Årets bloggträff i bilder






Tack tjejer!!!



Årets bloggträff - förberedelserna


Dukning och en ny rosa kudde i soffan... ;-)


Lugnet före stormen...

Dukningen...

Snittar med parmensancremé toppad med fikon.. 

Crostini med tapenade, pinjenötter & basilika...

Bubbel i glasen, snittar, oliver och physalis...

Igår kväll gick då årets bloggdate av stapeln här i Sjöstaden. Sju sköna pinglor träffades för första gången allihopa. Kvällen blev verkligen helt galet lyckad och alla är så gulliga och rara och som någon sa, "-Alla ser precis ut som på sina bloggar", haha - och det stämmer kan jag intyga ;-)

Det var rena drömmen att få vara värdinna för dessa härliga människor, alla var supertacksamma och jag fick en massa fina presenter och vackra blommor (ska visa dem i ett annat inlägg). Det blev en massa tjejsnack och man skulle nästan kunna tro att det befann sig Paparazzi i lägenheten, för blixtar for genom luften under större delen av kvällen, helt galet. Var enda pryl, maträtt och tugga förevigades för att inte tala om oss själva, det posades en hel del kan jag avslöja! Bilder kommer...

Tack alla inblandade, ni är helt fantastiska och jag hoppas på en ny date i början av sommaren!!! 

Imorse när jag slog upp mina blå, fann jag tre av pinglorna i fullgång med att förbereda sig inför en dag med shopping här i huvudstaden. Själv fick jag hoppa över den delen, då jag har massor att förbereda för inför kommande arbetsvecka, med både tjänsteresa och en revision som ska göras, så jag hinner helt enkelt inte. Jag har ju dessutom fördelen att jag bor här och kan ut och handla när jag än önskar, så det fick bli så här denna gången.  

Nu ska jag försöka plocka ut några passande bilder från gårdagskvällen, ni får helt enkelt hålla till godo med bilderna på förberedelserna ovan så länge ;-)

Stor kram!



Kyckling med grillad paprika och mozzarella


Kvällens huvudrätt..

Jag behöver er hjälp, jag ska bjuda på ovandstående rätt med pasta och en sallad ikväll, men är rädd att det kanske blir för torrt? Men vad sjutton passar det med för sås om man nu ska ha någon till detta? Funderar på att blanda pastan med lite pesto, då blir det ju mer "såsigt" men blir det kanske blir too much???

Vore såååå tacksam om ni kunde tipsa mig om något eller om ni tror att det funkar som det är?

Kraaaaaaaaaam

Kyckling med grillad paprika och mozzarella

Ingredienser 4 portioner
500 gram kycklingfilé
1 msk smör
1 burk paprika, grillad
1 st mozzarella färsk
1 st vitlöksklyfta
1 dl färsk bailika
salt & peppar
2 msk pinjenötter


Gör så här

Stek kycklingfiléerna till de är gyllenbruna i en stekpanna. Salta och peppra. Lyft över kycklingfiléerna i en ugnsfast form.Grovhacka paprika, mozzarella och vitlök. Fördela över kycklingen som ett täcke och strö över pinjenötter och färsk basilika. Gratinera i ugn på 200° i ca 10 min. Serveras med pasta och en blandsallad.

Smaklig måltid!




"Take" by Ferruccio Laviani


Bordslampan "Take" designad av Ferruccio Laviani för
danska Kartell. Oerhört svårt att fotografera dessa lampor
 i plexiglas, får försöka ta en bättre bild i dagsljus framöver.

Så är det strax läggdags igen, denna vecka sa vips och försvann... Jag ska bara in en snabbis i duschen innan jag ska krypa i säng. Har inte suttit i en minut sedan jag kom hem, handling av matvaror, middagsförberedelser, röjning och ett trevligt litet telefonsamtal med en glad Katta.

Torsdagen har varit bra och förutom alla förberedelser inför bloggpartyt imorgon, så har jag även förberett för kommande tisdags tjänsteresa, då jag inför en grupp med x-antal män i sina bästa år ska redovisa resultatet på en granskning jag gjort. Lagom skoj för jag vet att de kan vara rätt så bitska när de får kritik, men jag kan ju ogärna be chefen att följa med som ett förkläde, så det är bara att bita i det sura äpplet, jag ska i alla fall vara väl förberedd.

Förövrigt var det bordslampan "Take" från danska Kartell som var den nya lilla familjemedlemmen i påsen från "home in harmony" som inhandlades i lördags. Lampan pryder numera vårt vita sideboard i vardagsrummet. Från början tyckte jag att det var alldeles för vasst ljus i lampan, men med en dimmer på är det nu riktigt harmoniskt och jag är nöjd. 
 
Nej nu är det duschen som gäller och sedan ska jag sova så att jag är riktigt utvilad tills imorgon då det är MYCKET på schemat!

Kram och godnatt!



Svarta heels





Eftersom jag inte hinner blogga direkt mycket just nu klämmer jag in några bilder på ett annat par av de skor jag fyndade från ASOS för någon vecka sedan, jag tycker att skorna är skitsnygga. Hur snygg jag är när jag försöker att gå i dem är dock en helt annan femma ;-)

Nu efter jobbet ska jag och handla råvaror inför morgondagens middag. Har jag tur traskar jag och älsklingen hemåt tillsammans idag och då kan jag få lite extra bärhjälp, annars måste jag nog hem först och lämpa av jobbdatorn som ska med då jag eventuellt jobbar hemifrån imorgon fredag. Det blir helt enkelt lite mycket att bära annars med tanke på att min eviga följeslagare Mulberryn dessutom alltid hänger på min högra axel. Nej, nu måste jag skynda mig att blir klar med diverse utskrifter här.    
 
Vi hörs lite senare förhoppningsvis!

Stor kram! 



Iittala Essence


Vinglas 45 cl från Iittala som jag har spanat in ett bra tag.
Härom veckan slog jag till och inhandlade x-antal st.

Hej på er, jag har en mini paus mitt i allt städande och fejande som pågår här hemma ikväll. Tvättmaskinen jobbar den också för fullt med lakan så de kommande nattgästerna får sova i fräscha sängkläder. Idag har jag varit fram och tillbaka i stan och nu är jag äntligen klar med en present inför fredagen och jag är i alla fall relativt nöjd. Lite smått irriterad över att tjuvarna var tvungen att stjäla våra däck just denna vecka, jag som måste storhandla mat imorgon, men det blir till att traska med kassarna istället, får väl extra långa armar lagom till helgen tack vare detta, hmmmm. Som sagt dålig tajming av tjuvarna att slå till just nu ;-)

Fick en utmärkelse idag av fina Anna, tack snälla för att du gett min blogg lite extra uppmärksamhet!!! Sedan fick jag en annan utmärkelse för ett tag sedan som jag inte tackat för här inne via min blogg, så piiiinsamt och jag ber verkligen om ursäkt till dig som gav mig den, men jag kan bara inte finna kommentaren, så vet du med dig att du givit mig en utmärkelse men tycker att jag varit otacksam och inte länkat och tackat beror det på att jag inte finner dig... har letat som en galning bland mina kommentarer några veckor bakåt, men det är puts väck? men i alla fall Stort tack till dig också, (jag vet att jag tackat dig inne på din blogg i alla fall!) ni är verkligen helt ljuvliga!!!

Nu ska jag fortsätta med dammtrasan här, hoppas ni har en riktigt skön kväll!

Många kramar



2009-01-28



Imorse på promenaden hit till jobbet kändes det nästan som vår i luften, det var "ljummet" på någotvis, härligt! Tänk när det väl börjar grönska på träden... Sedan jag blev vuxen har jag varje år njutit av den tiden då det spricker ut på träden (ja ni förstår själva att jag inte är pollenallergiker, för då är väl tiden ett helvete...). Sådant tänkte jag aldrig på som yngre, men just den tiden på året njuter jag av numera... Lovely!  

Det blev ingen städning igår kan jag avslöja. Jag hade noll och ingen motivation så jag sköt det på framtiden helt enkelt. Istället provdukade jag middagsbordet (mycket roligare än att damma - hehe!) och jag kunde snabbt dra slutsatsen att det inte går att få in en själ till runt det vita runda bordet, så det är tur att vi inte är fler än sju personer på middagen på fredag. Kan ju säga så här det kommer att blir en "intim" stund vid matbordet ;-) 

Idag på lunchen ska jag försöka kompletteringshandla så jag kan traska raka vägen hem efter jobbet och slippa trängas i affärer då. Det är verkligen en fördel när man jobbar så här i stan då man har affärer runt knuten och man kan snabbt och enkelt fixa småsaker på lunchen, hoppas jag finner det jag söker bara... 

Ha en skön lillördag och så hörs vi senare!

Kraaam   



Tjuvkika

Jag har blivit utmanad av Sessan♥ att visa det som många smygtittar i hemma hos andra... nämligen vårt badrumsskåp... Här har ni det då, ingen direkt ordning, men inte såååå farligt heller tycker jag, det var väl spontant man skulle visa skåpet ;-)

Brukar du tjuvkika i andras badrumsskåp? Jag kan erkänna att det har väl hänt =P



De som vill vara med i utmaningen och visa sitt badrumsskåp, varsågod!!!
Skriv gärna en kommentar här bara så jag kan smygkika hos dig.. ;-)

Nu ska jag lägga mig och sova, på återseende imorgon!

Kramar!



Möjlig fredagsoutfit...



Möjlig outfit på fredagens bloggmingel? En av klänningarna
som kom från ASOS förra veckan, superfin men tyvärr lite stor
i "överdelen" har jag upptäckt nu..men kanske kan jag hinna
fixa detta tills fredag...*hoppas*

Redan tisdagkväll, shit nu får denna vecka fem lugna ner sig några hekton för jag hinner inte med allt jag måste göra! Har vart på presentjakt efter jobbet, men det är som förgjort att finna något passande. Önskar nästan att vi inte hade bestämt att var och en ska köpa en liten sak tills på fredag, för detta var ursvårt eftersom man inte vet vem av pinglorna som kommer att få just mitt paket.. Ja ja, det är ändå inte det viktigaste med kvällen, huvudsaken är ju att träffas och ha en kul kväll, så det får helt enkelt bli som det blir med presentdelen.
 
Nu ska jag strax ta fram bland annat dammtrasor och skurhink och städa av här. Inget som intresserar mig på TV ikväll, så det känns rätt okej att ta en sväng om tillsammans med dammsugaren!

Till sist kan jag meddela för den som undrar att vår lilla bil numera står på verkstad och väntar på lagning, han mår dock bra efter omständigheterna ;-)

Ha en skön kväll nu!

Kram,



Tisdag



Hej på er och tack för alla kommentarer på förra inlägget, ni är ju underbara! För er som undrat så tog tjuven alltså två av däcken. Personen hade sedan skruvat av bultarna på resterande två däck men inte fått dem med sig, man har troligtvis blivit skrämd och försvunnit från platsen. Vi hade i alla fall fått ett gammalt SAAB däck som personen lämnat kvar stöttat mot bilen, alltid något ;-)

Nu är det en ny dag med nya möjligheter och jag hoppas denna tisdag blir bättre än gårdagen av förklarliga skäl. Har i alla fall sovit gott inatt, någon ynklig människa med "för långa fingrar" rubbar inte mina cirklar så enkelt, men jag kan ändå förstå dem som får inbrott i sitt hem hur de känner sig. Det måste vara fruktansvärt, för jag tycker att det är liiiite obehagligt bara att veta att en okänd person spanat in bilen och sedan varit utanpå med sina klåfingrar.. så jag kan tänka mig hur det skulle kännas att få sitt hem besökt av tjuvar som rotar bland ens tillhörigheter.. Usch! Men som sagt jag har sovit gott i alla fall och var pigg och utvilad när klockan ringde vid sjutiden i morse.

Dagens ser ganska bra ut, inga möten inbokade idag heller, perfekt då jag måste förbereda mig inför en tjänsteresa som jag ska iväg på nästa vecka, en presentation måste knåpas ihop och sedan är väl denna arbetsdag tillända om jag inte har helt fel, en dag på jobbet bara flyger fram enligt mig.

Väl hemma i eftermiddag måste jag börja förbereda inför helgens lilla bloggmiddag, så det får nog bli städning för hela slanten tror jag bestämt ;-)


Ha en ljuvlig tisdag!


Kram    



Ingen rolig upptäckt

Inte ens i ett garage med den magstarka månadskostnaden på 1 700 kr står man säkert kan jag meddela efter att ha kommit hem från arbetet idag och funnit bilen svävandes på en domkraft utan hjul!!! Så istället för en lugn och skön måndagseftermiddag har man fått vara i kontakt med både polis och försäkringsbolag. Nu väntar vi på att assistanskåren ska komma och bärga bilen till närmsta verkstad. Idioterna har dessutom repat bilen på flera ställen, så tack för den extra lilla skadegörelsen. Jag är såååååå förbannad så jag inte vet vart jag ska ta vägen, vilka losers som inte kan se skillnad på mitt och ditt.. Visst det är bara materiella ting och bilen är välförsäkrad så det löser sig så sett, men det retar mig, plus att det blir en massa merarbete för oss, bilen måste lämnas in på lagning och sånt kan ju också ta sin tid... Grrrr!!!

Hoppas ni har en trevligare kväll än jag, vi hörs ev senare eller imorgon när jag lugnat ner mig ;-)

På återseende och kramar!



Vår slaktade och SKITIGA bil. Som maken sa rena hjul fick de då inte
med sig i alla fall ;-)




Dagens tips...



Godmorgon på er, måndag yppie ;-) Sitter här på jobbet och har gjort sedan strax efter kl åtta. Oerhört trist väder ute, grått, disigt och rena isgatan på marken, bara tur att jag kom hit helskinnad utan brutna lårben. Heter du Bodil eller Boel så grattis, det är din namnsdag idag! För min del är kalendern helt ren från möten och liknande så det blir en mjukstart på denna femte vecka på 2009, skönt!

Tänkte tipsa om ljusstakarna i glas ovan som jag fyndat på Hemtex, nedsatta till 29 kr/st, dessutom fick man handla tre varor och betala för två, så med andra ord får du tre ljusstakar för 58 kr, vilket är en riktigt, riktigt kap. Nu vet jag ju inte alls om alla Hemtex butiker har detta erbjudande, dessa är köpta på Hemtex i Sickla, så har du vägarna förbi så finns de där i alla fall. Jag är grymt nöjd med mina, står på det vita brickbordet i vardagsrummet. Ni kan se en liten glimt av dem här i bakgrunden.

Nu ska jag gå och fylla på koppen med grönt te, på återseende!

Kramar!  



"Glamourkvällen"







Invigde ett av alla skopar jag köpt i veckan,supersnygga
tycker jag och faktiskt helt ok att gå i trots 10 cm klack...

Bilderna från igår talar väl för sig själva kanske, men jag kan ändå meddela att kvällen var superlyckad. Tack Fredrik och andra berörda!!!Jag måste dock ha förlorat min energi någonstans påvägen för idag har jag inte orkat göra många knop. Har slösat bort en dag av mitt liv på att ligga i soffan och slappa framför tv:n, hemskt egentligen om man ser det från den synvinkeln, men så blir det ibland, onekligen skönt i alla fall. 

Snart en ny arbetsvecka på ingång och i slutet av veckan är det glitterdags igen, denna gång med några av mina bloggvänner, ser såååå framemot fredagen! 

Det blir inte roligare än så här idag, så jag tackar för mig och ber att få återkomma imorgon igen och då lovar jag lite mer energi!

Sköt om er!

Kram 




Snabbloggning


En av påsarna som fick följa med hem idag. Har inte
hunnit packa upp ännu, men kan avslöja att Kartellfamiljen
här hemma har fått tillökning...


Nu är vi hemma efter en lördag tillbringad i diverse affärer bland hundratals andra människor. Jag har fått en del inhandlat som jag hade tänkt, men det perfekta paketet inför fredagens bloggträff har jag ännu inte funnit, och det börjar bli ett uns stressande känner jag nu...

Strax stundar ett glamourparty på Hornstull, så jag måste sluta för jag har inte ens hoppat in i duschen ännu. Än värre har jag inte valt ut kvällens outfit eller bestämt hur jag ska ha håret (!) men vad gör det om hundra år, blir nog kul oavsett skulle jag tro.

Önskar er en perfekt lördagskväll oavsett om du ska mysa hemma i soffan eller om du ska ut och skaka rumpan =)

Kram och på återseende!  



Fredagskväll


Nystädat i Sjöstaden och med lite extra fredagsfeeling med en nyköpt färsk 
tulpanbukett på det vita elipsbordet i vardagsrummet.

Här sitter jag då i min ensamhet i soffan insvept i en skön volangmorgonrock och med håret i en slarvig knut. På tv:n följer jag Let´s Dance och är så imponerad av vissa av deltagarna. Magen är mätt efter kräftomeletten (gör den, sååååå himmelskt god och enkel!) jag skrev om tidigare idag.

Efter dagens arbete har jag varit på flera turer runt om i denna huvudstad och inhandlat både tavelramar, kivi lyktor och tvål. 

Nu kom älsklingen hem, rund om fötterna från After Work med J. Tippar på att det blir sängen för hans del inom en snart framtid faktiskt ;-) Själv ska jag fortsätta att mysa runt här, se hur det går fär alla dansare och sedan blir det en dusch och insmörjning med BUS, imorgon är det ju partydags och jag vill inte känna mig helt genomskinlig. 

Lördagen kommer tillbringas på stan är tanken, så jag får helt enkelt se om jag hinner med något litet inlägg imorgon, annars hörs vi på söndag igen!

Önskar er en riktigt trevig helg!

Kraaaam



Omelett med kräftstjärtar och sockerärtor


På kvällens meny i Sjöstaden...

Yippie, det är fredag och stämningen är redan på topp här på avdelningen. Det bjöds på smarrig blåbärslängd till förmiddagsfikat och matsalen erbjuder bland annat en favoriträtt: "Thaisoppa med citrongräs" och till efterrätt: Apelsinsallad med granatäpple och lätt glass. GOTT!


Maken ska troligtvis på after work efter jobbet idag så jag blir allena en sväng ikväll,det gör mig dock inget då jag vet att morgondagen blir hektisk med både shopping och glamourfest på schemat. Jag ska se på Let´s Dance och ta det lugnt i soffan i en skön outfit. Ska äta något gott, troligtvis kräftomeletten med sockerärtor som ni har receptet på nedan. Lagom enkelt för en person, men ändå lite extra så här på en fredag. Till det ska jag minsann kosta på mig åtminstone ett glas vitt vin. Kanske är fler som vill laga rätten ikväll, så här får i receptet:


Omelett med kräftstjärtar och sockerärtor

                       
Ingredienser (1 portion)
2 ägg

1 msk vatten

0.25 msk margarin (till stekning)

kräftstjärtar i lag

sockerärtor

salt & peppar


Till servering

Citron

dill


Gör så här:

1. Vispa samman ägg och vatten. Salta och peppra omelettsmeten lätt.
2. Hetta upp en stor stekpanna ordentligt. Grädda omelette på båda sidor i lite smör. Vänd med hjälp av stort lock eller tallrik. Efter vändningen dras pannan av värmen och omeletten får grädda färdigt på eftervärmen.
3. Skjut över omeletten till fat eller stor tallrik och garnera med kräftstjärtar och smörslungade sockerärtor i strimlor. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.

Trevlig helg!




Mina rosa smällkarameller







Jag känner mig verkligen ûber feminin i dessa chockrosa "maränger" som var ett av skoparen som kom i den stora lådan från ASOS häromdagen. Helt ljuvliga, dock inte helt enkla att gå i, men jag grejar det nio av tio gånger i nyktert tillstånd, dock undrar jag hur det blir med lite bubbel innanför västen. Får nog helt enkelt träna ett tag här hemma tror jag, kanske både på att dricka bubbel och trippa runt i skorna ;-)

Mötet på eftermiddagen gick bra. Vi fick massor gjort och jag börjar se ljuset  i tunneln nu, tyvärr eller lyckligtvis (det är ju faktiskt mitt arbete) så kommer nya tunnlar hela tiden. Har i alla fall bockat av flera "måsten" denna vecka vilket känns kanon. Har fått en extra skaderevision på halsen om man nu kan kalla det så, högsta skadechefen kom in imorse och hon vill att jag gör en extra granskning av en specifik avtalspart, så nu måste jag klämma in detta i vårens verksamhetsplan som redan är så gott som full, hmmmm... men som sagt det är mitt arbete och jag är glad att jag har ett jobb att gå till, så jag ska inte klaga. Jag trivs dessutom kanon och gillar faktiskt mina arbetsuppgifter, så detta är ingen klagosång, lät plötsligt bara så, sorry!  
 
Nu när jag är klar med detta lilla inlägg ska jag röja upp här inne i arbetsrummet, sedan ska jag sätta mig och leta efter det perfekta receptet till en middag för sju, skriva en shoppinglista inför helgen och tillsist ta mig en riktigt lång och skön dusch. 

Ha en skön kväll, imorgon är det helg igen!

Kraaaam   



Japanska Muji



Mina fantastiska tidskriftsamlare i plexiglas(?) från Muji

Godmorgon på er, jag är tillbaka vid mitt stora skrivbord här på jobbet och det är redan torsdag(!) Iphonen går på repeat med Leona Lewis låt "Run"(en gammal Snow Petrol låt). Jag tror jag håller på att bli tokig, låten är så bra att jag svävar bort i andra tankar när jag hör den, ändå kan jag inte låta bli att ha den på. Livsfarligt med andra ord, jag har ju annat att pyssla med än att drömma...

Ovan ser ni (enligt min åsikt) riktigt snygga och cleana tidskriftssamlare som jag inhandlat från japanska märket MUJI. Älskar att man kan se ryggarna på tidningarna genom pleximaterialet. Dessa ska senare få bo i expedithyllan i arbetsrummet, än så länge står de hemma på skrivbordet och är allmänt snygga. Jag älskar hela MUJIs sortiment med saker, så det var definitivt inte de sista prylarna jag inhandlade från det märket. Så mitt tips för dagen är alltså dessa tidskriftssamlare, kostar 150 kr/st och finns på Åhléns. Tyvärr har inte alla Åhléns runt om i landet märket, men jag har gjort en lista längre ner med de butiker som har märket i Sverige och Norge för den som kanske är intresserad. 

Väl hemma ikväll måste jag se till att plocka iordning i arbetsrummet, det ligger just nu embalage i drivor och skor precis överallt, inte riktigt som på mina "hemma hos bilder" med andra ord då det brukar vara ordning, men efter en vecka med diverse leveranser av paket blir det så även hos mig ibland ;-)

Nu ska jag som ni förstår starta upp arbetsdagen. Har en kollega som ska komma in på ett möte under dagen så jag måste förbereda för detta bland annat, på återseende!

Följande varuhus har MUJI i sitt sortiment:


Åhléns City Stockholm
Åhléns City Göteborg 
Åhléns City Malmö
Stockholm Gallerian
Åhléns Skanstull
Åhléns Umeå
Åhléns Uppsala

Åhléns Trondheim
Åhléns Youngstorget Oslo
Åhléns Vika Oslo
Åhléns Sandvika  Oslo
Åhléns Kongens gate
Åhléns Stavanger City
Åhléns Tromsö




Varför bloggar jag



Man kan skriva en blogg av många olika skäl: intressen, politiska eller som en ren dagbok. När jag trevande började skriva denna blogg för lite mer än ett år sedan visste jag på ett ungefär vad ville skriva om och hur jag önskade att bloggen skulle framstå. Jag tyckte/tycker själv om att läsa personliga bloggar som mixar det personliga med ämnen som jag uppskattar och jag valde därför att själv skriva min blogg på det viset, personligt med en touch av mina intressen. Jag har fått lära mig att väga vilka situationer som passar sig i det offentliga och vad som inte passar sig (sett ur mina högst personliga värderingar) Jag försöker hålla folk i min närhet utanför bloggen så gott det går, men vissa har inget emot att vara med på ett hörn, andra har bett att slippa och det måste jag såklart respektera. Det jag inte gör är att frisera verkligheten, min blogg är äkta på så sätt att det jag skriver är realiteten. 


Genom bloggen möter man individer som man aldrig annars skulle ha fått möjligheten att lära känna. Vissa kommer man närmare och det beror säkert på att man delar samma intressen och så även på den kända personkemin. Jag är så oerhört tacksam för det jag har och får här igenom. Om en vecka ska jag träffa några av bloggerskorna som jag haft kontakt med från det att jag började skriva denna blogg och det ska bli så oerhört kul att träffas i verkliga livet allihopa tillsammans.


Att blogga har för mig helt enkelt vuxit sig till ett intresse. Det låter säkert konstigt för er utomstående som inte bloggar själva, men man får så mycket tillbaka. Alla trevliga kommentarer, för det är faktiskt så att jag mesta dels av tiden får vänliga ord från er som läser. Emellanåt kommer en och annan kommentar som är mindre trevlig, men då det alltid är en anonym person bakom yttrandena så är personens åsikter för mig helt likgiltiga. Vågar man inte stå för sina tankar är åsikterna om mig som person fullkomligt ointressanta, men som sagt jag är mesta dels av tiden förskonad från detta, ni är väldigt, väldigt vänliga och det ska ni ska ha all kred i världen för!


stort tack till er som troget går in här och läser, även om över 80 % av er som läser aldrig lämnar en enda liten kommentar så går ni ju ändå in här av någon anledning och det betyder också något, så tack var och en på sitt sätt!


Jag vill härmed sluta med en gullig kommentar som jag fick igår och som gjorde mig varm i hjärtat och det är det här jag menar med att man får så mycket tillbaka.  

Postat av: Maria

Jag har nu följt din blogg i ett par månader. Du inspirerar verkligen med din blogg som bla innehåller mat, inredning, kläder. Man blir på gott humör av att gå in och läsa samt titta på bilder som du lägger upp. Det är väldigt få bloggar som fängslar en eller inspirerar - men det gör din blogg! Det är en värme över det du skriver! Man blir helt enkelt GLAD =)

2009-01-20 @ 15:35:07


Sköt om er och ha finaste kvällen, på återseende!

Kramar!






Heels i svart och rosa





Vilken tisdag jag haft, möten, suttit på min kammare (läs kontor) och skrivit vidare på handläggarinstruktionen och vägt varje ord fram och tillbaka. Är uppe i över fem A4 sidor nu med text. Kommer väl troligtvis inte att vara en sate som orkar läsa detta när jag är klar, haha, men allt måste ju med om det ska vara en instruktion som folk ska arbeta efter, så det får bli så långt som det blir! 

Paketet eller ska väl säga stora lådan från ASOS kom idag och bestod av åtta saker. Fyra par skor, (supersnygga och passade allihop, bingo!). Och fyra par klänningar, (som passade de också, ibland ska man ha tur!) Så på mindre än ett dygn har jag fått hem sex par skor, så nu räcker det väl med skoshopping för ett tag tror jag bestämt.

Skorna ovan är de två par som kom igår. De rosa går inte att få till på bild, har tagit över 40 kort, men färgen ser bara dassig ut, skorna både de svarta och rosa är mycket finare i verkligheten, dock är de svarta med cerise insida och undersida(!) favoriterna av dessa två och jag funderade på att sända tillbaka de rosa först, men jag kom fram till att då de är så billiga plus att de satt väldigt bra får båda paren stanna. Skorna är från engelska märket Love Label och kommer från Haléns och kostade 249 kr/st (jag hade dessutom rabatt med 200 kr så jag betalade pinsam lite för båda, fynd kallas det visst!) Jag har storlek 4 på skorna och jag brukar vara en normal 37:a, så deras tabell verkar funka.

Nu ska vi strax äta middag bestående av canneloni och en god sallad, sedan blir det nog mest lite småpyssel här hemma. Tv-tablån är lika trist som igår, bortsett från nya amerikansk realityserie "Victoria Silvstedt - my perfect life" på TV4 kl 22:40 (varför ska det gå så sent?) det måste jag bara se =)

Ha en skön kväll!  

Kram!    



Pasta med bacon & cashewnötter

Snabblagad pasta med strimlad bacon och cashewnötter.




Ingredienser till 4 portioner:

400 g valfri pasta
140 g bacon

10 st körsbärstomater

0,5 st gul lök

1,5 msk olivolja

1 tsk flingsalt

1 st svartpeppar, nymald


Garnering

cashewnötter

parmesanost, flagad


Gör så här

1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
2. Strimla och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka löken.
4. Fräs lök och körsbärstomater i olivoljan ca 2 min. Blanda ner pasta och bacon i tomatblandningen och krydda med salt och peppar.
5. Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med nötter och parmesanost.

Smaklig måltid!




Likt en herrtidning


Mattidningar & allt som har med recept att göra är för mig
som en pornografisk tidning är för en fjortonåring grabb.. ;-)

Nu ska jag krypa ner mellan mjuka lakan tillsammans med tidningen ovan som kom med posten idag. Imorgon har jag ett möte inbokat klockan 09:30 som jag bör vara pigg och allert inför, så det får bara bli en liten lässtund ikväll innan jag släcker lampan för idag och sluter mina blå.

Tack snälla ni för alla kommentarer ni lämnat det sista. Det gör det så mycket roligare för mig att skriva i min tur, så mera mera =)

Sov sött nu och dröm söta drömmar... Ses imorgon igen och då ska jag fixa receptet på dagens pasta som jag lagade idag.  

Puss & Kram
//Anna




Håll dig lugn & fortsätt...


Liten "Keep Calm and Carry on" i färgen åska på den 
nymålade byrån i hallen...


Måndag kväll och hemkommen ganska nyss efter en dag med många bollar i luften. Hann dessutom med en runda på Söder på lunchen och fick med mig några vårinspirerade småsaker till hemmet, så nu kan jag snart påbörja min förvandlig från vintrigstil till vårigt fräscht här hemma.

På menyn ikväll blev det en enkel pastarätt med bacon och cashewnötter som jag fann i "Allt om mat". Gick på två röda och blev riktigt gott, bortsett från den frysta spenaten som jag borde ha skippat (skulle vara färsk enligt receptet men det hade vi inte hemma, så jag trodde det skulle funka med fryst variant, men det gjorde det inte, smakade gräs så det fick pillas bort). Lägger ut receptet om någon är intresserad?  

Fick hem ett av paketen idag jag väntat på, inte det från ASOS dock med ett annat bestående av två par heels i Carrie-stil. Försökte ta en bild på dem men fick inte till bilderna och sedan dog batteriet i kameran, så jag får helt enkelt göra ett nytt försök framöver och se om jag kan få till bättre mer rättvisa bilder på dem, eventuellt ska jag välja att behålla ett av paren så jag kanske kan behöva hjälp att välja: "svart eller rosa, svart eller rosa, svart eller rosa"....

Tv-tablån för kvällen lockar inte mig något vidare, "Lipstick Jungle" som hade premiär förra vecka var inget som tilltalade mig direkt måste jag säga, på gränsen till löjlig serie där jag tycker att huvudrollsinnehavarna spelade över stundtals, men kanske ska ge det en chans till, kan ju bli bättre så i brist på annat blir det nog att jag slötittar på det kl 21:00.
 
Hoppas att er måndag har varit bra hittills och att ni får en skön kväll!

På återseende!



Balkonglängt i januari




Jag drömmer just nu om sommar, sol och ljumna kvällar. Längtar tills vi kan sitta ute i rottingsofforna med ett glas rosé i handen och blicka ut över Sjöstaden igen. Under tiden man väntar får jag helt enkelt piffa till det här hemma så att det blir lite vårfräscht, ska fixa detta i veckan tror jag bestämt, in med lite våriga färger på textilier, dekorationer och annat piff, så kommer man åtminstone i lite stämning kanske?! Jag tycker faktiskt att det redan nu är lite ljusare på eftermiddagarna, eller det kanske bara är inbillning eller ett s.k önskatänkande? 

Måndag idag och en hel arbetsvecka framför mig. Känns helt okej, jag har mycket att fixa och planera inför, jag ska både ut i landet och träffa x-antar handläggare, plus att jag har en revision att förbereda som ska påbörjas vecka 6, så nog ska jag få denna vecka att gå också, nemas problemas.  

Till helgen, eller närmare bestämt på lördag är det glamourfest med L & Co, jag hoppas på att mitt paket från ASOS hinner komma innan dess, för i den försändelsen finnas både det ena och andra som jag hoppas kommer att passa både inför lördagen och även till nästa helgs bloggträff =)

Nej, nu ska jag ta tag i denna måndag!

Världens största kram till er från mig!   



Söndagsmys med film



Bilder från gårdagskvällen här hemma...


Denna söndag har hittills varit lugn och skön. Vi har sett filmen Changeling här hemma med Angelina Jolie och John Malkovich och jag kan rekommendera er att se den. Jag brukar ofta somna till filmer, men jag var klarvaken genom hela denna ruskiga film som är baserad på en verklig händelse. Angelina briljerar verkligen i huvudrollen som den förtvivlade mamman. I USA är det här fallet, som kallas "hönsgårdsmorden i Wineville" välkänt, men knappast här i Sverige, och eftersom man hela tiden undrar vilken väg historien skall ta tänker jag inte avslöja något mer av handlingen här och nu. 

Strax ska jag börja med kvällens mat, troligtvis blir det en omelett med spenat, soltorkade tomater och fetaost, lätt och enkelt. Älsklingen är nog inte sugen på det om jag känner honom rätt, så det kanske får bli två enklare rätter här ikväll, den som lever får se. 

Ha nu en fortsatt bra söndag och om vi inte hörs fler gånger idag gör vi det garanterat imorgon igen!

Love and peace!




Makeover!


Spegel och byrå i vår hall före igår...

Spegel och byrå i vår hall efter igår...

Idag fick jag då den efterlängtade sovmorgonen och gick inte upp färrän efter tio. Skönt att ligga i sängvärmen och dra sig när det är grått och trist ute. Nu sitter jag i alla fall vid skrivbordet i en skön outfit, med håret i en fläta med inpackning i och bara myser denna söndagsmiddag. Jag har hunnit med ett samtal med mina föräldrar och det är ungefär det som jag har hunnit med denna söndag!

Gårdagen ägnades åt att måla om våra hallmöbler, det var det sista jag hade kvar sedan ommålningen av möblerna sovrummet. Så nu är det klart, färgen har torkat och resultatet blev kanon om jag får säga det själv, lite som en ny hall. Ska ta lite bättre bilder framöver, men man ser ju ändå makeovern på de två bilderna ovan.   

Idag blir en lugn söndag, ska förbereda inför kommande arbetsvecka, jag fick några ideér i huvudet på morgonkvisten som jag ska få ner på papper, annars ska jag bara vara här hemma, gå osminkad och njuta av ledigheten, hur skönt som helst. 

Hoppas ni haft en bra helg hittills!

Kram på er!



Morgonstund har guld i mun



Solens strålar har letat sig in denna lördagsmorgon...

Lördagmorgon och den tänkta sovmorgonen blev ett minne blott när mannen i huset före 07:30 gick upp och satte på en film för att han inte kunde sova(!) Lät som om tredje världskriget brutit ut i vardagsrummet några minuter senare, kanske en liten överdrift, men ändå lätt uppretad över hans saknad av hänsyn klev jag upp strax före kl 08.
 
Skulle vilja ta tillvara på denna lördagsmorgon nu när jag ändå är uppe och bege mig ut på en rask morgonpromenad innan frukost. Det är väldigt vackert och klart ute, men med en klar himmel kommer kyla och så också denna sjuttonde dag på året. Termometerna visar på minus 8 grader och plötsligt var det där suget efter promenaden inte lika stort. Jag vet "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder", men vad tar man på sig för att slippa att närhåren "fryser" då? Möjligtvis en rånarhuva kanske, men jag skulle känna mig rätt obekväm iförd en sån här på gatorna, lika obekväm som säkert folk som möter mig skulle känna sig ;-) så jag stannar nog inne några timmar till helt enkelt. 

Det ska städas här hemma idag, den perfekta presenten ska försöka hittas och inhandlas och jag ska även eventuellt ta tag i ett måleriprojekt om jag har inspiration vill säga, annars blir nog dagen rätt lugn vilket passar ganska bra, jag vet nämligen redan nu att de tre nästkommande helgerna är fullbokade med aktiviteter, så det gör mig inget om denna helg blir lite lugnare. 
 
Önskar er en trevlig lördag, vad har ni för planer själva förresten?

Kram!




Jag i tidningen Cosmopolitans nätupplaga






































Klicka på artikeln ovan om du vill läsa!

Trevlig fredagskväll på er, här blir det hemmakväll med Let´s Dance.

Kram!



Så var det ett faktum


Ordning och reda bland mina skor....

Skåpet ur en annan vinkel... 

Partyväskor på rad...

Och en bild till...

Det tog ungefär fyra dygn sedan flyttade "Faktum skåpet" från vardagsrummet in till mitt lilla dressingroom och förvandlades till snitsig skoförvaring. Jag och möbeln kunde helt enkelt aldrig riktigt förlika oss med varandra i vardagsrummet, så beslutet som togs igår kväll blev därför det bästa för oss båda ;-) 

Förutom plats för nio par skor, fick jag lite extra yta på ovansidan av skåpet där jag kan förvara väskor och lite annat småplock. Ordning och reda, pengar på fredag heter det ju... Fredag är det idag, men pengar kommer först om en vecka, så ordspråket är inte helt tillförlitligt med andra ord, för jag ju ordning... Hmmmm!

Nu ska jag skriva vidare på Handläggningsinstruktionen jag påbörjade igår.

Trevlig helg!



Två rum i en bild



Vad snabbt denna arbetsdag drog förbi, visst jag var lite sen imorse då jag inte vaknade förrän kl 08, men då fullkomligt flög jag ur sängen å andra sidan kan jag avslöja, (det är verkligen den värsta sortens morgon när man försover sig), men jag kom i skaplig tid till jobbet ändå och satt sedan till halvsex, ändå gick dagen i rasande fart! som sagt! 

Var och hämtat ut paketet på posten på hemvägen, det var inte den svarta klänningen från ASOS som kom, så jag får vänta vidare! 

Kvällen ser ut att bli lugn tillställning. Inget speciellt av intresse för egen del på tv heller, så det blir nog till att försvinna in i böckernas förtrollade värld, kom på i detta nu att jag ska fixa mina naglar också innan det är sängdags. Verkar helt enkelt inte bli roligare kväll än så här, jag får förlita mig på att morgondagen för med sig något mer intressant än denna tordags gjort så att jag har något vettigt att skriva om.

Ha en skön kväll så hörs vi säkert imorgon igen!

Kram! 



Och så lite nätshopping


Denna lilla svarta från ASOS väntar jag bland annat på
i dagarna tillsammans med lite annat smått och gott...

Välkommen in hit idag, torsdag som säkert alla redan vet och inte ett moln på himlen här i Stockholm. Fick ett meddelande på morgonen att jag har ett paket att hämta på posten i eftermiddag. Väntar både på ett från ASOS och på två andra försändelser, så det blir spännande att se vilket av dem det är. Jag tror att jag nästan ensam skulle kunna hålla utlämningsstället i Sjöstaden sysselsatta, för jag springer verkligen där titt som tätt. Den trevliga mannen och kvinnan bakom disken ler stort när jag kommer och de har t o m påpekat att jag är där ofta - Haha! Det var nästan som att bli ertappad med fingrarna i syltburken på någotvis då de nämnde det första gången , men saken är den att jag allt som oftast skickar tillbaka paketen jag får, så på det viset blir det dubbelt upp med spring med samma sändningar.


Nej nu måste jag läsa igenom en bunt med papper inför ett möte klockan 13.00. Vi får helt enkelt höras lite senare.


Världens största kram!



Tillbaka ett år i tiden


Jag fortsätter mitt fotande från lite andra vinklar än vanligt, ganska kul
bara maken som undrar vad jag håller på med nu för tiden när jag ligger på
 golvet eller står på en stol och fotar ovanifrån... ;-)

Så var man hemma igen, precis som det där ekorrhjulet jag beskrev för ett tag sedan. Magen är mätt efter kvällens middag och nu hägrar några sköna avslappnade timmar här hemma innan det återigen är dags att krypa ner under duntäcket och sova min skönhetssömn, även de timmarna blir naturligtvis avslappnade, förhoppningsvis(!)

Upptäckte
tidigare idag när jag kikade i min gamla kalender från 2008 att idag för ett år sedan var jag på intervju för det jobbet jag idag har. Det känns faktisk oerhört länge sedan jag satt där vid det runda bordet med B och L framför mig med alla sina frågor. Det känns nästan som det var i en helt annan tid, i ett helt annat liv, så tiden går inte alltid fort ändå...

På tal om något helt annat har vi en tavelhylla ståendes här hemma som jag funderar på att sätta upp ovanför sängen i sovrummet. Tanken var från första början att den 185 cm långa listen skulle sitta i gästrummet, men när jag väl höll upp den mot väggen där jag hade tänkt mig skapelsen ångrade jag mig. Så nu har vi alltså en "överbliven" tavellist i vitt här som jag ska montera upp någonstans i hemmet, får väl se vart det slutar. Vi kan även lämna tillbaka den då jag inte har brutit förpacknigen, tror att jag får fundera en vända till känner jag.

Nu ska jag sluta svamla om osammanhängande ämnen och ägna mig åt lite skönlitterär läsning istället tror jag bestämt. Ha en skön kväll, på återseende! 

Stor kram!



Tekniken är underbar



Strålande solig morgon
, en raskpromenad hit samtidigt som jag hade ett givande telefonsamtal med mamma. Väl här har jag fått två tjänsteresor inbokade direkt på morgonen som svar på mitt utskick till skadecheferna härom dagen, bara tre kvar som ska in i kalendern nu, en rätt effektiv morgon hittills med andra ord.

Ska nu sätta mig till rätta i min blå kontorsstol bakom det stora skrivbordet och börja skriva på en ny instruktion som ska underlätta arbetet för de tekniska handläggarna ute i vårt avlånga land. Jag kan ju villigt erkänna att jag ingen aning har hur, var och vart jag ens ska börja, men antar att papper och penna kan vara behjälpliga medel att använda, ja det löser väl sig efter hand får jag hoppas. Jag har några kollegor här på våningsplanet som suttit i detta företag i närmare 40 år, så lite erfarenhet ska jag väl kunna pressa ur dem, om jag nu kör fast helt och hållet menar jag ;-)

Iphonen spelar just nu förövrigt slumpmässigt från mina 1487 st låtar som jag la över i den går, och med risk för att låta riktigt till åren kommen, måste jag ändå säga att det är för mig ofattbart att det går att få in allt i denna lilla platta sak? Storleken har inte alls betydelse ;-) 

Ha en bra lillördag nu, så hörs vi senare!

Kram kram! 



Tisdagsmys


Lite halvsuddig jag från kvällen i sköna grå soffan med
boken "Män som hatar kvinnor" i högsta hugg...


Hoppas att er dag varit till belåtenhet? Jag har faktiskt fått gjort ganska mycket denna tisdag och måste säga att dagen vart riktigt bra just på grund av detta. Påvägen hem från jobbet (fick skjuts idag också, lyx) fick jag äntligen fixat mitt nya abonnemang så att jag nu kan använda min ljuvliga Iphone jag fick i julklapp. Först var jag tveksam till alla dessa finesser på den, men nu när jag satt mig in i hur den fungerar är telefonen helt grym. Måste nog dock se till att illa kvickt lära mig att identifiera min egna ringsignal, för jag har under kvällensgång lyckats missa två samtal från piffigaste Katta utan att ha reagerat ett dyft...? Så jag får väl be älsklingen ringa mig titt som tätt så jag lär mig att telefonen inte bara är till för att leka och blogga med utan att det faktiskt kan ringa i den också ;-) (Katta, vi kan väl höras imorgon, nu vågar jag inte ringa tillbaka så här sent?!).  

Ikvällens middag bestod av en enkel soppa, nämligen Keldas Fabulous Fish med lite lax bitar i, tiden har jag fördrivit med att ligga i soffan och läsa ur den första boken i Stieg Larssons Milleniumtrologi, plus att jag har fyllt Iphonen med en massa bra musik så att jag har något bra att power walka till på mina morgonpromenader.

Nej nu ska jag ta mig en dusch och sedan ska jag krypa till sängs med Stieg och maken, det ni ;-) 

Sov sött alla ni sötnötter!  



VIPP - Den klassiska tunnan


Supersnygg och stilren design som hållit sedan 1939...

På min inköpslista för 2009 står bland annat en pedalhink och toalettborste från danska VIPP. Oerhört snygga tycker jag, men också minst sagt onödiga prylar med tanke dess pris. Jag gillar dem dock och får ju själv arbeta ihop pengarna om nu jag vill ha dem, så det är bara en ren prioriteringsfråga. Vissa köper diamanter för sina pengar, jag investerar mina i en toalettborste - Haha! Ja alla är vi olika det får man ju ändå konstatera ;-)

Over and out!




Snabblogg



Godmorgon på er, hoppas ni sovit lika gott som jag!

Tillbaka bakom det stora träfärgade skrivbordet här på jobbet, har möte hela förmiddagen därför får det bli en snabblogg här på morgonkvisten med bara ett litet hej och så önskar jag er en riktigt bra dag så hörs vi senare!

Förresten, tack för alla kommentarer om "hemmabygget" igår ;-)

STOR KRAM!



Nya lilla skåpet


Skåpet sett från sidan...

Såpets framsida...

Förvaringen i skåpet...

Ni var några som gissade på vad som hade fått flytta in hos oss i helgen, men det var nästan omöjligt att gissa rätt för  bilden var inte den tydligaste och sedan köpte vi inte en färdig möbel i all sin enkelhet, utan vårt lilla vita skåp som nu fått sin boning i tomma hörnan hemma, är inget annat än ett enkelt väggskåp för kök som fått fyra blanka små ben och så vips hade vi ett litet skåp som inte tar så stor plats och inte är så djupt. Skåpstommen som vi använt oss av heter FAKTUM och dörren heter ÄRLIG. Måtten på skåpet är B60xH92xD35.

Så det var alltså inte roligare än ett simpelt "hemmabygge" placerat i vardagsrummet jag hade att komma med. Jag lovar att sluta hålla er på halster härdanefter, det är inte riktigt min grej att vara hemlighetsfull, folk får bara upp sina förväntningar och så har jag inget mer maffigt än ett köksskåp att komma med som sagt - Haha! 

Jag är dock rätt nöjd med resultatet och det är väl huvudsaken. Det behöver inte alltid vara så komplicerat. I detta fallet gick allt på runt en femhundring så kan jag med gott samvete flytta in skåpet den lilla walk in closet om jag skulle tröttna/ångrar mig, förvaring är ju aldrig fel oavsett var man nu placerar den. 

Kram på er!



Välkommen vecka III


Mina fina Cultfynd i förgrunden, makens tulpanbukett i
bakgrunden...

Tredje veckan detta år är här, vilket betyder första hela veckan med arbete. Vaknade tro det eller ej pigg och utvilad dessutom, mitt sköna avslappnande skumbad och lilla hemma-SPA igår gjorde tydligen susen, så med andra ord kunde denna vecka inte börjat bättre, tjoho!

Idag är alla kollegor tillbaka på jobbet igen som om inga jul och nyårshelger i världen har passerat. Konstigt hur det är egentligen, tiden bara går och går och man anpassar sig bara, står det i almanackan att det är jul så firar vi jul och står det att det är måndag då går vi plikttroget till skola, arbete eller liknande. Rätt kul det här med olika kulturer tycker jag, vi här i Sverige och många andra länder i västvärlden lever i en s.k. kalender/faktakultur, vi är väldigt fyrkantiga i vårt tänkande, vi lever som i ett rutmönster och är väldigt organiserade. Kulturer från andra delar av världen lever inte alls på det viset och för dem ter sig vårt levene väldigt underligt, så det är inte konstigt att det blir kulturkrockar ibland när människor möts. För hundra år sedan räckte det med att veta vad grannen tyckte och tänkte. Idag måste du förstå hela världen!

Nu måste jag arbeta vidare som ni förstår, bland annat med att skicka ut ett mejl till landets skadechefer och bjuda in mig själv till fem olika möten runt om i vårt avlånga land. Där ska jag presentera ev. brister och liknande i de tekniska handläggarnas arbete och jag kan meddela att jag är minst sagt osugen på detta, men detta ingår bland annat i min arbetsinstruktion så det är bara att bita i det sura äpplet, allt kan väl inte bara vara roligt här i livet... eller kan det det? 

Kram på er!  



Mera vitt har flyttat in


Nya "möbeln" skymtar likt en vit vägg bakom den danska lampan....


Söndag eftermiddag, mörkret har fallit utanför fönstren och "möbeln" som inhandlades igår är nu monterad och på plats i tomma hörnan där julgranen tidigare stod. Jag har fortfarande inte kommit den nya vita familjemedlemmen riktigt nära, men det blev helt ok i hörnan, är nog bara jag som är lite ovan att det står något där ännu om man då bortser från X-mas trädet. Ska försöka knäppa några bilder på skapelsen så ni får bedöma själva vad ni tycker framöver...

Darlingen och jag har förutom att montera möbler varit ute i över en timma och promenerat i rask takt idag, så underbart trots att vädret var mulet och grått. Kände mig som en ny människa när vi kom hem igen. Nu ska jag strax tappa upp badkaret och fylla det med Laura Mercier's Honey Bath med doft av mandel och kokosnöt och sedan krypa ner bland skummet och bläddra i lite glossiga magasin som jag inte hunnit med att läsa. 

Senare i dag måste jag faktiskt jobba lite också, en sak jag vill få klart helt innan morgondagen, så det ska jag ägna mig åt innan jag kan lägga mig, vilket jag förövrigt har planerat göra tidigt ikväll, så att man orkar med den första hela arbetsveckan detta 2009, man har ju nästan vant sig vid att bara arbeta si så där två-tre dagar utav sju möjliga ;-)  

Kanske hörs vi lite senare, kanske inte. Om inte, hörs vi i alla fall garanterat imorgon igen! 

Stor kram på er!   
 



Casino Cosmopol



Gårdagskvällen tillbringades på Casino Cosmopol som överskriften samt tidigare inlägg redan avslöjat. Maken och jag kom fram till att det var lördag och eftersom jag tidigare på dagen hade förutspråkat att man skulle leva som om varje dag vore den sista, ville jag föregå med gott exempel, därför drog vi på oss finkläderna och åkte till Kungsgatan 65 på vinst och förlust. Väl där visade det sig att man inte fick fotografera, så jag kände mig som en brottsling var gång jag lyckades knäppa av en bild i smyg utan blixt till er mina kära läsare, men vad gör man inte för bloggen ;-)

Måste ändå säga att jag är besviken på hur det verkligen var på huvudstadens enda riktiga casino. Här hade jag föreställt mig att det skulle vara lite klassigt så där som på vita duken, med folk à la James Bond, men det var verkligen sämre än sämst och det kändes mer som en sjaskig kvarterskrog om man såg till hur klientelet var klädda,. Lokalerna andades dessutom lite finlandsfärja från 1995. Det som överraskade positivt var dock den först klassiska maten i à la carte restaurangen. Min "Seabass med musslor och skaldjur i smörsås med risotto får helt ärligt fem stjärnor av fem möjliga. Himmelsk god, maten fullkomligt smälte i munnen...

Kan tillsist avslöja att jag inte drabbades av någon speldjävul utan lyckades komma därifrån helskinnad med hela 500 kronor plus i min Mulberry plånbok, så gårdagens IKEA shopping skulle man ju kunna säga nästan var gratis med andra ord, men bara nästan ;-)

Nu är det söndag och jag tänkte här och nu ta tag i denna lediga dag, på återseende mina älskade läsare och ni vet väl att ni är guld värda, det kan jag aldrig påpeka för många gånger! Tack för att ni finns och för att ni kommenterar!

Stor kram!



Suddiga, mörka och oskarpa bilder, men jag tog dem i smyg från den svarta
kuvertväskan jag fyndade för ett tag sedan...
;-)



Tänk att...


Jag är minst lika glad och överraskad som de två föregående gångerna då jag fått en utmärkelse. Jag fattar ju inte att folk verkligen återkommer och läser vad jag skriver om så ett:

Stor tack till dig Catylicious

Så här löd motiveringen:

"Supersöt tjej med en blogg som blivit en stor favorit! Läcker inredning och ljuvliga recept"

TACK!!!





Nu drar vi på Casino...

... Cosmopol!

Och jag önskar er en riktigt skön kväll.  

Kram!




Skaldjurspasta a´la Sjöstaden


Fick förfrågan angående skaldjurspastan jag serverade igår. Har nu försökt skriva ner receptet åt er intresserade och hur jag gjorde. Så varsågoda, här har ni min alldeles egenkomponerade pastarätt, enkel, snabbt och god!

Ingredienser:
2 dl Arla crème fraiche gourmet, Saffran&tomat 

Valfria skaldjur (jag använde mig av en djupfryst mix)

1 burk krossade tomater
1 st Schalottenlök
1-2 vitlöksklyftor
Citron
Salt & Peppar

Gör så här:
Skala och finhacka schalottenlöken, fräs den mjuk, tillsätt tomaterna (jag silade bort tomatjuicen från de krossade tomaterna) samt cremé fraichen och låt alltsammans koka upp. Fräs skaldjuren en kort stund tillsammans med vitlök och pressad citron i en stekpanna. Blanda sedan ihop sås och skaldjur och smaka av med ev salt och peppar. Servera med kokt pasta. Jag sparade några av skaldjuren till garnering. 

Smaklig måltid!   




Sommarlängt


Planen för 2009 är att lägga ett golv/trall ute på balkongen, maken vet bara
inte om det ännu.. ;-)

Satt precis och roade mig med att titta igenom en massa bilder från i somras och nu har jag plötsligt en sådan längtan efter sol, värme och bara ben så jag kan spricka. Tänk när man kan inta frukosten en solig morgon ute i rottingsofforna, sååå mysigt. Tyvärr är det alldeles för länge att ens tänka tanken att börja någon slags nedräkning, vi är bara i början av januari detta 2009, men tids nog så sitter man där ute igen och sippar på ett glas rosé och äter goda middagar med vänner och bara njuter av livet. Det man får se till är att fram tills dess ta vara på även vinterhalvåret och hitta på en massa roliga saker, var tid har sin tjusning och livet stannar ju inte upp och väntar på dig bara för att det inte går att sitta på balkongen och sippa rosé eller för att du inte kan trippa omkring barbent på stranden. Så fånga varje dag som om den vore den sista det är mitt tips! 

Jag har fått frukost på sängen denna lördagsmorgon, maken serverade äggröra med kantareller och rostat bröd, supergott. Eftersom det vanligtvis är jag som fixar till frukostarna annars så blir det extra gott när någon annan lagat till det man ska stoppa i munnen. Att han dessutom hade lagt upp det snyggt gjorde inte saken sämre.

Idag blir troligtvis trippen till IKEA av, Mr J tyckte det var en lagom liten tur denna gråa lördag, så jag ska inte säga nej nu när han t o m erbjuder sig att hänga med! Ska bland annat kika på min idé för "tomheten" efter julgranen i vardagsrummet och även inhandla lite annat smått och gott. Det är väl ingen risk att man kommer ut tomhänt så jag hade inte ens behövt yppa det där om att jag skulle handla lite smått och gott egentligen det är ju underförstått när man åker till Kamprads imperium ;-)

Fick förfrågan angående min skaldjurspastarätt igår, och jag lovar att skriva ner receptet under dagen, måste bara dra mig till minnes hur jag gjorde då jag komponerade rätten alldeles alena, men håll ut receptet kommer. 

Nu ska jag ta tag i dagen och hoppa in i duschen! Vi hörs senare, kram!   




Kvällens Let´s Dance Middag!


Förrätt med bl a avokado, haloumi & balsamico cremé

Huvudrätt: Skaldjurspasta med tomat & saffran

Efterrätt: Vaniljglass med valnötter & flytande honung

Härliga fredagskväll! Maken och jag sitter nu i soffan i skenet från de rökfärgade Iittala ljusstakarna och den öppna spisen, mätta och redo för kvällens premiär av Let´s Dance. Mannen i mitt liv är nog "så där" redo och intresserad dock om jag känner honom rätt, vilket jag naturligtvis gör efter 10 år tillsammans. Han är ju faktiskt min allra bästa vän dessutom *kärlek*.

Vi har precis avklarat kvällens middag som bestod av en snabb och enkel förrätt med bland annat avokado, stekt haloumi och balsamico cremé på en bädd av machésallad. Till huvudrätt blev det en lika snabb och enkel skaldjurspasta med tomat och saffran. Gott och minst sagt mättande! Till efterrätt lite senare blir det vaniljglass med valnötter och flytande honung (de ingredienserna är verkligen en hit tillsammans, testa det!) 

Ännu lite senare blir det kanske en kopp svart kaffe och några rutor mörk choklad, för det är ju ändå helg igen(!) 

Nu börjar kvällens dansprogram, önskar er en riktigt trevlig fredag!

På återseende sötnötter, kram!



Vilken stjärna faller först?



Bloggerska Blondinbella är med i årets Let´s Dance,
undra om man själv blir tillfrågad att delta nästa år... ;-)

Ikväll är det premiär för Let´s Dance på Tv 4 och jag brukar tycka att programmet är helt okej. Lite lagom harmlöst så där, och passar bra att slötitta på en fredagskväll samtidigt som man kan sippa på ett glas vin och äta en bit god mat. Dessutom är väl tjusningen lite den att man kan skratta åt dem som inte dansar så bra. Nu vet jag, klok som jag är att man inte ska kasta sten i glas hus, så jag är sparsam med de råa skratten, för jag har nämligen själv aldrig haft det där med dansen inom mig, om man inte räknar in att skaka rumpan på dansgolvet en sen natt, för det DÄR kan jag (tror jag själv just då i alla fall, haha!). Det jag menar är detta med s k styrdans tillsammans med en annan människa, i den typ av situationer är jag helt vilse, det samma gäller att koordinera mina armar och ben i t e x jazzdans! Min begränsning upptäckte jag tidigt i livet och har heller därför aldrig drömt om ett liv som just dansös, och tur är väl det för det hade inte blivit fett om jag skulle ha livnärt mig på det kan jag lova, haha! Men att titta på när andra dansar är kul som sagt, och le kommer jag i alla fall att göra åt dem som är lite sämre ikväll trots mina egna fel och brister ;-)


Min favorit
utan att ha sett programmet ännu är rent spontant Magdalena Graaf, jag gillar henne skarpt helt enkelt. Sedan är jag lite svag för fisförnäma Carl-Jan Granqvist också, men jag kan inte riktigt se honom i t ex. en rumba eller liknande, så därför känns just nu Magda mer given som "dansare" dem emellan, men jag kan ha fel, Carl-Jan kanske är grym i utmanande sensuella danser, man ska ju inte ha förutfattade meningar heller har jag hört... !

Let´s Dance blir för min del med andra ord kvällens tv-val!


Ska du se Let´s Dance premiären ikväll?       




Fredag eftermiddag!


Hej svejs på er...

Fredag, strax helg och jag är fortfarande mätt och belåten med en len räkomelett i magen som blev dagens val till lunch nere i matsalen. Väldigt bekvämt att ha en matsal på jobbet som alltid serverar fem olika rätter; en fiskrätt, en kötträtt, en vegetariskrätt, en sallad och en dagens soppa. Alltid är det ju något utav de fem alternativen som går hem. Jag har oftast mer problem med att det finns flera olika rätter på samma dag som jag skulle vilja ha, än att det ingen rätt är jag vill ha, hängde ni med? Ja strunt samma, helt oviktigt egentligen, men som sagt det är väldigt bra och bekvämt att kunna gå till matsalen och äta sin lunch, precis som i skolan fast mycket, mycket bättre.

Annars jobbar jag på här som vanligt, jag får skjuts hem av älsklingen i eftermiddag. Kanske ska försöka få honom att ta en omväg och så plötsligt bara råkar vi hamna vid IKEA, Haha, men den går han aldrig på med tanke på att det inte ens är samma väg hem härifrån som till IKEA, han skulle ana ugglor i mossen direkt ;-)
 
Hoppas att er fredag varit till belåtenhet så här långt?

Jag återkommer lite senare, kram så länge!




Från andra vinklar


Har precis kommit på att man kan ta bilder från andra vinklar här hemma
än de "klassiska" jag brukar köra med. Tog mig bara si så där nio månader
att komma på, haha!!!

Idag storhandlades det direkt efter jobbet, blev en tripp till Willys vilket resulterade i att vi kom ut därifrån strax över tusenlappen fattigare, men är nu desto rikare på godsaker i både kyl och frys, alltid något! Åt en egenkomponerad sallad till middag med bladspenat, machésallad, färska champinjoner, avokado och stekt haloumiost, det blev verkligen urgott. Har nog läst i minst tre-fyra bloggar det sista om att folk och deras haloumiost, så jag var bara tvungen att inhandla det idag då det läskat mig. Har ätit det flera gånger innan "ute", men aldrig tillagat det här hemma, enkelt och mumsigt värre!

Inget av intresse på tv:n ikväll, det blir troligtvis så att jag hamnar djupt försjunken i boken "En plats i solen" igen. Boken är nu inne på sin upplösning, som jag förövrigt tror mig ha listat ut redan och nej jag har INTE läst de sista sidorna, jag looooovar ;-)

Nej nu ska jag ta mig en dusch, göra en inpackning och sedan smörja in mig med BUS, vinterblek som jag är. Tänk att det är fredag imorgon, för mig är det tisdag i hjärnan. Jag är med andra ord totalt lost i dessa dagar, men det tog ju som sagt nio månader för mig att komma på att man kan ta foton från andra vinklar än de man alltid tar ifrån här hemma så jag har nog inte riktigt alla hästar hemma kanske, haha!

Tack snälla ni som lämnar kommentarer, det gör det så mycket roligare för mig att skriva några rader, ni är guld värda!!!

Bamsekramar till er från mig!



Livets ekorrhjul


Vem skulle inte vilja ligga här?

Tänk att man så snabbt ändå anpassar sig till "ekorrhjulet", jag är redan inne i vardagen igen. Visst det är tryggt, behändigt men anses även vara tråkigt på sitt sätt. Alla dagar är i stort sett det samma; väckarklockan ringer, man masar sig upp, äter sin frukost (förhoppningsvis), man tar sig till skola/jobbet eller vad man nu pysslar med på dagtid, dagen fortlöper, man tar sig hem, kanske behöver man handla mat på vägen, eventuella barn/husdjur ska hämtas och sedan är det middag, kanske träning och sedan stupar man i säng och samma visa måndag-fredag. Inte undra på att vissa människor blir deprimerade(!) Jag personligen som jag skrivit många gånger förut, föredrar dock det här ekorrhjulet, jag mår allra bäst av rutiner och att veta vad jag ha att göra på mina dagar, jag har helt enkelt inte ont av det, så man får väl anses vara en ganska "tråkig" och oäventyrlig människa, men sådan är jag! 


Ändå kan man ibland önska att man bara kunde bosätta sig i Söderhavet utan några som helst måsten och krav, lite "Hakuna Matata" sådär. Min chef kom tillbaka från sin långsemester i Thailand idag och jag frågade hur det varit, och som alltid hade Thailand varit underbart. Han hade funderat på tunnelbanan hit -Vad håller man på med? Jag säger upp mig och tar med familjen och flyttar till värmen och att man tänker så ibland kan jag verkligen förstå. Men det blir nog en "vardag" även i Söderhavet tids nog och även om jag tycker om sand mellan tårna, så räcker det för egen del med en resa lite då och då, mer äventyrlig än så är jag som sagt inte!


Nej nu får jag se till att arbeta på här så att jag har råd med den där resan till Söderhavet ;-)


Önskar er en bra dag i kylan!


Kram




Äntligen hemma!


Här inne myser jag just nu i mina duntofflor från ELLE och min volangmorgonrock...

Så var man äntligen hemma efter denna arbetsdag. Det första jag gjorde väl innanför ytterdörren var att hoppa ur dagens kläder och i min mjuka volangmorgonrock, tog på mig mina fluffiga duntofflor och tvättad av mig sminket. Sedan åt jag lite orientalisksoppa från Kelda och hamnade sedan under det efterlängtade duntäcket i soffan framför tv:n som i sin tur inte visar något som helst intressant just nu, men vad gör det, med en intressant bok i handen är det helt underbart som det är och som jag har längtat denna onsdag...

Det omtalade blomsterbudet som jag skrev om igår har lämnat en bukett med fina tulpaner och en chokladask till darlingen som säger sig inte veta vem buketten är ifrån? Kortet var skrivit som ett stort tack för all hjälp och det var sedan underskrivet av köttätarna från Lund. Så är du en av köttätarna från den skånska myllan eller vet du vem det är, hör av dig! Jag spricker av nyfikenhet här - Haha!

Nu ska jag bara ta igen mig och läsa och sedan slötitta på Grammisgalan en sväng tror jag bestämt!

Ha en riktigt skön kväll, kram!



Det perfekta pälsvädret



Idag är det perfekt väder för att bära fuskpälsen från
H&M Trend! Bilden är dock inte tagen imorse, men jag 
är i alla fall minst lika rödögd idag kan jag meddela ;-)

Har konstaterat att min kropp inte är van vid att kliva upp i ottan numera. De senaste dagarna har det sovits mycket och länge som bekant för den som läst mina senaste inlägg, och nu känner mig mest som jag vore överkörd av tåget här vid skrivbordet på jobbet. Hade en gnutta energi precis när jag kom hit strax efter klockan åtta imorse och fick då också lite gjort, men sedan kom den sedvanliga fikastunden och all kraft fullkomligt rann ur mig och nu sitter jag här tröttare än tröttast och försöker få de saker jag måste få gjorda denna vecka ordnade. Men jag bara längtar hem, hem till värmen under duntäcket och jag vill bara sluta mina just nu röda och svidande ögon. Måtte arbetsdagen gå SNABBT!


Jag brukar ju dock försöka att se positivt på saker för det mesta i alla fall och jag har trots att tröttheten tagit mig i sin besittning, funnit några positiva saker med denna annars så trötta onsdag 1). Man kan glädja sig åt det vackra vädret, strålande sol, hög luft och vitt på marken, precis så som jag föreställer mig januarimånad när den är som allra, allra bäst 2). Jag får användning för min fina fuskpäls då den är alldeles perfekt i detta lite kyliga vinterlandskap. Så den åkte på imorse och lika så mina sköna varmfodrade mockastövlar. De är dock inte lika piffiga som pälsen, men det måste ju som min käre far brukar påpeka - "Det måste ju vara lite praktiskt också!!!"  Så även om jag egentligen ogillar att allt ska vara så himla praktiskt jämt, så väl i inredning som på kläder och skor så klingade ändå pappas kloka ord i mitt huvud imorse när jag valde mellan de praktiska, varma stövlarna eller de lite snyggare stövlarna utan foder. Det praktiska vann alltså denna gång. Hoppas bara inte det betyder att jag plötsligt börjat tänka praktiskt i allt, för då är det illa.. att se allt praktiskt är till för kloka pappor tycker jag ;-)


Nu önskar jag er en härlig sjunde januari!


Kram!




Julen har dansats ut!



Nu är julen utdansad
här hemma, kanske inte i ordets rätta bemärkelse, men nästan. Allt gick nämligen väldigt smidigt, precis som en vals och här finns nu inga spår kvar av julen (okej då, de vita julstjärnorna i köksfönsten är förvisso kvar, hade inte hjärta att kasta dem då de är exakt lika fina som när jag köpte dem vid första advent(!)). Det är en av fördelarna med att inte pynta förmycket, då går det snabbt att återställa allt till vanlig ordning när julen väl är över.

Det som dock händer när man plockar bort piffet är att det känns så kalt och där vår julgran stod och tindrade vid ena soffans ända är nu bara ett tomt "hål" kvar och jag får nästan en tår i ögat. Måste verkligen fixa till något där, frågan är bara vad? Fick en liten idé för en stund sedan, men jag vet inte om maken är särskilt sugen på att glida ut till IKEA nu... Ska nog sova på idén några dagar istället, IKEA står ju trots allt kvar... men det är svårt när det kliar i mina inredningsfingrar... ;-)

Borde i alla fall ta mig samman och gå ut på en promenad, det är inte lika kallt ute idag nämligen och säkert lite mer begagligt att promenera då, ser dock att det snöar för fullt utanför fönstret nu, så vi får väl se hur det blir med den där promenixen helt enkelt. Ska fixa något lätt att äta nu i alla fall för magen börjar kurra, lika så makens, så på återseende!

Kram! 



Cult Design





Här är "lite" av det jag minst sagt fyndade häromdagen.
Det var nämligen halvapriset på alla Cult Design prylar!
Jag köpte några fler saker än det jag fångat på bild och
jag är verkligen urnöjd med allt och plånboken likaså ;-)

Idag vaknades det "tidigt" här för att vara i dessa lediga dagar. Maken fick nämligen ett telefonsamtal om att han skulle få ett blomsterbud imorgon(?!) så nu är vi så nyfikna så vi kan spricka här. Mannen han talade med vill inte avslöja vad som stod på kortet - "Någon överraskning måste det ju bli" - hade han svarat på makens försök att fiska information. J varken fyller år, har namnsdag eller någon annan bemärkelsedag som vi kan komma på i alla fall, så man kan ju undras vad han gjorde ute bland folket i lördags när jag skakade rumpan på dansgolvet - Haha! 

Idag ska jag plocka bort julen här, jag är inte trött på den egentligen, men det känns ändå lika bra att utföra sådana sysslor en sådan här dag, vips är man inne i vardagens ekorrhjul igen och en massa annat kommer emellan. Jag kommer att sakna julgranen allra mest då den sprider ett sådan behagligt sken runt sig, men var sak har sin tid, nu får man blicka framåt och längta till våren helt enkelt, även om den känns oerhört långt borta just nu med tanke på kylan och snön ute. 

Nu ska jag fixa frukost (ja, ja så tidigt kanske det ändå inte var vi vaknade om jag tänker efter, haha!)

Vi hörs senare, kram!



Trettondagsafton





Så var det trettondagsafton, och jag har haft fördelen att få vara ledig idag, skönt med tanke på att vi hade vännerna Joachim och Annika här igår kväll. Det sippades bland annat Dry Martinis, det sjöngs karaokespelet Lips för kung och fosterland (tilläggas bör att jag vann ALLA gångerna!!!) Senare på kvällen gick vi vidare ut och festade i Stockholmsnatten. Kan ju sammanfatta det hela med att gårdagskvällen inte kändes som en söndag direkt, men det blev en riktigt lyckad kväll där jag även passade på att inviga min svarta fransklänning som inhandlades före jul.

Eftersom vi inte var hemma förrän tidigt imorse, har denna måndag gått i slow motion. Inget vettigt har gjorts, utan jag har mest myst runt här hemma i min svarta volangmorgonrock. Visst är det skönt med alla dessa lediga dagar, men jag måste erkänna att jag nu tycker att det ska bli skönt att börja arbeta igen på onsdag, få lite rutin på dagarna helt enkelt, men visst jag ska absolut passa på att njuta det sista nu innan vardagen tar över livet igen ;-)     

Hoppas att ni får en trevlig trettondagsaftonskväll. Stor kram!




Gästrummet!

Jag har sedan tidigare lovat visa er lite glimtar från vårt gästrum. I igår efter städningen fick jag äntligen tummer ur och knäppte några bilder, så välkomna in: 



Sovplats för två...



Expedithylla för förvaring....


Ommålade korgar till vitt... såklart =) 


Bäddfåtölj att sitta och läsa i för den som vill...


Arbetshörnan i andra delen av rummet som jag tidigare visat...



Sköna söndag


Kycklingfilé med risotto & saffranssås och en sval Jeanmaire i glasen... 

God eftermiddag, ännu en sömnig morgon som vi helt enkelt sov över, nu har vi precis ätit frukost(!) Ute strålar solen och det är minus 6 grader. På schemat står förutom att ligga i soffan och läsa ur boken "Under solen", en långpromenad i mina nya varmfodrade stövlar som inhandlades i förrgår, plus eventuellt en storhandling för att fylla på kyl och frys. Det sist nämnda är jag dock inte särskilt sugen på idag så vi får väl se hur det blir med den saken.

Igår kväll åt vi en god middag på tu man hand och delade en flaska Champagne, så gott! Älskar verkligen Jeanmaire så en sådan flaska försöker vi alltid se till att ha hemma, man vet ju aldrig när det är läge för att korka upp, jag kan komma på allt möjligt som gör sig bra med ett glas bubbel, så det gäller att vara redo ;-)

Nu ska jag göra mig iordning för denna söndag, sköt om er!

Kram



Lördagskvällen är redan här



Vaknade så sent imorse att jag för en kort sekund trodde att klockan hade fått totalt fnatt, men så var det naturligtvis inte. Gick upp och möttes av ett vinterlandskap utanför fönstren och hela Hammarby backen var full med skidåkare. Dock berodde det sistnämnda inte på nattens lilla snöfall, för så mycket snö var det inte, men Skistar satte igång snömaskinerna på julafton och har pumpat hela backen full med snö, så där ser man skidåkare numera från tidiga morgonen till sena kvällen, superläckert måste jag säga, en skidbacke "mitt i" stan.  

Det lilla som var kvar av dagen efter den sena uppstigningen, har spenderats dels i Nacka forum bland alla butiker som öppnat där. Fyndade ännu mera av det jag handlade igår och sedan blev det en fika med latte och en ciabatta med parmaskinka, mozzarella och soltorkad tomat, supergott, precis som jag vill ha det! 

Väl hemma igen från shoppingrundan, har jag nu städat ur arbetsrummet/gästrummet. Rensat i expedithyllan, satt i mina numera vitmålade korgar och organiserat en massa papper och annat i pärmar som bara blivit liggandes sedan tidigt i höstas. Nu känner jag mig riktigt nöjd måste jag säga. 

Maken sitter i soffan och spelar strategispelet Civilization och har så gjort de senaste dagarna. Själv ska jag ska strax börja med kvällens middag som blir kycklingfilé med risotto och en tomat och saffranssås till det. I glasen blir det vin eller varför inte bubbel då det ligger en flaska välkyld Jeanmaire i kylskåpet. Kanske blir det senare ikväll party och utgång, men så långt i planeringen är jag inte riktigt ännu, måste kolla av läget här hemma först, här tar vi helt enkelt dagen som den kommer i dessa lata dagar ;-)

Hoppas att ni haft/har en härlig lördag och att ni hittar på något skoj med nära och kära, det ska jag försöka göra som sagt!

Stor kram på er och på återseende!



En lugn hemmakväll i Sjöstaden


Nystädat hem...

vips var det fredagkväll, men jag måste erkänna att det mer känns som en måndagkväll eller möjligtvis en tisdag?! Jag blir helt veckovild den här tiden på året när man är ledig och jobbar om vart annat . Arbetetsdagen gick i alla fall bra och nu ikväll har jag varit en sväng runt i affärer och kikat och fick även med mig några påsar hem till min lycka med några små fynd.
 
Vi har ätit en enkel kycklingkebab som jag slängde ihop hastigt och lusigt väl hemma och kvällen blir troligtvis lugn, känner inte för att göra något utsvävat heller för den delen, så det passar mig utmärkt. Imorgon är det ju lördag, då kanske det blir annorlunda och klackarna i taket, vem vet =)

Nu ska jag sjunka ner i soffan och njuta av denna kväll som trots allt är en fredagkväll!

På återseende raringar, kram! 



En klämfredag



Igår fick Bourgien byta plats från ett av de stora vardagsrumsfönsten till en 
plats på det vita sideboardet, dock tror jag att det blir ett byte tillbaka till
fönstret snart igen. Velig är bara förnamnet med andra ord... ;-)
 

Godmorgon eller säger man förmiddag nu kanske? Idag är det i alla fall en arbetsdag för min del, dock valde jag denna "klämfredag" att jobba hemifrån, så jag sitter nu i arbetsrummet och skriver på min bärbara dator som är uppkopplad mot jobbets server. Här är lugnt och stilla, maken har lyxen att vara helt ledig så han sover fortfarande(!) själv har jag varit uppe många timmar nu.
 
Solen fullkomligt strålar ute och det är kallt denna andra dag på detta nya år. Termometern visar på minus 8 grader, så jag är rätt glad att jag är en kontorsråtta som kan sitta här inne i stugvärmen. Jag skulle gärna ta mig en uppfriskande promenad känner jag, men det får bli senare i eftermidag i så fall och då kommer jag garanterat att svepa in mig i min kära fuskpäls från H&M Trend, då den passar helt perfekt när det är lite kallt och frostigt ute, som jag har väntat...!

Nu måste jag fortsätta mitt skrivande för arbetsgivarens räkning, vi hörs helt enkelt senare under dagen! 

Ha en lovely fredag!

Kram




Välkommen 2009

Gårdagskvällen blev sååå lyckad och började när vi klev ur taxin utanför Musicum i Uppsala. Vi möttes av en gång av brinnande marschaller, klassisk musik och det kändes riktigt mäktigt att få kliva innanför dörrarna och mötas av festens arrangörer och deras helt fantastiska utstyrslar(!) Det var som att kliva tillbaka 2-300 år i tiden kan jag meddela, helt fantastiskt. Vi fick välkomstdrinkar i våra händer och vacker Drottningholmsmusik ljöd ur högtalarna. Vi minglade bland de 70 gästerna och hann få påfyllnad i våra glas vid ett flertal tillfällen innan hela sällskapet blev beordrade att förflytta sig från övervåningen till en trappa ner där det var dukat för sittning. Supergod mat, uppträdande, tal, sånger och trevligt sällskap vid bordet blir min sammanfattning av de timmar vi satt till bords. Strax före tolvslaget korkades Champagnen upp och 2009 skålades in med glada miner. Jag hade en så sjukt skoj kväll och jag vill gå på nyårsbal varje år, hur ska man kunna toppa det här?!!

Tusen tack till Johan och Maria som tillsammans med några andra annordnade hela denna underbara tillställning!

Nu välkomnar jag 2009 med öppna armar!





RSS 2.0