Halstrad rödtunga med krämig svamprisotto

"Har du sett herr kantarell..."? Ja du kanske till och med kan plocka ut den förvällda höstskörden ur frysen. All god matsvamp kan användas till det här receptet och slösa om du har råd för gott ÄR det! Man kan naturligtvis servera annat än fisk till, en god köttbit fungerar säkerligen minst lika bra =)
Ingredienser - 4 personer
700 g rödtungsfiléer
800 g färdig risotto, (följ beskrivning på paketet)
200 g svamp, efter tillgång
100 g riven parmesanost
ca 50 g hackad schalottenlök
2 knippen hackad persilja
1/2 citron
Gör så här:
Stek svampen i smör. Fräs löken mjuk i separat gryta även här i lite smör. Blanda svamp, lök och hälften av persiljan tillsammans med risotton. Späd med kycklingbuljong vid behov så att den känns riktigt krämig. Tillsätt parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Rödtungan halstras i het panna i lite olivolja. Salta, peppra och servera. Pressa citronen över fisken och risotton. Till sist, strö rikligt med hackad persilja över alltihop.
Tyvärr minns jag inte vart receptet kommer ifrån ursprungligen!
Åh risotto! Det e ju så gott men har aldrig vågat mig på att laga det...får nog göra det nu... :)
Ser ljuvligt gott ut, även om jag föredrar att göra risotton själv.
Kantareller är verkligen mega gott och jag hoppas hitta några i helgen.
Åsa
Gud så gott det ser ut! Det här receptet kommer jag absolut testa inom en snar framtid ;) De recept jag testat, som du har delat med dig av, har alltid gjort succé! Hoppas du har en fin dag! Kram
Ja du, nu blev man hungrig!
Mitt första inlägg tada
Risotto är jättelätt att göra det finns bara tre saker att komma ihåg; 1. Lämna inte spisen. Det kan bränna vid på studs. 2. Rör rör rör. Åt ett håll! Det gör att kornen behåller sin form o inte riskerar att gå sönder. 3. Buljongen ska småputtra.
Enl kockarna på tv ska risotto endast vara en rätt eftersom hela grejen är att allt tar smak av varann. Så gott en höstkväll, riktig comfort-food. Så därför bjuder jag på mitt risottorecept. Tar det lite kort för det mesta av det står på rispaketet.
Fräs schalottenlök och skogssvamp i olivolja
Häll därefter i Avorioris (ta det från Risenta - det är bäst) och fräs det ett tag
Häll på vitt vin
Späd med puttrande grönsaksbuljong. Lite i taget. Låt koka ihop och rör om.
Smaka av efterhand för att testa när riset är färdigkokt
Mot slutet häller du i korven (Hel mjölad liten salami)
Riv ner parmesanost (el Grana Padano) i risotton
Bon Appétit!
Jennie:
Välkommen hit och tack snälla för ditt recept på risotto. Det lät riktigt gott med salami i, måste testas! Ha en skön dag! Kram
Schysst att sukta med dessa ljuvliga risottorecept när man är vrålhungrig!