Stelton - En försenad födelsedagspresent

När jag var hemma i helgen som gick fick jag en försenad
födelsedagspresent. Nämligen snyggo termoskannan
från danska Stelton

Tack älskade mamma och pappa. Den passar perfekt
här hemma - Love it!

Voilá så var det onsdag och mitten av veckan är här igen. Grått, kallt och inte det minsta inbjudande ute. Till min glädje såg jag dock att de ska bli varmare de kommande dagarna, dessutom ska det bli strålande sol på lördag här i Stockholm så tillsammans med de utlovade 18 graderna kan lördagen tendera att bli den skönaste hittills detta år - Toppen!
Funderar på vad jag ska svänga ihop för mat på fredag när föräldrarna kommer. Det svåra i kråksången är att min pappa är rätt så skeptiskt till för mycket "konstigheter" som han säger så det får bli något klassiskt på menyn, men där tar idéerna slut. Vore kul att få lite tips på en kötträtt med tillbehör. Så snälla om någon där ute har något bra tips och dela med sig av vore jag sååååå tacksam. Alla maträttstips är förresten välkomna behöver inte vara en kötträtt, jag har som sagt riktig idétorka!
Nu ska jag jobba vidare här, men vi hörs senare under dagen!
Kram på er så länge
Jag skickade ett recept till din mail =) Jättegott och superenkelt. Kram
Jag såg dock att mailet är blockerat och att man öppnar det på egen risk. Om du inte vågar öppna mailet så använd länken nedan =) =)
_17653.aspx?RecipeID=19090&PostCardCode=d7f59fee1bf94315940414edadc083af" rel="nofollow">http://www.arla.se/Default_17653.aspx?RecipeID=19090&PostCardCode=d7f59fee1bf94315940414edadc083af
Jättegott recept som jag rekommenderar starkt. Dock byter jag ut vitt vin, mot rött =)
//Micka
Den skulle jag inte tacka nej till:)
Min pappa är lika dan, äter inte vad som helst.
Ha en bra dag.
Kram Kristina
åh den där är så fin! Den har stått på min "vill-ha" lsita alldeles för länge=)
Ha ha, min pappa är exakt likadan. Han är ju bonde och uppvuxen på potatis, kött & sås. Är i och för sig jag med men ändå ;) han är aningens konservativ. När jag fyller 30 nästa helg ska jag bjuda de på köttgryta typ boeuf bourgouinon (hur det nu stavas...). Perfa med långkok som kan göras klart dagen innan.
vi ska äta oxfilé, hasselbackspotatis, eget gjort kryddsmör och en sallad i helgen :) kasnke kan vara någontinG? (man behöver ju inte köpa oxfilé, alex fyller 24 på lördag,så vi lyxar lite) KRAM!
Den är så fin! Kanon kanna!
Har en i rött!
Kram på dig!
Vi brukar tillaga en god rätt med kassler och ris. Man kokar upp vanligt ris.
Under tiden skär man upp kasslertärningar som man sedan steker på i relativt låg värme i stekpannan. Under tiden de fräser på och får fin färg skär man löken. Sedan tar man fram de suuupergoda sockerärtorna och skär dem mitt itu. Lägg i både löken och sockerärtorna i stekpannan tillsammans med kasslerna och fräs på även dem en stund.
När du tycker att det är dags häller du i lite grädde och kryddar med de bästa och godaste kryddorna du har och anser skulle passa. Låt det sjuda en liten stund.
Lägg sedan upp fint på fatet vilket du är expert på och servera tillsammans med en god sallad eller som vi brukar göra: Fetaost och pärltomater.
Enkelt men ändå suuupergott!! Kan verkligen rekomenderas.
Kan du specificera lite mer vad du är ute efter? Ska det vara fancy eller mer vardagsmat?
Har massor med förslag men vet inte riktigt var jag ska börja..
Micka/Micaela
Tack, jag kommer inte åt mailen här fårn jobbet, men ska kika när jag kommer hem! Tack!
Fru Inredning
Kul att det är fler pappor som min ;-) Kram
Emelie:
ja visst är kannan snygg - har också velat ha den ett bra tag! Ha en skön dag! Kram
Malin S:
Haha - känner igen det där med potatis, kött oc hsås ;-) Tack för tipset med gryta, det är välditgt bra egentligen precis som du skriver! Kraaam
Fanny:
Åhh det där är ju urgott - det tål att funderas på!!! Grattis till Alex i förväg förresten ;-) Kraaaam
Sue:
Ja visst är den snygg - me like! Kraaam
Ida:
Tack det dsär lät jättegott och enkelt, det måste jag testa!!! Tack snälla! Kraaaaam
Anna, nu med liten drake:
Jag har tänkt mig lite mer fint, men inte massa krångliga och "konstiga" ingredienser". Så finare än fläsk och löksås till exempel även om det är urgott ;-) Kraaaam
En klassisk Biff Rydberg alá Per Moberg kanske kan vara nåt? En rätt som är ganska bortglömd och lite "pappig": morberg/varmratter/kott/biffrydbergalamorberg" rel="nofollow">http://recept.nu/1.284421/permorberg/varmratter/kott/biffrydbergalamorberg
Lycka till!
Den är riktigt snygg! Har både använt den här hemma och på picnicken...super! Men nu blev jag sugen på en vit, har själv en i svart! Kram på dig
hello beautiful girl!
Snygg present du fått! Jag kan tyvärr inte bidra med kött recept, om jag har kött så blir det bernaisesås till med klyftpotatis eller grillat, tzatziki men klyftpotatis... ha haa. inte så orginellt men gott!
kramisar till dig denna gråa trista dag men tur att man är en glad prick så blir sånahär dar bra ändå! (du verkar ju vara lik mig, positiv!)
kramisar
Ska också bjuda mina föräldrar på middag i helgen och då blir det oxfilé provencale, med en rödvinssås till. Enkelt att göra för det sköter sig nästan själv i ugnen.
Hoppas ni får en mysig helg.
Hälsningar Johanna
Vilken snygg Stelton! Jag vill också ha en Stelton och den kommer definitivt stå med på min önskelista när det är dags... Har varit inne på att önska mig en rosa, men den vita var ju riktigt fin!
Hoppas du har en bra dag på jobbet gums! Kraaam
Anna:
Kul idé det har jag aldrig lagat.. =)Tack!
Ana:
Jag gillar kannan väldigt mycklet, stilren och i vitt så klart ;-) Kraaam
jessi:
Hej raringen!!! Haha söt du är med ditt icke förslag, jag tycker det låter urgott i o f s så mig skulle du lätt kunna bjuda hem på middag ;-)
Ja jag är oftas väldigt positiv, ser liksom ingen anlending till att se allt i svart, blir an ju inte mer upplyft av så jag försökler =)
Ha en mysig dag trots kylan
Kraaaam
Johanna:
Åhh oxfilé provencal är så gott och maken favorit så det skulle jag lätt kunna bjuda på - Tack!!! Hoppas att du får en mysig helg du också med dina föräldrara och lycka till med oxen ;-) Kraaam
Miia - There´s no place like home
Ja visst är de snygga och klassiska. Har velat ha en länge och tänkt köpa en själv, men så har mamma varit lyhörd och införskaffat en, toppen =)
Hoppas att du har en bra dag också i Öret =)
kramis
Jag tycker att Oxfilé Provencale är riktigt gott och dessutom en gammal klassiker som väl borde falla din käre far i smaken ;-) Den bästa oxfilén vi har köpt har alltid varit från Hötorgshallarna, längst ner och längst in så att säga. De har fantastiskt bra kött där! En annan klassiker är porterstek med gräddsås, pressad potatis, gelé och hemmagjord inlagd gurka. Kan det bli godare än så :-)
Kram!!
Caroline:
Oxfilé Provencale är verkligen riktigt gott, kanske ska slå till på det =) Porterstek har jag aldrig testat, men det är riktigt gott tillsammans med de tillbehören du beskrev, gott!!! tack för dina tips!
Stor kram
Till kassler och ris rätten som jag beskrev kan man även ha i lite sweet chili och vitlök. Glömde skriva med det förut. Sorry...
Tja bli medlem här http://www.gratis5.se/user/register/tobias
man kan samla poäng o sedan få presentkort helt gratis :)
Registrerar du dig via min länk får du 75 välkomstpoäng.
Snygg present, har själv en matt mörkblå som jag är väldigt förtjust i :-)
Härligt att föräldrarna kommer på besök,
är säker på att du kommer bjuda på något rikigt gott
ha en fin kväll
kraaam
Jag såg inte just det Seinfeldavsnittet men kan tänka mig exakt hur Elaine uttalade Stella =D
Här kommer tips på en supergod rätt som nästan lagar sig själv :)
Härliga medelhavssmaker som inte är så konstiga och en sås som alltid brukar bli en succé. Vi har den till allt :)
Fläskilé med ugnsbakade rotfrukter, fetaost, färsk rosmarin samt en kall vitlöks- och honungssås.
Rotfrukter i ugn -ca 4 pers:
Ett knippe morötter 3-4 st
4-6 rödbetor
potatis 5-6 st ksk
en liten kålrot
3-4 vitlöksklyftor
1-2 förp riktigt god fetaost
Några kvistar färsk rosmarin
Gör såhär:
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala potatis, rötbetor, morötter och kålrot.
Skär i klyftor. Bryn i stekpanna 10-15 min med rikligt med arlas smör- och rapsolja. Smörj en plåt med höga kanter, lägg över rotfrukterna och de hela vitlöksklyftorna. In i ugnen i 40-50 min. Tills rotfrukterna är mjuka. Riv över färsk rosmarin och sprinkla över rejält medfetaost precis innan servering.
Sojamarinerad Fläskfilé 4 pers
2 fläskfiléer
kinesisk soja.
Gör såhär:
Ansa fläskfileérna från hinnor. Skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på skärbrädan, droppa över soja, platta ner fileérna lite med en sked, låt marinera i platspåse i kylen i nån timme. Stek sedan på maxvärme ca3- 5 min. Blir jättemöra och fina.
Såsen-pricken över i :)
ca 3 dl grekisk yoghurt
2-3 msk flytande honung
2-3 pressade vitlöksklyftor
ett stänk salt
Blanda samman och smaka av.
Servera allt detta tillsammans med ett gott rödvin.
Preis som i Italien. Underbara smaker.
Läser din blogg varje dag. Kul att följa dig och dina äventyr. Lycka till.
Kram
Ida:
Tack än en gång!!! Kramar
Annas inspiration
Ja visst är de snygga! Ha en mysig kväll! Kraaam
Malin S:
Haha - avsnittet var såå kul, synd du missade ;-) Kram
Lena:
TACK SNÄLLA för receptet, det där lät sååååå gott och ska jag absolut laga om dte inte blir i helgen så inom en snart framtid. Lät supergott!!!
Tack snälla för att du orkade skiva ner hela receptet till mig - MUMS säger jag bara!
Massa tacksamma kramar
//Anna
Heisann! Den termoskannen har vi også. Og den er virkelig bra - den holder kaffen varm leeenge!
Inspirert av dine pollymuffins tenkte jeg å tipse dg om et recept jeg har.
Jeg vet ikke om du har testet olivenmuffins.. men om du ikke har det så får du receptet her:
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
6 egg
2 dl hvitvin
2 dl olivenolje
220 g revet jarlsbergost
1 glass grønne oliven
Smør muffinsformene og fyll de halvfulle med muffinsrøre. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 30 min.
Pst: De er veldig gode til rødvin!
God helg :)
var finns denna fina att köpa?
madde:
Den finns på en massa olika ställen där man köper inredingsprylar skulle jag tro.., just min vet jag inte vart den är köpt.. men fiiiiiin är den :-) Kraaamis