Haircare



Jag skrev härom sistens att jag vanligtvis tvättar mitt hår en gång i veckan. Jag har sedan något år tillbaka helt enkelt vant av håret med att bli tvättat varje/varannan dag vilket mitt hår mår bra av och det blir på grund av avvärjningen heller sällan fett. Om det mot förmodan blir det applicerar jag lite torrschampo och vips blir det som nytvättat igen.  

Här är några fler tips som jag brukar hålla mig till när det gäller mitt hår: 


Använd schampo med måtta

Försök tvätta håret mer sällan, användning av schampo dagligen sliter på håret.
Använd alltid balsam.
Använd alltid mängder av balsam. Dock inte i hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna.
Borsta aldrig blött
Borsta aldrig håret när det är blött. Håret är elastiskt och extra skört i blött tillstånd. Red istället ut med en stortandad kam istället.
Knut
Ha håret uppsatt i knut så ofta som möjligt det skyddar topparna från slitage. Jag sover alltid med håret uppsatt i en knut mitt på huvudet a´la lilla My. Det skyddar och håret blir dessutom automatiskt lockigt när jag släpper ut det på morgonen. Perfekt stylingtips och du sparar en massa tid.
Undvik hårfönen
Fön och plattång är onda mot håret. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Jag använder aldrig fön, plattång eller locktång på vardagarna.
Färgningar
Färgningar sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.
Klipp igenom håret
Är du risig i håret se till att du får håret ordentligt igenomklippt. Bort med alla frissiga och torra toppar. Sparar du till långt hår ingen idé att spara ut hår som är risigt. Bara att börja om från början med just en rejäl igenomklippning som sagt. 
Klipp inte av
Klipp inte för mycket när du väl fått bort de frissiga håret (se föregående punkt). Hår växer ca 1 cm i månaden och om man går till frisören varje/varannan månad och klipper av 3-4 cm så kommer håret inte att bli längre, var bara noga med att hålla efter kluvna hårtoppar.
Inpackningar
Ge ditt hår en lång, skön inpackning, det ger extra näring och skydd. Jag gör inpackningar varannan vecka och då brukar jag applicera inpackningen i håret och sedan gör jag en fläta som jag sover med över natten.
Rengör regelbundet
Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum med schampo. Verktygen blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller och andra läskigheter.
Tona håret! Om glansen har falnat, så kan du skaffa dig en fejkad glans! Det finns massor av fina toningar att ta till. Toningen lägger sig som ett skyddande lager runt dina hårstrån. 
Tänk på maten
Tillsist ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår.

Lycka till!  


Kommentarer
Postat av: modellmini ♥

Vilka bra tips, tack! Men jag måste tvätta varannan eller var 3:e dag, annars skulle jag känna mig som att ha ett stort paket smör på håret, urk! Hmm, jag ska nog börja försöka vänja mig... Sen det där med balsam också, jag applicerar balsam i hela håret, annars hade jag aldrig kunnat borsta genom mitt hår efter tvätt.



KRAM modellmini

2009-12-14 @ 07:40:05
URL: http://modellmini.blogspot.com
Postat av: Anna

Tack för tipsen! Du har ju verkligen ett fantastiskt hår så det där är ju värt att prova. Dock får jag nog låsa in mig från omvärlden om jag ska tvätta håret en gång i veckan. Jag fegbörjar med varannan dag...



Kram på dig

2009-12-14 @ 08:22:33
URL: http://ochliterosa.blogg.se/
Postat av: Sofia

Tack för tipsen!



Du har verkligen ett drömhår :) Kanske blir det uppnåeligt om jag följer dina tips. Det var nämligen inte så många jag kunde bocka av på listan ;)

2009-12-14 @ 09:32:22
Postat av: Maken

Tack för alla tipsen, funderar på att spara ut :-)

2009-12-14 @ 10:10:27
Postat av: Rebecca

Halloj!



Du är klok du Anna! Många bra råd där. :) Själv försöker jag enträget att få längre och mera jämntjockt hår. Använder alla knep jag kan och det kan behövas då jag av naturen har tunna små strån. :/



Massor måndags-kramar!

Ps. Insåg idag att det ju är jul nästa vecka! Nästa vecka, jösses! Jag hänger inte med riktigt! ;)

2009-12-14 @ 14:46:15
Postat av: Anonym

Tack för hårtips!



Hoppas du får en härlig julig vecka 51, snart är det julafton. Visst går tiden fort! Gäller att mysa o njuta av tiden innan.



KRAMISAR sötis

2009-12-14 @ 17:20:23
Postat av: jessi

Tack för hårtips!



Hoppas du får en härlig julig vecka 51, snart är det julafton. Visst går tiden fort! Gäller att mysa o njuta av tiden innan.



KRAMISAR sötis

2009-12-14 @ 17:21:00
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: Marie

Ha,ha ! Vad rolig din man är! Han har verkligen humor. Tack för alla tips men jag är rädd att jag kommer att fortsätta som vanligt med hårtvätt var o varannan dag + lite blåst från min hårfön! Ha en fortsatt trevlig vecka och en underbar jul! kram Marie

2009-12-14 @ 18:18:17
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Modellmini:

Ett paket smör i håret, hmm ja det låter ju sååå där ;-) Men jag tror att alla kan vänja håret att inte behövs tvättaas lika ofta, dock får man hålla sig hemma under avvänjningstiden ;-) Ha en mysig kväll! Kram kram



Anna:

Ja man kan ju fegbörja, man ska ju känna sig bekväm själv såklart =) Ha en mysig kväll! Kram kram



Sofia:

Jag vet ju inte om tipsen funkar för andra, men du får väl testa och se ;-) Ha en mysig kväll! Kram kram



Maken:

Haha - lyckas mina tips ¨på dig, så borde det funka för de flsta - haha du är rolig du ;-) Puss



Rebecca:

Jag har själv inte särskilt tjocka hårstrån, men MÅNGA är de. Hoppas du lyckas där med ditt utsparande :-) Ha en mysig kväll! Kram kram



Jessi:

Åhh tack det samma!!! Ha en mysig kväll! Kram kram



Marie:

Haha - ja han är en rolig prick den ;-) Mina tips är bara mina, säger inte att de funkar på andra överhuvudtaget, så kör på ditt ;-) Ha en mysig kväll! Kram kram



2009-12-14 @ 18:31:06
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Magdalena

Bra tips! Jag har oxå avvänjt mitt hår och tvättar det en till två ggr i veckan. De går att vänja av o under tiden man gör det kan man ta torrschampo för att man inte ska känna sig för ofräsch.

2009-12-14 @ 20:16:48
URL: http://smultronros.webblogg.se/
Postat av: Maken

Det kan räcka att du står för skönheten i familjen :-) Men jag förstår nu att hårmassagen inte är en bidragande faktor, så den får jag sluta med ;-)

2009-12-14 @ 20:36:02
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej Anna,



T A C K!! för dina tips! Skall följa dem och se ifall jag kan få lila fint hår som du! :o)



KRAM Jessica E

2009-12-14 @ 22:03:27
Postat av: Sofia

Tack för tipset från mig med.

Jag undrar om du brukar använda några produkter i håret?



Kram

2009-12-15 @ 09:20:13
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Sofia:

Jag använder inte så mycket styling produkter, spray för att få lite hållbarhet på lockar är väl i stort sett det enda. Vissa dagar inget alls =)



Kram

2009-12-15 @ 09:30:15
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Noelia

Hej Anna! Tack för alla bra tips om håret. Jag undrar bara vilken torrschampo du använder och hur du aplicerar den. Tack för en underbar blogg!

2009-12-15 @ 22:17:19
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Noelia:

Tack snälla, vad kul att du gillar bloggen.



Torrshampot jag använder är detta:



http://starwoman.blogg.se/2008/november/mitt-torrschampo-och-jag.html#comment



Kram och godnatt!

2009-12-15 @ 22:45:37
URL: http://starwoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0