Sista söndagen i januari


Therese vet precis vad man ska komma med i gåva ;-) 

Tusen tack gumman, flaskan kommer att avnjutas vid ett
väl passande tillfälle.

Sista söndagen denna månad och imorgon går vi in i februari och vi kommer lite närmre våren. Som jag längtar, nog är jag som bekant väldigt förtjust i vitt, men nu räcker det med mer av den kulören från himlen. Idag liksom igår skiner i alla fall solen här i Sjöstaden och det är gnistrande vackert ute.

Helgen har verkligen varit toppen hittills. Fina Therese lämnade för en stund sedan Sjöstaden för att åka hem till Enköping igen. Vi har haft en riktigt mysig lördagskväll tillsammans med en god middag bestående av parmalindad kycklingfilé och ett "äppelknyte" till efterrätt, gott i glasen, samtal om allt mellan himmel och jord och så lite "Robinsson karinien final" på det. Tack gumman för riktigt trevliga och avslappnade timmar. Love jo! 

Nu väntar jag på att maken ska komma hem från sin lördag md grabbgänget i Jönköping. Vet att han är påväg så han kommer väl om någon timma eller två tillsammans med Jonathan som även han ska med på konserten i Globen ikväll. Så ena sovgästen lämnade precis hemmet för att strax "ersättas" av nästa. Så ingen rast ingen ro här hemma kan man ju konstatera denna helg. Känns lite som att ha öppnat hotell, olika sovgäster fredag, lördag och söndag. Ska nästan bli lite skönt med en vanlig arbetsvecka igen ;-)

Nu ska jag ta mig något att äta och sedan lägga mig och läsa en sväng innan hemmet återigen invaderas. Sköt om er och ha en mysig söndag. 

Kramar ♥



Välkommen helgen!


Igår låg det ett paket i brevlådan med en ny bok av Tina Gustavsson som skrivit boken "Bröllop & dukningar" som jag fick av henne förra året. Nu har hon kommit ut med ytterligare en bok som heter "Bröllop & fest" med inriktning på trycksaker och kort. Jättekul att kika i och man får en massa inspiration och inte bara till bröllop.  

Tusen tack Tina för den jättefina boken. Så snällt att jag
fick ytterligare en i samlingen. *glad* Fint i bokhyllan oxå
med flera böcker ur samma serie. Boken finns att köpa
här

"Slottskorten" ur boken påminde väldigt mycket om vårt
bröllop 2008 som gick i just vitt & guld. Vi hade också små
guldaskar till gästerna. Mycket annat fint i boken också.

Godkväll på er, måste ju erkänna att det känns väldigt, väldigt skönt att det nu äntligen är fredag och helg! Denna intensiva arbetsvecka är över och nu är jag ledigt till och med tisdag, då jag tagit en semesterdag på måndag.  
 
Helgen ser lika fullbokad ut som veckan varit med början redan lite senare ikväll då vi får ett spontanbesök. Så det blir nog lite vin och andra godsaker. Imorgon åker maken till Jönköping på en herrmiddag och jag får besök av min kära vän Therese som jag lärde känna under våra år i Enköping. Vi försöker ses några gånger om året, alltid lika trevligt så imorgon blir det en liten tjejmiddag på tu man hand här hemma i Sjöstaden. På söndag är det musik för hela slanten och en Depeche Mode konsert i Globen och då kommer en av våra vänner Marcus från Oslo för att hänga med. På måndag då är det vilodag för mig, hoppas jag i alla fall ;)

Vad händer hos er i helgen?

Nu ska jag piffa till mig och korka upp en flaska vin. Sköt om er och ha en trevlig helg!

Massa kramar ♥



Torsdagen avklarad



Så var även torsdagen avklarad. Tiden fullständigt rinner iväg och på söndag är den sista januari och en av vintermånaderna är avverkad. Skulle ljuga om jag sa att jag är missnöjd över framåtskridandet, för jag är bra trött på allt det vita nu. Fick pulsa i snön idag och kunde konstatera hur dålig kondition jag har så fort det blir lite motstånd. Min kropp annars är i högsta grad van att promenera i rask takt, men som sagt tillsammans med pulsandet blev spatserturen mödosammare än vanligt och jag helt slut.

 

Jag har de senaste veckorna dragit ner på mitt bloggläsande. Har nämligen känt att det blivit för mycket av det goda. Det tar inte bara mycket tid (att skriva inlägg här inne tar tid i sig) utan det har även börjat generera ett dåligt samvete om jag inte lämnar en kommentar hos dem som kommenterar hos mig. Blir som en ond cirkel, plötsligt känns det tvångsmässigt att gå in på andras bloggar och kommentera istället för som förut då jag gick in för att jag ville. Så jag har bestämt att endast läsa och kommentera när jag själv har lust. Jag hoppas ju att ni som lämnar avtryck här inne gör det för att ni själva vill och låt det aldrig kännas som ett tvång. Jag tar inte någon persons kommentarer förgivna, utan det är bara en väldigt fin bonus om/när ni skriver. Så ta inte illa vid er och tro inte att det är något personligt jag har emot er om jag inte regelbundet kommentar i era bloggar i dessa dagar. Oavsett kommer jag naturligtvis fortsätta att försöka svara på era frågor här inne bland mina kommentarer. Livet är mer än bara att sitta framför datorn på kvällarna har jag kommit fram till.

 

Vill tillsist uppmärksamma att jag fått två utmärkelser ytterligare de senaste dagarna. Fick ju en under föregående vecka och nu har det alltså hänt igen. Blir lika förvånad och glatt överraskad varje gång. Så tusen tack till både Linda och Jen för att ni valde ut min blogg tillsammans med sex andra. 

 

Nu blir det städning av lägenheten en sväng med "Förkväll" som sällskap innan jag ska sjunka ner i soffan och mysa.

Ha en fin kväll kära läsare, kram ♥



Sov du lilla videung än så är det vinter


"Sov du lilla videung än så är det vinter" skulle man kunna sjunga
denna onsdag, men jag väckte precis upp mina videkvistar som jag 
inhandlade från Åhléns för några år sedan och trotsar härmed
vintern och snöstormen. 

Godkväll på er! Vilken onsdag jag haft, en riktigt bra sådan. Vi har gjort klar all granskning en dag snabbare än jag hade räknat med. Perfekt att ligga före tidsplanen. Ute är det allt annat än inbjudande och ingen vår i sikte här inte, snön yr förfullt. Skönt att kunna kura ihop sig under en filt i soffan tillsammans med maken. 

Nu kikar vi på Robinsson och efter programmet blir det tidig sänggång, båda måste upp tidigat imorgon.

Ha en fortsatt fin kväll, kram på er ♥



Jimmys Marina Steakhouse


Gårdagskvällens middag på Jimmys Marina Steakhouse
här i Hammarby Sjöstad. Tortellioni fylld med skaldjur &
hummersky, gott, gott!

Till efterrätt blev det en "liten" chokladtryffel. Jag var
dock en aning ostadig på handen inser jag när jag ser
mitt minst sagt oskarpa foto ;)

Gårdagens söta Caroline i fint rosa och alltid med ett leende
på läpparna. Kan avslöja att hon hade matchat skjortklänningen
riktigt snyggt med rosa strumpor till. Fick dock inte med det på
bild tyvärr ;)

Godmorgon på er, här har ni mig efter min lilla ofrivilliga bloggpaus igår. Orkade helt enkelt inte med att kika in här då jag direkt efter arbetets slut traskade till Jimmys här i Sjöstaden och mötte upp Caroline för en som alltid lika trevlig middag. En Tortellioni fylld med skaldjur & hummersky blev det för min del och till efterrätt en såkallad Petit FourVi slog i vanlig ordning lätt ihjäl några timmar och jag var hemma strax efter halv tio och då blev det en snabbdusch och sedan rakt i sängen med "Paradise Hotell" på tv:n och trötta ögon.  

Idag är det fullfart igen och dag nummer två på denna intensiva granskningsvecka. Gick riktigt bra igår och tjejerna från Företagsskador som hjälper mig är supertrevliga och vi har riktigt trevligt mellan alla våra pappershögar. De hade t o m köpt kanelbullar och naturgodis, kallar jag ett fint initiativ och välkomnande.

Önskar er en bra onsdag, på återseende!

Kramar ♥




25 januari 2010


Älskar att komma hem och finna en ny tidning i brevlådan.
Denna måndag fanns en ny "Allt om mat" bland posten 
med ett ljuvligt omslag med semlor på. Gott!

Kom hem för någon timma sedan efter en ganska omtumlande måndag på jobbet. Känns riktigt skönt att vara hemma i värmen efter dagen och min halvraska promenad hemåt. Det har blivit kyligare ute igen efter några dagar med mildare väder. Nu är det återigen flera minusgrader och enligt uppgift ska det bli över tvåsiffrigt på termometern framöver. Inte läge att stoppa undan varken pälsstövlar eller pälsmössa än på ett tag, burr!  

Här blir det en kväll i soffan under duntäcket som gäller framför både veckans första ”Halv åtta hos mig” och direkt etfer blir det förhoppningsvis en glittrig gala i "Guldbaggen 2010". Väntar just nu på att maken ska komma hem från arbetsdagen, han sitter just nu på tåget från Uppsala fick jag precis veta via ett litet sms.  


Imorgon blir det att tuta och köra för fullt på jobbet, årets första revision går av stapeln och jag är mega laddad. Har fått flera frågor de senaste dagarna om vad det är jag arbetar med och det kan ni läsa om här från ett tidigare inlägg från april 2009.

Nu ska jag steka på de hemmagjorda hamburgarna som blir vår måndagensmiddag.Ha en underbar kväll. 

Stor kram ♥




Segstartad måndag


Piffet på vårt sideboard just i dessa dagar. Jag byter dock ganska ofta
så nästa vecka kan det vara något helt annat.

Jiiiipppii måndag igen, eller inte. Önskar att jag hade känt så inför denna morgon, men jag känner mig lagom inspirerad och t o m lite halvsliten istället. Lagom kul när man bara tagit det lugnt en hel helg, till vilken nytta då kan man ju undra när det känns som man vart på en riktig krogrunda?! Tror dock att efter lite friskluft och dagens första svarta kopp kaffe så är jag troligtvis på G igen, bara kroppen som är lite segstartad.

Blir enkel outfit jag hoppar i strax, brukar i o f s alltid ha relativt enkla kläder på jobbet. Blir i vilket fall grå jeans, vit topp och svart kavaj denna måndag. Håret i en knut och ofärgat läppglans på läpparna. Först ska jag bara ta mig en dusch med någon av dofterna bland Philosophys duschkrämer som jag köpte för en vecka sedan från Cow parfymeri. Måste säga att jag redan har flera favoriter, både kanelbulle, pepparkaka och kryddig pumpamuffins luktar sååå gott. Får se vad det blir att jag doftar idag, kanske päronkaka eller het choklad ;)

Önskar att ni alla får en bra start på denna vecka. På återseende senare förhoppningsvis.

Stor kram ♥



Fabulous fish






Lördagskvällens middag i Sjöstadshemmet; en fisksoppa
(Keldas "Fabulous fish" som bas) med lax, blåmusslor och
sugarsnaps serverat med grillat vitlöksbröd och ett svalt vin.  

Godkväll i stugorna. Det har blivit en del bilder från våra små hemmamiddagar i bloggen denna helg inser jag nu när jag laddat upp ytterligare några stycken(!). Men denna helg har helt enkelt gått i ett ganska lugnt tempo och inte mycket har hänt. Jag har inte ens varit utanför ytterdörren, vilket inte händer särskilt ofta för vi brukar åtminstone nästan alltid ha något litet ärende att utföra under lördagarna/söndagarna. Men alltså icke denna gångna helg.

Skönt med en helg med riktigt hemmamys i o f s för imorgon början en intensiv vecka för min del. Första skaderevisionen detta 2010 drar igång på tisdag. Har tagit in lite extrahjälp av erfarna reglerare denna gång så jag får för en gång skull lite sällskap i granskningsarbetet vilket inte hör till vanligheterna. Min uppgift blir därför mestadels att se till så att allt fungerar/flyter och efter själva revideringen sedan göra anlyser och skriva/leverera in rapporter.

Eftersom helgen varit händelsefattig har jag inte mycket mera att förtälja i detta nu. Klockan 21 bänkar jag mig framför tv:n för filmen: "Johan Falk - National target" och en skål popcorn och mineralvatten. Ha en mysig söndagskväll. 

Stor kram ♥



Bokstäver


Med Alfapets olika bokstavsbrickor kan man forma vad som helst.
Här formade jag ihop bland det finaste jag kunde komma på ;)

Lördagskvällen sänker sig nu sakta här över Sjöstaden. Blev några intensiva timmar vid köksbordet denna eftermiddag med ord i alla tänkbara bredder, längder och kombinationer och efter två segrar för min del av två spelade omgångar gav maken upp. "Tur i kärlek, otur i spel" fick jag höra. Vad ska jag då säga undrar jag? ;) Måste säga att jag tycker att sällskapsspel är ganska underskattade. Tycker det kan vara riktigt underhållande att sitta någon gång ibland och gnugga hjärncellerna för att få ihop den perfekta ordkombinationen för maximala poäng. Lyckades som sagt att vinna båda spelomgångarna och med ganska goda marginaler dessutom - nöjd, nöjd!

De kommande timmar vet vi inget om. Lördagen är alltså fortfarande oplanerad. Jag känner inte det minsta sug efter utgång ikväll utan ser helst att vi är hemma och hittar på något här. Kanske låter trist, men ibland är det skönt att bara mysa runt här inne och ta det som det kommer. Färgglada drinkar, schlagermusik på stereon och ett glatt och positiv humör kan få vilken lördagskväll att bli skoj oavsett vart man befinner sig bara viljan är med, så vi satsar på en sådan ikväll tror jag bestämt.   

På tal om schlager så längtar jag nu väldigt mycket till första delfinalen av Melodifestivalen 2010 som börjar om två veckor. Älskar verkligen februari och mars med alla sina lördagskvällar med schalgermusik för hela slanten. Har såklart höga förväntningar inför årets artist- och låtfält .

Tror jag ska ta och börja fundera ut vad som ska lagas till middag. Har inget riktigt självklart val, så jag får nog gå igenom kyl/frys och skåp och se vad man kan koka ihop. Hoppas ni har det riktigt bra denna lördag.

Sköt om er, kram kram ♥



Kreativ Blogg Award








Gårdagskvällens hemmamys med tända ljus och en riktigt lyckad pasta. Maken höjde den lilla skapelsen till skyarna faktiskt, kul. Jag tillsatte en riven vitlöksklyfta till receptet och hade scharlottenlök istället för purjolök. Kanske var det detta som fick det extra stinget, vad vet jag. Kul när maten uppskattas i alla fall.  

Vilken fin start jag fick på denna lördag, bland era kommentarer låg nämligen en såkallad Kreativ Blogg Award från Hemmakatten - Tusen miljoner tack för utmärkelsen och för att du läser och tycker om bloggen och uppmärksammade den på din blogg, många tack som sagt!

Lördag idag som ni alla vet och jag sitter här med det nytvättade håret i en knut i väntan på att min "brun utan sol" ska torka helt på kroppen. Kände mig läskigt vinterblek när jag såg mig själv i spegeln väl ute ur duschen tidigare i förmiddags och beslutade mig då för att ta tag i saken och så fick det bli en insmörjning omgående. Älskar verkligen B U S, perfekt och förhoppningsvis är det lite nyttigare än att sola solarium. Rynkig blir jag i alla fall inte av "brun utan solen", men sedan kan man säkert diskutera huruvida nyttigt det är det som torkar in i huden. Men man kan inte vara "rädd" för precis allt, då blir man tokig tillslut och kan lika gärna kasta in handduken direkt och det har jag inte det minsta lust till.  

Lördagen är precis som jag beskrev den igår lugn och helt oplanerad, superskönt. Tog en liten sovmorgon imorse och sedan har vi ätit en helgfrukost med äggröra och dinkelbröd. Nu ska jag möta maken i ett revanschparti av  ordspelet Alfaphet. Förlorade igår men några ynka poäng för att maken precis i slutet fick ut ordet "plysch" och fick över 40 poäng för det lilla ordet, annars hade jag vunnit - grrrr. Så nu är jag taggad till max inför omgång nummer två av brädspelet. Håll era tassar för vinst denna lördagseftermiddag ;)

På återseende! Kramar ♥



Fredagsmys med Let´s Dance



Ikväll intar vi sofforna framför "Let´s Dance" med god mat och dryck. 
Äntligen fredagkväll och två dagars ledighet framför oss, happy helg!!!

Så är det äntligen helg. Underbart om man frågar mig. Älskade maken kom och mötte mig så jag fick sällskap hem från jobbet denna fredagseftermiddag. Mysigt med en promenad tillsammans för en gång skull där man kan ventilera dagen och samtidigt få motion och frisk härlig januariluft i lungorna.

Då jag redan inhandlade en tulpanbukett till hemmet igår uteblev den sedvanliga turen förbi blomsterbutiken Magnolia denna fredag. Som ni vet är jag mycket för detta med att köpa hem en bukett färska blommor inför helgen och har gjort detta i stort sett sedan jag började jobba för många år sedan. Största anledningen är att det är fint helt enkelt men det känns också lite "lyxigt" på någotvis. "Lyx" till ett ganska så överkomligt pris. Just nu pryder jag gärna lägenheten med just tulpaner. Denna fantastiska blomma som det fullständigt skriker vår om och som just nu säljs i regnbågens alla färger. Även om jag själv kanske föredrar de vita eller dem i rosa toner först och främst.

Ikväll blir det ”Let´s Dance” och en kycklingpasta med tomat och saffran. Receptet finner ni här. Har sett framemot denna fredagskväll i all sin enkelhet sedan i början av veckan. Varför vet jag egentligen inte, men fredagskvällarna är det bara något speciellt med helt enkelt. Inget ont om besök och gäster det är bara kul när folk vill komma hit och hälsa på, men eftersom förra helgen var fullbokad så känns denna med sina tomma blad i agendan så där härligt befriande. Jag kan alltså göra precis som jag vill med de lediga dagarna och har inga som helst måsten som det ser ut. Passar mig perfekt denna fjärde helg detta år då nästa helg redan är uppbokad till max både fredag, lördag och söndag.  


Nu ska jag trippa till köket och börja förbereda kvällens kycklingrätt och korka upp en flaska vin. Hoppas ni får en skön fredag oavsett om ni är hemma eller ska ut och partaja.

 

Kramar från Anna ♥   




Happy friday bloggen!



Godmorgon på er, hinner inte skriva något längre utlägg denna morgon. Det är FREDAG och om några timmar är det ledighet och helg för min del, säkert samma för många av er andra också. Själv har jag planerat att efter jobbet traska hem och bara njuta av denna fjärde fredag detta 2010.

Vill passa på att önska er alla mina fina läsare en UNDERBAR dag, happy friday!!!

Kramar ♥ 




Torsdagsstädning


Nystädat hem denna torsdag, tulpaner i rosa och videkissar i glasvasen på det
vita Scala bordet från Svenska Hem.

Idag var det riktigt, riktigt skönt att inte ha något inplanerat i kalendern efter arbetsdagens slut. Kom hem och tog tag i veckostädningen. Föredrar torsdagar av alla veckans dagar som en städkväll för då känns det rent och fräsch när man kliver innanför ytterdörren efter arbetes slut imorgon fredag. Ofta då med en bukett med snittblommor och fredags feeling i hela kroppen. Härligt att då kunna slappna av och eventuellt börja så sakteliga med middagen samtidigt som man kanske sippar på ett glas vin, det är härlig fredag tycker jag.

Veckohandlingen
denna vecka gjorde vi klart redan häromdagen så vi slapp trängas på Ica som vi ofta annars också burkar göra på torsdagskvällarna. Så nu är jag helt enkelt redo för helg redan nu, härligt!


Nu halvligger jag i ena soffan under mitt fluffiga duntäcke och bara myser, "Antikrundan" på och klockan 21:00 ska jag se "Made in Sweden". Hoppas ni haft en bra dag, imorgon är det fredag, jippiiii!

Kram och på återseende ♥ 
 




Gårdagens Square Eat & Drink



Square Eat & Drink här i Sjöstaden är snyggt & modernt inrett, men ändå
med en mysig atmosfär.

Jag strax innan jag gick hemifrån igår med mina nya strumpor på. Vippig
kjol med fickor från JC samt topp med puffärm från H&M.
Samt Mia i väntan på maten.

Zandra & jag med van "blogg-foto-look" ;)

Kvällens rätt för min del föll på en fisk- & skadjurs gryta & ett glas svalt 
vitt vin, gott!

Mia igen & så maken som kikade förbi en sväng efter jobbet


Kvällens mat, kalvfilé med koktpotatis & pressgurka för Mia. Fisk- & skaldjursgryta
med aioli för Zandra & mig. Avslutades med en Cappucino & en smaksatt tryffel.

Tänk att det redan är torsdag. Känns en aning tjatigt att i tid och otid påpeka att tiden rinner iväg, men den GÖR ju det så jag kan inte låta bli. 21 januari och endast tio dagar kvar av januari och ett steg närmre vårmånaderna.

Gårdagskvällens middag på Square Eat & Drink här i Sjöstaden tillsammans med Zandra och Mia var som vanligt skoj. Gillar stället, inredningen känns modern och lagom avskalad men ändå med en mysig och ombonad touch. Alltid lika skoj att träffa tjejerna dessutom som verkligen har kul humor vilket gillas. Blir ofta galna skrattanfall när vi kommer ihop, tack girls för igår. Framöver får vi dra ihop en schlagerkväll här! 

Dagen kommer att gå åt till att förbereda inför kommande veckas skaderevision av företagets företagsdel. Checklistor måste printas ut, häftas och packas. Kontroll mot datasystemet med min behörighet så att jag inte står där på tisdag morgon och inget fungerar = en mindre katastrof. Så jag kommer nog utan större problem att få denna dag att gå också. 

Ha nu en bra torsdag och ni som kanske saknar mina kommentarer och undrar över min tysthet på era bloggar så beror det helt enkelt på att jag inte riktigt haft ro att sitta framför datorn de sista dagarna, men jag kommer snart igen :) På återseende senare förhoppningsvis!

Kramar ♥



Lilla lördag


Tycker mycket om dessa ljusstakar från IKEA som jag köpte för några år
sedan inför ett nyårsfirande. Perfekta att ta fram på brickbordet emellanåt.
Insåg att jag måste förbi just IKEA snart och fylla på ljusförråden, gapar
ganska tomt efter julen.  

Hemma en snabb sväng denna onsdagkväll efter en helt vanlig dag på jobbet. Om en stund ska jag möta upp Zandra och Mia för en tjejmiddag så här under veckans lill-lördag. Zandra träffade jag sist när vi var i Örebro i mitten av november. Så det ska bli kul att träffas igen och höra hur det går med bland annat lägenhetsbygget som hon och fästmannen väntar på ska stå klart för inflyttning. Förstår att längtan är stor, minns hur det var för oss en gång i tiden. Mia och jag träffades ju på en fika för några veckor sedan så där är jag mer uppdaterad, men inte mindre skoj att ses för det :) Ser framemot kvällen och några trevliga timmar ihop, kommer förhoppningsvis någon bild eller två.

Nu ska jag skynda mig på här så inte tjejerna behöver vänta. Blir mina nya mörkrosa strumpor från Filippa K på kvällen till ära, resten blir en svart outfit för den som eventuellt undrade ;)

Hoppas att ni får en riktigt mysig onsdagskväll! På återseende.

Många Kramar ♥   



Värmande nitar


Har fått flera mail med frågor om sjalen jag hade på mig i provhytten
under lördagens shoppingtur. Svaret är att den kommer från Charmant
of Sweden. F
ör den som vill köpa en likadan finns den här

Morning på er! Som ni förstår skötte jag mina "sysslor" under gårdagskvällen därför hinns det med några små rader så här på morgonkvisten. Känns som inte ens tuppen kommit upp ännu, kolmörkt ute.  

Blev tidigt i säng igår. Låg och slötittade på "Paradise hotell" och fick minnesbilder från tiden då de så kallade dokusåporna var som allra störst i detta land där någon gång i början av 2000-talet. Kan ärligt inte riktigt fatta att man i nutid spelat in den typ av program på nytt. Inget har heller förändrats gällande vad människor är villiga att göra i tv för att bli kända. Dock tycker jag att det är ganska underhållande att titta på och varje individ väljer själva i vilka sammanhang man vill förekomma, det lägger jag ingen värdering i alls. Jag tycker det är kul att vi alla är olika, men jag själv är glad att jag inte är född med den "genen" och har aldrig ens tänkt tanken på att medverka i något liknande.

Idag känns min hals bättre igen, skönt om jag "knäcker" det så enkelt! Blir som vanligt på onsdagar en arbetsdag och i kväll ska jag möta upp mina bloggande vänner Mia och Zandra för en bit mat på Square. Nu blir det till att lägga på ett kol här.

Önskar er en riktigt fin dag och tack för era fina kommentarer och mail som ramlar in titt som tätt, det uppskattas!

Stor kram ♥



Kurering


Kvällens nr 1: kurera min ömmande hals med härligt blodrött te i stora koppen 
från Bruka. Kvällens nr 2: Lusläsa "Diné & Dryck" från pärm till pärm. Kvällens 
nr 3: försöka motstå de små pralinerna jag fick i julklapp av Caroline

Godkväll! Hann inte med att skriva några små rader imorse, trots att jag vet att ni är flera som uppskattar ett tidigt morgoninlägg. Var helt enkelt tvungen att prioritera att stryka min vita skjorta som jag inte ”orkade” med att göra igår kväll. Hela livet är verkligen en kedja av sammanvävda händelser som är beroende av varandra om ni hänger med på vad jag menar?! Så hade jag bara tagit mig i kragen och strukit skjortan igår så hade jag med all sannolikhet hunnit bjuda er på några rader imorse. Jag inser än en gång att man inte ska skjuta saker på morgondagen för oftast får något annat då stryka på foten.

 

Det har snöat idag också, inte kraftigt men det har farit små vita flingor från skyn. Känns som ett bakslag, men jag är fullt medveten om att det är månader kvar innan man säkert kan säga att ingen mer snö kommer. Bara att gilla läget och egentligen känns det okej. Ska det ändå ner så kom ner nu i dessa januaridagar och inte under t.ex. senare delen av mars månad.

Dagens föreläsning ute i Bergshamra har varit okej. Dock kändes det som slöseri både med tid och kapital då det sedan någon vecka stått klart att regeringen troligtvis inte kommer att genomföra den så kallade Trafikreformen (Regeringen har haft som förslag att lägga över kostnaderna för trafikskador på försäkringsbolagen) då man kommit fram till att trafikförsäkringspremierna skulle stiga med ett genomsnitt på 70 procent vilket är en orimlig höjning. Så vi en grupp med branschfolk har alltså suttit och lyssnat på något som ändå inte kommer att genomföras. Lite ineffektivt kan man tycka men jag fick i alla fall öva mig på att ensam hitta rätt i Stockholms tunnelbanevärld, alltid något!

 

Känns förövrigt som ett rätt beslut att jag skjöt på Carolines och min middag denna tisdagkväll, då jag har halsont som en liten myrslok. Vi ska ses kommande vecka istället. Nu ska jag krypa upp i soffan och mysa med te och tidning. 


Massa kramar ♥




Philosophy classic cookbook



Denna gulliga kokbok från Philosophy fann jag på rea för 250 kr hos Cow parfymeri och föll direkt. Egentligen besökte jag butiken för att köpa en ny duschkräm, men då det visade sig att denna bok innehöll 6 olika receptinspirerade små duschkrämer blev jag nyfiken och slog till. Vad sägs om Gingerbread, Cinnemon buns, Warm pear cobbler, Pumpkin spice muffin, Red velvet cake och Double rich hot cocoa? Flaskorna är också perfekt att packa ner i resväskan/weekendbagen. Även en kul present för en bak- och hudvårds intresserad.

Första arbetsdagen avklarad denna vecka och det mesta har flutit på enligt plan. Tröttheten jag kände av imorse gav med sig under förmiddagen, för att under senare delen av denna eftermiddag återigen visa sig och få mig att vilja somna med huvudet mot skrivbordskanten. Jag höll mig dock vaken och lyckades få det jag skulle göra gjort. En rask promenad hem med en sväng via apoteket gjorde mig lite mer alert på nytt. Antar att det är motionen i kombination med den friska utomhusluften jag ska tacka.  


Imorgon ska jag på ett seminarium som svenska försäkringsföreningen anordnar och som handlar om ”Trafikförsäkringsutredning” vilket jag helt hade glömt bort när jag bokade in min träff med Caroline i söndags. Så jag måste be henne snällt att vi byter dag då jag inte hinner hem i tid. Dessutom brukar en dag i en hörsal stillasittande sätta sina spår, i alla fall tycker jag att helt stillasittande gör en rätt mör i både kropp och knopp. 
 

Nu ska jag mata tvättmaskinen med mörk smutstvätt och till middag ska jag värma rester från helgens middagar. Har både en fläskfilégryta och annat kött i kylen så jag slipper att laga middagar både idag och imorgon som det ser ut. Perfekt med tanken på föreläsningen i Bergshamra under morgondagen.

 

Ha en mysig måndagskväll. På återseende!

 

Kramar ♥  



Vårtecken i köket


Våriga små pärlhyacinter i cylinderskål ett litet vårtecken här
hemma på köksbordet just nu. Skålen i grått som skymtar på 
bilden kommer från Mateus och kallas ostronskål.
 

Riktigt söta med sin babyblå färg. 

Välkommen vecka tre!

Måndag och trött i mössan är jag minst sagt. Maken som för några veckor sedan hade magproblem har nu dragit på sig en trevlig förkylning med hosta som ett av de mer framträdande symptomen. Blir totalt galen av allt harklande under nattetid. Så sömnen har inte varit direkt sammanhängande varken denna eller tidigare nätter vare sig för mig eller stackars Jens. Sedan blir det ju aldrig riktigt avslappnat hemma när man har gäster, även om det verkligen inte varit uppstyltat här för fem öre. Men ändå blir det inte det samma som när vi är helt ensamma såklart. Man har plötsligt fler personer att ta hänsyn till och man vill ju hela tiden även se till så de har det bra och har något att pyssla med. Så nu skulle jag behöva ha några dagar till ledigt och vila upp mig. Känner även att min stackars hals inte är helt hundra denna måndag morgon, hmmm!

Veckan ser ut att bli bra. Förutom vanliga arbetsdagar har jag två eftermiddags/kvällsträffar att se framemot, både tisdag och onsdag. Tisdag med Caroline och onsdag med Mia och förhoppningsvis hänger även Zandra på då. Trevligt med flera after work träffar under arbetsdagarna. Tycker allt att jag har anammat mitt lilla "nyårslöfte" om att försöka ta tillvara på mina eftermiddagar och kvällar mera även under veckans arbetsdagar och inte riktigt varje dag hamna i soffan direkt efter det att jobb och motion/promenader har fått sitt.    

Nu måste jag upp och snabbt göra mig i ordning. Önskar er en fantastisk måndag och start på denna veckan!

 

Kram på er ♥  



Wayne´s coffee


Årets första semla intogs igår på NK:s plan 4 tillsammans med
min kära svärmor. Underbart god liten rackare, semlan alltså ;)

Söndagens jag i en provhytt i Sickla köpkvarter. Vippiga favorit-
kappan på och en grå sjal med nitar från Charmant of Sweden


Fanns mycket gott att välja mellan på Wayne´s coffee där jag
och svärmor fikade idag denna egentliga vilodag.


Valet föll tillsist på Cappuccino och kardemummakaka med
blåbär för oss båda. Supergott, men får nog gå på diet nu till
veckan efter alla söta bakverk som hamnat i min mage de
sista dygnen och jag som inte ens är en bull- & kakmänniska.

Söndagskväll och helgen sjunger på sista versen. Jag känner mig urtrött och skulle nog kunna lägga mig i detta nu och somna på två röda. Har lekt med Jakob en stund och hans nya legorobot. Det tar på krafterna att roa en 9-åring kan jag meddela. Han har visat både ett och annat "grepp" man kan göra med robotens gripklo. Jakob tycker troligtvis att jag är rena dinosaurien då jag påpekade att legofigurerna på min tid var små polisgubbar med tillhörande polisstation, brandmän med brandbilar och glassgubbar med en kiosk/snackabar. Nu är det så mycket pilliga delar så jag fattar hälften och han bara skrattar åt mig ;-) 

Jag och svärmor kunde inte hålla oss ifrån butikernas förtrollade värld idag heller. Blev en promenad under eftermiddagen i bitande motvind till Sickla köpkvarter där vi slog ihjäl några timmar bland kläder, inredningsprylar och sminkprodukter. Jag handlade inte särskilt mycket, blev ett par ljusgrå jeansleggings från Pieces samt nya pärlörhängen. De sistnämnda har en strykande åtgång. Vet inte hur många par jag tappat. Trist men tur att jag inte kör på några dyrare pärlor för då hade jag varit både ruinerad och riktigt ledsen vid det här laget.

Ikväll blir det lugna gatan här hemma i värmen. Vi har tända ljus i hela lägenheten, svärmor har lagat en kötträtt som vi åt för en stund sedan. Nu sitter Jakob och kikar på barnprogram och vi andra sitter i soffan och har det allmänt lugnt och skönt. Våra gäster sover här en natt till innan de imorgon bitti tar X2000 tillbaka ner till Västkusten igen. Så det blir tidig sänggång för oss alla så vi kommer upp i tid i morgon bitti, de till tåget och vi till våra arbeten. 

Hoppas att er helg vart riktig bra, det har min varit! 

Kramar ♥ 



En lördag på stan


Ett av dagens inköp från favoriten Cow. Lovar att visa påsens innehåll en annan dag.
Tycker nämligen att det är lite smått pinsamt att fara omkring & fotografera precis
allt just nu, så jag väntar tills vi är ensamma igen.
  

Älskar lördagar och denna tredje detta år är inget undantag. Började med frukost på sängen. Maken hade gått upp i ottan och bjöd sedan både våra gäster och mig på en liten överraskning med frukost på sängarna. Mysigt, men inte direkt smidigt. Föredrar att sitta vid köksbordet, men ibland är det som sagt lite mysigt ändå.

Har spenderat mestadels av denna dag inne i city tillsammans med svärmor (maken och hans systerson roade sig själva med killsaker på annat håll idag) Vi har besökt både Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan, Hamngatan och Drottninggatan. Fikat på NK och frossat i oss årets första semla, gott, gott! Britt-Marie fungerar väldigt bra som shoppingsällskap måste jag säga. Vi gillar ungefär samma affärer så det blev riktigt mysig kvalitétstid på tu man hand för ovanlighetens skull. Fick med mig ett par strumpbyxor i härligt rosa/lila från Filippa K. Tänker hotta upp en "tråkig" helsvart outfit med dem framöver. En svart klassisk trenchcoat samt då innehållet från Cow. Hela kalaset gick på strax under 700 kr, så riktiga fynd med andra ord. Hann även äntligen med att hämta ut min nametag från LV, perfekt!

Inne på Zaras galna rea på Drottninggatan kom en av er bloggläsare fram till mig och berättade att hon läser min blogg varje dag och tycker jättemycket om den. Jag blev verkligen superglad och förvånad. Så tack snälla rara för du kom fram och pratade en stund. Du gjorde min dag! Glömde tyvärr fråga vad du hette, men hoppas du inte tyckte jag var otrevlig och att du hittade något fint på rean. Fanns ju minst sagt mycket att välja mellan ;-)

Nu tar vi det mest lugnt här hemma. Både svärmor och maken sover middag och lille Jakob spelar x-box för fullt i vardagsrummet. Jag sitter i sängen och slänger ett getöga på reprisen av "På spåret" samtidigt som jag skriver. Tror jag ska ta och lägga mig en sväng och läsa nya ELLE när jag är klar med detta inlägg. Ikväll ska vi laga middag tillsammans och bara familjemysa här hemma i sofforna till bland annat "Robinsson Karibien".

Ha en fortsatt mysig lördag vad ni än tar er för och sköt om er! Stor kram ♥



T G I F



Senaste numret av ELLE i härligt vitt omslag med söta Jennifer Aniston som
omslagsmodell fick följa med hem igår. Likaså en vårig tulpanbukett med
videkissar - s
tundar helgen så gör den!  

Känns verkligen underbart att kunna skriva att det äntligen är fredag. Första hela arbetsveckan efter jul- och nyårshelgerna är alldeles strax avklarad med andra ord och en hel helg ligger framför oss likt en härlig turkosgrön Ocean av möjligheter. 

Vi hade en skön och familjär hemmakväll här igår med middag och sedan avslappnat mys i soffan till "Made in Sweden". Svärmor hade som alltid med sig en blomma och denna gång var det en skål med vårigt söta små pärlhyacinter som nu pryder det vita soffbordet tillsammans med några kivisar. Jag längtar så mycket till våren nu, men med tanke på att det är 15:de januari idag så betyder det att halva denna månad även den snart avklarad och vi går snart in i februari med alla sina Melodifestival-lördagar. Det ser jag som en schlagernörd framemot. 

Idag ska jag ta mig ut en snabbis på lunchen och köpa ett nytt läppglans då alla Juicy Tubes ett efter ett tagit slut här under hösten/vintern. Har en rabattkupong som kan användas till och med idag, annars kunde jag ju ta det imorgon. Tror det får bli vår- och sommarfavoriten Peche eller möjligtvis Framboise denna gång. Använder just nu Mulberry Blues men är inte så förtjust i färgen på mig, så ska bli skönt att varva med annan kulör. Vilken är din favorit bland alla Tubes? 

Nu ska jag tassa upp här från sängen där jag idag sitter och knåpar ihop mina första rader för att göra mig i ordning. Ska försöka att inte väcka gästerna som sover sött i rummet intill. Maken lämnade precis lägenheten så nu är toaletten min för en stund.

Ha en underbar fredag och sköt om er!

Stor kram ♥



Torsdagens


Ett tips för er som gillar mode & vackra inspirerande bilder kika i
Chanel Collections & Creations. Finns att köpa här


Innehåller bland annat en massa vackra bilder från grundandet 1910 fram
till idag hundra år senare.


Chanels välkända logga, två stora C som överlappar varandra, står för
grundaren Gabrielle Bonheur Chanels smek- och efternamn Coco Chanel.



Känner mig slut som artist, inte av några direkta skäl utan bara allmänt trött i både ögon och kropp. Skulle mer än gärna krypa ner i sängvärmen redan nu, men av artighet till våra kära gäster så ska jag försöka att hålla mig vaken några timmar till.

 

Idag har det gått två år sedan jag var på arbetsintervju i höghuset för den tjänst jag senare fick och har delvis än idag. Tänk vad tiden går, men känns ändå oerhört länge sedan jag satt där vid det runda bordet, utlämnad och utfrågad om allt och inget. Så ser jag det från den aspekten så går nog inte tiden så fort ändå om ni förstår vad jag menar.

 

Fort har denna vecka gått i vilket fall. Fredag imorgon och tack för det säger jag. Ska bli väldigt skönt och välbehövligt med några dagars ledighet med tanke på den erinrande tröttheten i kroppen. Blir som jag tidigare nämnt troligtvis en lördag på stan med allt vad det innebär; trängas med stans alla andra invånare, säkert hitta något som senare hamnar på ”vill ha” listan, fikapaus och tillsist få ont i fötterna för att man alltid väljer fel skor med för hög klack! Undra varför man tycker det är så kul att gå på stan egentligen?!

 

Nej nu ska jag ta mig samman och avsluta kvällen med att vara social och sätta mig i vardagsrummet med de andra.

Ha en mysig kväll mina kära bloggläsare! Stor kram ♥



Champagne


Dessa vackra champagnefärgade rosorna fick jag av min
kära svärmor sist hon var här på besök. Helt underbara!
 

Lovade mig själv att komma i säng tidigt igår. Om strax efter elva kan anses som tidigt eller inte kan ju diskuteras, men det var åtminstone betydligt tidigare än föregående två arbetsdagar då vi släkt lampan vid halv ett på natten. Inte undra på att man behöver snooza flertalet gånger på mornarna. Hmmm!

Svassade runt i lägenheten hela kvällen och plockade, piffade och fixade till för våra weekendgäster som anländer till Sjöstadshemmet idag. Bäddade upp gästsängarna med väldoftande vita lakan och såg till så att rena handdukar finns tillgängligt för både svärmor och makens systerson. Även sett till så att det har en egen bärbar dator inne i gästrummet så de kan surfa när de känner för det. Vet att svärmor börjar få stenkoll på detta med internet numera ;-)

Arbetsdagen finns inte mycket att orda om, troligtvis som vanligt! På återseende!

Kramar ♥ 
  



Håller tiden med stil


Min klocka från OXXO design som jag fick som gåva från Creative
Lounge i höstas är så fin tycker jag och i mellandagarna fick jag
äntligen tummen ur och kortade in armbandet så nu sitter den
perfekt på min vänstra handled och kan användas när det passar.
   

Godkväll på er. Är precis hemkommen från en indisk middag på kvarterskrogen här bredvid tillsammans med Mr J. Ingen av oss orkade med att laga mat efter dagen så nu ligger en Chicken Tikka sizlar och en Chiken curry som bomull i våra magar, gott gott!  

Direkt efter arbetsdagen har jag varit på Sveavägen och betalat vår New York resa. Så nu är det klart. Ska bara fixa någotslags visumaktigt så man kommer in i landet också, sedan blir det att invänta att dessa 16 veckor ska passera (eller leva livet under tiden kan ju vara att föredra, bara sitta och tråna efter framtiden vore väl slöseri för man kanske inte ens lever 8 maj, vem vet det) och sedan packar vi väskan och reser västerut. 

Påtal om väska så skulle jag tagit vägen förbi Birger Jarlsgatan och Louis Vuitton när jag ändå befann mig i närheten idag och hämta upp min nametag till Keepallväskan som är inlämnad för Hot Stamping. Det betyder att man bränner in sina initialer. Liten kul idé och kostade inget extra så varför inte tänkte jag när det erbjöds. Perfekt också att man kunde göra det i Sverige trots att väskan är inköpt i Paris. Smidighet gillas alltid, så tack för det! Hann dock inte med att hämta den idag så får ta med svärmor och kila dit i helgen. Blir säkert att vi tar en sväng förbi både NK och gallerian och varför inte ta en fika eller ett glas vin emellan varven och fylla på batterierna. Jag ska dock försöka låta bli att handla, men känner jag BM rätt så blir det säkert något shoppat innan hennes weekendresa är över.      

Sist men inte minst (om man ser till de 1 200 kr matkassarna kostade) har vi hunnit med en storhandling denna onsdag inför vårt helgbesök som ju kommer redan imorgon vid middagstid. Så nu är kyl, frys och skåp uppdaterade med basvaror, pålägg, ostar, grönsaker och andra godsaker.

Nu ska det städas av på toaletten. Dammsög och torkade golv gjorde jag i söndags så det behövs inte. Tror bestämt att jag hör att maken är igång och städar toaletten nu, sitter jag här liiiiite till kommer det vara klart. Ska skriiiiiiivaaaaa lååååååånga saaaaaaaaaaamt såååååååååå sliiiiiiiiiiiipper jaaaaaaaaag skuuuuuuuura toaaaaaaaalettttttteeeeeeeeeen ;-)

Sköt om er nu och tack snälla för New York tipsen som trillar in!

Kram på er ♥



Nådig & morgontrött



Försökte mig på att göra egna american pancakes förra helgen.
Blev väl kanske inte så estetiskt tilltalande men ack så goda 
med färska jordgubbar och len flytande honung.



Pannkakorna tillsammans med äggröra, bacon, färskpressad
apelsinjuice och en kopp te blev en helt okej hemmagjord
brunch här i Sjöstadshemmet härom helgen som sagt.


Det är verkligen så skönt att ligga kvar i den vita sängen och bara njuta av värmen från det fluffiga duntäcket och mannen min vid min högra sida i dessa vintertider. Har så svårt att kliva rätt upp som jag oftast kan när det är ljust ute. Nu blir det både tre och fyra snoozningar innan jag slänger de vinterbleka benen över sängkanten och väl kliver upp. Idag var inget undantag. Det var bra skönt att ha "jullov/julsemester" må jag säga, men, men långt till nästa semester så bara att bita ihop. Och nu när jag väl är på benen så är det helt okej, man måste bara ta det där bestämda klivet upp, sedan rullar dagen liksom på av sig själv.  

Hade gärna satt mig vid ett dukat bord med både äggröra, jordgubbar och pannkakor om någon timma eller två. Men det är bara onsdag och den sedvanliga smörgåsen kommer att intas på jobbet vid stora skrivbordet tillsammans med en kopp kaffe alternativt en kopp grönt te i min gamla slitna mugg som jag fick för åtta år sedan när jag började på företaget i Västerås. "Anna den nådiga" står det på den. Har funderat på att byta ut den, men vi är så inarbetade tillsammans, muggen och jag så den får stanna. Den brukar dessutom bli ett samtals ämne när folk ska läsa på vad mitt namn betyder. Så med andra ord består mina vardagsfrukostar av allt annat än ett dignade frukostbord med diverse godsaker. Jag kör mer den spartanska stilen.  

Nope, slut på skriverierna om frukostar, gamla muggar och snoozningar. Plikten kallar!

Sköt om er och tack för ni kikar in här, kramar ♥



Välkommen till världen


Ska börja med att gratta fina Katarina som hörde av sig till mig imorse med ett MMS med en bild på hennes och sambon Henriks nyfödda son som äntligen bestämde sig för att komma till världen igår kväll efter 11 dagars övertid i mammas mage. Önskar er all lycka till med er söta nya lilla familjemedlem ♥

Jösses vad många kommentarer jag fått till NY inlägget, vad kul! Verkar vara ett populärt resmål både om man ser till er som redan vart där och som vill dit igen och att ni är många likt mig som längtar till staden som aldrig sover. Önskar att jag kunde boka ett helt plan och en skyskrapa så kunde jag ta med er allihopa och så kunde vi tillsammans möta våren på Manhattan. Tack för alla fina resetips, både en helikoptertur över stan och en guidad SATC-tour är ju riktigt heta tips. Fler förslag mottages såklart tacksamt om ni kommer på under vårens gång.  

Idag har jag suttit i möte och arbetat med omskrivningar av en befintlig arbetsinstruktion. Kul men samtidigt ett litet helvete att gå in i en gammal text och tro att man lätt ska kunna ändra hur som helst utan att tappa viktig information på vägen. Men främst berodde nog "problemet" på att vi är fyra stycken personer inblandade och när det kommer till tolkningsfrågor finns det inga rätt eller fel. Så fortsättning följer imorgon på jobbet... 

Förutom en dag på arbetet har jag även sett till att när maken om tre veckor ska till Jönköping skaffa mig mysig lördagssällskap av min kära vän Therese. Vi har inte setts på ett bra tag nu, så det ska såklart bli kul att träffs igen. Blir vin och middag på tu man hand så vi verkligen kan mysa till det och och uppdatera oss om vad som hänt både här och hos henne i Enköping. Är även bjuden på en fest på Söder, så min förhoppning är att vi tar oss dit senare på kvällen. Ser framemot detta och mitt januari ser precis ut att bli såsom jag önskade innan årsskiftet att hela mitt 2010 ska bli. Fullt med inplanerade och sociala evenemang, love it!    

På tal om besök så kommer kära svärmor tillsammans med makens systerson på besök till oss på torsdag och stannar över helgen. Ska bli mysigt det också. Måste bara se till så att vi kan roa nio åringen så han inte blir uttråkad, men vi har ju alla möjligheter att här i huvudstaden kunna hitta på en massa saker som roar både Jakob och hans mormor :-) 

Nu ska jag värma en tallrik Keldas Spicy Thai och toppa den med en vitlöksfräst skaldjursmix av musslor, bläckfisk och crabbfish. Snabbmat och lätt som en plätt perfekt för nu börjar tisdagens "Halv åtta hos mig" igen. Ha en skön kväll.

Kram kram ♥



New York - The Big Apple


Igår kväll bokade vi resan som jag drömt om i många många år, nämligen till New York!!!  Maken har varit där två gånger tidigare, men det är allra första gången för mig. Åker den 8 maj på makens födelsedag och stannar i The Big Apple i en vecka. Kan meddela att jag är väldigt väldigt glad just nu, "bara" 16 veckor kvar. Nedräkningen har börjat...

Good morning! Testar mina språkkunskaper i engelska redan denna morgon ;-) Hinner inte skriva många mer rader än så här, måste ta tag i dagen. Har möte hela denna tisdag med början klockan 09:00 så måste förbereda mig här och nu, men på återseende lite senare mina kära läsare!

Önskar er en riktigt bra dag! Själv har jag hela huvudet fyllt av Central park, Times square, Broadway, Empire State Building, skyskrapor och yellow cabs och mycket mera.

Stor kram ♥




Tittskåp


Som ett bevis på mitt fejande i köket igår har ni här en bild på ett av skåpen. 
Ointressant jag vet, men ibland tryter verkligen inspirationen totalt ;-)
 

Precis som i lördags har det varit en fullkomligt strålande vinterdag här i huvudstaden idag. Var ute en sväng på lunchen och köpte ny remsa till tunnelbanan och trots en viss kyla(!) var det ljuvligt ute på sitt sätt. Tror att jag blir allt mer begeistrad av vintern, åtminstone när den är så här med en massa härlig vit snö. Dock är allt för kyligt inte att sträva efter kanske, men några minusgrader så är det perfekt tycker jag.


Ikväll började ”Halv åtta hos mig” återigen efter sitt uppehåll och det är ett av mina favoritprogram. Amatörkockar som sätter sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Man får bekanta sig med fyra, för varandra okända personer boende i samma stad. Dessa turas sedan om att bjuda varandra på middag. Jättekul att se både hur folk bor och vad de lagar för maträtter. Ett perfekt program för mig som gillar både matlagning och att se hur folk har det hemma. Jag tycker att kvällens meny med rödtunga och kungskrabba lät himmelskt god för en som mig som tycker om fisk och skaldjur.

Nu ska jag göra något som jag längtat efter länge... =)

Önskar er en fin kväll, på återseende!

Kramar i mängder ♥




Välkommen vecka 2



Jag har flertalet pocketböcker här hemma som jag fortfarande inte tagit mig tid att läsa trots att böckerna har legat ett bra tag i bokhyllan nu. Dåligt, men jag är en periodare när det kommer till böcker & läsning. Ibland slukar jag en bok varannan vecka och vissa månader blir det ingen läsning alls. Funderar på vilken av böckerna som jag ska börja med nu när jag känner att suget efter läsning är tillbaka... 

God morgon! Igår fejade jag på ordentligt i köket och det var inte matlagning med kulinariska smaker jag experimenterade med, utan jag städade och gick igenom både lådor och skåp. Kastade torrvaror som passerat "bäst före datum" och organiserade i kryddskåpet. Så nu står både curry och cayennepeppar på inköpslistan inför veckans kommande veckohandling. Så skönt att ha koll på vad som finns i skåpen plus att det är underbart när allt är ordning, reda och skinande rent. Kände mig riktigt nöjd igår efter det att jag var klar och då hade jag dessutom tagit mig en sväng om med både dammsugare och mopp i hela lägenheten. Ovanligt effektiv för att ha varit en söndag.

Så var det måndag igen och helgen gick som alltid i en faslig fart. Första hela arbetsveckan efter alla lediga helger som avlöst varandra i tre veckors tid. Så nu är det bara att sätta igång igen på riktigt. Min kalender visar endast ett förmiddagsmöte imorgon tisdag, annars gapar det ovanligt tomt i almanackan, än sålänge i alla fall! Idag ska jag ta tag i planeringen inför min och årets första skaderevision som kommer att utföras under vecka 4. Så allt ser riktigt bra ut just nu och jag känner mig på riktigt bra humör och pigg(!) dessutom en måndag och allt. Bra start på året, måtte det hålla i sig!

Nu ska jag kila och piffa till mig det sista innan jag ska ut i kylan för min halvtimmes långa promenix. Önskar er en riktigt bra start på denna vecka nummer två detta 2010.

På återseende,
förhoppningsvis lite senare under dagen. 

Stor kram ♥   



10 januari 2010




Jag har testat flera olika dofter av Durance doftljus vid det här
laget och hittills är denna doft av Héliotrope Flower min favorit.
 

Vaknade till en mulen söndag. Jag som hade hoppats på en minst lika underbar och solig vinterdag som gårdagen bjöd på. Men man kan inte få allt här i världen och jag är glad ändå, det är ju ledigt och här inne i värmen är det både lugnt och skönt. Det enda som hörs är grannarnas barn ovanför som konstant springer. Tror vi har blivande 100 meters stjärnor i huset. Det stör mig inte, barn är barn och man kan inte begära att de ska sitta stilla konstant, men de hade gärna fått sova liiiite längre på mornarna för de är uppe långt före tuppen och löptränar ;-)  

Idag ska jag röja och torka ur skåp och lådor i köket. Fick ett ryck nu på förmiddagen där jag känner för att göra detta, så är det bäst att passa på när andan faller på för en gång skull. 

Har lyckats hålla mig ifrån butikerna denna helg också och nu börjar jag bli mäkta stolt över mig själv. Inte ens någon större lust. Reor i all ära de är helt perfekta om man är ute efter något speciellt, men jag har aldrig varit mycket för att springa runt på denna typ av shoppingrundor. Tycker att jag oftast kommit hem med något i påsarna som jag kanske egentligen inte hade tänkt, men köpte det för att det var nedsatt pris. Vilket resulterar i att jag i slutändan känner mig lite smått "lurad" när plagget eller prylen sedan inte blir använt. Så jag håller mig borta tills längre fram i vår. 

Ha en fortsatt mysig söndag, på återseende!

Kramar ♥



Strålande vinterdag


Gnistrande härlig vinter dag denna lördag med strålande sol på himlavalvet

Vintervitt på marken även här i Sjöstaden & vattnet har frusit till is på vissa
ställen där inga båtar går.

Hammarbybacken här runt knuten är full med skidåkare i dessa dagar. 

Skidbacken i skymningsljus med Globen (Ericsson Globe) i bakgrunden.
Bilden har inte jag tagit dock utan är lånad från djibnet.com

Så här vackert upplyst är backen om kvällarna. Globen i bakgrunden.
Bilden har inte jag tagit dock utan är lånad från djibnet.com  

Så här ser det ut just i denna stund här från fönstret. Härligt rosa himmel!

God eftermiddag på er. Det blev tyst från mig här på bloggen igår efter mitt morgoninlägg som några kanske noterade. Anledningen var helt enkelt den att jag valde att göra annat såsom att ta vara på tiden efter jobbet, ni vet det jag skrev om tidigare i veckan. Tog helt enkelt med mig mannen min och så gick vi ut och åt en himmelsk middag på Erik Lallersteds exklusiva Gondolen. Jag kan verkligen, verkligen rekommendera deras stekta piggvarsfilé med halstrad pilgrimsmussla, blåmusslor och saffranspapadelle. Sååå ljuvligt gott och tillsammans med välkyld Chardonnay och en slående utsikt över ett upplyst Stockholm blev det en riktig fullpoängare till fredagskväll på alla sätt och vis.    

Idag har inte mycket vettigt blivit gjort. Mest skrotat runt här hemma och njutit av att det är lördag, helg och ledighet. En riktigt härlig vinterdag har utspelat sig utanför våra fönster med gnistrande snö och strålande solsken. Precis så jag vill att en vinterdag ska se ut. Fullt med folk i skidbacken här runt knuten i dessa dagar kan jag meddela. Gillar verkligen vår lilla backe som är härligt upplyst på kvällarna dessutom.   

Min kväll är fortfarande som ett oskrivet blad. Tar det lite som det kommer helt enkelt. Önskar er en bra lördagskväll oavsett vad ni ska hitta på.

Stor kram ♥



Välkommen fredag!


Nya bänkskivor i köket står på inköpslistan detta 2010.

Åh vad det kliar i mina inredningsfingrar i dessa dagar. Vill fixa och dona med färg, form och detaljer. Har några små idéer i huvudet och några lite större projekt som jag tidigare nämnt. Det jag först tänker på och vill sätta tänderna i är den lilla makeovern i köket. 

När vi flyttade in här för snart två år sedan hade vi ingen möjlighet att själva få välja varken kakel eller bänkskivor då vi köpte lägenheten precis när den var färdigbyggd. Jag har aldrig var förtjust i de mörka amerikanska valnötsbänkarna och jag har tänkt att någon gång ska de ut. De är dessutom så ömtåliga och blir repade för minsta lilla och jag är innerligt trött på att inte kunna använda köket utan att vara rädd att bänken ska få nya repor. Så nu är min förhoppning att vi ska byta ut bänkskivorna till något annat mera hållbart här under våren, eller redan nu i vinter om jag får önska ;-)

Någon av er läsare som har erfarenhet av att byta bänkskivor? Vad köpte ni för något? Var köpte ni skivorna och är ni nöjda med resultatet? Någon som köpt IKEAS bänkskiva "Personlig" som är bänkskivor i olika material som man måste måttbeställa? Tar tacksamt och gärna emot alla tips!

Nu: mot jobbet med möte hela förmiddagen!

Kram kram ♥




Tidig torsdag


Kivilyktor i klarglas och en i rökfärgat glas samlat på
gammal silverbricka. Det enda som kvarstår av julens 
piff här hemma. Detta känns dock inte juligt alls så det
får vara kvar.


God morgon, arbetsdag igen! Ska erkänna att jag trots alla mina underbara sovmornar och slappa dagar den senaste tiden, faktiskt nu ser framemot att om en liten stund trippa till jobbet denna kyliga och än så länge mörka januari morgon. Alltid kul att träffa folk efter en längre ledighet och höra hur alla haft det under sin jul och nyår. Sedan gillar jag att det är ett nytt år, lite som att börja om på noll och jag är full av energi så det bådar mycket gott! 

Har funderat en hel del under min ledighet över hur jag vill att detta 2010 ska bli. Jag hoppas först och främst att alla mina nära och kära får vara friska och ha det så bra det bara går. Jag hoppas förresten att ni alla får vara friska och ha det bra. Det här med sjukdomar kan man ju inte styra över själv direkt, men hälsan kan man ju i alla fall påverka till viss del. Jag själv ska nu återgå till mina nyttiga vardagar igen. Så mycket enklare med vanliga "måndag-fredag", dessutom får jag då mina 1 timmars promenader på köpet vilket är mer än perfekt! Har även tänkt att jag ska ta vara på mina dagar bättre än föregående år. Då tänker jag inte först på att göra en massa storslagna saker, utan främst på enkla småsaker man kan hitta på efter jobbet. Jag har oftast en benägenhet att gå hem efter jobbet och se det som att den dagen är "över", men det är ett slöseri emellanåt även om jag är en riktig hemmanörd. Så jag har tänkt att försöka förvalta timmarna på dygnen lite bättre och har en förhoppning att kunna gå på både teatrar, ta mysiga kvällsfikor och hitta på andra trevligheter när det passar. Resten hoppas jag blir så bra det bara går.

Nu: ut i kylan och mot första dagen på kontoret 2010!

Ha det bra, kram ♥



Trettondagen


Idag ska alla julgranskulor som finns placerade lite här
och var i lägenheten packas ner. Jag tycker att julen med
sitt pynt har gjort sitt för denna gång!

God eftermiddag söndag eller är det onsdag denna trettondedag jul?! Vi har precis avslutat en härlig brunch med både äggröra, bacon och ett försök till små egengjorda american pancakes med färska jordgubbar. Riktigt gott slut på denna långledighet med andra ord för imorgon är det vanlig arbetsdag igen och no more mysiga frukostar tillsammans med mannen min och no more långa sköna sovmornar. Bye bye julen 2009! 

Dagens att göra här hemma blir att plocka ner alla julsaker. Räcker med jul för min del nu. Hade tänkt ta hand om allt till helgen, men granen ser minst sagt ledsen och trött ut redan nu och hyacinterna är överblommade för länge sedan. Så det blir till att roa sig med att sortera och få ner den vita fina pappstjärnan, alla vackra julgranskulor och våra adventsljusstakar. Dock kommer Elflugan få stanna kvar i köksfönstret. Jag är alldeles för kär i den för att ha mage att kunna lägga den i en låda i elva månader. Måste ju säga att det är bra mycket skojigare att plocka fram allt piff till första advent än att som nu plocka ner allt igen, men men var sak har sin tid. Jag kommer dock att behålla julen 2009 i mitt minne som en underbar tid i mitt liv. Tack alla som förgyllt den på ett eller annat sätt!    

Blir förövrigt en lugn trettondag för min del. Kommer inte bege mig ut överhuvudtaget som det ser ut, kallare än kallast utanför dörren. Är faktiskt rätt nöjd över att jag lyckats hålla mig borta från butiker i dessa dagar utan har verkligen mestadels bara myst omkring här hemma och verkligen känt av ledigheten utan några som helst måsten. Nu: julgransplundring! 

Ha en bra dag, kram ♥



Nytt i badrumsskåpet från Sephora



Jag har glömt visa vad som fanns i påsen från Sephora som
fick följa med hem från Paris kom jag på i dagarna.   

Fy vad trött jag är i dessa dagar, skulle nog kunna sova hela dagarna och allt beror på att vi här hemma vänt på dygnet. Vi kommer aldrig i säng i lämplig tid på kvällarna utan ligger och kollar på filmer till sena natten vilket naturligtvis medför och sätter sina trötta spår så här under dagtid. Får bli en skärpning nu när veckorna strax återvänder till det normala igen.

Idag är det superkallt här i alla fall sett ur Stockholmsmått. Det slår naturligtvis inte Särna i Dalarna på långa vägar som enligt en meteorolog på Storm kan ha ner mot minus 44 grader att vänta imorgonkväll. Kan det verkligen stämma? Hua, minst sagt! 
 
Nytt i badrummet som fick följa med mig hem från Paris i december ser ni ovan. Nämligen en duschkräm och bodylotion från Sephora. Sprang runt bland deras flaskor och tuber i en mängd olika kulörer och dofter. Eftersom vårt badrum går i svart och vitt kikade jag direkt på de vita och svarta flaskorna och till min glädje innehöll de duschkräm och bodylotion i en av mina absoluta favoritdofter, nämligen kokosmjölk. Så det fanns ingen tvekan om att det var just dem som fick följa med hem. Två flugor i en smäll, både pryda badrummet samt få mig att dofta likt en dag i Söderhavet. Kanske inte så vintrigt och passande just i dessa dagar, men till sommaren då ska jag minsann dofta härlig kokos.  

Strax ska vi ta oss ut i kylan och handla mat för kvällen. Hoppas att er trettondagsafton blir fin.
Stor kram ♥
 



SIRAP & American pancakes


Himmelskt god american pancake med äpple, kanel och valnötter





Bilder från dagens fikastund på "Café Sirap" vid Odenplan. Min nya fina sjal
med volanger från Charmant of Sweden som jag klickade hem från Creative Lounge
några dagar innan jul var på en ruggig och kall dag som denna i huvudstaden.

Min måndag har inneburit en morgon, förmiddag och eftermiddag med arbete. Perfekt att jag när det passar kan sitta här hemma med uppkoppling mot jobbets mail och nätverk. Fått allt som jag planerat sedan före jul klart och nu kommer skrivbordet att vara så där härligt rent när jag på torsdag återvänder till kontoret för min första dag där detta 2010. Perfekt start på ett nytt år med tomt bord! 

Har spenderat senare delen av denna eftermiddag tillsammans med charmiga och roliga Mia på Café Sirap vid Odenplan. Det första besöket för mig där, men de hade himmelskt goda amerikan pancakes så det var säkerligen inte sista gången jag går dit trots att stället hade noll och ingen mysfaktor egentligen. Åt en variant med äpple, kanel och valnötter och kan verkligen rekommendera den, riktigt riktigt god, likaså deras Caesarsallad. Tack för idag Mia!

Nu sitter jag återigen här hemma efter att ha trängts på tunnelbanan. Hade såklart kunnat gå en sväng på stan, men kände mig dels proppmätt, sedan var det iskallt ute, men största anledningen till att jag lät bli butikerna denna måndag var den att lusten att springa i affärer inte finns just nu, fick nog efter julens butiksrace. Nu blir det hemmamys resten av dagen. Maken är på jobbet men han kommer förhoppningsvis hem lagom till kvällsmaten.

Njut denna måndagskväll och imorgon är det trettodagsafton. Helgdagarna avslöser verkligen varandra konstant i dessa dagar!

På återseende, många kramar ♥



Söndagstrött


Ovanligt snyggt omslag i vitt på detta nummer av ELLE.
Prinsessan Madeleine är söt som socker i sin vita outfit.

Godkväll kära bloggläsare, idag är jag riktigt trött i mössan efter en spontan utekväll igår första lördagen 2010. Hade en riktigt skoj kväll och jag dansade mig trött till gamla härliga schlagerdängor intill sena timman. Hade egentligen endel småplaner för denna söndag, men stuvade om dem redan under förmiddagen då jag kände att jag helt enkelt inte orkade med att gå utanför dörren idag.  

Valde istället att mysa i soffan under mitt varma duntäcke tillsammans med filmerna "Broarna i Madison County" och komedin "The hangover". Superromatiska "Broarna i Madison County" är verkligen en helt underbar liten kärlekshistoria med Clint Eastwood och Meryl Streap i huvudrollerna. Jag fällde en och annan tår mot slutet kan jag avslöja, kärleksfilm när den är som allra bäst. Komedin var lättsmält amerikansk underhållning och ganska perfekt en söndag när man känner sig mer tom i huvudet än vanligt ;-)

Nu slötittas det här på en gammal repris av "Berg flyttar in". Ikväll är hon hemma hos Pernilla Wahlgren. Jag är helt faschinerad av hennes gigatiska slottsliknande hus på Lidingö. Hennes fantastiska dressingroom ska vi inte ens prata om, ge mig!!! 

Nope det blir verkligen inte roligare än så här denna tredje dag på detta år. Hoppas helt enkelt på en spännande och bra måndag. Planen för måndagen är dels att jag ska sätta mig här hemma och förbereda lite olika saker inför torsdagen som blir den första riktiga arbetsdagen efter jul och nyårshelgerna. Imorgon ska jag också möta upp Mia för en fikastund. Så jag hoppas att jag är piggare när jag vaknar imogon än vad jag varit idag.  

Ha en mysig kväll, kram ♥ 
 



Lördagsmys & vårigt omslag


Omslaget till nya "Allt om mat" är härligt vårfräscht.  

Så var det första lördagen detta nya 2010. Det snöar lite lätt och är jättevackert ute, solen var t o m framme en stund på himlavalvet när vi åt frukost och nu kikar den fram igen ser jag. Det är underbart att kunna sitta vid köksbordet med en vidunderlig utsikt och äta sin smörgås och dricka sitt te konstaterade jag än en gång vid frukosbordet. Jag trivs verkligen här uppe nära himlen!  

Som sagt det är den 2 januari idag och jag funderar på vad jag ska ta mig för. Känner mig inte det minsta sugen på varken butiksbesök eller promenader utan tror det får bli ännu en skön innedag här i stugvärmen. Det damp ner både en ny "Allt om mat" med ett härligt vårfräscht omslag och H&Ms vårkatalog för 2010 med en pepparkaksbrun modell på omslaget som jag tänkte ta och bläddra igenom i sköna soffan.

Nu ska jag fixa till en fruktsallad med hallon, blåbär, granatäpple, clementin och torkade aprikoser som ska få sällskapa mig i soffan under eftermiddagen. Hoppas ni får en riktigt fin dag oavsett vad ni tar er för.

Stor kram ♥ 



Nyårsafton i Sjöstaden




Nyårskvällens dukning gick i vitt och silver med härligt inslag av grönt från 
tulpanbladen i den vita tulpanbuketten som stod på bordet.


Den lilla svarta åkte på, likaså klackar på fötterna & håret
släpptes löst. Är det nyårsfirande så är det!

Började vår kväll med en liten aptitretare bestående av 
citron- & smörstekta pilgrimsmusslor. Smälte i munnen,
Älskar pilgrimsmusslor.

Nyårskvällens förrätt bestod av löjrom, rödlök samt creme
fraiche. Serverades tillsammans med en bit smörstekt bröd
och champagne i glasen.


Huvudrätten bestod av ryggbiff med murkelsås och en 
potatispure med västerbottenost.


Middagen avslutades med en len chokladmousse varvat
med färska jordgubbar & lättsaltade pistagenötter. En
riktig smakupplevelse i gommen med det salta & söta. 
 

Maken tar sitt allra första kort på mig med sin nya kamera
som han fick av mig i julklapp.


Maken fastnade han också mitt i en tugga av den klassiska 
förrätten.


Happy New Year!!!


Jag vid tolvslaget på balkongen med bubbel i glaset och fuskpälsen
på. Det var verkligen iskallt ute, men vackert vintrigt.  




Fyrverkerierna lyste upp hela vår vita Sjöstad under nyårsnatten. Superfint!


Och så här ser resultatet ut efter minst en flaska Champagne - haha!
Gillar min minsta sagt halvsuddiga blick ;-)
 
God fortsättning på er!

Vi hade en riktigt underbar nyårskväll här hemma i Sjöstaden med en god 3-rätters middag och champagne i glasen. Lyssnade på Jan Malmsjös nyårstal vid tolslaget och skålade in 2010 på balkongen under ett regn av fyrverkerier som lyste upp hela vår stadsdel. Riktigt mäktigt och stämningsfullt! Hann även med att inviga det nya året med lite skönsång(!) till den nya Lipsskivan. Favoriten blev Fergies "Big girls dont cry". Efter x-antal sångrundor beslutade vi oss för att fortsätta fira in det nya decenniumet ute i Stockholmsnatten. Blev som sagt en riktigt lyckad kväll med en pefekt mix av både mysig hemmakväll med god mat och dryck som alltså avslutades på ett dansgolv i den sen timman. Jag hoppas att er nyårskväll var lika lyckad som min!

Känns underbart skönt att det bara är fredag idag och att man är ledig i flera dagar till. Börjar så smått vänja sig vid sena kvällar och långa sköna sovmornar. Denna första dag på året har gått som i slowmotion och inget vettigt har vi gjort överhuvudtaget. Skönt i o f s så jag klagar inte! 

Nu ska jag förflytta mig till soffan och fortsätta denna 1 januari i vågrätt läge. Ska se "Bonde söker fru - En kärlekshistoria" klockan 20:00 följt av Camilla Läckbergs "Olycksfågeln". Ha en riktigt bra kväll, kram ♥



Återblickar av mitt 2009


         
Genom bloggen har jag träffat många nya underbara människor under 2009.

Började 2009 med den första bloggträffen här hemma i Sjöstaden. Den sista januari fick jag finbesök av de sex underbara tjejerna Emelie, Katta, Mia, Madeleine, Zandra och Malin. Det blev middag, champagne och många glada skratt. Tio månader senare blev det en repris i Örebro, tyvärr då med lite manfall, men ändock en superskoj träff.

Blev en hel del schlagerkvällar under februari och mars som alltid. Under genrepet av finalen i Globen befann jag mig där tillsammans med lika schlagertokiga och fina Katta. Malena Ernman stod som slutlig segrare den kvällen med operapop dängan "La voix" och vi hamnade senare den schalgerkvällen på något som såg ut att vara en svartklubb i Stockholms undrevärld- Haha!

I slutet av året träffade jag härliga Caroline som bor ett stenkast från mig här i Sjöstaden och vi har sedan dess hunnit med flera vindater och en riktigt bitig långpromenad. Så året har bjudit på minst sagt många oförglömliga träffar med nyfunna bloggvänner och jag hoppas såklart på fler under 2010!
     




Årets kärlekspar ♥Marie & Fredrik♥Stephan & Kristina♥Christian & Emma♥Claes & Lisette   

I mars 2009 damp den första bröllopsinbjudan in och efter det så fullkomligt haglade bröllopsinbjudningarna in där jag och maken inbjöds att närvara då flera av våra vänner bedyrade sin kärlek till varandra. Bröllopen under fyra helger i augusti och september var som bröllop alltid är, helt underbara. Stort tack till brudparen för att vi fick äran att komma på just ert bröllop!

Jag hoppas såklart att mina kära barndomsvänner som ännu inte är gifta: Linda, Kicki eller Sara glider till altaret någon gång under 2010 så jag får fler underbara bröllop att närvara vid ;-)


 

Jag älskar att laga middagar och flera skojiga & galna tjejmiddagar blev det under 2009, både här i Sjöstadshemmet och på andra ställen.

Under året som gått har det blivit en hel del middagar och främst tjejmiddagar. Intensivast var under vår- och sommarhalvåret kan jag konstatera nu när jag blickar tillbaka. Dessa tillställningar oavsett vilket av mina tjejgäng det gäller är de alltid väldigt, väldigt roliga.

Jag hoppas på minst lika många och underbara tjejmiddagar under detta 2010 med börjar redan nu i januari om jag kan få önska!  



Två underbara resor till huvudstäderna Budapest & Paris fick vi till under 2009.

Det blev två resor för min del under 2009 till två storstäder. Började i maj då vi flög till Budapest och upplevde försommaren i den härliga ungerska huvudstaden med soliga dagar. Tyvärr var jag och maken en aning nedsatta pågrund av varsin långvarig och utdragen ögoninflammation, mindre skoj tyvärr.

Avslutade året med ett juligt besök under andra advent i Paris. Jag är verkligen förälskad i den franska huvudstaden och kan se mig själv åka dit om och om igen. Blev några riktigt mysiga dagar i Frankrike utan varken ögoninflammationer eller andra sjukdomar. Ser framemot 2010 och jag undrar vart kosan styr mig detta år...   




Bilder från året som gick samt från vårt bröllop (maj 2008)

2009 var året då vi firade tio år tillsammans maken och jag. Vi träffades en dag i maj 1999 och har sedan dess hållit ihop. Vi har vart ifrån varandra som längst i 21 dagar och det var när Jens var med i tv-programmet "Mullvaden" som spelades in i Canada för si sådär 8-9 år sedan. 2009 var även året då vi firade vår allra första bröllopsdag (firade vi i Budapest) Jag hoppas så klart att det blir fler bröllopsdagar att fira. 




Inredningen dominerades även detta år av vitt med inslag av svart och grått. 

Inredning och design är ett av mina stora intressen och vårt hem är under ständig föränding åtminstone mer eller mindre. Under det gångna året har det inhandlats en del och det mesta har varit i vitaste vitt, från nytt soffbord, ny matta, nytt överkast, till toalettborste, pedalhink och snygga elflugan. 

Inför 2010 har jag ett litet projekt i köket samt så ska jag försöka strukturera upp mitt lilla dressingroom för att utnyttja ytorna bättre än vad som görs idag. Resultatet kommer förhoppningsvis att dyka upp här i bloggen under 2010.  





Några av alla rätter som lagats under året

Mitt andra stora intresse är som ni vet matlagning och många goda rätter har kokats ihop under det gångna året. Allt från vardagsmat till lite festligare menyer. Ser framemot ännu mera matlagning under 2010 och hoppas kunna få maken lite mer intresserad, dock kanske det inte ligger sånära som 2010, men hoppas kan man ju alltid ;-) 




Soliga underbara dagar i juni, juli och augusti

Sommarsäsongen spenderades i stort sett bara i Sverige, med en liten kort avstickare till Norge under vår hemresa från vårt semesterfirande på Västkusten och Bohuslän. Blev många sköna rosékvällar på balkongen och mysiga promenader runt Sjöstaden och Årstaviken. Fann ett underbart litet koloniområde där jag ofta strosade runt och vi tog en härlig båttur i skärgården och njöt av färska skaldjur. Skaldjur var något som jag åt ofantligt mycket av under juni, juli och augusti 2009, så underbart gott. Längtar redan till sommaren 2010...   



Julen är min favorit högtid. Så mysig tid med tända ljus, dofter & umgänget med familj & vänner.

Hösten
har spenderats mestadels här hemma i Stockholm med mycket jobb och vardag. Fick utökade arbetsuppgifter med mer ansvar från november och det har tagit mycket av både min tid och kraft men samtidigt är det såklart oerhört roligt att man har förtroendet för mig och ger mig chanser när de dyker upp. December har sedan som alltid gått i julenstecken med lussebak, julgodistillverkning, julgranspyntande och massvis med tända ljus, julmust och pepparkakor. Älskar tiden omkring jul.

Nu ser jag med glädje fram emot detta nya år. Alltid lika spännande och jag hoppas 2010 blir ett oförglömligt år med både det ena och andra! Ett jättetack till alla er fantastiska och underbara läsare, gamla som nya som följt mig under det gångna året. Jag önskar er en riktigt bra starta på detta nya år! 

Många kramar ♥ 




RSS 2.0