Fiskfilé i hummersås



Startar dagen med ett eget komponerat recept till er som gillar receptinlägg. Rätten är sååå god och inte det minsta komplicerad att tillaga.

Ingredienser -
två personer
2 st fiskfiléer t.ex Sjötunga, (använde pangasiusfilé sist funkar det oxå) 
2 dl cremè fraiche
2.5 dl matlagningsgrädde
2-3 msk hummerfond
rikligt med dill
en klick smör
salt och peppar

Sockerärtor & räkor till dekoration

Gör så här:
Lägg fileérna i en ungsäkerform (använder du inte färsk fisk så måste fisken tinas före går inte att lägg i frysta filéer) Salta och peppra fisken. Koka upp grädde och cremè fraiche tillsammans med hummerfonden samt dill. Låt den sedan såsen reducera dvs så att vätska kokas ner så att såsen blir mer koncentrerad i smakerna, klicka i en klick med smör mot slutet av kokningen. Häll sedan vätskan över den råa fisken och sätt in formen i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Servera sedan med kokt potatis, socker ärtor och skalade räkor. Riktigt gott!

Kommentarer
Postat av: Abbe

Det låter kanongott. Ett recept att spara

2009-08-19 @ 10:08:26
URL: http://abfabimedelaldern.wordpress.com/
Postat av: Magdalena

Ser gott ut, du lägger alltid upp det så fint o visst e det kul :) Jag gör det ibland men e jag riktigt hungrig så lägger jag där e plats för då blir hela tallriken full :)

2009-08-19 @ 10:38:29
URL: http://smultronros.webblogg.se/
Postat av: Carolines hemligheter

Vilken toppenrätt, enkel att tillaga och verkar vara riktig god. Den skall jag testa här hemma helt klart :-)



Kram i solgasset!

2009-08-19 @ 10:49:38
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Therese

Bra med ett fiskrecept - är helt enkelt inte bra på att tillaga fisk.. =) Hoppas denna dag blir lika bra som gårdagen.. Kram

2009-08-19 @ 11:17:07
URL: http://smastadslivet.blogg.se/
Postat av: Therese

Bra med ett fiskrecept - är helt enkelt inte bra på att tillaga fisk.. =) Hoppas denna dag blir lika bra som gårdagen.. Kram

2009-08-19 @ 11:17:35
URL: http://smastadslivet.blogg.se/
Postat av: Livet hemma hos Linda

Mmmm, det ser gott ut! Håller med dig om att det måste vara enkelt att laga mat. Är det för krångligt blir det inte lika kul.



KramKram

2009-08-19 @ 12:10:00
URL: http://lindablogg.blogg.se/
Postat av: Jenny

Så gott det lät! Detta ska jag absolut testa! :)

Kram

2009-08-19 @ 13:41:34
URL: http://jensisdagbok.blogg.se/
Postat av: Susanne

Detta låter supergott!



Skall prova receptet senare i veckan.



Ha en bra dag!



kram

2009-08-19 @ 13:46:07
URL: http://susannes.blogg.se/
Postat av: Malin S

Ha ha, vi hade nästintill samma kvällsmat igår. Fast jag körde sejfilé, paprika, pressad citron & persilja istället. Och så hade jag det inte i ugnen. Kanske inte var så lika ändå... men annars var det lika ;)

2009-08-19 @ 16:27:04
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: Tina

Hej Anna,

Har följt din blogg ett tag och tycker verkligen att det är en trevlig stund då jag dagligen får ta del av din tillvaro. Provade förresten receptet ovan igår och det var verkligen en lyxig rätt av annars ganska enkla ingredienser! Mums!!



Ha det gott!

2009-08-30 @ 18:55:58
URL: http://ettkortogonblick.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0