Tisdag den 19 oktober


Den 19:de idag vilket betyder att det är makens & min dag eller "vår dag" som vi
brukar kalla den. Vi blev ihop den 19 maj en gång i tiden & jag ska verkligen inte
påstå att vi firar datumet den nittonde varje månad åren om, men vi brukar alltid
säga grattis till varandra. Kände att jag idag vill fira det lite extra ändå så jag gick
en omväg i regn & motvind efter jobbet för att köpa en liten sak som han ska få
när han kommer hem. Hoppas han blir glad ♥    

Tack snälla rara för att ni delade med er av era erfarenheter kring er era förlossningar i förra inlägget. Jag har suttit och fällt både en och två tårar nu till era berättelser (så fort det kommer till förlossningar när de små liven föds så kommer tårarna, känsligare människa än mig får man nog leta efter i dessa dagar, hmmm!). Kändes väldigt intressant att läsa om era lärdomar, inget behöver ju stämma in på mig, men ändå så känns det allt lite lugnare nu när jag fått höra så många olika upplevelser. Så tusen miljoner tack till er som tog er tiden att plita ner några rader för min skull. Har förövrigt mått bra idag, så det var väl bara en släng av något under kvällen igår. Kanske jag "eldar" upp mig själv för att man som förstföderska är så ovetandes om vad som komma skall.


Min arbetsdag har tillbringats på ett långt möte. Lugnt för kroppen att bara sitta still, men inte så kul alls kan jag meddela. Så jag var bra glad när mötet var slut en timma i förtid för då var jag redan mör i skallen.


Supertråkigt
väder här denna dag. Mörkt när jag vaknade och det kändes som skymningen hängde över mig när jag traskade hemåt på det våta gatorna och det var före kl hade passerad 17. De mörkare tiderna kommer allt närmre, det är tydligt. Nu väl hemma så hamnade jag här framför datorn en sväng, men ska masa mig upp ur soffan strax och ta tag i lite måsten.


Ha en bra kväll nu, så hörs vi imorgon igen!


Kramar ♥

Kommentarer
Postat av: Anna

Hejsan!



Är väldigt dålig på att kommentera din fina blogg, men måste bara få tacka dig för att du la upp receptet med pasta och pepparsalami. (Ja, även jag körde på den varianten.) Supergott, kommer garanterat lagas igen!



Ha det bra, kram!

2010-10-19 @ 17:56:25
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Anna:

Ja visst blir den pastan god och så enkelt! Vi har gjort rätten flera gånger efter det att jag testade första gången och vi njuter varje gång, kul att fler gillar den för jag har ju nästan komponerat den lite själv ;-)



Ha en fin kväll och tack för du kommentrade! Kram

2010-10-19 @ 18:05:59
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: sofie

Hej Anna!

Lovade igår att jag skulle fylla i din enkät ang "vem jag är som läser din blogg" och ett löfte är ett löfte (även om jag tror att du har rätt god pejl på mig). ;-)



Namn: Sofie Andersson

Ålder: 24 (snart en birthdaygirl)

Stad: Trosa, ca 7mil söder om STHLM vid kusten

Varför läser jag din blogg: Jag har läst din blogg sen 2008, innan jag själv började blogga. Jag tycker om att följa dig och ditt liv därför att jag utåt sett kan dra många olikheter mellan oss och det gör det hela intressantare och mer spännande.

Som t ex, jämför våra bloggar, din är vit och stilren, varje inlägg följer ett speciellt mönster och upplägg och det är snyggt och avskalat. Min blogg är ett virrvarr där det ena inlägget aldrig är det andra likt. Det är mönster, prickar, blommor slarviga stavfel och huller om buller. Ser man oss som personer till yrket så är vi även där väldigt olika, du arbetar med siffror, papper, revision, har ett eget skrivbord går på möten och redovisningar, tjänsteresor och gud vet vad. Jag jobbar med barn, och allt som tillkommer med det; kaos. (Du har säkert ofta kaos på din arbetsplats med men kanske inte så mycket blod, svett och tårar (och bajs) ;-) Du förstår nog vart jag vill komma, jag skulle kunna fortsätta ännu längre med att jämföra våra inredningsstilar men som sagt, jag tror att du är med mig på vad jag försöker få fram och för att avrunda det hela så är det just våra olikheter som jag tycker är spännande och roligt. Det är tryggt och skönt för en sån snurrpelle som jag att gå in på din fina designade blogg och läsa om saker som ligger så långt bort från min egen vardags såsom vad var det du skrev här om dagen? "Skaderedovisning"? Something like that!

Är övertygad om att jag skulle rågilla dig om jag kände dig privat. Annars skulle jag såklart inte följt din blogg i över två år! :-)



Kramar



PS!

Himla gulligt med 19:e presenten.

Hoppas han blev glad!

2010-10-19 @ 18:30:30
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Hemma hos Katta

Det låter som att du hade förvärkar under gårkvällen! Vet att jag ställde samma fråga till mig själv förra hösten men jag tror att du kommer veta är när det är dags på allvar. Det blir ju lätt att man alyserar sitt mående in i minsta detalj på sluttampen. Slempropp, vattenavgång eller värkar brukar vara säkra kort!



Själv kände jag varken av ryggont eller den där molnande värken i magen som många känner av dagarna innan förlossningen utan det var bara pang bom i och med första värken!



Det kommer att gå jättebra!!



Kraam K

2010-10-19 @ 18:32:46
URL: http://kattabloggen.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmamman

Vad gulligt av dig! Får vi se vad som var i paketet sen ;-)



Skönt att höra att du har mått bättre idag. Kommer som sagt ihåg att jag hade några sådana pissdagar/kvällar den sista tiden innan Charlie föddes. Tur att det kommer bra dagar däremellan :-)



Kramar!

2010-10-19 @ 19:10:52
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Therese - Colins mamma

Om man är känslosam under graviditeten så tycker jag ändå inte det är någonting i jämförelse med hur det är EFTER! :) Jag kan bli så rörd för minsta lilla nu tycker jag. Att få barn förändrar MKT. Till det bättre mestadels :)



KRAM

2010-10-19 @ 19:12:40
URL: http://hostherese.blogg.se/
Postat av: Malin S

Va många kommentarer du fått på förlossningsstartgrejen. Många som är villiga att dela med sig, kul! Jag får nog också ta och läsa dem inför en ev. nästa gång. Jag är ju också grön på en "normal" förlossning.



Ha en mysig kväll!

2010-10-19 @ 19:18:48
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Så gulligt gjort av er att komma ihåg varandra för jag hoppas du fick ett paket också eller ett grattis i allafall :-)



Skrev inget om mina förlossningar i förra inlägget, ser att väldigt många gjort det så jag skriver en rad här istället. Min erfarenhet är att de flesta förlossningar startar på natten. Man vaknar och förstår direkt att NU är det dags, man bara vet. Om sen barnet föds på natten, morgonen, dagen eller natten efter står skrivit i stjärnorna. Jag har haft en 26-timmars och en 3-timmars.



Så Anna, du bara vet att det är dags ;-)



Kramar

2010-10-19 @ 19:36:21
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Ann-Louise:

Jag fick världens finaste SMS imorse från maken som betydde mer än alla presenter i hela världen =)



Ja jag har också fått för mig att mångas förlossningar startar på nätterna, får se hur myran vill göra!



Kraaam

2010-10-19 @ 20:03:12
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Finna

Grattis på 19:e-dagen! :) Hoppas att maken blev glad för presenten (du får avslöja i morgon vad det var!).

Min lille prins föddes 5 1/2 vecka för tidigt, helt utan förvarning. Vattnet gick på jobbet, gissa om det blev en chock! Allt gick bra till slut iaf och ut kom världens finaste lilla kille som mår hur bra som helst idag!

Kram och lycka till när det väl är dags för dig!

2010-10-19 @ 20:08:31
URL: http://www.finna.it
Postat av: Mira

Va söta ni är som uppmärksammar er dag =)

Vi är dåliga på det, svårt nog att komma ihåg det en gång om året. ;)



Måste prova ditt recept på pastan när jag börjar äta mat igen! Låter gott!

2010-10-19 @ 20:10:43
URL: http://mirandalux.blogspot.com
Postat av: Johanna

Hejsan! Detta låter nog som en klysha men man vet när det är på G. Jag tänkte även så med vårt andra barn som föddes nu i mars, men jag LOVAR dig på heder och samvete att man vet. Hoppas att det hjälper lite ;)

2010-10-19 @ 20:42:36
URL: http://seluna.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Sv: Ja Caroline är en fin tjej! Skickade till och med hit presenterna när hon inte hunnit köpa. Inget jag väntade mig alls, det är ju bara kul att själv få ge presenter (bebisgrejor är skoj att köpa!!). Trodde inte mina ögon ha, ha men visst känns det lyxigt med presenter bara till mig!!



Förstår precis med sms:et från maken. Sånt betyder oftast mer än gåvor!



Må så gott!!

2010-10-19 @ 20:43:26
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Sue

Så gulligt och grattis på eran dag!

Vår är lätt att komma ihåg! Vi träffades på Nyårsafton....svårt att glömma ;-)



Angående förlossningar och om hur det ska kännas. Det är jätte svårt att säga hur det ska vara. Ingen förlossning är den andra lik och jag LOVAR att du känner när det är dags. Det är skillnad på "för" värkar och riktiga värkar!



Detta kommer du att klara galant, precis som miljoner kvinnor gjort i all evighet! :-) Spännande.



Måste säga att jag är lite avundsjuk. Jag vill absolut inte ha fler barn eller vara gravid men att få föda....vilken kick!!!!!!!



Puss på dig snart fina mamman!

2010-10-19 @ 21:07:19
URL: http://suzanita.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Grattis till er dag och hoppas ni får en mysig kväll.



Kram

2010-10-19 @ 21:23:04
URL: http://livetuppochner.blogg.se/
Postat av: Anna

SMS vs present...näe för söka lura nån annan ;) Och fira den 19;de flera gånger om året? Gulligt Vi firar bara årsdagen! Ha en fin kväll! Kraaam

2010-10-19 @ 21:26:25
Postat av: Britta bloggar

Vad gulligt att du uppmärksammar sånt, det är alltid bra!

2010-10-19 @ 21:45:51
URL: http://brittabloggar.wordpress.com
Postat av: Elina

Jag och min sambo har med "vår" dag idag, då vi blev tillsammans den 19 november! :) Är alltid mysigt att uppmärksamma det, vilket ofta blir i form av ett gulligt sms! :) Förhoppningsvis blir det lite mer nästa månad när vi firar fem år tillsammans! :)

2010-10-19 @ 22:05:54
URL: http://elinaslivilund.blogg.se/
Postat av: Helena

Det där med att man mår dåligt en dag för att må mkt bättre nästa märkte jag av i slutet av graviditeten också. Ena dagen orkade jag knappt gå medan nästa dag orkade jag med en långpromenad. Var ute och gick en timma dagen innan förlossningen tom :-)



Har skrivit ner min förlossningsberättelse på min blogg om du vill läsa hur min gick till. Den var inte alls som jag väntat mig men ändå på något sätt. Är väldigt nöjd med hur det blev, trots att det blev klipp och sugklocka.Varning för att det är långt dock, skrev det mest för min egen skull :-)



kram

2010-10-19 @ 22:23:35
URL: http://tausert.wordpress.com
Postat av: Therese

Har läst din fina blogg ett tag, så mysigt att du snart ska bli mamma!! Det är en fin resa du ska på, och en mycket spännande!!! Önskar dig och maken all lycka med ert nya liv!



Mvh Therese

2010-10-19 @ 22:29:05
URL: http://vittellersvart.blogg.se/
Postat av: Carolin

Oj, vad roligt att ni blev ihop den 19:e. Jag och min sambo blev också ihop den 19:e, fast Juni, förra året. Så det är ju inte så värst länge. Vi firar dock inte eftersom det inte var något speciellt just nu, men nästa år blir det fira igen när det är två år för oss (:

2010-10-19 @ 22:50:38
URL: http://carowlin.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Helena:

Hade gärna läst din förlossningsberättelse, men komme rinte in på din blogg? Lämna gärna adressen!



Kraaaamar

2010-10-19 @ 23:00:55
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Helena:

Hade gärna läst din förlossningsberättelse, men komme rinte in på din blogg? Lämna gärna adressen!



Kraaaamar

2010-10-19 @ 23:00:56
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Mira

Läste att ni diskuterade om att förlossningen ofta verkar starta på natten. Tror att man är mer mottaglig på natten för signalerna kroppen sänder ut för att man själv är avslappnad. Läste nånstans oxå att det bara är ca 10 % vars förlossning startar med att vattnet går. Det vanliga verkar ju vara molvärk och ryggont.

Själv kände jag inget. Hade sammandragningar/förvärkar i ca 6 veckor. Ella ville inte ut av sig själv så jag blev igångsatt när jag gått 18 dagar över tiden. 20 dagar efter BF kom hon. Fick igångsättningstabletter i livmodern (3 st) vilka inte gjorde nån nytta. Spräckning av hinnan ( inget vatten kvar). Efter det trodde jag inte att jag skulle få nåt barn via längre. Åkte upp och ned mellan förlossning och bb hela tiden. BB - att vanka och vänta och se alla glada nyförlösta var jobbigt. Bad till och med om kejsarsnitt.Till slut satte de in värkstimulerande dropp och vips - 4 timmar senare var jag mamma. Själva förlossningen var smidig, snabb och tydligen en sån som omföderskor har. Hade lustgas (min räddning) och fick epiduralen 50 minuter innan E föddes.Allt innan själva förlossningen var drygt, men det blev mödan värt när grodis tittade ut ♥

(fick in Moet med mackbrickan och vi firade med ett varsitt glas - den satt fint efter allt jobb, hihi)



Det var min förlossning det. Kunde inte kommentera i förra inlägget.

Ha en härlig kväll!

Kramis Mira

2010-10-19 @ 23:13:28
URL: http://mirandalux.blogspot.com
Postat av: Petra Bloggar

Förlossningen var det bästa och värsta jga gjort, skull LÄTT göra om det igen och igen och igen trots att jag helst vill dö just då ;-)



Här är min berättelse:

http://petraodaniel.blogg.se/2009/march/utkast-det-var.html



Kramar

2010-10-20 @ 07:07:48
URL: http://petraodaniel.blogg.se/
Postat av: C

Det jag kan sakna är att man bara läser på om grav. och om själva förlossningen när det eg. är tiden EFTER som varit mest omvälvande för min del. Inte alls som jag tänkt mig el. kunnat föreställa mig. Men sen hade jag också en jobbig förlossning (3 dagar). Synd att det inte pratas mer om tiden EFTER tycker jag.



Sen vill jag också säga att jag tyckte aldrig det gjorde sådär ont som alla säger. Det var andra saker som var jobbigare än smärtan. Så alla tror inte att de ska dö när de föder! : )

2010-10-20 @ 11:17:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0