Kycklingpasta med tomat & saffran
Jag är svag för pasta i alla dess former. Tycker att det är lätt, enkelt och tillsammans med ett gott rödvin är det en favoriträtt på helgerna hemma. Schlagerpastan från i lördags har ni här ni som ville ha receptet:
Ingredienser
Kycklingfilé
Purjolök
2 st tomater
2 dl crème fraiche gourmet saffran & tomat
1 dl matlagningsgrädde
6 msk matlagningsvin (rött)
Salt & peppar
Valfri pasta
Gör så här:
Dela kycklingfilén i lagom bitar, stek i olivolja, salta och peppra. Tärna tomat och skär purjolöken tunt, fräs alltsammans med kycklingen en stund. Tillsätt matlagningsvin, crème fraiche samt matlagningsgrädde, låt koka tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med ev. mer salt och nymalen svartpeppar. (OBS! tänk på att inte smaka av såsen innan kycklingen är riktigt färdig). Blanda ihop sås med nykokt pasta och servera med tärnad tomat, hyvlad parmesan samt lite grönt på toppen.
Receptet är mitt egenkomponerade.
MUMS!=)
Du har inte funderat på att starta ett eget cateringsfrima. Du kan ju så mycket om mat du och Katta :)
Gud så gott de där såg ut!:)
Detta ska jag testa det ser gott ut