Måndag i Sjöstadshemmet


Sjöstadshemmet sett från en annan vinkel. Kom på tidigare att jag ofta fotar
från samma vinkar här hemma, så idag bjuder jag på lite "nytt".

Väldigt skönt att vara tillbaka på hemmaplan igen efter denna rivstart till måndag. Visste ju om att det skulle bli full fart som jag skrev i morse och det har minsann gått i ett från det att jag satte min fot innanför svängdörrarna på gatuplan 7 till dess att jag sedan lämnade samma dörr nio timmar senare. Så nu tycker jag allt att jag är välförtjänt av en lugn och skön måndagskväll med mys och lite läsning.

 

Började nämligen igår på ännu en bok av Kajsa Ingemarsson som heter ”Lyckans hjul”. Har bara plöjt runt 20-30 sidor hittills så har ännu inte fått mig någon direkt uppfattning om boken, men den lät helt okej i beskrivningen. Hennes förra bok jag läste ”Små citroner gula” tycker jag var okej, men kanske lite väl trivial och förutsägbar i vissa lägen. Känns som jag hade kunnat skriva en liknande själv. Får som sagt se vad jag tycker om de denna.    

 

Fick förresten trevligt besök på kontoret idag av kollegan Helena som just nu är hemma mammaledig med sin lille Viktor. Den sex månaders babyn charmade alla med sitt superglada humör och tjocka kinder. Kändes väldigt ofattbart när flera kollegor påpekade  att det snart är min tur att komma dit och hälsa på när vår lilla myra sett dagens ljus. Fortfarande inte fattat detta att vi förhoppningsvis ska bli föräldrar innan året är slut. Nästan så det snurrar runt i skallen på mig när jag tänker på detta, vad vi gett oss in på maken och jag? Vilken ansvar...

Nu ska jag fixa något enkelt till middag. Hoppas ni får en bra kväll!

Kramar/Anna ♥

Kommentarer
Postat av: Sofie

Äh, det kommer gå så bra så. Du kommer in i mammarollen på en gång! Och du kommer gå där och trippa på kontoret med din lilla bebbe som du inte gjort annat i livet! ;-)



Jag har läst Lyckans hjul men ärligt talat så minns jag ingenting av den, vilket inte är ett gott omdömme i sig.. :S



Hoppas du gillar den!



Vila skönt nu!

Kramar

2010-09-27 @ 18:57:23
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Annie

Visst är det omvälvande att få sitt första barn. De flesta av oss tänker nog, likt dig, vad har vi gett oss in på? Hur ska vi klara detta? etc. Men jag kan trösta dig med efter några dagar, eller kanske ngn vecka, så känns det som om den nya lilla familjemedlemmen alltid varit där och det mesta känns både naturligt och självklart.



Underbara BVC finns ju alltid tillhands med råd och stöd om det är ngt man undrar.



Ni kommer bli toppenföräldrar du och maken! De bästa lilla Myris kan få:-)



Kram och ha en trevlig afton!

2010-09-27 @ 19:01:38
Postat av: Emma från Kastberga

Du har ett så vackert hem!



Kram

2010-09-27 @ 19:03:41
URL: http://kastberga.wordpress.com
Postat av: Madde

Det stoltaste ansvar man kan ha:)

2010-09-27 @ 19:06:39
URL: http://mrsmaddy.blogg.se/
Postat av: Sofie

Men vad irriterande att länken inte funkade, det är den svarta, med spets på armar och i ryggen (men man kan ändå ha bh). Och den kostar bara 149:- !!! :-)

Finns i rosa och grått. Här är en länk till ett collage där klänningen är med: http://litendelavmig.se/2010/september/begar.html



Men du, min karl kan inte heller fota ordentligt men jag har gnällt och skällt så mycket att det börjar ge sig lite. Men han fick även efter denna gång en hel del reprimander av mig.. Numer får jag behålla huvud men inte fötter... ;-) Tycker absolut att du ska ta en klänning och dra ut i skogen!! :)



Kramar

2010-09-27 @ 19:10:07
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Sofie

PS! Ang det där med babyprylar så har jag istället gått helt bananas på klädshoppingbiten. Satt igår och vek alla kläder och herregud... Tänkte göra ett inlägg om det senare.. ;)



2010-09-27 @ 19:11:28
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Sofie

Ang min vän som fick en Nova idag! Jag blir helt frustrerad när jag hör och ser folk som fått barn. Kan inte tiden bara gå lite snabbare nu? Känns som om man aldrig varit något annat än gravid.. Längtar så...



:)



Men snart får du din.. och några veckor senare så är det min tur.. snart så... iaf mindre än 100 dagar!



Kramis!

2010-09-27 @ 19:14:02
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Emma

Tack söta du fär grattishälsningen! Alla mår vi fint & jag har faktiskt mått ganska bra under veckorna som gått. Endast lite illamående & sug i magen dem första veckorna.



Jag tokgillar verkligen er öppna spis som hänger på väggen hemma hos er! De är väl en sådan som man kan elda med gas i?

Måste köpas då vi skaffar oss större boende! : - )



Kan verkligen förstå dig i de du skriver om att du/ ni ska bli föräldrar! Ofattbart tror jag till den dagen då man är där(om man ens förstår då! ; - ) )



Önskar dig en jättemysig kväll!



KRAMAR //Emma

2010-09-27 @ 19:27:38
URL: http://jemsi.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Jag tyckte Citronboken var riktigt enkel och den gav mig inte så mycket, hoppas den bok du läser nu är bättre!

Barn är ett stort ansvar men ett angeläget sådant. Man bär med sig en oro hela tiden men också en förväntan och dessa känslor har man nog livet ut. Men gud så tråkigt det vore utan!!



Kram

2010-09-27 @ 19:47:36
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Tella

Åh, vad mysigt med en sån där kamin. Visst är det en "fejk" ? Men den ger verligen ett sådant behagligt intryck! Skulle vara kul å se fler bilder från ert hem :)

2010-09-27 @ 20:04:29
URL: http://tellas.blogg.se/
Postat av: Nilla - Blogg and Babies

Tack för din kommentar :-) Mycket inspiration till mitt hem (och köket) har jag hittat i din blogg faktiskt, tycker att det ser så lugnt och rofyllt ut i erat hem.



Visst är det ett ansvar att få barn, men att bli förälder har så många underbara sidor - så ansvaret kommer så fullständigt naturligt tillsammans med all den kärlek som man känner för det lilla livet <3



Hoppas att ni får en fortsatt underbar kväll!



Kram

2010-09-27 @ 20:12:36
URL: http://nillalala.blogg.se/
Postat av: Anette

Hejsan!! Vad fint ni bor. Ja, det är ju ett stort ansvar att få barn men jag tror att ni klarar det galant. Ha nu en skön måndagskväll. Kraam Anette

2010-09-27 @ 20:28:13
Postat av: Carolines hemligheter

Vilken härlig bild, jag gillar verkligen ljusen i förgrunden som ger den en cool inramning :-)



Ja, visst är det svårt att ta in att en ny, riktig liten människa är på väg ut i livet och att det är man själv som förälder som under många år kommer att vara av total livsavgörande betydelse för den lille krabaten! Mäktigt, overkligt och otroligt spännande :-)



Hoppas att du har en skön kväll, kramar till dig!

2010-09-27 @ 20:42:39
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Stämningsfullt

Hej!

Ni kommer att klara det galant :) Myyysigt att ha all den första tiden framför sig! Själv börjar jag jobba igen på fredag.... Iofs bara 50% första månaden men jag hade gärna stannat hemma med lillan ett tag till!

Kul att få se en annan vinkel av ert fina hem :)

Ha en bra kväll.

Kram Vanja!

2010-09-27 @ 21:35:40
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com
Postat av: Nina

Åh, du kommer klara det galant! Det är jag säker på! Vi pratade om det för några dagar sedan när vi var ute på middag på tu man hand maken och jag att ingen av oss kunde förstå att vi för bara dryga halvåret sedan levde utan vår lillkille. Vad fattigt och tomt livet utan honom skulle vara!

2010-09-27 @ 21:45:35
URL: http://ninabloggar.blogspot.com
Postat av: Jill

Den är så fin den "öppna spisen" jag har ju en likadan... har precis lagt upp ett inlägg där den är med :) så fina så!!! du är så fantastiskt duktig på att fota. vad använder du för kamera? kram

2010-09-27 @ 21:57:28
URL: http://jillh.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmamman

Ja, det ÄR svårt att ta in det under graviditeten, att man faktiskt ska bli mamma! Trots att jag hade genomgått hela proceduren en gång innan, så var det liksom svårt att förstå att man snart skulle ha ännu en bebis i sina armar. Men jag lovar, du finner dig supersnabbt i mammarollen :-)



Kram & Gonatt!

2010-09-27 @ 21:57:46
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

TILL ALLA:

Tack till er som skrivit så snällt om att vi kommer klara det galant med lillmyra. Rara ni =) Kramar



Emma:

Spisen kan man använda en speciel gel/vätska och elda i så det kommer lågor precis som en riktig brasa, men det blir ingen värme utan bara för syn skull =) Kram



Tella:

Ja det är en fejk men man kan använda en speciell gel/vätska och elda i den så det kommer lågor precis som en riktig brasa, men det blir ingen värme utan bara för syn skull =) Kram



Jill:

Tack snälla. Ja jag gillar spisen och tycker den passar så bra där den hänger. Vet inte vad vi skulle haft där annars =)



Jag använder ant min systemkamera från Canon eller som här min lilla digitalkamera en Canon Ixus!



Kramar



2010-09-27 @ 22:08:17
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Josefin

ja du, man kan inte föreställa sig hur livet kommer bli som föräldrar. Det enda vi vet med säkerhet är att livet kommer förändras med en liten i livet. Underbart! :)



Kram

2010-09-27 @ 22:10:38
URL: http://www.vitamagnolia.blogspot.com
Postat av: Rebecca

God Morgon!



Ja visst är det ett stort ansvar, men som många skrivit här ovanför, så är jag helt övertygad om att det kommer gå bra för er. :) Däremot får man inte glömma att det är en stor omställning; livet blir aldrig detsamma igen. En av mina väninnor fick barn för några mån sen och hon har fått kämpa (och kämpar) hårt med denna omställning; något som ändå inte är ovanligt, men det sällan pratas om. Det kan vara svårt att kunna ta barnet "till sig" och "vilja" ta det med hem från BB, att plötsligt hamna i denna uppgift med det 24 timmars jobb barnet kräver osv. En del klarar omställningen lätt och tycker det är det naturligaste i världen, medan en del kan må väldigt dåligt. Huvudsaken är att man försöker vara så väl förberedd som man bara kan och inte tänka att man är en dålig förälder om man upplever det hela jobbigt. Mina andra väninnor som har barn, brukar säga att livet de levde innan var "lyx", men att de inte skulle byta bort det i efterhand. ;)



Ha en fin dag, vännen!

Massor kramar!

2010-09-28 @ 06:02:20
Postat av: Rövarmamman♥

Så vackert hem!!:)

2010-09-29 @ 11:21:15
URL: http://roxenmo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0