Getost, honung & rosmarin


Ny spännande smak på crème fraiche gourmet:

Getost, honung & rosmarin, klassiska smaker som passar
till många olika maträtter året om

Hittade en ny crème fraiche gourmet på ICA Maxi i fredags. Som ni vet sedan tidigare så är jag barnsligt förtjust i varianten med "saffran och tomat" och använder den väldigt ofta här hemma både till fisk, fågel, omelett eller som den är till kokt pasta när jag har bråttom. Arlas nya smak "getost, honung och rosmarin" är utvecklad av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009. Är supernyfiken på denna nya variant med klassiska smaker som passar till många olika maträtter året om, laxen på sommaren, rödbetorna på hösten och lammet på vintern. Ska bli spännande att svänga ihop något med denna som bas framöver, lovar återkomma med ett smakutlåtande.   

Så är vi alla inne i den åttonde veckan detta år. Jag klev precis ut ur duschen och ska nu fixa till mig för att sedan bege mig mot jobbet. Ett arbetsplatsmöte under denna morgon står på min agenda, förövrigt ser det ut som jag själv kan styra över timmarna denna måndag. Veckan kommer bjuda både på utvecklingssamtal, hantverkarbesök och köksbänksbeställning. Önskar jag kunde skriva att det stundar ett frisör besök också, men det får jag vänta på en vecka till.     

Nu måste jag skynda mig på här, önskar er en bra start på veckan.

Många kramar ♥


Kommentarer
Postat av: Rebecca

God förmiddag!



Inte bara vi som tycker det är praktiskt med dessa creme fraicher med smak att använda till mycket i matlagningen. :) Och gestost lät gott -måste prova!



Hu, vad kallt det var denna morgon! -22 visade termometern innan jag traskade iväg...!



Massor kramar!

2010-02-22 @ 08:39:09
Postat av: Mirka

Spanade också in den där nyheten när jag var i affären senast. Kunde bara inte ha fantasi nog att komma på vad jag skulle ha den till. Saffran och tomat är också en favorit här hemma, i enkelheten att bara hälla den över en bit fisk och skjuts in i ugnen.

2010-02-22 @ 10:55:18
URL: http://mirkajohanna.blogg.se/
Postat av: BLONDETTY

Den är urgod!

2010-02-22 @ 14:16:05
URL: http://www.blondetty.blogspot.com/
Postat av: madde

MMM det låter gott den måste provas! Det e så smidigt med de smaksatta creme fraicherna.



Trevlig vecka



Kram

Postat av: Camilla W

Syrran jobbar på Arla så jag fick ett helt lass strax innan den kom ut i kyldisken! Mycket god är mitt betyg (hällde över kyckling, lök och paprika), Nackdel att den är väldigt fet och med fördel spädes med mjölk eller dyl, såklart på bekostnad av smaken...

2010-02-22 @ 15:29:04
Postat av: Cia

Hejsan,

Bra tips med crème fraichen, låter som en god smak som man måste testa :-).

Ha en bra dag!

Kram

2010-02-22 @ 15:32:11
Postat av: Linda

Vi lagade en kycklingröra med den creme fraichen i här hemma förra veckan och den var verkligen supergod. Så den kan jag varmt rekommendera:)



Trevlig måndagskväll /Kram

2010-02-22 @ 18:18:00
URL: http://lindablogg.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Camilla W:

Åhh jobbar hon på Arla, jag kan tänka mig att bli sponsrad med "saffran och tomat" varianten ;)



Ska bli spännande att smaka denna nya variant, synd att den är så fet. Men säkert goood!



Kram kram

2010-02-22 @ 21:47:20
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Camilla W

Ja, med marknad och produktutveckling :) Brukar också hinta om att jag gärna kvalitetssäkrar saffransvarianten kontinuerligt hihi.

kram!

2010-02-22 @ 21:55:31
Postat av: Emelie

Jag tänkte jag skulle prova den idag, blir antagligen något med kyckling och klyftpotatis. Får se vad det blir. har du provat den än?

Förresten är vi helt tokiga i saffran och tomat smaken vi med. Mumma!

2010-02-23 @ 12:00:58
URL: http://emeliesamjolie.blogg.se/
Postat av: Anci

Köpte med mig den smaken jag med, när jag spanade in den i mejerihyllan för ett tag sedan. Dock blev jag inte alls förtjust tyvärr... (Kan iofs ha att göra med att jag inte är ett så stort fan av chevré haha).

Annars går smaksatta creme fraicher åt som smör här hemma, och favoriten är Fetaost & soltorkade tomater från Milko.

Kram!

2010-02-23 @ 16:41:57
URL: http://aanci.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0