Blandade material


Har fyllt en vanlig enkel cylindervas från IKEA med julgranskulor i olika storlekar
i färgerna vitt, silver, offwhite & svart. Vasen är även fylld med pärlor samt små
granar i zink. Tycker själv att kombinationen mellan de olika materialen blev rätt
spännande & snygg. Lovar att visa en närmare bild framöver.  

Denna måndag har jag bockat av flera saker som legat på skrivbordet och grott. Ni vet sådant som man kan skjuta lite på framtiden men som ändå är som en nagel i ögat varje gång man ser pappershögen. Så en liten guldstjärna ger jag mig själv idag som betat av en del av måstena. Förövrigt kommer jag alltmer in i min nya roll som informationsansvarig. Det är precis som om jag fått ett annat tänk utan att jag egentligen arbetet på det. Så bara att inse att man oftast klarar mer än man själv tror från första början.  

 

Power walkade hemåt nu ikväll i det numera adventsbelysta Sjöstaden vilket resulterade i att jag väl hemma fick gå raka vägen in i duschen. Bara att inse att det är relativt varmt ute ännu för att gå raska promenader i vinterjacka och fodrat på fötterna trots att det imorgon sägs vara första december.

 

Ikväll mumsar jag på egentillverkade lussekatter, dricker Apotekarens julmust light (som är den klart godaste enligt mig) och har det allmänt lugnt och skönt. Jag tänker inte ägna några större tankegångar åt morgondagens vaccinering mot influensan A(H1N1). Fick veta först denna eftermiddag att jag imorgon ska få den beryktade dosen av vaccin. Tycker det känns som en liten taskig tajming med tanke på vår resa till Frankrike på fredag, men det behöver ju inte betyda att jag får likadana biverkningar av min dos som maken fick av sin. Jag hoppas och ber för att jag slipper gå runt på Paris gator till helgen med biverkningar. Var ju någon stackare som plötsligt bara kunde gå baklänges, vore väl så där att uppleva Paris med ryggen före ;-)

 

Nej kära läsare, nu ska jag ta en omtalad saffransbulle och förflytta mig från skrivbordet till soffan.

Önskar er alla en härlig kväll och kram på er ♥




Julgranslängt


Sådan här gran klädd i vitt från danska tidningen Bo bedre vill jag ha detta 2009...

Om jag vaknade till strålande sol igår, så är glädjespridaren tillbaka i sina gamla vanor idag igen. Gråare än gråast utanför fönstren. Tur att jag hann med att vara ute i solens strålar en stund igår, det gäller tydligen att passa på att fånga solljuset just nu om man ska få något.

I gårkväll klickade jag hem årets första julklapp till min kära man. Skönt att ha några klappar avklarade innan vi går in i december. Längtar till jag kan slå in och göra fina paket.

Längtar även tills man kan sätta in julgranen, funderar på en äkta variant i år. Förra året skulle vi vara borta även några dagar efter jul och kände då att en stackars julgran som ensam fick stå och barra i över en veckas tid inte var så lustigt, men i år så kommer vi åka tillbaka hem hit igen direkt efter julhelgen då det för åtminstone maken är arbete som gäller och då borde granen klara sig de få dagar vi är borta? En äkta gran är så mycket mer jag än en i plast och Kungsgran sägs barra mindre enligt min kära far så vi får väl satsa på en sådan i så fall kanske. Ja, ja vi får se var det slutar, är väl lite tidigt oavsett att sätta in den redan denna vecka... eller? ;-)

Nu ska jag bege mig mot veckans första arbetsdag, fullt upp hela långa dagen så på återseende senare ikväll igen förhoppningsvis!

Sköt om er, stor kram ♥




1:a ljuset tänt


Dagens enda shopping blev i min favorit blomsterbutik
här i Sjöstaden, kompletterat med lite mera julblomster

Tre vita hyacinter, grön adventsmossa, kanelstänger
samt en kvist med lummer, superjuligt innehåll med
andra ord!

Och så här blev resultatet efter eftermiddagens pyssel.

Vackra julsånger som "Ave Maria" och ”Oh Holy night” går på repeat här idag och jag myser omkring här hemma i väntan på att min Mr J ska komma hem från Skåne. Jag har bakat lussekatter denna söndag, doften från det underbara saffransbaket ligger kvar ännu här hemma i Sjöstadshemmet!

Har även varvat en del jobb denna söndag med favoritbloggarna och äntligen fått klickat hem en vinterjacka helt i min stil från kära H&M. Har haft span på kappan ett bra tag, men när jag skulle beställa den för ett tag sedan var den såklart slut i min storlek. Så jag blev riktigt glad idag när den åter fanns i lager, lycka! Hoppas nu att den hinner komma innan vi reser mot Frankrike på fredag, men det är nog till att vara lite väl optimistisk kanske, men jag hoppas, hoppas!

Jag har även vart en sväng ute idag och bland annat besökt Sjöstadens lilla, lilla julmarknad där man sålde hantverk, blommor och julgranar allt medans julmusik ljöd ur högtalare. Tänkte tagit mig en kopp med glögg men kändes lite väl ensamt att sitta där utan sällskap så jag valde att vänta på att maken ska komma hem så att vi kan adventsfika här hemma på mina nybakade lussekatter och pepparkakor med tänd spis, första blockljuset tänt och mera julsånger.

Hur firar du första advent?

Kramar ♥




Välkommen första advent


En favorit i repris; det vita brickbordet från Bolagret fyllt
med ljusstakar, girlanger & kulor från bland annat IKEA.  

Vaknade denna söndag efter en riktigt skön nattsömn trots ensamheten i sängkammaren. Tassade upp vid halv tio tiden för att fixa med det sista i lägenheten så här på första advent. Färgtemat på adventspiffet går likt förra året i vitt och silver. Tycker det är ett säkert kort som passar bra in här hos oss så jag gör ingen föränding detta 2009. Nu är allt på plats och jag myser omkring till Nyhetsmorgon söndag och Peter Jöback i min sköna morgonrock och med håret i en slarvig knut på huvudet. Strålande solsken ute med klarblå himmel, ljuset skänker nästan ett liten frostig look ute, perfekt en söndag som denna!  

Nu blir det adventsfrukost i soffan - Dags att tända första ljuset!

Hoppas alla får en riktigt, riktigt mysig första advent! Kramar ♥




Lonely lördagskväll


Julstjärnorna är nu uppe i vardagsrummet redo för
morgondagens första advent. Stjärnan kommer från
Bolagret.


Kivilyktorna tända för maximal mysfaktor och ni skymtar
min amaryllis i köksföntret.

Egengjorda pizza kvällen till ära med massa godsaker
på såsom seranoskinka, rucola, mozzarella & oliver. 

"Snacksen" har blivit några pepparkakor med ädelost/whiskey,
saffransskorpor samt färska fikon. I glaset vit glögg med massor
av is. Kan det bli juligare? 
  

God lördagskväll i stugorna, här har ni en trött en som halvligger i soffan framför Robinson och gör ingenting vettigt alls denna kväll. Svängde ihop en egen pizza tidigare denna afton i min ensamhet med bland annat seranoskinka, mozzarella och pesto på, riktigt god. Till maten en massa Apotekarens julmust light, så gott!

 

Längtar efter maken som är i Skåne denna helg, tur det redan är söndag imorgon för då kommer han åter igen hem – Yippie! Imorgon är det även äntligen första advent, mysigt värre. Min plan är att starta morgonen med en lång och härlig frukost med det första adventsljuset tänt, julmusik i högtalarna och efter det hoppas jag på en riktigt lång och skön promenad. Dagens slappande har nämligen fått mig att längta efter både frisk luft och att få röra på ben.


Om en halvtimma börjar Beck - Vita nätter som jag tänkte se på ifrån sängen och säkerligen kommer jag somna innan filmen är klar om jag känner mig själv rätt.

 

Ha en fortsatt bra lördagskväll oavsett om det är party eller hemmamys.

 

Kramar ♥




Upptakt 2009


Till vänster gårdagens lunch, lax med glasnudlar. Till höger gårdags-
kvällens förrätt; Carpaccio på sotad oxfilé med örtsallad, coctailtomater,
hyvlad sveciaost, kallpressad rapsolja & citron. Supergott båda rätterna.



Jag i olika poser tillsammans med några av kollegorna samt jag i glasögon.
De är inte mina, provade dem bara, dock tycker jag att jag ser ovanligt
bright ut - haha!

Och till sist moi lite senare in action på kvällen ;-)

Lördag, lördag, lördag vilken härlig dag och jag gör inget som helst vettigt. Skrotar fortfarande runt i min svarta velour morgonrock med huva från H&M och bara myser. Hade en riktigt trevlig gårdag och då syftar jag på både själva konferensen och kvällens festligheter. Riktigt lyckad fredag med bra upplägg av dagen, god mat, trevligt sällskap och så toppat med lite dans innan det blev hemfärd runt ett tiden, man kan ha det sämre!

För er som likt mig alltid är intresserade av vad som serverades till middag kan jag berätta att förrutom rätterna som visas på bilderna ovan blev det till huvudrätt på kvällen: Helstekt kalventrecôte med chilibearnaise, grillad grön sparris samt vitlöksrostade potatishalvor. Till efterrätt Lime cheese cake med romspetsad annanas- och jordgubbsalsa. Gott gott!

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa nya "Allt om Mat" som kom i postlådan torsdags, dicka Loka päron och äta clementiner. Vad gör ni denna lördag?

På återseende lite senare skulle jag tippa på i alla fall. Är nämligen ensam hemma denna lördag och skulle tro att bloggen blir mitt enda sällskap. Det är självvalt så ingen fara med mig, jag känner för en riktigt skön slappdag/kväll tillsammans med mig själv varken mer eller mindre.

Stor kraaam ♥



Välkommen fredag!



Hyacint i vitt x 4 i cylindervas fyndad på CE i Örebro för 39 kr

God morgon bloggen! Fredag och här sitter jag piffad och redo för upptakt med efterföljande middag med underhållning och dans denna dag/kväll. Maken är så snäll att han lovat att köra mig till München-Bryggeriet. Det är i och för sig inte direkt långt härifrån, men jag är lite allergisk mot kommunala färdmedel. Det har inget att göra med att jag är fin i kanten utan det beror mer på dels känns det olustigt att trängas bland en massa folk, men också beror det på en viss osäkerhet med byten hit och dit. Så hade inte maken lovat köra hade jag tagit en taxi det kan jag lova ;-)

 

Gårdagskvällen gick helt åt till att städa och röja här hemma i Sjöstadshemmet och nu är allt redo och första advent kan komma. Så skönt med tanke på att jag är borta här under dagen och kvällen. Bara vetskapen om att jag imorgon lördag kan skrota runt här hemma utan måsten får mig att må riktigt bra.

 

Jag hoppas ha inspiration och lust till lite bakande under helgen samt som jag skrivit tidigare att jag kan få till några bilder. Vet att ni är flera som är nyfikna på årets adventspiff, det kommer som sagt.

 

Nu ska jag äta frukost, väcka maken och sedan sätta på mig lite lipgloss och bege mig mot dagens händelser på Söder Mälarstrand.

 

Trevlig helg önskar jag er och på återseende imorgon!

 

Kramar ♥



Cinnamon & Orange


Detta ljus från Durance kan jag rekommendera om du vill få in julstämning
i hemmet. Med sin doft av apelsin och kanel är det en given hit för en jul-
diggare som jag.


Morning i stugorna! Det är verkligen inte många timmar det är ljust ute just nu hör ni. Jag har flera saker jag skulle vilja fotografera, men då det inget dagsljus är när jag befinner mig på hemmaplan blir det heller inga bra bilder. Så jag får vänta med att plåta både dörrkrans och annat tills jag är hemma i helgen. Förhoppningsvis är jag ju vaken någon timma eller två under den ljusa delen av dygnet.

Vårt gästrummet/arbetsrummet ser just nu ut som ett mindre världskrig med lådor och andra prylar som jag bara måste se till att få bort så fort som möjligt i eftermiddag när jag kommer hem då jag ogillar att se allt huller om buller. Annars börjar de andra rummen anta en skön lite julig stämning. Jag ska i ärlighetens namn inte plocka fram så hemskt mycket saker, låter nog så emellanåt när jag skriver kanske, men så är det inte alls faktiskt. Några advensstjärnor, ljusstakar, lite julig doft i form av några hyacinter och glittrande julgranskulor så är jag ganska nöjd faktiskt. Less is more heter det ju så fint. 

På återseende, kramar ♥




Sneak peak

  
Smakprov på årets adventspiff här hemma. Favorit i repris.

Tror nog allt att ni var många där ute som höll era tummar/skänkte mig en tanke vid ett tiden denna eftermiddag, för min tid i ”rampljuset” gick över förväntan. Jag har nog aldrig tidigare känns mig så lugn som jag gjorde idag. Konstigt det där, men jag hade å andra sidan fått till ett för mig väl fungerande och överskådligt system på mitt anförande för att inte tappa tråden. Vilket tydligen hjälpte till för att känna en viss trygghet? Känns förträffligt att jag nu kanske funnit ett sätt som fungerar för mig med tanke på att det med all säkerhet inte var sista gången jag utförde denna typ av uppgifter.

 

Ännu en sak att bocka av från ”to do listan”. Även min verksamhetsplan för 2010 med tillhörande riskanalys är så gott som klar den också efter denna arbetsdag. Tycker om när allt faller på plats, ena saken efter den andra, för då kan jag sitta här hemma med gott samvete och bara njuta av en onsdagskväll som denna.

 

Ikväll ska jag ta mig tiden och uppdatera mig om vad som hänt hos favorit bloggarna, det har nämligen inte blivit direkt mycket av den varan den sista perioden. Jag har framför allt inte tiden till att lämna så många avtryck i era bloggar som jag skulle önska jag hann med. Ni får ha överensseende med detta så inte ta det personligt.  

 

Ha nu en skön kväll, det lovar jag att jag ska ha. På återseende!

 

Kramar ♥



Puff, puff, puff



Denna lilla kofta i svart fick följa med mig hem igår. Älskar puffärmen.
Jag är väldigt förtjust i den detalj som är på många kläder just nu med
markerade axlar. Koftan finns på H&M för 199 kr.
 

Idag kl 13.00 ska jag hålla en monolog (nu överdriver jag en aning kanske...) på dagens processskademöte med företagets skadechefer - wish me luck! Eller åtminstone kan ni väl vara snälla och hålla tummarna för att jag slipper allt för många efterföljande frågor. Ja ja det ska väl gå bra får vi hoppas, ändå lustigt att jag aldrig vänjer mig. Det är nästan alltid med x-antal fjärilar i magen jag tar mig an sådana här uppgifter som jag nu har framför mig om si så där 5-6 timmar. Som sagt - wish me luck! 

Gårdagskvällen tillbringade jag bokstavligt talat hängandes i fönstren för att få adventsstjärnorna på plats eller rättare sagt att få dem att hänga rakt! Skam den som ger sig, för efter ett antal svordomar så hänger de nu där centrerat och alldeles rakt i våra fönster och jag är äntligen nöjd! 

Nu ska jag stryka en vita blus och sedan traska mot dagens arbete, ta hand om er!

Stor kram ♥



Frostat inne & milt ute


Frostade vita kivilyktor i köksfönstret mer vintrig känsla här inne än ute just nu...

Godkväll på er, äntligen är jag hemma! Har hunnit med en sväng i några butiker efter arbetsdagens slut. Med mig hem fick både en snygg kofta med markerade axelpartier och en söt silkig klänning följa. Båda plaggen kommer bli perfekta inför alla festligheter som jag hoppas på hela långa december. Det var dock inte detta jag var ute efter egentligen då det jag söker är en ny svart vinterkappa av det lite vippiga slaget. Tycker det är så snygg och kvinnligt, men jag fann ingen som föll mig i smaken tyvärr, men som sagt jag kom inte hem tomhänt för det, ingen som är förvånade heller antar jag ;-)  

Det börjar så smått dra ihop sig till helg eller jag är kanske ute i tidigaste laget att flagga för helgen redan, det är ju bara tisdagskväll. Men man vet hur fort en vecka går. Vips är fredag och adventhelgen här och jag ska under hela fredagen som jag tidigare nämnt på s.k. upptakt med vår avdelning med möten under hela dagen och sedan avlutas det hela med en förhoppningsvis festlig middag med en och annan dans.

Eftersom jag kommer att vara borta hela fredagen har jag redan tjuvstartat lite med advent här hemma. Vita hyacinter och en amaryllis har planterats. En julkrans är fixad och hänger sedan igår på vår ytterdörr och välkomnade mig när jag klev ut ur hissen ikväll med sin enkla men ändå lite julig känsla. 

Sköt om er nu, jag ska fixa något att äta för att sedan kika på "Halv åtta hos mig"

Kramar ♥




Fläskfilé balsamico



Lördagskvällens huvudrätt: fläskfilé balsamico. Väldigt enkelt att göra och gott blev det! Nu är det dags att kila till jobbet, på återseende! Kram ♥

Ingredienser - 4 port
1 fläskfilé, ca 500 g
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
3 dl Kelda sås Crema Balsamico


Gör så här:

Skär köttet i 2–3 cm tjocka skivor. Stek dem i smör i en stekpanna, krydda med salt, peppar och oregano. Häll såsen över köttet och låt koka i 3-5 min. Servera med ris och grönsaker.

Receptet kommer ursprungligen från Arla




Tranbärsdoft till jul



Body Shops specialutgåvor dyker alltid upp lagom till att julhandeln drar igång. Årets "Merry Cranberry" doftar härligt av tranbär. Blev en duschkräm och en handtvål till det vita badrummet. 

Äntligen hemma! Kom hem till en mörk och tyst lägenhet, men ljusslingan på vår åtta och en halv meter breda balkong gjorde ändå sitt till och spred lite mysfaktor redan när jag klev in genom ytterdörren. Den mysfaktorn har jag sedan utökat genom att tända ljus lite här och var i bostaden. Både enkla små värmeljus men också doftljus från Durance i doften Cannelle-Orange. Doften av kanel och apelsin som nu sprider sig här hemma för fullt förknippar jag helt klart med denna tid på året, så nu går jag runt här och sniffar och plockar i lådorna som min snälla man hämtade upp från källaren i går.


Har haft en händelserik och effektiv arbetsdag. Känner jag mig allmänt tråkig dock förövrigt och skulle vilja göra något med håret och fräscha till topparna. Shoppa något nytt inför kommande julkalas och fixa allt annat som ska göras här hemma, gärna allt på en gång, såklart! 

Nu ska jag börja fixa till kvällens middag. Ha en bra kväll, kramar ♥




Snabblogg


Några av helgens små inköp i julens tecken.

God morgon! Hinner bara skriva några rader denna måndagsmorgon då jag är på språng mot en ny arbetsvecka. Så här ser några av den gångna helgens små inköp ut; pepparkaksservetter från Pluto, julskorpor med saffran, juligt röda aluminium formar för julens bak samt söta snören med hjärtan på, alltsammans kommer från Lagerhaus och går i julens tecken som det mesta i bloggen just nu.

Jag fullkomligt älskar julen och allra helst då dessa veckor före dopparedan. När julen väl är här brukar det oftast gå i en faslig fart så jag föredrar faktiskt denna tid före allra mest. Nej nu ska jag iväg, ser dessvärre en aning stressig ut på arbetsfronten denna vecka, men den avslutas i alla fall på fredag med en upptakt och middag för avdelningen på München-Bryggeriet, det ser jag framemot.  

Ha en riktigt bra måndag! Kram ♥



Gårkvällens middag


Lördagsmys på tuman hand med middag & tända kivilyktor.

Förrätt inspirerad från förra veckans bloggträff. Dock med
andra ingredienser: lufttorkad salami, sparris, pinjenötter,
fetaost, rucola & oliver    

Älskar vår vita Elfluga i köksfönstret. Den ger ett så fint sken.  

Som lördagskvällens huvudrätt åt vi fläskfilé balsamico med
en rucolasallad och gott rödvin i glasen.

Så har man varit duktig i några timmar och arbetat denna söndag. Väldigt skönt att ha möjligheten att kunna koppla upp sig hemifrån mot jobbets nätverk. Känner mig dock nöjd nu så resterande timmar av denna söndag kommer att gå till att göra en inpackning och sedan lägga mig i soffan framför någon bra film.   

Jag har förutom att jobba några timmar denna eftermiddag satt upp vår ljusslinga på balkongen, så nu lyser det extra mycket utanför våra fönster. Jag tycker faktiskt inte att det känns så fasligt länge sedan jag plockade ner den i lådan så där i februari/mars eller när det nu kan ha varit och nu är den som sagt pånytt uppe igen och sprider sitt vintriga sken omkring sig!  

Här kommer några matbilder från gårdagskvällens middag för två här hemma, fläskfilé balsamico tillhuvudrätt, mycket enkel men god anrättning. Första gången jag gjorde maträtten, men kommer säkerligen bli fler gånger då det gick snabbt och enkelt. Till middagen delade vi en flaska rödvin och hade sedan en lugn och skön lördag bara vi två. 

Hoppas alla får en mysig kväll! Vi hörs imorgon igen, kram ♥



Tjuvstart


Denna söndagsmorgon tjuvstartade vi med bland annat
risgrynsgröt. Jag kunde inte motstå frestenseln i kylskåpet.

Mjölk i kanna från Cult som jag köpte på rea för länge,  
länge sedan men som jag helt glömt av & fann i skåpet
härom veckan.

Det var riktigt gott med första julgröten och jullängtan
känns inte mindre nu kan jag meddela.. ;-)

Kanel är ett måste på risgrynsgröten tycker jag - gott!!!

Just nu sitter jag vid vårt vita skrivbord i arbetsrummet och bloggar. Maken har okuperat tv:n och tittar på något svartvitt från andra världskriget, inte riktigt my cup of tea om man säger så, så jag håller mig här inne. Hade en urmysig gårkväll med darlingen. Tittade på första avsittet av Robinson Karibien, skålade i vin och åt en god middag. Jag ska se om det finns några matbilder jag kan visa senare.

Blir en rätt lugn söndag för min del. Måste tyvärr hinna med att jobba lite mellan varven, men annars kommer jag mest slappa omkring osminkad här hemma och söndagsmysa. Tror att jag ska be maken snällt att hämta upp jullådan med vårt adventspynt från källaren så att jag i veckan som kommer så smått kan börja för nästa helg är det dags och första advent är äntligen här =)

Nu: julmust och pepparkakor.

Ha det bra, kramar ♥



Lördagens utsikt


Lördagens utsikt från fönstren med strålande solsken över
Sjöstaden. 


Lördagen har redan hunnit övergå till eftermiddag och solen strålar i kapp med sig själv på den klarblå himlen. Hoppas den aldrig försvinner, men som vi alla vet så är det bäcksvart vid fyratiden, så bäst att njuta de sista timmarna och hålla tummarna för att solen är på minst lika bra humör imorgon söndag. 

Hittills har vi haft en välbehövlig sovmorgon efterföljd av en lång frukost med tända ljus, äggröra, julte från Kusmi och flingor. Sedan har vi mest mysig omkring här hemma i våra morgonrockar, lyssnat på musik och maken har gjort ett tappert försök att boka bord på restaurang inför vår Parisresa om två veckor, utan lycka tyvärr. Hopplöst om man inte bokar månader före har vi fått befara denna lördag, men det löser sig.   

Tvättmaskinen har gjort sitt och nu är det renbäddat i vår vita dubbelsäng, nästan så att man längtar tills man får krypa ner där igen ikväll. Men än är det många timmar kvar tills det är läggdags så vi tänkte nu ta tillvara på de ljusa timmarna och bege oss ut i solskenet en sväng. Underbara sköna lördag säger jag bara!

Ta hand om er och på återseende!

Många soliga kramar ♥



Kycklingfilé med Karljohanpasta & tryffelolja


Vi älskar kyckling i alla dess former i denna lilla familj. Här är ett gott och enkelt recept på kycklingfilé med färsk pasta med god Karljohanfyllning. Snabbt, enkelt och som sagt GOTT, så ett litet recepttips så här en lördag när man kanske vill svänga ihop något lite extra! 

Ingredienser - 4 personer

4 kycklingfiléer, gärna majskyckling med skinn
salt och peppar
olja till stekning
2 dl kycklingbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 knippa grön sparris
4 portioner färsk pasta med fyllning av karljohans-svamp
1-2 tsk tryffelolja
rivet skal av 1 citron


Gör så här:
Salta och peppra kycklingen. Lägg med skinnsidan ner i lite olja i en stekpanna och stek tills skinnet har fin färg. Efterstek i 150° varm ugn i ca 20 min. Lyft upp kycklingen och koka ur pannan med buljong och grädde. Koka tills såsen tjocknar något. Skär sparrisen i bitar. Koka upp 2 kastruller med lättsaltat vatten. Koka pastan i den ena, se paketets anvisningar, och sparrisen i den andra, ca 2 min. Häll av kokvattnet. Fördela pasta och sparris på tallrikar. Skiva kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå. Ringla tryffelolja över och toppa med citronskal. Servera med såsen.

Receptet kommer ursprungligen från tidningen Femina




TGIF


Fredagsmys med tända blockljus i "öppna spisen" och väldoftande och
nystädad lägenhet, tack min Mr J ♥

Sista jobbdagen på veckan avklarad, puh! Det har verkligen gått i hundra åttio denna fredag och den sista halvtimman stressade jag så att det svartnade för ögonen för en sekund. Det blev ingen lunch idag, en macka i magen sedan frukost och x-antal koppar kaffe är inte att rekommendera. Jag ville så gärna hinna klart med pågående revision innan maken skulle hämta upp mig för veckohandling, så jag stressade som bara den och jag hann.

Så nu sitter jag här och är supernöjd, lite extra upppiffad för makens skull och mätt och belåten efter en enkel kycklingrätt. Vi har dessutom efter maten hunnit med en kvällspromenad runt vår vackra Sjöstad. Så oerhört vackert här omkring med allt vatten och den upplysta vyn av Södermalm. Älskar att bo här!

Ikväll tittar jag på Idol och dricker första glaset julmust. Jag tror att denna afton kommer att sluta ganska tidigt för både maken och mig. Han var ute och slarvade både igår och i onsdags och jag själv känner av den gångna veckan helt enkelt. Önskar er en underbar fredagskväll så hörs vi imorgon igen och då är det LÖRDAG!!! 

Många kramar ♥   




Välkommen fredag!


Godmorgon i stugorna, det är fredag mina kära bloggläsare, härligt va?!

Snart helg
och ledighet igen. Jag har inga direkt spikade planer för de kommande dagarna, men jag är inte orolig för att inte kunna fördriva tiden för det brukar aldrig vara något som helst problem. Hoppas på att maken och jag kan umgås en sväng. Jag var ju som bekant i Örebro förra helgen och det har inte blivit så mycket umgänge den gångna arbetsveckan heller då det var mycket jobb och andra aktiviteter på kvällstid. Så vi hoppas på en bra helg.   

Igår efter mitt mys i soffan med te och tidningar förflyttade jag mig till vårt badrum där jag tog mig ett långt och skönt skumbad vilket inte sker allt för ofta i detta hem. Jag säger som Mia sa i helgen "det tar sådan lång tid att fylla upp skiten" - haha! Jag håller med, det tar sin lilla tid att fylla upp badkaret, men igår var det värt väntan. Riktigt skönt att krypa ner bland de mandel- och kokosdoftande bubblorna från Laura Mercier en stund och bara koppla av och njuuuuuta.

Oj klockan tickar på ser jag, hinner inte sitta här längre och svamla om gårdagens bravader. Måste ta på mig ytterkläderna och kila ut i regnet för att avklara sista arbetsdagen denna vecka innan jag kan fira helg.

Ha en bra dag, ta hand om er och på återseende senare! 

Kramar ♥



Torsdagskväll i Sjöstaden


Torsdagsmys en kulen och mörk novemberkväll. Te, tända ljus & en trave
med tidningar i väntan på "Halv åtta hos mig".

Vad snabbt det mörknar om eftermiddagarna i dessa dagar! Inget ovanligt för årstiden i och för sig, men jag hinner glömma mellan åren hur tidigt det verkligen blir mörkt så här i slutet av november. Tur att advent står för dörren så man kan sätta upp den traditionella ljusslingan på balkongen, ljusstakar och stjärnor i fönstren för det sprider genast ett annat skimmer över hela stan tycker jag. Älskar att strosa omkring när väl första advent passerat för att bara kika i folks upplysta fönster, så mysigt!

Lugnet har lagt sig över Sjöstaden denna torsdag efter en bra arbetsdag. Jag myser med en kopp te, tända ljus och en trave med tidningar. Med i sista numret av "Allt om mat" var en bilaga med namnet "Julens söta" med mänder av julgodis, kakor, desserter och varma drycker, mycket inspiration blir det i julens tecken dessa dagar märker jag.  

Jag är sååå sugen på att ordna till ett litet glöggmingel framöver, men tyvärr vet jag inte hur jag ska få helgschemat att gå ihop innan jul. Får väl försöka pussla kanske, önskar i vilket fall att jag kunde bjuda hem er alla som troget läser min blogg hit till Sjöstadshemmet. Vad kul vi skulle ha :-)

Nej nu ska jag bläddra vidare och drömma mig bort bland romglögg, mandelknäck och pepparkaksparfait. Sköt om er.

Kramar ♥



Julshopping i Paris


Romantiken och modets stad, en stad för livsnjutaren och filosofen. Vandra bland broarna
i Quartier Latin, ta en kaffe i Maraiskvarteren och shoppa längs de kilometerlånga alléerna
på Champs Elysees - Ja tack gärna!

Vilken onsdag jag har haft! Den började med att solen behagade att kika fram en kort sväng, alltid något i allt detta annars så grå! Vidare under förmiddagen fick jag i uppdrag av min chef att nästa onsdag under ett processkademöte ta hand om en punkt på dagordningen - tack för det eller nått :-)

Och mitt i allt som stundtals kan ge mig lite lätt rampfeber så har vi idag bokat en weekendresa till underbart vackra och romantiska Paris. Resan går av stapeln första helgen i december, med andra ord om blott 15 dagar. Jag hoppas på en underbar och stämningsfull tripp så här bara några veckor före jul. Ser framemot Galeries Lafayette, jättevaruhuset som sägs kunna stoltsera med stadens mest påkostade julskyltning. Ska även bege mig till Printemps, där jag ska handla parisarnas och tilllika mina favoritbakelser macarons i små fina askar - perfekt inför julen. Ser även framemot att bara flanera runt bland gator och kaféer. Att äta goda middagar och dricka gott vin på tuman hand med min älskade man, mysigt!

Vi kommer att bo här vid Champs-Élysées, en världens mest kända boulevarder. Dessutom ligger Avenue Montaigne, Paris mest glamourösa gata bara ett stenkast från vårt hotell där den ena haute couture butiken efter den andra ligger så jag kommer att trivas som fisken i vattnet garanterat. 

Nu ska ta mig en bit mat innan ”Halv åtta hos mig” börjar, jag tycker verkligen om det programmet. Ha en fortsatt fin kväll, på återseende!


Kramar ♥




Mineral foundation från Dior




En foundation för en ovan mineralanvändare som mig kanske? Jag har aldrig ens varit i närheten av mineralsmink men det sägs ju vara så bra så jag är bra sugen på att testa. Denna variant från Dior sägs vara lättapplicerad och ska ha ett hållbart resultat. Det ska även vara lättanvänt och det sägs trolla fram en perfekt bas med strålande glow. Trötthetstecken, ojämnheter och förstorade porer  - bye bye! Låter ju lovande så här års.

"Dior nude natural glow fresh powder makeup" Någon som testat?

Jag ska ju villigt erkänna att jag även föll för den vackra lilla burken, typiskt mig. Älskar fina askar och burkar. Borsten har jag sedan tidigare. Fick ju ett helt borstset av min snälla man för en tid sedan och jag kan bara säga att det är helt fantastiska borstar. Det ÄR en oerhörd skillnad mellan sminkborstar och sminkborstar, tro mig. Jag har några billigare varianter hemma och det är som natt och dag så sminkborstarna från Dior kan jag verkligen rekommendera, snygga är de också.




Julen samlad i bokform


Ernst Kirchsteigers "Jul med Ernst, mat, blommor & fix".

För någon vecka sedan kom jag hem med boken "Jul med Ernst" som jag sprang på av en slump på Åhléns, blev lyrisk när jag såg den. Recepten varvas med julpyssel och blomsterfix precis som Ernst julprogram som boken inspirerats av. Jag har sett ut både en fräsch julsallad, tryfflar och annat pyssel som jag ska fixa med här hemma i Sjöstaden framöver. Rena rama julstämningen infinner sig på momangen när man bläddrar i den fina boken, tänder ljus och dricker juldoftande te kan jag meddela, mysigt! 

Tisdagen har gått lika fort som alla andra arbetsdagar. Jag kommer till kontoret, startar upp datorn och sedan är det i full gång. Min dag har i vilket fall varit mycket bra och givande, så jag har inget som helst att klaga över och nu är den förbi och jag är hemma på plats i min vita blogghörna för att ge er inlägg nummer två denna dag. Känner att var det segt föra veckan med bloggandet känns det desto mera enkelt denna. Lustigt så det kan vara, hoppas denna känsla håller i sig ända in till påska. 


Som det ser ut kommer jag bara att lufsa omkring här hemma resten av kvällen tills det blir dags för läggdags. Har alltså inga måsten, riktigt skönt!


Hoppas att er dag vart till belåtenhet och att er onsdag blir minst lika bra.


Många varma kramar ♥




12 dagar till advent



God morgon på er sötnötter, tisdagen är här! Ingen förändring på väderleksfronten utan lika galet grått, fuktigt och mörkt idag som alla andra dagar just nu. Jag tror bestämt att solen har gått i ide, vad tror ni?


Tänk att det är första advent om mindre än två veckor nu. Jag är så sugen på att adventspynta hemma och få in lite härlig stämning och goda dofter, men jag ska hålla mig och inte ta ut något i förskott. Men jag ska i alla fall kila ner till förrådet under de närmsta dagarna och hämta upp mitt piff som ligger fint nerpackat i lådor och så ska jag bara fingra lite, lite på sakerna ;-)


När pyntar du?
Smygbörjar du tidigare än adventshelgen eller väntar du tålmodigt till dagen är här?


Oj, nu måste jag lägga på ett kol ser jag och bege mig mot jobbet, ingen rast och ingen ro här inte! Sköt om er och på återseende förhoppningsvis lite senare under dagen!


Kramar ♥




Euforisk måndag


Mina små shoppingfynd inhandlade i Örebro.
 

Måndagens arbetsdag är avklarad och jag har känt mig fylld med en massa positiv energi trots denna regntunga och grå måndag. Denna eufori har jag tjejerna från helgens bravader att tacka för. Jag har kommit på mig själv ett flertal gånger under dagen med att jag sitter och ler helt omotiverat och orsaken är att jag kommer på en massa lustigheter som ploppat ur folks munnar om både fårfrisörer, kolbrända bratwurstar, uttrycket ”Vetu” och upprördheter i trafiken – Haha! Tack än en gång alla inblandade, hoppas vi alla kan ses nästa gång!

 

Efter denna dags arbetsslut blev det en sväng i inredningsbutiken Bolagret. Några småsaker inför stundade advent slank ner i varukorgen och jag är nöjd och kan bocka av ytterligare saker på min inköpslista. Blev ju även lite shopping i butiken CE Inne & Ute i Örebro i lördags som jag skrev om i tidigare inlägg. En mugg modell större från BRUKA, te, smaksättning i aromen pepparkaka för kaffe och bakverks samt en mini cylindervas. Inget storslaget kanske, men jag hade kunnat gå loss helt i den affären, sååå mycket fint men då hade vi fått hyra ett släp tillbaka till Stockholm, så jag fick hejda mig och nöjde mig glatt med ovanstående småprylar.

Maken min var hemma tidigt denna måndag och var så snäll och hämtade sin fru så hon slapp traska i regnet hem. Perfekt med tanke på mitt inköp från Bolagret som var en aning skrymmande. Nu blir det något lätt att äta innan vi myser in oss i soffan med tända ljus och en kopp kaffe med smak av pepparkaka.

Ha en skön kväll!

Många kramar ♥



Hellyckad lördag

 
Lördagen i Örebro började med en lunch på Njuta för mig, Emelie, Zandra,
Mia och Madeleine. Valet föll på en egenkomponerad kycklingsallad med
bl.a soltorkade tomater, kronärtskocka & fetaost.

Efter lunchen blev det lite butikspan & jag kom ut med en liten påse
från inredningsbutiken "CE inne & ute". De hade verkligen så mycket
fint från bl.a BRUKA, Himla och Lexington att de andra nästan fick släpa
ut mig  ;-) 


Efter shoppingrundan blev det ett glas vin på hotellet för mig, Emelie, Mia
& Zandra - supermysigt och kuuul hade vi ;-)




Här har jag piffat till mig och är redo att tillsammans med de andra bege
mig mot kvällens första anhalt hos Katta för en fördrink och en förrätt.  


Två olika sallader som var piffigt upplagda på vackra Mateus fat bjöds det
på, supergott verkligen - Tack snälla Katta för allt!  

Vet inte vad jag håller på med här, tror att vi posar - haha!


Gänget redo att göra Örebro osäkert.


Middag vid nio-tiden på Wongs. Valet föll för min del på rätten Bombay
coconut. En krämig anrättning med kyckling, kokosmjölk, färsk chili &
paprika, riktigt, riktigt gott.






Kvällen avslutadet på The Ritz. En hellyckad avslutning kan jag meddela
med både drinkar och skaka rumpan. 


Kommentar överflödig ;-)

Så är det söndagkväll och mörkret tar över himlavalvet redan före klockan fyra nu för tiden. Det är ganska mysigt ändå tycker jag. Jag kom hem under eftermiddagen från bloggträffen i Örebro och vilken fantastiskt roligt lördag vi fick. Jag har skrattat så jag har träningsvärk i magen som det känns nu. Ett skratt förlänger livet, så stort tack för det tjejer! Jag längtar faktiskt redan till nästa gång vi ses, hoppas att det blir snart!

Strax ska jag svänga ihop en klassisk köttfärsås och sedan blir det en lugn tv-kväll tillsammans med maken, extra mysigt nu när man vart ifrån varandra en dag.

Önskar er en skön avslutning på helgen, så hörs vi imorgon igen förhoppningsvis!

Stor kram ♥



Mot Örebro



Uppladdad till max känner jag mig denna lördagsmorgon. Weekendbagen är packad och redo, jag likaså. Vid 11-tiden stuvar jag och Zandra in oss tillsammans med Mia i hennes bil för att rulla mot Örebro. Blir bara ett kort pitstop i Enköping för att hämta upp pinglan Emelie. Förutom kläder, skor och smink har jag packat ner ett gäng med tidningar att ha i bilen, samt en liten gåva från mig till värdinnan. Jag ska visa vad vid ett senare tillfälle, vet nämligen att Katta är av den nyfikna sorten så vågar inte visa något här inne just nu ;-) 

Ikväll väntar en bloggmiddag och utgång och det ska bli fantastiskt kul att träffa alla igen! Imorgon söndag efter en förhoppningvis skoj lördag ska vi alla sex äta en gemensam hotellfrukost innan vi hoppar in i bilen igen och rullar tillbaka hem till Stockholm igen. 

Ha nu en bra lördag, vi hörs på söndag igen!

Kramar ♥



Packning pågår


Troligtvis blir det dessa acessorer som får åka med mig till Örebro imorgon.
Väska från Mango och partyskor från H&M.

Godkväll i stugorna, helgen är här och jag försöker att strukturera upp denna fredagskväll så gott det går men både packning, bloggning, hårtvätt, insmörjning av B U S samtidigt som jag försöker att titta på kvällens Idol. Imorgon bär det av till Örebro och en bloggträff med samma glada gäng som var på en bloggträff här hos mig i Sjöstaden i januari. Ska bli superskoj att träffa tjejerna igen, tyvärr kommer inte Malin som har fått förhinder (vi kommer sakna dig!) men annars är det samma pinglor, kul ska det bli!

Planen inför morgondagen är att först gå en sväng på stan och kika in diverse butiker under eftermiddagen tillsammans med örebroaren Madde. Perfekt att ha med sig en personlig guide som kan visa oss andra utbölingar stadens guldkorn ;-) På kvällen ska vi hem till Katta för bubbel och förrätt, för att därefter bege oss vidare ner på stan för att äta varmrätt på restaurangen Wongs och sedan avsluta kvällen med att skaka rumpan på The Ritz, spännande alltsammans. 

Nu ska jag fortsätta med alla mina bollar i luften så jag hinner det mesta innan tröttheten sätter sina klor i mig. Tack än en gång för den enorma respons ni gett mig de två sista dagarna. Gud, ni skriver så fint att jag inte har hjärta att sluta blogga, hur tänkte jag? Jag blir kvar ett tag till känner jag, ni boostar mig med självförtroende och energi, TACK!

Sköt om er nu och ha en happy helg, det ska jag ha!

Kram kram ♥



Stort tack!!!


Dagens bästa, "Allt om Mat Julspecial" låg i postfacket. Här har ni en som
ska lägga sig tidigt och lusläsa magasinet från pärm till pärm. Vet att det
är en "dålig" bild, men det är oerhört svårt att fotografera i detta höstmörker
som det är ute konstant nu, blir inga bra bilder.

Jag måste börja med att tacka dels läsaren Nina som kom med den briljanta iden att köpa snabbfållningsband till klänningen som jag funderar på att korta av. Så nu slipper jag trilskas med nål och tråd, perfekt! Tack Nina!

Vill även tacka för alla underbara, söta och uppmuntrande kommentarer över mina funderingar på om min tid som bloggare är över. Känns såklart jätteskoj att ni är så många som läser, som tycker om bloggen och som vill ha mig kvar trots min torka denna höst. Vi får se vart vindarna bär helt enkelt, men jag kan lova att bloggen i vilket fall inte kommer att försvinna från en dag till en annan om nu valet blir en nedläggning. Men som några av er skrev lite peppande att snart är det jul och då kommer massa inspiration och det är ju så sant som det är sagt, så jag hoppas på det. Jag gick faktiskt runt med tindrade ögonen idag i flera butiker bland alla julsaker. Längtar till NK:s julskyltning den brukar ofta vara något extra.   

Stort tack som sagt för er som tog er tid att lämna en kommentar, känns faktiskt redan lite bättre och  inspirationen kommer säkert dyker upp lagom till advent ;-)

Många varma kramar, ni är bäst ♥ 




Vinterdvala


Här sitter jag mer än gärna i skuggan en vinterdag...

Känner verkligen hur intetsägande bloggen känns i dessa dagar, min lust att skriva är verkligen inte på topp. Har tyvärr känts halvkul en längre tid nu och ibland känner jag bara hur skönt det vore att lägga ner alltihop. Inget speciellt händer att blogga om, livet rullar helt enkelt på som det ska i sin takt. Ska jag vara ärlig känner jag mest av allt att jag vill dra duntäcket över huvudet och sova mig igenom mörkret och först vakna upp fram på vårkanten av solens värmande strålar och fåglarnas kvittrande läten. Inte för att jag mår det minsta dåligt eller är det minsta deprimerad, för det är jag verkligen inte. Det finns helt enkelt inget skäl till min sinnesstämning, men det kanske inte alltid behöver finnas direkta anledningar till hur man känner?

Tror att jag ska roa mig under kvällen med att spana på tänkbara solresor framöver. Det vore onekligen inte dumt att ha något sådant att se framemot... Sol, bad, kritvita sandstränder, svajande palmträd, kokosdoftande paraplydrinkar...

*Drömmer mig bort*.....




Exklusivt te för finsmakare


Ett paket med juligt innehåll låg i brevlådan denna tisdag. Christmas tea
från Kusmi. Smaksatt av apelsin, mandel, vanilj och kryddor. Framkallar
härliga julkänslor bara genom att sticka nosen i den vackra plåtburken.
 


Även en lite mindre burk i smaken Kusmi Spicy Chocolate kom i paketet.
Svart te med smak av choklad och kryddor. Luktar även det ljuvligt.
De
vackra burkarna står på ett fyrkantigt fat från Rörstrand.


Hade jag en effektiv dag igår så har jag haft rena rama motsatsen idag. Det har inte berott på mig och min ovilja utan på att datasystemet inte fungerat som det ska och utan dator står jag mig slätt. Så jag har fått ta tag i andra saker utan datorns hjälp, i o f s inte fy skam det heller eftersom jag måste sköta rent pappersarbete också ibland, men som sagt hade nog hoppats på lite mera drag denna tisdag. Men det kommer ju förhoppningsvis en morgondag och jag hoppas att allt ska gå enligt planerna då.


Har provat x-antal klädesplagg inför lördagens lilla tripp till Örebro här hemma ikväll, men jag känner bara att jag INGET har som passar fast galgarna är överfulla med diverse plagg. Konstig det där?! Blir dock inget shoppande före resan så jag får göra det bästa av situationen, har en svart klänning som just nu aspirerar på att få åka med på trippen, men jag skulle vilja korta av den några cm då jag tycker att den är för lång som den är nu. Dock har jag inte begåvats med varken tålamod eller flinka fingrar när det kommer till sammarbetet med nål och tråd, men man kanske ska ge sig på det ändå... tror att klänningen blir så mycket bättre...

Nu ska jag tända ljus, fixa mig en kopp med nya Spicy Chocolate teet och bänka mig framför nyheterna som börjar alldeles strax. Ha en fortsatt mysig kväll!

Kramar ♥   




Fläskfilé under italienskt täcke



Nu var det ett tag sedan jag leverade ett recept här på bloggen. Fann detta för ett tag sedan med fläskfilé som bas och som varieras med i mitt tycke goda smaker av basilika, mozzarella, grillad paprika och valnötter. Jag har dock aldrig testat rätten själv ännu, men lovar att komma med ett smakutlåtande den dagen jag testat, samt då även bjuda på en bild på min mat istället. Denna bild är lånad från "Allt om mat" sålänge, därifrån kommer även receptet.

Ha en skön tisdag, på återseende!

Kram ♥


Ingredienser - 4 portioner
500 g fläskfilé
Smör
Salt
Peppar

Italienskt täcke
1 st mozzarella
1 st basilika, kruka
25 g valnötskärnor
50 g paprika, grillad, färdig på burk
2 st vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Sås
3 dl sky + vatten
2 msk kalvfond, konc
1 msk maizenaredning, ljus
1 dl creme fraiche
1 tsk soja
Svartpeppar

Tillbehör
Färskpotatis & Sockerärtor

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Putsa filén från fett och senor. Bryn den till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda. Häll vattnet i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och valnötskärnorna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar. Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs med hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet. Ställ in fatet i ugnen ca 15 min tills osten smält och valnötterna är rostade utan att de blivit brända. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar. Servera ugnsstekta potatisklyftor, haricots verts och sallad.

Lycka till!



Effektiv måndag


Här och nu i Sjöstaden, det är jag, bloggen, levande ljus, samt pistagenötter
i Marimekko skålen. Dessa nötter är så goda, försöker dock bara ta högst en
näve då nötter inte är nyttigt (som allt annat) i förstora mängder, men istället
för godis/choklad känns det åtminstone lite mer okej en måndagkväll...
 

Idag har jag haft en riktigt, riktigt effektiv arbetsdag. Jag har i och för sig ansträngt mig rejält för att få saker och ting gjorda, så jag ska inte säga att det har gått av sig själv. Men oavsett är det resultatet som i mina ögon räknas och också det som nu får mig att känna mig mycket nöjd med dagen här jag sitter i min vita lilla blogghörna.

 

Tänkte att jag ska titta på det omtalade programmet om Ullared som jag helt missade förra veckan. Såg inte ens reprisen i fredags eftersom vi var ut och åt en god middag istället. Har hört en del om programmet och dem som medverkar så det ska bli ”intressant” att se. Jag har själv varit relativt många gånger i Ullared och man ser mycket speciella människor där det kan man inte sticka under stol med. Dock säger jag inte att de människorna varken är sämre eller bättre än mig, men bara genom att kika i folks kundvagnar så undrar man ibland vad de ska med allt krafs till? Jag tror att många handlar bara för att det är billigt utan att tänka efter om man verkligen behöver varan eller inte. Många skapar sig behov helt enkelt och vips så blir det inte förmånligt och billigt om man köper på sig saker som sedan aldrig blir använda. Ska du se programmet?


Nej gott folk, ska avsluta här och njuta resten av denna måndag innan det är dags för ett möte med John Blund! Hoppas ni får en fortsatt mysig kväll!

Kramar ♥ 

Update 21:05. Ullaredsprogrammet var ju inte det minsta kul. Förstår inte meningen överhuvudtaget med programmet, det hände ju absolut ingenting? Nej roligare kan man ha en måndagskväll, jag kommer inte att titta på det fler gånger!




Välkommen måndag!


Vet att ni sett mängder med bilder på detta motiv tidigare, man skulle ha ett slott med många
rum så hade det blivit lite mera variation på mina motiv, men detta är det jag har att bjuda på
med andra ord ;-) 

Godmorgon på er och välkommen nya veckan. jag har sovit gott, men måste erkänna att sängvärmen allt drar extra under denna mörka årstid. Men som ni förstår är jag nu uppe och igång denna måndag som jag ska spendera på arbetet i vanlig ordning. 

Min helg har varit bra som ni har förstått av tidigare inlägg, lugn helg så nu ska man väl vara utvilad inför den kommande veckan som ser helt okej ut i kalendern. Betyder dock inte att jag på något vis är utan arbete för det finns så det blir över, men jag är inte uppbokad på en massa möten utan kan koncentrera mig på mitt vilken känns bra.  

Igår hamnade jag ett bra tag framför datorn och klickade mig runt bland sidor med julinspiration, klickade hem några småsaker som jag ser framemot kommer i veckan. Jag har verkligen riktigt, riktigt jullängtan i dessa dagar. Jag har nämnt det förut och inte specifikt då själva julafton utan allt mys innan, så är huvudet överfullt av saffrans bak, julstjärnor, hyacinter och glögg... mys på hög nivå!

Nu hinner jag inte svamla mera utan önskar er en riktig bra start på denna vecka, så hörs vi ikväll!

Många och varma kramar ♥




Sunday afternoon

En dag som hittills gått i slowmotion. Sov längre än man kan tycka är nödvändigt och framför allt kanske vettigt, men skönt var det i vilket fall att vid halv tolv slå upp de blå för första gången denna 8 november 2009. Väl uppe möttes man av helgrått höstväder, vad mer kan man förvänta sig en bit in i november i o f s, men lite sol hade verkligen inte skadat just nu, saknar dig älskade sol!

Det är alla pappors dag idag, dåliga som bra pappor. Min pappa är världens bästa så jag önskar att jag kunde firat honom lite extra, men vi bor lite väl långt ifrån varandra för att ta en sväng och fira honom med tårta över dagen. Men vi har pratat bort en lång stund på telefon nu på eftermiddagen så han vet att jag tänker på honom, så än en gång - Grattis far på farsdag!  

Som sagt slowmotion är det här hemma och ingen lust att ta tag i något har jag, så jag låter helt enkelt bli och lufsar vidare här inne i lägenheten utan mening och utan mål. Ska se den romantiska komedifilmen "The proposal" strax med snygga Sandra Bullock och vår svenska stjärna Malin Åkerman. Precis lagom tidsfördriv en söndag strax innan mörkrets inbrott.

Jag hoppas att ni har det bra och är nöjda med er helg, ha en fortsatt skön vilodag och ta hand om er så hörs vi imorgon igen!

Många kramar ♥

Update kl 17:30:
Filmen var riktigt bra, kan rekommenderas för er som gillar romantiska komedier :-)



Lördagkväll



En lördag går minst lika fort som alla andra dagar och denna är inget undantag utan har svischat förbi i en faslig fart. Blir väl så när man ligger i sängen extra längre på morgonen. Vi har hunnit med en kort sväng på stan på bland annat NK. Fasligt mycket folk precis överallt så vi beslöt oss att åka hem efter en ganska kort stund. Bättre att gå där en eftermiddag en vanlig dag i veckan istället då det inte är fullt lika hysteriskt.  

 

Igår blev det en spontan middag på restaurang Göteborg här i Sjöstaden, samma ställe som jag och Caroline hade vår lilla vinkväll i torsdags. Har hört så mycket gott om maten och den var precis som ryktet sa riktigt, riktigt bra. Så dit kommer vi garanterat gå igen och äta. Jag åt en skaldjursgryta med aioli till huvudrätt samt en äppelkaka med kanelglass till efterrätt, alltsammans fullkomligt smälte i munnen, så gott!

 

Nu myser vi mest runt här hemma med tända ljus. Det är kolmörkt utanför fönstren och vi vet fortfarande inte om något ut över det vanliga händer denna lördag eller om det blir en lugn hemmakväll. Hoppas att ni har det bra i vilket fall och att resten av er helg blir toppen. På återseende!

 

Kramar ♥   




Lyckad vin- & bloggdate i Sjöstaden



 

Jag hade sååå trevligt igår på vin- och bloggdaten med fantastiska och söta Caroline. Vi lyckades utan problem att prata bort fem hela timmar(!) Vem vet vi kanske hade suttit kvar där ännu om inte personalen vänligt men bestämt hade sagt till oss att det nog var dags att gå då restaurangen stängt för en halv timma sedan ;-) Tusen tack för en toppenkväll Carro och en repris ser jag framemot inom en snar framtid! Kanske vi kan äta en bit mat också, menyn ser god ut...


Nu är det äntligen fredag,  under eftermiddagen har jag arbetat hemifrån. Gick hem efter lunch, så skönt att ha den möjligheten ibland. Toppen att min dator fungerar med alla företagets datasystem, internsidor samt e-post även hemifrån, så det är inga som helst problem att utföra mitt jobb även från Sjöstaden – perfekt! Nu har jag dock tänkt ge mig för denna arbetsvecka och börjar nu fira in att det är helg igen!


Ikväll hoppas jag få se sedvanliga veckofinalen av Idol och en god middag. Vet dock inte alls vad jag ska svänga ihop, något bra förslag? Annars kanske jag ber maken ta med "take away" hem för bekvämlighetens skull. Vi får se helt enkelt hur det slutar! 

Önskar er en riktigt trevlig helg så hörs vi imorgon igen!

Stor kram ♥ 




Mot Göteborg


Snart sitter jag här på restaurang Göteborg och sippar på ett glas vin. 
Kuriosa: när man ringer för att beställa bord måste man slå riktnr 031
istället för som i vanliga fall här 08. De har tänkt på allt. Bilden är
förövrigt lånad från restaurangens hemsida.

Har precis kommit hem för att strax återigen bege mig ut i det snöblandade regnet. Jag ska nämligen träffa bloggerskan Carolineett glas vin (eller två..) ikväll. Ska bli superskoj att träffas och prata bort några timmar. Vår lilla date kommer att äga rum på Restaurang Göteborg här i bådas vår Sjöstad. Själv har jag aldrig lyckats komma dit av någon underlig anledning fast jag bara har hört gott om stället, så kul att Caroline föreslog att vi skulle inta vårt vin just där. Med tanke på namnet kommer det troligtvis passa oss västkusttjejer perfekt.  

Så nu blir det till att snabbt byta om här, göra en förbättring av morgonens makeup som jag inte hinner göra om innan jag kilar ut igen i mörkret. Ha en mysig kväll, det lovar jag att ha. Imorgon är det äntligen FREDAG!!!


Stor kram på er ♥




Onsdagslugn


Onsdagskväll i Sjöstadshemmet. Den uppmärsamme 
kanske noterat att de svartmönstrade kuddarna som
tidigare prytt vår säng nu flyttat ut till sofforna. 

Sitter framför "Bonde söker fru" och har precis landat här i soffan. Kom hem strax efter sju tiden denna kväll efter dels en lång arbetsdag men också efter en lång härlig promenad. Dock var det riktigt isande kallt mot slutet att den, så nu är dags för mig att inse att fodrade stövlar måste på nästa gång det blir långpromenader. Några snöflingor dalade förövrigt ner och smälte på min uppfällda pälsbeklädda huva, rena rama julstämningen. Till kvällsmat blev det en repris på gårdagens sallad, så nu känner jag mig väldigt nöjd med både nyttig mat i magen samt att motion för kroppen är avklarade, guldstjärna till mig!

Nu blir det mys resten av kvällen och tidig sänggång. Maken känner sig bättre nu så ingen fara på taket för er som så snällt undrat! Sköt om er så hörs vi imorgon igen!

Många kramar ♥ 
 



Klassiska Vipp-tunnan


Den klassiska Vipp-tunnan designades redan 1939 av Dane Holger Nielsen
då hans fru behövde en soptunna på sin hårsalong och tunnan har varit i
produktion sedan dess. Jag tycker den passar perfekt här hemma!


Godmorgon, här har det varit full fart sedan halv sju. Har möte hela förmiddagen, en verksamhetsplanering inför 2010 ska göras så jag måste vara i god tid så jag hinner förbereda mig (gjorde det mesta innan jag gick hem igår i o f s, men lite finlir extra skadar aldrig). Tänk att det snart är 2010, låter som något taget ut Star Trek om ni frågar mig.   

Igår blev det en lugn tv-kväll, hade magknip under hela Desperate housewives, men det släppte som tur var lagom till sängdags. Maken fick några minuter efter nattningen frossa och andnöd, riktigt läskigt, men det sistnämnda gick över på några sekunder. Frossan och svettningarna bestod dock och jag har sedan legat med en liten kamin bredvid mig i sängen denna natt. Anledningen till symptomen är att han tog spruta mot nya influensan igår och har idag har han ont över allt och känner sig helrisig den stackaren. Så det är troligtvis de omtalade biverkningarna. Nu blir jag än mindre sugen på en vaccinationsspruta... Hmmm! 

Nej nu måste jag sluta, det blir tyvärr bara så här små korta inlägg på mornarna, hinner inte mera men hoppas ni inte misstycker, bättre än inget kan ju jag själv tycka i alla fall ;-) 

Ta hand om er!

Kramar ♥




Kvällens nyttigaste



Kvällens näringsintag blev en salladstallrik bestående av grillad halloumi, bladspenat, rucola, körsbärstomater, färsk sparris, sugar snaps samt rödlök. Ingen dressing, balsamicovinäger eller liknande, behövs inte till denna goda sallad. Känns bra med tanke på att jag försöker att hålla igen med diverse godsaker just nu. Känner att ända sedan sommaren så har jag levt väldigt väl vilket satt sina spår så nu är det uppstramning med mer motion och smalare mat på veckorna, wish me luck ;-)

 

Har varit på arbetet som vanligt denna tisdag och efter arbetsdagens slut blev det inköp från både Lancôme och Make Up Store. Jag är nöjd och hoppas kunna testa mina produkter inom en snar framtid. Nu väntar jag på kvällens Nyheter efterföljt av ett nytt avsnitt av ”Halv åtta hos mig”.

Hoppas ni mår bra och har en skön kväll. Sköt om er, kramar ♥




Mjölkvitt inne & ute



Känns som det var länge sedan solen behagade att kika fram och lysa över oss på denna sida av Sverige. Lika mjölkvitt ute som inne på denna bild jag bjuder på denna tidiga morgon. Uppe med tuppen och ska strax bege mig mot dagens arbete, känner mig laddad till max - perfekt känsla en tisdag och allt!

Efter jobbet blir det en sväng på Söder för lite shopping. Det börjar nämligen att sina bland sminket så jag behöver uppdatera mig inför både kommande bloggträff i Örebro om två veckor samt snart är det även advent vilket brukar medföra både glöggmingel och julfester. Så jag behöver uppdatera både underlagsbas och läppglans som det ser ut. Jag hoppas att jag ska hitta någon ny kulör på det sistnämnda, det övriga kör jag troligtvis på säkra gamla kort.

Ha en Lovely tisdag så hörs vi senare förhoppningsvis!

Kram kram ♥




Smaksätt med kryddor & örter


En bok om kryddor med både det ena & andra spännande
receptet fann jag i bokhyllan. Hade helt glömt av boken

& syskonboken som handlar om örter. Jag har alltid älskat
recept & har många trevliga böcker här hemma.  


En av mina favoritkryddor är Saffran. En riktig dyrgrip men
ack så god i både matlagning & i bakverk.

Äntligen är det en ny vecka med programmet ”Halv åtta hos mig” igen. Jag har nämligen under de två senaste veckorna blivit lika besviken varje gång Richard Sjöberg dykt upp i postkodmiljonären istället för Helge Skoogs vitsiga stämma. Men ikväll fick jag min dos av matlagningsprogrammet återigen. Den italienska meny som kvällens värd Franco bjöd på föll mig helt klart i smaken, fisk och skaldjur fullkomligt älskar jag.

 

På tal om fisk- och skaldjur så kommer jag då oavkortat att tänka på Saffran som är en av mina största favoriter när det kommer till kryddning i både matlagning samt i bakverk. Tycker det är ruskigt gott och även väldigt dyrt, världens dyraste krydda enligt uppgift. Nu när det snart är jul igen så tänker säkert de flesta på Lussebullar med just Saffran. Själv är det bara för si sådär 3-4 år tillbaka som jag tyckt om saffran, innan dess tyckte jag mest att det smakade gift, men som sagt nu är jag barnsligt förstjust i kryddan och använder den mycket här hemma, vinter som vår, sommar som höst.

 

På tal om något helt annat så har jag för er som undrat haft en bra dag, fått mycket gjort på arbetet, men också hunnit med att boka in en date här i Sjöstaden på torsdag efter jobbet, kul kul! Nu sitter jag uppkrupen i soffan med en stor kopp väldoftande Mullbärste i väntan på att maken ska komma hem från jobbet. Hade tänkt mig en lugn stund med mina egna tankar, men någon av grannarna har den senaste halvtimman borrat frenetiskt i betongväggarna så jag knappt hör vad jag tänker. Det står i vår föreningsstadgar att man INTE får borra efter kl 19:00, men det verkar denna person inte ha uppfattat... Jag blir gaaaaaaalen han/hon ger sig inte heller, suck! 


Sköt om er nu så hörs vi imorgon igen. Jag måste ta mig något lugnande annars är risken att jag letar upp personen som stör min kvällsfrid och vrider nacken av personen och det vill vi ju inte vara med om ;-)


Kramar i mängder ♥




Positiv och glad



Jag får frågan titt som tätt hur jag kan hålla mig så positiv och glad mesta del av tiden och egentligen är väl svaret dels att vi alla är olika som individer rent generellt och sedan har vi mer eller mindre olika bagage med oss. Själv kommer jag från trygga uppväxtförhållanden med två föräldrar som alltid har funnits där för både mig och min bror. Detta har såklart skapat en trygg grund för mig att utgå från i resten av mitt liv. Jag har med andra ord aldrig behövt lägga någon negativ energi på händelser som satt spår från min uppväxt. Då är det också ganska lätt att vara glad och tillsynes ganska bekymmersfri. Vissa människor har fått uppleva hemskheter från tidig barndom och framåt och det är då heller inte konstigt att detta ibland mer eller mindre sätter sina spår.   


Sedan är vissa människor mer känsliga, djupa och analyserande av sin natur än andra, utan att det behöver finnas någon bakomvarande förklaring. Jag själv tillhör helt enkelt inte skaran som grubblar och gräver ner mig i saker som hänt. Troligtvis för att jag inte har något behov av att just grunna. Jag har väldigt lätt att släppa negativa saker och gå vidare. För mig så har det som hänt hänt och jag ser ingen anledning till att älta och ödsla mer tid än nödvändigt på saker som får mig att må dåligt. Livet är alldeles för kort för att leva kvar i det förgångna. Jag menar dock inte att man aldrig ska blicka bakåt, men att låta hela sitt liv kretsa kring något som redan hänt det tror jag tillfogar mer skada än hjälper. Själv vill jag leva i nuet för det kan jag fortfarande påverka, likaså morgondagen, men det som varit det kan jag inget göra åt. Jag vägrar därför att låta någon/något som gjort mig illa ”äta upp” inifrån och stjäla mer av mitt liv än nödvändigt!   


För det allra mesta anser jag att livet är skitkul att leva, men såklart har även jag mina sorgsna stunder då jag fäller tårar och mår mindre bra. Jag låter det dock ALDRIG ta över mig, det kanske är skillnaden på en positiv människa och en som inte är fullt lika positiv. Vad vet jag… 

Jag är i alla fall stolt över min gladlynthet och den har gagnat mig mer än en gång, så underskatta aldrig ett leende! Nu måste jag kila mot denna måndag, på återseende raringar!

Kramar ♥




Söndag en vilodag


En julinspirerad tidning från Ikea damp ner bland reklamen igår och jag
stannade som vanligt till lite extra vid det vita piffet. Underligt det där,
men för mycket färg är inte min grej hur mycket jag än försöker.
 

Oj vad tiden går. Jag tycker att det är samma visa var och varannan dag då jag sitter här framför laptopen och skriver i bloggen att ”nu är det söndagskväll igen, imorgon en ny arbetsvecka”. Inga undantag denna söndag, imorgon ÄR det en ny vecka igen! Skrämmande vad tiden rusar fram. Jag sitter här mätt och belåten efter denna fiskrätt som jag svängde ihop och som vi precis har avnjutit med ett glas isvatten. Maken lovordade fisken ett flertal gånger under middagen så det får anses som ett riktigt bra betyg när det kommer ifrån honom.

 

Annars måste erkännas att jag inte varit utanför ytterdörren denna söndag. Jag har bara flutit omkring här hemma i tysthet. Maken har ägnat större delen åt x-boxen så jag har fått roa mig själv med diverse saker här inne såsom att kika på internet, förälskat mig i en tröja, druckit två koppar te, läst ut en bok och tänkt och planerat inför kommande arbetsvecka.

 

Om en halvtimma lite drygt blir det sedvanliga ”Ensam mamma söker”. Jag kan inte låta bli att titta fast att jag egentligen tycker att det är pinsamt dåligt, men nu när jag har sett nästan alla avsnitt måste jag även se vem de väljer tillsist, så jag sitter bänkad! Ta nu vara på de sista timmarna av denna helg så hörs vi imorgon igen!    

Kramar ♥




Välkommen november


Vår fluffiga vita matta från Linie Design är verkligen supermysig att sätta
fötterna på så här i ruggiga och kylslagna tider. Tjock, mjuk och alldeles,
alldeles underbar. Nya soffbordet är jag också väldigt nöjd med. 

Hej alla glada och mindre glada också för den delen. Söndag och första november är här och själv så sitter jag i mjukiskläder i arbetsrummet och önskar mig bort mot varmare breddgrader. Lika mjölkvitt på Stockholmshimlen som gårdagen. Vet att det på västra sidan av våra avlånga land åtminstone igår hade strålande solsken, det hade inte vi tyvärr och det ser inte ut att spricka upp denna första november heller. 

Att november är här betyder flera olika saker. Vi går in i en ny månad med ny arbetsrutin för min del. Från och med idag är jag nämligen förutom Skaderevisor äveninformationsansvarig och jag sitter här med något som känns som en centrifug i magen. Vissa stunder funderar jag på hur jag ska greja detta, hur kommer man snabbt in i en rutin när man känner sig som Bambi på hal is? Det kommer att lösa sig, det gör det alltid. Jag får helt enkelt ta den tiden det tar att växa in i nya rollen, men jag känner mig onekligen ganska liten, ensam och novis i denna stund.


Att november är här betyder också att det nu är mindre än en månad kvar till första advent. Jag älskar tiden före jul, med pyntande, underbara dofter av clementiner, saffran, kanel och glögg som blandar sig i stugvärmen. Var på Åhléns en snabb vända på lunchen i fredags och där var det julsaker från golv till tak. Kunde inte låta bli att gå där en stund och tindra med ögonen och fingra på glittrande julgranskulor och snygga ljusstakar. Köpte dock inget, har både kulor, ljusstakar och annat piff redan i en låda i källaren så det behövs inte inhandlas särskilt mycket i år, men som sagt bara att insupa alla dess intryck är glädje i sig.


Ha nu en skön första november så hörs vi!


Novemberkramar ♥




RSS 2.0