Vårgarderoben uppdaterad


Roade mig med att klicka hem några godbitar från H&M igår. Jeansjacka
från &denim för ynka 149 kr (ett kap!) och en randig top.



Ballerinas är perfekta skor på våren, likaså de stickade legginsen från Sonia
Rykiels sammarbete med H&M kommer passa perfekt när vårsolen kikar fram. 


Samt en jeansskjorta med puffärmar samt en skjortklänning perfekt för
jobbet hamnade i shoppingbagen.


Gårdagen tillbringades inne i värmen då vädergudarna bjöd på ett minst sagt regngrått himlavalv. Regnet har dock tagit rejält på snön här utanför, så för en gång skull är regn och plusgrader med tillhörande gråhet ganska välkommet sett från min totala trötthet på snö och vinter. Roade mig istället för att vara ute och få frisk luft med att klicka hem några godbitar från H&M webshop. Var riktigt länge sedan jag handlade ett enda plagg, men nu blev det både ballerinas, snygg ljus jeansjacka, topp, stickade leggins med söt volangdetalj, skjortklänning samt en jeansskorta med puffärm och halvlång arm. Perfekta klädesplagg till våren. 

Min lördagskväll tillbringades som ni kan räkna ut framför sista delfinalen av årets Melodifestival. Tycker Anna Bergendahl med sin mogna röst var klockren som finalist, avskalat och vackert. Peter Jöbacks "Hallow" var väl  okej, men jag hade personligen hellre sett att "Human Frontier" med Neo hade gått direkt till Globen. Gillar dock inte hans nasala del i refrängen, men jag rycktes med bra i låten. En besvikelse var helt klart Sibel. Jag tyckte låten lät extremt lovande när jag förhandslyssnade på studioversionen, men den föll helt platt på grund av det bleka scenframträdandet. En låt i Lady GaGa stil kräver fullt adrenalin-ös på scenen. Tydligen var det fler än jag som ansåg detta med tanke på att hon kom näst sist trots att hon tillsammans med Peter Jöback var förhandsfavorit om man nu ska tro på kvällstidningarna. Tror dock att "Stop" kommer vara klockren på skiva och alldeles perfekt att ha i hörlurarna under mina morgon- och eftermiddagspromenader framöver.  

Favoriten alla kategorier för min del nu när man hört alla låtar är inte helt oväntat Darin som jag hoppas vinner finalen i Ericsson Globe den 13 mars. Hans "You´re out of my life" går just nu flitig på repeat här hemma. Jag tycker verkligen att den är SKITBRA rent ut sagt. Alla årets 32 bidrag finner ni här om ni vill lyssna på någon speciell. Vore lite skoj att höra vad ni som inte är från Sverige tycker om våra bidrag :-)

Idag sista februari och jag ska nu ta och jobba någon timma framför datorn har jag tänkt. Har några saker jag vill hinna med innan morgondagens arbetsdag. Så ska ta någon timma av min helgledighet och skriva några rader på min återrapport som jag har i tanke att lämna in under kommande vecka. Önskar er en fin söndag. 

På återseende, kramar ♥ 



Italiensk kväll i Gamla Stan




Bilder från gårdagskvällens restaurangbesök, den italienska stämningen var oslagbar. 

Godmorgon! Just nu äter jag sen frukost i soffan framför reprisen av Curling finalen. Beagles med ost och gurka, solgul nypressad apelsinjuice och en stor kopp gult te smaksatt med champagne, cantaloupemelon och päron. Helt underbart mysigt att äta frukost i soffan när det är helg. I veckorna äter jag på jobbet eller möjligtvis samtidigt som jag springer runt hemma och gör mig i ordning. Inte världens bästa rutin kanske.

Helt fantastisk att Sverige vände curlingfinalen och vann mot Kanada i natt. Lagkaptenen för det svenska laget, Anette Norberg jobbar till vardags på mitt kontor, så nu kan vi se framemot firande med tårta i matsalen när guldhjälten kommer tillbaka. Sist de svenska damerna vann VM hade vi festligheter och firade så jag har svårt att tro att det blir mindre efter denna OS-seger. Stort grattis till Anette & Co säger jag!

Gårdagkvällens restaurang besök på Paganini i Gamla stan blev en mysig avslutning på arbetsveckan. God mat, antipasto med blandade charkuterier, mozzarella, grönpesto och inlagda grönsaker åt vi till förrätt och en Frutti di mare della casa med scampi, pilgrimsmusslor, lök, musslor, bläckfisk, vitlök, vin och tomatsås för min del till huvudrätt. Avslutade med några cl Grappa. Den italienska stämningen var oslagbar i den gamla byggnaden med rödrutiga dukar på borden, kandelabrar med levande ljus i riktig Lady & Lufsen stil. Fattades bara mannen med dragspel som i Disney klassikern.

Nu ska jag kolla vidare och sen kicka igång den här Lördagen. Ska även försöka fota mina nya vattengröna kivilyktor under dagen så ni får se dem. Hörs senare, kram ♥  




Restaurangbesök nästa


Underbar bild ur boken "Pluras Kokbok - Provance-Kungsholmen-Koster"
Blåmusslorna med örter låter i mina ögon som en riktig höjdare. Ska testa
receptet framöver. Har aldrig tillagat just musslor, men jag älskar det på
restaurang och hur svårt kan det vara egentligen?

Finns även ett recept i boken på Linguine med skaldjur som jag
bara måste tillaga framöver. Skaldjur, vitt vin och pasta kan aldrig
blir fel. Gott, gott! 

Laddad för helg, nystädad lägenhet och ett fång tulpaner på soffbordet. Hade egentligen tänkt få med mig något annat hem för omväxlingsskull, men tulpanen är verkligen denna årstids blomma så det fick bli en härligt rosa bukett.    

 

Vad skönt det var att traska hemåt i eftermiddag. Dels för att det är helg, det skänker ju en extra skön känsla i sig, men mest för att det är plusgrader ute med tillhörande takdropp från stuprännorna och söt fågelsång från de nakna träden. Vårkänslorna vaknar på direkten.

 

Ikväll äter vi ute och varvar ner efter en hektisk arbetsvecka sett ur makens synvinkel. För egen del har arbetsflödet flutit på i bra och jämn takt så inget stressande för min del, men jag har tänkt fira att mina utvärderingssamtal med respektive skadehandläggare är avklarade, härligt! Så några glas vin, god mat och trevligt sällskap väntar denna fredagskväll. Vad gör ni själva?

 

Nu ska jag svida om till lämplig middagsklädsel, fixa håret så gott det nu går (tänk att man kan längta något så vansinnigt mycket efter ett frisörbesök som jag gör just nu) med hårspray och ett gäng med hårnålar. Lagom tills klockan är åtta hoppas jag att vi är på plats på restaurangen. Önskar er en riktigt bra och trevlig helg!

 

Stor mysig fredagskram ♥



Lumene





Mascaran jag inhandlade förra veckan från Lumene har jag nu använt i en vecka och måste säga att den är över förväntan. Jag får långa täta fransar och den är lätt att applicera. Så ett okej budgetalternativ jag kan varva favoriten Diorshow med.

Godmorgon, helgen med sina lediga dagar är nu bara några timmar bort, underbart! Kvällens planerade tjejmiddag har tyvärr blivit framskjuten då en av pinglorna fått förhinder. Nu ligger middagen inplanerad nästa fredag istället. Lite tråkigt då jag hade sett framemot denna fredagskväll, men bra på så sätt att nu hinner jag med det efterlängtade frisörbesöket före partykvällen. Känns väldigt bra, för just nu är håret rent hopplös. Längtar verkligen till på onsdag då jag äntligen ska sjunka ner i frisörstolen och hoppas på att frisören Stefan kan få till något riktigt snyggt.  

Hade ett riktigt bra medarbetarsamtal med min chef igår efter lunch. Så nu är personliga mål- och utveckling inför detta 2010 spikat. Blev förövrigt ett skumbad med dämpad belysning och tända doftljuset från DAY igår väl hemma. Maken kom dessutom tidigt från ett möte så vi fick även lite kvalitetstid i soffan, mysigt. 

Sist vill jag gratulera makens kusin Helena och hennes Daniel som äntligen fått sin efterlängtade bebis, en liten Elina. Jag hade alltså helt fel i min gissning, var nästan säker på ett gossebarn i den gigantiska magen, men ack så fel jag hade. Längtar tills vi får träffa det lilla underverket.

Som vanligt måste jag kila nu, sköt om er och trevlig helg! Kram ♥



Torsdagsmorgon



Mycket kan man säga om snön i dessa dagar, men när det kommer till sådana vackra dagar som det var igår med strålande solsken precis hela dagen så känns det rätt okej ändå med vinter. Blev en uppfriskande och kall promenix hem efter jobbet och jag skrotade sedan mest runt här hemma och väntade på Schenker som långt om länge dök upp och plingade på ytterdörren och lämnade av ett minst sagt stort paket på runt 10 kilo. Var tvungen att skratta när jag plockade upp paketet för det var ingen liten sak jag hade beställt. Hoppas verkligen att det ska passa, blir en aning orolig varje gång jag tittar på innehållet, men det löser sig nog. Kul när jag talar i gåtor va? Lite måste man få hålla för sig själv också, ni får se resultatet framöver det lovar jag dock. 


Maken kom hem med en liten present till mig igår. Blev överraskad verkligen och glad som en liten sol var jag när jag öppnade det fina presentpappret och insåg att det var 2 st kivilyktor i den nya vattengröna färgen jag skrev om igår morse. Ska fota dem framöver, verkligen så snygga mot allt det vita här hemma. Tror allt att det ska få bli den nya accentfärgen här i Sjöstadshemmet i vår. Tack älsklingen och vet du, man KAN faktiskt bli så glad för två ljuslyktor :-) (Mannen min kunde inte riktigt förstå min entusiasm över ett par turkosa ljuslyktor när jag visade upp dem för honom X-antal ggr under gårdagskvällen mot våra vita möbler - haha!)

Mitt utvecklingssamtal blev inställt för andra gången igår då min chef hade svårt att komma till jobbet på grund av all snö och dåliga tågförbindelser. I eftermiddag har vi en ny samtalstid inbokad, så kanske tredje gången gillt om han nu kommer loss från gurkstaden vill säga.

Nu hinner jag inte skriva mer i denna stund, OS-kvartsfinalens andra halvlek i hockey pågår för fullt och jag sitter som på nålar, dessutom måste göra mig klar för dagen. Sista halvlek får jag helt enkelt lyssna på påväg till jobbet - Heja Sverige! Vi hörs, sköt om er!

Stor kram på er ♥




Vattengrönt önskas till samlingen


Härligt blått & turkost omslag på senaste numret av Recidence,
väl matchat på köksbordet med en vattenblå kivilykta.

Är sugen på att uppdatera min kivisamling till våren med den nya
vattengröna varianten som jag tycker är toksnygg.

God morgon, igår somnade jag i soffan strax efter att favoriten "Halv åtta hos mig" var avklarat och så vaknade jag lagom tills att maken kom från jobbet under senare delen av tisdagskvällen. Så skönt ibland att bara ligga och slumra i soffan under en varm filt med tv:n på i bakgrunden. Blev därför av förklariga skäl en lugn och bloggfri gårdagskväll, riktigt skönt ibland.

Nu är vårt kök äntligen mätt och måttbeställning av bänkskivorna ska göras inom de närmsta dagarna. Känner mig som ett litet barn på julafton, dessutom kommer Schenker med en leverans ikväll, spännande! Känns kul att ha detta lilla ombyggnadsprojekt att pilla med just nu då inspirationen om man kikar ut inte är mycket att hänga i julgranen. Kommer väl dock klättra på väggarna under tiden vi väntar på bänkskivorna, har nämligen hört talas om en levernastid på en och en halv månad, hmmm! Väntan som verkligen är min starka sida...

På fredag blir det förhoppningsvis en tjejmiddag. Tanken var från början att min lillebror skulle kommit och hälsat på till helgen, men med tanke på all snö, alla tågproblem och andra omständigheter så har vi skjutit på hans besök tills han är tillbaka hemma igen från sin Thailandsresa som han drar iväg på nästa vecka. Så då bokades en tjejkväll in istället. Var ett bra tag sedan jag var ute i svängen nu känns det som, dags att ändra på det med andra ord.  

Nu mot min ordinära arbetsdag som inkluderar ett utvecklingssamtal med min chef efter lunch. Må väl!

Kramar ♥



Glad tisdagmorgon



Är väldigt förtjust i vårt svartvita sovrum. Så glad att vi valde medaljongtapeten 
i vitt, annars hade jag garnaterat tröttnat redan. Nu är den lagom dirskret och
skimrar bara lite i olika ljusinsläpp.  

Vaknade utvilad och är på härligt gott humör, så underbart ljust ute numera på mornarna när man slår upp de blå. Har dessutom sovit som en prinsessa under det fluffiga duntäcket och antagligen är det kombinationen av ljuset och skönhetssömnen som är anledningen till min munterhet denna annars helt vanliga tisdag. 

Ska strax bege mig ut och slåss mot dagens kyla samt försöka hålla mig på benen på de snöklädda gatorna. Min stackars kollega H som är höggravid ramlade illa i helgen som gick och slog i bakhuvudet med en hjärnskakning som resultat, dock klarade sig turligt nog jättemagen utan skador. Tycker dock sååå synd om henne, så här bara någon vecka innan beräknad förlossning.    

Satt och roade mig igår kväll i väntan på maken med att lyssna igenom sista delfinalens låtar som redan släppts efter rykte om diskvalificering av Peter Jöbacks och Sibels låtar. Måste säga att det fanns flera bidrag som tilltalade mig. Sibels "Stop" är riktigt riktigt bra, Neo´s "Human Frontier" en Anna-låt, Pernilla Wahlgrens "Jag vill om du vågar" klassisk schlager samt Peter Jöbacks - "Halow" helt okej, men tycker jag nog inte att den var så bra som jag trodde den skulle vara. Dock är det ingen som i mina öron slår Darin och blivande (enligt mig) megahiten "You're out of my life" som jag hoppas står som slutlig vinnare i Globen den 13 mars. Det är dags att vi skickar en ballad i år för omväxlings skull. Under tolv års tid har vi nu skickat upptempolåtar och det har inte fungerat sedan 1999, så jag tycker vi ska byta taktik helt enkelt och se om det går bättre.

Nu mot dagens arbete, på återseende! Kramar ♥



Modetidskrifter, inredningtidningar & matmagasin


Tidningar plöjer jag i mängder. Prenumerarar på både modemagasin, inredningstidningar
& mattidningar. Tycker det är vardagslyx när det ligger ett nytt glossigt magasin i
brevlådan och väntar när man kommer hem från en lång arbetsdag. 

Sitter just nu och tittar på nyheterna och försöker hålla mig à jour med vad som händer och sker i världen. Jag minns som yngre att jag var lagom glad och intresserad när pappa varje kväll skulle se på nyheterna när jag hellre ville se på dåtidens favorit "Skilda världar". Idag si så där femton år senare är det en självklarhet för mig att titta på nyheterna åtminstone minst en gång per kväll. Tycker det är ganska avtändande med personer som verkar vara totalt världsfrånvarande och det är min skräck att sälla mig till den skaran. 

Min måndag har varit bra hittills. Fint väder har det dessutom bjudits på, men kallt, kallt är det. Fullkomligt stack i mina stackars lår när jag traskade hemåt. Kanske inte det allra smartaste att välja kavaj och kjol med strumpbyxor en dag som denna. Tur jag hade pälsmössa, varm kappa och varmfodrade stövlar över min kontorsutstyrsel som värmde åtminstone resterande av kroppen. 

Maken jobbar fortfarande som den lilla flitmyra han är och med tanke på tågproblemen till och från Stockholm så kan han ju lika gärna sitta på kontoret tills han vet att tågen går, än att stå och huttra på en perong i timmar. Nu är det "Halv åtta hos mig". På återseende en annan dag.

Stor kram ♥




Getost, honung & rosmarin


Ny spännande smak på crème fraiche gourmet:

Getost, honung & rosmarin, klassiska smaker som passar
till många olika maträtter året om

Hittade en ny crème fraiche gourmet på ICA Maxi i fredags. Som ni vet sedan tidigare så är jag barnsligt förtjust i varianten med "saffran och tomat" och använder den väldigt ofta här hemma både till fisk, fågel, omelett eller som den är till kokt pasta när jag har bråttom. Arlas nya smak "getost, honung och rosmarin" är utvecklad av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009. Är supernyfiken på denna nya variant med klassiska smaker som passar till många olika maträtter året om, laxen på sommaren, rödbetorna på hösten och lammet på vintern. Ska bli spännande att svänga ihop något med denna som bas framöver, lovar återkomma med ett smakutlåtande.   

Så är vi alla inne i den åttonde veckan detta år. Jag klev precis ut ur duschen och ska nu fixa till mig för att sedan bege mig mot jobbet. Ett arbetsplatsmöte under denna morgon står på min agenda, förövrigt ser det ut som jag själv kan styra över timmarna denna måndag. Veckan kommer bjuda både på utvecklingssamtal, hantverkarbesök och köksbänksbeställning. Önskar jag kunde skriva att det stundar ett frisör besök också, men det får jag vänta på en vecka till.     

Nu måste jag skynda mig på här, önskar er en bra start på veckan.

Många kramar ♥




Insnöad i Sjöstaden


Jag söndagsmyser i skönaste morgonrocken. Snöyra utanför fönstren!

Godkväll på er, skrotar runt här inne i värmen i min mjuka velourmorgonrock från H&M och har så gjort sedan jag klev upp imorse. Är oerhört glad att jag har ett skönt och varmt hem att bo i med tanke på väderförhållandena i dessa dagar. Denna söndag har gått i ren slentrian. Har kolla på OS, ätit lunch och läst några tidningar, en allmänt avslappnad söndag med andra ord.  

Måndag imorgon och en ny vecka med allt som det för med sig. Skönt att känna sig så utvilad som jag gör i detta nu. Jag har lagom med möten inbokade i kalendern utspridda över veckans fem arbetsdagar, precis såsom jag önskar. Tror och hoppas på att det blir en riktigt bra vecka, känns så!

Ikväll blir det mera tv-tittande, närmare bestämt Svensk film :"Wallander - mörkret". Har nog sett den tidigare tror jag, men det var det bästa alternativet i tv-tablån denna afton. Till söndagsfilmen blir det popcorn och pepsi max, helgen är ju inte över riktigt än, eller hur? ;)

Sköt om er och ha en fortsatt skön söndag och en bra start på veckan, kramar ♥ 




Snövitt & rosa


Vaknade till strålande solsken denna sköna söndag. Oerhört vackert ute med gnistrande
nysnö på alla hustak och en isande blå och sprakande himmel. Dock har det nu mulnat
över och mera snö yr istället i luften.

Gårdagens schlagerdelfinal blev en riktigt spännande tillställning. Efter att gruppen Timotej schlagerchockerade med sitt Arash/Sarek-sound och gick direkt till Globen började jag bli en aning nervös. Så jag ska erkänna att jag var så engagerad att jag faktiskt smsröstade hela tre gånger på Darin. Nu har jag gått och nynnat på "You're out of my life" sedan igår. Tycker att låten är riktigt "stor" om ni förstår vad jag menar. Pampig och modern på en och samma gång så jag blev riktigt glad när han gick till final. Förövrigt har jag aldrig varit något större fan av lille Darin, men här gjorde han som sagt låter oerhört bra. Så här långt i tävlingen så är "You're out of my life" min favorit till vinsten i Globen. Återstår att se om det i nästa veckas sista delfinal kan dyka upp någon som kan kan hota Darin i mina öron. Spännande värre! 

Gårdagens middag här hemma blev supergod med saffranslax, en potatispuré, sockerärtor och en sallad med pinjenötter. Till det drack vi kall öl, gott, gott! Hände inte så mycket mer än att det blev soffhäng hela gårdagskvällen, med film och i säng strax efter tolv. En lugn men skön lördag med andra ord.

Idag blir det nog en dag inne i värmen, minus tio grader visar termometern, burr!

Ha en skön söndag! Kramar ♥ 



Mysig schlagerlördag



Home sweet home. Det första jag gör när jag kommer hem i dessa dagar är att tända ljus. Ikväll blir det bland annat nyinköpta doftljuset DAY från Birger et Mikkelsen som ska få sprida sin väldoft över Sjöstadshemmet. Jag har aldrig testat detta märket tidigare, favoriterna är annars Voluspa och Durance men kul att testa något annat emellanåt. Riktigt busväder här idag, jag är superglad att vara hemma inne i värmen och kommer så att förbli resten av dagen/kvällen. 

Har äntligen köpt mig en ny mascara. Blev en nyhet från Lumene -"True natural volume". Borsten ser ut att vara helt okej och det är just borsten som jag tycker är viktig för att få till snygga fransar. Ska villigt erkänna att jag helst hade köpt en Diorshow mascara som är favoriten nummer ett, men jag hade inte lust att lägga över tre gånger så mycket pengar för en mascara just nu. Får se till att shoppa på mig favoriten nästa gång jag är på Arlanda istället, dessutom kan det vara bra för fransarna med variation emellanåt. Förutom mascara och doftljus har det även inhandlats en ny hudkräm från Kiehls, puder samt ett nagellack. Så nu är sminkskåpet uppdaterat lite granna i alla fall. Det enda jag glömt handla är Kirsby torrshampo kom jag på nu i skrivandet stund - typiskt! Får ta det till veckan som kommer.    

Ikväll ser jag fram emot schlagerns tredje delfinal från Göteborg. Efter att ha lyssnat igenom låtarna hoppas jag att Darins känslosamma ballad "You're Out Of My Life" går direkt till final. Har en förkärlek för powerballader a la schlager och denna var oerhört vacker det lilla jag nu hört. Alcazar som även dem är med i kvällens startfält brukar få till riktiga Anna-låtar som brukar gå varma i Iphonen under power walksen, men jag är inte helt övertygad om kvällens glittriga discodänga "Headlines" tyvärr, får helt enkelt se hur det slutar för den glittriga gruppen.

På schlagermenyn står det saffranslax med räkor och en blandsallad med nötter till. Efter maten blir det några av chokladpralinerna jag fick i present av Lindt. Lördagslyx!

Ha en riktigt mysig schlagerkväll så hörs vi imorgon, kram ♥




Lördagsfrukost & snöstorm



 

Godmorgon alla glada! Alldeles strax ska vi hugga in på vår lilla lördagsfrukost här inne i värmen. Ute snöar det för fullt och mer ska det bli. Nästan så man inte vill bege sig ut, men här har ni en som ska trotsa snöovädret och dra på de varmfodrade skinnstövlarna och bege sig ut en sväng på stan. Tur dock att man slipper ta ut bilen utan istället kan hoppa på tvärbana och tunnelbana.  

Gårdagskvällen här hemma med vår egna lilla after work tillsammans med söta Isabelle blev en perfekt avslutning på denna arbetsvecka som varit riktigt bra. Är så glad att jag har ett arbete att gå till som jag trivs med. Kände det väldigt tydligt efter min vecka hemma, hur glad jag var att komma tillbaka till kontoret och hur flera av personerna runt mig där får mig på glatt humör

Nu: frukost, sedan mot shoppinggatorna!

På återseende lite senare, kramar ♥



Äntligen fredag!


Mörka chokladpraliner från Lindt i frostade Marimekkoskålen.
 


Man måste ju ladda upp med godsaker inför kvällens fredagsfirande!

Äntligen fredag och helg! Tanken var att jag skulle avsluta arbetsdagen senare i em med en fredagsfika med kollegan C, men det fick ställas in på grund av skidåkning. Planerar en inte allt för lång arbetsdag denna fredag. Direkt efter blir det mathandling, tulpanshopping, bubbel i glasen, chips i grå ostronskålen från Mateus och ett fredagsbesök av söta Isa som kommer över på ett glas eller två i Sjöstadshemmet denna kväll, mys! 

Imorgon blir det en lördag på stan. Är på jakt efter både det ena och andra. Fick ett gäng med värdekuponger från Best of brands på posten igår. En butik med märken som bl.a. Hunky Dory, Ilse Jacobsen, Odd Molly och Hugo Boss. Frågan är bara om jag verkligen behöver något egentligen, men det skada ju inte att gå igenom deras sortiment i alla fall. Som jag beskrev igår så börjar det ju suga i shoppingtarmen i dessa dagar.  

Ska även försöka hinna med ett gäng andra butiker under morgondagen och eventuellt blir det även en lördagslunch på stan. Ser mycket framemot helgen, hoppas och tror att den kommer att bli supermysigt!

Önskar er en fin fredag. Kanske hinner jag blogga mer ikväll när jag kommer hem. Om inte så hörs vi såklart imorgon igen. 

Fredagskramar till er alla ♥



Torsdagen 18 februari


Söta plåthjärtan innehållande praliner från Lindt. 

Under veckan jag var hemma från jobbet kom två st plåthjärtan dekorerade med äkta Swarovskikristaller från Lindt med posten tillsammans med en liten "krya på dig hälsning" Hur gulligt och snällt som helst. Det röda hjärtat innehöll praliner med ett läckert skal av mjölkchoklad som omger en krämig chokladfyllning. Det svarta hjärtat var fyllt med mörka praliner, även dem med en chokladfyllning. Båda varianterna var supergoda, även om både maken och jag ger mjölkchokladen ett liiitet högre betyg. Tack snälla!    


Denna torsdag har fortlöpt utan några större intermezzon. Har bland annat bokat in ett uppföljningsmöte beträffande den skaderevision jag utförde under senare delen av januari. Så det blir till att sätta sig ner med varje handläggare under slutet av nästa vecka och gå igenom resultatet av granskningen. Med denna form av återrapportering ges möjlighet att diskutera vilka punkter handläggaren bör förbättra sig på samt vilka ärenden som har missar av ekonomisk karaktär som kan vara värda att åtgärda. Samtidigt ges också möjlighet för handläggaren att kommentera påpekanden och anmärkningar jag kommer med för att undvika felaktiga och tveksamma slutsatser från min sida. En dialog helt enkelt.

 

Förövrigt insåg jag i morse att både favorit mascaran och mitt puder sjunger på sista versen. Likaså nagellacksremover och torrschampot. Har inte handlat på jag vet inte när, men nu börjar det allt mera suga lite i min shoppingtarm. Får nog bege mig ut en liten sväng på lördag och kika i butikerna för att dels handla för att jag som sagt behöver vissa produkter, men också för att stilla lite av shoppingsuget efter både en och annan inredningspryl och något vårplagg.


Tillsist vill jag gratulera mina älskade barndomsvänner, Kristina och Sofia som båda fyller år denna torsdag - Hipp hipp Hurra!!! Saknar er ♥ 

Ha en skön torsdagskväll, stor kram




Rosa på sideboardet


Helgens Valentinrosor i rosa fortfarande lika vackra på vårt sideboard från
Svenska Hem/Stalands. Ur samma serie "Scala" som vårt soffbord. Jag är
väldigt nöjd med båda möblerna.

 
Jag kan verkligen konsten att ändra läge på inredningsdetaljerna här hemma i det ändlösa. Ena dagen vill jag ha sakerna här och andra dagen tycker jag att de passar mycket bättre där. De som inte har ett inredningsintresse förstår säkert inte alls meningen med att omplacera prylarna titt som tätt, men jag tror inte att jag är ensam om att hålla på så här. Tror helt enkelt att ni är många fler än jag där ute som gör precis likadant. Det är att rekommendera att ha vitt som bas i hemmet när man är en person som jag. Då kan man enkelt experimentera med olika accentfärger på t.ex. textilier om man får lust att förändra, blir helt enkelt lätt att omskapa hemvisten. Dock är jag själv ganska enformig när det kommer just till färgval, blir för det mesta alltid grått och svart mot det vita som ”vinner” i längden här hemma. Har försökt med både rosa och grönt, men det brukar hålla i sig någon vecka sedan är det omplacering som gäller igen för jag har tröttnat. 

Håller du likt mig på att ändra om hemma hos dig kontinuerligt?

 

Det har inte hänt mycket idag förutom ett evigt snöande, så trött på att lufsa i snön. Jag vet att jag låter som en enda lång klagosång i mig själv i dessa dagar, men jag är som många med mig mätt på snö och vinter och måste därför tjata om det även om jag vet att ingen där ovan bönhör mig för det.

Mötte upp maken påväg hem idag från jobbet och vi hamnade på Square Eat & Drink där vi åt kvällens middag. Hemlagade köttbullar med potatispuré och gräddsås till maken plus två ljusa lager. Samt en räkpasta med hummersås till mig och ett svalt glas vitt. Härligt att ta tillvara på en helt vanlig onsdag som det är denna 17 februari. Tack för en mysig stund! Därefter blev det en isande kall promenad hem i, ja just det MERA SNÖ! 

Nu soffan, en varm filt och kvällsmys!

Kram på er ♥




A girls bestfriend




Maken gav mig ett sött paket på alla hjärtans dag innehållande underbara
pärlörhängen. Jag blev såklart superglad då jag älskar pärlor. Blev riktigt
överraskad då jag inte hade räknat med något alls. Tack darling! 

Hjälp vad tiden går snabbt just nu. Idag är det tolv dagar kvar av denna månad och sedan träder vi in i älskade mars. Vilket i sin tur betyder både min födelsedag, final av Melodifestivalen och förhoppningsvis även någon liten försmak av våren. Längtar riktigt, riktigt mycket efter våren just nu. Att gå på bryggorna häromkring i blåsten och sen tina upp med en espresso på en mysig uteservering insvept i en filt. Sitta lutad mot en husvägg i första vårsolen med en god bok och få första färgen på nosen. Längtar verkligen och visst har det blivit bra mycket ljusare både på mornarna och eftermiddagarna i dessa dagar. Så oavsett snön som även faller här idag, så går det onekligen åt rätt håll fast man inte alltid kan tro det.    

Igår kväll blev det "So you think you can dance" och en omgång BUS. Finns inget bättre knep för att känna sig lite fräschare. Jag ogillar solarium, men är smått beroende av brun utan sol. Förutom soffhänget framför tv:n blev det en beställning av något riktigt snyggt och stilrent till vårt kommande lilla makeoverprojekt i köket, så spännande. Kan knappt bärga mig tills allt är på plats om någon månad eller två, tror att det kommer bli så snyggt, så snyggt! 

Nu ska jag ta en snabbdusch, sminka mig och fixa håret innan jag drar mig mot jobbet.

Ha en bra onsdag, på återseende! Kramar ♥



Fettisdagen


Hade helt glömt bort att det är Fettisdagen idag, så det blev en glad liten
överraskning i matsalen då alla fick sig en semla efter maten. Denna bild
kommer från någon helg sedan då vi frossade i varsin semla här hemma.

Kom precis hem från arbetet så strax blir det middag. Har spenderat eftermiddagen framför datorn på jobbet och har fått massor avklarat. Har även fått ett supergulligt mail från Berenice - en bloggläsare ursprungligen från Frankrike men som numera bor och arbetar i Köpenhamn. Blev hur glad som helst och jag lovar att svara så fort jag bara kan.


Idag damp årets första bröllopsinbjudan ner i postfacket. Älskar bröllop. Har dock svårt att tro att vi kommer slå vårt rekord från förra året då vi var på inte mindre än fyra stycken bröllop under augusti/september. I år får vi alltså äran att dressa oss i kostym och klänning på självaste Pingstafton och nävara när makens kusin Helena och hennes Daniel säger "ja" till varandra. De två ska förövrigt bli föräldrar för första gången här vilken dag som helst, spännande värre. Jag har givit mig på en liten gissning att det är en liten pojke i Helenas mage, men det återstår ju att se om jag får rätt eller fel.    


Ikväll ska jag bedriva skönhetssalong här hemma. Känner för en liten uppfräschning av mitt yttre i väntan på klipptiden om två veckor (känns som en evighet dit). Rengöringsmousse från Yves Saint Laurent och ett lager BUS från Lancomé så kommer jag säkerligen känna mig lite ”piggare”. 
 

Nu ska jag låta lägenheten genomgå den vanliga kvällsförvandlingen. Dimma lamporna och tända ljus på soffbordet. Hoppas alla får en mysig kväll. Många kramar ♥




Sotade ögon




Jag älskar sotade ögon som på Heidi Klum, men det är dock inte helt enkelt att få till själv tycker jag så det ser snyggt ut. Fann i Aftonbladet tips på hur man får till Heidis fantastiska look. Jag ska själv testa inför nästa partykväll. 

1) Preparera huden med en primer som du smörjer in över hela ansiktet och halsen.
2) Applicera därefter en puderfoundation med en stor borste som du för över ansiktet med svepande drag.
3) Markera ögonen med en svart mjuk kajalpenna & rama in ögat längs både den övre & undre frans raden.
4) Välj därefter en ögonskugga i en mörkare lilagrå nyans och lägg skuggan ovanpå själva kajalpennan med en mindre pensel. Sudda uppåt mot ögats globlinje.
5) Dutta sedan en skimrande lös silverskugga i ögats inre och yttre vrår samt under ögonbrynsbenet — det gör så att ögonen öppnas upp och ser större ut.
6) Applicera därefter två till tre lager svart volymmascara.
7) Fixera ögonbrynen genom att doppa en makeuppensel i lite hårgelé eller använd browfix.
8) Dutta på ett aprikosfärgat läppstift på läpparna med fingret för att få ett så naturligt resultat som möjligt.

Voila redo för en partkväll!


Välkommen tisdag! Kommer att sitta i förvaltningsmöte under hela denna morgon och förmiddag. Har dessa möten fyra gånger under året och insåg igår när jag kollade i kalendern att jag missar nästa möte den 11 maj då jag förhoppningsvis istället strosar runt på Manhattan. Har inte riktig förstått ännu att jag om elva veckor kommer att få uppleva New York för första gången, riktigt häftigt ska det bli.

På tal om makeup och skönhetstips, så bokade jag igår äntligen en klipp och slingtid. Så om två veckor ska jag göra något åt detta hår som nu är så långt att jag snart sitter på det. Tycker det är på tok för långt så det ska få sig en uppfräschning när det kommer till både färg och form. Har bokat Stefan på The Venue som vanligtvis arbetar på salongen på Karlavägen, men emellanåt klipper han även här i Sjöstaden har jag fått nys om. Så när jag fann en lämplig tid slog jag till. Har länge varit nyfiken på vad en man kan göra med mitt hår, så nu testar vi något nytt mitt hårsvall och jag och hoppas att vi kommer att bli nöjda med en manlig frisör.

Nu: mot dagens arbete!

Kram på er ♥



Bevisbörda


Durance doftljus, "Tycker om dig choklad" & en liten tulpanblomma
för ögat, så såg det ut när jag gled in & erbjöd maken ett besök på 
mitt lilla "hemma-spa" igår på alla ♥ morgonen.
 

Jag möttes denna måndag precis som jag förutspådde av en hög med post på kontoret, men framför allt möttes jag av en uppsjö av mail i inboxen efter min frånvaro förra veckan. Så det blev till att börja dagen med att beta av frågeskörden. Kom till en riktigt klurig rackare under arbetsdagens sista del. Blev till och med sittande över tiden och slog i diverse böcker. I korthet handlade det om huruvida en förare som kör utan körkort drogpåverkad kolliderar med en stackars älg ska få nedsätting på sin försäkringsersättning eller inte. Rent logiskt kan man tycka att en person som kör drogpåverkad i trafiken borde få bära skuld om denna kolliderar med vad den än må vara, men så enkelt är det inte i verklighetens Sverige. Det är försäkringsbolaget som måste bevisa att krocken med i detta fall älgen INTE skulle ha skett om personen inte varit påverkad av droger för att personen ska kunna få någon påföljd för sitt handlande. Personen måste alltså ha gjort sig skyldig till grov vårdslöshet i samband med kollisionen för att man ska kunna göra en nedsättning. Jag kan ju personligen tycka att det är grovt vårdslös i sig att ens sätta sig i förarsätet och köra bil påverkad av både alkohol och droger oavsett om man sedan kolliderar med något eller ej, men det är bara vad jag tycker. Intressanta frågeställningar är det dock tycker jag, som tur är med tanke på att det är en av mina arbetsuppgifter att försöka reda ut.   

Var verkligen bitande kallt under min promenad hem denna kväll. Det visade sig dock "bara" vara minus 4 när jag kom hem och kikade på termometern, men det kändes som minst minus 15 runt både öron och ben.

Nu har jag sjunkit mer i soffan framför "Halv åtta hos mig" mätt och belåten. Efter min lilla tv-stund ska jag tappa upp ett bad och sjunka ner bland bubblor och skum och läsa nya numret av "Allt om mat" som låg i postlådan. Blir sällan att jag tar mig ett bad, men idag ska jag göra det med tanke på min frusna promenad hem. 

Hoppas ni haft en bra dag så här långt. Sköt om er och på återseende!

Stor kram ♥



Alla hjärtansmiddag


Igår på alla hjärtans dag dukades det i romatiskt rosa &
ljuvliga rosor i samma kulör fick pryda bordet


En liten flaska Champagne, Moët Chandon är aldrig fel.


Porslinet kommer från HIMLA, Champagneglasen från
Iittala & de vita underläggen från Bolagret.


Hjärtedagens middag, en enkel men smakrik kycklingrätt
med bandpasta. 
 

God morgon, bjuder på några bilder från vår lilla Alla hjärtans middag här hemma igår. Dukade i rosa hjärtedagen till ära och svängde ihop en snabb, enkel men ack så god pastarätt med tärnad kycklingfilé, strimlad soltorkad tomat och en burk med min absoluta favorit när det kommer till smaksatt crème fraiche "Crème fraiche gourmet saffran & tomat". Har alltid minst en bruk av den hemma i kylskåpet, så god. Toppade rätten med körsbärstomater, sugarsnaps och rucola. Till det hela skulle vi dricka vår lilla flaska Moët Chardon var tanken, men väl vid bordet kände vi båda mer för mineralvatten söndag som det var så vi sparar bubblet till en annan helg.  

Nu måste jag fixa mig klart och kila mot jobbet denna måndag. Önskar er en underbar vecka 7. Känner på mig att min blir så mycket bättre än föregånde, svårt att inte lyckas med det så här med facit i hand :-)

På återseende ikväll och stor kram ♥




Peppad söndag


Vintrigt i hela Sverige i dessa februaridagar. Inget undantag här i Sjöstaden.
 


Sickla kanal ligger frusen sedan veckor tillbaka...


Och Hammarbybacken är full med både snö & glada skidåkare


Visst är det vackert när solen skiner en vinterdag, men jag längtar ändå
tills vattnet häromkring fylls med båtar istället för små isflak.
 

Ja då är det måndag imorgon och en hel vecka med arbete ligger framför fötterna. Känns riktigt bra att äntligen kunna gå tillbaka till jobbet. Har ju haft en hel vecka med "ledighet" nu så jag är förberedd på att det kommer att ligga en massa "att göra"skrivbordet när jag kommer tillbaka imorgon. Men jag känner mig nu både utvilad och peppad att ta tag i vad det än må vara som ligger där och väntar på mig. 

Annat som ska tas tag i den kommande veckan är att kontakta hantverkare angående bytet av våra bänkskivor i köket. Det måste mätas och donas innan vi kan beställa nya bänkskivor, så lika bra att ta tag i det då det är väntetid på både skivor och hantverkarhjälp.

Nu på eftermidden har jag verkligen fått tillbaka all energi, så härligt. Bytt sängkläder och småpiffat här hemma. Ikväll tittar vi på "I en annan del av Köping" samt Johan Falk - "Operation Näktergal". Hoppas att er Alla hjärtansdag varit mysig och att resterande av denna dag fortsätter i samma anda.

Sköt om er och tack för alla peppande mail och kommentarer jag fått den senaste veckan. Ni är guldvärda varenda en av er.

Stor kram ♥



Valentine's Day


Tio ljuvliga rosor hjärtedagen till ära   

Buketten kommer från min absoluta favorit blomsterbutik
Magnolia här i Hammarby Sjöstad.

Alla hjärtans dag och söndag vilket betyder ledighet för oss båda här hemma. Morgonen och förmiddagen har därför med gott samvete kunnat spenderats bland de mjuka vita lakanen i vår vita sköna säng.

Började denna söndag tidigare dock med att jag gick upp och svängde ihop en frukost på sängen till maken med gott bröd, juice och en kopp te med mjölk, precis så som jag vet att han vill ha sitt morgonte. Sedan bjöds han in till mitt alldels egna lilla hemma spa med tända doftljus och så har han fått både manikyr, pedikyr samt en helkroppsmassage för maximal avslappning. Själv har jag fått något fint i en liten ask från guldsmeden, Happy Valentine!

Nu ska vi svänga ihop en Valentin lunch och sedan ska vi fortsätta med mysandet här hemma i soffan med praliner, en liten flaska Moët och en av "Johan Falk" filmerna.

Hoppas ni alla får en riktigt mysig hjärtedag tillsammans med människor ni älskar oavsett det är partners, föräldrar eller vänner.

Stor kram ♥




Säg det med choklad


Denna söta strut med sitt fina budskap ska maken bland
annat få imorgon på "Alla hjärtans dag". 


Söt i både färg och form. Gissar och hoppas att pralinerna 
är minst lika söta & goda dem.     

Vad tiden går fort, redan lördagskväll. Sitter just nu med ett litet segerflin på läpparna efter att ha spöat maken rätt kraftigt i en omgång av ordspelet Alfapet under eftermiddagen. Börjar bli mer regel än undantag att jag tar hem vinsten eller vad säger du kära make? ;P

Har varit ute en liten sväng idag för första gången på flertalet dagar. Fick nämligen ett avi i veckan att jag hade ett paket att hämta ut. Så med spända steg hämtade jag idag ut en stor låda från Lindt vars innehåll jag ska visa er en annan dag. Tack snälla ni på Lindts som tänkt på mig när jag låg hemma. Kunde inte kommit lägligare nu när jag är återhämtad och känner för att fira :)

Blev förutom en sväng till utlämningsstället en kort sväng på ICA Kvantum där vi fyllde på med basvaror. Så nu är både kyl och frys återigen påfyllda. Ska strax slänga in kvällens potatisgratäng i ugnen, pensla Baby back ribsen med hickory smoke sås samt svänga ihop en enkel machésallad. Till maten skålar vi i gott vin och tittar på schlagern tillsammans.

Ha en lovely kväll mina läsare! Kramar ♥



Lördag & himlen bjuder på mer snö


En av förra helgens tulpanbuketter fotade för någon dag sedan. 
Denna helg har det inte blivit några färska blommor än så länge
då jag inte varit utanför ytterdörren sedan i söndags.

Lördag och första dagen på hela denna vecka som jag hoppas på lite sällskap här hemma. Fick sitta ensam även igår kväll till min stora besvikelse när maken istället valde att ta en lååång after work och ramlade in här hemma strax före halv fyra natten mot idag. Bara att inse att vecka 6 detta 2010 inte var min vecka, tur den snart är över. Ser framemot att gå till jobbet på måndag och få ordning på vardagarna igen, härligt och kul ska det bli!   

Ikväll dags för andra delfinalen i årets Melodifestival. Jag tjuvlyssnade naturligtvis på bidragen igår och tycker allt var så tragiskt dåligt tyvärr. Värdelöst när man har höga förväntningar. Andreas Johnson får godkänt men de andra var inte i min stil alls. I alla fall inget som fastnade vid min första genomlyssning. Får sätta mina förhoppningar till Peter Jöback i sista delfinalen som jag förövrigt hade en liten "crush on" som fjortonåring ;)

Snöar här idag igen. Nu börjar det ärligt bli riktigt riktigt uttjatat att se dessa snöflingor komma från skyn var och varannan dag. Hur mycket av den vita varan finns det där ovanför molen kan man ju undra? Barmark, värmande solstrålar, tussilago och andra vårtecken såsom nykläckt fågelliv utmed vattendragen här i Sjöstaden är det som önskas mest just nu...

Hoppas att ni får en riktigt fin lördag vad ni än hittar på där ute runt om i Sverige, men också i Danmark, Norge, Finland och Frankrike där jag vet att jag har några fina läsare. Riktigt skoj :) 

Massa kramar till er alla ♥




Fredagslunch



Blev en klassisk köttfärsås till middag igår toppad med rucola, 
spenat och Mangold. Blir rester till lunch denna fredag. 

Godmiddag! Fredag, fredag, fredag! Känns härlig men måste vara extra härligt för er som slitit på era arbeten en hel vecka. Jag har ju haft "ledigt" i sängen i fem dagar nu så jag är ju inte direkt utsliten så sett. Idag är jag dock uppe och låter just nu tvättmaskinen arbeta full fullt. Makens skjortor, min älskade morgonrock, underkläder och en omgång med lakan ska få sig en rejäl uppfräschning. Ska även ta ett varv med dammsugaren innan dagen är över då mina långa blonda hårstrån ligger lätt spridda över hela lägenheten. Kan ju ogärna skylla på maken i det fallet ;)  

Låg framför "Made in Sweden" igår och kom på att jag som liten flicka drömde om att bli filmstjärna och få åka till Los Angeles. Men jag insåg ganska snart då jag växte upp att det där inte var ett realistiskt mål för min del så drömmen falnade. Men jag skulle fortfarande än idag vilja resa till LA och gärna via Las Vegas. Hoppas det blir av någon gång under min livstid. Tror det är riktigt häftigt och då framför allt Las Vegas, verkar härligt galet där. Men först ska jag ju få "upptäcka" den amerikanska östkusten i maj månad, längtar!  

Nu ska jag ta tag i i vittvätten som tycks vara klar och ladda maskinen med våra svarta Lexingtonhandukar. De luddade ju som bekant när vi köpte dem, men efter varje tvätt blir det allt mindre ludd kan jag avslöja. Dock är de inte helt perfekta, men lika snygga är dom fortfarande så jag är nöjd ändå över köpet. 

Ha en riktigt härlig fredag, kanske hörs vi lite senare. Kram på er ♥




Dagens outfit


Min svarta volang morgonrock från H&M används flitigt dessa
dagar, så detta ser ut att bli veckans outfit måndag till fredag,
tvättmaskinen nästa med andra ord ;)

Tänk att tiden ändå rinner på i så snabb takt oavsett om man producerar något vettigt eller inte. Är min fjärde hemmadag i sängvärmen denna torsdag. Har känts lite "jobbigare" att ligga här inne idag med tanke på det underbart strålande vädret utanför fönstren. Hade varit en perfekt dag för en riktigt krävande power walk med bra musik i Iphonen, men jag har fått stränga order om att inte överanstränga mig. Så det gäller att lyssna och vara klok fast det känns lite trist, har i vilket fall ingen huvudvärk idag, skönt.

Pratade bort en stund med min fina mamma tidigare idag. Tänk att man oavsett ålder fortfarande är sina föräldrars lilla barn och att de oroar sig för en. Stackars mamma är lite småorolig när jag ligger här i sängen och hon befinner sig femtio mil bort, men hör att hon lugnar ner sig varje gång vi pratas vid. Strax är jag på benen igen älskade mamma, jag lovar!

Låg förresten och gladde mig tidigare idag över hur sparsam jag varit hittills detta år. Jag har inte inhandlat många pinaler utöver veckans sedvanliga matkassar och tulpaner. Känns fantastiskt att se pengarna ligga där och "sova" på kontot och om 14 dagar är det lönedags igen vilket betyder mera påfyllning. Känner mig som Krösus men jag ser framemot att spendera dem på mig själv och min man om 12 veckor då vi äntligen åker till New York, längta, längta, längta!

Nej nu ska jag försöka komma på vad jag är sugen på för middagsmat denna torsdag. Matlusten som jag annars har väldigt kär har det varit si så där med det senaste. Men inget som inte har något gott med sig, jag känner mig vääääldigt platt om magen just nu ;) 

Önskar er en fortsatt skön kväll, många kramar ♥




God kväll bloggen


Älskar vår vita ryamatta från danska Linie Design. Hur mysig som helst att
sätta de små fossingarna på.

Under denna onsdag har jag haft huvudvärken från helvetet. För att få det att släppa har jag sovit flera timmar i sträck under den senare delen av dagen. Nu känns det dock bättre, men vet inte om det beror på sömnen eller värktabletterna jag tog strax innan jag somnade. Hade en tanke igår på att gå tillbaka till jobbet som imorgon, men flera av mina älskade och kloka vänner har sagt till mig att inte gå tillbaka för tidigt och med tanke på dagens tillstånd så blir jag troligtvis hemma hela veckan ut. 

Maken jobbar sena kvällar dessa dagar med flera möten inbokade typiskt nog. Dessutom har tågen mellan Uppsala och Stockholm varit försenade/inställda under vissa turer flera gånger under de gångna dagarna tillråga på allt. Jag har inte alls ont av att vara ensam några timmar under kvällarna i vanliga fall, men när man ligger hemma hela dagar som jag nu gjort dessa senaste dagarna så blir man rätt sällskapssjuk efter ett tag kan jag nu konstatera här jag ligger och småpratar med mig själv ;)

Nu är det "Halv åtta hos mig" följt av några avsnitt av "Sex and the city". Den rosa skolådan med alla säsonger av favoritserien är min bästa vän under sådana här dagar.

Ha en riktigt mysig onsdagskväll, kram ♥




Dagsrapport från soffan


En kopp grönt te ur min fina mugg från Bruka


Doftljus i favoriten Heliotrope från Durance tända


Lugn tisdag med tända ljus, grönt te och tidningar


Snygga bilder på alltid lika vackra Izabella Scorupco ur
senaste numret av Plaza kvinna.

God eftermiddag! Just nu vilar jag i soffan, sover, dricker te och tittar på film. Går inte direkt någon nöd på mig även om jag hade önskat att jag kände mig 100 % fit for fight redan imorse, men det går åt rätt håll i alla fall det känner jag klart och tydligt. Hoppas vara på benen igen imorgon eller torsdag för annars kommer jag snart börja klättra på väggarna här hemma.

Fick med mig det nya numret av "Plaza kvinna" hem från affären i fredags men har inte orkat bläddra igenom den tidigare. Snygga bilder på alltid lika snygga Izabella Scorupco som jag förövrigt tycker är en av världens vackraste kvinnor tillsammans med Heidi Klum, Jessica Alba och Angelina Jolie. Finns naturligtvis massor med fler vackra kvinnor men det var dessa kända kvinnor jag kom på här i farten.    

Eftermiddagens film blir "A good woman" med Scarlett Johansson och Helen Hunt som följde med som gåva i senaste numret av just "Plaza kvinna". Filmen ska vara ett romantiskt drama fullt av cyniska intriger och komiska förvecklingar. Historien är baserad på Oscar Wildes klassiska pjäs "Lady Windemere's Fan" (Solfjädern). Återstår att se om den är bra, dålig eller medel.

Ha en fortsatt bra tisdag. Vi hörs förhoppningsvis senare, kram ♥

Ps, Tack för alla era krya på dig kommentarer, de värmer och hjälper! Ds




Måndagsrapport från sängen

 
 
Februaribilder från ett vintervackert Uppsala. Bilderna togs igår under vår
lilla söndagstripp till Sveriges fjärde största stad.

Idag är första dagen på över två år som jag varit hemma sjukskriven från jobbet. Ganska bra "jobbat" måste jag ju säga, men som sagt idag fick jag helt enkelt se mig besegrad och stanna hemma i sängen för att krya på mig både kroppsligt och känslomässigt.

Ligger just nu i sängen i min svarta mjuka velourmorgonrock, osminkad och med håret i en slarvig knut mitt på huvudet i riktig Lilla My stil. Som all ni som varit sjuka på ett eller annat sätt vet så blir det mesta dels sängliggande som gäller de dagarna man inte känner sig kry. Min måndag har inte varit annorlunda, har fått i mig lite jordgubbskräm och mjölk, annars ä matlusten sådär. Jag har sovit till och från och hunnit läsa så länge jag orkat för att återigen somna om och förflytta mig till drömmarnas förtrollande värld.

Har även legat och nynnat på "A place to stay" från lördagens delfinal hela denna måndag och kan inte låta bli att gilla låten trots att den kom sist i tävlingen och trots att jag inte heller var direkt överförtjust i Jennys lite halvskumma scenframträdande. Men jag tänker mig att en upphottad discoversion av låten kan komma att bli en radioplåga framöver. Den som lever får se.  

Nej nu ska jag vila huvudet och invänta älskade maken som är på ingång. Simma lugnt och på återseende en annan dag kära läsare.

Kramar ♥



Lördagens schlagerkväll


Schlagrfrossa i Sjöstadshemmet med bakelser.


Gårdagskvällens schlagermeny; smörstekta pilgrimsmusslor, helstekt
fläskfilé med klyftpotatis och avslutningsvis prinsessbakelse.

Godkväll söndag, kom hem från en tripp till Uppsala för någon timma sedan och nu ligger vi båda med varsin laptop i knät framför tv:n i sovrummet. Jag har tyvärr magont så efter detta lilla inlägg ska jag lägga mig en sväng och försöka sova bort det onda. Vår sväng till Sveriges fjärde största stad blev en härlig söndagstripp med strålande solsken på himlavarvet och snövita vidder. Inget shoppat överhuvudtaget, utan bara strosade i stan hand i hand och en liten fikastund på Landings. Ett gammaldags kafé i traditionell stil, inget för den som vill fika trendigt, men riktigt goda minisemlor hade de. En mysig söndag helt enkelt.  

Gårdagskvällen blev en lugn tillställning här hemma med god mat och musikunderhållning från Sveriges television. Den första schlagerdelfinalen bjöd tyvärr inte på någon större överraskning tycker jag, utan en ordinär trea ger jag programmet sett till både upplägg, de tre programledarna och artisternas scenkläder. Jag hoppas det tar sig under resansgång.   

Nej nu måste jag vila en sväng, maken står för kvällens middag, tack för det! Ha nu en skön söndagskväll och på återseende en annan dag.

Kram på er ♥   



Schlagerfrossa


Schlagerbibeln är ett måste i detta schlagerhem...

Nu är det dags för schlagerveckor, schlagerfrossa och schlagerjippo. Ja äntligen drar det igång, detta som jag och många med mig ser som en liten ljuspunkt under februari och mars. Kvällens första delfinal från Örnsköldsvik ser jag framemot med spänning. Har lyssnat igenom bidragen redan såklart och har några personliga favoriter: Svala Jenny Silvers "A place to stay" har ett sound som tilltalar mig och jag kommer garanterat att ladda ner låten till min Iphone och spela den på högsta volym under mina power walks under våren det vågar jag lova. Tror dock inte att låten kommer att gå något längre i själva tävlingen, men som sagt min personliga favorit är den oavsett. Ett bidrag med mer potetial att gå längre tror jag eldiga Linda Pitchrs "You´re making me hot hot hot" är oavsett den urtöntiga låttiteln. Hur det hela slutar vet vi med säkerghet efter kl 21:30 ikväll.

Idag har maken och jag varit ute och åkt en sväng med bilen för nöjes skull. Synd bara att vädret inte bjöd på något mer spännande än en massa gråa moln och några få plusgrader över Stockholm med omnejd, men vi hade det urmysigt ändå tillsammans. Ska börja svänga ihop en schlagermiddag om någon timma som vi ska äta lagom till musikfesten börjar. Vi har köpt hem varsit prinsessbakelse kvällen till ära, så någon viktnedgång kommer vågen troligtvis inte visa efter denna kväll. 

Hoppas att er lördag hittills varit till belåtenhet och att ni oavsett om ni ska se på tv eller roa er på annat håll får en fantastisk kväll. På återseende en annan dag!

Kramar ♥ 




Mousserande & fredagsmys


Fredagslugnet har lagts sig här i Sjöstadshemmet, äntligen helg...

T G I F känns som den bestående formuleringen här på bloggen när jag kommer till fredagarna i dessa tider. Men det är så jag känner inför denna dag som är en av favoriterna av veckans sju. Denna fredag den 5 februari 2010 är alltså inget undantag.

 

Helgen ser ut att bli lugnare och inte fullt lika intensiv som föregående och det är jag nästan lite glad för. Bättre att sprida ut besöken även om förra helgen var kanon på alla sätt och vis med en mix av det mesta. Denna hoppas jag kommer att gå i njutningens tecken tillsammans med maken med god mat, gott i glasen, bra underhållning och glada miner.  

 

Ikväll blir hämtmat från Tezukuri Sushi här i Sjöstaden. Har varit småsugen på vegetarisk maki i flera dagar nu så några sådana bitar och några med tofu blir det för min del. Nigiri med rökt lax för hela slanten till maken. 

Önskar er en riktigt härig fredagskvälloch njut helgen!

Kramar ♥ 



Sött i Marimekkoskålen


Söta chokladpraliner i i Marimekkoskålen denna torsdag.
Tjuvstartar helgen med en eller två av dessa godsaker.

Redan torsdagskväll och arbetsdagen är avklarad. För mig som i sinnet fortfarande befinner mig på en "onsdagsnivå" känner mig i högsta grad positiv inför detta faktum att det ÄR fredag imorgon oavsett vad jag fått för mig. Alltid bättre att känna så här än att ”ligga före” i tanken.

 

Idag den 4 februari har det droppat från hustaken och jag fick såklar genast vårkänslor och ett litet hopp om både snödroppar, lila krokus och en och annan värmande solglimt inom en snar framtid tändes. Till min besvikelse kunde jag dock konstatera redan när jag traskade hemåt att mera snö kom och läste nu i tidningen att det återigen ska bli kallare inom några dagar igen. Så de små vårtecknen som jag suktar så efter låter nog vänta på sig ett bra tag till. Får väl istället dra på mig vinterstället och bege mig ut och göra en snögubbe eller snölykta för det är väl sådan man får ägna sig åt med all denna snö antar jag?

 

Förövrigt har jag nu när jag kom hem lagt bubbelflaskan på kylning inför lördagens glitterfest på SVT. Lika bra att börja de små förberedelserna känner jag ;) Kommer även svänga ihop en trerätters middag på lördag. Är det schlagerfrossa så är det. Dock har jag fortfarande ingen aning om vad det blir, men i min tanke har jag just nu pilgrimsmusslor som bas, älskar verkligen dessa små lyxiga skaldjur. Ska sätta mig och spana efter ett lämpligt recept.

Nu: smygstartar jag helgen i soffan med en stor kopp grönt te och söta chokladpraliner i Marimekkoskålen!

Stor kram ♥



Under en varm filt




Vilken grå och trist dag det har varit idag. Totala motsatsen till gårdagen som i varje fall bjöd på solsken fram till lunchtid. Min onsdag har sett ut som de flesta andra alldagliga onsdagar. Klev upp strax före 07, gjorde mig i ordning och begav mig till arbetet. Jobbat några timmar, ätit lunch och jobbat lite till. En rask promenad hem vid kvart i fem och väl hemma fyllde jag på kroppen med energi bestående av Keldas soppa ”Spicy Thai” med grillade scampispett och nu har jag hamnat här framför datorn. En helt vanlig vardag i mitt liv med andra ord. 

 

På lördag är det äntligen dags för 2010 års Melodifestival och det ska bli lika spännande som alla de andra gångna 25 åren som jag följt tävlingen. Sätter mina förhoppningar till Jessica Andersson och ”I did´t for love” som sägs vara en känslomässigt laddad och vacker ballad och Olas Unstoppable” som ska vara en modern upptempolåt. Hoppas att det som som vanligt kommer att bjudas på riktigt glittrande underhållning de sex kommande lördagarna. Själv ska jag göra mitt bästa och ladda upp med både mousserande och något gott att äta under dessa ”heliga” lördagskvällar det kan ni vara säkra på.

Kommer du att följa Melodifestivalen i år?

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan krypa upp i soffan under en varm filt med en kopp te och kurera mig. Känner nämligen av en begynnande förkylning och tänkte att den skulle ge med sig på direkten om jag tar det riktigt lugnt denna onsdagskväll. 
  
Sköt om er och på återseende, kramar ♥



Veckovill tisdag




Oh my.. vilken respons jag fått på förra inlägget. Har läst vart och ett av era omtänksamma och kloka kommentarer och ni behöver inte "oroa" er för att jag ska sluta blogga, men jag kommer att vara noggrann med att märka alla bilder jag lägger ut från och med nu som det är personer på. Supertrist för detta kommer ta ytterligare tid att hålla på med som jag kunde lägga på fler inlägg istället, men vissa förstår inte spelets regler så det får bli så. Jag kan även meddela att jag redan igår både polisanmälde och rapporterade personen till Facebook. Jag har dock ingen större förhoppning att personen kommer att kunna spåras, än mindre få någon påföljd för förseelsen, men för mig är det i alla fall ett statement att jag INTE under några omständigheter accepterar denna typ av handlande. Jag tycker att det är bedrövligt att vuxna människor inte förvaltar sin tid bättre än att ägna sig åt att leka att man är andra personer. 

Så var det redan tisdagskväll. Eftersom jag hade semester igår har denna dag känts som en måndag. Har kommit på mig själv flertalet gånger med att fundera i ”måndagsbanorna”. Oavsett så har det vart en bra dag med bland annat ett långt eftermiddagsmöte med villkorsöversyn, riktigt ”spännande”. Mera snö har fallit denna andra februari, inte mycket men nog har det dalat flingor hela eftermiddagen i sakta takt, lite tröttsamt! 
 

Kvällen blir lugn och skön, har sett "Halv åtta hos mig" och ska strax lägga mig och läsa innan jag ska sluta de blå för denna dag. Ska tillsist gratulera min kära vän Sofia och hennes man som fick en liten gosse i förrgår och lilla Nelli har då äntligen blivit storasyster. Hoppas ni har det bra alla fyra och att ni njuter av livet som tvåbarnsföräldrar ♥ Tänker på er. 
 

Ha en mysig kväll nu och sköt om er. Kramar ♥ 




Tvivel

Har inträffat en sak som än en gång fått mig att tvivla på varför jag håller på att blogga och varför jag delar med mig till höger och vänster i både ord och bild. Fick i helgen veta att någon av er som klickar er in här, kontinuerligt stjäl bilder från mig/på mig och lägger ut dem under en falsk identitet på Facebook. Detta har pågått sedan augusti förra året och nu ligger det över sjuttio st bilder på mig på den sidan som personen har stulit.

Jag har bara några saker att säga till dig och det är att du är riktigt tragisk person. Det är för mig oförståligt att man som vuxen kan lägga ner all denna tid som det faktiskt måste ta dig. Jag föreslår att du skaffar hjälp mot ditt beroende som du tydligen har, för det är varken friskt eller hälsosamt det du håller på med.

Så alla ni som lägger ut bilder på er och framför allt på era barn, tänk er för en extra gång för plötsligt är det era bilder som figurerar i helt andra sammanhang än i era egna bloggar. Jag har i alla fall fått mig en riktig tankeställare och ska jag ta mig en STOR funderare på om jag ska fortsätta lägga ut fler privata bilder på mig själv, känns inte direkt aktuellt inom den närmsta tiden i alla fall.

Sköt om er denna tisdag och på återseende en annan dag!

Kramar ♥



Välkommen februari!


Igår kväll var jag på konsert i Globen, alltid kul med 
just konserter.
  

Läktare B, sektion B26, rad 18, plats 72 där satt jag

Martin L Gore & David Gahan skymtar bakom högtalaren

14 420 personer under samma tak kan det inte bli annat
än mäktigt.


Välkommen februari med dina 28 dagar. Tänk att det nu är ett helt år innan det är januari igen, känns helt okej. Januari tillhör nämligen inte någon favoritmånad direkt, men mina gångna veckor har ändock varit väldigt bra så jag klagar absolut inte.

Gårdagskvällens konsert i Globen med Depeche Mode var riktigt bra och det går inte att komma ifrån att de 14 420 i publiken gjorde sitt till då vi alla sjöng med och 28 840 händer i luften samtidigt blir det ganska så mäktigt. Det var min tredje konsert med Depeche och jag skulle nog säga att denna gången var minst lika bra som de två första. Låtlistan var lång och de bästa låtarna var i vanlig ordning dem med fart i, då lyfte nästan Globen under vissa stunder.  

Nu blir det en avslappnad kväll framför tv:n.

Kram på er ♥



RSS 2.0