På hemmaplan igen


Tillbaka hemma i Sverigen igen och nu stundar läsning
ur den andra delen i Stieg Larssons Millenniumtriologi.

En soft söndagseftermiddag med spänning på balkongen
med andra ord...

Så var man på plats hemma i Sverige igen efter några timmar i luften. Lämnade ett mulet Budapest och kom hem till strålande sommarväder - ljuvligt. Vad mer kan man begära? Ett friskt öga kanske, men det verkar vara hopplöst så jag önskar att detta väder åtminstone håller i sig ända till september, det är väl inte så mycket begärt tycker jag ;-)

Skönt att vara hemma, borta bra men hemma är ändå alltid bäst. Idag är det vår allra första bröllopsdag. Låg ett fint litet grattiskort i brevlådan från Svärmor och hennes karl med ett grattis på vår dag. Gulligt av dem att komma ihåg och dessutom att ta sig tiden att skicka ett kort. Så tack, tack!!! Vi gifte oss alltså för ett år sedan idag den 31 maj 2008 och då var det exakt lika fint väder ute. Inte ett moln i sikte under hela den dagen heller och runt 28 grader varmt. Så ni som funderar på att gifta er men inte satt något datum - Sista helgen i maj verkar vara ett "säkert" kort när det kommer till fullkomligt strålande väder åtminstone ;-)

Har precis packat upp weekendbagen och fyllt tvättmaskinen så nu arbetar den för fullt med sitt. Strax ska vi ta oss en bit mat och sedan ska jag sjunka ner i soffan på balkongen och öppna boken "Flickan som lekte med elden" som jag längtat efter att får börja läsa sedan jag i förrgår läste ut den första delen i Stieg Larssons spännande triologi. Tur att alla tre böckerna står här hemma i Expedithyllan så jag bara kunde plocka fram bok nummer två nu när jag kom hem. 

Förövrigt kan jag meddela för den som eventuellt undrat om det blev någon shopping på resan att så ej är fallet. Jag har inte köpt en enda liten pinal med mig hem. Det är kanske en bedrift i sig, men fann helt enkelt inget som föll mig i smaken så det fick vara!

Nu är det matdags, så på återseende och tack snälla ni som orkat kommentera trots att ni vet att jag inte haft tid att "svara" er! Ni är guld värda!!!

Stor kram  



Budapest by night


Kedjebron Szechenyi Lanchid upplyst i natten..

Parlamentet  by night...

Matstället vi hamnade på igårkväll. Ett internationellt
hak som jag inte minns namnet på tyvärr..

.. men helt okej mat serverades. Grillat kycklingbröst
med parmaskinka samt balsamicocreme.


Det blev en Crème brule med färsk frukt till efterrätt för
min del..

Maken & jag tog efter middagen några drinkar på en club
ut med gatan Teréz krt.  

Tyvärr förstör mitt öga resan lite granna. Ögat blir bara
värre och värre och jag känner mig inte alls på topp,
så vi stannade bara någon timma..


Så är det lördag och pingstafton. Om jag förstått det rätt har ni strålande sol och sommarvärme hemma i Svedala? Här är det tyvärr mulet än så länge idag och jag måste erkänna att mitt virusinfekterade öga nu verkligen "tagit över" denna resa. Vaknade imorse och jag ser nu ut som ett freak helt ärligt. Jag vill inte visa mig bland folk och jag skämdes på frukosten för folk stirrar på mig som om jag vore ett litet monster. Det känns så tråkigt att jag t o m grät en skvätt för en stund sedan. Känns nästan som att jag hellre hade haft magsjuka ändå för det brukar gå över inom något dygn, men detta verkar aldrig släppa. Maken är inte helt återställd ännu trots att han haft detta i tio dagar nu och när jag tänker på att jag eventuelt ska behöva bära detta en vecka framåt till känns så där. Fattas nu bara att mitt andra öga drabbas då har jag kanske tjugo dagar framför mig med denna skit...

Ska dock försöka att inte låta detta förstöra det sista av resan utan att bege oss ut en sväng även om det tar emot. Måste ju besöka ett ungerskt kafé innan vi åker hem. Ovan ser ni bilder från gårdagskvällen då vi var ute en sväng och åt en bit mat och drack några drinkar. Ledsen att detta mest blev ett "gnäll" inlägg, men jag behövde skriva av mig känner jag.

Hoppas att ni får en härlig pingstafton i alla fall!

På återseende!

Många kramar
Anna



På upptäcktsfärd i Budapest


Här i Budapest finns mängder med konditorier med en
massa godsaker.. Perfekt när beach 2009 står för dörren ;-)


Operahuset i förmiddags...

Fantastisk utsikt över hela Budapest uppe i klocktornet
på S:t Stefans basilika i förmiddags.  


Vi påväg över kedjebron Szechenyi Lanchid till kungliga
slottet som ni ser på bilden. På Buda sidan såg vi även
Matthias kyrkan samt sagolikt vackra fiskarbastionen.
 

Väl över bron på andra sidan. Utsikt från Buda sidan till
Pest. Jag skrev fel igår, vi bor på Pest sidan och inget
annat... 


Ståtliga parlamentsbyggnaden sett från Buda sidan med
Donau emellan.


Margaretaön är en grön oas mitt i Budapest. En liten ö
mitt i Donau med jättelika parker & trädgårdar som vi
traskat genom idag vid lunchtid.

Hjältarnas torg...

Orangutanger är mitt absoluta favoritdjur. Helst ska de
såklart vara fria i naturen, men här fanns ändock en söt
liten rackare på Budapest Zoo som värmde mitt hjärta
alldeles extra...

Och så lite vätskepåfyllning mellan varven... ;-)  

Precis inkomna från en fredag på upptäcksfärd i denna centraleuropeiska huvudstad. Vi har promenerat från kl 10 i morse efter en stadig hotellfrukost och vi kom alltså tillbaka till hotellet nu över sju timmar senare och då har vi gått i stort sett konstant sedan imorse. Tur man har bra skor med sig.

Vi började fredagsmorgonen med att besöka fantastiska operahuset som ligger nära där vi bor på Andrássy út som är paradgatan här i staden. Vi tog oss vidare mot S:t Stefans basilika och dess klocktorn med panoramautsikt över hela Budapest. Hisnande vackert kan jag meddela. Sedan traskade vi mot kedjebron Szechenyi Lanchid för att ta oss över Donau till Buda-sidan med det Kungliga slottet, Matthias kyrkan samt Fiskarbastionen som mål. Ljuvlig utsikt och fina gamla byggnader möttes vi av. Matthias kyrkan renoverades dock för tillfället så den var inklädd med vad maken sa var en stor kondom ;-) så byggnaden såg vi inte mycket av tyvärr. Från Buda-sidan tog vi oss vidare till fots mot Margit Híd eller Margaretabron som den heter på svenska och promenderade ner på Margaretaön som är grön liten oas mitt i Budapest. Ön ligger mitt i floden Donau och här såg vi förutom en massa grönska, motionsspår och vattenspel en ruin efter ett kloster från 1200-talet. Efter att ha strosat på den lilla ön i någon timma bestämde vi oss för att gå upp på bron Árpád híd och ta oss över till vår sida igen av staden. Vi följde sedan vägen en bra bit och kom tillslut fram till Hjältarnas torg med bland annat Budapest konstmuseum. Jag fick även med mig maken en sväng på zoo för att spana på mina absoluta favoriter Orangutanger. Efter denna minst sagt långa promenad runt halva Budapest styrde vi klackarna hem mot hotellet, rika på nya intryck från denna vackra stad - Imorgon blir det mera, mera!!! 

Vi har hunnit med att se massor redan med andra ord denna fredag och jag gillar verkligen Budapest. Jag tycker att alla som har möjligheten bör ta sig hit någon gång under sin livstid. Jag är positivt överraskad, minst lika vackert som Wien som jag anser vara en av Europas vackraste städer. Nu ska jag ta mig en dusch och tvätta av mig promenaddammet, sedan blir det en liten vilostund innan vi ska bege oss ut i  kväll och äta en förhoppningsvis god middag och jag ska inte äta soppa ikväll Madeleine ;-)

Sköt om er så hörs vi imorgon igen hoppas jag och kul att ni kommenterar fast jag inte hinner kommentare hos er i dessa dagar, tack för det - jag återkommer så klart till er igen väl hemma i Sverige igen! 

Önskar er en riktigt trevlig Pingsthelg med strålande sol och värme. 

Kramar

//Anna



En hälsning från Budapest!


SAS Radisson Béke Hotel på Grand Boulevard, här bor
vi helt okej med gångavstånd till mycket. 
 

Dagens middag för min del, Gulasch och ett glas rött...

Båt på Donau denna eftermiddag. I bakgrunden ser ni
Pest ena delen av staden. Budapest består nämligen av
stadshalvorna Buda väster om & Pest öster om floden 
Donau. Vi bor på västra Buda-sidan av staden.
 
Parlamentet Margit hídtól som vi sprang på av en slump
denna eftermiddag. Fullkomligt mäktig byggnad som 
byggdes mellan 1885-1904 i eklektisk & gotisk stil med
mer än 200 statyer över hela byggnaden.

S:t Stefans basilika-Budapest största kyrka. Den är full av
flera berömda konstverk. Den yttre arkitekturen är också
full av enorma statyer och utsmyckningar. Vackert!

Satyn Lajos Kossuthen en symbol för den ungerska
revolutionen 1848-49

Vörösmartyplatsen ett litet men populärt torg i Budapest.
I mitten av torget står en staty av poeten Mihály Vörösmarty 

Nu sitter jag på hotellrummet nyduschad nere i den ungerska huvudstaden, fritt internet här -perfekt då kan ni med andra ord få följa vår resa direkt på plats! Flyresan hit gick bara bra, boken "Män som hatar kvinnor" höll mig sysselsatt under de två timmar vi spenderade i luften. Väl här nere har vi redan hunnit med att strosa runt i det vackra vädret och vi har sett både Ungerns parlament "Margit hídtól" med alla sina tinnar och torn, S:t Stefans basilika -Budapest största kyrka. Statyer av diverse kända ungerska personer, Vörösmartyplatsen med sina dyra restauranger och kafeér. Vi har även hunnit med en tidig middag bestående av bland annat den ungerska rätten gulasch och till det ett glas rött, riktigt myisgt och gott efter vårt promenerande.

Nu hoppas vi på  lika strålande väder imorgon så att vi kan fortsätta att urforska denna centraleuropeiska storstad. 

Hoppas allt är bra med er hemma i kära Svedala, på återseende med fortsättningen på vår resa!

Stor kraaaam 



Den perfekta packningen


Shoppingutbudet i den ungerska huvudstaden ska jag utforska de
kommande dagarna... 

Vem vet kanske kommer jag hem med en påse likt någon av dessa.. ;-)


Ikväll ska jag som jag tidigare nämnt packa weekendbagen och jag ska försöka få till den där perfekta packningen man alltid drömmer om, men som jag aldrig lyckas få till. Ska även tänka ut vad jag ska ha för reseoutfit så jag slipper stå och vela med det imorgonbitti. Flygresan tar endast runt två timmar så det är peanuts i jämförelse med vår bröllopsresa som tog närmre 20 timmar i flygtid. Det VAR lång tid kan jag meddela, vi mellanlandade i o f s men det var oerhört segt ändå, så två timmar är i stort sett bara upp och ner. Mycket skönt, mer tid i Ungern med andra ord!

Tänk imorgon vid denna tiden traskar vi förhoppningsvis ut med Donaus flodvatten och njuter av en helt annan atmosfär än vad vi är vana vid här hemma. Ser framemot ett dopp i något av de berömda badhusen, sippa kaffe på mysiga caféer och prova på Ungerns bakverk som det ska finnas massor av tydligen. Äta goda middagar med gott vin på tu man hand och utforska nattlivet. Jag ska tillsist även såklart spana in Budapest shopping som grädde på moset. Tror att detta kommer bli några riktiga toppendagar!
 
Mitt öga känns förövrigt inte sämre än tidigare idag vilket känns väldigt lovande. Makens "sjukdomsförlopp" gick från ganska normala ögon till katastrof på bara några få timmar, men jag verkar klara viruset bättre. Nu kanske man inte ska ropa hej innan man är över bäcken som det så fint heter, men känns helt ok. Nu antar jag att ni är oerhört trötta på dessa skriverier om röda ögon så jag släpper det nu. Tack för era fina omtankar!

Ha en fin kväll nu så hörs vi imorgon, ska försöka ge er ett litet inlägg innan vi åker mot Arlanda!

Kramar!




Utmanad!

***
Jag har blivit utmanad av rara Zandra och självklart antar jag utmaningen.

I vanlig ordning får ni som känner för att anta utmaningen göra den, ni andra slipper!
 

Då kör vi:


1. Vilken parfym använder du?

Idag: 
Miss Dior Cherie


2. Dagens låt?

Lady Gaga - Remixen av "Eh., Eh

(nothing else I can say)"


3. Vad läser du just nu?

"Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson


4. Dagens höjdpunkt?

En god nyhet på vårt intranät på jobbet!


5. Vad skulle du vilja lära dig?

Att tycka att träning är roligt


6. Vad var ditt senaste inköp?

En klänning


7. Vad är ditt favoritdjur?

Apor


8. Vad är ditt viktigaste mål för tillfället?

Att mitt "special uppdrag" på jobbet blir klart i förtid.


9. Vad tycker du om personen som skickade frågorna till dig?

Zandra är en fantastisk person med glatt humör och som jag

uppfattat det har ett stort hjärta.


10. Vilken är din ögonfärg?

Blå


11. Om du kunde ändra något hos dig själv, vad skulle det vara?

Magen skulle gärna få vara lite plattare. Går ju i o f s att fixa med lite

sit-ups, men se punkt 5 så förstår ni varför den inte ÄR platt ;-)


12. Om du kunde vara var som helst i världen de kommande

timmarna, var skulle du då vara?

Eftersom jag om mindre än ett dygn ÄR i Budapest

svarar jag så klart det.


13. Vad värdesätter du hos dina vänner?

Att de är sig själva


14. Vad är dina sommarplaner?

Fem veckors semester, vad som händer då och där

emellan står fortfarande skriver i stjärnorna


15. Vilket är ditt drömyrke?

Vet faktiskt inte. Klart det finns saker jag uppskattar så som inredning
& matlagning men jag skulle nog ändå inte vilja arbeta heltid med det.
Jag är rätt nöjd som jag har det faktiskt då jag har ett väldigt fritt jobb.
Tråkig svar kanske men jag är ingen drömmare..
  

16. Vilket av plaggen i din garderob är din favorit?

Klänningarna

17. Vad får dig att gråta?

När människor är elaka mot djur


18. Nämn tre saker som får dig att le.

1)En glad medmänniska,

2) Min familj/vänner

3) När lönen kommer - haha!


19. Om du fick tre önskningar, vad skulle det vara?

1)      Att jag & mina nära & kära alltid får vara friska.

2)      Obegränsat med pengar

3)      Klyschigt men jag säger FRED på jorden. 


20. Vilka är dina favoritserier på tv?

Grey's Anatomy


21. Vad har du på dig just nu?

Klänning, leggins, sjal och svarta skor


22. Vilket är ditt favoritgodis?

Saltlakrits


23. Hur många barn vill du ha?

Jag blir glad om vi får ett friskt barn, sedan är allt annat bonus


24. Vad är din största fobi?

Spindlar & att kräkas


***
THE END!




Virusangripen


Solglasögon, jeansjacka & en döskallesjal från Asos blev
dagens ytterkläder denna onsdag..

Solglasögonen bar jag 
för att dölja mitt virusangripna höger-
öga & bilden visar jag endast för att fiska efter era sympatier ;-)

God morgon på er, här har ni en inte fullt lika munter bloggerska denna onsdag den 27 maj. Det aggressiva viruset vann nämligen över mig och mitt högra öga. Kände ju som bekant för er som läser redan igår att något var på g och tyvärr så hade jag rätt i min föraning. Än så länge är det dock mycket långt ifrån så illa som makens ögon sett ut, men ögongloben har ändrat form och intagit ett lite glasartat utseende samt blivit rödare än vanligt. Men det gör inte speciellt ont så för den delen kan jag leva med det, men sett det från den fåfänga sidan är det mindre skoj. Åtminstone med vetskapen om att vi imorgon reser till Budapest på en weekendresa för att fira vårt första år som gifta.

Jag ska dock se det positiv dels för att jag ska vara glad att det inte var för ett år sedan det dök upp (lagom kul att gifta sig med ögoninflammation). Sedan fick jag en klok kommentar från rara läsaren Rebecca där hon skrev "Hellre det än magsjuka" och det är så sant. Jag har hellre ögoninflammation för några dagar än att ligga i magsjuka, så jag ska försöka fokusera på det i stället och vara glad att jag slipper hänga över toaletten ;-) Nog om detta!


Arbetar min sista dag för denna veckan och imorgon flyger vi med SAS mot Budapest. Ser framemot resan och när jag kommer hem i eftermiddag blir det till att plocka fram och packa weekendväskan. Kul, kul!


Nej nu ska jag jobba på här, hoppas ni får en bra dag så hör vi senare!


Stor kram




Sliten denim i garderoben


Mina nya favoriter i garderoben. Jag är ingen jeanstjej
egentligen, men ibland är det praktiskt & dessa gillade
jag både i färg, form & pris. 


De satt dessutom okej på för ovanlighetsskull. Jeansen
kommer från H&M & kostade 498 kr. Bra pris för mig som
inte använder jeans så ofta.


Gäller ju att få valuta för sina pengar därför blir det aldrig
några dyrgripar till jeans för min del ;-)

Nu när jag väl är hemma efter en arbetsdag helt inomhus så har det mulnat över!!! Suck! Fick i alla fall några solstrålar på mig på hempromenaden. Maken hade dukat middagen på balkongen när jag kom hem och jag blev serverad en räksallad med bland annat färska handskalade räkor, det ni ;-) Det var supergott och till det mineralvatten för oss båda.

Nu sitter jag i soffan och tycker att jag känner skav och irritation i mitt högra öga och jag skämtar inte!!! Jag får nästan panik för jag hoppas verkligen inte att det är vad jag tror att det kan vara för då kommer jag bryta ihop var så säkra. Kanske jag bara inbillar mig, man kan ju faktisk få skräp i ögonen och liknande dessutom blåste det rejält påvägen hem, men samtidigt varför skulle jag få skav just nu? Jag ska kila och tvätta av mig sminket nu när inlägget är klart och så hoppas jag att irritationen försvinner lika fort som den dök upp utan någon jäkla virus!!! 

Ha en fin kväll nu och tack snälla alla ni som dag in och dag ut lämnar era kommentarer här inne. Jag uppskattar det så mycket ska ni veta och jag försöker för det mesta att återkoppla till er genom att skriva några rader bland era kommentarer, men ibland hinns det helt enkelt inte med och jag hoppas att ni har överenseende och förståelse för det. Jag läser alla kommentarer alltid!

Nu blir det spännande bokläsning och sedan Desperate Houswives klockan 21.00. 

Over and out!



Tisdagens!


Idag är jag somrig i blommig klänning köp 2008 från H&M.
Jeansjacka från Zara, även den inhandlad förra året.

fötterna mina nya gladiatorsandaler som invigs idag.


Jag gillar att det inte är för mycket detaljer på dem.
Naglarna är målade med nagellack från Make Up Store
i färgen "Elin". Intressant va ;-)

Sist en bild tagen i farten utmed Hammarby Kaj... 

Tisdag och rena rama sommarvärmen ute, jag smälte nästan när jag trippade hit i mina nya fina sandaler och blommiga sommarklänning. Jeansjackan var egentligen överflödig, men snygg till klänningen så jag behöll den på hela promenaden enbart i fåfängt syfte. 


Maken snusade gott i sängen när jag smög ut imorse. Skönt för honom att få sova bort det "onda". Väldigt bekvämt att ha en hemmaman måste jag säga, det är nämligen riktigt spännande för mig att komma hem nu på eftermiddagarna och se vad han serverar till middag. Han är så gullig för han har ofta lagt upp maten och skurit grönsakerna fint så han kan om han bara vill och gott är det också. Kanske ska betala honom för att stanna hemma och sköta hushållet istället för att han börjar på sitt nya jobb i sommar. Dock tror jag inte jag har en chans att matcha lönen så jag får passa på att njuta i fulla drag nu när han befinner sig på hemmaplan fjättrad vid spisen ;-)


Idag jobbar jag på slutklämmen på en återrapport och senare under dagen ska jag bege mig högre upp här i höghuset för att hämta en bunt med ärenden som kommit till mig efter beställning. Inget direkt glamouröst eller spännande, men jag är ändock väldigt förtjust i mina dagar och det är nästan lyxigt i sig att trivas med sitt liv. Det tycker i alla fall jag.


Nu ska jag sluta pladdra, lunchen går mot sitt slut och jag ska fortsätta min arbetsdag så att jag kan gå hem i tid. Jag vill slippa få arga blicken från min förklädsprydda man på grund av att maten fått vänta för att jag inte kan hålla tiden -"Du vet ju att maten alltid serveras vid denna tid" ;-)


Kram på er denna härliga försommardag!




Nytt i öronen


Nya örhängen shoppade jag i lördags. Folk som känner mig vet att jag förr
aldrig använde större örhängen, men jag har blivit mer & mer förtjust i det
på mig själv. Med rätt kläder & stil förövrigt tycker jag att det kan vara riktigt
snyggt.
 

Vilken fantastisk måndag vi haft/har här i huvudstaden med strålande sommarväder från en klarblå himmel. Jag invigde min nyinköpta tunna tunika från Zara dagen till ära. Den tillsammans med ett par jeans var det enda jag hade på mig när jag traskade till och från jobbet denna måndag (förutom skor samt underkläder då) och jag kan säga att jag var helt genomsvettig väl hemma. Termometern visade på 23.1 grader i skuggan så det var inte konstigt att jag fick upp värmen, sååå underbart sommar, sommar, sommar!

För er som kanske undrar hur det är med min lilla karl och hans stackars ögon, kan jag meddela att han begav sig till vårdcentralen imorse, men fick direkt en remiss till ögonkliniken på SÖS (Södersjukhuset) då de aldrig sett något så illa på vårdcentralen och heller då inte vågade sig på en bedömning av vad det kunde vara. Läkaren som Jens senare träffade kunde konstatera att han har ett virus i ögat som han troligtvis fått på flygresan mellan Barcelona och Stockholm då det i flygplan är väldigt torr luft där virus lätt sprids, dessutom är viruset väldigt aggresivt och troligtvis inte en svensk variant hade läkaren sagt. Så nu väntar jag bara på att det ska växa ut ett litet tryne på honom och att det är svininfluensan han har drabbats av ;-) Skämt och sido det finns tyvärr inget man kan göra för att skynda på processen utan det är bara att vänta ut viruset. Det kan ta upp till två veckor om han har riktig otur, men det var i alla fall inte farligt då hornhinnan inte har angripits, tur i oturen med andra ord!

Nu ska jag bege mig ut på balkongen och sjunka ner i soffan och fortsätta läsningen ur "Män som hatar kvinnor". Jag har faktiskt längtat efter boken i dag på jobbet, snacka om att boken är beroendeframkallande...
 
Önskar er en skön måndag så hörs vi imorgon igen!

Stor kram



Annas ljumna potatissallad



Denna potatissallad komponerade jag ihop på frihand i lördags och den blev riktigt god. Serverade den till grillat och jag kommer att svänga ihop den fler gånger i sommar då den kändes fräsch och "lätt". Ett tips är att smula över fetaost också. Jag hade dock ingen hemma denna gång, men kan tänka mig att det vore väldigt gott?!

Ingredienser:
Färskpotatis/delikatesspotatis
Grön sparris
Babyspenat
Basilika
Rödlök
Oliver
Avokado
Havssalt

Dressing:
God olivolja
Balsamvinäger
Dijonsenap
Salt & ev. peppar

Gör så här:
Dela de små potatisarna i två delar och koka tills de är mjuka, låt de svalna något. Dela sparrisen i lagom stora delar och smörstek och salta lite lätt. Låt sedan svalna. Blanda ihop olja, vinäger samt ca 1 tsk dijonsenap, salta och peppra efter smak. Blanda ner den kokta potatisen, sparrisen, rödlök i skivor, spenat, oliver samt basilika i en skål. Häll över dressingen och blanda runt allt sammans försiktigt så att inte potatisen går sönder. Jag toppade sedan med avokado, den blandade jag alltså inte i då jag var rädd att den skulle bli för "mosigt", men det går säkert. Servera potatissalladen kall eller ljummen till grillat eller varför inte på buffébordet, riktigt gott om jag får säga det själv ;-)

OBS, Tänk på att inte "dränka" salladen i dressing. Hellre för lite än för mycket tycker i alla fall jag, man ska bara ana dressing smaken och inte bli "fet" i munnen så fort man tar en tugga. Sedan bör man nog hälla över dressingen inte allt för långt innan man ska servera salladen, annars förlorar nog grönsakerna sin spänst, men jag kan ha fel jag är ingen kock ;-)



Lugn söndag


Så här har min eftermiddags sett ut, sallad med ett glas
vatten till lunch och så boken "Män som hatar kvinnor"
av Stieg Larsson.


Salladen var ett hopplock av godsaker jag gillar och det
blev en färgkavalkad mot den svarta tallriken från IKEA,
dessutom gott kan tilläggas.

Söndagkväll och långledigheten börjar lida mot sitt slut. Vill börja och tacka er snälla människor som tog er tid att skriva tips om vad man kan göra när man drabbats av ögoninflammation. Jag tror att maken kommer att lyda rådet många av er hade att bege sig till läkaren imorgon så att han förhoppningsvis får ett slut på detta elände innan vi reser till Budapest på torsdag. Riktigt synd om honom. Han har suttit inne i lägenheten sedan vi kom från kryssningen och han har försökt vara tapper, men idag märker jag på honom att han är riktigt less på dessa läskigt blodsprängda och rinnande ögon! Så ett besök hos farbror doktorn får det allt bli så han blir frisk och sitt vanliga jag igen.

Min söndag har som ni ser ovan vart mycket lugn och skön, har legat ute på balkongen i timtal och läst. Först i enbart en solklänning, men när solen försvann runt knuten svepte jag en skön pläd runt mig och slumrade t o m till mellan varven. Ingen effektiv och fartfylld dag med andra ord, men ack så skön och njutningsfull. Snacka om att ladda batterierna. 

Imorgon är det måndag och vanlig arbetsdag igen, möte hela dagen för min del om inte jag minns fel. Jag är inte direkt sugen på att sitta i långrandiga möten som ofta ändå inte leder någon vart, men jag kan i alla fall tycka att det på ett sätt ska bli skönt att gå till jobbet, så blir det lite rutin på dagarna igen. Antar dock att jag tycker det känns bra för att jag vet med mig att min arbetsvecka är kort, pågår bara fram till och med onsdag sedan är det långledigt igen, vardagslyx! 

Hoppas er ledighet varit toppen och att ni får en riktigt bra vecka så hörs vi imorgon igen hoppas jag!

Kram kram



Morgonstund har verkligen guld i mun


Nu blommar syrenerna överallt och skänker en ljuvlig doft som påminner
mig om svunna tider med skolavslutningar och sommmarlov.

Får nästan lite västkustfeeling varje gång jag passerar "klippan" med de
små segelbåtarna.

Vyn sett under de grönskande träden ger mig riktig äkta sommarkänsla.
Nu är det nära. 


Till höger skymtar ni Jan Fidjelands runda torn med bostäder. Lite annorlunda
med runda hem, men kul idé tycker jag. Ligger vid restaurangen Göteborg
här i Hammarby Sjöstad. 

Lummigt och som tagen ur en saga tycker jag bilden är med allt det gröna
och det lilla, lilla vattenfallet. 


Sickla Kanal låg spegelblank och lugn denna söndagsmorgon.
De stora pilträden som kantar bryggorna utefter hela Sjöstaden får mig att
tänka på vackra olivlundar i Medelhavsområdet. Alla bilder ovan är tagna
imorse.

Här har ni en som varit uppe och igång sedan sjutiden denna söndagsmorgon. Fick ett ryck då jag inte kunde sova och drog på mig mitt gamla juicy set, löparskor och solglasögon och begav mig ut på en rejäl power walk i över en timma och det ångrar jag verkligen inte. Naturen och fågellivet fick mig nästan att tappa andan och ögonen att tåras och det berodde inte på pollenallergi för jag är ingen allergiker, utan bara för att det är så fantastiskt vackert ute. Det är nästan en skam att man annars oftas sover bort tidiga mornar, i alla fall jag. Händer inte allt för ofta att jag en helgmorgon är uppe i ottan, men ordspråket stämmer verkligen: "Morgonstund har guld i mun" det fick jag precis erfara denna morgon.  

När jag kom hem strax efter halv nio gjorde jag mig en frukost bestående av äggröra med färsk basilika, cornflakes med skivade färska jordgubbar och ett glas färskpressad apelsinjuice som jag avnjöt i solskenet ute på balkongen. Kände mig rätt så nyttig måste jag stolt erkänna. Efter det läste jag DN om vad som hänt i världen och sedan somnade jag i ena rottingsoffan och vaknade först när maken klev upp runt 10:30 och undrade var jag var. 

Min stackars kära man har förövrigt fått en kraftig ögoninflammation och jag känner knappt igenom honom i dessa dagar. Tycker såååå synd om honom, samtidigt som jag är totalt livrädd för att det ska smitta till mig. Så jag håller mig på behörigt avstånd, mina handukar är placerade lååååångt ifrån hans och jag tvättar händerna så ofta just nu att de är alldeles torra, men god handhygien ska underlätta att man slipper otyget har jag läst. Någon som vet bra tips på hur han ska få detta elände att försvinna? Han har köpt salva på Apoteket, en gul/grön sörja vid namn Noviform Bibrokatol 5%, men det hjälper föga tyvärr. Så ni med erfarenhet av liknande får hemskt gärna tipsa vad han ska göra för att bli frisk!

Nu ska jag ta och hänga tvätt, ta en sväng om med dammsugaren för att sedan när alla "måsten" är gjorda njuta söndagen med läsning ute på balkongen!

Ha en ljuvlig söndag!

Kram på er!



Lördagsmys med grillning


Kvällens middag grillat kött med en ljummen potatissallad
& grönpepparsås sååå gott. Receptet på potatissalladen
kommer i dagarna för er som är intresserade :-)

Kvällens efterrätt ska vi strax hugga in på med vaniljglass.
Då jag redan tjuvsmakat på de små ljuvliga bären vet jag
att de är såå söta och somrigt goda

Så var det redan lördagkväll. Vi sitter här min älskade man och jag och myser mätta och belåtna efter kvällens grillning. Solen har letat sig fram bland molnen som skingrat sig och det är nu en klar lördagskväll. Svindersviken som vi ser från våra stor fönster ligger spegelblank och en massa segelbåtar och dess master blänker i skenet från solen. Så somrig och härlig vy. Tänk att sommaren nu verkligen står och knackar på dörren, jag är kär som varje år när den väl kommer!

Jag har varit ute en sväng med bilen i eftermiddags, tog mig till Forum Nacka och alla dess butiker. Kom naturligtvis inte därifrån tomhänt, utan kom ut med inte mindre än 5 påsar med diverse innehåll. Ett par jeans, två par klänningar, tre par örhängen, leggins med nitar, en vippig kjol och sist en vit tunika från Zara. Så nöjd, så nöjd är jag, dock lite fattigare men vad gör väl det lön på måndag ;-)

Nu ska vi kika på Robinson och äta jordgubbar.

Ha en mysig kväll, kram på er!



Taxfree





LÖRDAG - underbart! Vädret är inte fullt lika underbart dock, regnar ute och är allmänt trist tyvärr. Här har vi varit uppe nu i några timmar och en frukost bestående av bland annat kokt ägg och en stor kopp mullbärste vilar numera i magen och jag ska strax göra mig i ordning för en sväng på stan trots regnet.   

Det blev lite shopping i taxfreen igår som ni ser ovan. Bland annat ett nagellack ämnat för franskmanikyr från Chanel. Jag trivs allra bäst i just franskmanikyr då jag tycker att det ser så fräscht ut och just Chanels variant är en favorit sedan flera år tillbaka. En ny Diorshow mascara fick även den följa med i påsen då jag är supernöjd med mascaran efter mitt förra köp. Den fungerar verkligen toppen på mina fransar så lika bra att passa på när det är lite billigare. En flaska rosa Champagne från Piper Heidsieck kunde jag inte motstå i sin chockrosa förpackning. Den ska avnjutas lagom kyld en varm sommardag/kväll i vår lilla "lounge" på balkongen. Tillsist föll jag även för parfymen "Sunkissed Glow" från J.LO då doften påminner om hennes förra parfym och min favorit alla kategorier "Miami Glow" som tyvärr inte tillverkas längre. Jag tycker dock att föregångaren luktade ett snäpp godare än denna nya, men de är väldigt snarlika som sagt så jag är ändå nöjd. "Sunkissed Glow" öppnar med noter av grapefrukt och ananasjuice för att övergå till apelsinblommor och näckrosor. Doften avslutas med het sand och kaschmirträ. En riktigt tropisk dröm med andra ord och parfymen kommer att användas flitigt nu i sommar kan jag lova. 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta ur det lilla som är kvar av mina lockar som jag lockade med Toni&Guy Tourmaline Deep Waver inför kryssningen för er som undrade. Efter två nätter är de inte fullt lika snygga längre kan jag meddela ;-) Njut av lördagen och sköt om er så hörs vi lite senare!

Kram kram



Östersjötrippen i bilder


I väntan på middagen sippade vi på varsitt glas...

.. mousserande som stod i hytten.

Utsikten vi hade från de gigantiska fönstren i vår hytt var
inte direkt dålig.

Man kunde ligga i sängen & se skärgården
från första parkett. Helt ljuvligt!

Gårdagskvällens förrätt. Pilgrimsmusslor med sparris.
Mycket gott kan tilläggas.

Huvudrätten bestående av grillad gös var inte fy skam
den heller. Till det blev det ett glas vitt.

Vi gled förbi ett hus i skärgåden som är helt i min stil. Så
jäkla snyggt. Så här kommer vårt framtida hus se ut om
jag får önska ;-) Läget är inte fel det heller....

Och tillsist en suuuuperglad Anna :-)

Hej på er! Så är man tillbaka på land igen efter en liten miniresa tillsammans med söta maken till Mariehamn. Trevligt sällskap, taxfree shopping, god mat och goda drinkar får sammanfatta vår tripp, tyvärr ingen sol som jag hade hoppats på dock.  

Känns väldigt skönt att det bara är fredag idag konstaterade jag nyss för då har vi hela helgen framför oss fortfarande. Alla helger borde vara så här långa tycker jag ;-)

Här händer inte mycket här ikväll. Vi sitter framför tv:n just nu och softar med en flaska Ramlösa stilla och det kommer inte bli mer spännande än så här denna afton. Jag är helt enkelt lite halvtrött efter att ha skakat rumpan på dansgolvet halva natten, så det får bli tidigt i säng så hörs vi imorgon istället. Då ska jag se till att ha laddat kameran så att jag kan fotografera och visa er mina taxfree köp!

Sköt om er! Många kramar och trevlig helg! 



Mot Mariehamn


Så här ser packningen ut av kvällens outfit; Den lilla svarta H&M, Peeptoes 
Asos och partyväska från Friis & Company.


Håller förfullt på att packa väskan inför kvällens miniresa med bland annat kvällens outfit ni ser ovan samt någon mera bekvämt och fotvänligt för morgondagen som kommer att tillbringas ute på däck i förhoppningsvis fullt solsken. Torsdagen här hemma har vart lugn, jag sköt än en gång på på mitt blomsterlandsbesök till förmån för att strosa omkring här hemma i mysoutfit och vara osminkad. Pysslat om mina fötter och händer och strax ska jag även gå lös på håret och försöka få till något snyggt inför kvällens festligheter.
 
Kvällen kommer att börja med en lång och trevlig middag i À la carte restaurangen på båten. Jag som alltid i förväg måste tjuvkika på menyn har sett att det lutar åt "Pepparstekta pilgrimsmusslor med grillad sparris, vitchokladskum och citronolivolja" till förrätt. "Grillad gös från Hjälmaren, grillad pilgrimsmussla, balsamico- och citronolivoljeglaserade grönsaker, friterad prostensost samt sötpotatispuré" till huvudrätt samt "vit chokladcheesecake med åkerbärssorbet" som läskande avslutning. Låter som en middag helt i stil med mina smaklökar. Efter middagen hoppas jag att vi kan ta en sväng ute på däck och njuta av Stockholms ytterskärgård i solnedgången, romantiskt värre. Därefter blir det fruktiga drinkar i baren och förhoppningsvis bra musik på dansgolvet. Ser framemot kvällen med andra ord med en blandning av lite av varje!

Nu ska jag fixa håret och packa det sista innan vi måste bege oss mot Stadsgårdskajen för ett dygn på Östersjön!  Önskar er en riktigt skön afton så återkommer jag troligtvis imorgon kanske med några bilder och en rapport från resan om jag känner mig själv rätt ;-) 

Största kramen mina fina läsare!  



Kristi Himmelfärdsdag


Gårdagskvällens sallad med bland annat grillad halloumi-
ost, spenat och granatäpple.


Så är det Kristi Himmelfärdsdag och många är lediga denna röda veckodag i almanackan. Vaknade ganska tidigt, troligtvis för att maken och jag kom i säng i ganska god ordning igår. Vi hade en lugn myskväll med filmen "Yes man" med lustigkurren Jim Carrey i huvudrollen och en skål med godsaker. Har tänkt att jag ska försöka att dra ner på sötsakerna för några veckor då jag tycker att det börjar sitta åt lite här och där, men jag kan säga att jag har en karaktär sämre än jag vet inte vad i dessa dagar. Antar att jag inte har den där absoluta viljan och då går det inte heller tyvärr så jag njöt på i vanlig ordning och nästan helt utan dåligt samvete i alla fall ;-)

Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sedan fixa till mig för en sväng med bilen till bland annat Blomsterlandet. Wish me luck att jag finner oss ett vackert träd denna gång. Väl tillbaka hemma blir det till att packa väskan för vår lilla tur på böljan blå denna afton.

Vad ska ni göra så här på Kristi Himmelfärdsdag?

Kram kram!



Så är det helg igen!


En förhandsvisningskatalog från H&M Home inför hösten
2009 låg i postfacket idag.

Måste säga att det fanns en massa fint som tilltalade mig 
& som jag kommer att beställa..


Verkligen kul att H&M börjat med sin "Home-del" tycker
jag och hoppas på att de utökar med både mer "piff" &
kanske t o m möbler framöver..


Har nu startat helgfirandet med att bläddra igenom höstens katalog från H&M Home som damp ner i brevlådan denna lill-lördag som även just idag får agera "fredag". Har suttit ute en sväng på balkongen och bläddrat med lite gott i glaset och det är alldeles ljummet ute, termometern visar på strax under 20 grader, underbart! Som jag skrev ovan så fanns det en massa i katalogen som jag tycker var jättefint, så det kommer garanterat bli en beställning för min del. Min första sådana från just H&M home. Jag har inte varit så imponerad tidigare av det som släppts, men nu som sagt fanns det mycket som tilltalade just mig, kul!

Ikväll äter vi en sallad med bland annat skinka, grillad halloumiost och granatäpple som jag strax ska jag svänga ihop. Och så ska vi bara njuta av att vi nu är lediga tillsammans och att båda är hemma för en gång skull samtidigt ;-) Både jag och maken ser mycket framemot denna helg och dess äventyr!

Imorgon fortsätter jakten på ett träd modell större till balkongen. Hoppas att vi finner ett som passar så att jag kan placera mig under trädet inom en snar framtid med en god bok och kalldryck i handen. Jag längtar verkligen och jag hoppas att det går att lösa så som jag tänkt mig!  

Ha nu en fantastisk kväll och njut av ledigheten ni som liksom jag är lediga. Ni andra som arbetar frivilligt eller kanske även ofrivilligt, ni får i alla fall försöka att göra det bästa av er situation!  

Många kramar



Weekendresa


Nästa vecka packar maken & jag resväskorna för att besöka en av Europas
vackraste huvudstäder. Spännande..

Godmorgon onsdag! Åter på jobbet och promenaden hit imorse var riktigt ljummen. Jag hade fått på mig för tok mycket kläder så jag var helt svettig när jag väl kom fram hit. Inget klart väder ute dock, men solen hittar i alla fall genom molnen emellanåt vilket är riktigt härligt.  

Igår "firade" vi som sagt tio år tillsammans maken och jag. Tack snälla för alla era gratulationer, ni är allt bra rara ni! Nästa helg är det dags för ytterligare firande nämligen vår första bröllopsdag går av stapeln och igår bokade vi en weekendresa till Budapest för skoj skull. Budapest ska enligt uppgift vara en av Europas vackraste och mest spännande huvudstäder. Staden har ett enormt utbud av kultur, affärer, restauranger, caféer och barer.  Perfekt blandning av saker som passar maken och mig med andra ord. Just nu är det dessutom strålande sol och runt 25 grader där nere så jag hoppas att det håller i sig så att vi kan sippa vin på uteserveringar och njuta av de historiska vingslagen som staden sitter inne på i strålande solsken. Varken jag eller Mr J har varit där tidigare så alla eventuella tips ni kanske sitter inne på är mer än välkomna! Vi kommer bo vid paradgatan Andrássy út med gångavstånd till det mesta. Jag ser framemot vår lilla resa och med andra ord kommer även min nästa arbetsvecka bli en kort variant, lovely!!!

 Idag är det som sagt onsdag, men eftersom man är ledig imorgon och resterande av veckan (i alla fall jag) så är det lite som en fredag för mig. Imorgon åker jag och maken på kryssning till Åland och eventuellt blir det även ett besök på spa:t på Birka under resans gång, taxfreeshopping samt hoppas vi på fint väder så att vi kan njuta ute på däck i solen.  

Nu måste jag arbeta  vidare, plikten kallar och min paus är över.

Ha en fin onsdag!

Kram



♥ 19 maj 1999 ♥


Mitt senaste klänningsinköp som jag dock inte är säker 
på om jag ska behålla...

Klänningen är champagnefärgad och inte vit som den
ser ut på bilden...

Söt rosettdetalj bak tillsammans med en v-ringad rygg.
Jättefin tycker jag att klänningen är, men "problemet" är
att den kanske är för kort att ha på ett bröllop...?

Klänningen är ca 81 cm  och finns att köpa här för den
intresserade.  

Idag är det tio år sedan jag och min numera man blev tillsammans. Förhållandet har likt de flesta andra människors haft sina upp och nergångar, men vi har ändå lyckats med konststycket att hålla ihop kärleken, så ett stort grattis till oss själva denna tisdag. Vi kommer att fira våra tio år i lugn och ro här på hemmaplan ikväll.  

Ute har det varit och är fortfarande en riktigt mulen och trist tisdag här i Stockholm och jag har suttit och gått igenom listor och plockat ut skadeärenden som ska in från fälten här framöver för en granskning. Verkligen ett urtrist arbete att sitta och plocka med, men det måste göras och lika bra att passa på en grå tisdag som denna kände jag. Men snart är det helg igen, bara morgondagen kvar sedan fyra dagars ledighet, toppen! Maj månad känns nästan som en enda stor ledighet med halva arbetsveckor var och varannan vecka, inte mig emot! 

Annars är mitt bloggsug inte på topp i dessa dagar. Jag har noll och ingen inspiration känner jag tyvärr. Tänkte att jag skulle ge er något litet recepttips då jag vet att detta är uppskattat och då det dessutom var någon av er som skrev härom dagen att hon tyckte allra bäst om mina recepttips här på bloggen, men inte ens några bra sådana lyckas jag finna just nu, men ni får hålla ut det kommer förhoppningsvis roligare inlägg framöver!

Ha nu en bra tisdag det ska jag ha tillsammans med min äkta hälft på vår tio årsdag!

Kram kram



Välkommen till världen x 2


Helgens ljuvliga rosor i underbar rosa nyans pryder
vardagsrumsfönstret..

Idag har det inte blivit mycket till inlägg som ni märkt, men jag har helt enkelt inte haft tiden på min sida. Nu är jag i alla fall på hemmaplan efter en dag med fullt upp på jobbet, men eftersom jag för tillfället har en hemmaman här hemma så stod middagen på bordet till min förtjusning när jag klev in genom ytterdörren. Det var så skönt att bara kunna sätta sig till dukat bord och slippa tänka på vad vi ska äta. 

Mulet och grått ute med regnskurar om vart annat, men oavsett allt regn i världen så har en liten solstråle kommit till jorden idag. Min kära vännina Anna har nämligen fött en liten son kl 10:30 denna måndagförmiddag på ett hospital i den franska huvudstaden. Han vägde 3 540 g och var 51 cm lång och han ska heta Gabriel. Jag längtar tills jag får träffa underverket.

Stort Grattis Anna & Meteo till er lille Gabriel!

Jag har förövrigt varit ganska trött och sliten idag. Det har helt enkelt känts att det blev en hel del bubbel i glasen i lördags ;-) så det blir en tidig sänggång så känner jag mig förhoppningsvis mer alert imorgon!

Hoppas er första dag på veckan vart till belåtenhet!

Kramar

Uppdate kl 21:45: Fick precis veta att min kusin Annica har fått sitt fjärde barn denna måndagkväll, en liten flicka blev det. Nu har hon och maken två pojkar och två flickor, vilken lycka! Stort Grattis Annica och Philip till er dotter - Vilken babyboom denna måndag bjöd på!!!



Söndagsgrillat


Söndagensmiddag bestod av grillat honungsgalcerat
kött med tomat & mozzarellasallad. Serverades med 
kokt potatis samt bearnaisås till, supergott! 

Nu sitter jag nyduschad uppkrupen i soffan med laptopen i knät. Ute är det en riktigt ljuvlig kväll utan ett enda moln på himlen. Svårt att tänka sig just nu att det ska regna imorgon, men enligt väderleksrapporten så är det så tyvärr. Maken sover i soffan mittemot och det ser så skönt ut, sötnöten.. 

Vår söndag har varit precis så lugn och behaglig som jag hoppades på imorse. Har suttit på balkongen och bläddrat i tidningar och bara njutit. Och sedan blev det som sagt grillat till middag denna söndag och det var sååå gott. Imorgon är det en vanlig arbetsdag igen, men arbetsveckan är kort och jag arbetar bara mån-onsdag sedan är det långledigt. Maken och jag ska bland annat en sväng till Åland under ledigheten. Ska även under veckan leta vidare efter ett träd modell större som vi inte hann med igår.  

Nu ska jag se Söndagsparty med Filip och Fredrik med Kristin Davis från Sex and the city samt Charlotte Perrelli som kvällens gäster. Ha en mysig kväll så hörs vi imorgon igen!

Många kramar




Söndag 17 maj


Gårdagens blomsterinköp, ljuvligt rosa rosor...

Nu har jag vaknat efter en trevlig gårdagkväll trots Sveriges sämsta placering i Eurovision Song Contest på sjutton år. Men så var det ju också förutspått att det skulle gå antingen eller gällande "La voix" så placeringen gjorde nog ingen här hemma direkt förvånad. Malena Ernmans operapop gick inte hem hos Eurovision publiken med endast 33 poäng och en 21:a plats. Idag glädjs vi istället för Norge och deras totalt överlägsna seger. Det blev knappast någon dramatisk omröstning eftersom Norge i stort sett fick allas tolvor. Jag står dock fortfarande för att jag inte är såld på vinnarlåten "Fairytale" men jag har då också bevisat klart och tydligt att jag har noll koll i dessa sammanhang vad som går hem och inte i stugorna ute i Europa ;-) Kul med en norsk seger i vilket fall och nästa år kan man kanske t o m ta sig till Oslo för att se finalen... Det tål att tänkas på...

Gårdagskvällen tillbringades förutom framför tv.n på kvarterskrogen Medelhavspärlan tillsammans med några vänner. Jag åt en tomat och mozzarella sallad till förrätt och parmesanbakad gösfilé till huvudrätt och till det dracks det en hiskelig massa mousserande. Gott, gott! Idag känns huvudet lite segt, dock ingen fara. Jag brukar vara duktig på att hinka i mig en massa vatten innan jag lägger mig och det fungerar ganska bra för det mesta tycker jag så även denna gång som sagt. 

Idag blir det inte många knop gjorda. Ska mest njuta av att det är söndag och att man är ledig. Ska kika på reprisen av Desperate housewives som jag missade i och med semifinalen i tisdags, annars blir det som sagt lugna gatan.

Hoppas att ni ha en skön söndag var ni än befinner er!

Stor kram och på återseende! 



Underbara Dior har flyttat in


Maken är hemma igen från Barcelona & med sig hade
han present, nämligen parfymen Miss Dior Chérie och 
bodylotion från samma märke.

Parfymflaskan är verkligen sååå klassisk snygg tycker
jag och doften är fräsch och lite somrig. Tack snälla darlingen!

Godmorgon på er sötnötter! Lördagmorgon och den bästa morgonen på hela veckan om du frågar mig. Frukost med rostat bröd, kokt ägg, äpplejuice samt mullbärste har vi hunnit äta tillsammans maken och jag till ljudet från TV4 Nyhetsmorgon. Strax ska vi bege oss ut på en roadtripp för diverse ärenden. Vi ska bland annat kika på klinker till balkongerna, kul, kul och jag ska även spana efter ett större träd även det till den ena balkongen. Jag kommer säkerligen hem med något mer om jag känner mig själv rätt ;-) 

Strålande sol här idag och i eftermiddag kommer vännerna Sam och Jenny och vi ska gå ut och ta oss några glas vin och en bit mat förhoppnigsvis kan vi sitta ute på någon uteservering. Eventuellt kommer även Jocke och Annika att ansluta, så det blir nog en riktigt trevligt eftermiddag! Ikväll är det såklart schlagerfeber här hemma i Sjöstaden och eventuellt hänger folket på så vi alla kan heja på Malena och Sverige! En riktigt perfekt lördag med andra ord med både butikspan, shopping, umgänge med vänner och tillsist en sprakande Eurovisionfinal på det.

Vad ska ni göra denna lördag Ska ni se schlagern ikväll eller är det inget för dig? 

Önskar er en riktigt bra lördag stor kram!  



Fredag och återförening


Torsdagsmys från igår med en tänd lykta på nya rottingbordet. Gillar att
tända värmeljus där ute, blir så fint sken inifrån lägenheten när man kikar ut.


Så är det då äntligen fredag igen. Inte för att jag har hunnit längta nämnvärt. Veckorna går ju av sig själv i rasande takt ändå så jag hinner helt enkelt inte ens tänka tanken att jag längtar till fredag och helg numera.

Gårdagskvällen tillbringades i soffan delvis sovandes faktiskt. Semifinal nr 2 var ett riktigt sömnpiller och inte var det några bidrag att hänga i julgranen heller. Egentligen bara en låt som tilltalade mig och det är Greklands bidrag. Jag gillar "öset" i låten om ni förstår vad jag menar, men jag slipper gärna att se Sakis Rouvas höftjuckande, men det är ju en annan femma ;-) Annars som sagt inget för mig i gårdagens startfält. Sorry Norge, jag älskar det norska folket och landet är hisnande vackert. Min man är dessutom halvnorsk då svärmor har norska föräldrar (hon är dock uppvuxen i Sverige) men årets norska bidrag tycker jag verkligen inte är bra alls. Jag fattar ingenting om jag ska vara ärlig av storheten med bidraget som alla pratar om. Men sedan är jag ingen musikkännare heller så ta inte mina högst personliga åsikter nu på något större allvar. Jag blir dock glad om Norge vinner för så storsint är jag i alla fall ;-) (om nu Sverige inte gör det vill säga och det tror jag inte att vi gör heller så go Norge!) Nog om Eurovision Song Contest för denna gång! 

Idag strålar solen över huvudstaden och jag sitter inne på kontoret och längtar ut och hem till balkongen. Maken kommer hem i eftermiddag så jag ser framemot en mysig återförening efter några dagar ifrån varandra. Imorgon lördag får vi besök från Alingsås. Gästernas huvudsyfte med Stockholmsresan är inte att hälsa på oss, men när de ändå är i krokarna ska vi passa på att ses en sväng så det ska bli trevligt! 

Nu måste jag arbeta vidare. Ha en riktigt strålande fredag så hörs vi! 

Kramar!    



Storstadspuls & strandliv


Här skulle maken kunna ligga och njuta av solen om han har lust för han
befinner sig just nu i Barcelona och gissa vem som är här hemma och är
avundsjuk som en liten myrslok... Ja helt rätt JAG!!! ;-)

Underbar terass på hotellet Condes de Barcelona som maken bor på just nu.
Jag är väldigt förtjust i lampan. Någon som vet vart den kommer ifrån???

Maken har enligt uppgift dubbelsäng så jag hade fått plats. Men då han är
på en företagsresa kunde jag ju inte få följa med, utan jag får drömma att
jag är där bara..

Badrummen ser inte helt fel ut heller, snyggt!!!

Hemma igen i ensamheten. Blev inget butikspan efter jobbet. Jag kände inte för det helt enkelt utan traskade hem istället i solen men det var inte direkt ljuvligt för det blåste så in i norden stundvis. Jag höll nästan på att tappa andan när ett moln av damm och grus blåste upp likt en liten minitromb framför mig. Var tvungen att spotta och fräsa och jag tycker mig nästan känna läskiga gruskorn i munnen ännu.. hua! 

Väl hemma har jag satt på en maskin tvätt, fyllt diskmaskinen med gårdagens disk samt röjt upp i största allmänhet. Jag kan verkligen konsten att stöka till det när jag är själv ibland. Trivs dock inget vidare när det är rörigt så jag brukar plocka upp ganska så snabbt. Maken befinner sig just nu i Barcelona och enligt uppgift så bor han fantastiskt på hotellet Condes de Barcelona. Hotellet ligger på samma gata som Gucci, Prada och flera andra lyxiga butiker och jag är minst sagt avundsjuk. Själva resmålet låter även det helt fantastiskt med både storstadspuls samt strandliv. Vi ska absolut åka dit framöver för maken sa i telefonen att staden skulle passa mig perfekt, så nu har jag ytterligare ett ställe jag vill besöka innan jag drar mitt sista andetag!

Nu ska jag steka en kycklingfile och sedan svänga ihop en caesarsallad. Senare är det schlagerdags igen och semifinal nr 2 som jag skrev om imorse. Så jag sitter bänkad kl 21:00! 

Stor kram på er och ha en riktigt skön kväll!

//Anna



Hantverkare och fler bröllop


Torsdagens promenix till jobbet.

Så är det torsdag igen mina kära läsare. Jag har sovit som en prinsessa i natt och har sedan utfört de dagliga rutinerna i vanlig ordning väl uppe ur sängvärmen. Sitter nu på jobbet efter morgonens promenad som ni ser en skymt från ovan.     

Fick förresten veta i helgen som gick av säkra källor att vi kommer att bli inbjudna till ytterligare två stycken bröllop detta år. Nämligen bestämt i september månad. Så nu är vi uppe i inte mindre än fyra stycken bröllop detta 2009. Två i augusti och två i september. Tur att tre av fyra bröllop är med olika kompisgäng så att man kan återanvända partystassen åtminstone minst två gånger. Provade en fantastisk rosa "bakelse" i måndags från Vila. Tyvärr satt den inte snyggt på mig, synd för jag trodde där för någon sekund eller två innan jag hade krängt på mig skapelsen att jag hade hittat en perfekt bröllopsutstyrsel, men icke sa Nicke. Så letandet går vidare. 

Annars väntar jag på svar från en hantverkare maken kontaktat angående våra balkonggolv. Tanken är att vi ska lägga klinker där ute i stil med detta och jag som är en otålig själ vill ju så klart ha det klart nu i dagarna så att man bara kan sitta där sedan och njuta när sommaren kommer med sol och värme. Så jag hoppas, hoppas att personen i fråga återkommer denna vecka med prisuppgifter och tider, alltid är det något att pyssla med ;-) 

I eftermiddag ska jag kila en sväng på stan, sedan blir det hem och städa av lite lätt och ikväll är det semifinal nr 2 i Eurovision Song Contest som jag tänkte titta på. Så där har ni min dag denna 14 maj, 2009 på ett ungefär i alla fall. Ha nu en fin torsdag så hörs vi senare förhoppningsvis och tillsist:

Tack snälla ni för alla era kommentarer ni lämnar - De är guld värda ska ni veta!

Kramkalas



Olustig onsdag


Kom på nu att jag fick frågan härom dagen hur jag fick till 
min bröllopsfrisyr & svaret blir att jag har ingen aning om
hur frisören gjorde. Jag satt mest & nöjt av jordgubbar 
under tiden håret sattes upp ;-)

Idag är en sådan där dag när jag känner mig totalt olustig och helst hade stannat hemma och dragit något riktigt gammalt över mig trots att solen fullkomligt strålade från en klarblå himmel imorse. Men det hjälper inte som sagt, kläderna sitter illa, håret går inte att få till och jag känner mig lönnfet... Vet att det är ytliga och triviala problem om man sätter dem i relation med alla hemskheter i vår värld, men oavsett så har känslan intagit min kropp denna onsdag och kalla det ytligt, jag kallar det just nu trist! Tror att jag ska försöka få tag i en tid för klippning så kanske åtminstone håret kan kännas lite roligare...


Nu till något lite nöjsammare i alla fall sett ur mina schlagerögon och det är ju att Sverige igår gick vidare till finalen av Eurovision Song Contest 2009. Tycker att Malena gjorde bra ifrån sig som valigt. Hon är ett fullblodsproffs ut i fingerspetsarna, men precis som alla nättidningar skriver idag så var ljudet under all kritik. Jag led stundtals, kör tjejerna hördes mest och jag kände inte ens igen "La voix" i vissa partier, så en rejäl skärpning säger jag till de ljudansvariga i Moskva på lördag. Programmet i övrigt var väl ett riktigt sömnpiller tycker jag. En del skickar ju så dåliga bidrag så man undrar ju hur resten av låtarna i deras uttagning lät?! Sedan mådde jag illa av programledarna, varför satt de ihop undrar jag? Eller det var kanske han som ville sitta ihop med henne. Oavsett kändes de inte särskilt proffsiga. 

Nu måste jag fortsätta min arbetsdag, lunchen lider mot sitt slut!


Ha en fin onsdag, kram på er!



Paj med lufttorkad skinka & basilika



Här kommer receptet på pajen jag svängde ihop i lördags för er som var intresserade!

Pajdeg:
100 g margarin
3 dl vetemjöl
1 ägg
1 krm salt

Fyllning:
3 st ägg
2 dl grädde/mjölk
Fetaost i tärningar
Bladspenat
Svarta oliver
Färska tomater
Basilika
Salt & peppar

Topping
Lufttorkad skinka
Basilika

Gör så här:
Tumma ut pajdegen i en pajform. Picka botten med en gaffel, (pajskalet behöver inte förbakas). Vispa ihop ägg, grädde/mjölk (smaksak) och salta och peppra. Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva sedan med fetaosten, oliverna, skivade champinjoner, basilika och tomater i skivor. Häll på äggstanningen och grädda i ugnen 25-30 minuter i 200°. Låt pajen svalna något och garnera sedan med den lufttorkade skinkan samt färsk bailika. Serveras gärna med en blandsallad.



En färgklick


En bukett med färska rosor fick följa med denna tisdag
för omväxlingensskull. Föll pladask för färgen..


Var ju någon av er som "klagade" på att vi hade för vitt
hemma, så nu har vi minsann fått in lite crazy coulor här ;-)

Efter dagens jobb har jag varit en sväng på IKEA och Plantagen precis som jag förutspådde(!) imorse. Fick med mig det jag hade tänkt mig från det blå/gula varuhuset plus lite mer som vanligt när man besöker den butiken. Blev söta glassformar i pastellfärger, glasskopa att forma glass till fina kulor, ny tesil och ramar så att jag äntligen kan fixa våra bröllopskort. Det sist nämnda tog mig bara ungefär ett år att införskaffa, men nu ska jag se till att få det fixat inom en snar framtid. Kanske blir det färdigt lagom till vår första bröllopsdag den 31:a maj!

Besöket på Plantagen blev däremot en besvikelse eller kanske var jag bara för oengagerad?! Jag är ute efter ett träd att ha på balkongen, men inget föll mig i smaken. Antingen var det för litet, för stort, för dyrt eller för "vanligt" i största allmänhet. Hade även tänkt köpa med mig fler örter hem och plantera i ytterligare en kruka såsom mynta och basilika i första hand. Men myntan var slut och den stackars basilikan som de försökte ta betalt för hade sett bättre dagar, trist! Så jag kom totalt tomhänt därifrån och jakten på de perfekta växterna för balkongen går vidare. 

Blev take away från MacDonalds efter shoppingen. Det var verkligen såå länge sedan jag åt en hamburgare därifrån, men den sedvanliga MacFeastmenyn smakade lika gott som de brukar. Blev minimorötter och mineralvatten till fånigt kanske, men kändes ändå rätt så här en vanlig tisdag.
 
Ikväll hejar vi på Sverige i den första av semifinalerna i Eurovision Song Contest och jag ska bara ta det lugnt! Imorgon blir det arbete som vanligt och på eftermiddagen har jag några ärenden att uträtta. Ingen rast ingen ro med andra ord. 

Ha en skön tisdagskväll och håll era tassar för att Sverige går vidare till finalen på lördag!

Kram på er

Update kl 22.51 - Yes, Yes, YES - Vi är i final, vi är i final, vi är i finaaaaaaaaaaaaaaaal!!!




Tidig tisdag!


Nu ligger de flesta båtar i vattnet ut efter min promenadväg och väntar på
sköna och strålande sommardagar.


Flera av er som undrade över pajrecept igår & jag lovar att lägga ut det här
så fort som möjligt så att ni blir glada ;-) 

Idag vaknade jag av mig själv före tuppen och gick upp(!) Sitter på jobbet och har så gjort i snart två timmar. Kände mig verkligen som "fröken duktig" när jag klev in genom dörrarna här till ett folktomt och mörkt kontor före kl sju. Det är underskattat att kliva upp i ottan för morgonpromenaden hit var otroligt rofylld och jag kunde njuta av all grönska och fågelsång nästan ensam. Strålande solsken här idag, så härligt!

Gårdagskvällen var lugn och skön efter det att jag tagit mig en rejäl power walk hem. Bestämde mig redan tidigt på kvällen att jag skulle låta bli att sitta och hänga över laptopen för en gång skull och så blev det också. Väldigt skönt måste jag säga. Känner att det nästan blir lite överdrivet emellanåt med mitt surfande om kvällarna till ingen större nytta egentligen, så jag ska försöka ta mig sådana "fria" kvällar lite då och då för jag tror att det är nyttigt och framför allt lugnande. 

I eftermiddag ska jag bege mig till IKEA är tanken just nu i alla fall och hinner jag ska jag även försöka ta svängen om Plantagen och se om det finns något grönt och skönt till balkongen. Annars ser dagen ut som arbetsdagarna gör mest. Hoppas er tisdag är lika strålande solig och att dagen blir kanonbra. Ikväll är det schlager för hela slanten som gäller!

På återseende! 

Kram kram



Måndagsfunderingar i allmänhet


Här står lördagens paj & inväntar på att bli uppäten framför
Robinsson tillsammans med ett glas rött.

Inatt har jag inte sovit många timmar. Det var lögn i världen att somna igår kväll. Slumrade till och vaknade gång på gång så att jag höll på att bli tokig. Ena stunden var det varmt = av med täcket i nästa blev det kyligt = på med täcket och så höll det på i timmar. När klockan sedan väl ringde kvart i sju imorse DÅ sov jag däremot mycket gott och jag hade ingen som helst lust att vara vaken eller att kliva upp. Jag snoozade några vändor tills jag tog mig själv i kragen och slängde benen över sängkanten och klev upp. Känner mig dock ganska pigg och utvilad idag ändå som tur är. Har ju inte haft en direkt ansträngande helg så det är väl inte så konstigt kanske att jag låg vaken långa stunder om man tänker efter. 


Ny vecka och jag hoppas på en bra sådan. Har fått igång mitt skrivande idag, har fått till några okej stycken känner jag hittills och jag hoppas på mera flyt under morgondagen. Veckan bjuder på schlagersemifinaler både imorgon och på torsdag samt en förhoppningsvis sprakande Eurovision final på lördag. Hoppas verkligen att Malena går vidare, men jag kan säga att jag känner mig minst sagt orolig att vi missar hela finalen i år. För även om jag personligen tycker att vårt bidrag är bra även detta år är jag tveksam till att resten av Europa förstår storheten. Det återstår helt enkelt att se med andra ord vad som händer, ingen vet innan imorgon kväll, men en sak vet jag och det är att jag kommer att sitta som klistrad framför tv:n imorgon.

Ha en skön eftermiddag och kväll. Kram på er!




Semesterplanering


Ett söndagslugn sprider sig här hemma denna dag. Väntar på att Jens ska
komma hem ifrån sin grabbhelg i Helsingborg! Marimekkoskålar pryder
just nu vårt soffbord. 

Söndag, söndag, söndag! Sista dagen denna vecka 19 och jag har tagit mig en lång och välförtjänt sovmorgon. Klev inte upp förrän efter kl tio och sedan har dagen bara rullat på i maklig takt och inget av värde har jag åstadkommit alls hittills. Men vad gör väl det söndag som det är?! 

Tänkte att jag nu ska sätta mig på balkongen i solen och se om jag kan planera lite inför de kommande semesterveckorna. Jag kommer att ha fem veckors ledighet i sommar, midsommarveckan och sedan fyra veckor i följd i juli och augusti. Det känns som en bra uppdelning och jag hoppas så klart på ett fullkomligt strålande sommarväder. Det som är spikat redan nu är att en vecka kommer att spenderas nere på Västkusten hos familj och vänner, två bröllop att gå på och sedan hoppas jag på minst en utlandsresa. Får ta snacket med maken när han kommer hem senare i kväll. Han har väl snart fyllt sin reskvot kan tyckas med sin Thailandsresa från i mars i bagaget, härnäst några dagar i Barcelona och en weekendtripp till München i juni. Men jag hoppas att han kan tänka sig att tillbringa minst en vecka utomlands med lilla frugan också. Jag har några förslag och jag hoppas han nappar på något av dem!

Ha en fin söndag och ladda nu inför den kommande arbetsveckan så hörs vi!

Kram kram



Lördagsmys i Sjöstaden


I väntan på maten tar jag mig ett glas mousserande denna lördagskväll. Ni
ser en skymt av en av makens födelsedagspresenter. En sittsäck i Fatboy
stuk som är tanken att han ska använda vid sitt x-box spelande så att han
slipper ligga ovärdigt på golvet. Vit såklart ;-)  

Molnen är som bort blåsta och nu strålar solen från en klarblå himmel denna lördagskväll. Sitter här med balkongdörren på vid gavel och en doft som doftar riktigt äkta sommarkväll från grannarnas grillning smyger sig in tillsammans med måsarnas skränande. Sluter man ögonen skulle man kunna tro att man sitter i Skärgården en sommarkväll. I ugnen stå en paj och gräddas och som jag tänkte hugga in på framför Robinson nu klockan 20:00 tillsammans med ett glas rött. Det blir en skön hemmakväll även idag, riktigt skönt emellanåt.

Dagen har varit bra, kan dock i ärlighetens namn erkänna att jag inte fått så mycket av den där röjningen gjord som jag skrev att jag skulle pyssla med. Molnen skingrade sig på eftermiddagen och jag har istället njutit av en långpromenad i ett blåsigt Sjöstaden. Men det var ändå skönt att komma ut en sväng. Annars har jag sträcktittat på tre Greys Anatomy avsnitt som jag legat efter med. Åh vad jag älskar den serien! 

Nu ska jag plocka ur pajen och garnera den med diverse god saker samt duka framför tv:n så att jag hinner innan tv:n sätter igång om si så där tio minuter. 

Önskar er en mysig lördagskväll! Kram



Pioner en doft av svunna tider


Pioner i vitt fick följa med hem igår. Kul med alla "nya"
blomstersorter som kommer nu med vår- & sommartider.


I vanlig ordning piffade personalen på Magnolia till omslags-
pappret genom att fästa en färsk blomma. Kul idé tycker jag.


Resultatet i fönstret i en vit cylindervas från MIO.

Älskar pioner de doftar helt fantastisk! Tänker på min
mormor hon hade alltid pioner i sitt trädgårdsland när
jag var liten. Nu när jag doftar på mina pioner minns
jag barndomenssomrar hos mormor & morfar som det
var igår. 

Godmorgon på er denna lördag! Vaknade första gången vid halv åtta tiden och då smattrade regnet på fönstren för fullt. Jag valde då att vända mig om och somna om. Två och en halv timma senare slog jag upp de blå och regnet hade upphört, men himlen är fortfarande täckt av moln så det är inte en strålande morgon sett ur vädrets synvinkel i alla fall.

Tvättmaskinen arbetar förfullt och jag sitter i soffan framför morgon-tv och har precis ätit en frukost bestående av krämig äggröra, rostat bröd med färskost samt en kopp grönt te. Tror bestämt att jag ska ta mig ann röjningen här hemma ändå nu när inte solen skiner och jag inte kan tillbringa min tid på balkongen i solen. Lite senare under denna lördag kanske jag tar mig en promenad till Sickla köpkvarter och kikar för skoj skull, men det beror på. Det finns ju tid till det imorgon också. Perfekt att allt här är öppet i stort sett jämt =)
 
Vad ska ni göra denna lördag mina rara läsare? 

Kraam och på återseende!



Njut av den flyende dagen


Min sommarrandiga blå klänning jag handlade på Gina
Tricot för ett tag sedan. Jag är jättenöjd med den.


Till klänningen tänker jag bära vita tygskor eller sandaler.
Ser framför mig en picknick och så jag i klänningen,
mysigt är bara förnamnet..


Den är söt att bära som den är, men det var även fint med
ett enkelt vitt linne under kan jag meddela.


Jag är redan hemma denna fredag och påvägen hem tog jag en sväng förbi blomsteraffären Magnolia här i Sjöstaden och köpte med mig några vita pioner. Älskar verkligen pioner de är så bulligt vackra i sin form. Hade en tanke om att ha sådana i min brudbukett en gång i tiden, men det blev som ni vet vita rosor istället. 

Det är soligt och ganska skönt här idag och nu har vindarna tydligen vänt dessutom, för enligt expertis så ska det inte längre regna i Stockholm imorgon som först utlovats. De mörka regnmolnen har bytts ut mot en stor och glad sol istället och inte mig emot alls. Det enda som blir lidande är mitt tänkta röjande men vad gör det om hundra år om jag skjuter det på framtiden.

Ikväll ska jag faktisk njuta trots ensamheten. Känner att det ska bli riktigt skönt även om jag så klart kommer att sakna födelsedagsbarnet, men man får göra det bästa av situationen. Jag har redan bunkrat upp med diverse godsaker som ska förtäras. Jag ska grilla är tanken trots att jag är själv. Jag hör titt som tätt att det är så tråkigt att laga mat för en person, men jag håller inte med! Det är lika roligt att tillaga mat oavsett. Det som är tråkigt i kråksången är väl att äta ensam, men å andra sidan tycker jag att det är än tråkigare att sitta och spara på krutet genom att ta sig en macka bara för att man råkar vara själv. Livet är för kort för att inte ta till vara på det. Så jag kommer med andra ord inte att göra avkall på fredagsmyset bara för att jag råkar vara alena utan här ska grillas, drickas något glas vin och fredagsmysas var så säkra ;-)

Nu ska jag börja att förbereda min glace till köttet, skala mina rödbetor som jag ska ungsbaka enligt receptet från igår samt göra ett gott smör. Hoppas nu att ni får en underbar fredagskväll oavsett om ni är ensamma, ska tillbringa kvällen med era nära och kära eller om du ska ut och skaka rumpan och dricka bubbel i fredagskvällen/natten! 

Stor fredagskram



Grattis älskling!


Grattis min älskade make på din 37 års dag denna fredag! Älskar dig!

Idag har jag väckt upp min äkta hälft med skönsång(!) och firande på sängkanten före tuppen vaknat då det är hans födelsedag. Solen strålar dagen till ära och nu sitter jag på jobbet och försöker organisera upp denna fredag på bästa sätt så att jag i god tid i eftermiddag kan glida hemåt och fira att det återigen är helg! 

Ha nu en riktigt skön fredag så hörs vi lite senare och hjärtat mitt ännu ett stort grattis på din dag! Älskar dig!

Soliga kramar!  



Torsdagsmys


Torsdagsmys för maken som fyller år imorgon. Vi har tjuvstartat firandet lite
granna denna torsdagskväll med tända kivilyktor, klara, grå samt rosa för att
vara exakt. Till middag blev det en äggsallad som maken önskade sig. 
 
 
Jag är relativt nyss hemkommen efter en dag med många järn i elden. Storhandling och lite andra måsten är gjorda efter jobbet då maken äntligen kunde hämta bilen på verkstaden denna eftermiddag. Jag har lite smått och gått att förbereda inför makens födelsedag. Dock har han den dåliga smaken att åka bort på en grabbträff som jag in i det sista hade hoppats att han skulle skippa för att umgås med mig istället. Men det är bara att inse att jag inte är lika lockande som 7-8 karlar ;-) Samtidigt ska han såklart roa sig som han vill det är ju "hans" helg. Lite firande blir det i alla fall imorgonbitti, så det blir presentinslagning och lite andra förberedelser alldeles strax. 

Snart helg igen som alla vet. Ska bli skönt att vara ledig några dagar, har tyvärr hört ryktas om regn åtminstone på lördag. Blir det regn ska jag hålla mig inne och röja och organisera både här och där. Det kan behövas kan jag lova. Är bara på ytan det är strikt ordning här hemma. Öppna ett skåp och ni förstår vad jag menar. Måste börja leva efter makens filosofi "Kommer man hem med något nytt, är det ut med något annat - man kan inte spara på ALLT". Jag hör honom t o m i mitt huvud nu när jag skriver detta ;-) Och visst har han lite rätt inser jag. Som det är nu skulle man kunna tro att jag är en skrotsamlare. Skulle tro att närmare 85% av alla prylar inom dessa 86 kvadratmetrar tillhör mig, galet! Måste bli ändring på det helt enkelt. Så vad passar bättre än att pyssla med sånt en regning dag?! Dock skulle jag behöva beställa en container för jag har ingen aning om vad jag ska göra av allt skräp jag inte kan skänka bort ;-) Ja ja det får bli en senare fråga. 

Ha nu en skön kväll och njut. Maken och jag ska för ovanlighetens skull ta oss en liten fika med lite sötsaker, han fyller ju trots allt år imorgon min käre make så bäst att passa på ;-)

Kram på er!



Ugnsbakade rödbetor



Godmorgon på er. Hoppas att ni sovit gott? Tänkte börja dagen med ett litet recepttips nämligen ugnsbakade rödbetor med mozzarella. Ett recept jag fann i Hemmet Journal för en tid sedan. Nästa gång vi grillar här hemma ska jag testa och servera detta som tillbehör för jag tycker att det låter jättegott. Man kan också tänkas servera röbetorna som förrätt med ett gott bröd till och vin i glasen. Tycker det låter alldeles utmärkt gott det också! Önskar er en bra dag i solskenet så hörs vi lite senare! Kram så länge. 
 
Ingredienser 4 port:
1 knippe rödbetor, 6-8 st
2 msk olivolja
salt, peppar
125 g mozzarella
1 msk solroskärnor
2 tsk vit balsamvinäger

Gör så här: 
Skala rödbetorna och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en form och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Baka i ugnen i 20 minuter i 225°. Smula över osten och sätt tillbaka formen i ugnen högt upp. Baka i tills osten fått fin färg, ca 5 minuter. Strö på solroskärnor, droppa över vinäger och servera. Smaklig måltid!



Svart och vitt


Cultljusstakarna pryder just nu köksbordet i färgerna svart & vitt!

Redan kväll! Onsdagen har gått i en faslig fart och jag har inte ens hunnit med ett enda inlägg förrän nu som ni kanske märkt! En riktigt god och smakrik fisksoppa med saffran blev det till lunch från vår matsal och jag önskar att jag hade haft receptet för då hade ni fått det. Den var så god att den fortfarande ligger som bomull i min mage. 

Halvmulet ute denna dag, men naturen är ändå som vackrast vid denna tiden med all sin nyfödda grönska. Promenaden till och från jobbet var en aning blåsig, men med Iphonen fulladdad med bra promenadmusik så gick det som en dans ändå. Det är väldigt skönt att ha mina promenader både på morgonen och eftermiddagen. Och då det är mitt sätt att transportera mig mellan arbetet och hemmet blir det "gratis" motion på någotvis. Man kan ju inte fuska heller, klart man kan strunta i att gå till jobbet men det är inte riktigt min stil så jag traskar på och njuter för det mesta t o m på vinterhalvåret!


Efter jobbet var jag en sväng i några butiker på Söder för lite härlig inspiration men jag kom endast ut med en ny foundation då min sinat. Så det var mest se men inte köpa som gällde denna onsdag. På jobbet var ännu en riktigt trög dag, jag måste försöka få igång mitt skrivande som fortfarande låst sig helt för mig. Kommer sluta med att jag får sitta på helgerna och skriva om det inte lossnar väldigt snart, illa, illa!
 
Annars går jag mest i balkongtankar just nu och önskar att allt var iordning där ute som jag vill ha det. Visst möbeldelen är ju så gott som klar, men så resten. Har en tanke vad jag vill göra, men frågan är om jag kan fullfölja den tanken fullt ut. Nog för att jag är relativt handlingskraftig och händig, men vissa saker ska man nog överlåta till fackmän ändå så jag får fundera vidare ett tag till. 

Nu ska jag svänga ihop mat till maken och mig och sedan ska jag sjunka ner i soffan med senaste ELLE Interiör som låg i postfacket igår. Önskar er en trevlig afton!

Kramar i stora lass!    




Nöjd så nöjd!


Några undrade & jag har INTE spraymålat möblerna utan de är målade med
p
ensel & en vattenbaserad lackfärg. Jag rekommenderar inte att måla om era
rottingmöbler om ni inte har ett oerhört tålamod för gud vad pilligt & tidskrävande
det varit. Men nu så här i efterhand så var det ju värt det alla gånger!

Jag är en sådan person att när jag är nöjd med något så kan jag inte låta bli att gå och titta på det jag är nöjd med precis HELA tiden. Det kan vara allt från något jag fyndat till det jag själv skapat på egenhand. Sådan är jag just nu, nöjd alltså! Jag är och kikar på sofforna och det nya bordet ute på balkongen gång på gång. Både inifrån genom våra stora fönster men jag är även ute på balkongen och beskådar skapelserna om och om igen. Fånigt kanske men sådan är jag i alla fall ;-)

Dagen har varit bra och väldigt lärorik. HLR (hjärt & lungräddning) utbildningen var verkligen så givande och nyttig. Den borde alla gå så att man kan hjälpa till att rädda liv om man hamnar i en nödsituation. Jag tycker att det är konstigt att det inte finns med i den obligatoriska läroplanen att alla som går i skolan i Sverige ska gå en "Första hjälpenkurs"?! Det är väl viktigt om något att kunna. Det är tydligen ett obligatorium i Finland så nu tycker jag att Sverige ska ta efter sitt kära grannland för de föregår verkligen med ett gott exempel - Heja Finland!  Mannen Kjell Karlsson från Röda Korset som höll i dagen var en riktig eldsjäl och superduktig på att få alla engagerade. Jag känner att jag lärde mig en massa bra saker, så nu kan folk i min närhet känna sig lite tryggare för nu vet jag hur jag ska agera i en pressad situation. Har du inte gått en Första hjälpen utbildning föreslår jag att du gör det - Det borde alla göra emellanåt.  

Förövrigt börjar jag bli lite smått irriterad på att vår bil fortfarande inte är klar på verkstaden. Känns som den stått där i en evighet nu. Jag har både ett och två ärenden som jag måste fixa med just bilen och helst innan darlingens födelsedag.. Hmmm! Hoppas verkligen att den är klar imorgon eller åtmnstone senast på torsdag annars får jag lite smått panik!

Ikväll blir det i vilket fall ett nytt avsnitt av Desperate housewives för min del och förövrigt lugna gatan. Ha en skön kväll allihopa och tack SNÄLLA för ALLA era kommentarer i förra inlägget. Det inspirerar mig i min tur att skriva fler inlägg, så ett givande och tagande med andra ord!

Kram kram!

Tillägg kl 20:05
Att jag inte spraymålat möblerna beror endast på att jag ingenstans har att stå och göra det "säkert". Vi bor i ett vitt putsat stenhus med cementgolv som är ljust och glas ut efter hela balkongen som räcke och jag var livrädd att det skulle ryka och ta färg på allt det vita och glaset därför målade jag förhand, men spraya är säkert lättare och jag svor både en och två ggr under tiden jag målade att jag inte sprayade ;-)




Voilá - Här har ni mitt projekt!


Här har ni mitt lilla projekt som jag har slitit med de senaste veckorna... 

Från solblekta till snyggt svarta 2009...

äntligen avslöjar jag mitt projekt för er som varit sååå nyfikna ;-)
 
Mitt s.k. projekt jag tidigare nämnt är alltså att jag har förvandlat våra rottingsoffor som hunnit bli fem år gamla till svarta. Känns som jag var en aning före min tid med tanke på att det numera finns liknande grupper i var och varannan butik att köpa, men jag kan avslöja att de var minst sagt svåra att få tag i för några år sedan om man inte var beredd att betala en förmögenhet. Jag sökte med ljus och lykta innan jag fann dessa som föll mig i smaken både pris och utseendemässigt. De har sedan med tidens tand blivit solblekta så nu har jag alltså hottat upp dem med svart lackfärg i en lite mera 2009 års tappning och jag är sååå nöjd! Sofforna har fått ett nytt rottingbord med en härdad glasskiva och det var alltså bordet som anlände med Schenker igår och det passar perfekt!  

Balkongen är inte klar på långa vägar. Bilderna knäppte jag av för er skull i alla hast igår när bordet äntligen anlänt för att stilla er nyfikenhet lite, snällt va? Jag har en hel del planer kvar som ska tas tag i innan sommaren kommer på riktigt där ute. Ni ska naturligtvis få se vad jag ska göra och fler bilder kommer framöver - Jag lovar!

Nu ska jag strax kila till jobbet och min "Första hjälpen" kurs. På återseende ikväll och tack för att ni läser min blogg! 

Kram på er!




Tidningar inspirerar



Inredningstidningar & mattidningar är de magasin som jag gillar bäst. Tycker
att det är så mysigt att krypa upp i soffan i en skön outfit & drömma mig bort
en stund bland allt snyggt som folk har hemma & goda recept som lagas. Det
är riktig inspiration för mig & lite lagom vardagslyx att unna sig några gånger i
månaden. Bilderna är tagna ur senaste nr av Plaza Interiör.
 
Måndagens arbetsdag är redan avklarad för min del. Kändes som en ganska menlös dag om jag ska vara ärlig. Har kört fast som i tjock lera i mitt rapportskrivande och känner att jag skulle behöva någon som sparkade till mig hårt i baken så att jag hamnade på rätt köl igen. Förhoppningsvis löser hjärnan det hela i det undermedvetna under tiden jag blåser liv i en docka imorgonens "Första hjälpen kurs" som jag ska engagera mig i, så att jag på onsdag kan komma tillbaka med nya skriv ideér och få flyt i arbetet återigen. Wish me luck!
 
Ikväll blir det sedvanliga programmet "Inför Eurovision song contest 2009" klockan åtta tillsammans med en kopp te och färsk annanas. Före det hoppas jag att min telefon ringer och att Schenker kommer hit med ett paket till mig som jag längtat efter i si sådär en vecka nu. Så jag går här i väntans tider och är ivrig som ett litet barn på julafton skulle man kunna säga. Magen är förövrigt mätt och belåten efter att den fått sitt, en fräsch räksallad med kokt ägg som jag svängde ihop väl hemkommen denna måndagskväll. Gott och kändes dessutom väldigt nyttigt! 
 
Hoppas att er dag varit bra och att er kväll blir precis så som ni önskar er den. Nu ska jag ut på balkongen för tjugonde gången minst denna kväll för att se om jag kan skymta någon lastbil på ingång med mitt hemliga paket.

Nyfikna? Det hoppas jag för annars håller jag ju på så här helt i onödan - Moahaha ;-) 

Massa kramar

Uppdate kl 20:58: Schenker har varit här nu och jag har packat upp lådan. Jag är sjukt nöjd mer resultatet, mera säger jag inte just nu ;-) Kram på er!



Miss Dior Cherie


Jag vill leva i en parfymreklam och då syftar jag i första hand på den här.
Min absoluta favorit commercial just nu regiserad av ingen mindre än Sofia
Coppola. Klicka på bilden & njut - den är Adorable!

Sofia Coppola är verkligen duktig på allt hon tar sig för. När jag ser reklamen ovan så vill jag direkt ha parfymen! Älskar hela det franska temat och Brigitte Bardots låt "Moi je joue" passar helt perfekt till. Jag vill inte bara ha parfymen på direkten när jag ser filmen, jag vill även resa tillbaka till Paris och strosa på gatorna, dricka kaffe, äta praliner, shoppa och njuta i största allmänhet som vi gjorde i somras. Jag saknar min älskade vän Anna som bor i den Franska huvudstaden, hon ska förövrigt få en liten bebis de närmaste veckorna, sååå spännande! Hoppas vi kan ses framöver när du kommer hem vännen eller bättre upp skulle jag gärna ses i Paris över en kopp kaffe och några praliner inte mig emot alls.. ;-)

Jag måste nog lukta på Miss Dior Cherie, för jag behöver faktiskt en ny parfym. Uppmärksammade nämligen härom dagen att en efter en av mina favoritdofter sinat och tagit slut. Så jag ska helt enkelt bege mig ut på doftspan i veckan tror jag bestämt. Maken reser dessutom till Barcelona alldeles strax så då kan man ju skicka med en önskalista ;-)

Étreinte!




Födelsedagsfix


Jag älskar verkligen Basilika & jag äter minst en kruka i
veckan. Sjukt gott på det mesta om ni frågar mig! Här står
örten på köksbänken i en liten kruka från Cult Design.
Även olja & vinäger flaskorna som skymtar på bilden är
från samma märke.

Söndagkväll och långledigheten börjar sjunga på sista versen. Imorgon är det en ny arbetsvecka och en hel sådan för omväxlingsskull! Det har varit fantastiskt skönt att vara ledig några dagar, man har laddat batterierna i solen, umgåtts med vänner och ätit och druckit gott, så nu har jag inte emot några dagars arbete.

Min vecka ser ganska bra ut, hela tisdagen kommer att ägnas åt en "Första hjälpen utbildning" i Röda Korsets regi. Jag har gått en sådan utbildning/kurs för många år sedan men det skadar verkligen inte att fräscha upp det hela så man veta vad man ska ta sig till om något händer folk i ens närhet. Sedan vet man ju naturligtvis inte hur man skulle reagera när något är på blodigt allvar, men man får hoppas att man är coollugn och kan hjälpa den stackare som är i en nödsituation. Som sagt det är på tisdag som jag ska ägna hela dagen åt just detta, annars ser det mest vanligt ut!  

Min söndag har varit helt okej. Jag har dock inte fått specielt mycket vettigt gjort, men vad gör väl det söndagen var ju tänkt som en vilodag! Maken fyller år på fredag så jag har i alla fall fixat med hans födelsedagspresent under dagen vilket känns väldigt skönt. Jag är dessutom väldigt nöjd måste jag säga, får vi hoppas att han blir det också!

Kvällen kommer troligtvis gå i samma lunk som resten av dagen. Ska göra inpackning och en ansiktsmask är tanken, senare ikväll blir det "Van Veeteren: Fallet G" på TV4 som jag tror är den enda filmen om just Van Veeteren som jag inte sett. Så det ska bli intressant att se om det stämmer eller om det bara är mitt minne som sviktar än en gång!

Önskar er ett bra slut på helgen och en bra start på veckan som kommer! 

På återseende!

Kraaaamar    
 



Sommarens gladiatorsandaler



Mina gladiatorsandaler jag fick hem för några veckor sedan tillsammans med
dessa. Jag är supernöjd och de kommer att användas flitigt i sommar både till
shorts, leggins och kjolar.

Godmorgon söndag!
Idag är det inte lika klart väder ute som det varit de gångna dagarna. Termometern visar dock på 19 grader så det är ändå riktigt skönt ute. Det är nu lummigt grönt på träden och det måste väl vara väldigt tidigt? Det är ju bara 3 maj än så länge och mycket är redan utslaget, ja strunt samma det är i vilket fall helt fantastiskt underbart!

Igår kväll tog vi det bara lugnt här hemma maken och jag. Åt pasta med köttfärsås och tittade på Robinson samt den svenska filmen "Låt den rätte komma in" som jag tyckte var helt okej. Den kändes ganska osvensk och även om det är en vampyrfilm och inte min genere alls så tyckte jag att den var välgjord och som sagt helt okej!   

Dagen har jag tänkt viga åt att röja och fixa här hemma. Ska även bege mig ut på en promenad någon gång under dagen är tanken, annars ska jag bara ta det lugnt och njuta av ledigheten. Känner mig lite låst när bilen inte finns här hemma. Jag hade mer än gärna tagit en sväng till IKEA idag, men utan bil blir det svårt så jag får hålla mig några dagar till och åka en kväll i veckan i stället. Är lite smått och gott jag behöver inhandla därifrån nämligen. 

Vad händer i era liv denna söndag då? Tell me =)

Sköt om er, kram kram!



Utomhuspremiär!


Gårdagens val föll på en klassisk Caesarsallad & ett 
svalt gott rosé i glaset..


Mannen hade precis som jag en mycket trevlig första maj
på Medelhavspärlans uteservering...


Jag spanar på folk...

Jens & Jocke körde på öl i sina glas...

Annika & jag körde på bubbel i våra. Är det första maj
så är det tänkte vi... ;-)

Annika agerar fotograf och jag ler glatt i den strålande  
majsolen..


Maken poserar snyggt..

Snyggingarna Annika & Joachim ställde snällt upp på
mitt eviga plåtande ;-)

Vilka härliga dagar vi har och dessutom är man ledig ännu en dag innan man ska tillbaka till arbetet på måndag igen, härligt!

Jag hade en riktigt skoj gårdagskväll tillsammans med maken och vännerna Annika och Joachim. Började med ett glas rosé och en caesarsallad på restaurang Medelhavspärlans uteservering här i Sjöstaden med utsikt över vattnet och sedan blev det mousserande i glasen för hela slanten. Vi gick alla fyra senare på kvällen hem till oss där schlagermusik gick på högvarv och jag och Annika sjöng för glatta livet ;-)

Idag har jag inte fått mycket vettigt gjort. Har spenderat större delen av eftermiddagen vågrätt i rottingsoffan på balkongen med en hög tidningar. Maken var snäll och hämtade hem mat tidigare. Pizza till honom och en sallad med mozzarella och parmaskinka till mig och nybakt bröd. Riktigt gott och precis vad jag var sugen på. 

Ikväll blir det en lugn hemmakväll med Robinson 2009 och lördagsmys i största allmänhet!

Ha en skön kväll, Kram!



Sköna maj välkommen!


Fyra lampor från Italienska Kartell pryder vår lägenhet. Två taklampor & två
bordlampor har det hittills blivit i "samlingen"..


Första maj kom med solsken precis som föregående dagar. Jag sov dock bort hela morgonen och likaså förmiddagen denna fredag och vaknade först strax efter klockan 11:30(!) Har känt hela den gångna veckan att jag inte varit riktigt utvilad då vi gick upp tidigt då mina föräldrar var här förra helgen och helgen dessförinnan var jag som bekant nere på Västkusten och då ville jag rakt inte sova bort mina dagar, så det var faktiskt värt att sova lääänge denna dag.

Nu ska vi gå ut och sätta oss på en uteservering och ta några glas rosé tillsammans med Joachim och Annika i solskenet! Eventuellt blir det även så att vi tar oss en bit mat ute, mys på hög nivå med andra ord. Jag inviger mina gladiatorsandaletter kvällen till ära, lika så mitt puderrosa linne jag införskaffade för några veckor sedan tillsammans med mina slitna jeans, så nu vet ni hur jag ser ut också ;-)

Ha en skön kväll och kram!



RSS 2.0