Laddat med inspiration


Har laddat upp med inspiration inför helgens resa till Riga. Blev både "Gravidbibeln"
med söta bloggerskan Cecilia Blankens på omslaget, "Plaza Interiör" med extra
många sidor samt senaste numret av "Mama", mest för att jag är nyfiken på Leila.  


Så skönt att man börjar se slutet på denna arbetsvecka. Bara en dag kvar, sedan lite ledigt igen. Mitt mission för denna torsdagskväll är att packa inför helgens resa. Blir lätt packning då jag helt enkelt inte har så mycket plagg som är smickrande på mig just nu. Skönt på sitt lilla vis för då slipper jag ta med för mycket i väskan för en gång skull. Det har jag annars en benägenhet att göra allt för ofta.

 

Idag har det lilla busfröet i magen levt rövare och jag har konstaterat att han gillar både thaisoppa, när jag skrattar åt dåliga skämt och äter nektariner. För vid dessa tillfällen så busade han runt extra mycket och jag kunde riktigt känna hur han ändrade ställning och sprattlade där innanför skinnet. Sött, men jag kan tycka att det fortfarande är en ganska skum känsla. För er som inte har en aning och undrar hur det känns, så skulle jag kunna likna det lite vid väldigt livliga tarmar.

 

Tror det är lika bra att jag tar tag i packningen nu. Vet att ju längre tiden går under kvällen desto mera ofokuserad blir jag. Så bäst att passa på när jag fortfarande har ångan uppe, annars kan det gå som när vi var i Bohuslän för några veckor sedan, då fick maken varken strumpor eller underkläder med i sin packning ;-)

Sköt om er så hörs vi förhoppningsvis en sväng imorgon om jag hinner.

 

Kramar ♥




Uppe med tuppen


Fotade min mysstund framför tv:n igår med en god espresso
& två smarriga små chokladpraliner.


Njuuuutning...

Börjar få snits på detta med att kliva upp tidigt. Andra dagen i rad som jag kliver upp tidigare än jag egentligen behöver för att åka till jobbet. Och med tanke på att jag på måndag ska befinna mig på Central Stationen redan före kl 06:30 är det väl lika bra att träna upp sig inför detta så jag inte missar tåget mot Sundsvall.

Som jag skrev igår traskade jag till posten efter inlägget och hämtade ut ett paket. Ett paket med något som är väldigt bra att ha på fötterna när det regnar och jag är så nöjd. Satt som gjutna på mina fötter och nu kan rusket komma för nu kommer det vara stil på mig när jag hoppar i vattenpölarna denna höst och vinter. Tänk att man kan bli så glad över ett par gummistövlar :-) Behöver dock inte inviga dem idag, strålande solsken ute och isande luft, riktigt härligt ser det ut!

Var igår kväll och provade den svarta klänningen jag skrev om häromdagen, men där blev det totalt platt fall. Oj så jag såg ut i den, inte smickrande någonstans. Så det blev inget köp såklart och istället får jag komma på någon annan lösning inför helgens resa. Blir väl samma plagg som alltid sitter på min kropp just nu som åker med skulle jag gissa...

Nu måste jag göra mig färdig. Ta hand om er!

Kramar ♥



Vardagslyx


Dessa två handgjorda praliner i mörk- och ljus choklad fick jag av maken
strax innan vi skulle in till barnmorskan denna onsdag. Riktig vardagslyx
för en som jag som blir allt mer gravid och allt mindre "lyxig" ;-) 

Dagens barnmorskebesök gick bra, precis som vi hoppades på. Allt ser normalt ut, myran växer, jag växer och det lilla hjärtat slog som det ska även idag. Denna gång fick hans pappa dessutom lyssna på de snabba och små galopperande hjärtljuden för första gången, då han för en gång skull var här i stan under dagtid och kunde följa med oss, mysigt ♥

Frågade barnmorskan angående min onda mage och sammandragningarna till och från de senaste dagarna. Hon trodde att det kan bero på att livmodern just nu växer massor (jag hade växt över 3 cm sedan jag var där för mindre än tre veckor sedan, har nu SF-mått 29) och lillmyran växer ju han också. Hon tyckte bara att jag ska se till att lyssna på kroppen och ta det lugnt så är det ingen fara, skönt att höra!

Innan vi gick till barnmorskan åt vi lunch på Akie Sushi och Thai Wok här i Sjöstaden. Blev dagensrätt med kyckling med grönsaker, rödcurry och kokosmjölk för både maken och mig och båda var positivt överraskade, riktigt gott! Efter maten fick jag söta praliner i ljus- och mörk choklad från Chokladfabriken. Tänker vardagslyxa med dem ikväll tillsammans med kopp espresso framför "Berg flyttar in".

Efter rutinkontrollen sprang jag på Nina och hennes sötnos Oscar, sju månader som även de bor här i Hammarby Sjöstad. Nina "känner" jag sedan Lunda åren, så det blev en trevlig liten pratstund innan jag traskade vidare hemåt för att fortsätta min arbetsdag här hemifrån jobbdatorn som fick följa med i förmiddags då jag lämnade kontoret.

Nu ska jag ta på mig svarta kappan, min gammelrosa sjal köpt i NY och Filippa K handskarna och bege mig till posten för att hämta ut ett efterlängtat paket, jippi!

Ha en fin onsdagkväll så hörs vi imorgon igen!

Kramar ♥



Snygg förvaring för kaffe & te


Våra plåtburkar från Bruka Design för te och kaffe pryder
köksbänken tillsammans med vår vita espressomaskin.
Bruka har verkligen mycket snyggt och stilrent tycker jag!


Godmorgon, idag är jag uppe extra tidigt. Maken ska föreläsa på ett Läkarseminarium denna morgon. Och eftersom han ska åka tidigt så passade även jag på att kliva upp så vi kan åka tillsammans en liten bit innan han fortsätter med tunnelbana till World Trade Center vid Centralen och jag traskar vidare den sista biten till mitt arbete. Perfekt att komma lite tidigare idag med tanke på att jag ska avvika till barnmorskan redan vid lunchtid idag och sedan planerar jag att arbeta hemifrån resten av denna onsdag. 

Gårdagskvällen blev verkligen lugn. Maken kom sent från jobbet och efterföljande öl med sin kollega. Själv låg jag framför tv:n och kikade bland annat på Idol. Är det inte mycket sämre i år? Eller är det bara jag som är mättad av hela programidéen att coacha fram en massa s.k. Idoler som det aldrig så fort programmet avsluts blir något större med? Ja jag vet inte, men särskilt bra tycker jag inte att det är och jag har ingen favorit alls så här långt! 

Nu måste jag lägga på ett kol så jag hinner med maken! Ha en fin onsdag!

Kramar ♥



Lugn tisdagkväll



En påse innehållande Twinings "Lady Grey tea" både i påsvariant och lösvikt hängde på ytterdörren när jag kom hem denna em. Någon som vet att jag gillar te, Tack! Just nu går 2.50 per sålt paket av just "Lady Grey" till Rosa Bandet & kampen mot bröstcancer. Jag skänker regelbundet en summa till Cancerfonden. Det tycker jag alla som har möjligheten borde göra, för sjukdomen kan drabba vem som helst av oss och alla bäckar små.

Sitter på morgonkvisten och skriver här på bloggen att jag nog borde ta fingervantar när jag går ut, men ändå glömmer jag dem när det väl kommer till krita. Det har varit riktigt bitande kallt denna tisdag, men också väldigt vackert med en strålande sol mot en klarblå himmel. Fick i alla fall på mig en lite tjockare jacka som precis gick att knäppa. Känner mig allt annat än fin när jag traskar iväg på mornarna just nu, mer som en stoppad korv och väldigt lååångt ifrån den snygga stilen jag visade i förra inlägget. Lite trist, men, men...

Andra eftermiddagen i rad nu som jag kommer hem med ont i magen och en massa sammandragningar. Kanske måste ta och lugna ner mig några hekto. Tycker dock inte jag stressar, men tydligen så reagerar kroppen av någon anledning med dessa "symptom" så bäst att varva ner. Gick iallafall raka vägen till sängen när jag väl kom hem och har sovit en bra stund nu, skönt det. Skönt också att det är ett nytt barnmorskebesök imorgon så kan jag ta upp detta med henne. Kanske är vanligt så här i vecka 31 att förvärkar och mer sammandragningar kommer, även om jag tycker att det låter tidigt? Men vad vet jag, jag har aldrig varit i denna sits tidigare bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite känner jag.

Med tanke på det jag skriver ovan så blir det en vääääldigt lugn kväll för min del. Tända ljus, en kopp med teet ovan och programmen "Halv åtta hos mig" och "Idol 2010 - kval" på tv:n.

Sköt om er, kramar ♥



Sentimental Journey

Så här går jag gärna klädd till vintern, minus de bara benen kanske. Hade
själv valt ett par grövre stumpor till de snygga stövlarna istället.

KappAhl är en butik jag sällan besöker och än mindre handlar i, men såg en i mina ögon fantastisk kappa ur deras serie Sentimental Journey som skulle passa mig som handen i handsken (när jag väl smalnat av en smula vill säga). Precis min stil, supersnygg att glida omkring i under kommande vinter på barnvagnspromenaderna med den delvis off white-färgade barnvagnen. Måste ge mig ut och spana och se om den är så fin i verkligheten som den ser ut på bilden. Väskan från Mulberry vet ni redan att jag har span på och stövlarna från ett av mina favoritmärken Chloé hade jag gärna haft i min ägo, men att lägga närmare 9 000 kr på dem skulle jag aldrig göra, men snygga.. OHHH JAAAAA!

Tisdag och redan igår var det så kallt när jag både gick till och från jobbet. Så idag blir det en tjockare jacka på och jag funderar nästan på att rota fram ett par fingervantar, men det kanske är överkurs ännu? Dagen ser ut att bli lika intensiv som gårdagen, så jag lär väl inte frysa inne iallafall, utan räknar med att jobba mig varm.

Önskar er en riktigt fin dag, så hörs vi förhoppningsvis lite senare!

Kram på er ♥




Måndag i Sjöstadshemmet


Sjöstadshemmet sett från en annan vinkel. Kom på tidigare att jag ofta fotar
från samma vinkar här hemma, så idag bjuder jag på lite "nytt".

Väldigt skönt att vara tillbaka på hemmaplan igen efter denna rivstart till måndag. Visste ju om att det skulle bli full fart som jag skrev i morse och det har minsann gått i ett från det att jag satte min fot innanför svängdörrarna på gatuplan 7 till dess att jag sedan lämnade samma dörr nio timmar senare. Så nu tycker jag allt att jag är välförtjänt av en lugn och skön måndagskväll med mys och lite läsning.

 

Började nämligen igår på ännu en bok av Kajsa Ingemarsson som heter ”Lyckans hjul”. Har bara plöjt runt 20-30 sidor hittills så har ännu inte fått mig någon direkt uppfattning om boken, men den lät helt okej i beskrivningen. Hennes förra bok jag läste ”Små citroner gula” tycker jag var okej, men kanske lite väl trivial och förutsägbar i vissa lägen. Känns som jag hade kunnat skriva en liknande själv. Får som sagt se vad jag tycker om de denna.    

 

Fick förresten trevligt besök på kontoret idag av kollegan Helena som just nu är hemma mammaledig med sin lille Viktor. Den sex månaders babyn charmade alla med sitt superglada humör och tjocka kinder. Kändes väldigt ofattbart när flera kollegor påpekade  att det snart är min tur att komma dit och hälsa på när vår lilla myra sett dagens ljus. Fortfarande inte fattat detta att vi förhoppningsvis ska bli föräldrar innan året är slut. Nästan så det snurrar runt i skallen på mig när jag tänker på detta, vad vi gett oss in på maken och jag? Vilken ansvar...

Nu ska jag fixa något enkelt till middag. Hoppas ni får en bra kväll!

Kramar/Anna ♥



Ny vecka


Sia Kids har en hel del sött i sitt sortiment tycker jag.


Fann skylten för ynka 30 kr i somras och även den lilla söta
skallran i form av en grå mus med randig halsduk var på
nedsatt pris. 

Godmorgon i bloggvärlden!

Hoppas er helg vart bra? Jag kan absolut inte klaga det minsta på min. Kanske inte hänt så mycket "häftigt" sett ur många av era ögon, men jag gillar i dessa graviditetstider att mysa runt här hemma med maken och det är precis vad jag har fått göra heeeela denna helg ♥

Denna vecka är ganska hektisk för min del. Har en massa jag måste hinna med på jobbet innan fredagen är över. Sammanställa material, ändra i en handläggningsinstruktion, förbereda mitt Sundsvalls besök och så har jag både ett och två viktiga möten inbokade under veckan. På onsdag har jag dessutom en tid hos barnmorskan igen och jag hoppas allt ser fortsatt bra ut med både mig och Myran. På fredag åker jag sedan tillsammans med maken och hans släkt till Riga för att fira Svärmor som fyller 60 år. Så fullt upp är signumet för denna sista vecka i september.

Ska förutom det jag nämnt ovan hitta mig en klänning som jag tänkte ha till helgen. Såg en svart i lördags som nog skulle framhäva magen fint. Varför jag inte provade den vet jag inte för det var en "Anna dress" och svart är ju aldrig fel i mina ögon. Ändå lät jag den hänga kvar på galgen i butiken? Dumt! Så nu får jag bege mig ut på jakt efter den för att testa hur den ser ut på. Det var ingen specifik s.k. mammaklänning, men den var i ett töjbart material så det borde funka ändå om jag går upp någon storlek eller två.

Så nu vet nu hur mina kommande dagar ser ut, önskar er en fin start på veckan så hörs vi förhoppningsvis lite senare!

Kramar ♥



Söndagsbakning


Lekt hemmafru denna söndag. Bakat blåbärsbullar & kanelbullar så det nästan
sprutar ur mina öron nu ;-)

Söndagar är allt en riktigt bra dag för att mysa hemma och till exempel baka. Jag fick just ett sådant ryck här under eftermiddagen och satte igång och baka bullar. Kanelbullar samt blåbärsbullar blev resultatet. Recepten kommer från söta Leila Lindholms bok "A piece of cake". Nygräddade och härligt ljumna åt maken och jag precis några stycken tillsammans med varsitt glas kall mjölk. Så gott och så mycket barndomsfeeling över det. Riktigt nöjd nu och tror det får bli en liten påse med till jobbfikat imorgon, blev nämligen väldigt många fler bullar än vad som stod i receptet.  

Annars har jag inte gjort så mycket vettigt denna söndag. Blir ju ganska mycket väntetid när man ska baka just bullar, ska ju jäsa i en massa omgångar så hade ju säkert kunnat vara effektivare. Men valde soffan istället och att surfa runt bland favoritbloggarna och på lite andra sidor där man visst kunde klicka hem saker.. farligt, farligt!  

Nu känner jag mig riktigt trött och en liten powernap här i soffan vore inte alls fel. Vi hann aldrig se filmen "Beck - I stormens öga" igår så den ser vi ikväll istället som söndagsfilm. Till middag blir det en pasta med kräftstjärtar.

Hoppas er helg vart toppen?! På återseende!

Kramar ♥



Till mig, maken & myran



Lördagsshopping: Cardigan i svagt rosa med pärldekorationer till mig från H&M.
En ny bärbar dator till maken från Sony Vaio. En vit & ljusblå body med krage 
och två par sockor till vår lilla myra från Zara Mini. 

En riktigt härlig lördag har jag haft hittills och det känns som vi hunnit med en hel del trots att klockan inte är allt för mycket ännu. 

  Sovmorgon till klockan 09
  Läst Dagens Nyheter i sängen 
  Mysig lördagsfrukost för två
•  Tvättat en maskin med vittvätt,
•  Shoppingtur till Forum Nacka
  Ätit goda kräftor till "lunch"
  Sett Wallanderfilmen "Vittnet"

Inte så illa att ha hunnit med allt före kl tre på eftermiddagen. Nu har jag planer på att påbörja röjning i den blivande barnkammaren. Dags att ta tag i detta nu, har en massa pärmar och sådant som jag måste organisera och komma fram till vart vi ska hysa detta framöver. 

Kvällen ser sedan ut att spenderas på hemmaplan för både maken och mig. Han roar sig med sin nya dator och jag ska mest skrota runt här inne tänkte jag. Vi ska se Beckfilmen "I stormens öga" lite senare och äta något gott. Får se vad det blir, men har en massa färska kantareller som jag ska se till att använda, gott gott! 
 
Hoppas er dag vart bra hittills! På återseende, kramar ♥   
 



Pasta med salsicca & svamp



Jag är barnsligt förtjust i olika pastarätter och kan ge mig den på att jag var italienare i ett tidigare liv. Denna pasta komponerad av kocken Christian Campogiani som jag lagade igår var en riktig höjdare. Korv, svamp och grädde är grunden. Även maken gav rätten tummen upp flera gånger och han kan vara riktigt kräsen. Det enda jag kunde sakna var ett glas mustigt rödvin till rätten, vatten ger inte riktigt samma feeling, men det är ju för en väldigt fin liten sak jag avhåller mig från allt vad alkohol heter just nu. 

Ingredienser 4 portioner:
400 g pasta
2 msk smör
400 g salsiccakorv (vi använde dock pepparsalami, urgott!!!)
200 gr champinjoner
(skurna i fjärdedelar)
1 dl vitt vin, torrt
3 dl grädde
75 gr parmesan, riven

Gör så här:
Koka upp pastavatten enligt anvisningar på paketet och lägg i pastan innan du börjar med såsen. Ta upp pastan 2 minuter innan koktidens slut. Ta av skinnet från korven och skär den i bitar. Smält smör på medelhög värme i en stekpanna, lägg i salsicciakorven och låt den bryna cirka 1 minut. Tillsätt champinjonerna, häll på vinet och låt koka i 1 minut. Häll i grädden och koka ihop såsen på hög värme tills den kokat ihop till hälften. Vänd ner pastan och tillsätt riven parmesan. Koka ihop under 2 minuter. Lägg upp på tallrikar och garnera med riven parmesan.

Smaklig måltid!



Fredag, tända ljus & pasta från Umbrien




Fredag, nyinköpta blommor & tända ljus - helgen kan börja!

Hemma tidigt denna fredag och då hade maken skött det mesta av markservicen, så det enda jag behöver fixa ikväll är att stå för maten. Tack darling ♥

Tänkte svänga ihop en pastarätt komponerad av kocken Christian Campogiani som man förövrigt kunde se som en av kockarna i kvällsprogrammet ”Förkväll” i våras. Salsicca, svamp och grädde är grunden i den rustika pastarätt som jag tänkte försöka mig på. Hoppas det är lika gott som det låter. 

 

Fick med mig ett fång med härligt rosa gladioler påväg hem från jobbet och de pryder nu vår vita lägenhet med sin glada färg. Tänk vad lite färska blommor kan göra för välbefinnandet. Min fredags stämning infinner sig oftast på direkten när jag fått blommorna på plats, lite bra musik på stereon och något gott att dricka under tiden maten puttrar på spisen. Det är härligt fredagsmys sett hur mina ögon!
 

Förövrigt missar jag inte Idol 2010 ikväll, efter det blir det troligtvis någon film och den godaste glassen alla kategorier Carte D'Or - Texas Pecan. Härlig vaniljglass, kolasås och stora, krispiga pecannötter. Farligt god!

Ha en riktigt happy fredagskväll så hörs vi imorgon igen!

Kramar ♥ 



Tre månader till julafton




Klassisk och grymt snygg, snygg, snygg...


Jag är i valet och kvalet om jag ska investera i en ny väska. Älskar både min svarta Bayswater från Mulberry och min Neverfull från LV som jag alternerar mellan i vardagen beroende på årstid, sinnesstämning och kläder i övrigt. Perfekta väskor med gott om plats, men det jag kan sakna i samlingen är en väska i konjaksbrunt och funderar nu på om jag inte framöver ska investera i en handväska i just den kulören. Mulberry´s Oversize Alexa ligger ju bra till, men den verkar vara slutsåld på de flesta ställen...? Men den vore ju onkeligen snygg på axeln tillsammans med konjaksfärgade stövlar på fötterna denna höst...

Skönt att det är fredag idag, eller vad säger ni? Jag tycker det känns väldigt bra och det slog mig nu att det bara är 13 veckor till julafton denna fredag. Påtal om väskan ovan menar jag ;-) *Skojar*

Efter jobbet blir det en sväng på stan och så ska jag svänga förbi blomsterbutiken påväg hem och inhandla en helgbukett. Blev aldrig några färska blommor förra helgen av någon oförklarig anledning, så nu är det dags igen.

Stor kram ♥




Tips på mousserande inför helgen


Här har ni min favorit när det kommer till alkoholfritt bubbel.
Champagnglaset kommer från Iittalas Essenceserie.  

Hej igen, efter lite vila och varma mackor med tonfisk, lök och tomat så har jag fått en massa energi så blir ett litet inlägg till denna kväll med dryckestips inför stundande helg innan maken kommer hem och ska få köttbullar, kokt potatis, morötter och gräddsås.

Har testat en del olika alkoholfria viner och mousserande de senaste månaderna och de flesta är i ärlighetens namn inte särskilt goda. Konstiga bismaker, alldeles för söta eller konstig färg är några av de omdömen som slagit mig. Men tänkte tipsa er gravida och er andra som valt att inte dricka alkohol om detta alkoholfria mousserande vin som faktiskt är riktigt gott.

Det kommer från tyska tillverkaren Carl Jung och heter Schloss Boosenburg. Ett halvtorrt mousserande och smaken är lätt, frisk med viss sötma och inslag av äpple. Så vill man festa till det emellanåt är detta ett bra alternativ för visst känns det väl lite festligare att korka upp detta än att öppna en flaska med läsk/vatten om andra i sällskapet dricker champagne eller vin. Så testa, flaskan kostar bara några tior på systembolaget så gillar ni det inte så är det ju inte hela världen heller. Finns även i små flaskor som är perfekta om man bara vill ta sig ett glas på fredag/lördagskvällen. 

Nu lovar jag att ni slipper mig mer denna kväll ;-)

Kram på er ♥



Höstdagsjämning



Idag är det höstdagsjämning och vi går sakta men säkert mot mörkare tider 
och har så egentligen gjort sedan runt midsommar men först nu man börjar
tänka på det. 

Trots alla mina timmar i sovande tillstånd under gårdagskvällen har jag denna eftermiddag varit supertrött och satt och kippade med ögonlocken framför datorn redan innan klockan passerat 14 och då kändes resterade timmar kvar av arbetsdagen oändligt långa, men jag höll mig vaken och jag var något så när effektiv i alla fall. Dock underbart när jag väl kunde kasta in handduken, ta på mig min svarta trench från Zara och slänga väskan över axeln och traska hemåt.

 

Tidigare, innan jag blev gravid hade jag inga som helst problem med att sitta kvar både en och två timmar på eftermiddagarna när jag hade ångan uppe, men nu så ska jag villigt erkänna att jag inte dröjer mig kvar särskilt långt efter det att klockan har passerat 16:30. Då är kroppen och huvudet helt ”slut” och jag vill bara hem, hem, hem. Kan nästan irritera mig lite över att jag plötsligt fungerar på detta vis. 

 

Att vara gravid är verkligen en minst sagt spännande och omvälvande resa från första stund. Men jag kan sakna mitt vanliga ”jag” och längtar tills min kropp kan återgå till det som den var före (förhoppningsvis). Jag känner mig lyckligt lottad som är gravid, jag älskar redan den lille där inne trots att vi aldrig möts, men jag tillhör inte den skaran av kvinnor som tycker detta med graviditeten är det mest fantastiska man varit med om. Jag känner mig absolut inte mer levande och mera kvinnlig som vissa gravida pratar om. För mig är det mer ett stadium som jag måste gå igenom för att vår lilla gosse ska kunna komma till oss. Vet inte riktigt vad jag ville säga med dessa rader nu när jag väl fått dem på pränt. Ni får se dem som rent spontana tankar som bara ploppade upp här och nu eller skylla på att jag svamlar och är trött i mössan ;-)

 

Ha en fin torsdagskväll så hörs vi!

 

Kramar ♥



Sömntuta & balkongrensning


Bild från härom veckan. Just nu pryder inga snittblommor hemmet, men snart
är det ju helgen återigen och då flyttar en bukett in som en liten färgklick.  

Efter gårdagskvällens sköna skumbad och en middag bestående av köttfärsås och spagetti så slocknade jag sött i ena soffan och sov mig genom både det ena och andra programmet på tv:n. Skönt så klart, men lite stressad blir man när man vaknar och det är bäckmörkt ute och man inser att halva kvällen gått förlorad. Blev i stort sett bara att mysa en stund i vaket tillstånd innan det var dags att krypa ner i sängen för natten. Nu är jag i vilket fall utvilad (konstigt vore det väl annars) och känner mig redo för denna torsdag. 

Det börjar bli dags att ta tag i krukorna ute på balkongerna. Bort med de nu överblommande växterna från i somras och så plantera lite vit ljung, prydnadskål, murgröna och curryeternell i krukorna. Konstigt vilken stor skillnad det kan bli med några få enkla höstblommor. Måste snart även plocka in dynor och kuddar ur rottingsofforna. Det är verkligen underbart när man på våren får plocka fram dem ur förrådet, inte fullt lika kul att plocka in allt i väntan på mörker, snö och kyla.. men var tid har sin tjusning. 

Som ni kan räkna ut vid detta lag måste jag nu kila mot jobbet. Ha en bra torsdag!

Stor kram/Anna ♥ 



Pojknamn - check √




I motsats till gårdagens regn, rusk och mörker har denna onsdag bjudit på ett helt fantastiskt höstväder med sol och hög frisk luft. Det är så här jag vill ha mina höstar tillsammans med färgsprakande trädkronor, lovely!  


Har fått en del frågor angående om vi bestämt oss för namn till vår lilla myra och det har vi sedan en tid tillbaka, men det behåller vi för oss själva till dess att liten väl är här. Man vet inte, plötsligt kanske namnet inte passar honom när han väl är född, vilket jag i o f s inte tror är någon större risk, men som sagt man vet aldrig. Men vi har alltså ett namn som vi tycker mycket om både jag och min man så det har knappt varit någon diskussion alls, vilket är väldigt skönt. Men så länge går liten fortsatt under arbetsnamnen Myran/Myris/Lillmyran här i bloggen. 

Nu ska jag tappa upp ett skumbad med mandel och kokos från Laura Mercier och bara sjunka ner en stund och koppla av tillsammans med magen innan jag ska svänga ihop kvällen middag. Hoppas ni får en fin kväll, på återseende!

Kramar ♥



Ljuvlig gâteau au chocolat



Morning på er! Nu ska ni få receptet på en himmelsk god chokladtårta. Min chef hade bakat denna härom veckan och hade med sig till en fikastund och den var sååå otrooligt god så jag blev helt till mig (och det sker inte ofta över ett bakverk kan jag meddela). Fick honom att dela med sig av receptet och nästa ggn jag ska svänga ihop något festlig att bjuda på så blir det denna godisbit och det tycker jag ni också ska göra. Ljuvlig säger jag bara! 

Ingredienser:
150 g smör
200 g mörk blockchoklad
1 msk pulverkaffe
3 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl

Topping
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad smaksatt
(valfri smak. Apelsin hade min chef)

Till servering
1 dl Grädde eller creme fraiche
2 tsk vaniljsocker 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smörj en rund form, i diameter ca 23 cm. Rita av formen på ett smörpapper och klipp ur. Smörj pappret och lägg det i botten på formen. Smält smöret försiktigt i en kastrull. Lägg i blockchokladen och låt smälta på mycket svag värme. Rör hela tiden. Rör i pulverkaffet. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Rör ner chokladsmeten, vaniljsocker och mjöl. Häll smeten i formen och grädda i ca 35 min. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan stå några minuter. Stjälp sedan upp den på smörpapper och låt den kalln helt. Gärna i kylskåp. 

Värm grädden. Lägg i den smaksatta chokladen och låt smälta på svag värme. Rör hela tiden. Låt krämen svalna lite. Bred den över kakan. Låt stelna i kylskåpet. Servera med vispad grädde eller creme fraiche smaksatt med vaniljsocker.

Lycka till & Njut!



Regn hos mig


"Allt om mat" är en annan favorit när det kommer till matmagasin.
Här på köksbordet tillsammans med Alvar Aaltos "Savoy" vas i vitt.  

Fy vilket busväder det varit här idag, regn, regn, regn..! Flöt nästan bort när jag traskade till jobbet och då ska tilläggas att jag åkte Tvärbanan så långt jag bara kunde, hade gummistövlar på fötterna och paraply i handen, likaså tillbaka hem igen. Usch för hösten när den visar sig från denna mörka och blöta sida!

 

Har bokat en tjänsteresa till Sundsvall i början av oktober denna tisdag. Har aldrig besökt staden innan så det blir något nytt. Fick boka X2000 som avgår kl 06:30 från Centralen för att komma något så när i god tid, så det blir till att kliva upp tiiiiidigt den morgonen. Helgen precis före ska vi fira svärmor som fyller 60 med en resa till Riga (som hon valt själv), så man lär väl inte vara piggast i stan den måndagsmorgonen, men måste få Sundsvallsbesöket gjort så fort som möjligt så bara att bita ihop.

Nu ska jag göra ugnsgratinerad falukorv med lök, äpple, tomat och stark senap efter ett recept av Leif Mannerström. Kvällen ska sedan spenderas med senaste numret av "Allt om mat". En annan favorit när det kommer till matmagasin, aldrig jag blir besviken på den tidningen!

Sköt om er, stor kram ♥




Tisdagmorgon



Min morgonrock från Friis & Company är supermjuk och skön
och är nöjd med köpet då min gamla morgonrock börjat bli
riktigt sliten.


Tisdag och en aning trött i mössan känner jag mig denna morgon. Satt uppe alltför länge igår innan jag kom i säng, så jag antar att det är det som spelar in för som jag minns det har jag sovit ganska skönt inatt.

 

Såg första avsnittet av ”Svenska New York fruar” igår på TV3. Ärligt var hittar de dessa kvinnor? Tycker det känns som de spär på sina personligheter till max och spelar över för att vi som tittare ska förfasas eller är kvinnorna i dessa realityserier verkligen sådana på riktigt tro? Ja strunt samma, det är på sitt lilla vis underhållande att se dem måste jag ju tycka eftersom jag sitter där och kikar på programmet :-)

 

Förresten, har två bäddfåtöljer hemma i det nuvarande gästrummet som vi måste göra oss av med och jag funderar på att lägga upp dem till försäljning på Blocket. Ni som har erfarenhet av att sälja där över, är det att rekommendera eller är det mest bara en massa strul?

Nej det här går inte, måste ta tag i morgonen! 

Kramar ♥



Eftermiddag i Kungens kurva


Dagens skörd; en ny söt pajform i modell mindre passande
för äppelpaj för två och en vaniljtvål (båda från Granit) samt 
muffinsformar från IKEA.

En dessertkrydda jag inte kunde motstå på Granit med bland
annat kanel, kokos, mandel, valnöt och granatäppleblommor.
Luktade sååå gott, tror jag fått hang up på kanel...


Och så de sedvanliga värmeljusen som alltid hamnar i
papperskassen när jag är på IKEA. Här både i den vanliga
storleken samt de slite större. IKEAS värmeljus är klart bäst.


En avklarad måndag och lite lätt tung i huvudet är jag så här väl hemkommen. Fuskade och tog tvärbanan från jobbet. Dels för att själva promenaden idag kändes som att bestiga ett berg, men också för att jag skulle få lite mera tid att spendera ute i Kungens Kurva och i första hand då på IKEA.

 

Men nu väl hemkommen från det blågula varuhuset, måste jag säga att jag är ganska besviken på deras utbud när de kommer till de små. Jag tycker inte att sakerna är fina när man väl ser dem i verkligheten. Så det blev långt ifrån det jag hade planerat att handla och jag kom hem med endast deras tvättlappar KRAMA som jag hört är bra att ha till små bebisar som kräks samt ett täcke och en kudde. Förövrigt bara värmeljus och en uppsättning med muffinsformar till mig. Så det blir till att leta vidare efter resterande på min inköpslista i andra butiker...

 

Nu ska jag svänga ihop en hallonsmoothie och sedan plocka ur diskmaskinen och röja upp här hemma. Ha en fin måndagskväll!

 

Kramar ♥ 



"Mitt första år"


Senaste tillskottet i bokhyllan här hemma.

Supersöta "Boken om lilla jag" 

Det finns en uppsjö av böcker om "Mitt första år" där man dokumenterar sitt barns utveckling, men denna tycker jag är den sötaste av dem alla "Boken om lilla jag". Otrooligt söta illustrationer, passar både flickor och pojkar, såklart. Boken var en av de böcker jag beställde från Adlibris härom veckan för er som minns att jag nämnde en bokbeställning och jag är jättenöjd. Ser framemot att börja fylla i den, fick tårar i ögonen när jag bläddrade i den igår! 

Måndag igen, mama mia vad veckorna går! Börjar nästan bli lite småstressad över att så mycket inför myrans ankomst ännu inte är fixat. Vet att man inte behöver fixa allt innan bebisen kommer för i början är det närhet, kärlek och mat som den lille behöver allra mest (såklart även senare), men jag gillar att ligga steget före. Dessutom så vill jag kunna ägna mig till 100% åt honom på dagarna när han kommer och vill då inte sitta här och tänka på en massa saker som måste införskaffas när jag kan fixa det före lilleman kommer till världen. Så får nog bege mig bland annat till IKEA under denna vecka. 

Önskar er en riktigt fin måndag och vecka! Nu måste jag kila, sköt om er!

Kramar ♥



Min söndag


Denna valvakekväll i Sjöstaden sett från sovrumsfönstret.

Så är det söndagskväll och här sitter jag och väntar med spänning på valvakan. Hoppas så klart på att "mitt" block står som slutliga segrare och att Sverigedemokraterna inte tar sig in i riksdagen. Men tror att många av de sistnämndas sympatisörer är bland dem i befolkningen som inte orkar ta sig ur sofforna till vallokalerna. 

Min söndag har sett ut som följer efter det att jag bloggade imorse:

  Tagit en promenad med maken till vallokalen och röstat
  Storhandlat på ICA i Sickla
  Hämtat ut ett paket
  Sprungit på två av mina fina bloggläsare Anna och Katja
  Ätit gyros/kebab på det godaste kebabstället här i Sjöstaden
  Sovit skönt i över två timmar väl hemma igen
  Gjort varma smörgåsar

Så nu vet ni hur min söndag sett ut och som sagt nu sitter jag och väntar på att valvakan strax ska dra igång på tv:n. Ha en fortsatt skön söndagskväll, så hörs vi imorgon igen hoppas jag!

Stor kram ♥



Valsöndag!




Min söndagsfrukost gick i färgen rosa. Rosa ljuvlig hallonsmoothie,
det "rosa" teet i smaken Earl Grey med citrus från Kusmi & så en 
söt liten prinsessa i rosa på servetten, sött, sött! 

Godmorgon, har sovit så skönt denna natt och drömde dessutom riktigt underhållande så kände nästan inte för att vakna. Men blev väckt av en kraftig spark inifrån magens högra sida strax efter kl 09, då det var en liten som inte tyckte hans mamma skulle ligga och drömma längre. Så nu har jag klivit upp och sitter med en kopp kusmi te, läser Dagens Nyheter och med Nyhetsmorgon söndag på tv:n som sällskap. 

Denna söndag är det valdag! Tycker personligen att det är lite högtidligt med val, det är ju superbra att man kan få göra sin egna röst hörd. Så jag väntar på att maken ska komma hem från sin gårdagskväll med pokerturnering så att vi tillsammans kan gå till vallokalen här runt hörnet och rösta. Jag hoppas att så många som möjligt verkligen tar chansen att påverka, det är en plikt som röstberättigad att göra det tycker jag. Sedan är jag verkligen inte politiskt aktiv överhuvudtaget, men jag tycker det är oerhört slappt av dem som inte "orkar" ta sig upp ur sofforna en gång vart fjärde år. Ska du/har du röstat?

Nu ska jag hoppa ur morgonrocken och i dagens kläder som troligtvis blir ett par grå mammajeans och en enkel svart topp med puffärmar. Ha en skön söndag, så hört vi säkert lite senare under dagen!

Kramar ♥



Min lördagskväll



Min lördag, alkoholfritt bubbel, godis och svenska filmen
"Maria Larssons eviga ögonblick"

Nu har maken åkt och jag har precis klivit ut ur duschen och sitter i min mjuka badrock med håret invirat i en handduk. Inte så mycket partypingla här inte en lördag som denna, men jag hänger inte läpp för det. Har korkat upp en flaska med alkoholfritt bubbel och har laddat upp med smågodis på ett lagom avstånd så jag slipper resa mig ur soffan i onödan :-)

Ska se den svenska filmen "Maria Larssons eviga ögonblick" som är baserad på Agneta Ulfsäter-Troells familjeberättelse med Mikael Persbrandt och Maria Heiskanen. Filmen handlar faktiskt om min makes farfars mor Maria och hennes livsöde i början av 1900-talet. Den lille killen i filmen som heter Sven är idag makens farfar för er som har sett filmen. Vi såg den på bio när den hade premiär och jag tycker att den var riktigt bra och nu har jag köpt den och ska filmen återigen denna lördag. 

Hoppas ni får en toppenkväll oavsett om ni ska ut på partaj eller om ni likt mig ska sitta hemma och mysa i soffan. På återseende!

Kramar/Anna ♥



Välkommen vecka 30




Smällde nästan av när jag fann dessa små mjukisbyxor i vitt
med myror på baken från
Snoffsdesign. Passar ju perfekt till
vår lilla "myrpojke" som växer i min mage. Hade gärna köpt
en body också, men den fanns tyvärr bara kvar i stl 80.

I dag går jag in i vecka 30. Nu är det med andra ord snart bara cirka 10 veckor kvar tills vi utökar vår lilla familj från två till tre. Tänk att vi förhoppningsvis ska få uppleva lillmyrans allra första jul tillsammans redan innan detta år är över. Helt ofattbart, känner ju att det bor någon här inne i magen, men att det är en ny liten männniska det har jag ännu inte "fattat" och kommer säkert inte göra innan han ligger i mina armar. 

Enligt uppgift är nu bebisen drygt 39 cm lång och väger ca 1,3 kg. Lungor och matsmältningssystem är nästan färdigutvecklade och bebisen omges av ungefär en liter fostervatten.

 

Själv så känner jag mig än så länge (peppar, peppar…) relativt pigg och smidig. Inga som helst vätskeansamlingar eller andra krämpor känner jag av. Illamående har jag inte varit en enda gång under alla dessa veckor och hoppas slippa det ända fram till mål. Likaså har jag inte haft några större problem med ryggen. Visst när jag suttit en hel dag på jobbet kan jag känna mig en aning stel när jag ska traska hemåt och jag kan inte gå lika snabbt som innan, men det är inte värre än att det får ta lite längre tid för mig att promenera. Känner mig väldigt lyckligt lottad som mår så bra som jag gör!

 

Mina planer inför resten av dagen är inte spikade än, men det får kanske bli en kortare liten lördagsrunda på stan eller så blir det hemmamys, får se helt enkelt. Eller nu ser jag att det ösregnar ute så skippar en sväng på stan. Får bli det där hemmamyset istället, maken ska spela poker ikväll och blir borta över natten, så jag ska ladda upp på egenhand med film, godsaker och bara mysa loss i soffan. 

 

Kram ♥




Fredagsfeelings


Tänkte fira in helgen med lite mörk choklad. Hade varit underbart
gott med ett mustigt glas rött till, men det får naturligtvis vänta än
några veckor till...   

Fredagslugnet
har lagt sig här hemma. Ikväll blir det förhoppningsvis en sån där lugn och skön fredagskväll. Har haft en händelserik men effektiv jobbdag. Fredagarna är alltid lite extra mysiga tycker jag, saknar dock våra tidigare fredagsfikor som vi "tappat" med flytten till öppna landskapet. Tror jag ska se till att återupp ta dem nästa fredag. Kanske baka något och bjuda kollegorna på, sådant brukar uppskattas. 

Svängde förbi affären på hemvägen så nu sitter jag här framför datorn och sneglar på en hög glossiga tidningar som jag ska bläddra igenom under helgen. Men först fredagsmiddag, en klassisk Carbonara och en massa läskande isvatten, senare soffan, Idol och filmen "PS. I Love You" med Hilary Swank om jag orkar.

Hoppas alla får en bra start på den här helgen. Vi hörs, kram ♥




Laddad inför höstmyset


Bunkrat upp med nya teer inför höstmyset.

Måste visa upp mina senaste tillskott i tesamlingen, perfekt att ladda upp med goda teer inför stundade höstmys. Fem nya smaker från klassiska Kusmi Tea. Earl grey, Russian morning N° 24, Kashmir te hai, Jasmine green tea samt Earl Grey med citrus. Har både Kusmis julte och ett med choklad och chili med namnet Spicy Chocolate sedan tidigare och jag gillar dem och tror inte jag blir besviken på dessa "nya" smaker heller, hoppas jag. Ett extra plus för de lite "lyxiga" burkarna som teerna ligger i, skulle jag nu bli besviken så kan de ju alltid lysa upp höstmörkret om inte annat.

Blir ett kort blogginlägg denna morgon. Hinner inte med fler rader, utan måste kila mot sista arbetsdagen för min del denna vecka, men på återseende och önskar er en riktigt trevlig helg!

Kramar ♥



Torsdagsmys


Får bli en ny bukett med blommor imorgon efter jobbet.
Dessa gladioler sjunger på allra sista versen.

Usch, ännu en dag med riktigt skumt höstväder. Blev till att använda paraply både till och från arbetet. Snart hög tid att leta fram varmare jackor/kappor, skinnhandskar och halsdukar. Än så länge är det relativt skönt på mornarna när jag ska iväg till jobbet, men det brukar ju slå om i väderförhållandena runt den här tiden på året så lika bra att vara förberedd.

 

Jag hoppas slippa köpa på mig en större vinterjacka innan lillmyran är född. Känns nämligen väldigt onödigt att shoppa på sig en "mammajacka" för bara några få veckor. Så jag hoppas att det inte blir allt för kallt fram tills slutet av november början av december så att jag kan använda de ytterkläder jag redan har. Att knäppa jackorna/kapporna är redan nu omöjligt men en extra tröja under när kylan väl sätter in borde väl fungera?  


Nu ska jag fixa till en liten härlig energi- och vitaminkick i form av en fruktsallad med äpple, nektariner, plommon, päron och russin. Toppar det sedan med keso och hasselnötter. Ljusen är redan tända så nu kan tv-kvällen dra igång. "Halv åtta hos mig" är som vanligt först ut om två timmar :-)

 

Ha en fortsatt bra kväll, kram ♥




Cravings?


Brukar passa på att köpa på mig kort när jag springer på fina. Dessa
i ljusrosa, blått och guld köpte jag på mig i Jönköping i söndags. Alltid
bra att ha hemma när man ska gå bort eller skicka gratulationer till
någon. Fatet kommer från Mateus.  

Godmorgon! Igår gick halva kvällen åt till att sitta och tänka/drömma om en smulpaj med äpple/kanel och massor av vaniljsås. Mama mia vad gott det hade varit, men vi hade till mitt stora förtret inte alla de ingredienserna till detta goda hemma. Så det blev bara till att sitta och "drömma" om len sval vanilj, mjuka äppelbitar i kanel blandat med den goda smuldegen... Vet inte om det var min gravidhjärna som spökade och gav mig denna plötsliga craving? (har inte haft några tendenser till detta alls hittills) eller om det bara var rena sockerlustar som tog fart. Oavsett vad det beror på måste jag se till att köpa hem det som behövs till helgen, gott gott!

På tal om helgen så är den snart återigen här. Vi var ju bortresta förra, så jag har inga större krav på de lediga dagarna som kommer. Ska bli skönt att bara vara fri och skrota runt här hemma. Maken ska eventuellt åka bort på lördag, men jag blir kvar här hemma som sagt.

Nu måste jag kila mot jobbet och stångas lite med minidatorn ;-) Sköt om er!

Kramar ♥




Regntung onsdag


Grått och vitt..

.. och liite rosa i vardagsrummet. Bordet kommer från
Svenska Hem, mattan kommer från Linie Design samt
tavelramarna från Bolagret,


Hela denna mörka och regntunga onsdag har gått riktigt trögt från det att jag slog upp ögonen tills jag nu återigen är här hemma i den vita lägenheten. Började med att sitta hela morgonen och halva förmiddagen med en liten dator som levde sitt egna liv. Blev både en och två svordomar innan jag fick ordning på den och än en gång så inser jag att detta med datorer inte är min grej. Otålig, otålig, otålig! Är i vart fall väldigt nöjd med minidatorns utseende i borstat stål och sitt nätta format. Tror att vi kommer att bli vänner framöver när jag väl förstår mig på "honom" lite bättre.

 

Som sagt en riktigt mörk dag har det varit, regn och rusk i mängder utanför fönstren. Fick ett uppdrag på eftermiddagen som resulterade i att jag fick boka om en inbokad kvällsdate. Kände att det hade blivit för tight om tid, så tanken är att vi skjuter på träffen till nästa vecka.

 

Hoppas er dag varit bra, på återseende!

 

Kramar ♥




När verkligheten kommer ifatt



Har sovit ganska oroligt denna natt. Inte på grund av att jag inte fann en skön sovställning, utan för att jag igår fick veta att en bloggerska som jag följt väldigt länge och som jag tycker verkar vara en helt underbar person har drabbats av det som inte får hända. Det som är alla blivande mammors (och pappors) värsta mardröm, att gå och vänta/längta i över 40 långa graviditetsveckor och så slutar det inte lyckligt som vi alla gravida drömmer/tror och hoppas på. Livet är så orättvist och grymt att jag får tårar i ögonen...

Jag har haft mina ups and downs under denna graviditet där jag oroar/oroat mig att något ska gå fel och nu kom verkligheten läskigt nära och jag fick mig verkligen en tankeställare, som ett slag i ansiktet. Det spelar ingen som helst roll vad Myran har för kläder, vilken vagn han ska åka i eller hur hans rum ska se ut... Inget av dessa saker som jag håller på och fundera och planerar inför spelar någon som helst roll.. Det viktigaste är ju att vår lilla gosse när tiden väl är mogen föds frisk och kry... men det finns inga garantier... Livets är som ett hjärtlöst lotteri... 

Känner att det blir svårt att härifrån fortsätta detta inlägg i vanlig ordning med att berätta om hur min onsdag ser ut. Känner mig helt nere och kan inte sluta tänka på detta och det gör mig så illa berörd fast jag inte känner de drabbade personligen. Så jag avslutar här för denna morgon och skänker E och hennes familj alla mina tankar. Hoppas ni så småningom hittar en väg att kunna leva vidare...

Kramar ♥



Tända ljus & kvällsmys


Detta är en av mina favoriter när det kommer till matmagasin.
Diné & Dryck känns lyxig med en massa fina bilder & recept.


Tänk att vi redan är i mitten av september och det märks med tanke på hur tidigt det mörknar om kvällarna. Har redan tänt en hög med värmeljus sedan jag kom hem och klockan är inte särskilt mycket. Mysigt på sitt lilla vis även om jag mest ser framemot början av december och vintern för första gången i mitt liv.

 

Har hunnit med både en oväntad brandövning i höga huset denna tisdag och fått en ny smidigare bärbar dator. Perfekt med en mini-pc som är över kilot lättare än den förra standard varianten som jag haft och kånkat på de senaste 2½ åren. Hoppas nu bara att jag ska slippa en massa strul med funktioner och applikationer som saknas imorgon bitti. Säkerligen ett önsketänkande, för jag och teknikprylar brukar oftast inte dra jämt, men eftersom jag är av en ganska positiv natur så hoppas jag på det bästa.

 

Tusen tack för alla kommentarer och tips om hur jag ska finna ro i bingen. Ska testa detta med kuddar lite här och där och se om det kanske fungerar även för mig, hoppas!

Nu blir det till att ställa sig vid spisen och trolla fram något ätbart, senare ska jag sjunka ner i soffan och plöja igenom senaste numret av matmagasinet Diné & Dryck. Ha en fin kväll allesammans så hörs vi!

 

Kramar ♥   




Moses basket


Första gången jag såg en så kallad moses korg visste jag
på direkten att en sådan skulle jag köpa den dagen jag
blev gravid.

Så det fick bli ett köp för ett tag sedan och valet föll såklart
på den vita varianten. Finns även i beige, rosa & ljusblått,
men jag kör helst på vitt, så bäddar jag med färger istället.

Detta ljusblå lakanset från Polkadot Design föll jag också för
på direkten och jagade det med ljus och lykta. Blev så glad
när jag fann det. Passar perfekt i korgen. 
  

Det finns så oerhört mycket fint att köpa till den kommande lilla bebisen. Moseskorgen som vi har införskaffat till Myran kommer från barnbutiken Bonti här i stan och den är så söt. Det var den som vi hämtade hem för någon helg sedan. Flera av er gissade på barnvagnen, men det var alltså denna babykorg som införskaffades och jag är så nöjd. 

Korgen går enkelt att lossa från benställningen så man kan bära med sig den sovande lilla bebisen vart man befinner sig i hemmet. Kunde inte låta bli att testbädda den häromdagen med de ljusblå lakana från Polkadot. Men korgen ska naturligtvis inte stå framme så här bäddad och klar tills i början av december, men man måste väl få testa tycker jag allt ;-)

Sovit ganska illa inatt, kan INTE få till en skön ställning att sova i. Att ligga på mage är helt otänkbart och har varit sedan bara några veckor in i graviditeten, långt innan dess att det syntes ett smack utanför vad som försiggick där inne. Att ligga på sidorna är inte direkt skönt det heller, tycker att jag får magknip av de ställningarna. Så mest blir det på rygg jag ligger just nu. Men man blir liksom "trött" av det också efter ett tag. Så det blir ett evigt vändande om nätterna.

Blir en vanlig tisdag med jobb alldeles strax och sedan ska jag hinna med lite annat smått och gått direkt efter jobbets slut. Hinner inte med att plita ner fler rader nu, men önskar er en fin dag, så hörs vi!

Kramar/Anna ♥



Nytt från Bruka Design


Två av de sakerna jag fick med mig hem från inredningsbutiken iems i Jönköping.
En svart & vit korg från Bruka Design. Tanken är att de ska stå på toaletten intill
den ännu inte inhandlade skötbädden & vara fyllda med sådant som babyoljor
& liknande som man har till en liten bebis (vad behöver man egentligen?).


Underbart skönt att vara tillbaka hemma igen efter denna i mina ögon sett låååååååånga måndag. Trots att helgen inte varit det minsta slitsam så har jag känt mig lite halvseg hela dagen, så som sagt väldigt skönt att äntligen vara på hemmaplan och att nu kunna sjunka ner i sköna soffan.

 

Som några av er noterat så har min blogg blivit utvald som veckans blogg på plattformen blogg.se denna vecka. Fick frågan från rara redaktören Karin Olofsson i fredags om jag kunde tänka mig att vara med och svara på några frågor och jag nappade. Så nu får min nuna ligga där under denna vecka 37 till allmän beskådan, på gott och ont kanske… :-)

Blir som vanligt för min del ett nytt avsnitt av "Halv åtta hos mig" ikväll och sedan blir det mest vila och tidigt i säng. Hoppas ni får en mysig och fin kväll!

På återseende imorgon igen.

Kramar ♥




Tillbaka på fastlandet


Gullholmen som ligger i Bohuslänska ytterskärgården är
verkligen pittoreskt med alla sina tätbebyggda hus och sitt
karga utseende.

Det var faktiskt fortfarande en hel del seglare ute trots att
vi nu är en bit in i september...

Maken uppe på den högsta punkten på ön kallad "Lotsutkiken".
Där blåste det på rätt bra men han var g
lad ändå som synes ;-)


Jag älskar verkligen Bohuslän, så vackert!

Lördagskvällen tillbringade vi på Restaurang Skottarna. Blev en
hummersoppa med pilgrimsmusslor och saffrans aioli för min del
och isvatten. De andra njöt bland annat av stekt havskatt, oxfilé
och goda viner.

Så är det redan måndag och jag är tillbaka i Sjöstaden igen efter en supermysig helg tillsammans med maken, mina föräldrar och min lillebror på den bilfria och pittoreska ön Gullholmen i den bohuslänska ytterskärgården. Vädret kunde ha varit bättre, men hela lördagen hade vi faktiskt uppehåll och solen kikade till och med fram en kort, kort sväng. Det var först på kvällen som ösregnet kom och då satt vi ändå inne i värmen på restaurang "Skottarn" och njöt av en god middag tillsammans alla fem och firade min pappa som fyllt hela 60 år. Pappa var supernöjd med sin 60-års present från mig (som var själva resan till ön, boendet och middagen + vårt trevliga sällskap en heeeel helg ;-))  

Under makens och min hemresan igår blev det ett litet stopp i Jönköping. Jag hade sååå hoppats på att några sjöbodar med inredning skulle vara öppna på Gullholmen, men det mesta var stängt för säsongen på ön (till och med ICA affären hade slagit igen). Så när jag hittade inredningsbutiken Iems i Jönköping som sålde märken som bland annat Bruka, Mateus, Mimou, koziol och barnmärket JaBaDaBaDo gick jag loss totalt i butiken och fick stillat mitt shoppingsug rejält. Så nu står en påse här hemma fortfarande ouppackad och väntar med en massa fint innehåll.

Väl tillbaka här hemma i Stockholm blev det till att packa upp weekendväskan, ta sig en dusch och sedan var det så gott som läggdags. Vaknade upp för en stund sedan, relativt utvilad och nu blir det en sväng till jobbet som vanligt. Så på återseende i eftermiddag och då ska jag försöka svara på de små frågor som kommit under helgen. 

Stor kram ♥



Skärgårdsidyll i september


Här befinner jag mig just nu, i ljuvliga Bohuslän.

Godmorgon lördag!


Vaknade upp ur min skönhetssömn för en liten stund sedan här i den Bohuslänska ytterskärgården. Vi befinner oss närmare bestämt på den vackra skärgårdsön Gullholmen där vi hyr en stuga över helgen. Ser framemot denna lördag och att få vara ute och andas in frisk havsluft, strosa bland alla sjöbodar, äta färska skaldjur, dricka mousserande (utan alkohol för min del) och bara umgås med min älskade familj.


Önskar er en underbar helg och eventuellt tar jag "the day off" imorgon söndag och återkommer i så fall på måndag igen. Sköt om er tills vi hörs igen!

Kramar i massor ♥




Packat & klart


Min packning står nu redo här hemma för avfärd. Är verkligen supernöjd med båda
väskorna från Louis Vuitton & jag som älskar det klassiska monogramtrycket är väldigt
förtjust i att använda båda väskorna ihop. Tycker det är så stilrent med samma tryck 
på både resväska & handväska.


Weekenbagen "Kepall 60" rymmer massor, perfekt för en
som mig som alltid packar förmycket.

Mina initialer finns på bagagetagen som hänger på Kepall-väskan.
Liten kul och extra detalj, fick det fixat i LV-butiken här i stan utan
extra kostnad, bra service!  

Godmorgon i bloggvärlden! Fredagen är äntligen här, weekendbagen är packad och bilen är tankad så om några timmar packar vi in väskor och oss själva och drar iväg för en helg på annan ort. 

Måste säga att det varit riktigt svårt att packa inför helgen. Enligt SMHI ser det inte jätteupplyftande ut vädermässigt, men kanske (med oerhörd mycket tur) kan det kika fram någon liiiten solglimt bakom alla oroväckande mörka moln som visades på kartan just där vi ska befinna oss. Får helt enkelt hoppas på det bästa, men regnkläder och stövlar är medpackade, likaså paraply för att vara på den säkra sidan. Hoppas nu att vi alla får plats i bilen bara, det blir alltid en del packning när jag är igång, konstigt det där... ;-) 

Ha en riktigt bra fredag så hörs förhoppningsvis imorgon igen när vi väl är på plats dit vi ska. 

Kram ♥

Ps, Ni får gärna tipsa mig om gravidbloggar, era egna eller andras. Känner att det är lite extra kul att läsa just nu när jag själv är i samma situation =) Ds



Tjugoåtta (27+5)


Här har ni mig och magen denna torsdag i vecka 28 (27+5). Nu
börjar den allt mer anta en fin rundning som ni ser och man kan
nog inte längre tro att jag bara ätit lite för mycket i sommar?

Idag var det dags för ett efterlängtat besök hos barnmorskan. Alla värden såg fortsatt bra ut, magmåttet följde normalkurvan med ett SF mått på 26 cm och jag hade gått upp ytterligare ett kilo på dessa fyra veckor. Så fem kilo totalt är jag uppe i nu sedan vi påbörjade denna fantastiska "resa" i början av mars.

Fick även höra hans lilla hjärta slå för andra gången. Ett hundra fyrtio två snabba små slag i minuten slog det lilla hjärtat, precis samma som sist. Barnmorskan träffade alldeles "rätt" med dopplern så hjärtljuden hördes såååå tydligt. När hon tryckte apparaten mot magen så svarade han därinne med att kicka till flera gånger, precis som han tyckte hon störde honom. Dessutom berättade hon att han just då låg på tvären med huvudet åt höger och rumpan åt vänster. Gullungen! 

Vi fick även en tid till en föräldragrupp med två träffar under november. Tycker dock det kändes ganska sent med tanke på att det sista föräldragruppsmötet är två veckor innan beräknad förlossning för min del och med tanke på att jag "beställt" att han ska komma ut två veckor innan BF så kan det bli lite tight där ;-) Skämt och sido, det blir säkert bra. Nästa besök hos barnmorskan blir om tre veckor, då är jag i vecka 31. Snart är han här...

Ikväll ska jag självklart spana in "Halv åtta hos mig" och "Idol 2010 - audition". 

Kram på er ♥  



Godmorgon!


Gårdagens kvällsfika här hemma med egenbakad muffins &
en kopp kaffe med skummad mjölk i mugg från Design House
Sthlm. Sämre kan man ha det!

Vilken energi jag fick igår när jag väl kom hem. Var lite halvseg på jobbet hela gårdagen, troligtvis för att jag låg vaken i över 1½ timma mellan 03:00-04:30. Men som sagt när jag väl klev in här hemma igår eftermiddag så var tröttheten som bortblåst och jag fick gjort massor. Så nu är allt tvättat, strukit och mycket är dessutom packat inför fredagen - wonderful!

Fick dessutom fixat till mig själv en smula, gjorde inpackning, scrubbade kroppen och fixade naglarna. Vet ärligt inte vart den plötsliga energin kom ifrån, med strunt samma för bra var det! Betyder att jag ikväll kan ta det relativt lugnt. 

Ska en sväng till barnmorskan efter dagens arbete. Hoppas att allt ser bra ut med liten där inne och att mina värden har hållt i sig och ser lika bra ut som de gjort hittills.  

Nu ska jag pipa iväg, på återseende!

Kram ♥



Snart är det jul igen!


Blossas årgångsglögg detta 2010 är verkligen übersnygg med sin
guldiga flaska. Blev en förbeställning på direkten för min del när
jag såg att den dessutom fått smak av saffran. Kan det bli juligare
& bättre än så för en jul- & saffransdiggare som jag? Tror inte det!   

Nu tror väl endel av er att jag blivit fullkomligt galen som tipsar om julglögg när hösten knappt har kommit igång ännu, men tiden går fort och dessutom blev jag så glad när jag såg att årets Blossa har fått smak av saffran, konjak och en gnutta pomerans. Jag tycker det låter väldigt juligt och som ni som läst här inne vet så älskar jag både julen och just saffran. Det är min favoritkrydda nummer ett! Har därför förbeställt två flaskor på Systembolaget. Sedan om jag nu kan dricka av årets glögg är en annan femma med tanke på att jag förhoppningsvis ammar där runt jultiderna, men då får någon annan dricka upp glöggen så kan jag njuta av de fina guldiga flaskorna.

Kom precis hem till en färdigtvättad maskin med lakan. Snälla svägerskan hade slängt in och tvättat innan hon och karln lämnade vår lägenhet i förmiddags. Supersnällt så slapp jag ta tag i detta nu väl hemma efter denna arbetsdag. Tack rara Marie! 

Här blir det en thaiinspirerad kycklingrätt med bland annat kokosmjölk till middag som jag tänkte börja svänga ihop alldeles strax. Tror till och med att maken kan vara påväg hem redan, så då blir det middag för två. Senare ikväll ska jag se över vad som ska packas i min snygga LV Keepall 60 inför vår hemliga lilla tripp till helgen.

Önskar er en toppen onsdag, så hörs vi!

Kramar ♥   



Italienska Zzzoolight


Söt elefantlampa från Zzzoolight

Denna söta lampa i form av en elefant från serien ZzzooLight från italienska Officina Crea står fortfarande ouppackad i sin låda här hemma och kommer så att få göra ett tag till. Kunde bara inte motstå den när jag fann den redan i början av sommaren.

Visst är den söt? Lampserien består av vägg-, tak- och bordslampor i form av olika djur: pingvin, björn, elefant, fisk, katt, ko, höna, snigel och giraff. Jag köpte den hos Sarfors & co i Älvsjö men finns med all säkert på andra ställen också.

Lampan kommer bli perfekt i den blivande barnkammaren

NU: Morgonbestyr!

Kram/Anna ♥



Tisdagskväll


Kvällsmys!

Idag har det varit riktigt fint och varmt här i huvudstaden. Dimman jag beskrev imorse, lättade lagom till dess att jag kom till arbetet och sedan har solen lyst heeeeela långa dagen. Underbart trots att jag suttit inne på ett kontor hela dagen.  

 

Under dagens lunch lyckades jag återigen med konststycket att njuta liiiite för mycket av maten så eftermiddagen blev en mindre liten plåga på grund av att liten myra numera konkurrerar om platsen i min mage tillsammans med magsäck, tarmar och annat som finns där innanför den alltmer spända huden. Läskig känsla! 

 

Min rara svägerska och hennes Andreas har precis lämnat oss nu en sväng för en kväll i Ericsson Globe med Ozzy Osbourne. De kommer tillbaka efter midnatt och sover över natten innan de ska bege sig hem mot Borås igen imorgon. Själv ska jag nu roa mig med att klicka hem lite nya böcker från Adlibris. Vi har rabatterat pris genom jobbet så det är verkligen toppen. Verkligen smidigt det här med att handla via internet, jag tror att jag är smått beroende...

 

Ha en fin kväll! Kramar ♥




Snabb tisdagsblogg


För ett tag sedan var jag som bekant en sväng i Gustavsberg
& besökte då söta och färgglada butiken Poppilopp!


Plasthunden Puppy tycker jag är vansinnigt söt och tror det
får bli en beställning längre fram när lillmyran väl är född &
är en lite större kille. Lutar åt ant. en svart, vit eller kanske
ljusblå? Och i en mindre storlek än den på bilden här.

Inne i butiken fanns en massa fint. Tycker de vita plåtlådorna
med färglada bokstäver är söt, likaså den virkade mobilen. Men
det sistnämnda har jag redan två av (inte virkade) så inga mer
mobiler behövs.

Fint med de färglada böckerna på tavellisterna.

Brukas söta små postlådor är bedårande. En sådan skulle man
haft som liten utanför sin dörr till lekstugan. Då hade jag garanterat
valt en rosa, men idag hade det nog blivit en vit.

Godmorgon tisdag!  Dimman ligger så tät denna morgon att man kan tro att vårt höga punkthus skjutit än mer i höjden under natten och nu befinner sig högt upp bland molnen. Men så är naturligtvis inte fallet, bara ännu ett tecken på hösten är i antågande. 
  
Hinner tyvärr inte knåpa ner många mera rader än så här. Haft morgonmys alltför länge i sängvärmen och nu måste jag fixa det sista innan jag ska kila iväg.

Men önskar er en riktigt bra tisdag, så hörs vi senare förhoppningsvis!

Kramar/Anna ♥




Måndagsmys i Sjöstaden


Vitt och grått är basfärgerna i vårt hem som ni vet, men har nu köpt på mig en
liten accentfärg som ska tas fram snart. Resultatet får ni se framöver!
 
Godkväll på er! Hoppas att er måndag flutit på lika bra som min. Denna eftermiddag har gått åt till att röja i den blivande barnkammaren, för de senaste dagarna har man nämligen nätt och jämnt kunnat ta sig in för alla prylar som jag bara ställt innanför dörren i sina kartonger och liknande. En liten upprensning var alltså ett måste för att svägerskan Marie och hennes Andreas som ska övernatta här imorgon ska få plats. Nu återstår det bara att renbädda i gästsängarna, sedan är vi redo för våra övernattningsgäster.    


Sitter just nu och surfar runt bland favoritbloggarna, en lasange puttrar i ugnen och så väntar jag på att mannen min ska komma hem från jobbet så vi förhoppningsvis kan äta veckans första middag tillsammans :-) 


Ni har väl inte missat att ”Halv åtta hos mig” är tillbaka med en helt ny säsong klockan 19:30 denna kväll. Jag som älskar programmet kommer iallafall att sitta bänkad med en av mina höstinspirerade äpple & kanelmuffins, en kopp kaffe med skummad mjölk och så några tända ljus - måndagsmys!  

 

Ha en fin kväll och sköt om er! Kramar ♥



Äpple & kanelmuffins med hasselnötter



Här har ni bildbevis på helgens plåt med äpple & kanelmuffins med hasselnötter.
Gjorde om ett recept från Leila Lindholms "A piece of cake" och tillsatte hackade
hasselnötter i smeten & skippade toppingen med crumble & tillsatte även här 
istället hackade hasselnötter och några äppelklyftor. Blev supergott!

Min helg gick i en rasande fart kan jag konstatera så här på måndag morgon. Hunnit med lite av varje de gångna dagarna: hemmamys, lite shoppingspan, bakning, promenader och så en trevlig sunday afternoon tea. En helg spenderad både tillsammans med älskade maken, på egen hand och med några väninnor.

Ny vecka
och slutet av den ska spenderas på hemlig ort. Nämnde i ett tidigare inlägg från mitten av augusti att jag gav min älskade far en liten tripp i 60 års present. Så till helgen är det dags för maken och mig att packa in oss i svarta suven och rulla mot den hemliga orten för att fira pappa/svärfar. Jag hoppas verkligen att vädergudarna är med oss hela helgen för det blir så mycket trevligare med uppehåll och det får gärna bli strålande sol om man nu får önska.

Men innan fredagen är här så är det först en måndag, en tisdag, en onsdag och en torsdag att avverka. Imorgon tisdag får vi övernattningsbesök av min svägerska och på torsdag ska jag till barnmorskan och bland annat lyssna till lillmyrans ♥ hjärtljud igen. Hoppas och ber till högre makter att allt ska se bra ut även denna gång med liten och att han växer som han ska där inne i magen. Längtar efter dig vår lilla gosse...   

Varsågoda
- här har ni receptet på "mina" muffins:

Muffinssmet:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1.5 dl hackade hasselnötter

Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) om du vill göra stora muffins och 200 grader (varmluft) om du vill göra små.

Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten tillsammans med hackade hasselnötter. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet. Strö lite hackade hasselnötter som du har sparat på toppen av varje muffins. Grädda i cirka 17 minuter om du gör stora muffins, och ca 15 minuter om du gör små.

Nu ska jag ta tag i denna första arbetsdag, på återseende!

Kramar/Anna ♥



Sunday Afternoon






Min söndag: En mysig afternoon tea tillsammans med pinglorna
och tillika mina vänner Annika och Lisa.
 

Min söndag har spenderats på Stockholms afternoon teasalong nummer ett: "Classic Tea Room" tillsammans med fina Annika och Lisa. Stället erbjuder sidenklädda soffor, fåtöljer och en inredning i lantlig engelsk stil och deras meny består av allt från småkakor, engelska sandwich, hembakta scones, marmelader, soppor och pajer. 

Själv njöt jag på riktigt engelskt manér med en kanna nybryggt te, scones med de klassiska tillbehören clotted cream, lemon curd och strawberry jam. Stället kan jag rekommendera, ligger på Rörstrandsgatan 25 i Vasastan/Birkastan och är lugnt och harmoniskt med väldigt trevlig personal. Inte gratis dock, men smakar det så kostar det.

Efter några timmar i den engelska miljön tog vi en liten promenad och kändisspottade då både en superstilig Amelia Adamo och begåvade dansaren Jennie Widegren från gruppen BouncE.  Är nu supertrött och det känns som jag skulle kunna somna här mitt i en mening, så det får bli tidigt i säng för min del så jag vaknar utvilad imorgon när en ny vecka ska påbörjas. 

Nu ska jag fixa kvällens middag, stuvade makaroner och köttbullar = Gott!

På återseende, kramar ♥



Lördagsshopping


Nyöppnade "Elviras Värld" som säljer bland annat märken
som Durance, Fatboy, Nougat London och Humanity.


Två bilder från nyöppnade butiken Two chabby Chick.
Gillar den rosa gamla teburken, bedårande söt.

Resultatet av shoppingturen, en påse från just "Elviras Värld".
Vad den innehåller kan ni ganska enkelt lista ut.  

Orkade med en shoppingtur i ungefär 1½ timma denna lördag sedan sa min gravida kropp ifrån och jag gav upp och begav mig hemåt till maken igen som då satt i ungefär samma ställning framför datorn som när jag lämnade honom ;-) Hittade inte mycket som föll mig i smaken på shoppingrundan och särskilt inte babykläder. Inser allt mer att detta kommer bli dyrt att klä lillmyran ♥ för jag hittar verkligen ingenting som faller mig i smaken hos de större och billigare kedjorna (förutom vita bodys de funkar ju alltid). 

Det jag fick med mig hem var bara en liten påse med nya teer från Kusmi som jag köpte i butiken "Elviras värld". Butiken har förutom en uppsjö av olika Kusmiteer även märken som Durance (har spanat in deras tvättmedel, sköljmedel och stykvatten som ska testas nästa gång) Ceannis, Nougat London, Pappelina, Fatboy, Odd Molly, Hunkydory och Good Charma. Men det blev endast teer som inhandlades denna gång som sagt. 

Var full fart i butikerna kan jag meddela. Slog mig flera gånger under tiden jag traskade runt att jag borde lära mig att gå på mina shoppingrundor efter jobbet en vardag istället. Folk precis överallt en lördag/söndag i denna stad och blir trött bara av att tänka på det. Så nästa gång tanken slår mig att jag ska ut och shoppa en helgdag, påminn mig snälla någon att jag trivs så mycket bättre i affärerna någon av de andra dagarna. 

Väl hemma igen så har jag faktisk hunnit med att baka en sväng. Bloggade ju om mitt sug efter just detta så det fick bli en plåt med höstliga Äpple- & kanelmuffins med hasselnötter. Har redan fikat och smakat på en och de blev riktigt saftiga och goda. Bilder och recept kommer.

Ha nu en skön lördagskväll, så hörs vi!

Kramar Anna ♥



Daily Delights


Nytt paket till mig...

Tänkte när jag framöver ska vara mammaledig göra det med stil.
Därför klickades denna mjuka morgonrock från Friis & Company
hem förra veckan & som kom med posten härom dagen, nöjd!

Lördag, lördag, lördag! Precis avverkat en härlig morgonstund med en skön sovmorgon och en god frukost tillsammans med min äkta hälft. Ska strax ta en promenad till Sickla. Tänkte nämligen förena nytta med nöje denna lördag. Promenad = nyttigt, nöje = glida omkring i några butiker. Solen skiner dessutom utanför fönstren så det passar alldeles utmärkt med en liten promenix.

Har siktet inställt på ”Svenssons i Lammhult”, "Home in Harmony", nyöppnade "Elviras Värld", "HIMLA", "Boink" och "Kiddies". Så det lutar med andra ord mest åt inredningsspan och några barnbutiker kan jag meddela för er som inte känner till butikerna. Finner jag därtill något som passar på en svällande kropp så kommer detta också spanas in med glädje. Tycker nämligen att jag har väldigt lite som passar att ha på mig just nu...

 

Ha en toppenlördag, så hörs vi kanske lite senare när jag är tillbaka hemma igen!  

 

Kramar så länge ♥



Första helgen i september


Bilder från hissen imorse, men bilden ljuger dock lite för magen
är större än den ser ut här.
 Tror allt att tröjan förvillar en aning.

Idag är det fredagen den 3 september & fredagen den 3 dec
är dagen som det är planerat att vår älskling ska födas. 

Här är jag utanför huset i all hast därav den lite suddíga bilden. 
Älskar den stickade tröjan från Gina Tricot.
 

Idag har det varit tyst här på bloggen som vissa av er säkert märkt. Maken har arbetat hemifrån och då är det alltid så mycket svårare för mig att kliva upp i tid på mornarna när han ligger kvar och snusar bredvid mig i sängvärmen. Så det blev väldigt snabba ryck när jag väl masade mig upp långt efter vanliga "stiga upp tiden". Så bloggen hanns helt enkelt inte med som den brukar innan jag var på språng mot jobbet.

 

Min fredag har i vilket fall varit bra hittills. Fått gjort det mesta som fanns i tanken att hinnas med under denna arbetsvecka och nu är det äntligen helg igen, superskönt! Är än så länge bara några timmar på söndag som är uppbokade i min kalender som det ser ut nu. Resten av helgen får jag ta lite allt eftersom tiden går.

 

Maken hade städat när jag kom hem (blev aldrig av igår när det väl kom till krita) så möttes av den underbara doften av rent när jag klev in innanför ytterdörren. Sedan hade han även hunnit med att helghandla ♥. Skulle allt kunna tänka mig en hemma-man, väldigt bekvämt när man kommer hem från jobbet och allt är fixat och klart ;-)

Lite tidigt att svänga ihop något ätbart än så det får bli till att mysa en sväng i soffan och surfa runt bland favoritbloggarna innan det är dags för fredagsmiddagen.

 

Sköt om er och ha en riktigt trevlig helg!

 

Kramar ♥ 




S t ä d t o r s d a g


Vattengrönt, klarglas och frostat är några av alla de kivilyktor
i olika färger vi har här hemma.

Idag lyckades jag med konststycket att äta en mindre portion på lunchen och vips så mår man så mycket bättre hela eftermiddagen. Gäller att påminna sig själv om att man inte riktigt (även om jag inte har några större problem än) kan leva på som vanligt.   

 

Fick gjort mina ärenden och hämtat ut paketen jag skrev om imorse. Paketen var faktiskt bara till mig för en gång skull och inte till Myran som någon av er gissade på. Kände att jag var värd lite fint häromdagen att piffa upp mig och vardagen med.

 

Kan inte riktigt fatta att det redan är fredag imorgon, borde ta en sväng om med dammsugare, dammtrasa och skurmopp här hemma så att man slipper det under helgen. Tycker torsdagen är en perfekt städdag. Nu har jag dock inte riktigt lusten med mig denna gång, men ska ta tag i det oavsett alldeles strax. 
 

Hoppas att er torsdag vart riktigt bra. På återseende!

 

Kramar ♥



Sött så sött


Hittade dessa muffinsformar i silikon som ser ut som små tekoppar. Söta! 
I förpackningen för 199 kr får du 4 st och de finns att köpa här för den
intresserade.


Igår hade jag noll och ingen inspiration. Morgonen började bra med strålande solsken med precis den där friska höga höstluften jag beskrev i ett tidigare inlägg. Men sedan så mulnade allt det vackra över och jag med molnen.

 

Satt hela eftermiddagen och kände mig läskigt uppsvälld. Myran ♥ tar allt mer plats och trycker på magsäcken ibland vilket inte är särskilt behagligt för hans lilla mamma. Vet med mig att jag måste äta mindre portioner numera, men igår var det en himmelsk god fiskgryta till lunch så jag ”glömde” av det en stund mitt i njutningen vilket straffade sig i ganska snar anslutning till dess att lunchen var över. Inget synd om mig då det var självförvållat och jag borde insett att mitt glufsande skulle få konsekvenser, men inte mindre obehagligt för det. Dumma, dumma mig!


Idag ska jag direkt efter jobbet kila på några små ärenden och även hinna med att hämta ut två paket på posten som ligger och väntar på mig. Känner på mig att denna torsdag blir bättre än gårdagen för jag kan lova att jag INTE kommer att äta för mycket idag :-)

Ha en fin torsdag! Kramar ♥




Välkommen hösten



Bilderna ur Leilas Lindholms senaste bok "One more slice" är helt underbara,
precis som alltid. Jag har fortfarande inte testat något av recepten trots att jag
fick boken i födelsedagspresent, men bara att bläddra i boken är ett nöje i sig.


Godmorgon, första september är här. Första höstmånaden 2010 och jag ser framemot de kommande månaderna. Tycker att det är en ganska härlig årstid. Mer innemys, tända ljus, mustiga grytor, stickade tröjor och sjalar. Och så de där soliga höstdagarna med sin höga och friska luft är helt fantastiska. Så jag är ingen höstdeppare som ni hör.

Är så vansinnigt sugen på att baka och har så varit de senaste dagarna. Synd att man måste palla sig iväg till jobbet om en stund, annars hade jag satt en deg och bakat bullar eller något annat i den stilen denna onsdag. Blev ju inte mindre sugen och inspirerad när jag bläddrade i Leilas Lindholms senaste bok igår. Så många fina bilder och så mycket gott, vilken kvinna hon är! 

Kanske ska försöka satsa på att få till ett bullbak lagom bakat och klart till fredagsfikan på jobbet. Ja det återstår att se, kanske försvinner suget innan dess för det har hänt förr. Lagar hellre mat än bakar egentligen, men ibland så slår baksuget till :-)

Sköt om er så hörs vi! Kramar ♥




RSS 2.0