Välkommen vecka 22


Denna kräm från Body Shop fick jag av min kära vän Kicki när
hon, Anna och Sara var här och hälsade på i juni. Så jag smörjer 
numera in magen dagligen & hoppas slippa en massa bristningar.

Fick även detta söta smycke, kallat gravid-bola av tjejerna.  Inuti 
finns en liten xylofon med en liten boll som dansar runt & avger ett 
svagt plingande ljud när man rör sig. Genom att bära smycket långt
ner på magen kan bebisen höra ljudet & känna sig lugn. Sött!
 

Idag har vi gått in i graviditetsvecka 22. Det är 132 dagar kvar till beräknad förlossning och jag har avklarat 52.9% av graviditeten. Firade med en rejäl sovmorgon och vaknade långt efter det att klockan hade passerat 10. Har i stort sett bara hunnit med frukost och ett snabbt samtal med mamma hittills. Sitter därför fortfarande med håret i en slarvig knut, osminkad och kroppen invirad i en handduk och känner i detta nu hur liten i magen lever runt för fullt där inne ♥ 

Igår var vår lilla myris verkligen superaktiv precis HELA dagen. Jag låg dels på morgonen i sängen på rygg och kunde se och känna hur min mage liksom rörde på sig beroende på vart han befann sig. Under dagen kände jag också mycket buffar och på kvällen likaså. Det är verkligen hur mysigt som helst. Går inte att beskriva hur det känns egentligen, lite som när en bubbla "spricker" om ni nu förstår hur det skulle kännas ;-)

Inga större planer för dagen. Fick stillat det värsta shoppingbehov igår då jag kom hem med både några plagg till mig själv och lite annat smått och gott. Hämtade även ut fyra paket och det var faktiskt mest till myris i de försändelserna. Borde kanske hejda mig, men det är verkligen så svårt för det finns så mycket fint. Dessutom innehöll inte paketen bara miniplagg utan även några saker till hans blivande rum. Supernöjd är jag med allt.

På tal om rum börjar jag få en allt mer klarnande bild över hur vi ska inreda barnkammaren. Vet att de små egentligen inte alls behöver ett rum det första, men eftersom jag tycker det är vansinnigt roligt så tänker jag köra på här under hösten. Dessutom så tycker jag att det verkar ganska praktiskt att ha så mycket som möjligt klart när bebisen väl kommer till oss för det känns som att tiden kommer gå åt till allt annat än att planera och inreda ett rum då. 

Nu ska jag fixa till mig och sedan ska vi ta oss en promenad här i Sjöstaden. Önskar er en fin lördag, så hörs vi lite senare skulle jag tro.

Kramar/Anna ♥

Kommentarer
Postat av: Stämningsfullt

Mysigt att ha så mycket att se fram emot med lillen och allt som hör till :)

Minns känslan med första barnet men det fantastiska är att den känslan infinner sig vid varje graviditet. Skillnaden är väl mest att man känner igen sig de andra gångerna, om du förstår :)

Ska bli kul att få se hur barnkammaren blir sen! Kanke man kan få en smygtitt på vad du har köpt nyfiken

Hoppas ni får en fin dag.

Kram Vanja.

2010-07-24 @ 12:29:29
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com
Postat av: issa

jag har smörjt med weledas havandeskapsolja hela tiden och tyvärr har jag fått bristningar nu på slutet iallafall. går in i v 42 imorgon så jag är på övertid... jättetråkigt!

2010-07-24 @ 12:33:56
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Stämningsfullt:

Ja det är superspännande med allt just nu =) Kommer abolut bli lite småglimtar av det jag köpt innan rummet är klart =) Ha en härlig dag du också, kramar!



Issa:

Tyvärr är det väl inte någon garanti, trots att man smörjer och har oxå hört att vissa får där mot slutet. Men det är ju iallafall bristningar för en bra sak. Lycka till med forlossningen, nääära nu =)

2010-07-24 @ 12:47:09
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Jenny

Anna! Jag måste bara skicka iväg en liten kommentar och tacka för en sååå mysig blogg. Du kommer med all säkerhet bli världens finaste o härligaste mamma. Jag blir själv sugen på en liten när du beskriver allt så fint.



Kram kram!!

2010-07-24 @ 13:22:22
Postat av: Anonym

visst är det skönt att smörja magen, men bristningar kan inte undvikas. de sitter inte i det yttre hudlagret som man kommer åt med kräm. de beror oftast på hormoner.

2010-07-24 @ 15:21:40
Postat av: sofie

Men så bra! Det där bodybuttret har redan jag så bra då kan jag ju smörja med den istället för att gå och köpa någon svindyr dermalogicagrej (som kanske ändå inte hjälper..;-) Tack för tipset!



Jag känner också av hur det rör sig där inne, fast jag inte är lika långt gången som du. Har känt av det i några veckor.. SÅ MYSIGT! Jag blev faktiskt inte så förvånad, utan tycker att det ändå känns ganska "självklart" om du förstår vad jag menar... Som gravid kan vad som helst hända, allra mest märkliga saker och beteenden dyker upp så lite sparkar känns väldigt naturligt.



En dag i v.8 vaknade jag upp med ett stort födelsemärke (lila) mitt på ögonlocket. Alltså, inte för att vara fåfäng men det var inte kul! jag såg framför mig hur jag skulle behöva gå till en laserklinik eller alltid behöva ha tjock concealer men efter en vecka i Grekland försvann den.. :)



Hm.. nu vet jag inte hur jag lyckades tappa tråden o komma in på massa egna stories... Är nyfiken på vad som inhandlades! Idag köpte jag en stor koffert som vi ska ha bredvid sängen o lägga alla bebisgrejer i innan det blir dags att tvätta och flytta in i hyllor o så... Känns väldigt myisigt!



Nu avbryter jag här innan jag berättat vad jag åt till frukost lunch etc... ;-)



Ha en härlig helg, gravida och fina Anna!!!



Kramar från Trosa

2010-07-24 @ 15:56:40
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Michelle

Hej Anna!



Va mysigt allt låter. Grattis till graviditeten. Jag tror att du kommer inreda en superfin barnkammare precis som resten av ert hem.



För övrigt vill jag bara säga att din blogg är en av mina favoriter! Blir alltid glad av att titta in här.



Kram :)

2010-07-24 @ 15:58:21
URL: http://michellesundberg.blogg.se/
Postat av: sofie

Precis, i veckan blir det. Som vi har väntat och längtat och nu rår man inte för att en viss oro ändå smyger sig in... Vi tvekar lite inför hur vi ska göra, antagligen kommer nyfikenheten ta överhanden. Kan känna ibland att jag vill veta bara för att då blir det mer en individ, man kan sätta ett "han" eller "hon" istället för "den".



Men vi är rätt säkra på att det blir en pöjk, så vi funderar nu på att bara rikta in på det fullt ut oc så får det bli en överraskning om det visar sig att pojken inte har snopp! :)



Och ni ska ju få en liten kille!!! UNDERBART!!



Kramar



PS! Visst är det svårare med killnamn... :)



2010-07-24 @ 17:32:58
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: camilla

Åhh visa shoppingen!

2010-07-24 @ 17:56:53
URL: http://technologyforthesoul.blogspot.com/
Postat av: jessi

Hej!



Härligt att vara i vecka 22, då är du över halvvägs. Måste vara häftigt att känna buff o rörelse inuti!



Minns du att vi prata om att träffas med Caroline i augusti, tror att i höst funkar ännu bättre, så himla mycket nu med renovering o allt! Tiden bara svissar iväg! Men skulle vara så skoj att träffa er tycker jag!



KRAM

2010-07-24 @ 17:59:49
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: Mira

Tjejer - bristningar är väl inte hela världen? Jag klarade mig till vecka 36 utan att få..sen kom de krypande. De jag fått sitter under naveln och det syns ju inte sen med trosor på. Jag ser det som kärleksmärken från den lille, bryr mig inte alls. =)

Är som Issa på övertid redan.. 41+4 enligt officiella datumet och 41+6 enligt inofficiella(enligt sista ultraljudet). Blir antagligen igångsatt nästa vecka... TUNGT nu.



Visa gärna vad du köpt, alltid kul att se. =)

Kramar Mira

2010-07-24 @ 18:46:25
URL: http://mirandalux.blogspot.com
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Mira:

Nej, bristningar är absolut inte hela världen och om de begränsas till områden som inte syns förstår jag att du inte bryr dig ;-) Jag kommer dock smörja på för det är ganska skönt om inte annat.



Lycka till med kommande förlossning, superspännande nu när du är såååå nära! Tänker på dig!



Kram/Anna

2010-07-24 @ 19:01:36
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Mira

Haha, jaa klart det är lättare att inte bry sig när de sitter på "bra ställen". ;) Jag smorde mig oxå - som sagt det är ju skönt att göra det, och det KAN ju säkert hjälpa till lite? ( Frågan är hur mkt bristningar man hade fått om man inte hade smort sig..?)



Ha en fin helg/ Mira

2010-07-24 @ 19:27:28
URL: http://mirandalux.blogspot.com
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Mira:

Det är nog lite beroende på vilken hud man har och hur elastisk den är om man får mer eller mindre eller kanske inga bristningar alls. Så att smörja hjälper säkert föga egentligen, men vågar inte chansa heller, kanske heeela magen är en enda stor bristning när detta väl är klart ;-)



Ha en fin helg du också och hoppas liten kikar ut nu så du slipper gå mera på övertid!



Kram

2010-07-24 @ 19:35:08
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Milla

Visst är det mysigt med sparkar! Är själv i vecka 35 och de börjar bli lite smärtsamma då bäbisen knäar mig under revbenen. Men det är ändå mysigt!

2010-07-24 @ 19:35:48
URL: http://powerpuffran.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Milla:

Ja det är supermysigt =)

2010-07-24 @ 20:00:54
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Anna

Är det erat arbetsrum/gästrum som ska bli barnrum? Kram till er & lycka till med graviditeten!

2010-07-24 @ 20:02:44
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Anna:

Ja vi har tyvärr inte fler rum så arbetsrum/gästrum får stryka på foten när lilleman kommer =) Ha en skön lördagskväll. Kram!

2010-07-24 @ 20:10:26
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: A-K

Tank pa att det basta sattet att forebygga bristningar ar inifran, sa at nyttiga fetter mm sa forebygger du fran bada hallen:-)

2010-07-24 @ 23:07:38
Postat av: Anna - Starwoman ☆

A-K:

Tack för tipset, mer nyttiga fetter ska det bli =)

2010-07-24 @ 23:10:52
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Annas inspiration

Hej hopp!



Oj vad veckorna går, från v 20 tycker jag bara att tiden har försvunnit. Nu är det snart dags, svårt att ta in att vi snart ska bli tre.



Det är så mysigt när det buffar & lever loppan i magen.



Jag använder weledas olja, lite kladdigt & luktar sådär men jag tror på oljor ;-) Hittills inga bristningar men slutspurten är ju kvar.



Supersöt bola, jag har en med bebisfötter som används flitigt.



Roligt att inreda barnkammaren, jag har handlat lite smått men inredningen får vänta till senare.



Kramar & ha en bra dag med dina älsklingar

2010-07-25 @ 13:35:23
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Pillan

Body shops kroppskrämer är ju underbara. Har använt dessa hela graviditeten! Dom e så fina dessa bola halsband och ditt var lite annorlunda, jättesnyggt!

Nu har du en härlig tid framför dig med en närvarande person hela tiden. Sån skön känsla att aldrig vara ensam;) Min har precis visat sig och det är ljuvligt!

Mys riktigt/PIllan

2010-07-25 @ 15:17:36
URL: http://hemmahospillan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0