Hemmakontor

 
  
  
Vårt kombinerade gäst- och arbetsrum används flitigt, perfekt liten blogghörna!
Skrivbordet kommer från IKEA och heter JONAS. Likaså PAX-skåpen på väggen
ovanför kommer från den blågula jätten. Måtten 100x37x77/70. Luckorna heter
BALLSTAD. Millerstolen kommer från Mio.

Denna dag har inte skiljt sig särskilt mycket från andra ordinära onsdagar så jag har inget av intressant natur att rapportera om, tyvärr eller lyckligtvis beror på hur man ser det. Ekorrhjulet är ju som bekant inget jag skyr, så en vanlig onsdag är inget fel i sig enligt mig. Jag har arbetat, powerwalkat och lagat kvällsmat i den ordningen dessutom. Fint väder har det var ute och strax ska jag arbeta en sväng till och förbereda lite kort inför ett förmiddagsmöte imorgon torsdag.


Ikväll är det äntligen premiär för en ny säsong av min favoritserie alla kategorier: Grey´s Anatomy. Så det blir onsdagsmys tillsammans med MacDreamy och gänget. Nu ger jag mig för denna dag och slutar med att tacka er som allt som oftas kommenterar här inne, blir sååå glad och det gör det dessutom än roligare att skriva =)

Ha en fortsatt mysig kväll, kramar ♥




Klassiskt & skräddat




Godmorgon på er! I Filippa K påsen från helgens shopping fanns bland annat denna svarta kavaj som jag sprang på bland det första jag gjorde inne i Filippa K butiken och den är precis allt jag har letat efter i kavaj väg. Inte för tjockt tyg och foder som jag tycker att många andra kavajer från bland annat H&M har. Den satt helt perfekt på och tyget är i 98% ull och 2% elestan. Förhoppningsvis kommer kavajen att hänga med mig många säsonger framåt likt min marinblå kavaj från samma märke som tro det eller ej faktiskt har hängt med mig i hela 13 år(!). Det är kvalité det! Kavajen och nya sjalen från LV passar dessutom mer än fint ihop, jag är sååå nöjd!  

Förövrigt har vi en kylslagen men vacker morgon denna onsdag, så det blir handskar på idag. Nu måste jag ta tag i sysslorna, lova att ni sköter om er! På återseende!

Kram kram ♥



Tisdagskväll i Sjöstaden


Denna vackra orkidée med två stänglar fyndade jag för en femtiolapp på
Hötorget i lördags. Perfekt att gå runt där vid stängning för då prutar
torgsäljarna med sig själva och de ger nästan bort blommorna :-)


Vilken klar och fin höstdag vi har haft i huvudstaden denna tisdag bortsett från blåsten dock. När jag traskade mot jobbet imorse hade jag nordanvinden ilsket stormande i ansiktet hur jag än promenerade vilket resulterade i en lätt huvudvärk väl framme vid höga huset. Som tur var släppte det efter någon halvtimma väl inne på mitt kav lugna kontor, tur det! Jag är väldigt förskonad från huvudvärk och har jag någon gång ont i huvudet brukar det oftast vara självförvållat eller i anslutning till en förkylning annars som sagt drabbas jag mycket sällan vilket såklart är underbart. Tycker synd om dem som lider av migrän och annan svår huvudvärk, det måste vara ett riktigt helvete.

Ikväll blir det lugnt, trodde först att det var säsongspremiär och dubbelavsnitt av Desperate housewives men så var det inte uppmärksammade söta bloggerskan Miia mig på. Inte konstigt att jag tycker tiden går snabbt, jag är ju tydligen en vecka före alla andra ;-) Så istället blir det troligtvis lite slötittande på förra säsongens sista avsnitt som de sänder ikväll som en uppfräschning inför nästa veckas premiär då jag sitter bänkad. Strax ännu ett avsnitt av Idol 2009, rena rama tv-kvällen här med andra ord! 

Ha nu en fortsatt skön kväll så hörs vi!

Kramar på er ♥




Vitaste vitt!


Ställde frågan härom dagen ang en ryamatta i vitaste vitt och denna fick jag
bland annat tips om från en rar läsare. Mattan kommer från LinieDesign och 
den får gärna flytta in här hemma under hösten om den vill, ser härligt tjock
och mysig ut.


Känner mig på bra humör denna tisdagsmorgon. Härligt att vakna upp med känslan av att ha energi för två. Dagen är fullspäckad från tidig morgon till sen eftermiddag så det var bra tajmat med andra ord då jag har både det ena och andra inbokat som sagt!

 

Något som jag även borde ta tag i framöver är att boka in en tid hos frisören i kalendern. Toppklippte mig senast i augusti, så det är mer en tanke på slingning som gäller denna gång. Jag har länge nu låtit håret vara för att min egen hårfärg ska växa ut, men till vilken nytta egentligen slog det mig häromdagen? Och efter lite överläggande med mig själv kom jag fram till att det inte är till någon som helst nytta, så nu är jag bra sugen på att slinga håret lite kallt askblont men får se vad det blir väl där och som sagt först måste jag se till att boka en lämplig tid och det är inte alltid det enklaste att få tag i en tid som passar mig.

 

Strax åker ytterkläder och stövlar på och jag traskar mot en ny arbetsdag. Serveras bland annat kycklingsoppa med citrongräs i matsalen denna dag. Är väldigt förtjust i just denna soppan så om inte annat ser jag framemot lunchen om x-antal timmar ;-)

 

Sköt om er så hörs vi!     

 

Kramar ♥




Och här har ni vinnaren av "Män som hatar kvinnor"


TACK
för ALLA era fina KOMMENTARER!

I vanlig ordning önskar jag såklart att alla ni 105 tävlande kunde vinna. Men jag har bara en film så jag har helt enkelt lottat fram en vinnare..

... OCH VINNAREN ÄR...



... ELISABETH!!!

Postat av: Elisabeth

Hei! Alltid gøy med konkuranse! Skal se film nummer to i morgen på kino. Menn som hater kvinner var veldig bra, og jeg gleder meg til i morgen. Det hadde vært gøy å ha DVDn hjemme for det er en bra film som jeg har lyst til å se flere ganger. Ønsker dere en god helg. Elisabeth : )

2009-09-25 @ 16:47:06 

STORT GRATTIS ÄNDA TILL NORGE!!!


Mejla mig ditt fullständiga namn och adress till:
[email protected]



Så vad gömde sig då i Vuitton påsen?







Jag vet att ni är flera som otåligt väntat på vad som fanns i mina shoppingkassar från helgen som gick. Så här har ni då innehållet från Louis Vuitton påsen. En sjal i silke och ull i gammelrosa med det klassiska Louis Vuitton monogrammet. Sjalen kommer att passa perfekt nu till hösten, skön och snygg att svepa om halsen och färgen passar perfekt till både svart och beige som är färgerna på de flesta av mina ytterkläder. Jag är supernöjd med min egentligen alldeles för dyra accessoar, men ibland måste man få skämma bort sig själv och jag tycker mycket om den och känner mig väldigt feminin när jag bär den. Jag har redan haft den idag ;-) 

Det blev även ett sött nyckeletui och tillika kontokortshållare som fick följa med hem i påsen. Den fick jag i present av min snälla man som tyckte att hans fru skulle ha en sådan för att hålla ordning på sina kontokort och nycklar med stil ;-) Jag fick välja mönstret själv och valet föll på Damier Canvas i färgen Azur istället för det klassiska monogramtrycket. Tack snälla älsklingen! 

Ja nu är det som bekant redan måndagkväll och min första arbetsdag denna vecka är tillända. Dagen har vart riktigt bra, givande och jag har fått gjort flera sidor med arbete, perfekt start på en ny vecka med andra ord! Kan förövrigt meddela att jag trivs väldigt bra i mina nya stövlar, så dem kan jag rekommendera för er som undrat!

Ikväll blir det Idol 2009 samt "Svenska Hollywoodfruar" innan det är dags för min skönhetssömn.  

Ha en mysig kväll nu, stor kram ♥

Ps) Ni glömmer väl inte de sista timmarna på tävlingen Ds)




Välkommen vecka 40!


En del av den gångna helgens shopping. Älskar verkligen de vackra lådorna
& askarna från Louis Vuitton för att inte tala om innehållet.. Va kan det vara ;-) 

Som överskriften antyder så välkomnar jag härmed vecka 40, bara tolv veckor kvar av detta 2009 med andra ord. Låter surrealistiskt att det är så nära ännu ett nytt år om ni frågar mig, men så är det i vilket fall! Snart dags att börja fundera på både julklappar och nyårsoutfit. Jag har faktiskt redan ganska bra koll på vad jag ska inhandla till maken och klänningar har jag i överflöd i mitt lilla dressingroom så skulle det bara säga vips och nyårsafton är här så klarar jag mig garanterat, skönt att vara förberedd!

Helgen har vart bra och det bästa var troligtvis shoppingturen i lördags då maken och jag gled omkring på Biblioteksgatan, Birger Jarlsgatan och Hamngatan med spenderbyxorna på som jag skrev redan i lördagskväll. Då jag vis av föregående vecka vet att jag ibland får idétorka till både inlägg och bilder under arbetsveckorna så väljer jag att inte publicera allt jag shoppat med en gång. Fånigt kan tyckas men det är mest faktiskt för att jag ibland sitter här i soffan och känner en viss press att skriva och visa bilder och så är allt bara "tomt", men nu så är denna veckan räddad åtminstone för bilder har jag laddat upp med i helgen kan jag lova ;-)

Innan jag tar på mig mina röda gummistövlar och promenerar till jobbet vill jag gratulerar mina älskade föräldrar som firar sin 35 åriga bröllopsdag ♥ denna måndag! Grattis! 

Ha en underbar måndag nu alla fina läsare och på återseende ikväll!

Kramar ♥



Paj med Salami & Brie



Ni var flera stycken som var intresserade av receptet på pajen med Salami och brieost, så här kommer receptet:

Ingredienser:

Pajdeg
125 gr margarin
3 dl mjöl
3 msk vatten

Fyllning
250 gr brieost
2 tomater
Salami
4 ägg
1 dl mjölk
salt&peppar

Gör så här:
Knåda ihop degen och tryck ut pajdegen i en rund pajform och "picka" degen med en gaffel och ställ in i kylen i 15-30 min. Skär häften av brieosten i mindre bitar. Hacka tomaterna och salamin i mindre bitar. Blanda äggen, mjölken och kryddorna. Förgrädda pajskalet i 10 min på 200 grader. Lägg i salami, tomater och den hackade brieosten i pajskalet och häll över äggstanningen. Skär sedan resten av brieosten i skivor som du lägger uppepå pajen. In i ugnen på 200 grader till 30-40 min. Servera med en god sallad! Smaklig måltid!

Jag slängde på lite sugarsnaps, körsbärstomater och basilika uppe på pajen mest för dekoration, tänkte haft ruccula men den var slut i affären så jag fick ta det jag hade hemma ;-)



Det tredje rummet


Vackert skära gladioler pryder just nu gästrummet här hemma.
Kuddarna kommer från Mio samt Indiska. De svarta är dock 3-4 år.  

Buketten fyndades igår på Hötorget. Tio st gladioler för en tjuga, billigare
kan det knappt bli och jag kunde därför heller inte låta bli att köpa dem!


Här skymtar min "blogghörna" samt min snygga vita Vaio laptop från Sony. 

Om jag vaknade tidigt igår kan jag meddela att jag vaknade desto senare denna söndag. Lägg till runt fyra och en halv timma på gårdagens uppvaknande så har ni första delen av min söndag. Visst det är väldigt skönt att sova ut, särskilt när man som jag inte kom i säng innan sent natten till idag. Men samtidigt får jag nästan lite ångest när jag nu sitter här och inser att klockan redan är över fyra på söndag eftermiddag och jag har inte gjort någonting vettigt alls denna dag.

Borde ta tag i mig själv och bege mig ut på en långpromenad både för motionens skull men också för att få lite luft, men vi får se. Kanske jag bara fortsätter att sitta här i den grå soffan och tittar vidare på Boston Legal avsnitt.

Nu skulle jag behöva lite hjälp/tips från er! Jag är nämligen ute efter en ryamatta i VITT. Jag tycker att alla mattor jag kikar på mer drar åt beige/cremefärgat och är helt enkelt inte så vita som jag vill att de ska vara. Så jag tänkte att någon av er kanske har tips på vart jag ska leta? Tacksam för hjälp!

Nu ska jag kika vidare på den amerikanska advokatserien skapad av David E. Kelley som också gjorde Ally Macbeal för x-antal år sedan. Ha nu en fortsatt skön söndag och jag lovar att pajreceptet på salami och brie varianten kommer så snart jag fixat bild på pajen och skrivit ner receptet!

Stor kram och tack för att ni kikar in här ♥



Birger Jarlsgatan 17


Dagens shoppingpåsar, innehållet får ni se en annan dag...

Idag har jag och maken haft spenderbyxorna på och gjort av med en mindre förmögenhet på bland annat Birger Jarlsgatan. Jag har även vart på Nordiska Kompaniet och kollat upp och bestämt mig för att byta urtavla på min Sjöö Sandström klocka från svart till glassigt rosa. Tror att det kommer bli hur fint som helst.

Vi har också hunnit med att göra en beställning hos inredningsbutiken Stalands. Leveranstiden för möbeln som beställdes är på sex veckor, så jag med min otåliga ådra blir nästintill tokig av vetskapen att jag måste vänta till i början av NOVEMBER innan möbeln flyttar in hos oss. Och eftersom jag snällt måste vänta, tycker inte jag att det är mer än rätt att även ni får vänta i sex veckor innan det avslöjas vad som inhandlats till Sjöstadshemmet denna lördag, elakt va? ;-)

Nu står en Salami och Brie paj i ugnen och rödvinet står på luftning. Själv ska jag ska hoppa in i duschen och sedan piffa till håret och makeUpen. Lördagkvällen är äntligen här - It’s party time folks!

Stor kraaam på er ♥



Sköna lördag!



Godmorgon bloggen, lördag och ledigt - vad kan man mer begära? Vaknade runt åtta tiden denna morgon och känner mig relativt utvilad. Hade nog dock tippat på att jag skulle sova lite längre då jag inte kommit i säng i tid en enda gång den gångna arbetsveckan, men tydligen behövdes inte mera skönhetssömn än så här. Bra i och för sig då det inte är allt för kul att sova bort hela sin ledighet även om det är väldigt skönt att sova.

Idag är det alltså som alla vet lördag och Enar och Einar har namnsdag! Här i huvudstaden är det helt okej väder med ca 15-16 grader. Sol varvat med höga moln och jag är bra sugen på en långpromenad denna fina höstdag. Ska försöka klämma in det mellan butiksbesök och förberedelserna inför kvällen. Ser nämligen ut som vi kommer att få besök så jag tänkte svänga ihop en paj av något slag. Tur att det är städat och klart här hemma i alla fall så slipper jag tänka på det och kan istället ägna mig åt annat som roar mer!

Hoppas att ni hade en mysig fredagskväll och nu önskar jag er en riktigt bra lördag vad ni är tar er för! På återseende mina fina läsare!

Stor kram ♥



Helgfeeling i Sjöstaden



Helgens Gladioler inköpta från favoriten Magnolia här i Sjöstaden

Så var det då slutligen helg igen och jag kom precis innanför dörren till ett nystädat och väldoftande hem. Perfekt de gånger jag eller maken hinner städa på torsdagen för då möts man av den goda doften av nystädat hem när man kliver in genom ytterdörren. Med mig hem hade jag den sedvanliga fredagsbuketten som jag inte handlat med mig de två senaste helgerna då vi varit bortresta, men nu var det alltså dags igen.

 

Njöt av underbart goda vinkokta musslor på lunchen denna fredag (är det fredag så är det!) och dessa godbitar gav mersmak. Jag är så sugen på att tillaga musslor själv någon gång då jag aldrig testat tidigare. Ikväll blir det dock en klassisk Pasta Carbonara och ett glas rött som serveras framför kvällens Idol 2009. Senare får vi eventuellt gäst/gäster!  

 

Imorgon är det lördag och jag planerar att ta mig till diverse butiker för att bland annat kika på några specifika möbler jag sett under veckan. Vill se dem på närmre håll för att kunna bilda mig en uppfattning om de passar in hos oss eller inte. Nej nu blir det en snabbdusch och sedan ska jag svänga ihop pastarätten.

Sköt om er och ha en riktigt, riktigt skön helg!

Kramar ♥





Fredag och tävlingsdags!




Det är fredag, det är strax helg och ledighet så jag tänkte att en liten tävling vore på sin plats. Vinsten denna gång är den nysläppta dvd:n "Män som hatar kvinnor".

För att delta i tävlingen skriv en kommentar i detta inlägg så är du
 automatiskt med i utlottningen.

Tävlingen pågår fram till och med måndag!

LYCKA TILL & TREVLIG HELG

Update 29/9 : Tävlingen är avslutad!




Nya höststövlar






Mina nya stövlar från Vagabond


Så är det snart helg igen och jag ser framemot att slippa åka iväg någonstans utan istället kunna spendera ledigheten på hemmaplan. Med det menar jag dock inte att vi bara kommer att sitta hemma passiva maken och jag hela helgen, men det är just själva grejen med att slippa sitta i bilen mil efter mil som ska bli skönt att komma ifrån då vi som bekant farit runt i södra Sverige nu flera helger i rad. 

 

Idag fick jag äntligen shoppat mig ett par höststövlar. Blev klassiskt enkla svarta skinnstövlar från Vagabond med låg klack. Måste nämligen fungera att promenera i stövlarna till och från jobbet, vilket innebär ca en timma om dagen och då fungerar det inte för min del att gå i high heels. Jag är ingen Carrie Bradshaw med andra ord, då hon lyckas med konststycket att till och med att springa i sina snygga klackar. För egen del måste det vara lite praktiskt ibland, även om jag egentligen är allergisk mot praktiska saker då de oftast känns tristare än andra varianter, men mina nya stövlar är inte tråkiga i alla fall.  


Då höst och mörker står för dörren ökar min kreativitet och shoppinglistan blir längre och längre. Har flera olika småprojekt på g och så fort jag får tid över på kvällarna sitter jag och bläddrar i tidningar och tittar på nätet för inspiration. Så till helgen lutar det år en sväng i några inredningsbutiker för att se och känna på diverse lösöre. 


Nu ska jag städa av här hemma så är det klart inför helgen, så räcker det med att köpa med en bukett färska blommor imorgon för att helgkänslan ska infinna sig på momangen. Perfekt!

 

Ha det mysigt nu. Kram




Fiskgryta som för tankarna till Bohuslän




Jag börjar denna torsdag med ett recept på en fiskgryta som får mig att tänka och längta tillbaka till Bohuslän och sommaren som gick. Jag vet att det är mycket fisk och skaldjur som dominerar recepten just nu, men det blir snart lite variation, jag lovar :-) Hoppas att ni får en riktigt bra dag oavsett om ni ska till skola, jobb eller är lediga. Här strålar solen från en klarblå himmel, fantastiskt vackert! Vi hörs senare, så på återseende! Kram så länge ♥


Ingredienser - 4 port:
1/2 spansk chilipeppar
1/2 g saffran, 1 kuvert
1 gul lök
1 purjolök
1 fänkål
1 stjälkselleri
2 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
2 msk hummerfond, konc.
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
350 g laxfilé
350 g sejfilé
salt, peppar
300 g räkor
20 stycken kokta musslor

Gör så här:
1. 
Kärna ur och finhacka chilin. Gnugga saffranet i kuvertet med ett skedblad. 2. Skär löken i bitar. Skiva purjolök, fänkål och stjälkselleri. Fräs lök, purjolök, grönsaker, chili och saffran i en gryta med olja i tills grönsakerna mjuknar. 3. Tillsätt tomatpuré, hummerfond och späd med vin och vatten. Låt koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. 4. Skär fiskfiléerna i 3 cm stora tärningar och blanda ner dem. Stäng av värmen och låt grytan stå i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 5. Blanda ner de flesta räkorna och musslorna, spara några till dekoration. Lägg upp grytan i en serveringsform, dekorera med räkor och musslor och dill. Servera grytan med kokt potatis eller baguette. Smaklig måltid!



Med en touch av havssalt



Idag blev det en långpromenad direkt efter jobbet. Traskade omkring bland stugorna i koloniområdet som jag fullkomligt har förälskat mig i. Jag önskar verkligen att en av stugorna vore min och jag har redan kikat ut vilken jag skulle vilja köpa. Stugan ser inte mycket ut för världen nu, men har en massa potential och det fullkomligt kliar i mina fingrar när jag ser den och dess lilla trädgård. Det är så vackra omgivningar och så rofyllt att traska omkring där trots sitt stenkast från storstadspulsen. Det är verkligen en alldeles, alldeles underbar plats...   

Ikväll är maken på ett jobbmöte så jag får husera ensam här hemma. Jag har precis ätit kvällsmat bestående av Keldas "Fabulous Fish" soppa som extrautrustades med lax, kräftstjärtar, dill och en klick crème fraiche.

Sitter nu framför datorn redo att svara på några mail med frågor från er läsare som inkommit. Samtidigt ska jag försöka att se kvällens avsnitt av Idol 2009 och efter det blir det ett dubbelavsnitt av Grey´s Anatomy. Då ska jag lyxa till det med några bitar av min nya favoritchoklad från Lindt. Närmare bestämt deras mörka choklad  smaksatt med flingor av havssalt. En riktigt spännande och god smakkombination enligt mina smaklökar i alla fall, gott, gott!

Ha en riktigt skön onsdagskväll så hörs vi imorgon igen!

Kram kram ♥




Kartell Gé en favorit i Sjöstadshemmet



Det italienska märket Kartell är känt världen över för sina trendiga möbler i färggann plast. Själv älskar jag vår lampa Gé från just Kartell, nu är den inte direkt färggrann då den är i transparent Polykarbonat, men är glad att jag valde just den. Dels för att jag inte sett lampan hos så många andra och dels för att jag tycker om att den släpper igenom ljuset på ett fint sätt, snyggt!

Denna morgon hinner jag inte skriva direkt många rader då jag har flera projekt att ta tag i från tidig morgon till sen eftermiddag, men jag tänker på er och ville i alla fall ge er ett litet livstecken innan jag startar upp denna onsdag med en rask promenad innan jobbet. 

Hoppas att ni har sovit gott och att ni får en riktigt härlig dag!

Många kramar och på återseende ♥ 



Tisdagstankar & skaldjurspasta


Världens enklaste och snabbaste pastarätt svängde jag ihop förra veckan. Koka upp 2 dl creme fraiche i smaken "Tomat och saffran" och tillsätt de skaldjur (tinade) du gillar och låt sjuda några minuter. Servera med nykokt
pasta - Hur gott som helst!


Jag måste säga att jag får lite smått panik över att dagarna, veckorna, åren går så snabbt. Snart är denna tisdag också till ända och jag är återigen hemma efter en dag på arbetet med diverse avklarade uppgifter – check! Snart är även hela september detta 2009 överspelat och mitt liv tycks nästintill passera i revy då tempot på vår tidsålder tycks öka ständigt. Det är så mycket man ska och vill hinna med under sin livstid, allt från nöjen, lycka, framgång, barn och mer därtill men hur hinner man med allt? Känns ibland som jag skulle vilja stiga in i samma ”roll” som fåret Dolly och bli klonad till två jag. Då skulle man hinna med dubbelt så mycket på samma tid, perfekt för mig som älskar effektivitet. Men det är väl bara att gilla läget och sänka kraven även om jag har svårt för det. Jag har ett enormt kontrollbehov vilket sällan är en direkt bra egenskap och sämst är det väl för en själv. Jag vill hinna med många bollar på en gång och har svårt att låta andra ta över mina projekt ”jag kan bäst själv”. Dock har jag och min kropp aldrig uppvisat några större tecken på att lida av åkomman stress och jag hetsar sällan upp mig för saker och ting i onödan trots att jag vill ha kontrollen, vilken å andra sidan måste anses vara ett bra karaktärsdrag. Jag är helt enkelt ett stresståligt kontrollfreak, låter som en taskig karaktär ur en dålig film om ni frågar mig ;-) Nej man skulle kunna stanna upp tiden emellanåt, liksom frysa världsbilden när det passade en och på så sätt stjäla åt sig mera tid som man kunde ägna åt det man själv önskade.

Hoppas att er dag vart bra? Min har gått i ett kan jag avslöja. Nu väntar jag på att maken ska komma hem så att vi kan åka och handla mat då kylen gapar tom på både pålägg, grönsaker och bröd. Väl hemma igen ska jag sedan bara njuta av denna lugna tisdagskväll med tända ljus franför kvällens Idol.

Sköt om er!

Kram kram ♥



Me and my ponytail


Moi i lördags i enkel hästsvans, svart volangklänning
& silver örhängen.
  

Jag har virat en del av håret runt själva hårsnodden och
fäst det med hårnålar. Superenkelt och fint när man inte
ser snodden tycker jag!


Sminkningen gick i ljusa toner med ljusa läppar

Jag och maken under lördagskvällen. Vi ser kanske
liite dimmiga ut, men det hör till på fest ;-)
 
Och så här såg volangklänning från Vila ut som jag bar
på festen. Köpte den på rean i somras.

Så var man uppe med tuppen även denna tisdag, pigg, nyduschad och redo för en ny dag med nya utmaningar. Vita toppen med puffärm från inlägget igår är på, likaså en svart kjol med lite vidd, bara ett par skor och en jacka som fattas sedan ska jag bege mig ut på min dagliga morgonpromenad till jobbet. Har en hög med ärenden att arbeta med så det kommer inte att vara några större svårigheter att få även denna dag att gå. I eftermiddag ska jag försöka att få tid till att kila och kika på stövlarna jag skrev om igår.

Nu måste jag lägga på ett kol här så jag inte kommer allt för sent till stora skrivbordet. Önskar er en riktigt bra dag och på återseende i vanlig ordning ikväll!

Kram kram ♥
 




Pälsmössa, puffärm & leopard



Godkväll i stugorna, blev en ganska lång dag på jobbet denna måndag. Lämnade stora skrivbordet och höghuset efter det att klockan hade hunnit att passera kvart över sex. Hade kunnat sitta en stund till då jag hade ångan uppe, men magen sa ifrån att den inte var direkt intresserad av att sitta längre bland alla regnummer, utbetalningar, inbetalningar, vållanden och lagtexter så jag fick ge mig och traska hemåt i solskenet till tonerna från min kurrande mage. Blev därför inget stövelspan denna eftermiddag, får bli en annan dag när jag och min mage är så samma våglängd. 

Tog vägen om posten hem och hämtade ut ett paket från H&M innehållande en pälsmössa, perfekt en isande kall vinterdag, en vit bastopp med supersöt puffärm (har redan vart inne och beställt en svart också, den ser inte mycket ut där den hänger på bilden ovan, men på är den superfin) samt en leosjal. Resten av varorna jag beställde för några veckor sedan var restnoterade och kommer inte innan i slutet av oktober.  

Nu sitter jag framför "Svenska Hollywood fruar" som jag bara är tvungen att se fortsättningen på då Anna Anka och resten av fruarna helt enkelt roar mig. Är dessa kvinnor på riktigt eller har tv bara vinklat dem tro?

Ha nu en fortsatt skön kväll!

Kraaam ♥



Höstlik måndag!


Tröjan från Wera bär jag denna lite höstliga dag. Den är härligt mjuk & len
i lite oversize modell då både ärmar & kragen är vida.

Så är vi återigen hemma i Sjöstaden efter en trevlig helg på andra sidan Sverige. Lördagens festligheter för Claes och Lisette blev lyckat och vi var tillbaka på hotellet strax före två natten mot söndag. Har tyvärr inte särskilt många bilder från kvällen, så vi får se om det dyker upp någon liten glimt överhuvudtaget här i bloggen denna gång.

Igår var mest en enda lång resdag så det blev mycket tid spenderad i bilen. Vi hann dock med en sväng hos svärmor där det bjöds på god söndagsmiddag. Svärmor har precis flyttat in i en nybyggd lägenhet som var riktigt fin. Helt nytt möblemang har hon dessutom investerat i och allt går i vitt och grått i lägenheten med piff i cerise. Verkligen snyggt, bra smak har hon svårmor som hon själv kallar sig ;-)


Idag är det måndag igen och det är första dagen som jag tänkte höst när jag klev ut genom ytterdörren. Fuktigt, grått och trist, men enligt morgon-tv ska det bli sol även idag framåt middagen så vi hoppas väl på det då. Själv har jag klätt mig i en svart kjol och en mjukt stickad cremebeige tröja från Wera och är med andra ord även jag lite höstbetonad denna måndag.

 

Blir arbete i vanlig ordning nu under dagen och efter jobbet ska jag kila och kika på ett par stövlar som jag ”sprang på” i fredags men som jag då inte hann prova. Är i stort behov av nya stövlar denna höst och vinter och de jag köper måste vara promenadvänliga då jag går såpass mycket som jag gör till och från jobbet. Så jag hoppas att dem jag spanat in passar och är sköna, annars går sökandet vidare.

 

Ha en bra start på veckan, så hör vi senare!

 

Kramar ♥




Nytt från Zara

 
  

Helg, ljuvliga helg! Vaknade till en stålande vacker dag här på västkusten. Hittills förutom en skön och välförtjänt sovmorgon har det hunnits med en lång och god frukost från ett härligt dignade frukostbord med gott bröd, goda ostar, korvar och ägg m.m. En hotellfrukost bleknar i jämförelse med vad min fina mamma kan trolla fram. Efter frukosten har det blivit en långpromenad i solskenet och en fika utomhus med bland annat svenska jordgubbar trots att det nu är långt in i september. Det har tydligen tagits fram en höstsort som bär frukt just i dessa tider, perfekt tycker jag som fullkomligt älskar jordgubbar. De avnjöts denna eftermiddag tillsammans med äkta vaniljglass och en god kopp kaffe. 

Ikväll är det dags för maken och mig att gå på ännu en bröllopsfest. Dock är det ingen vigsel denna gång då brudparet gifte sig inför närmaste släkten tidigare denna månaden, så nu blir det "bara" en stor fest för alla vänner. Så om några timmar är det dags för mig att hoppa in i duschen och sedan piffa till mig. Klänningen ovan är en av kandidaterna denna afton, en enkelt variant i grått från favorit butiken Zara. Inköpt för några veckor sedan och en perfekt höstdress med sin polokrage. Dock lutar det i detta nu åt att jag väljer en annan klänning då det är allt annat än höstligt ute denna lördag. Men jag hoppas att jag kommer få användning för den en annan gång istället. 

Nu ska jag se reprisen av "Svenska Hollywood fruar" som jag missade i måndags. Har hört sååå mycket om denna serie att jag bara måååste se programmet och förfäras en timma ;-)

Ha en skön lördag!

Kramar ♥ 




Välkommen strålande fredag!


Solig morgon i Sjöstadshemmet. Bilden knäpptes av strax före jag klev ut genom
ytterdörren denna fredag. Kuddar Mio, ljusstakar Hemtex, taklampor Gé från Kartell,
soffa Bolagret, köksmöbler "plain" Mio, kruka i fönstret Åhléns, tavlor Ferenc Flamm
samt rullgardiner "Enje" från Ikea.


Man kan inte bli annat än glad i dessa dagar när vi får sådant här soligt och vackert väder till skänks. Underbart har september vart hittills och enligt uppgift så kommer även helgen att bjuda på både sol och värme vilket i mina små öron låter helt idealiskt.

 

Imponerande att så många av er läste mitt förra lite mer tänkvärda inlägg och dessutom bemödade er att skriva kommentarer. Gläder mig att ett sådant anförande får uppmärksamhet då jag faktiskt själv tycker att det var ganska så beaktansvärda ord jag skrev. Så guldstjärna till er som läste och tänkte till. Tyvärr misstänker jag dock att de som mest skulle behöva tänka till och tänka om inte ens mäktade sig igenom texten, men Rom byggdes inte på en dag… 

 

Helgen stundar som ni alla vet och själv ska jag och min äkta hälft bege oss till västkusten. Väskorna är redan packade och står och väntar innanför ytterdörren hemma, så det blir till att packa in dem och oss själva i bilen efter jobbet och köra söder ut.

 

Nu är fikastunden över och jag måste återgå till mina arbetsuppgifter. Önskar er en riktigt bra helg och jag ska försöka att få till något inlägg eller två även under min vistelse söder över, om jag dock mot förmodan inte har tid över hörs vi på söndag igen!

 

Kramar ♥   



Skiftningar i naturen

 
 
Bilder tagna under en promenad i "mitt" koloniområde för någon vecka
sedan.


Nu börjar träd och annan växtlighet så sakteliga att skifta från sin gröna nyans till andra sprakande kulörer. Det är nu framöver som hela naturen kommer att byta skepnad och bli till en enda stor och färgglad palett innan lövverken tappar greppet om trädgrenarna och faller till den frostbeklädda marken. Där fortsätter bladen i det eviga kretsloppet och blir så småningom till mylla. Från mitt fönster på kontoret finns det just nu ett träd som gnistrar i eldrött och gult. Oerhört vackert men samtidigt är det lite vemodigt och sorgsamt när löven faller. Inte så att jag ogillar hösten på något vis, men det innebär att det är ännu en sommar i mitt liv som nu läggs till historien. Tänk om det var min sista sommar som gick...

Nu är jag inte en person som går runt och tänker direkt djupa tankar, men det slog mig bara nu när jag sitter här och skriver att man vet absolut ingenting om morgondagen. Vi kan alla gissa, men ingen av oss vet med visshet vad som händer innan vi väl har upplevt det. Det är väl därför man säger att man ska fånga dagen för imorgon kan det vara för sent! Jag försöker leva efter det mottot så gott det går i dagens samhälle och jag tror att jag lyckas med det ganska bra. Försöker se bortom petitesser, försöker att vara positiv och behandla andra människor med respekt och på ett sätt som jag själv vill bli bemött. Jag försöker att inte ha fördomar mot dem som inte tycker/är som jag. Men även jag bryter igenom och misslyckas ibland, jag är inte mer än människa. Det finns stunder då elaka tankar, handlingar och liknande kommer upp till ytan även hos mig. Jag är inget helgon men jag har heller inga svårigheter att be om ursäkt och inse mina misstag när jag begått dem. Man lär så länge man lever och det stämmer!

Jag avslutar detta lite tankfulla inlägg med att be er tänka efter en gång extra när ni möter andra människor. För oavsett om ni möter någon öga mot öga eller via internet bakom det skrivna ordet, finns det en människa av kött och blod med känslor bakom. Bemöt därför alltid andra så som du själva vill bli bemött. Testa även att le åt en medmänniska, jag lovar att ni i de allra flesta fallen får ett leende tillbaka. Ett leende kostar ingenting, men kan betyda så oerhört mycket för den som möts av ett.  

Ha en skön kväll nu och på återseende!

Kram ♥



Blåbär & hallon smoothie



Fick frågan tidigare idag hur jag gör en blåbär och hallon smoothie som jag skrev om igår. Så här får den intresserade och även ni andra det enkla men goda "receptet".

Ingredienser:
1/2 banan
2 dl vaniljyoghurt (jag använder Valio Stund 0.1%) 
Frusna blåbär & hallon
Ett par iskuber

Gör så här:
Mixa ihop allt i en mixer och häll upp i ett glas. Underbart gott och lätt att variera frukter för att få olika smaker.

Kram ♥



Och vinnaren är...



TACK för ALLA fina KOMMENTARER!

Jag har läst igenom allihopa och blir glad över alla fina ord.
Även skoj att ni ännu en gång uppskattat tävlingen
jag haft tillsammans med:
Creative Lounge

Jag önskar såklart att alla ni 129 tävlande kunde vinna, men det är tyvärr inte möjligt.
Istället har jag lottat fram en segare med hjälp av en snäll kollega
som fick välja en siffra mellan 1-129...



... OCH VINNAREN ÄR...

PERNILLA ERIKSSON
som skrev den 77:de kommentaren!!!
(kollegan valde siffra 77)

Postat av: Pernilla Eriksson
Något som jag försöker lära mig efter några jobbiga år... att ta till vara på varje dag...
Carpe Diem ringen är klockren för mig...fånga dagen...
Kram
2009-09-11 @ 07:40:40
 
GRATTIS Pernilla!!!


Mejla mig ditt fullständiga namn, adress samt vilken storlek på ringen du önskar
till:
[email protected]


♥ STORT TACK till Creative Lounge för samarbetet ♥





Onsdag med många bollar


Vitt, vitt, vitt vad ska man säga färglöst kanske, men vi gillar det maken & jag :-)

Så var det återigen onsdagkväll och jag har hunnit med att komma hem efter en helt ok jobbdag, varken mer eller mindre och en eftermiddag i diverse butiker. Fick tag i det jag tänkt och hann även med att spana in lite höstkläder och även ett par skor. Hade tänkt skippa det denna dag, men jag har verkligen svårt att låta bli när jag väl glider förbi en "intressant" butik. Hemma blev det sedan middagslagning, tvättning och en dusch. Många bollar i luften denna dag med andra ord, men det gillas! 

Sitter nu uppkrupen i sköna soffan för att se kvällens Idol, en god smoothie med smak av blåbär och hallon står framför mig och nu ska jag bara njuta av lugnet. Maken sitter här brevid och ser allmänt söt ut i sina glasögon och med fötterna på soffbordet ;-) 

Hoppas alla får en lugn och skön kväll, kram ♥



Nytt från Muji i badrumsskåpet




Denna enkla men snygga förvaringsbox i plexiglas från japanska Muji inhandlade jag för ett tag sedan för att hålla ordning på bland annat mina ögonskuggor i toalettskåpet. Tycker det är både snyggare och bättre att ha dem samlade på detta vis än att de ligger huller om buller i en sminkväska. Muji har en massa snygga saker som tilltalar mig och jag har sedan tidigare två tidskriftsamlare från samma märke. Jag kommer garanterat att inhandla fler föremål därifrån framöver. Såg nämligen både en och två prylar till i deras sortiment som jag vill ha!    


Vilka fantastiska dagar det är ute på tal om något annat. Höst när den är som allra bäst tycker jag med hög/frisk luft och strålande solsken - Underbart! 

Igår var jag ensam hemma på kvällen då maken var ute på middag. Själv roade jag mig med att köpa med mig sushi hem och sjönk ner i soffan framför filmen ”Män som hatar kvinnor” då jag efter måndagens premiär hade en längtan efter mer Blomkvist och Salander. Så det fick bli en filmkväll med första filmen i trilogin som vi fick i måndags i en liten "goodie bag". Perfekt ensam-mys med andra ord!


Nu ska jag arbeta vidare här, men glöm inte att det är sista dagen att delta i Smyckestävlingen tillsammans med Creative Lounge.

På återseende, kram ♥




Premiären av "Flickan som lekte med elden"


Kön ringlade sig lång igår. Ni ser mig precis ovanför här i den långa
blonda kalufsen. Maken utan kalufs står till höger om mig ;-) Bilden är
från Svenska Dagbladet.

Här inne trändes jag tillsammans med 2 200 andra 
igår. Galet är bara förnamnet, men även skoj!


Filmaffischen med Lisebet Salander in action satt upp-
tejpad precis över allt.

Här närmar vi oss entrén på röda mattan

Kan ju inte låta bli mig själv i vanlig ordning ;-)

Noomi Rapace som spelar huvudrollsinnehavaren
Lisbeth Salander befann sig såklart på röda mattan 


Likaså Micke Nykvist som spelar journalisten Mikael
Blomqvist.

Lena Endre som spelar chefredaktören på Millennium 
fanns i vimlet tillsammans med filmens regissör Daniel
Alfredsson. Observera att de tre sista bilderna kommer
från finest.se jag kom inte riktigt så nära celebriteterna ;-)

Igår var mannen och jag då äntligen på premiären av ”Flickan som lekte med elden” tillsammans med över 2.200 andra människor som trängdes om saligheten Sergelbiografen vid Hötorget. Det var helt klart en upplevelse även om det som sagt var galet med folk precis överallt både i kön och under det så kallade minglet. Jag fick mig i alla fall en glimt av både Micke Nykvist, Daniel Alfredsson, Noomi Rapace, Lena Endre, Charlotte Perrelli, gamla partiledaren Bengt Westerberg, regissören Ulf Malmros m.fl. Och inte nog med det nu har jag också då sett film nummer två i Millennium trilogin och jag kan bara säga att det är fartfyllt och spännande nästan hela tiden trots att jag som läst boken visste vad som komma skulle under hela filmen. Liksom i ”Män som hatar kvinnor” är Noomi Rapace den ”hetaste”. Jag rekommenderar er att gå och se ”Flickan som lekte med elden” så fort den haft premiär för den är riktigt bra. Här har ni en som nu redan längtar till sista filmen ”Luftslottet som sprängdes” som har premiär 27 november! Längtar...


Tillsist vill jag påminna om att det nu är sista dygnet att delta i Smyckestävlingen tillsammans med Creative Lounge så lämna en kommentar i det inlägget om ni inte redan gjort det (inte under detta alltså)!

Ha en fortsatt skön dag nu mina fina läsare och jag hoppas verkligen att solen strålar lika mycket på er som den gör här på mig denna vackra septemberdag!

Massa kramar och på återseende ♥




Mot röda mattan


Kvällens jag i samma klänning som i förra inlägget men jag har gjort
outfiten lite mer åt "Salander hållet" kvällen till ära med skinnjacka, 
strumpor & snörstövlar i svart ;-) 
  

Ett kort inlägg blir det här inne på bloggen denna kväll för nu drar mannen och jag strax till Sergelbiografen och kvällens galaevenemang med tillhörande premiärvisning av filmatiseringen av Stieg Larssons andra bok ”Flickan som lekte med elden”. Ska bli skitskoj att se filmen som börjar klockan 20:00. Dess för innan blir det mingel, förfriskningar, tilltugg och kändisspan på röda mattan.

Ha en lovely måndagskväll!


Kram kram ♥




Marie & Fredrik ♥


Det vackra brudparet kommer ut ur kykan...
... och det fullkomligt strålar om dem...

Jag älskar brudens hår, så enkelt & så snyggt. Klänningen passar henne
också mycket bra! Fredriks kläder är även de kladerfria, stiligt!

Brudbuketten i vitt är helt in min smak..

Isabergs golfrestaurang där bröllopsmiddagen hölls.

Snygg dukning i vitt, grönt och guld..

Kvällens förrätt!


Kvällens huvudrätt!

Kvällens efterrätt!

Kvällens jag i bilen dit, tyvärr en aning suddig, men har inga bättre tyvärr
 
Kvällens outfit taget på morgonen innan vi åkte. Blev de svarta skorna
och den svarta väskan till. De vita benen döljdes senare av ett par tunna
strumpor dessutom så jag skrämde ingen ;-)

Tänk så snabbt några dagar går, vips så är det måndag igen och man sitter åter här på den blå kontorsstolen som om ingenting hade hänt. Jag har haft en riktigt bra helg och mycket har jag brudparet Marie och Fredrik att tacka detta för som bjöd in mig och maken till sitt fantastiskt fina och festliga bröllop i lördags. Både brud och brudgum var så fina och brudens frisyr tycker jag var pricken över i, så snyggt med lite ”höjd” vilket passade henne alldeles perfekt. Bröllopet hölls i Åsedakyrka i Småland och sedan hade de bröllopsmiddagen på Isabergs golfrestaurang, ett utmärkt ställe för bröllop kan jag meddela. Det bjöds på fördrink med diverse snittar ute på terrassen i väntan på brudparet. Sedan blev det en sittning med en trerätters middag. Räktoast till förrätt, rosastekt lamm med rostade rotfrukter och en rosmarinsås till huvudrätt samt en chokladkaka med glass och bär som avslutning. Alltsammans var mycket gott, men lammet får toppbetyg, så gott tillsammans med rosmarinsåsen ett fullkomligt äktenskapstycke tillsammans. Jag hade fantastiskt skoj hela kvällen, så stort tack Marie och Fredrik för en strålande kväll.

 

Nu måste jag arbeta vidare här då jag är tvungen att komma iväg i tid hem i eftermiddag då det stundar premiär mingel ikväll på Sergelstorg för min del så måste hem och piffa till mig. Kul ska det bli och ser framemot att se filmen ”Flickan som lekte med elden” först av alla :-) 



Nya klackar & accessoarer



Klickade hem en liten beställning från H&M i veckan bestående av ett par skor samt diverse accessoarer inför höst- och vinter. Jag brukar oftast bege mig till butiken när jag sett något på hemsidan för jag tycker att det är bättre att se varan innan jag handlar den för på bilderna på hemsidan ser det ofta jättebra ut, men sedan i verkligheten så pratar vi om något helt annat ibland tyvärr. MEN så har jag även lärt mig av tidigare misstag då vissa skor och accessoarer försvinner snabbt både i butik och i webshoppen, så därför vågade jag inte chansa denna gång utan klickade hem sakerna ovan då jag föll direkt för skorna och den långa (122 cm) pälskragen. Sökte med ljus och lykta efter en pälskrage i vintras, men jag fann aldrig någon som föll mig i smaken, var det inte fel nyans , var de för korta, för smala, för breda.. osv, men denna beiga ser precis ut så som jag tänkte mig, så hoppas att jag inte blir besviken när leveransen dyker upp i mitten av oktober. Nåja det är väl inte värre än att jag kan skicka tillbaka den i så fall.

Nu ska jag gå igenom alla bilder som jag knäppte av på gårdagens fantastiska bröllop och se om det finns lite smått och gott att dela med mig av till er. Hoppas att er söndag varit fantastisk hittills! På återseende!

Kram kram ♥  



Strax en roadtrip söder ut



Gårdagens shopping på Make up Store resulterade i två nya ögonskuggor.


Den ljusare av dem med namnet "Muffin" använder jag som higlighter strax
under ögonbrynen. Den andra skuggan med namnet "Velvet" är däremot en
helt ny färg för min del, men den passar perfekt till valet av klänning dagen
till ära.


Godmorgon bloggen! Nu packar vi snart in oss i svarta Mercan och drar söder ut till Småland och Gnosjö för att vara exakt. Har varit uppe före tuppen och fixat håret vågigt för att jag inte kommer att ha någon tid att fixa håret väl på plats i em. Så det var alltså bara att kliva upp som om det vore en vanlig vardag och plugga in TONI&GUY tången i vägguttaget och sätta igång för det tar sin lilla tid (läs: LÅNG) att våga till mitt hår, men nu är jag nöjd och hoppas det håller sig lika fint hela dagen/kvällen/natten.

Nu ska vi äta äggröra och dricka te innan vi åker. Hoppas att ni får en riktigt härlig lördag med allt vad man kan tänka sig. Sköt om er så hörs vi!

Kram kram ♥



Fredagsfeelings



Sjöstadshemmet denna fredag. Blev inga färska blommor idag då vi åker
till Småland imorgon, så vi får nöja oss med fusk ranukler i Aalto vasen
SAVOY denna helg.


Home sweet home. Alltid lika mysigt att komma hem från jobbet en fredag. Nystädad lägenhet, maten puttrandes på spisen och ljus brinnandes lite här och var i lägenheten. Själv sitter jag bänkad framför "Idol 2009" just nu med ett glas isvatten, "sparar mig" till morgondagens bröllop då det säkerligen kommer att serveras vin i glasen. Är riktigt peppad inför helgen och kvällens fredagsmys. Förutom "Idol 2009" har jag även tänkt att spana in nya "Kändisdjungeln" klockan 21 och se om detta är något att följa i höst eller inte.

Hann med lite shopping under lunchen tidigare idag och har nu uppdaterat både sminkskåpet och smyckeskrinet. Imorgon blir det till att packa in oss i bilen och köra söder ut, närmare bestämt till Småland. Ska blir oerhört skoj att få närvara vid Marie och Fredriks bröllop, tippar på att det kommer bli en ljuvlig tillställning. 
 
Ha en fortsatt mysig kväll! Kram ♥



Hittat rätt i sushidjungeln


Gårdagskvällens sushi. Den fyrkantiga tallriken kommer
från Duka, skålen med soya kommer fårn Åhléns.


Så är fredagen här och sista arbetsdagen för denna vecka. Solen leker helt ensam på den indigofärgade himlen. Strax är det helg och ledighet igen – Härligt!

 

Vi hade en riktigt mysig gårdagskväll med sushi ute på lilla balkongen. Första gången vi åt en middag på den sidan av lägenheten faktiskt. Galet egentligen att man inte utnyttjar den balkongen mera med tanke på att det är kvällssol plus att man har fin utsikt över Sjöstaden, men storleken och rottingsofforna på den andra balkongen lockar ganska bra så där har man väl svaret. Men nu blev det som sagt premiär igår, bättre sent än aldrig.

 

Ja sushi blev det alltså från en nyöppnad sushirestaurang utanför vårt. Nu tänker några av er som varit med här länge ”men du gillar ju inte sushi” och det är helt rätt, jag tycker inte om det råa, men jag har ofta tänkt att ett vegetariskt alternativ skulle funka för mig då jag ändå tycker att maten är så oerhört vacker och jag vill tycka om det och så rätt jag hade och så gott det var när man slapp den läskiga fisken på. Så nu kommer jag alltid att köra den vegetariska varianten istället. Såg att det fanns bitar med bland annat sesamfrö på som jag ska testa nästa gång. Maken som annars är svårflirtad med nymodigheter när det kommer till mat har långt före mig testat sushi och tycker att det är helt okej, hans favorit är laxen. Själv är jag helt imponerad att han ens vågade testa första gången. Mera sånt darling, snart kanske vi kan äta skaldjur ihop också ;-)

 

Nu ska jag dyka tillbaka ner med näsan i mina papper igen och arbeta en sväng. Önskar er en lovely fredag och så hörs vi senare förhoppningsvis.

 

Kram kram 



Balsamicomarinerad sparris med lax & parmesan



Börjar denna tidiga fredagsmorgon med ett receptinlägg med ett litet helginspirerat recept. Perfekt förrätt eller som en rätt på buffébordet. 
 
Ingredienser 6 personer
28 st späda gröna sparrisar (ca)
Salt och nymalen svartpeppar

Marinad:
0.5 0.5 dl balsamvinäger
1.5 1.5 dl riktigt god olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering och garnering:
100 g parmesanost
8 st färskrökt lax (ca)
1 påse pinjenötter
Balsamicosirap


Gör så här:
Ansa sparrisen och koka den i 2 minuter i buljong eller lättsaltat vatten. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och smaka av. Lägg ner den varma sparrisen i marinaden och vänd runt. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna. Arrangera sparris och laxskivor på ett stort eller små fat. Hyvla över parmesan, strö på pinjenötterna, salta och peppra. Ringla till sist över lite balsamicosirap och servera med ett gott bröd. Gott!

Receptet kommer ursprungligen från Monika Ahlberg




Glöm inte att tävla om valfritt smycke!


Halsband från Nord Smycken "Fragile Earth" - Skydda vår värld!

Du glömmer väl inte av att vara med och tävla om ett smycke hos Creative Lounge. 

Du som fortfarande inte lämnat en kommentar om vilket smycke du skulle vilja vinna, gör det 

HÄR!
 
Tävlingen kommer att avslutas onsdagen den 16 september!

Sov sött nu så hörs vi imorgon igen!

KRAM ♥




Många bäckar små


En jordglob i svart & silver från designonline får symbolisera
detta inlägg. 


När jag för ett tag sedan ställde frågan vad ni ville ha här i bloggen så var de flesta av er nöjda, men någon/några ville ha lite mindre yta och lite mera eftertänksamhet. Jag tycker själv att det ytliga är alldeles för betydande i vårt samhälle. Det är som det vore viktigare hur man ser ut och vilka saker man har råd att köpa, än hur man beter sig och vad man gör för varandra, lite skrämmande faktisk. Jag är själv inte opåverkad av trender och viljan att ha materiella ting, men jag försöker att stanna upp ibland och tänka efter vad meningen med livet egentligen är. 

 

Efter min rensning hemma slog det mig vilket konsumtionssamhälle jag tillhör och att jag i stor grad själv är delaktig i denna karusell. Jag fick ett uns av dåligt samvete där bland alla prylar och sopsäckar och tog ett beslut där och då att jag vill använda mina förvärvade penningar till mer än att bara spendera dem för egen del. Jag har inte dåligt samvete för att jag handlar och jag kommer heller inte sluta att spendera mina pengar på ytliga ting. Jag har bara dåligt samvete för att jag som har råd inte gör mer för världen samtidigt.

 

Därför kommer jag från och med nu att månadsvis betala en summa till "Kooperation Utan Gränser" som är en ideell biståndsorganisation som hjälper fattiga att själva bekämpa fattigdomen genom diverse stöd. Mitt andra beslut är att även djuren ska få en bit av mitt dåliga världssamvete, så en regelbunden månadsbetalning kommer även att gå till WWF och specifikt då för bekämpningen mot utrotningen av orangutangen.

 

Så nu har jag gjort något mer än att bara vara ytlig och självisk och jag kommer att fortsätta kontinuerligt så länge jag har möjligheten. Det känns faktiskt väldigt bra kan jag meddela!

 

Vad gör du själv? 





Kantarellpaj med camembert



Godmorgon på er! Här kommer ytterligare ett pajrecept i lite höstligare format med kanatreller och camembert som jag tycker låter som en spännande smakkombination. Hinner inte skriva mer just nu då jag har ett möte i eftermiddag som jag måste förbereda inför först av allt, men vi hörs lite senare igen, jag lovar! Ta hand om er så länge, Kram ♥  

Ingredienser:

Pajdeg
3 dl mjöl
75 gram smör
1 dl Kesella

Fyllning
1 liter rensade kantareller
1 gul lök
smör till stekning
175 g camembert- eller brieost
3 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm nymalen peppar

Gör så här:
Knåda ihop degen och tryck ut pajdegen i en rund pajform med löstagbar kant som mäter cirka 24 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet. Sätt ugnen på 200 grader. Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svampen och löken i smör tills vätskan kokat in. Låt det svalna. Fördela svampen och löken i det förgräddade pajskalet. Skär osten i centimetertjocka skivor och fördela dem över svampen. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över svampen och osten. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, cirka 40 minuter. Servera med en god blandsallad!

Smaklig måltid!

Receptet kommer ursprungligen från tidningen "Topp hälsa"



Nytt under huvudet


Nya örngott designade illustratören Cassandra Rhodin för H&M Home
kom förra veckan med posten.


Har dock inte testat dem ännu, bilderna är endast arrangerade för er
skull än så länge ;-) Måste nämligen tvätta örngotten innan de kan
användas! 

 
Denna dag har varit fullkomligt strålande här i huvudstaden fram tills i eftermiddags ett tag då den klarblå himlen utbyttes mot en helgrå nyans och solen gick förlorad. Jag gick på en långpromenad direkt efter jobbet för att få motion/frisk luft och då tittade solen återigen fram och det blev en strålande kväll. En liten parantes  när jag kom ut från arbetet runt fem tiden så slogs jag av värmen. Det var som att kliva ut en högsommardag i juli och det visade sig att det var hela 24 grader varmt. Man kan verkligen inte tro att det är september det är en sak som är säker, men en aning svårt med klädvalen just nu bara.  

Idag har jag förutom att arbeta och promenerat tagit två beslut som jag är väldigt nöjd med. Ska berätta om det mera en annan dag för nu sitter jag bänkad framför Idol, tyckte att gårdagsprogrammet var riktigt bra och underhållande så ser naturligtvis även framemot kvällens program! 

Ha en skön kväll nu så hörs vi!

KRAM ♥ 




Ostpaj med fikon- & päronsalsa


Jag fick frågan för ett tag sedan om goda pajrecept. Personen ifråga skulle ha en fest av något slag i november och behövde lite tips och inspiration. Jag kom mig aldrig för att svara pga. tidsbrist men det har gnagt i mig då jag själv tycker att det är ganska trist om man inte kan få ett svar om man nu gjort sig besväret att fråga. Det är trots allt ni läsare som gjort min blogg till vad den blivit på ett sätt, för utan läsare hade jag slutat att blogga för länge sedan.


Så nu får du (Tess tror jag att du hette om jag inte minns helt fel?) ett eget inlägg med en paj som jag tycker låter god, är vacker och kanske lite extra festlig med sin salsa. Jag ska själv svänga ihop pajen nästa gång jag har en tjejmiddag då jag tycker att den låter jättegod! Ha en skön dag så hörs vi lite senare. Kram ♥


Ingredienser:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
1 ägg

Fyllning:
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
4 dl riven lagrad ost,
t ex prästost eller västerbottensost

Fikon- & päronsalsa
5 torkade fikon     
2 färska fikon
1 moget päron
2 msk grovt hackade valnötter
rucolasallad
1 msk valnöts- eller olivolja
2 tsk pressad citronsaft
flingsalt
nymalen peppar

Gör så här:

Knåda ihop degen och tryck ut pajdegen i en rund pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda den i 200 grader i 5-10. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Blanda i osten. Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, cirka 40 minuter.

Fikon- & päronsalsa
Strimla de torkade fikonen. Skär de färska fikonen och päronet i klyftor. Blanda fikon, päron, nötter och rucolasallad. Droppa över olja och citronsaft och krydda med salt och peppar. Servera salsan genast.

Smaklig måltid!

Receptet kommer ursprungligen från tidningen "Topp hälsa".




Min goda vän Ceasar


Ceasarsallad är min absoluta favoritsallad alla kategorier.

Åt Ceasarsallad idag till lunch och salladen på jobbet
är såååå god. De får alltid till dressingen perfekt där.
Funderar skarpt på att be att få receptet faktiskt
  

Just denna salladen gjorde jag i helgen som gick, gott,
gott tillsammans med lite vitt vin ute på balkongen!

Även denna dag har gått i rasande takt som de flesta dagar gör nu för tiden. Hemma efter en powerwalk som nästan fick mig att se stjärnor. Jag var helt klibbig när jag steg in genom ytterdörren och var sååå hungrig. Nu är magen mättad, jag nyduschad och nu roar brutala Per Morberg mig i "Vad blir det för mat". Jag har det med andra ord allmänt skönt i soffan och nyss klev även maken in genom ytterdörren efter en tydligen hektiskt dag så jag är inte ensam heller, mys, mys!. 

Påtal om matprogram så såg jag premiären av ”Tinas cookalong” igår och jag måste säga att jag blev rätt så besviken. Jag som älskar matlagningstv och även glada Tina, tyckte mest att direktsändningen var rörigt och uppstressad till max. Så tyvärr gick det inte riktigt hem hos mig, dock massa plus till maten de lagade. Jag kommer att göra lammfärsbiffarna med kantarelltopping framöver och även musslorna, såg hur goda ut som helst. Jag kommer säkert även att kika på programmet igen de gånger jag inte har något annat för mig, men nästa måndag blir det inget ”Tinas cookalong” för då sitter jag på premiären av "Flickan som lekte med elden" - kul det ska bliiii!

Strax ytterligare en premiär nämligen dags för Idol 2009 och jag sitter bänkad framför tv.n med fruktsallad bestående av bland annat melon, nektarin och banan toppat med valnötter, känns lagom nyttigt en tisdag. Sköt om er nu!

På återseende och varm kram ♥ 



Nu kommer mörkret


Spegeln i sovrummet är ett arvegods från min mormor.
Det romantiska i inredningsväg är väl kanske inte riktigt
jag, men jag tycker att spegeln passar i sovrummet & 
romantik i sovrummet skadar väl aldrig ;-)

Mörka kvällar kräver sina ljuskällor. Här ett Doftljus
från Durance i vanilj. Bilderna togs igår kväll!  

Lite personliga foton från vårt bröllop i maj 2008 i hög-
blanka ramar från Hemtex (tror jag) samsas även dem
på byrån.  


Har ni tänkt på hur mörkt det blir på kvällarna nu? Det var särskilt tydligt igår kväll tycker jag. Så även om dagarna är relativt ljumna och sköna ännu så är kvällarna desto höstligare med allt sitt mörker. Då är det verkligen så mysigt att krypa upp i soffan med en kopp med rykande hett innehåll, en god bok eller tidning och bara njuta av att vara inne. Som yngre så var jag inget fan av varken hösten eller vintern, men ju äldre jag blivit desto mera tycker jag om årets alla olika skiftningar. Hösten är för mig precis det jag beskriver ovan, mycket mys inne med nära och kära, tända ljus, långa mustiga middagar, krispigt rödvin i glasen och en och annan tv-serie att följa på tv. Man flyttar med andra ord nu sitt fokus från ljuset, värmen och glädjen ute till lite mera tyngd och tankfullhet inne.

 

Min tisdag ser helt förträfflig ut i kalendern oavsett ljus eller mörker, som förståligt är det så klart ljust ute nu, men om någon månad eller två till så är det även mörkt på morgonen när jag tar min dagliga morgonpromenad hit till höga huset.

 

Nu ska jag ta tag i denna september tisdag och försöka att få ut så mycket som möjligt av dagen.  Avslutar inlägget med att gratulera Alma och Hulda som har namnsdag – Grattis till er!

 

Stor kram ♥



Tävlingsdags igen tillsammans med Creative Lounge!


Så här inför den stundande hösten är det nu dags för en ny tävling här på bloggen.
Även denna gång har jag äran att få samarbeta tillsammans med webshoppen: 


 
    

För att delta i tävlingen så klicka in hos Creative Lounge, surfa runt bland alla fina smycken. Välj ut det som du önskar vinna och skriv sedan en kommentar om
vilket smycke du valt i detta inlägg.

Observera att man inte kan välja klockor eller annat, tävlingen gäller endast smycke. 
Glöm inte heller att fylla i E-postadress!

Tävlingen pågår t.o.m. onsdagen 16 september.

LYCKA TILL

UPDATE : TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD!!!




Trettiosjunde veckan är här!





Jaha så var det måndag igen och en ny vecka ligger framför mina och era fötter. En vecka som fortfarande är relativt likt ett oskrivet blad för min del. Jobb såklart i vanlig ordning och på lördag är det dags för ännu ett bröllop. Det var ju ett par veckor sedan sist, så man har hunnit att ladda om batterierna. Så på lördag är det alltså finkläderna som ska på igen och denna gång lutar det åt klänningen från VeroModa. Den känns lite lagom höstlik i sin kulör, dessutom gillar jag den skarpt så den får det nog bli som det känns i detta nu.

Hade en riktigt skön och rask promenad hit nu på morgonen och det var nästa ljumet i luften, sommaren vill inte riktigt släppa greppet ännu och för min del gör det inget alls om det är varmt ända in i oktober då blir höst och vinter förhoppningsvis inte lika lång. 

Nej nu ska jag ta tag i denna måndag så den inet rinner mig ur händerna! Sköt om er så hörs vi!

Kram kram ♥



En eftermiddag på Manhattan



Jag har hela denna söndagseftermiddag- och kväll umgåtts med Carrie, Samatha, Miranda och Charlotte från soffan och jag har så gjort x-antal gånger tidigare under årens lopp, men jag verkar aldrig tröttna. S A T C är helt enkelt en riktigt bra serie. Min skära skokartong innehållande alla seriens avsnitt har glatt mig många gånger. Skriv in 28 maj 2010 i era almanackor kära Carrie Bradshaw-älskare för då gör nämligen kvartetten comeback på vita duken i uppföljaren till första ”Sex and the city”-filmen. Behöver jag ens nämna att jag redan längtar?!

Nu ska jag ta en dusch och sedan blir det sängdags så man är pigg och alert inför den stundande veckan!

Sov gott ♥



Sköna söndag!


Söndagens brunch, miniyoghurt, juice, kaffe, krämig
äggröra, melonskivor samt en tomatröra. Gott & mättande!


Ny tidning ute i butikerna "Vårt nya hem" en inredning-
& livsstilstidning. Låter som ett magasin i min smak,
dock kan jag inte uttala mig ännu om den då jag inte
läst ut den, men det ser lovande ut.

Söndag, sköna söndag är här och jag har sovit som en prinsessa inatt. Jag tror att vetskapen om att jag har haft en massa prylar som skräpat under sängen, i skåp- och lådor länge nu har gnagt i mitt undermedvetna, så när det nu är cleant här hemma efter det att gårdagens tornado (läs jag) drog fram över var enda liten kvadratmeter här hemma så känner jag mig totalt befriad på ett underligt och tillfredställande sätt. Säkerligen därför jag sov så underbart skönt denna natt!

Nu vet jag även vad för plagg jag behöver uppdatera i min garderob. Jag vet också vad jag INTE behöver köpa och det är festliga partyklänningar för dem har jag en hel uppsjö av. Det jag däremot är i stort behov av är klassiska plagg som jag kan ha på arbetet. Det är ganska glest på den punkten då flertalet av dessa plagg jag haft sett bättre dagar och hamnade därför i en av säckarna igår. Jag behöver helt enkelt investera i vita bastoppar/linnen, nya skjortor/blusar samt en ny kostym/dräkt. När det kommer till det sistnämnda är jag förtjust i Filippa K som märke. Jag har en kavaj med tillhörande byxor i marinblått som jag köpte för hör och häpna över 13 år sedan och den fungerar ännu (byxorna har dock gjort sitt) och har inte blivit det minsta sliten trots att den är välanvänd och varit på många besök hos kemtvätten genom åren. Så det kallar jag en bra investering men nu är jag på jakt efter en variant till i svart alternativt kritstrecksrandigt.      

Efterom jag höll igång igår från åtta på morgonen till strax före klockan sju på kvällen non stop har jag inte det minsta dåligt samvete idag då jag inte tänkt ägna mig åt annat än skönt lunk här hemma. Blir några avsnitt ur den rosa skolådan med "Sex and the city" avsnitt. Såg att Sarah Jessica Parker, Chris Noth och resten av gänget i veckan som gick började filma film nummer två i New York så jag fick ett S A T C-sug av icke dess like och tänkte stilla det behovet denna söndags eftermiddag!

Ta hand om er så hörs vi !

Många kramar ♥



Äntligen ordning och reda!


Bland annat har ett av våra badrumsskåp med mina sminkprylar rensat
ur idag. Gamla uttjänta tomburkar, mascaror och annat krafs har mött
sitt öde och hamnat i soporna inte en dag för tidigt. Underbar känsla nu
så här efteråt!!! 

Gokväll mina kära cybervänner! Denna lördag kommer att gå till historien i energisynpunkt det kan jag lova er! Jag klev upp redan före åtta trots lördag och allt, men ska man hinna ta tillvara på tiden och röja bland sina tillhörigheter är det bäst att kliva upp. Jag har röjt, kastat, städat, röjt, kastat, städat och nu känns det som en total befrielse när jag kikar på de fem stora svarta säckarna som tar upp yta i gäst- och arbetsrummet här bredvid. Hur mycket skit kan en enda liten människa samla på sig? Den frågan har jag ställt mig mer än en ggn denna dag. Jag har dragit slutsatsen att jag har någonslags mani på att samla på tomlådor tillhörande elektronik prylar, (varför liksom?). Kuddar i alla olika former (kan vara bra att ha, eller?) samt papperspåsar även dem i en mängd olika former och kulörer. Nu har det mesta hamnat i säckar och ska kastas när tillfälle ges och jag är så nöjd, så nöjd. Min garderob har även den fått sig en rensning, så nu finns det plats för höstliga nykomligar. 

Nu är det soffhäng framför tv:n för maken och min del med varsin laptop i knät som gäller, härligt sociala ;-) Kikar på sista sommarkrysset för denna sommar och vad som händer mer denna kväll står fortfarande skrivet i stjärnorna. Jag kan säga att luften lite gick ur mig nu när jag äntligen hamnade i soffan. Jag har inte suttit många minuter denna dag det är ett som är säkert, har t o m ont under fötterna nu. Kanske ska muta till mig en fotmassage ;-) 

Ha en fortsatt skön kväll nu så återkommer jag imorgon igen!

Puss på er ♥



Välkommen kära helg!



Fredagskvällen har då äntligen anlänt vilket betyder för min egen del att arbetsveckan är avklarad. Jag är nyss hemkommen till vårt ljusa hem efter en sväng via matvaruaffären där jag inhandlade diverse varor, blomsteraffären där jag köpte den sedvanliga fredagsbuketten samt via utlämningsstället här i Sjöstaden där jag hämtade ut ett paket som kom i veckan.

 

Nu glider jag mest runt här hemma, piffar och donar inför kvällen. Faktiskt inte riktig bestämt ännu vad som ska serveras till middag, men jag har några olika förslag och välja mellan, så vi får se vad det blir av det hela. Ska i alla fall korka upp ett glas vin här alldeles strax och bara inandas fredagsfeeling. Tv-tablån hade inte mycket i min smak att erbjuda denna afton så vi får försöka att se till att roa oss på annat vis här hemma. Har några filmer som vi inte har sett liggandes, så man kanske kan beta av någon/några av dem om inget annat spännande dyker upp.

 

Imorgon lördag är det jag som ska se till att börja min storrensning hemma. Känns lite kul, lite utmanande och lite jobbigt allt på en gång, men efteråt vet jag ju att det bara kommer att kännas oerhört skönt!

 

Vad ska ni göra i helgen om man får vara lite nyfiken?

 

Sköt om er och ha en riktigt trevlig helg!

 

Kramar ♥  



Nytt i sminkskåpet


I förrgår kom maken hem med en present till min förvåning. Det visade
sig vara borstarna från Dior som jag skrivit om tidigare.
 
Jag blev superglad dels för att gåvan kom som en total överraskning
och dels för att jag faktiskt är i behov av en uppfräschning av både
sminkverktyg samt produkter nu så här när hösten kommer. Så tusen
tack än en gång!
 

Så är det fredag igen och man är ytterligare en vecka äldre. Som ni kan gissa är jag som alltid vid denna tid på dagen på arbetet och denna dag är inget undantag. Har precis avslutat min rapport efter lite småjusteringar och nu känns det så där underbart härligt när man är i mål med en arbetsuppgift som kanske har legat och gnagt lite så där i bakhuvudet. Är nöjd med facit i hand och beställaren av granskningen borde bli glad hon också då resultatet såg mycket bra ut. Alla nöjda och glad precis som det ska vara några timmar innan man ska vika hemåt och fira helg.

 

Helgen är fortfarande ganska oplanerad, men för den skull behöver det inte betyda att det i slutändan blir händelsefattiga dagar. Tvärt om hoppas jag på rikligt med energi, kul och sköna dagar. Jag har några saker på ”to do” listan som jag hoppas att jag har inspiration till att ta tag i och främst då att höstrensa i skåp, lådor och garderob. Skulle gärna också ta en sväng på stan för att uppgradera mig höstgarderob. Dock är det helt klart smartast att ta rensningen först, för det har alltid en benägenhet att dyka upp plagg som man glömt att man hade, så rensa först och fylla på sedan, inte tvärt om och där ska jag vara benhård även om det är lite roligare att handla!

 

Ha nu en bra fredag så hörs vi antingen lite senare eller imorgon igen!

Många varma kramar ♥ 





Starwoman på Röda mattan





Gokväll! Idag har jag fått riktigt, riktigt bra snurr på skriverierna på jobbet så jag har inte vågat släppa tangentbordet för en sekund, rädd för att tappa flytet i text och innehåll. Därför har ni tyvärr fått stryka på foten lite granna under dagen som gått, men nu när jag är hemma och har lite tid över ska ni få ett litet inlägg innan det är dags för kvällsmat!


Ända sedan jag läste ut Stieg Larssons Millennium trilogi i somras och efter att jag sett första filmen ”Män som hatar kvinnor” har jag längtat till att film nr två ska gå upp på biograferna. Den 18 september är det äntligen dags för premiär över hela vårt avlånga land, men redan fyra dagar innan, alltså måndagen den 14 september är det galapremiär för skådespelarna i filmen, regissörer och andra kändisar. Ja ni vet en sådan där tillställning med leende celebriteter på röda mattan och med en skvallerpress som likt hungriga vargar jagar de mästerligaste bilderna. Denna kväll har maken och jag kommit över VIP-galabiljetter till filmen med tillhörande dryck, tilltugg och mingel bland berömdheterna. Det är Nordisk Film, SF Bio och Yellow Bird som bjuder in till Sveriges första och största publika gala - Hur kul som helst om ni frågar mig. Jag ser mycket framemot att se filmen då jag fullkomligt älskar böckerna, men även att få vara med och betrakta detta spektakel på röda mattan. Så ni som roas av ytligheter i denna blogg kan se framemot min närvaro på premiären av ”Flickan som lekte med elden” och har ni tur knäpper jag kanske några bilder om jag kan med. Eller bättre upp jag kanske hamnar tillsammans med Nyqvist och Rapace i "Hänt i veckan" ;-) *Skämtar*

Nyfiken på filmen? Du kan se trailern HÄR!

Nu är det dags för mig att att svänga ihop något att äta denna kväll och sedan blir det nog endast tv-mys för min del. Önskar er en skön kväll!


Stor kram ♥

Ps, Är ni fler än jag som tycker att blogg.se har blivit oerhört segt det senaste men också att textraderna i inläggen hamnar knepigt och ihop? Eller är det bara jag som har problem? Mycket irriterande i vilket fall! Ds




Onsdagslugn på balkongen


Kvällens måltid; räkor, lite majonnäs, rostat bröd och ett glas isvatten.
Avslutade med en bit rabarbersmulpaj.


Andra halvan av denna onsdag har bjudit på sol och värme, precis motsatsen till morgonens hällregn. Så vädret  tog sig rejält i kragen skulle man kunna säga. Promenerade utmed vattnet hem som vanligt och jag blev riktigt svettig så väl hemma hoppde jag direkt in i duschen och sedan hamnade jag nyduchad ute på balkongen med en hög med tidningar samt en skål med räkor, isvatten och en rostad brödskiva. Enkelt men gott och precis lagom eftersom jag tidigare idag har ätit laxpudding på jobbet vilket är ganska så stabbig mat tycker jag med sin lax, potatis och äggstanning, dock väldigt gott. En av paradrätterna köket på jobbet gör tycker jag. (Intresseklubben måste väl ljubla när jag helt totalt menlöst rablar vad jag satt i mig denna dag ;-))

Onsdagskvällen bjuder inte på mycket av intresse. Ska se finalen av "So you think you can dance" kl 22, innan dess ska jag läsa mer ur mina tidningar och bara ta det lugnt. Tror och hoppas nästan att jag kommer att somna en sväng i soffan också, känner mig nämligen tömd på energi i dessa dagar och är trött som en liten myrslok ;-)

Hur har er dag varit? Bra hoppas jag!

Stor kram och sköt om er ♥




Regntung onsdag!


Expedithyllan i vågrätt läge i vårt arbetsrum. Jag har fått frågan vad jag
använde för färg när jag målade om våra ekfanér möbler hemma samt
korgarna i bokhyllan...

...Och svaret är att jag använde Alcros SERVALAC AQUA Grundfärg och
Alcros SERVALAC AQUA Halvblank i färgen 401 vit. Det enda förarbetet
jag gjorde var att torka av möblerna samt korgarna med Målartvätt från
BIO Kleen. Lycka till! 

Idag var det mindre trevligt att sticka ut nosen genom ytterdörren då det faller regn med en väldig energi från himlen till och från. Jag lyckades såklart(!) trippa iväg i lågskor slipad som jag är och dessa blev redan efter en kort promenadsträcka vattenfyllda, så nu sitter jag här med nakna fötter och känner mig allt annat än professionell. Skorna ligger på tork och jag får väl tacka för att jag inga möten har denna dag i alla fall, utan att jag kan sitta här och gömma mig och hoppas att torkningsprocessen sker snabbare än snabbt. Tänker dock tillbaka på den underbara dag vi fick till skänks igår och då känns det ändå lite bättre och ganska okej att det faller droppar från himmelssfären denna onsdag. 


Min dag ser ut som alla andra dagar i detta livets evighetshjul, men även det är som jag tidigare skrivit helt okej för min del. Det känns helt enkelt tryggt att veta vad jag har att göra och att jag har något att ägna mig åt.


Nej, det blir inte roligare än så här just nu, ta vara på dagen så hörs vi senare förhoppningsvis! 


Kramar ♥   



Nacka Strand Yacht Club


Här har jag tillbringat timmarna efter jobbet denna tisdagseftermiddag.
Verkligen hur läckert som helst...

Sjönära och i snygg marin miljö, perfekt en em och
kväll som denna soliga tisdag.

Min favorit staty "Gud Fader på himmelsbågen" designad
Carl Milles kunde jag njuta av under några timmar.


Utsikten är magnifik över Stockholmsinlopp...

Gillar de väderbitna solstolarna som till hör yacht klubben

I väntan på maten ett gott hembakat kumminbröd med en
god egengjord färskost som dock inte kom med på bild

Någon av er undrade igår varför maken inte är med på
så många bilder, men det är på hans egen begäran han
inte förekommer så ofta. Dock bjuder jag på en bild på
honom i väntan på maten :-)


Makens middagsmat.. Ni ser hur otålig han är över mitt
eviga fotande, fick hejda honom att inte kasta sig över
maten direkt ;-)

Min goda fisk- och skaldjursgryta. Kan absolut rekommenderas! 

En helt fantastiskt ljuvlig sensommarkväll med runt 23-24 grader varmt i luften har vi här denna afton. Inte ett moln klär himlavalvet och maken och jag är precis hemkomna från Nacka Strand där vi hängt efter jobbet på yacht club och ätit en bit god mat på Restaurang J. Blev en Fisk- och skaldjursgryta med tomat, paprika, rotfrukter, aioli och parmesanost för min del. Maken körde på lite mer manlig måltid med grillad kalventrecôte, kryddsmör och pommes frites. Sedan satt vi bara där och njöt i solskenet och såg det ena och andra fartyget glida förbi, segelbåtar och en och annan motorbåt samsades även dem i det glittrande blå vattnet. På andra sidan Saltsjön kunde vi blicka ut över de stora slottsliknande villorna ute på Djurgården. Sämre kan man verkligen ha en vanlig tisdag efter jobbet. Absolut en bra start på september tycker jag, fortsätt så hela september och oktober ut så kommer jag bli en lycklig själ.

Väl hemma mötes jag av en nästintill religös upplevelse, för bland posten låg ett brev från styrelsen i vår förening och i skrivelsen stod att läsa att en container kommer att ställas upp framöver till vårt förfogande. Det är ju helt ärligt som om någon ovan där läst mina tankar (eller blogg för all del ;-)) med tanke på vad jag skrev i tidigare idag. Jag blev sååå glad, tänk att en container får mig att le likt ett barn på julafton, det går verkligen utför med mig det är en sak som är säker ;-)

Nu blir det en dusch och sedan lite soffhäng, tv-tittande samt bloggläsande innan det blir tidig sänggång. Jag är nämligen så sjukt trött dessa dagar att jag knappt vet ut eller in. Detta med kräftskivor är totalt livsfarligt, så ska ni på några framöver akta er de tar musten ur en totalt!

Sköt om er och på återseende i vanlig ordning!

Kramar ♥



Halstrad rödtunga med krämig svamprisotto



"Har du sett herr kantarell..."? Ja du kanske till och med kan plocka ut den förvällda höstskörden ur frysen. All god matsvamp kan användas till det här receptet och slösa om du har råd för gott ÄR det! Man kan naturligtvis servera annat än fisk till, en god köttbit fungerar säkerligen minst lika bra =)

Ingredienser
- 4 personer
700 g rödtungsfiléer
800 g färdig risotto, (följ beskrivning på paketet)
200 g svamp, efter tillgång
100 g riven parmesanost
ca 50 g hackad schalottenlök
2 knippen hackad persilja
1/2 citron

Gör så här:
Stek svampen i smör. Fräs löken mjuk i separat gryta även här i lite smör. Blanda svamp, lök och hälften av persiljan tillsammans med risotton. Späd med kycklingbuljong vid behov så att den känns riktigt krämig. Tillsätt parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Rödtungan halstras i het panna i lite olivolja. Salta, peppra och servera. Pressa citronen över fisken och risotton. Till sist, strö rikligt med hackad persilja över alltihop.

Tyvärr minns jag inte vart receptet kommer ifrån ursprungligen!




Välkommen första september!


Det är inte för att höstmånaden September gjort entré
som jag bjuder på kladdkaka med färska hallon & blåbär 
idag. Utan bilden är från i fredags då vi bjöd svärmor & 
hennes väninna på middag som avslutades med fika.
Fatet kommer från Hemtex. Vasen med rosorna Åhléns 

Jag hade inte bakat själv tyvärr då jag var i viss tidsnöd,
men jag dekorerade den i alla fall själv med de färska
bären ;-) Serverades med Creme Fraiche smaksatt med
rivet citronskal & florsocker.
 

Köpta även med mig muffins hem. Här på ett fat med
fot från SagaForm. Till höger skymtar mitt etagefat
från JellyBean som jag fick i julklapp för snart två år
sedan.

Jag har den senaste tiden blivit så slarvig. Jag sprider ut mina prylar över hela lägenheten likt en tornardo som drar fram. Jag stökar ner i mitt lilla dressingroom på två röda och kläderna ligger över allt. Fattar inte vad det är som hänt, jag som är ordningen själv annars har plötsligt tappat kontrollen hemma. Känner att jag har för mycket prylar (eller för litet utrymme kanske, välj själva vad ni tror ;-)). Har ibland god lust att bara beställa en container och sedan gå igenom allt jag äger och har och sedan ge bort eller bara kasta, kasta, kasta! Nu kommer inte det hända kanske att jag fyller en container, men det känns som en ordentlig höstrensning är något som jag bara måste ta tag i och det illa kvickt. Tidigare om åren har jag allt emellanåt lagt ut saker på Tradera, men inte nog med att jag nu tydligen blivit en slarver, jag är lat också och orkar inte med allt ”tjafs” det kan bli med oseriösa köpare. Så därför har jag istället samlat kläder, skor och andra prylar på hög och då kommer man tydligen till stadiet som jag nu "plötsligt" befinner mig i – Totalt kaos i min annars så städade värld och det stressar mig!

Idag är det första September som sagt och efter lunch kommer jag att sitta i ett förvaltningsmöte hela eftermiddagen. Sist vi hade liknande möte var för ett kvartal sedan så förhoppningsvis finns det saker att ventilera så att man slipper sitta i ett av de där mötena som egentligen är helt menlösa (de jag får myror i brallan av som jag tidigare skrivit om)

Förövrigt hoppas jag att ni har en härlig dag och jag har hört ryktas från flera säkra källor denna förmiddag att det är strålande sol i söder. Här är det än så länge ganska mulet, men det ska tydligen lätta även här i eftermiddag och jag ser faktisk redan mer och mer blå himmel från mitt fönster så det stämmer nog!

På återseende!

Stor kram ♥




RSS 2.0