Söndagskväll


Några bilder från min solokväll i fredags. Tända lyktor på
balkongen som lyste fint in genom de stora fönsterpartierna. 

Min räkbomb innehållandes bland annat ägg, färska stora
räkor och en massa dill.

Skäms nästan att medge att jag fick i mig hela uppdelat på
fredagkväll & lördagmorgon - haha!

Var inte bara räkor som slank ner, även chokladdoppade
jordgubbar och lite cider. Inte konstigt jag slocknade gott
senare den kvällen ;-)
 
Trots att denna dag haft en timma mer på dygnet än vanligt så har dagen ändå gått snabbt. Har ägnat mig åt att tvätta och stryka. Dels makens alla skjortor, men också alla små miniplagg, filtar och lakan till Myris. Har sedan bäddat moseskorgen på riktigt. Så nu står den helt klar och redo för lilleman när han nu än behagar titta ut i den stora vida världen. Så sweet!

Nu sitter vi framför Beck på TV4. Har sett filmen tiidgare och kom precis på vem mördaren är, så funderar på att slå över och se något annat innan det är dags för läggdags.

Imorgon en ny vecka och nya tag så på återseende!

Kramar ♥ 



V i n t e r t i d


Dagens lilla projekt här hemma blir att tvätta alla Myrans kläder så att de är
redo för hans ankomst. Ni ser ju att han likt både sin mamma och pappa inte
har allt för mycket färgglatt eller mönstrat i sin garderob ;-)   

Så har vi fått tillbaka den där timman som "stals" från oss där i slutet av mars. Vintertiden är åter här eller egentligen så är det normaltid vi nu åter är inne i. Oavsett skönt att få den där timman extra så här denna söndag.  

Har hittills hunnit med en lång och skön dusch och en frukost med bland annat yoghurt med resterna av de färska jordgubbarna jag njöt av i fredags. Då var de chokladdoppade i mörk choklad, men nu till frukost var de helt naturella. Gott, gott!

Dagens "to do" är att tvätta upp Myrans små kläder. Köpte härom veckan hem tvättmedlet "Neutral" då det är helt fritt från parfym och andra retande ingredienser. De små bebisarna har känsligare hud när dom är små och använder man då parfymerat tvätt- och sköljmedel så ökar risken att de får hudproblem. Vet inte om det stämmer, men jag vågar då inte chansa. Så ska snart mata första maskinen med hans små kläder, så sött!

På tal om liten i magen så drömde jag för första gången denna natt om att han föddes. Har inte gjort det innan och har nästan undrat lite varför jag inte drömt om varken honom eller graviditeten alls. Men nu så här på sluttampen var han äntligen med i drömarnas värld och han var såklart i mina ögon världens sötaste lilla gosse när han kom ut ♥ 

Hoppas er dag blir bra, på återseende!

Kram/Anna ♥




Pumpapaj med pepparkaksbotten



Så här i Halloween-tider så hittade jag ett recept på en pumpapaj med pepparkaksbotten härom dagen när jag surfade runt. Liten kul är att min första tanke när jag såg receptet var på Philosophys duschkrämer. Hade nämligen två flaskor i just pumpadoft och pepparkaka förra vintern. Hoppas inte denna kaka smakar tvål bara, men smakar den bara hälften så gott som tvålen doftade så blir det en perfekt kaka. Jag har aldrig testat göra något med just pumpa, blir lite nyfiken...  

Denna lördag har hittills varit hur lugn och vilsam som helst. Maken kom hem sent i natt och tog såklart sig en lite längre sovmorgon. Jag som hade lagt mig många timmar innan den arla morgontimman han kom hem, hade ändå inga som helst problem att sova lika länge jag. Så vi har alla tre, jag magen och maken snusat och "slösat" bort stora delar av denna lediga dag, men det gör inget. Hade inga måsten på schemat och ibland är det verkligen sååå skönt och jag ska ju vila, vila, vila i mitt tillstånd :-)

Nu ska jag ta en sväng om med dammsugaren. Inte "hunnit" med det tidigare i veckan. Sedan blir det mera mys och lugnt i stugan. Ska kika på andra avsnittet av "Så mycket bättre" som jag blev väldigt positivt överraskad av förra lördagen. Någon annan som såg programmet?

Här kommer receptet på kakan för den som kanske är intresserad:    

Ingredienser - 8 personer.
250 g pepparkakor
200 g smör
800 g pumpapuré (burk)
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 tsk salt
3 msk sirap (ljus)
3 msk Whisky
3 tsk kanel
3 msk ingefära (färskriven)
1 krm Muskot (riven)
6 st ägg
2 dl kondenserad mjölk

Tillbehör
Vispgrädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och mixa pepparkakorna i en matberedare. Tillsätt smöret och pressa ut deg i en stor pajform (eller i två mindre). Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll sedan i pumpasmeten i pajformen. Sätt in i ugnen och grädda i 45 min. Sänk värmen till 175 grader efter 15 min. Stäng av ugnen när pajen gräddat klart och låt den stå i ugnen med öppen lucka i ytterligare 20 min. Låt den sedan kallna. Vispa under tiden grädden tjock med en visp. Tillsätt eventuellt lite strösocker i den vispade grädden. 

Pajen kan med fördel stå över natten i kylskåp innan servering. Detta gör att pajen drar åt sig av de goda kryddorna och blir saftigare. Pumpapuré på burk kan vara svårt att hitta i butik. Alt: Koka och mosa pumpa.

Ha en skön kväll, kanske hörs vi lite senare, annars blir det imorgon igen hoppas jag!

Kramar ♥




Fredagsmys på egenhand


Fredagsmys med tänt ljus på balkongen

Ikväll är jag gräsänka här hemma i Sjöstadshemmet. Maken ska träffa vännen Marcus från Drøback/Norge som är här i Stockholm över helgen för skoj skull. Så de ska ut och roa sig kungligt här i huvudstaden tillsammans med tredje polarn Joachim. Själv har jag laddat upp med bland annat en stor räkbomb som jag ska avnjuta med "Idol 2010" som sällskap. Hittade även färska jordgubbar under eftermiddagens storhandling, så även dem fick följa med hem, gott gott! Det går ingen nöd på mig med andra ord här inne i värmen denna fredagskväll :-) 

Dagens besök hos MVC gick bra för er som undrar. Mitt järnvärde hade ökat från 109 till 118 på två veckor så tabletterna Niferex som jag äter två av per dygn verkar hjälpa. Jag har inte fått varken dålig mage eller någon annan bieffekt av dem, jag tar två när jag ska lägga mig så jag märker aldrig av dem. Myrans hjärtslag var idag 146 slag per minut och jag hade växt ytterligare 1 cm om magen. Jag börjar dock vika av lite från SF kurvan och ligger nu mittemellan mittenkurvan och den nedersta (har SF-mått 31 så här i vecka 35). Inget att oroa sig över fick jag höra då jag hela tiden växer i samma takt, så då får jag väl litar jag på det då!

Önskar er en härlig fredagskväll, nu ska jag dimma ner , tända några fler värmeljus och börja fira helg på riktigt. På återseende!

Kraamar ♥



Morgonstund har guld i mun


Morgonmys med bland annat DN Bostad som alltid är skoj att spana in på fredagarna.
Twinings "Lady Grey tea" i koppen från Bruka samt doftljus från engelska Shearer Candle.
I bakgrunden stoltserar min söta skära "ostronskål" från Mateus och vita "krus" från IKEA.

Fredag mina vänner, hur skönt är inte det att ta den meningen i munnen? Jag tycker det är fantastiskt att det stundar några dagars ledighet igen, särskilt med tanke på att det känns som det var nyss det var helg om jag ska vara ärlig. 

Ska strax sätta mig vid köksbordet och börja knåpa på en revisionsrapport på några A4-sidor. Något som jag lika gärna kan sitta här hemma och göra som på jobbet. Nu när vi sitter i öppet landskap så är det faktiskt ibland bättre att sitta hemma när jag ska få ihop denna typ av skrivelser, här hemma är det garanterat tyst om man bortser från diskmaskinen som just i detta nu för ett ganska hemtrevligt litet surr i bakgrunden. 

Arbetsdagen ska få sig ett litet break mitt på dagen då jag ska till barnmorskan igen. Det har med andra ord gått ytterligare två veckor sedan jag och magen var på besök där sist. Så det är alltså dags för mätning av mage och lyssnande av myrans hjärta igen. Ingen tvekan om att hjärtat slår på den lille för benen eller om det är armarna går som trumvirvlar där inifrån emellanåt. När hans pappa igår kväll när vi lagt oss "pratade" med magen så "svarade" han där inne med några extra kickar. Min goa lilla unge, hoppas allt är bra med dig där inne i värmen och tryggheten och att du växer som du ska. Snart möts vi för första gången jag och du, inte långt kvar... ♥

Förörvrigt ser det ut att bli en strålande dag, klar himmel ute och solen håller på att gå upp. Händer det något skoj i helgen för er del?

Kramar ♥



Lite som en fredag


Lite fredagsfeeling här hemma denna torsdagskväll, lite alkoholfri
cider och lite läsning ut Carries dagbok.


Kom hem för en stund sedan och fyllde genast en maskin med tvätt, tog på mig mjuka morgonrocken från Friis & Company och hällde upp en äppelcider. Fullt medveten om att det "bara" är torsdag, men jag ska arbeta hemifrån imorgon så på så sätt känns det lite granna som en fredag idag för min del. Jag slipper ju bege mig ut tidigt imorgonbitti, väldigt skönt för en gång skull!

Haft en bra torsdag hittills och hopps på en lika bra fortsatt kväll. Inte särskilt hungrig så tror det får bli något litet enkelt. Det första som ploppar upp är en omelett av något slag, men får se vad det blir i slutändan. 

Såg förresten att bloggerskan Engla idag fått sina två små pojkar och att bloggerskan Lisselissans igår fick sin andra dotter - Grattis till båda! Ha nu en skön kväll så hörs vi!

Kramar/Anna ♥



Godmorgon torsdag!


Ångrar inte att vi valde grå soffor när vi flyttade hit. Jag älskar vita soffor och
tycker att det är så snyggt, men nu med en kommande liten myra i familjen så
var nog valet extra klokt. Små fingrar fungerar nog bättre ihop med grått än vitt
för finns inget värre än vita textilier som ser solkiga ut.  

Igår kväll tog jag en liten paus från bloggandet. Hade en öm och spänd mage om vart annat med en liten livlig kille där inne. Valde därför att ligga och vila hela kvällen med sällskap av både bönder som söker fruar från hela Sveriges avlånga land till läkare i vita rockar arbetandes på Seattle Grace Hospital. 

Det förstnämnda programmet är faktiskt till och från riktigt pinsamt. Vissa är ju så tafatta och tystlåtna att jag inte förstår varför de sökt till programmet? Lite får man ju ge av sig själv, sedan förstår jag att vi alla är olika men lite mål i mun måste man ju ha om man nu väljer vara med i en tv-produktion. Är man inte intresserad av att veta mer om bonden man nu valt att skriva till? Man kan väl ställa frågor om man nu inte kommer på annat att ströprata om :-)    

Idag har jag fullt upp på mitt schema under dagen. Ska redovisa en revision redan nu på morgonkvisten och sitta med x-antal personer och gå igenom resultatet, så hinner inte skriva mer just nu.

Ha en toppen torsdag, imorgon är det helg IGEN!

Kramar ♥



Mysig tisdagsdate



Blev inte mycket bilder tagna igår och varken jag eller Lovisa fastnade denna
gång, men kvällen var supermysig och hoppas vi kan få till en date snart igen.

God morgon! Här har ni en som är en aning trött i mössan denna onsdag. Kom inte hem särskilt sent igår, men blir alltid en liten förskjutning av kvällen om man är ute och ”slarvar” så kom i säng lite senare än vanligt och därav de lite trötta lockarna denna morgonkvist.

 

Gårdagskvällen på restaurang Vapiano som ligger mellan Kungsholmen och Vasastan blev precis lika trevlig och mysig som jag hade förutspått. Alltid kul att träffa Lovisa och uppdatera sig om vad som händer i hennes liv sedan vi sågs sist. Kom fram till att det nog var på min födelsedagsfest 26 mars(!). Då hade lillmyran bara några veckor innan flyttat in i min mage och det var inget som någon mer än jag och maken kände till på födelsedagskalaset. Fick då "smyga" och skåla i alkoholfritt och minns att jag kände mig rätt tråkig den kvällen när alla andra sippade vin och blev gladare och gladare av det som de hade i sina glas. Blev inget vin i glaset för mig igår heller, utan sippade alkoholfritt även denna gång, men nu slipper jag "smyga" med det, enklare nu.

 

Blev till huvudrätt en "Scampi E Spinaci" som bestod av jätteräkor, gräddsås, pesto och bladspenat. Frestade efter det med en kaffe och "Crema Di Fragola" som bestod av mascarponekräm med färska jordgubbar. Behöver väl inte säga mer än att det var minst sagt lika gott som det låter. Mums!

 

Nu ska jag sticka till jobbet och förbereda inför morgondagens inbokade morgon- och förmiddagsmöte med genomgång av ett revisionsresultat. Så blir till att skriva ut underlag, fixa mappar och dona denna onsdag för min del.

 

Ha en fin dag, så hörs vi!

 

Kramar ♥



Mot Kungsbron


Min nya fina lilla ostronskål från Mateus ska fyllas med någon
godsak till helgen tror jag bestämt. 

Blir ett snabbt litet inlägg denna eftermiddag för nu ska jag dra vidare på stan för att möta upp min väninna Lovisa. Vi ska ut och äta en bit mat på tuman hand på Vapiano och umgås denna tisdagskväll. Mysigt ska det bli då vi inte setts på ett bra tag.

 

Har redan spanat in menyn (som jag nästan alltid gör) och är helt på det klara med vad jag ska välja. Vad det blir får ni kanske se en annan dag.

 

På återseende imorgon igen,

Kramar ♥




Vecka trettiofem



Här är lite saker som jag just nu kan sakna som gravid. Ett glas rödvin, lite brieost
och goda kex, så gott men idag är det bara 38 dagar kvar innan BF så det närmar
sig både det där glas vinet och en bit av osten, gott gott!

I lördags gick vi in i graviditetsvecka 35 och igår fick jag nästan en känsla av lite smått panik när jag räknade ut att jag då hade 39 dagar kvar till beräknad förlossning. Kändes nästan lite som om benen skulle vika sig under mig. Så stort, så overkligt, så läskigt och helt underbart på en och samma gång...

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.

Barnet:
Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 220-340 gram varje vecka. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Bebisens huvud vilar på moderns blygdben. Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Så spännande detta, undrar så vem du är där inne som ibland buffar alldeles galet. Längtar efter dig!

Nu måste jag kila till jobbet, hörs senare!

Kramar ♥




Måndag i Sjöstaden


Kanske inte världens bästa bild jag fick till denna måndag. Suddig
& dan, men tycker jag ser så härligt glad ut så jag bjuder på den
ändå. Tunikan/klänningen kommer från H&M Mama.

Superskönt att vara tillbaka på plats hemma igen och ha denna veckas första arbetsdag avklarad. Snart dags för nedräkning, inte särskilt många måndagar kvar nu som jag behöver gå till jobbet för ett långt tag framöver. Kommer att kännas väldigt, väldigt märkligt den där sista arbetsdagen.

 

Blev en kall och bister promenad hem denna eftermiddag, dock i solsken. Jag måste dessutom numera traska lite långsammare än vanligt i dessa höggravida tider så det tar sin lilla tid, men skönt ändå att få röra på sig, om än som sagt lite långsammare än jag brukar vara van vid.

 

Tror bestämt att jag ska göra en repris på det där skumbadet ikväll, väldigt skönt att ligga där i badkaret som en liten flodhäst med magen bland bubblorna och njuta en stund. Jag blir dock ganska snabbt rastlös märkte jag i fredags, men känns väldigt skönt och avslappnande för en liten stund i alla fall.  

 

Blir något enkelt till kvällsmat, mest sugen på varma mackor så troligtvis blir det detta med skinka, tomat och basilika toppat med ost. Blir inget ”Halv åtta hos mig” ikväll då det är Postkodsmiljonären i hela två veckor framöver. Så istället ska jag lägga mig och läsa vidare i all gravidlitteratur som jag fått låna. Klar med boken ”Att föda” av Gudrun Abascal, klart läsvärd tycker jag för er som ännu inte läst den och kanske funderar på det.

 

Ha en fin kväll och sköt om er och hoppas ni gjorde ”Frågespelet” jag skrev om imorse. Annars finns chansen fortfarande kvar att klicka in sig HÄR och svara på frågorna och indirekt då skänka 5 kr till bättre behövande!

 

Kramar ♥ 




Working 9-5



Gör frågespelet om bondekvinnors situation så skänks automatiskt 5 kronor till biståndsorganisationen Kooperation Utan Gränser som hjälper fattiga att själva ta sig ur fattigdomen genom att ge människor verktyg att skapa sig ett bättre liv genom studiecirklar, mikrofinansprojekt och kooperativt samarbete.

Jag skänker varje månad en fast summa till biståndsorganisationen Kooperation Utan Gränser. Att jag en gång i tiden började kan man tacka min arbetsgivare för när jag blev såkallad "lönegivare". När jag fick frågan härom veckan om jag kunde tänka mig att skriva några rader om ett projekt som organisationen just nu har med fokus på kvinnliga småbönder som är jordens fattigaste tvekade jag inte. Kan låta präktigt kanske, men för mig som har möjligheten känns det väldigt bra i hjärtat att kunna vara med och skänka några hundralappar till olika hjälporganisationer varje månad, däribland till just Kooperation Utan Gränser. 

De fattigaste människorna i världen lever på landsbygden. De flesta är kvinnor – småbönder som är helt beroende av jordbruket för sin försörjning. Under hösten genomför Kooperation Utan Gränser kampanjen ”Världens tuffaste jobb” och riktar ljuset mot kvinnorna som brukar jorden i fattiga länder. Ofta försörjer de ensamma hela familjen och arbetar med kroppen hela dygnet. Skulle du eller jag klara det samma? Troligtvis inte, i alla fall inte jag, det kan jag med säkerhet säga.

Jag har gjort deras "frågespel" om bondekvinnors situation. Testet har bara 7 st frågor som går snabbt att svara på och frågorna informerar indirekt om dessa kvinnors situation. Intressant tycker jag, men samtidigt sorgligt att vi alla har det så olika i livet.

Nu uppmanar jag er alla mina läsare att precis som jag gjort, gå in på länken och svara på dessa frågor. För varje person som gör testet så skänker Kooperationens partnerföretag 5 kr, däribland företaget jag arbetar för! Så bara genom att klicka sig in på länken och svara på frågorna så skänker ni alltså indirekt 5 kronor. Inte så betungande eller hur? 

Så var en god medmänniska och gå in HÄR nu och gör testet du också. Kostar dig inte mer än högst 1 minut av din tid, men det kan göra en förändring på sikt för en annan människa. 

Önskar er förövrigt en fin måndag, på återseende lite senare!

Kramar ♥



Café Linnou


Nästan granne med oss har ett nytt och fräscht fik öppnat
för några månader sedan.

Vitt med färglada möbler och perfekt med plats för barnvagnar
och en liten lekhörna för barn. Perfekt här i Sjöstaden där det
finns sååååå mycket småbarnsfamiljer.

Maken och jag testade fiket denna eftermiddag och min
äppelkaka med vaniljsås var riktigt god och makens
Kärleksmums likaså.  

En chailatte till mig och Earl Grey te med mjölk till mannen
min. Gott och passande när det blåste och regnade utanför
fönstren.

Mörkret har sänkt sig och det fortsätter att regna och regna utanför fönstren. Vår eftermiddagstripp till Länna gick bra och jag fick med mig rätt tvåpump hem denna gång. Dessutom hittade maken affären "Babyproffsen" utmed vägen som vi kikade in i och fick med oss både ett mysigt täcke och en liten kudde till Moseskorgen, som ju kommer att bli myrans första säng inne hos oss i vårt sovrum innan han går över till Spjälsängen.

Blev även en termometer, babywipes, en babymobilarm till spjälsängen, små mininappar samt en nappflaska från Dr Browns´s som sägs ska motverka kolik fick följa med hem. Jag har absolut tänkt försöka amma om jag kan, men man vet aldrig hur sådant fungerar och hur mycket mjölk man har. Är ju så olika, så en nappflaska för de minsta samt mjölersättning har köpts hem utifall det inte blir som jag tänker mig. Så nu har vi bockat av en hel del på inköpslistan inför vår älskade lilla myras ankomst. Vi längtar efter dig både din pappa och jag.. ♥

Efter den lilla shoppingturen åkte vi hem till Sjöstaden och testade det relativt nyöppnade Café Linnou som ligger nästan granne med oss. Har tänkt kika in där flera gånger, alltid mycket folk när jag gått förbi. Så det blev en eftermiddagsfika med äppelkaka och vaniljsås och jag är positivt överraskad. Supergullig tjej bakom disken som var väldigt mån om att allt var bra. Fick för mig att det är hon som äger stället, god fika och god chailatte. Ett perfekt ställe för mammor och pappor med barnvagn då det var gott om plats. Fanns dessutom en liten lekhörna för barn med både tv med teknad film samt söta plast Puppys som jag bara älskar i olika färger. Bara måste köpa en sådan till Myran längre fram och då helst i vitt eller svart. Det kommer med all säkerhet bli fler besök på fiket framöver och jag kommer säkert hitta dit även med barnvagnen när det väl är dags för mig och myran att gå ut på promenader i vinter. 

Just nu kikar vi på "Wallanderfilmen - Vålnaden" och har det allmänt slappt och skönt i soffan. Hoppas er helg vart till belåtenhet. På återseende!

Kramar ♥



Lexington, Vipp & Mateus


Gårdagens shopping resulterade i både nya handdukar från
Lexington i ljusgrått som matchar vårt svart/vita badrum.

En ny tvåpump från Vipp som jag spanat in ett tag. Har både
toalettborste och pedalhink i samma serie så det kändes som
det var dags att utöka Vipp-familjen med en tvåpump då vår
nuvarande pump från Cult Design börjat se en aning trött ut.

Blev även en liten s.k Ostronskål från Mateus (mellanstorleken)
i ljust rosa. Har en i ljustgrått (största storleken) sedan tidigare
men denna är verkligen ursöt i just rosa. Pryder nu köksbordet. 
 
Regnet smattrar på fönsterbläcken denna söndag och det är allt annat än inbjudande att gå ut. Hade planerat en skön hemmasöndag utan måsten och krav, men när jag kom hem igår och plockade upp sakerna ur shoppingpåsen från Länna Möbler så upptäckte jag att jag hade fått en tvålpump som är gjord fär att sätta på väggen (inte jag som gjort fel utan hon i kassan). Så måste åka och byta till rätt variant, lika skönt att få det avklarat. Inte direkt sugen, men maken har lovat följa med som sällskap så det får bli en snabb liten familjetripp.

Gårdagskvällen bestod bara i en massa mys och ingen dator på så långt ögat nådde. Vi låg i sängen hela kvällen och slökollade på tv, åt chips och favoriten "Flygande mattor" i smaken jordgubb och drack iskall apelsin Festis ;-) Urmysigt att ha karln hemma igen!

Ha en fortsatt bra söndag, så hörs vi kanske senare eller imorgon igen! Nu mot Skogås!

Kramar/Anna ♥  



Shoppinglördag


Denna eftermiddags mellanmål. En jordgubbssmoothie och lite läsning ur ett
i mina ögon sett galet snyggt senaste nummer av "ELLE mat & vin".

Visst är det snyggt och tårtan ser urgod ut, gott, gott och snyggt, snyggt!

Precis hemkommen efter en dag på "resande fot". Tog svarta SUV:en och drog iväg till bland annat Länna Möbler denna lediga dag. Skulle returnera en lampa, men fick naturligtvis med mig en annan påse med fint innehåll hem istället. Men det var saker som jag ändå tänkt handla någon gång framöver, och nu när de i butiken har 10% rabatt så varför inte passa på tänkte jag. Känns ju som man sparar pengar, ja jag vet den ekvationen går inte riktigt ihop, för naturligtvis hade jag sparat mest om jag låtit bli att handla överhuvudtaget. Men just ekvationer och jag var redan osams i skolan så jag hade ingen tanke på att bli sams med dem denna lördag heller ;-) Jag är glad och det är det viktigaste!

Om ungefär två timmar ska jag än en gång ratta ut bilen och köra till Centralen och hämta upp maken som kommer med tåg från Skåne. Som jag längtat, ska bli mysigt att han nu snart är tillbaka hemma igen hos mig och magen ♥ 

Nu ska jag packa upp min shoppingpåse och fingra på innehållet. Ni får se vad som shoppades en annan dag! 

Stor kram/Anna ♥ 



Nya klackar


Nya klackar har fått flytta in. Passade mina fötter perfekt
så tvekade inte att de skulle få flytta hem härom veckan.
En perfekt stövel och kul med den lilla "omlott" detaljen.  

Skorna kommer från kära H&M och var på nedsatt pris så
fick ge ynka 249 kr. De håller väl så länge de håller.

Efter morgonens och förmiddagens snöfall så började mina tankar fladdra mot advent och juletider för första gången denna höst. Räknade ut att det är 5 veckor kvar till första advent på söndag. Är inte mycket som behöver kompletteras till hemmet inför varken advent eller julfirandet detta år.  Har det mesta redan, bara en ny balkongslinga som måste införskaffas då den gamla gav upp fullständigt i slutet av förra årets säsong. Annars har vi adventsstjärnor, adventsstakar och annat piff i vitt och silver som jag är väldigt nöjd med. Så här är vi redan nu redo för kommande juletider, bara att plocka fram om si så där en månad, perfekt!

Gick hem redan strax efter halv fyra denna fredag. Då var jag nöjd med arbetsveckan som passerat  och belönade mig med att sluta lite tidigare. Riktigt skönt att vara på hemmaplan. "Förkväll" är påsatt som ett litet sällskap i bakgrunden och strax ska jag tappa upp det där skumbadet jag skrev om igår. Ska ta med mig vårt vita brickbord från Bolagret och så ska det fyllas med värmeljus samt ett glas med alkoholfri cider inom lagom räckhåll för mig där i badet. Ska bli ljuvligt att sjunka ner bland skummet med senaste numret av "ELLE - Mat & Vin" och bara njuta en stund innan fredagsmyset drar igång.   

Blir en enkel lösning på matfronten denna kväll. En köpt paj med mozzarella, körsbärstomat, basilika & röd pestocréme, till det en tomatsallad. Ibland måste man få "fuska" känner jag. Ha en härlig kväll nu, så hörs vi!

Kramar ♥



Snövitt inne och snövitt ute


Tidig fredagsmorgon i köket här i Sjöstaden. Liljorna köpte jag för en vecka
sedan idag och de står sig fortfarande som ni ser. Kanske slipper köpa ny
bukett inför helgen...

Sovit lite smått "oroligt" inatt. Tror helt enkelt att det beror på att jag sovit ensam i den stora vita sängen. För efter elva år bredvid maken så märks det på direkten när han inte ligger där i mörkret och sover. Inte så underligt egentligen. Vet att han brukar resonera det samma när jag inte ligger vid hans sida, så kanske har han saknat mig lite också där på Grand Hotell där han just nu befinner sig. Saknar dig älskling!

Första snön för hösten faller utanför fönstren här idag. Ser verkligen så oinbjudande ut att gå ut då det fullkomligt yr. Ångrar att jag inte tog med mig arbetsdatorn hem igår för då hade jag kunnat arbeta hemifrån och slippa bege mig ut överhuvudtaget, men nu gjorde jag inte det. Suck! Fredagen ska därför tillbringas med några timmar inne på kontoret. Har varit fantastisk effektiv om jag får säga det själv de gångna dagarna. Har fått gjort mycket mer än jag hade hoppats på när veckan drog igång. Känns så oerhört bra och är stolt över mig själv!  

I eftermiddag är det helg igen och jag ska veckohandla om jag orkar. Annars skjuter jag på det till imorgon lördag när Jens är hemma igen, men min plan är i detta nu att få det avstökat redan idag. Kvällen är fortfarande som ett oskrivet blad, men skulle tippa på en lugn hemmakväll framför Idol 2010, med något gott att äta och dricka. Är inte särskilt social i dessa dagar känner jag, så skönt att bara vara...

Nej nu blir det ett glas juice och sedan på med ytterkläderna, burr! Ha en happy fredag!

Kramar ♥



Svartvitt


Eftermiddagens jag i hissen påväg upp till lägenheten efter
en arbetsdag på jobbet.

Här inne växer min lilla myrslok :-) Vecka 34 (33+5).

Nu är jag hemma efter denna nästsista arbetsdag för denna vecka. Lägenheten gapar tom och kommer så att göra tills på lördag då maken kommer hem igen efter sina dagar i Skåne. Längtar redan tills han åter är på plats här hemma. Men har inget emot att vara ensam någon dag eller två, ska passa på att börja fundera på vad som ska packas i BB-väskan. Kom nämligen på igår att en sådan ska med och jag har inte funderat över detta en sekund och det närmar ju sig så jag kan ju lika gärna förbereda åtminstone en del som ska med till BB så den står klar när det väl är dags. 

Ska även passa på att bara skrota omkring, ta hand om mig själv och vila dagarna när han är bortrest. Ska ta mig sköna skumbad, göra inpackningar och ansiktsmask och fixa händer och fötter. Liten eget minispa med andra ord, men det får bli imorgon det. Ikväll ska jag nog bara njuta lugnet i soffan.

Nu ska jag värma på rester till middag, perfekt när man är ensam. Ha en skön kväll, så hörs vi imorgon!

Kramar ♥



Högpigmenterande skuggor


Den ljusa till vänster heter "Muffin" & den bruna till höger heter "Velvet"

Den ljusgröna heter "Holliday" och den mörkt grå heter "Crow".


Får frågan lite då och då om jag inte kan göra ett inlägg om hur jag sminkar mig, men kan ärligt säga att så duktig är jag inte så jag varken kan eller vill ”lära ut”. Det finns en massa duktiga make-up artister som säkert skulle gråta om de visste hur jag gör ;-) Men lite tips kan jag ändå komma med , sedan om det är rätt eller fel det är en annan sak. Så ta det med en nypa salt eller två.

Jag älskar i vilket fall Make Up Stores skuggor som är högpigmenterande. Guld och brunt tillsammans är en favorit och ser dessutom naturligt ut . Ett litet tips om man vill ha en naturlig ögonmake är att lägga ljus skugga på hela locket, highlighta vid ögonbrynet med t ex. färgen "Satin" eller "Muffin" och sedan mitt på ögonlocket så att ögat får lyster och shimmer. Sen lägg en mörkare skugga precis på globlinjen och sedan sudda upp det mot ögonbrynet. Då tycker jag i alla fall att det blir riktigt snyggt. Till vardags kör jag vissa dagar på inga ögonskuggor alls, andra dagar blir det just bruna och beiga toner. Är det fest blir det "hårdare" och mörkare färger som grått och svart. Ser framemot att inviga mitt senaste ögonskugge-inköp i lila/purpur toner från Chanel som jag visade er för ett tag sedan. Har inte funnits tillfälle ännu. 

Nu ska jag pussa lite extra på maken som reser bort i två dagar innan jag tar tag i denna torsdag!

Stor kram ♥



En helt ordinär dag mitt i veckan


Skrev ju om liljor och att de är en av mina favoriter när det kommer till blommor
häromdagen. En annan höstfavorit är Gladioler både vita och rosa gillas skarpt.

Blev en aning konfunderad då bloggen helt utan förvarning ändrade utseende här under dagen, men efter kontakt med blogg.se så visade det sig att det är de som håller på än en gång. De ska från ikväll och ett dygn framåt testa en ny annonseringslösning i samarbete med Eniro. Så min blogg kommer förhoppningsvis snart att se ut som vanligt igen för den som kanske undrar om det är jag själv som emellanåt försöker mig på att leka webbdesigner men så är alltså inte fallet ;-) (Då skulle den nog i o f s se så här oestetiskt ut, men jag lovar jag är helt oskyldig). 

 

Ja vad ska man säga om denna mulna oktoberdag. Inte mycket kan jag konstatera när jag tänker tillbaka på de gångna timmarna. Mest en vanlig onsdag som gått sin gilla gång som så många andra dagar i livet. Rätt trist dag med andra ord, men jag har fått gjort mycket, DET känns bra!

 

Blir en stilla hemmakväll. Maken ska resa till Skåne i två dagar nu och kommer hem igen på lördag eftermiddag. Så tänkte passa på att ta vara på kvällen när han nu fortfarande är hemma, så inget mera bloggande för min del idag. Men på återseende imorgon igen!

 

Kramar ♥           

Update: Jag vann hela 262 kr på LOTTO idag, så riktigt sååå trist var dagen kanske ändå inte nu med facit i hand ;-)



The Carrie Diaries


Mitt senaste bokköp "The Carrie Diaries" av Candace Bushnell. Finns att köpa
på bland annat Åhléns (där köpte jag min för 149 kr) men finns även till ännu
bättre pris på någon av nätsajterna Adlibris, Bokus eller Bokia såg jag senare.
(Boken är på svenska och utgavs den 13 september i år)

Tjohej onsdag! De två första dagarna på denna vecka är ju som bekant redan avklarade och jag är nu redo att ta tag i denna tredje efter en riktigt skön natt med god sömn. Här i Sjöstaden är det grått, fuktigt och disigt denna dag, inte direkt inbjudande väder att bege sig ut i. Får bli mina nya fina gummistövlar på fötterna (blir faktiskt lite roligare med dem på), svart kappa plus en stor sjal som täcker det område som jag inte längre kan knäppa och så mina sköna skinnhandskar som jag köpte förra året från Filippa K, love them!  

Måste tipsa alla "Sex and the city - fans" där ute att författaren Candace Bushnell släppt en ny bok. "The Carrie Diaries", den första boken av två om Carrie Bradshaw före det att hon kom till New York. Visst rekommenderad läsålder är "Tonår" och jag har garanterat passerat det "bäst före datumet" för många år sedan. Men jag kunde bara inte motstå boken när jag sprang på den då den utlovar att man får veta mer om Carries bakgrund, träffa hennes familj och man får veta hur det gick till när hon började skriva. Saker jag funderat över sedan jag började titta på serien. Har inte påbörjat boken ännu, men lovar återkomma med ett utlåtande. 

NU: ut i höstrusket. Ta hand om er och ha en bra dag!

Kramar/Anna ♥



Tisdag den 19 oktober


Den 19:de idag vilket betyder att det är makens & min dag eller "vår dag" som vi
brukar kalla den. Vi blev ihop den 19 maj en gång i tiden & jag ska verkligen inte
påstå att vi firar datumet den nittonde varje månad åren om, men vi brukar alltid
säga grattis till varandra. Kände att jag idag vill fira det lite extra ändå så jag gick
en omväg i regn & motvind efter jobbet för att köpa en liten sak som han ska få
när han kommer hem. Hoppas han blir glad ♥    

Tack snälla rara för att ni delade med er av era erfarenheter kring er era förlossningar i förra inlägget. Jag har suttit och fällt både en och två tårar nu till era berättelser (så fort det kommer till förlossningar när de små liven föds så kommer tårarna, känsligare människa än mig får man nog leta efter i dessa dagar, hmmm!). Kändes väldigt intressant att läsa om era lärdomar, inget behöver ju stämma in på mig, men ändå så känns det allt lite lugnare nu när jag fått höra så många olika upplevelser. Så tusen miljoner tack till er som tog er tiden att plita ner några rader för min skull. Har förövrigt mått bra idag, så det var väl bara en släng av något under kvällen igår. Kanske jag "eldar" upp mig själv för att man som förstföderska är så ovetandes om vad som komma skall.


Min arbetsdag har tillbringats på ett långt möte. Lugnt för kroppen att bara sitta still, men inte så kul alls kan jag meddela. Så jag var bra glad när mötet var slut en timma i förtid för då var jag redan mör i skallen.


Supertråkigt
väder här denna dag. Mörkt när jag vaknade och det kändes som skymningen hängde över mig när jag traskade hemåt på det våta gatorna och det var före kl hade passerad 17. De mörkare tiderna kommer allt närmre, det är tydligt. Nu väl hemma så hamnade jag här framför datorn en sväng, men ska masa mig upp ur soffan strax och ta tag i lite måsten.


Ha en bra kväll nu, så hörs vi imorgon igen!


Kramar ♥



När vet man att det är dags?


Vita liljor är bland det finaste jag vet. Vissa anser att det är begravningsblommor
men det tycker inte jag.

Godmorgon tisdag!

Igår kväll så mådde jag inte särskilt bra. Mådde läskigt illa till och från, magen var stenhård och jag kände mig helt skakig i benen. Det var jobbigt att ligga, jobbigt att sitta och jobbigt att stå, inte kul alls! Vet inte varför och vart det kom ifrån, men idag mår jag bra mycket bättre igen efter en skön nattsömn. Så fort jag mår lite annorlunda än vanligt just nu så kommer tankarna att tänk om det är början på något? Maken/Myrans pappa föddes 5 veckor för tidigt, så om han är lik honom skulle han komma redan nästa vecka :-)

Ni som fått barn, hur började er förlossning och hur kände ni er dagarna innan? Vore väldigt intressant att läsa om ni vill dela med er, som vanligt heeelt frivilligt. 

Nu ska jag kila till jobbet! Heldagsmöte som inte känns speciellt lägligt att "slösa" hela sin tisdag på när jag har annat som måste hinna bli klart, men men!

Ta hand om er!

Kramar ♥



Sötare än sötast


Måste ju visa att även myran fått sig ett par stövlar i dagarna.
Dock inte i gummi som sin mamma utan små "Baby Ugg" i
färgen Chestnut som jag tycker kändes lite extra pojkaktiga.


Sötare än sötast och mjukare än mjukast. Beställde dem
samtidigt som mina Hunterstövlar från Asos.com

Oj vilken måndag, gått i tvåhundra och nu när jag väl har hamnat här i soffan känner jag hur trött jag är i både kroppen och knoppen! Bara att inse att man inte riktgit är sitt forna jag just nu. Hade jag före graviditeten varit hemma en hel helg och softat som jag gjort de senaste dagarna så hade jag absolut haft mer energi hemma på måndagskvällen. Nu är det inte riktigt så längre, inte konstigt heller eftersom jag har en liten energitjuv som innneboende. 

Precis pratat med min pappa som ringde för skoj skull. Alltid kul att prata bort en stund och höra så att allt är bra med dem där nere på Västkusten. Var bara en liten retlig förkylning som störde honom denna gång. Skönt att jag (peppar, peppar) sluppit det hittills och att det inte smittar via telefonen.  

I helgen som gick har vi äntligen fått tummen ur och lagt in en beställning på en spjälsäng. Blev en BRIO Cot Two i vitt efter många om och men. Sängen finner ni just nu till 10% nedsatt pris hos Lännamöbler. Tror att den kommer bli helt perfekt för lillmyran. Leveransen kommer om runt 2-3 veckor.  

Nu ska jag försöka komma på vad jag ska svänga ihop för mat. Önskar er en skön kväll! 

Kramar ♥



I´m a cherry



Välkommen måndag! Kikar in här som hastigast denna morgon för att önska er en riktigt skön och bra start på veckan. Har legat och dragit mig bredvid maken i sängvärmen liiiite för länge denna morgon för att ha tid till att blogga något längre inlägg. Ibland måste man prioritera och bloggen vs. mys, ja ni förstår själva vad som "vann". Men ska försöka få till ett längre inlägg senare idag.   

Kan stolt avsluta detta inlägg med att berätta att jag igår fick en Blog Award från fina "The Swedish Girl" med en så fin motivering. Tack snälla rara!

Awarden kommer med följande krav: Berätta tre saker som ligger dig varmt om hjärtat och visa en favoritbild. Skicka sedan awarden vidare till fem bloggare. Så here we go: 

Tre saker som ligger mig varmt om hjärtat
* Kärlek
* Trygghet
* Vänskap

En favoritbild


En av mina favoritbilder är denna på maken och mig tagen i New York i
början av maj. Myran ligger redan där i min mage och växer ♥

Jag skickar härmed awarden vidare till dessa fem bloggare vars bloggar jag läser kontinuerligt och som jag tycker är värda lite extra uppmärksamhet :-)

I huvudet på Emmy

Miss Piffy

Stämningsfullt

Lilla Lalla

Camillas nya hem

Ha nu en riktigt skön måndag, så hörs vi!

Kram så länge ♥



En riktig vilodag


Utsikten från vår gemensamhetsterras längts upp i huset. En vidundrande
utikt har vi därifrån helt onekligen.

Från en annan vinkel ser man stora delar av Sjöstaden.

Höst, höst, höst..

Godkväll i stugorna! Vips har även denna helg snart passerat och jag sitter här efter en lång, varm och härlig dusch och väntar på att "Kalla Fakta" ska börja på TV4.

Ikväll handlar programmet om hur man har granskat Karolinska sjukhusets vård av utrikesminister Anna Lindh. Minns hur chockad jag blev att hon verkligen avled den där tidiga morgonen den 11 september 2003. Trodde nog som många med mig att det inte var riktigt så allvarligt som det senare visade sig att det var. En riktigt sorglig och onödig händelse! Ska bli intressant att se programmet och vad man kommit fram till.     

Det har varit en riktigt slapp söndag här i Sjöstadshemmet, inte hänt mycket överhuvudtaget. Verkligen kopplat av till max de gångna dagarna, en riktig vilohelg med andra ord! Imorgon är det återigen en ny arbetvecka och nya tag. 

Ha en nu en fortsatt skön söndagskväll och hoppas ni får en fin start på veckan. 

Kramar ♥ 



Saftigt dinkelbröd


Nämde att jag åt dinkelbröd härom dagen och fick då frågan om jag bakat själv. Det hade jag inte denna gång, men kan tipsa om detta bröd med dinkel och riven morot. Jättegott med några skivor ost och gurka på till en kopp te så här i höstmörkret. 

Söndagen är här och vi är inne på sista dagen på denna vecka. Tagit mig en rejäl sovmorgon, lustigt hur mycket jag kan sova i dessa dagar. Underbart skönt är det, men samtidigt känns det lite slöser då lediga dagen rinner ifrån mig. Men har förstått att sömn blir det kanske inte så mycket av framöver, så därför kan jag väl med gott samvete snusa bort några extra timmar under helgerna.   

Lika vackert ute denna dag som gårdagen och en promenad får det bli om en stund för att få sig lite luft. Ska försöka få med mig maken också tänkte jag. Vad som händer mer denna söndag för min del står fortfarande skrivit i stjärnorna. Skönt att ta dagen som den kommer helt enkelt. 

Vi hörs förhoppningsvis lite senare. Här får ni recpetet på Dinkelbrödet jag nämnde ovan.   

Dinkelbröd

Ingredienser:

½ pkt jäst
6 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 nypor havssalt
1 stor riven morot
2 msk flytande honung
1 dl solrosfrön
15 dl dinkelsikt mjöl
1 dl blandade frön, tex. svarta & vita sesamfrön, pumpafrön & solrosfrön

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och riv moroten. Ljumma vattnet till fingervarmt (37 grader) och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet, moroten, honungen och solrosfröna. Arbeta i mjölet efterhand. (När man bakar med dinkel så låter man degen vara ordentligt klibbig eftersom dinkel suger upp mer vätska). Låt degen jäsa i 45 minuter.

Klä en form med bakplåtspapper. Fös ner degen i formen och strö på frön. Lår brödet jäsa i ytterligare cirka 20 minuter. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet, låter det ihåligt så är det klart. Låt det svalna på ett galler och njut sedan av det nygräddat med ett gott pålägg.

Lycka till och Kramar ♥




Lördagskväll i Sjöstaden


Tända ljus är ett måste tycker jag under de mörka årstiderna,


Här kivilyktor i klarglas och frostat glas från Iittala.


Mysigt eller vad säger ni?

Lugnet har lagt sig över Sjöstadshemmet och vi är mätta och belåtna efter en krämig pastarätt med pepparsalami, gott, gott! Ljus är tända i hela lägenheten och i den "öppna spisen" och det är lördagsmys på högnivå här hemma. 

Nu ska jag ägna mig åt annat än att blogga, ville bara kika in och önska er en trevlig lördagskväll!

Vi hörs imorgon igen!

Kram/Anna ♥




Älskade lördag


Gårdagskvällens små godsaker som vi njöt av till till Idol.  
Semlemuffins, en med hallon och en med blåbär. Köpta
på Muffinsfabriken på Götgatan. Såååå goda och söta!

Före sötsakerna blev det sushi. Vegetarisk variant som jag
alltid väljer när det vankas japanskt. Tycker den rå fisken
(allt rått) ger mig kväljningar, därför passar den mig bäst.
Maken däremot kör på den lite mer "vågade" varianten
med lax och räkor ;-)


Älskar
verkligen lördagar och det oavsett om jag har något inplanerat eller inte. Så skönt att bara vara och jag tjatar förmodligen öronen av er om mina helgfrukostar var och varannan vecka, men jag tycker så mycket om dem. Så gott att ha lite extra gott pålägg, olika juicer, smoothies eller något annat man känner för just då, kokt ägg och kanske några goda marmelader. Att vi oftast äter dessa frukostar tillsammans jag och maken gör nog hela grejen extra mysig skulle jag tippa på, då vi inte äter tillsammans under veckans andra dagar. Men även om jag är ensam en helg så bjuder jag ändå mig själv på samma treatment, som sagt jag älskar helg!

 

Idag har jag en hel del saker att ta tag i. Liten butiksrunda, spana in spjälsängar och lite annat som måste införskaffas innan liten kommer. Måste även försöka få till en liten promenad för det är helt fantastiskt höstväder ute. Borde också ta tag i och lägga ut våra bäddfåtöljer, skrivbord samt väggskåp på Blocket, men är så osugen på det forumet. Vet inte varför... känns bara "jobbigt", men måste göras så ska nog försöka ta tag i det.

 

Nu orkar jag inte med mera skriverier just nu, ta hand om er, vi hörs!

 

Kramar ♥  




Fredagkväll & nystädat hem


Har precis städat av här hemma, så nu luktar det rent och allt står på sin plats. Just
nu softar jag en stund i soffan innan jag ska starta igång med kvällens middag. Har 
hällt upp en alkoholfri cider som ni skymtar där på bänken och ni kan även skymta
att jag fann vita liljor som nu står på köksbordet och är vackra. En perfekt start på
helgen helt enkelt!  


Idag har jag fyndat den allra första julklappen för detta år och inte helt oväntat är den till lillmyran och det är inget mjukt paket. Visst han kommer inte att vara medveten om julen detta år, men någon liten paket måste ju även han få av tomten. Annars är det numera bara maken och jag som sinsemellan byter klappar med varandra. Slutade för något år sedan att utväxla paket med mina föräldrar och min bror. Vi kände alla fyra att det tog för mycket energi att hasta runt och leta efter den ”perfekta” julklappen och det blir bara att man byter pengar med varandra i slutändan. Tror ingen av oss inblandade ångrar det beslutet, inte jag i alla fall!

 

Så är det ledigt några dagar igen. Solen strålar och har gjort sedan jag klev upp. Kallt är det och termometern visade på nollstrecket imorse, burr! Märker av allt mera att jag inte kan knäppa min kappa. Ser troligtvis ut som läderlappen när det blåser och kappan lever sitt egna liv en bit bakom mig ;-)

 

Maken är påväg hem och ikväll blir det repris på pastarätten med salami som jag svängde ihop härom veckan. Precis vad jag orkar med att fixa idag känner jag. Har sedan köpt varsin liten godsak till efterrätt på väg hem från jobbet. Hoppas de är lika goda som de är fina.

 

Ha en härlig fredag och helg oavsett vad ni har för planer!

 

Kramar ♥

Update: Ändring i menyn för kvällen, blir sushi istället för pastan!



Välkommen kära fredag


Jag tycker det är väldigt snyggt med lite mörkare färger på läpparna såhär på
höst och vinter, men jag själv känner mig inte riktigt bekväm i allt för rött eller
vinröttt. Önskar jag gjorde det, för snyggt är det...


Själv kör jag på rosa toner året om. Tror nog det passar mina färger i övrigt
bäst. Här snyggt från sminkfavoriten Chanel. Från vänster, läppglanset i färgen
"Stunt" nr 122". Läppstift Rouge Coco "Perle" nr 02 samt lipglosset i färgen "Futile
nr 139". Hur gör ni, använder ni mörkare ibland på vinterhalvåret?

Så är det fredag och snart helg igen! Kan inte förstår det, men så är det i alla fall! Vi storhandlade redan igår efter jobbet jag och maken så det slipper vi när vi kommer hem efter jobbet senare i eftermiddag, perfekt! Det enda jag ska göra är att köpa med mig en bukett med snittblommor. Tänkte gjort det redan igår också, men fann inga som föll mig i smaken i Sickla. Har fått för mig att det ska bli vita liljor som får pryda hemmet denna helg, så får bli en sväng förbi mysiga "Magnolia" där brukar jag sällan bli besviken på utbudet. 

Hämtade ut två paket igår när vi var och handlade. Ett innehöll bland annat en skötbädd jag beställde för länge sedan, men som varit restnoterad. Har varit ute efter en fin som ska få pryda bänken ovanför vår tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Vi har gott om plats på den stora vita bänkskivan, så den blir perfekt för blöjbyten framöver. Jag är supernöjd och när jag väl fixat till det där inne ska jag visa er bilder på slutresultatet.

Helgen ser just nu ganska oplanerad ut än så länge. Ska under dagen fundera ut något gott att svänga ihop ikväll till middag. Så förhoppningsvis börjar helgen med lite skönt fredagsmys iallafall.

Happy friday!

Kram ♥ 



Höstmörkret sänker sig


Höstmörkret sänker sig och då är det urmysigt att ta sig en
mysig hemmafika med en kopp kaffe med skummad mjölk,
hembakt blåbärsbulle med mandelspån på toppen...

... och så tända ett doftljus.

Haft en riktigt bra torsdag. Efter mitt morgoninlägg blev det en frukost i rena rama helgandan. Blev både kokt ägg, smörgåsar med gott pålägg, grönsaker, nyponsoppa och en kopp te tillsammans med maken som arbetat från hemmaplan denna torsdag.

 

Därefter var det dax för ännu ett besök hos MVC. Den första jag möter på där i väntrummet är vännen Caroline som hade tid hos sin barnmorska. Så vi fick oss en snabb liten pratstund där i väntrummet. Hon var så söt med sin fina mage där hon satt med endast två veckor kvar till BF. Så vill jag också se ut två veckor före! För egen del fick vi lyssna på vår lilla killes hjärtljud som fortfarande lät normala. Barnmorskan klämde sedan på magen för att konstatera att han där inne ligger som en liten ostbåge med huvudet neråt och ryggen lite åt höger. Jag fick ta blodtryck, blodsockerprov samt ett järnprov och det sist nämnda provet var i lägsta laget med 109. Detta med lågt järnvärde är inget jag märkt av, men det fick bli en sväng förbi Apoteket på väg till jobbet där jag inhandlade Niferex som jag nu är beordrad att äta två gånger om dygnet. Jag som inte känt mig det minsta trött(?) kommer väl att bli som en Duracellkanin nu då om järnvärdet går upp till mer normal nivå ;-)

 

Ledsen om det blivit en del gravidinlägg de senaste dagarna. Vet att många uppskattar dem, men andra mindre vilket jag kan förstå. Är själv en person som gillar omväxling, men vill bara dokumentera varje besök hos BM så jag senare kan gå tillbaka och kika i framtiden. Men lovar att det kommer andra inlägg redan med start imorgonbitt :-)

Nu ska jag sjunka ner i soffan för första gången denna kväll, önskar er en fin kväll! 

Kramar ♥




Femtio dagar


Vem är du vårt lilla hjärta? Hur kommer du att vara och att se ut? Kommer du ha
din pappas fina ögon eller mina mandelformade blå? Kommer namnet vi valt till
dig att passa? Så många tankar och frågor i mitt huvud just nu...


Denna torsdag är det femtio dagar kvar till beräknad förlossning. Kanske låter lång tid i era öron, men i mina som nu gått i detta tillstånd i 230 dagar tycker att det börjar låta läskig nära.    

Jobbar en sväng hemifrån här på morgonkvisten. Ska till mödravårdscentralen för det numera sedvanliga ”varannan vecka besöket” hos barnmorskan. Tiden är bokad till klockan 10 denna förmiddag, så det blir en liten mjukstart med frukosten här hemma i soffan framför Nyhetsmorgon för ovanlighetens skull. Direkt efter rutinundersökningen blir det till att kila till jobbet som vanligt. Fick förresten 5 369 st ärenden igår på mitt bord, det ni! Men ska såklart inte granska dem alla, vore stört omöjligt men de ligger ändock där på listor på skrivbordet och retas.

Blev inget bloggande igår kväll som ni märkte kanske. Hade helt enkelt inte det minsta lust. Andra tankar som rörde till det i huvudet på mig. Blev istället en frisk kvällspromenad och avslutade kvällen med ett "Greys Anatomy" avsnitt, en lång skön dusch och tillsist då sängen. 

Nu ska jag göra två dinkelsmörgåsar med skinka och tomat, koka en kopp te och ta vara på denna regninga morgon! Hoppas det blir en riktigt bra dag både för mig och för er!

På återseende, kramar ♥  




Lexington Baby


Senaste inköpet till babyrummet är dessa randiga lakan gjorda för spjälsäng.
Just en spjälsäng har vi dock inte införskaffat oss ännu, men ska lägga in en
beställning på en vit BRIO (inte bestämt vilken av modellerna ännu) inom en
snar framtid. Lakanen har jag haft i tanke sedan länge, tycker att de är enkla
och fina med sina vita och ljusblå ränder, precis som jag gillar.

Igår kröp jag ner i vår säng strax efter det att favoritprogrammet "Halv åtta hos mig" var slut. Sedan låg både jag och maken och tittade på tv i sängen i flera timmar ätandes isglass, på isglass. Maken kom på att det är rätt härligt att vara vuxen för man kan äta hur många isglassar på raken man vill utan att någon säger stopp. Jag kan inte annat än att hålla med :-) Somnade dock inte tidigare än vanligt, så är inte superpigg denna morgon. Vaknade dessutom runt 03 inatt och hade fasligt ont i magen och trodde ett tag att det kanske var dags? (allt för tidigt), men kom fram till att det var mina tarmar som spökade. Lite läskigt var det allt, liten får vänta lite till kände jag när jag låg där sömnlös i mörkret! 

Måste ta en sväng på stan efter jobbet idag. Flera saker som börjar sjunga på sista versen här hemma, både schampo, deodorant och lite annat småplock. Så det blir till att ta med sig lilla inköpslistan och bege sig ut en sväng och handla det nödvändigaste. Förutom detta är det arbete och ett långt eftermiddagsmöte för min del denna onsdag. Ett nytt projekt ska dras igång inför 2011. Jag kommer ju bara hinna vara med några rundor, sedan lämnar jag över min stafettpinne till någon annan i vår lilla grupp. Känns rätt skönt, för det vi ska göra känns inte riktigt som något som jag vill pyssla med, systemfrågor och liknande är inget för mig.

Nu på med vippiga svarta kappan som blir allt trängre, rosa halsduk och skinnhandskarna från Filippa K och ut i höstkylan!

Ha en bra dag, kram/Anna ♥



Dålig utsikt


Flera av er som efterfrågat bilder med de nya Hunterstövlarna
på fötterna. Så i vanlig ordning försökte jag göra er till viljes 
redan i fredagsmorse med att ta några bilder påväg till jobbet.
  


Dock inser jag att misslyckades för det blev inga bra bilder alls, 
trots att jag fotade upp mot 20 st. Får göra ett nytt försök en
annan dag när regnet återigen hänger i luften och stövlarna 
är på igen :-) 

Hemma!!! Haft en energisk och toppenbra dag. Känns som pusselbit, på pusselbit faller på plats just nu och det gör att jag kommer allt närmare så som jag hoppats på, nämligen att det ska bli allt lugnare framöver på jobbet ju större jag blir.

Fortsätter ikväll på min sanna husmanskost-anda och idag bjuds det dillstuvad potatis och isterband. Är inte det ålderdomlig mat som påminner om fornatider så heter jag något i denna stund helt obenämnbart?! Hoppas det ska smaka med lite rödbetor upptill. Maken är påväg hem och kommer om en halvtimma så då ska vi äta tillsammans för en gång skull. Oftast blir det att jag hinner äta innan han kommer hem, men eftersom han är "tidig" idag så blir det middag för två det gillar jag. 

Som ni säkert kan gissa vid det här laget blir det senare "Halv åtta hos mig" och troligtvis även "Desperate housewives". Tycker dock att det sist nämnda programmet inte lockar lika mycket längre, men i brist på annat kanske jag sjunker ner i soffan där runt nio tiden framför det senaste avsnittet med en kopp te och en hembakt blåbärsbulle. 

Nu ska jag fixa maten så den är redo när maken kliver in genom ytterdörren!

På återseende!

Kramar ♥  



Enkel husman



Igår tillagade jag något som var mycket länge sedan jag tillagade. Nämligen helt vanliga fläskkotletter med kokt potatis, sås och rårörda lingon och så gott det är! Fick till kryddningen perfekt så det var en riktigt kulinarisk måltid vi åt hur enkelt det än är. Är väldigt förtjust i just husmanskost, men kanske inte tillagar det varje dag precis, men tror det ska få bli ändring på det framöver, gott, gott!

Hade en skön och lugn måndagskväll. Försökte ta hand om mig själv lite extra så det blev nagelfix och även ett fotbad med efterföljande pedikyr framför tv:n. Riktigt skönt med en varmt fotbad emellanåt. Maken kom hem strax före halvnio tiden och sedan blev det mest mys för vår del innan det var dags för läggdags.

Har sovit riktigt skönt inatt och har de senaste veckorna funnit mig till ro med den lilla kulan när jag ska sova. Den känns inte så fasligt mycket i vägen nu när jag kommit underfund med hur jag ska ligga när jag sover. Skönt det för en god nattssömn är bland det bästa för både utseende, humör och välbefinnandet i övrigt. Så hoppas det håller i sig så länge det bara går!

Ser framemot denna tisdag, inte för att jag har något särskilt är på schemat, men känner mig på rätt bra humör!

Kram på er ♥



Goda Grannar


I lördags fick jag en "leverans" från min fina granne Teresia, som plingade
på dörren med en påse med gravidböcker och tidningar som jag får låna &
läsa. Så gulligt, så nu har jag litteratur att plöja igenom precis som jag
önskade. Tusen miljoner tack!

Var inte bara Teresia som plingade på ytterdörren i lördags, utan även en annan av mina grannar kom med en leverans av årets starkvinsglögg som jag beställt på Systembolaget. Två flaskor i skimrande guld perfekta till jul kom rara Katja med. Hur snällt som helst det också, massa tack än en gång. Jag har allt riktigt fina grannar kan man konstatera!

Väldigt kul att så många som över hundra personer har tagit sig tid att plita ner några rader under dagen om sig själva. Überskoj för mig att veta lite mera om vilka ni är som läser och många av er gav ju dessutom en liten motivation till varför ni klickar er in här och läser. Så jag har inte bara goda grannar, jag har även goda och fina läsare. Tusen tack och ni som ännu inte lämnat en kommentar kan såklart fortsätta fylla på, jag läser vart och ett av era kommentarer! 

Denna måndag har varit helt fantatisk sett ur ett höstligt perspektiv. Solen har fullkomlig strålat och det gör liksom inget att det är relativt kyligt för det blir så härligt krispigt på något vis. Jag älskar sådant väder. Måndagen har varit helt okej sett ur arbetets synvinkel också. Återrapport in och ännu en sak att bocka av på min "Att göra lista" innan jag går på föräldraledighet.

Får en hel del frågor kring just detta med när jag tänkt gå på just föräldraledighet och jag är väl troligtvis galen(!) som valt att inte vara ledig alls innan beräknad förlossning. Men jag känner bara att vad ska jag göra hemma innan liten kommer? Jag känner mig inte trött, jag har inte ont någonstans och då känns det som jag lika gärna kan "spara" mina dagar tills min älskade lilla myra verkligen är här. Mitt arbete är inte det minsta fysiskt krävande och som ni vet kan jag styra mycket av mina dagar alldeles själv vilket såklart underlättar. Skulle det visa sig att jag kommer att må "sämre" ju närmre den stora dagen kommer så kommer jag naturligtvis att dra ner på tempot och kan då arbeta lite mera hemifrån, men jag hoppas att det ska fungera så som jag tänker. Alla är vi ju olika, vissa känner att de har ett behov av att vara hemma innan, jag gör det inte! Mår man dessutom mindre bra än vad jag nu har fått turen att göra, så är det ju självklart att man ska vara hemma, men idag så känner jag att valet jag gjort är det rätta just för mig. Jag kommer att kunna sova en sväng på eftermiddagarna när jag kommer hem från jobbet för att samla krafter (vilket jag har läst i en av böckerna ovan att man ska göra) för i ärlighetens namn gör jag ingen större nytta om kvällarna som det är just nu ändå. Säkert helt annat om man är t ex. omföderska. Då har man ju minst ett barn redan hemma och då kan jag tänka mig att det är riktigt jobbigt. Så skulle myran en dag få ett litet syskon vilket jag hoppas, så kommer jag säkerligen se på saken helt annorlunda.

Nej nu ska jag fixa kvällens mat och se det sista utav "Förkväll". Ha en skön måndagskväll!

Kramar ♥ 



Välkommen hit!

Den senaste tiden har allt fler läsare hittat hit till bloggen "Starwoman" och jag tycker såklart att det både är smickrande och hur skoj som helst att många av er finner det så intressant på ett eller annat vis att ni klickar er in här dagligen. Tänkte därför att det vore på sin plats att hälsa er nya (och gamla såklart) läsare välkomna med en liten närmare presentation av mig och bloggen.



Ett av mina största intressen är inredning och det speglas också här i bloggen.
Hemma hos oss går mycket i vitt och jag försöker bjuda på en hel del bilder
från just vårt hem som är under ständig förändring på gott och ont.

vem är jag då som plitar ner alla ord, rader och meningar i stort sett varje dag året om? Jo en helt vanlig tjej född 1977 och uppvuxen på Västkusten några mil norr om Varberg tillsammans med min mamma, pappa och lillebror. Hade en trygg uppväxt på landet med många vänner vilket såklart avspeglat sig i hur jag är och formats som människa. Skulle själv beskriva mig som en glad, trevlig tjej med båda fötterna på jorden. Jag är nog väldigt kvinnlig i min framtoning, men är samtidigt inte rädd för att ta i och lite skit under naglarna skrämmer mig inte. Jag skulle säga att jag inte är det minsta "fin i kanten".

Efter gymnasietiden flyttade jag och bodde under några år i Lund där jag studerade Rättssociologi samt Juridik på Universitetet. En lärorik och kul tid som jag alltid kommer att minnas tillbaka på med glädje. Visst jobbigt och svårt var det allt som oftast, men också underbart skoj med kårliv, nationer, sittningar och alla personer man träffade och lärde känna. Numera är jag sedan några år tillbaka boende i huvudstaden och Stockholms nyaste stadsdel Hammarby Sjöstad tillsammans med min Jens. Vi gifte oss en solig och varm dag i maj 2008 efter nio år tillsammans. Ett helt fantastiskt och minnesvärt dygn. 

Jag arbetar sedan några år tillbaka som Skaderevisor på ett av Sveriges största försäkringsbolag, där jag kvalitetsgranskar skadehandläggningen så att författningar, villkor samt instruktioner efterlevs. Jag är även med och planerar internutbildningar samt utformar, utvecklar och förvaltar skadeinstruktioner, riktlinjer och policyn för bolagets skadehanteringsverksamhet. Ett arbete som jag trivs väldigt bra med, det är fritt och där jag får planera mina dagar helt på egenhand vilket passar mig som person bra.



Andra intressen som speglas i bloggen är min passion för att experimentera i
köket, shopping samt så har jag alltid varit barnsligt förtjust i skönhetsartiklar,
smink och fina flaskor och askar.


Jag började mitt bloggande i slutet av 2007 och då hade jag ingen större tanke med det hela, tänkte mest att jag testar på ett tag. Detta tag har sedan blivit till veckor, månader och år och jag har genom bloggen både funnit riktigt goda vänner samt träffat på människor som jag aldrig hade fått chansen att möta om det inte vore för just bloggandet. Helt fantastisk!

Min tanke idag med ”Starwoman” är att jag vill att det ska vara lite som att öppna en godispåse med blandade karameller när man klickar sig in här. Så jag försöker mixa vardagslivets tankar med mina intressen inredning, matlagning, shopping och tips i övrigt. Jag försöker även dela med mig av en hel del bilder, det sistnämnda är något som jag personligen tycker gör en blogg lite mera intresseväckande.



Då vi går i väntans tider blir det även en hel del tankar, babyshopping och
planering och tankar kring inredningen av barnkammaren


I dessa dagar ligger även en del fokus här på bloggen på den kommande bebisen som växer i min mage och som är mitt och makens första barn. Myran som vi kallar honom är beräknad att födas runt den 3 december. Så det blir en hel del funderingar kring det kommande föräldraskapet, babyshopping och planering av barnkammaren.

Jag hoppas så klart att ni även i fortsättningen kommer att klicka er in här när ni får lust och tänkte bara tillsist be er innan ni klickar vidare att ni lämnar en liten kommentar där ni skriver namn, ålder samt vilken stad/ort ni bor i. Såklart är det helt frivilligt, men vore bara så kul för mig att veta lite vilka ni är som läser här inne. Så tack på förhand och tack för att ni klickar in här var och varannan dag. Utan er hade det helt klart inte varit lika skoj att driva denna livsstilsblogg.

Ha en underbar måndag och på återseende!

Kramar/Anna ♥



Höstpiffat i vitt


Lite höstpiffat har det blivit på balkongen, dock inte klart ännu
men två vita ljung fick följa med hem igår och står nu där ute
och är vackra.


Den vita krukan kommer från Åhléns & jag hittade faktiskt
kvittot tillhörande den igår när jag röjde från 2002(!) men
tror faktiskt de säljs än idag?!
 

En av ljungen står på golvet tillsammans med några lyktor.
Gillar just lyktor på höst/vinter där ute som man kan tända
så lyser det så fint in i lägenheten genom de stora fönster-
partierna.

Idag har det känts lite lättare att röja här hemma. Troligtvis för att jag tog det allra värsta igår. Dock går det till ett visst och jag lessnar på det, men envis som jag är ska jag bli klar innan denna helg är över. Vill få tomma rena ytor där inne så man kan börja om pånytt inom en snar framtid.

Är det fler än jag som den senaste veckan har haft svårt att komma in samt att kommentera på bloggar? Min dator står och tänker och tänker och det tar en evighet rent ut sagt om det ens fungerar att komma in överhuvudtaget. Lätt irriterande och som sagt vet inte om det är bara min dator eller om det är fler av er som upplever samma? Blir ialla fall inte många kommentarer från mig i dessa dagar och det beror helt enkelt på detta lilla fenomen.  

Nu ska jag återgå till mitt roliga helgnöje innan det mörknar ute. Kanske hinner jag med ett inlägg till innan dagen är slut, om inte hörs vi imorgon igen!

Stor kram ♥ 
  



Höstliga & goda tillbehör


Denna lördagskvälls tillbehör här hemma hos oss. Rårörda
lingon och smörstekta kantareller, supergott & höstligt.

Om en liten stund ska vi fortsätta njutningen med äppelsmulpaj
med kallrörd vaniljsås. Går ingen nöd på oss med andra ord!

Lördagkväll och jag är mätt efter en riktig god måltid med klassisk potatisgratäng, grillad fläskfilé toppat med smörstekta kantareller, rostade rotsaker samt lite rårörda lingon. Bara rödvinet som saknades, men ett glas kall mjölk fungerar det också kan jag meddela :-) En äppelsmulpaj står i ugnen just nu och ska avnjutas om en stund med vaniljsås och en espresso. Riktigt äkta hösttema på middagen denna lördag här hemma i Sjöstaden med andra ord. 

Denna dag har mestadels gått åt till att röja här hemma. Jag samlar på mig så mycket prylar, tomlådor, påsar, ja you name it! Nu när vi måste göra plats till det blivande barnrummt så måste jag gå igenom och kasta, kasta och kasta. Fick ett bryt mitt upp i allt och föll i krokodiltårar (troligtvis hormoner) då jag bara kände att hur mycket jag än röjer så är det lika mycket skit kvar och jag vet inte vart jag ska göra av allt? Så trött på mitt eviga samlande, önskar jag var som maken min som aldrig sparar på något i stort sett. Tur inte jag är utslängd och bortkastad iallafall ;-) Är långt ifrån färdig och måste gå igenom sakerna själv då det är mina saker, maken kastar allt annars så vågar inte riktigt chansa, så får bli en fortsättning imorgon. Ska bli underbart när det är klart!  

Ikväll blir det mys med maken, blir nog någon film om en stund skulle jag tippa på. Ha en underbar kväll! 

Stor kram ♥



S T O R S T A D



Vår fredagsmiddag på "Storstad" i Vasastan. Hade jag vetat hur min mat skulle
se ut i ljuset från kamerablixten hade jag aldrig vågat mig på en beställning.
Ser riktigt äcklig ut, men risotton med trumpetsvamp & musslor var helt ok.
Till efterrätt en äppleterrine med krademummaglass & nötkross. 

Godmorgon lördag!

Har varit vaken några timmar nu och legat under täcket i sängvärmen och läst Dagens Nyheter med en snusandes och sovande make bredvid mig och en liten Myra i magen som haft hicka till och från hela morgonen. Känns som rytmiskt tickande där innifrån och det ska tydligen vara just hicka man känner har jag läst mig till.  

Gårdagskvällen blev som några av er kanske märkte ovanligt tyst här på bloggen. Anledningen var att vi var ute och åt en trevlig fredagsmiddag med Joachim, Fredrika och deras lille Wilhelm på restaurang "Storstad" vid Odenplan med några efterföljande timmar hemma hos dem. Hade en riktigt trevlig kväll och såklart extra mysigt att få gosa med charmtrollet Wilhelm snart åtta veckor och att få sitta och prata med Fredrika om förlossning och allt annat som sker runt omkring precis för och efter bebisen ankomst. Ser framemot både fler middagar tillsammans samt att vi ska hitta på en massa kul saker båda familjerna när Myran väl också är född. Tack för en trevlig kväll alla inblandade!

Idag har jag inte särskilt mycket på agendan. Har inte hunnit med att städa av här hemma ännu denna vecka, så får bli en sväng om med dammsugare och mopp. Tvättmaskinen håller i detta nu på med tvätten och jag tror att det även får bli en nypa frisk höstluft bort till blomsterbutiken "Magnolia". Ska kika efter bland annat ljung för att fixa lite höstpiff på balkongen. Så lite småsaker blir det att pyssla med denna lördag, men resterande av tiden blir det hemmamys med mina älsklingar; maken och magen.

Ha en härlig lördag!

Kramar/Anna ♥
 



Sjöstaden i höstskrud


Höst har kommit till Sjöstaden precis som i resten av Sverige. Vackert med alla
skiftningar på träden. Ser framemot alla barnvagnspromenader jag ska ta i dessa
vackra omgivningar när liten väl är född.

Kan inte fatta att det redan är fredag idag? Vart tog den här arbetsvecka vägen? Det är alltså snart helg igen eller är jag helt ute och cyklar? För mig känns det som en onsdag eller något i den stilen. Ja ja bara att vara glad åt att det är som det är för vem gillar inte fredagar och helg? 

Maken ska arbeta hemifrån denna dag så han ligger kvar och drar sig lite extra denna morgon vilket gör det svårare för mig att slita mig från hemmets varma och trygga bo. Själv skulle jag inte kunna arbeta hemifrån idag för jag har ett möte inbokat på eftermiddagen. Lagom kul med inbokat möte en fredagseftermiddag, men ibland blir det så!

Ni som funderar över utseendet på bloggen så är den bara tillfällig som jag skrev igår. Det är blogg.se som håller på just nu, så utseendet kommer gå tillbaka till sitt normala igen om några dagar. Nu ska jag kila ut och inviga mina nya Hunterstövlar och ta tag i denna sista arbetsdag för denna vecka!

Tillsist tusen tack för alla era boktips och tips i övrigt, guldvärt att ha er!

Kramar & trevlig helg om ni inte kikar in här fler gånger idag ♥



Oktoberregn & förberedelser


Denna mörka choklad med chili från Lindt fick följa med hem för
ett tag sedan från mataffären, men sedan har den fallit i "glömska".
Men ska nog tjuvstarta helgen med en liten bit här under kvällen
och se om smakkombinationen faller mig i smaken. 


Promenixen hem denna eftermiddag var allt annat än mysig. Oktoberregn med allt det för med sig med blåst, regn och hala löv på marken. Helt slut nu när jag väl satt foten innanför ytterdörren. Känns som jag växt i storlek bara sedan förra helgen och myran där inne är oerhört aktiv och har varit nu några dagar. Bökar, buffar och håller på som en vilde. Någon som vill ut kanske? 

Tror det börjar bli hög tid att skaffa sig information om själva förlossningen för än så länge har jag inte läst på överhuvudtaget om vare sig olika typer av smärtlindring eller förlossningens olika faser. Har känts  väldigt avlägset och förlossningen är inget som jag varken funderat eller oroat mig över i någon större utsträckning hittills. Vet bara att det är något man måste gå igenom på ett eller annat sätt där längre fram för att få den där lilla gullungen i sin famn. Men nu är det om någon vecka bara ynka 50 dagar kvar och vem vet, bestämmer sig lillmyran för att komma före beräknat datum så kommer jag stå totalt handfallen. Så dags att läsa på lite tror jag bestämt. Har ni något bra tips på literatur som jag kan kika på hojta gärna till!  

Nu ska jag fixa iordning en stor kopp chaite med smak av kanel/kardemumma och krypa upp i soffan till sista delen av "Förkväll". Undrar ni över utseendet på bloggen är det bara tillfälligt den ser ut så här...

Kramar ♥



Från valnöt till vitaste vitt



Vitt, vitt vitt så ser köksdelen ut hemma hos oss i Sjöstaden.

Godmorgon och G R A T T I S till min söta lilla mamma ♥ som har namnsdag idag!

När vi flyttade in för snart 2 ½ år sedan var köksbänkarna i amerikansk valnöt. Något som jag inte var särskilt förtjust i (ogillar att blanda olika träslag, golven här hemma är i ek) och ju längre tiden gick mörknade bänkskivorna och antog en nästan rödaktig nyans och desto mer ogillade jag dem. Så lyckan var stor när vi i början av året bytte ut dem mot måttbeställda i vit laminat från IKEA. Vi har inte haft problem med repor och dyl överhuvudtaget än så länge för er som undrat över det. Vi bytte även ut den vanliga diskbänken mot en nedsänkt diskho från "SMEG" och ny kran från "Strands" och sett ur mina ögon blev det så mycket bättre. Så vi har inte ångrat den lilla makeovern för en sekund. Köket i övrigt kommer från Marbodal. Så här såg det ut precis innan vi flyttade in. 

Denna torsdagsmorgon blir det inte fler rader än så här från mig här på bloggen. Hinner inte fördjupa mig i något mera för jag måste kila till jobbet i detta nu. Men önskar er en fantastisk fin torsdag trots att det (iaf här i stan) blåser, är ett grått och trist oktoberväder utanför ytterdörren!

Ha en fin dag, på återseende!

Kramar/Anna ♥



Polkadot i ljusblått


Har nämnt dessa lakan i ljusblått med små vita prickar från Polkadot Design tidigare,
men tycker de tål att nämnas igen. Gillar den milda blå färgen mot allt det vita vi har
här hemma. Blir perfekt för lillmyran att snusa och sova under kalla vinterdagar. 

Så är jag tillbaka hemma i Sjöstaden igen. Mina tunnelbaneresor gick perfekt, hittade alldeles själv och bytte från grön till röd linje som jag inte gjort annat. Men jag förstår varför jag inte åker tunnelbana var dag, mycket "skumma" människor och trångt så in i bänken under pendlingstiderna, men allt gick som sagt bra. Även seminariumet var riktigt intressant och givande. Känns bra att ibland kunna uppdatera sig med folk i branschen.

Blir inget långt inlägg denna kväll. Är hungrig och måste ta tag i matbiten alldeles strax och sedan ska jag plocka med lite småfix här hemma. Bland annat fylla i uppgifter om min inkomst mm som ska sändas in till Försäkringskassan. Ska även under kvällen packa en åkpåse från 7 A.M ENFANT som ska sändas i retur då den inte föll mig i smaken (mest färgen som jag inte gillade. Beställde en beige men tycker den ser mer brun ut och passar inte alls ihop med barnvagnen). Tycker den vita åkpåsen från Bugaboo passar allra bäst i vår vagn från samma märke, så den behåller jag och returnerar den andra. Så nu är barnvagn och även en åkpåse till min lilla myra fixat och klart och står/ligger här hemma och väntar- check, check √. 

Ikväll är det säsongspremiär för både "Bonde söker fru" och min absoluta favoritserie alla kategorier "Greys Anatomy". Så det blir en kväll framför tv:n för min del med kärlek, intriger, vita sjukhusrockar och spänning!   

På återseende! Kramar ♥ 



Seminariedag


Har ni inte luktat på detta doftljus i doften "Clean Cotton" från Yankee
Candle, så gör det! Doftar så rent och gott. Har haft doftsprayet i flera
år och även avverkat ett antal av just dessa doftljus.
 
Godmorgon, det blir inte en dag att spendera på kontoret för min del idag heller. Ska på ett seminarium hela dagen förlagt till Bergshamra med registrering från klockan 09:00 och sedan håller det på fram till klockan halvfem i eftermiddag. Så jag ska om en stund brottas med ett byte i tunnelbanan och hoppas att jag kommer på rätt tunnelbanetåg (ska tydligen åka mot Mörby Centrum enligt uppgift) och att jag sedan kommer av vid rätt hållplats. Wish me luck!

Igår när jag klev in genom porten här i vårt hus möttes jag av trevliga Teresia som dels är en läsare av min blogg (kul) samt är ordförande i vår bostadsrättsförening. Har vetat att hon och hennes man precis som vi väntat en liten pojke med bf någon gång i augusti/september och igår spranga jag då på henne med barnvagn och den söta lille tre veckors bebisen liggandes där i vagnen. Så söt och så liten - stort grattis än en gång! Jag kan inte riktigt fatta att jag själv förhoppningsvis kommer traska ut genom samma dörr med barnvagn och vår lille gosse inom bara några få veckor ♥

Nä om man skulle ta tag i det där med tunnelbaneresan nu så jag kommer i tid. Ha en skön dag!

På återseende, kramar ♥
 



Hektisk morgon, lugn kväll


Hann aldrig läsa denna i helgen, så det ska jag ta igen i detta
nu, blir en stund i soffan med lite härlig inspirationsläsning.

Kastades in i ett morgon- och förmiddagsmöte imorse. Hade noterat fel mötesdatum med hela tio dagar(!) Så det var bara att samla ihop villkor, papper och penna och springa till hissen och åka ytterligare 8 våningar upp i höghuset med andan i halsen till ett produkt/villkorsmöte. Så en rivstart vart det allt, resten av dagen har efter det lilla ”missödet” flutit på i bra takt och inga fler ”överraskningar” har dykt upp.

 

Känt mig rätt trött idag. Beror troligtvis på helgens resa i kombination med min ovanligt tidiga gårdagsmorgon. Dessutom hade jag lyckats med konststycket att sätta alarmet på ringning denna morgon kl 04:45. Hur jag fick det till att det är lika med kvart i sju som är den tiden jag brukar masa mig upp om mornarna, är för mig ännu en gåta. Men mobilen skränade igång där mitt i natten och väckte såklart upp både maken och mig. Så flera anledningar finns allt till att jag nästan nickade till framför datorn efter kl 15 denna eftermiddag.

 

Har nu tänt en massa ljus här hemma, bytt om från dagens kläder som var en svart mjuk ullklänning från Zara, en rosa kofta med knytband från H&M och sköna strumpor och lufsar nu runt i min sköna morgonrock istället. Håret har åkt upp i en knut och funderar på om inte sminket ska åka av rätt snart det också. Blir hemmamys ikväll och förhoppningsvis en tidig sänggång.

 

Nu ska jag läsa i Plaza Interiör och ha det lugnt och stilla en stund! Sköt om er så hörs vi!

 

Kramar ♥



Little monkey friend


Visst är jag söt här jag sitter och väntar på den där bebisen
det ryktas om att jag ska få bli kramdjur till. Undrar bara
hur läääääääänge ska jag behöva vänta egentligen? :-)

Första gången jag såg denna söta mjuka apa från Jelly Cat var på en bild för tapettillverkaren Sandbergs barnkollektion "Kaspar & Saga II" för några år sedan. Blev helt "kär" i den redan då och tänkte att den måste jag köpa när jag får barn. Sedan har flera bloggerskor vars bloggar jag läser köpt den übersöta apan till sina barn och jag kunde inte vara sämre, jag som fullkomligt  Ä L S K A R apor. Så denna lilla kompis klickades hem redan bara några veckor efter pluset visade sig på stickan. Sedan har han suttit och väntat och väntat här hemma på bebisen, tror han väntar lika mycket som jag faktiskt ;-)

Gårdagens Sundsvallstripp gick bara bra. Träffade trevliga personer och själva genomgångarna med var och en av handläggarna gick bra de också. Det lilla jag hann se av Sundsvall tyckte jag verkade ganska mysigt. Hann klämma in en kort liten tripp i några affärer innan tåget tog mig tillbaka till Stockholm igen. Föll för inredningsbutiken "Welcome" på Storgatan. De hade massa fint från bland annat Bruka Design, Yankee Candle, Bitc, SIA, Cult Design, Himla mm. Fick med mig ett stort doftljus från Yankee Candle i min absoluta favoritdoft "Clean Cotton". Perfekt för ett väldoftande hem i höst samt så blev det ett litet set till Myran från Bruka.

Inga förseningar alls på tåget, varken på dit- eller hemresan, toppen! När jag kom till Centralen igår kväll så stod min älskling där och väntade och överraskade mig. Så vi åkte tillsammans sista vägen med tunnelbana och tvärbana tillsammans hem, myspys!

Har fått en massa frågor om mina Hunterstövlar och jag beställde dem från ASOS. Billigare än att beställa dem från Sverige och då är frakten från England inräknad i det billigare priset, så ett litet tips så här på tisdag morgon!

Nu ska jag packa ihop mina prylar som ska med till jobbet och sedan ska jag kila ut och möta denna tisdag. Blir att börja skissa på en återrapport och förbereda mig inför morgondagen då jag ska på ett seminarium i Bergshamra hela dagen. Ha en fin dag!

Kramar ♥ 




Saffranssås med kräftstjärtar



Förra söndagen svängde jag ihop en saffranssås med kräftstjärtarna som jag fick över från mitt kräftfrosseri under lördagen. Blev riktigt gott och fint med den gula färgen mot de röda kräftstjärtarna så inte bara gommen som fick sin beskärda del utan även ögat.   
 
Ingredienser - 2 personer
1 schalottenlök
1/2 msk mjöl
1 1/2 dl vatten
1 dl lätt crème fraiche
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 kuvert saffran
1 vitlöksklyfta
100 g sparris
1 burk kräftstjärtar i lag

Gör så här:
Skala löken och finhacka den. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och crème fraiche. Rör ner smulad buljong, saffran och pressad vitlök. Låt såsen koka upp under omrörning. Smaka av. Dela sparrisen i mindre bitar och lägg ner dem i såsen. Koka i ytterligare några minuter. Smaka av. Tillsätt de avrunna kräftstjärtarna och låt allt bli genomvarmt men inte koka. Servera med nykokt pasta och rucula.

Smaklig måltid!



Höstnytt i sminkskåpet


Taxfreeshopping kunde jag såklart inte hålla mig ifrån i helgen som gick. Blev
både en mascara från Lancome (min favorit från Dior fanns inte, tyvärr!), ett
nytt Juicy Tubes från Lancome i färgen Melon (nr 22).


En ögonskugga från Chanel i färgen Vanités (nr 08) i olika plommonfärgade
toner. Perfekta kulörer tycker jag så här på hösten.

Samt ett nagellack från Chanel i färgen Diabolic (nr 427) som är riktigt mörkt
vinrött. Ser nästan svart ut här på bilden, men det är vinrött och passar även
det så här på hösten/vintern. 

Mama mia vad svart det är ute! Jag är inte van att kliva upp riktigt så här tidigt om man säger så och det märks att det inte är sommar längre. Tidiga sommarmornar är ju underbara och ljusa, men nu är det bäcksvart ute. Tur att alarmet på mobilen fungerade för annars hade jag garanterat inte kommit upp i tid det är en sak som är säker. Trodde nästan det var ett skämt när klockan ringde för en stund sedan. 

Nu sitter jag här och äter en smörgås och dricker en kopp te. Om en stund kommer taxin som ska köra mig till Centralen. För att vara på den säkra sidan så bokade jag den redan igår kväll. Klockan 06:30 avgår sedan X2000 norr ut och det blir en dag i Sundsvall för min del. Om jag slipper en massa förseningar (ska väl inte hoppas förmycket antar jag...) så ska jag vara tillbaka här i stan igen runt 19:30 ikväll. 

Som ni säkert förstår så hinner jag inte sitta här och filosofera mer just nu, måste packa ner datorn och fixa det sista. Hoppas att ni får en bra start på denna vecka, så hörs vi eventuellt ikväll om jag hinner!

Stor kram ♥
 



Kvällsmys & en förkyld make


JUST NU: Kvällsfika med egengjord kaffe med skummad mjölk
toppad med lite kanel och så mina egengjorda kanelbullar såhär
dagen före kanelbullensdag imorgon måndag.

Märks att jag inte bloggat på några dagar för plötsligt så får jag sådan lust att skriva inlägg på inlägg. Vi har precis ätit middag här och nu sitter jag framför "Ensam mamma söker" nyduschad och nöjd med livet i största allmänhet. Visst hade gärna haft en dag ledigt till för helgen bara försvann, men veckorna brukar gå minst lika fort dem så snart är det fredag igen skulle jag tro!

Maken har blivit jätteförkyld denna söndag och jag hoppas verkligen att det inte ska smitta mig. Jag har "peppar, peppar..." klarat mig väldigt bra från allt var sjukdomar heter denna graviditet. Var bara precis de allra första veckorna då var jag förkyld och hade huvudvärk var och varannan vecka, men efter det har det inte varit någon bacill som rått på mig alls. Men nu ligger det väl i farans riktning med tanke på hur han plötsligt nyser, harklar sig och lever rövare i största allmänhet här hemma.. Stackaren, han är lite ynklig här ;-)

Tillsist ett stort TACK alla rara för era snälla kommentarer om bilderna på mig och magen tidigare idag. Ni är så snälla ♥ Nu är det bara en halvtimma innan söndagsfilmen börjar och nu är det reklampaus i programmet så jag avslutat här för att packa väskan inför morgondagen. Hoppas att jag ska hinna plita ner några rader i arla morgonstund innan jag tar tåget mot Sundsvall imorgonbittit. Så på återseende och sov sött!  

Massa kramar ♥   



Riga, Rīga, Рига, Riia







Nu är tvätten avklarad, resväskan är uppackad, min lilla taxfree shopping dokumenterad med kameran och så har jag hunnit med lite surf bland favoritbloggarna. Perfekt att vi kom hem såpass tidigt denna söndag för då hinner man med både det ena och andra samt lite mys på det.

Helg trippen till Riga blev som väntat lyckad. Vi reste med kryssningsfartyget MS/Romatika till den Lettiska huvudstaden så det blev helt klart mest tid tillbringad på Östersjön (som var kavlugnt, skönt det). Men de som ville hade några timmar igår att utforska Riga på. Jag hoppas ju kunna åka dit igen framöver och då göra staden mer "på riktigt" för Riga är en perfekt stad för weekendresa

Vi hade i vilket fall ett helt underbart väder, helt perfekt för att strosa omkring bland de mysiga gränderna, ta en kaffe och insupa den historiska atmosfären. Gamla staden i Riga är charmigt med sina gränder, hus och många av de vackraste sevärdheterna ligger koncentrerade just där. Så det är väl dit man först ska ta sig när man besöker staden. Tack för de Riga-tips jag fick av några av er innan jag åkte, hann inte med så mycket som sagt, men kommer att spara tipsen och hoppas som sagt att jag snart kommer tillbaka men då flyger jag nog helst dit och bor på hotell i stan.

Själva kryssningen i sig är som alltid på de där båtarna. Taxfree, halvdana uppträdanden, fylla och mycket speciella människor. Det sistnämnda är rätt charmigt i sig på någotvis i o f s, men det slog mig att jag aldrig skulle åka på de där båtresorna med små barn. Blev iaf en god födelsedagsmiddag för svärmor i fredagskväll med hela gänget. Både jag och födelsedagsbarnet som firade sin 60-årsdag dagen till ära valde en pestobakad rödtunga med krämig saffranssås, jätteräkor, hjärtmusslor och linguini pasta. Riktigt gott, men det var en i mina ögon lite för liten portion men så är jag gravid också, svärmor tyckte det räckte gott och väl som det var ;-)

Nu ska jag ta mig en dusch, sedan fixa till köttfärsås och spagetti samt förbereda inför morgondagens tjänsteresa. Kvällsfilmen blir "Irene Huss - Guldkalven".

Ha en fortsatt skön söndag!  
 
Kramar ♥




T R E T T I O T V Å


Har ju utlovat en bild på mig och magen så här kommer då
två från igår morse då vi gick in i graviditetsvecka 32...


Är inte så jättestor om magen, men enligt bm så ligger jag exakt
mitt på normalkurvan. Fast folk i min omgivning tycker att jag är
liten, men han ligger både långt in & långt ner busmyran :-)

Så är vi tillbaka hemma från vår lilla tripp österut. Får bli ett eventuellt inlägg om detta längre fram, men kan säga så mycket som att dagarna blev lyckade och svärmor har nu blivit firad ordentligt i dagarna två.

Igår gick jag in i vecka 32 och i denna vecka börjar de s.k. lanugohåren som har täckt bebisens hud att försvinna. De flesta rynkorna i bebisens ansiktet är borta och barnet utvecklar förmågan att svettas. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen och kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Rörelserna i magen kommer att vara som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att kännas som knuffar eftersom barnet får allt mindre utrymme att röra sig i. Barnet har efter denna vecka mycket goda chanser att överleva om det föds

Jag själv känner mig fortfarande pigg och inte särskilt tung eller otymplig som det står att många nu känner sig i denna vecka. Inatt sov jag från det att jag slöt ögononen strax efter klockan elva igår kväll tills maken väckte mig runt åtta tiden denna morgon, hur skönt som helst. Jag behöver oftast inte gå upp på natten och besöka toaletten för att tömma blåsan. Det höll jag på med flera gånger om natten fram tills runt vecka 13-14, men sedan försvann det, väldigt skönt! Kommer troligtvis tillbaka ju större myran blir för det blir ju trängre och trängre om platsen där inne, men glad så länge jag slipper för det var ett himla spring där ett tag.  

Nu ska jag packa upp väskan, sätta på en maskin med tvätt och ta till vara på resterande av denna söndag. Så på återseende!

Kramar ♥



Rustad för regn & rusk - check √


Mina nya ögonstenar från Hunter - Carnaby Boa Tall. Visst är de
lite lika Hunters samarbete med Jimmy Choo för några år sedan. 
Dessa kommer jag få bra användning för under mina kommande
promenader i regn och rusk i höst & vinter.


Valde att köpa till fleecestrumpor för att säkra mig mot kyla i
off white, matchar barnvagen om inte annat, haha!

F R E D A G - så härligt att skriva dessa sex bokstäver i den ordningen. Särskilt efter denna vecka med mycket planering, pappersarbete, möten och förberedelser. Tror jag blir lite "stressad" av att veckorna går och att jag snart ska gå hem på långledighet. Jag är och har alltid varit en person som måste ha koll på saker och gärna ligga steget före på arbetet, men svårt just nu. Ja, ja världen går inte under för det, bara jag själv som mår dåligt av det så ska försöka släppa taget lite om mitt kontrollbehov.

Igår tyckte jag att det blixtrade till i Idol och plötsligt fanns det flera intressanta sångare i startfältet. Säger bara OLLE, vilken skön röst och Linneas lugna stämma föll även den mig i smaken. Duktiga båda två, så heja heja!

Jag har ju nämnt ett x-antal gånger att helgen kommer att tillbringas i Riga, men för er som mot förmodan har missat det skriver jag det än en gång. Lite trist är att min fina svägerska inte kommer följa med då hon är sjuk. Trist för hade sett framemot att träffa henne, men bättre hon tar det lugnt och ser till att bli frisk en gång för alla, det är det som är det allra viktigaste - Tänker på dig Marie ♥

Flera av er som påpekat de sista dagarna att det är länge sedan ni fick se mig nu och det kan jag hålla med om. Så jag får se till att någon fotar mig och magen i helgen. Så ni får se mig och hur jag har växt sedan sist när jag är tillbaka på svensk mark igen.

Trevlig helg och har ni tur (eller otur, beror ju på hur man ser det ;-)) så kanske jag får till ett inlägg under helgen också, men kan inget lova då jag inte vet hur det är med internet. Tack för ni klickar in här var och varannan dag och lämnar så fina kommentarer!

Stor kram /Anna ♥



RSS 2.0