Höstdagsjämning



Idag är det höstdagsjämning och vi går sakta men säkert mot mörkare tider 
och har så egentligen gjort sedan runt midsommar men först nu man börjar
tänka på det. 

Trots alla mina timmar i sovande tillstånd under gårdagskvällen har jag denna eftermiddag varit supertrött och satt och kippade med ögonlocken framför datorn redan innan klockan passerat 14 och då kändes resterade timmar kvar av arbetsdagen oändligt långa, men jag höll mig vaken och jag var något så när effektiv i alla fall. Dock underbart när jag väl kunde kasta in handduken, ta på mig min svarta trench från Zara och slänga väskan över axeln och traska hemåt.

 

Tidigare, innan jag blev gravid hade jag inga som helst problem med att sitta kvar både en och två timmar på eftermiddagarna när jag hade ångan uppe, men nu så ska jag villigt erkänna att jag inte dröjer mig kvar särskilt långt efter det att klockan har passerat 16:30. Då är kroppen och huvudet helt ”slut” och jag vill bara hem, hem, hem. Kan nästan irritera mig lite över att jag plötsligt fungerar på detta vis. 

 

Att vara gravid är verkligen en minst sagt spännande och omvälvande resa från första stund. Men jag kan sakna mitt vanliga ”jag” och längtar tills min kropp kan återgå till det som den var före (förhoppningsvis). Jag känner mig lyckligt lottad som är gravid, jag älskar redan den lille där inne trots att vi aldrig möts, men jag tillhör inte den skaran av kvinnor som tycker detta med graviditeten är det mest fantastiska man varit med om. Jag känner mig absolut inte mer levande och mera kvinnlig som vissa gravida pratar om. För mig är det mer ett stadium som jag måste gå igenom för att vår lilla gosse ska kunna komma till oss. Vet inte riktigt vad jag ville säga med dessa rader nu när jag väl fått dem på pränt. Ni får se dem som rent spontana tankar som bara ploppade upp här och nu eller skylla på att jag svamlar och är trött i mössan ;-)

 

Ha en fin torsdagskväll så hörs vi!

 

Kramar ♥

Kommentarer
Postat av: Johanna

Härligt att du skriver sånt som inte alla skriver. Detta med graviditet är spännande och man känner redan sitt barn på ett vis man inte kan förklara. Men jag kan hålla med, jag känner mig nog inte kvinnligare än någonsin, det har liksom aldrig varit ett problem innan, haha. Det är mer en resa som mynnar fram till ett nytt liv!

Ha en skön kväll!

Kram

2010-09-23 @ 17:38:50
URL: http://johannala.blogg.se/
Postat av: grommis

Helt enig med deg, det må være lov å synes det. Det er mange kvinners som sier at de savner magen og slik, men det gjør jeg overhodet IKKE! Det var koselig å vente og lengte, men selve gravidmagen savner jeg ikke. Babyen er jo her hoss oss, det er jo derfor man er gravid. Så tror ikke (håper ikke i allefall) det er uvanlig å føle deg slik:)

GLED deg til du kommer til deg selv igjen, jeg fikk 10 ganger mer energi enn jeg hadde før jeg ble gravid når hun endelig kom ut:)



klem!

2010-09-23 @ 18:05:17
URL: http://grommis.blogspot.com
Postat av: Grannen Sofia

Vissa dagar är man tröttare än andra:)



Har kollat genom ditt hemma hos oss arkiv( det är allt jag orkar idag, kolla bloggar) verkligen snygg inrett!

Ha en fin dag o jag kan trösta dig med att du nog är piggare än mig idag, men så har jag varit sövd idag o då är men extra seg;)

2010-09-23 @ 18:23:43
URL: http://blogg.mama.nu/grannensofia/
Postat av: Nathalie & Wincent

Jag kunde inte heller förstå mig på folk som sa så när jag var gravid. Nu 5 månader efter att min son fötts tycker jag att bebismagar är helt underbara och längtar nästan lite till att få en igen :)

Men måste säga att det finns nog inget underbarare än att vara mamma! Ha en trevlig helg!

2010-09-23 @ 18:49:18
URL: http://nathaliebuller.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Jag förstår precis.

Men kan sakna vara gravid ibland, det är ju något fantastiskt. Att det funkar överhuvudtaget och går fel så sällan!!



Kram

2010-09-23 @ 19:26:34
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmamman

Jag förstår precis hur du tänker! Jag saknade också mig vanliga, energifyllda jag när jag var gravid - särskilt i början och slutet av graviditeten. Men snart har du din prins hos dig, och då kommer ditt vanliga jag tillbaka :-)



Ha en fin kväll!



Kram Nina

2010-09-23 @ 20:12:40
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Carina

Eb liten undran, vart är bilderna tagna?

2010-09-23 @ 20:50:23
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Carina:

Bilderna är tagna vid koloniområdet Dianelund vid Årstaviken söder om Södermalm här i stan!

2010-09-23 @ 21:36:04
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Malena

Håller med! Att vara gravid var inte alls min grej!! Nu mådde jag inte så bra under någon gång av tiden.. men ändå. Hoppas att du får fortsätta vara kry nu under graviditeten, även om du är trött. Men tänk att det är inte så långt kvar ändå! :)

Tiden går så fort!



Kramar!

2010-09-23 @ 21:38:00
URL: http://malenasplace.blogg.se/
Postat av: NINNIE

Vilken mysig blogg :)

2010-09-23 @ 21:42:11
URL: http://ninniesodergren.blogg.se/
Postat av: Annas inspiration

Hej gumman!



Det är väldigt olika hur man känner sig som gravid & det är ju ok. Tolkar som att du ser det så och det är bra för vi är alla olika :-)



själv njöt väldigt mycket av graviditeten fram tills jag fylldes med vatten ca 2 och en halv månad innan lillens ankomst...Då blev det tungt & jobbigt samt endel hormonsvall.



Många kramar!

2010-09-23 @ 21:48:51
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Camillasnyahem

Jag tycker det är bra när folk visar att det inte bara är sååååå underbaaaaart att vara gravid. Det är underbart, och resultatet är universums finsate, men att vara gravid är det VÄRSTA jag varit med om och jag gör ALDRIG om det. Men då mådde jag nog sämre än många andra också.



Tänkte passa på att önska en trevlig helg så här lite i förskott. Kram!

2010-09-23 @ 21:51:30
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Carina

Då var det som jag trodde,har så många minnen :)

2010-09-23 @ 21:56:51
Postat av: jessi

Bra att du skriver om att det faktiskt inte är för alla det mest fantastiska man har varit med om. För mig är det ju än så länge en otroligt plågsam resa men det betyder inte att jag inte är glad över att få bli mamma sen. Det ser olika ut för olika kvinnor och det finns inget rätt och fel. Viktiga är att man är glad över att få barn och ser framemot det!



Många helgkramisar!

2010-09-24 @ 09:52:35
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: K

Jag förstår dina tankar om graviditet. Många sa till mig hur härligt tjocka kinder jag hade fått, eller hur rund jag hade blivit. Alla pratade också om hur man saknar magen efteråt men nix, inte har jag saknat den en enda sekund!



Kram!

2010-09-24 @ 12:15:58
URL: http://ljuvligtochvackert.blogspot.com/
Postat av: Marcuskarine

NICE AND WONDERFUL SITE

2011-06-02 @ 12:24:27
URL: http://marcuskarine.blog24h.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0