Halstrad rödtunga med krämig svamprisotto



"Har du sett herr kantarell..."? Ja du kanske till och med kan plocka ut den förvällda höstskörden ur frysen. All god matsvamp kan användas till det här receptet och slösa om du har råd för gott ÄR det! Man kan naturligtvis servera annat än fisk till, en god köttbit fungerar säkerligen minst lika bra =)

Ingredienser
- 4 personer
700 g rödtungsfiléer
800 g färdig risotto, (följ beskrivning på paketet)
200 g svamp, efter tillgång
100 g riven parmesanost
ca 50 g hackad schalottenlök
2 knippen hackad persilja
1/2 citron

Gör så här:
Stek svampen i smör. Fräs löken mjuk i separat gryta även här i lite smör. Blanda svamp, lök och hälften av persiljan tillsammans med risotton. Späd med kycklingbuljong vid behov så att den känns riktigt krämig. Tillsätt parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Rödtungan halstras i het panna i lite olivolja. Salta, peppra och servera. Pressa citronen över fisken och risotton. Till sist, strö rikligt med hackad persilja över alltihop.

Tyvärr minns jag inte vart receptet kommer ifrån ursprungligen!


Kommentarer
Postat av: C

Åh risotto! Det e ju så gott men har aldrig vågat mig på att laga det...får nog göra det nu... :)

2009-09-01 @ 15:43:49
URL: http://everydayisunique.wordpress.com
Postat av: Wojtan

Ser ljuvligt gott ut, även om jag föredrar att göra risotton själv.

Kantareller är verkligen mega gott och jag hoppas hitta några i helgen.



Åsa

2009-09-01 @ 15:59:24
URL: http://www.wojtansblogg.se
Postat av: Maria

Gud så gott det ser ut! Det här receptet kommer jag absolut testa inom en snar framtid ;) De recept jag testat, som du har delat med dig av, har alltid gjort succé! Hoppas du har en fin dag! Kram

2009-09-01 @ 16:13:14
Postat av: jenny

Ja du, nu blev man hungrig!

2009-09-01 @ 18:37:59
URL: http://jennyk.blogg.se/
Postat av: Jennie

Mitt första inlägg tada



Risotto är jättelätt att göra det finns bara tre saker att komma ihåg; 1. Lämna inte spisen. Det kan bränna vid på studs. 2. Rör rör rör. Åt ett håll! Det gör att kornen behåller sin form o inte riskerar att gå sönder. 3. Buljongen ska småputtra.



Enl kockarna på tv ska risotto endast vara en rätt eftersom hela grejen är att allt tar smak av varann. Så gott en höstkväll, riktig comfort-food. Så därför bjuder jag på mitt risottorecept. Tar det lite kort för det mesta av det står på rispaketet.



Fräs schalottenlök och skogssvamp i olivolja

Häll därefter i Avorioris (ta det från Risenta - det är bäst) och fräs det ett tag

Häll på vitt vin

Späd med puttrande grönsaksbuljong. Lite i taget. Låt koka ihop och rör om.

Smaka av efterhand för att testa när riset är färdigkokt

Mot slutet häller du i korven (Hel mjölad liten salami)

Riv ner parmesanost (el Grana Padano) i risotton

Bon Appétit!

2009-09-02 @ 08:26:19
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Jennie:

Välkommen hit och tack snälla för ditt recept på risotto. Det lät riktigt gott med salami i, måste testas! Ha en skön dag! Kram

2009-09-02 @ 08:59:45
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Anna

Schysst att sukta med dessa ljuvliga risottorecept när man är vrålhungrig!

2009-09-02 @ 11:36:00
URL: http://leosmammas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0