Dukat för våren!






Vi sitter inne i lägenhetsvärmen denna Valborgskväll. Hade en tanke att sitta ute på balkongen och fira in våren, men det var bara att inse för en stund sedan att termometern visar alldeles för lite denna afton för att det ska fungera, så det fick bli en inomhusvariant istället med mat och gott i glasen. Klockan 20:00 tänds majbrasan här i Sjöstaden och har vi tur ser vi den från ena balkongen. Fyrverkerierna som ska lysa upp himlen kl 22:00 kommer vi dock med all säkerthet att se i vilket fall. Kul att de satsar på lite extra Sjöstadsfirande här i vår alldeles egna lilla stad i staden!

Imorgon ska jag ta mig en välförtjänt sovmorgon det är ett som är säkert och nu ska jag hälla upp ett glas vin och njuta av att helgen börjat. Ha en fortsatt ljuvlig Valborgsmässoaftonkväll (långt ord det där!) så hörs vi imorgon!

Kramar!
  



Valborgsmässoafton!


Sagolik Valborgsmässoaftonsmorgon...

Godmorning! Valborgsmässoafton är här och för ovanlighetens skull är det soligt och relativt "varmt". Brukar ju annars ofta vara kyligt och regna denna dag, men inte detta 2009. Sitter på jobbet och ska försöka få saker och ting gjorda innan eftermiddagen då man får gå hem och firar in våren. Har hört ryktas att en majbrasa kommer tändas i Sjöstaden ikväll - mysigt!

Planerna för de kommande tre lediga dagarna är ganska lösa just nu. Känner mig inte speciellt upplagd för festligheter alls som det känns just nu ialla fall och vad som händer förövrigt beror lite på om vår bil som nu är inne på verkstad igen(!) blir klar i eftermiddag eller inte (maken skrapade i vänstra sidan i vårt garage för några veckor sedan, hmmm!). Jag skulle "behöva" den för diverse shoppingturer, men inget är så klart livsviktigt i det hänseendet utan mest för mitt egna nöjes skull. Det jag vet med säkerhet är att jag stannar i Stockholm över Valborg och första maj i alla fall. Jag hoppas kunna tillbringa mycket tid ute och få lite sol på nosen.

Fick under morgonen förövrigt ett efterlängtat telefonsamtal om en sak jag väntat på, så Yippie säger jag och längtar nu till att helgen är över och det är måndag igen.. nästan i alla fall ;-)

Happy Valborg på er!

Kramar 




Mörkret sänker sig


Helgens kladdkaka toppad med färska jordgubbar på det
nya tårtfatet på fot från JellyBean. Receptet på kladdkakan
med muscavadosocker finner ni här

Mörkret håller på att sänka sig över Sjöstaden denna onsdag och jag är ensam hemma. Maken är ute med några vänner för att fira att han är ledig imorgon. Det är inte jag så jag myser mest runt här som vilken onsdag som helst. Sitter här i soffan och surfar runt bland sidor och spanar efter lite smått och gott som ska inhandlas inom en snar framtid. "Leila på landet" pågår förfullt på Tv4+ så jag slänger både ett och två ögon på tv:n samtidigt som jag bloggar och surfar i största allmänhet. Jag är en kvinna som fixar många saker samtidigt med andra ord ;-)

Dagen har varit bra och tårtan i eftermiddags var urgod, dessutom blev kollegan strålande glad över den fina Whiskey vi samlat ihop till. Grattis Kalle!
 
På fredag är det tio år sedan jag och darlingen träffades en partykväll nere på Västkusten. Vi hade träffats flera gånger tidigare genom gemensamma vänner, med de gångerna klickade det aldrig, åtminstone inte för min del. Men den tredje gången 1 maj 1999 föll jag över några drinkar (det var alltså inte bokstavligen så att jag snubblade över några gin & tonic - fniss..)Våra tio år måste så klart fira på ett eller annat vis. Dock är det fortfarande oklart hur och var, men var så säkra fira ska vi ;-)

Hoppas att er dag vart bra. Vad ska ni göra på Valborg och första maj förresten?

Kramkalas
//Anna 




Skepp och hoj!


Inne och ute på samma bild...

God morgon på er, redan onsdag och i eftermiddag har vi tårtkalas här på jobbet för en kollega som fyller 60 år. Inte alls bra för Beach 2009, men jag tror redan det är kört för min del att få till en sports illustrated kropp så jag njuter av livet i stället. Önskar dock att jag hade lite bättre karaktär i dessa dagar men den har gått och gömt sig under en sten eller något denna vår... Hmmmm!


Mitt lilla projekt som jag så förteget berör lite då och då går framåt kan jag avslöja och jag är supernöjd så här långt. Vill inte avslöja vad det rör sig om ännu, därför håller jag er på halster även om jag egentligen tycker att det är fånigt när folk håller på så, men lite spänning kanske inte skadar även i denna bloggen ibland, vad vet jag?! Väldigt nöjd är jag i alla fall med resultatet så här långt som sagt!


Snart är det helg igen och jag är inbjuden på mingel tillsammans med några andra tjejer ombord på en båt på lördag, men eftersom maken kommer att vara bortrest framöver vill jag gärna passa på umgås med honom även om det låter oerhört lockande att sitta på en skuta i solen och dricka rosé, men vi får se hur det blir helt enkelt. Helgen har ju å andra sida en extra dag så man kanske både kan äta kakan och ha den kvar, men det återstår att se om jag kommer ut på sjön eller inte de närmaste dagarna.


Ha nu en skön dag så hörs vi lite senare, här är min fikarast precis slut!


Många kramar




Varmaste dagen?!



Rosorna på köksbordet kommer från Hemtex, ljusstakarna i fönstret likaså,
vasen är en gåva så inköpställe vet jag därför inte, kivilyktorna på bordet
kommer från Iittala.


Idag kan jag nästan tippa på att det är den varmaste dagen här i Stockholm hittills detta 2009. Det är sommarvärme ute och nu är vissa träd helt gröna och det hela har gått på ett dygn känns det som, naturen är verkligen häftig!


Jobbar på som vanligt, har under denna tisdag kommit fram till en lösning på en fråga jag suttit och tampats med här på jobbet ett tag och så idag så fann jag plötsligt vad som är felet och vart problemet ligger och det är som en sten föll från mitt bröst. Att skriva ihop en rapport har jag inga problem med, men har jag ingen analys med en lösning att skriva om är det rena katastrofen så dagens upptäckt gjorde mig så glad att jag nu skulle vilja korka upp en flaska rosé och gå ut och sätta mig i solen, men jag låter bli det är trots allt bara tisdag ;-)


Förresten har jag knappt uppfattat att denna veckan är en s. k. kortvecka och att man är ledig på fredag, härligt värre och jag har dessutom hört ryktas att väder och värme ska hålla i sig över kommande helg också så det låter alldeles förträffligt.


Sköt om er och på återseende!


Kramar



Egen örtagård i miniformat


Nyplanterat...

Timjan, Rosmarin samt Lavendel samsas i en nyplanterad
kruka i vitt som nu står och doftar ljuvligt ute på balkongen...


Planerar att skaffa mig ytterligare en kruka och plantera
fler väldoftande örter så att jag får en egen liten örtagård i
miniformat i ena hörnan av balkongen. Krukan är en
självbevattnande variant från IKEA & heter PS Fejö...  
 

Vilka fantastiskt härliga dagar det är just nu. Rena rama sommaren. Jag tycker mig nästan kunna se hur träden slår ut i grönska för varje timma som går. Helt vansinnigt ljuvligt är ordet och jag blir glad i hela kroppen av det här. Började denna måndag morgon med att se till så att mina älskade föräldrar kom iväg i sin ordning. Väl på jobbet hade vi arbetsplatsmöte under förmiddagen, så det var bara till att sitta och lyssna på vad chefen hade att rapportera. Annars har dagen varit relativt lugn och skön!  


Vi har fått ytterligare en inbjudan till ett bröllop idag. Även Stephan och Kristina kommer att glida till altaret i sommar. Båda bröllopen är nere på Västkusten vid havet med endast en veckas mellanrum, så det är alldeles perfekt att jag har timat in semester just de veckorna. Vi kan med andra ord stanna där nere i en vecka och njuta av Västkusten med salta bad och förhoppningsvis många soltimmar om vi känner för det - Älskar verkligen bröllop! 

Nu ikväll har jag fixat och donat här hemma samt kikat på Inför Eurovision Song Contest 2009. Strax ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det tidig sänggång, det tar på krafterna att vara värdinna över en helg ;-)

Hoppas att er första dag på veckan varit lika bra som min!

Kram på er! 



Utmanad sex frågor & sex svar!


Jag har blivit utmanad av rara 
Starmamas där jag ska besvara sex st frågor. Det lät skoj så här kommer mina svar:

1. VILKEN MAT ÄTER DU OFTA?
Jag äter soppor i olika former runt 4-5 gånger i veckan så det får väl anses vara ofta? Det serveras nämligen väldigt goda hemlagade soppor på mitt jobb därför blir det att jag äter detta allt som ofta på veckorna. Annars äter jag nog ganska allsidigkost med både fisk, fågel, kött och grönsaker.  



2. NÄR DU ÄR PÅ KALAS, ÄR DU DEN SOM SITTER, ELLER HJÄLPER DU TILL MED ATT DUKA AV?

Det beror lite på var jag är och hos vem, men jag har ganska svårt att sitta still om jag är hos folk jag känner väl, då vill jag gärna hjälpa till. På andra ställen så känns det kanske inte fullt lika naturligt alla gånger, men jag brukar ofta erbjuda mig att hjälpa till oavsett.



3.VART SITTER DU HELST NÄR DU BLOGGAR?

I soffan med datorn i knät eller i arbetsrummet vid skrivbordet. 



4.KÖPER DU TRISSLOTTER OFTA?

Tror att jag aldrig har köpt en trisslott till mig själv bara så där - kanske jag borde göra - Plötsligt händer det säger ju reklamen ;-)


5.VILKEN STAD ELLER LAND HAR VARIT DIN BÄSTA SEMESTER?

Frågan är verkligen svår att besvara för jag har aldrig haft en tråkig och innehållslös resa/semester någonsin och sedan har man vart på så många olika typer av resor. Resorna som ung med tjejkompisarna var naturligtvis vansinnigt roliga, alla resor jag gjort med mamma, pappa och min lillebror som barn var helt underbara. Makens och min resa till Bali var naturligtvis väldigt exotisk, likaså vår Thailands resa. Vår Paris och London resa förra året var ju underbara likaså våra resor till Grekland. Men jag tror nog att det året maken och jag bilade i Europa är bland de bästa. Vi åkte genom Danmark, ner i södra Tyskland vidare in i Österrike och dess fantastiskt vackra huvudstad Wien som jag rekommenderar alla att besöka, en sagostad! Vi åkte från Österrike vidare in i Italien till Venedig, Pisa, Toscana och som längst ner var vi i Rom det var en upplevelse den resan, men som sagt alla mina resor har varit fantastiska!  



6.TV KANAL DU TITTAR MEST PÅ?

Skulle tro att det är TV4 och kanal 5, men det är bara en gissning. Jag ser egentligen inte på så mycket tv längre kom jag framtill härom veckan och särskilt inte vid denna tiden på året.



Jag utmanar nu i min tur alla som känner sig sugna på att svara på frågorna. Jag vet att man egentligen skulle specifisera någon/några personer som man ville skulle svara på frågorna, men jag tycker att det är så svårt. Vissa människor roas inte och kanske inte vill svara och så känns det bara jobbigt för dem. Därför låter jag utmaningen vara till ALLA er som vill helt enkelt. MEN berätta gärna för mig bara om ni antar utmaningen så att jag kan gå in på era bloggar och läsa för jag är nyfiken ;-)

Stor kram!



Söndagkväll


Lördagens lunch, en matig sallad med italienska smaker...

Salladen bestod av: Krispsallad, ruccola, babyspenat,
basilika, oregano, pasta med pesto, Prosciutto di Parma,
jordgubbar, oliver, mozzarella, rödlök samt rostade pinjenötter. 
Supergott blev det, toppade med balsamvinäger.
  

Sitter riktigt trött nu i soffan efter en dag mestadels tillbringad utomhus. Solen har lyst ljuvligt och det är först nu framåt kvällningen som det mulnat över. Termometerna har visat på strax över 20 grader denna sista dag på denna vecka så det finns inget att klaga. Blev lite butikspan en stund i eftermiddags då jag är ute efter en viss sak till mitt pågående projekt här hemma, men tyvärr fann jag inte det jag söker, så jag får spana vidare... Sedan blev det en fika i skärgården med medhavd fikakorg på klassiskt vis me dhembakat tillsammans med mamma och pappa, riktit, riktigt mysigt!
 
Ikväll har vi grillat och druckit varsitt glas rödvin. Nu håller föräldrarna på att packa sina väskor för att i morgonbitti bege sig söder ut igen. Själv ska jag strax hoppa in i duschen och sedan förbereda lite smått inför morgondagens arbetsdag.
 
Hoppas att er helg varit bra???

Stor kram!



Pollymuffins



Här kommer receptet på Pollymuffins som några av er efterlyst. Receptet kommer ifrån Leila Lindholms bok "A piece of cake". Muffinsformarna jag använt är från Rusta.

Ingredienser

150 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse Polly


Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner några Polly i varje form. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Lycka till! 




Kungliga Operan - Den vilsegångna


Jag på Operans terass under pausen efter första akten.
Kungliga slottet skymtar i bakgrunden.. Nämde jag att 
det blåste en del ;-)


Storslagen byggnad & orkesterdiket skymtar vid scenen
Mäktigt med levande musik på det viset. Så duktiga musiker


Scen ur "La Traviata" som betyder den "Den vilsegångna"
& handlar om en lyxprostituerad kvinna, olycklig kärlek &
ung bråd död. Låter kanske inte direkt upplyftande, men
det är bra jag lovar.. ;-)


Operan byggd på 1800-talet.. Kulturella marker är bara
förnamnet.. Oerhört vackert där inne...


Kvällens föreställning, mamma läser in sig innan det började...

Så har man fått sitt kulturella sinne stimulerat till max under gårdagskvällen, en bra föreställning på 2 timmar och 40 minuter och jag har drömt om arior och höga c:n i natt till följd av själva upplevelsen. La Traviata i tre akter av Giuseppe Verdi är operastycket som Julia Roberts och Richard Gere går på i filmen Pretty Woman och för mig som sett den filmen och älskar den kände därför igen mycket av musiken igår. Vissa stycken var så mäktiga att jag fick gåshud. Kände mig lite lätt upprymd av själva stämningen som det faktiskt är i det Kungliga operahuset när vi klev ut igår kväll efter föreställningen. Opera är en upplevelse och jag tycker att man ska gå och se något åtminstone en gång under sin livstid. Jag som faktiskt tycker att det är bra kommer att försöka gå fler gånger och jag är väldigt lockad av att gå och se "Askungen" med Malena Ernman i huvudrollen som har premiär i veckan som kommer. Det får nog bli ett projekt att ta tag i framöver tror jag bestämt...

Nu är det i vilket fall söndag och en ny dag. Solen strålar och dagen ser ut att bli minst lika fin som gårdagen. Ska göra en frukost nu och sedan ska vi packa in oss i bilen och köra en sväng, ska även packa en fikakorg med diverse godsaker att förtära under vår lilla utflykt. I eftermiddag/kväll ska vi grilla, kött ligger i marinad i kylen och väntar på att bli omhändertaget, så nog ska vi njuta även denna dag!

Hoppas att er helg är precis lika skön som min och att vi hör igen!

Kram på er!  



Sjöstaden 25 april 2009


Sjöstaden sett från Södermalm...

Sjöstaden sett från Södermalm...

Sjöstadens sett från Södermalm...

Vilken vacker och skön lördag! Vi har varit ute i många timmar och promenerat och njutit av sommarvärmen alla fyra. Vi har sett full aktivitet på folk som ivrigt sjösatt sina båtar. Vi har tagit en fika i solen och sedan åkt den lilla båten mellan Södermalm och Sjöstaden, mys på hög nivå med andra ord. Skönt att röra på sig riktigt ordentligt efter all mat vi tryckte i oss igår. Min fläskfilégryta gjorde succé likaså kladdkakan kan meddelas för den som undrat ;-)

Nu ska jag svänga ihop en sallad med lite Italienska smaker till lunch och sedan är det så småning om dags att börja göra sig iordning inför kvällens besök på Kungliga operan, spännande värre! Hoppas att ni njuter denna härlig dag!

På återseende!

Kraaamar 



Kladdkaka med muscavadosocker



Muscovadosockret sägs ge kakan en extra rik och fyllig smak. Jag bakade kakan igår men har inte testat den ännu, men den ser i alla fall god ut ;-) Receptet är från ELLE mat & vin och jag återkommer med hur det smakade när jag vet!

Ingredienser 8 personer
50 g smör
2 ägg
2 dl mörkt muscovadosocker
1/2 dl matolja
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Smörj en ugnssäker form på 20 diameter och klä den inuti med bakpapper. Smält smör. Vispa ägg och muscovadosocker fluffigt, rör ner smör och olja. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll ner i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen 20-25 minuter, tills kakan är fast men fortfarande har en lös kärna. Prova med en sticka. Servera med lättvispad grädde. Kakan går också bra att frysa.

Tips! Vill man få kladdkakan extra chokladrik kan man trycka ner 50 g (en halv kaka) mörk choklad och i smeten innan du gräddar den.



Fredagsfika


Mina egenbakade pollymuffins...

Muffins på etagefatet från JellyBean...


FREDAG!!! Känner på mig att denna helg kommer att bli toppen. Det räcker med att gå ut utanför dörren så har man svaret, ljuvligt ute. Jag är somrigt klädd i min nya marinblå linneklänning från Mango som inhandlades för några veckor sedan dagen till ära (kom på att den har jag inte visat er. Det får blir en gång framöver). Var tvungen att le när jag kom hit då en av mina manliga kollegor hade på sig en randig sailor inspirerad tröja som matchar min marinblå klänning väldigt väl. Ser nästan ut som vi ringt varandra imorse för att matcha ;-) 

Vi har precis fikat här på jobbet och jag har bjudit på några av pollymuffinsen jag bakade igår då det blev så många. Stod i receptet att det skulle bli 12 st, jag fick ut 25 (!) och nej jag har inte läst fel och dubblat receptet! De blev i vilket fall riktigt goda och min gest var uppskattad av alla. Någon tyckte att jag kunde baka varje fredag, men där går gränsen, sååå kul är det inte även om det för en gång skull blev lyckat, muffinsformen är verkligen kanon.  

Kl 10 ska vi på en föreläsning om "Jämställdhet och mångfalld" kommer att pågå i två timmar och sedan blir det lunch. Kommer även att bli tvungen att sluta tidigare idag då mamma och pappa redan kommer vid 16 tiden, så ingen rast ingen ro med andra ord.

Ha en ljuvlig fredag och helg!

Puss på er!



Ljummen torsdagskväll!


Strålande solig & varm torsdag...

Godkväll på er! Vilken fantastisk behaglig dag det varit idag och då tänker jag främst på värmen. Riktigt ljummet i luften nu ikväll och hela helgen ska tydligen bjuda på ljuvligt värme vilket passar perfekt då vi får besök från södra Sverige. Tanken är att vi under lördag ska strosa runt i stan och njuta av vår vackra huvudstad och det kan knappt bli bättre om det då samtidigt är fint väder.

Nu ikväll har vi varit och storhandlat och strax ska jag laga en fläskfilegryta inför morgondagen. Valen föll på en gryta då det är enklast för mig att förbereda, plus att grytor bara blir godare om de får stå och smaka till sig över natten. Om det blir pressad potatis, ris eller annat tillbehör till imorgon återstår dock att se. Jag har även tänkt baka ikväll, en kladdkaka med muscavadosocker och pollymuffins, så jag hoppas nu att jag för en gång skull kan få till mina bakverk och slipper misslyckanden. Men nu har ju faktiskt införskaffat mig en muffinsplåt så nu ska jag väl kunna få till dem får vi hoppas. Håll era tummar är ni snälla ;-)

Ha nu en riktigt skön kväll så hörs vi imorgon igen!

Kramar på er 



Mitt dagliga arbete!



Jag får allt som ofta frågan vad jag arbetar med, så jag tänkte reda ut detta. Ni som inte är intresserade får avvakta ett annat inlägg som vi får hoppas intresserar er mera ;-)  


Jag arbetar med skaderevisoner på ett av Sveriges större försäkringsbolag och dess två dotterbolag. Jag kvalitetsgranskar skadehandläggningen av främst trafikskador så att dessa sköts på ett korrekt sätt. Jag granskar så att rätt vållandebedömningar är gjorda, att skadepersonalen följer Trafikskadelagen och Försäkringsavtalslagen samt att försäkringsbolagets villkor och instruktioner följs. Jag är med och planerar utbildningar av skadepersonal, jag utformar, utvecklar och förvaltar skadeinstruktioner samt riktlinjer och policyn för bolagets skadehanteringsverksamhet.


Arbetet är både ensamt och socialt periodvis vilket passar mig väldigt bra. När jag sitter med mina pappershögar är det ett ganska ensamt arbete. Då är det mest analyser och tolkningar jag pysslar med och detta kan ta upp till flera veckor beroende på hur stor revision jag planerat in. Andra delen av själva revisionsarbetet är mer socialt. Då reser jag runt i landet och har dialoger med respektive handläggare i samband med individuell återrapportering. Återrapporteringen ger då möjlighet att diskutera vilka punkter handläggaren bör förbättra sig på, samt vilka ärenden som har missar av ekonomisk karaktär som är värda att åtgärda. Samtidigt ges också möjlighet för handläggaren att kommentera påpekanden och anmärkningar för att undvika felaktiga eller tveksamma sådana. Tredje och sista delen görs sedan tillbaka på min kammare och är återigen ett ganska osocialt arbete. Då ska en återrapport med analys och slutsatser skapas i skriftlig form och tillsist ska den rapporteras in till Central skadechef och skadechefer på berörda kontor.   


Däremellan är det möten och annat som ska hinnas med. Jag stortrivs i vilket fall och älskar mitt arbete och dess variationer och sättet som själva arbetet är upplagt på, så nu vet ni =)


Ha en lovely dag i solskenet så hörs vi lite senare!


Kramar i mängder



Ljuvliga pasteller


Blir man inte väldigt sugen på glass av att se dessa bilder från
ELLE? Jag tycker att bilderna är ljuvliga med all sin....


.. pastellighet. Somrigt är bara förnamnet & jag vill sitta på
en brygga med glass i stora lass och dingla med brun-
brända benen i vattnet...


Hej på er sötnosar. Det känns verkligen som ett evigt ekorrhjul detta med vardagar och livet som bara rinner på i sin takt. Jag skriver att jag är hemma efter en arbetsdag, har ätit och nu hamnat i soffan, samma visa även denna onsdag och alla andra dagar också för den delen, som sagt ett riktigt evigt ekorrhjul är var livet är...

Jag har i alla fall oavsett livets eviga rundgång haft en bra dag och nu är tanken att jag ska städa av här hemma, tvätta, byta lakan samt vid klockan 21:00 se favoritprogrammet "Leila på landet" och drömma mig bort till sommaren en stund. Lite nyfiken på hennes yoghurtglass med smak av äpple hon ska göra ikväll, låter väldigt gott på tal om glass i stora lass ;-) 

Blir inte roligare än så här idag mina vänner, sköt om er och ta vara på livet!

Kram kram!



Stelton - En försenad födelsedagspresent


När jag var hemma i helgen som gick fick jag en försenad
födelsedagspresent.
Nämligen snyggo termoskannan
från danska Stelton


Tack älskade mamma och pappa. Den passar perfekt
här hemma - Love it!


Voilá så var det onsdag och mitten av veckan är här igen. Grått, kallt och inte det minsta inbjudande ute. Till min glädje såg jag dock att de ska bli varmare de kommande dagarna, dessutom ska det bli strålande sol på lördag här i Stockholm så tillsammans med de utlovade 18 graderna kan lördagen tendera att bli den skönaste hittills detta år - Toppen!


Funderar på vad jag ska svänga ihop för mat på fredag när föräldrarna kommer. Det svåra i kråksången är att min pappa är rätt så skeptiskt till för mycket "konstigheter" som han säger så det får bli något klassiskt på menyn, men där tar idéerna slut. Vore kul att få lite tips på en kötträtt med tillbehör. Så snälla om någon där ute har något bra tips och dela med sig av vore jag sååååå tacksam. Alla maträttstips är förresten välkomna behöver inte vara en kötträtt, jag har som sagt riktig idétorka!


Nu ska jag jobba vidare här, men vi hörs senare under dagen!


Kram på er så länge   




Tisdagkväll




Tisdagen är snart över skulle man kunna säga och jag klev nyss in genom ytterdörren. Har suttit med under en utbytardag för specialister hela denna tisdag därav mig totala tysthet. Efter det blev det lite småplock på jobbet med diverse mail som inkommit under dagen innan jag begav mig hemåt i det mulna och isande kalla vädret som härjar denna 21 april.
 
Strax ska jag börja med kvällens middag som jag fortfarande inte vet vad den ska bestå av överhuvudtaget. Får bli något enkelt, trodde att maken skulle befinna sig hemma redan när jag kom, men ingen make här så jag hoppas att han är på ingång så att vi kan äta tillsammans

Kvällen ser ut att bli relativt lugn, jag måste fixa och dona inför fredag då mina föräldrar kommer till Stockholm så det bör väl förberedas åtminstone lite granna innan helgen. Det blir till att umgås med familjen två helger i rad med andra ord. Anledningen till besöket är att mamma äntligen ska få sin julklapp(!) som bestod i ett operabesök på Kungliga Operan tillsammans med dottern (läs jag). Så på lördag ska mamma och jag entra den kulturella scenen och se "La Traviata". Jag är väldigt förtjust i opera själv också och har varit sedan barnsben. Jag tycker helt enkelt att det är oerhört mäktigt och det berör mig så jag ser mycket framemot besöket. Maken och pappa som är mindre roade av detta "fenomen" får roa sig på egen hand några timmar ;-)  

Nej nu måste jag verkligen se till att fixa något att äta, på återseende och jag ska verkligen försöka se till att svara på era frågor lite senare som tyvärr blivit lite eftersatt de sista dagarna, ber om ursäkt för det!

Kram på er!



Gladiatorsandalett med nitar


Nytt i skohyllan...

Riktigt snygga skor från Love Label....

Läcker detalj med dragkedja bak...


Känns i dessa dagar som att min blogg blivit en blogg mest inriktad på mina inköp av kläder och skor. Inte riktigt min mening egentligen, men jag har helt enkelt kommit hem med en del godbitar det senaste i just kläd- och skoväg som gjort mig väldigt nöjd och jag tror mig veta att det finns ett visst intresse hos er som läser i alla fall, men ni får helt enkelt hojta till om det blir too much...

I villket fall hämtade jag ut ett paket med snyggingarna ovan denna eftermiddag. Skorna satt som gjutna på mina fötter och var skitsnygga till leggins konstaterade jag så fort jag provade dem hemma. De kommer från märket Love Label och är beställda från Haléns. Riktigt kap för endast 299 kr. Även ett par riktigt snygga låga gladiatorsandaler från samma ställe kom med paketet och passade minst lika bra dem så nu slipper jag leta mera. Toppen!

I kvällen har jag fixat med mitt "lilla" projekt fram till klockan åtta, då jag bänkade mig framför tv:n och "Inför Eurovision song contest 2009" med bland annat Charlotte Perrelli, Marie Serneholt och Christrer Lindarw i juryn. Ett måste för mig att varje år se dessa program där alla bidrag inför semifinaler och finalen spelas upp. Inga större hits denna afton tycker jag förutom min älskade Malena Ernman, men jag tror ärligt inte på "La voix". Tyvärr tror jag mer på en riktig flopp även om hon för mig persoligen alltid kommer att vara nummer ett. 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan krypa i säng. Imorgon ska jag delta på en utbytardag med några specialister. Min roll blir bara att sitta med och lyssna mellan kl 10-16, så det är rätt lugnt med andra ord. Ska bli skoj känner jag just nu!

Ha en skön kväll så hörs vi imorgon!

Kraaam



Ungslax på några minuter!



Denna laxrätt kommer att serveras hemma denna måndag. Fann det på recept.nu och låter oerhört enkelt och snabb att tillaga. Perfekt en måndag, dessutom är det smaker som tilltalar mig såsom parmesan och pinjenötter med i receptet, gott!!!  

Ingredienser 2 personer

2 st laxfileér
20 g parmesanost
1 bunt ruccola
salt
peppar
Grön sparris
2 msk pinjenötter


Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form. Hyvla över parmesanen och strö över pinjenötterna. Kör i varm ugn i cirka 12 minuter. Koka sparrisarna lätt och garnera laxen med dem och lite ruccola. Kan knappt bli enklare, sånt gillas på vardagarna... !

Uppdate: Fisken blev mycket god kan jag meddela, kommer göras fler gånger här hemma!




Sailor


En klänningen som troligtvis kommer att bli en favorit i
sommar tillsammans med mina vita espadrillos som jag
fyndade förra året för ynka 40 kr.


Klänningen är i mjuk bomull & köptes på min shoppingrunda
förra helgen på VeroModa för 299 kr. Finns även i svart & vitt.


Måndagsmorgon, solen skiner och jag sitter åter på den blå kontorsstolen efter en lyckad helg. Känns faktiskt som man kan ha det sämre. Dagen är helt ren i kalendern, jag har egentligen bara en massa olika "trådar" som ska knytas samman denna måndag. Hela min vecka ser oförskämt bra ut på arbetsfronten. Än så länge är det bara fredagen som har två timmar uppbokade på förmiddagen med en dialog om jämställdhet och mångfald. Nu vet jag vis av erfarenhet att det plötsligt bara kan smälla till och kalendern är fullbokad av måsten så jag ska inte sitta här och tro att allt är spikat och klart för hela veckan redan så här på måndag morgon, men rent psykologiskt är det skönt att börja veckan med att slippa bli uppstressad av almanackan.  

I eftermiddag ska jag ta tag i ett litet projekt på hemmafronten som jag tänk på ett bra tag. Tror att det kan bli riktigt bra i slutändan och ja, ni kommer så klart att få se resultatet framöver ;-) Jag hoppas med andra ord att dagen behagar att rinna på i snabb takt så att jag kan pysa hemåt, dock behöver man nog inte oroa sig för det gör dagarna oavsett man vill eller inte.... 

Hoppas att ni får en bra och givande måndag och till er som inte känner samma entusiasm inför era måndagar som jag för det mesta faktiskt känner, se det positivt snart är det fredag och helg igen ;-)


Nej nu måste jag sparka vidare denna dag, min fikarast är över. På återseende!


Kram på er



Loungemöbler!



Mamma tackar för alla snälla kommentarer om deras utemöbler igår. Hon låter hälsa att de är köpta från Brafab. Kika under fliken återförsäljare på deras hemsida så finner ni er närmste butik!

KRAM!



Söndag!


I presenten till Charlie låg två bodys som jag föll för. Hoppas
att de ska passa lite längre fram. Just nu såg de mest ut som
tält brevid lillkillen, men han växer ju för fullt... 

Det ska börja sparas i tid tycker jag så han fick också en 
sparbössa från Cult Design som han kan på sitt egna rum. 
Supersöt tycker jag.  

Vaknade denna morgon av mammas ljuva stämma som deklarerade att frukosten var serverad. Det är som att bo på hotell här hemma kan jag meddela. Satte mig vid ett dingnande bord med goda pålägg, ägg, juicer och te, så nu är jag fulladdad med energi inför denna sista helgdag. Inte lika klart ute som igår här, men solen ser ändå ut att inte gömma sig allt för långt under den grå massa som just nu täcker himlavalvet. Hoppas det skingrar sig så fort som möjligt för jag är gärna ute i solen en dag till. 

Inga direkta planer för denna söndag. Blir en en långpromenad strax för att få lite motion efter allt ätande denna helg ;-)  Älskade maken som jag nu längtar efter kommer och hämtar upp mig i eftermiddag och då bär det av hemåt igen och denna helg är över. Usch vad livet rusar iväg känner jag...

Ha en skön söndag nu så kanske vi höra lite senare!

Sköt om er och stor kram! 



Min ljuvliga lördag!


Jag och vääääääärldens sötaste lille Charlie. Jag vill ha
en egen Charlie tror jag bestämt.. ;-)

Barbent i solen med en hög med inredningsmagasin
denna eftermiddag. Sämre kan man ha det...

..plus att jag även fick lite sol på nosen...

Godkväll, vilken mysig dag jag haft. Först en mycket trevlig fikastund på förmiddagen med smaskig smulpaj och en liten bebis som luktade så gott och var söt som socker. Charlie tyckte att det var alldeles utmärkt att ligga i min trygga famn och sova och jag tyckte det var huuuuur mysigt som helst. Hade en plan att sno med mig honom hem, men hans mamma och pappa tyckte inte det var någon bra idé och det kan jag mycket väl förstå, för vem vill inte ha en liten Charlie hos sig, sötungen!!! Hoppas vi kan ses snart igen och ni får mer än gärna komma till Stockholm någon helg och hälsa på. Ni kan gå på stan, njuta av lugnet så kan jag passa lilleman nemas problemas ;-)  

I eftermiddag har jag suttit ute i solen i en solstol intill en husvägg och plöjt igenom inredningstidningar och haft det mycket stillsamt och skönt. Tror att jag fått lite mera färg på nosen, härligt!

Nu ikväll har vi grillat sååå gott kött och nu är jag mätt och belåten. Några glas vin har dessutom landat väl i magen och nu är det snart efterrättsdags. Gott (ingen risk att man förlorar några gram i vikt här kan jag lova... ;-)). 

Hoppas att er lördag vart lika bra som min?!

Stor kram, på återseende imorgon!



Morgon på Västkusten




Måste bara visa mina föräldrars mycket snygga "loungedel"
i deras luftiga uterum. Gillar gruppen väldigt mycket och nu
har jag fått en idé hem...
 

Godmorgon kära läsare, vaknade upp i mitt gamla flickrum denna soliga lördagsmorgon. Under de år jag bodde här hemma har detta rum haft många olika skepnader. Vita strukturtapeter, två delade tapeter i gult och mintgrönt med blommor och en bård på mitten, terracottafärgade väggar m.m. Allt valt av moi under årenslopp beroende på hur trenderna såg ut. Numera är rummet enkelt vitmålat och passar mig 2009. Denna gången kan jag dock inte ta åt mig äran för färgvalet utan nu är det min kära mamma som gjort valet och min kära pappa har än en gång fått kliva upp på trappstegen och måla/tapetsera. Den gamla järnsängen är dock den samma och är fortfarande väldigt skön så jag har sovit som en prinsessa denna natt.  

Fick en försenad födelesedagspresent igår när jag kom som jag blev jätteglad för. Tack snälla mamma och pappa.  

Denna morgon har vi ätit en mysig frukost tillsammans och strax ska vi ut på en liten utflykt för skoj skull i solskenet. Blir även en fikadate under dagen med min älskade Kix och hennes nyfödda son, myspys på högsta nivå med andra ord. Senare ikväll blir det pappas goda grillkött på menyn med smarriga tillbehör så mig går det verkligen nöd på i dessa dagar.

Hoppas att er lördag blir toppen och att vädret är precis lika strålande soligt som det är här på västra sidan av landet!

På återseende!

Kram kram
 



Nu - On the road!


Jag i bilen susandes fram på motorvägen...


Inte ens här kan jag släppa taget om er...

Överdrivet? Ja lite kanske, men ganska kul tidsfördriv
är det ;-)

Nu sitter jag i baksätet på bilen och susar fram genom Sverige. Strålande sol utanför och vi har redan haft ett litet fikastopp med tillhörande kisspaus. Nu sitter jag och mailar med jobbet och arbetar tro det eller ej. Jag måste ju vara flitigheten personifierad - haha ;-) *skojar* 

Hoppas ni har det bra! Vi hörs helt enkelt antingen senare eller imorgon!

Puss på er!




Solig fredagsmorgon


Bilder tagana häromdagen, men denna morgon är i stort sett lika fin...


FREDAG och solen skiner! Packade in maken, väskor, presenter och packning i bilen imorse och rullade till jobbet så att vi smidigt och enkelt kan bege oss söder ut när arbetsdagen väl är avklarad. Ser mycket fram emot helgen och att träffa mamma och pappa en sväng. Hoppas att vi kommer hitta på lite roliga saker, de brukar alltid ha lite skojsigheter planerade. Sedan är det aldrig fel att äta mammas mat, i alla fall inte min för hon gör utsökta måltider =)  

Tanken är att jag låter er "följa med" på min Västkusttripp. Jag har med andra ord tänkt blogga även söder ifrån. Dock  kommer jag troligtvis inte kunna ge er samma respons till var och en som lämnar kommentarer som jag annars åtminstone försöker göra då det tar sin lilla tid. Känner att jag vill ta tillvara på de timmar jag har där nere och umgås med familjen istället, men det betyder inte att jag inte läser kommentarerna ni lämnar, tvärtom så kommer jag att läsa dem med samma glädje som jag alltid! Så fortsätt gärna lämna kommentarer om ni orkar, har lust och vill. Har ni eventuella frågor under helgen ber jag er hellre att maila dem till mig på [email protected] så ska jag försöka svara efter helgen via mail.

Nu måste jag se till att få lite smått och gott gjort här så att jag med gott samvete kan lämna skeppet längre fram under dagen. 

Önskar er en riktigt bra helg. Ska ni göra något särskilt förresten eller ska ni bara ta det lugnt och mysa hemma?

Kram kram! 




En mycket effektiv kortvecka


Härliga bilder i senaste numret av Sköna Hem från en takterras här i Sjöstaden.
Måste säga att jag blev väldigt inspirerad av klinkergolvet de har. Supersnyggt &
kanske något som man skulle anamma till våra balkonger. Måste jag prata med
min älskade far om i helgen tror jag bestämt ;-)


Ser ju onekligen mysigt och lummigt ut, ska själv försöka få till en liten oas med
mycket grönska på vår balkong nu till sommaren. Bilder: Sköna Hem

Godkväll på er! Hoppas att er torsdag varit bra? Min har varit för att vara ärlig, toppen!!! Fått sååå mycket gjort. Har producerat ytterligare en återrapport, så under denna vecka (som dessutom varit en kort rackare) har jag knåpat ihop två revisionsrapporter så jag känner mig mäkta nöjd och jag kommer att vara helt redo att börja fira helg redan efter lunch imorgon!

Efter jobbet denna soliga eftermiddag blev det en sväng på stan och jag fick med mig perfekta presenter till både mamma som fyllt år tidigare detta år samt till nyfödda Charlie, så nöjd, så nöjd! Postfacket var dessutom överfullt med både post och det efterlängtade paketet från Gina Tricot som jag hoppades på imorse. Klänningen passade dessutom perfekt så den kommer att få stanna och förgylla mig i sommar det är en sak som är säker.

På tal  om sommaren så är nu mina semesterveckor inbokade. Kommer att ha ledigt midsommareveckan och sedan ytterligare fyra veckor. De två sista veckorna i juli och de två första i augusti. Perfekt känns det, så nu hoppas jag bara att sommaren bjuder på ljuvligt väder från tidiga maj till sena september så alla kan njuta och samla krafter till kommande höst och vinter.    

Just nu arbetar tvättmaskinen förfullt här hemma och jag ska packa det sista inför helgens tur till Västkusten. Ska försöka begränsa packningen till "lagom" för en gång skull ;-) Ska enligt väderleksrapporten bli kanonväder neråt landet till helgen så en bikini får allt hänga med. Lite lä bakom huset ska jag nog finna i föräldrarnas trädgård. 

Nu måste jag få saker och ting gjorda här så att jag hinner med alla måsten innan det är dags för sängen.

Ha en bra kväll, kram!



En riktig liten sockerbit


Klänning från Gina Tricot. Pris 299 kr

Denna väldigt söta och somriga klänning hoppas jag ligger i postfacket och väntar på mig när jag kommer hem i eftermiddag. Blev blixtförälskad i den under påskhelgen när jag för ovanlighetens skull kikade in på Gina Tricots hemsida, men av någon underlig anledning gick det då inte att klicka hem några varor. Försökte i dagar och letade också efter klänningen i butik, men utan framgång. Så i tisdag när jag surfade in för att testa en sista gång fungerade det plötsligt och igår fick jag ett meddelande om att den redan skickats. Så nu håller jag tummarna att klänningen kommer att passa och är lika fin i verkligheten. Den ska jag i så fall glida omkring i varma sommardagar kanske med ett vitt linne under och med mina nya sandaler på fossingarna. Jag är annars inget fan av Gina Tricot. Kan nog räkna på ena handen de plagg jag köpt där genom åren. Vet inte vad det är med deras material och liknande, men det funkar sällan på mig. Så jag kanske inte borde ha så höga förväntningar på denna lilla sockerbit heller, men jag har det och jag hoppas, hoppas att den kommer att passa. Återkommer med hur det gick!  

Nu klockan nio har jag ett möte fram till lunch, så jag måste kila!

återseende senare idag!

Stor kram



Mera puder i garderoben


Ännu ett fynd som inhandlades i påskhelgen. En topp även den i puderrosa 
snygg under en kavaj/kofta eller bara som den är...

Söt rosettdetalj framtill. Toppen kommer i från H&M och kostar 149 kr, ett fynd
tycker jag!

Voíla hemma efter dagens arbete. Ännu en sallad har landat i magen, jag har verkligen en hang up på sallader just nu märker jag nu när jag skriver det här. Denna kväll blev det i vilket fall en med bland annat ägg och tigerräkor, supergott!

Strax blir det till att plocka fram weekendbagen och gå igenom det som ska packas med ner till Västkusten till helgen. Ska verkligen passa på att njuta med familjen de få timmar det blir i slutändan med resvägen inräknad fredag till söndag. Har inte träffat mamma och pappa sedan jul så det blir mys för hela slanten är tanken. Hoppas på fint vårväder, en utflykt samt minst en grillning. Maken drar vidare till Skåne hela helgen tillsammans med vänner så honom kommer jag inte att se röken av förutom på dit och hemresan.

Det blev ingen bebisshopping efter jobbet idag. Maken skickade ett gulligt mail på eftermiddagen om gemensam hemgång, så mitt hjärta smälte och vi traskade därför hem tillsammans i solen som lyst underbart här idag. Väl innanför dörren här hemma orkade jag inte bege mig ut mera för denna dag, så det får helt enkelt bli en liten presentshopping imorgon och då får vi hoppas att jag finner något passande. 

Det blir blir "Leila på Landet" klockan 21:00 för min del denna onsdag. Tycker att programmet är så mysigt och det är tack vare programmet och Leila som jag numera drömmer om mitt egna lilla sommartorp där jag kan mysa i trädgården och ha grillfester hela sommarhalvåret och bjuda på jordgubbsmojitos. Det hade verkligen varit något.... 

Ha nu en skön kväll så hörs vi!

Kram på er



En solig morgonpromenad


Maken fick agera fotograf denna morgon & knäppte av
några bilder under promenaden mot jobbet.

Solglasögonen från Dior som inhandlades förra sommaren
hade sin utomhus premiär denna morgon.

Godmorgon mina kära läsare. Strålande aprilväder denna onsdag och vi är precis i mitten av denna månad idag, så snabbt tiden går. Fick oss en skön promenix till jobbet denna morgon tillsammans maken och jag. Vi försöker tajma så att kan gå ihop oftast, alla dagar fungerar inte, men vi brukar få ihop mornarna ganska bra och det är mysigt med en promenad tillsammans. Jag kommer att sakna våra stunder när maken börjar på sitt nya jobb, då får jag börja gå ensam varje morgon. Tur att det inte är i mörkaste vintern han ska "lämna" mig, det känns lite bättre denna årstid i alla fall.


Som sagt solen skiner fantastisk denna onsdag och jag ska strax ta tag i dagen. Väntar just nu bara på att en kollega ska bli klar med ett möte han sitter i då vi ska komponera en rapport tillsammans efter från Malmövisit. Dagen ser med andra ords så där lagom uppbokad ut, inga "riktiga" möten, men så klart några "måsten". Ni är nog måttligt intresserade av min arbetsdag så jag ska inte rabbla upp mera nu ;-)   


I eftermiddag blir det som jag skrev i går kväll ut på stan för att hitta något till en liten, liten sööööt bebis jag ska träffa på lördag för första gången! Myspys...

Önskar er alla en riktigt fin dag och så får ni en stor kram också för att ni är så rara!


//Anna  



Bloggar från sovrummet


Kvällens sallad med ruccula, parmaskinka, mozzarella,
färsk basilika, rostade pinjenötter, jordgubbar & balsam-
vinäger med fikonsmak som jag fick av kära bloggvänninan
Katta. Gott är bara förnamnet på alltihop!

Nu ligger jag under duntäcket i stora sängen, reklampaus på tv (kikar på Despetate Houswives) och min vita fantastiska Vaio ligger framför mig som jag fick i födelsedagspresent av älskade maken. Fungerar perfekt att skriva på även i en fluffig sovrumsmiljö. Kvällen har varit lugn ätit en underbart god sallad och druckigt en massa isvatten (dock inte i sängen, här hamnade jag kl 21 först). Jag har surfat runt bland era bloggar, på inredningssidor och även klickat hem en klänning. Internet är bara för lovely men ibland även lite för enkelt. Med ett litet klick kan du handla hem saker, bra visst men kan även bli dyrt i längden om man inte håller koll. Nu har jag i o f s inte handlat på länge bortsett från mitt varv igår, men jag "måste" ju uppdatera min vår- och sommargarderob det är så jag gör varje år och sedan lääängtar jag mig tokig tills jag kan använda allt de förhoppningsvis soliga dagar, kvällar och ljusa nätter som sommaren för med sig.

Hoppas att ni haft en skön kväll. Imorgon är det redan onsdag och jag måste ta en sväng på stan antingen på lunchen eller på eftermiddagren och leta efter något fint till en liten bebis jag ska träffa i helgen som kommer. Charlies mamma! Om du läser här, är det något speciellt lillkillen behöver hojta till i så fall, annars väljer jag att handla något på egenhand.

Nu börjar programmet igen, tillbaka till Wisteria Lane

Kram och godnatt, vi hörs imorgon igen hoppas jag!




JellyBean designat Ingela Benson


Har länge suktat efter detta vita tårtfat på fot från JellyBean.
Maken råkade av misstag slå sönder ett tårtfat på fot i klarglas
vi hade tidigare så jag har känt länge att jag vill ha ett nytt.

Så detta från JellyBean fick helt enkelt följa med mig hem
från gårdagens shoppingtur.

Har sedan tidigare ett vitt etagefat från samma märke som
jag fick av älsklingen för något år sedan som jag är grymt
nöjd med så jag hoppas att jag även kommer trivas med
detta nya också..

Fatet kommer att prydas av bakverk med färska bär i 
sommar är tanken. Synd bara att det inte går att få till bra
kort, men jag lovar fatet är hur fint som helst i verkligheten.

Hemma efter en lite längre promenad ut med vattnet denna soliga eftermiddag. Några mammor med småbarn stod och matade måsar, änder, sothönor och gäss med bröd ute på bryggorna och det lät som när Ronja Rövardotter blev anfallen av vildvittrorna där ett tag. Tur man inte har fobi för fåglar för då hade man nog svimmat på kuppen för fåglarna var bokstavligt tala helt galna ett tag där och flög runt huvudena på maken och mig ;-)

Arbetsdagen har varit bra och jag har fått väldigt mycket gjort. Ibland är man så effektiv att man blir imponerad själv och andra dagar beter man sig som om man har bly i fickorna, konstigt det där?! Men det lugna tempot under den gångna påskhelgen har väl fått min annars ganska energiska kropp att bli uttråkad så kroppen blev väl säkert glad för sina rutiner och arbetetdagar igen, men sinnet hade gärna varit ledig några dagar till. 

Strax ska jag svänga ihop en sallad och sedan ska jag kl 21:00 bänka mig framför ett dubbelavsnitt av Desperate Houswives denna kväll.  

Ha en riktigt skön kväll och kram på er!



Uppe bland takåsarna


Dynor samt kuddar har nu kommit fram ute på balkongen
den gångna helgen...


... Och det har tillbringats en hel det tid i sofforna..

Längtar tills jag fått planterat där ute också, då bir det
som en liten oas bland takåsarna.. ;-)
 

De senaste dagarna har av förklarliga skäl (läs: ljuvligt väder) tillbringats flitigt på balkongerna, både den stora och den lite mindre. Perfekt att kunna förflytta sig beroende på vart solen befinner sig under dagen. Det är verkligen lyx att kunna gå ut och sätta sig med en kopp kaffe, en tidning och samtidigt kunna blicka ut över Sjöstaden och lyssna till måsarnas skränande.

Nu så här när man är tillbaka bakom det stora skrivbordet med lite ny färg på nosen längtar jag tillbaka till de senaste dagarnas sköna och avslappnande leverne, men det är bara att bita i det sura äpplet och ta tag i denna vecka som ju faktiskt är en kortisvecka. Den ser dessutom för egendel human ut med endast ett möte inbokat i kalendern på torsdag morgon. Så, så här långt ser veckan riktigt bra ut!  

Nu är fikapausen slut här och jag måste återgå till skrivandet av min rapptort som ska in i veckan har jag tänkt.

Hoppas att er vecka blir toppen och vi hörs lite senare, då ska jag visa vad som mer fanns i mina shoppingpåsar från igår fanns endel nyfikna bland er läsare ;-)

Kram så länge



Puderrosa nytt i garderoben


Ett av de plagg som fick följa med mig hem idag, ett linne
i puderrosa med snygg halsringning, snygga detaljer längst
ner och erhört fint fall.

Kommer från H&M & kostade 249 kr.
 

Kommer använda linnet tillsammans med ett par ljusa
slitna jeans & snygga klackar på fötterna i vår & sommar.
Köpte även en klänning i samma modell fast i svart
(vad annars när det gäller klänningar och mig ;-) 

Idag har jag tillbringat halva dagen med att shoppa och jag kom hem till Sjöstaden med sju olika påsar från både kläd och inredingsbutiker med så mycket snyggt innehåll. Så nu sitter jag här hemma och känner mig sjukt nöjd och lite fattigare. Det var så lugnt och skönt i butikerna denna annandagpåsk så jag kunde lätt trippa omkring i mina klackade stövlar och min nya beiga trench och jag slapp med andra ord en massa köer och trängsel, perfekt! Jag tycker verkligen att det är allra skönaste att gå och handla helt själv. Kalla mig osocial, men jag tycker det är så skönt att slippa ha med mig någon annan som jag känner att jag måste ta hänsyn till. På mitt favorit sätt kan jag gå i de affärerna som jag vill och ta mig den tid jag behöver, tillsammans med någon annan så blir jag bara stressad och kan inte förmå mig att titta på sakerna även om vi vill gå i samma butiker, så jag är med andra ord ingen vidare bra eller rolig shoppingvän ;-)

När jag väl kom hem vid 16 tiden hade vi ett trevlig spontanbesök av A-M och Jonas som hade tagit en liten tripp till Stockholm för skoj skull och passade då på att hälsa på oss. Så det blev några mysiga timmar innan de begav sig hem mot Enköping igen. 

Nu ska jag strax sätta igång med kvällens middag som kommer att bestå av en sallad med bland annat Haloumi, granatäpple och annat smått och gott! 

Ha nu riktigt sköna sista timmar av påskledigheten! 

Kram på er!   



En liten färgklick



En färgglad kudde som fick hänga med hem härom dagen.
En riktig färgklick i det annars vita gästrummet.


Godmorgon på er! Sista lediga dagen sedan är påsken över för denna gången.Jag har sovit som en prinsessa och drömde att vi fått en ljuvlig stuga som jag piffade i. Drömmen var nog lite för bra för att vara sann för jag sa till maken i drömmen att detta är säkert en dröm och mycket riktigt ;-) Vaknade av mig själv utan någon klocka som ringde, så skönt ibland och det är ju bäst att passa på för imorgon är det som sagt vanlig arbetsdag igen, ändock en kort vecka! Skönt med en mjukstart.

Jag funderar på om jag likt många andra bloggare ska införskaffa mig ett(!) fat från Mateus. Blev så oerhört inspirerad av Anna-Stina och hennes fantastiska påskdukning häromdagen att jag nu känner ett riktigt "ha begär" till porslinet. Samtidigt är det kanske lite tråkigt med tanke på att var och varannan kotte numera har tallrikarna i sin ägo, men de är å andra sidan oerhört snygga och jag förstår dem som har porslinet. Jag vet att jag skulle älska det, men jag ska inte åka iväg och göra något impulsköp, utan jag ska ta mig både en och två funderare till, vet nämligen att en här hemma tycker att vi har porslin så det räcker och blir över. Min älskade man roas inte av porslin med andra ord ;-)

Nu ska jag bege mig ut på balkongen en sväng solen ser ut att spricka fram ur dimman som ligger över Sjöstaden denna annandagpåsk!

Ha en bra dag!

Kramar



After eight muffins



En god liten muffins som blev lite seg i mitten. Jag serverade med en klick creme fraiche samt jordgubbar på toppen. Receptet var från början tänkt som en kaka, men jag testade att göra muffins istället och det fungerade väl, men var lite observanta på tiden i ugnen så de inte blir för torra bara...

Ingredienser
100 g smör
130 g after eight
2 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1½ tsk bakpulver

Garnering:
Creme fraiche 
Färska jordgubbar

Gör så här:
Smält smöret tillsammans med after eightplattorna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ned detta och chokladsmöret i äggvispet. Häll upp smeten i muffinsformar på en mufinsplåt och grädda i 175° i 12-15 min beroende på ugn. Muffinsen sjunker ihop i mitten när man tar ut dem och det ska de göra. Låt svalna och klickar sedan i creme fraiche och toppa med en färsk jordgubbe. Voilá färdigt att ätas!




Påskdagen med sol i sinnet


Gårdagskvällens outfit, så härligt att kunna använda skinnjackan igen nu
& slippa en tjockare jacka/kappa när man ska ut. Bilderna är tagna strax före
taxin kom & hämtade upp mig & maken.

Så var påskdagen här och jag har legat ute på balkongen i solstolen och lapat sol en bra stund. Är egentligen emot att ligga och pressa då det inte är nyttigt plus att man blir rynkig i förtid, men i måttliga mängder är det skönt och framför allt avkopplande. Helt fantastisk att vädret blev så underbart så här i påsktider när många är lediga, toppen!
 
Igår blev det omkastade planer. Skulle egentligen träffat Lovisa som ikväll för lite party, men istället bytte vi dag så det blev en riktigt festlig påskafton för maken och mig istället. Vi var dels en sväng på Kungsholmen hos en vän till Lovisa plus att hela gänget sedan drog vidare till Sture Companiet. En kul kväll med andra ord!

Myser nu mest omkring här hemma med inpackning i håret då det behövde sig lite ny energi så här "dagen efter". Nu behöver även kroppen lite energi känner jag, så det är dags att fixa en ceasarsallad till maken och mig. 

Hoppas att er påskhelg varit bra hittills och att ni njuter av det härliga vårvädret som jag hoppas att alla i hela detta avlånga land har!

Kram på er! 




Glad påsk!


Det enda som skvallar om att påsken är här är ett påskägg fyllt med favorit-
godiset som står på soffbordet redo att intagas...


Väldigt lite påskpynt med andra ord. Tråkigt kanske några tycker men jag
ser det från den ljusa sidan = Lätt att städa bort. Dessutom kommer ju ägget
att vara lätt som en fjäder då vi garanterat kommer att ha tömt det på dess
innehåll innan påsken är över ;-)
 

Riset får leva med att inte ha fjädrar i sin skrud denna påsk...

Påskafton är här tillsammans med fullkomligt strålande väder med redan 14 grader. Har suttit ute en sväng redan på ena balkongen och njutit och kanske har jag t o m fått lite färg på nosen vilket inte skulle skada alls då vintern satt sina spår. Här inne har det dagen till ära kommit fram ett påskägg fyllt med favoritgodiset, men inga fjädrar till påskriset fann jag. Måste ha kommit med i soporna under flytten förra året eller så ligger de i förrådet väl nerpackade. Oavsett kan man ju lista ut att jag kommer att finna dem fram i mitten av nästa vecka när påsken väl är över, men strunt samma vad gör det om hundra år om jag haft fjädrar i riset eller inte. Det är ju ändå bara 3 dagar kvar nu sedan är högtiden över lika fort som den kom =)

Vi har inte ätit frukost ännu trots att vi varit uppe i snart två timmar, tror det får bli första frukosten ute dagen till ära. Så, så fort jag är klar med detta lilla inlägg ska jag svänga ihop en frukost i det gröna. Eller kanske inte bokstavligt talat, även om en frukost i ett skogsbryn i lä med solen i ansiktet inte hade varit det minsta fel. Men det får duga att sitta här uppe och blicka ut över hustaken denna lördagsmorgon. Extra mysigt är det då måsar skränar för fullt, rena rama skärgårdkänslan.

Hoppas er påskafton börjat lika lugnt och skönt som min och att ni får en helt fantastisk dag! Vad ska ni göra förresten?

Påskpussar! 



Påskmiddag i Sjöstaden


Förrätt: En passande sådan så här i påsktider, äggröra
med dill, gräslök, kaviar & en klick creme fraiche...

Citron & honungsgrillad laxfilé med en kall sås gjord på
creme fraiche, majonäs, rödlök, dill samt romkorn. Serverad
med pressad potatis samt färsk spenat & sugarsnaps...

Efterrätt: After eight muffins med en klick syrlig creme fraiche
som bryter av de söta bakverken perfekt. En färsk jordgubbe
på toppen som dekoration!

Godkväll på er ni som är hemma denna långfredagskväll. Här sitter vi mätta och belåtna efter en riktigt mysig middag med både öl, snaps och vin, så man känner sig nästan lite uppåt nu ;-) Middagen var i alla fall riktigt god om jag får säga det själv, lite härligt vårig på någotvis. Nu gör vi inte många knop här hemma, mörkret har lagt sig och jag sitter här i en skön mysoutfit och tycker att livet är rätt skönt och avslappnat. 

Imorgon är det påskafton och jag har tänkt ta en sväng på stan för skoj skull. Ska enligt uppgift bli minst lika underbart väder som idag så en fika i solen är väldigt lockande. Kanske kan jag få med mig maken ut på en tripp med bilen också om jag har tur! Sedan på kvällen får vi se vad som händer. Jag är rätt så partysugen just nu, men då jag vet att det blir party på påskdagen då underbara Lovisa ska komma hit en sväng och dricka vin känner jag inget hets/panik, men maken verkar ändå vilja ha någonslags liten fest imorgon också så vi får väl se om vi kan dra ihop något helt enkelt det återstår att se!

Vill passa på att tacka söta Therese för att hon gav mig och en annan bloggerska utmärkelsen "Your blog is fabulous" häromdagen där hon skrev:

Dessa två är långt ifrån alla bloggar jag oftast besöker varje dag men dessa tjejer verkar verkligen ha det där lilla extra. Ni får mig inspirerad med era härliga blogg-mixar av ytligt och personligt. Trots att jag inte känner er (men hoppas en dag ha tillfälle att springa på er) verkar ni vara underbart rara, ödmjuka och sympatiska personer.

TACK SNÄLLA jag vill ge den tillbaka till dig Therese för att jag tycker mycket om din blogg också. Har följt den sedan lilla Saga låg i din mage och jag tycker om mixen i din blogg, så varsågod =)

Ha en fortsatt skön kväll så hörs vi!

Påsk-kraaaamar  



Baby back ribs perfekt på grillen



Igår grillade vi Baby back ribs och det är verkligen så underbart gott! Testa själv och se vad du tycker!


Ingredienser (6 portioner)


BBQ glaze
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl japansk soja
1 dl ketchup
1 dl flytande honung
1 tum stor knöl färsk ingefära
4 st vitlöksklyftor
1 tsk tabasco

Baby back ribs
5 kg tunna färska revbensspjäll
3 st gula lökar
1 st hel vitlök
20 st svartpepparkorn
salt


Gör så här

Glaze: Blanda mucavadosocker, soja, ketchup och honung i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda det i glazen. Smaksätt med tabasco.

Ribs: Koka upp en stor kastrull med vatten. Halvera lökarna och vitlöken, lägg dem i kastrullen. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme. De är färdiga när köttet börjar lossa från benen. Ta upp revbenen och torka det med hushållspapper, lägg dem på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze. Grilla dem och pensla på mer glaze under grillningen.

Receptet är från underbara Leila Lindholm!




Duro collection Cornelia


Vår sovrumstapet från Duro, jag älskar den då den "lever" beroende på vilket
ljus som faller på den. Ibland ser väggen bara vit ut och i annat ljus träder
medaljongerna fram. ..


Jag tycker att tapeten förde med sig en liten romantisk touch i sovrummet.
Taklampan är förövrigt fyndad för några år sedan på Gekås/Ullared för en
spottstyvel, lite romantisk den också kan tyckas ;-)

Långfredag men jag har inte känt av alls att den skulle vara längre än andra fredagar ;-) Snarare tvärt om skulle jag säga, klockan har redan passerat halv ett och jag sitter fortfarande i den svarta volangmorgonrocken. Maken och jag har haft en sovmorgon till tio tiden, sedan i vanlig ordning när vi båda är hemma på helger blev det en mysig frukost och idag med bland annat kokt ägg så klart när det är påskhelg. Min axel är bättre dock väldigt öm och stel, men det beror väl på att någon sena låg klämd under halva dygnet så det är väl inte så konstigt, känns i alla fall bättre. Tack för alla tips som ramlade in!
 
Solen skiner ute och termometern visar 13 grader. Vi har (eller läs maken) har hämtat upp dynorna från förrådet till rottingsofforna och vår lilla "loungedel" på balkongen och det blir så fint när dynorna nu kommit på plats. Nu känns det verkligen som vår och eventuellt ska jag inviga ett av champagneglasen jag inhandlade igår där ute någon dag under påskhelgen.

Förövrigt ska jag leta vidare efter mina vita påskfjädrar,som jag inte finner någonstans? De är som uppslukade av jorden, så eventuellt blir det inga påskfjädrar i riset detta år...

Ha en riktigt skön långfredag så hörs vi!

Kram!



Nytt i soffan



Nytt i soffan denna skärtorsdag. Vita kuddar med "rosor" från Moltex som nu
får samsas med de vita silkeskuddarna som redan bor i soffan sedan tidigare.


Redan kväll!!! Denna torsdag har gått så oerhört fort, känns som det var nyss jag klev upp! Dagen har varit bra i vilket fall och det gick smidigt att handla för den som kanske undrat ;-) Det var precis lagom med folk i butikerna så det tajmade jag ganska bra måste jag säga, när jag var påväg att åka hemåt igen så började köerna växa allt mer, så nu ikväll vart det säkerligen lagom kaos i affärerna.
 
Sprang på ett par ljuvliga kuddar på MIO från Moltex och det var kärlek vid första ögonkastet kan jag meddela! Höll krampagtigt i mina två vita och väl framme i kassan var det tre för priset av två, så en cerise silkeskudde fick hänga med på köpet och den har nu flyttat in i vårt gästrum som för tillfället går i vitt och just rosa. 

Köpte även muffinsform i teflon på Duka så nu ska här bakas muffins utan att de flyter ut. Blev även nya champagneglas "Charisma" från Duka som ska invigas i påsk!

Ikväll har vi grillat Baby back ribs som jag först lät koka på låg värme i en och en halv timma tillsammans med lök, vitlök samt svartpepparkorn. Sedan penslades dem med honungsglace och serverades med hemmagjorda pommes och sallad. Supergott, men ack en så "tung" mat så nu halvligger jag i soffan och känner mig inte det minsta redo för beach 2009, tur det är några veckor kvar... ;-)

Tyvärr har min axel tagit stryk denna dag troligtvis för att jag har burit runt på Mulberryn i några timmar, inte bra. Känns som om något i höger axel är i kläm eller ur led? Gör så in i bänken ont i vissa lägen så att mina ögon tåras, får nog be maken snällt att massera mig en sväng så kanske det släpper. Någon som ett bra knep? Känns som att jag skulle vilja att det "knäckte" till och hamnade i rätt läge igen.. Hmmmm! Ja ja det släpper väl!

Ha nu en skön kväll så hörs vi imorgon igen! Vet att jag vart dålig på att svara på kommentarer i går och idag, emn jag ska försöka ta tag i det imorgon, nu ska jag mysa med maken!

Stor kram!  



Skärtorsdag!


Bilder från danska nostalgi fyn!

Vaknade kl tio denna skärtorsdag och känner mig nu pigg och utvilad, något jag inte känns på hela denna veckan! Lagat och ätit en god frukost med kokt ägg så här passande i påsktider. Mulet och trist ute, men spelar inte så stor roll just idag, då jag ska iväg strax och handla mat. Hoppas att jag slipper den värsta rusningen om jag åker alldeles strax för jag känner att jag inte orkar slåss för mina ägg ;-)

Ska även förbi Monki har jag tänkt då jag sett en söt klänning där som jag måste prova. Sedan blir det städning väl hemma igen. Jag ska försöka skapa oss lite feeling med fjädrar, men annars blir det inte så mycket. Jag är helt enkelt ingen direkt pyntmänninska, men som sagt lite piff så som fjädrar och några söta påskägg ska vi ha här hemma är tanken!

Nej "mina" sötnötter nu ska jag hoppa in i bilen och bege mig ut på en shoppingtur, håll tummarna för att jag slipper trängas, men det borde väl vara okej än så länge tycker jag?!

Vi hörs helt enkelt lite senare!

Många kramar 



En mulen onsdag!


Några bilder från i fredags när lugnet och mörkret sänkt sig över Sjöstaden...

Redan onsdag och min sista arbetsdag denna påskvecka, känns helt okej om man säger så. Promenerade tillsammans med min äkta hälft till jobbet i dis och dimma, så solen lyser med andra ord med sin frånvaro i huvudstaden denna lill-lördag.


Möte inbokat även denna eftermiddag och förhoppningsvis det sista processkartläggningsmötet för nu börjar jag bli trött på att grotta och sätta ihop dessa flödesscheman. Senast vi satt med det hela i måndags så tappade jag hela tråden och det känns fortfarande som jag är inte är riktigt med på tåget längre om jag ska vara helt ärlig ;-).


Alldeles snart påsk som ni vet. Vi blir troligtvis kvar i Stockholm som det ser ut just nu då jag eventuellt ska passa på att åka med ner till Västkusten nästa helg då maken ska vidare till Lund tillsammans med Jocke. Så jag tänkte att jag kunde passa på att träffa familjen som jag inte sett sedan jul då och även hoppas jag på att Kicki och nyfödde lille Charlie ska ha tid för mig en stund i så fall?!


Vad ska du göra i påsk?

Nej nu ska jag jobba vidare här. Vi hörs helt enkelt lite senare!


Kram så länge!



En fröjd för ögat & himmelskt för gommen!



En underbart god liten sallad med färsk spenat & basilika, 
grillad haloumi, jordgubbar, rostade pinjenötter samt balsamico
creme. Himmelskt för gommen... 
 

Nu är jag hemma efter en mycket solig promenad hem. Knäppte av några vackra bilder i solskenet som ni ska få se en grå och regning dag istället när jag och kanske även ni saknar solen. Det var dock ganska bitande i vinden och inte alls skönt egentligen, men i solen värmer det åtminstone lite granna. Termometern på huset rakt över visar just nu 26 grader varm(!) men det kan jag garantera att det inte är. Vår lilla termometer visar på strax över 8 plus grader och det är med all sannolikhet mer korrekt ;-)

Nu ska jag strax ta mig något att äta. Tror att det får bli flingor och mjölk idag. Önskar att jag hade haft ingredienserna till salladen ovan som jag åt två dagar i rad i helgen för det var sååå gott och som sagt även rena rama fröjden för ögat! 

Jag hade sett framemot ett nytt avsnitt av Desperate Housewives ikväll, men såg till mitt förtret att det är Ishockey för hela slanten istället. Snacka om besvikelse! Men istället kanske jag ska försöka se till att komma i säng i tid idag, för de två senaste mornarna när klockan ringt har jag verkligen varit totalt "orkeslös" och jag har snoozat minst 4-5 gånger innan jag slängt benen över sängkanten. Så detta kanske kan botas med en tidig sänggång vem vet! 

Nu skriker magen att de vill ha sitt så jag måste ge mig! 

Ha en skön kväll!

Kramar 




En mycket stolt fru


I hissen påväg ut mot tisdagens arbetsdag. Maken har kommit med på ett liiitet hörn.
Jag ser kanske inte allt för glad ut, men det är jag för solen skiner ju även denna tisdag!


Välkommen kära tisdag! Solen hänger i och det verkar bli en minst lika vacker dag som gårdagen var. Idag nya möten på schemat och som om inte det vore nog så fick jag sent igår eftermiddag ännu ett eftermiddagsmöte inbokat imorgon onsdag. Det som såg så bra och "tomt" ut i kalendern, men, men.. sånt är livet!

Måste när jag ändå nämner maken gratulera honom till sitt nya jobb som Chefsjurist för Uppsala läns landsting. Jag är så oerhört stolt över honom och hans framgångar i arbetslivet att jag nästintill är helt stum numera. Jag vill önska dig all lycka till med nya jobbet min älskade man! (Så nu har jag skrytigt klart för minst en månad framåt jag looovar ;-) Det ligger egentligen inte för mig det minsta, men i detta fall är han faktiskt värd lite extra uppmärksamhet för han är så duktig!!!)

Nu ska jag förbereda inför förvaltningsmötet kl 13:00. På återseende mina älskade läsare denna ljuvliga tisdag!

Många kramar
//Anna



Utökning av sommargarderoben


En sommarklänning helt i min stil fick följa med hem från
helgens shoppingtur...

Klänningen är i vita och marina toner och känns riktigt
somring, tänk ett par espadrillos till. Klänningen kommer från 
Vero Moda, fanns i vitt och rött också.


Ännu en somrig kjol som passar med ett vitt linne, ballerinaskor
eller varför inte espadrillos även här. Inhandlad på MQ

Vilket fantastiskt väder det är idag! Jag vet att jag nämnt det nu x-antal gånger de senaste dagarna men det gör mig så fantastiskt lycklig att jag bara inte kan låta bli. Påtal om fint väder så tänker åtminstone jag på sommar direkt och i fredags inhandlade jag några nya plagg till sommargarderoben som jag blev väldigt nöjd med. Tänk plaggen mot solbränd hud och ett par nätta sandaler eller esparillos på fötterna. Längtar tills jag kan glida omkring i med dem på antingen "hemma" på  västkusten eller här på östkusten och då främst i skärgården. Sååååå mysigt att jag nästan spricker av längtan...

Nu är arbetsdagen till ända, blev ganska tömd på krafter efter eftermiddagens möte som gick ut på att grotta i en processkartläggning så nu hamnade jag i soffan i vanlig ordning. Tror jag ska glida ut på lilla balkongen och lapa lite sol innan den försvinner helt i horisonten.  

Ha nu en riktigt fin kväll!

Kram!



Strålande måndag



Så här vacker morgon har vi i Sjöstaden/Stockholm denna måndag...

Godmorgon på er i solskenet! Hoppas att ni har lika underbart som vi har här idag! Fullkomligt strålade väder. Vårjackan jag köpte för ett tag sedan åkte på imorse och lika så nya ballerinaskor till jeansen jag bär denna måndag! Känns så skönt att slippa stövlar för en gång skull och likaså tjock jacka! 

Klockan 09:30 ska jag ha möte och vidare ett kl 12:30 så det blir ett snabbt litet inlägg här just nu, kan inte låta bli att gå in här och skriva, det är helt enkelt som ett gift ;-)

Önksar er en riktigt underbar måndag och ni som är påsklediga, passa på att njuta av er ledighet! Jag får vänta på min till på torsdag då jag nog troligtvis kommer ta en dag ledigt! 

På återseende! 

Många våriga kramar
//Anna

Uppdatering 09:40: Morgonmötet blev inställt, rätt skönt om ni frågar mig ;-)



草莓, truskawka, jordbær, fraise, fragola, 苺


.. Kärt barn har många namn. Här i Sverige heter det jordgubbar som ni alla vet.
Dessa var så söta & goda att man skulle kunna tagit dem för att vara handplockade av 
mig själv en sommardag...


Söndagskvällen
är här. Magen har fått sitt och jag är mätt och belåten. Maken och jag har haft en riktigt mysig dag här hemma på tu man hand. Jag har även passat på att se reprisen av "Desperate housewives" och "Leila på landet" som jag tidigare skrev. Har även hunnit se filmen "Rallybrudar" men det var bland det sämsta jag sett i filmväg tror jag, så det blir en mycket svag ☆ i betyg.

Imorgon är det arbete för hela slanten igen. Har möte inbokat precis hela dagen och lika så på tisdag, så jag vet vad jag har att pyssla med de två första dagarna, så inget påsklov här inte, åtminstone inte i början av påskveckan!

Nu sitter jag och kikar på "Vårt bröllop i era händer". Jag tycker att paren är så modiga som överlåter allt till andra. Jag med mitt enorma kontrollbehov skulle svimma av blotta tanken att andra skulle hålla i trådarna på mitt bröllop.  Så jag är som sagt väldigt imponerad av dem som kan släppa allt. Strax ska jag ta mig en cappucino och njuta det sista av denna helg innan det blir läggdags. Ha nu en fortsatt skön kväll så hörs vi imorgon igen!

Största kramen!

Ps, Kul med alla kommentarer i förra inlägget angående SATC filmens uippföljare. Kommer jag spränga "100 vallen" för första gången tro ;-) Helt klart är det oavsett i alla fall att det finns ett enormt intresse för Sex and the city där ute ;-) Ds




Premiärdatum får SATC II



Glädjande nyhet för alla oss "Sex and th city" fans! Nu har den kommande andra filmen fått sitt premiärdatum. Den 28 maj nästa år blir det världspremiär för film två om Carrie, Miranda, Charlotte och Samantha. Alla de fyra skådespelarna från serien och den första filmen återkommer i sina roller och filmen regisseras åter av seriens skapare Michael Patrick King. Mycket lite har sipprat ut om handlingen i den nya filmen, men det ryktas från Hollywood om att det är dags för Carrie att skaffa barn. Spännande värre...

Jag kan ju säga så här att jag ser framemot filmen redan nu trots att det är över ett år tills den går upp på biograferna. Tror bestämt att jag nu ska ta och kika på några gamla avsnitt ur den rosa skokartongen jag fick av maken en gång i tiden. Vet inte hur många gånger jag sett serien egentligen, men jag har definitiv inte tröttnat ännu =)

Kram på er!



Godmorgon söndag!


Min frukost denna söndag; äggröra, juice, mullbärste
samt en rostad brödskiva med Philadelphiaost.


Sjöstaden i strålande solsken från igår lördag...

Sjöstaden i en mer "beslöjad" och kanske inte lika inbjudande
skrud denna söndag...


Nu har jag haft en lång frukost för mig själv till ljudet från Nyhetsmorgon Söndag. Maken sover fortfarande efter att han kom hem runt 02:30 i natt. Själv har jag hunnit att plöja igenom både DN, Leilas Country Living och ELLE denna morgon. Vårsolen från igår lyser med sin frånvaro idag. Istället har solens strålar bytts ut mot lätta regndroppar och dis. Värmen har dock stannat vilket gör mig glad, 10 grader visar termomentern.

Jag har några repriser jag ska försöka se under dagen då jag missade både "Desperate housewives" samt "Leila på landet" i tisdags och onsdags på grund av min resa till Malmö. Annars blir det nog mest att jag kommer att mysa omkring här hemma och njuta av ledigheten. Imorgon är det måndag igen och en ny arbetsvecka, dock inte en särskilt lång sådan då det är påskvecka och jag planerar att vara ledig på skärtorsdagen dessutom, skönt!    

Såg förresten att det var för ett år sedan idag vi skrev på alla papper för vår lägenhet vi numera bor i och det är ett val jag aldrig för en sekund ångrat. Jag vet att ni är flera personer där ute som nu är i samma situation och går i väntans tider för att få nycklar och flytta in i era nyproducerade lägenheter. Tänker främst på söta Sandra och söta Zandra som båda köpt nytt detta år, jag är så glad för er skull och vet hur ni känner och längtar =)

Jag återkommer lite senare, nu ska jag ta mig en morgondusch. Hoppas vi hörs under dagen. Jag älskar nämligen era kommentarer såklart ;-)

Önskar er en bra söndag!

Kram



Lördagskvällens fiskgryta


Kvällens fiskgryta på porslin från Åhléns (det vita fatet) 
samt Lagerhaus (det mönstrade)


Gryta på bland annat; Scampi, lax, pangasiusfilé, fänkål,
morötter, lök, buljong & creme fraiche med tomat & saffran...

Nu sitter jag här framför tv:n denna lördagskväll och kikar på Robinsson. Har precis avnjutit en fiskgryta med bland annat lax, musslor och saffran i min ensamhet och till det blev det ett glas vitt vin i Essenceglasen från Iittala. Lugnet har verkligen sänkt sig och det är så vackert att titta ut genom de stora fönstren och se allt ljus från alla höga hus långt borta. Jag älskar verkligen att bo här uppe bland hustaken, det skänker ett lugn i sig bara det. 

Som det känns här och nu kommer jag att stanna här hemma ikväll. Hade en tanke att ansluta hos Joachim och maken som sitter på Kungsholmen, men jag tror att jag helt enkelt ska ta det lugn bara. Det är ju påsk i veckan som kommer och då blir det förhoppningsvis både ett och två partyn och middagar, så jag sparar mig nog...

Om en stund ska jag äta färska jordgubbar marinerade i muscavadosocker och basilika, så det gr ingen som helst nöd på mig om det var någon som trodde det ;-)

Hoppas att ni haft en bra lördag hittills!

Kram!



Utemöblerna är på plats


Utemöblerna är på plats, dock är det inga dynor utlagda ännu, men det
kommer om vädret nu tänkt hålla i sig på detta helt underbara vis...


Redan lördag eftermiddag! Efter en välbehövlig och skön sovmorgon, en lång frukost med bland annat äggröra och rostat bröd tog jag tag i dagen. Maken försvann ut på stan med kollegan Joachim och själv har jag putsat alla fönster, städat av på balkongerna och nu har utemöblerna kommit fram ur sin vintersömn. Känns helt fantastiskt att det går åt "rätt" håll. Jag blir lycklig som ett barn av blotta tanken. Grannen under har idag lagt trätrall på sin ena balkongen och jag är avundsjuk. Så nu börjar tankarna på eget "trädäck" att mala i mitt huvud så klart. Alltid ska det vara något ;-)

Förövrigt har jag ätit en lunch bestående av en sallad med färsk bladspenat, basilika, stekt haloumi, balsamico cremé, rostade pinjenötter och färska jordgubbar, sååå gott tillsammans och om inte annat väldigt vackert på tallriken, vilket mina ögon älskar!

Nu har jag hamnat i soffan och blev plötsligt vansinnigt trött, så eventuellt blir det en kort sovstund på detta. Ikväll vet jag ännu inte riktigt vad som sker. Maken är nu hemma hos Jocke och eventuellt beger jag mig dit senare eller så blir det en enkel myskväll på egenhand här hemma. Det återstår att se helt enkelt. 

Hoppas att ni haft en fantastisk dag! 

Kram och på återseende!



Sov du lilla videung...


.. än så är det vinter. Än så sova björk och ljung, ros och
hyacinter..

Nja nu är nog ändå våren på G så Alice Tegnérs barnvisa
stämmer kanske inte riktigt in i dessa dagar, men var ju en
kul överskrift med tanke på "kissarna" i vårt fönster... ;-)


Kvällens lektyr som jag ska gå i säng tillsammans med
alldeles strax...

Nu är det sovdags för mig denna fredag. Det blir inte mer fartfyllt än så här!

En ELLE interiör låg och väntade på mig i brevlådan när jag kom hem i eftermiddag, så nu ska jag krypa ner i vår vita säng bland de vita lakarna och njuta av vetskapen om att det är helg. Samtidigt ska jag bläddra i det glossiga magasinet och drömma mig bort en sväng bland alla inredningsprylar och designade hem. 

Sov sött så hörs vi imorgon! Kram 



Fredagsmys


Nytt påskris i fönstret tillsammans med mina favorit ljusstakar från Hemtex...

Vilken fredag jag haft och vilket fantastiskt väder det varit här i huvudstaden denna dag. Strax under 15 grader visade termomentern när jag klev in genom ytterdörren efter en promenad hem från jobbet. Inte konstigt att jag svettades som ett litet troll med tanke på att jag hade vinterjackan på. Det känns svårt att veta vad man ska ta på sig när man lämnar hemmet på mornarna, men efter idag kan jag nog hänga ner vinterjackan hoppas jag. Vad tror ni? 

När maken kom hem någon halvtimma efter mig i eftermiddags tog vi en sväng till Sickla Köpkvarter och då åkte nya trenchen på som jag fyndade på H&M i höstas för en hundralapp. Sickla har efter deras senaste tillskott av diverse affärer blivit ett riktigt, riktigt bra köpcentrum. Förutom Best of Brands som är som NK i miniatyr som fanns redan innan men som nu fått helt nya lokaler i två plan, finns nu även bland annat Oasis och Monki plus att det finns en hel del bra inredningsbutiker som jag gillar. Så hiss för nya Sickla Köpkvarter. Blev en hel del shopping denna eftermiddag så nu slipper jag känna ett behov av att jaga ut imorgon och handla. Istället blir det nog att jag sätter mig på balkongen om vädret tillåter och lapar sol, tar en långpromenad och bara njuter av att det är lördag!

Ikväll har vi grillat för andra gången i år och nu sitter jag övermätt i soffan framför "Talang 2009". Blir en lugn fredagskväll. Ska lyxa till det med chokladpralinen framför "Berg flyttar in". Nu önskar jag er en riktigt trevlig helg!

Stor kram



En ny favorit för fransarna




Jag inhandlade som bekant för den som läser här inne en mascara från Dior på båten för en vecka sedan, närmare bestämt Diorshow på inrådan från min kära vän Åsa. Jag måste säga att mascaran passar mina ögonfransar fantastiskt bra och jag älskar den stora ganska "tjocka" borsten. Man behöver inte ta på särskilt mycket mascara innan man ser resultat vilket är toppen. Favoriten jag haft tidigare är Définicils från Lancôme  men det är enorm skillnad mellan just borstarnas storlek och en tjockare variant verkar passa mina ögon bättre, så nu har jag en ny favorit. Dock är jag väldigt förtjust i just Définicils också så jag kommer nog att alternera mellan de två mascarorna. 

Vad har du för favorit mascara? Vore kul att höra om ni har några bra tips så kanske jag kan testa ännu fler mascaror framöver... 

Nu ska jag jobba, rasten är slut. Vi hörs lite senare!

Kram så länge!




En trött torsdagskväll


Min vinst från Airtours som jag vann hos Engla i februari.
Vinsten kom igår i ett guldpaket tillsammans med ett tjockt
glossigt magasin & en reseguide om NewYork! Härlig nu
saknas bara själva resan...

Hemma från jobbet! För mig som inte suttit inne på kontoret förrän idag känns det som att komma hem en måndagkväll. Men så är inte fallet som vi alla vet för det är redan torsdag och imorgon är det FREDAG!!! Denna vecka har gått sjukt fort, men det beror väl på att jag varit på resande fot halva veckan. Det blir ju inte alls samma rutiner som om man bara är på hemmaplan.  

Ljuvligt väder här idag. Det var över 13 grader plus här när jag kom hem. Hade t o m balkongdörren vidöppen en bra stund och det var helt ljuvligt. Jag blir så lycklig av detta vädret!

Nu har jag i alla fall hamnat i soffan och känner mig ganska trött och sliten. Det får bli tidigt i säng ikväll. Imorgon har jag möte hela eftermiddagen och sedan är det helg igen! Inga direkta planer och det känns väldigt skönt att inte ha en massa måsten uppbokat. Jag kommer ta det lite som det kommer helt enkelt. Förra helgen "försvann" ju i stort sett i o m kryssningen så just nu längtar jag efter sovmornar, långa/mysiga frukostar, promenader och kanske lite shopping på det! 

Strax ska jag se veckans sista "Halv åtta hos mig" därefter ska jag ta en långt och välbehövligt kokosdoftande skumbad och läsa ur "Leilas Country Living" som kom i slutet av förra veckan. Har läst ungefär hälften och jag måste säga att tidningen tilltalar mig mycket redan. Så jag är glad att jag tog en prenumeration.  

Ha nu en bra kväll! Kram
   



Vårkänslorna är här



Sitter här inne bakom mitt stora skrivbord och tittar drömmande ut mot den soliga torsdagen som utspelar sig för fullt utanför fönstren. Önskar att jag satt i lä i denna stund mot en husvägg i solen med en kopp kaffe och en god bok. Jag har verkligen vårkänslor nu. Det är inte bara själva solen som gör det, utan även ljuset, folks klädsel och de torra vägbanorna som avslöjar att våren är här. Helt underbart, det är redan 2 april och idag fyller dessutom min söta svägerska Zandra 25 år! Världens största grattis till dig gumman!

I och med vädret och att luften andas vår får jag lust att inhandla våriga blommor till krukorna på balkongen. Hämta upp dynor ur förrådet och piffa i största allmänhet på stora balkongen. Tror bestämt att jag helt enkelt ska ta tag i det hela så fort som möjligt så att man kan sitta ute när tillfälle ges. Vi har dessutom överdrag till sofforna så rent teoretiskt kan man dra över dem om det blir ett bakslag till, så det blir nog piffande snarast känner jag. 

Har inte riktigt kommit igång här idag som i vanliga fall. Hade en hel del mail att gå igenom efter tre dagars frånvaro från kontoret så det tar sin tid att besvara. Sedan så gör faktiskt min lite halvonda kropp sitt till ska erkännas. Känns som jag gått en boxningsmatch med ont i stort sett överallt, hmmmm! Tack för era omtänksamma kommentarer i förra inlägget!

Nej nu ska jag fortsätta här. Vi hörs helt enkelt senare!

Många kramar
//Anna




Mina senaste dagar


Resan hem i eftermiddag på X2000. Från Malmö tillbaka till Stockholm...

Arbete, arbete & lite mera arbete...

Tisdagens bowling innan jag stöp i golvet...

Mitt ganska fula rum på Scandic Kramer ;-)

Badkar/toalett i värsta porrstilen med speglar i alla vinklar & vrår. Badkaret
var urjobbigt att ta sig i och ur kan jag meddela. Smidighet inte mig grej ;-)


Torg i Malmö från I måndags eftermiddag...

Nu är jag återigen hemma i Stockholm efter några dagar nere i söder. Mitt revisionsarbetet har gått bra och nu återstår det för mig att sammanfatta, skriva rapport och sedan återrapportera. Jobb, jobb och lite mera jobb. Tur jag trivs så bra annars hade man väl gått och kört huvudet i väggen med tanke på hur mycket man tillbringar av sitt liv på arbetet. Men jag klagar inte, som sagt jag trivs som fisken i vattnet med att arbeta som Skaderevisor =)

Hände en lite mindre "olycka" på bowlingen igår kväll. Jag kom för långt ut på den inoljade banan och gjorde en vurpa värd att nämna. Jag föll handlöst bakåt och slog i bakhuvudet så det bokstavligt talat small i golvet. Omtumlad fick jag hjälp av mina två kollegor och jag var ganska så omtöcknad först. Jag kunde inte svara vilket år och månad det var. Jag kunde inte mitt egna telefonnummer och jag kom inte ihåg var jag var eller vad jag gjorde där. Riktigt läskigt faktiskt att tappa minnet så totalt. Men jag repade mig, dock har jag fortfarande ont i bakhuvudet samt i rygg och nacke, men ingen fara. Tror att mina stackars kollegor blev mer vettskrämda än jag där ett tag. Men vi fortsatte bowla och jag slutade två:a med ynka EN poäng från vinnaren. Så slaget gjorde nytta för jag spelade sedan som en gudinna ;-)

Nu har jag precis deklarerat och ska nu duscha av mig resdammet innan det blir till att krypa ner i den sköna sängen.

Borta bra men hemma bäst!

Ha en skön kväll så hörs vi imorgon!

Kramar



RSS 2.0