Nationaldagen!


En liten svensk flagga pryder balkongbordet denna 6 juni
då det som bekant är vår nationaldag denna soliga söndag.

Sveriges Nationaldag är här! Idag borde vi ut och vifta med vår vackra flagga, dressa oss i nationaldräkt och fira vår nation med pompa och står, men det är inte riktigt så i detta avlånga land. Vi har aldrig fått till det såsom norrmännen. De kan verkligen det där med att fira sin nationaldag. Var för många år sedan i Oslo den 17 maj och det var det festligheter kan jag lova, tyvärr blir det aldrig samma här hemma i Sverige. Även om vi de senaste åren försökt ta efter norrmännens glada firande (vi har ju t o m fått 6 juni som en allmän helgdag (röd dag i almanackan) sedan något år tillbaka) men jag tycker mest (tyvärr) det känns rätt så konstlat om ni frågar mig. Vi har det helt enkelt inte i oss, det är ingen levande tradition helt enkelt. Men jag har iallafall tagit fram en liten svensk träflagga på bordet dagen till ära, men någon sverigedräkt äger jag inte så det blir nog inte mer än flaggan som vittnar om nationaldagen i detta hem.

Vaknade för någon timma sedan och har sedan hunnit med frukost på balkongen med kokt ägg, jordgubbar med mjölk, te och mackor. Extra gott att sitta ute och äta när solen gassar. Som sagt nationaldagen idag, kanske ska svänga ihop en picknickkorg och ta med maken ut en sväng lite senare och fira nationaldagen på det sättet. Vi får se helt enkelt, tar denna söndag som den kommer, skönast så utan en massa måsten.    

Önskar er en fin nationaldag!

Kramar ♥
  

Kommentarer
Postat av: M A L I N H E

Vad ska du göra idag då? kram :)

2010-06-06 @ 13:12:19
URL: http://malinhee.blogg.se/
Postat av: Zandra

Ååå hoppas ni fick en härlig nationaldag!

Här blir inget mer extravagant än grillning till kvällen, så svenskt och så sommar :-D

Ha en mysig söndag.

KRamar

2010-06-06 @ 15:27:04
URL: http://lillalallas.blogg.se/
Postat av: christin

Vilken söt zink-kruka för blommor! :) Hoppas du har en fin dag

2010-06-06 @ 19:33:21
URL: http://christinsshopping.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Christin:

Tack, det är faktiskt en kruka i trä och inte zink ävn om man kan tro det :-) Tyckdr den är jättesöt, har fått den av min kära svärmor.



Hoppas du också haft en riktigt fin dag!



Kram/Anna

2010-06-06 @ 19:37:25
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Sjantka

Så sant, hemma i Norge är det verkligen fest på nationaldagen! Blir nästan lite väl mycket ibland! Men de e klart, i Norge har det ju "alltid" varit så, nu ska svenskarna plötsligt fira "på riktigt", när den dagen blivit röd och allt! Kanske blir mer tradition om några år? Själv e jag ingen firare alls, så för mig e de som alla andra härliga dagar ;) njut av solen ni verkar ha, här i Ske-å är det mulet och kallt! kram*

2010-06-06 @ 19:45:45
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Sjantka:

Ja i Norge kan ni ;-) Ja vem vet om några år kanske även vi får till lite mer firande. Vad tråkigt att ni har mulet och kallt, här har varit jättefint, inte supervarmt runt 19-20 grader men i solen är det ju varmt. Hoppas solen kommer till er i veckan. Kramkram

2010-06-06 @ 19:49:41
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Linda

Härligt, vi har oxå flaggat idag!

2010-06-06 @ 21:42:57
URL: http://lindaingvarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0