Kantarellpaj med camembert



Godmorgon på er! Här kommer ytterligare ett pajrecept i lite höstligare format med kanatreller och camembert som jag tycker låter som en spännande smakkombination. Hinner inte skriva mer just nu då jag har ett möte i eftermiddag som jag måste förbereda inför först av allt, men vi hörs lite senare igen, jag lovar! Ta hand om er så länge, Kram ♥  

Ingredienser:

Pajdeg
3 dl mjöl
75 gram smör
1 dl Kesella

Fyllning
1 liter rensade kantareller
1 gul lök
smör till stekning
175 g camembert- eller brieost
3 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm nymalen peppar

Gör så här:
Knåda ihop degen och tryck ut pajdegen i en rund pajform med löstagbar kant som mäter cirka 24 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet. Sätt ugnen på 200 grader. Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svampen och löken i smör tills vätskan kokat in. Låt det svalna. Fördela svampen och löken i det förgräddade pajskalet. Skär osten i centimetertjocka skivor och fördela dem över svampen. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över svampen och osten. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, cirka 40 minuter. Servera med en god blandsallad!

Smaklig måltid!

Receptet kommer ursprungligen från tidningen "Topp hälsa"

Kommentarer
Postat av: Angelica

Hej!

Det lät riktigt gott.

Ha en bra dag hoppas det är bättre väder hos er idag.

kram

2009-09-10 @ 10:01:10
URL: http://angelicalivia.blogg.se/
Postat av: Edit

Verkar kanongott! Måste provas. Det var bra att du tog med en bild på pajen så man kan visa hur resultatet "skulle" bli när man sätter fram sin egen ihopsjunkna paj....

Postat av: Kantarell tanten

Så satikens gott! Bara älskar kantareller!



Egenplockade??????



Ha en underbar torsdag kväll!



PÖSS!

2009-09-10 @ 22:57:30
URL: http://suzanita.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0