonsamtal med mannen i mitt liv, tvättning, dammsugning och röjning i största allmänhet var jag hungrig och då det fanns kvar utav Carbonara Crush från Kelda sedan gårdagens middag.

Ikväll blir det nog en sallad på menyn med kycklingfile, krispsallad, soltorkadetomater, krutonger och rödlök och sedan någon god dressing till och vitlöksbröd och kanske blir det ett glas vin till, men det återstår att se, har en liten tanke på att ha en vit helg rakt igenom, kan meddela att jag är rätt vit själv av all målarfärg på armar, ben och hittade t o m några stänk i håret ;-)

Jag är nu sjukt stolt över att jag tagit mig igenom målningen av allt i sovrummet helt på egen hand att jag bara måste visa resultatet nu när det är klart. (Själv är bäste dräng heter det ju ;-)) Det känns som ett helt nytt sovrum och nu är rummet mer i enighet med resten av hemmet. Om två veckor kommer det upp tapet på väggen bakom sängen också, lääängtar!

Måste säga det att jag dock inte rekommenderar att måla sängen, den har sååååå mycket vinklar och vrår att jag höll på att bli tokig, men visst det går ju det är ju bilden ovan ett bevis på, men som sagt väldigt svårt att få den perfekt. Går man riktigt nära och kikar så kan man se endel brister på vissa ställen, men jag kommer att ha ett överkast på så det som kommer att synas mest är gaveln så vi får leva med det tills vi köper oss en ny säng någon gång i framtiden. Men snyggt blev det i alla fall =)

Påtal om överkast blir det en retur av La Redoutes överkast, inte för att det inte var fint, utan problemet är att det är helt olika vita färger på möblerna och täcket, så det såg konstigt ut, jag får leta vidare.

Nej nu måste jag städa av och röja upp här, jisses vad EN liten människa kan stöka ner. Kram



25 oktober 2008



Godmorgon
på er cuties! Vilken solig morgon, inte ett moln på himlen här och 7 grader varmt. Vaknade av mig själv strax efter 08 och har sedan legat kvar i sängen och njutit av att det är lördag. Strax ska jag fixa frukost, är sugen på rostat bröd så det får det bli och en stor kopp te, sedan ska här fortsättas att målas. Jag har blivit helt manisk, började med sängen igår med ett lager grundfärg som om en stund ska utökas till två lager. Spännande!!!

Vad har ni på tapeten idag? Tell me, jag är ju ensam hemma och tänkte mig lite "sällskap" genom att ni skriver några rader ;-) 

Kram kram  



Lonely weekend


Tortellini och en Carbonara Crush från Kelda

Så var det då fredag, man borde jubla men jag gör inte det idag, kommer nämligen tillbringa kommande dagar allena och det känns så där. Jag har i o f s redan vart själv hemma i flera dagar nu då älsklingen är bortrest, men på veckan känns det inte lika mycket även om jag saknar darlingen så klart. Men då går man till jobbet på morgonen och kommer hem på kvällen och där emellan träffar man ju en massa personer (läs kollegor) och man känner sig inte speciellt ensam. Men nu när jag skulle gå hemåt idag så önskade jag nästan att det vore vanlig vardag imorgon, men det får man väl inte yppa högt egentligen för då tror väl folk att man är spritt språngande galen, men, men jag reder mig. Har ju mina målarpytsar att roa mig med så vad klagar jag på ;-)

Jag ska i alla fall köra på halvfabrikat kvällen till ära. Köpte med Tortellini och en Carbonara Crush från Kelda som jag tänkte toppa med körsbärstomater och basilika, snabbt, simpelt och förhoppningsvis gott. Vem orkar köra på långkok för one? Inte jag i alla fall, nog för att jag är en rätt energisk person, men det finns gränser ;-)

Hoppas att er arbetsvecka varit till belåtenhet och att er helg blir den allra bästa!

Stor varm höstkram



Nymålat


Så här blev då byrån före och efter ommålningen! Jag är verkligen supernöjd
med resultatet och är riktigt stolt över min insats!


Möbeln var i ekfanér och är nu ommålad med två lager med Alcros SERVALAC AQUA Grundfärg Trä och ett lager med Alcros SERVALAC AQUA Halvblank i färgen 401 vit. Det enda förarbetet jag gjort är att torka av möbeln noga med Målartvätt från BIO Kleen, ingen slipning behövdes!

Nu håller jag på att måla våra nattduksbord så imorgon kommer även de att vara klara, efter det har jag sängen, hallbyrån samt spegeln kvar sedan är här skinande vitt.

Ha en skön kväll, själv ska jag ta mig ett bad och göra en inpackning! 

Kramar!

Tillägg:

Mitt sätt att gå tillväga med denna ommålning gällande både förarbete och själva målningen är mitt personliga sätt och därmed inte sagt att det är rätt. Ni får var och en helt enkelt testa er fram hur ni vill göra eller prata med ett proffs. Man kan säkert få en slätare yta om man nu slipar faneren, jag gjorde det inte och jag är nöjd med resultatet, men som sagt det är inte sagt att jag gjort rätt för den skullen, bara så ni är medveta om detta. För att få bäst hjälp så fråga en fackman, så jag inte senare hålls ansvarig för eventuella framtida ommålningar som går snett. 




Torsdag

Strålande sol vaknade jag till i min ensamhet vid 07-tiden imorse, gick upp och såg genast mitt måleriprojekt på vardagsrumsgolvet och fick då sådan lust att måla ett lager till och så blev det. Ser riktigt, riktigt bra ut, eventuellt slipper jag måla möbeln ytterligare en gång och då är den redan klar i em *hoppas*. Jag fullkomligt längtar tills allt är ommålat. Kommer dock att bli problemas med att själv lyfta ur madrassen ur sängen, men jag är envis som en åsna, så det SKA gå!


Nu är jag i alla fall på plats på jobbet och förhoppningsvis kommer denna dag inte vara fullt lika uppbokad som gårdagen, detta återstår dock att se för jag lovade lita halvt som halvt att hjälpa en kollega med en massa skriverier, så eventuellt får jag det i knät, kan ju hoppas han inte hörde mitt erbjudande som jag klämde fram i ett förvirrat ögonblick igår, haha!


Nej nu är rasten slut, på återseende



Dagens projekt

Hemma efter en stressig dag där jag skulle behövt vara klonad för att få gjort det jag skulle, nu sliten och ensam... Vad gör jag då? Jo jag tar tag i måleriprojektet och börjar kleta med vit färg på både möbeln, mig själv och på golvet(!) varför inte bara softa i soffan, nä inte jag, inte idag.. men nu vet jag att det finns en anledning till att jag aldrig ens funderat på att bli målare, haha! Ja, ja nu har jag ju kommit igång, bara att vänta på att lagret med grundfärg ska torka i minst 8 timmar(!) Vänta va det ja.. ännu en av mina specialiteér... ;-)

Nu ska jag ladda inför Greys Anatomy genom att äntligen sjunka ner i soffan.. Kram på er!



Trevlig jobbmiddag..

Först nu är jag hemma efter kvällens middag med jobbet, blev rätt sent idag, men trevligt! En supersmarrig svärdfisk och några glas vitt har slinkit ner i magen och nu har jag bara fem middagar kvar de kommande tisdagarna sedan har alla skadegrupper deltagit i vidareutbildningen och vi på centrala enheten kan pusta ut. 

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan krypa ner i sängen. Vem vet om jag somnar strax kanske jag vaknar före tuppen i morgon också, tyckte att det var riktigt bra då jag fått ut maximalt av denna tisdag den 21 oktober 2008!

Sayonara för idag!



Dagens



Eftersom jag haft all tid i världen denna morgon hann jag för ovanlighetens skull med att knäppa en bild på mig själv innan jag traskade ut i regnet med min nya favorit halsduk från Åhléns som passar perfekt till svart, känns klassisk precis så som jag tycker om. Jacka Burberry (vore bra om jag tjatat klart om den jäkla jackan snart va? Men jag är väldigt nöjd och glad för den så jag var bara tvungen, men ska ge mig, lovar! Hahaha!) pärlörhängen Kenneth Jay Lane, utanför fotografiet ett par ben med grova svarta strumpbyxor Åhléns, svarta skinnstövlar Din sko, svart kjol H&M samt på överkroppen svart linne H&M och rosa kofta Saint Tropez, väska svart Mulberry Bayswater, så nu vet ni var jag bär in på bara skinnet idag, om det nu var någon som undrade överhuvudtaget =) (tycker personligen det är rätt menlöst och ointressant med dagens hit och dit, men nu blev det så idag. Måste helt enkelt se till att jag sover längre på mornarna, har tydligen för mycket tiiid ;-)) Kram på er!   



Tidigt morgonmys


Bilden tagen för en liten, liten stund sedan..

Idag vaknade jag mycket tidigare än vanligt (05.30...) och var pigg som en mört. Sitter nu framför "öppna spisen" och myser till morgon-tv samtidigt som både en tallrik gröt, en skinksmörgås och en kopp kaffe gör mig sällskap. Hör verkligen inte till vanligheten att jag äter frukost hemma på veckorna, men är man uppe före tuppen så blir man hungrig kan jag lova. Före frukosten har jag hunnit med en lång dusch och nu när jag väl är klar med detta inlägg ska det sminkas och fixas hår och sedan blir det till att traska till jobbet. Idag ska jag vara med på en vidareutbildning från kl 10:00 för skadepersonalen och i kväll är det en middag inbokad på en grekisk krog, ska bli riktigt trevligt!

Önskar er en riktigt bra dag, känner redan nu att min kommer att bli kanon =)

Kram   



Badrummet



Bjuder på en bild från vårt badrum. En ny orkideé har fått flytta in. Tycker att det passar fint!

Ha en lovely måndag och på återseende imorgon!



Rutiner


Nya ekologiska teer, perfekt för höstmys i soffan

Hemma; kolla igenom posten, laga kvällsmat, äta, småprata om dagen med maken, se på nyheterna, ta en dusch, hamna i soffan, slötitta på tv:n för att tillsist krypa ner i sängen och sova bort några timmar innan det är dags igen för en ny dag. Tänk samma visa var eviga dag, tur att jag är så trist att jag tycker om rutinerna annars hade jag nog spytt, men det är rätt okej, man vet ju vad jag får på nått vis. Sedan klart att det vissa dagar kan det smyga in ett och annat också, men på det stora hela blir det samma visa på veckorna, åtminstonne i denna familjen

Nu är jag nyss hemkommen i alla fall och det jag hunnit med så här långt är att kolla igenom posten, lagat lagat och hetsätit en fisksoppa eftersom jag var såå hungrig, nu har jag bara resten av sakerna kvar innan jag ska knyta benhögen igen ;-) 

Typiskt att jag skulle bli så sen hem idag för nu är suget på att sätta igång att måla som bortblåst.. men kanske ska ta mig i kragen och försöka mig på det ändå! 

Hur ser era vardagar ut? Är de inrutade eller spontana?

Kramar ♥



Happy monday

Måndagsmorgon och jag känner mig riktigt utvilad (kors i taket!). Kan bero på att jag mestadels låg i horisontellt läge framför tv:n igår, men sånt är helt legalt någon gång emellanåt och hade jag inte gjort det hade jag vart ett vrak idag det är en sak som är säker.


Ny vecka
igen och jag känner mig bara positiv inför det. Jag är medveten om att jag är lyckligtlottad som trivs så bra på arbetet, för jag har aldrig någon söndagsångest utan jag ser för det mesta framemot veckorna. Dels beror det väl på att jag tycker om mina arbetsuppgifter men också för att jag har så underbart folk runt mig här på avdelningen. Visst trivdes jag på min förra arbetsplats, men jag måste säga att det är snäppet bättre här och jag har aldrig för en sekund ångrat att jag bytte arbetsplats, även om det var ett "stort" steg att ta, för i det läget när man börja tänka på att byta jobb så vet man ju vad man har men inte vad man får och sånt kan ju vara lite "skrämmande" men som sagt här blev det ett lyckokast på alla tänkbara plan.


Nej nu är min korta lilla paus slut, måste jobba vidare så att jag kan kila hem i tid i eftermiddag och påbörja målningen i sovrummet. Önskar er alla en riktigt härlig vecka och ni som inte är lika glada över måndagar som jag är, tänk positiv snart är det fredag igen, vi vet ju hur fort en vecka går numera!

Kram!  



Lördagens





Gårdagskvällen började lugnt hemma med en krämig pastarätt med svamp
och glacerade spett framför tv:n och slutade med en partyblöt natt i Vasastan.

Efter gårdagskvällens middag bestående av en svamppasta tog vi en taxi hastigt och lustigt till Kungsholmen för ett litet inflyttningsmingel hos min kära vän LovisaTACK gumman för en kul kväll! Väl på plats var stämningen på topp och det bjöds på bubbel. Hamnade efter några tillar i en fantastisk vindsvåning i etage. Jag hade gärna bott där.

Idag har det varit segare än segast som ni märkt på min tystnad. Det tar helt enkelt på krafterna att vara ute sent på nätterna, men det var helt klart värt det. Jag hade ändå inget särskilt planerat på schemat idag så en dag i soffan/sängen har bara vart skön. Snart ska jag se på "Ensam mamma söker" och sedan blir det tidigt i säng så man är pigg och fräsch inför kommande arbetsvecka.

Jag ska bland annat vara med på en vidareutbildning tisdag och onsdag och sedan har jag även ett förvaltningsmöte att dona inför i veckan. På tisdagkväll ska jag även hinna med att klämma in en middag med jobbet och på fredag kommer förhoppningsvis min älskade Kix och hälsar på mig, så nog finns det att göra även kommande vecka!

Har du haft en lyckad helg?   

Kram



Vitaste vitt




Det mesta går i vitt hemma hos oss.   

Så är vi hemma igen efter en dag på stan. Tyvärr har allt flängande fram och tillbaka resulterat i en sprängande huvudvärk för egen del, mindre skoj men det går väl över?! 

Vi har inhandlat tapeter, lim, färg (äntligen!) tre orkideér, björkved (äntligen!) Var naturligtvis tvungen att knäppa några bilder här hemma och då bland annat på den vita tidnings/vedkorgen i läder nu när den är fylld med vedklampar till bredden ;-) Jag är nöjd med hur det blev och det luktar dessutom gott på köpet.

Tror jag ska ta och ge mig på någon av de möbler jag ska omvandla till oskuldens färg nu, i alla fall börja med förarbetet som är så viktigt, men ack så tråkigt!!! Jag som är en mycket otålig själ som ofta gör det mesta i tvåhundra knyck önskar ju att man slapp sånt och bara kunde måla direkt, men lika bra att vara noggrann, vinner nog på det i längden... eller?

Maken har somnat raklång i soffan efter en ansträngande dag med frun i diverse affärer, haha! När han vaknar igen har han lovat att sätta upp nya taklampan i hallen (äntligen!) i samma kulör som det mesta här hemma. resultatet kommer en annan dag!

Älskar verkligen vitt...



Underbara lördag!




Här har vi varit uppe med tuppen trots att det är lördag. Vaknade av solens strålar som letat sig in i sovrummet från vardagsrummets stora fönsterpartier. Helt fantastiskt höstväder här idag. Bilderna nedan är tagna för några minuter sedan så ni ser själva. Jag blir glad i hela kroppen.

Här är vi i full gång sedan flera timmar faktiskt, tvättmaskinen går för fullt, dammsugning står på schemat och sedan ska vi även hinna med att åka och hämta tapeter, färg och sätta upp en lampa i hallen. Jag skulle även gärna vilja hinna med ett IKEA-besök och ett hos en blomsteraffär då alla våra orkideér tappat sin blommor, så nu ser det ganska trist ut med halvdöda stänglar som ensamt ståtar i krukorna, men vi får se hur mycket vi hinner med helt enkelt och om man tänker till lite är IKEA en lördag här i Sthlm rena döden, så jag tror jag tar det en annan gång istället ;-)

Nej här kan jag inte sitta längre, vi hörs! Kram



T G I F!!!


Bilder:Privata

Med Britney Spears nya låt "Womanizer" på högsta volym (skitbra låt förövrigt) ska jag nu korka upp en flaska med alkoholhaltig dryck och sedan njuta av att det är HELG.

Vad gäller hos er de kommande dagarna, party eller mys? Här suger det i partytarmen kan jag meddela och det har jag tänkt råda bot på innan helgen är över =)

Trevlig fredagskväll!




Mycket väl godkänd!

God middag! Kan meddela att min kaka gjorde succé på förmiddagsfikat här på avdelningen och om jag får säga det själv så var den riktigt smarrig. Väldigt god kombo med de lite syrliga blåbären och den mustiga kladdkakan (jag använde mig av osockrade blåbär) så vill ni ha ett enkelt och gott tips så baka kakan, var hur smidigt som helst! (Hallon på är ju en annan favorit, men mina var slut vid gårdagens bak!)

Ja idag är det då fredag, IGEN! Helt ärligt vart tar veckorna vägen? De flesta säger samma sak och rent spontant skulle jag kunna tippa på att känslan beror på att man trivs med sin vardag och att det då känns som tiden går fortare, men även folk som är mindre tillfreds med livet tycker att veckorna rusar fram, så då måste det väl vara så att tiden går mycket fortare nu än för 30 år sedan? Men rent veteskapligt är det ju inte så...

Nu ska jag ta tag i sista passet för denna veckan innan det blir hemgång i solskenet. Väl hemma ska jag fira in helgen med MINST ett glas vin!

Trevlig fredag!



Överkast i bländande vitt!



Häromdagen beställde jag ett nytt överkast från La Redoute. Har spanat en längre tid på just det överkastet och när jag fick ett rabatterbjudande i inkorgen slog jag till. Hoppas nu att det är lika fint i verligheten, det står att det är i bländande vitt som jag är ute efter, så jag litar väl på det då. Överkastet vi har idag från IKEA kommer hamna i gästrummet om nu detta nya överkast blir frun i huset till belåtenhet vill säga :-)

Nu är det strax sängdax för mig, riktigt stolt eftersom jag kommit i säng före kl 23 varje kväll denna vecka. Annars kan klockan hinna bli både 23 och 24 innan jag kommit i säng, men nu har det vart riktig ordning det sista dagarna. Sov sött och som sagt imorgon är det FREDAG!

Godnatt Kram!



Bakning pågår!

Här hemma pågår just nu bakning, jag har nämligen tänkt ha med fredagsfika till jobbet imorgon. Går allt som planerat blir det en kladdkaka med blåbär som jag ska servera mina kära kollegor och eftersom vissa av dem är riktiga gottegrisar VET jag att detta kommer att bli uppskattat. Dofterna av choklad sprider sig just nu här hemma, smarrigt värre.

Ikväll är det inget direkt intressant på tv.n som faller mig i smaken, rätt skönt faktiskt att inte ha precis alla kvällar i veckan "uppbokade" med en massa serier eller liknande man "måste" se, då hinner man pyssla med annat eller umgås med maken =) Nej nu ska jag ta ut första kakan som ska vara klar nu och se till att nästa gräddas

Ha en riktigt skön torsdagskväll och imorgon är det FREDAG!!!!!!!!!!!

Kramar



KLADDKAKA MED BLÅBÄR

Ingredienser:
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl flytande margarin
  • 2 ägg
  • 1-2 dl blåbär
Gör så här:
Vispa ihop ägg och socker med elvisp till blandningen blir pösig. Rör samman vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blanda i. tillsätt sedan det flytande margarinet och vispa samman till en jämn smet. Häll smeten i en lämplig form och strö över blåbär (eller andra valfria bär efter tycke och smak!), grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

Serveringstips:
Sikta lite florsocker över kladdkakan och servera vispad grädde eller glass.



Nytt kontorsrum

Mycket kunde man säga om vädret i september, men nu i oktober har jag tyckt att jag vaknat till sol var eviga morgon, men inte idag. Gick hit i ösregn imorse med ett halvsnett paraply med företagsloggan från jobbet på. Man kan ju själv räkna ut vad som händer om man använder ett snett paraply, just precis man blir blöt på ena sidan och jag är inget undantag, nu har jag dock torkat efter några timmar så nu är jag glad igen, men denna dag är ju inget upplyftande sett ur väderperspektiv men annars är den väldigt bra för egendel.  

På förmiddagen har jag flyttat till ett nytt rum en bit ner i korridoren, så  äntligen efter 7 månader här på HK har jag fått mitt alldeles egna kontorsrum, inte illa va? Bättre sent än aldrig heter det ju ;-) Nej nu måste jag kila, på återseende senare ikväll! Kram!



Kvällens bästa

Måste bara skriva några rader innan jag kryper ner i sängen bara för att kvällens avsnitt av Greys Anatomy var så bra!!! Jag har lett och gråtit om vart annat under det timmes långa programmet och kvällens avsnitt påminde mig om varför jag tycker sååå mycket om denna serie. Nu återstår bara ett problem, jag varken kan eller vill vänta till nästa onsdag, jag MÅSTE få se fortsättningen NU!!!



Sjöstadens Designhus



En av mina favoritbutiker är Sjöstadens Designhus. De har en massa fint
från möbler till snygga inredningsprylar och jag kan gå där inne och
drömma länge.


I Hammarby Sjöstad där vi numera bor har det verkligen ploppat upp allt fler roliga butiker och restauranger. Måste säga det att det är väldigt skoj att se hur en helt ny stadsdel föds och jag älskar det nya och fräscha i att bo i ett sådant här område där allt från gator, broar, affärer, gatlyktor och byggnader, ja där ALLT är helt nytt.

Vi även Sjöstadensform, där hittar man märkesvaror inom glas, porslin och rostfritt och det bästa med den butiken är att jag genom jobbet alltid har 20 % rabatt vilket känns perfekt! Kan dock tillägga att jag inte ännu har spenderat en enda krona i någon av butikerna, men det är bara en tidsfråga var så säkra=)

Nu ska jag bläddra i tidningen "Försäkring & Finans"som låg i brevlådan när vi kom hem och sedan är det dags för "Bonde söker fru" följt av "Greys Anatomy" Det sist nämnda programmet har dessutom sett väldigt lovande ut på reklamen åtminstone, då det ser ut som att kärleken mellan Meredith och Derek blossar upp igen vilket jag gillar särskilt! Mer kärlek åt folket. 

Ha en härlig kväll! Kram



Myskväll


Älskar Marimekko skålar. De passar vid en massa olika tillfällen

Sitter här i soffan efter en lång dag på arbetet. Världens vackraste fullmåne lyser just nu in genom våra stora fönster jättevacker. Jag har en varm känsla i maggropen och känner mig nästan upprymd utan någon direkt anledning. Jag måste helt enkelt vara berusad av livet eller så har jag blivit mångalen kvällen till ära.... haha! Hoppas att ni har samma sköna känsla i kroppen som jag denna kväll!

Förra helgen träffade maken några av sina gamla kursare som var med på vårt bröllop. En av karlarna hade överraskande med sig en present från sin sambo till oss. Presenten var en skål fylld med god choklad, invirad i cellofan, sååå fint. Anledningen till detta var att vi på vår bröllopsdag uppmärksammade henne med en flaska champagne och sång då hon fyllde 30 år samma dag. Vi hade bara träffat henne en enda gång innan bröllopet något år tidigare, men vi tyckte ändå att hon skulle uppmärksammas då det ju faktiskt var hennes dag också. Hon blev i alla fall väldigt glad över detta så hon ville nu tacka oss lite extra. Så gulligt gjort av henne tycker jag, fiiin gest. Tack snälla Emma jag älskar skålen och chokladen. Det sist nämnda är dock redan slut ;-)

Nu blir det mys resten av kvällen. Stor kram ♥



Cult Design



Jag har shoppat min första Cult Design pryl, närmare bestämt en tvålpump i vitt som nu pryder vårt tvättställ i badrummet. Blev riktigt nöjd när den kom på plats. Cult Design har verkligen så mycket snygga och roliga prylar, så det var verkligen inte sista gången jag handlar något därifrån det är en sak som är säker. 




Målardax

Måndag förmiddag och en halvpigg jag sitter här och knappar på tangentbordet. Utanför fönstren vajar grenar med gulnande löv och himlen är grå som granit, en typisk höstdag i oktober helt enkelt. Veckan bjuder på både det ena och andra på jobbfronten, bland annat kommer en av våra konkurrenter hit imorgon och onsdag och tanken är då att jag ska leda denna lilla grupp och stötta dem vid eventuella frågor runt vårt skadesystem.

Sedan förutom att arbeta har jag en hel del "att göra saker" på mitt schema. Jag har bland annat stor lust att införskaffa mig den där vita färgen och ta tag i ommålningen av sovrumsmöblerna denna vecka, ska verkligen försöka ta tag i det, måste bara hitta en bra och enkel färg att arbeta med.

Någon som har ett tips på bra färg att måla med?




Åter hemma i Sjöstaden



Så är jag hemma igen efter en riktigt mysig helg tillsammans med mamma. Imorgon är det en ny spännande arbetsvecka som jag ser framemot! Nu ska jag packa upp coh sedan lägga mig och läsa.

Hoppas att er helg har varit bra och på återseende med lite mera bloggande, för som ni märkt har det inte blivit så mycket av den varan i helgen! 

Kram
så länge!



Lägesrapport



Ny bok om choklad, en mängd goda recept

Utanför fönstret silar regnet tätt och sakta ner och så har det gjort sedan jag kom ner hit till västkusten igår kväll. Vädergudarna kunde dock inte hindra varken mig eller min kära mamma från att imorse bege oss till Ullared för att fynda. Jag har inte vart där på 1½ år så det var riktigt skoj att komma dit en sväng även om det var vansinnigt mycket folk (åk inte dit en lördag, bara ett litet tips!).

Varje gång jag är på Gekås ställer jag mig frågan om folk bara packar kundvagnarna överfulla med skit för att det är billigt? I mina ögon verkar det nästan så för vissa har så mycket gräsliga saker i sina vagnar så jag förstår inte att man ens kan tänka tanken att betala för prylarna, men smaken är som baken och tur är väl det. 

En sak som jag konstaterat är i alla fall att människan blir som förbytt när de kommer in på Gekås. Personer som annars är lugna och sansade får en transartad glansig blick och har du otur får du en av dessa evil människor bakom dig och då ska du vara glad om du har hälsenan kvar när personen fullkomligt kört över dig med sin kundvagn modell större bara för att komma först fram till en klädpalt eller porslinsfigur för 14.95 kr, helt galet! Jag kan dock erkänna att jag delvis dras med i denna trans själv också, även om jag verkligen försöker se till att mina medmänniskors hälsenor får vara ifred, men jag märker på mig själv att mitt glada trevliga jag faktiskt för svinner en smula innanför Gekås dörrar, men det är inte jag som börjar, men man måste tydligen vässa armbågarna en aning där inne, annars är du överkörd på en kvart, haha!


Både jag och mamma kom i alla fall helskinnade ut med varsin gul ful platspåse men med diverse "bra att ha" saker i (läs: "skapa behov saker") Det jag blev mest glad över var en jättefin bok om choklad. Boken har en massa inspirerande bilder och smarriga recept och jag ska garanterat baka en massa godsaker från den boken här under hösten och även då dela med mig till er. Det fanns farligt mycket gott kan jag avslöja. Förutom nya favoritboken fick även lite vita prylar följa med hem, men dem får jag visa en annan gång.  

Nu står mamma i köket och förbereder kvällens middag som ska intas med gott vin och i skenet från en massa levande ljus. Myspys var det här!


Hoppas att ni har en alldeles underbar lördag! På återseende!     





Förälskad

Nu har jag haft en liten lunchpaus här hemma. Pavarotti har hittills förgyllt hela min morgon och förmiddag med sin fantastiska röst. Nessun Dorma är ett helt fantastisk stycke av Puccini och när Pavarotti tar i får jag fullkomlig ståpäls. Pavarottis partier i duetten "Live like horses" med Elton John går inte av för hackor de heller. Det finns enligt min mening inget dåligt han har gjort och jag får ett härligt lyckorus varje gång jag lyssnar på honom. Jag tycker att ingen kan sjunga som han kunde. Det såg det så lätt ut för honom när han klämde ur sig de mest makalösa toner. Jag är nog lite förälskad... Tyvärr gick han ju ur tiden förra året, alldeles för tidigt om ni frågar mig!  

Skickade förövrigt in min slutrapport i förmiddags och fick tillbaka ett e-postmeddelande från chefen som lydde enligt följande: "Ser kanon ut! Har inget att invända överhuvudtaget. Du har gjort ett mycket bra jobb! Trevlig helg!" Jag känner mig otroligt glad och är stolt över min fyra sidors analys så nu kan jag snart fira helg med gott samvete! Kram!



"Kontoret" just nu!


Bilder: Privata!

Nu sitter jag här på "kontoret" eller rättare sagt i köket hemma, men detta är det som utgör mitt kontor idag. Darlingen har tidigare imorse traskat till jobbet och jag har precis druckit en kopp svart kaffe och skickat dagens första jobbmail, än så länge är det väldigt lugnt, tanken är att jag ska plöja ett villkor och sedan hoppas jag att ett mail eller telesamtal kommer från chefen så att jag kan "lämna" in slutrapporten som jag skrivit. 

Vad händer i ert liv idag fredag? Vad ska ni göra i helgen? *Tell me* Hoppas i alla fall oavsett vad ni än tar er för att ni får en riktigt skön dag och helg. Här skiner solen just nu, riktigt, riktigt härligt. På återseende! Kram 



Nya handdukar i badrummet..



Bild: Privat

Snart är det äntligen helg, min ska spenderas på bästkusten tillsammans med min älskade mamma. Vi ska ha några "mor & dotter dagar" med förhoppningsvis både shopping och goda middagar, det ser jag väldigt mycket framemot. Jag har en helt underbar mamma (och pappa) som alltid ställt upp och funnits där från det att jag föddes till än idag, saknar både henne och pappa mycket då vi bor långt ifrån varandra numera, men vi talas vid så ofta vi kan i telefon så det går det också, men som sagt ser framemot att träffas imorgonkväll. 

Ja som sagt snart är det alltså helg igen, bara en arbetsdag kvar. Min arbetsdag kommer ske hemifrån imorgon. Det är verkligen lyx att ha den förmånen att kunna arbeta hemma emellanåt, men med den bärbara datorn, uppkoppling mot företagets intranät och bordstelefonen vidarekopplad till mobilen kan jag lika gärna sitta här hemma som på jobbet. Imorgon ska jag förbereda min kommande revision, ska plugga villkor, göra checklistor och lägga upp strategin för att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt, dessutom ska jag skicka in min slutrapport som jag skrivit klart idag, den ska bara korrekturläsas ytterligare en gång, jag är petigare än petigast. Så nog ska jag få fredagen att gå innan det blir avfärd söderut på eftermiddagen när älsklingen är klar med alla sina möten =)

Nu ska jag ta mig en stor kopp rooiboste och värma mig med, känner mig lite frusen idag! 

Stor kvällskram! 




Spegel


Spegeln ett arvegods från min mormor, ommålad i favoriten vitt

Jag längtar så tills vårt sovrum är klart och med det menar jag då tapetseringen och vita möbler. Jag tror faktiskt att jag ska ta och måla vår befintliga säng ändå. Jag har två intressenter på sängen, men jag tycker om modellen och hur svårt kan det vara att måla den egentligen? Sedan sparar jag en massa pengar på att måla om bara, så jag tror att det blir en duvning med vitfärg på både sängen och sängborden och behåller dem. Eller vad tror ni?

Vi har en byrå som jag dock skulle vilja byta ut helt då jag tycker att den är för hög, men vem vet, med lite vit färg kanske den blir perfekt den också? Jag har i alla fall en fin spegel som varit min mormors som målades vit i somras som jag tycker mycket om. Dels för att den har en historia och dels för att älskade mormor har speglat sig i den många, många gånger under årens lopp. Den ska få en hedersplats i sovrummet när det är klart, det är en sak som är säker =)  

Nej nu ska jag återgå till bonniga "Bonde söker fru" på TV4!

Ha en skön afton! 



Seminariedagen avklarad!

Så var man hemma igen efter en dag som bjudit på ett riktigt bra Seminarium tillsammans med en massa olika branchfolk. Riktigt intressant, men jag måste erkänna att jag inte är van vid att bara sitta i sju -åtta timmar och lyssna längre, jobbigt emellanåt, men som sagt det var mycket intressant och många bra föredragshållare så jag höll mig pigg och allert ganska bra, bortsett från sista timman då jag verkligen fick kämpa för att hålla ögonlocken uppe. 

Jag har dessutom tagit ett steg närmare att på egenhand åka tunnelbana. (jag åker aldrig tunnelbana för jag känner mig så osäker och jag skulle garanterat hamna helt fel, haha!) Min kära kollega L som är infödd Stockholmare har visat mig både det ena och andra man ska tänka på så snart ska man väl kunna det också =) 

Nu är det matdags här, men vi hörs senare! Kram så länge sötnötter!



Tortellini med valnötter



Ibland är det bråttom med middagen då kan det vara bra med ett snabbt, enkelt och gott recept att trolla fram ur bakfickan, nedan har ni ett gott middagstips! Nu är det sänghalmen som gäller för mig, ska på seminarium med jobbet hela dagen imorgon så det gäller att vara pigg och allert! Kram på er!

Ingredienser
500 g färsk tortellini
1 dl soltorkade tomater
2½ dl Keldas Simply cheese
salt och peppar
2 dl valnötter
1 dl basilikablad

Så här gör du:
Koka pastan. Strimla tomaterna. Koka upp ostsåsen och lägg i tomaterna, låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Blanda tortellini med såsen. Strö över valnötterna och basilikablad, voila bara att äta, hur snabbt, enkelt och gott som helst!



Tjänsteresan avklarad



Åter hemma igen efter min allra första tjänsteresa på egenhand som Skaderevisor. Den var kort men effektiv och mina samtal med personalen gick över förväntan. Jag tycker att Gävle var riktigt mysigt dessutom, vi åt en supergod lunch på Café Mamsell, hummersoppa stod på lunchmenyn, Mums! Det ingick äppelpaj med vaniljsås i luchpriset så det blev en bit sådant till efterrätt också med en kopp svart kaffe precis så som jag vill ha det! Dagen har alltså flutit på bra (om man bortser från Stockholms bilköer, jag är såååå glad att jag slipper sitta i dem varje dag till och från jobbet, det är sjukt, 30 km/tim på vissa streckor om inte ännu saktare, suck!) 

Förresten, igår eftermiddag fick jag plötligt ont på vänstra sidan av halsen/nacken, blev liksom stel på något konstigt vis, precis som nackspärr men ändå inte. Det blev dock bättre igår kväll och imorse var det helt borta, men nu i eftermiddag kom samma smärta tillbaka. Det liksom strålar ner (eller upp beroende på hur man ser det) från en punkt bakom örat och ner på halsen/nacken och idag är jag ännu stelare i nacken än igår. Kan knappt vrida huvudet åt vänster, fattar inte alls vad det är? Nackspärr har jag haft som liten och detta är inte samma sak (då är detta väldigt lindrig variant!) Jag har lovat mig själv att låta bli att googla på symtom för gör man det så tror man ju att sista stunden är kommen. Ja ja det kanske bara är någon förkylning som satt sig på ett konstigt ställe, jag överlever nog.. hoppas jag!

Nej nu ska jag ta en dusch, på återseende!



Mot Gävle


Strålande sol och en liten kärlekshälsning till Mr J. Bilden 
tog jag precis från en av våra balkonger


Godmorgon, blir ett snabbinlägg då jag inte hinner skriva särskilt mycket då jag har bråttom, bråttom, rullar mot Gävle om 5 min, men ha en härlig dag i solen så hörs vi senare idag!

Stor kram och på återseende



Ultraljud


Kvällens läsning ur senaste numret av Plaza Kvinna

Nu är jag hemma, mat ska tillagas, kärleken ska underhållas och så ska jag hinna titta på lite halv pinsamma "Färjan" på kanal 5 samtidigt som jag inte vill missa "Design: Simon & Tomas"  på tv 3, så det får bli till att sappa en timma mellan klockan åtta och nio.

Inget av intresse har hänt mig idag, men min bästa vän Kix har idag äntligen fått se sin bebis i magen för första gången (första ultraljudet). Såååå häftigt tycker jag och tydligen hade den lill* sprattlat som bara den *gullunge*. Jag längtar tills du kommer hit vännen och hälsar på i slutet av oktober, lovar att skämma bort dig med god mat och mysigt sällskap och jag är sååå nyfiken på din växande mage!

Nej nu ska jag laga mat, blir Keldas Spicy Thai med scampi, snabbt och enkelt. Vi hörs kanske lite senare. Kram så länge!

Ps, Undra hur många ni var som för en kort sekund tänkte/trodde att det var jag som varit på ultraljud när ni såg rubriken, haha ;-) Ds



Solig höstmåndag


Höstpiffat balkongen i helgen som gock med vacker vit ljung,
prydnadskål och härligt silvergrå curryeternell.  

I natt har jag legat vaken långa stunder då det blåst något fruktansvärt ute. Det var riktigt läskigt runt 02-tiden då jag var helt säker på att hela möblemanget på lilla balkongen skulle blåsa all världens väg. Jag vågade mig inte ut på den lilla ytan med hissnande höjd på si så där 30 meter och plocka in sådana föremål som lätt skulle kunna lyftas av vinden, för då hade jag garanterat blåst över räcket. Men imorse när stormen bedarrat stod möbler och blommor kvar trots allt så det var tur att jag inte offrade livet för några överblommade växter och en och annan kudde ;-)  


Nu är det en helt fantastisk fin morgon, med en helt klar himmel och hög kall luft, en finare höstdag går nog inte att få. I vanlig ordning knäppte jag några bilder för skoj skull påväg hit, ganska kul att sedan kunna gå tillbaka och se utvecklingen i naturen allt eftersom tiden går.


Som jag skrev om igår är denna vecka fullspäckad med diverse aktiviteter och så kommer veckan avslutas på bästkusten. Jag längtar redan och jag hoppas att vädret blir fint som idag så man kan ta långa sköna höstpromenader på mina gamla promenadstråk från barndomen, härligt! Darlingen ska träffa några av sina gamla vänner så vi kommer att vara uppdelade på varsitt håll, men ändå nära som tur är.


Nej nu ska jag fortsätta skriva på min återrapport som jag planera ska inlämnad innan denna hektiska vecka är slut. Ha en lovely start på denna vecka. På återseende!    

Kramar




Trevlig söndag!


Marshmallows i skål som jag ärvt från min mormor & morfar.

Söndagkväll och det är först nu jag har sjunkit ner i sköna soffan och bara tar det lugnt. Öppna spisen är tänd och magen är mätt och belåten av smaskig äppel och kanel smulpaj med vaniljsås. Vi har haft besök av min söta barndomsvän Linda och hennes karl Anders som är på besök i Stockholm i några dagar, så det har blivit både eftermiddagsfika och sedan även en improviserad söndagsmiddag innan de åkte vidare. Så mysigt att träffa dem och umgås då det annars är väldigt sällan vi ses bara vi, annars brukar vi vara ett gäng som träffas några gånger om året, men nu blev det som sagt på "tu man hand" vilken var riktigt trevligt! 

Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av suset från diskmaskinen som arbetar för fullt med dagens disk och slötitta lite på tv:n innan läggdags. Känner att jag måste ladda inför kommande vecka. Mycket står på veckans schema, tisdag till Gävle, onsdag på seminarium hela dagen och torsdag redovisningar och nästa helg åker jag och darlingen söder ut för en helg på västkusten. Så ingen rast ingen ro de kommande dagarna, så nu ska jag verkligen bara vara resten av kvällen. Carpe Diem!



Nystädad lägenhet



Älskar när hemmet är nystädat och väldoftande

Vilken "icke dag" det varit idag. Vaknade vid nio tiden, men somnade sedan om och sov mycket lääängre än planerat. Var väl så att kroppen helt enkelt behövde de där extra timmarna, men man blir ju en aning stressad av att halva lördagen är bortsovd, men som sagt jag behövde det ju troligtvis och gjort är gjort, inget att gräma sig över =)

Lägenheten
är i alla fall städad så något har man fått gjort, men nu är kvällen redan här och jag har fortfarande ingen aning om vad vi ska äta till middag. Har helt ärligt lite lust att skicka ut maken och hämta pizza, min favorit med mozarella, pesto, ruccola, parmaskinka och färska tomater hade inte varit helt fel, men samtidigt så är det mycket nyttigare att laga något själv, så jag får fundera några minuter till helt enkelt.

Kvällen ser ut att bli lugn, känner att jag faktiskt inte är speciellt sugen på att göra något, får väl bli en filmkväll eller något i den stilen. Imorgon får vi eventuellt besök på eftermiddagen, borde ta mig samman och baka något smarrigt till fikastunden, men jag tror att jag gör det imorgon förmiddag istället.

Nej nu ska jag resa mig ur soffan och inventera frysen för att se vad för godsaker man kan trolla fram till middag! Önskar dig en riktigt skön lördagskväll! Vad ska du göra ikväll förresten? Jag vet att jag är jobbig med mina frågor, men jag tycker det faktiskt är kul att veta vad andra pysslar med en lördagskväll som denna =) Kram! 




Fredagsmys


Tända kivilyktor denna fredagskväll

Mustigt rödvin i Orreforsglasen designade Efva Attling. En förlovningspresent
från mina älskade föräldrar. Porslinet kommer från MIO.

Nu är det äntligen helg! Lasagnen står och puttrar i ugnen och det dofta ljuvligt kan jag meddela. Jag har precis klivit ur duschen och nu är våra vackra vinglas från Efva Attling påfyllda med en god Rioja. Just nu kan jag faktiskt inte komma på ett bättre sätt än att "fira" in helgen som vi precis gör just nu, åh vad jag älskar fredagar! 

Senare ikväll blir det troligtvis Idol kl 20 och sedan "Melodifestivalen 2008: Stockholm-Belgrad" SVT 1 med Charlotte Perrelli och Christer Björkman kl 21:00, MISSA INTE DET ALLA  SCHLAGERFREAKS! Hade jag varit piggare hade en utgång efter det varit skoj, men den får vi skjuta på till en annan gång. Hoppas att ni får en helt underbar kväll och helg!

Vad bjuds det på hemma hos dig förresten? (jag är alltid sjukligt nyfiken när det kommer till mat, haha!)

Kram på er!




Höstig svamplasagne



Så är det då fredag eftermiddag och det är bland de bästa timmarna på hela veckan tycker jag. Helgen ligger framför ens fötter och förhoppningsvis har man alltid någon/några skojiga saker att se framemot, om inte kan man ju alltid glädja sig åt att man kan ha sovmorgon i två dagar, alltid något. På fredagen vill åtminstone vi hemma i vår lilla familj äta något gott och ta ett glas vin eller två till och bara njuta av tanken på att helgen är här. Ikväll är jag sugen på att laga en höstig svamplasagne med pesto och så sippa på ett mustigt rödvin till det. Får se vad det blir, men nog låter det gott alltid. Nu ska jag avsluta här så att jag kan gå hem i tid, vi hörs senare! Trevlig helg på er! Kram kram!

Här kommer receptet:

Ingredienser:

20 g karljohanssvamp, torkad
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk smör/margarin
700 g skogschampinjoner
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
1.5 dl vispgrädde
1 dl persilja, finhackad
3 msk färsk riven parmesan

Bechamelsås
2 msk smör
3 msk vetemjöl
7 dl varm mjölk
1 st tärning grönsaksbuljong

Pesto
1 st basilika i kruka
50 g pinjenötter
2 st vitlöksklyftor
3 msk parmeanost
3 msk olivolja

Gör så här

1. Lägg den torkade svampen i blöt i ljummet vatten minst 30 minuter.
2. Finhacka lök och vitlök och stek dem i smör utan att de tar färg ca 3 min. Skiva champinjonerna och blanda ner dem i stekpannan. Krama ur den blötlagda svampen, blanda ner den också.
Låt alltsammans steka ca 10 min på medelgod värme.
3. Gör under tiden béchamelsåsen. Smält smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl. Vispa ner varm mjölk och lägg i buljongtärning. Koka upp och låt småkoka ca 5 min. Ställ åt sidan.
4. Pesto: Blanda i en mixer basilika, 40 g av pinjenötterna, pressad vitlök och parmesan. Kör och tillsätt under tiden olja lite i taget. Du kan också göra peston i en skål med en stavmixer eller den
tidskrävande varianten och mosa samman peston i en mortel.
5. Sätt ugnen på 200°. Krydda den stekta svampen med salt och peppar. Blanda ner grädde och låt puttra ca 1 min. Blanda ner persilja och parmesan.
6. Varva i portionsformar eller en stor form lasagneplattor, svampstuvning och béchamelsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor och bred på peston. Ringla lite béchamel på och strö resten av
pinjenötterna ovanpå. Grädda portionslasagne ca 30 min och stor lasagne ca 40 min i mitten av ugnen.

Servera den varm gärna med sallad till.

TREVLIG HELG!




Tackkort



Nu är våra kära tackkort äntligen fixade och kuverterade. Runt kuverten har jag vikt ett guldpapper precis i samma stil som på vår bröllopsinbjudan samt på våra festhäftet . Röd tråd är något jag älskar, så det blev riktigt bra. Sedan har alla kuvert stoppats i varsitt celofankuvert för att det är så mycket snyggare och lyxigare att skicka dem i det, så nu ska bara adressetiketterna på sedan ska de postas! Nu MÅSTE jag sova! Kramar ♥




Torsdagskväll!


Hemmamys i denna stund med tända ljus och kycklinggryta puttrandes på spisen.

Hemma efter bra dag på jobbet och en riktig Power Walk! Det är helt mörkt ute och klockan är bara 19:00, rätt mysigt om ni frågar mig! En enkelt kycklinggryta med curry och kokosmjölk står på spisen och puttar och jag väntar just nu på att riset ska bli klart och att mannen i mitt liv ska kliva in genom ytterdörren och säga "Honey I´m home" Haha! Nej riktigt så käcka är vi inte, vi brukar mer låta ungefär så här: Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej =)

Ikväll ska jag pyssla när matintaget väl är färdigt. Jag ska nämligen äntligen få tummer ur och fixa våra tackkort (ja jag vet nu ÄR det verkligen nästintill pinsamt att inte ha sänt dem, riktigt ofina är vad vi är) Själva fotona har fått hem för flera veckor sedan, men jag har tyckt att de är så "sladdriga" eller vad man ska kalla det, så jag måste fixa till och stabilisera dem på någotvis, det blir alltså kvällens "to do". Kommer troligtvis samtidigt kasta ett getöga på Idol men jag tycker inte det är så bra hittills, varenda kotte väljer ju så sjukt kassa låtar. Gammal skit man knappt känner igen och ingen favorit har jag heller, så jag bryr mig inte om vilka/vem som åker ur tävlingen, det är ju lite tråkigt, men kanske blir det en uppryckning ikväll utav grabbsen =) 

Har du någon favorit i årets idol?
 



Sushi

Igår åt jag sushi för andra gången i mitt liv och jag kan bara inte förlika mig med den smaken. Det må se hur gott ut som helst på tallriken, vilket jag tycker att det gör också, som små goda konstverk, men det är ingen smak som tilltalar mig alls. Jag tycker t o m att det är riktigt äckligt. Bara vetskapen om att det är rått fiskkött gör att det är svårt att svälja för egen del. Båda gångerna jag har ätit sushi har jag dock blivit väldigt mätt, men det beror inte på maten utan på att jag "sköljer" ner varje tugga med en massa vatten, haha! Nej, jag fattar inte grejen med denna maträtt? Det smakar ju egentligen ingenting nästan, det är ju Wasbin som tar över alla smaker så for man får in den i munnen eller den där parfymliknande smaken från ingefäran, Hua, men nu har jag ju testat två gånger med samma slutsats så nu vet jag att sushi inte är något för mig. Gillar du sushi? 




Tapeter



Idag har jag hämtat tapetproverna vi beställt och nu är jag verkligen ett hundra procent säker på att jag vill ha tapeten med medaljongerna till sovrummet som jag tidigare skrivit om (den till höger alltså, ser väldigt silvrig ut på bilden) Tapeten till vänster beställde jag mest för att jag tycker om motivet. Tapeten är från Cole & Son och heter Mediterranea. Vill man tapetsera med denna snygging får man betala 1 050 kr rullen. Personligen skulle jag dock aldrig kunna ha den på en hel vägg. För min smak blir det för plottrigt, men jag har tänkt att använda min provbit till att göra en tavla av något slag. Jag får faktiskt lite "julkänsla" av motivet, fråga mig inte varför, men så är det i alla fall. Kanske kan göra en "jultavla" lagom till advent helt enkelt. 

Tänk att det redan är första oktober idag, helt galet vad tiden går. Idag har jag redovisat min slutsats av min senaste revision och nästa tisdag åker jag troligtvis till Gävle och redovisar resultatet på det kontoret. Min första riktiga tjänsteresa sedan jag började som skaderevisor, ska bli spännande. Har förövrigt aldrig varit i Gävle så bara det kan ju bli en upplevelse =)
 
Ikväll börjar Greys Anatomy igen, sååå jag har längtat, här har ni alltså en som kommer att sitta bänkad framför tv:n kl 21:00. Det märks inte bara på mörkret och vädret att det är höst, utan även på tv-tablån som bara blir bättre och bättre, Desperate Housewives igår och Greys ikväll, härligt!

Nej gott folk, nu ska jag banne mig ta mig en kopp Rooibos te bara för att jag plötsligt fick sådan julfeeling av Cole & Son tapeten och börja bläddra i nya numret av Residence som låg i brevlådan idag innan Idol börjar om tjugo minuter.

Kramis



Sneak peek



Nya sideboardet är nu moterat och klart. Är supernöjd med resultatet!  

Vad tycker ni?

Kram ♥



RSS 2.0