Mina hallontryfflar med kanel



Här har ni mina första tryfflar jag gjort ever. Blev riktigt bra och GODA. Hårt skal av ljuschoklad och ett krämigt innehåll av mörkchoklad och hallon med en liiiten touch av kanel. Dessa godingar kommer att få åka med ner till mamma och pappa på jul, tänkte bjuda släkten på ett smakprov :-)

Ingredienser
150 g frysta hallon
1 dl grädde
1 msk honung
300 g mörk choklad i bitar 
Kanel

Gör så här:
Koka upp grädde och honung och dutta i liiite kanel. Lägg i chokladbitarna och rör om så att choklade smälter. Rör ner hallonen och mixa samman smeten. Häll upp smeten i en smörpappersklädd form. Ställ in i frysen i ca 2 timmar så smeten stelnar så pass att man kan skära upp den i lämpliga bitar och rulla till kulor. Ställ sedan in dem några timmar igen i frysen (jag ställde in dem över natten). Doppa dem i ljust smält choklad (krävs runt 250 g) och låt stela i kylen. Voilà tryfflarna är klara!

OBS! Mixa gärna hallonen först och sila dem innan ni häller dem i grädden. Då slipper man de små kärnorna/fröna från hallonen. Jag gjorde det inte, stod inte i receptet, men så här vis av erfarenheten kommer jag göra det nästa ggn då jag tycker det ibland fastnar i tänderna, bara ett litet tips! Vi får köra på tandtråd heeeela julen :-) 

Kramar & lycka till ♥

Kommentarer
Postat av: Malin S

Duktig du är!!! De ser helt otroligt goda ut och vackerheten (finns det ett sådant ord?!) är maximal. Jag kan dock garantera att jag inte ska göra dem. Försökte mig nämligen på julgodis ikväll för första gången någonsin. Tror inte att min fudge blir ätbar ha ha! Rocky Roaden kanske funkar dock. Vi får se =) Kram kram.

2009-12-21 @ 22:34:43
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: björken

Såg ju GOTT ut. Själv har jag inte vågat mej på tryfflarna än =) Kvällen har däremot bjudit på tillverkning av mozartkulor och snöbollar...har dock inte smakat än =) Väntar till julafton =) Ha en god jul!

2009-12-21 @ 22:35:09
URL: http://lifeofbjork.blogg.se/
Postat av: Susanne

Låter gott!



Kram och sov gott

2009-12-21 @ 22:45:19
URL: http://gronanyanser.blogg.se/
Postat av: Elin

MMMMmmmmm..... Vad gott och vilken fin bild, som vanligt här inne på din blogg :) Sov sött

2009-12-21 @ 23:17:41
URL: http://elinslilla.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Malin S:

Vackerheten finns nog inte, hehe, men bra ord tycker jag ;-) Sleep well och dina fudge blir säkert goda bara du som är självkritisk om du inet bränt vid smeten vill säga ;-) Kraaam



Björken:

Faktiskt inte så svårt tycker jag, detta receptet var enkelt så testa vett´ja :-) Mozartkulor tycker jag låtr avancerat, men ack sååå gott! Kram kram



Susanne:

De är goda också :-) Kram



Elin:

Tack rara, kramar

2009-12-21 @ 23:21:27
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Hej Anna!



Tryfflarna ser onekligen väldigt fina ut och jag förstår att de är goda! :)

Jag har haft små tankar på att göra hemmagjorda punchrullar ("dammsugare") i år. Vi brukade alltid göra det hemma och hemmagjorda sådana smakar fantastiskt; helt annorlunda än köpta och tusen ggr godare. Har dock inte bestämt mig än. Det är lite omständigt även om det inte direkt är svårt... Vi får se.



Massor kramar!

Ps. Jösses, idag är det ju dagens före dagen före dopparedagen!

2009-12-22 @ 05:47:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0