Mitt dagliga arbete!



Jag får allt som ofta frågan vad jag arbetar med, så jag tänkte reda ut detta. Ni som inte är intresserade får avvakta ett annat inlägg som vi får hoppas intresserar er mera ;-)  


Jag arbetar med skaderevisoner på ett av Sveriges större försäkringsbolag och dess två dotterbolag. Jag kvalitetsgranskar skadehandläggningen av främst trafikskador så att dessa sköts på ett korrekt sätt. Jag granskar så att rätt vållandebedömningar är gjorda, att skadepersonalen följer Trafikskadelagen och Försäkringsavtalslagen samt att försäkringsbolagets villkor och instruktioner följs. Jag är med och planerar utbildningar av skadepersonal, jag utformar, utvecklar och förvaltar skadeinstruktioner samt riktlinjer och policyn för bolagets skadehanteringsverksamhet.


Arbetet är både ensamt och socialt periodvis vilket passar mig väldigt bra. När jag sitter med mina pappershögar är det ett ganska ensamt arbete. Då är det mest analyser och tolkningar jag pysslar med och detta kan ta upp till flera veckor beroende på hur stor revision jag planerat in. Andra delen av själva revisionsarbetet är mer socialt. Då reser jag runt i landet och har dialoger med respektive handläggare i samband med individuell återrapportering. Återrapporteringen ger då möjlighet att diskutera vilka punkter handläggaren bör förbättra sig på, samt vilka ärenden som har missar av ekonomisk karaktär som är värda att åtgärda. Samtidigt ges också möjlighet för handläggaren att kommentera påpekanden och anmärkningar för att undvika felaktiga eller tveksamma sådana. Tredje och sista delen görs sedan tillbaka på min kammare och är återigen ett ganska osocialt arbete. Då ska en återrapport med analys och slutsatser skapas i skriftlig form och tillsist ska den rapporteras in till Central skadechef och skadechefer på berörda kontor.   


Däremellan är det möten och annat som ska hinnas med. Jag stortrivs i vilket fall och älskar mitt arbete och dess variationer och sättet som själva arbetet är upplagt på, så nu vet ni =)


Ha en lovely dag i solskenet så hörs vi lite senare!


Kramar i mängder

Kommentarer
Postat av: Abbe

Kul med fler kvinnor i försäkringsbranchen, en ganska konservativ mansdominerad bransch. Själv är jag underwriter för fastighet och allmänt ansvar men jobbar för ett captive.

2009-04-23 @ 13:41:29
URL: http://abfabimedelaldern.wordpress.com
Postat av: Emelie

Allan tackar för gratulationerna! Och tack sötnos- imorgon är jag leeedig! Skönt!

Kram kram!



2009-04-23 @ 14:40:24
URL: http://emmi82.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Abbe:

Ja visst är det =)



Underwriter finns även här hos oss. Ditt jobb låter intressant tycker jag!



Ha en bra em!



Kram, Anna



Emelie:

Varsågod söta Allan ;-)



Ha en skön em!



Kraaaam

2009-04-23 @ 15:14:15
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Maria

Åh TACK för att du förklarat. Jag har varit så nyfiken på vad du jobbar med :)

Låter som mycket jobb och för mig, som är receptionist & telefonist, låter det dessutom invecklat men spännande :) Nu blir det ännu roligare att läsa ... nu när jag vet lite vad det handlar om :)

2009-04-23 @ 15:40:51
Postat av: Diana

Hej hej, brukar läsa din blogg och nu när du skrev om det du arbetar med blev jag nyfiken på vad du pluggade till? Antar att du gick på högskola/universitet?

Din blogg är för övrigt mycket bra och mysig och jag gillar din inredning skarpt :)

2009-04-23 @ 15:53:06
Postat av: Caroline

Vad kul att läsa lite mer om ditt jobb! Jag är kanske lite arbetsskadad eftersom jag jobbar som karriärcoach men jag tycker det är väldigt spännande att höra om andras jobb och upplevelser av dem :-) Vad jobbade du med innan, var det också inom försäkringsbranschen?



Kram i vårsolen, idag är det ju verkligen vår på RIKTIGT ute :-) Underbart!

2009-04-23 @ 15:56:29
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Jennica - Pieces of Jen

Oj, det lät som ett väldigt krångligt jobb, hihi. Men det är det väl inte om man jobbar med det antar jag :)

Kram i mängder!

2009-04-23 @ 16:19:00
URL: http://piecesofjen.blogg.se/
Postat av: jossan

Hej! Du har alltid så fina "fejk" blommor! (för dessa rosor är väl också fejk?) :-) Var köper du alla? Tack för en bra blogg!

2009-04-23 @ 17:09:58
Postat av: Sue

Ååååhhh spännande...jag anade att det var nåt sådant du abetade med...nu vet jag exakt! blink



Kram på dig snäckan!

2009-04-23 @ 17:35:47
URL: http://suzanita.blogg.se/
Postat av: Annas inspiration

Hoppas du har en bra dag sötnos!



kraaam

2009-04-23 @ 17:42:10
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Låter som du har en del trådar att hålla i! Men jag har ju förstått att du klarar det galant och har en gedigen utbildning för att få det jobb du har. Sånt gillar vi!

Starwoman på jobbet också med andra ord ;)



Nu är det fredag snart och sol lovar dem. Du får mysa med mor & far. Tyvärr mår min mamma sämre igen...men inget akut direkt.



Kramisar

2009-04-23 @ 18:38:57
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Hanna

Verkar jätte intressant:) Hoppas din dag har varit bra? krams

2009-04-23 @ 19:11:12
URL: http://hannis84.blogg.se/
Postat av: ullis

Låter väldigt intressant...tänk om man skulle få mannen i mitt liv att inte vara så mammakär. Är så himla sugen att flytta mot huvudstaden och ge mej själv möjligheten att få arbeta med något som ligger min utbildning nära, vilket jag dessutom har större chans att få i dina trakter =)



Kram på dej!

2009-04-23 @ 20:17:33
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Maria:

Kul att du var intresserad av vad jag gör, hoppas du hängde med lite vad jag pysslar med ;-) Kramis



Diana:

Jag har läst juridik i Lund innan jag började på försäkringsbolaget jag arbetar för nu =) Glad jag blir att du gillar min blogg förövrigt! Ha en trevlig helg! Stor kram



Caroline:

Vad kul det låter att arbeta som karriärcoach, spännande =) Före jag började inom försäkringsbranchen pluggade jag juridik och efter studierna hammnade av en slump som skadehandläggare och sedan förra året hamnade jag här där jag är idag! Kramis



Jennica - Pieces of Jen

Klart att det är invecklat ibland, men man lär ju sig och allt blir mer elle rmindre rutin ;-) Trevlig helg! Kram



jossan:

tack, jag har vita och rosa fejkrosor och båda är köpta på Hemtex med ungefär 1 års mellanrum. Såg att de hade nya nu så kika där =)



Tack för att du vill läsa min blogg - betyder mycket!



Kram



Sue:

Spännande va.. fniss ;-) Trevig helg! Kram



Annas inspiration

Tack det samma sötis =) Kram



Ann-Louise

vad tråkigt med din lilla mamma, hoppas det blir bätre, annars får du ta vara på tiden som är! Tänker på dig! Stor kraaaaam



Hanna:

Hoppas du har en bra dag! Kram



Ullis:

Jaså han sitter fast med mamma, fniss.. Det får du slå ur honom så ni kan komma hit upp till storstan, här finns en massa möjligheter. Fast det kan det ju göra även på andra ställen i landet, men vill du flytta hit håller jag tummarna att du kan övertala mannen i ditt liv i alla fall =)



Kram på dig också!!!





2009-04-24 @ 12:58:42
URL: http://starwoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0