Veckor att minnas


Gravid, en fyll-i-bok om nio månaders väntan.

Sista dagen i juli 2010 och första dagen i graviditetsvecka 23!

Ända sedan fjärde veckan har jag antecknat hur jag mår och känner. Tycker att det är intressant att kunna gå tillbaka och se hur jag mådde i de olika veckorna för man glömmer så snabbt. Kan även vara skoj att minnas och ha nedskrivet om jag nu får äran att vara gravid fler gånger i mitt liv.   

Kan i vilket fall konstatera att jag hittills haft det väldigt "enkelt" med få krämpor och symptom. Jag är såklart väldigt tacksam för detta och håller mina tummar och tår att det fortlöper så här hela vägen fram till de första dagarna i december då vår lille guldklimp är planerad att se dagens ljus för första gången. Boken är köpt i butiken "Rum för stora & små" och kommer från Glimra förlag.

Ha nu en mysig lördagskväll. Här har solen precis kikat fram så det blir mys på balkongen.

Kramar ♥




En doft av mango


Kan rekommendera denna duschkräm med doft av Mango från The
Body Shop. Fick den lilla flaskan lite otippat av min pappa när jag
befann mig nere på Västkusten för två veckor sedan.

Morning, blir ett snabbt och kort inlägg denna lördagsförmiddag.

Vi ska bege oss ut på stan för lite småärenden alldeles strax. Främst är det maken som har dem, men jag är inte sen att hänga på i vanlig ordning. "Man kan ju alltid hitta något som faller en i smaken" ;-) Det är grått, mulet och trist väder ute så man kan lika gärna passa på att glida omkring i några butiker.

Hoppas er start på denna lördag börjat bra, på återseende!

Kramar ♥



Saltlakrits, bubbel & grillning


Fredagsstämningen är på topp här hemma i Sjöstaden med lite saltlakrits i 
ny skål från JellyBean och det godaste alkoholfria bubblet enligt mig är kylt
och redo för att korkas upp.

Just nu är väl alla dagar för oss mer eller mindre som fredagar/helgdagar så egentligen är det inte mer speciellt just idag bara för att det ÄR fredag. Men vi tänkte iallafall fylla glasen med lite god dryck och till middag blir det grillad kycklingfilé med grillade grönsaker.

Sällan jag tar mig ann just kycklingfilé när det kommer till grillen, men tycker det är gott så jag ska försöka få till den på bästa sätt. Filéerna ligger i en honungsmarinad sedan någon timma tillbaka så köttet är väl i stort sett redo att grillas inom de närmsta timmarna.

Dagen har förövrigt spenderats på hemmaplan. Riktigt skönt efter shoppingsvängen igår.

Ha en fortsatt mysig kväll, kramar ♥



Inredningssug



Norskt inredningsmagasin lånat av Helene med ett snyggt repotage
i vitt. Gillar stolarna, snygga!!!

Vädret har stabiliserat sig denna fredag, skönt det för busvädret som vi hade här igår var verkligen ingen höjdare. Idag blåser det dock som bara den, hade man varit vindsurfare hade man troligtvis jublat av lycka ;-)

Känns att sommaren börjar lida mot sitt slut, eller nu kanske jag tog i så jag nästan sprack, men kvällarna känns så mörka redan. Igår hade vi tända kivilyktor när vi åt middag till exempel, när hände det sist? 

Sedan har suget efter inredningsprylar till hemmet återigen vaknat, ett typiskt hösttecken för min del. Sneglar åt både det ena och andra. Ett nytt köksbord står högt upp på listan. Vet inte vad som hänt med vårat nuvarande köksbord, men det har fått så otroligt mycket repor och missfärgningar så det ser rent ut sagt äckligt ut. Så det har uttjänat sitt syfte och kommer att hamna på återvinningen så fort jag finner ett annat bord som faller oss i smaken. 

Denna fredag tar vi som den kommer, likt många andra av våra sköna semesterdagar. Önskar er en riktigt bra fredag och trevlig helg. På återseende!

Kramar/Anna ♥



Klassiska plättar



Gjorde som ni vet klassiska plättar till frukost häromdagen och de blev superbra och jättegoda. Så här får ni recepetet för två personer så kan också ni grädda några till er själva och kanske till någon ni tycker om och så avnjut dem under en mysig morgonstund tillsammans!

Ingredienser
- 2 port
1 ägg
3 dl mjölk
2 dl mjöl
½ msk smör½
tsk salt
1½ tsk socker (det skippade jag dock)

Gör så här:
Vispa samman ägg och mjölk, sikta i mjölet lite taget, salt och socker. Avsluta med det smälta smöret. Hetta upp en plättlagg och stek plättarna. Servera med färska bär och lönnsirap och NJUT!

Good luck!



Trevliga semesterdagar





Bilder från onsdagskvällen på restaurang Sturehof som blev som väntat lyckad
tillsammans med våra goda vänner Marcus & Helene och Joachim & Fredrika. 




Och så några bilder från denna torsdags lunch på Prinsen med Marcus & Helene.
Jag och maken valde restaurangens klassiker hemlagade småköttbullar med
gräddsås, potatismos och pressad gurka. Verkligen suuuupergott!

Vilka semesterdagar! Igår en supertrevlig middag på Sturehof i goda vänners lag. Bouillabaisse med krutoner, rouille och parmesan för min del. Efter middag blev det några glas extra på stan (såklart alkoholfritt för min del) och vi kom i säng efter midnatt. Väl uppe igen denna torsdag blev det en klassisk lunch på restaurang Prinsen på Mäster Samuelsgata tillsammans med Marcus och Helene. Blev restaurangens hemlagade köttbullar med gräddsås för både maken och mig. Visade sig vara ett riktigt bra val, gott!  

Vädret denna julidag, har dock inte visat sig från sin bästa sida. Skyfall och åska vilket resulterade i ett minst sagt kort pit stop på Drottningholm och blöta fötter. Därefter har det blivit en massa spring i inredningsbutiker. Marcus och Helene var ute efter en taklampa till huset hemma i Norge och efter många om och men tycks de vara enade om en variant från Svenskt Tenn. Själv förälskade jag mig i en golvlampa på Nordiska kompaniet. Har vart ute efter just en golvlampa till vardagsrummet sedan vi flyttade in för över två år sedan, men har inte funnit någon som fallit mig i smaken förrän denna torsdag. Kommer att passa perfekt här hemma. För övrigt fick jag med mig en skål i svart från JellyBean designad Margareta Benson.

Helt utmattad av allt spring på stan somnade jag en bra stund i soffan väl hemma denna kväll. Tar på krafterna att ränna runt på stan med andra ord. Tack alla inblandade för härliga dagar trots att vädret inte var med oss, iallafall inte denna torsdag!

Nu: Sex and the city! På återseende!

Kramar ♥



Vacker idyllisk pärla


Söt liten inredningsbutik i Drøbak som är en vacker pärla
i Oslo´s skärgård.

Drøbaka blomsterbinderi med blomster i rosa. Fint hus som
speglar sig i skyltfönstret dessutom.

Mera rosa, Maken och Marcus som lärde känna varandra
under universitetstiden på Juridicum i Lund.
 

Här älsklingen igen och Marcus norska fru Helene-Katrine.

Mysiga gator med fina gamla vita trähus, påminner lite
om Bohuslän.

Husen ligger fantastisk med utsikt över Oslofjorden. 

Bjöds på underbart goda hamburgare som vi grillade på kolgrill.
Supergott med de blandade kryddorna på kanterna. Här precis
innan de hamnade på grillgallret. 

Inne i deras fina hus vaknade vi till rena rama hotellfrukosten
dag nr 2 med både smoothie på jordgubbar i färglada glas, ägg,
och massa olika pålägg.

Drøbak i Oslos skärgård är en riktigt vacker pärla. Andra sommaren i rad maken och jag har tagit en sväng dit för att hälsa på vännerna Marcus och Helene-Katrine. Vi tycks dessutom alltid tajma in när solen skiner, inget undantag detta år. Det bjöds bland annat på supergoda hamburgare som vi grillade och åt tillsammans med en massa goda hemmagjorda tillbehör.  

Verkligen toppen att ha vänner spridda runt om i olika länder så man kan passa på att besöka dem på sin semester och vice versa. Idag kommer nämligen Marcus och Helene-Katrine hit till Stockholm för att spendera några dagar i vår huvustad. Så ikväll ska vi ut och äta på restaurang Sturehof. Egentligen hade Marcus som önskamål att vi skulle gå till Teatergrillen, men det var fullbokat så det fick bli plan B och ett bord på Sturehof istället.  

Nu ska jag ta tag i denna onsdag, lite småfix att pyssla med innan skåningen och norskan dyker upp här i eftermiddag :-)

Kramar och på återseende ♥ 



Nytt på galgen


Föll som en fura för denna blanka fodrade klänningen med
volanger från H&M sist jag besökte varuhuset.

Blir inte så mycket shoppat i klädväg för min del just nu. Dock kunde jag helt enkelt inte motstå denna beiga lite blanka dröm sist jag besökte H&M. Klänningen är väldigt somrig tycker jag och för ynka 299 kr tycker jag den är ett riktigt litet kap, så skynda fynda!

Härlig sommarväder har vi haft idag igen, så skönt att fortfarande ha semester. Har så gott som två veckor kvar av ledigheten (semester-halvtiden var igår). Tycker att det känns som jag haft semester lääänge, trots att det "bara" är två veckor jag haft hittills. Beror väl på att de första veckorna spenderades på andra orter och nu de senaste dagarna har vi bara tagit dagarna som de kommer här hemma i Sjöstaden. Får se vad vi gör med resternade ledighet, inga helt spikade planer, men vill inte bara sitta här hemma.

Blev förövrigt varken IKEA eller ett besök vid Nacka Strand denna tisdag. Utan det blev lugna gatan med balkonghäng utan stress och måsten. Nu kikar jag på friidrotts-VM och dricker isvatten och luktar på grillos från någon granne. Luktar såååå sommar! 

Sköt om er nu så hörs vi en annan dag!

Kramar ♥ 



Morgonmys, blåbär & lönnsirap



Vår smarriga frukost med plättar, lönnsirap och färska blåbär. Supergott
tyckte både maken, jag och han där inne i magen för han började leva
bus nästan på direkten när jag satte tänderna i godsakerna!  

Mornarna och förmiddagarna har en benägenhet att försvinna för oss dessa senaste dagarna. Sovmornar och långa mysstunder i sängen blir det och vi roar oss bland annat med att titta förundrat på den livliga lilla krabat som ligger i min mage och som vill göra sig påmind på mornarna genom att buffa där innifrån. Dock har han varit lite lugnare denna tisdag, men några småbuffar har han kickat in. Särskilt när jag satte tänderna i plättarna med sirap som vi njöt av till frukost. Då fick jag en rejäl buff mitt i magen, drar därför slutsatsen att han tycker om plättar med lönnsirap precis som jag.

Solen skiner här idag, kors i taket. Hade jag vetat detta tidigare hade jag klivit upp någon timma tidgare, men bara att nu väl uppe att ta vara på resten av dagen på bästa sätt.

Blir troligtvis en sväng till IKEA om en stund och har även en liten tanke att bjuda maken på en bit mat och en öl i marinmiljö på Yacht Cluben i Nacka strand senare, men vi får se vad som hinns med och hur vädret håller i sig. Nu ska jag ta en dusch och sedan ska jag ut i solen.  

Önskar er en bra tisdag, på återseende!

Kramar ♥



Trött måndag



Så här firar jag min semester ;-) Djupt nersjunken i en skön fåtölj, ätandes
färska jordgubbar med mjölk, alkoholfri cider i cocktailglaset & lite kärlek på
det. Bilderna är från veckan när vi befann oss i Drøbak/Norge.

Idag har jag vart riktigt trött i mössan. Tror det är allt det grå på himlen de senaste dagarna som gör det lite extra trist på någotvis, man tappar liksom farten och energin som man annars automatiskt får av sommar och sol. Tog det första steget utanför ytterdörren först denna kväll då maken och jag var ute på ett kul litet ärende, dessförinnan har jag bara skrotat runt här inne heeela långa dagen. 

Har precis avslutat en tallrik med blåbär och mjölk. Smaken påminner om när man var liten, så underbart gott. Nu ska jag sjunka ner i soffan framför tv:n. Ska se klassikern "Top Gun" med Tom Cruise om en halvtimma, dock får jag väl se hur länge jag håller mig vaken, så det blir helt enkelt inte roligare än så här denna måndag.

återseende imorgon igen, då förhoppningsvis med nya pigga tag.

Kram/Anna ♥



En perfekt städdag


Har roat mig med att röja ur en byrålåda i vårt sovrum och gjort
plats för Myris saker. Så nu har han en alldeles egen liten låda
med saker som väntar på att han ska komma till världen ♥ 

Kunde lätt konstatera när jag gick igenom de saker vi har, att 
Myris redan har fler skor än han behöver. Känner igen den där
företeelsen, sådan mor sådan son ;-)

"Efter regn kommer solsken" -
 Det uttrycket stämmer inte alls kan jag meddela, för idag är det om möjligt än mer grått, blött och trist ute än vad gårdagen bjöd på här i Sjöstaden. Imorse var det så dimmigt att jag för någon sekund väl uppe ur sängen trodde att huset hade skjutit i höjden och hamnat högt bland molnen. Totalt mjölkvitt vart man än vände blicken. Den täta dimman har dock skingrat sig för länge sedan, men fortfarande är det regn i luften och himlen ser allt annat är somrig ut.   

Vi har en dag som denna passat på att röja och städa av här hemma. Jag har dels röjt i mitt lilla dressingroom. Har nämligen en benägenhet att stöka till där inne allt för snabbt. Tror att det beror på att det är "enklare" att slarva till det när jag vet att jag bara kan stänga till dörren och vips ser ingen eländet. Men nu är det perfekt tillrättalagt där inne igen och några mammaplagg har bytt plats med sådant som jag ändå inte kommer att kunna använda ett tag framöver.

Även myran har idag fått sig en alleles egen liten låda i vår byrå i sängkammaren. Längre fram måste vi köpa någonslags förvaring för hans saker, men än så länge så fungerar detta. Skönt att få allt samlat på en plats. Jag är trots stöket i min egna garderob en vän av ordning i de allra flesta fall.   

Hoppas er söndag vart till belåtenhet?! Här blir det en söndagsmiddag på rester och troligtvis någon film lite senare. Inte så jag önskar att en sommarkväll i juli ska vara men vem vill spendera kvällen ute i detta fuktiga och trista vädret? Inte jag iallafall! 

"Sommaren kom tillbaka! Det är påtok för tidigt att mysa med filmkvällar. Tids nog kommer ju hösten. Vi behöver inte ta ut sådant i förskott, okej? Då säger vi sol imorgon igen då - capish!"

På återseende, kramar ♥



Fryst maräng med jordgubb & lime



Här kommer receptet på glasstårtan eller vad man nu ska kalla det med maräng som min kära vän Anna bjöd på under tjejmiddagen förra veckan. Riktigt, riktigt god med de färska bären som bryter av mot den söta marängen.

Ingredienser
1 förp marängbottnar
1 burk Kesella Jordgubb/Lime
1 förp Vaniljvisp
Färska jordgubbar
Färska blåbär

Gör så här
Lägg en färdig marängbotten i en form med avtagbar kant. Bred över en burk med kesella och vispa vaniljvispen som du sedan bred över det första lagret. Ibland kan det vara lättare om man fryser första laget en stund, men ska fungera utan att göra det också. Låt sedan formen stå i frysen några timmar, helst över natten. Ta fram en stund före servering och dekorera med jordgubbar och blåbär. Går givetvis att dekorera med vad man känner för, men Anna hade just detta alternativ och det var verkligen superdupergott.

Lycka till!   

Observera att bilderna är från Ellas Inspiration.




Blogg Award



Jag har denna morgon fått en Blogg Award av härliga
bloggen Life in Shanghai!!! Tack snälla Sara!

Fick även under kvällen samma award från 
Elins blogg.
Tack snälla fina!

Med denna fina utmärkelse kommer dock några små förpliktelser, man bör:
- kopiera in awardbilden i sin blogg för att visa att man fått den
- tacka och länka till den som nominerade en
- nominera sju andra bloggare och länka till dem
- berätta sju intressanta saker om sig själv


7 saker om mig:

1) Jag slog skolrekord i längdhopp på en friidrottstävling i fjärdeklass.
(Om jag inte minns helt fel hoppade jag 4.61)

2) Jag ogillar mögelostar i alla former, hua!

3) Jag var en riktigt lovande talang i skytte i yngre år.
(tyvärr slutade jag träna när jag kom upp i tonåren) 

4) Gillar opera och klassisk musik
(Puccini är favoriten)

5) Har fortfarande inte sett "Sex and the city 2"
(otroligt med tanke på att jag älskar serien)

6) Jag älskar saltlakrits
(En av favoriterna är Lakrisal)

7) Är orangutangfadder i Världsnaturfonden WWF
(Betalar en summa varje månad för att stödja arbetet på Borneo)


Jag nominerar i min tur följande favoritbloggar:

Terez Garderob

Tvillingmamman

Annas Inspiration

Hemma hos Katta

Carolines Hemligheter

According to Nicky

Malenas Place

Sommarfiket

UPDATE: Inser att jag nominerat 8 st och inte 7 st som stod i "förpliktelserna".
Räkning har aldrig vart min starka sida kan jag då tillägga som en 8:nde sak om mig - haha!




Regning lördagskväll




Bjuder på lite bilder från tisdagens tjejmiddag hemma hos Anna eller rättare
sagt hemma hos hennes föräldrar då hon bor där tillfälligt. Supergod mat &
underbart sällskap. Jag själv lyckades inte komma med på en enda bild för
ovanlighetens skull. 

Så har vi precis trotsat vädergudarna och grillat i regn och blåst. Supertrist väder här denna lördag, lite höstvarning på någotvis. Alldeles mörkt så man har t o m fått lov att tända lampor här inne. Inte riktigt så man önskar att en sommarkväll i juli ska se ut, men vi har ju haft det underbart fram tills detta, så man ska väl inte börja klaga redan. Efter regn kommer solsken som Roland i Rolandz säger. Hoppas han har rätt och att molnen skingras å det snabbaste.

Kvällens grillmiddagen blev iallafall lyckad oavsett väder och vind och nu sitter man här med än mer svullen mage än vanligt, mätt och belåten. 

Vet inte vad som händer resten av kvällen, tar det som det kommer helt enkelt. Just nu sitter jag iallafall uppkrupen i en av sofforna och myser medans diskmaskinen står och brummar lite lätt och min äkta hälft sitter med sin laptop mittemot. Supersociala med andra ord.

Ha en skön kväll och på återseende imorgon! Då hoppas jag att vi vaknar till strålande sol!

Kramar ♥



Välkommen vecka 22


Denna kräm från Body Shop fick jag av min kära vän Kicki när
hon, Anna och Sara var här och hälsade på i juni. Så jag smörjer 
numera in magen dagligen & hoppas slippa en massa bristningar.

Fick även detta söta smycke, kallat gravid-bola av tjejerna.  Inuti 
finns en liten xylofon med en liten boll som dansar runt & avger ett 
svagt plingande ljud när man rör sig. Genom att bära smycket långt
ner på magen kan bebisen höra ljudet & känna sig lugn. Sött!
 

Idag har vi gått in i graviditetsvecka 22. Det är 132 dagar kvar till beräknad förlossning och jag har avklarat 52.9% av graviditeten. Firade med en rejäl sovmorgon och vaknade långt efter det att klockan hade passerat 10. Har i stort sett bara hunnit med frukost och ett snabbt samtal med mamma hittills. Sitter därför fortfarande med håret i en slarvig knut, osminkad och kroppen invirad i en handduk och känner i detta nu hur liten i magen lever runt för fullt där inne ♥ 

Igår var vår lilla myris verkligen superaktiv precis HELA dagen. Jag låg dels på morgonen i sängen på rygg och kunde se och känna hur min mage liksom rörde på sig beroende på vart han befann sig. Under dagen kände jag också mycket buffar och på kvällen likaså. Det är verkligen hur mysigt som helst. Går inte att beskriva hur det känns egentligen, lite som när en bubbla "spricker" om ni nu förstår hur det skulle kännas ;-)

Inga större planer för dagen. Fick stillat det värsta shoppingbehov igår då jag kom hem med både några plagg till mig själv och lite annat smått och gott. Hämtade även ut fyra paket och det var faktiskt mest till myris i de försändelserna. Borde kanske hejda mig, men det är verkligen så svårt för det finns så mycket fint. Dessutom innehöll inte paketen bara miniplagg utan även några saker till hans blivande rum. Supernöjd är jag med allt.

På tal om rum börjar jag få en allt mer klarnande bild över hur vi ska inreda barnkammaren. Vet att de små egentligen inte alls behöver ett rum det första, men eftersom jag tycker det är vansinnigt roligt så tänker jag köra på här under hösten. Dessutom så tycker jag att det verkar ganska praktiskt att ha så mycket som möjligt klart när bebisen väl kommer till oss för det känns som att tiden kommer gå åt till allt annat än att planera och inreda ett rum då. 

Nu ska jag fixa till mig och sedan ska vi ta oss en promenad här i Sjöstaden. Önskar er en fin lördag, så hörs vi lite senare skulle jag tro.

Kramar/Anna ♥



Home sweet home




Home sweet home!

God förmiddag, nu är vi tillbaka hemma i Stockholm och lägenheten igen. Jag har varit bortrest i två veckor, så det känns riktigt skönt att vara på hemmaplan igen några dagar (semestern är ju långt ifrån slut och vi har planer för mer småturer utanför huvudstaden, men först lite vila hemma några dagar). Tvättmaskinen arbetar och har gjort för fullt denna morgon.

Vi ska ta en sväng på stan om en stund maken och jag. Det kliar nämligen i shoppingtarmen. Jag är ute efter lite smått och gott, både till mig själv, myris i magen och hans blivande rum. Får se om jag finner det jag söker denna fredag. För det är tydligen just fredag, det står iallafall så på morgontidningen som ligger här framför mig. Känns som jag själv har noll koll på vilken veckodag vi befinner oss i just nu. Antar att det är detta som kallas semester och total avkoppling när man som jag tappar både tid och rum.

Vår sköna lilla tripp till grannlandet Norge var riktigt lyckad. Vi hann med både ett Drøbak och ett Oslo i solsken. Har inte hunnit gå igenom alla bilder jag hunnit med att knäppa den senaste veckan ännu, men jag har såklart en massa bilder i kameran som jag säkert kan dela med mig av. Både från tjejmiddagen i tisdag, lite shopping och Norgetrippen, men detta får bli en annan dag för just nu har jag ingen lust att sitta inne vid datorn och fixa med dem. 

NU: Mot stan och shoppingstråken!

Kramar ♥  



Sommar, sommar, sommar


Turning Torso, ett landmärke i Malmö, vilken byggnad det
är. Gissar att utsikten är magnifik.

Badande skåningar nere vid Västra Hamnen.


Luxiösa båtar låg i Helsingborg. Man blir ju bra sugen på
att ta sig en segeltur när man ser dem.

Ett annat landmärke för Skåne & Malmö, Öresundsbron
som vi åkte över till Köpenhamn dagen innan kortet togs.

Mera vackra segelbåtar i Helsingborgshamn.

Maken och min lillebror på gata i centrala Halmstad.
 
Tredje vardagen på min andra semestervecka är här denna onsdag. Vaknade till sol och värme återigen. Man börjar minst sagt bli bortskämd nu. Gårdagen blev trevlig med först en biltur "upp" längst kusten som jag beskrev i tidigare inlägg och sedan blev det en ljuvlig grillkväll hos Anna tillsammans med mina tjejkompisar här nere på Västkusten. 

Lyckad kväll helt klart, så skoj att träffa dem alla och skvallra några timmar. ANna bjöd på jättegod mat, alkoholfritt bubbel till mig (så omtänksamt!) och en supergod och svalkande efterrätt som jag tänkte dela med mig receptet på framöver. Måste bara dubbelkolla med Anna igen så jag uppfattade ingredienserna rätt.   

Just nu väntar jag på att maken ska komma tillbaka från sin gårdagskväll så att vi kan ta tag i denna onsdag. Vi ska ratta vidare en sväng mot Norge och våra fina vänner Marcus och Helene-Katrine i Drøbak, mysigt! Hoppas solen skiner där också för då har det ryktats om grillning som jag älskar! 

Önskar er en riktigt fin onsdag i värmen. 

Kramar ♥  

  



Gozzip



Gårdagskvällens middag på Gozzip i Malmö.

Godmorgon, vaknade till en strålande tisdagsmorgon här i Malmö. Vilken FANTASTISK sommar vi haft hittills. Sol, sol och sol var eviga dag. Iallafall där jag befunnit mig - toppen!

Igår var maken och jag ute och åt en god middag för två på Gozzip här i Sveriges tredje största stad. Blev en kycklingfilé späckad med röd pesto, paprikasås samt en svamprisotto till huvudrätt och en capuccino med kladdkaka till efterrätt. Mätt och belåten blev jag och har sovit som en prinsessa denna natt i hotellsängen med de vita fluffiga lakana.

Nu är vi precis inkomna på vårt rum 419 igen efter en lång hotellfrukost med både naturell yoghurt med gojiibär, äggröra och massor av nyponsoppa. Gott! Nu ska vi snart packa ihop vår packning och checka ut. Blir en liten sväng på stan här innan vi åker vidare längst kustvägen uppåt landet via bland annat Helsingborg, Båstad och förhoppningsvis blir det ett litet pitstop i Halmstad för att säga hej till älskade lillebror. Dock jobbar han denna vecka så det blir inget längre stopp.    

Ikväll står det tjejmiddag på mitt semesterschema. Vi är sju tjejer som haft kontakten sedan första klass och vi försöker alltid ses minst en gång om året allihopa, även om det ofta är svårt att få till en dag när alla kan. Men i år ser det ut att funka, ser framemot att träffa dem allihop senare denna tisdag, skoj!

Önskar er en rikigt bra dag, på återseende!

Kramar ♥



Måndag i Köpenhamn


Jag i väntan på avgång mot Köpenhamn med Öresundståget
här med en svalkande is chai från Espresso House i handen.
Koftan åkte av illa kvikt kan jag meddela, supervarmt idag.

Den röd/vita danska flaggan mötte oss mot en solig himmel.

Berömda promenadstråket Nyhavn med otroligt mycket folk, pust!

Blev en räksallad i solen på Ved kajen som ligger på Nyhavn 43.
Det och en flaska vatten blev dagens lunch för min del.

Makens lunch denna måndag blev istället rödspätta med
remoulaaaaade, danskt så det förslår ;-)

Väldigt mysigt med båtar och de färgglada husen längst gatan.

Mängder med uteserveringar smockat med folk denna soliga
julidag.


Så är det dags för en liten uppdatering från mina lata semesterdagar. Just nu befinner vi oss, maken och jag i Skåne och har över dagen varit över till Köpenhamn för skoj skull. Vi har strosat längst Strøget, ätit glass och jag har shoppat en snygg väska i grått från Friis & Company som ni får se en annan gång. Så blev det en lunch längst Nyhavn, räksallad för min del (som jag i o f s trodde skulle vara en räkmacka?! Min danska kanske inte är den allra bästa om man säger så ;-)) Maken valde rödspätta med hemmagjord remouladsås och färskpotatis och en stor kall öl, såg urgott ut men fick själv hålla mig till vatten av naturliga skäl. 

Igår myste vi runt i Malmö och vi blir kvar här på hotell Kramer ännu en natt. Imorgon bär det dock av uppåt igen mot våra hemtrakter på västkusten. Jag ska nämligen på tjejmiddag med mina barndomsvänner och maken ska roa sig på sitt håll en sväng. Det går ingen nöd på oss med andra ord!

Hoppas ni har de bra allihopa, på återseende en annan dag.

Kramar/Anna ♥



Halvvägs



Första plagget som inhandlades till Myris direkt efter rutinultraljudet.
En body i marinblått från Tommy Hilfiger, supersöt! Kan inte fatta att
om allt går som det ska, så kommer det ligga en liten bebis i plagget 
som är vår alldeles egna innan detta år är över ♥
 

Så har vi passerat halvvägs magen och jag. Går in i graviditetsvecka 21 denna lördag och det känns hur bra som helst. Igår levde myris runt för fullt, först på eftermiddagen när jag låg ute på en filt på gräsmattan buffade han 3-4 gånger och senare på kvällen när jag skulle sova så kom det minst 6-7 buffar inifrån. Precis som han vill göra sin mamma påmind varje gång jag hamnar i ryggläge och varvar ner att han ligger där inne och skvalpar runt. Jag kunde t o m se utanpå magen hur det liksom rycker till likt en nervryckning på de ställe han buffar. Sååååå sött så mitt hjärta smälter. Maken har fått konkurrens av en liten krabat som jag inte ens mött än kan jag meddela ;-)

Påtal om maken så är han påväg ner mot västra sidan av landet i denna stund. Så innan kvällen är här så är även han förhoppningsvis på plats och ansluter sig till detta semesterlunk. Ikväll kommer även min morbror med fru hit och ska stanna över natt, så det blir grillning, umgänge och mys på schemat. Jag har lagt en alkoholfri flaska rosé på kylning som får bli min dryck för kvällen när de andra sippar riktigt vin.

Ovan ser ni första plagget som maken inhandlade direkt efter rutinultraljudet för snart två veckor sedan. Vi har legat väldigt lågt innan dess med inköp. Visst det blev några saker när vi var i New York som jag inte kunde motstå (lovar visa dem framöver), men annars ingenting. 

Nu ska jag bege mig ut, regnade och åskade tidigt imorse men nu har det börjat spricka upp igen och solen kikar fram. Perfekt med tanke på kvällens aktiviteter. Önskar er en fin lördag och på återseende!

Kramar ♥ 



Frukostbullar med linfrö



Jag är inte mycket för att baka bröd, men måste bara dela med mig av detta recept på frukostbullar med linfrö. Även detta recept kommer från grannen till familjen här nere. Hon kom hit härom dagen med en plåt nybakta frallor och himmel så goda de var. Enligt henne blir frallorna så luftiga tack vare att det både är jäst och bakpulver som jäsmedel. Jag tycker att de få gånger jag har bakat bröd själv så har brödet bara blivit kompakt och hårt och ingen höjdare alls. Men ska baka dessa godbitar väl tillbaka hemma i Stockholm igen.

Ingredienser - ca 25 bullar:
4½ + 2 dl mjölk
1 dl linfrö
2 ¼ dl havregryn
50 g jäst
3 dl creme fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1½ tsk bakpulver
15 dl vetemjöl
(ev. solrosfrön till garnering)

Gör så här:
Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrön och havregryn. Låt den svalna. Värm 2 dl mjölk till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke och häll lite av mjölken över. Rör tills jästen löst sig och tillsätt resten av mjölken, gröt, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degn jäsa övertäckt i ca 40 min. Rulla sedan bullar av degen och lägg sedan på bakplåtspapper och om man vill strö på lite solrosfrön (går bra utan också). Sätt ugen på 225º. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Låt svalna på galler. Frallorna går mycket bra att frysa och passar lika bra till frukost som till mellanmål och som bröd till maten. 



Svalkande sommarregn



Underbara sommardagar.

Vaknade av att regnet smattrade på rutan denna morgon för omväxlingsskull. Riktigt mysigt att ha en anledning till att ligga kvar och dra sig i sängen. När solen skiner, har jag inte samvete till det när jag väl vaknat på mornarna, men när dagen börjar som denna gjort med svalkande nederbörd kan jag lätt ligga och mysa en bra stund extra. Så inget undantag denna torsdag, inte mycket gjort hittills med andra ord.  

Tycker dock att det börjar ljusna på himlen. Så vågar nästan sätta en liten peng på att solen inte är allt för långt borta och att den dyker upp redan i eftermiddag och då blir det utomhusaktiviteter som gäller för min del igen. Ha en skön torsdag och sköt om er tills vi hörs igen!

Kramar ♥




Första magbilderna



Första magbilderna här i bloggen tagen idag i vecka 20 (19+5). På
mig bär jag vit klänning från Gina Tricot. Sommarfavoriten "Elin" på
naglarna från Make Up Store och Sjöö Sandström klockan på armen
som jag fick i morgongåva från maken ♥  

Inte mycket att rapportera här från västra sidan av landet denna onsdag. Dagarna flyter ihop och det är mestadels soligt och kvavt i luften. Orkar inte med särskilt mycket i värmen, mer än att sitta i skuggan och gäsa i kapp med sötaste katten Hans.

Gårdagen tillsammans med mina fina barndomvänner var riktigt mysig. Det bjöds på både fika och grillning hos Linda och vädergudarna bjöd på ett litet uppfriskande regn mitt på dagen, riktigt skönt! Fick dessutom med mig en påse med mamma-kläder hem. Väldigt bra med vänner som redan varit gravida och som har samma storlek som jag själv. Tusen tack Linda och Anders för gästfriheten och även tack till Anna och Kicki plus alla söta barn för en trevlig dag!    

Har förutom att vara förpassad till skuggan försökt fotografera min lilla bulle i olika vinklar på begäran från er läsare. Dock utan att ha lyckats nämnvärt. Magen är helt enkelt för liten ännu för att göra sig bra på bild. Så ni får helt enkelt hålla tillgodo med bilderna ovan tills längre fram. I vinkeln på kortet längst ner ser magen riktigt "stor" ut tycker jag, när jag står upp så är den mindre för att inte tala om när jag ligger jag på rygg. Då försvinner den och jag undrar vart Myris tar vägen :-) Men han blir kanske inte så stor vår lille plutt. Själv vägde jag bara
2 550 g och var 47 cm lång när jag föddes två dagar efter utsatt tid. Maken föddes fem veckor för tidigt och vägde bara runt 2 000 g, så han fick ligga i kuvös. Det hoppas vi att vår lilla myra slipper utan att myris väljer att komma ut först när han är färdigbakad så hans mamma och pappa slipper oroa sig i onödan ♥ 

Nu ska jag ut igen. Senare ska vi packa bilen och åka iväg på en picknick, mamma har bakat en ost- och skinkpaj som ska med bland annat. Sköt om er, så hörs vi en annan dag.

Kramar/Anna ♥



Lata semesterdagar


Blir mycket läsning just nu. Hoppas finna inspiration till barn-
rum, men har inget funnit ännu.

Dåligt med just barnrums i inredningstidningarna. Har dock
en ganska klar bild av hur jag vill ha Myris lilla rum ♥


Och så mycket vatten blir det just nu...

God morning eller borde kanske skriva god förmiddag, klockan har ju passerat 10 redan. Allt blir förskjutet när man har semester vilket inte gör mig något alls. Underbart att i sin takt äta frukosten ute på altanen, läsa morgontidningen och sedan bege sig ut i solen och ta dagen som den kommer. Inget stress, inga måsten, bara lugn och ro - precis som jag gillar. 

Strax ska min barndomsvän Anna och hennes lille Gabriel komma och hämta mig så ska vi åka till en annan av våra vänner Linda för en fikastund. Ser jag framemot, så skoj att ses. Dessutom extra kul nu när jag äntligen kan vara med i visst barnsnack då jag är sist på bollen i gänget, men perfekt för snacka om mycket erfarenhet jag har runt mig. Jag som verkligen är novis när det gäller barn, har aldrig ens bytt en blöja. Stackars Myris han kommer bli en liten försökskanin för jag tror inte maken bytt någon blöja han heller i sina dagar ;-)

På tal om maken så saknar jag honom massor, men vi håller kontakten via telefon och MSN med webcam varje dag. På fredag/lördag kommer han förhoppningsvis ner hit, lääängtar!

Nej nu måste jag ta på mig min A-linjeformade jeansklänning och mina välanvända flipp flopps så jag är beredd att åka när Anna dyker upp här på gårdsplanen. Önskar er en underbar tisdag, på återseende!

Kramar ♥  



Grekisk "pyttipanna"



I lördags bjöds vi på en god rätt hos grannfamiljen Larsson som min familj umgåtts med i många år. En grekisk pyttipanna som jag tyckte det var riktigt god tillsammans md den svala såsen. Så bad om receptet så även ni kan testa göra denna enkla rätt som sköter sig själv i ugnen. Ursäktar den inte alltför bra bilden, men fick inte till en bättre i motljuset. Varsågoda!

Ingredienser - 4 personer
1 påse klyftpotatis eller egen
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
1 ask körsbärstomater
1 burk svarta oliver
1 fetaostblock

Marinad
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar

Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök

Gör så här:
Skiva fläskfilén i lagom skivor och marinera sedan köttet minst 5 timmar eller över natten i marinaden. Lägg potatisklyftorna underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst tomater, skivad paprika, klyftade lök och oliver. Sätt sedan in långpannan/formen i ugnen på 225 grader i 45 minuter. Smula över fetaosten mot slutet så den inte bränns allt för mycket. 

Sås:
Rör ihop creme fraiche, majonäs i en skål, krydda med salladskrydda och pressa i valfritt antal vitlöksklyftor efter smak. Servera den kalla såsen med pyttipannan.

Smaklig måltid!



De första små "buffarna" ♥



Gårdagens middag hos grannarna till familjen var riktigt trevlig med god mat och
gott sällskap. Jag fick t o m en egen flaska med mousserat utan alkohol, riktigt gott. 

Här har ni en som njuter av ledigheten i fulla drag denna söndag. Galet varmt bara, just nu är det +30.5 grader i skuggan, men blir för kvalmigt för mig och magen går vi ner i den svala källaren och sitter där en stund så jag klagar inte. Väntar nu på att maken ska komma förbi en kort sväng innan han kör vidare hem mot Stockholm igen för sin sista arbetsvecka innan hans semester. 

Vaknade förresten imorse av att Myris buffade på min vänstra sida av magen. Första gången jag känt det så tydligt för det måste ha varit lillkillen som ville göra sig påmind där på morgonkvisten. Gick in i vecka 20 igår lördag så nu är det väl dags för honom att börja leva rövare och "sparka". Jag har dock min moderkaka i framvägg/i bukvägg vilket betyder att moderkakan ligger mitt på min mage som en stor mjuk stötdämpare på gott och ont. Naturligtvis bra med ett extra "skydd" men moderkakan tar på någotvis också ”udden av” sparkarna så det kan bli så att jag inte kommer känna honom lika tydligt som dem som har moderkakan på annat vis. Men idag kände jag iallafall något liv där inne, mysigt är bara förnamnet!

Nu ska jag bege mig ut i trädgården och leta upp skuggan under något träd. Ha en fortsatt skön söndag så hörs vi och glöm inte dricka en massa vatten så ni slipper läskig vätskebrist! 

Stor kram ♥  




S E M E S T E R


Marknadsstånd fulla med godis, inget för mig just nu som inte
varit det minsta för sötsaker sedan lillmyran flyttade in. Men
det fanns andra som handlade av karamellerna från karamell-
kokeriet. 
   

Ett keramikstånd med alster av min "gamla" dagmamma. Bland
annat hade hon flera fina frukostskålar och en fin keramikskål i 
vitt med svarta läderband som jag blev förtjust i, blev dock inga
köp. 

Folk trändes mellan marknadstånden i stillastående värme.
Verkligen inte mycket att ha om ni frågar mig, mest "skräp"
men kul att springa på gamla bekanta.

Tillsist bild på mamma och maken i gröngräset denna soliga
och lördag.


Så är den äntligen här S E M E S T E R N. Jag tror knappt det är sant att jag ska vara ledig en hel månad. En fyra veckors period där jag kan göra precis som jag vill utan en massa krav och måsten som att gå upp i ottan, underbart! Hoppas solen vill skina alla de kommande 30 dagarna dessutom.

Det har iallafall börjat bra då denna lördag har visat sig från sin allra bästa sida med strålande sol och en temperatur på 26 grader. Blev långfrukost på altanen innan maken, mamma och jag gick en liten sväng på marknad i total stillastående värme där mellan stånden - pust! Inget av värde att shoppa, men trevligt att springa på en massa gamla bekanta, plus att det blev en fikastund med Anna och Kicki och deras små prinsar. Sedan har jag legat i i skuggan på en filt i trädgården och sovit, hur skönt som helst. Detta är verkligen semester.     

 

Ikväll ska vi på middag hos några vänner till familjen och för mig blir det till att skåla in ledigheten i alkoholfritt bubbel. Maken har lämnat oss och har åkt iväg på grabbäventyr söderöver. Så nu får vi klara oss flera dagar utan honom jag och myris. Men förhoppningsvis svänger han förbi här en kort väng imorgon påväg tillbaka till Stockholm så jag hinner pussa på honom lite.

Nu dags att hoppa in i duschen och piffa till sig. Ha en underbar lördagskväll och på återseende!

 

Stor kram ♥ 



Äntligen är fredagen här


Min last just nu, iskall vattenmelon i skivor, superläskande & perfekt
fylld med en massa vätska. Skålen kommer från Bruka, värmeljus-
stakarna & olja/vinäger flaskorna från Cult Design. Avlångt fat som
flaskorna står på är från Åhlens.


Äntligen är sista arbetsdagen här, snart ÄR det verkligen semester för min del. Jag har redan hunnit med det mesta som måste vara klart innan eftermiddagen är till ända, så jag kommer nog t o m kunna gå hem lite tidigare som det ser ut. Maken och jag åker ner till Västkusten antingen direkt efter jobbet eller tidigt imorgonbitti. Han stannar över helgen där nere och jag i vad det ser ut som nu iallafall, en vecka. Maken ska träffa ett gäng med karlar imorgon lördag och vad de ska hitta på vill jag inte ens veta. Det brukar gå vilt till när de har sina middagar har jag förstått ;-)

Igår hade jag riktigt ont i magen. Var helt uppsvälld och det kändes som jag skulle spricka stundtals. Jag såg  mer ut att vara i vecka 30 än i mina i jämförelse "fluttiga" 19 veckor. Det var t o m jobbigt att gå hem från jobbet så jag fuskade och tog Tvärbanan. Låg sedan hela eftermiddagen och halva kvällen på rygg då det kändes bra mycket bättre så fort jag låg ner. Jag som oroat mig för det mesta hittills, oroade mig dock inte denna gång för att det var farligt för Myris, utan vet att det "bara" var mina tarmar som spökade. Dock är det väl tack vare lillplutten som mina tarmar lever sitt egna liv just nu. Tack för det vår lilla busunge ;-)

Påtal om magen så är ni många som skrivit och vill se en magbild så jag får väl se till att fota en när jag är nere på Västkusten i veckan. Har inga bilder som passar sig för bloggen som det är just nu. Nä hör ni, nu måste jag kila, plikten kallar en sista gång på fyra veckor!

Ha en skön helg, så hörs vi nästa gång från den västra sidan av landet.

Kram/Anna ♥



Världens växtkraft


Ljuvligt blå luktärtor.

Rosa "bullig" Hortensia.

En palmliknande liten Rönnsumak.

Och sist, nästan hela "djungeln" samlad på bild :-)

Det har fullkomlig exploderat på vår balkong med all växtlighet denna sommar. Vilken rekordstart. Den förr så späda lilla luktärtsplantan som jag fick i våras och som min pappa drivit upp från "egenskördade” frön, är nu så stor att den har börjat klättra upp i trädkronan på vår gamla övervintrade pil. Superfint med alla blå väldoftande blommor som täcker den annars ganska kala och tråkiga trädstammen. Likaså blomlådan med de gammalrosa pelargonerna är hur frodiga som helst, likaså den fluffiga Hortensian och den palmliknande Rönnsumaken som bara var en pinne med två blad när jag fick den i maj.

 

Tycker det är skoj att ha en massa växtlighet på balkongen. Ger ett lummigt och ombonat intryck och i år är jag verkligen nöjd med alla växterna som jag lyckats väl med. Så skoj att varje kväll när det är dags för en omgång med vattenkannan se hur det har växt sedan kvällen innan. Intresset kommer från pappa. Honom hittar man nämligen oftast liggandes på knä i något av landen hemma i mitt barndomshem under sommarhalvåret. Antingen lukandes, kämpandes med någon skadeinsekt eller bara pysslandes i största allmänhet med växterna och så har det varit sålänge jag minns.

 

Ja då var det bara en arbetsdag kvar innan semestern drar igång för min del. Känns mycket bra måste jag säga. Bara lite tråkigt som jag nämnde igår att maken jobbar ytterligare en vecka. Får lite dåligt samvete att lämna honom ensam hemma en vecka, men han arbetar ju hela dagarna i o f s så han klara sig väl.

 

Nu ska jag sätta tänderna i kåldolmar, färskpotatis och massor av rårörda lingon - gott!

 

Kramar ♥




Rosa lemonad


Förra helgen inhandlades denna söta rosa flaska från Lorina.

Innehållet "Pink Lemonade" för alla som inte vill dricka alkohol
av en eller annan anledning.

Sedan sekunden vi fick det lilla söta plusset på stickan så har jag enkelt avstått allt vad alkohol heter. Finns inte i min sinnesvärld att jag skulle dricka med en liten myris i magen. Dock har jag köpt både alkoholfritt öl, bubbel och rosévin för att vid sina tillfälle få till en lite festligare känsla. Inte alltid så kul att sitta med sitt vatten även om jag tycker det är bland det bästa man kan dricka till mat. Men tror ni förstår hur jag menar med det lite "festligare" emellanåt.   

Köpte denna "Pink Lemonade" på Erssons förra helgen när vi köpte skaldjuren inför picknicken. Föll väl först och främst egentligen för flaskan och struntade nästan i vad det var i, typiskt mig :-) Visade sig smaka lite likt Fanta Citron, riktigt frisk och god. Både maken och jag gav lemonaden tummen upp och ett extra plus för flaskan som vi nu har kylskåpskallt vatten i. Så nu har jag hottat upp vattnet på köpet på något sätt.

Näst sista dagen för mig denna torsdag innan jag går på fyra veckors semester. Synd att älsklingen inte går på sin semester samtidigt, utan jag har första veckan solo (nästa fredag är det makens tur att joina mig och ledigheten). Jag har tänkt roa mig med att åka till Västkusten nästa vecka när maken jobbar. Både mamma och pappa har semester, likaså är de flesta av mina barndomsvänner lediga så hoppas på lite träffar med dem också under veckan. Hoppas såklart även på att solen stannar så man kan få sig lite sol på nosen vid havet.

Nu ska jag göra mackor, på återseende!

Kramar ♥



Tack för alla lyckönskningar!



Dagens eftermiddagsfika på Espresso House. Ljuvligt god is chai och lite mindre
ljuvlig bagel med cream cheese som mest var torr och trist. Men mackan slank
ner ändå, Myris älskar nämligen just mackor :-) 

Jag är totalt överväldigad, 231 st gratulationer har inkommit på gårdagens inlägg och de hundra första kom inom 2 timmar från det att jag postat inlägget - vilket rekord! Jag upplever så mycket värme och omtänksamhet i vart och ett av era kommentarer trots att jag inte känner de flesta av er. Sådan omtanke och vänlighet är mer än en gravid jag kan ta utan att fälla ett gäng med tårar kan jag meddela. Tack snälla ni för alla era fina lyckönskningar säger både maken och jag!

 

Har efter jobbet vart på en mysig fikastund med fina Zandra som jag lärde känna här via bloggen för något år sedan. Vi hamnade på Espresso House och hade en mysig stund i solen. Det blev automatiskt en massa gravidsnack eftersom hon och sambon ska ha en liten bara några veckor före oss. Vi hann även prata om lite annat däremellan. Tack rara för mysig stund ser framemot hösten/vintern!

Nu nyss hemkommen har jag inte hunnit med mycket mer än att starta upp datorn och läst alla era fina kommentarer ännu en gång. Tack snälla som sagt! Nu ska jag sjunka ner i soffan på balkongen en stund och börja i en ny bok. Sköt om er och på återseende!

Kramar ♥ 



Vårt lilla mirakel ♥


Lilla du därinne, jag undrar så vem du är? Att jag vet så lite om dig
fast du redan är här. Är det dina tår jag känner, ditt hjärta jag hör
slå? Är det sant att du har ögon, naglar och en mage att pussa på?
Jag vet så lite om dig fast du redan är här, men jag älskar dig som
tokig vem du nu än är ♥

Så känns det äntligen rätt att dela med mig av vår lilla "hemlighet" här på bloggen. Vår lilla secret som fyllt mig med kärlek ända sedan plusset visade sig där på stickan två dagar före min födelsedag i mars. Snacka om den allra finaste födelsedagspresenten man kan få. 

Som flera av er gissade i förra inlägget så har vi idag varit hos barnmorskan på ett så kallat rutinultraljud och vi fick se en livlig liten krabat som inte ville visa upp sig nämnvärt för varken sin pappa, mamma eller barnmorskan. Utan han levde mest rövare där inne i livmodern, vår lilla busunge! Ja ni läste rätt, det gick inte att ta miste på att det är en liten pojke som växer i min mage och detta bekräftade även barnmorskan. Världens sötaste plutt tycker såklart vi ♥  

Myran som varit arbetsnamnet hittills är planerad att se dagens ljus fredagen den 3:dje december och jag är nu i mitten av vecka 19 (18+3). Så med andra ord har jag snart passerat halvvägs och imorgon är det "bara" 149 dagar kvar till BF. Mina gravidveckor hittills har faktiskt varit exemplariska. Inte en tillstymmelse till illamående, minimalt med krämpor, bara något kilo upp i vikt hittills, inga speciella cravings eller större hormonsvallningar för den delen. Visst de första veckorna var jag bedövande trött, men eftersom jag visste vad det berodde på var det inte värre än att jag fick se till att sova så mycket som möjligt när tillfälle väl gavs. Den värsta tröttheten släppte runt vecka 10, precis lagom tills vi reste till New York. Efter det har jag varit mitt vanliga jag igen, nästan iallafall! 

Det enda som jag tycker är jobbigt är denna ständiga oro över att något ska hända. Jag är för det mesta en ganska lugn person som sällan oroar mig för saker i onödan, men detta med att vara gravid gör att jag oroar mig konstant och det placerar mig med andra ord inte i kategorin "cool mamma" direkt. Jag har målat upp de värsta scenario i huvudet emellanåt och tvivlat både en och två gånger på att det verkligen bor någon där inne trots att jag faktiskt sett vår lilla myra hela fyra gånger redan. Första gången i vecka 7 (6+3) då han bara var en liten prick som mätte 4.2 mm med ett hjärta som pickade och som fick hela det lilla embryot att hoppa på monitorn. Andra ultraljudet var jag på två veckor efter det första, alltså i vecka 9 (8+3) eftersom barnmorskan vid det första ultraljudet såg två uppklarningar och var rädd att jag hade två foster i magen och att den ena av dem växte utanför livmodern (utomkvedshavandeskap). Det visade sig dock vara normalt och då var vår lilla myra 6.3 mm "stor". Tredje ultraljudet var ett KUB-test i vecka 13 (12+5) och då låg det plötsligt en "riktigt" bebis där inne och visade upp sig, söt som socker. Så överväldigande att det inte går beskriva, allt såg bra ut även den gången - Lycka!      

Både jag och maken är såklart överlyckliga över att vår lilla familj om allt går som det ska, kommer att utökas innan året är slut. Och idag när barnmorskan berättade att plutten nu är runt 20 cm lång, att allt såg normalt ut och att det är en liten son vi väntar, så rann tårarna ner för mina kinder. Maken var bra rörd han också där han satt i stolen bredvid. Mäktigt är bara förnamnet och alldeles, alldeles underbart! 

Nu ska jag starta upp grillen för det är matdags. Detta med matlagning kanske jag ska nämna har jag tappat lite som intresse sedan Myris flyttat in. Inte för att jag mår illa eller känner avsky för något speciell råvara, men känns inte lika kul helt enkelt. Men äta bör man annars dör man, men jag äter inte för två som många brukar uttrycka det, jag har faktiskt fått mindre aptit än före jag blev gravid och sötsaker har jag knappt rört de senaste månaderna så nu vet ni varför receptinläggen inte har duggat tätt de sista månaderna, men jag räknar med att intresset kommer tillbaka och då likaså inläggen såklart!

På återseende och lyckliga kramar ♥ 



Vätskebrist & glossiga magasin


Den senaste tiden har jag plöjt mängder av tidningar. Köpte med mig ett gäng
till Kreta och väl hemkommen har det fortsatt. Älskar att bläddra i de glossiga
magasinen och särskilt nu när man kan sitta ute och njuta. Denna är den
senaste i samlingen. 

Nu är vi på plats på det nya våningsplanet jag och mina kollegor. Jag hann få allt på plats innan jag traskade hem i eftermiddags i närmare +30 grader och strålande sol. Märkte redan tidigt denna måndag av en begynnande huvudvärk och misstänkte då vätskebrist och drack mig full på vatten. Blev bättre efter det, men nu ikväll har jag återigen ont så mera vatten har vart botemedlet. Hoppas det hjälper, inte konstigt att man förlorar vätska medtanke på värmen även om jag tycker att jag dricker, men tydligen inte tillräckligt!

Imorgon ska jag arbeta hemifrån. Inte för att jag redan nu gett upp detta med att sitta i kontorslandskap ;-) utan för att det passar bäst med tanke på det lilla möte som jag och maken har inplanerat en stund på förmiddagen. Hur jag gör därefter återstår att se, kanske tar mig till jobbet och sätter mig där och arbetar vidare eller så blir det vid skrivbordet här hemma. Ser mycket framemot morgondagen i vilket fall. 

Nu ska jag lägga mig, tror det är bäst för huvudvärken. Sköt om er och på återseende!

Kramar ♥ 



Välkommen sista arbetsveckan



Min söndag spenderades på balkongen i vågrätt läge med
läskande vattenmelon och bra litteratur.


Så var det dags för min sista arbetsvecka innan jag går på fyra välförtjänta semesterveckor. Hoppas såklart att vädret orkar hålla i sig för nu är det verkligen ljuvligt tycker jag *Håller tummarna*.

Strax dags för mig och mina kollegor att sätta fötterna för första gången på vårt nya våningplan, plan nr 10 för att vara exakt. Det betyder också att det återigen är dags att ta tag i flyttkartongerna som jag nyss packade så varsamt. Nu ska allt innehåll upp igen, men härligt att allt är helt nyrenoverat på hela våningplanet med grå dämpande heltäckningsmatta och vitmålade väggar, helt min stil och bra mycket bättre än där vi suttit hittills. Sedan att det är kontorsladskap jag numera ska sitta i får jag försöka leva med. Kommer sakna mitt alldeles egna kontorsrum som jag kunde stänga om det behövdes ibland, men tror man vänjer sig ganska snabbt vid detta nya sätt också. 

Förövrigt gick min söndag verkligen i avkopplingens och lugnets tecken. Jag låg nästan hela dagen ute på vår numera lummiga balkong (växer verkligen så det knakar i alla mina krukor!) och plöjde både nya "Recidence" och pocketböcker. Verkligen avkoppling på hög nivå, kröp dessutom i säng i god tid igår kväll så idag är jag utvilad och pigg som en mört (vore väl konstigt annars). Nu ska jag fläta håret och bege mig ut.

Önskar er en fin måndag, på återseende!

Kramar/Anna ♥  




På en ljusblå filt i solnedgången







Så här underbart hade vi igår kväll på bryggorna utanför vårt hem i Sjöstaden.
Bryggorna var fullkomligt överfulla med picknickande och grillande människor.
Vi fann dock en liten avskild plats längst ut på en av bryggorna där vi dukade
upp diverse godsaker på den ljusblå picknickfilten.


Vaknade till ännu en dag med sol, värme och ledighet. Har njutit min frukost tidigare denna morgon ute på balkongen, medan maken fortfarande låg i drömmarnas värld. Själv vaknade jag redan strax efter klockan 06 och kände mig klarvaken. Låg och läste en stund innan jag blev för rastlös och klev upp. Var så lugnt och fridfullt när jag satt ute och läste Dagens Nyheter i morgonsolen, tror knappt det var någon mer än jag som var uppe så tidigt här i Sjöstaden denna söndagsmorgon.

Gårdagens lilla picknick på bryggorna utanför vårt blev riktigt mysig i kvällsolen. Vi hittade en liten avskild plats längts ut på en av bryggorna där vi dukade upp färska skaldjur såsom räkor, rökta räkor, havskräftor och blåmusslor. Till det bröd och en hemmagjord himmelskt god aioli med lime från Erssons Delikatess där vi även köpt skaldjuren. Kan verkligen rekommendera deras delikatesser allt från säsongens skaldjur, fisk, hemmagjorda räksmörgåsar i modell större, klassiska ostar, choklad, efterrätter och nybakat bröd. Maken som inte är lika galen i skaldjur som jag hade "beställt" en sallad med bland annat kokt ägg, rökt kalkon, rödlök, gurka och sugarsnaps som jag svängde ihop på eftermiddagen. Vi satt där en bra stund och hade det riktigt mysigt på vår filt med bara fötter och lite småplanering inför framtiden. Även Sjöstadens fåglar fick sin beskärda del när vi var klara med vårt picknickande. Snacka om att maken blev populär när han bjöd på både bröd och skal från räkorna.

Idag har vi noll och inga planer, skönt! Ska så fort jag är klar med detta inlägg återigen sätta mig på balkongen och läsa vidare ur boken "Den mörka ängeln", äta vattenmelon och dricka mängde med isvatten med egenodlad mynta.

Ha en riktigt skön söndag. Kramar/Anna ♥



Perfekt bad & glassväder


Badplats ute på Tyresö som vi hittade till denna varma
sköna lördag mitt i sommaren.

Besök på bryggorna blev det för oss, men blev inte mer än
så. Fegade ur och det blev inget dopp. Skyller på att det
såg ut att vara väldigt läskig botten ;-) 

Men det fanns gott om modiga och badglada människor 
både i vattnet, stranden och på bryggorna. 

Älsklingen slår på stort och bjuder på mumsig glass i
värmen, gott gott!

Blev klassikern Piggelin som jag älskat sedan jag var liten
för min del.

Maken körde på riktigt glass i bägare: vanilj, blåbär och
pecannötkola. Låter gott det också, men var själv mer
sugen på isglass denna dag.

Gällde att äta snabbt dock, för min isglass smälte fortare
än jag hann äta. Dripp, dropp med seg sockerlösning
överallt blev resultatet. Smartare att välja glass i bägare
som maken gjorde när det är +30 grader. 

Vilken fantastisk sommardag vi har denna 3 juli 2010. Vi har varit ute en sväng och hittade bland annat till en badplats i Tyresö där vi njöt av solen och doppade fötterna i det tillsynes ganska ljumna vattnet, men blev inget dopp för någon av oss, såååå varma var vi inte ;-) Stranden var överfull med barnfamiljer som picknickade på allt från pastasallader till pannkaksrullar och alla såg ut att njuta i solen, både föräldrar, barn och ungdomar som trängdes där på sandstranden. 

Efter strandbesöket blev det en sväng till ICA för att uppdatera med matvaror till kylen. Blev även ett besök i Saluhallen i Sickla där jag köpte på mig ett gäng med färska skaldjur, limeaioli och nybakt bröd från fantastiska Erssons Delikatess som ska intas om någon timma nere på bryggorna här utanför vårt hem. Måste passa på när det är sommar och att picknicka med godsaker ute. Måste bara vänta tills den värsta hettan lagt sig, inte så trevligt att sitta och äta i gassande sol. 

Nu ska jag ta mig en dusch och tvätta bort doften av dagens solning. Ha en fortsatt skön lördag mina fina läsare!

Kramar ♥



Sommarkväll i juli


Fredagsmys med svenska jordgubbar och godaste vaniljglassen.

Sitter här på balkongen med laptopen i knät och njuter av denna stilla och ljumna sommarkväll. Magen är mätt och belåten efter det att maken och jag grillat tidigare ikväll och middagen avslutades med ljumna jordgubbar och sval krämig vaniljglass. Detta är livet!

Min fredag har varit på topp från det att jag klev upp imorse tills dess att jag nu sitter här som sagt i rottingsoffan och bara njuter i fulla drag av att det är helg och ledighet. Hör hur mina kära grannar runt omkring i husen sitter ute och skålar och njuter de också av sommaren, så mysigt!

Tog en uppfriskande dusch tidigare under kvällen. Använde Philosophyduschkrämen i doften ananas och kokos som jag köpte i USA och jisses vad GOTT den luktar. Perfekt sommardoft, så jag sitter här och luktar lite som en tropiskdröm skulle jag säga i min svarta smockklänning med det blonda håret i en slarvig knut på huvudet och nakna nypeelade fötter.

Nej nu ska jag gå och pussa lite på maken. Njut av sol och värm så hörs vi säkert imorgon igen!

Kramar ♥



Happy Friday


Jag förra fredagen på mamma och pappas balkong på Kreta
blickandes ut på Medelhavet. Glad var jag då, lika glad är jag
idag, det är ju fredag igen!!!

Sista arbetsdagen vilket betyder att det är FREDAG och det stundar två lediga helgdagar. Två dagar som om man får tro på metrologerna ska bjuda på hett sommarväder med temperaturer upp mot +30 grader. Så det får bli bikini på, ut i solen och underhålla den lilla solbränna jag lyckades få på Kreta. Ett dopp i havet kommer det nog dock inte bli, för som sagt jag är en riktigt badkruka och vattnet kan inte hålla särskilt många grader ute i Skärgården eller va tror ni?

Idag är även sista dagen jag kommer att tillbringa i mitt alldeles egna kontor. På måndag blir det första gången i mitt 9-åriga arbetsliv som jag ska samsas i ett kontorslandskap. Blandade känslor inför detta faktum, men eftersom jag är en person med positivt sinnelag försöker jag intala mig att det kommer bli bra. Blir ju mer socialt om inte annat när jag ska sitta ihop med "mina" karlar på avdelningen :-)

Ikväll blir det grillning med goda tillbehör och kylda drycker i glasen. Sommar, sommar, sommar - I love you!

Happy friday på er!

Kram/Anna ♥



Detaljerna som gör det


Mycket  förtjust i kuddarna jag köpte i våras från H&M
Home till rottingsofforna ute på balkongen. Så nöjd!


Betongfat på klinkergolvet fyllt med vatten och viiiiiiita
stenar. Just nu flyter dessutom en ensam lilja i vattnet.
Enkelt och snyggt tycker jag.

Strandtriften på soffbordet påminner mig om klipporna
vid havet i Varberg. Finns mängder med sådana rosa
blommor som växer vilt där.

Soffan med kuddarna i sov jag skönt i under gårdagens
eftermiddaglur.. ZZZzzz... !

Välkommen
första juli 2010! Hela gårdagen blev lite upp och nervänd efter min ofrivilliga "sovmorgon" och stressen som uppkom efter att detta upptäcktes är ju inte att leka med. Trots att man vet att det inte finns en chans i världen att man ska hinna ifatt tiden man sovit bort, stressar man ändå likt en tok, egentligen är ju skadan redan skedd så varför stressa ihjäl sig på kuppen? Men så fungerar iallafall jag.. dumt jag vet!

Efter gårdagens arbetsdag valde jag att ta det lilla lugna. Först blev det en underbar tupplur i en av sofforna på balkongen. Skulle lägga mig för att läsa ur boken "Den mörka ängeln" av Mari Jungstedt som påbörjades på planet hem från Kreta, men hann knappt öppna de mjuka pocketpärmarna innan jag var inne i dimman. Efter den sköna sovstunden i den ljumna eftermiddagsskuggan tillbringades resten av kvällen på en uteservering i solen tillsammans med maken och vad vi åt? Jo grekiskt(!) som om man inte fått nog av det vid detta laget ;-) Men det var riktigt gott, souvlaki med kyckling och grönsaker valde jag, couscous och taziki som tillbehör, gott, gott! I all hast när jag skulle ner och möta maken glömde jag kameran så inga bildbevis finns från varken måltiden eller efterföljande promenad på bryggorna, tyvärr! Förvirrad är ordet för mig.

Snart dags att bege mig mot arbetet och mitt ekande kontor som är nerpackat i hela sju flyttkartonger. Det enda som inte är nerpackat är i stortsett några pappershögar och min gamla dator, så inte underligt att det ekar mellan mina halvsunkiga väggar. Ska bli skönt att komma till ett helt nyrenoverat våningsplan på måndag.

Önskar er en bra dag och imorgon är det återigen fredag - jippi!

Stor kram ♥




RSS 2.0