Bröllopdax!



Packning
pågår för fullt här. Om ca 1 timma åker vi mot Västkusten med hela bilen full med pyssliga saker, bröllopskläder och ett förväntansfullt par. Det kommer därför att vara tyst här på bloggen i några dagar tills jag är tillbaka gift =)

Ha en underbar helg i solskenet alla underbara läsare så hörs vi!

*Kram*  



Maxiklänning



Jag knep precis en maxiklänning från H&M:s webbshopp.

Jag tycker så mycket om mönstret på klänningen men den har ju vart slutsåld i affärerna sedan den släpptes i stort sett, så nu när jag såg att den fanns inne på webben, så jag klickade hem den på ett ögonblick. Jag tycker personligen att denna maxivariant är mycket finare än korsettvarianten, den skulle inte passa mig alls, men denna långa gillar jag och en maxiklänning har jag ju vart ute efter så nu är jag jätteglad. Hoppas nu den passar bara. Den kommer vecka 25 så jag får leva utan den på Bali. De kommer lagom till Midsommar i stället. 

Ha en skön dag!

Kramar i massor



Så vackert i vår huvudstad


Bild från vårt sovrumsfönster när solen gick ner igår, fin
tycker jag!

Gud vilket väder det är ute, sååå underbart! Varje morgon samma sak, jag vaknar med solens strålar in i sovrummet. Sedan är det underbart vackert påväg till jobbet. Det är så mycket fågelliv och nykläckta små söta fågelungar överallt. Man kan inte tro att man är i en huvudstad när man fridfullt traskar ut med vattet varje morgon och bara insuper det härliga naturlivet, helt fantastiskt!.

Jag är precis tillbaka på mitt kontor efter en morgon med redovisning av revisionen på ett arbetsplatsmöte för den berörda personalen, så nu är det klart. Nu är det bara slutrapporteringen som ska skrivas helt klar och lämnas in, sedan kan jag lägga min första revision till handlingarna, härligt!

Ta hand om er. Kramar!



Vädergudarna är på vår sida!



Jag
är just nu själaglad för jag var inne på TV4: s hemsida och kikade på hur väderprognosen ser ut för Varberg på lördag och man kan ju inte annat än att LE (hoppas att det stämmer), då det är en STOR sol och visar på 25 grader. Nu säger jag bara: "Väder Gudar håll i detta solksken". I Stockholm visar det ett grått moln på lördag så tur vi ska vara på västkusten.

Over and out!



Dagens hår

..
tänkte avsluta dagen med en bild på mitt hår efter dagens
frisörsbesök bara för att jag blev så nöjd.


Håret har blivit sjukt långt sedan jag såg det bakifrån sist - galet! Den lejonmanen ska nog räcka till en bruduppsättning får vi hoppas ;-) Nu ska jag och min älskade fästman ta varsin sup Dukoral innan vi lägger oss *yummi*

Natti Natti!



Varför inte en tävling?


Dagens shopping, rouge och ögonskugga från favoriten Lancome

Efter en eftermiddag i frisörstolen känner jag mig som en ny människa, dock blev det ingen klippning då jag behöver allt hår jag har för uppsättningen på lördag men utväxten är fixad och håret har fått lyster igen, härligt! Klippning kommer jag göra när vi väl är hemkomna från Bali istället, då är det säkerligen slitet efter all sol och salta bad!

Nu sitter jag framför tv:n och kikar på Desperate Housewifes och hör och häpna, jag har inget pyssel i händerna. Jag är faktiskt klar med det mesta och det enda som är kvar är att klippa och klistra den stora "tavlan" med bordsplaceringen som ska sitta uppe på väggen, så att folk hittar sina platser till middagen. Detta ska göras så fort jag fått koll på alla gäster. Det är nämligen så att två gäster har tackat nej i SISTA SEKUNDEN så vi försöker att få någon annan att fylla platserna. Dte är ju dock lite "känsligt", för det är ju trots allt endast 4 dagar kvar. Folk kan bli förödmjukade av att få en "sista minuten inbjudan" till ett bröllop, men vi kör så. Annars kanske någon av er vill komma? Jag kanske ska ha en tävling som andra bloggare har över allt nu förtiden ;-) Jag skulle kunna lotta ut en bröllopsinbjudan inklusive middag och gratis dryck - Vilken smart idé va? 

Jag har förresten inhandlat rouge och ögonskugga idag, båda från Lancome. Jättefin färg på rouget och ögonskuggan går i rosa. Jag har så svårt att få till den där brudmakeupen måste jag säga. Jag hade tänkt ha den i guld/brons först men det vette sjutton om det blir så bra, så nu är jag mer inne på pastell i rosa och ljusa toner, men jag får nog göra några fler tester innan jag bestämmer mig. Blir dyrt detta att springa på Åhléns sminkavdelning var och varannan dag, men samtidigt skoj!

Nu ska jag fortsätta tv-tittandet och BARA vara, underbart! Sussa sött!  

Kram kram!



Resväska


Kom precis på att jag glömt visa det sista jag gjorde med
"resväskan" som jag nu fixat klart.

Jag gjorde som några av er sa och satte bilderna på oss inuti locket istället. Det var ju faktskt mycket smartare då ser man ju bilderna när väskan är öppen, annars ser väskan ut som innan (guldig och fin) när det är stängd. Bilden gör inte väskan riktigt rättvis, ser bättre ut i verkligheten, men ni förstår tanken i alla fall. Jag har även satt på en liten tag med lite text om vår bröllopsresa. 

Nu ska jag återgå till arbetet så att jag hinner vara hos frissan kl 15.30. Vi hörs!

Kram kram!



Svanunge


En ursöt liten dunboll kikade fram under mamma Svan när jag skulle fotografera.

Så söt att man skulle vilja ta upp den och gosa med den..

Tyst här på bloggen idag, jag har fullt upp med både arbete och bröllopsförberedelser inför lördagen, så jag kikar bara in en snabbis p g a att jag har s.k. bloggabstinens! 

Imorse när jag gick förbi "min" Svan så hade ett av äggen kläckts och en ursöt liten dunboll kikade fram. I boet kunde jag se att det låg ytterligare tre ägg som säkert kommer att kläckas inom det närmsta dagarna, så sött!!

Alldeles strax ska jag vara hos frissan för att slinga håret och toppklippas, är välbehövligt kan jag meddela. Sedan ska jag föröka hinna med att köpa rouge och någon ögonskugga, får inte riktigt till maken inför lördagen nämligen...

Ha en härlig eftermiddag i solen!  

Kram kram!



Middag på stan



Nyss hemkommen från en middag på stan med min älskade blivande make. Blev lax och ett glas vitt för min del, en grillbiff och öl för älsklingen. Det kom två tre regndroppar när vi satt där, men som tur var blev det inte mer än det.

Idag har jag jobbat för fullt, är mitt upp i min slutrapportering, på torsdag har jag dessutom en allmän genomgång med handläggarna jag granskat på deras arbetsplatsmöte, lite nervigt, men jag har nervigare saker att oroa mig för i dessa dagar så det får gå. Rapporten har jag också tänkt ha klart på torsdag så att jag kan lämna in den för sedan har jag tre veckors ledighet, känns konstigt men så är det.

Tre arbetsdagar kvar och sedan jobbar jag inte igen innan måndagen efter midsommar och då är jag en fru ;-) Sedan jobbar vi i tre veckor och sedan har jag och älsklingen ytterligare fyra veckors "vanlig" semester, så sommaren kommer bli låååång och sköön med mycket ledighet =)

Hoppas att ni haft en bra måndag?!

Kram!



Guldväska

 
Guldväska målad av mig. Väskan kommer ifrån Panduro & kostade 50 kr

Väskan är gjord i hård papp!


Vi har valt att inte önska oss specifika saker i bröllopspresent, utan vi har önskat att den som vill lägger valfritt bidrag (pengar) till vår bröllopsresa istället. Jag har köpt en liten resväska och målat den i guld. Tanken är att den ska stå på ett bord i spegelsalen och så får gästerna lägga sitt kuvert i den, sedan kommer någon att ta hand om väskan och låsa in den. Jag tyckte idén med resväska var kul och passande. Jag har lagt tyll i, tror jag ska fästa det på någotvis så att även locket täcks.

Jag funderar även på att klä väskans utsida med bilder på oss och fästa en tag (med organzaband) och skriva vårt resmål Bali på den, vad tror ni om det? Det sista med tagen kom jag på här och nu, vad påhittig jag är ibland ;-)

Kram kram



Vigselprogram

 
Så är jag då äntligen klar även med vigselprogrammen, av bara farten hann jag även med
att pynta hållarna med organzaband i vitt, hållarna ska stå på varje bord med bordnamnet
så folk hittar vart de ska sitta.
 
Känns väldigt skönt nu att detta är klart. Ett steg närmre att allt blir färdigt!



Mindre än en vecka kvar

Så är man då inne i bröllopsveckan, för nu är det BARA ynka 6 dagar kvar tills man står där vid altaret och ska säga ja till varandra. Jag är inte nervös (än i alla fall), men jag drömmer mycker om den stora dagen på nätterna och då kan jag meddela att det bara är en massa strul som händer och inget fungerar. I natt var det brudbuketten som inte blev som den skulle (minst sagt, inte en blomma var rätt i buketten) utan den såg ut som en man köper på ICA för 39.90. Iförrgår drömde jag att på självaste bröllopsdagen hade jag en massa kvar som inte var gjort, festhäfte, vigselblad mm och innan det har jag drömt att jag inte kom i klänningen när det väl var dags.. Så i det undermedvetna är jag kanske inte så lugn som jag verkar =)

Festhäftena
är nu klara, det blev inte med stämplar på. Jag är motvalls helt enkelt och tycker att det blir stilrenast utan dem, sedan är jag lite "rädd" att det ska kladda sig under transporten på 49.22 mil, plus att det finns mycket annat som är roligare än att trycka en stämpel 160 ggr ;-) (Det var nog det sistnämda som vägde mest över i beslutet) Nu håller jag på att skära ut vigselbladen till kyrkan, när det är klart ska de hålas och sedan ska ett organzaband fästas i hålen (vem trodde något annat, haha!) sedan är de också klara, det kommer då att kännas som en befrielse kan jag meddela!

Nu blir det brunch!  

Kram på er mina söta läsare!



Schlagerfiasko?!


Kvällens middag. Canneloni med spenat & mascarpone

Efter en middag bestående av Canneloni med spenat och mascarpone.  Ett recept från självaste huvudrollsinnehavaren denna kväll Charlotte Perrelli som jag fann i en hälsotidning för ett tag sedan.

Nu sitter vi här och har hört alla 25 bidragen och alldeles strax börjar omröstningen. Jag äter jordgubbar och sitter som på nålar. De som är Sveriges största hot ikväll tror jag är Ryssland, Grekland eller Ukraina. Ja vi får se, nu börjar omröstningen alldelse strax och jag håller mina rödmålade naglar för en vinst så att vår superglammiga stjärna får bli den första i världshistorien (läs kvinna) att vinna ESC två gånger. Nu avgörs det... 

Uppdate:
En 18:de plats kan man väl ändå inte tycka att Perrelli var värd, men det är bara att inse att vi i Sverige måste komma men något nytt i ESC sammanhang, vad det nu än månde vara? Jag tycker att vi ändå försökt med både det ena och det andra de senaste åren, från Stenmark, Carola, The Ark och nu till Perrelli, men inget tycks falla den europeiska befolkningen i smaken. Vinnaren blev Ryssland. Låten "Belive" är dock ingen personlig favorit, då jag hellre sett Grekland som vinnare, men efter detta fiasko, (för det får man väl ändå kalla det, åtminstone ur svenska ögon sett), är jag nog inte rätt person att bedöma vad som är bra och inte med tanke på att jag älskar "Hero".

Nu ska jag äta upp de sista av jordgubbarna i lådan och sedan ska jag börja skissa på en vinnarlåt inför årets nästa schlagerfestival eller inte, haha.. Tror jag nu ska fokusera mig på bröllopet till 100 % bara 6 dagar kvar nu, så det blir sängen för mig strax... Sov gott!
  



Philosophy

  
  
Laura Mercier's Honey Bath med almond & coconut milk.
 
Philosophy´s Raspberry Sorbet plus "Here comes the bride" från samma
märke
  
Ett perfekt litet resekit med divere krämer från Philosophy. Perfekt för resorna i
sommar.


Idag vaknade vi till solens strålar och strax efter uppstigandet vid nio tiden var jag och älsklingen ute en sväng och promenerade samt tog en sväng till närliggande solarie. Nu väl hemkomna igen med frukosten i magen ska jag färga ögonbryn och fransar och sedan krypa ner i ett varmt skumbad med nya Laura Mercier's Honey Bath med almond & coconut milk. Köpte det från COW parfymeri häromdagen och det luktar helt fantastiskt. Jag älskar verkligen kokos i alla dess former, längtar till Bali där jag ska dricka minst 50 riktiga kokosnötter, jag tycker det är så sjukt gott). Det luktar så gott att jag vill ta en sked av badskummet och stoppa det i munnen, dock inte att rekommendera så klart men då förstår ni hur gott jag verkligen tycker att det luktar.

Lika gott och med samma "stoppa det i munnen känsla" får jag av Philosophy´s Raspberry Sorbet som även den inhandlades häromdagen plus "Here comes the bride" från samma märke innehållande: "Purity made simple", "Hope in a jar daily moisturizer", "Amazing grace shower gel", "Amazing grace hair conditioner", "Amazing grace body emulsion", "Soul owner exfoliating foot cream" samt "Time on your hands exfoliating hand cream"  så här ska tas en SPA-dag idag istället då det inte riktigt blev så som jag tänkt förra helgen. 

Sköt om er så hörs vi!

Kramar  




Nu är sofforna här!


Här har ni våra sprillans nya soffor...

Vi är väldigt nöjda med resultatet...

Nu saknas bara en gosig matta i vitaste vitt, tavlor samt det rätta piffet...

Sofforna kommer från Bolagret och heter Svea...

Nu har vi fått iordning på sofforna och det blev väldigt snyggt om jag får säga det själv. Jag är såå nöjd att vi valde gråa soffor som bryter av mot allt det vita här hemma. Som ni ser har vi även införskaffat ett annat soffbord hastigt och lustigt och nu är jag faktiskt glad att bordet jag först köpte aldrig kom för nu är det så enhetligt med köksmöbeln som är i samma serie. Så ett misstag kan lösa sig till något riktigt bra!

Imorgon slipper vi titta på Eurovisionfinalen på varsin köksstol härligt =) Nu ska jag piffa runt lite här hemma med "Talang" på TV4 i bakgrunden.

Ha en härlig fredagskväll! 

Största kramen!



Såååååå FÖRBANNAD!!!!



Bordet som aldrig kom...

Har precis fått leveransen av sofforna och soffbordet jag väntat på så läääänge. När killen på fraktbolget kommer har han bara två "kolli" med sig, jag har betalt för tre förklarar jag för honom, men han har bara fått uppgift om två säger han vilken jag säkert tror är sant. Frakten har inget med butiken i sig att göra utan han arbetar åt alla möjliga med att köra ut varor. Han hänvisar mig i vilket fall att ringa till affären vilket jag gör på stört, då visar det sig att trots att de tagit ut betalning i förskott (sju veckor sedan) nu inte har bordet kvar som jag KÖPT. Jag köpte det sista som fanns då det utgått ur deras sortiment, jag var skitglad att jag haffade åt mig det sista vita, men nu har någon jävla (ursäkta) idiot sålt mitt bord ytterligare en gång till någon annan, för det finns inte i butiken och inte på lagret. Hur i he*¤%#" kan det gå till, har ni ingen som helst ordning frågade jag (svor gjorde jag dock inte men hade jävla god lust) Jag sa att jag förväntar mig en kompensation fär detta plus att mina pengar jag lagt ut sitter på mitt konto innan dagens slut, pengarna ska jag naturligtvis få tillbaka säger de, men hon i butiken var tvunget att höra med någon ansvarig om kompensationen, men det borde du absolut få sa hon. Så nu är jag så förbannad, för här trodde jag att vi äntligen skulle få komma iordning och så blir det inte så nu heller. Sofforna står förövrigt fortfarande nere i entrén för fraktfolket kan ju inte tänkas hjälpa till att bära längre än nödvändigt så älsklingen är påväg hem för att hjälpa mig bära upp dem, men de ser fiiina ut. Hoppas jag, det är ju embalage runt, men jag har sett att tyget ser rätt ut i alla fall och ska man vara positiv (som jag för det mesta försöker att vara) så var det tur att det inte var tvärt om, att det var soffbordet som kom och inte sofforna =) Ja ja fortsättning följer...   




FINAL!!!!!!


Vilket nervpiller denna afton varit, men nu är jag SÅ lättad..
VI GICK TILL FINAL!!! Nu blir det en snabb dusch sedan sängen!
Sov sött!



Dagens shopping


Skor och smink fick följa med hem i shoppingkassarna denna dag..

Jag i nya solhatten. Grymt nöjd är jag!

Så var man hemma igen efter en arbetsdag, har även hunnit med att grilla med älsklingen. På dagens shoppingtur hittade jag endel, Lancome puder, mascaran Hypnose, ett coverstick Flash Retouche och ett nytt Juicy tubes i färgen Mulberry Blues (härligt glossigt rosa). Sedan fann jag en "slokhatt" som jag garanterat ska glida omkring i på Bali med ett par svarta solisar. Sedan köpte jag ett par snygga kilklacksskor från Friis & co väldigt lika de skorna från Stella Mccartney som var "hajpade" förra sommaren, dessa skor ska definitivt hänga med till Bali de också. Sedan fick ett par vita linnebyxor hänga med hem också, satt superfint på och var riktigt snygga.

Nu börjar semifinal nr 2, dax för Sverige att tävla och här ska hejas på Charlotte! Ska nu krypa ner i sängen och kolla för att slippa de hårda stolarna. Imorgon kommer faktiskt sofforna så snart slipper man hårda stolar framför tv:n. Yippi, så helgen ska ägnas åt att inreda vardagsrummet bland annat. NU HEJAR VI PÅ SVERIGE!!!!!!!!! 

Kram på er!




Klonade.. ?


Slående lika utstyrsel måste man ju ändå säga. Sverige vs. Ukraina...

Såg precis ett TV-klipp Aftonbladet.se hur otroligt lika Charlottes nummer i kvällens Eurovision Song Contest semifinal II kommer att vara med Ukrainas och sångerskan Ani Loraks. Det är nästan skrattretande så Ukraina har efterapat Sverige.

Att jag skriver att det är Ukraina som kopierat oss och inte vice versa beror på att när man i programmet "Inför Eurovision Song Contes" fick se alla bidrag hade Ukraina inte samma utstyrsel och nummer vad jag minns i alla fall??? Charlotte kommer att uppträda först av dem två på gott och ont ikväll. Ukrainas låt är farligt bra tycker jag. Charlotte själv tror att Ukraina tar hem segern på lördag, den som lever får se..  Först ska de ju gå vidare till finalen.

Jag kommer i alla fall att sitta bänkad kl 21.00 (på trästolen fortfarande, haha!) ikväll och hålla tummarna för "HERO"! Nu är det lunchdax.

Kram på er



Tre "måsten" inför Baliresan..





Supersnygg outfit som jag gärna slider omkring i på exotiska Bali i juni...

Godförmiddag alla glada. Idag är en sådan där härlig dag när man känner att man har all energi i världen. Dagen ägnas först åt arbete sedan åt shopping. Jag ska nämligen införskaffa make up till brudlooken. Behöver inhandla diverse härliga dyrgripar så att sminker säkert sitter under hela dagen och kvällen.

Sedan har jag några små "måsten" som ska inhandlas innan vi åker till Bali (4 juni). Dels ett par gladiatorsandaler, en lång maxiklänning, (gärna den från Roberto Cavalli på bilden, den är sååå snygg) Så är det någon som känner att han eller hon har pengar över så mottages den mer än gärna =). En härlig slokhatt a´la Hollywoodstil vill jag också ha, kommer att passa perfekt i den starka solen! Så det blir jakt på detta i eftermiddag.

Hoppas ni har lika fint väder som jag idag! Vi hörs!

Kramar!



Houston we have a problem

Tack för alla era kommentarer i förra inlägget. Jag har konstaterat att "med stämpel" vann stort bland er och jag tycker själv att det är jättefint. Nu har det dock uppstått ett problem (vem hade trott att allt skulle gå smärtfritt) det har nämligen visat sig att guldfärgen inte fäst som den bör på testhäftet, troligtvis pga det "glansiga" pappret. Om man tar på stämpeln med fingrarna så får man guldfärg på fingertopparna (mycket lite iofs) så nu vågar jag inte stämpla de riktiga häftena, för blir det bara ett smetigt intryck får jag panik. När jag väl stämplat det första häftet finns ingen återvändo, då måste jag stämpla alla 80 för jag är ju så otroligt clever att jag köpte exakt antal papper som det finns gäster, inte så begåvat nej! Pappret är köpt i Västerås så jag vill helst slippa att åka dit för att köpa fler. Jag tror att jag ska lägga ner för idag och se om det torkar in om man låter det vara några timmar *hoppas* för jag är nog på er sida nu att vi ska köra på stämplar, för det ser väldigt läckert ut när allt skimrar. Jag återkommer med resultatet imorgon för den som är intresserad. *håll tummarna för att det funkar* Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det sängen. Inga nya soffor idag heller förresten så fortsatt Tv-tittande på "pinnstolar" här hemma, ingen risk att man somnar framför tv:n. Hahaha! Godnatt!

TILLÄGG 29 MAJ: Färgen verkar torka ok om man låter det vara över natten, såg helt ok ut imorse, dock "smetar" det sig lite om man kommer åt med något fuktigt/vått mot stämpeln så jag ska fundera vidare om jag ska stämpla alla 80 i em eller låta bli =) Over and out!



Hjälp önskas!!!

Tillverkligen av vårt festhäfte är nu i full gång. Jag behöver dock er hjälp/åsikt för jag vet ej hur jag ska göra. Ska vi ha med eller utan stämpel??? Darlingen tycker inte stämpeln på dem, han vill ha det "cleant" ("Det är ju vi" säger han och har rätt) Jag själv är dock kluven trots det. Jag både vill ha och vill inte ha. Vill ha för att det ser precis ut som inbjudan fast på andra längden. Jag vill ha utan för att jag tycker att stämpeln är i största laget när pappret ligger på den ledden och dels för att det just är cleant utan (och mycket enklare för mig att göra och slippa "kladda" med stämpeln 160 ggr) Vad tycker ni? Sååå tacksam om ni talar om vad ni tycker! Med eller utan stämplarna???(Tilläggas bör att pappret är i pärlemorskimmer det framgår ej av bilderna, svårt att fånga på bild så det är inte bara ett tråkigt vitt papper rakt upp och ner!)
 
   
Bilder Privata



Mötesdag..

Idag är en mötesdag, jag kommer att sitta med var och en av reglerarna och gå igenom vad som framkommit i revisionen. Jag kommer tala om vad som är bra och vad som är mindre bra i deras arbete. Det kommer säkert bli känsligt för vissa som tycker att de aldrig gör "fel" (oftast personer som arbetat länge) och så kommer jag med pekpinnen, hehe jag älskar mitt jobb, folk är "rädda" för mig och folk står nästan "med mössan i hand" och bugar när jag kommer, haha! (Kanske inte riktigt! *fniss* men nästan =) I eftermiddag ska jag skriva ut det sista till vårt festhäfte (framsidan) sedan ska det stämplas och knytas band (känns som jag inget annat gör nu för tiden än att knyta guldband på allt och "alla") sedan häfta ihop mina skapelser, sedan är det vigselprogrammen som ska skäras och så klart ska det på organzaband även på dem, så det finns att göra! Ha en härlig dag. Hoppas att solen stannar kvar, just i denna stund lyser den härligt!   



Dagens bloggdate...

Just hemkommen från världens trevligaste bloggdate med MacMalin. Vi träffades först utanför NK och gick sedan flera km innan vi kunde besluta oss vart vi skulle sätt oss och äta, haha! Slutade i alla fall på Strandbryggan som ligger vid Strandvägen. Där blev det en fisk och skaldjurssoppa med parmensanaioli för min del och en hemmagjord lyxburgare för Malin (såg jättegott ut, men jag har ju ett bröllop att tänka på, hmm) Jag hade en jättetrevlig stund verkligen. Malin hon är precis så gullig och trevlig som hon verkar i bloggen. Jätteglad att hon föreslog en träff när hon ändå var i hufudstaden på besök! Tack Malin, jag hoppas verkligen att vi kan ses igen!!! (Funderar allvarligt på att bjuda hem några av mina bloggvänner i sommar nån ggn för det är sååå skoj att träffa nya människor och särskilt dem som har samma intressen som och som man faktiskt "pratar" med dagligen, ett bloggparty i Sjöstaden det vore nått =) Nu är det ca 30 min kvar till Semifinalen av Eurovision Song Contest och vi kommer att få se den sittandes på Millerstolarna för idag kom älsklingens syster, min kära svägerska och hämtade våra möbler (läs soffa och köksmöbler), haha, så nu ekar det här inne, helt tomt! Hoppas nu våra soffor kommer snart, tur att vi har tv i sovrummet, för det kommer nog att bli mycket liggande framöver den istället för att sitta på stolarna, haha! Hoppas ni haft en skön tisdag!  

        
Bilder: Privata




Kreativ bloggare...




Jag fick detta pris "Kreativ Blogger" av Grombaben från vårt grannland Norge idag och så klart blev jag JÄTTEGLAD! TACK!!! Motiveringen löd: "Jeg vil gi en til Anna fordi hun har så mange bra tips til bryllupsfiksing og er generelt søt!" Klem säger jag! (se jag kan lite norska också, haha!)



Blommor...

Vi har sedan tidigare bestämt att vi inte kommer att ha några blommor på borden under bröllopsmiddagen utan att vi endast ska ha kandelabrar, men som vanligt har jag nu funderat på om vi ändå inte ska ha blommor, det är ju väldigt fint och särskilt på en sådan dag. Funderar på något likt det på bilden, fast då med vit Hortensia istället. Det är enkelt och man behöver bara en "klocka" per bord. Vad tror ni? Skulle det funka eller om man nu ska ha blomsterdekorationer på borden, ska de då återspeglas av brudbuketten? I mitt fall då vita rosor? Blir det "fel" med vit hortensia (det är ju vitt i alla fall =)) Eller ska vi som vi sagt från början köra endast med kandelabrar? Tankar och idéer angående blomdekorationer mottages tacksamt av en lätt konfunderad blivande brud!




Vilken rolig morgon..

Som de flesta andra mornar går jag in på några bloggar för att läsa och imorse va det inget undantag. Undantaget var dock att jag till min förtjusning läser på Therez blogg  att JAG VANN EN TÄVLING hos henne. Det är ju inte varje dag man läser det, även om jag just nu har turen på min sida, (minst sagt). Jag som ALDRIG vinner annars, först tunikan hos Anna-Stina och nu världens sötaste Make out mints hos Therez. Perfekta inför bröllopet. Börjar dock bli orolig över all min tur i spel/tävlingar i dessa dagar. "Tur i spel otur i kärlek" heter det ju skrämmande nog och jag som gifter mig om 11 dagar... *Tänk om J säger nej i kyrkan*... =) Stort TACK Therez. Asken kommer att passa perfekt i min brudväska och att ta ett rosa minthjärta innan kyssen i kyrkan ;-) Ha en härlig dag i solskenet gott folk och jag funderar ärligt på att gå och spela några rader på LOTTO =)


Bild: Therez Garderob




Det är nu det gäller...

Så var det då äntligen schlagerveckan jag väntat på. Det är nu det gäller, det är nu superglammiga Charlotte ännu en gång ska lägga Europa under sina fötter (med all säkerhet välmanikurerade sådana). Jag har själv suttit klistrad framför TV:n ett antal söndagar de gångna veckorna för att se programmet "Inför Eurovision Song Contest". I programmen har man fått höra årets ALLA 43 bidrag och jag har mina favoriter, bl. a Norge, Frankrike, Schweiz, Polen och Andorra. Även värdlandet Serbien har en vacker känslosam låt, dock är verserna mer än ett sömnpiller, synd på en så mäktig refräng. Sedan är jag en sucker för Italienska och därför kan jag inte riktigt motstå Rumäniensbidrag även om den egentligen är riktigt kass, men duetten har ändå nått som tilltalar mig fast jag nästan inte vill erkänna det. Årets största besvikelse står nog ändå Ryssland för. De har tagit in självaste musikgeniet Timbaland och så är låten inte bättre än så, jag ÄLSKAR Timbaland, men detta håller inte måttet, tyvärr och tur är kanske det, för det är ju ändå Sverige som ska vinna detta.. INGET slår Charlotte! Och glöm nu inte att rösta på de sämsta låtarna om du nu ska rösta, för eftersom vi inte kan rösta på oss själva måste vi rösta på sånt ingen annan gillar så blir våra poäng värdelösa, smart va? =) Nu är det matdax,  idag blir det Spicy Thai soppa med tigerräkor! Ha det!  

 




Måndagssol har guld i mun!

Imorse väcktes jag av både oväsen från hantverkare som med borren i högsta hugg gick lös på intilliggande byggnad och av den ljuvliga solen som fullkomligt strålade in i sovrummet. Det sistnämnda fick oväsendet att verka lite mindre störande, för vem blir inte glad av strålande sol?! Det är dessutom vindstilla ute, så det var okej temperatur också när man väl kom ut, så morgonpromenaden var riktigt härlig! Jag följer förresten förbrilt ett svanpars väntan på tillökning. Det är nämligen så att en svanhona ligger och ruvar i sitt rede precis intill bryggan vi traskar på varje dag, samtidigt som svanhannen simmar runt stolt som en tupp! Undrar om svanhannar tar illa upp att man jämför dem med en tupp? Haha, svanar anses väl vara lite "finare" i fågelsläktet i alla fall som fullvuxna??? De tycker nog svanarna själva i alla fall! *Dagens VIKTIGASTE fundering* haha  =) Hoppas att er helg var bra och VAD skoj att så många lämnat kommentarer det sista, mera sånt, jag blir ju jätteglad!!!

Ha den bästa måndagen
!

   



Pyssel pågår..

Idag är en "pysseldag" när jag håller på och fixar med ditten och datten. Har bland annat fyllt de två glasburkarna jag inhandlade igår med tvättmedel. En för vittvätt, en för kulörtvätt! Jag vet =överkurs (minst sagt) men jag tycker det är mycket finare ha saker i fina burkar, askar och påsar än i det vanliga tråkiga förpackningarna som i detta fallet tvättmedlet kommer i. Men som sagt överkurs är det, för funktionen är ju minst lika bra i originalförpackningen. Just i skrivandets stund har jag ett litet avbrott från det sista piffet med våra favours, nu ska en liten tag med varje gästsnamn på med ett sidenband runt, sedan voilá, gåvan klart! Jag är dock redan uttråkad och jag har bara gjort ett tiotal utav åttio st ännu, men med några avbrott emellanåt med bloggande, SATC avsnitt (rullar iofs i bakgrunden konstant här hemma just nu) och en och annan kaffe och Pepsi Max ska det väl gå. Nu ska jag ändock återgå så jag hinner, bara 13 dagar kvar..!!!!  

  
Bilder: Privata 



Lite av dagens shopping..

 
  
  

Shoppingen bestod dels av ett besök på IKEA, där inhandlades lite smått och gott. Vi var en sväng på Mio, där fann jag jätteläckra kuddar till kommande soffan och de var MYCKET lika kuddarna från Mimou i "glansigt" tyg (bilder på kuddarna kommer när soffan väl är på plats). Det bästa var att man fick köpa 3 betala för 2. Såååå snygga! Kommer passa perfekt i nya ljusgråa soffan när den nu behagar att komma.

Vidare inhandlades nagellack på MUS, vita stay ups inför bröllopet, snygga trosor till samma tillfälle och ett strumpeband, så ännu några småsaker att bocka av från bröllopslistan också. 

Nu
ska jag strax krypa ner i badet med min nyinköpta Allt om mat. Ha en härlig lördagskväll! 

Kraaamar



Hemma igen!

 
Fabulous fish med tigerräkor

Så var man hemma igen och hela hallen är full av kassar som ska packas upp, påsarna är fyllda med både det ena och andra; inredning, smink, matvaror (de är iofs inpackade i kyl/frys redan) och så den söta rosa/svarta lilla skolådan med hela "Sex and the city" serien som jag sååå länge velat ha i mina ägor (vi pratar år här) och idag fick jag den av min blivande älskade make i 9 års present (firar på måndag) TACK darling! Första avsnittet rullar för fullt as we "speak".

Vi åt en sen lunch när vi kom hem. En värmande soppa, Fabulous fish med tigerräkor (mina scampi var slut *panik*) och brytbönor, jättegott! Senare ikväll står det fläskfilé på nått vis (inte bestämt med vilka tillbehör och hur tilllagad än) och ett gott rödvin till på menyn här hemma. Nu ska jag packa upp mina "fynd"!

Hoppas ni har/haft en bra dag, kramar!  



"Here comes the bride"

Inför min egna lilla sköna "SPA dag" hade det söta kitet "Here comes the bride" från Philosophy inte vart fel alls. Jag ska faktiskt ta och införskaffa mig ett till veckan, man gifter ju sig bara en ggn (förhoppningsvis) och det var en massa "roliga" små flaskor och burkar i. Finns på bl a NK . Nu har jag och älsklingen ätit god tacos och druckit mängder av Pepsi Max, min absoluta favorit i "cola-väg". Kvällen blir lugn och förutom min "ta hand om mig själv dag" imorgon ska jag även med darlingen en sväng till kungens kurva. Han hade några ärenden att göra där och ville ha sällskap och vem tackar nej till att hänga på och shoppa, inte jag i alla fall ;-) Ha en lovely fredagskväll!



HemmaSPA

Godmorgon eller godförmiddag är det väl nu kanske! Härligt med fredag, synd bara att det är sååå trist väder. Mulet, regn och framför allt kallt. Tog t o m bilen till jobbet idag, så tråkigt tyckte jag att det var imorse och inte ska det bli bättre nu till helgen heller enligt väderleksrapporten. Synd för jag hade hoppats på mycket tid ute i solen och kunna bättra på brännan så att jag ser perfekt gyllenbrun ut i min vita fluffiga "mjukglass" om två veckor. Det får väl bli några besök på solariet antar jag, även om jag egentligen är emot det sommartid, men vad gör man inte! Ska även i helgen försöka få till ett litet "hemmaspa". Helgen kommer helt enkelt att gå i välbefinnandets tecken




 



Ljuvliga smaker



Att jag älskar "mina" scampi är väl ingen nyhet för dem som läst här ett tag. Jag "tjatar" titt som tätt om dem men jag kan inte låta bli att än en gång lovorda de små rosa godingarna, de fullkomligt smälter i munnen och är bland det godaste jag vet, inget undantag idag heller!

Tittar just nu på Kockduellen (repris) på TV4, gud vad jag "stör mig på" programledaren, han pratar ju i munnen på de andra, avbryter, plus att han inte verkar lyssna överhuvudtaget på det gästerna säger. Röstläget karln pratar i gör ju inte saken bättre, tTacka vet jag Staffan Ling han var tusen ggr bättre på den tiden han hade programmet!

Vad gör ni
en kväll som denna?

Kramar!



Hemma tidigt..

Jag redan hemma idag, traskade i snabb takt hemåt i regnet, som tur är hade snälla Carolina på jobbet ett extra paraply som jag fick låna, så det gick ingen större nöd på mig. Skönt att få en promenad efter allt sittande på rumpan framför skrivbordet på dagarna. Det är verkligen lyx att kunna gå till jobbet och kunna gå hem, man är så fri, ingen styr en utan jag och mina ben sköter oss helt själv, underbart! Nu ska jag laga till mina älskade scampi och äta tillsammans med en god sallad, det är smalmat som gäller nu så här 17 dagar kvar innan sista maj! På återseende!

 



Budgettips



Jag tycker att traditionen från USA med att man ger varje bröllopsgäst en liten gåva sk Favour är en söt och rolig gest. Vi kommer som jag tidigare skrivit om att ge varje person en guldask med M&M´s i,  men man kanske inte har lust att lägga så mycket pengar som vi gjort på just en sådan sak, då finns det ju andra varianter. Jag tycker denna med vackra röda körsbär i en lite vit papperspåse är såååå sött! Hade jag lätt kunnat tänka mig att ha det själv om jag t ex hade haft rött som temafärg, hur fint är inte det? Så ett litet tips bara för dem som vill ge något, men ändå inte vill lägga ut så mycket pengar *Sött var ordet* 



Trött



Dagen
har gått i fartens tecken. Har jobbat, power walkat hem, lagat spagetti och köttfärsås och sedan har resten av kvällen gått åt till att fixa med vårt festhäfte. Vi har bl a valt att skiva några rader om alla 80 gäster så det blir en del skivande minst sagt, men det är himla skoj. Vi tycker båda att vi har fått till riktigt bra texter med små "knorrar" som passar väldigt bra in på var och en. Nu ska bara allt "monteras" ihop i Word så att man får ett snyggt häfte.

Har förövrigt fortfarande ont i tänderna och funderar ärligt på att "avbryta" mina pågående bleknings dagar eller om jag ska ta mindre gel på i natt, ja vi får väl se.. Nu ska jag i alla fall ta en dusch och sedan krypa till sängs, jag är supertrött!

Godnattkramar!
   



Ont det gör ont...

Idag har jag ont i mina tänder, men vill man vara fin får man lida pin heter det ju. Anledningen till det onda beror på att jag håller på att bleka tänderna och har sovit med skenor inatt, allt för att vara fin på stora dagen. Det gör ont, värker och ilar i tänderna, lika obehagligt som jag tyckte det var första ggn jag gjorde en blekning för si så där 3-4 år sedan, men som sagt vill man vara fin... Nog med gnäll nu, det finns folk som svälter i världen.. Annars går den mesta tiden åt att arbeta duktigt, ska snart skiva rapport här om hur jag uppfattat medarbetarnas kvalité på sina arbeten och sedan ska en utvärdering presenteras för högsta hönset här inom skadeorganisationen. Förövrigt är det lika strålande fint ute som alla andra dagar, inte ett moln,. Numera är det dock bara runt 12-13 grader så det är kallt, men solen gör en glad i alla fall! Nu måste jag arbeta vidare.. Njut dagen gott folk!



19 dagar kvar...

... och nu börjar jag bli lite smått "Stressad". Problemet är bara att jag inte kan sätta fingret på vad det är som stressar mig egentligen, vi ligger bra till i tid med allt som ska göras tycker jag, men det är kanske just det som stressar mig. "att jag inte är stressad"... haha, ja det låter konstigt, men allt har flytit på så smidigt ända sedan vi bestämde oss för att vi skulle gifta oss så man undrar nästan när något oväntat ska hända, men det är väl bara att tacka och ta emot att det har flytit på så bra. Måste i alla fall fixa vigselprogrammen och festhäftena här i dagarna, kanske är dem som stressar mig undermedvetet. Hoppas att ni haft en skön helg! Kram



Solig söndag


Dagen på lilla balkongen med ELLE och Brämhults juice...

Idag har jag verkligen laddat batterierna och bara haft det skönt. Suttit ute och solat och läst Magdalena Graafs biografi "Det ska bli ett sant nöje att döda dig". Jag har fått en massa färg på köpet.
 
Annars kan jag berätta att natten var rätt livad ett tag efter klockan halv fyra, då älsklingen stod nio våningar ner och kom inte in. Med sig i släptåg hade han två lika dragna grabbar ur svensexegänget  som inte hade någonstans att sova då killen de skulle knoppa hos hade "försvunnit" med sin tjej. Så på lagom glatt humör (läs: irriterad) fick jag ta hissen ner i morgonrock, håret på ända och flippflopps på fötterna för att öppna åt fyllehundarna. Det visade sig att darlingen blivit av med nycklarna både till lägenheten och bilen(!) Smart NOT! Dessutom var även mobilen borta, så som ni förstår hade kvällen gått livat till. Nycklarna har han dock fått tillbaka idag *tur* De fanns på Café Opera, så de kom med taxi hit tidigare idag, men mobilen är putsväck, hmmm karlar... De somnade dock som tre lik direkt när de kom hit, men snarkade sedan som riktiga björnar så jag knappt kunde sova p g a det, så min sköna lugna dag på balkongen i solen har varit välförtjänt kan jag lova :-) 

Nu ska jag ta min en dusch och sedan krypa ner i nytvättade lakarn, underbart!

Ha det gott, kramar!



Smak av Medelhavet..


Smaker av Medelhavet; oliver, pasta, pesto, soltorkade tomater, rostade
pinjenötter och så machésallad


Kycklingspett och pastasallad på balkongen...

Nu har jag ätit en "pastasallad" med smak av Medelhavet; oliver, pasta, pesto, soltorkade tomater, rostade pinjenötter och så machésallad (min nya favorit) till det kycklingspett och isvatten! 

Älsklingen
sms:ade förut att han hade det bra *känns tryggt att veta* Tänk att man kan sakna och längta efter någon så mycket, vi har ändå vart tillsammans i nio år alldeles strax, men jag kan ärligt inte tänka mig mitt liv utan honom *min skatt*

Om en stund ska jag ta en cappuccino och kanske den sista av mina hembakta muffins med choklad och hallon...

Stor kram!

  




Grönska på balkongen







Eftermiddagen
har tillbringats i Barkarby och bland annat Plantagen, Duka home och Stockholm Quality Outlet. Har inhandlat växter; olivträd, två st lagerblad på stam, Buxbom, en liten Tuja, "Vass" och ett annat litet träd på stam med gröna och rosa bladverk.

Jag har även köpt två st supersnygga lampor till nattduksborden i sovrummet. Som jag letat efter PRECIS sådana lampor och så av en slump idag bara sprang på *lycklig*. Sitter nu och längtar efter älsklingen och undrar hur han har det? Hoppas allt är bra och att killarna tar hand om dig!

Nu ska jag fixa något att äta i ensamheten på vår underbara balkong. Någon i närheten grillar och det doftar LJUVLIGT av sommar! Sköt om er och Glad Pingst!

Kramar 



Svensexa pågår..



Darlingens svensexa
pågår för fullt i det underbara vädret! Imorse invaderades lägenheten av ett x-antal grabbar som ställde sig vid spisen och fixade frukost. Nu är hela gänget påväg för att spela Paintball i Haninge. Senare i eftermiddag blir det privat bastande på Centralbadet. Ikväll ska de ut och äta middag på restaurang prinsen här i Sthlm, sedan blir det party på Café Opera hela natten lång. Jag tror att J kommer att bli väldigt nöjd med sin dag. Han är livrädd för förnedring och det kommer han helt att slippa och det tycket jag är helt rätt, det är verkligen inget kul och det finns ingen vits med sånt!

Nu tänkte jag ta bilen 
och åka för att köpa växter till balkongen bland annat! På återseende!

Kramar




Fredagsmys...


Fredagsskål på balkonegn och en klarblå himmel...

Nu väntar vi på att köttet från grillen ska bli klart. Till det blir det hasselbackspotatis och en sås på kantarell och konjac. Tror det blir mums! Sitter under tiden och sippar på en Malibudrink med en massa is i och bara njuter, det är närmare 23 grader ute och det är sååååå underbart, vilken dag!!! 

Önskar er en härlig fredagskväll! 

Kramar



Friday is here!

härligt, ännu en dag med strålande sol att vakna till, dessutom är det fredag! Det kan knappt bli mycket bättre än så! Sitter nu på jobbet och det ser ut att bli det en "lugn" dag, inga möten utan jag förfogar helt över min egna tid, vilket jag gillar allra bäst!

Igår kväll satt jag till över tolv och vek de små guldaskarna  som var den fjärde saken som kom med posten igår och det är sååå söta och perfekta. Mer än hälften är nu även fyllda med våra "egen designade" M&M´s, resten ska fyllas idag, sedan ska band runt och varje gästs namn, sedan är de också klara *underbart*

Vad gör ni en solig fredag som denna?  



Shopping


Marina stuket på mig i sommar...

Skor och en tunika som man lätt kan svepa om sig eftr ett dopp i havet...

Idag hämtade jag ut ett antal paket på posten som sagt , bland annat ett från Ellos. Jag beställer sällan därifrån, men i helgen som gick satt jag och surfade in på deras hemsida av en slump och deras fyndhörna. Där fann jag en massa fina prylar, en kavaj i marinblått, långskjorta i randigt, två bikinis, en solhatt och två par skor, allt för en mycket, mycket  blygsam summa. När de kom idag blev jag såååååå glatt överraskad allt var superfint verkligen och passade dessutom. Allt sammans för under 500 kr, det kallar jag FYND! Härligt när man kan bli positivt överraskad av postorder ibland! Allt gick dessutom i den marina färgskalan ser jag nu ;-)



Grattis min älskling!


Tårta och bubbel i glasen denna kväll...

Idag har det minst sagt vart full fart. Massa jobb, köpa present till älsklingen (som fyller år idag), fixa mys, köpa blommor, köpa någon godsak till kvällen (vem orkar baka på en torsdag?) Telefonsamtal med prästen, hämta fyra olika paket på posten och så sedan grilla som älsklingen tycker om.

Nu är jag dock klar med allt och nu sitter vi och myser med varandra och med varsin dator efter ett intag av grillat, så man är mätt och belåten. Lite senare blir det kaffe och bakelse dagen till ära. Älsklingen fick en digitalkamera av mig för den som undrar! Har sprunigt runt som en skållad råtta i stan i dagarna två, när jag tillsist kom på att han har ju faktiskt ingen kamera och det kan ju vara kul att ha i dessa dagar, jag menar, kommande svensexa, bröllop, baliresa och sedan sommar och semester på det, så en kamera fick det bli ;-) Han blev glad kan jag tillägga.

GRATTIS ÄLSKLINGEN PÅ DIN DAG!



Kycklingpaj med sting


Här kommer en smarrig kycklingpaj. Varsågoda!!!

Pajskal:
3-4 dl vetemjöl
50 gram smör
2 dl kesella 1%

Fyllning:
1 grillad kyckling
5 skivor bacon
40 gram ruccula sallad
2 dl Créme Fraiche Paprika & Chili
1 dl grädde
3 ägg

Gör så här:
Tillred pajdegen och tryck ut i formen, nagga den. Förgrädda 10 minuter i 225 grader. Rensa kycklingen, skär bacon i små bitar, stek det lätt och låt rinna av. Tvätta rucculasalladen. Lägg kyckling, ruccula och bacon i pajskalet. Vispa ägg, grädde och den smaksatta Créme Fraichen till en äggstanning. Häll över kycklingen. Grädda i ca 20 minuter i 225 grader. Ganera med lite rucculasallad . Servera med en god sallad!




Olivträd



Är ute
efter ett olivträd, fann det på Söder idag i en blomsteraffär för 385 kr ganska stora på stam som jag funderade på att köpa, okej pris tycker jag. Det blev dock inget köp idag p g a att jag inte orkar bära hem det helt enkelt, men ska ta bilen och införskaffa mig ett, kanske redan till helgen.

Tänk att det är Pingst nu till helgen förresten. Verkligen "konstigt" år i år. Förra veckan var första maj och Kristi himmelsfärd på samma dag och en vecka senare så är det Pingst. Brukar ju oftast vara i början av juni. Ja strunt samma, Pingst är ändå inget jag firar och nu när de för något år sedan tog bort annandag pingst, blir det ju som en helt vanlig helg.

Nu är det SATC på TV 3.

Kram   




Hero är här..

Nu är videon till "Hero" äntligen här. Jag tycker dock att den var ganska "blek". Trodde nog att videon skulle vara bättre men låten är ju GRYMT bra! Jag DIGGAR här i min ensamhet...




En vanlig dag

Sitter på jobbet och har precis kommit ifrån maj månads arbetsplatsmöte som pågått sedan imorse. Nu är jag mest hungrig och fokus ligger på lunchen om ca 5 min. Blir nog "Fisk och skaldjursgryta" för min del idag för den som är intresserad (kan väl egentligen bara vara du Kix som är intresserad?)

I eftermiddag har jag tänkt gå en sväng på stan och kika. Jag är själv hemma, älsklingen är på konferens med jobbet tills imorgon då han också passar på att fylla år (så jag kan inte gratta honom på sängen imorgonbitti, får bli grattande på kvällen istället) Jag har INGET kommit på att köpa till honom, så det får jag ut och jaga i em. Ska även köpa piff till balkongen, ska in en sväng på Indiska tror jag och leta lyktor och liknande som kanske kan höja mysfaktorn.  

Dagens Ilandsproblem är varför ska alla program jag gillar alltid gå samtidigt på tv:n? Vad väljer man ikväll då kl 21 "Leila bakar" på TV4 plus eller Greys Anatomy på kanal 5? Tror det får bli det först nämnda för att Leila är så himla SÖT och så får jag se reprisen på Greys eller ska jag göra tvärt om... Patrick Dempsey alisas Derek Shepherd är ju inte fy skamm han heller ;-) Ja.. som sagt det var dagens Ilandsproblem det ;-)

Kram på er!




Inspiration



Hittade
denna bild, den inspirerar mig. Sofforna är mycket likt dem som vi väntar på med spänning. Våra kommer också att vara i samma gråa nyans, även formen är mycket lik, ser sååå snyggt ut mot allt det vita. Kan knappt bärga mig tills de kommer in i vårt vita hem. Sedan ska det piffas med några snygga kuddar. (Hoppas inte älsklingen läser just detta inlägg, för han höll nämligen på och gå i taket under flytten när han fann hur många olika kuddar/innekuddar vi har/hade lite här och var hemma, Hahaha!) Men jag tycker faktiskt att det är jäkligt dumt att man oftast måste köpa en jäkla innerkudde för att "komma åt" kuddfodralet. Varför kan inte alla butiker sälja lösa kuddfodral och de som vill/behöver kan ju köpa till innerkudde, man har ju så många innerkuddar som man inte behöver, totalt onödigt! Nu blir det en dusch och sedan sängen. Sov sött!



Hemma igen!

Tack snälla alla ni som kommenterat vårt nya köksbord i förra inlägget Jag blev så glad av att mötas av era kommentarer när jag nu kom hem efter en låååång dag. Tack snälla ni som kommenterar nästan varje dag, det gör bloggandet mycket roligare med vetskapen att någon läser även om det mesta jag skriver om egentligen är rätt trivialt. 

Göteborg var underbart idag, vädret var på vår sida, men inte SJ. Vi blev 1 tim och 20 min försenade hem, men det gjorde inte så mycket egentligen. Åkte 1 klass både dit och hem och det ingick frukost och sedan nu påvägen hem tre rätters, så det gick ingen nöd på mig egentligen bara så typiskt att det alltid ska strula med SJ.

Min presentationen gick förövrigt superbra och alla var nöjda inklusive jag själv. Känns väldigt skönt att det är över, nu är det bröllop nästa som gäller. 25 dagar kvar sedan smäller det och jag är en ärbar kvinna. Och om 29 dagar åker vi till Bali, så livet är bra skönt måste jag säga. Lägg till det härliga vädret som enligt uppgift tydligen ska hålla i sig så kan det nästan inte bli bättre!

Nu ska jag umgås med min blivande make! Sköt om er!

Kramar



Nya köksmöbler


Är supernöjd med våra nya köksmöbler, ger ett luftigt intryck hemma...


Det känns väldigt ovant med den nya köksmöblerna måste jag säga, men det blev fint! Jag som ville ha luftigt har nu fått det. I jämförelse med det förra bordet så känns detta nya nästan "futtigt", men jag tror att det bara är en vanesak. Älsklingen sa innan att blir detta inte bra heller i dina ögon blir jag arg ;-) Han behöver inte oroa sig, jag gillar det!
 
Nu ska jag hoppa in in duschen och sedan rak ner i sängen, taxin hämtar mig strax efter kl 05.15 imorgon bitti! 

Ta hand om er så hörs vi!

Kramar 

  



Delivery

Sitter och väntar på ett telefonsamtal från Box Delivery. De ska komma med vårt nya köksbord och våra stolar ikväll. Är en aning "stressad" av att jag har en massa att fixa med inför morgondagen och resan ner till Göteborg. Jag ska vara på Centralen redan kl 05.40 imorgonbitti. Jag måste kliva upp huuuuuur tidigt som helst, så jag får se till att komma i säng tidigt. Kom precis på att jag ska ringa och boka en taxi också så jag inte står där imorgonbitti och inte får tag i en, för tåget lär väl inte vänta på mig.   

På tal om telefonsamtal så ringde min söta och rara vännina M ikväll. Hon bor i Örebro numera så det har inte blivit av att vi setts på länge, men det ska vi råda bot på nu framöver kom vi fram till. Så en tjejkväll eller något annat kul ska vi boka in framöver :-) Så skoj att prata med dig vännen!

Nej nu får de allt komma med möblerna..



Läcker blandare



Nu har vi äntligen funnit en blandare som föll oss båda i smaken. Jag fick mina raka former och älsklingen fick sin "öppna" kran som han velat ha sedan han såg filmen "Sova med fienden" 1991. Så nu väntar vi med spänning på att vi ska få hem den lilla godingen från danska Fairbuy. Bilder kommer naturligtvis på kommoden och blandaren när allt är på plats.    



Vilken härlig dag!



Denna söndag har vart den bästa söndagen på mycket lääääänge. Sånt lugn, sådan ro och bara en massa mys.

Det blev grillat även ikväll, tredje gången denna vecka, men det är ju så gott och så somrigt att man bara inte kan låta bli. Sedan är vår nya elgrill helt grymt bra. Den ryker/osar INGENTING och den är så smidig, dessutom smakar det verkligen "grillat" trots att det är elgrill, så är du ute efter en grill som man kan använda på balkongen enkelt och lätt.

Så köp OBH Nordica 7113 Alabama Contact BBQ.



Solig söndag

Vilken härlig söndag, frukost på balkongen och sedan har jag legat där ute och lapat soooool en stund, helt underbart! Känns som rena rama sommardagen ute. Termometern visar nu på 20.6 grader.

Gårdagskvällen
blev väldigt lyckad. L är verkligen supergo tjej, det blev en massa tjatter och lite bubbel i glasen. Idag har jag noll och inga planer utan jag ska bara vara och njuta dagen, det känns fantastiskt.

På tisdag ska jag till Göteborg på ett möte med jobbet där jag ska ha en egen presentation i 30 minuter. Börjar bli en aning nervös inför detta och värre lär det ju bli, men jag har gjort en Power Point presentation, så jag får väl luta mig mot den och hoppas att ingen frågar något. Nej, jag ska inte "grubbla" över det nu utan som sagt bara njuta dagen!

Vad är planen för dig idag?  



Middagsgäst


Kvällens dukning går i vitaste vitt...


Chokladmuffins med marshmallows...

Vid åtta tiden ikväll kommer min söta vän L på besök till Sjöstaden för första gången. Det var ett tag sedan vi sågs nu, men nu när vi bor i Stockholm där även L bor blir ju allt mycket lättare, så hon kommer över på en bit mat, lite vin och kanske även en och annan färgglad drink, det återstår att se. Tänker bjuda på en enkel kycklingrätt i ugnen, men kycklingfile, bacon och grädde som bas, till det blir det ris och en god sallad. Efterrätt blir det sega chokladmuffins med ett täcke av marshmallows.

Nu ska jag hoppa in i duschen, piffa till mig och hoppa i klänning och klackar!

Hoppas att ni får en lovely kväll. Ha det gott! 

Kram



Scary Neighbour

Imorse satt vi i solen ute på balkongen och åt frukost. Darlingens kollega J var här en sväng för att "skrämma" upp darlingen för att få honom att tro att det kanske var svensexa idag. Elakt, men lite kul var det att se hur J  vankade av och ann här och trodde att en massa karlar plötsligt kanske skulle dyka upp, men så blev det alltså inte. 

Istället så skrämmde en riktig "galning" snett under oss skiten ur i alla fall mig. För när vi satt ute i rottingsofforna, ropar någon plötsligt som en fullkomlig dåre att: "jag hoppar, jag hoppar.. "  Sedan så small det och rutor skakade. Galningen till granne stod då och slog på fönstren eller om han slog i balkongdörren gång på gång, (gick inte att se) som en total galning. Det fullkomligt skallrade i hela huset och grannarna runt omkring flög ut på sina balkonger likt fåglar ur en holk för och se om hela bygget höll på att rasa ihop. Det var riktigt kusligt. Tur att jag hade två starka män här hos mig. Grannen som bor under oss (vägg i vägg där "dåren" befann sig) sa till J att han tyckte det var riktigt otrevligt. Det  hade jag också tyckt om jag hade bott vägg i vägg med "den där". Det är bara en frostad plexiglasskiva emellan balkongerna. Usch ja, nu är det lugnt igen, men jag är nog lite "chockad" än tror jag..  



Jimmys Marina


Kvällens middag...


Kvällens jag...

Moi igen...

...Och igen...


Jag och älsklingen har varit ute och ätit på Jimmys Marina ikväll för att lära känna omgivningarna här. Vi hade en riktigt trevlig middag med god mat bestående av grillad scampi och ristotto med kräftstjärtar för mig del. Darlingen åt grillat kött med god potatis. Supergott verkligen allt ihop!

Nu sitter vi och sippar på drinkar och har det allmänt mysigt här i Sjöstaden.

Hoppas att ni får en fortsatt härlig fredagskväll!

Puss på er!



Hjälp önskas

12  3  4   5 7  8   9

Handfatet kommer att vara fyrkantigt/rektanguärt, "raka" former med ett skåp med två vita luckor under.


Behöver hjälp med val av blandare till tvättstället i badrummet. Det är så svårt, finns så mycket fina så jag blir alldeles snurrigt. Snälla hjälp, vilken är din favorit/favoriter av dessa?



Trist kväll


Hemmagjorda spett, men klyftpotatis & blandsallad...

Här sitter man och bloggsurfar i brist på annat, hade ju kunnat hitta på något skoj med älsklingen, men han är tjurig som en femåring och är just i denna stund lagom skoj att umgås med, men det går över.

Jag sitter och sippar på en Xider Spring (som är väldigt god förövrigt). Vi har grillat tidigare ikväll och ätit hemmagjorda spett på nötfärs, bacon, vitlök, gullök, spiskummin, cayennepeppar, persilja och flingsalt. Blev riktigt gott till det hemma gjorda klyftpotatis.

Nej nu ska jag försöka liva upp karln i soffan, kan ju inte få "förstöra" hela kvällen ;-)

Ha det gott! 

Kramar



1 maj - 30 dagar kvar


Vacker orkidée i vår hall...

Vaknade med frukost på sängen idag. Älsklingen hade fixat och donat med goda mackor, ägg, juice, nyponsoppa och en stor kopp te. SÅÅÅÅ mysigt *älskar* För nio år sedan idag, sa det klick mellan oss som kungen sa, haha! Vi räknar dock att vi "blev ihop" 19 maj, men som sagt det klickade redan 1 maj 1999. Träffades gjorde vi för allra första gången 1996, så det tog tre år att få mig på kroken skulle man kunna säga ;-)

Idag ska jag fixa med våra växter och träd på stora balkongen, måste få iordning i den tänkta "gröna hörnan". Solen skiner men det är inte så varmt, termometern visar på 13.8 grader. Vad gör ni på första maj? Demonstrerar?  

Kramar!



RSS 2.0