OXXO design


Detta snygga och somriga armband hämtade jag ut på posten idag och
jag är såååå nöjd. Supersött med pärlor, prismor och silverbollar.


Det är designat "OXXO design" och finns att köpa från CreativeLounge. Jag
kommer att lotta ut ett valfritt smycke från deras webshop inom kort så håll
utkik här i bloggen!!!

Hoppas att er tisdag hittills varit till belåtenhet. Min har varit alldels förträfflig kan jag avslöja. Haft en kreativ dag på arbetsfronten och när jag kom hem vid halv fem tiden blev det några timmar på balkongen med laptopen uppkopplad samtidigt så jag har fått lite annat gjort samtidigt som jag bättrat på solbrännan som nu så sakterliga börjar framträda allt mera.

Visst känner man sig allt lite fräschare med lite färg på kroppen och på nosen? Det gör i alla fall jag, men det gäller ju att sola med måtta och sola smart. Själv ligger jag ALDRIG och pressar i solen men så har jag knappt en rynka heller. Det där lät väl kanske, men jag menar bara att jag trots allt är över trettiotvå år, men jag har inte speciellt mycket rynkor, en och annan skrattrynka runt ögonen kanske, men det beror ju endast på att jag är en så GLAD SKIT ;-) Jag tror att det annars beror mycket på att jag alltid i alla år har varit försiktig och noggrann med att sola lugnt. Sedan har jag väl haft en fördel av att jag tycker att det är så förbannat tråkigt att ligga i solen, jag får myror i brallan efter fem minuter och måste bokstavligen kliva upp. Så från början var det väl kanske inte för att jag var "klok", men med åren kommer klokheten och då är det skönt att aldrig ha fastnat i solträsket ;-)

Kvällens "middag" blev inget annat än enkla chicky bits direkt från frysen och ner i stekpannan plus ett stort glas isvatten. Matlusten är väl så där i det varma (nej jag klagar inte!) vädret, så det räckte och blev över med de små kycklingbitarna för att jag skulle bli mätt. Nu väntar jag på maken som ska komma hem från sitt nya jobb, spännande värre att höra hur han haft det!

Sköt om er och stor kram till er från mig ♥



Basilikakryddad quornburgare med tomatpesto



Jag har aldrig tidigare testat att göra burgare på quornfärs, men detta ska jag absolut testa. Jag tycker att recept låter supergott och en burgare helt i min smak. Vill man inte ha det vegetariskt borde man ju lätt kunna byta ut quornfärsen mot vanlig nötfärs istället?!Tomatpesto kan man såklart köpa enkelt i affären färdig, men det är kul ibland (tycker i alla fall jag) att göra egna röror, såser och just pesto. Recepten kommer från "Leva & bo".  

Ingredienser - 4 st
300 g quornfärs
2 st kokta kalla potatisar
2 st ägg
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 dl basilika, hackad
Salt & peppar

Till servering:
Melon
tomatpesto
skivad rödlök
sallad
bröd

Gör så här:
Arbeta ihop färs, riven potatis, ägg, vitlök, basilika, salt och peppar till en smidig färs. Forma färsen till 4 burgare. Grilla eller stek burgarna cirka 3 minuter på varje sida. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med melonklyftor, pesto och lök.

TOMATPESTO

Ingredienser:
15 st soltorkade tomater i marinad
1 st färsk basilika i kruka
0.5 chilifrukt, hackad
1 st vitlöksklyfta hackad
parmesanost, färskriven
1 dl olivolja
Flingsalt
Nymald peppar

Gör så här:
Mixa tomater, basilika, chili och vitlök. Blanda i osten och sist olivoljan. Smaka av med salt och peppar.



St. Tropez


Min nya klocka modell större från Jet Set. Klockan heter
St. Tropes & jag fullkomligt älskar den. Skitsnygg särskilt
tillsammans med mina ringar.

Köpte klockan för halvapriset på Ur & Penn i fredags.
Snygg på solbränd arm!
 

Godförmiddag kära tisdag och grattis alla Elof och Leif som har namnsdag denna dag! Jag har en kort fikapaus här på jobbet och ska då passa på att skriva några små rader. Inte mycket hänt sedan igår egentligen, jag har sovit halvbra p.g.a. att det varit ganska så varmt i sovrummet i natt, men jag klagar verkligen inte på värmen, skulle faktiskt inte falla mig in för en sekund. Det är så få dagar under året som det är såpass varmt som det är ute i dessa dagar och jag blir nästan lite trött på dem som är så snabba på att klaga så fort det råkar vara varmt mer än två dagar i följd. För några veckor sedan så klagade vi flesta på att det var för kallt och för dåligt väder och det sades "Vad är detta för sommar?", inte är det lätt att göra människan nöjd det är då ett som är säkert.


Dagen ser ut som de flesta andra tisdagar, jobbet från morgon till eftermiddag. Jag ska försöka att traska hemåt i god tid, inte för att jag har något särskilt att sätta händerna i, men jag vill bara komma ut och njuta några timmar i solskenet.


Hoppas att ni som arbetar likt mig får en bra dag på jobbet. Ni andra "fria" människor önskar jag så klart en bra dag också, men ni kan ju faktiskt styra mer över era dagar så det är inte direkt synd om er ;-)


Kraaam  



Godnatt & sov gott!


Sjöstaden i skymningen denna måndagskväll. Vackert!




Måndagkväll, sprängda luftslott & söta hallon


Kvällsmys i vilstolen med tredje & sista delen ur Millennium triologin. I glaset
enkelt kallt kranvatten, färsk mynta & små söta hallon. Svalkande & gott!

Måndagkväll, mätta och belåtna efter kvällens grillning i sommarvärmen. Blev kött med ljummen potatisallad innehållande bland annat färskpotatis, rödlök, smulad fetaost & sparris, egengjord tzatziki och bubbelvatten. Sååå gott, men det gjorde mig också fantastiskt trött. Har börjat på tredje boken "Luftslottet som sprängdes" ur Millennium triologin så jag har suttit ute och läst i vilstolen och slängt ett och annat getöga på flera vackra luftballonger som befunnit sig på himlavalvet, sååå mysigt!

Kvällen har inte bjudit på mycket mer än så här. Njuter helt enkelt av sommar, sol och att jag äntligen har lämnat in min skriftliga rapport på en "special revision" jag gjort under våren. Fick dessutom tillbaka återkoppling från högsta hönset i eftermiddags där hon skrev att hon var mycket nöjd, vilket gjorde mig lättad då jag från början verkligen kände att jag var ute på mycket svag is, men nu är det alltså avklarat, så nu kan jag bocka av detta och gå vidare. Skönt!

Nu ska jag återgå till Luftslottet som sprängdes, på återseende!

Kramar ♥



Heta sommardagar


Svalkande isvatten i ärvda glas från Orrefors med egenodlad
mynta som smaksättare. Marimekkoskålen fick agera "ishink".  


"Skönhetsbibeln" av Karina Ericsson Wärn plöjde jag
igenom under gårdagseftermiddagen. Mycket man känner
till redan, men ändå kul läsning med endel nya & bra tips.

Vi utnyttar vår lilla balkong allt för lite kom jag underfund
med igår. De enkla trämöblerna från IKEA passar perfekt 
på den 3-4 kvadratmeter stora platsen. Kudde och filt från
H&M Home.

Bygget ni ser med små fönster är en gemensamhetsterass
med med slående utsikt över Sjöstaden & Södermalm.  
  

Måndag och jag är boostad till max med energi som lätt kommer att räcka veckan ut känns det som nu i alla fall. Helgen har varit grymt bra på alla sätt och vis och jag har fått mig en dos av lite av varje vilket resulterar i ett glatt och harmoniskt humör.


Promenixen till jobbet denna morgon var oerhört varm trots att det var relativt tidigt på morgonen så jag vågar sätta en slant på att det blir varmare än varmast ute idag. Helst hade man ju velat ligga vid vattnet eller rättare sagt i vattnet även om jag är en badkruka och egentligen inte är direkt road av strand och badliv, men vid sådana här tillfällen mitt på sommaren när solen fullkomligt steker ute så kan jag glida ner i vattenbrynet likt en liten säl och bara ligga där och flyta ;-)


Igår när maken kom hem tog vi en sväng med bilen och stannade och drack varsin cappucino. Makens första ever, han dricker inte kaffe egentligen, men igår så sippade han i sig en och annan klunk och erkände att det var okej smak om än en aning bittert som ha sa. Senare på kvällen tog vi en promenad i Sjöstaden och satte oss sedan på vår lokala pizzeria och åt varsin pizza. Jag har inte ätit pizza på månader, så det var riktigt gott. Jag valde en med bland annat parmaskinka och färska tomater på. Extra mysigt att sitta ute i kvällssolen och äta. Ikväll blir det grillning (igen!) köttet ligger i marinad i detta nu och suger åt sig av alla smaker så jag får klura på vad för tillbehör vi ska ha under dagen. Sommaren är ljuvlig!


Önskar er en härlig dag och glöm inte solkrämen på om ni ska vara ute i solen. Mycket lätt att bränna sig nu och det är verkligen inte nyttigt. Så kleta på er =)


Stor kram




Rosé, grillning & tjejsnack






Av bilderna ovan att döma så kan ni nästan räkna ut att jag hade en vansinnigt skoj gårdagskväll. Började med några softa timmar i solen på Therese balkong med rosé och tjejsnack. Efterföljdes senare på kvällen av grillning i den härligt lummiga trädgården. Den marinerade ytterfilén serverades med bakpotatis, en underbar sallad både för gom och öga med bland annat solrosskott, sockerärtor och smulad fetaost och till allt detta flera olika kalla såser. Bland annat en frisk smarrig limesås som Tessan hade svängt ihop själv, riktigt riktigt god. Tror jag ska stjäla receptet och dela med mig till er någon dag ;-) Efter maten blev det musik på högsta volym, bubbel i glasen och sedan försvann vi ut i sommarnatten och kom hem lagom tills det var ljust ute igen, så idag är det lite trötta ögon här. Stor tack Tessan för mat, husrum och för en riktigt lyckad kväll!

Nu ska jag svänga ihop lite äggröra som jag plötsligt fick sådan lust efter. Eftermiddagens ska spenaderas i solen på lilla balkongen med isvatten och läsning innan maken kommer hem för då blir det myspys.

Ha en skön söndag så hörs vi senare!

Kram kram



Minitripp


Packningen redo för avfärd mot Enköping denna fullkomligt strålande & varma junidag!

Sitter här halvfärdig för att snart åka mot Enköping och en riktig tjejlördag med min kära vän Tessan som jag lärde känna när jag några år bodde i just Enköping. Ska bli jätteskoj att ses då det var ett tag sedan nu

Packningen
är som ni ser ovan så gott som färdig packad och nu är det bara jag som måste piffs klart, kläs på och sedan är det bara att packa och hoppa in i mercan och styra kosan nordväst ut mot "Sveriges närmaste stad". Det tar runt en timma att köra dit här från Stockholm så jag räknar att vara där strax efter 15 tiden. Då blir det mys och tjejlördag för hela slanten med grillning, rosé & bubbel i glasen. Vädret kunde verkligen inte vara bättre, det är varmt och soligt. Jag funderar på vad jag ska ha på mig bara, får bli något enkelt och lätt. Jag lovar även att packa ner kameran så kanske ni kan få se några fler ego bilder på mig (haha!) och lite annat från min minitripp.

Hoppas att ni får en härlig lördag med det allra bästa i livet!

Stor kram



Fredagsfynd från Mango & Zara


Snygga reafynd i beige & korall från eftermiddagens spontana shoppingtur.

Fredagskvällen är här och jag kunde ha varit på "Sex and the City" fest på Ambassadeur i denna stund då jag blev medbjuden i veckan av de två partypinglorna Annika och Lisa. Dresscoden var enligt uppgift "dina högsta klackar & din somrigaste klänning" i rena Carrie Bradshaw andan, men jag avstod hur skoj den än lät. Jag känner att jag vill satsa helhjärtat på morgondagen och vill inte komma till Tessan sliten, trött och känna mig "dagen efter". Så jag blir hemma och myser i stället så jag är pigg i morgon.   

Efter jobbet i eftermiddags blev det en sväng på stan för några ärenden. Jag kunde naturligtvis inte heller låta bli att kila in i både den ena och andra affären då det är reor överallt och jag kunde inte låta bli att handla heller. Det blev bland annat klänningarna ovan. Från vänster en beige enkel och stilren klänning från Zara. I mitten en ljuvligt korallfärgad liten maräng från Mango i tunt skirt material samt längts till höger ännu en en beige klänning med knappar perfekt att ha på jobbet nu under varma sommardagar med enkla sandaler. Köpte även en svart partyväska, två par jeansleggins i jeansblått och vitt samt en klocka "modell större". Jag har ju min morgongåva från Sjöö Sandström som jag älskar. Den är klassisk och kommr aldrig gå ur tiden (haha, var ju liiite skoj skrivet!) men denna nya från Jet Set kommer mer vara en partyklocka nu på sommaren, det var halva priset och kostade med andra ord under 300 kr så jag slog till.

Nu ska jag packa upp resterande av fynden jag handlat och sedan ska jag ta mig ett långt och skönt bad.

Vi hörs imorgon!

Stor kram



T G I F



Det har tillkommit cerise på balkongen för att få in en accentfärg. Att valet föll på 
den kulören beror på plexiglasskivan som löper lodrätt från balkongen. Dock är
jag inte säker på att jag är nöjd med resultatet. Bara att inse att jag har "svårt för"
färg. Kanske åker det bort redan ikväll eller så ger jag det en chans. Vad tycker du? 

Äntligen är det fredag och strax helg och ledighet igen. En vecka har passerat sedan midsommarafton och HELA den gångna veckan har bjudit på sol, sol och mera SOL! Eftersom jag och maken hade en riktigt mysig gårdagskväll på tu man hand med grillade hamburgare, gott i glasen och balkonghäng så är jag på riktigt bra humör idag, toppen! Jag fick dessutom promenadsällskap till jobbet vilket var ett tag sedan = ännu mera mys! Nu sitter jag här och arbetar och ska jobba på i 200 knyck under några timmar för jag vet redan nu att jag inte kommer att bli särskilt långvarig här i eftermiddag, så då får jag jobba i dubbel hastighet istället.


Jag har några ärenden som jag måste hinna fixa innan morgondagen när jag väl kommit hem då jag ska till Enköping för en tjejträff denna helg. Det står prat, grillning, solning i trädgården och rosésippande på lördagens schema. Plus eventuellt lite festivalstämning med bland annat Alcazar, då Hamnfestivalen just nu pågår för fullt i "Sveriges närmaste stad" som Enköping så fint kallas. Jag ser jättemycket fram emot helgen och att få träffa dig Tessan. Maken ska göra sin "plikt" och åka på svensexa för en av killarna som ska gifta sig i augusti. Så för hans del blir det västkusten, inte så illa det heller. Jag såg att det skulle bli runt 28 grader varmt där nere i helgen, här få vi nöja oss med runt 25 vilket inte är fel det heller ;-)


Nu MÅSTE jag fortsätta mitt arbete här, men ha en riktigt skön fredag så hörs vi som vanligt lite senare eller imorgon!


Stor glad fredagskram



Varma ananasspett med sting



En lite spännande efterrätt med en ny smakkombination. Man borde kunna slänga spetten på grillen när köttet eller vad man nu har grillat är klart. Jag älskar färsk annanas och jag kan tänka mig att det blir en hit tillsammans med stinget från chili samt en lätt "bränd" och karamelliserad ton från honungen, eller så blir det inte en hit, vad vet jag ;-) Testa själva, jag har tänkt att jag ska prova nästa gång vi har grillen igång hemma. Annars kan ni ju steka dem i stekpanna som receptet säger.   

Ingredienser: 4 personer
1 röd chilifrukt
2 msk honung
saften av 1 lime
1 färsk ananas
grillspett av trä
1 msk smör


Till servering:

mangosorbet eller vaniljglass
och ev några färska
jordgubbar


Gör så här:
Dela, kärna ur och strimla chilin. Blanda med honung och limesaft. Skala och skär bort stocken från ananasen. Skär i bitar och trä upp på spett. Pensla spetten med chiliblandningen. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek spetten tills de får en fin färg. Vänd då och då och pensla med marinaden under tiden. Servera spetten varma med mangosorbet eller vaniljglass.

Receptet kommer ursprungligen från tidningen Femina.




En doft av kryddor


Oregano passar bra till pasta, pizza, kötträtter, sås,
stuvning, sallad, tomat- & osträtter.


Citronmeliss ger sallader, drinkar & maträtter en upp-
uppfriskande citrussmak. Citronmeliss är svagt sömn-
givande & kan hjälpa vid en orolig mage


Basilika passar till otroligt mycket, tex. till fisk, fågel, kött,
grönsaker, sallader, såser & marinader. Tomat & basilika
passar mycket bra ihop. Man kan också krydda vinäger &
brännvin med denna förnämliga krydda.


Gräslök är en omtyckt krydda som bland annat används
klippt i sallader, på smörgås & till inlagd sill.
 

Jag är väldigt road av växter och trädgårdsliv och jag har ärvt intresset av min kära pappa och släkten på hans sida. Han älskar att påta i jorden och hemma i mitt barndomshem har mina föräldrar en underbar trädgård med en massa olika träd, växter och blommor, plus en gräsmattan ser ut som rena rama golfgreenen. Nu har jag ju som bekant ingen egen trädgård att husera i, men jag roar mig med mina krukor med diverse blommor, örter och andra växter på balkongen och i år är jag riktigt, riktig nöjd med resultatet. Jag tycker att det är kul att se när det växer. Just nu är det rena växthuseffekten utan att jag för den delen har ett växthus då det är så soliga och varma dagar. Helt perfekt för växtligheten. 

För att få lite ordning bland allt det gröna fixade jag häromdagen några små mycket enkla skyltar med namnen på alla mina olika örter som jag har planterat i två stora självbevattnande krukor. Jag fixade skyltarna genom att använda mig av vanliga träpinnar (sådana man har när man grillar), ett styvt papper som jag klippte i lämplig storlek och skrev namnet på örterna och så fäste jag det hela med en vanlig klädnypa och stack ner skapelserna i jorden. Finns ju naturligtvis finare skyltar i t. ex. plåt med förtryckta namn på som man kan köpa i handeln för 30-40 kr/st, men jag tycker att det känns onödigt att lägga pengar på, så detta fungerar alldeles utmärkt och jag är nöjd, nöjd!


Hoppas att ni får en ljuvlig sommardag så hörs vi lite senare!


Kramar så länge



Perfect match?



Om lyckan skulle vara ett lack heter det Bermuda Shorts. Färgen från Essies sommarkollektion väcker just riktiga sommarkänslor tycker jag. Snyggt med målade naglar på både händer och fötter på sommaren mot lagom solkysst hud, även om jag mesta dels kör på fransk manikyr på händerna. Tårna brukar dock få sig lite mera färgglada lack. Tror att detta nagellack skulle passa väldigt fint till en av de tilltänkta utstyrslarna jag tänkt ha på mig på något av bröllopen vi ska på i sommar då färgerna ser ut att matcha både klänning och skor. 

Lacket finns att köpa på Blush.se för 110 kr. Även kulören:  Life Saver med sin snygga korallfärg gillar jag. Snyggt, snyggt!

Nu ska jag skrubba färskpotatis  och sätta igång grillen så att det blir någon middagsmat denna varma sköna onsdagskväll!

Stor kram på er! 




Pasta med räkor



Denna middagsrätt ska jag svänga ihop någon av dagarna i veckan. Jag älskar kokosmjölk, sambal oelek samt scampi så det är nog helt klart en rätt för mig. Kanske även för någon av er? Maken är dock inte förtjust i skaldjur, men man borde kunna byta ut skaldjuren mot kyckling i så fall. Här får ni receptet i alla fall. Tyvärr minns jag inte var jag har hittat receptet från.  

Ingredienser: 4 pers

400 g pasta
1 kruka färsk koriander
300 g skalade räkor eller scampi
1 msk rapsolja
1-2 tsk sambal oelek
salt och peppar


Sås:
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
11⁄2 dl kokosmjölk
1 dl mellangrädde
2 limeblad
1 msk röd currypasta
1 msk hummerfond
salt och peppar
ev 1 limefrukt


Till servering:

en fräsch sallad


Gör så här:
Börja med såsen. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skala och skiva vitlöken tunt. Blanda sedan alla ingredienserna i en kastrull och koka på svag värme tills såsen börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev lite limesaft om du önskar friskare smak. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Häll av vattnet och spola snabbt igenom med kallt vatten. Ringla lite olja över och rör ner hackad koriander. Salta och peppra. Fräs räkorna i oljan på hög värme tillsammans med sambal oelek. Salta lite. Lägg upp pasta och räkor på tallrikar och ringla såsen över. Servera med en fräsch sallad




Lata eftermiddagar på bryggan


Lyssnar på musik från Iphonen & njuter av lugnet på bryggan igår em...

... och så läste jag ur "Flickan som leket med elden"...

... och så blev det egofotning emellanåt & så läste jag ännu mer...

och så läste jag liiite till.. ;-) Svårt att lägga ifrån sig böckerna av Stieg Larsson...

Just nu så får bloggandet stå tillbaka lite granna för andra saker som händer samt att jag helt enkelt vill ta vara på de varma och soliga eftermiddagarna och kvällarna som naturen just nu erbjuder och då blir det inte mycket tid över till skrivandet. Så ni får stå ut med lite torftiga inlägg om det lilla just nu och även ni föredrar väl (hoppas jag!) att vara ute i sommarvädret före att sitta inne och läsa min blogg, även om jag är oerhört glad och tacksam för alla er som klickar in här varje dag. Det betyder mer än ni anar så fortsätt så, men stick gärna ut huvudet utanför dörren också ;-)


Bjuder i alla fall på några bilder från gårdagen som jag likt föregående eftermiddag tillbringade på en av bryggorna hemma. Satt i över två och en halv timma och njöt av solskenet och läste om Lisbeth Salander, Mikael Blomkvist och de andra karaktärerna ur Stieg Larssons böcker, spännande värre nu så här på slutet av boken!


Ikväll hoppas jag att maken och jag får några timmar tillsammans då det inte blivit mycket umgänge den senaste tiden av flera olika skäl. Ta vara på dagarna nu och sköt om er så hörs vi senare eller imorgon, nu är min lilla rast slut!


Stor kram     



Med solsken i blick


Dagens jag påväg till arbetet i min blå sommarklänning från
Gina Tricot som jag inviger idag med en enkel vit topp under.

Här omkring ska jag sitta om några timmar...


Klänningen ser ut så här på. Dålig bild/ljus men går inte att
få till bättre p.g.a lysrör i taken här på jobbet, man ser ju
klänningen i alla fall vilket var meningen med hela bilden   

Godmorgon på er i högsommarvärmen. Jag traskade hit i solen i mina sköna sandaler och i min blårandiga klänning utan någon jacka/kofta. Första gången detta år som jag inte tog på mig en jacka på morgonen. På promenaden hit fick tankarna sväva fritt med skön musik flödande i öronen. Jag har ju som bekant för er som läser här inne haft problem med min Iphone sedan första dagen jag fick den, lämnade äntligen in den för någon månad sedan och förra veckan fick jag beskedet att jag fick en helt ny från Apple och vilken skillnad det är. Denna nya telefon ringer när den ska, smsen kommer på direkten och allt är helt plötsligt en fröjd med denna lilla manick och det är först nu jag fattar dess "storhet".


Kom förresten ihåg att packa ner en pocketbok i morse, så nu ligger den i väskan och väntar på att det ska bli eftermiddag så att jag kan gå och sätta mig på en brygga i solen och läsa och samtidigt få lite färg på nosen, längtar redan. Måste ju erkänna att man inte är så där riktigt motiverad att sitta här inne just nu när det är högsommar utanför dörren, men det är lugnt här på jobbet inga möten inplanerade alls denna veckan så jag tar saker och ting i min egna takt just nu, skönt det! Väntar dock på paketet från Köpenhamn fortfarende... Hmmm!


Önskar er en riktigt bra dag och på återseende som vanligt!


Stor kram



Avkopplande eftermiddag








Vilken härlig eftermiddag jag haft! Traskade hemåt från arbetet ut med kajen på Södersidan för en gång skull och tog båten MS Emelie över till Sjöstaden och slog mig sedan ner på en av bryggorna som konstigt nog var ledig denna soliga eftermiddag. Jag satt sedan där ute ensam i vattnet i nästan två timmar och lyssnade på musik från Iphonen och studerade det livliga båtlivet. Jag har sett allt från kajaker, segelbåtar, seeightseeingbåtar till riktigt stora fraktfartyg. Jag har även nyfiket följt fågellivet och bland annat konstaterat att svanparet inte fått mindre än sju(!) ungar i år, hur gulligt som helst. Förra året blev det bara en liten söt rackare, så i år får mamma och pappa svan helt klart många fler att se efter ;-) 

Jag har sammanfattningsvis haft en väldigt avkopplande och rofylld eftermiddag. Imorgonbitti ska jag försöka att komma ihåg att ta med mig en bok i väskan, så kanske jag kan göra en repris av denna eftermiddag och sätta mig ute på bryggorna och fördriva tiden med läsning i solskenet. Vem vet kanske kan köpa med mig något att äta till och med, mysigare än så kan det knappast bli så det tåls att tänkas på =)

Hoppas att er dag varit lika bra som min. Nu vankas det kvällsmat här, så på återseende!

Kram på er! 



Små färgklickar


Nya kulörer på köksbordet. Kivilyktor i äppelgrönt samt vattenblått får samsas
med den rökfärgade samt klara varianten. Gillar de små färgklickarna skarpt
mot det annars ganska sterila hemma!

Måndagmorgon och det var en vecka sedan jag satt här bakom skrivbordet sist. Då vräkte regnet ner och det var mer likt oktober ute än juni. Idag är det däremot sol, sol sol och ska så vara hela veckan ut om man får tro de "visa" och det är med andra ord betydligt mera junilikt ute nu - Äntligen kanske sommaren kom då, lagom till min älskade pappa gick på semester dessutom =) 

Det är alltså en vecka sedan jag arbetade sist, men det känns som jag varit borta härifrån mycket längre än så. Det är konstigt att det känns så ibland, men det är väl när man hittar på saker och reser bort som jag gjort över helgen som gör att det känns som det är längre än det egentligen varit, i o f s bra för ibland kan det ju kännas som man knappt varit ledig alls. 

Jag hoppas att min vecka blir bra. Ett litet orosmoment har dock dykt upp när det gäller ett antal ärenden som jag borde fått tillsända mig från Köpenhamn, men som jag naturligtvis INTE fått. Trodde garanterat att högen skulle ligga här nu när jag kom tillbaka men så är inte fallet och nu brinner det minst sagt i knutarna dessutom... Så våra kära danska grannar från landet i väst får allt ta och lägga på ett kol nu innan jag blir arg på riktigt ;-)

Önskar er en underbar dag och ni som har semester eller av annan anledning är lediga njut lite för mig också ute av solen. Sköt om er väl och glöm inte att ta tillvara på dagen!

Stor kram



Midsommarblomster






Bilder från igår då det blev en riktig långpromenad i naturen. Det är verkligen
så fruktansvärt vackert ute just nu med all sin skira grönska & alla söta
sommarblommor. Fann sju olika sorter av midsommarblomster, men jag tog
dock inte med mig dem hem och la dem under kudden, det fick vara ;-)

God söndag på er! Här skiner solen från en till viss del blå himmel men solen får samsas med en del fluffiga sommarmoln. Det är med andra ord inte helt klart väder, men helt okej och temperaturen är dessutom riktigt behaglig denna söndag.

Jag har haft några dagar där jag boostat mig med en massa energi, umgåtts med snälla och trevliga människor, ätit gott och druckit gott vin. Helt enkelt njutit av lata sommardagar så som det ska vara, men nu måste jag snart återgå till verkligheten igen. Åker hemåt under eftermiddagen för imorgon är det återigen arbete som gäller efter sex dagars ledighet. Jag hade annars gärna stannat här på Västkusten några extra dagar, men det går helt enkelt inte. Jag får åka hem och ta tag i det som måste tas tag i även om det känns jobbigt just nu när jag sitter här i fridfullheten.

Hoppas er midsommarhelg varit helt underbar och så hoppas jag att er kommande vecka blir kanon oavsett om ni nu kanske har semester eller om ni likt mig måste bege er till arbete imorgon måndag igen. 

Stor kram och på återseende!



Midsommarafton i bilder


Jag påväg till midsommarfestligheter! 

Mycket praktiskt med ett stort & rymligt partytält när vädret är ostadigt så
att man slipper springa in & ut. Det kom en regnskur när vi precis kommit,
men efter inte mer än 5 minuter försvann de mörka molnen & sedan hade
vi faktisk solsken ända till det blev mörkt. Helt perfekt!   

Jag var i alla fall ordentligt förberedd för ostadigt väder då jag hade mina
röda gummistövlar från Viking på mig tillsammans med en blommig
sommarklänning, grön kofta samt skön sjal.


Midsommarblomster som några av barnen plockat och som vi smyckade
den söta lilla... 

... Midsommarstången med. Kanske lite svår att urskilja mot allt det gröna
i värdparets underbart lummiga trädgård, men kan meddela att den var
jättefin. 

Efter utsmyckningen blev det dans. Här ser ni ser mig "in action" när jag tar
mig en sväng om till bland annat "Små grodorna"  & "Prästens lilla kråka"  ;-)  



Efter allt dansande blev det dags för midsommarmiddag med bland annat
sill av olika sorter, färskpotatis, ägghalvor, köttbullar & prinskorv till barnen, 
urgoda snittar med olika fyllningar, sallad, bröd & ost. Efterrättev var även 
den traditionell med sommarsöta jordgubbar & äkta vaniljglass. Gott, gott!
 



Söta små flickor med midsommarkransar i håret vid ett eget litet bord. De
såg så stolta och "vuxna" ut där de satt och åt. Sött, sött!
 


Bilderna talar väl för sig själva så jag behöver väl egentligen inte ens skriva att jag är sååå glad att jag valde att åka väster ut, men jag gör det ändå. Detta är midsommarfirande när det är som allra allra bäst, underbara vänner, glada barnskratt, god mat och gott i glasen. Så tack snälla Camilla och Daniel för att ni ordnade en så fantastiskt lyckad midsommarafton och jag kommer gärna nästa år igen ;-)

Idag är det som ni vet midsommardagen och det är en riktigt lugn dag hemma hos föräldrarna. Förmiddagen regnade bort och en och annan åskknall har vi dessutom fått lyssna till, men nu har det spruckit upp med solsken till min stora glädje och det blir grillning på schemat ikväll. Gott, gott!

Nu ska jag gå och vara lite social. Hoppas er midsommarhelg vart toppen hittills. Det har min varit och än är den inte slut! 

Stor kram

//Anna



Glad Midsommar





Blev en relativt tidig morgon för min del denna midsommarafton för jag har varit uppe troligtvis före tuppen och strax ska jag packa in mig själv och min weekendbag i mercan och så rullar jag väster ut till mina föräldrar över helgen. Behöver lite miljöombyte så därför beslöt jag mig tillsist ändå för att det får bli en liten resa ner till Västkusten denna midsommarafton. Så i eftermiddag är det traditionellt firande med sill, potatis, jordgubbar och dans runt stången som gäller tillsammans med mina barndomsvänner och deras familjer. Jag inte träffat några av dem på riktigt länge nu (sedan bröllopet?), så jag ser framemot eftermiddagen/kvällen och att få skratta, prata och bara umgås. Men först ska det avverkas några timmar i bilen.  

Jag önskar er alla en riktigt GLAD MIDSOMMAR och njut av firande i familj och goda vänners lag. Ta hand om varandra, er själva och ni som är ute i trafiken denna helg kör för gudsskull försiktigt så inget händer, jag lovar att göra det samma. Midsommar är en av de "svartaste" helgerna på året när det kommer till dödsfall i trafiken. Så som sagt kör med sunt förnuft och stressa inte, lova det! Bättre att komma fram lite försent än att inte komma fram alls!

Vi får helt enkelt se hur det blir med inlägg de kommande dagarna, finns tiden och möjligheten så kommer jag så klart att printa ner några rader och dela med mig av vad som händer, annars på återseende söndag/måndag hoppas jag?!

Midsomriga kramar

//Anna



My fabulous Choo


Mina fabulösa cerisa skor från Jimmy Choo som jag planerar att använda
på något av de kommande tre bröllop vi är bjudna på tillsammans med
klänningen ni skymtar lite lite på bilden. 

På tal om Jimmy Choo så kunde man igår läsa att den 14 november lanseras höstens samarbetskollektion på H&M med just det brittiska skovarumärket Jimmy Choo. Det är första gången som H&M samarbetar med ett accessoarmärke och Jimmy Choo kommer även han för första gången att erbjuda en kollektion damkläder att matcha till skor och väskor. Jag kan säga så här att det kanske även blir första gången för mig att sälla mig till skaran som är beredd att "slåss" för att komma åt en godbit designad en samarbetspartner. Jag har tidigare år varit måttligt imponerad av de plagg och assecoarer som tagits fram av både den ena och andra kända designern. Jag har t o m tyckt att hysterin är på gränsen till pinsam och de sista kollektionerna designade av Matthew Williamson samt Roberto Cavallis tycker jag har varit riktigt hemska. Men nu som sagt kanske det blir första gången jag köper något för Jimmy Choo är en favortit designer. Så jag hoppas och håller tummarna för att det blir en ursnygg kollektion. 

Här är det en mulen och ganska trist dag. Jag har inte fått gjort mycket vettigt. Jag ska städa av en sväng här nu och sedan ta ett beslut vad jag ska göra med min midsommarhelg. Hoppas ni i alla fall får riktigt härliga dagar och vi håller väl alla tummarna för strålande solsken imorgon, även om det ser mörkt ut! 

Största kramen till er!



På väggen


Har fått en del frågor om våra ramar ovan. Och de kommer ifrån Bolagret,
Vad jag kan se finns de dock inte på hemsidan, så man måste nog bege
sig till någon av butikerna.


Ramarna är ganska "kraftiga" och måtten är 51 cm hög, 40 cm breda samt
djupet är ca 5 cm. Jag trivs oerhört med dem.


Illustrationerna i ramarna är gjorda av Cassandra Rhodin & Lovisa Burfitt
(den i mitten nedan). Jag har helt enkelt printat ut dem på skrivare i A4 format &
sedan har jag ramat in dem. Säkert inte okej att göra så, men jag har gjort
det ändå, så "criminal" är jag ;-)



Ännu en skön semesterdag snart till ända. Har utfört mitt mission för dagen som bestod i att åka och handla matvaror på ICA. Känns oerhört skönt att ha detta avklarat nu med tanke på att det imorgon troligtvis kommer att vara överfullt med folk som ska handla inför midsommarhelgen. Det enda som vi måste komplettera med om vi stannar här hemma är jordgubbar, det kände jag inte att jag vill köpa idag då är de väl "mosiga" tills på fredag.  

Ikväll blir det en ost & skinkpaj och en blandsallad till middag. För mig är det riktigt sommarigt med pajer i alla former. Goda att äta varma, svala och kalla. Så det som blir över ska jag antingen frysa in eller äta till lunch imorgon. Gott, gott!

Har inte så mycket mera att avrapportera denna afton, utan jag önskar er en bra kväll så hörs vi imorgon igen!

Kramar



Frukost i det gröna


Frukostmys med äggsmörgåsar, juice samt en kopp kaffe. I bakgrunden
skymtar ni pilträdet jag handlade igår. Nu väntar jag ivrigt på att det ska växa
sig kraftigare. Trädet är en snabbväxande sort, perfekt för en person som
mig som är otålig ;-)


Här har ni mig, pigg, glad och förväntansfull inför denna dag. Har avnjutit en mysfrukost på balkongen med lite receptläsning och en stor kopp kaffe. Nu väntar någon timma eller två i solen under mitt nyinköpta lilla träd och jag påbörjar sista delen av boken "Flickan som lekte med elden", har man semester så har man! Måsarna skränar i takt med en maskin av någotslag nedanför huset. Äntligen börjar omgivningarna runt vårt koloss till hus börjat ta fart. Stenläggning, planteringar och annat som bjuder på oljud pågår för full. Underbart, vi har bott vid ett bygge i över ett år nu så ingen är gladare än jag när det en gång för alla blir klart vilket också kommer medföra att byggarna plockar ner sina fula baracker så att jag får lite mera utsikt mot Hammarby Sjö. Härligt ego va ;-)
 
Dagen kommer förutom några softa timmar i vilstolen med en god bok bjuda på handling av matvaror. Hyllor och kyl gapar ekande tomma så man får ladda upp inför midsommar. Dilemmat är om vi ska stanna här på Östkusten eller om vi ska bege oss ner till C & D på traditionellt midsommarfirende. Det som talar emot en bilresa neråt är dels avståndet och dels att det ska regna nere på Västkusten på fredag (midsommarafton). Här ska det bli växlande solsken om man nu får tro metrologerna, så vi är i valet och kvalet så man får väl bunkra upp med sill, färskpotatis, gräddfil och svenska jordgubbar utifall att vi blir kvar här.
 
Nej gott folk nu ska jag ta tag i denna onsdag!
 
Stor kram & på återseende



Shoppingmaraton


Här ser ni Magnolia i Hammarbysjöstad där jag för det mesta
handlar mina snittblommor. Billigt är det inte direkt, men jag
gillar stället och blommorna brukar hålla länge.

De har förutom snittblommor även växter för utomhusbruk men
även lite inredningsprylar och krukor.

Choklad i gammeldags strutar säljes. Vad sägs om Whiskeytryffel,
Lingontryffel eller lakritschokladkola... ?


Butiken ligger på Lugnets Allé i Hammarby Sjöstad/Stockholm

Nu bloggar jag en snabbis i reklampausen för Desperat Houswives. Jag har haft en jättebra dag och med andra ord gjorde jag helt rätt val imorse när jag beslöt mig för att ta ut min semester. Det blev en shopping och inspirations tripp som pågick under hela sju(!) timmar så här med facit i hand. Galet vad tiden går när man har skoj, jag har t o m ömma fötter nu ;-) 

Jag har bland annat varit ute i Gustavsberg och besökt Iittalas outlet och jag fick med mig en hel kasse med fina saker hem. Till mitt förtret upptäckte jag dock när jag väl kom hem och packade upp påsen att jag måste glömt en av de två nyinköpta äppelgröna kivi lyktorna på bordet där man själv fick packa ner varorna i påsar. Lite ledsamt då jag var så glad för dem, men jag har ju åtminstone en kvar och två nya vattenblåa lyktor.

Jag har även varit på både Plantagen, Blomsterlandet samt Magnolia ovan och det har inhandlats växter så hela hissen var överfull när jag väl skulle frakta upp allt 35-40 meter upp till vårt lilla boende. 

Min kvällen har sedan gått åt till att packa upp påsar med både inredning, kläder och ett par skor. Jag har även planterat ett två meter högt träd(!) Där emellan har jag skött grillning och fixat tillbehören till kvällens grillmiddag som förövrigt var urgod efter all "motion" jag fått idag av att trippa omkring i affärer. Så en kvinna kan allt hålla många bollar i luften på en gång ;-)    

Nu ska jag sjunka tillbaka i soffan och titta vidare på dubbelavsnittet av DH. 

Största kramen till er!  



Semesterdags!


Här i vilstolen i rotting ska jag lägga mig och bara njuta 
om en liten, liten stund. Längtar till klinkergolvet är på
plats. Ett projekt som min älskade pappa ska hjälpa oss
med framöver.


Ska inta min tisdagsfrukost här. Ni ser hur mina
örter 
vuxit sedan jag planterade dem. Lavendeln blommar
nog alldeles strax från sina långa stjälkar...


Sommaren är tillbaka. Kanske för en kort stund men det 
bryr jag mig inte om just nu. Jag är överlycklig denna tisdag!


Godmorgon på er! Äntligen strålar solen från en fullkomligt klarblå himmel, som jag har längtat! Bilderna är tagna för  fem minuter sedan så ni ser ju själva hur härligt blå himlen är idag. Gjorde bedömningen när jag vid 7-tiden slog upp ögonen och möttes av sommarvädret att det var läge att ta ut en semesterdag som det var tänk från början och så blev det också Det är verkligen lyx att kunna välja själv hur jag vill göra, regnar det imorgon traskar jag till jobbet bara enklare kan det knappast bli och det är en enorm frihetskänsla.  

Så nu sitter jag här med semester och är redo att göra mig en lite frukost som jag tänker äta ute på balkongen och samtidigt få lite sol på nosen. Under förmiddagen ska jag ta en sväng med bilen och åka ut mot Värmdö för lite ärenden. När solen skiner kommer min shoppinglust som ett brev på posten. Ska även se till att vara ute så mycket det bara går. Efter mina sega inomhus dagar den sista tiden skriker kroppen efter både motion och luft så jag ska även se till att hinna med en långpromenad samt lite solande. Ikväll ska vi grilla har jag redan bestämt, bäst att passa på, man vet inte hur det ser ut imorgon utanför fönstren.     

Önskar er en bra dag och att alla har lika vackert väder som vi har det här denna tisdag! Nu ska jag marinera grillkött till kvällens grillning innan jag intar mig mitt morgonkaffe i solen.

Bamsekramar från en som "plötsligt" har semester ;-)



En present!





När jag kom hem denna eftermiddag fann jag ett spännande paket i brevinkastet. I det vadderade kuvertet låg boken som ni ser på bilden ovan från en av er läsare. Tina som tjejen heter skrev att hon tänkte att denna bok passar mig eftersom jag gillar dukningar, porslin och middagar och sååå rätt hon hade. Älskar boken, det fanns en massa fina dukningar att välja mellan. Jag föll lite extra för "Vinter dukningen" med allt det "isigt" vita, "City dukningen" med sitt  kantiga och snygga porslin samt den "Moderna dukningen" i svart och vitt. Men alla dukningar hade verkligen sina små detaljer som inspirerar. Jag ska bläddra i boken noggrannare i kväll men jag har redan som sagt fått en massa inspiration och jag längtar till jag nästa gång jag får duka för festligheter. Jag vill till dig Tina säga VÄRLDENS STÖRSTA TACK för att du tänkte på mig och gav mig boken. Jag är helt mållös över hur snälla människor det finns där ute!

Nu håller jag på att förbereda kvällens middag som kommer att bestå av grillad lax med dillstuvad potatis. Jag är riktig sugen på lax denna afton så jag hoppas det blir lika gott som det i mina öron låter när jag beskriver kvällens middag för er. Kvällen kommer sedan att tillbringas tillsammans med maken så länge han nu håller sig vaken vill säga(!) Vill gärna ha en liten update av hans äventyrshelg i Tyskland!

Ha en riktgit skön kväll och kram på er!

//Anna 



Vakna med lockigt hårsvall


Har fått frågan om jag inte kan visa mitt hår. Imorse knäppte
jag några bilder. Håret har fått självtorka & sedan har jag
haft håret samlat i en knut under natten vilket resulterar i 
ett lite "lockigt" hår när det släps ut. Så ett tips om ni vill ha
"lockar" på ett väldigt enkelt sätt!

Kvalitén på fotona är ganska dåliga dock, plus att den
smutsiga badrumsspegel gör sitt till, men det får ni ha
överensseende med. Svårt att fota bak konstaterade jag.

Update: Ja - håret är 100 % mitt egna!

Min måndag började med att jag vaknade strax före 05:30 av att mannen min klev in genom ytterdörren efter 17-18 timmar på resandefot, men han var vid gott mod som man säger. Nu är jag tillbaka på jobbet trots att jag kunde ha legat i sängen och myst fortfarande om jag hade velat. Det var dock det jag var "rädd" för - att jag bara sov bort mina lediga dagar därför är jag som sagt tillbaka här på arbetet till vissas förvåning på våningsplanet. Jag kommer att ha fyra långa semester veckor längre fram, två i juli och två i augusti så det går ingen större nöd på mig.  

Har till min stora skräck fått skav i mitt gamla "virusöga" nu på förmiddagen och jag tycker mig känna igen känslan som det kändes när allt drog igång förra gången, så jag ber nu till högre makter att det bara är inbillning. Man kan ju faktiskt få skräp i ögat och det behöver inte betyda det värsta bara för att det skaver i ögat... eller?

Annars ser dagen lugn ut, det som är positivt med dåligt väder för min del är att jag tappar allt vad shoppinglust heter och jag har därför knappt rört lönen sedan den kom in på kontot den 25 förra månaden. Känner inte att jag har det minsta behov av att handla något heller just nu. Väldigt bra spartips med dåligt väder med andra ord =)  

Nu ska jag ta tag i en liten hög med ärenden som retar mig här på skrivbordet så jag slipper att se den mera.

Ha en riktigt bra måndag, på återseende!

Kramar



I skymningslandet


Skymningen sänker sig över Sjöstaden denna mulna
och regninga söndagskväll!


Söndag och klockan har hunnit passera halv elva på kvällen. Jag ska strax krypa i säng och lyssna på regnet som fortfarande faller här över Sjöstaden om än inte lika ilsket som tidigare. Maken kommer hem i natt från en helg i München och en konsert med Depeche Mode. Jag kommer troligtvis ha sovit x-antal timmar när han kliver in genom dörren då han inte kommer än på några timmar, men ändå skönt att han är påväg hem. Alltid oroligt att ha nära och kära på vägarna.   

Jag har verkligen laddat batteriena denna helg. Jag har inte varit utanför ytterdörren sedan jag klev in genom den i fredags eftermiddag, nästan lite "skrämmande" på ett sätt att jag varit totalt isolerad från omvärlden, men det var mitt egna val och det har verkligen inte varit läge att glida omkring ute de senaste dagarna heller, så jag är nöjd med denna helg trots ensamhet och spöregn ;-)

Imorgon skulle min semester ha börjat. När jag la in om semestern i februari någon gång såg jag för mitt inre en sommar i full blom, men det ser inte ut så nu när jag tittar ut. Jag har därför tagit beslutet att bege mig till kontoret imorgon, öppna upp datorn och sätta mig och gå igenom ärenden som o det vore vilken måndag som helst och det känns faktisk som det rätta beslutet just nu.

Sov sött och tack för ni troget kikar in här och ni som även lämnar kommentarer ett extra tack till er i vanlig ordning!

Stor godnattkram! 



Klassiskt guld på flaska


Så här på sommarhalvåret brukar jag använda mig av klassiska Nuxe - Huile Prodigieuse. Oljan kan användas i håret, ansiktet samt på kroppen. Jag tycker inte att den är det minsta fet och "oljig" utan den går in i huden direkt. Jag brukar använda den när jag är solbränd då den förhöjer brännan och man skimrar och känner sig nästan lite glamourös när man har den på huden. Oljan doftar somrigt och fräscht, men man kan såklart även använda den vintertid för att känna sig lite fräschare på trött och glåmig vinterhud. Jag får nästan alltid komplimanger för min hudfärg när jag använder den. Perfekt att ha när man vill känna sig extra fin med andra ord :-)  

Det är inte bara skimmer som glimmar med denna produkt, den har faktiskt också flera bra egenskaper:

  • Ger ett raffinerat pärlemorskimmer till kinder, dekolletage, axlar och armar
  • Gör huden sammetslen utan att kännas fet
  • Gör håret mjukt och glänsande
  • Förnyar hudens celler och motverkar för tidigt åldrande av huden
  • Tillför näring, lugnar och återfuktar huden
  • Under årets skiftande vädertyper skyddar oljan ansiktet, kroppen och håret
  • Förhöjer solbrännan och har en lugnande effekt
  • Ger blek hud en transparent lyster precis som en naturligt sund och fräsch hudton.

Glasflaskan som innehåller 50 ml kostar runt 400 kr och finns bland annat på Åhléns

Ha en skön söndag. Jag har hört ryktas att solen skiner på den västra och sydliga sidan av vårt land. Jag måste ju erkänna att jag minst sagt är avundsjuk på er med tanke på att här har det regnat konstant sedan igår.. Suck! Jag softar mest runt här hemma precis som jag gjorde igår så det går ingen nöd på mig egentligen =)

Många kramar!




Exotisk efterrätt



Receptet fann jag i veckan som gick ur tidningen Femina. Tyckte att det lät så färscht och gott med frukten, de söta marängerna och den lite syrliga yoghurten så jag testade igår kväll och det var minst lika gott som det lät och jag kommer att göra denna enkla efterrätt fler gånger i sommar. Här får du receptet så kan även du testa att svänga ihop denna goda lilla anrättning ;-)

Ingredienser - 4 pers
1⁄2 ananas
1 mogen mango
4 passionsfrukter
2 dl vaniljyoghurt
ca 10 maränger


Gör så här:
Skala och skär ananas och mango i mindre bitar. Dela och skrapa ur innehållet i passionsfrukterna. Fördela vaniljyoghurten i fyra glas. Fördela mango och ananas över. Smula ner marängerna och toppa med passionsfrukten. Servera, enkelt & ljuvligt gott!




Skaldjursfrossa


Lördagskvällens mat består av räkor & rosévin. Här har
ni de skära skaldjuren på mitt JellyBean fat på fot.


Räkor, vitlöksbaguette, en röra med majonnäs & crème
fraiche samt ett glas kylt rosé som jag strax ska hugga
in på..


Jag har försökt att skapa lite helgstämning genom att
tända kivilyktor på köksbordet samt piffat våra fönster
med vita gladioler. De är inte äkta dock, men de får
duga denna regninga helg!


Lugnet har sänkt sig här hemma i Sjöstaden. Skönt att mysa inne denna kulna afton och jag sitter nu uppkrupen i soffan i mysoutfit, osminkad, håret i en knut och har det ganska skönt. Jag har tittat på "När och Fjärran" precis med ljuvligt söta Leila Lindholm som i kvällens program befann sig i Barcelona och bland annat inhandlade en massa godsaker så som olivoljor, choklad med kanelsmak och god spansk ost. Jag fick en enorm lust att packa resväskan och flyga dit med första bästa flyg och bunkra upp förråden här hemma. Jag älskar att gå och plocka bland delikatesser när jag är utomlands. Maken gillar i sin tur att glida omkring bland alla spritflaskor i butikerna, vi matchar verkligen varandra - Haha! Jag sköter maten, han drycken med andra ord ;-)  

Nu ska jag strax hugga in på havets läckerheter till "Sex and the city - The movie". Det är inget direkt som faller mig i smaken på tv-tablån denna kväll, så det får bli en tjejkväll med Carrie, Samatha, Miranda och Charlotte, inte fy skam! Det var något halvår minst sedan jag såg filmen (tiden går ju så fort!) Och jag kan nog se den många gånger till innan jag tröttnar. Ser dessutom framemot film nummer två som de ska börja filma i New York nu i sommar!

Senare ikväll blir det en efterrätt bestående av Exotisk frukt. Hittade ett recept tidigare i vecka som jag ska testa. Tänkte dessutom att jag ska dela med mig av det också framöver, generöst va? ;-)
 
Ha nu en skön kväll vad ni är ska hitta på!

Stor kram
//Anna



Sömningt dygn


Bilden kommer från Sköna Hem och jag älskar Skånegården med dess vit
putsade fasad & ljusgråa plåttak. Så snyggt, så snyggt tillsammans med den
turkosa härliga poolen. När jag ser bilden vill jag än mer ha ett sommarhus
att softa vid...
 
Hej på er! Jag har sovit så sjukt mycket det senaste dygnet. Kom hem igår skrev ett inlägg på bloggen som ni vet runt halv sex och kände mig lite sådär fredagstrött och beslöt mig för att lägga mig en stund innan maten och bläddra i tidningen Buffé som kommit med posten. Jag hann till sida tre sedan hade jag somnat ifrån allt. Jag vaknade sedan inte förrän tjugo i TOLV igår kväll av ett sms från maken. Klev upp fullt påklädd med sminkningen inte fullt lika snyggt lagd som på morgonen och tvättade av mig och kröp sedan ner under duntäcket igen. Jag läste någon timma innan jag åter igen somnade. Imorse borde jag väl vaknat tidigt med tanke på all sömn jag fått, men inte då, jag slog upp de blå strax före halv elva!!! Så jag har sovit bort ca 15 timmar av helgen om jag inte räknar helt fel. Det är väl det grå vädret som gör det antar jag, men skönt var det!

Idag har jag mest glidit runt här hemma. Hade en tanke att jag skulle ta mig till Sickla för skoj skull, men jag har ännu inte kommit iväg så det får nog vara nu känner jag. Har ju en söndag som jag ska försöka fördriva tiden på också, så jag skjuter det på morgondagen. Kvällen blir lugn, ska försöka laga något gott att äta, igår åt jag inget alls då jag av förklariga skäl trynade i sängen istället ;-)

Ha en skön lördag, nu ska jag läsa lite bloggar och uppdatera mig på vad ni har haft för er det senaste dygnet!

Kram kram



Regntung fredag


Fredagsstädat och redo för helg! Det fattas bara en bukett med snittblommor,
men jag förmådde inte att gå svängen om Magnolia i detta busväder så det
får bli tygrosor som får pryda elipsbordet denna kväll. Kan ju alltid köpa mig en 
bukett imorgon om vädret tillåter!  UPDATE: Ramarna på bilden kommer från
 
Bolagret för er som undrade =)

Fredag 12 juni och här sitter jag inne i lägenheten med tända lampor(!) och lyssnar på regnet som smattrar på taket. Det kunde varit en ljuvlig sommarkväll där man kunde ha suttit i sofforna ute på balkongen med grillen tänd och något svalkande i glasen, men så är det alltså inte. Faktiskt lite deprimerande att juni håller på att regna bort i snabb takt! 

Min dag har vart bra hittills. Jag velade imorse om jag skulle eller inte skulle, men det slutade med valet att jag inte skulle och så sitter jag då här allena denna fredagskväll. Förutom att jag arbetat i vanlig ordning, har vi också haft avtackningscermoni för en kollega som går i pension idag. Han hade trotjänat företaget i 45 år, galet länge! Det bjöds på bubbel i glasen och efter en påfyllning kände jag mig lite lätt rund under fötterna, men då var det dags att avrunda tillställningen såklart(!) så det ser ut att bli det enda lilla rus jag får denna fredag trots att jag f r o m nu har en veckas semester. Jag vet dock inte än hur jag egentligen ska göra med min ledighet. Så jag känner mig för under helgen och bestämmer mig först på söndag om jag ska vara ledig eller inte. 

Sitter nu och funderar på vad jag ska svänga ihop för gott till middag ikväll, svårt när man inte kan säga att man är sugen på något speciellt. Det återstår helt enkelt att se vad det blir.

Önskar er en riktigt bra helg trots regn och rusk!

Sköt om er och stor kram  



Dagen i svartvitt


Sjal på denna torsdag. Bilden är lite oskarp, men ni ser 
nu att mina ögon börjar bli normala igen, yippie!


Dagens profil, man har inte roligare än man gör sig en
mulen dag i juni. Jag ser i o f s gravallvarlig ut.. ;-)

 

Igår hann jag inte med fler inlägg än det jag skrev på min lunchrast, men nu är jag tillbaka för er som möjligen kanske har saknat ett och annat inlägg de sista timmarna ;-) Eftersom jag alltid måste beröra vädret var eviga dag så kan jag meddela att det är mulet och disigt i huvudstaden denna torsdag. Inte det minsta junilikt och inte heller idag får de som tar studenten en strålande dag sett ur vädrets synvinkel i alla fall.


Satt igår kväll och läste in mig lite i fallet som inträffat i Stureby med den mördade 15 åriga flickan och jag tycker att hela händelsen är surrealistisk och nästan som tagen ur en obehaglig film. Om man ska tro på de rykten som florerar så ska en 16 årig flicka påtagliga gånger bett sin pojkvän i samma ålder att han skulle bevisa sin kärlek till henne genom att döda den nu avlidna flickan som hon tydligen var svartsjuk på?! Enligt medierna skulle flickan som sitter misstänkt för att uppsåtligt fått en annan person att begå ett mord vara av begåvad natur. Men för mig är det allt annat än begåvat att man kan gå från tanke till handling och med berått mod släcka någon annans liv. Var finns spärrarna? För sådana har ju det flesta normalt funtade personer. Alla kan vi tänka elaka tankar, men de flesta av oss förstår bättre än att sedan förvekliga tanken till en brottslig handling. För mig är det vidare helt ofattbart att killen i sin tur är så ursäkta '"jävla dum" att han skrider till verket, vad har det med kärlek att göra? Om man ska tro det som skrivs ska de tillsammans ha planerat det hela under två veckors tid vilket gör det ännu ruskigare. Hade det varit något som hände i stundens hetta hade jag kanske kunnat förstå det lite mera, men nu är det ingen annat än fullständig kallblodighet. De är så unga, hade hela framtiden för sina fötter och nu har de förstört sina liv. Hur trodde de att de skulle kunna lyckas komma undan med något sådant här? Reglerna om straff för anstiftan är det samma som för gärningsmannen då man anser det som om personen själv vore gärningsman. Ja det hela är så fruktansvärt onödigt och jag lider verkligen med anhöriga och vänner till den bortgångna flickan. Vår planet är ibland en riktigt hård värld att leva i!


Nu ska jag försöka att släppa tankarna på ovanstående och återgå till arbetet, lunchstunden är över. Var rädd om varandra och glöm inte tala om för dem ni älskar att ni gör det, man vet ingenting om morgondagen!


Kram på er!




Skatteåterbäring!


Hemmet sett från en sned vinkel ;-)

Här är det så höstlikt denna dag mitt i veckan att jag t o m fick skjuts av Mr J till jobbet för det regnar och är allmänt ruggigt. Jag förmådde helt enkelt inte att gå ut. Bra att ha egen "taxichaufför" vid sådana tillfällen ;-)

Idag har man blivit lite "rikare" eftersom jag fått in skatteåterbäringen på bankkontot denna onsdag. Yippie säger jag även om jag är fullt och fast medveten om att det är mina egna surt förvärvade pengar som staten suttit inne på, men det gör inget alls för det känns faktiskt som man får pengar när de väl kommer och det är en rätt härlig känsla ;-)

I eftermiddag tror jag att jag ska bege mig ut på en sväng på stan, dock inte på grund av att skatten kommit utan för att jag har några små ärenden som jag vill få fixade och det kan passa rätt bra att ta det en dag med lite sämre väder. Det finns ju liksom inte mycket annat att roa sig med just nu förutom att mysa inne, men det hinner jag med det också senare ikväll.

Skickar förövrigt en tanke till min kära svägerska som ska opereras idag! Tänker på dig och hoppas verkligen att allt ska gå bra denna gången så att du slipper lida en massa i onödan mera!

Nu ska jag kila och äta lunch - på återseende 

Kram!




Excellence Blueberry Intense


Denna nya choklad med blåbärssmak fick jag på posten
igår från Lindt som undrade härom veckan om jag ville 
provsmaka deras nya Excellence Blueberry Intense.

Och jag tackade såklart ja! Alltid kul att få möjligheten att 
pröva nya varor då och då. Jag har fortfarande inte smakat
chokladen dock, men jag tycker att den låter supergod!

Vilken härligt effektiv dag jag haft denna tisdag! Det har gått i ett och jag har plöjt igenom en stor mängd skadeärenden så att det stått härliga till. Jag har t o m börjat att förbereda och spåna på en STOR skaderevision som jag ska genomföra till hösten, härligt att vara ute i god tid, det är helt i min stil!

Solen har kikat fram ikväll och man kan nu ändå tänka sig att det verkligen är sommar ute, åtminstone om man kikar ut genom fönstret för det är ganska kallt trots allt! Jag ska inte pyssla med så mycket ikväll, det blir Desperate Houswives klockan 21 och ett skumbad och lite läsning ska hinnas med före, så det är min tisdagskväll. 

Nej det blir inte roligare inlägg än så här ikväll. Jag hoppas helt enkelt att ni återkommer hit in imorgon igen och att jag då kan erbjuda er ett lite mer vettigt inlägg än detta lilla jag nu lyckats åstadkomma. Skyller på idétorka ;-) 

Stor kram!
  



Regninga sommar


Gårdagens jag påväg till jobbet i vår hiss!Jeans & tee från
H&M, skinnjackan är ett gammalt fynd med 12-13 år på
nacken som jag och min bästis köpte likadana! Kix har
du kvar din?

Och så en bild under själva promenaden i vanlig ordning.
Jag ser måttligt road ut ;-)

TISDAG och REGN igen!!! Nu börjar jag bli trött på detta icke väder och ingen ljusning i sikte heller vad jag kunde utläsa av nyhetsmorgons femdygns prognos imorse. Mulet, regn, kyla och till helgen då ska det dessutom bli rikligt med regn samt ännu svalare! Vad är detta, höst redan? Eller det är väl som alla andra år, man längtar sig tokig efter sol och sommar och så vips far den förbi utan att man hann fatta vad som hände. Lutar just nu åt att det blir arbete istället för semester för min del om detta håller i sig för som jag tidigare sagt kommer jag inte "slösa" min ledighet om det ska hålla på så här, då kommer jag gladeligen promenera till jobbet även nästa måndag!

Dagen bjuder inte på något ut över det vanliga vad jag kan förutspå just nu i alla fall. Det är jag och pappershögarna mot tiden, några korta fika pauser och en lunch. Där har ni min dag, inte så vidare skoj kanske men det funkar för mig.   

Ha en skön dag trots regn och rusk så hörs vi senare!

Stor kram



All about Eyes från Clinique


En lite rosa burk med mirakelmedel?

Ögonkrämen "All about Eyes" från Clinique är min absoluta favoritögonkräm. Den är så len och mjukgörande att om den inte vore så dyr hade jag velat smörja in hela mig med den ;-) Jag tror knappt att jag hade "klarat" mig utan den nu under de dagar då mina ögon varit som allra värst. Krämen är en gelé som bland annat har effekten att den reducerar påsar, mörka ringar under ögonen samt minimerar fina linjer. Jag tycker personligen att krämen har en slags lugnade effekt och särskilt när ögonen var onda och svidande. Sedan mjukgör den huden runt ögonen oerhört bra. Jag fick torr och fnasig hud runt ögonen p g a att de rann konstant av virusinfektionen. På med lite kräm och det mjukade upp otroligt. Jag har använt krämen ett ganska bra tag och jag älskar den. Jag tycker även att sminket sitter bättre med den under, men kanske bara är inbillning jag vet inte. Jag kan i alla fall rekommendera den lilla rosa burken. 

Förpackning
En klassisk snygg liten rosa burk!

Formula
Konsistensen är len och inte det minsta "fet". Känns nästan lite som sammet när man rör vid den. Krämen är mycket dryg.

Applicering
Lätt att "badda" på runt ögat.  


Effekt

Den ger mjuk hud, reducera påsar och mörka ringar och jag tycker att den gör huden runt ögonen alldeles sammetslen. 

Minus
Priset som är ganska saftigt, över 300 kr för 15 ml,

All about Eyes från Clinique får betyget:

Fyra ☆ ☆ ☆ ☆ av fem möjliga




Glad måndag!


Sjöstaden i skymning. Bilden tagen igår kväll. Pricken på
himlen är en luftballong och jag tycker det är så somrigt 
när man ser dessa små farkoster på himlavalvet under
sommarmånaderna.


Så sitter man här då, glad i hågen och ute skiner solen. Nya jeansen på mig för första gången och jag stortrivs med dem redan, till det puderrosa topp och espadrillos. Knäppte av några bilder imorse i hissen, men glömde så klart sladden till kameran hemma så jag kan inte ladda upp bilderna här. Typisk när jag "ansträngde" mig att fotografera, ja ja inget att hänga läpp för bilderna kanske kommer senare i dag.

Känner mig på gott humör denna första dag på vecka 24. Ögat är verkligen så mycket bättre, dock är det svullet och rosa fortfarande och jag är långt ifrån symetrisk i ansiktet, men det är ändå en sådan skillnad mot det som varit att jag blir alldeles glad ända ut i tårna. Jag är minst sagt lättroad just nu med andra ord. Vill ge min älskade make helgens ros för att han prioriterat sin lilla fru trots att jag vet att han säkerligen gärna hade hittat på något lite mer livat än som helgen blev, men det uppskattas mycket. Det har blivit väldigt lugna dagar som ni vet med mys, flera filmer i soffan, grillat och helgen avslutades med en sväng på bio igår där vi såg "Män som hatar kvinnor". Kul att se den nu när jag läst ut boken, jag tyckte om filmen, men boken är så mycket bättre, så läs den först tycker jag i alla fall.  

Idag ska jag arbeta på i vanlig ordning, har redan haft en arbetsplatsmöte på morgonen och nu har jag inga fler möten inbokade faktiskt på hela veckan, känns väldigt skönt! Jag ska bara koncentrera mig på mina högar och se till att försöka få gjort så mycket som möjligt innan den stundande semesterveckan. 

Ha en skön måndag så hörs vi förhoppningsvis lite senare! 

Kram på er   



Semesterplanering


Här har ni en del av vår uteplats, här badar vi, sippar drinkar och umgås
under soliga sommardagar, eller inte riktigt kanske, men drömma kan
man ju alltid göra;-) Jag hade gärna haft något liknande att hänga vid! 

Söndag, söndag, söndag! Tiden går fort för redan har en vecka av juni passerat, men idag har vi i alla fall blå himmel och sol här om än kyligt i vinden - alltid något! Tog mig en rejäl sovmorgon även denna dag och det är verkligen skönt att sova tills man vaknar av sig själv. Sedan blev det en frukost i vanlig ordning innan maken var duktig och kilade ut och hjälpte till att städa runt bryggorna och "strandkanten" här i Sjöstaden. Han kom hem för en stund sedan och doftade dy, lagom hett kan jag meddela ;-) 

Min dag spenderas likt gårdagen här hemma långt från folks nyfikna blickar. Synd att det inte är varmare för då kunde man softat på balkongen med en god bok, men det är lite för kyligt med de ynka 13 graderna som det är ute denna söndag. Så det får bli innemys och lite fix och planering inför min stundande semester istället. Jag går nämligen på en veckas ledighet på fredag. Än så länge är min semestervecka väldigt oplanerad, men jag funderar på att tillbringa den nere på västkusten eventuellt, men jag har faktiskt tänkt att se hur vädret ska bli. Spås det dåligt sådant under midsommarveckan kommer jag att arbeta istället, för jag ser ingen anledning till att ta ut semester om jag måste tillbringa den inne p g a kyla och regn. Då sparar jag hellre mina dagar och ta ut dem vid ett senare tillfälle. Skönt att jag kan göra så efterom jag inte har någon annan att ta hänsyn till. Men jag bör ju ha planerat vad jag ska göra med min ledighet om den nu blir av, så det är vad jag ska pyssla med i eftermiddag och så hoppas jag att det kommer värme och strålande sol!

Mitt öga är förövrigt inte helt bra, men precis som jag skrev igår så går det framåt, så jag skulle tippa på att jag i mitten av en kommande veckan är helt återställd - Yippie vad jag läääängtar!!!
 
Nu ska jag tömma tvättmaskinen på nytvättade lakan och bädda rent i vår vita dubbelsäng. Ha en skön söndag och njut av ledigheten imorgon är det en ny arbetsvecka igen! På återseende!

Kram kram



Under läkningsprocess


Frunchmys denna lördag med inredningsläsning och
lugn och ro.


Äggröra med bacon, juice, te samt en bit bröd.

Redan eftermiddag denna lördag. Vaknade vid elva tiden efter en välbehövlig sovmorgon, då hade maken varit uppe och igång ett bra tag. Det är växlande molninghet med en del solglimtar denna dag, dock ingen värme att prata om.

Mitt öga är långt ifrån bra för er snälla som undrat, men det går åt rätt håll om än i mycket maklig och långsam takt. Tyvärr resulterar det i sin tur att humöret åker berg och dalbana vilket jag är ganska ovan vid. Jag brukar vara en väldigt stabil person, men nu är det som sagt upp och ner i en salig röra, men jag överlever och snart är jag förhoppningsvis med i "matchen" igen! Det blir dock inget trettioårs firande för min del ikväll, känner mig osocial, ful, hängig och jag måste helt enkelt låta hälsan och min läkningsprocess gå före festligheter även om jag gärna skulle vilja träffa tjejerna då det är ett tag sedan nu. Men partystass, smink och bubblande drinkar passar inte ihop med den Anna jag är just nu, tyvärr! Men jag hoppas att jag och girlsen kan ta en helg framöver i sommar och umgås istället!

Min dag har och kommer med andra ord att fortsätta tillbringas här hemma inom dessa åttiosex kvadrat meter. Behöver jag frisk luft får det bli genom att besöka balkongerna. Ska strax städa av här hemma, ingen större storstädning men jag får ta en sväng om med dammsugaren och sedan torka av golven. Sedan ska jag försöka läsa vidare ur boken "Flickan som lekte med elden" som jag inte har kunnat läsa i sedan i söndags eftersom min syn inte varit den bästa under hela den gångna veckan, men jag tror att det nog kan fungera rätt bra igen, så håll tummarna! 

Vad ska ni göra denna lördag, blir det party eller hemmamys?

Sköt om er så hörs vi kanske lite senare!

Massa kramar



Mojitomarinerade fruktspett



Trots att väder och vind är allt annat än junilika just nu svävar somriga tankar likt virvlande löv i huvudet på mig. Jag längtar efter varma sommarkvällar med solnedgång och festligheter i goda vännerslag för då ska jag bland annat göra dessa vackra fruktspett med en smak av mojito och bjuda på. Tycker att det låter så läskande och sedan är ju fruktspett oerhört vackra att vila ögonen på om inte annat. Recept är ursprungligen från Tasteline.

TREVLIG HELG PÅ ER!!!

Ingredienser - 4 portioner

Marinad
2msk mörk rom
2 msk pressad lime
2 msk råsocker (strö)
1 kruka mynta

Spett:
1st annanas
½ liter jordgubbar
20 st grillspett av trä
½ honungsmelon
10 st physalis

Gör så här:
Skär bort skalet från melonen och skär melonköttet i kuber. Skär bort skalet från ananas och skär köttet i kuber. Varva melon och jordgubbar på hälften av spetten. Varva ananas och physalis på resten av spetten. Blanda rom, lime, råsocker och hackad mynta. Rör tills sockret löst sig eller mixa hastigt med en stavmixer. Slå marinaden över spetten och servera.




Den lilla svarta


En av klänningarna jag inhandlade för några lördagar
sedan. Ett svart fodral sydd med volanger i ett silkigt material.


Klänningen kanske inte ser så mycket ut för världen här
hängades på dörren in till gästrummet, men på satt den
som gjuten. "Halsringningen" var riktigt snygg. 


Klänningen kommer från H&M och kostade 398 kr
 
Torsdagkväll och här är lugnt och skönt hemma. Dagen har vart riktigt bra i förhållande till föregående dagar i alla fall. Eftermiddagens processkartläggningsmöte gick smärtfritt och det var det sista mötet i det projekt som jag ingått i så det bjöds på blåbärstårta - Gott som attan var det kan jag avslöja, slipper jag äta middag ikväll också, praktiskt värre ;-)  


Annars har dunket från studentlastbilar och de glada ropen från alla nyutexaminerade på flaken hörs tydligt inne på kontoret denna dag. Såg även ekipagen uppifrån högahuset under eftermiddagens möte. Det såg ganska kallt och ruggigt ut om jag ska vara ärlig, men lika glada var studenterna ändå och visst skänker det allt lite stämning! Minns själv hur det var när jag tog studenten för x-antal år sedan, då var det i o f s strålande sol och runt 30 grader varmt. Jag har allt tur med vädret på mina "större" dagar på livets väg, det måste man ändå konstatera men facit i hand! 

Förörigt födde min kära barndomsvän Sara sitt tredje barn i förmiddags. Det blev en liten son denna gång. Hon har sedan tidigare en son och en dotter, så lyckan är nu total nere i Varberg och vårt gamla kompisgäng har berikats med ytterligare ett litet gossebarn inom de senaste tre månaderna. I förra babyboomen i vårt gäng födde alla flickor, det var 2006. Nu tre år senare är det alltså pojkarna som dominrar för hela slanten. Stort grattis till er Sara och Hans!!!

Nej nu ska jag njuta av att bara vara hemma. På återseende!

Stor kram 




Torsdagsfunderingar!


Bild från gårdagen, som ni ser en mulen sådan. Lika mulet
här idag tyvärr, som sagt sommaren är här nu!
 
 

Igår testade jag att ha en dag med gråt, gråt och lite mera gråt men det fungerade inte alls på mig. Idag prövar jag en gammal beprövad metod istället nämligen den glada och positiva så får jag se om det ger mera. Det kan knappast bli sämre i alla fall för visst gråta är riktigt skönt ibland, men i kombination med en ögoninflammation hjälper det föga. Så jag tror mer på skrattets magi. Dagens ros vill jag ge min söta kompis Kicki som igår mailade mig ett långt mail med påminnelser om roliga händelser under vår vänskap som vi har skrattat oss tårögda åt genom åren och det gjorde mig bubblande glad att jag skrattade högt i min ensamhet åt dårskaperna vi gjort och varit med om. Det hjälper att skratta så tack min vän du gjorde min gårdag.    


Även ett stort fång rosor till er som lämnade kommentarer både tröstade och lite mer kritiska på föregående inlägg. Är så glad att ni bryr er. Känner dock att jag vill förtydliga vissa saker om varför jag inte varit hos läkare tidigare. 1) Jag vet redan att det är ett virus jag har i ögonen då maken har haft exakt samma symptom och förlopp som jag har och han har varit hos ögonläkare som talat om att det är ett virusangrepp i ögonen. 2) Det finns inget botemedel mot virus, men jag HAR smärtstillande medel som jag använder och har använt mig av sedan dag ett såsom salvor och droppar. Läkemedlen påverkar dock inte virusinfektionen så att det försvinner snabbare, utan en virusinfektion som jag har kan bara kroppens eget immunförsvar ta kål på så det måste ta den tid det tar och läka ut. Hade det varit så att vi drabbats av en bakteriellinfektion med geggiga och variga ögon hade botemedel funnits att få hos läkare, men så är alltså inte fallet hos mig, jag har inget var i ögonen. 3) Enligt sjukvårdsupplysningen säger man att man ska söka läkarhjälp efter 7 dagar om det inte blivit bättre - Det var min sjunde dag med helvetet igår! Så nu vet ni, jag ska dock följa ert råd att besöka läkare ändå även om det idag känns tjugo gånger bättre än igår - Yippie!


Ha nu en fin torsdag. Här kommer tiden att ägnas åt ett processkartläggningsmöte hela eftermiddagen.


Massa kramar till er från mig - Ni är guldvärda!!!



Evil eyes

Godmiddag bloggen, idag mår jag inget vidare om jag ska vara ärlig. Den positiva och annars glada jag är numera borta med vinden och jag orkar snart inte med detta tillstånd längre. Jag är svullen, har ont, ser dåligt och jag vill mest av allt bara gråta mig igenom dagarna. Jag borde kanske vara hemma egentligen men vill inte vara ensam med tankarna heller för det hjälper mig rakt inte. Här på jobbet måste jag åtminstone ta mig samman och försöka fokusera på annat, men det blir bara svårare och svårare...

Att jag inte ser ut som mig själv längre spelar numera ingen roll. Den fåfängda delen av mig är borta sedan flera dagar, nu är det mest det onda och det svullna som skrämmer mig och det jobbiga är att jag inte ser någon ljusning på skiten heller. När jag vaknade imorse var det första ögat (det är fortfarande det ögat som är det klart värst drabbade) värre än någonsin. Vet att det kan anses vara trivialt problem för dem som har diagnoser som är dödliga och ovissa för mitt går ju förhoppningsvis över tids nog. Men när det kommer till synen så är det ändå oerhört obehagligt och detta är det värsta jag varit med om, åtminstone som jag minns. Jag hade hellre haft magsjuka tio gånger om då förstår åtminstone ni som känner mig att det är rätt illa. Överväger att besöka en läkare, men jag är inte känd för min iver att bege mig till sjukhus och jag vill inte gå ensam. Jag vet ju dessutom vad det är jag har eftersom maken haft det före mig och han blev ju tillsist helt återställd. Men kanske att en läkare ändå skulle kunna lugna mig genom att berätta för mig att att det inte är någon fara och att det blir bättre. För som det är nu så går jag mest och oroar mig för att tappa synen helt och kanske få se sned ut resten av mitt liv... Hoppas ni mår bättre än jag och att ni slipper drabbas av något liknande och jag lider med er andra som har det värre än jag!  

Tillsist ska jag avsluta med en liten gullig händelse från gårdagen då jag mötte en person som jag och en kollega arbetet med under våren i matsalen. Jag känner inte honom så väl egentligen, men han frågade precis som alla andra jag möter just nu vad som hänt och så får man dra historien för femtioelfte gången. Senare på eftermiddagen kom han hit till mitt kontor med en liten ask innehållande en Magnus Temptation och så sa han i stil med att "du såg ut som en lidande liten hund i matsalen så jag köpte denna åt dig så kanske det känns lite bättre för stunden i alla fall - Jag tycker synd om dig". Hade jag inte tårfyllda ögon innan han kom fick jag det garanterat då för det var verkligen så rart gjort. Han känner inte mig särskilt väl men han hade ändå bemödat sig att kila och inhandla en glass. Det kallar jag en vänlig medmänniska och hans gest uppskattades mycket. Han får dagens ros av mig! 

Nu orkar jag inte skriva mera, jag återkommer en annan dag när livet känns roligare igen! 

//Anna  


Här har ni mig och mitt lilla
helvete. Klicka för större bild.
Känsliga låt bli!




Nu är sommaren här!



Nu märker man att sommaren är här för regnet smattrar mot rutan och gradantalet har sjunkt kraftigt från föregående vecka. Måtte det bara inte hålla i sig allt för länge bara! Man blev ju så glad de dagar som sommarvärmen med dess solstrålar kikade fram och värmde oss annars så svala nordbor.  

Till helgen ska vi på en trettioårsfest och det ska naturligtvis bli jätteskoj. Men jag har fortfarande inte inhandlat present! Någon som har något bra förslag vad man kan ge bort till en tjej? Egentligen är det kanske inte direkt svårt, men ingen blir tacksammare än jag om jag kan få lite tips och ideér ändå för min egen påhittighet och tankeverksamhet är verkligen inte på topp i dessa dagar. Värdet på presenten ska vara några hundralappar. Så tips mottages tacksamt som sagt :-)

Min tisdag ser mest ut som alla andra vanliga tisdagar, jag sitter bakom mitt tunga skrivbord och smattrar på tangenterna. Känns helt okej att sitta här inne idag, väldigt skön dessutom för jag har inte en enda minut inbokad med någon annan person - perfekt med tanke på mitt skick. Imorgon blir dock "värre" för då har jag ett möte inbokat med bland annat en extern kund som jag förmodligen kommer att skrämma skiten ur med min uppenbarelse - haha! Men imorgon är en annan dag som Christer Björkman en gång i tiden sjöng. 

Ha en riktig bra tisdag så hörs vi senare och glöm inte om ni sitter inne på bra presenttips!

Kram på er!




Min egna oas


Här är min lilla oas där jag kommer att tillbringa mycket
av tiden när jag är hemma i sommar. Den gamla och
numera ommålade svarta vilstolen i rotting är perfekt för
bokläsning eller bara att sitta och filosofera i.

"Tidningskorgen" i propenplast jag har ute på balkongen
är egentligen en diskbalja från IKEA vid namn Boholmen
men passar perfekt som tidningskorg.
 

Måndag igen - så snabbt gick de fyra dagarna jag varit ledig och nu är man tillbaka på jobbet igen som om inget hade hänt. Fast jag har så klart en massa trevliga minnen från resan så det var verkligen inte förgäves. Jag har fått frågan om jag kan rekommendera Budapest och det kan jag absolut göra. Det är en jättefin stad med massa gamla fina byggnader, de männsiskor vi mötte var trevliga och dessutom är det billigare än Sverige. Det är ju bara några timmar bort så åk dit vettja, jag kommer säkert att besöka staden fler gånger.

Förövrigt verkar det som att ni tyvärr får stå ut ett tag till med mitt ältande omkring ögonen. Jag kände nämligen igår kväll att mitt hittills "friska" öga inte var sitt vanliga jag längre och eftersom jag redan gått igenom utvecklingsförloppet en gång tidigare vet jag ju hur det känns. Vaknade mycket riktigt med ytterligare ett blodsprängt öga, än så länge är det bara irriterat och rött, men jag vet hur det kommer att se ut om 2-3 dagar. Då kommer ögat att "hänga", rinna och jag kommer stundtals även ha svårt att se, så nu förlängdes plötsligt "helvetet" med minst tio dagar framåt. Detta sätter sig verkligen på mitt psyke, men jag SKA försöka låta bli att traggla om det här på bloggen ;-)

Nu ska jag ta tag i denna måndag som ser ren ut åtminstone i kalenderna. Hade en hel del mail att gå igenom nu är jag kom, så det blir dagens första att göra. Önskar er en underbar måndag i det fullkomligt strålande sommarvädret.

Kram och på återseende.



RSS 2.0