Hittat rätt i sushidjungeln


Gårdagskvällens sushi. Den fyrkantiga tallriken kommer
från Duka, skålen med soya kommer fårn Åhléns.


Så är fredagen här och sista arbetsdagen för denna vecka. Solen leker helt ensam på den indigofärgade himlen. Strax är det helg och ledighet igen – Härligt!

 

Vi hade en riktigt mysig gårdagskväll med sushi ute på lilla balkongen. Första gången vi åt en middag på den sidan av lägenheten faktiskt. Galet egentligen att man inte utnyttjar den balkongen mera med tanke på att det är kvällssol plus att man har fin utsikt över Sjöstaden, men storleken och rottingsofforna på den andra balkongen lockar ganska bra så där har man väl svaret. Men nu blev det som sagt premiär igår, bättre sent än aldrig.

 

Ja sushi blev det alltså från en nyöppnad sushirestaurang utanför vårt. Nu tänker några av er som varit med här länge ”men du gillar ju inte sushi” och det är helt rätt, jag tycker inte om det råa, men jag har ofta tänkt att ett vegetariskt alternativ skulle funka för mig då jag ändå tycker att maten är så oerhört vacker och jag vill tycka om det och så rätt jag hade och så gott det var när man slapp den läskiga fisken på. Så nu kommer jag alltid att köra den vegetariska varianten istället. Såg att det fanns bitar med bland annat sesamfrö på som jag ska testa nästa gång. Maken som annars är svårflirtad med nymodigheter när det kommer till mat har långt före mig testat sushi och tycker att det är helt okej, hans favorit är laxen. Själv är jag helt imponerad att han ens vågade testa första gången. Mera sånt darling, snart kanske vi kan äta skaldjur ihop också ;-)

 

Nu ska jag dyka tillbaka ner med näsan i mina papper igen och arbeta en sväng. Önskar er en lovely fredag och så hörs vi senare förhoppningsvis.

 

Kram kram 

Kommentarer
Postat av: jessi

Nu blir jag sugen på sushi!!! Gillar mest vegetarisk men även lax och räkor. Det får nog blir Sushi mat i helgen tror jag!



Jag är på strålande humör idag, är feberfri o mycket piggare!!!



Ha en härlig fredag söta Anna!

2009-09-11 @ 11:10:58
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag tyckte inte om sushi i början och framförallt inte misosoppan. Jag ville verkligen tycka om det så jag smakade lite då och då. Idag älskar jag sushi och även misosoppan. Laxen är min favvo. Hoppas du får en skön helg!

2009-09-11 @ 11:31:46
URL: http://leosmammas.blogg.se/
Postat av: Dareling

Sushi är en favorit här, även om jag också var väldigt skeptisk i början. Kunde inte alls med det råa, men nu är jag fast! Säkrar dock lite och beställer med bara lax och räkor. Det andra ser lite läskigt ut tycker jag ;)

2009-09-11 @ 11:47:30
URL: http://dareling.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Halloj!



Åh, finns det vegetarisk sushi? Det hade inte jag fattat, fniss! (Lantis-Rebecca som bott 12 år i stan, hm...) Det kanske vore något för mig då, för jag fixar inte heller rå fisk, urk! Vad är det i istället?



Massor kramar och ha en härlig helg!

2009-09-11 @ 13:00:45
Postat av: Magdalena

Är inte heller så förtjust i det råa, men älskar de runda rissakerna och avocadosushin!

2009-09-11 @ 13:19:41
URL: http://smultronros.webblogg.se/
Postat av: Maria

Sushi är jättegott och jag äter det nog varje vecka. Det tog lite tid för mig att tycka om det + att jag var ingen hejare på att äta med pinnar i början, så jag tyckte att det var så krångligt och pinsamt. Kändes som att jag var den enda som inte hade snits på pinnarna ;) Håller mig till lax, avocado och "rullarna". Miso-soppan är en riktig favorit! Vad är det för "knyten" som du har på tallriken? Blev nyfiken =) Hoppas du har en underbar fredag och att du får en riktigt härlig helg! Stor kram

2009-09-11 @ 13:22:39
Postat av: Jessica

I vanliga fall älskar jag sushi, men som gravid klarar jag inte ens lukten!

2009-09-11 @ 14:16:09
URL: http://invitedtojessica.blogspot.com
Postat av: Miia - There´s no place like home

Hmm, jag är väldigt skeptisk mot sushi... ;)



Härligt med fredag & helg! Önskar dig och din andra hälft en mysig helg, kraaamar

2009-09-11 @ 14:55:04
URL: http://theresnoplacelikehome.webblogg.se/
Postat av: sofie

är alldeles ny besökare på din sida, och måste få berömma din blogg här! lagom mkt text och fina bilder - och vilken fantastiskt fin lägenhet ni har! jag älskar också att ha det ljust och vitt vitt vitt hemma, så blir ju massa inspirerad! :) trevlig helg!

2009-09-11 @ 15:03:40
URL: http://sofls.blogg.se/
Postat av: Nadia

Jag älskar verkligen sushi! Eftersom du bor i sjöstaden måste jag tipsa om Onzo som ligger ca 15-20 minuters promenadväg (eller 2 minuters bilväg) därifrån, deras mammasushi (= utan rå fisk) köpte jag säkert en gång i månaden då jag var gravid. Sedan har dem även vegetarisk sushi på menyn, men den har jag aldrig provat.

2009-09-11 @ 15:47:04
URL: http://byhappyfamily.wordpress.com
Postat av: Sandra

Önskar dej en härlig helg! Kramar

2009-09-11 @ 16:08:17
URL: http://kanssandraa.blogg.se/
Postat av: C

Har aldrig smakat sushi...kanske borde testa :)

2009-09-11 @ 16:23:29
URL: http://everydayisunique.wordpress.com
Postat av: Annie

Det finns ju sushi med skaldjur på, typ jätteräka. Kanske något för dig? Jag tycker dom är jättegoda

2009-09-11 @ 17:06:02
Postat av: Ann-Louise

Jag har aldrig ätit sushi då jag inte gillar lax och "den där fisken" men har förstått att det vegetariska är helt ok. Kul att höra att du tyckte det också då kanske man vågar!



Känner sig lite handikappad när det kommer på tals då man inte gillar det...



Äter mycket vegetariskt hela tiden men vill inte bli helt vegetarian, skulle sakna vissa maträtter för mycket.



Hoppas din fredag varit bra och att kvällen blir skön!!



KRAM

2009-09-11 @ 18:08:57
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Malin S

Jag skippar också fisken (förutom jätteräkan som är god). Det som kallas mamasushi brukar innehålla de godaste. Missa inte sesamfröna nästa gång ! Detta är supergott med massa sesam och att sedan doppa i sojan =)

Massa kramar.

2009-09-11 @ 20:17:43
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0