Höstmörkret sänker sig


Höstmörkret sänker sig och då är det urmysigt att ta sig en
mysig hemmafika med en kopp kaffe med skummad mjölk,
hembakt blåbärsbulle med mandelspån på toppen...

... och så tända ett doftljus.

Haft en riktigt bra torsdag. Efter mitt morgoninlägg blev det en frukost i rena rama helgandan. Blev både kokt ägg, smörgåsar med gott pålägg, grönsaker, nyponsoppa och en kopp te tillsammans med maken som arbetat från hemmaplan denna torsdag.

 

Därefter var det dax för ännu ett besök hos MVC. Den första jag möter på där i väntrummet är vännen Caroline som hade tid hos sin barnmorska. Så vi fick oss en snabb liten pratstund där i väntrummet. Hon var så söt med sin fina mage där hon satt med endast två veckor kvar till BF. Så vill jag också se ut två veckor före! För egen del fick vi lyssna på vår lilla killes hjärtljud som fortfarande lät normala. Barnmorskan klämde sedan på magen för att konstatera att han där inne ligger som en liten ostbåge med huvudet neråt och ryggen lite åt höger. Jag fick ta blodtryck, blodsockerprov samt ett järnprov och det sist nämnda provet var i lägsta laget med 109. Detta med lågt järnvärde är inget jag märkt av, men det fick bli en sväng förbi Apoteket på väg till jobbet där jag inhandlade Niferex som jag nu är beordrad att äta två gånger om dygnet. Jag som inte känt mig det minsta trött(?) kommer väl att bli som en Duracellkanin nu då om järnvärdet går upp till mer normal nivå ;-)

 

Ledsen om det blivit en del gravidinlägg de senaste dagarna. Vet att många uppskattar dem, men andra mindre vilket jag kan förstå. Är själv en person som gillar omväxling, men vill bara dokumentera varje besök hos BM så jag senare kan gå tillbaka och kika i framtiden. Men lovar att det kommer andra inlägg redan med start imorgonbitt :-)

Nu ska jag sjunka ner i soffan för första gången denna kväll, önskar er en fin kväll! 

Kramar ♥


Kommentarer
Postat av: Nina - Glamourmamman

Usch, stackars dig som ska käka dom hemska tabletterna... min mage kollapsade totalt när jag åt dem när jag väntade Olle :-(



Den här gången testade jag Life´s egen blutsaft som heter "Järn" - mycket bättre! Ett tips om du känner att din mage inte tål dom starka tabletterna. Sedan finns det ju även God Morgons juice med tillsatt järn och folsyra - grymt god!!



Lite järntips så här på kvällskvisten :-)



Kramar N

2010-10-14 @ 19:14:46
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Annie

Inte ska du behöva be om ursäkt för dina gravidinlägg. Så många är det ju inte, absolut inte! Det bästa med din blogg är ju att den alltid innehåller lite om det mesta på ett riktigt bra sätt.



Som jag sagt tidigare så önskar jag att jag haft förmågan att beskriva min vardag på samma sätt som du kan! Innehållsrikt utan att för den delen bli allt för personlig (vilket jag inte tycker man behöver vara) men ändå alltid intressant och aldrig ytligt!



Önskar dig en fin fin afton!

2010-10-14 @ 19:24:05
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Nina - Glamourmamman

Sv: Väldigt många får totalstopp så att säga - inte kul ;-) Men har du tur så slipper du tillhöra den skaran, hihi!



Kram igen!

2010-10-14 @ 19:30:39
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Hemma hos Katta

Myskväll ser det ut som! Ungefär som här! =)



Angående spjälsängarna från BRIO så tycker jag att vi använt oss av att långsidan går att variera med ett knapptryck. Om du tittar på senaste bilderna från Philips rum i bloggen så ser du att sidan är nersänkt och så har vi haft den sen vi flyttade ner bottenplattan. Smidigt att inte behöva sträcka sig så långt ner för att fiska upp honom på morgonen!



Har dålig koll på Cot Three men jag har för mig att bottenplattan går att sänka i två snäpp medan vår Cot Two bara går att sänka ett steg!?



Kraam på dig och magen!



ps. Tycker inte alls att du ska tänka på om det är ett gravid-inlägg eller ej! Du är ju gravid för första gången och det är nästan det enda som snurrar i ens huvud under nio månader... Livet förändras och allt går i olika faser - därmed även ens bloggande! Tycker inte alls att det är det minsta negativt utan bara positivt!

2010-10-14 @ 19:47:11
URL: http://kattabloggen.blogg.se/
Postat av: Sue

Oooooj och herreguuud vad jag har missat!

Du ska ju ha BEBIS ju! GRATTIS GRATTIS och välkommen i gänget :-)



Så längesen jag bloggade eller läste bloggar för den delen och detta är ju hur kul som helst! Förstår att Ni svävar på moln, det ska man göra första gången! En än gång ett super grattis till Er båda 2!!!!!



Många kramar!

2010-10-14 @ 20:58:21
URL: http://suzanita.blogg.se/
Postat av: Lina

Hoppas du har en riktigt mysig kväll i soffan!

2010-10-14 @ 21:23:53
URL: http://linalotta.blogg.se/
Postat av: Melanie

Har aldrig lämnat en kommentar här tidigare trots att jag nästan besöker dig varje dag :)

Tycker att din blogg är mysig att läsa med trevliga bilder.

Kändes bara lite ledsamt idag att du ursäktar inlägg som handlar om din graviditet.Det är ju din blogg och du bestämmer över den.

Ha en fortsatt go kväll.

2010-10-14 @ 21:32:41
Postat av: sandra

Vad god bullen såg ut! Mysigt med lite kvällsfika.. Vad skönt att allt såg bra ut hos barnmorskan. Jag har också ätit Niferex, jag märkte dock av mitt dåliga järnvärde blev alldeles yr och svimfärdig ibland.. Kramar

2010-10-14 @ 21:39:03
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Carolines hemligheter

Det var ju DU som var så söt med din fina mage och outfit, jag har själv gått in i "mysbyx-fasen" av graviditeten men det är jäkligt skönt måste jag villigt tillstå ;-)



Skönt att allt såg bra ut, hoppas att Niferex funkar för dig! Själv åt jag det en period men blev så konstig av dem, yr och trött vilket ju inte riktigt var meningen... Men det måste vara jag som reagerade konstigt för de allra flesta märker väl inte av några biverkningar (förutom kanske trög mage) alls.



Hoppas att du har en skön kväll med bulle, ljus och thé (jag kör här hemma på kokosbollar, ljus och thé), KRAMAR!!!

2010-10-14 @ 21:39:19
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Melanie:

Vad kul att du kikar in här nästan dagligen och även kul att du nu lämnade din första kommentar. Du har helt rätt, jag behöver faktiskt inte be om ursäkt för vad jag skriver om här inne, tack för du påminde mig. Det är ju faktikst MIN blogg =) Stor kram/Anna

2010-10-14 @ 21:58:23
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Caroline

Vilken söt tändsticksask :)

2010-10-14 @ 22:05:00
URL: http://heybaberiba.blogg.se/
Postat av: Eva johansson

Hej på dig!

Kul att du känner dig pigg..En nyfiken fråga..ska ni bo kvar i sjöstaden men större lya?Vore sjukt kul att se dig inreda nåt nytt.kan tipsa om ett mysigt ställe som ligger i sickla köpcentrum http://www.gardenbistro.se/o himla har en butik där med samt elviras värld.mycket att se där.

Fin är adventsljustaken som står på glovet den stora eldflugan...men priset e dyrt.

Kram

Eva

2010-10-14 @ 22:30:13
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Eva Johansson:

Vi kommer bo kvar här, lägenheten är runt 90 kvadrat stor så det finns plats för en bebis iaf =) Drömmen är att en dag bygga ett hus, men det är inte aktuellt just nu. Först får det bli fokus på den nya lilla familjemedlemmen innan vi drar igång fler "projekt" =)



Tack för dina tips! Älskar den stora elflugan och skulle gärna ha en stor variant själv, vi har den lilla just nu i köksfönstret.



Kram/Anna

2010-10-14 @ 22:37:02
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Caroline

Har följt din blogg ett bra tag nu men lämnade en kommentar första gången då du bad oss läsare göra det för någon vecka sedan. Man borde bli bättre på att kommentera ;) Som du säger så är det alltid kul att veta vad man har för läsare :) Du har en mysig blogg btw!



Rosabandet stödjer jag varje år och har fått ett mail med hexkod till loggan men inte i år av någon anledning så jag letade upp den på internet själv men kommer inte ihåg vart. Men skicka mig din mail så skall du få koden av mig där :)

2010-10-15 @ 03:32:05
URL: http://heybaberiba.blogg.se/
Postat av: Carina

Testa Mjälloms hårda tunnbröd, gott och järnrikt.

2010-10-15 @ 07:26:32
Postat av: Jenny

Skulle du kunna lägga ut blåbärsbulle receptet , Såg himla god ut :)

2010-10-15 @ 15:01:11
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Jenny:

Bullreceptet hittar du här:



http://www.recept.nu/1.38067/leila_lindholm/efterratter_godis/mjol/blabarsbullar_a_la_leila



Trevlig helg!



Kraamar

2010-10-15 @ 15:17:38
URL: http://starwoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0