Pärlörhängen Kenneth Jay Lane



Jag
klickade precis hem pärlörhängen från "Kenneth Jay Lane" ifrån KyssJohanna.

De kostade endast 225 kr och är supersöta!

Kram på er!



Nya köksmöbler



Igår var vi och beställde nya köksmöbler förresten. Jag har kikat en massa efter ett vitt runt bord och några snygga stolar till, men jag har inget hittat som jag gillar så mycket att det känts vettigt att lägga massa pengar på dem. Det fick helt enkelt bli en beställning på Mio och deras bord "Plain" som förövrigt var och varannan kotte har, trist men jag tycker faktiskt att de är riktigt snygga och priset är helt okej, så vi slog till. Leveransen kommer nästa vecka tillsammans med "Miller" stolarna.

Längtar efter våra soffor också, de skulle rent teoretiskt kunna komma nästa vecka också, men jag har svårt att tro att det blir så "bra" utan man får säkerligen vänta till den sista utsatta veckan, vilket iså fall betyder bröllopsveckan...



Valborg i Hammarby Sjöstaden


Lilla balkongen...


Stora balkongen..


Så var det Valborgsmässoafton och mulet, vad förvånad jag blir, eller inte. Så är det väl varje år, det var dock inte kallt som det annars vissa år kan vara, utan idag var det behagligt, blev t o m svettig påväg hit till jobbet på min raska promenad. På tal om jobbet så är vi några få tappra själar här som arbetar, kunde fått en dag ledigt, men har valt att ta ut den dagen runt när vi gifter oss istället.

Igår var vi i Kungenskurva efter jobbet och handlade igen(!) Denna gången inhandlades utemöbler till lilla balkongen bland annat, helt okej blev det tycker jag. Vi ska senare fixa med växter och annat "piff", men det får bli en senare fråga.

Vad ska ni göra denna Valborg?     




Grönskan är här


Bilder jag tog påväg till jobbet i fredags. Man kan nog inte annat än att få en bra start på dagen
när man går ut med vattnet känner jag.

Så var det tisdag igen, solen skiner och det är alldeles grönt ute, jag blir helt lycklig, det har verkligen gått så fort med grönskan. När jag kom hem i söndags från västkusten tänkte jag inte på det speciellt mycket, men i går eftermiddag när vi åkte tillbaka till Stockholm från Enköping där vi vart och städat ut hela den gamla lägenheten, var jag tvungen att kommentera grönskan minst 5 ggr, så att J t o m sa till att han hört den kommentaren nu några gånger. Den det har jag verkligen märkt sedan jag blev vuxen hur bra jag mår när det blir just grönt på träden, sånt tänkte man aldrig på som ung, i alla fall inte jag!

Idag mellan kl 08-10 så har vi en hantverkarhjälp hemma som ska sätta upp en duschvägg i klarglas i badrummet, byta ut tvättställen mot en kommod i helt vitt, samt sätta upp toaletthållare och handdukstork och liknande, så när man kommer hem så ska det vara klart hoppas jag.

Nu ska jag sätta mig och arbeta helst skulle jag vilja vara ute i det fina vädret men eftersom jag var här endast 2 tim igår och 3 i fredags bör jag nog lägga på ett kol här. Jag har riktigt dåligt samvete över jobbet som jag verkligen försummat nu i någon vecka eller två *skäms*

Hoppas att ni får en underbar tisdag! Kramar!




Min möhippa


Kvällens blivande brud...


Förrätt: Tre olika sorters lax...

Kalventrecote...

Frukt och glass på något slags "bröd"...

Så hände det då i lördags, jag blev "hippad". Jag kan ju säga så här att jag sov väldigt oroligt natten mellan fredag och lördag. Jag visst ju att "något" skulle hända, men inte hur, vad och när. Jag som är ett s k kontrollfreak blir ju lätt stressad av att inte vara den som har kollen, men jag tror det är nyttigt att släppa sargen ibland och bara glida med och det blev ju så lyckat. Jag hade en fantastiskt rolig möhippa och vilka underbara vänner jag har som tagit sig den tiden och planerat och fixat med allt bara för min skull. En av tjejerna hade till och med åkt från Paris där hon numera bor för att kunna vara med, vilket engagemang. 


Min möhippa i  korthet:


Gick upp och gjorde mig i ordning på lördagsmorgonen, åt frukost. Vid 10.30 tiden plingade det äntligen på dörren och in kom sju av mina underbara tjejkompisar. På huvudet fick jag direkt en tiara med slöja och en massa blingbling. Campagnen korkades upp och intogs tillsammans med färska jordgubbar. Efter det att vi ätit och drukit klart fick jag order om att packa ihop mina tillhörigheter och hopp in i en av bilarna som väntade, sedan bar det av. Först hade jag tippat på Göteborg men när vi istället körde söder ut tänkte jag direkt att det skulle bli Varberg, men inte heller det stämde. Bilen fortsatte att rulla och vi passerade även Falkenberg. När vi sedan svängde av motorvägen i Halmstad så var jag så nyfiken att jag nästan sprack. Vi hamnade på hotell Continental. Efter incheckningen möttes vi alla i Anna & Lindas hotellrum och där var det uppdukat med goda baguetter och vin, öl och cider. Efter det begav vi oss på stan, när vi närmade oss stortorget fattade jag att något var på G då det fnissades, hyschades och viskades en massa. Jag fick på mig en rosa fjäderboa runt halsen, rosa glittriga glasögon a´la Dame Edna och så fick jag en liten låda i handen med pepparkakshjärtan och kondomer som jag skulle sälja för valfri peng, för att tjäna ihop till kvällens kommande drinkar. Efter en stund hade jag fått ihop hela 207 riksdaler, så jag var rätt stolt när jag "gav upp". Efter att ha vart till allmänt åtlöje ett tag blev det bastubad och mys i hotellets relaxavdelning. Så underbart att bara sitta där och umgås, prata om ditten och datten. Jag fick även svara på x antal frågor om mig och J under hela dagen som även bokfördes i en bok (antar att det kommer någon utvärdering av dem längre fram, hehe!). Efter några timmars mys, fick jag i alla fall lite tid att duscha och göra mig i ordning. Vid 19-tiden blev det en drink i hotellbaren innan vi begav oss ut för att äta på restaurang Pio. Maten var gudomligt god. Till maten dracks det en vin och t o m en snaps, så det var på något svajiga ben vi sedan gick vidare ut i natten. På dansstället vi senare hamnade på blev vi bjudna på Champagne och ostbricka av några av gästerna, de tyckte att vi var så söta och glada. Så efter en lång dag stöp jag sedan ner i hotellsängen, mätt, belåten och lycklig! Tack mina underbara vänner för en oförglömlig dag! Älskar er!



Möhippedax

Ännu en strålande dag att vakna upp till, jag blir lycklig ända in i själen av detta underbara väder, måtte det aldrig sluta att skina ute! 

I eftermiddag åker jag ner till västkusten för att imorgon (som jag tror att det är) få min möhippa. Fick ju ett "mystiskt" brev med x-antal instruktioner för några veckor sedan. Det stod var jag skulle befinna mig ett visst klockslag lördagen 26 april samt fick jag en lista över saker som jag skulle ha med mig. Så med de förutsättningarna reser jag söder ut idag. Ska bli oerhört skoj och spännande, undrar vilka som kommer vara med.. Tänk vilka underbara vänner man har som verkligen engagerar sig för MIN skull, nästan så jag får tårar i ögonen..

Jag älskar er mina vänner
!



Här skiner alltid solen

vaknade man till ännu en strålande morgon, helt fanatstiskt är det! Det har inte varit ett enda moln på himlen sedan vi flyttade hit i lördags, är ju nästan för bra för att vara sant. Skiner solen alltid här kan man undra, nog för att vi bor högt upp nu, men inte är det väl ovanför molnen, men det känns nästan så. Man bli glad i alla fall!

I går tog vi vaccin inför Baliresan, jag tog mot gulsot och stelkramp och idag har jag en "stel" arm och ett blåmärke där sprutorna togs.. hmmm! Ja, ja jag över lever nog, jag har blåmärken över hela kroppen sedan flytten, så det nya smälter in rätt ok på kroppen ändå.

I eftermiddag ska älsklingen och jag och inhandla duschvägg och nytt tvättställ/kommod till badrummet, den ordinarie känns ganska trist så vi tänkte "hotta" upp badrummet en aning.

Nu är det morgonfika här och sedan kommer jag få 152 ärenden som jag ska plöja igenom här på jobbet så arbete saknas inte. Ha en underbar dag!  

Kram på er 



Välkommen till Sjöstaden


    
Lite bilder från i fredags när vi fick nycklarna och fick gå in och se lägenheten för första gången.

Nu verkar jag äntligen ha fått ordning på bloggen. Det har inte fungerat att skriva eller lägga upp bilder alls, men igår mailade jag ansvarig och nu verkar det fungera *Yippi* 

Här är allt på topp, flytten har gått mycket bra, nu är man dock väldigt sliten, men det känns underbart ändå, dessutom skiner ju solen varenda eviga morgon/dag så man kan inte annat än att njuta, underbart att gå ut med vattnet till jobbet.

Lägenheten är så underbar
och när allt väl är klart så kommer det bli superbra! Vi kommer dock att bli tvungna att bl a införskaffa oss nya kökmöbler, insåg när köksbordet väl var på plats att det är på tok för stort, så nu ska vi köpa ett runt bord istället med 4 st stolar till, tror att det kommer att passa bättre och ger ett luftigare intryck.

Hoppas att ni har det bra!

Många soliga kramar!



Flytt pågår till Sjöstaden



Det är tyst här inne i dessa dagar, flytt pågår som ni förstår. Jag lovar att skriva mer snart. Vi är på plats i lägenheten, men det är en massa att packa upp och fixa med, och jag har inte riktigt ro att sitta och knattra på datorn när jag vet att det finns en massa att ta tagi i, men håll ut.

Hade kunnat fresta med några bilder från lägenheten i fredags då vi fick nycklarna, men sedan de bytte plattform på min blogg kan jag inte lägga upp bilder.. Får ta tag i det också snart!

Hoppas att ni har det bäst i solskenet! Kramar



Cheescake med jordgubbstopp!



Ingredienser:

16 st digestivekex

1 tsk kardemumma, mald

150 g smör

1 st citron, rivet skal och 3/4 dl pressad saft

250 g ricotta

1 dl crème fraiche

1 st ägg

0,8 dl florsocker

0,8 dl jordgubbssylt

10 st jordgubbar, små


Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°. Lägg digestivekex och kardemumma i en mixer. Mixa till smulor. Smält smöret och häll över smulorna. Mixa till en smulig deg.
2. Fördela degen i tio stora muffinsformar i papper som rymmer ca 1 1/2 dl. Tryck ut degen längst botten och kanterna. Ställ formarna i kylen.
3. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och citronsaft med ricotta, creme fraiche, ägg, florsocker och jordgubbssylt. Ta fram formarna och fyll dem med ostkrämen. Grädda mitt i ugnen 25-30 min. Låt svalna. Skär av toppen på jordgubbarna och ställ en jordgubbe på varje kaka.

Lycka till!



Flyttkaos

Nu bor vi ett totalt flyttkaos. Hela eftermiddagen och kvällen igår gick åt till att röja, kasta och sedan packa en massa lådor och det är så mycket kvar när vi kommer hem i eftermiddag. Det är sjukt tråkigt att packa och sedan tänker jag bara på allt vi har framför oss; "Packa ur och in lastbil, åka på vägen, packa ur lastbil och in i nya boendet och sist packa upp allt igen" *Suck*.. Men man får se det positivt, när allt är klart kommer det vara så skoj och skönt, så jag försöker se lååångt fram just nu istället för att blicka bara några dagar framåt, men får inte vara dum ;-)  



Hungrig

itter här och väntar på att älsklingen ska komma och hämta mig. Jag är hungrig som en varg och satt och surfade och hittade denna bild, visst ser den så där härligt somrig ut och cheesecake är ju så gott, för att inte tala om färska jordgubbar.. Mmmm Jag är ju galen som sitter här och "plågar" mig själv genom att kika på recept och matbilder när jag är så här hungrig, åt dålig lunch idag.. Hmmm Åh en cheesecake nu vore inte dumt alltså eller varför inte en hemmagjord kycklingpaj... Åhhhhhhh Har ett gott recept på just kycklingpaj hemma som jag ska dela med mig av om jag kommer ihåg.. Mmmmm... Åhhh give me some food............ 



Snart får vi nycklarna

            
Snart är detta vår plats...

På fredag redan ser det ut som att vi kommer att få nycklarna till lägenheten så nu kan vi snart börja flytta så smått. Det skulle faktiskt passa allra bäst att flytta denna helgen, nästa är jag på västkusten på den där "hemlighetsfulla träffen" så då är jag bortrest fredag till söndag.

Den kommande helgen
 har vi faktiskt inga spikade planer, förutom att jag eventuellt skulle träffa en gammal klasskompis på ett glas vin på fredag i Sthlm, men det får jag skjuta på i så fall, flytten känns mer prioriterad, jättetråkigt då vänninan bor i Småland för tillfället, men det var inte för min skull hon åkte upp, utan för en helt annan grej, så jag var bara ett "tidsfördriv" en stund på fredag, så jag tror hon förstår mig ;-) Känner att vi måste lägga all fokus på flytten så att man kan tänka på något annat sedan, för just nu så är jag inte speciellt fokuserad på något annat, bara detta med lägenheten som surrar i skallen...



Tisdagen snart över


Snyggt kök...


Avskalat och i min stil...

Så var denna tisdag snart över. Har vart en bra dag, fullt upp från morgonen till kvällen. Trivs jättebra på jobbet, nu har jag ju vart där ett tag och det finns flera av personerna runt mig som är väldigt, väldigt roliga, jag skrattar ibland så jag får ont i magen. Jag kommer bli 200 år om jag blir kvar där ett tag, om det nu stämmer att ett skratt förlänger livet ;-) 

Ikväll har vi haft köparen av vår lägenhet på besök en sväng, lite papper som skrivits under och annat pratiskt. Vet inte hur mycket papper jag skrivit på den senaste veckan, men även det känns väldigt bra, snart är det klart och vi kan flytta! 

Nu sitter jag med datorn i knät samtidigt som jag kikar på tv, skönt att äntligen bara få ta det lugnt. Hoppas ni haft en bra dag?

Kram på er!



Omklackning

Nu är vi redan hemma, var tvungen att sluta redan vid 14 då vi hade en date mad banken kl 15 och sedan har vi även hunnit med att handla, vara på apoteket och det sista även hämta upp mina brudskor som nu klackats om så jag inte ska dratta på rumpan i onödan. Blev riktigt bra tror jag, nu är det bara att börja gå in dem, så att de är "sköna" när jag väl ska ha dem på mig. Krampå er och på återseende!



Liten beställning..

På tal om resa, så klickade jag hem två klänningar i helgen från H&M som jag ska ha med på Baliresan. En svart och en blå. Då man fick 25% rabatt på valfri vara slutade hela kalaset på ynka 300 kr med frakten inräknad, så det var inte mycket att pruta på. Båda klänningarna är gjorda i 100 % bomull vilket kommer att passa bäst i ett land med hög luftfuktigthet som det är på Bali. Så nu hoppas vi att de är snygga när de kommer!  Nej nu måste jag jobba...

image874 image875
Bilder: H&M



Godmorgon

Så är det måndag igen, ny vecka och nya tag! Är på plats på jobbet sedan lite mer än en timma och jag har hunnit med att äta min medhavda macka och fått i mig en kopp kaffe och öppnat mailen, samma visa varje dag, sedan piggnar man till och kan köra på!

Dagen kommer mest tillbringas med näsan ner i en massa papper, inga möten inbokade alls idag, vilket är riktigt skönt. Darlingen och jag ska försöka träffa banken under eftermiddagen, så eventuellt kan det bli en relativt kort dag här, så det vill till att man tar tag i den så man hinner få ut maximalt av den.

Nu kikar solen fram också vilket är riktigt, riktigt härligt!

Njut dagen! 




Yankee Candle


Väldoftande rumsspray...


Rumsspray från Yankee Candle i doften "Clean Cotton" har vi hemma sedan en tid tillbaka. Perfekt om man får besök hastigt och lustigt, bara att spraya och det luktar fantastiskt rent och fräscht hemma. Kostar runt hundralappen. Deras deras doftljus i samma doft är en annan favorit. 

Yankee Candle produkter finns att köpa här:  

Kram på er!
 



Brickbord...

.. Så mycket KRÅNGEL det vart på blogg.se idag, jag blir helt GALEN, det är ju så segt och INGET fungerar ju.. Grrrrrrrr! Har i alla fall suttit och googlat på brickbord, jag har fått en s k "hang up" på just brickbord,. Jag MÅSTE ha ett och vita brickor ska det vara, såååå snyggt! Har du sett något snyggt brickbord så hojta gärna till vart man kan köpa dem, allt är av intresse!

     
 



Snabbgjord laxrätt



Snabbgjord och lite festlig pastarätt med rökt lax och spenat!

Ingredienser:
250 g färska lasagneplattor
300 g kallrökt lax, tunna skicor
1 st kelda citronsås
2 dl riven färsk parmesanost

Fyllning:
5 st salladslökar
150 g rensad färsk spenat
1 msk olivolja
1 burk kesella
2 st ägg
2 krm salt
1 krm vitpeppar
0.5 mald muskotnöt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Fyllning: Skiva salladslöken. Fräs den snabbt i olivolja. Hacka spenaten grovt och låt den fräsa med tills den mjuknar.
3. Vispa samman kesella och ägg. Blanda ner lök och spenat. Smaka av med salt och kryddor.
4. Lägg en skiva lax på varje platta och bred fyllning ovanpå. Rulla ihop från den bredare sidan. Lägg dem i väl smord ugnssäker form.
5. Häll över citronsåsen och strö över ost. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.


Smaklig måltid!



Bilder

  
Här kommer lite bilder på en lägenhet som har samma planlösning som den vi köpt. Så här kommer det att se ut, bortsett från alla ekdetaljer. Det är inte riktigt samma val som i vår. Vi kommer bland annat att ha vitt kakel i köket, andra handtag på köksluckorna, mörk bänkskiva men man får ju en bild av hur det kommer att se ut! Jag tror att det kommer bli riktigt snyggt, sedan gör det ju så mycket med möbler, ser ju lite tomt ut. Whiiii så spännande!!! Längtar en massa tills vi får komma in och kika på VÅR lägenhet!



Gårdagen i bild


Jag och söta Anna under gårdagens partytimmar...


Vi hade superskoj igår, sötaste Anna kom spontant över på lite drinkar och sedan gick vi ut och skakade rumporna till bra dansmusik. Även darlingen skakade loss sin lilla putrumpa och hade skoj ;)

Nu är det söndag och vädret är lika grått och trist som det var igår, blir nästan lite "stressad" av att tiden går och inget vårväder i sikte. Nu får komma igång, men det är ju "bara" april än, så man får väl hålla ut! Denna söndagen kommer i alla fall vigas åt att börja packa lite lådor, tråkigt men sant. Börjar med en allt för seeen frukost, blir väl mer vad man kallar en brunch!

Ha en skön söndag!

Kramar



Partydags

Nu sitter darlingen och jag och tar oss en drink, blir utgång ikväll! Vi har inte vart ute på flera veckor, så nu är det dax. Lika bra att passa på, snart flyttar vi och sedan lär man ju inte gå ut här så ofta mera. Hoppas det är en massa känningar ute ikväll. Hoppas att ni har en härlig lördagskväll!!!



Två fotografer

bröllopsdagen kommer vi förutom att bli fotograferade av Karin Linde även blir fotade av duktiga bloggerskan och "fotografen" Annelie, Tanken är att Annelie ska vara med under HELA bröllopsdagen, fota förberedelserna med håruppsättningen, kanske under påklädningen (vet jag iofs inte, naket är inget för mig, haha!), under vigselakten, på kyrktrappan efter vigseln under riskastningen och gratulationerna, vid minglet vid brudskålen och under middagen. Jag blev så glad när Annelie mailade att hon gärna ville fotografera och "öva" då hon inte fotat bröllop innan, helt perfekt. Vi hade inte tänkt på det innan alls, men det är ju väldigt skoj att senare ha en massa bilder på "hela" dagen. Jag brukar vara den som alltid fotar det mesta, men det kommer ju inte gå en sådan dag, så Annelie, jag är jätteglad för att du hörde av dig.

Tänk vad mycket bra en blogg kan medföra, man får så mycket kontakter med helt fantastiska människor som man aldrig annars skulle möta. Tack alla ni som skriver och lämnar avtryck i mina inlägg, det är SÅ uppskattat ska ni veta och jag läser vart enda ett!

Kramar



Hemma-SPA



Lördagsmorgon,
  vädret är grått och trist. Jag känner mig ganska grå och trist själv faktiskt därför ska jag nu köra ett litet hemma-SPA, med ansiktsmask, nagelfix, inpackning, frans & bryn färgning, scrubbing och sedan avslutning med lite härlig BUS sedan kommer jag att vara fit for fight för denna lördag!  

Hoppas ni njuter dagen!

Kramar!



Såååååå perfekt!!!!

Ja vad ska man säga, klänningen är helt jäkla PERFEKT, sitter som gjuten på kroppen! Jag är såå glad och såå lättad att den passar så jäkla bra!!! Så vad tycks? Jag tycker den är ljuvlig... Nu är det matdax! Ha en lovely fredag!  

image833   
Bilder: Privata



Brudklänning / Studentklänning


Söt somrig klänning...


Finns ju blivande brudar som vill ha en enklare vit klänning att gifta sig i. Väljer man att gifta sig t ex på Arlanda precis innan man ska resa bort, kanske det är överarbetat att komma i en "riktig" bröllopsklänning, jobbigt och resa i. Fann denna supersöta klänning från Bonnie & Clyde Passar ju till ett sådant tillfälle eller varför inte som en studentklänning, väldigt söt är den i alla fall. kostar 795 kr. Skynd fynda!



Planlösning..



Jag har vart lite smått orolig över att vissa möbler inte ska få plats i nya lägenheten så som jag tänkt mig, men idag fick jag en planlösning av mäklaren med alla exakta mått och då kan jag pusta ut. Både rottingsofforna på balkongen och de nya sofforna i vardagsrummet kommer att få plats. Härligt!

Ska bli så skoj att inreda så jag knappt kan bärga mig, ser framför mig hur jag med mina krukor i betong ska fixa på balkongen. Jag ska ta med vårt bambuträd lika så vårt lilla körsbärsträd, allt växer redan i dag i krukor, så det är lätt att flytta med, eller lätt är det väl inte i ordets rätta bemärkelse, men de jag menar är att alla växterna i alla fall är flyttbara, älsklingen får ta i helt enkelt. Åhhh det känns så skoj detta, längtar verkligen. Nästa vecka kommer vi få nycklarna..



Lakritskaka med citron



Snabbakad och god kaka. Vill man göra en festligare variant kan kakan bredas över med lätt vispad grädde, gärna smaksatt med limoncello (citronlikör) eller lite pressad citronsaft.

Ingredienser (10 bitar)
75 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk citronskal, rivet
4 st käck, (lakritskola)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citronskal.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp Käcken i små bitar och strö dem över smeten.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna på galler.




Menyn..

image827
image828



Beställning gjord..

Nu är beställningen av sofforna gjorda!  Valet föll tillsist på det grå tyget. Jag kunde själv inte välja så älsklingen fick lägga in sitt veto och han tyckte att det gråa var lite, lite finare så det fick det bli helt enkelt. Blev även en beställning på soffbordet i vitt som jag bloggade om i måndags. Jag beställde det allra sista, då modellen är utgående, härligt! Älskar bordet då det är ovalt samt har ett kromat ben. Kromade "medar" är det nämligen även på sofforna, så det kommer att passa perfekt. Så nu är det 5-7 veckors väntande... Jag har blivit expert på att vänta i dessa tider, bröllopsväntan, klänningsväntan, lägenhetsinflyttningsväntan.. så what the fuck, jag kan lika gärna vänta på sofforna också... ;-)

   
Bilder: Bolagret



Askar

Började förut med att vika guldaskarna till m&m´sen, men känner att det inte blir riktigt som jag tänkt, jag vill ha en annan typ av ask, med lock eller liknande. Gud vad jobbigt det är att vara som jag är, spelar ju ingen roll egentligen, tror nog att gästerna skulle tycka de askarna vi ha är jättefina, men jag vill att allt ska kännas hundra i mina ögon. Jag är väl en s k perfektionist på gott och ont! Har kikat på lite andra askar som jag gillar, synd att inga är speciellt billiga... Hmmm Får nog fundera en vända till om vi ändå inte ska köra på dem vi har...

 image812   image815 image816  image818 image819 image820
Bilder: Simsalabim.se & sista bilden: Privat



Weddingfavours..

Vi kommer som jag tidigare nämnt att ge varje gäst en s k weddingfavour. Våra gåvor består av en liten guldask fylld med M&M´s med texten "Anna & Jens" & "Nygifta 31 maj 08" tryckta på själva "godisskalet". Asken kommer att ligga på varje gästs plats. Jag har beställt direkt från M&M´s i USA. Fick hjälp av en snäll tjej som tog emot orden i USA och sedan skickade hon godiset vidare till mig i Sverige. Anledningen till detta krånglande beror på att M&M´s inte skickar till Sverige. Jag har dock läst om folk som ringt till M&M´s och då hade de kunnat fixa det ändå, så ringer man ska man nog kunna få dem skickade till sig i Sverige ändå utan "mellanhand". Ikväll måste jag i alla fall vika alla små guldaskarna och fylla dem med chokladen. Lika bra att göra klart alla 80 st som vi ska ha, för de kan ju lika gärna ligga i sina askar klara som att ligga i M&M´s påsen de kom i, så ikväll blir det "bröllopspyssel" Resultatet får ni vid ett senare tillfälle!

TILLÄGG: Kostnaden per påse med M&M´s är 11,99 dollar/st. Med dagens dollarkurs (5,94) blir det ca 72 kr/påsen. I varje påse är det ca 230 st m&m´s. Frakten inom USA minns jag tyvärr inte, men den var inte speciellt dyr, däremot från USA till Sverige blev det 450 kr, men det beror ju också helt och hållet på hur många påsar man köper, går ju efter vikt. Vi köpte 13 st påsar och det blev ca 3.000 st godisar ;) Kalaset slutade på ca 1 500 kr med allt (dollarn stod lite högre när vi köpte dem tyvärr), så ingen direkt billig historia alltså, men idén är så festlig så det får det vara värt!  


image810 
Bild: Privat



På soffspaning..

Idag efter jobbet var jag på soffspaning, närmare bestämt på spaning efter just en specifik soffa, den jag bloggade om igår. Fann den jag letade efter med olika tyger, men det gör det inte enklare att välja.. Såå snygga vilket som. Soffan är väldigt stilren och jag älskar de raka formerna. Imorgon blir det en beställning (då det tar 5-7veckor att få dem levererade, hmmmm) Fortsättning följer..   

image807                           



Rotting tydligen populärt!

image806
Visst ser det underbart ut, här skulle jag lätt kunna sitta med ett glas rosévin en varm sommardag..


Soffan påminner väldigt mycket om dem vi har. Jag har förövrigt fått flera förfrågningar om att sälja sofforna, dels från kvinnan som köpte lägenheten,  lika så från en kollega från Västerås som jag pratade med idag, hon undrade om de nu var till salu då vi ska flytta, men jag älskar sofforna och har ingen som helst tanke på att sälja av dem. Jag tror och hoppas att de kommer göra sig riktigt bra på stora balkongen i Sjöstaden (Hoppas bara att de verkligen får plats så som jag tänkt, lite orolig är jag.. men det ska nog lösa sig)

Nu är det strax sängdax!

Kram på er!



Klänningen är i Sverige

image805

Idag har min klänning anlänt till Sverige, snart är väntan över med andra ord. Jag kommer troligtvis ha klänningen i mina händer innan veckan är slut, fick meddelande från söta Paula idag. Så spännande, måtte den nu passa bara... ;-) Sedan MÅSTE jag klacka om mina brudskor snarast och börja gå in dem innan det är försent..



Bordsplacering

image802
Bild: MrsBohmer

Igår kväll satt älsklingen och jag och pillade med bordsplaceringen till bröllopet och man vill ju så väl när man gör den, men det blir alltid någon/några stackare som kanske inte hamnar helt perfekt, men det blir i alla fall ingen som behöver sitta på något hörn då vi valt att ha runda bord med åtta personer på varje istället för de klassiska raka borden med "tungor". Vi har valt att sätta folk som känner varandra på samma bord och blanda så lite som möjligt, vi ser ingen vits att folk för en kväll ska lära känna varandra, utan vi vill att det blir en trevlig fest där folk har det så skoj som möjligt. Vi som brudpar och våra närmaste kommer också att sitta på ett runt bord om åtta, varför vi väljer att ha det så och inte ett "vanligt" rakt honnörsbord beror på att vi tror att det blir mindre stelt så, vi tror helt enkelt att det passar oss bäst!



"Drömproblem"

Ja man kan ju ha problem av olika slag, mitt är ett s k "drömproblem". Saken är den att vi kommer att "bli tvungna" att byta ut vår soffa och fåtöljerna, då vi inte tror att vi kommer få ihop det med planlösningen i nya boendet. Detta är ju ett angeläget "problem" för en person som älskar inredning, men ack så svårt det är att bestämma sig i denna djungel av olika soffor som det finns på marknaden. Jag har i alla fall hittat en som faller mig i smaken modellmässigt, men sedan är då frågan i vilken kulör på tyget jag ska välja. Väggarna kommer att vara helt vitmålade i hela lägenheten plus att vi kommer att ha det vita soffbordet på bilden till. Vilken hade ni själva valt? Tror att jag måste gå och kika i affären efter jobbet idag och känna mig för helt enkelt.


  
Bilder: Bolagret



Lägenhetsköp

Jag är så GLAD! Lägenheten i Hammarby Sjöstad som jag skrev om härom dagen är nu VÅR. Imorse skrev vi på alla papper, känns helt overkligt, flytten sker redan 1 maj så det är snabba puckar.

Ska bli så skoj att flytta dit och sitta på nioende våningen och blicka ut över Stockholm, ser framemot att få placera rottingsofforna ute på ena balkongen och sedan ska jag sitta där och glassa och bara njuta. Kommer bli väldigt skönt att kunna gå till jobbet också, såååå mycket tid jag kommer att få över till att blogga ;-)

Borde fira ikväll
, men jag är helt slut och jag har t o m huvudvärk vilket inte hör till vanligheten, har grubblat så mycket det sista så hjärnan är helt slut så det blir tidigt i säng tror jag bestämt ;-)

Ha en skoj lördagskväll!



Många bollar i luften

Oj vad det är mycket just nu! Jag har fullt upp här på jobbet plus allt annat som händer på en gång, men jag klagar inte, det är som darlingen sa imorse "positiv stress" vi lever i just nu och det är helt sant. Det är ju en massa roliga saker vi håller på med och det känns ju minst sagt skoj att t ex sitta på Hemnet och kika på nya lägenheter och gå på visningar och sånt även om det är boendefrågan som är det mest uppstressade just nu. Blev ju inte riktigt som vi tänkt i o m att vi fick sålt lägenheten mycket snabbare än vi trott och är därför inte i fas med nytt boende men det löser sig! Skönt att det är fredag i alla fall, helgen är inte alls planerad, ska bara vara och se till att få lite motion. Kram



SÅLD!

Vår lägenhet är såld!!! Vi fick ett erbjudande imorse som vi inte kunde tacka nej till så vi är såååå glada här!

Nu är jakten i fullgång på ett nytt boende som ni förstår och jag tror att vi funnit vad vi vill ha. Det är en nybyggd trea i Hammarby Sjöstad. Lägenheten ligger på våning 9 av 12 med två balkonger, en större på ena sidan och en lite mindre ut från sovrummet på andra sidan. Så imorgon kanske vi slår till!!! Lägenheten är inte helt klar än, så TYVÄRR finns inga bilder, så om vi ska få den och slippa budgivning måste vi köpa den utan att ha sett den, galet jag vet, men bara genom att läsa beskrivningen, så vet jag att den är perfekt.

Herre jösses vad mycket som händer i dessa dagar, riktigt så här händelserikt brukar inte mitt liv vara.

Hoppas att ni haft en underbar dag, det har jag!

Beskrivningen av lägenheten vi är intresserade av:
Fantastisk lägenhet på 9:e våningen med utsikt över Nacka, Hammarbybacken, Svindersviken, innergården och en glimt av Hammarby sjön. 2 balkonger en med dag- och morgonsol, den andra med eftermiddags- och kvällssol. Ljus lägenhet med fina materialval. Gemensam takterrass på 13:e våningen med fin utsikt.

Lägenheten
Mycket smakfull lägenhet med öppen planlösning som håller hög standard. Lägenheten har stora fönster som medför ett bra ljusinsläpp. Två fina balkonger, den ena med utsikt över Nacka och den andra över innergården och viss sjöutsikt.

Lägenheten kommer att ha vitmålade väggar och ekparkett i alla rum, 2,60m.

Välkomnande hall med fönster mot innergården och gott om plats för avhängning.

Vardagsrum med öppen planlösning till köket och matplatsen.

Från vardagsrummet når man lägenhetens fina balkong med utsikt mot Nacka, Hammarbybacken och Svindersviken. En rymliga balkongen på 13,5 kvm som ligger i öster med sol från tidig morgon till lunchtid. Därefter tittar solen fram på lägenhetens andra balkong.

Sovrum 1: Med fönster mot stora balkongen.

Klädkammare: ligger praktiskt mellan sovrummen.

Sovrum 2: Stort sovrum med härligt ljusinsläpp från ett stort fönster. Utgång till sovrummets egna balkong med utsikt mot innergården och sol från lunchtid och framåt till dess att solen försvinner bakom fasaden, troligen c:a 17:00.

Kök: Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Kök med vitmålad slätlucka i modern design och arbetsbänk i amerikansk valnöt. T-greppshandtag i rostfritt och vitt kakel. Spishäll, fläktkåpa i rostfritt, diskmaskin inbyggd varmluftsugn och inbyggd mikrovågsugn.

Badrum/WC: Ljust med vitt kakel och klassiskt gråsvart klinker med komfortvärme på golvet. Vägghängd WC, tvättställ, badkar, väggskåp och bänk i amerikansk valnöt. Tvättmaskin och torktumlare.

Tillträde: 2008-04-15 och senare



Möhippa?

Idag kom ett brev på posten adresserat till mig, kunde bara inte fatta vad det var först, så naturligtvis slet jag upp kuvertet och fann ett "mystiskt" kortfattat brev. I stod det att jag lördagen den 26 april ska befinna mig på ett visst ställe på västkusten och jag ska ha med mig ett x-antal olika prylar, så som en morot, knäckebröd, treo, fjäderboa mm plus ett glatt humör. Förstod nästan direkt när jag väl öppnat brevet att det är ju såklart måste handla om min MÖHIPPA, fanns inga namn på dem som sänt brevet men jag kan ju gissa vem/vilka det är.. 

Shit vad nervös jag blev nu, kommer jag inte kunna sova inatt, haha! Det var ju en salig blandning med en massa konstiga prylar jag skulle ha med mig, så jag är nu såååååå nyfiken så jag spricker! Den som skickat brevet hade vart smart för texten på kuvertet var skrivet av någon vars handstil jag inte känner igen. Så det återstår alltså att se vad som händer.. 

Nu är det sovdax!

Godnatt!



Bra budgettips?!

Såg att gulliga Zandra hade fixat "egna" nageltippar, tycker att det såg väldigt bra ut och det har fått mig att fundera på att kanske köra en budget variant på bröllopet och fixa naglarna själv, det skulle plånboken verkligen må bra av i dessa dagar. Om nu resultatet blir så fint som Zandras så är det ju bara att köra på, ska köpa mig ett "Gel kit" och testa och se, funkar det så är det ju fantastiskt bra, annars får jag helt enkelt beställa tid på salong och betala, men kör på ett test först helt enkelt. Tack Zandra för "tipset" 

image782image783
Bild: Depend.se



Skinnjackedax..

Idag har det verkligen vart vårväder, helt underbart. Om det håller i sig kommer jag att "slänga" vinterkappan och köra på min snygga skinnjacka från Mango imorgon. Det är bland det bästa när vintern är över att man kan hänga undan alla tjocka/tunga plagg, så håller vädret bara i sig blir det snart skinnjackan på minsann, hoppas, hoppas!!!

Nu ska jag strax svettas på vår motionscykel, så inte nog med att jag knappt kan skratta, hosta eller prata på grund av min träningsvärk efter "misshandeln" av min otränade mage, imorgon vet jag en som inte kommer att kunna gå normalt heller, hahaha! Jag har inte cyklat på hur länge som helst och jag får alltid så oerhört ont i baken de första gångerna så det är bara att göra sig förberedd på det, så ser ni någon som går illa runt Skanstull/Söder imorgon så är det bara jag ;-)

Kram!



Underklädesfrågan..

När min klänning kommer i nästa vecka blir nästa steg att införskaffa underkläder som passar till, vilken inte alltid är det enklaste av tidigare erfarenhet. Jag brukar alltid bli på så dåligt humör när det kommer till att prova underkläder, jag tycker inte alls det är kul utan mer pest och pina, men måste ju prova så att man vet att det passar, så det är bara att ta tjuren vid hornen så fort som möjligt. I vilket fall tänker jag mig nog en bh, trosor och varför inte strumpebandshållare med tillhörande strumpor. Tycker en korsett är snyggt annars men tror det blir "för mycket" att ha under klänningen, den är ju nästan som en korsett i sig med snörningen bak.. En balconette bh är det jag tänker mig.. Jag får spana vidare...  



Bullmage

Jaha, nu har förfallet börjat, efter 30 så går det ju tydligen utför och jo tack jag SER det! Det jag pratar om är min nya lilla s k "tant mage", den lilla "lösa" bullen längst ner på magen. Jag tycker att den dykt upp nu det sista och den RETAR mig till vansinne, så för att råda bot på detta utseendefixerade "problem" har jag börjat att köra med min gamla "magtränare" som jag fann i helgen som gick när jag rensade hemma och JÄKLAR vilken träningsvärk jag har nu, kan knappt hosta, skratta, jag kan knappt inte ens prata utan att det gör apont, hahaha men jäklar vad snygg jag kommer att bli alltså ;-) Min duktiga viktnedgång jag skröt om här om sistens har stannat av och jag står och stampar och tycker inget händer, vet dock att det beror på att jag har slarvat en del sedan påsken, men nu är jag på banan igen, har 59 dagar kvar nu innan jag ska visas upp som ett djur på zoo ;-) Wish me luck! 




Elite Palace Hotel


Ingången till hotellet på S:t Eriksgatan...


Här sov vi inatt...

Idag är det helt ljuvligt ute, solen strålar och det blåste nästan lite ljummet när jag var ute en sväng innan, våren är nog här nu tror jag bestämt. 

Gårdagskvällen
 och natten tillbringades i Sthlm. Vi åkte aldrig hem efter jobbet igår utan vi passade på att träffa en studiekamrat till J som var på besök med sitt jobb, så vi var ute och åt middag tillsammans och hade det allmänt trevligt, vi var t o m en sväng på Café opera, men det var stendött vilket man borde förstått då det var en tisdag. Vi sov sedan över på hotell Elite PalaceSt Eriksgatan så vi slapp köra hela långa vägen hem och tillbaka hit idag, så jag har minsann ätit en god hotellfrukost imorse!

Dagen är annars ganska lugn, väntar på att en Auktuarie ska komma med underlag som jag behöver för att sätta i gång med min första revision, får se om han dyker upp i em, om inte kommer det att vara en lagom lugn dag idag så här mitt i veckan, det kan vara skönt ibland det också!

Nu är det lunchdax! Ha det gott!   



Hemma!

Innan visningen i söndags tog jag några bilder hemma, så här kommer lite inspiration eller vad ni nu än väljer att kalla dem. Lite fånigt är det att lägga ut dem, jag VET men tro det eller ej, jag är INTE ute och fiskar efter komplimanger ;-) utan jag konstaterade bara alldeles själv nyss att det ser rätt okej ut hemma ändå, i alla fall när jag tittar på bilderna här på kontoret och jämför med de urblekta aprikos gardinerna och den beiga nötta plastmattan här, hahaha!!! Men smaken är som baken DELAD ;-) Kram på er!


        
Bilder: Privata



Vigselringen här!


Min vigselring i vitguld passar perfekt med min förlovningsring. Båda från HAND.

Så fungerar då äntligen bloggen igen!!! Hoppas att ni haft en bra helg, min gick som jag tidigare skrev i städets tecken.

I söndags hade vi visningen och HELA tre personer behagade komma och titta, haha, så nu får vi se om vi hör från mäklaren om några intressenter. Vi har ju verkligen ingen brådska med att flytta, pendlandet går väldigt bra så vi sitter ner i båten bara ;-)

I går kom min vigselring från HAND äntligen, den är helt underbar och är så fiiin tillsammans med förlovningsringen. De två tillsammans gör hela grejen och det var ursnyggt att ta den i vitguld, bryter av oerhört snyggt med förlovningsringen i rödguld! Så nu är det bara att vänta 60 dagar på att få använda den!

Kram på er!




RSS 2.0