Vit chokladtryffel med kanel och lingon



Detta recept tycker jag låter lite annorlunda med sin smakkombination bestående av lingon och kanel. Eftersom jag är förtjust i båda ingredienserna plus att vitchoklad inte är så fel det heller, så kanske man skulle ta och testa dessa söta saker. Ska enligt säker källa dock vara ganska mäktiga men man behöver ju inte sätta i sig alla på en gång - eller? ;-)

Vit chokladtryffel med kanel och lingon
250 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 tsk kanel
1 dl frysta lingon
florsocker
vit choklad att doppa tryfflarna i


Gör så här:

Hacka 250 g choklad. Lägg i en skål med grädden, värm över sjudande vattenbad och rör tills all choklad har smält. Låt svalna i rumstemperatur. Blanda i kanel och lingon. Ställ in tryffelsmeten i kylen och låt den stelna. Doppa en klick av smeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula (25 enligt receptet, jag gjorde några fler). Lägg kulorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ställ in tryffelkulorna i frysen i ca 1 timme. Smält vit choklad i en skål över sjudande vatten. Doppa tryffelkulorna i chokladen. Lägg tillbaka dem på plåten och låt stelna. Förvara i kylskåpet.

Recetet kommer från systrarna Eisenman. 


Kommentarer
Postat av: Stämningsfullt

Mmmm verkar jättegott!

2009-12-16 @ 20:39:51
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0