Dagen i svartvitt


Sjal på denna torsdag. Bilden är lite oskarp, men ni ser 
nu att mina ögon börjar bli normala igen, yippie!


Dagens profil, man har inte roligare än man gör sig en
mulen dag i juni. Jag ser i o f s gravallvarlig ut.. ;-)

 

Igår hann jag inte med fler inlägg än det jag skrev på min lunchrast, men nu är jag tillbaka för er som möjligen kanske har saknat ett och annat inlägg de sista timmarna ;-) Eftersom jag alltid måste beröra vädret var eviga dag så kan jag meddela att det är mulet och disigt i huvudstaden denna torsdag. Inte det minsta junilikt och inte heller idag får de som tar studenten en strålande dag sett ur vädrets synvinkel i alla fall.


Satt igår kväll och läste in mig lite i fallet som inträffat i Stureby med den mördade 15 åriga flickan och jag tycker att hela händelsen är surrealistisk och nästan som tagen ur en obehaglig film. Om man ska tro på de rykten som florerar så ska en 16 årig flicka påtagliga gånger bett sin pojkvän i samma ålder att han skulle bevisa sin kärlek till henne genom att döda den nu avlidna flickan som hon tydligen var svartsjuk på?! Enligt medierna skulle flickan som sitter misstänkt för att uppsåtligt fått en annan person att begå ett mord vara av begåvad natur. Men för mig är det allt annat än begåvat att man kan gå från tanke till handling och med berått mod släcka någon annans liv. Var finns spärrarna? För sådana har ju det flesta normalt funtade personer. Alla kan vi tänka elaka tankar, men de flesta av oss förstår bättre än att sedan förvekliga tanken till en brottslig handling. För mig är det vidare helt ofattbart att killen i sin tur är så ursäkta '"jävla dum" att han skrider till verket, vad har det med kärlek att göra? Om man ska tro det som skrivs ska de tillsammans ha planerat det hela under två veckors tid vilket gör det ännu ruskigare. Hade det varit något som hände i stundens hetta hade jag kanske kunnat förstå det lite mera, men nu är det ingen annat än fullständig kallblodighet. De är så unga, hade hela framtiden för sina fötter och nu har de förstört sina liv. Hur trodde de att de skulle kunna lyckas komma undan med något sådant här? Reglerna om straff för anstiftan är det samma som för gärningsmannen då man anser det som om personen själv vore gärningsman. Ja det hela är så fruktansvärt onödigt och jag lider verkligen med anhöriga och vänner till den bortgångna flickan. Vår planet är ibland en riktigt hård värld att leva i!


Nu ska jag försöka att släppa tankarna på ovanstående och återgå till arbetet, lunchstunden är över. Var rädd om varandra och glöm inte tala om för dem ni älskar att ni gör det, man vet ingenting om morgondagen!


Kram på er!


Kommentarer
Postat av: Maria

Kikar in här idag. Märks att du såg Grey´s anatomy igår ;-) ??? Jag håller med om att mordet är helt fruktansvärt. Jag känner även med föräldrarna till pojken och flickan som är anklagade. Tänk att leva med att ens barn gjort något liknande, med frågor om att kunnat märka, förhindra och att de förstört sina liv. Svider i ett mammahjärta att barn och unga skadar varandra och sig själva så.



Hoppas du får en fin torsdag.

2009-06-11 @ 12:58:50
Postat av: sofia

Instämmer helt i det du skriver... en fruktansvärd tragedi för alla inblandade. Mina tankar går till flickans familj, så hemskt att de förlorade sin fina dotter.

2009-06-11 @ 13:11:28
Postat av: Annas inspiration

Fina du,

vad skönt att du börjar se ut som ditt vanliga jag.



Mordet är fruktansvärt, hur kundet det går så fel??? Det är långt mellan ord & handling



ha en bra torsdag



Kram Anna

2009-06-11 @ 13:25:11
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag håller med dig! Det är helt sjukt att något sådant händer. Vart är samhället på väg när barn mördar barn? Ok tonåringar... men ändå! Det känns som att samhället blivit så mycket tuffare och hårdare än när man själv var i den åldern... Eller har jag fel? Kanske även beror på om man är uppvuxen här i Sthlm eller i en mindre stad. Hur som helst är det en stor tragedi som inte borde hänt. En tjej blir berövad sitt liv och två personer har samtidigt förstört sina egna liv och kommer få leva med detta i resten av sina liv. Bara det känns som ett straff i sig.



Du är ursöt som vanligt och dina ögon ser ju jättefina ut =) Jag blir glad för din skull att du har blivit bättre. Hoppas du har en riktigt härlig torsdag trots mulet väder. Stor Kram



2009-06-11 @ 13:29:32
Postat av: Anna

Usch vad hemskt det är. Som mamma till en liten kille är jag orolig att han ska hamna i "fel" kretsar. Det är min värsta mardröm att han ska bli kriminell eller utföra något liknande som i detta fall. Jag ryser bara jag tänker på det. Försöker vara en sån bra mamma som möjligt men man vet ju inte hur framtiden ser ut.



I eftermiddag ska jag i alla fall njuta av när han och hans dagiskompisar sjunger för oss samt visar oss sina alster de har skapat under våren på förskolan.

2009-06-11 @ 13:34:11
URL: http://leosmammas.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Maria:

Du har så rätt, jag lider med pojken och flickans föräldrar också, fruktansvärt verkligen för alla inblandade!



Och ja, jag såg Greys igår, tårarna flödade. Shit vilket bra program det är...



Ha en fin torsdag du också!



kram kram



Sofia:

Ja hemskt är det verkligen! Ha en bra torsdag! Kram



Annas inspiration:

Ja precis det är långt från tanke till handling och ändå häder det, sorgligt! Ha en bra torsdag! Kram



Maria:

Jag håller med, tycker också att det känns "hårdare" än när jag växtre upp, men jag är iofs uppvuxen på landet i en liten by så det kan ju var askillnad kanske, men vet inte om dte har betydelse.. Tack för dina snälla ord, känns så underbart med mina ögon så det går inte att beskriva =) Ha en bra torsdag! Kram



Anna:

Så tänker jag precis som du, jag har inga barn ju, men om jag skulel få så kommer jag oroa mig för allt ont som kan hända dem och att de kan hamna i fel sällskap...



Låter som en urgullig eftermiddag, hoppas ni får en mysig stund! Ha en bra torsdag! Kram

2009-06-11 @ 13:42:57
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Emelie

Vacker som vanligt! Skönt att ögat börjar återgå till det normala!



Usch, det är så tragiskt med flickan i Stureby!

En tjej som hade hela livet framför sig!

Tänker på både hennes och förövarnas familjer...

Fruktansvärt att förlora någon man älskar men det måste vara minst lika hemskt att någon man älskar visar sig vara "någon annan" och kan göra något så hemskt och kallblodigt...



Man ska vara rädd om dom man har nära och precis som du säger- man vet aldrig vad morgondagen för med sig... Tur är väl det!



Ha en bra dag sötis! Kram



2009-06-11 @ 14:10:02
URL: http://emmi82.blogg.se/
Postat av: STYLEMIND

Jag håller med dig.. är så himla hemskt och sorgligt. För några dagar sen ramlade jag över hennes blogg av en slump:

http://thresrojo.blogg.se/

där hon skriver om hur nervös hon var för balen m.m. jag får tårar i ögonen bara jag tänker på det!



(ps. svara gärna i min blogg)



KRAM Jenny

2009-06-11 @ 15:35:58
URL: http://stylemind.blogg.se/
Postat av: Anette

Ja hela den där händelsen är så grymt sorglig...

2009-06-11 @ 19:26:02
URL: http://nettansliv.blogg.se/
Postat av: Guldkant på Livet

Kan du vackra kvinna någonsin ha onormala ögon, skulle inte tro det: ) du är jättesöt och sjalar kan man inte få för mycket utav!



Blåbärschoklad lät gott!



Hos mej visar jag sommarens träskor idag!! Mari.

2009-06-11 @ 19:54:07
URL: http://guldkantpalivet.blogspot.com/
Postat av: Sue

Tycker alltid att du är lika vacker!!!!!!! Fusk! hihi



Usch för mordet! De var ju så fruktansvärt onödigt!!!!!!



Puss på dig finaste!

2009-06-11 @ 19:58:15
URL: http://suzanita.blogg.se/
Postat av: Miia - There´s no place like home

Vad fin du är raring!



Skönt att ögonen börjar bli bättre, kraaam!

2009-06-11 @ 20:33:06
URL: http://theresnoplacelikehome.webblogg.se/
Postat av: Jennica - Pieces of Jen

Usch ja, det är så fruktansvärt hemskt. Har läst hennes blogg och hon ju fram emot balen och sommarlovet så mkt... usch, obegripligt.

kramar

2009-06-11 @ 22:59:38
URL: http://piecesofjen.blogg.se/
Postat av: Söffi

Hej Annisen!

måste säga att ditt inlägg är jättebra skrivet! Jag, som du, är jätteberörd över mordet du beskriver. Så otroligt svårt att fatta att det kan gå så långt och så fruktansvärt fel! Stackars, stackars alla berörda... suck.



Hoppas vi ses snart! KRAM

2009-06-12 @ 14:46:39
Postat av: Minnas underbara värld

Du är ju SÅ VACKER människa!!!

2009-06-13 @ 10:11:14
Postat av: Therese

Va skönt att ögat fixat till sig! Lika söt som alltid.

2009-06-13 @ 13:40:04
URL: http://likie.webblogg.se/
Postat av: Areyanna

Jätte vacker! Härligt att det löst sig med ögat=)

2009-06-15 @ 13:30:38
URL: http://areeyanna.blogg.se/
Postat av: Areyanna

Fruktansvärt!!! Helt sjukt och overkligt!! Men det känndes ännu knepigare å öppna tidningen den dagen då min mamma blev mördad exakt samma natt... kusligt, ... otäckt och förfärligt, ..R.I.P Mother<3<3<3

2009-06-15 @ 13:32:27
URL: http://areeyanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0