Jag i position som en äkta diva!



Halvligger 
här som en diva i soffan och övervakar maken som ligger på alla fyra och kryper på vardagsrumsgolvet och monterar nya sideboardet. Saknas bara en pralin i mungipan, ett glas champange i handen och eventuella fördomar gällande mig är besannade, MEN det är faktiskt inte jag själv som valt soffan, utan det är faktiskt en order från mannen i mitt liv som vänligt men bestämt talat om för mig att hålla mig och mitt blonda hårsvall borta från "bygget", han fixar det nämligen själv utan min inblandning. Så SORRY ni som tror er veta vem jag egentligen är. Ni har SÅÅÅÅ fel, jag är så långt ifrån en diva man kan komma tror jag ;-)  

Nu är sideboardet snart färdigmonterat, såååå snyggt det blir! Kommer att få plats med en massa snyggt piff, tror t o m att Bourgien får plats om man nu skulle vilja det.

Nej nu måste jag kalla på darlingen, jag är faktiskt törstig och måsta ha ett glas vatten... att man alltid ska få vänta.. HAHAHA!!!
 




En klassisk accessoar..

God förmiddag på er! Sista september, tisdag och strålande sol idag, kan det bli mycket bättre än så? Ja kanske, lördag, strålande sol och mitt i sommaren hade ju slagit högre för egen del, men man kan inte få allt här i världen ;-)

Igår hade vi fullt upp från tidig morgon med arbete och allt vad det för med sig, till sena kvällen med diverse "att göra saker". Vi var inte hemma förrän vid 21-tiden och då var det matdax och sedan bara att varva ner i soffan innan det var dags att sluta de två blå. Det som bland annats upptog min och makens tid var att hämta ett kul "paket" som jag väntat på *whiii* Så fort tillfälle ges ska det packas upp, monteras och sedan piffas med diverse snygga saker. Sprang även på en halsduk som jag spanat in sedan tidigare på Åhléns i klassisk rutigt av en ren slump när darlingen hade ett annat ärende. Gillar den supermycket och den passar perfekt till min jacka/kavaj från Burberry nu så här i kyligare tider. Köpte även ett par svarta leggins på Lindex med knappar på som jag tänkt på sedan jag såg dem första gången. Tycker att det är en så snygg liten detalj med knapparna, har faktiskt redan invigt dem idag dagen till ära ;-) Nej nu måste jag fortsätta här, rasten är slut! Kram! 
 



Lång måndag!

Måndagkväll och nu har jag efter en riktigt lång dag hamnat i soffan framför tv:n. Som ni märker har det blivit dåligt med bloggande idag, beror på att jag helt enkelt inte hunnit och nu väl hemma känns det inte direkt som prio nummer ett för nu vill jag ta vara på resten av kvällen innan det är sovdax och mysa med maken och min apa ;-) På återseende en annan dag helt enkelt! Kram!


Bild: Sköna Hem




Dagens trevligaste...



Bild: Privat

I eftermiddags har jag haft en bloggdate med Katta på kafé Mocco Östermalm när hon ändå var i krokarna denna helg. Så skoj att träffa henne i verkligheten då jag följt bloggen i åratal och jag kan avslöja att hon är minst lika trevlig i verkliga livet som man kan läsa sig till genom bloggen. Så tack Katta för att du "tänkte på mig" när du ändå skulle till Stockholm. Jag hade en jättekul fikastund och att vi pratade på om allt mellan himmel och jord som om vi inte gjort annat, synd bara att tiden alltid går så fort när man har trevligt =)

Kan förresten avslöja att en ostylad "Idol-jury-Laila" satt på Mocco när vi kom, är fortfarande helt förstummad över att vi INTE blev erbjudna ett skivkontrakt på direkten, Katta och jag skulle passa perfekt som duo, haha! *skämtar* =D

Nej nu ska jag kika på "Ensam mamma söker" På återseende och hoppas att ni haft en riktigt bra helg?! 



Jag är tillbaka..

Efter en kortare bloggpaus är jag nu tillbaka i cyberspace igen. Anledningen till frånvaron beror på att maken och jag har varit på kryssning på Östersjön. Vi har ätit god mat, druckit gott vin, goda drinkar och shoppat lite taxfree. Vi har haft det riktigt härligt på tumanhand. Det är verkligen för och nackdelar med kryssningar, det som är bra att allt finns under samma tak, restauranger, danshak, disco, pubar och man kan när som under kvällen be ge sig "hem" till hytten för att pudra näsan eller vad man nu vill och supersmidigt om man blir trött, bara att gå och lägga sig och slippa tänka på taxi, tunnelbana eller vad man nu tar sig hem i vanliga fall efter en utekväll. Nackdelen är att det alltid är en hel del skumma folk med och det blir alltid rätt stökigt framåt natten, men någon gång emellanåt tycker jag att det är helt okej som omväxling att kryssa på Östersjön =)



 
Bilder: Privata




Transparent Bourgie!


Bild: Privat

Ikväll 
har jag varit och hämtat hem vår vita Gé lampa som ska upp över köksbordet när tid ges, måste nog dock smörja älsklingen rejält innan dess för det hade varit lagom kul att sätta upp förra lampan har jag fått veta (jag har ju ingen aning, jag var ju på party och hade skoj medans maken slet som ett djur här hemma den stackaren!) 

Ända sedan Gé:n kom upp i lördags har mina tankar på en Bourgie i familjen verkligen tagit upp mycket av mina inredningstankar. Har för mitt inre sett hur bra den skulle göra sig här hemma nu tillsammans med Gé lamporna då de är i samma stil (lampskärmarna är likadana) och eftersom jag inte brukar gå och "drömma" någon längre stund utan är ganska impulsiv när det kommer till saker jag vet att jag ändå kommer köpa längre fram (varför vänta liksom, tålamod har aldrig varit min grej!) så en Bourgie fick hänga med den också, så plötsligt är vi en stor familj här och inget mörker i världen kan hota oss denna höst/vinter det är en sak som är helt säker, haha!

Kan dock meddela att denna lilla "solskenshistoria" kunde fått ett abrubt slut för när jag först hade moterat ihop lampan fick jag en smärre chock, min lampa var ju SKITSTOR, mycket större än dem i affären jag hade fingrat på, hade jag fått fel lampa? Tänkte för några sekunder att hel#¤% också att jag slet upp kartongen runt skrämen, nu kan jag inte lämna tillbaka den, jag måste sälja den igen. Vart f*n ska jag kunna ha denna bjässe? Blev nästan ett antiklimax här hemma, men sedan förstod jag att man inte behövde montera på alla delar och vips var den alldeles perfekt i storlek och höjd. Nu är jag sååå nöjd här hemma och går bara och njuter av det härliga skenet från lampan.

Nej nu ska jag duscha och tvätta håret, min underbara man har bytt lakarna i sängen idag =) Sov sött!  



Lampan i dagsljus..


Bilder: Privata



Vackra morgon...

Så var det morgon igen och samma visa varje dag: promenad till jobbet, en stor kopp kaffe och en macka väl på plats, ett snabbt litet blogginlägg och sedan ger man sig hän åt arbetsdagen. Så inrutat är mitt liv alltså ;-) Men nu är jag en person som faktiskt tycker om det inrutade livet med rutiner och vetskapen om att veta vad som händer varje dag passar mig bäst. Jag är inte speciellt äventyrlig och söker inga kickar genom hissnande äventyr på Himalaya eller en ökenvandring i Sahara, jag får kickar av livet i största allmänhet av ganska tillsynens enkla saker, så som sådana här mornar när det är så otroligt vackert ute i naturen. Jag var bara tvungen att knäppa några bilder för att visa er den riktigt ljumna och fina morgonen vi har här idag, känner mig full av energi idag efter 2-3 dagar med oispiration och trötthet, underbart! Nu önskar jag er en underbar dag och jag hoppas att solen lyser på er alla! På återseende!
  

Bilder: Privata



Transparent Gé



Bilder: Privata

Nu är vår Kartell Gé lampa äntligen uppsatt över det elipsformade soffbordet då favoriten (läs: maken) agerade handyman i lördags medans hans lilla fru (läs jag) agerade partypingla och minglade med ett glas bubbel på århundradets jubileumsfest. Helt okej fördelning om ni frågar mig, fråga dock inte maken min då får ni nog ett helt annat svar ;-)

Tyvärr är det väldigt svårt att få till en bra bild som visar lampan från sin bästa sida tycker jag, men den är jätteläcker i verkligheten. Faktiskt så snygg att ett syskon redan är på Gé (haha, kunde inte låta bli!) En likadan lampa fast i den vita utformningen är beställd och ska monteras upp över det runda köksbordet framöver. Tyvärr för ju det ena med det andra och nu vill jag gärna ha en Bourgie också då det matchar så jäkla bra=) 



Smarrigaste omeletten ever!

Jag kan verkligen rekommendera omelettreceptet i inlägget nedan. Nu har jag testat receptet själv och precis ätit upp min portion och det var nog bland det godaste i omelettväg jag ätit, så testa! Ett extra plus för att det inte tog mer än runt 2-3 minuter att laga, perfekt att svänga ihop direkt efter en dag på jobbet/skolan eller vad det är man pysslar med =) 

Nu ska jag städa och se om jag kan fota nya Kartell lampan. Kan dock tillägga att jag redan testat att ta flera kort, men det går inte att få till en bild på den där snyggolampan ;-) Men som sagt först städa, sedan ska jag testa att fota ytterligare en gång! Kram på er så länge!  


Bild: Privat



Örtomelett med skinka

Nu ska jag traska hemåt och steka en lätt och god frasig omelett med smak av örter till middag, tyckte att den lät så smarrig. Efter maten blir det lite städning och piffande, sedan blir det mys framför tv:n med min älskade man för hela slanten, längtar efter honom... Hoppas er onsdag vart bra hittills? Ni är verkligen tysta som graven idag...


Bild: Ingvar Eriksson  

Ingredienser till 4 portioner


8 st ägg

1 dl lätt creme fraiche med franska örter

½ tsk salt

2 msk olivolja

250 g skinka

40 g Babyspenat eller ruccola (ca ½ paket)

1 krm nymald svartpeppar   

Gör så här


1. Blanda ihop ägg och creme fraiche och salt i en bunke. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek tunna omeletter.
2. Lägg omeletterna på tallrikar. Lägg på skinkan, spenaten eller ruccolan. Vik ihop omeletterna. Peppra. Servera med ett gott bröd.

Smaklig måltid!



Dimmig onsdag..

Oj vad dimmigt det är ute nu på mornarna, men idag slog det nog ändå rekordet för jag såg knappt mer än 5 meter framför mig, men nu lättar den mer och mer så att jag kan skymta det vackra lövverket utanför kontorsfönstret som nu skiftar i både, grönt, gult, orange och rött, så fint! 

Idag är det fler möten på gång. Jag ska ärligt säga att möten inte tilltalar mig speciellt mycket, alldeles för mycket sånt nu för tiden, det blir ändå varken hackat eller malet i slutändand de flesta gångerna. Jag kan ofta få myror i brallan redan efter någon halvtimma om jag känner att det inte ger mig något. Hoppas dagens arbetsplatsmöte går "smärtfritt" och snabbt! 

Två av tre finnar har minskat rejält under natten för den intresserade, haha men en ilsken sak är kvar och vill inte ge med sig. Det är väl helt enkelt så att man får vänta ut den rackaren, värre än så kan det ju inte vara ;-) 

I eftermiddag ska jag försöka få någon ordning hemma, Längtar sååå till vårt nya sideboard kommer så att man kan bli klar någon gång i vardagsrummet. Älsklingen var dock så snäll så att han satte upp Kartellen i lördags så nu hänger den över vardagsrumsbordet och trivs alldeles utmärkt kan jag meddela.
 
Nej nu måste jag kila och hämta en kopp kaffe och plocka ihop mina papper inför mötet 09.30. På återseende!    


Bild: Sköna hem




Olivskörd..



Är det höst så är det, idag kunde jag t o m skörda svarta oliver på balkongen 30 meter upp i luften, inte illa va? Dock är mina oliver inte att rekommendera att sätta tänderna i, det kan jag med all säkerhet intyga eftersom jag prövat(!) Dum som jag är tänkte jag att det är väl som vilka svarta oliver som helst, men ve och fasa! De smakade giftigare än en flugsvamp (inte för att jag testat det, men man kan ju föreställa sig hur den där röda hatten med de vita prickarna smakar, hua ja ni fattar!) Jag spottade och fräste här ett bra tag och fullkomligt sköljde munnen under vattenkranen. Smakade inte bra alls, vem vet kanske var giftiga på riktigt??? Ja det återstår helt enkelt att se om man överlever natten eller inte ;-) *Hoppas* 

Ikväll har jag känt mig ganska oinspirerad faktiskt. Tror att jag ska knyta benhögen helt enkelt och hoppas på att energin och fantasin flödar återigen imorgonbitti och att den dåliga hyn jag fått huxflux försvinner tillsammans med håglösheten, för vem får sina ungdomsfinnar vid 31½ års ålder? Tydligen jag för jag har då aldrig haft några innan, och nu har jag TRE på en gång i fejset.. och klämma ska man ju inte säger de visa, men vem vill gå med "varbölder" i ansiket helt ärligt..? Inte jag i alla fall så här har klämts och nu ska jag sova med tandkräm på min "problemhy" för det har jag hört är bra, haha! Hoppas jag vaknar som en nyponros imorgon, troligt.. NOT =) 

Nej nu är det over and out som gäller!




Godmorgon bloggen!

Sitter här med min koppkaffe och min macka och ska strax starta upp denna tisdag den 23 september och se vad den för med sig. Mellan kl 9-12 vet jag i alla fall att jag ska på ett förvaltningsmöte, eftermiddagen kommer att gå åt att skriva en rapport samt göra en analys av mitt senaste arbete, så nog ska jag kunna få denna dag att gå också =)

Gårdagens filmvisning av Maria Larssons eviga ögonblick var bättre än förväntat även om filmen inte rakt igenom var en "lycklig film" men den var ändå kärleksfull på någotvis, så jag tycker absolut att den är sevärd! 

Igår tack vare söta Kristina fick jag upp ögonen för en tapet från Duro till vårt sovrum, sååååå snygg. Tror faktiskt att det var just den tapeten min chef hade i sitt sovrum (det där lät ju, hahaha! Nej jag har inte varit i min chefs sovrum personligen, det är inte min stil!) Jag googlade fram några bilder på tapeten som ni ser nedan och jag hoppas att det är ok för dem jag har "lånat" bilderna av. Är det så att någon känner att det inte alls är okej, så säg till så plockar jag naturligtvis bort bilden/bilderna, men oavsett så är tapeten ursnygg och ett tapetprov beställdes igår, vill ju inte köpa grisen i säcken men på bilderna är den urläcker! 

Nej nu måste jag börja arbeta, snart mötesdags! Ha en Lovely tisdag!  




Oscarsgalan nästa ;-)

Är precis klara med kvällens middag och om några timmar ska vi på bio älsklingen och jag. Vi ska på förhandsvisning av filmen "Maria Larssons eviga ögonblick". Det roliga är att filmens huvudrollsperson Maria Larsson är min mans gammelfarmor, det är hennes liv som skildras i filmen som är baserad på en verklig historia. Filmen har dessutom valts ut för att representera Sverige inför nästa års Oscarsgala, så det ni! Kanske man kan få en inbjudan dit också nu när man är ingift i släkten och allt, klänning, sjal och skor har jag ju redan sedan jubileumsfesten i lördags, hahaha ;-)

Nej nu ska jag surfa runt på mina favoritbloggar en stund innan vi ska bege oss ut ikvällsmörkret som redan fallit, vi hörs! Kram! 




Tapetsugen..

Jag är som bekant för er som läser bloggen inne på att fixa till i sovrummet med vit säng och hela det där kittet. Nu har jag fått ännu en tokig ídé, haha! Jag vill tapetsera eller rättare sagt jag tänkte att min älskade far kanske kunde hjälpa till med en liten fondväggstapetsering när han och mamma kommer hit i början av november. Min chef och hans fru sålde sitt radhus för ett tag sedan och jag var då så klart på Hemnet och snokade och fann en tapet som jag blev förälskad i, som de just hade som fondvägg i sitt sovrum. Frågade B vart ifrån tapeten kom men han mindes inte, så jag har jag snokat vidare bland tapettillverkare och jag tror att jag kan ha funnit åtminstone en som är väldigt lik. Det är en vit tapet som man bara ser medaljongerna från vissa vinklar beroende på ljuset. Supersnygg tycker jag och diskret. Måste nog att ta och kika lite närmare på den här i veckan. Tapeten kommer från Borås Tapeter, Moment art 8916

Inte lätt att se den kanske ;-)

Bild: Borås Tapeter



Kändistätt 100 års firande!



Godförmiddag
på er, här har ni en sliten men glad Anna. Vaknade redan före kl 08 imorse(!) och sedan har jag inte kunnat somna om fastän jag både vill och skulle behöva det, hmmm!

Nåja, när jag ändå är uppe tänkte jag berätta om gårdagskvällen som blev såååååå lyckad. Vilken gala, vilket arrangemang, helt fantastiskt fest! Kändistätare tillställning får man leta efter dessutom, i alla fall om man ser till en "vanlig" personalfest. Mark Levengood, Pia Johansson, Mikael Tornving, Jerry Williams, Bounce, Jill Johnsson, Tomas Ledin, Sofia Kjellgren, Linda Lampenius, och Arvingarna uppträdde bland annat under kvällen. De två förstnämnda (Mark och Pia) var konfrencierer  under hela kvällen, underbart roliga och proffsiga, ja förresten proffiga och bra var alla som uppträdde under kvällen så det gällde inte bara Levengood och Johansson =)

Det bjöds på god mat och dryck. Kräfttimbal till förrätt, tournedos med god potatiskaka, höstprimörer, kantarellsås och lingonvinegrett till huvudrätt och till efterrätt chokladmousse med havtornsgel och crisp, supersmarrigt alltihop. Sedan fick man korv med bröd fram på natten med hur många Pucko till man ville (kan avslöja att jag svepte hela 3 st innan jag blev hämtad av älsklingen på natten, haha! Kanske är därför jg inte kan sova, sockerchock, haha!) Trivdes mycket bra i min klänning kan jag ju tillägga, en riktig partyblåsa! Blev svarta pumps till istället för Jimmy Choo skorna för den som undrade ;-)

Nej gott folk nu ska jag krypa ner i sängen igen och se om jag kan sova lite till, känner mig inte direkt piggelin!

På återseende!   


  
Bilder: Privata




Jubileum here I come..

Så nu drar jag på århundradets fest =) *Party*


Bilder: Privata 



20 september!


Bilder: Privata, tagna förra helgen

Lördag, härliga lördag. Äntligen den 20 september och det är verkligen höst i luften nu. Träd och buskar är fulla med frukter och bär och löven börjar nu anta nya skiftningar. Denna förmiddag är solen dessutom nästan påväg att spricka igenom de tunna molntäcket som täcker himlen. Jag tror att ger man den bara någon timma till så är här strålande sol vid tolvtiden. (jag borde verkligen satsa på en karriär som metrolog känner jag, hahaha!) 

Vi har haft en mysig lördagsmorgon hittills och jag har precis klivit ut ur duschen där jag stått en bra stund och bara njutit av det varma vattnet. Det känns så oerhört skönt att klänningen hann komma igår, jag behöver inte längre känna någon "panik" och olust över mitt klädval, så jag kan bara tillbringa dagen här hemma och fixa både hår, fötter och naglar inför kvällen eller rättare sagt eftermidadgen, för vi ska ses redan vid halv fyra för lite förmingel eller vad man nu ska kalla det. 

Vad ska du göra en lördag som denna? Önskar er en jättefin dag oavsett vad ni tar er för!
 
Stor höstlig kram!   



I grevens tid!!!

I eftermiddags fick jag ett sms att jag hade ett paket att hämta på posten *whiiii* Snacka om att paketet kom i grevens tid, MEN jag är sååå nöjd nu för klänningen från Love Label satt som gjuten och var verkligen sååå fin både i kvalitén och med sina volangdetaljer. Tur dock att jag köpte två st i två olika storlekar för att vara på den säkra sidan. Den som inte passade kommer skickas tillbaka till Haléns igen. Har även inhandlat en sjal idag i chockrosa, lika så en söt lite väska som jag kommer ha till. Har inte bestämt än om jag ska ha mina Jimmy Choo skor till eller köra på enkla svarta pumps, ja det återstår att se, får nog pröva mig fram helt enkelt. Nöjd som sjutton är jag nu ialla fall. Vad tycker ni ska jag ha svarta "strumpor" eller vara barbent? (blir det strumpor går Jimmy-skorna bort, de är nog lite för somriga kanske annars också?!)   

Nu ska jag njuta av att det är fredag! Ikväll blir det kycklingfaijitas på menyn! ha en härlig helg! Kram


Bilder: Privata



Man tager vad man haver sa Cajsa Warg...

.. och jag får nog säga det samma för det verkar som klänningen från Haléns inte kommer att komma i tid och affärerna har inget att erbjuda i sitt klänningssortiment som faller mig i smaken, så  vad gör man då? Jo man provar allt man har i garderoben under panikartade former och så får man göra det bästa av det man har helt enkelt, roligt nej inte särskilt, vettigt ja! Klänningen jag verkar få ha på lördag har en massa år på nacken och visst den funkar. Va sjutton det kommer över 3 500 gäster på festen vem f*n bryr sig om vad jag har på mig =) Nu är det idol! Gotta go!!! 


(Det är en sjal runt axlarna på vissa bilder)



Vågat...

Har precis testat vågtången jag köpte för några månader sedan, funderar nämligen på att ha håret "vågat" på lördag därför testade jag, men jag vet inte om jag gillar det eller inte..? Jag är en sucker för att ha håret uppsatt egentligen och det slutar alltid med att håret åker upp i en tofs eller knut, samma visa varje gång. Tog några bilder hastigt och lustigt som blev rätt "coola" om jag får säga det själv, haha! På sista bilden ser det ut som jag har fräknar =)


Bilder: Privata



Färgglatt!

För att liva upp den grå hösten som inte tycks vilja övergå i sol och hög luft som jag har hoppats på köpte jag mig en färgglad kappa i måndags för otroliga 298 kr på H&M. En perfekt vardagskappa att lysa upp tidiga mornar med då det går mot allt mörkare tider. Jag som vanligtvis kör på svart, grått, beige eller brunt på mina ytterkläder kände mig som en stoppsignal påväg hit imorse dock, men det är väl en vanesak. Mina dagar denna vecka är full smockade med saker att göra och än har jag inte funnit någon klänning till lördag. Jag tycker det mesta just nu i klänningsväg ser urtvättat ut redan i affärerna och är inte det minsta snygga och festliga. Det ser ut som mammakläder alltihop, hmmm! Provade en svart fransklänning ifrån French Connection som var snygg dock, men kunde inte riktigt förlika mig med ringningen runt halsen, så det blev inget köp för ska jag köpa en klänning för över 1 500 kr får den verkligen kännas perfekt.

Ringde förresten till Haléns igår också och frågade hur det gick med leveransen av den klänningen jag beställt då jag inte hört ett ljud. "Den är packad och ligger på vårt lager, men jag kan inte garantera att den kommer att skickas så att den kommer innan veckan är slut" fick jag som svar på min fråga. Kundtjänst tjejen var allmänt ointresserad av sitt arbete och suckade i stort sett på mina frågor, en tröttare människa får man ju leta efter. Det återstår helt enkelt att se om klänningen kommer, eller om den ska ligga på Haléns lager och vänta på bättre tider länge till?! En sak är säker i alla fall, kommer den inte som utlovat när jag beställde den blir det inga fler beställningar därifrån. Ligger just nu nära tillhands att jag får gå med lampan från Kartell på mig på lördag helt enkelt, haha! 

Nej nu måste jag jobba, måste vara klar på fredag har jag bestämt så måste ligga i här. Vi hörs! 
 
Jag är medveten om att jag ser ut som ett lik med gul/grönt hår på bilderna, men jag bjuder på det. Blir inte bättre än så idag, haha!

Bilder: Privata



Kartell Gé har flyttat in!


Bild: Privat

Måndagkväll och jag har precis landat i soffan efter en dag som gått i tvåhundra knyck, minst! Direkt efter jobbet stack jag för att kika efter en "back-up-klänning" till lördagens festlighet. Känner att jag måste vara förberedd på att klänningen jag beställt inte hinner komma eller inte passar(!) men jag fann INGENTING!!! Provade 3-4 klänningar som var riktigt, riktigt fina, men bara på galgen visade det sig för jag såg absolut inte klok ut när de väl kom på den här kroppen. Det gick så långt att jag nästan blev förbannad i provhytten. Varför är det alltid så att när man är ute efter ett visst plagg hittar man INGET, när man inte är ute efter att handla alls finner man mängder med kläder som sitter snyggt och som faller en i smaken, grrrrrrrrr!

Jag mjuknade dock rejält i humöret när jag efter mina irritationsutbrott i provhytterna klev in i inredningsbutiken "Home in Harmony" och fann MIN lampa!!! Dubbel glädje strax efter när jag insåg att de hade lampa på lager dessutom. Jag som hade tänkt beställa den och var förberedd på att få vänta si sådär 4 veckor, så lyckan var TOTAL. Skit i klänning till på lördag jag virar in mig i ett lakarn eller vad f*n som helst, det spelar ingen roll för nu äger jag finaste Kartellen och jag LÄNGTAR tills den hänger ovanför vårt elipsbord!!! Lampan är så läcker så jag kanske kan använda lampskärmen som kjol på lördag eller kanske INTE med tanke på att den är transparent/gråaktig plus att jag inte har blivit skapt med någon vidare putrumpa värd att visa upp, så jag kanske låter bli ändå, platt stjärt i en lampskärm = Ingen hit! Haha!

Nu har vi ätit kycklingspett med ris och sallad, darlingen har somnat i soffan framför tvn och jag sitter här och knattrar på tangenterna. Köpte med mig en Plaza Interiör hem från Willys och i brevlådan väl hemma låg Residence och väntade så nu har jag inredningstidningar att plöja igenom, Yippi, först ska jag bara ta upp lampan ur kartongen än en gång och bara röra vid den lite, lite till ;-)

Ha en soft kväll gott folk!



Tiiidig morgon..

Idag var jag uppe före tuppen minnsann och var här på jobbet strax efter kl 07. Innan dess hade älsklingen och jag hunnit med en mysigt frukost hemma tillsammans med både ägg, juice och bröd (vi var ju tvungna att ta igen förlorad tid i helgen ;-)) Ja då är det måndag igen, helgen har varit underbar och avkopplande med en massa frisk luft och sköna promenader, perfekt att känna sig boostad med energi så här på måndagmorgon före kl 08, inte illa. 

Veckan har en del saker som jag måste fixa med och på lördag är det 100 års fest, ska bli superskoj verkligen. Hoppas nu bara att klänningen jag beställt hinner komma, det är ju 5 arbetsdagar kvar så det ska väl inte vara något problem får vi hoppas =S 

Nu sitter jag här med en stor kopp kaffe och måste återgå till arbetsuppgifterna, men önskar er alla en bra start på veckan! På återseende!  


Bild: Sköna Hem



Mammas goda kräftpaj


Bild: Privat

EN GOD KRÄFTPAJ!

Pajdeg:
100 g margarin
3½ dl mjöl
1 ägg
1 krm salt

Fyllning:
3 st ägg
2 dl grädde/matlagningsgrädde
1-2 burkar med kräftstjärtar (i lag)
250 gr Västerbottenost
Dill
Salt & peppar

Gör så här:
Tumma ut pajdegen i en pajform. Picka botten med en gaffel och förgrädda sedan pajskalet i 10 min i 200 grader. Vispa ihop ägg, grädde, klippt dill, rivenost samt salt och peppar. Lägg kräftstjärtarna (de ska ha runnit av innan så de inte är för blöta utav lagen) jämt fördelat på botten av pajskalet och häll på fyllningen. Grädda i ugnen 25-30 minuter i 200 grader. Servera pajen med en god blandsallad.



Soft söndag!

Gårdagskvällen blev en riktig matorgie med supergod kräftpaj, färska räkor, sallad och gott svalt vin. Efter det en blåbärspaj med vaniljglass och stor kopp kaffe. Mammas mat är sååå god så jag fattar knappt varför jag en gång i tiden flyttade hemifrån frivilligt, haha! Fast även om det är jättemysigt att vara här hemma så är det ju alltid skön när man sedan kommer hem till sig själv, borta bra men hemma bäst. Jag är i alla fall väldigt lyckligt lottad med underbara föräldrar och vi har så skoj tillsammans nästan jämt. Synd att älsklingen inte kunde hänga med denna gången bara för pappa hade gärna tagit några öl med Mr J, det har han sagt minst tre gånger sedan jag kom ner så älsklingen du är saknad av inte bara mig =)

Idag fixar vi och inreder sovrummet här då päronen köpte en ny vit jättefin säng igår. Innan jag åker hem i eftermiddag ska vi hinna med att grilla också (antagligen sista gången för detta år). Nej nu måste jag återgå till sovrummet! På återseende och ja receptet på pajen kommer!     

Kram!


Bilder: Privata



Dagens utflykt..

 
Bilder: Privata

"Hemma" igen i barndomshemmet efter en helt underbar dag med ett fantastiskt väder och mysiga utflykter. Vi har hunnit med både ett besök på IKEA (jag kunde naturligtvis inte bara åka med som jag tänkt utan jag hade en kasse med mig ut från affären med diverse prylar, hmmm Ikea kan verkligen locka en till att öppna plånboken, haha!) och att sitta vid havet och fika då vi hade picknickkorg med oss. Där satt vi en lång stund och myste i solen

Nu ska vi strax äta mammas mumsiga paj med västerbottenost, kräftor och dill, ska bli så gott för jag är vrålhungrig efter en dag med massa frisk havsluft. Till pajen blir det några glas vitt vin. Receptet på pajen ska jag försöka luska fram och lägga ut här på bloggen framöver =) Ha en härlig kväll nu för det ska jag ha!
 
Kramar!  



Lite hälsning från Bästkusten..

Hej alla glada (och mindre glada också för den delen), nu är jag på plats på västkusten! Valet slutade alltså på bästkusten och just nu känns det helt rätt. Solen skiner på en molnfri himmel, luften är hög och frisk och vi ska strax ut och åka en sväng och ta med oss en fikakorg och fika nere vid havet, mysigt! Hoppas att ni alla har lika fint väder som här idag, solen gör oss alla gott! Sköt om er och ha en härlig lördag. Jag ska försöka få till ett lite längre inlägg senare idag när vi är tillbaka igen. 

Tack alla för era kommentarer, ni gör mig sååå HAPPY! 

Massa Kramar! 


Bild: privat



YvesSaintLaurent.

Igår kom ett paket  med posten som jag inte beställt. Ett paket innehållande en väska som jag så gärna velat ha, men som jag valt att avstå, ändå låg den där igår i paketet alldeles underbar och väldoftande av svart läder, min alldeles egna "Saint tropez Hobo" från YvesSaintLaurent. En present från min man och den är helt perfekt. Det enda som är mer perfekt än väskan är Mr J, men det har inte bara med presenten att göra, han var perfekt redan innan. Jag vill dock tillägga att vi är väldigt jämställda i denna lilla familj så att ingen får för sig att jag bara ligger hemma och käkar praliner om dagarna och pillar mig i naveln och är bortskämd i största allmänhet för det är jag inte. Jag arbetar och försörjer mig själv och alla gemensamma räkningar betalar vi tillsammans, men jag är BORTSKÄMD när det kommer till presenter emellanåt det kan jag villigt erkänna =) Jag försöker dock skämma bort min make på andra sätt då det visat sig att han inte är så intresserad av att få dyra väskor, konstigt tycker jag? hahaha!!! Tack snäääääääääääälla!



Bilder: Privata



Åter hemma!

Så var jag och älsklingen hemma igen efter en enkel bit mat ute efter jobbet. Började med en Strawberry Daquiri, sååååå god, verkligen en riktig favorit i drinkväg! Tyvärr MacMalin så glömde jag efter den drinken att fotografera maten när den väl kom in, jag vet hur kunde jag? Haha! Kom på det först när halva portionen var uppäten och tallriken såg ut som ett slagfält, inte såå kul att fånga på bild då tyckte jag. Åt "bara" en hemmagjort hamburgare med massa goda tillbehör på så det var inget avancerat jag inte fick med på bild, men gott var det och mätt blev jag! Påväg hem gick vi förbi en videoaffär med söööta SATC påsar i skylten. Jag råkade nämna att en sådan skulle man ha i garderoben hemma och vips var älsklingen inne i affären och skaffade mig en, söt va? Den ska jag ha i mitt dressingroom med "bra att ha saker" i. Tack snälla darlingen för idag!!! 

Väl hemma igen låg det två spännande paket och väntade, som jag har lääängtat efter åtminstone det ena.. kan bara säga så här att jag är sååå GLAD och så NÖJD! Nu ska jag ta mig en dusch och sedan blir det läggdax! Sov sött alla bloggläsare, hörs imorgon!    


Bilder: Privata



Melodifestivalen 2009



Nu är det "bara" 148 dagar kvar tills Melodifestivalen 2009 brakar igång igen med glittriga lördagskvällar till vissas förtjusning och till andras fasa. Idag släpptes i alla fall informationen om vilka orter som får äran att anordna deltävlingarna nämligen: Göteborg, Skellefteå, Leksand, Malmö, Norrköping, och Stockholm.

Deltävling 1: lördag 7 februari 2009 i Scandinavium, Göteborg
Deltävling 2: lördag 14 februari 2009 i Skellefteå Kraft arena, Skellefteå
Deltävling 3: lördag 21 februari 2009 i Ejendals Arena, Leksand
Deltävling 4: lördag 28 februari 2009 i Malmö Arena, Malmö
Andra chansen: lördag 7 mars 2009 i Himmelstalundshallen, Norrköping
Final: lördag 14 mars 2009 i Globen, Stockholm


Jag LÄNGTAR!



Mysig torsdagskväll..

Ikväll ska jag och maken ut och äta en bit mat och dricka några glas vin efter jobbet. Jag tycker att det är trevligt att göra sånt någon gång emellanåt mitt i veckan för att liva upp vardagen. Vi har historiskt sett varit ganska duktiga på det, men nu var det ett tag sedan så det ska bli riktigt mysigt. 

Imorgon är det fredag och jag har fortfarande inte bestämt vad jag ska göra med helgen. Mannen i huset ska träffa ett gäng kompisar denna helgen och tanken var då att jag själv skulle åka ner till Västkusten och hälsa på "hemma", men så frågade min väninna L häromdagen om jag inte ville hänga med ut på lördag viket även det är lockande. Så nu står jag som en åsna mellan två hötappar och velar fram och tillbaka och väger för och nackdelar med båda. Stanna kvar i Stockholm och gå ut har ju sina fördelar lika så Västkusten. Träffa Lovisa och gå ut och dansa med henne är ju jätteskoj plus att man sparar pengar på att inte rulla närmare 100 mil (fram och tillbaka) med bilen (är i o f s inte gratis att gå ut heller), men å andra sidan hade det varit väldigt mysigt att träffa och umgås med mamma och pappa då det nu var ett bra tag sedan jag var hemma, plus att det var det jag hade tänkt göra från början så jag är mentalt förberedd för just det. Ja, ja jag får helt enkelt ta och fundera i några timmar till och se vart jag hamnar. En sak som är säker är att jag inte kommer att ligga hemma i grå soffan framför tv:n i alla fall, det har jag gjort nu två helger i rad så nu har jag termiter i byxorna och vill göra något annat, hahaha!

Nu måste jag jobba vidare!




Lampa?

Imorse upptäckte jag att vi måste ha en taklampa i hallen, det var redan nu i september väldigt dunkelt och mörkt på morgonen och ljusare kommer det ju inte bli framöver det vet man ju redan nu. Lilla lampan på byrån kommer alltså inte att räcka när det väl blir mörkt på "riktigt" i november-december, så nu är frågan vad man har för taklampa i en hall egentligen? En lampa som hänger, en plafond eller en spotlight? Jag är så kluven, en som hänger är kanske roligare, men är det praktiskt (beror väl iofs på hur långt ner man sätter den och hur låååånga vänner man har, haha!). Hur nära taket kan man hänga en "hänglampa" utan att det ser konstigt ut?


  Markslöjd 249 kr                          Mio 850 kr      




Hur söt är inte denna?

Ohhh nu fann jag en RIKTIG Anna-klänning på ASOS. Den var ju bara för SÖT. Ärmarna är perfekta, likaså skärningen på u-ringningen. Denna skulle jag lätt kunna ha i min garderob och plocka fram den 20 september tillsammans med höga klackar och en kuvertväska... nä nu måste jag JOBBA!

  
Bild: Asos



Dagens väder..

Detta börjar mer och mer att likna en väderblogg med mina väderobservationer var eviga morgon. Kanske man skulle satsa på? Skulle i alla fall vara lite mer unikt än den typ av blogg jag skriver och jag skulle i alla fall ha en trogen läsare, nämligen min älskade pappa, han älskar vädret ;-) Denna morgon har i vilket fall inget annat än en grå och regntung himmel att erbjuda, så nu vet ni det. Ni måste ju varit oerhört förväntansfulla på denna observation för att inte tala om intresserade, haha! 

Jag är precis tillbaka efter morgonens fikastund med några riktigt goda skratt. Vissa dagar skrattar jag så tårarna rinner på våra fikor här på jobbet. (Jag kommer att bli 200 år minst!)Det är några av kollegorna som är riktigt riktigt roliga när de ska berätta något och de är roliga av naturen och allt kommer så spontant och direkt från deras hjärtan, så äkta, jag älskar sådana människor! Jag har svårt för folk som försöker vara roliga, så Stand Up är inget för mig, det är oftast inte kul alls. Robert Gustavsson är en riktig naturbegåvning och ÄR rolig, men resten av de s k komikerna är rätt överskattade tycker jag. 

Nu ska jag ta tag i mina högar, ni ser dem på bilden längst ner ;-) Ha en bra onsdag!      


Bilder: Privata



Gröna fingrar?

Måste bara visa er liljorna jag köpte med mig hem i fredags, de är minst lika vackra än, helt fantastiskt. Det doftar dessutom helt LJUVLIGT här, doften slår emot en varje dag man kliver innanför dörren, dock skulle en doftallergiker troligtvis dö om de kommer hit just nu så håll er här ifrån, ett tips i all välmening bara ;-) 


Bild: Privat



Kvällens dilemma..

Tisdagskväll och jag är ganska nyss hemkommen efter en riktig bra dag! Jag har jobbat duktig och fått mycket gjort, jag har hittat en möjlig outfitkandidat till festen 20 september (beställde den svarta klänningen i inlägget nedan) och jag har power walkat mig härligt svettig hem. Nu ska jag äta min egengjorda "Ceasar sallad" bestående av romansallad, krispsallad, krutonger, chicky bits, parmesanost samt en light variant på den vanliga ceasardressingen (receptet längre ner), till det ska jag dricka vatten för jag törstar som en uttorkad kamel idag =) 

Kvällens dilemma kommer att vara vilket program på tv:n jag ska välja kl 20:00, ja ni hör ju vilket underbart enkelt liv jag har. Men jag har länge tyckt att det varit dåliga program, men ikväll har de naturligtvis lagt fyra olika program som jag skulle kunna tänka mig att se, SAMTIDIGT! Top model, Roomservice, Bygglov och Sommarkrysset, det sist nämnda endast för att se Perrelli, så det kan jag ju klara att sappa och tajma in just när hon är med även om jag väljer att titta på något annat, men jag kan inte sappa mellan fyra olika program, eller kan man kanske det? Ja jag ska banne mig testa.. ;-)

Nej nu måste jag äta, magen kurrar, på återseende!
 

Bild: Privat

"Ceasardressing de light"

2 Vitlöksklyftor
2 ägg (både gulan & vitan)
1,5 dl fint riven parmesan
2 sardeller
2 dl kesella (1%) 
salt o peppar

Mixa allt utom kesellan i en mixer. Tillsätt sedan kesellan klickvis. Krydda efter smak!
 
Smaklig och mager måltid =)



Klänningsfundering...

Hundra års partyt närmar sig med stormsteg och efter att jag i helgen har gått igenom min garderob vet jag att jag inte har något passande att ha på mig för denna typ av fest. (Ja älsklingen det är helt sant, man kan ha en hel garderob med kläder utan att ha något att ha på sig ;-)) Jag hade redan innan upptäckten att garderoben gapade "tom" spanat lite här och var efter något nytt, men inget har fallit mig eller plånboken i smaken. Trodde inte att jag skulle finna något på Haléns heller då jag nu var inne på deras sida för att beställa ett regnskydd till våra utemöbler. Jag kikade för skoj skull runt på hemsidan och fann då en klänning från Love Label jag gillar! Nu vet man ju inte alls hur den ser ut i verkligheten, det förtäljer inte detta inlägg, men jag tror att jag ska beställa hem den och prova och se, det är ju inte värre än att man får skicka tillbaka den om den ser ut som ett ras och inte passar det är jag nämligen helt beredd på. Vissa rynkar säkert näsan åt postorder, men det skiter jag i. Jag har en totalt mixad garderob med kläder, skor och väskor från både lite dyrare märken till riktigt billiga och det fungerar alldeles utmärkt för min del. Så vad tycker ni om klänningen? Om jag hade vart en cool och "modig" person hade jag kört på den blå, men jag är ganska ocool och en fegis när det gäller färger så blir det en beställning blir det nog en svart ;-)   


Bilder: Haléns



Stövlarna på..

Nu har det hänt, stövlarna är på för första gången efter sommaren. För mig personligen känns det egentligen lite för tidigt att sätta stövlar och strumpor på fötterna redan den 9 september, men nöden har ingen lag, jag kan inte gå ute och frysa! Jag kom faktiskt fram till igår kväll när jag satt i soffan och konstaterade "att det är kolsvart ute redan före klockan 20", att jag egentligen inte är riktigt färdig med sommaren 2008 än. Jag känner mig helt enkelt snuvad på konfekten i o m att augusti inte blev den där sommarmånaden som den brukar och kan vara. Vart tog de ljumna augustikvällar vägen egentligen, jag är inte klar med balkongmyset och picknickar! Nu är vi nio dagar in i september och man kan ju inte säga att vädret är det som formar mitt goda humör, tur jag är en glad skit av naturen. Lider verkligen med dem som har en tendens att dra åt det deprimerande hållet för detta grå regntunga höstväder gör ingen sate glad. Hösten kan ju vara en helt underbar årstid med hög frisk luft och klarblå himmel och en färgkavalkad på träden, men det är inte vad naturen bjuder på just nu. Ja, ja det spelar ingen roll hur mycket jag än ältar att jag inte är klar med sommaren för över är den, det sades t o m på tv imorse, så det är bara att gilla läget och hitta andra energikällor att fylla kroppen med.


Önskar er en härlig tisdag trots vädret, nu ska jag ta mig en kopp svart kaffe och kicka igång denna dag och se vad den har att erbjuda mig! Love and Peace =)
 

Bilder: Privata




Hundra dagar av kärlek...


Bild: Privat

Idag "firar" vi 100 dagar som gifta. Tänk vad tiden går, om hundra dagar till är det andra advent =) På ett sätt känns det väldigt länge sedan bröllopet, på ett annat känns det som igår. Det som känns det samma är min kärlek till min make, den är minst lika stark som för ett hundra dagar sedan. *Älskar dig Jens*



Jag bryter tystnaden!

Nu har jag varit tyst tillräckligt länge denna måndag tycker jag, så därför passar jag på att skriva några rader innan jag måste återgå till mina arbetsuppgifter igen. Förmiddagen har gått fort och lunchen har hunnits med. Här är en grå trist måndag med regnet hängandes i luften och jag har tillråga på allt fått på mig ett par av mina äldre jeans som sitter åt så in i HEL%!#!!!!! Jag håller på att gå åt här, inte bra!!! Finns ingen som helst anledning till att jeansen/kläderna ska sitta tightare än vad tanken var vid köpet *panik*. Jag vägrar låta kroppen "förfalla" bara för att jag numera är gift. Jag tycker att det är så otroligt tråkigt med sådana människor som slutar göra sig i ordning och bry sig så fort ringen är på fingret eller barnen är födda (folk kanske inte är sådana, kanske bara jag som fått för mig att vissa är så?! Kanske finns bra skäl till varför?). Jag har i alla fall inte tänkt blir den typen av person oavsett om det är vanligt eller inte, så nu måste jag ta tag i mig och motionen. Mitt underbara leverne kanske är lite väl underbart tydligen ;-) 

Annars jobbar jag på här som vanligt idag, väl hemma ska jag pyssla med lite smått och gott. Igår var vi med i tidning nummer två med vår bröllopsannons, (kära svägerskan M, såg du den?) denna gången valde vi en annan bild, så vi tyckte att det var lite roligare med två olika, då vi haft så svårt att välja ut bara en bild då vi är rätt nöjda med våra bröllopsfoton, hahaha ;-) 

Nu måste jag återgå till jobbet (om det går att koncentrera sig med tanke på mina tighta byxor, får nästan ont i magen av dem när jag sitter ner, hmm!) Vi hörs senare! 




Tradera auktioner!

Nu har jag lagt ut lite smått och gått på Tradera. Nyfiken? Klicka HÄR




Mitt Dressingroom...



Bilder: Privata

Jag hade önskat att jag hade haft en liknande walk-in-closet som Pernilla Wahlgren har med Guccitapet och hela konkarongen att visa upp, men riktigt så bra är det inte. Jag är dock ganska förtjust i mitt mini dressingroom trots sina få kvadratmeter och avsaknandet av Gucci på väggarna, det är ju i alla fall ett alldeles eget rum (om än litet) för bara MINA kläder, skor och väskor, nu är det dessutom millitäriskordning där inne efter eftermiddagens röjning så nu vill jag vara där inne hela tiden.

Kan ju även meddela att älsklingen kollade väldigt skumt på mig när jag stod och fotograferade inne i garderoben förut, vad gör man inte för bloggen? Hahaha! Snart är det "Ensam mamma söker" och en kopp te och lite kex och ost som gäller. Mys på nu sötnosar, imorgon är det måndag igen =)
 
KRAM!



Garderobsröjning pågår..

Hej bloggen! Det blev ingen utgång igår, Mr J och jag softade istället i varsin soffa framför tv:n, vi kom ändå inte i säng före efter kl 02:30 inatt, så idag har det vart sovmorgon med stort S. 

Nu håller jag på att röja för fullt i min garderob och stuvar ner sommarkläderna jag vet jag inte kommer använda mer i år, nu har de helt enkelt gjort sitt och får komma fram först igen sommaren 2009 och jag gör plats för nya höstgarderoben. Det ska bli så skönt att få lite ordning för nu har jag det sista snubblat när jag gått in där, det har sett ut som en bomb exploderat, nya höstkläder i mix med tunna sommarklänningar, så nu råder jag bot på det helt enkelt. Ska även försöka lägga ut saker på Tradera under eftermiddagen.

Vi hörs senare med andra ord när ordningen är återställd här! Kram på er!



I valet och kvalet..

Nu rullar Eurovision Dance Contest på tv:n, i magen ligger kvällens middag; helstekt fläskfilé, potatisgratäng och grönsaker och mår väl. Jag är fortfarande i valet och kvalet, gå ut eller stanna hemma.. Hoppas att ni har det bra vad ni än befinner er?! Nu ska jag ta mig ett glas bubbel och helt enkelt ta tempen på denna lördagskväll. Antingen slutar jag i soffan eller på dansgolvet ;-) Njut kvällen och på återseende! 
    

Bild: Privat



Beställning gjord!



Bilder: Privata

Nu är vi tillbaka hemma igen efter några timmar på stan. Fy vilket väder det är ute, regn, regn och lite mera regn, lagom upplyftande, NOT! Något som dock lyfte upp dagen rejält var att beställningen av sideboardet nu äntligen är gjort. Det var super i verkligheten, stort och med en massa bra förvaring och nästan bäst av allt VITT, kommer att passa perfekt in här hemma. Passade även på att kika på Kartellts Gé idag, den är fin, fanns dock inte färgen jag tänkt mig. Blir lite osäker på om det verkligen är lampan med stort L..? Det tål att tänkas på, vill ju inte lägga en massa pengar i onödan på en lampa som inte känns helt rätt, men som sagt kan nog bero på att färgerna jag såg idag var i pastell; gult, grönt, rosa och ljusblått och det är inte riktigt mig grej. Kan tänka mig att den i grått som jag är sugen på kommer vara mycket finare =) 

Ikväll är det fortfarande oklart vad som händer. Jag är både sugen på en kväll i soffan OCH en med musik, dansgolv och drinkar, men vädret gör det sistnämnda alternativet mindre lockade. Bara genom att titta ut gör att man vill krypa upp i soffan med en pläd, tända spisen och sedan trycka i sig en massa godis framför tv:n. Ja vi får helt enkelt se vad denna dag slutar?! 

Vad händer i ditt liv idag? 



Hemma hos reportage..

LÖRDAG!!! Efter en mysig morgon ska jag strax göra mig i ordning för en tur på stan. Morgonen har gått i lugn takt med frukost, tidningsläsande och lite morgontv, en exakt sådan lördagsmorgon jag gillar och skrev om igår. Ute är det otroligt grått och höstligt idag, men det gör inget för det är ju som sagt LÖRDAG!!!

Satt igår kväll och bläddrade i gamla inredningstidningar och fann juni numret av Plaza Interiör som jag hade med på vår bröllopsresa. I det nummret finns ett "Hemma hos" reportage från min kusin Annica och hennes familjs villa i Kungsbacka. Väldigt kul att läsa, känns allt lite småskumt att se släkten på bild i sin favorit tidning, kul för dem. Inredningsintresset ligger med andra ord i mina gener =)

Nu ska jag ta en snabb dusch, på med sminket och sedan bege mig ut i folkvimlet den första lördagen i september detta år. Önskar er en fin lördag!  Kram!  


Bilder: Privata tagna ur Plaza Interiör nr 6 2008




Mysfredag!

Så var det fredagskväll. Sitter proppmätt efter Cannellonin som blev jättegod, tipsar er dock om att utesluta citronskalet i "strösslet" man strör över, för det tyckte inte jag blev så gott, det tog liksom överhanden. Nu premiär eldar vi i öppnas spisen och här doftar härligt från de färska liljorna som fick följa med hem i eftermiddag. I brevlådan låg första numret ur års prenumerationen på ELLE Interiör som jag fyndade för några veckor sedan, så den ska nu plöjas igenom. Hoppas att ni har en härlig kväll! Många kramar!  


Bilder: Privata



Fina fredag!

Helgen står för dörren, regnet som hängde i luften tidigare i morse har skingrats för solen och jag känner mig harmonisk med livet. Älsklingen är dessutom bättre och traskade med mig idag till jobbet, mysigt med sällskap. Jag välkomnar helgen med öppna armar, älskar verkligen fredagskvällarna för att inte tala om lördagsmorgon. Lyxigt att kunna ligga kvar lite längre i sängen och sedan äta frukost tillsammans med den man älskar. Hemma äter vi alltid frukost var och en på sitt håll på veckorna (vi tar båda med mackor till jobbet) så det blir extra mysigt med frukostarna på helgen när vi intar den tillsammans. Då blir det oftast både ägg, gott pålägg, frukter och goda juicer tillsammans med kaffe eller te. Nu under en period har vi dessutom DN (Dagens nyheter) så nu kan man mysa med sin varma kopp samtidigt som man läser tidningen efter maten i lugn och ro till sorlet från 4:ans MorgonTv. Härligt! 

Ha en trevlig helg alla sköna människor där ute!


Bild: Cult Design




Fredagsgott...

Imorgon är det fredag igen (denna veckan tar väl ändå priset på att ha gått fort eller?) och jag är sugen på att tillaga "Cannelloni med rökt skinka & ruccola". Tror bestämt att det blir det och så ett gott rödvin till, låter inte dumt alls! Passar perfekt att slänga ihop på fredag eftermiddag när man kommer hem, snabbt och enkelt men ändå lite festligare! Brukar ni äta lite "godare" på fredagarna? Vore kul om ni ville dela med er av tips på enkel men god fredagsmat, så jag kan testa lite nytt under höstens fredagar =)


Bild: Ulf Svensson

CANNELLONI MED RÖKT SKINKA & RUCCOLA

Ingredienser (4 portioner)
250 g lasagneplattor, färska

250 g kesella

150 g skinka, tärnad rökt

1,5 dl ruccola, hackad

3 msk soltorkad tomat, hackad

2 msk basilika, hackad färsk

0,5 msk potatismjöl

1 dl parmesan, riven färsk

0,5 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar


 Ostsås:

5 dl mjölk

3 msk vetemjöl

2 dl riven mager prästost

0,5 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

Strössel:

0,5 st citron, rivet skal

2 msk bröd, rivet vitt

3 msk parmesan


Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Fyllning: Blanda kesella, skinka, ruccola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Smaka av med salt och peppar.
3. Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning. Låt såsen koka 3 min. Dra kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
4. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Lägg i rullarna och häll resten av såsen över. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.
5. Blanda ingredienserna till strösslet och strö det över pastan. Gratinera ytterligare ca 7 min.

Smaklig måltid =)




Strålande morgon!

Äntligen vaknade man till en strålande morgon fyra dagar in på september, det tar sig hörr´ni ;-) Jag känner mig pigg som en mört och glad som en lärka. Om det fina humöret beror på vädret eller något annat vet jag inte, men det jag vet att det inte beror på är att min älskling är krasslig. Jag vaknade någon gång inatt av att han var uppe och när han sedan kröp ner i sängen igen så var det som att en övertänd kamin la sig brevid mig och då sa han att han frös(!) så feber med andra ord. Vi äger ingen febertermometer så hur hög eller låg febern var förtäljer inte detta inlägg, men jag vet att han med en rejäl dos av Paracetamol i kroppen begav han sig till jobbet imorse ändå. Anledningen till att han inte "kunde" stanna kvar i sängen var att han gått/går ett jämnställighetskurs via jobbet och det var sista gången på den kursen idag, skulla han missa den får han inte ut diplomet och alla tidigare gånger är då ogjorda så jag förstår honom. Hoppas han piggar på sig i alla fall. Nog om sjukdomar! 

Nu är det morgonfika här, vi hörs senare! 

Jag pigg som en mört för ca 1 timma sedan =)

Bild: Privat



Åhhhhhhhh jäkla beauty.......

Jag har tagit mitt förnuft till fånga kära bloggläsare, jag ska lägga pengarna på möbler så att vi får klart här hemma innan jag handlar ytterligare en väska, men du hade vart såååååå fiiiiiin på min axel i höst vackra YSL.. Vi hade passat perfekt tillsammans denna skönhet och jag.. men, men jag överlever! Väskan är i alla fall till nedsatt pris på ASOS, men som sagt jag ska inte klicka hem den ........................................................ *biter mig HÅRT i läppen* 


Bild: Asos



Mina vita drömmar....

Jag är så sugen på fler nya möbler hemma. Tänk om man ändå kunde vara en sådan som inte brydde sig ett dyft om inredning utan kunde bo hur som helst, men sådan är inte jag tyvärr, långt ifrån dessutom. Jag älskar inredning, men jag känner mig nästintill jobbig med min eviga vilja att förnya hemma. Älsklingen slänger väl snart ut mig tillsammans med mina idéer som poppar upp precis hela tiden. Men jag skulle verkligen vilja ha en rödtråd genom den lägenheten vi bor i nu med bara vita möbler och byta ut allt i ek som köptes till den gamla vi bodde i, men detta vågar jag knappt yppa ett knyst om hemma för vill ju inte riskera att bli utan tak över huvudet... (med lite tur läser ju Mr J bloggen snart och får då reda på mina tankar och jag slipper ta dem "face to face".. hahaha! Smart va?)

Jag har funderat på att lägga ut en del av de möblerna vi har på Blocket, men får man verkligen sålt "gamla" Ikea möbler? Är det någon idé? Skulle gärna sälja både sängen, sängborden och byråerna både i hallen och i sängkammaren.. men som sagt är det någon idé? Någon som har erfarenhet av försäljning på Blocket? 

Eller kanske är det någon som vet någon som kanske kan vara intresserade av något av nedanstående så att man slipper Blocket? 


Bilder: Privata




Dagens utbrott!

Denna månaden är redan inne på sin tredje dag och det där med att september kan vara en fin månad som jag skrev härom dagen tar jag snart tillbaka, för hel¤#%!¤ vad det regnar ute, jag blir GALEN! Jag ser nu ut som en dränkt katt  trots paraply då det aset vrängde sig två gånger på vägen hit, för som om det inte räckte med att det regnar, det BLÅSER också. Nä man skulle emigrera söderut, men det är väl inte bättre där. Då drabbas man av annat så som orkaner, jordbävningar och annat skit som så ska väl inte klaga över lite regn, utan man får vackert sitta här och torka och bara hoppas på att solen behagar komma fram innan hemgången i eftermiddag då jag har planerat att gå till Stalands (Svenska Hem) på Åsegatan och kika efter vårt blivande sideboard. Jag och älsklingen var på Svenska hem i Täby i måndags, men de hade naturligtvis inte just det sideboardet så det blev inget "kika" då. Tur att huvudsyftet för Täbybesöket inte var just Svenska Hem för det hade ju varit en aning surt =)

Nej nu känner jag mig genast lite mindre irriterad, nu sitter jag ju här inne och torkar och tinar upp med en kaffe i ena handen och pekfingerfattning i andra. Hoppas att solen skiner där ni befinner er! Vi hörs senare! Många kramar!




Snyggt!

En outfit liknande denna skulle jag kunna tänka mig att glassa omkring i på kommande fest den 20 september. Synd bara att just denna klänningen kostar, håll i er nu: över femtioniotusen kronor. Nog är den fin alltid, men vem köper en klänning för så mycket pengar? Hur mycket pengar jag än hade, hade jag aldrig gett så mycket för en tygtrasa även om det är en riktigt snygg sådan i detta fall, för det priset borde det ingå en kropp också, hahaha! Nä jag får leta vidare i lite mer normala prisklasser. Jag hade sett en klänning som jag tyckte var fin, men väl på mig satt den illa, så jakten fortsätter... Asos har en del snygga men det är lite jobbigt att beställa därifrån, för om det inte passar är det ganska "dyrt" att skicka tillbaka.. Hmmmmmm, ja ett riktigt I-landsproblem =)




Gräsänkling och så lite scampi..

Jag måste säga det att trots att man agerade taxichaffis i natt har jag varit oerhört pigg och effektiv i dag på jobbet. Kanske är det så man ska göra i fortsättningen, bara sova i tre timmar istället för sju-åtta? Tänk så mycket mer man skulle kunna få gjort på ett dygn, men jag ska villigt erkänna att när klockan visade 16 i eftermiddags gick mina ögon i kors och jag tappade all energi på bara några minuter så det var är nog ingen bra idé ändå. Det var ialla fall värt att hämta lillebror och hans lilla-Z för det är alltid skoj att träffa dem och nu då även få en uppdatering av deras veckor utomland. Bruna var de också, påväg upp i hissen till lägenheten inatt såg jag ut som en vålnad i jämförelse med de två söta pepparkakorna. Hisspegeln var inte nådig, jag lovar att jag hade kunnat skräma livet ur vem som helst just då..Haha!.  

Ikväll är jag ensam hemma, maken är på konferens och kommer hem först imorgon. Hade plan på att röja i garderoben och fixa till ev Tradera auktioner, men tror ni jag orkar det nu? Näää precis! Jag har mumsat i mig Keldas Thaisoppa med vitlöksfrästa scampi, sååå gott. Blir nog tvungen att lägga mig tidigt ikväll så jag är i tid till jobbet imorgon bitti!

Jag har förresten kärat ner mig i ännu en väska(!) som jag nu verkligen funderar på om jag inte ska införskaffa mig.. eller är det helt galet att köpa en väska till??? Man vill ju inte verka helt tokig.. hehe. Jag köpte ju ganska nyss en...

KRAMAR! 


Bilder: Privata



Voilá, ett mästerverk!

Ikväll har jag skapat mitt alldeles egna lilla mästerverk därav min tysthet här inne. Anledningen till detta fria skapande är dels för att jag faktiskt tycker att det är kul, men mest för att jag helt enkelt är för snål för att köpa en liknande tavla på t ex Gallerix. Ute i handeln kostar liknande tavlor tusentals kronor och varför betala det när man enkelt kan måla en egen och få den PRECIS som man vill? Det är inte svårt heller.. Jag måste säga att jag faktiskt är riktigt nöjd med min tavla, färgerna blev precis som jag tänkt mig och passar bra in här hemma med allt det vita och de grå sofforna. Mönstret gillar jag, tycker faktiskt mest om tavlor som man inte riktigt ser vad de föreställer, då får man helt enkelt tolka dem precis så som man vill. Jag kallar i alla fall denna tavla för "Stor & Liten", hahaha! Picasso släng dig i väggen ;-)
 
Om ca 45 minuter ska jag bege mig ut i natten, närmare bestämt till Arlanda och hämta älskade lillebror och hans gulliga flickvän Zandra som kommer hem från i Thailand! Vi hörs imorgon! Sov sött!



Bilder: Privata



Välkommen september!

Så är det ny månad och en höstlig sådan dessutom. September kan ju om det vill sig väl vara riktigt fin och varm så jag hoppas på det, men första dagen har inte här i Stockholm i alla fall, varit något att hurra för, mjölkvitt på himlen och kallt var det också imorse, bara runt 10 grader när jag steg upp vid sjutiden. Pratade med min älskade mamma på förmiddagen och på västkusten var det minsann sol och riktigt skönt, hmmm det kallas väl inte bästkusten för inte.. ;)

Nu är jag precis tillbaka från lunchen och en sallad med halloumiost ligger i magen. Jag ska jobba på som vanlig här i eftermiddag med näsan i papprena och i eftermiddag blir det eventuellt ett besök på Svenska Hem beroende på älsklingen. Nej nu måste jag jobba vidare, får inte betalt för att blogga så jag får återgå till det som föder mig! På återseende era sötnötter =)


Bild: Privat



RSS 2.0